外研版(2019) 必修 第三册 Unit 1 Knowing me, Knowing you同步练习(5份打包,含答案)

资源下载
  1. 二一教育资源

外研版(2019) 必修 第三册 Unit 1 Knowing me, Knowing you同步练习(5份打包,含答案)

资源简介

单元素养提升(一) Unit 1
(分值:83分)
授课提示:对应课时作业13页
层级一 语言知识训练
Ⅰ.单词拼写(每空1分,满分10分)
1.If you continue to heat the water, it will boil and turn into ________ (蒸汽).
答案:steam
2.Don't tell him your opinion because he has ________ (说话随便的) lips.
答案:loose
3.After the ship exploded, it began to ________ (沉没), so that the soldiers had to leave it soon.
答案:sink
4.What is probably the major ________ (担心) of travelers who choose to stay in a hostel
答案:concern
5.These three buttons look like traffic ________ (信号灯), don't they
答案:signals
6.They surrounded the yard with a ________ (篱笆) to keep wolves out.
答案:fence
7.When the children presented flowers to him, he was so excited that ________ (泪水) flowed from his eyes.
答案:tears
8.Workers in Spain will spend less time at their office. M________, their pay won't change at all.
答案:Moreover
9.Procrastinators (拖延者) like to find excuses to j________ their behavior.
答案:justify
10.To be frank, I prefer the former to the l________, because I feel that it's much more convenient and cheaper.
答案:latter
Ⅱ.单句语法填空(每空1分,满分10分)
1.Tom ________ (frank) admitted his mistakes for being mean to his best friend.
答案:frankly
2.Please ________ (sure) that all lights are switched off when you leave the office.
答案:ensure
3.Teenagers should try to be ________ (depend) of their parents, doing something on their own.
答案:independent
4.Team leaders must ensure that all members get over their natural desire to avoid the ________ (embarrass) associated with making mistakes.
答案:embarrassment
5.Your teacher seems to be ________ (annoy). Going to his office now is to ask for trouble.
答案:annoyed
6.________ (forgive) is not something you give to someone else. It is a gift you give yourself.
答案:Forgiveness
7.If you want to make a big breakthrough, you should make a big ________ (adjust) to your learning method.
答案:adjustment
8.In fact, some inventions are made ________ (accident).
答案:accidentally
9.Seeing her son ________ (sink) in the water, she dived into water without hesitation.
答案:sinking
10.Of all the market ________ (strategy), I like this one best.
答案:strategies
Ⅲ.短语填空(每空2分,满分18分)
concentrate on, protect...from, let off steam, work out, take a deep breath, loose lips sink ships, find fault with, calm down
1.When men ____________, they tend to shout; women, on the other hand, express their feelings by weeping.
答案:let off steam
2.Before stepping onto the stage, you'd better ____________.
答案:take a deep breath
3.—How can it turn out to be so terrible I need an explanation.
—____________________and I will tell you what happened.
答案:Calm down
4.If I were you, I would not ________________ the sea at low tide.
答案:find fault with
5.You'd better wear a hat in summer to ________ yourself __________ the bright sunlight.
答案:protect; from
6.If you ____________________ regularly, you will be in better physical condition.
答案:work out
7.It was up to him to ____________________ his studies and make something of himself.
答案:concentrate on
8.The idiom “____________________” means that you should beware of unguarded talk.
答案:loose lips sink ships
Ⅳ.完成句子(每空2分,满分10分)
1.你每次想要吸烟的时候,就提醒自己是不吸烟的人。
____________________________, remind yourself that you are a nonsmoker.
答案:Every time you feel like smoking a cigarette
2.即使你不成功,我们也会支持你。
______________________, we'll support you.
答案:Even if/though you don't succeed
3.既然我考试通过了,我就可以做任何我喜欢的事了。
Now that I have passed my exams, ________________________________.
答案:I can do whatever I like
4.满怀希望地,他打电话向朋友求助。
______________________________, he called his friend to ask for help.
答案:Full of hope
5.从某种程度上来说,教练是中国女排的最大功臣。
________________________, the coach is the biggest contributor to the Chinese women's volleyball team.
答案:To some extent
层级二 语言能力训练
Ⅰ.阅读理解(共8小题;每小题2.5分,满分20分)
A
With the everincreasing popularity of online shopping, users' reviews are becoming more and more important. Given that you can't actually touch, see, smell or hear the product you're buying online, these reviews will provide you with valuable information on the product itself. But how far can you trust them
Barnaby Bicken had an unpleasant experience. “I took some friends to a restaurant in Manchester that had excellent reviews on a food website. However, the service was awful and we were ignored most of the time. Later, I wrote a review on the same site only to be told that the review site owner would not accept any bad reviews—only the good ones.”
So, how can you get a useful review Web expert Hilary Saunders, has a few top tips. “If there are only a few reviews of a place, there is a good chance they have been planted by friends or enemies. If there are many reviews, start by dropping the most extreme comments. Also, watch out for similarities in style between reviews from people with different user names, particularly if those reviews were placed about the same time. The best thing is to look for reviewers who show some relevant knowledge of the product they are reviewing.”
Some companies seem to be contributing to the problem. A publishing house offered gift vouchers (购物礼券) to anyone who would give their textbooks a fivestar review. But not all online companies operate like this. “Amazon works hard to keep the completeness of its customer reviews,” said a spokesperson for the company. “We have very clear guidelines, and when a customer reports a review that he feels is inappropriate, we check, and may take it down .”
So, next time you see that fivestar review for something you want to buy, be aware—it could be the work of a false reviewer!
【语篇解读】 本文是一篇议论文。文章主要讲述了关于在线购物,产品的评论有些不可信,我们应该学会看真实可信的评论。
1.What does “them” in Para. 1 refer to?(  )
A.Products. B.Users.
C.Reviews. D.Buyers.
答案:C
解析:词义猜测题。根据句意可知“them”指代的是上文的reviews。故选C。
2.What does Barnaby Bicken's story imply?(  )
A.The food served was awful.
B.Not all reviews are believable.
C.Many people are easily cheated.
D.He likes to write bad reviews.
答案:B
解析:推理判断题。根据Barnaby Bicken的经历可知,他相信了别人的评论,结果餐厅的服务与评论并不符合,所以并不是所有的评论都可信。故选B。
3.What reviews of products are useful?(  )
A.Those by competitors.
B.Those by different users.
C.Those with good comments.
D.Those with related information.
答案:D
解析:细节理解题。根据第三段的最后一句话“The best thing is to look for reviewers who show some relevant knowledge of the product they are reviewing.”可知选D。
4.How does Amazon deal with the customer reviews?(  )
A.It helps to finish the reviews.
B.It pays attention to the bad reviews.
C.It offers gifts for the good reviews.
D.It tries to make the reviews objective.
答案:D
解析:推理判断题。根据第四段的内容“A publishing house offered gift vouchers to anyone who would give their textbooks a fivestar review. But not all online companies operate like this. ‘Amazon works hard to keep the completeness of its customer reviews,’”可知,选D。
B
Recently I invited a homeless man to have lunch with me at the Soup Plantation so that he could eat as much as he wanted to fill his stomach. I met him over the phone when I was calling Father Benno's, a soup kitchen. Something within stirred me to invite him to lunch. Since he did not have a car, I offered to pick him up.
We had a wonderful fourhour lunch. I learned a lot about his struggles, but more importantly, I finished lunch feeling a greater gratitude (感激) for a roof over my head, a warm shower, a comfortable bed, and food on the table—all of which we may not think twice about. He, too, enjoyed the connection, his lunch, and a rest from spending his afternoon on the streets.
I learned long ago that one person alone cannot solve the problem of the homeless people in California or the United States of America. However, each person can make an effort to help the homeless in their own way. Do you know that 40% of the U. S. population live paycheck (薪水) to paycheck Should a sudden financial (财务的) case appear, any one of those 40% can end up homeless on the streets.
For this holiday season, perhaps you may want to try something new. Buy a meal for the person asking for money instead of giving them spare change. If you can make the time and find courage, invite them to share a meal with you. Jesse Jackson once said, “Never look down on anybody unless you are helping them up,” and Rumi told us, “When we practice loving kindness and pity, we are the first one to benefit from it.”
【语篇解读】 本文是一篇夹叙夹议文。作者邀请一个无家可归的人共进午餐,度过了一个美妙的四小时午餐。这也让作者对自己的生活更加感激。
5.What does the underlined word “stirred” in the first paragraph probably mean?(  )
A.Limited. B.Allowed.
C.Begged. D.Encouraged.
答案:D
解析:词义猜测题。根据上文可知,最近,作者邀请了一位无家可归的人与自己在Soup Plantation餐厅共进午餐,这样他就可以想吃多少就吃多少,填饱他的肚子。由此可知,画线单词所在的句子意思是,作者心中有个念头鼓励自己请这个无家可归的人来吃午饭。即画线单词意思为“鼓励”。
6.What was the author thankful for?(  )
A.The homeless man.
B.The length of the lunch.
C.The condition of his life.
D.The connection with the man.
答案:C
解析:细节理解题。根据第二段可知,作者了解了那位无家可归的人的挣扎,但更重要的是,作者吃完午饭,对有一个住的地方、一个热水澡、有一张舒适的床、桌上的食物——所有这些我们可能不会多想的东西有了更大的感激之情。由此可知,作者感激他的生活状况。
7.What does the author think of those who live on paycheck?(  )
A.They live a comfortable life.
B.They just make ends meet.
C.They are really homeless people.
D.They look down upon the homeless.
答案:B
解析:推理判断题。根据第三段中“Do you know that 40% of the U.S. population live paycheck to paycheck Should a sudden financial case appear, any one of those 40% can end up homeless on the streets.(你知道40%的美国人都是靠工资生活的吗?如果突然出现财务问题,那40%中的任何一个人最终都可能无家可归)”。可推知,作者认为那些靠薪水生活的人只是维持了生计而已。
8.Which of the following doesn't the author advise us to do?(  )
A.Try something new.
B.Buy a meal for a person asking for money.
C.Give money to the homeless.
D.Invite a person asking for money to share a meal.
答案:C
解析:细节理解题。根据最后一段可知,作者建议,在这个假期,如果你想尝试一些新的东西,可以为要钱的人买一顿饭,而不是给他们多余的零钱。如果你有时间和勇气,还可以请他们和你一起吃顿饭。由此可知,作者不建议我们给无家可归的人钱。
Ⅱ.语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
With the beginning of 2023, it is the lucky Rabbit's turn on the Chinese zodiac (生肖). Rabbits are naturally quiet but quick, which suits 1.________ (tradition) Chinese aesthetic (审美的) values of being gentle and smart. This is shown by the phrase dongru tuotu, a Chinese idiom praising people 2.________ are smart like a rabbit. Legend has it that there is a Jade Rabbit living on the moon which is the pet of Chang'e, a goddess 3.________ (wide) known in China. This can explain why rabbits are regarded as 4.________ fortunate sign.
