北师大版(2019) 选择性必修 第一册 Unit 2 Success同步练习(含答案,共5份)

资源下载
  1. 二一教育资源

北师大版(2019) 选择性必修 第一册 Unit 2 Success同步练习(含答案,共5份)

资源简介

课时作业(十) UNIT 2 Section E Writing Workshop, Viewing Workshop & Reading Clubs 1~2
(分值:61.5分)
Ⅰ.单词拼写(共5小题;每小题1分,满分5分)
1.Our children's different needs and learning ________ (方式) created many problems.
2.Only a few people narrowly escaped death when the building ________ (倒塌).
3.Many families on low ________ (收入) will be unable to afford to buy their own home.
4.I practiced teaching myself to go f________, backwards and to turn.
5.Under Qian's outstanding l________, China's rocket science developed greatly.
Ⅱ.单句语法填空(共8小题;每小题1分,满分8分)
1.His ________ (devote) to teaching gained the respect of his students.
2.The teacher criticized the naughty boy ________ (bitter) for his carelessness and rudeness.
3.As he approached the entrance ________ the hall, he observed two strangers chatting there.
4.Joining the firm as a clerk, he got rapid ________ (promote), and ended up as a manager.
5.________ (advance) technology not only can bring people benefits but also can cause harm to people sometimes.
6.Can you suggest a good ________ (refer) book I will have a test on English next month.
7.Each card ________ (label) with the file name that shows the text of the log itself.
8.It ________ (recognise) that environmental pollution has become more and more serious.
Ⅲ.选词填空(共5小题;每小题2分,满分10分)
take on, have faith in, take up, contribute to, retire from
1.Positive thinking also ____________ one's ability to deal with problems and hardships.
2.Due to his poor health, he decided to ____________ office.
3.Laura ____________ the extra work: to deliver a speech in front of the whole school.
4.He is looking forward to ____________ a position with the NEH.
5.The public never ____________ his ability to handle the job before.
Ⅳ.完成句子(共3小题;每小题2分,满分6分)
1.在中午植完树后,我们将返回学校。
________________________, we will return to school.
2.沐浴在温和的月光下,她们开心地聊着天。
__________________________, they chatted happily.(读后续写—场景描写)
3.如果你是一个效率高的学习者,你很有可能会成功考上一所重点大学。(一句多译)
①If you are an efficient learner, __________________________ to make it to a key university. (likely)
②If you are an efficient learner, __________________________ to make it to a key university. (likely)
Ⅴ.阅读理解(共8小题;每小题2.5分,满分20分)
A
“Our aim is to take our art to the world and make people understand what it is to the move,” said David Belle, the founder of parkour.
Do you love running It is a good exercise, yet many people find it boring. But what if you could make your morning jog a creative one like jumping from walls and over gaps, and ground rolls, just like James Bond in the movie Casino Royale Bond jumps down from a roof to a windowsill and then runs several blocks over obstacles on the way. It is just because of Bond's wonderful performances that the sport has become popular worldwide.
Yes, that's parkour, an extreme street sport aimed at moving from one point to another as quickly as possible and getting over all the barriers in the path using only the abilities of the human body. Parkour is considered an extreme sport. As its participants dash around a city, they may jump over fences, run up walls and even move from rooftop to rooftop.
Parkour can be just as exciting and charming as it sounds, but its participants see parkour much more than that.
Overcoming all the obstacles on the courses and in life is part of the philosophy behind parkour. This is the same as life. You must determine your destination, go straight, jump over all the barriers as if in parkour and never fall back in your life to reach the destination successfully. A parkour lover said, “I love parkour because its philosophy has become my life and my way to do everything.”
Another philosophy we've learnt from parkour is freedom. It can be done by anyone, at any time, anywhere in the world. It is a kind of expression of trust in yourself.
1.Parkour has become popular throughout the world because of ________.(  )
A.its founder David Belle
B.the film Casino Royale
C.its risks and tricks
D.the variety of participants
2.The underlined word “obstacles” in Paragraph 2 is closest in meaning to ________.(  )
A.streets B.objects
C.barriers D.roofs
3.Which of the following is true about parkour?(  )
A.It challenges human abilities.
B.It is a good but boring sport.
C.It needs special training.
D.It is a team sport.
4.Which of the following is the philosophy of parkour?(  )
A.Sports and extremes.
B.Excitement and popularity.
C.Dreams and success.
D.Determination and freedom.
5.What can be the best title for the passage?(  )
A.Overcoming Obstacles
B.Philosophies Behind Parkour
C.Joining Us in Parkour
D.Getting to Know Parkour
B
My Favourite Books
Jo Usmar is a writer for Cosmopolitan and coauthor of the This Book Will series (系列) of lifestyle books. Here she picks her top reads.
Matilda
Roald Dahl
I once wrote a paper on the influence of fairy tales on Roald Dahl's writing and it gave me a new appreciation for his strange and delightful worlds. Matilda's battles with her cruel parents and the bossy headmistress, Miss Trunchbull, are equally funny and frightening, but they're also aspirational.
After Dark
Haruki Murakami
It's about two sisters—Eri, a model who either won't or can't stop sleeping, and Mari, a young student. In trying to connect to her sister, Mari starts changing her life and discovers a world of diverse“night people” who are hiding secrets.
Gone Girl
Gillian Flynn
There was a bit of me that didn't want to love this when everyone else on the planet did, but the horror story is brilliant. There's tension and anxiety from the beginning as Nick and Amy battle for your trust. It's a real whodunit and the frustration when you realise what's going on is horribly enjoyable.
The Stand
Stephen King
This is an excellent fantasy novel from one of the best storytellers around. After a serious flu outbreak wipes out 99.4% of the world's population, a battle unfolds between good and evil among those left. Randall Flagg is one of the scariest characters ever.
6.Who does “I” refer to in the text?(  )
A.Stephen King. B.Gillian Flynn.
C.Jo Usmar. D.Roald Dahl.
7.Which of the following tells about Mari and Eri?(  )
A.Cosmopolitan. B.Matilda.
C.After Dark. D.The Stand.
8.What kind of book is Gone Girl?(  )
A.A folk tale. B.A biography.
C.A love story. D.A horror story.
Ⅵ.七选五(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
Rock music consists of many different styles. Even though there is a common spirit among all music groups, they make very different music. 1(____) At that time the Beatles entered the world of music from Liverpool.
After they were given an invitation to appear live on BBC, the Beatles quickly became famous in Britain with nationwide tours. By mid-1963, the Beatles had been extremely popular in England. 2(____) They held large concerts and performed at clubs. They became the hottest thing on the pop music scene in England. They began as a modestly successful musician group and ended the year as show business legends (传说). John Lennon and Paul McCartney were named composers of the year.
3(____) They were not sure how the Americans would react to the new type of music. Beatlemania hit New York on February 7, 1964. Hundreds of fans jammed the airport to greet them. 4(____) The concert was broadcast live and attracted the largest one night audience in the history of television up to that time. The Beatles were described as a British invasion (入侵) by local and nationwide newspapers at that time. Their victory in America was still remembered as a major turning point in the history of rock and roll. Thanks to the Beatles, a lot of opportunities were opened up to new faces on the market. 5(____)
A.They decided on a tour to the United States in 1964.
B.Even their hairstyles became major trends at that time.
C.Rock music developed in the 1950s and the early 1960s.
D.However, their songs changed the lives of generations to come.
E.Many rock bands were able to follow in the footsteps of the Beatles.
F.They appeared in the films A Hard Day's Night (1964) and Help! (1965).
G.They performed their first concert in America at CBS television's 53rd street studio.