In the West, rabbits are also considered to be lucky, since they are well known to be able to reproduce in difficult and surprising conditions, with populations 5.________ (grow) to big sizes in short amounts of time. One of the most wellknown 6.________ (symbol) of good luck, a stuffed rabbit's foot 7.________ (suppose) to bring good fortune. Another tradition for good luck found in North America and the UK 8.________ (be) to say the word “rabbit” on the first morning of every month.
Rabbits also pop up in other areas of Western culture. Alice follows a rabbit in the story of Alice in Wonderland 9.________ (escape) the normal world and begin her adventure. Rabbits are also related 10.________ Easter. Maybe the Year of the Rabbit can bring you some good fortune, too!
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了2023年中国的兔年,兔子在中西方文化中都有吉祥、幸运的美好寓意。
1.答案:traditional
解析:考查形容词。分析句子结构可知,这里需要形容词作定语,修饰后面的名词values。故填traditional。
2.答案:who/that
解析:考查定语从句。分析句子结构可知,________ are smart like a rabbit是定语从句,先行词people在从句中作主语,指人,用关系代词who/that引导。
3.答案:widely
解析:考查副词。分析句子结构和意思可知,这里需要用副词修饰形容词known。
4.答案:a
解析:考查冠词。这里需要不定冠词,修饰后面的名词sign, fortunate的读音以辅音音素开头,不定冠词用a。
5.答案:growing
解析:考查with复合结构。动词grow与populations之间是主动关系,应用现在分词形式。
6.答案:symbols
解析:考查名词复数。“one of+the+形容词最高级+可数名词复数”表示“最……的……之一”。
7.答案:is supposed
解析:考查时态和主谓一致。这句话描述的是现在的情况,谓语用一般现在时,主语a stuffed rabbit's foot和动词suppose是被动的关系,be动词用is。故填is supposed。
8.答案:is
解析:考查时态和主谓一致。分析句子结构可知,这句话描述的是现在的情况,谓语用一般现在时,主语是tradition,be动词用is。
9.答案:to escape
解析:考查非谓语动词。分析句子结构和意思可知,这里需要动词不定式作目的状语。
10.答案:to
解析:考查介词。分析句子结构和意思可知,这里考查固定搭配be related to,意为“和……有关”。课时作业(二) Unit 1 Part Ⅱ Using language
(分值:85.5分)
授课提示:对应课时作业5页
层级一 语言知识训练
Ⅰ.单词拼写(每空1分,满分10分)
1.This may ________ (使恼怒) the others, but they can hardly resolve it.
答案:annoy
2.Fortunately, it took only several days for the child to ________ (适应) in the new school.
答案:adjust
3.It is his ________(责任) to take the ashes out of the fence.
答案:duty
4.Her blindness of both eyes resulted from a tangled traffic ________(意外事件).
答案:accident
5.In order to ________ (确保) success, we must have a complete and thorough strategy.
答案:ensure
6.Sorry, please ________(原谅) us. You are a really frank person.
答案:forgive
7.And most people don't justify that, because they fear ________(尴尬).
答案:embarrassment
8.The boxing is losing touch with its ________ (核心的) values.
答案:core
9.The campaign was widely ________(批评) for making mistakes.
答案:criticised
10.The majority argued that ________(拳击) was a little violent to children.
答案:boxing
Ⅱ.短语填空(每空2分,满分20分)
by accident, instead of, be satisfied with, tell the truth, find out, look down on, keep silent, take the lead, deal with, settle down
1.Having made important decisions based on emotion ____________ reason, he felt bitterly regretted.
答案:instead of
2.When seen from a distance, to ____________, the scenery appears more breathtaking.
答案:tell the truth
3.The purpose of the research is to try to ____________ more about the causes of the disease.
答案:find out
4.The little boy ruined his sister's book ____________, and he felt so guilty.
答案:by accident
5.We shouldn't ____________ others, particular the disabled.
答案:look down on
6.What impressed me was their ability to ____________ any complex problem.
答案:deal with
7.The survey says that the majority of citizens ____________ the government's efforts to reduce smog.
答案:are satisfied with
8.He was disappointed to find his suggestion turned down, so he had to ____________.
答案:keep silent
9.We all take part in our community, which ________ in the conservation of wildlife.
答案:takes the lead
10.There was nothing to recognise the direction in the forest but to ____________ for the night where they were.
答案:settle down
Ⅲ.完成句子(每空2分,满分8分)
1.既然压力能使我们生病,我们必须学会如何处理它。(“疑问词+不定式”结构)
Since stress can make us sick, we must learn ______________________________.
答案:how to deal with it
2.我翻阅着手里的报纸,震惊地看到亚洲的台风摧毁了一个城镇的照片。(shocked)
Looking through my newspaper, I ________________________ the photos showing that a typhoon in Asia has destroyed a town.
答案:am shocked by
3.人们普遍认为教师在课堂上永远不会被电脑取代。(It be done...)
____________________________ teachers will never be replaced by computers in class.
答案:It is believed that
4.如果可能的话,他希望更多人能够自愿帮助那些贫困的人。(if引起的省略句)
________________ , he hoped more people could volunteer to help the people in need.
答案:If possible
Ⅳ.单句语法填空(每空1分,满分10分)
1.________ (frighten) at the sight of the boxing, the little girl couldn't move any further.
答案:Frightened
解析:考查过去分词。句意:小女孩一看见拳击就吓得一步也挪不动了。过去分词作原因状语。
2.________ (embarrass) and annoyed, he didn't know what to say to the audience.
答案:Embarrassed
解析:考查过去分词。句意:他又尴尬又烦恼,不知道该对观众说什么。过去分词作原因状语。
3.________ (disappoint) at the government's measures, many scholars in that country determined to stop giving frank advice to the officials.
答案:Disappointed
解析:考查过去分词。句意:那个国家的许多学者对政府的措施感到失望,决定不再给官员提坦率的建议。过去分词作原因状语。
4.________ (concentrate) deeply on his work, the engineer ignored what was happening in the fence.
答案:Concentrating
解析:考查现在分词。句意:这位工程师全神贯注地工作,没有理会围栏内发生的事情。现在分词作原因状语。
5.________ (satisfy) with the strategy given by the interviewee, the judges agreed to give the job to him.
答案:Satisfied
解析:考查过去分词。句意:评委对面试者给予的计划感到满意,同意把工作交给他。过去分词作原因状语。
6.________(damage) by the typhoon, the electricity supply doesn't work now.
答案:Damaged
解析:考查过去分词。句意:由于被台风损坏,电力供应不起作用了。过去分词作原因状语。
7.________ (separate) from her parents in the crowds, the little girl felt annoyed and helpless and started to cry.
答案:Separated
解析:考查过去分词。句意:在人群中,小女孩与父母分开了,她感到烦恼和无助,开始哭泣。过去分词作原因状语。
8.Those who did something wrong by accident should ________(forgive).
答案:be forgiven
解析:句意:意外做错事的那些人应该被原谅。此处those与forgive之间是被动关系,应该用动词的被动结构,且前面已有情态动词should,故用be forgiven。
9.________(leave) to itself in the room, the baby burst into tears.
答案:Left
解析:句意:当被独自留在房间里时,婴儿大哭起来。根据句意可知,the baby与leave之间是被动关系,即“被留下”,故用过去分词短语作状语。
10.________ (explain) a hundred times, the problem still can't be resolved.
答案:Explained
解析:句意:即使解释一百遍,问题还是不能解决。根据句意可知,the problem与explain之间是被动关系,故用过去分词短语作状语。
Ⅴ.句型转换(每空2分,满分10分)
用过去分词(短语)进行改写。
1.I have interviewed the passengers who were seriously injured in the accident.
→I have interviewed the passengers ______________ in the accident.
答案:seriously injured
2.Because she was greatly touched by his words, she exploded with tears.
→____________________________ by his words, she exploded with tears.
答案:Greatly touched
3.The Swiss can feel secure because they are surrounded by Europe.
→____________________________, the Swiss can feel secure.
答案:Surrounded by Europe
4.Some people from the countries that have developed seem to look down upon the poor.
→Some people from ________________________________ seem to look down upon the poor.
答案:the developed countries
5.Even if I'm invited, I won't take part in the party.
→____________________, I won't take part in the party.
答案:Even if invited
层级二 语言能力训练
Ⅰ.完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
There is a school where children use pumpkins to learn about colors and counting. They learn about __1__ by planting seeds 30 centimeters apart. Interesting Yes, that's the __2__ school. For students at this school in Hamilton, Ohio, the classroom is __3__ every day. Jaclyn Jenkins is a founder of the school. The __4__ for a school like this started after Jenkins and her husband Kenny bought a farm shortly after their marriage. The Farm School is a __5__—a place for three and fouryearolds to learn and play.
Teacher Alison Huff says The Farm School gives its students more of a handson learning __6__. Children can use everything a(n) __7__ preschool uses, but out in the garden. In addition to planting vegetables and fruits, youngsters help prepare food and __8__ afterward. The school teaches children to cook using the food they have grown. They can __9__ what they have in the garden __10__ going to the grocery store and buying it. Besides, the preschoolers also learn words in languages other than English. Huff speaks __11__ in both English and Spanish. Her assistant speaks French and Arabic. __12__, a 3yearold child in her class speaks four different languages.
What's more, farm animals are also playing an important part in the education program. The youngsters learn about a __13__ animal every month. Two months ago, the animal they learnt was a cow. They get to see what the cow is like, and they learn what cows eat. They use little gloves and try to __14__ a cow. Using the milk from their work, they make yogurt.
More and more families __15__ The Farm School. Their children come home with new experiences, new knowledge and sometimes a few vegetables they plant by themselves. So this kind of school is getting more and more popular!
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要介绍的是Jaclyn Jenkins建立的一所农场学校,这所学校给孩子们提供更多的实践学习体验,越来越多的家庭支持农场学校。
1.(  )
A.payment B.movement
C.development D.measurement
答案:D
解析:根据下文中的“by planting seeds 30 centimeters apart”可知,他们通过间隔30厘米播种来学习测量(measurement)。
2.(  )
A.playground B.factory
C.shop D.farm
答案:D
解析:根据下文中的“The Farm School is a ________—a place for threeand fouryearolds to learn and play.”可知,此处指的是农场(farm)学校。
3.(  )
A.inside B.upside
C.outside D.downside
答案:C
解析:根据下文中的“but out in the garden”可知,对于俄亥俄州汉密尔顿的这所学校的学生来说,教室每天都在外面(outside)。
4.(  )
A.dream B.decision
C.idea D.plan
答案:C
解析:根据下文中的“for a school like this”可知,创办这样一所学校的想法(idea)始于詹金斯和她的丈夫肯尼在结婚后不久买了一个农场。
5.(  )
A.junior school B.preschool
C.middle school D.senior school
答案:B
解析:根据下文中的“a place for threeand fouryearolds to learn and play”可知,三四岁孩子学习玩耍的地方应该指的是“幼儿园(preschool)”。
6.(  )
A.experience B.discussion
C.progress D.truth
答案:A
解析:根据下文中的“Their children come home with new experiences,new knowledge and sometimes a few vegetables they plant by themselves.”可知,农场学校给学生提供了更多的实践学习体验(experience)。
7.(  )
A.average B.normal
C.usual D.regular
答案:B
解析:根据下文中的“but out in the garden”可知,此处指的是农场学校除了在外面花园学习外,孩子们可以使用正常(normal)幼儿园使用的一切。
8.(  )
A.show up B.turn up
C.clean up D.make up
答案:C
解析:结合农场学校的特点,给孩子们提供实践学习体验以及上文中的“prepare food”可推断,除了种植蔬菜和水果,孩子们还帮助准备食物和打扫(clean up)卫生。
9.(  )
A.employ B.perform
C.gather D.donate
答案:A
解析:根据上文中的“The school teaches children to cook using the food they have grown.”可知,他们可以用(employ)自己种在花园里的东西。
10.(  )
A.because of B.instead of
C.in spite of D.apart from
答案:B
解析:根据上文中“what they have in the garden”和下文中“going to the grocery store and buying it”可知,他们可以用自己种在花园里的东西,而不是(instead of)去杂货店买。
11.(  )
A.slowly B.frequently
C.quickly D.fluently
答案:D
解析:根据下文中的“a 3yearold child in her class speaks four different languages”可知,一个3岁孩子能说4种语言,由此可推断,Huff老师会流利地(fluently)说英语和西班牙语。
12.(  )
A.Indeed B.Otherwise
C.Therefore D.However
答案:C
解析:根据上文中的“Huff speaks ________ in both English and Spanish. Her assistant speaks French and Arabic.”可知,老师与助手分别能说两种语言,因此(therefore),她班上一个3岁的孩子会说四种不同的语言。
13.(  )
A.unique B.different
C.endangered D.rare
答案:B
解析:根据上文中的“What's more,farm animals are also playing an important part in the education program.”可知,幼儿们每个月都会了解一种不同的(different)动物。
14.(  )
A.lean B.protect
C.pet D.milk
答案:D
解析:根据下文中的“Using the milk from their work,they make yogurt.”可知,他们用小手套给奶牛挤奶(milk)。
15.(  )
A.support B.access
C.locate D.object
答案:A
解析:根据下文中的“Their children come home with new experiences,new knowledge and sometimes a few vegetables they plant by themselves.”可知,孩子们收获新体验、新知识,有时还有自己种的蔬菜。越来越多的家庭支持(support)农场学校。
Ⅱ.七选五(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
People who enjoy running often like to take part in running events as well. Signing up for a particular event and then working towards it can be a great way to achieve goals and increase confidence. 1(____) A number of running events also include a choice for people who would rather walk, but still want to take part in the event.
The most common types of running events are races. 2(____) For example, marathons and ultramarathons are very long and challenging runs, but a shorter race such as a 5K or 10K can be a good place to start, followed by a halfmarathon. The distance run is only part of each running event. 3(____) Many running events encourage runners to raise money for certain charities. Runners can then run together during the race if they choose, and the individual sponsors (赞助者) who donated money to the runners have the satisfaction of helping a charity as well as helping their friends participate in a race. Many runs are scheduled every year in the same location or city because it is a good way to raise money for a cause as well as to encourage physical fitness.
4(____) Schools frequently have other meets, where different schools will come to one location, and students will compete against each other in individual events. 5(____)
A. Generally, running events are related to a particular group or charity.
B.There are many different kinds of races to suit different running ability levels.
C.Of course, there are other events in addition to races.
D. Running is one of the cheapest and most affordable forms of exercising.
E.Running events can also be a great way to have fun and meet other people.
F.These meets often last all day, and winners typically receive medals after a competition.
G. Most of the active runners have lower blood pressure compared to people who don't run.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章讲述了为那些喜欢跑步和宁愿步行但仍想参加活动的人提供的一些活动选择。
1.答案:E
解析:词汇锁定法解题。根据上文“People who enjoy running often like to take part in running events as well.”以及下文“A number of running events also include a choice for people who would rather walk, but still want to take part in the event.”可知,关键词“enjoy running”和“running events”与E项“Running events can also be a great way to have fun and meet other people.”有对应关系。故选E项。
2.答案:B
解析:关联逻辑法解题。根据上文“The most common types of running events are races.”以及下文“For example, marathons and ultramarathons are very long and challenging runs...”可知,该部分是说跑步活动的类型。B项“There are many different kinds of races to suit different running ability levels.”承上启下,符合语境。故选B项。
3.答案:A
解析:关联逻辑法解题。根据下文“Many running events encourage runners to raise money for certain charities.”可知,许多跑步活动的目的是搞慈善。 A项“Generally, running events are related to a particular group or charity.”引出下文,符合文意。故选A项。
4.答案:C
解析:设空位置法解题。根据下文“Schools frequently have other meets, where different schools will come to one location,and students will compete against each other in individual events.”可知,学校还会有其他的活动。C项“Of course, there are other events in addition to races.”符合语境。故选C项。
5.答案:F
解析:关联逻辑法解题。根据上文“...and students will compete against each other in individual events.”可知,在这些活动中,学生们要比赛,为了获奖。F项“These meets often last all day, and winners typically receive medals after a competition.”符合语境。故选F项。课时作业(三) Unit 1 Part Ⅲ Developing ideas
(分值:87.5分)
授课提示:对应课时作业9页
层级一 语言知识训练
Ⅰ.单词拼写(每空1分,满分10分)
1.She can tell you how to ________ (编,织) reeds (芦苇) into beautiful fences.
答案:weave
2.So a gentleman can be ________ (欺骗) by tangled lies that look reasonable,not by things unreasonable.
答案:deceived
3.The words you said can ________ (为……辩护) your fault.
答案:justify
4.To be ________ (坦率的), I can not agree with your strategy for the reasons below.
答案:frank
5.Her eyes were filled with ________ (眼泪) when she felt annoyed.
答案:tears
6.Forced to make a choice between her family and her duty, she chose the ________ (后者).
答案:latter
7.________ (此外), each of us needs to consume at least 5 liters of water per day.
答案:Moreover
8.As far as I'm concerned, children should be encouraged to be ________ (独立的) thinkers.
答案:independent
9.A young annoyed male polar bear stood on his back legs and pushed at the wooden ________ (栅栏) posts.
答案:fence
10.These problems should be resolved ________ (分开).
答案:apart
Ⅱ.短语填空(每空2分,满分16分)
in advance, consist of, a series of, as soon as, because of, apply to, in conclusion, make use of
1.I would appreciate it if you would let me know ____________ whether you will be coming or not.
答案:in advance
2.Exhausted as he was, he rose to his feet ____________ he heard his name was called.
答案:as soon as
3.There are successful examples of cancer patients who have pulled through ____________ proper treatment.
答案:because of
4.New Zealand is a country ____________ two big islands and many smaller ones.
答案:consisting of
5.With new technologies ____________ the production process, the output has increased by 40%.
答案:applied to
6.A good idea flashed into my mind that we could ____________ used materials.
答案:make use of
7.____________ social problems have arisen along with the development of economy.
答案:A series of
8.____________, everyone should make contributions to protecting the environment.
答案:In conclusion
Ⅲ.单句语法填空(每空1分,满分8分)
1.I especially like the scarf ________ (weave) by my mother many years ago.
答案:woven
解析:句意:我特别喜欢我妈妈多年前织的那条围巾。分析句子结构可知,空格处作scarf的后置定语,且与scarf之间是被动关系,故填woven。
2.The temporary servant was ________ (rude) dismissed, having no way ________ (justify) what he had done.
答案:rudely; to justify
解析:句意:这个临时工被粗暴地解雇了,因为他没有办法证明他的所作所为是正确的。分析句子可知,第一空为副词修饰动词,应用副词rudely修饰动词dismissed;第二空为have no way to do sth.“没有办法做某事”为固定短语。故分别填rudely; to justify。
3.________ (frank) speaking, what you said makes no sense and I can't agree with it.
答案:Frankly
解析:句意:坦率地说,你说的话没有道理,我不能同意你说的话。frankly speaking意为“坦率地说;老实说”。
4.________ (tear) in her eyes, she tore her boyfriend's letter into pieces.
答案:Tears
解析:句意:她眼中噙着泪水,把男朋友的信撕成了碎片。tear此处数量大于一,应用复数形式。句首单词首字母要大写。故填Tears。
5.Where unemployment and crime are high, it can be assumed that the ________ (late) is due to the former.
答案:latter
解析:句意:在失业率和犯罪率高的(任何)地方,可以认为后者是前者造成的。latter意为“后者”。
6.It is necessary for us students to learn to live ________ (independent).
答案:independently
解析:句意:对我们学生来说,学会独立生活是必要的。修饰动词live,应用副词independently作状语。故填independently。
7.The hungry bear followed his nose to our camp, which was surrounded by two high wire ________ (fence).
答案:fences
解析:句意:饥饿的熊凭着嗅觉来到了我们的营地,营地被两个高高的铁丝栅栏包围着。根据句中的two可知,应用名词复数,故填fences。
Ⅳ.熟词生义(每空2分,满分8分)
根据句子提供的语境及语意选择与句中黑体词相符合的词性和词义。
1.When we tear one page from the calendar, it means our life has been shortened by one day.
A.n. liquid from the eyes when you cry
B.vt. to damage sth. by pulling it apart or into pieces
________________
答案:B
2.I like to keep my work and personal life apart.
A.adv. not together; separate or separately
B.adj. be different from
________________
答案:A
3.Someone threw an apple core which should have been thrown into the dustbin.
A.n. the central part of a fruit that contains seeds
B.adj. most important or central
________________
答案:A
4.His small yard is fenced with wire and wood sticks.
A.n. a structure made of wood or wire supported with posts
B.vt. to surround or divide an area with sth.
________________
答案:B
Ⅴ.完成句子(每空2分,满分8分)
1.这个国家迫切呼吁和平,同时秘密进行核试验。(while引起的省略句)
The country was urgently calling for peace ____________________ nuclear tests.
答案:while secretly doing
2.你觉得昨天召开的会议怎么样?(think of)
__________________________ the meeting which was held yesterday
答案:What do you think of
3.我坚信,我们越尊重自然,自然给予我们的馈赠就越多。(the+比较级...,the+比较级...)
I firmly believe that ________________________, the more it will give us back.
答案:the more we respect nature
4.每次我在街上遇到她,她都会给我一个友好的微笑。(every time...)