课时作业(十)
Ⅰ.单词拼写
1.styles 2.collapsed 3.incomes 4.forwards 5.leadership
Ⅱ.单句语法填空
1.devotion 2.bitterly 3.to 4.promotion 5.Advanced 6.reference 7.is labelled/labeled 8.is recognised
Ⅲ.选词填空
1.contributes to 2.retire from 3.takes on 4.taking up 5.had faith in
Ⅳ.完成句子
1.After finishing planting trees at noon 2.Bathed in the gentle moonlight 3.①it is likely for you ②you are likely
Ⅴ.阅读理解
A
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了跑酷这项运动及其背后蕴含的人生哲学。
1.答案与解析:B 细节理解题。根据第二段中的...just like James Bond in the movie Casino Royale Bond jumps down from a roof to a windowsill and then runs several blocks over obstacles on the way. It is just because of Bond's wonderful performances that the sport has become popular worldwide.可知,在电影《皇家赌场》里,邦德从屋顶跳到窗台上,然后越过障碍物,跑过几个街区。其精彩表演使得跑酷这项运动风靡全球。故选B。
2.答案与解析:C 词义猜测题。run...over意为“从……上面越过”。结合语境。C选项“障碍”最符合语境。故选C。
3.答案与解析:A 推理判断题。根据第三段中的that's parkour, an extreme street sport aimed at moving from one point to another as quickly as possible and getting over all the barriers in the path using only the abilities of the human body可知,跑酷是一种极限运动,其目的是尽可能快地从一个点移动到另一个点,只利用人体的能力越过道路上的所有障碍。由此推之,跑酷运动挑战了人们的能力。故选A。
4.答案与解析:D 细节理解题。根据倒数第二段中的Overcoming all the obstacles on the courses and in life is part of the philosophy behind parkour. This is the same as life. You must determine your destination, go straight, jump over all the barriers as if in parkour and never fall back in your life to reach the destination successfully.可知,跑酷所体现的哲学一部分是克服所有的障碍。你必须确定你的目的地,直行,跳过所有的障碍。为了成功到达目的地,你决不后退。概括起来就是你要有勇往直前的“决心”。根据最后一段中的Another philosophy we've learnt from parkour is freedom.可知,我们从跑酷运动中学到的另一种哲学是自由。综上,决心和自由是跑酷的哲学。故选D。
5.答案与解析:D 主旨大意题。文章介绍了跑酷这项运动及其体现的人生哲学。由此可知D项(逐渐了解跑酷)最能概括文意。故选D。
B
【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章介绍了一位作家对自己喜欢的几本书的评价。侧重培养学生的文化素养。
6.答案与解析:C 词义猜测题。文章中“I”指的是谁?根据第一段可知本文是作者Jo Usmar的书评,根据Matidla中的“I once wrote...and it gave me...”可知,此处I指的是Jo Usmar,故选C项,其他几项都是文章中提到的几本书的作者。
7.答案与解析:C 细节理解题。在文章有关After Dark的书评中,作者介绍了Eri和Mari,因此C正确。A项是作者介绍Jo Usmar时提及的她的一本书。B和D是书评介绍中的两本书。
8.答案与解析:D 推理判断题。根据文章Gone Girl部分的介绍,尤其是“but the horror story is brilliant”可知,这本书是关于恐怖故事的,故D项正确。A.民间传说,B.传记,C.爱情故事。
Ⅵ.七选五
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章的主要内容是甲壳虫乐队的发展、在美国的巡演以及对美国音乐的影响。文章侧重于培养学生的文化素养。
1.答案与解析:C 本段介绍了摇滚音乐并引出了甲壳虫乐队,C项(摇滚音乐是在20世纪50年代和60年代早期发展起来的。)符合本段的主旨。
2.答案与解析:B 本段的主要内容是甲壳虫乐队在英国的流行程度,B项(甚至他们的发型在当时都成为主要的趋势。)符合本段的主旨。
3.答案与解析:A 本段的主要内容是甲壳虫乐队去美国巡演的情况。A项(1964年,他们决定去美国巡演。)符合本段的主旨,同时引出了下面美国巡演的内容。
4.答案与解析:G G项(他们在哥伦比亚广播公司电视台的第53街演播室举行了在美国的首场音乐会。)中的concert照应了第三段的主题,符合本段的内容。
5.答案与解析:E 本空前面的内容介绍了甲壳虫乐队对美国音乐的深远影响。而E项(很多摇滚乐队能够跟着甲壳虫乐队的步伐。)也是对甲壳虫乐队影响的描述,符合本段的内容。课时作业(九) UNIT 2 Section D Lesson 3 Getting To The Top
(分值:61分)
Ⅰ.单词拼写(共3小题;每小题1分,满分3分)
1.It rained for two weeks, which completely ________ (破坏) our holiday.
2.The boy who won the scholarship was quite an o________ student.
3.The train was about to leave and I was not even on the p________.
Ⅱ.单句语法填空(共7小题;每小题1分,满分7分)
1.We did many things here, such as playing basketball, playing tennis, ________ (skip) rope and so on.
2.Standards of health care have improved ________ (enormous) compared to 40 years ago.
3.If you slowly ________ (length) the run, you can slowly build up endurance (耐久力).
4.The boy often plays a ________ (defend) game, waiting for his opponent to make a mistake.
5.Don't phone me between 8:00 and 9:00 tomorrow, for we will be attending an ________ (academy) lecture then.
6.Today Li Bai's poetry continues to be enjoyed by ________ (count) readers around the world.
7.The children were playing in the street when they caught sight of an ________ (injury) bird.
Ⅲ.单元语法专练—单句语法填空(共5小题;每小题2分,满分10分)
1.Friendship appears to be ________ unique form of human bonding.
2.Wearing masks is ________ effective way to avoid being infected with COVID-19.
3.Of the two coats, I'd choose ________ cheaper one to spare some money for a book.
4.________ Brown family live in an apartment building outside Toronto.
5.Fortunately, the long and boring lecture is coming to ________ end.
Ⅳ.完成句子(共3小题;每小题2分,满分6分)
1.无论发生什么,他都不会放弃。(一句多译)
①____________________________, he will not give up.
②____________________________, he will not give up.
2.我专心致志于这项任务。(apply)
I ____________________________________.
3.使赖斯与大多数工程师不同的是他对创新和实践的不断渴望。
What ________ Rice ________________ most engineers is his constant desire for innovation and experiment.
Ⅴ.阅读理解(共8小题;每小题2.5分,满分20分)
A
If you ever have the desire to break out into song—in the shower, in the car, maybe at your neighbor's karaoke night—you should embrace it whole-heartedly. This ancient art can not only make you feel good, it can also improve your well-being, reduce your feelings of pain, and even extend your life.
Using your voice to sing, rather than simply carry out a conversation, offers unique benefits because singing affects our bodies. Also, studies link singing with a lower heart rate, decreased blood pressure and reduced stress according to Patricia Preston Roberts, a music therapist (治疗专家).(__1__)
Singing, particularly in a group, seems to benefit the elderly particularly well. As part of a three-year study examining how singing affects the health of those aged fifty-five and older, a Senior Singers Chorus was formed by the Levine School of Music in Washington.D.C. The seniors involved in the chorus, as well as seniors in two separate arts groups about writing and painting, showed significant health improvements compared to those in the control groups (对照组). Obviously, the arts groups reported thirty fewer doctors' visit, fewer eyesight problems, less depression, and less need for medication. (__2__)
Even lead researcher Dr. Gene D. Coben, director of the Center on Aging at George Washington University, was surprised at how big an effect the seniors' arts participation had on their health. Coben said,“The average age of all the subjects was eighty. This is higher than life expectancy. So, if an effect were to be achieved, one would ordinarily expect to see less decline compared to the control group. The fact that there was so much improvement in many areas was the surprising factor.” (__3__) The seniors also noticed health improvements and they reported feeling better both in daily life and while singing.
The part of the brain that works with speech is different from the part that processes music. “People seem to enjoy doing something jointly with other people. There are a lot of facts that being socially involved is good for people with dementia (老年痴呆),” Ballard said.
The arts are showing up as a treatment tool in hospitals across the country. (__4__) If you are thinking of volunteering, singing at a hospital may be a good choice—not only for the patients, but also for yourself.
1.Why was Coben surprised at the result of the study?(  )
A.The study was not expensive as expected.
B.Arts acted as a treatment tool in hospitals.
C.People's health in the arts group improved greatly.
D.The seniors themselves noticed health
improvements.
2.What is the author's attitude towards arts?(  )
A.Doubtful. B.Positive.
C.Negative. D.Worried.
3.Where should the following sentence be put?(  )
“She uses songs to help patients who suffer from a variety of problems.”
A.(1) B.(2)
C.(3) D.(4)
4.What would be the best title for the passage?(  )
A.How to Avoid Getting Dementia
B.How Seniors Live a Healthy Life
C.How to Keep Our Brains Healthy
D.How Singing Improves Your Health
B
I was about 5 when I first heard the word “Greenland”, and my interest grew from there. Finally, after decades, I decided to go.
When I finally arrived, the place, at first glance, was clearly misnamed: The east coast of Greenland was an expanse of ice and snow, with no sign of human habitation.
One of my purposes of going to Greenland was to make contact with some native Greenlanders. I didn't know I would achieve this, but success came in an unexpected way.
When I arrived at the Illunnguujuk Hotel, where I had reserved a bed,a young couple and their baby were out front, enjoying the sun and unusual warmth. Greenlanders speak their own Inuit language and learn Danish in school, and many also speak English well. The young woman, however, was not one of these. Her English turned out to be anticlimactic.
When I identified myself, her eyes widened. Another traveller had arrived earlier and, mistaking him for me, they had given him my bed. There was no more space in the hotel. “But don't worry,” she said, as she threw herself into cleaning a tiny house the family owned. “This is for you,” she said. And as if that weren't, enough, she invited me to eat supper with her family. That evening I sat down to a dinner of fresh fish with a loving, happy native family.
When I first set foot in Greenland I found myself all but shocked by the emptiness, the vastness, and the silence. I had decided that I would probably never return. And then I was taken into this Greenlandic home. I can now say that even cold, empty, and silent scenery is worth visiting, so long as one has a warm and welcoming place to go to.
5.What may be the author's original imagination about Greenland?(  )
A.Dense population.
B.Incredible silence.
C.Amazing vastness.
D.Awful weather.
6.What does the underlined word “anticlimactic” in Paragraph 4 mean?(  )
A.Simple. B.Modern.
C.Outstanding. D.Disappointing.
7.The author lost his bed in the hotel because of ________.(  )
A.the poor condition B.the high price
C.a wrong address D.a misunderstanding
8.What would be the best title for the passage?(  )
A.A Guidebook for Greenland
B.A Cold and Warm Greenland
C.A Terrible Experience in a Hotel
D.A Childhood Dream to Come True
Ⅵ.完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
Last month, Alex posted his painting of a fox on Reddit hoping to raise money for an animal rescue group. But when a video of him working on the painting went viral with more than 44,000 “likes”, requests on social media from people hoping to buy copies of his work __1__ in. His fans were amazed when they watched him paint by holding a brush in his __2__ because he had lost the use of his hands.
Drawing and painting always came naturally to Alex. When he was a kid, he would sit down to draw something almost every day. It continued __3__ high school and college. He loved creating something with his hands.
But in 2004, Alex __4__ a rare disease that caused sensory (感觉的) loss and weakness. One day, he suddenly could not use his left hand. Then the problem spread quickly to his right hand. As the pain and numbness __5__ and more tests were done, the physicians __6__ Alex had a rare immune disorder. __7__, he was no longer able to draw, paint or play the piano. By September 2005, he had difficulty walking, as his legs and feet had also weakened. __8__, he needed a wheelchair. He had to quit his job and move to live with his parents.
Alex didn't follow his artistic dream __9__ his mother showed him some paintings created by artists who also could not use their hands and arms in 2015. He was very __10__ and then began to teach himself to paint with his mouth and to __11__ the right pressure to the canvas (画布).
Three years ago, Alex successfully had a major transplant __12__. The process of recovery is challenging but steady. With supporting aids on both legs, he is walking again without pain. Alex hopes one day he will be able to __13__ a paintbrush in his hand. If not, he will continue to __14__ his visions with his mouth.
“I have a lot to be __15__. I'm painting again; I'm walking again. Life feels really good for me right now,” Alex said.
1.(  )A.dropped B.poured
C.called D.burst
2.(  )A.hand B.foot
C.arm D.mouth
3.(  )A.through B.before
C.from D.upon
4.(  )A.witnessed B.recognized
C.developed D.assessed
5.(  )A.disappeared B.attacked
C.worsened D.weakened
6.(  )A.predicted B.apologized
C.observed D.discovered
7.(  )A.As a result B.On the whole
C.Without doubt D.In return
8.(  )A.Occasionally B.Eventually
C.Normally D.Basically
9.(  ) A.unless B.once
C.although D.until
10.(  ) A.impressed B.sympathetic
C.confused D.sensible
11.(  )A.present B.contribute
C.apply D.adjust
12.(  )A.operation B.performance
C.assessment D.substitute
13.(  )A.test out B.set aside
C.bring out D.pick up
14.(  )A.replace B.reward
C.express D.target
15.(  )A.occupied with B.concerned about
C.grateful for D.accused of
课时作业(九)
Ⅰ.单词拼写
1.ruined 2.outstanding 3.platform
Ⅱ.单句语法填空
1.skipping 2.enormously 3.lengthen 4.defensive
5.academic 6.countless 7.injured
Ⅲ.单元语法专练—单句语法填空
1.a 2.an 3.the 4.The 5.an
Ⅳ.完成句子
1.①No matter what happens ②Whatever happens
2.applied myself to this task 3.sets; apart from
Ⅴ.阅读理解
A
【语篇解读】 本文是一篇议论文。主要内容是论证歌唱有助于身体健康,并且作者提供了乔治·华盛顿大学的研究作为论据来证明歌唱是如何改善身体健康的。
1.答案与解析:C 推理判断题。根据第四段的Even lead researcher Dr. Gene D. Coben, director of the Center on Aging at George Washington University,was surprised at how big an effect the seniors' arts participation had on their health.以及The seniors also noticed health improvements可知,老年人参与艺术活动对他们的健康有很大的影响,Dr. Gene D. Coben对此感到非常惊讶,并且老年人都注意到了健康状况的改善,因此推断让Coben吃惊的是艺术团体中的人们的健康状况有了很大的改善。故选C。
2.答案与解析:B 推理判断题。根据第一段的This ancient art can not only make you feel good, it can also improve your wellbeing, reduce your feelings of pain, and even extend your life. (这种古老的艺术不仅能让你感觉良好,它还可以改善你的健康,减少你的疼痛的感觉,甚至延长寿命。)可推知,作者对待艺术的态度是积极的,故选B。
3.答案与解析:A 推理判断题。根据文章第二段的Also, studies link singing with a lower heart rate, decreased blood pressure and reduced stress according to Patricia Preston Roberts, a music therapist.可知此处She指代音乐治疗师,她用歌曲来帮助患有各种疾病的病人,与上文内容联系紧密,故选A。
4.答案与解析:D 主旨大意题。通读全文以及根据各段主旨句可知,本文着眼于论证歌唱有助于身体健康,并且作者提供了大量的论据来证明歌唱是如何改善身体健康的,D项能够概括文章大意,故选D。
B
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章讲述了作者对于格陵兰岛的认识。小时候作者一直认为格陵兰岛有许多人,直到后来作者第一次去才发现那里人很少,而且非常冷,因此对格陵兰岛印象不好,但是在酒店却感受到了格陵兰岛人的热情。
5.答案与解析:A 细节理解题。根据文章第三段内容可知,作者原以为格陵兰岛上有密集的人口。故选A。
6.答案与解析:D 词义猜测题。由上文中的“... speak English well... however, was not one of these.”可推断,这位年轻女性的英语不好。由此可推知,anticlimactic应意为“令人失望的”,与D项意思一致。故选D。
7.答案与解析:D 细节理解题。由第五段中的“Another traveller had arrived earlier and... my bed”可知,旅店人员误将别人当成了作者。故选D。
8.答案与解析:B 主旨大意题。通读全文尤其是最后一段最后一句“I can now say that even cold, empty, and silent scenery is worth visiting, so long as one has a warm and welcoming place to go to.”可推知,虽然格陵兰岛外部自然环境寒冷难耐,但当地居民却很热情。B项准确概括了文章内容,适合作本文标题。故选B。
Ⅵ.完形填空
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章介绍亚历克斯由于患病,导致感觉丧失和虚弱,他再也不能画画、绘画或弹钢琴了,最后他用嘴叼着画笔画画的视频被点赞的励志故事。
1.答案与解析:B drop 下降,减少;pour 倾泻;call 打电话;burst 爆裂。句意:但当他创作这幅画的一段视频在网上获得超过4.4万个“赞”时,社交媒体上来自愿购买他作品副本的人大量涌现。故选B。
2.答案与解析:D hand 手;foot 脚;arm 胳膊;mouth 嘴。句意:当粉丝们看到他嘴里叼着刷子画画时,他们都惊呆了,因为他的手已经不能用了。由此可知答案为D。
3.答案与解析:A through 通过,穿过;before 在……之前;from 从……来;upon 在……上。这种情况一直持续到高中和大学。故选A。
4.答案与解析:C witness 目睹;recognize 认识;develop 患病,发展;assess 评估。句意:但在2004年,亚历克斯患上了一种罕见的疾病,导致感觉丧失和虚弱。故选C。
5.答案与解析:C disappear 消失;attack 攻击;worsen 恶化;weaken 变弱。句意:随着疼痛和麻木的恶化,医生们做了更多的检查,发现亚历克斯患有一种罕见的免疫紊乱。故选C。
6.答案与解析:D predict 预测;apologize 道歉;observe 观察,遵守;discover 发现。句意见上题解析。故选D。
7.答案与解析:A as a result 结果;on the whole 大体上;without doubt 无疑地;in return 作为报答。句意:结果,他再也不能画画、绘画或弹钢琴了。故选A。
8.答案与解析:B occasionally 偶尔;eventually 最后;normally 正常地;basically 基本上。句意:最终,他需要一把轮椅。故选B。
9.答案与解析:D unless 除非;once 一旦;although 尽管;until 直到……为止。句意:直到2015年亚历克斯的母亲给他看了一些由同样无法使用手和手臂的艺术家创作的画作时,他才开始追逐自己的艺术梦想。故选D。
10.答案与解析:A impressed 印象深刻的;sympathetic 同情的;confused 困惑的;sensible 明智的。句意:他印象非常深刻,然后开始自学用嘴作画,学习如何在画布上运力。故选A。
11.答案与解析:C present 提出;contribute 贡献;apply 用力;施压;adjust 调整。句意见上题解析。apply pressure to 对……施加压力。故选C。
12.答案与解析:A operation 手术;performance 表现,表演;assessment 评估;substitute 代替者。句意:三年前,亚历克斯成功地进行了一次大型移植手术。故选A。
13.答案与解析:D test out 试验;set aside 留出;bring out 生产;出版;pick up 拾起,拿起;偶然学到。句意:亚历克斯希望有一天他能用手拿起画笔。故选D。
14.答案与解析:C replace 替代;reward 奖赏;express 表达;target 把……作为攻击目标。此处是说用嘴叼画笔将他想象的东西表达出来。故选C。
15.答案与解析:C be occupied with 忙于;be concerned about 关心,担忧;be grateful for 感谢;be accused of 被指控……。句意:我有很多要感激的。故选C。课时作业(八) UNIT 2 Section C Lesson 2 Top Five Secrets of Success
(分值:57.5分)
Ⅰ.单词拼写(共4小题;每小题1分,满分4分)
1.I wanted to sign a ________ (合同) for one or two years.