____________________ on the street, she would give me a friendly smile.
答案:Every time I met her
Ⅵ.课文语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
We all know that 1.________ (honest) is an important value and 2.________ lying is wrong, but who can honestly say that they've never told a lie Perhaps we comfort ourselves 3.________ the knowledge that most of the lies we tell are “white lies”:little lies that we tell to protect others from the truth.
There are many reasons for 4.________ (tell) a lie. Firstly, it is to try to make others feel better and protect ourselves from the disappointment and anger of others. Secondly, it's to give 5.________ (encourage). Perhaps others want some frank comments from you so that they can improve themselves. 6.________ (last), telling a white lie is 7.________ (protect) others from bad news. We should respect their concern and ask for their advice.
We know even white lies have results we can't know in advance. So 8.________ (support) and comforted by you, they would find a suitable way to improve themselves. When it 9.________ (come) to telling a lie, it all depends whether we should tell a white lie, 10.________ don't tell a lie.
1.答案:honesty
解析:考查名词。句意:我们都知道诚实是一种重要的品质……。名词honesty在宾语从句中作主语。
2.答案:that
解析:考查连词。根据句子结构可知,know后跟两个that引导的宾语从句,第二个that不能省略。
3.答案:with
解析:考查介词。comfort sb. with sth.是固定搭配,意为“用……安慰某人”。
4.答案:telling
解析:考查非谓语动词。作介词for的宾语,应该用动名词telling。
5.答案:encouragement
解析:考查名词。作动词give的宾语用名词encouragement。
6.答案:Lastly
解析:考查副词。根据前面的firstly和secondly可知,此处用副词lastly表次序。
7.答案:to protect
解析:考查非谓语动词。根据句意可知,不定式作表语,对主语进行解释说明。
8.答案:supported
解析:考查非谓语动词。根据句子结构可知,动词support与comfort是并列的成分,句子主语they与它之间是被动关系,故用过去分词作状语,表被动。
9.答案:comes
解析:考查固定结构。when it comes to...是常用结构,意为“当谈到……时”。
10.答案:but
解析:考查连词。根据句意可知,前后句子之间是转折关系,故用but。
层级二 语言能力训练
Ⅰ.阅读理解(共4小题;每小题2.5分,满分10分)
People get first impression in seconds, but what exactly are they looking at when they judge you
A professor Amy Cuddy and her group have been studying first impressions for more than 15 years, and have discovered something in common. In her new book Presence, Cuddy says people quickly answer two questions when they first meet you: Can I trust this person Can I respect this person
Psychologists translate these questions as warmth and competence (能力), and usually, we want to be seen as having both. Interestingly, Cuddy says that most people, especially in their workplace, believe that competence is the more important one. After all, they want to prove that they are smart and talented enough to do their job well. But in fact, warmth, or trustworthiness, is the most important one in how people judge you. “From an evolutionary (进化的) point of view,” Cuddy says, “it matters more to our survival to know whether a person deserves our trust.”
While competence is highly valued, Cuddy says it is considered only after trust is set up. And focusing too much on showing your strength can backfire. Cuddy says MBA students often care so much about being seen as smart and competent that it can lead them to avoid social events, not to ask for help, and generally to come off as unfriendly. These overachievers (特优者) invite their trouble when they don't get the job offer because nobody gets to know and trust them as people.
“If someone you're trying to influence doesn't trust you, you're not going to get very far. In fact, you might even be considered not reliable because you come across as bossy (专横的),” Cuddy says. “A warm, trustworthy person who is also strong gets admiration, but only after you've established trust does your strength become a gift rather than a threat.”
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了当人们在评判一个人的时候,一个温暖、值得信赖、坚强的人会让人钦佩,会给人留下好的第一印象。
1.Why does the author ask the question in paragraph 1?(  )
A.To offer a tip.
B.To present a belief.
C.To predict the ending.
D.To introduce the topic.
答案:D
解析:推理判断题。根据第一段“People get first impression in seconds, but what exactly are they looking at when they judge you?”以及第二段第一句“A professor Amy Cuddy and her group have been studying first impressions for more than 15 years, and have discovered something in common.”可推知,作者在第一段中提出这个问题是为了引出话题。故选D项。
2.What is the most important factor in how people make a judgement on a person?(  )
A.Warmth. B.Selflessness.
C.Smartness. D.Talent.
答案:A
解析:细节理解题。根据第三段第四句“But in fact, warmth, or trustworthiness, is the most important one in how people judge you.”可知,人们对一个人做出判断时,最重要的因素是热情。故选A项。
3.What does the underlined word “backfire” mean in paragraph 4?(  )
A.Leave a job.
B.Catch a big fire.
C.Cause bad effects.
D.Shoot bullets from a gun.
答案:C
解析:词义猜测题。根据画线单词后面的“Cuddy says MBA students often care so much about being seen as smart and competent that it can lead them to avoid social events, not to ask for help, and generally to come off as unfriendly.”可知,MBA的学生往往非常在意自己被视为聪明能干的,这可能导致他们回避社交活动,不寻求帮助,通常给人留下不友好的印象。故可猜测画线单词backfire与C项“Cause bad effects.(造成不良影响)”意思一致。故选C项。
4.What is the best title for the text?(  )
A.Competence First, Warmth Second
B.The Importance of First Impression
C.Trust Deciding First Good Impressions
D.The Secret to Success of MBA Students
答案:C
解析:主旨大意题。根据文章大意以及最后一段中“A warm, trustworthy person who is also strong gets admiration...”可知,文章主要介绍的是当人们评判一个人的时候,一个温暖、值得信赖、坚强的人会让人钦佩,会给人留下好的第一印象。文章最佳标题是“信任决定好的第一印象”。故选C项。
Ⅱ.七选五(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
How to Make Friends When You're Shy
If you've been wondering whether it's even possible to get past your shyness and reach out to make new friends, the answer is YES! Lots of shy people have friends, and so can you. 1(____)
Joining local clubs, signing up for classes, or attending networking meetings are some of the easiest ways to meet people. If you're into art and drawing, see if there are any art classes in your area. 2(____) From there, you'll get to talk to and share common experiences with people. Make it a point to smile at everyone you see. A smile is one of the most attractive things that you can display when you're meeting new people. Don't worry if you find it hard to smile all the time. 3(____)
It's great to be an amazing listener, but don't feel as though you should never speak up. When you have a few good stories, you'll never run out of things to talk about. 4(____)
Learning to share can also help you develop rapport (融洽) and make it easier to talk with others. 5(____) It can be as simple as sharing a snack with a classmate or a coworker. Try to show some kindness and generosity.
What do you think about this list If you enjoyed it, share it with your friends, which really does make a difference.
A.The key is to be frank with them.
B.This doesn't have to be a big sacrifice.
C.It's okay—new habits take time to stick.
D.It's more about adjusting your approach.
E.The point is to connect with others who share similar interests.
F.That may seem like a simple thing to talk about what you like.
G.Just remember if you are brave to give something you can get something absolutely.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章给害羞的人在交朋友方面提供了一些建议。
1.答案:D
解析:关联逻辑法解题。根据空前“If you've been wondering whether it's even possible to get past your shyness and reach out to make new friends, the answer is YES! Lots of shy people have friends, and so can you.”可知,前面肯定了害羞的人可以有朋友。下面要介绍帮助害羞的人交朋友的方法。D项“It's more about adjusting your approach.”用“更重要的是调整你的方法”来引出下段。故选D项。
2.答案:E
解析:关联逻辑法解题。根据空后“From there, you'll get to talk to and share common experiences with people.”可知,要与有共同经历的人交往。E项“The point is to connect with others who share similar interests.”符合语境。故选E项。
3.答案:C
解析:关联逻辑法解题。根据空前“A smile is one of the most attractive things that you can display when you're meeting new people. Don't worry if you find it hard to smile all the time.”可知,这里建议要养成微笑的好习惯,但是习惯的养成需要时间。C项“It's okay—new habits take time to stick.”符合语境。故选C项。
4.答案:A
解析:关联逻辑法解题。根据空前“It's great to be an amazing listener, but don't feel as though you should never speak up. When you have a few good stories, you'll never run out of things to talk about.”可知,这里建议倾听别人,但是不要感觉好像你永远不会大声说出来。有好的故事,就要分享,不要觉得没话聊很尴尬。由此推断,要坦诚待人。A项“The key is to be frank with them.”符合语境。故选A项。
5.答案:B
解析:关联逻辑法解题。根据空前“Learning to share can also help you develop rapport and make it easier to talk with others.”以及空后“It can be as simple as sharing a snack with a classmate or a coworker. Try to show some kindness and generosity.”可知,这里建议我们学会和别人分享,分享可以是普通的小事,不必是很大的牺牲。B项“This doesn't have to be a big sacrifice.”符合语境。故选B项。课时作业(一) Unit 1 Part Ⅰ Starting out & Understanding ideas
(分值:88.5分)
授课提示:对应课时作业1页
层级一语言知识训练
Ⅰ.单词拼写(每空1分,满分10分)
1.Dogs can be dangerous and that's why it is the owner's fault for letting them ________ (控制不严的), especially in parks.
答案:loose
2.Don't scare the child who has some ________ (过错) in the exam.
答案:faults
3.A responsible government should always take the ________ (忧虑) of the people into consideration.
答案:concerns
4.All the passengers and the crew aboard the ship were helped out before it ________ (沉没).
答案:sank
5.Due to the high mountain area, they can't get a strong mobile ________(信号).
答案:signal
6.Payeng doesn't plan on waiting any time soon—he wants to continue building the fence until his last ________ (呼出的气).
答案:breath
7.We can ________ (解决) the drought matter to the majority's satisfaction.
答案:resolve
8.This kind of appliance can turn water into ________ (蒸汽).
答案:steam
9.We were scared of the ________ (苦难) at that moment.
答案:agony
10.The company plans to sponsor TV shows as part of its marketing ________ (策略) to attract public attention.
答案:strategy
Ⅱ.短语填空(每空2分,满分20分)
communicate with, pull one's weight, make an impact on, take a breath, calm down, in a mess, let down, let off steam, apologize to, rise to one's feet
1.I was really ____________ by the service at that restaurant. The food was cold and the staff was unhelpful.
答案:let down
2.She says these activities at bedtime can make it hard for kids to ____________ and sleep.
答案:calm down
3.We shall succeed in this business only if everyone ____________ in their own positions.
答案:pulls their weight
4.It's better to ____________ and talk about your troubles in a right way than to depress yourself.
答案:let off steam
5.The classroom was ____________ after we held a farewell party for our foreign teacher.
答案:in a mess
6.In my opinion, parents and children should ____________ each other and show respect for each other.
答案:communicate with
7.You must ____________ your parents for being so rude.
答案:apologize to
8.The book was written two hundred years ago, but still ____________ its readers today.