2.Food ________ (产量) has already fallen behind the population growth.
3.Temperatures will fall to a ________ (最低限度) of 5 degrees Celsius.
4.She did it again at the World C________ in Britain, becoming the world champion.
Ⅱ.单句语法填空(共8小题;每小题1分,满分8分)
1.The books sold out in one day, so the ________ (publish) had to print another ten thousand copies.
2.One of my ablest students ________ (reject) by another university yesterday.
3.Scientists say there is no ________ (convince) evidence that lines on the palm have anything to do with cancer.
4.Chaplin was not only a genius but also among the most ________ (influence) figures in film history.
5.The Jungle Book is ________ good read and is suitable for all ages.
6.This is the lesson I took from my mother: If perfection were possible, it would not be ________ (motivate).
7.Although he has ________ (limit) technical knowledge, the old worker has a lot of experience.
8.I think smokers should devote much more time to ________ (adjust) to the new environment without tobaccos.
Ⅲ.选词填空(共5小题;每小题2分,满分10分)
contribute to, give sb. an advantage over, focus on, devote one's life to, check out
1.Please remember to leave your room key at the reception desk when you ____________.
2.Michael Jackson endlessly ____________ helping others in their darkest time.
3.The rise of online second-hand book platforms and sharing ideas ____________ the booming of book recycling.
4.His teaching experience ____________ other applicants.
5.Don't ____________ what you're lacking. Instead, you should be content with what you've already had.
Ⅳ.完成句子(共4小题;每小题2分,满分8分)
1.我们需要母语为英语的申请者。(native)
We need applicants ____________________.
2.如果你学会把你的知识和经验结合起来,我们确信你将会成功。(combine)
________________________________, we are sure that you will succeed.
3.如果你已经学会了如何使用它,它可以给你任何你梦想的东西。(疑问词+to do)
It can give you whatever you dream of it you have learned __________________________.
4.海洋不仅为我们提供了足够的食物,而且还保持了自然的平衡。(部分倒装)
__________________________________, but also it maintains the balance of nature.
Ⅴ.阅读理解(共11小题;每小题2.5分,满分27.5分)
A
Have you ever had one of those days when all you wanted to do was read an emotionally powerful story that would cause you to tears Most of us tend to be attracted by stories that reach us on multiple levels, including sadness. There are plenty of books that make you cry (and sometimes laugh) and that you can really sink your teeth into. Here are four of them.
1.The Kite Runner
This realistic and moving description of life in Afghanistan accounts for the people who were badly affected by the Taliban. You'll cry as you get to know the familial relationships and cruelty involved, but you'll also get a sense of hope as you quickly read through this appealing novel.
2.The Book Thief
Let's put it this way: Death itself is the narrator. The story is about a young girl named Liesel who has to live with foster parents during World War Ⅱ. On the way to her new home,her brother dies, setting the gloomy tone for the story. There is hope, however, when Liesel discovers her love for reading and makes a relationship with a young Jewish man she helps hide from the Nazis.
3.The Fault in Our Stars
This is probably the most likely book on the list to make you cry, as it records the experiences of teens who are dying from cancer and living their last days in love. Their lifestyle is tragic and disturbing at the same time, as we watch their health worsen. The real tragedy is the love story between the main characters, who know that their romance is fruitless.
4.A Child Called “It”
Easily one of the saddest stories of abuse in recent decades, A Child Called “It” is based on the true story of Dave Pelzer, a boy from California who suffered at the hands of his cruel family. The tears will come from both sadness and the inspiration tied to Dave's fight for survival in an environment where he is believed worthless.
1.What do the four books have in common?(  )
A.They are all about cruel wars.
B.They are all about suffering children.
C.They all probably make you cry.
D.They are all adapted from true stories.
2.Which book is about a young victim whose family treated him cruelly?(  )
A.The Kite Runner.
B.The Book Thief.
C.The Fault in Our Stars.
D.A Child Called “It”.
3.The passage is intended to ________.(  )
A.inspire us to read more
B.introduce some moving books
C.explain why we love reading
D.advise us to buy some books
B
It's at this time of the year that marathon recovery, not marathon training, starts to take center stage.
Research indicates that the muscle damage from running a marathon can last up to two weeks. The research also indicates that muscle soreness (肌肉酸痛) is not a good indicator of muscular healing. In other words, just because you aren't sore anymore doesn't mean that you are fully healed. This is the danger for marathon runners: post-marathon muscular soreness fades after a few days but minor damage within the muscle cells remains. If you return to full training too soon—running more and faster than the tissues are ready for—you risk delaying full recovery and the chance to get ready for your next goal.
The solution, it appears, is to recognize (and accept) that the muscles will take a while to heal and to be prepared to take it easy for the first couple of weeks (even longer if you're particularly sore after your marathon). While the research isn't very promising when it comes to things to do to reduce soreness and aid healing, a couple of concepts appear to help. First, providing gentle blood flow to the area helps bring healing nutrients into the muscles and also helps to remove waste products and damaged tissue. Walking and gentle massage (按摩) can help, particularly in the first few days after a marathon. Once muscle soreness has significantly reduced (usually two to four days after the race), light jogging can commence. Just be mindful to run very slowly.
No runner wants to get super fit and then lose that during the recovery process. But since you must reduce your training load following your marathon, it can be difficult as to how much and how soon to insert running into your post-marathon training.
4.When should marathon runners return to full training?(  )
A.About half a month after the competition.
B.A few days after soreness disappears.
C.Before the tissues recover completely.
D.Before the next game draws closer.
5.How can marathon runners reduce their muscle soreness?(  )
A.Through family care.
B.By doing gentle exercise.
C.Through medical treatment.
D.By removing damaged tissue.
6.Which of the following best explains the underlined word “commence” in Paragraph 3?(  )
A.Fit. B.Heal.
C.Start. D.Mend.
7.What can be a suitable title for the text?(  )
A.Recovery After Marathon
B.Soreness with Sports
C.Healing Muscle Soreness
D.Reducing Training Load
C
Languages have been coming and going for thousands of years, but in recent times there has been less coming and a lot more going. When the world was still populated by hunter-gatherers, small, tightly knit (联系) groups developed their own patterns of speech independent of each other. Some language experts believe that 10,000 years ago, when the world had just five to ten million people, they spoke perhaps 12,000 languages between them.
Soon afterwards, many of those people started settling down to become farmers, and their languages too became more settled and fewer in number. In recent centuries, trade, industrialisation, the development of the nation-state and the spread of universal compulsory education, especially globalization and better communications in the past few decades, all have caused many languages to disappear, and dominant languages such as English, Spanish and Chinese are increasingly taking over.