答案:makes an impact on
9.When he had finished his meal, he ____________ and left the restaurant.
答案:rose to his feet
10.A swimmer can't swim under water very long, because he must ____________.
答案:take a breath
Ⅲ.单句语法填空(每空1分,满分8分)
1.She ________ (signal) a passing taxi and asked the driver to take her to the railway station.
答案:signaled/signalled
解析:句意:她向一辆路过的出租车打了个手势,请司机送她去火车站。空格处和asked为并列的谓语,应用一般过去时。
2.As a warmhearted person, she always ________ (concern) herself with social welfare.
答案:concerns
解析:句意:作为一个热心人,她总是关心社会福利。分析句子结构可知,空格处在句子中作谓语,根据副词always可判断此处为一个经常发生的动作,应使用一般现在时,主语she是第三人称单数,谓语动词用单数形式,故填concerns。
3.At the bad news that he would be put on trial, his heart ________ (sink).
答案:sank
解析:句意:听到他将被审判的坏消息,他的心沉了下去。此处在主句中作谓语,由句意可知,句子描述过去发生的事,应用一般过去时,此处应用动词过去式,故填sank。
4.Different students have different learning ________ (strategy) and learn at a different rate.
答案:strategies
解析:句意:不同的学生有不同的学习策略和学习速度。strategy策略,可数名词,由different可知应用复数形式。故填strategies。
5.Both sides met in order to try ________ (resolve) their differences.
答案:to resolve
解析:句意:双方会晤是为了尽力解决分歧。try to do sth.“尽力做某事”,to为不定式符号,其后接动词原形。故填to resolve。
6.Arriving at the mountaintop,I was already out of ________ (breathe).
答案:breath
解析:句意:到达山顶时,我已经上气不接下气了。空格处作介词的宾语,故填名词breath,构成短语out of breath表示“喘不上气”。
7.I don't like her, but I will try to help her ________ with the problem .
答案:out
解析:句意:我不喜欢她,但我会尽力帮助她解决这个问题。短语help out表示“帮助,帮……一把”。help sb. out with sth.帮助某人解决某问题。
8.Though the agony aunt was very angry, she wasn't letting ________ steam really.
答案:off
解析:考查固定搭配。句意:尽管知心阿姨很生气,但是她并没有把怒气真正发泄出来。表示“发泄愤怒”用let off steam。
Ⅳ.熟词生义(每空2分,满分8分)
根据句子提供的语境及语意选择与句中黑体词相符合的词性和词义。
1.There is an old American saying, “Loose lips sink ships.”
A.vi. to become heavyhearted
B.vt. to damage a ship so that it goes down from the surface of the water
________________
答案:B
2.I always look both ways before crossing the street when there are traffic signals in place.
A.vt. to gesture to send a message
B.n. a traffic light
________________
答案:B
3.The restaurant serves the best steamed fish in town, with a delicate flavour that's hard to find elsewhere.
A.vt. to place food over boiling water so that it cooks in the steam
B.n. the hot gas that water changes into when it boils________________
答案:A
4.Lei Feng often concerns himself with the needs of others before his own.
A.vt. to care about sth.
B.n. a feeling of worry________________
答案:A
Ⅴ.完成句子(每空2分,满分10分)
1.潜入大海之前,他深深地吸了一口气。(用breath短语)
Before diving into the sea, he __________________________.
答案:took a deep breath
2.这个男孩对画有鉴赏力,这使得他的父母很高兴。(make sb.+adj.)
The boy has an eye for pictures, which ______________________________.
答案:makes his parents happy
3.就我个人而言,你练习得越多,你就会变得越擅长它。(as far as sb. be concerned)
_________________________, the more you practise it, the better at it you will become.
答案:As far as I'm concerned
4.汤姆很独立,除非他需要父母的支持,否则他从不征求父母的意见。(so...that)
Tom is ____________________________ he never asks his parents' opinion unless he wants their support.
答案:so independent that
5.钱钟书是中国的一位学者兼作家,以他的智慧和博学而闻名。(过去分词作状语)
Qian Zhongshu was a Chinese scholar and writer, ______________________________ his wisdom and erudition.
答案:known for
Ⅵ.课文语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
“Loose lips sink ships” is an old American saying, 1.________ means that if you speak too much about something, 2.________ will cause all kinds of trouble.
The situation here is so much 3.________ (bad) because the “loose lips” were Ben's best friend's. 4.________ (treat) this way, Ben is sure 5.________ (feel) hurt. But we should always be able to trust those closest to us, and it hurts even more when we find we can't. It's 6.________ (understand) in that situation, but we should always think before we speak.
Here's what Ben needs to do. First, apologise 7.________ his teammate. If they want to win any more basketball games, they need to work together. Second, talk to his friend. Friendship should be one of the greatest 8.________ (thing) in the world. Then, tell his friend he is angry with him for repeating what he said and 9.________ (make) the situation worse, but that he wants to move on. Third, most 10.________ (important), think about his own behaviour.
If Ben thinks about other people's feelings as well as his own, he'll soon find everything works out.
1.答案:which
解析:考查定语从句。根据句子结构可知,此处用关系词which引导非限制性定语从句,修饰前面的整个句子,which在从句中作主语。
2.答案:it
解析:考查代词。根据句意可知,此处用it代指前面的“对某事谈论得太多”这件事。
3.答案:worse
解析:考查形容词比较级。句意:因为“口风不紧”的人是Ben最好的朋友,这样情况会更糟糕。much可修饰比较级,bad应该用比较级形式。
4.答案:Treated
解析:考查非谓语动词。句子主语Ben与动词treat之间是被动关系,故用过去分词形式。
5.答案:to feel
解析:考查非谓语动词。be sure to do sth.是固定结构。
6.答案:understandable
解析:考查形容词。句意:在那种情况下是可以理解的……。故应该用形容词understandable作表语。
7.答案:to
解析:考查介词。apologise是不及物动词,表示“向某人道歉”应该用apologise to sb.。
8.答案:things
解析:考查名词。句意:友谊应该是世界上最伟大的事物之一。“one of+the+形容词最高级+可数名词复数”表示“最……的……之一”,为固定搭配,故thing应该用复数。
9.答案:making
解析:考查非谓语动词。根据句子结构可知,此处making与repeating是并列的成分,动名词作介词for的宾语。
10.答案:importantly
解析:考查副词。此处most importantly是常用短语,意为“最重要的是”,修饰后面的句子。
层级二 语言能力训练
阅读理解(共7小题;每小题2.5分,满分17.5分)
A
Best Apps for High School Students
Educational App Store has identified the best apps for high school students to help them study and save their time in the classroom.
StudyBlue
StudyBlue is a brilliant app which uses technology to help high school students and make learning an easy process. It is an amazing way to create smart notes/cards, share and learn them. As one of the best educational apps, it allows students to make cards of whatever topic they want, helping them study anywhere without carrying any materials with them.
My Study Life
Designed for high school students, this app lets you build your own timetable to easily keep track of your classes, assignments and exams. It lets you assign (布置) tasks to specific classes and comes with reminders so you don't forget a thing! Plus, it comes with day and week timetables, so you can easily pop in those classes that you only have every other week.
My Homework Planner
My Homework Planner can help you keep track of all your homework. Sorting it by due date, week and month, the app is more organized than a Trapper Keeper. By means of Questia, one of the world's largest online libraries, you can connect your reading materials to your assignments so you don't have to dig through a pile of papers to find the right information.
Socrative Student
This app offers an interactive environment for students and teachers to share their learning. Teachers can ask questions and make comments with realtime data when using, which makes it more engaging for students. Showing comprehension of their reading can occur straight through their handheld device, and they are able to receive feedback quickly.
If you are interested in these apps, click here to find more.
【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章介绍了能帮助高中学生的四个最好的应用程序。
1.What does My Study Life have in common with My Homework Planner?(  )
A.Both are helpful with assignments.
B.Both are designed to deal with exams.
C.Both are equipped with a reminder.
D.Both are connected with Questia.
答案:A
解析:细节理解题。根据“My Study Life”部分的“...this app lets you build your own timetable to easily keep track of your classes, assignments and exams.”以及“My Homework Planner”部分的“...you can connect your reading materials to your assignments...”可知,两个应用程序的共同之处就是都对作业有帮助,故选A项。
2.Which app focuses on both teens' and teachers' involvement?(  )
A.StudyBlue.
B.My Homework Planner.
C.Socrative Student.
D.My Study Life.
答案:C
解析:细节理解题。根据“Socrative Student”部分的“This app offers an interactive environment for students and teachers to share their learning.”可知,这个应用程序专注于师生共同参与学习,故选C项。
3.Where is this text most likely from?(  )
A.A brochure. B.A website.
C.A guidebook. D.A magazine.
答案:B
解析:推理判断题。根据文章最后一句“If you are interested in these apps, click here to find more.”可推知,本文选自网站,故选B项。
B
I met a beautiful soul yesterday. I went to work with my computer to a local cafe so that I could have dinner there. It was raining a bit this time and also I was among people. Sometimes when you work from home all day, this is in itself a treat. And the magic of connection sometimes happens—a smile, someone offering you the newspaper, a short conversation with the staff, a peace dove flying past and lots of possibilities for love and kindness.
Well, magic did happen. I heard a man who was speaking with difficulty and very loud. I noticed he could not speak so clearly and he had some kind of impairment (损伤). As often happened, people looked at him—or avoided doing so—and then—as if embarrassed or afraid—looked down. In these cases, I try to do the opposite. I imagined a person in these circumstances would want to feel included.
So I decided to deliberately look at him and smile. It was an instant! He looked at me, smiled and immediately said hello. With a combination of spoken and body language he asked if he could approach me. I agreed. He introduced me to his friend who taught sign language online and explained that they were both deaf, after which he even told me about his wife and how he loved teaching. I apologized for not knowing sign language and hoped I'd learnt. We still managed to have a beautiful conversation which made us all very happy. I'm sure we'll meet again to experience the magic of being and being with others.
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述的是在咖啡馆里,作者的体贴和善解人意如同产生了魔力一般,让作者与一位有交流障碍的人有了一段美好的交谈。
4.Why did the author go to the cafe yesterday?(  )
A.To find someone beautiful.
B.To work and eat something.
C.To ask for a latest newspaper.
D.To have a short talk with others.
答案:B
解析:细节理解题。根据第一段第二句“I went to work with my computer to a local cafe so that I could have dinner there.”可知,作者去咖啡馆工作和吃饭。故选B项。
5.How did the author react to the man with speaking difficulty?(  )
A.He pretended not to see him.
B.He had a joke with him.
C.He looked and smiled at him.
D.He laughed at him like others.
答案:C
解析:细节理解题。根据第三段第一句“So I decided to deliberately look at him and smile.”可知,作者看着对方并给他一个微笑。故选C项。
6.What's the most important to a disabled person?(  )
A.Being treated in a normal way.