At present, the world has about 6,800 languages. The distribution of these languages is hugely uneven. The general rule is that mild zones have relatively few languages, often spoken by many people, while hot, wet zones have lots, often spoken by small numbers. Europe has only around 200 languages; the Americas about 1,000; Africa 2,400; and Asia and the Pacific perhaps 3,200, of which Papua New Guinea alone accounts for well over 800. The median number (中位数) of speakers is a mere 6,000, which means that half the world's languages are spoken by fewer people than that.
Already well over 400 of the total of 6,800 languages are close to extinction (消亡), with only a few elderly speakers left. Pick, at random, Busuu in Cameroon (eight remaining speakers), Chiapaneco in Mexico (150), Lipan Apache in the United States (two or three) or Wadjigu in Australia (one, with a question-mark): none of these seems to have much chance of survival.
8.What can we infer about languages in hunter-gatherer times?(  )
A.They developed very fast.
B.They were large in number.
C.They had similar patterns.
D.They were closely connected.
9.Which of the following best explains “dominant” underlined in Paragraph 2?(  )
A.Complex. B.Advanced.
C.Powerful. D.Modern.
10.How many languages are spoken by less than 6,000 people at present?(  )
A.About 6,800. B.About 3,400.
C.About 2,400. D.About 1,200.
11.What is the main idea of the text?(  )
A.New languages will be created.
B.People's lifestyles are reflected in languages.
C.Human development results in fewer languages.
D.Geography determines language evolution.
课时作业(八)
Ⅰ.单句拼写
1.contract 2.production 3.minimum 4.Championships
Ⅱ.单句语法填空
1.publisher 2.was rejected 3.convincing 4.influential 5.a 6.motivating 7.limited 8.adjusting
Ⅲ.选词填空
1.check out 2.devoted his life to 3.contributed to
4.gives him an advantage over 5.focus on
Ⅳ.完成句子
1.who are native English speakers
2.If you learn to combine your knowledge with experience
3.how to use it
4.Not only does the ocean offer us sufficient food
Ⅴ.阅读理解
A
【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章主要介绍了令人感动的四本书。
1.答案与解析:C 推理判断题。根据第一段倒数第二句“There are plenty of books that make you cry (and sometimes laugh) and that you can really sink your teeth into.”可知,本文介绍的四本书都有可能让你感动得热泪盈眶。故选C。
2.答案与解析:D 细节理解题。根据最后一段中的“A Child Called ‘It’ is based on the true story of Dave Pelzer, a boy from California who suffered at the hands of his cruel family.”可知,第四本书的主人公Dave被家人残忍地对待。故选D。
3.答案与解析:B 主旨大意题。根据第一段最后两句“There are plenty of books that make you cry (and sometimes laugh) and that you can really sink your teeth into. Here are four of them.”并结合全文可知,本文主要介绍了令人感动的四本书。故选B。
B
【语篇解读】 本文是一篇说明文。马拉松赛后运动员常会肌肉酸痛。研究表明肌肉不再酸痛不是肌肉治愈的标志,运动员仍需休息几天才能彻底康复。文章就彻底康复提供了两点行之有效的办法。
4.答案与解析:A 推理判断题。题干问的是运动员什么时候可以返回训练。根据第二段第一句“Research indicates that the muscle damage from running a marathon can last up to two weeks.”可知,肌肉伤害可能会持续两周时间。因此,赛后约半个月运动员才能返回训练。故选A。
5.答案与解析:B 推理判断题。题干问的是马拉松运动员如何能减轻肌肉酸痛。根据第三段倒数第三句“Walking and gentle massage (按摩)can help, particularly in the first few days after a marathon.”可知,在赛后的几天里散步和轻柔按摩有帮助。因此,轻微锻炼可减轻酸痛。故选B。
6.答案与解析:C 词义猜测题。根据上下文语境可知,一旦肌肉酸痛明显减轻就可以开始慢跑了,记住一定要跑得非常慢。结合选项可知,start意为“开始”,符合题意。故选C。
7.答案与解析:A 标题概括题。题干问的是本文最适合的标题是什么。通读全文可知,本文主要对马拉松后的康复提出了建议。故选A。
C
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了语言的发展过程及现状。
8.答案与解析:B 推理判断题。根据第一段最后一句“Some language...between them.”可知,一些语言专家认为,一万年前世界上只有500万到1 000万人,但他们可能说12 000种语言;该题问的是关于狩猎采集时代的语言我们能推断出什么。根据第一段第二句和关键句可知,狩猎采集时期的人口非常少,但人们使用很多种语言。故选B。
9.答案与解析:C 词义猜测题。该题问的是下列哪一项可以最好地解释第二段中的画线词“dominant”。根据画线词所在句的内容可知,许多语言正在消失,而像英语、西班牙语和汉语等重要的语言正在取而代之。因此画线词的词义与C项最为接近。故选C。
10.答案与解析:B 细节理解题。根据第三段第一句可知,“目前世界上大约有6 800种语言”,根据第三段最后一句,可知“说某种语言的人的中位数只有6 000,这意味着世界上有一半的语言其使用人数少于6 000人。”该题问的是目前少于6 000人使用的语言有多少种。根据关键句可知,6 800种语言的一半是3 400种。故选B。
11.答案与解析:C 主旨大意题。该题问的是本篇文章的主旨大意是什么。根据第一段第一句“Languages have been coming and going for thousands of years, but in recent times there has been less coming and a lot more going.”,并结合下文内容可知,文章主要介绍了人类的不断发展导致语言种类越来越少。故选C。课时作业(七) UNIT 2 Section B Lesson 1 Money vs Success
(分值:52.5分)
Ⅰ.单词拼写(共3小题;每小题1分,满分3分)
1.As part of the interview process, we have them meet with the ________ (教授) in our department.
2.Here are several sets of f________, including sofas, dressing tables, and sideboards.
3.As you know, the dragon must be a s________ of typical Chinese culture.
Ⅱ.单句语法填空(共4小题;每小题1分,满分4分)
1.________ most effective capital is our credit, which works for us round the clock.
2.Sitting down ________ (comfortable), the two men passed the time by chatting.
3.A person with ________ (appreciate) of art and literature is qualified for the job.
4.He was too ________ (guilt) to give an account of what had happened.
Ⅲ.单元语法专练—单句语法填空(共5小题;每小题2分,满分10分)
1.We are looking forward to ________ (watch) the 19th Asian Games Hangzhou 2022.
2.After ________ (graduate) from university, he found a job.
3.You can't imagine what great difficulty we have ever had ________ (find) the person you referred to in your letter.
4.Nowadays many children prefer ________ (stay) at home to doing exercise outdoors.
5.Mary's ________ (elect) as president of the company, as most colleagues had expected, made her parents happy.
Ⅳ.完成句子/句式升级(共4小题;每小题2分,满分8分)
1.我所看到的和我过去经历的事情完全不同。
______________________________________ was completely unlike anything I had experienced in the past.
2.重要的不是你说什么,而是你做什么。
It is __________________________ what you do that matters.
3.工程师们花大量时间和精力开发出色的解决方案。(一句多译)
①Engineers ____________________________ brilliant solutions. (spend)
②It ____________________________ brilliant solutions. (take)
4.The scientist will come to give us a speech, and we are glad to hear the news.(句式升级)
→We are ____________________________ will come to give us a speech.
Ⅴ.阅读理解(共6小题;每小题2.5分,满分15分)
A
The San Francisco Giants added a special pitcher for the day. It was small—yet fierce—Hailey Dawson, who has a 3D-printed hand.
The energetic 8-year-old from Nevada was invited to throw out the first pitch at the Giants game on Sunday. Dawson was born with Poland syndrome, a disorder in which affected individuals are born with missing or underdeveloped muscles on one side of the body. It affected her hand.
With a traditional prosthesis potentially costing thousands of dollars, Hailey's mom, Yong Dawson turned to the University of Nevada, Las Vegas for help. She emailed UNLV engineering, and they accepted the challenge. Brendan O'Toole, the chairman of the mechanical engineering department, said he and his team had got a lot of requests, “but this one is different.” They got to work using a 3D-printer. Several prototypes and fittings later, Dawson got her first hand about four years ago.
Hailey's mother said the hand had given her daughter a wonderful lift. “When she puts this robotic hand on, it changes her personality and gains her self-belief,” Yong Dawson told CBS San Francisco. “I love seeing that. I just want her to have an even playing field.”
When she arrived at AT&T Park on Sunday, Hailey got to hang out with players in the shelter at the side of the sports field. They even let her try on their World Series rings.
Using her 3D-printed hand, Dawson threw out the first perfect pitch. Then with a wave and a smile, she headed into the stand to cheer on her newfound friends on the Giants.
1.What caused the function loss of Hailey's hand?(  )
A.A serious brain disorder.
B.A born physical problem.
C.An awful game accident.
D.An unexpected infection.
2.Why did Yong Dawson ask the University of Nevada for help?(  )
A.She couldn't find a suitable hospital.
B.She knew it had the advanced 3D-printer.
C.She couldn't afford a traditional prosthesis.
D.She was forced to accept the challenge.
3.What is Hailey's mother's attitude towards the 3D-printed hand?(  )
A.Skeptical. B.Positive.
C.Ambiguous. D.Cautious.
4.Which of the following is the best title for the text?(  )
A.Mother's Love Makes a Huge Difference
B.A Talented Young Pitcher Gets a Great Future
C.The 3D-printing Technology Is Changing Our Life
D.A Girl with a 3D-printed Hand Throws Out Her First Pitch
B
In agreement with the Agenda of the First Global Employment of Beijing Organizing Committee for the 2022 Olympic and Paralympic Winter Games, the applicants from Hong Kong, Macao, Taiwan and overseas who have passed the first qualification review will take a written examination. Below lists the relevant information:
1.Date & Time
April 15th, 2017 (Saturday), 9:00—12:30.
The applicants are required to enter the examination room before 8:30 am.
2.Location
No. 23 Baiduizijia, Haidian district, Beijing (Capital Normal University Dongyi Zone).
Exam Site No.6; Exam Room: C206.
3.Notice
(1) All applicants who have passed the first qualification review please log on personal application center of the recruitment page (http://recruit. beijing2022.cn) to download and print the admission ticket from 7th to 15th April, 2017.
(2) All candidates shall bring the admission tickets and valid IDs (Mainland Travel Permit for Hong Kong and Macao Residents, Mainland Travel Permit for Taiwan Residents, Foreign passport and etc.)
(3) Please prepare one's own writing materials including the 2B pencil, the eraser and the black/blue pen.
(4)The candidates will not be allowed to enter the examination room if late for 30 minutes, and will be also prohibited to leave within 60 minutes since the entering into the room or 15 minutes earlier than the deadline.
Kind reminder: Due to the heavy traffic near the exam location, parking space will be so limited that all candidates should take public transport.
4.Transport Route
(1) Subway: No. 9 subway to Baiduizi station exit A, 50 meters to North.
(2) Bus: No. 61/92 bus to Shouti South Road South Gate station, and 3 minutes' walk to the destination.
Kind reminder: Capital Normal University Dongyi Zone is not located in the main campus of Capital Normal University, please plan your route properly.
Beijing Organizing Committee
for the 2022 Olympic and Paralympic Winter Games
April 7th, 2017
5.Which of the following statements is TRUE?(  )
A.Applicants who arrive after 8:30 cannot enter the examination room.
B.The Exam Site lies in the main campus of Capital Normal University.
C.The admission tickets and valid IDs are required for the examination.
D.There is nothing to worry about for applicants who drive to the location.
6.The purpose of this passage is to ________.(  )
A.encourage more applicants to take the written exam
B.employ organizers for the Committee
C.promote Beijing Organizing Committee
D.give candidates information about the written exam
Ⅵ.七选五(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
It is now possible to watch live sport on television on any day of the week, and the present amount of reporting will undoubtedly increase further in years to come. This is certainly having an influence on the live sports events themselves, and there are both benefits and shortcomings to this.
1(____) For one thing, with digital broadcasting, there are now many more TV channels than there were even ten years ago. Moreover, sport has become an important form of entertainment, attracting both men and women.
What are the benefits of the televised sport 2(____) Large football clubs benefit financially from TV income and the top players can be well paid. Less popular sports also receive money that can be used in training and advertising. What's more, there is a health benefit to some of the population. 3(____)
However, there will be some disadvantages if so many sports on television. Considering football again, many small clubs have suffered financial losses recently, as they cannot compete with the large ones. 4(____) Fewer people watch live matches nowadays, preferring to watch in the comfort of their living room. And ticket prices have risen greatly.
In a word, watching live sport on television has both good and bad effects. Televised sport has created many chances and benefited certain people and clubs very much. 5(____)
A.Why has there been such growth in televised sport
B.Why are there so many benefits of watching live sport on television
C.Televised sport can be helpful in increasing people's value of teamwork.
D.There has been a general fall in ticket sales, especially among smaller clubs.
E.Through televised sport, more people have become interested in actually playing sports.
F.One obvious advantage of televised sport is the money provided by television companies.
G.However, it has also been responsible for changing the nature of live sports events for ever.
课时作业(七)
Ⅰ.单词拼写
1.professor(s)  2.furniture  3.symbol
Ⅱ.单句语法填空
1.The 2.comfortably 3.appreciation 4.guilty
Ⅲ.单元语法专练—单句语法填空
1.watching 2.graduating 3.finding 4.staying
5.being elected
Ⅳ.完成句子/句式升级
1.What I saw 2.not what you say but 3.①spend much time and energy developing ②takes engineers much time and energy to develop 4.glad to hear the news that the scientist
Ⅴ.阅读理解
A
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Hailey Dawson出生时患有Poland综合征,手残疾了。因为买不起昂贵的假肢,她在一所大学的帮助下,装上了3D打印的手,拥有了自信,还成为旧金山巨人队的一名投手。
1.答案与解析:B 细节理解题。根据第二段最后两句Dawson was born with Poland syndrome, a disorder in which affected individuals are born with missing or underdeveloped muscles on one side of the body. It affected her hand.可知Hailey Dawson出生时患有Poland综合征,天性身体一侧是缺失或发育不全的肌肉,影响了她手的发育。分析选项可知B项符合题意。
2.答案与解析:C 推理判断题。根据第三段第一句With a traditional prosthesis potentially costing thousands of dollars,Hailey's mom, Yong Dawson turned to the University of Nevada, Las Vegas for help.可知,传统的假肢太贵,Yong Dawson买不起,所以才求助大学的。分析选项可知C项符合题意。
3.答案与解析:B 推理判断题。根据第四段中的Hailey's mother said the hand had given her daughter a wonderful lift. “When she puts this robotic hand on, it changes her personality and gains her selfbelief,”可判断出Hailey的母亲对此持肯定的态度。
4.答案与解析:D 主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了一个天生手残疾的女孩,在一所大学的帮助下,装上了3D打印的手,并成为旧金山巨人队的一名投手的故事。分析选项可知D项符合题意。
B
【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章列出了北京2022年冬奥会和冬残奥会组织委员会第一次全球就业议程中,关于通过资格审查的港澳台及海外申请人参加笔试的相关信息。
5.答案与解析:C 细节理解题。根据April 15th, 2017(Saturday),9:00—12:30. The applicants are required to enter the examination room before 8:30 am.和(4)The candidates will not be allowed to enter the examination room if late for 30 minutes可知,选项A是错误的;根据2. Location中的No. 23 Baiduizijia, Haidian district, Beijing (Capital Normal University Dongyi Zone)和最后一段Kind reminder:Capital Normal University Dongyi Zone is not located in the main campus of Capital Normal University, please plan your route properly.可知,选项B是错误的;根据(4)Kind reminder:Due to the heavy traffic near the exam location, parking space will be so limited that all candidates should take public transport.可知,因交通拥挤,自己开车要考虑停车问题,所以选项D错误。根据3. Notice中的(2)All candidates shall bring the admission tickets and valid IDs可知,考试需要准考证和有效身份证。故选C。
6.答案与解析:D 推理判断题。根据第一段中的the applicants from Hong Kong, Macao, Taiwan and overseas who have passed the first qualification review will take a written examination. Below lists the relevant information和下文叙述可知,这篇文章是为了向考生提供笔试信息。故选D。
Ⅵ.七选五
【语篇解读】 本文是一篇议论文。文章主要讲了现在人们可以在一周中的任何一天通过电视观看体育直播。未来几年,目前的报道数量无疑还会进一步增加。这当然会对现场体育赛事本身产生影响,这既有好处也有坏处。
1.答案与解析:A 由下文For one thing, with digital broadcasting, there are now many more TV channels than there were even ten years ago. Moreover, sport has become an important form of entertainment, attracting both men and women.(首先,有了数字广播,现在的电视频道比十年前也多得多。此外,体育已经成为一种重要的娱乐形式,吸引了男性和女性。)可知,该空引出下文,A选项(为什么电视体育会有如此的发展?)符合文意。
2.答案与解析:F 由上文What are the benefits of the televised sport?(电视体育有什么好处?)和下文Large football clubs benefit financially from TV income and the top players can be well paid.(大型足球俱乐部从电视收入中获得经济利益,顶级球员的薪水也很丰厚。)可知该空承上启下,F选项(电视体育的一个明显优势是电视公司提供的资金。)符合文意。
3.答案与解析:E 由上文What's more, there is a health benefit to some of the population.(更重要的是,这对一些人的健康有益。)可知,E选项(通过电视体育,更多的人对真正进行体育运动产生了兴趣。)符合文意。
4.答案与解析:D 由上文Considering football again, many small clubs have suffered financial losses recently, as they cannot compete with the large ones.(再次考虑到足球,许多小俱乐部最近遭受了财政损失,因为它们无法与大俱乐部竞争。)和下文Fewer people watch live matches nowadays, preferring to watch in the comfort of their living room.(现在很少有人看现场比赛,更喜欢舒适地在客厅里看。)可知该空承上启下,D选项(门票销售量普遍下滑,尤其是在规模较小的俱乐部。)符合文意。
5.答案与解析:G 由上文Televised sport has created many chances and benefited certain people and clubs very much.(电视体育创造了许多机会,使某些人和俱乐部受益匪浅。)可知该空承接上文,G选项(然而,它也是永远改变现场体育赛事的性质的原因。)符合文意。课时作业(六) UNIT 2 Section A Topic Talk
(分值:64分)
Ⅰ.单词拼写(共5小题;每小题1分,满分5分)
1.Some of the ________ (伤) associated with running, such as runners' knee, are common among race walkers.