B.Accepting help from people around.
C.Avoiding the embarrassments in life.
D.Having a friend in the same situation.
答案:A
解析:推理判断题。根据第二段最后两句“In these cases I try to do the opposite. I imagined a person in these circumstances would want to feel included.”可知,作者认为对于有某些障碍的人来说,让他们像正常人一样融入生活才是最重要的。故选A项。
7.What could be the best title for the text?(  )
A.A Special Cafe
B.A Broken Heart
C.Power of Sign Language
D.Magic at the Cafe
答案:D
解析:主旨大意题。根据首段第五句“And the magic of connection sometimes happens...”以及尾段中的“I'm sure we'll meet again to experience the magic of being and being with others.”可知,本文讲述的是作者的一个微笑如同产生魔力一般,让作者与一位有交流障碍的人有了一段美好的交谈。D项“咖啡馆里的魔力”概括了本文的内容,也体现了文章主题。故选D项。单元检测卷(一)
授课提示:对应单元检测卷1页
(分值:150分)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What do we learn from the conversation?(  )
A.David doesn't study at all.
B.Jim thinks studying is most important.
C.Mike doesn't get along with his roommates.
答案:B
2.How many students are there in the girl's class?(  )
A.About 60. B.About 40.
C.About 36.
答案:A
3.Why did the man's roommate sleep late last night?(  )
A.He read a novel. B.He watched TV.
C.He studied.
答案:C
4.What does the man plan to do?(  )
A.Visit Australia.
B.Look for a new job.
C.Visit the woman.
答案:A
5.What does the woman mean?(  )
A.She doesn't like reading in the library.
B.The man doesn't like what she's reading.
C.The library has nothing interesting to read.
答案:B
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟; 听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至8题。
6.Why does the man plan to leave early?(  )
A.He is going to take his son to a show.
B.He is going to send some letters.
C.He is going to book some tickets.
答案:A
7.What does the woman offer to do?(  )
A.Clean the office.
B.Finish the man's work.
C.Pick up the man's son.
答案:B
8.What is the relationship between the speakers?(  )
A.Professor and assistant.
B.Boss and secretary.
C.Workmates.
答案:C
听第7段材料,回答第9至11题。
9.What does the man probably do?(  )
A.A doctor. B.A repairman.
C.A taxi driver.
答案:C
10.What is the trouble with the woman in the car?(  )
A.She is about to have a baby.
B.She has been hurt in an accident.
C.She is suffering from some kind of disease.
答案:A
11.Where is the man now?(  )
A.At a small hospital nearby.
B.On the Lincoln Expressway.
C.In the Washington Tunnel.
答案:B
听第8段材料,回答第12至14题。
12.How long has the man worked hard?(  )
A.For a couple of days.
B.For a couple of weeks.
C.For a couple of months.
答案:B
13.What will the man do first during the holiday?(  )
A.Have a good sleep. B.Have a nice dinner.
C.Go on a short trip.
答案:A
14.Who is the woman probably?(  )
A.The man's mother. B.The man's wife.
C.The man's friend.
答案:C
听第9段材料,回答第15至17题。
15.What kind of room does the man prefer?(  )
A.An inside one without a bath.
B.An outside one with a bath.
C.A single one with a bath.
答案:C
16.On which floor will the man stay?(  )
A.On the 5th floor. B.On the 15th floor.
C.On the 20th floor.
答案:B
17.How much will the man have to pay if he leaves at 13:00 tomorrow?(  )
A.$160. B.$120.
C.$110.
答案:A
听第10段材料,回答第18至20题。
18.What kind of family was Saint Nicholas born into?(  )
A.A rich family. B.A poor family.
C.A wellknown family.
答案:A
19.What was Saint Nicholas like?(  )
A.He was humorous. B.He was shy.
C.He was brave.
答案:B
20.Which of the following is true?(  )
A.Saint Nicholas dropped bags of presents down the chimneys.
B.The history of Santa Claus begins in the 3rd century.
C.Saint Nicholas died in 340 AD.
答案:C
听力材料
(Text 1)
W: David, how are you getting along with your new friends
M: Very well! I have two roommates. Jim is the kind of person who puts studying before everything; Mike is the opposite.
(Text 2)
M: How do you come to school every day
W: About twenty of us come by bike, about twenty by bus, and the other twenty walk.
M: Then, how many boys are there in your class
W: There are thirty-six.
(Text 3)
W: David,is your roommate a hardworking student
M: Yeah. He always stays up late at night. Last night he didn't go to bed till 2 a.m..
(Text 4)
W: I hear that you're planning a trip for next summer,Jack.
M: I hope to visit Australia if I can save enough money.
W: Good! It is an interesting place. If I have enough time, I will go with you.
(Text 5)
M: Hello! Glad to meet you in the library. Read anything good recently
W: Nothing you would like.
(Text 6)
W: John,I thought you were going to leave early today to take your son to the show.
M: I'm still planning to,but I can't leave until I finish typing all the letters.
W: Can't you leave that until tomorrow
M: No. The boss wants them first thing tomorrow morning.
W: How many have you left
M: About 5.
W: Why don't you just go ahead,John I'll do the letters for you.
M: Thank you very much,Janette. You're so kind.
(Text 7)
W: Hello. This is the emergency 911 operator.
M: Help,help! Please help me!
W: Yes,sir. Please calm down and explain exactly what is happening.
M: Calm down??? My car has broken down on the freeway. I have a lady passenger,and she's going to have a baby.
W: Explain exactly where you are.
M: I'm... I'm on the Lincoln Expressway, heading south, about 15 miles from the Washington Tunnel,and this lady isn't going to wait.
W: OK. What's your name, sir And your passenger's name
M: It's... it's Bob,and I have no idea about the woman. She's in no condition to tell me.
W: I've just sent an ambulance to your position. They should be there any second now.
M: Hey,is there anything I can do while we wait
W: Uh, yes, keep her calm and warm.
(Text 8)
M: Oh,great! I finally have a short break after working for such a long time!
W: I am so glad to hear that. Anyway, you have worked hard for a couple of weeks. But what's your plan
M: Er, maybe I will have a good sleep first. You know, I have a couple of days to rest.
W: I admire you so much! But only that
M: I will take my wife out for dinner. She is always saying that she has never been invited by me after the wedding.
W: Oh, how romantic! Have you thought about going shopping with friends
M: Oh,no. Instead, I will go on a short trip with my friends to the West Mountain.
W: Wonderful! You will have a good time.
M: And then we will have a picnic there.
W: Wow. Good plan!
(Text 9)
W: Good evening, sir.
M: Good evening. I'd like a single room for tonight.
W: Yes, sir. Did you book a room earlier
M: I am sorry,I didn't.
W: Don't worry. Let me check it. With or without a bath
M: Better with a bath if possible.
W: We have an inside room with a bath on the fifteenth floor,and an outside room without a bath on the fifth floor.
M: But how much are they
W: The room with a bath is 80 dollars per night, and the one without a bath is 55 dollars. You will have a discount if staying for a week.
M: Thanks, but I am only planning to stay for a night. And I will take the room with a bath. What's the checkout time
W: 12:00, sir.
M: That means you charge for a full day if I don't check out by then,regardless of my checkin time
W: Yes,that's right.
M: Oh, I see. Thanks.
W: You are welcome.
(Text 10)
You may like the fat, happy man who brings presents to kids on Christmas Eve. But do you know why he's called Santa Claus and why he is dressed in red The history of Santa Claus begins in the 4th century with a man called Saint Nicholas. Saint Nicholas lived in Myra, which is now called Turkey. He came from a rich family,but he felt sorry for poor people and decided to give them all his money. Nicholas,though, was shy and didn't want people to know he gave them money. So he climbed onto the roofs of houses on Christmas Eve and dropped bags of money down their chimneys. He wore red clothes when he did this. Nicholas died in 340 AD.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
November in Atlanta brings more than football and Thanksgiving. Try one or two of these festivals.
·Nov. 5~22, MJCCA Book Festival
More than 40 authors appear during this annual two-week event that is all about books and reading. Meet your favorite writer at the Marcus Jewish Community Center of Atlanta.
·Nov, 7~8, Chastain Park Arts Festival
With more than 150 artists from around the country, this free event is about food, family, fun and art. There will be fine art, a children's area, food trucks and musicians.
·Nov. 13~15, Sojam
Held at Emory University, Sojam is a weekend-long a cappella(清唱的)entertainment event by the Contemporary A Cappella Society. It features concerts, competitions and master classes.
·Nov. 19~21, Atlanta DocuFest
The 10th annual Atlanta DocuFest brings the best in independent documentary (纪实的) films and videos from across the globe.
·Nov. 21~22, Indie Craft Experience
Shop for special gifts for holidays at this market that features 100 sellers, local food suppliers, DJ Zano and bags for the first 100 people who want to buy.
·Nov. 28, Beer and Tacos Festival
Head to Philips Arena for beer and tacos, a type of Mexican food, while enjoying music and art.
【语篇解读】 本文是一篇应用文。主要介绍的是亚特兰大在11月举办的各种各样的节日及节日期间的活动。
21.Where will the event about reading books take place?(  )
A.At MJCCA. B.In Philips Arena.
C.In Chastain Park. D.At Emory University.
答案:A
解析:细节理解题。根据文章小标题 “·Nov. 5~22, MJCCA Book Festival”及其下面的内容“Meet your favorite writer at the Marcus Jewish Community Center of Atlanta.”可知, 读书活动会在亚特兰大的马库斯犹太社区中心即MJCCA举行。
22.When can we attend an activity to enjoy some films?(  )
A.On Nov. 5. B.On Nov. 8.
C.On Nov. 20. D.On Nov. 28.
答案:C
解析:细节理解题。根据文章小标题“·Nov. 19~21, Atlanta DocuFest”下面的内容“The 10th annual Atlanta DocuFest brings the best in independent documentary films and videos from across the globe.”可知, 在11月19~21日之间, 我们可以参加一些欣赏电影的活动。
23.Which should we attend in order to look for some Thanksgiving gifts?(  )
A.Sojam.
B.Indie Craft Experience.
C.Atlanta DocuFest.
D.Beer and Tacos Festival.
答案:B
解析:细节理解题。根据小标题“·Nov. 21~22, Indie Craft Experience”及其下面的内容“Shop for special gifts for holidays at this market that features 100 sellers, local food suppliers, DJ Zano and bags for the first 100 people who want to buy.” 可知, 人们可以参加Indie Craft Experience来寻找感恩节礼物。
B
Mikah Frye, a 9-year-old boy, was walking down the streets with his grandmother discussing Christmas gifts when he saw some homeless people struggling to stay warm in the cold night.Then he was thinking about a way to help the homeless to spend a warm Christmas.