2.________ (雇员) were shown to be 15% more productive when their workplaces were decorated with houseplants.
3.The ________ (宇航员) walked out of the spaceship and onto the moon's surface.
4.She is o________ and willing to spread sunshine to people through her smile.
5.She is now concentrating on a c________ as a fashion designer.
Ⅱ.单句语法填空(共8小题;每小题1分,满分8分)
1.An earthquake has hit the capital, ________ (cause) damage to buildings.
2.Sandra was ________ (determine) to become a doctor and her persistence paid off.
3.Tom's colleagues were deeply ________ (appreciate) of his help.
4.When it comes to ________ benefit of volunteering, a lot of people think it's all about the warm feeling after helping someone.
5.He devoted himself to his work, and all his ________ (commit) finally bore fruit.
6.Applicants must be strong, organized, ________ (discipline) and able to work in a team.
7.Learning is a painful task, but I am not less enthusiastic ________ learning precious knowledge.
8.He is such an ________ (ambition) man. It is no wonder he works harder than others.
Ⅲ.选词填空(共5小题;每小题2分,满分10分)
make sense of, lead a happy life, come up with, at a young age, deal with
1.She has to ____________ problems like this on her own.
2.Knowing that the new couple ____________, their families were relaxed.
3.They thought about more options and ____________ better solutions to that problem.
4.She has a great gift for music, which makes her a great violinist ____________.
5.This book is so over my head. I'm just trying to ____________ it.
Ⅳ.完成句子(共3小题;每小题2分,满分6分)
1.我唯一能做的就是把爱传递下去。
The only thing I can do is ______________________ the love.
2.我们很容易在人群中忽视她,仅仅因为她看上去没有什么特别之处。
______________________________ in a crowd simply because she is nothing extraordinary to see.(读后续写—外貌描写)
3.首先,我们可以随时随地学习我们喜欢的东西。
First of all, we can learn what we like at any time __________________________.
Ⅴ.阅读理解(共8小题;每小题2.5分,满分20分)
A
John, a very thin boy, loved football with all his heart when he was very young. Practice after practice, he eagerly gave everything he had. But being half the size of the other boys, he could only sit on the bench and hardly ever played in games. Even though the son was always on the bench, his father was always standing with cheers and encouraging him.
When John went to college, he decided to try out for the football team as a “walk-on”. Everyone was sure he could never make_the_cut,_but he did. The coach thought he could provide the other members with the spirit they needed.
The news that he had survived the selection excited him so much that he rushed to the nearest phone and called his father. His father shared his excitement and was sent season tickets for all the college games.
It was the end of the last football season. One day John received a telegram and asked one week off. Nobody knew what happened except the coach. The coach said, “Don't plan to come back to the game on Saturday.”
Saturday arrived, and the game was not going well. When the team was ten points behind, John came back. “Coach, please let me play. I've just got to play today,” said John. The coach pretended not to hear him. But John persisted, and finally feeling sorry for the kid, the coach gave in.
Before long, everyone could not believe their eyes. John was doing everything to fight. The opponent could not stop him. He ran, he passed and blocked like a star. And at last his team won the game.
After the game, John looked at the coach, with tears in his eyes, and said,“Well, you knew my dad died, but did you know that my dad was blind?” John swallowed hard and forced a smile, “Dad came to all my games, but today was the first time he could see me play, and I wanted to show him that I could do it.”
1.Why did John hardly have any chance to play in games?(  )
A.Because he had no time to practice.
B.Because he was too young to play games.
C.Because everyone looked down upon him.
D.Because his body condition was not good.
2.The underlined phrase “make the cut” in the second paragraph can be replaced by “________”.(  )
A.make progress
B.be allowed to join the team
C.cut himself
D.be refused by the coach
3.From the text we can know that ________.(  )
A.John felt very depressed as a “walk-on”
B.John's father always taught him how to play
C.John's father went to all his college games
D.the coach was sure John would be the best player one day
4.This story tells us that ________.(  )
A.a burden of one's choice is not felt
B.better to do well than to say well
C.all roads lead to Rome
D.where there is a will, there is a way
B
“I Went Skydiving at 84!”
As a young girl growing up in the 1930s, I always wanted to fly a plane, but back then it was almost unheard of a woman to do that. I got a taste of that dream in 2001, when my husband arranged for me to ride in a hot air balloon for my birthday. But the experience turned out to be very dull. Around that time, I told my husband that I wanted to skydive. So when our retirement community announced that they were having an essay competition and the topic was an experience of a lifetime that you wanted to have, I decided to write about my dream.
In the essay, I wrote about my desire to skydive, stating that George Bush Sr. did it at age 80. Why not me I was just 84 and in pretty good health. A year went by and I heard nothing. But then at a community party in late April 2009, they announced that I was one of the winners. I just couldn't believe it. Inspired by this, I decided to realize my dream, even though some of my family members and my doctor were against it.
On June 11, 2009, nearly 40 of my family and friends gathered in the area close to where I would land while I headed up in the airplane. My instructor, Jay, guided me through the experience. The plane was the noisiest one I had ever been in, but I wasn't frightened—I was really just looking forward to the experience. When we reached 13,000 feet, Jay instructed me to throw myself out of the plane. When we first hit the air, the wind was so strong that I could hardly breathe. For a second I thought, “What have I gotten myself into?” But then everything got calmer. We were in a free fall for about a minute before Jay opened the parachute (降落伞), and then we just floated downward for about five minutes. Being up in the clouds and looking at the view below was unlike anything I have ever felt—much better than the hot air balloon. I was just enjoying it.
Skydiving was really one of the greatest experiences of my life. I hope other people will look at me and realize that you don't stop living just because you are 84 years old. If there's something you want to experience, look into it. If it's something that is possible, make it happen.
5.What happened to the author in 2001?(  )
A.She flew an airplane.
B.She entered a competition.
C.She went on a hot air balloon ride.
D.She moved into a retirement community.
6.The author mentioned George Bush Sr. in her essay to ________.(  )
A.build up her own reputation
B.show her admiration for him
C.compare their health condition
D.make her argument persuasive
7.How did the author feel immediately after she jumped out of the plane?(  )
A.Excited. B.Scared.
C.intense. D.Regretful.
8.What did the author enjoy most when she was skydiving?(  )
A.The beautiful clouds.
B.The wonderful view.
C.The company of Jay.
D.The one-minute free fall.
Ⅵ.完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
One summer weekend, my wife, my son and I entered a running race on mountain trails. When the race started, our son took off __1__, but my wife and I stayed back, enjoying the scenery. After some time, while running down a narrow, __2__ trail, I walked on a big stone and had a __3__. I realized I'd got my toe __4__, but I didn't check my damage. Instead, we kept running.
__5__, after going half the course, I realized my watch on my wrist was __6__. I encouraged my wife to go on ahead, and returned to see if I could find it. Later, I __7__ my broken watch and quickly put it into my pocket. Then I __8__ down the trail. In the end, I saw my son, who had finished 30 minutes earlier, had run back up the trail to __9__ me. He ran with me to the end.
__10__ it turned out, both my wife and son had won first place in their age groups, but I had no chance of placing. After the race, I took off my shoe and found that my sock was in blood. Luckily, the race __11__ had a special award for the most injured runner.