That thought stayed in Mikah Frye's mind and when he reached home, Mikah told his parents not to buy the Microsoft XBox gaming device he had asked for earlier. Mikah realised that by not buying the $300 device, he could instead donate over 30 blankets to the homeless.He knew how much it meant to be warm in the cold holiday season.
Three years ago, Mikah and his parents were the ones living in a homeless shelter.Having suffered a financial crisis, they too had lost their house, not knowing where their next meal would come from and sharing a blanket every night.Mikah was six years old then but he remembered what it was like to have to give back that precious blanket every morning.
Reaching out to the emergency shelter programme that looked after them 3 years ago, the family donated 60 blankets in the end, each with a personalised message of hope in Mikah's handwriting stating “They gave me a blanket, but I had to leave it.That's why I want you to have your own blanket.Today, I live in my own house, and someday you will too.Your friend, Mikah.”
The homeless people at the shelter may not have been able to give Mikah a Christmas gift in return but his gesture was noted by the billion-dollar company Microsoft who made sure that Mikah was fooled into visiting their store so that Santa Claus could personally deliver an XBox from the company to him as a reward for making the top of “Santa's list of nice boys” that year.
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一个九岁男孩放弃自己的圣诞礼物为无家可归的人买毛毯的感人故事。
24.Why did Mikah give up his Christmas gift?(  )
A.The device was out of date.
B.His parents had a tight budget.
C.He wanted to spend a warm Christmas.
D.He decided to do something charitable.
答案:D
解析:细节理解题。根据第一段内容及第二段的倒数第二句可知,米卡放弃礼物是为了做慈善。
25.What made Mikah have a better understanding of the situation of the homeless?(  )
A.His own experience.
B.His parents' education.
C.His visiting to the emergency shelter.
D.The cold weather during the holiday season.
答案:A
解析:细节理解题。根据第二段中的He knew how much it meant to be warm in the cold holiday season.和第三段内容可知,米卡能理解无家可归的人的处境,是因为他有过同样的境遇。
26.What can be inferred from the last two paragraphs?(  )
A.The homeless gave Mikah a gift in return.
B. He finally got the gift he wanted at Christmas.
C. The company Microsoft fooled Mikah into buying an XBox.
D. Mikah wrote a thank-you note to the emergency shelter he lived in.
答案:B
解析:推理判断题。根据最后一段中的Santa Claus could personally deliver an XBox from the company to him as a reward for making the top of “Santa's list of nice boys” that year.可推知,米卡·弗赖伊最终得到了他想要的礼物——一台XBox游戏机。
27.What might be the best title for the text?(  )
A.Mikah's Precious Christmas Gift
B.Mikah's Giving Warmth at Christmas
C.Microsoft Rewarded Nice Boys on Santa's List
D.The Homeless Needed Blankets at Christmas
答案:B
解析:标题归纳题。本文讲述了一个九岁男孩放弃自己的圣诞礼物为无家可归的人买毛毯的感人故事,所以最佳题目应是Mikah's Giving Warmth at Christmas。
C
I am a self-taught maker of gingerbread(姜饼) houses. It wasn't something I ever did growing up. In fact, gingerbread houses struck me as an awful lot of work for little return, a baking (烘焙) project that would eat up the time I could spend doing something more productive.
But, five years ago, I saw a sign at the library announcing a gingerbread house contest (比赛). I went home and told my kids and we made a house from the start. It took all day and we were covered in icing, but I was blown away by the final product. It was so satisfying to see a little house, decorated with colorful candy. I delivered the house to the library, where it won first place in the family group, and we got a generous $100 in gift certificates (礼券) for local businesses.
Every year since then, my kids and I have attended the gingerbread house contest, and every year we've won the family group. Our houses are not very beautiful; the only thing that sets them apart is the fact that we make the gingerbread from the start. Everyone else uses store-bought ready-made pieces, which makes the houses look the same. Ours, by contrast, is misshapen and leans; my husband refers to it jokingly as “the slanty shanty (倾斜的小屋)”.
If you haven't made a gingerbread house before, I highly recommend you give it a try. What better way to use that time than making something great with your kids What I hope, too, is that this tradition will give my kids a way to make it feel like Christmas, no matter where they go in life. My hope is that they'll make gingerbread houses wherever they go in life and always think of home.
【语篇解读】 本文是一篇夹叙夹议文。作者一家将制作姜饼屋变成了家庭传统。作者希望通过这一传统让孩子们将“家”永远放在心中。
28.How did the author feel about making gingerbread houses at first?(  )
A.It needed talent to learn.
B.It was relaxing and interesting.
C.It made her family connected.
D.It was time-wasting and unproductive.
答案:D
解析:推理判断题。根据第一段中的gingerbread houses struck me as an awful lot of work for little return, a baking project that would eat up the time I could spend doing something more productive.可知,作者认为制作姜饼屋是一件需要付出很多时间和努力,但是产出和回报很少的一件事情。strike sb. as给(某人以……)印象;eat up大量耗费。
29.What changed the author's opinion of gingerbread houses?(  )
A.Her kids' encouragement.
B.A gingerbread house contest.
C.The meaning behind gingerbread houses.
D.Competition among gingerbread businesses.
答案:B
解析:理解具体信息。根据第二段中的But, five years ago, I saw a sign at the library announcing a gingerbread house contest.和第三段中的Every year since then, my kids and I have attended the gingerbread house contest, and every year we've won the family group.以及最后一段中的If you haven't made a gingerbread house before, I highly recommend you give it a try.可知,从五年前的一次姜饼屋比赛之后,作者改变了对制作姜饼屋的看法。
30.What was special about the author's gingerbread house?(  )
A.It had a surprising taste.
B.It had a store-bought style.
C.It was made with the best shape.
D.It was completely made by her family.
答案:D
解析:理解具体信息。根据第三段中的Our houses are not very beautiful ... my husband refers to it jokingly as “the slanty shanty”.可知,作者认为,和别的参赛家庭相比,她家的姜饼屋是她和家人从头到尾制作的,没有借助任何模具。
31.Why does the author keep the gingerbread house making tradition?(  )
A.To remind her kids of the meaning of different festivals.
B.To make her kids keep family in their minds.
C.To encourage her kids to be creative.
D.To teach her kids to be unique.
答案:B
解析:推理判断题。根据最后一段中What I hope, too, is that this tradition will give my kids a way to make it feel like Christmas, no matter where they go in life. My hope is that they'll make gingerbread houses wherever they go in life and always think of home.可知,作者将制作姜饼屋作为家庭传统的目的是希望自己的孩子将“家”永远放在心中。
D
If you are a fruit grower—or would like to become one—take advantage of Apple Day to see what's around. It's called Apple Day but in practice it's more like Apple Month. The day itself is on October 21,but since it has caught on,events now spread out over most of October around Britain.
Visiting an apple event is a good chance to see,and often taste,a wide variety of apples. To people who are used to the limited choice of apples such as Golden Delicious and Royal Gala in supermarkets,it can be quite an eye opener to see the range of classical apples still in existence,such as Decio which was grown by the Romans. Although it doesn't taste of anything special,it's still worth a try,as is the knobbly (多疙瘩的) Cat's Head which is more of a curiosity than anything else.
There are also varieties developed to suit specific local conditions. One of the very best varieties for eating quality is Orleans Reinette,but you'll need a warm,sheltered place with perfect soil to grow it,so it's a pipe dream for most apple lovers who fall for it.
At the events,you can meet expert growers and discuss which ones will best suit your conditions,and because these are family affairs,children are well catered for with apple-themed fun and games.
Apple Days are being held at all sorts of places with an interest in fruit,including stately gardens and commercial orchards(果园).If you want to have a real orchard experience,try visiting the National Fruit Collection at Brogdale,near Faversham in Kent.
【语篇解读】 本文是一篇说明文。全文介绍了苹果节上各种各样的苹果。虽说是Apple Day,但该节日会持续接近一个月的时间。在这段时间里,我们可以品尝到很多稀有品种的苹果。如果想品尝各种各样的苹果,就来参加Apple Day吧!
32.What can people do at the apple events?(  )
A.Attend experts' lectures.
B.Visit fruit-loving families.
C.Plant fruit trees in an orchard.
D.Taste many kinds of apples.
答案:D
解析:细节理解题。根据第二段中的“Visiting an apple event is a good chance to see,and often taste,a wide variety of apples.”可知,参加苹果节可以看到并经常品尝到各种各样的苹果。故选D。
33.What can we learn about Decio?(  )
A.It is a new variety.
B.It has a strange look.
C.It is rarely seen now.
D.It has a special taste.
答案:C
解析:推理判断题。根据第二段中的“...it can be quite an eye opener to see the range of classical apples still in existence,such as Decio...is more of a curiosity than anything else.”可知,见到它会让人开阔眼界并且可以与稀奇的Cat's Head这一品种类比,由此判断Decio非常稀少。
34.What does the underlined phrase “a pipe dream” in Paragraph 3 mean?(  )
A.A practical idea. B.A vain hope.
C.A brilliant plan. D.A selfish desire.
答案:B
解析:词义猜测题。根据本段中的“One of the very best varieties for eating quality is Orleans Reinette,but you'll need a warm,sheltered place with perfect soil to grow it...”可知,尽管Orleans Reinette是很好的品种,但是对种植环境要求很高,因此大多数喜欢它的人想种植它的希望会落空。
35.What is the author's purpose in writing the text?(  )
A.To show how to grow apples.
B.To introduce an apple festival.
C.To help people select apples.
D.To promote apple research.
答案:B
解析:写作意图题。根据文章第一段中的“If you are a fruit grower—or would like to become one—take advantage of Apple Day to see what's around.”和第二段中的“Visiting an apple event...”以及后文介绍节日上的各类苹果可知,作者在介绍苹果节。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Ways to Have a Joyful Chinese New Year
In many cultures,January 1st marks the beginning of a new year. 36(____) It is one of the most important occasions for family reunions.
Usually,the Chinese New Year celebration lasts for three weeks,starting from the 23rd day of the previous year's 12th month of the lunar calendar until the 15th day of the New Year.
Here are some centuries-old traditions shared by the Chinese community in order to promote blessings of health and wealth in the New Year.
·Spring cleaning. 37(____) It is widely believed that a freshly cleaned house will bring good luck to people.
·38(____) People will make red paper cuts,Chinese characters or red lanterns that mean luck,happiness and blessing,and stick them onto doors and windows.
·Setting off fireworks.In fairy tales,people managed to scare away a monster named Year by setting off fireworks. 39(____)
·Lucky money.Seniors give kids lucky money in red envelopes,in the hope of making their future much brighter.
·Eating dumplings.The shape of a dumpling looks somewhat like a kind of money that was used in ancient times.40(____) It is a custom to eat dumplings on Chinese New Year's Eve as well as on the first and fifth days of the new year.
A.Making decorations.
B.Having preparations in advance.
C.The new year has two wonderful festivals.
D.Every family will clean the house one week ahead of the New Year.
E.In reality,the sound of fireworks can increase the festival atmosphere.
F.People believe the more dumplings you eat,the more wealth you will get during the new year.
G.But in the eyes of Chinese people,the traditional time of the new beginning is the Spring Festival.
【语篇解读】 本文介绍了中国春节的几个传统习俗,分别是扫房子、做装饰品、燃放烟花爆竹、给压岁钱和吃饺子。
36.答案:G
解析:前句说到在许多文化中1月1日标志着新的一年的开始,空后提到家庭团聚,由此判断,空格处应引出中国的新年这一话题。故选G。
37.答案:D
解析:根据本段主题句“Spring cleaning.”以及空后“freshly cleaned house”可知,此处应解释主题内容,即和打扫房子有关。故选D。
38.答案:A
解析:由空后信息“red paper cuts,Chinese characters or red lanterns”可知,这些都是为过年所准备的装饰。故选A。
39.答案:E
解析:本段主题为燃放烟花爆竹,所以此空是对此话题的解释,人们燃放烟花爆竹的另一个意义是增添过节的气氛。故选E。
40.答案:F
解析:本段介绍的是吃饺子的习俗。空前说到饺子象征的意义,空格内容应该承接此内容,即饺子吃得越多,来年得到的财富就越多。故选F。
第三部分 语言运用(共两节, 满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分, 满分15分)
阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Yesterday, my brother, Rhys, and I were playing around in the bedroom, hitting each other with pillows. Then something __41__ happened—a white porcelain(瓷制的)rose on the table __42__ off the table onto the floor and broke into pieces!
My mom, who was in the kitchen, heard the __43__. Wasting no time, she came to __44__ what had happened. I was __45__ she was going to start yelling at us, but instead she just knelt by the pieces and began to cry.
This made Rhys and me feel pretty __46__. We went over and put our arms around her, and she __47__ to us why she was so upset—Dad had given the rose to her on their first wedding anniversary (周年纪念日).
We tried everything we could think of to __48__ her up, but even our best funny faces didn't work. After everything was picked up, I told Mom I had something __49__ to tell her.
I put both hands on her shoulders and told her, “All things can be __50__, Mom. The only thing that isn't like that is __51__.” Mom hugged me very __52__ then and finally smiled. She said that I was pretty __53__ and understood some things that even much older people didn't! Then Mom softly said, “__54__ other people have ‘limited edition’ roses, mine is truly unique. Its tiny flaw(瑕疵) __55__ me of something more important: the realization that only love lasts forever.”
【语篇解读】 本文是一篇记叙文。作者无意中打碎了母亲的一件结婚纪念日礼物,悔恨之余,她意识到一个深刻的人生哲理。
41.(  )
A.unexpected B.different
C.funny D.strange
答案:A
解析:根据下文可知,陶瓷制的玫瑰掉在地上完全是一件意外发生的事。
42.(  )
A.gave B.fell
C.turned D.took
答案:B
解析:根据下文的“broken into pieces”可知,陶瓷玫瑰是“掉”在了地上。
43.(  )
A.fight B.shout
C.sound D.laughter
答案:C
解析:当时母亲在厨房,应该是听到了陶瓷玫瑰掉在地上的“声音”。
44.(  )
A.find out B.look over
C.take off D.set down
答案:A
解析:母亲从厨房里出来,想“弄清楚”(find out)外面发生了什么事。
45.(  )
A.clear B.aware
C.sorry D.sure
答案:D
解析:意识到自己犯了大错误,作者“相信”母亲一定会对他们大喊大叫。
46.(  )
A.grateful B.terrible
C.excited D.surprised
答案:B
解析:看到母亲在哭泣,作者和弟弟Rhys心情必然非常“糟糕”。
47.(  )
A.suggested B.explained
C.replied D.joked
答案:B
解析:根据下文可知,这里母亲给作者和弟弟“解释”了她伤心的原因。
48.(  )
A.call B.show
C.raise D.cheer
答案:D
解析:由于母亲非常伤心,作者和弟弟自然是竭尽所能去让她开心。cheer sb. up表示“让某人开心或振作起来”。
49.(  )
A.interesting B.important
C.unusual D.popular
答案:B
解析:根据下文可知,作者告诉母亲的一番话是很有意义的,也自然是“重要的”。
50.(  )
A.destroyed B.changed
C.broken D.repaired
答案:C
解析:结合上文可知,这里作者是在借陶瓷玫瑰来说事——一切都可能“被打碎”,但唯有爱不会。
51.(  )
A.hope B.love
C.faith D.dream
答案:B
解析:根据文章结尾的“the realization that only love lasts forever”可知,这里应该选择B项。
52.(  )
A.hurriedly B.quietly
C.formally D.tightly
答案:D
解析:听了这番话,母亲“紧紧地”拥抱了作者。
53.(  )
A.wise B.kind
C.careful D.patient
答案:A
解析:根据下文“understood some things that even much older people didn't”可知,母亲认为作者非常“聪明/明智”。故A项正确。
54.(  )
A.Now that B.Even though
C.In case D.As if
答案:B
解析:根据语境可知,前后两句存在转折关系,故这里要用Even though引导一个让步状语从句。
55.(  )
A.provides B.advises
C.reminds D.warns
答案:C
解析:母亲认为,玫瑰小小的瑕疵让她想起更重要的人生哲理。remind sb. of sth.表示“让某人想起某事”。
第二节(共10小题; 每小题1.5分, 满分15分)
阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
An Internet organization is trying to persuade people to take part in the International Internet-Free Day, 56.________ will be held every year on the last weekend in January. The idea is that people will leave the virtual world and go out into the real world. One 57.________ (support) of the idea said, “The Internet can be like addictive junk food: food you can never get enough of but which you don't 58.________ (actual) want.”
A spokesman for the Internet-Free Day team 59.________(explain), “It's so easy to get 60.________ (addict)to a half-life in a virtual world, and lose touch 61.________ your family, friends and neighbors. Human beings need contact with the real world. Email and the Internet are just not enough.”
So, put down your mouse and turn off your computer. The real world is open all day every day and 62.________ (welcome)visitors. It offers you the chance 63.________ (feel)human again. The Internet-free day will give you back your real life.
Imagine your perfect day, suggest the idea to some friends and find 64.________ exciting event to take part in. Then go out into the world outside your window, and make your perfect day a 65.________ (real)!
【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章主要讲述了国际无互联网日。介绍了这个节日的设立时间、设立的目的、设立的背景、支持者对这个节日的看法, 以及这个节日对人们产生的影响等。
56.答案:which
解析:考查定语从句。句中先行词为the International Internet-Free Day, 在非限定性定语从句中作主语, 所以用关系代词which引导。
57.答案:supporter
解析:考查名词。根据空格前为基数词One提示其后的名词为单数形式。
58.答案:actually
解析:考查副词。实际上你也不想吃。修饰动词want, 用副词形式。
59.答案:explained
解析:考查时态。结合上一段的said提示, 句子时态为一般过去时。
60.答案:addicted
解析:考查非谓语动词。人们很容易沉迷于虚拟世界。get addicted to沉溺于。
61.答案:with
解析:考查短语。 lose touch with sb. 与某人失去联系。
62.答案:welcomes
解析:考查时态和主谓一致。句意: 真实的世界每天都是开放的, 欢迎游客。根据并列连词and的前句时态可知, 用一般现在时。主语real world为单数, 所以谓语动词用第三人称单数形式。
63.答案:to feel
解析:考查非谓语动词。句意: 它提供了你再次感到人类的机会。名词chance后接不定式作定语。
64.答案:an
解析:考查形容词。空后名词event为单数, 且event前面的形容词exciting的首字母发音为元音。
65.答案:reality
解析:考查名词。句意: 然后去看看窗外的世界, 让你完美的一天成为现实吧! 空格前为不定冠词a, 提示其后的名词为单数形式。
第四部分 写作(共两节, 满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华, 你的美国网友Tim 对中国的春节很好奇, 写信向你询问一些春节的习俗。请你给他写一封回信, 内容包括:
1.春节的时间;
2.中国人庆祝春节的方式;
3.欢迎他来中国过春节。
注意:
1.词数80左右;
2.可以适当增加细节, 以使行文连贯。
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
参考范文:
Dear Tim,
From your last letter, I know you are interested in the Spring Festival in China. Now let me tell you something about it.
The Spring Festival falls on the first day of the Chinese lunar calendar. On lunar New Year's Eve, each family gathers together and has a big meal. Children are the happiest because they can have delicious food and get lucky money from their parents and grandparents.
In a word, the Spring Festival is a joyous and meaningful festival. I'd like to invite you to join us to enjoy the festival.
Best wishes!
Yours,
Li Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
My husband and I bought a small house in a good neighborhood. It was a oneandahalffloor house. We had to decorate it first because it was so old. I started to paint the walls and the doors outside. I also broke the broken fence (篱笆) and grew some flowers.
After I finished painting the walls of the bedroom upstairs inside, I brought up some water to wash the window. I washed the inside first, then opened the window and stepped out on the kitchen roof to wash the outside. The window was the kind that you couldn't open from the outside.
I was so devoted to my housework that I didn't realize the window gradually closed. After finishing cleaning; I tried to open the window but failed. Standing on my kitchen roof, I looked around the neighborhood. That was a lovely afternoon. Where were the neighbor's kids riding their bikes They used to ride back from the park. Now no young voices shouted to one another. Carroll and Julie, an old couple, lived in the house at the corner. They were likely to be at home, but our kitchen was on the wrong side of our house for me to call them.
I sat down and thought about my situation. Even if someone came along, they couldn't walk in the house and open the window. The doors were locked by my husband before he went to work. “When you're working on an indoor project, anyone could open the door and come in. So just keep the doors closed.” he said. I sat there, thinking how stupid I was and what I should do.
注意:1.续写词数应为150左右;
2.请按如下格式作答。
Then I heard there was a child laughing nearby.
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
The boy went to ask for help.
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
参考范文:
Then I heard there was a child laughing nearby. I stood up and looked down the street. Sure enough, there was a little boy. He was riding his bike. I told him that I was washing the window and it was shut. He looked up, saw me, and laughed. After all, it's not an everyday case that you see an old lady on a roof. I told him to ask my next-door neighbors to come and help me. “Of course,” he simply answered.
The boy went to ask for help. Soon Carroll and Julie came, bringing a long rope with them. And then I climbed down. I sincerely thanked them for their kind help. The doors were locked and the keys were in the house, so my lovely neighbors invited me to their house to celebrate my rescue with coffee, cookies, and laughter. A few hours later, my husband came back. I said thanks to them again and went home. From then on, I definitely believe that a far-off relative is not as helpful as a near neighbor.

展开更多......

收起↑

资源列表