Although everyone wants to live a life of comfort, the __12__ is that we often face pain and __13__. However, the key to happiness is __14__ pain into something positive. In other words, __15__ can make us stronger if we face them bravely.   
1.(  )A.easily B.suddenly
C.calmly D.quickly
2.(  )A.rocky B.dirty
C.smooth D.unknown
3.(  )A.break B.discovery
C.fall D.pain
4.(  )A.injured B.shot
C.destroyed D.knocked
5.(  )A.Hopefully B.Therefore
C.Luckily D.However
6.(  )A.broken B.slow
C.wrong D.gone
7.(  )A.placed B.hid
C.noticed D.missed
8.(  )A.jumped B.walked
C.drove D.hurried
9.(  )A.visit B.meet
C.push D.welcome
10.(  )A.If B.So
C.As D.But
11.(  )A.organizers B.winners
C.owners D.supporters
12.(  )A.hope B.idea
C.reason D.truth
13.(  )A.success B.struggles
C.happiness D.competitions
14.(  )A.including B.turning
C.throwing D.dividing
15.(  )A.difficulties B.exercises
C.efforts D.skills
课时作业(六)
Ⅰ.单词拼写
1.injuries 2.Employees 3.astronaut 4.optimistic 5.career
Ⅱ.单句语法填空
1.causing 2.determined 3.appreciative 4.the
5.commitment 6.disciplined 7.about 8.ambitious
Ⅲ.选词填空
1.deal with 2.led a happy life 3.came up with
4.at a young age 5.make sense of
Ⅳ.完成句子
1.pass down 2.It is easy to overlook her 3.wherever we are
Ⅴ.阅读理解
A
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要叙述了尽管约翰只是一名板凳球员,但父亲一直在鼓励着他。上大学之后,约翰积极努力争取成了一名临时球员,这让每个人都很吃惊。足球赛季末,他收到了家里的电报,父亲去世了。但是比赛当天约翰返回了球场,最终他帮助球队力挽狂澜,获得了胜利,同时向去世的父亲证明自己能行。
1.答案与解析:D 细节理解题。由第一段中的But being half the size of the other boys, he could only sit on the bench and hardly ever played in games.可知,由于他的体形几乎是其他男孩的一半大小,所以他只能成为板凳球员,很少参加比赛,所以约翰几乎没有机会参加比赛的原因是他的身体条件不好。故D选项正确。
2.答案与解析:B 词义猜测题。由第二段中的“When John went to college, he decided to try out for the football team as a‘walkon’”.可知,当约翰上大学时,他决定参加足球队的选拔赛,成为一名临时球员。所以判断出第二段中带下划线的短语“make the cut”可替换为be allowed to join the team。故B选项正确。
3.答案与解析:C 推理判断题。由最后一段中的“Well, you knew my dad died, but did you know that my dad was blind?”...“Dad came to all my games, but today was the first time he could see me play...”可知,约翰的父亲去世了,他的父亲是个盲人,生前参加了他所有的比赛,今天是他第一次“看到”约翰上场踢足球赛,他想让父亲知道他能行。故C选项正确。
4.答案与解析:D 主旨大意题。通读全文可知,本文讲述了尽管约翰受到身体条件的限制,只是一名板凳球员,但是父亲一直在鼓励着他,上大学之后,他努力争取成了一名临时球员。足球赛季末,家里的电报告诉他父亲去世了。但是比赛当天约翰求教练能给予他上场的机会,教练最终同意了。他帮助球队力挽狂澜,获得了胜利,同时向死去的父亲证明自己能行,所以这个故事告诉我们“有志者,事竟成”的道理,同时也是短文的主旨大意。故D选项正确。
B
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在2009年时实现了她少女时代的梦想——跳伞,并讲述了当时的经历。
5.答案与解析:C 细节理解题。根据文章第一段第二句I got a taste of that dream in 2001, when my husband arranged for me to ride in a hot air balloon for my birthday.可知2001年在“我”生日那天坐上了丈夫为“我”安排的热气球,所以C项正确。
6.答案与解析:D 推理判断题。根据第二段开头In the essay, I wrote about my desire to skydive, stating that George Bush Sr. did it at age 80.可知,在竞赛短文中,“我”写到了自己想跳伞的渴望,提及了老乔治·布什曾在80岁时这样做过,把自己和他进行对比,来说明自己身体健康,跳伞的想法是可行的,所以D项正确。
7.答案与解析:D 推理判断题。由文章第三段中的When we first hit the air, the wind was so strong that I could hardly breathe. For a second I thought,“What have I gotten myself into?”But then everything got calmer.可推知,作者跳出飞机那一刹那是后悔的,她很期待这次经历,但是如此强烈的风让她无法呼吸,她后悔将自己陷入如此危险的境地。所以D项正确。
8.答案与解析:B 细节理解题。根据文章第三段最后两句Being up in the clouds and looking at the view below was unlike anything I have ever felt—much better than the hot air balloon. I was just enjoying it.可知作者在空中跳伞时最欣赏的是美景。所以B项正确。
Ⅵ.完形填空
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。作者记叙了自己一家三口参加赛跑的经历,虽然遇到了一些困难,但是也得到了回报。作者想通过这样的经历告诉读者,生活中总要面对一些痛苦与挣扎,关键是把它们转换成积极的事情,把挫折当成是对自己的考验,让自己变得更加强大。
1.答案与解析:D 考查副词词义辨析。easily 简单地;suddenly 突然地;calmly 镇静地;quickly 快地,迅速地。根据下文but my wife and I stayed back, enjoying the scenery(但是“我”的妻子和“我”跟在后面欣赏风景)可知,比赛开始时,儿子迅速地跑了出去。
2.答案与解析:A 考查形容词词义辨析。rocky 岩石的,多岩石的;dirty 脏的;smooth 光滑的;unknown 不知名的。联系下文I walked on a big stone可知,此处指狭窄的、多岩石的小路。
3.答案与解析:C 考查名词词义辨析。break 打破;中止;休息;discovery 发现;fall 下落;pain 疼痛。联系下文I didn't check my damage可推知,“我”摔了一跤。have a fall 跌了一跤,摔倒。根据语境可知选C。
4.答案与解析:A 考查动词词义辨析。injure 使受伤;shoot 射击;destroy 破坏;knock 撞击。联系下文可知,“我”意识到“我”的脚趾受伤了。
5.答案与解析:D 考查副词词义辨析。hopefully 满怀希望地;therefore 因此;luckily 幸运的是;however 但是。句意:但是,在跑了一半的路程之后,“我”意识到“我”手腕上的手表不见了。
6.答案与解析:D 考查形容词词义辨析。broken 坏了的;slow 慢的;wrong 错误的;gone 不在的。联系下文and returned to see if I could find it可知,“我”发现手腕上的手表不见了。
7.答案与解析:C 考查动词词义辨析。place 放置;hide 躲藏;notice 注意到;miss 错过;想念。句意:后来,我注意到了我的坏手表,并把它迅速放到了口袋里。
8.答案与解析:D 考查动词词义辨析。jump 跳;walk 走;drive驾驶;hurry 匆忙。作者找到手表之后,自然是沿着跑道匆忙向终点前进。
9.答案与解析:B 考查动词词义辨析。visit 拜访,参观;meet 见面,碰面;push 推,按;welcome 欢迎。根据下句He ran with me to the end.可知,半小时前完成比赛的儿子跑回来和“我”碰面,之后一起跑向终点。
10.答案与解析:C 考查定语从句。if 如果;so 因此;as正如;but 但是。As it turned out结果就是,As引导非限制性定语从句,指代后面的主句。
11.答案与解析:A 考查名词词义辨析。organizer 组织者;winner 赢家,获胜者;owner 拥有者;supporter 支持者。给比赛者颁奖的自然是比赛的组织者。
12.答案与解析:D 考查名词词义辨析。hope 希望;idea 想法;reason 原因;truth 事实。句意:尽管每个人都想过舒适的生活,事实是我们经常面对痛苦和挣扎。
13.答案与解析:B 考查名词词义辨析。success 成功;struggle 挣扎,奋斗;happiness 幸福;competition 比赛。句意同上。
14.答案与解析:B 考查动词词义辨析。include 包括;turn 转向;throw 扔;divide 分开。句意:然而,幸福的秘诀是把痛苦变成积极的事情。turn into 变成。
15.答案与解析:A 考查名词词义辨析。difficulty 困难;exercise 练习;effort 努力;skill 技能。结合上文的经历可知,作者认为困难能让我们变得更加强大。

展开更多......

收起↑

资源列表