资源简介 话题十 文学、艺术与体育Ⅰ.[25·唐山名校二模] 短文填空。Have you heard of wallball Wallball is a simple sport to play. You only need a ball 1. ________ a wall, so you can play anywhere at any time.As the name shows, wallball is about hitting 2. ________ small ball against a wall. To do this, keep your hand open and use your palm to hit it. Usually, gloves 3. ________ (need), but you can choose not to wear them. You can use either of your 4. ________ (hand) to hit the ball.Two players take turns to hit the ball. One player bounces (弹起) the ball and hits it against the wall. Then the other 5. ________ (play) hits it back to the wall. If a player 6. ________ (fail) to hit the ball to the wall before it bounces twice, this player will lose one point.The player that reaches 11, 15 or 21 points first wins the game. Before 7. ________ (start), make sure how many points you want 8.________ (reach). If you win two games first, you’ll win the match. But if the game score is 1 -1, one more game is often played.“Last month, we 9. ________ (have) several matches against other schools. Every match was 10. ________ (exciting) than I thought. And I was the 11. ________ (one) to win two games. I can’t wait 12. ________ the next year’s match! It makes 13. ________ (I) crazy,” said James, a wallball lover from the UK.More and more people today become 14. ________ (interest) in wallball. Some clubs have built colorful courts (球场). However, you can 15. ________ (certain) set up your own court at home. If you like wallball, get started.Ⅱ. 阅读理解。[25·苏州]AWant to know what your friends are really like Take a look at their music playlist. More than 36,000 people, from all over the world, took part in an experiment (实验). It compared their personalities with how much they liked different musical styles. The results show that personalities do influence what we listen to. Here’s what certain musical styles say about who you are.Rock Like the sound of loud guitars and heavy drum beats This type of music sounds very exciting, but fans of it are often quite gentle. Country music If cowboy hats and guitars get you singing along, it’s possible that you’re hard-working, pre ferring traditional styles and values.Jazz Fans of this strong music always come up with new ideas and are good at learning. If you like the saxophone (萨克斯管) of John Coltrane, then you’re probably self-confident and easy to get on with. Classical music If Beethoven and Mozart have you turning up the music, you’re probably quiet, but happy with who you are and comfortable with the world around you.But the experiment didn’t tell the whole story: where we grow up, who we often go out with, and our personal experiences play into our taste, too. The songs you choose to be part of your life make you different from others. But no matter what style you like, music is for everyone. And enjoying different types of music lets you get a taste of cultures you might not have experienced before. So experiment with yourplaylist!1. What influences our musical taste according to the experiment A. Personalities. B. Friends.C. Parents. D. Instruments.2. According to the passage, if Daniel is creative,what may be found in his playlist A. Rock. B. Country music.C. Jazz. D. Classical music.3. What may be the writer’s advice for us A. Changing our personalities.B. Trying different types of music.C. Doing experiments with friends.D. Getting more learning experiences.4. What is the main idea of the passage A. How different cultures influence you.B. What your playlist says about you.C. What songs we can choose to enjoy.D. Why there are different musical styles.BBottle gourd (葫芦) pyrography (烙画) is an art of burning pictures on the surface of the gourds. The skill dates back more than 2,200 years ago to the Qin Dynasty, but it was not until the end of the Ming Dynasty that the art was first used to decorate gourds.The gourd has long been considered to bring good luck. It was often used to store food or hold water when people went out. Its shape made it a perfect tool in the past. In ancient times, many doctors used it to hold medicine and hung it in front of their clinics (诊所). And the gourd has turned into a symbol of traditional Chinese medicine.Skilled artists can turn common gourds into artworks. The first step is to pick a golden gourd. Then the artist draws a creative picture on the gourd. Finally, he usually takes advantage of the natural shape of the gourd, burning the pictures with a heated tool. This is the most difficult step. If there is any mistake in this step, all the work will go back to the beginning.Niu Chengguo has taken up the gourd art for more than 40 years. He learned it from his grandfather. His bottle gourd works are mainly about four plants. His handmade gift — a fire - painted bottle gourd had been given to a special international guest. “The gourd pyrography is difficult with a pyrography brush to create a wonderful picture and it requires skills in painting,” Niu said. “If you want to be a skilled artist, you need to...”5. When was the art of pyrography first used indecorating gourds A. At the beginning of the Qin Dynasty.B. At the end of the Ming Dynasty.C. About forty years ago.D. More than 2,200 years ago.6. How many steps are mentioned to turn ordinarybottle gourds into artworks A. One. B. Two.C. Three. D. Four.7. What can we know from the passage A. Doctors didn’t like gourds in the past.B. The gourds had different uses in the past.C. The first step of pyrography is to draw a picture.D. People hung gourds to enjoy their beauty.8. What may Niu talk about in the last paragraph A. The future of the bottle gourd pyrography.B. The value of the bottle gourd pyrography.C. How to spread the bottle gourd pyrography.D. How to learn the bottle gourd pyrography.Ⅲ.[25·秦皇岛模拟改编] 阅读表达。A highly expected video game based on ancient Chinese classic Journey to the West came out worldwide on August 20, 2024, making game lovers around the world excited.The game, Black Myth: Wukong, an action role -playing game developed by Game Science, was inspired by the rich Chinese folk stories and the 16th-century novel Journey to the West, one of the four great classic novels of China.“To create an amazing Chinese story, we also read many Chinese classics, such as the Classic of Mountains and Seas and the Investiture of the Gods,” creator Feng Ji said.Set in a magical world full of ancient Chinese stories, Black Myth: Wukong shows the beauty of ancient China and has interesting characters. In the game, players will step into the shoes of Sun Wukong, also known as the Monkey King, and travel to different places, from green forests to high mountains. During the journey, players use Wukong’s powerful stick and ability to solve problems and beat special enemies.It is China’s first 3A game, meaning it has high-quality pictures, a rich story and excitingfighting. This game is a great example of the talent and creativity of Chinese game developers. It is expected to further spread Chinese culture and help Chinese games stand on the stage of the world.1. How did the game lovers around the world feel when Black Myth: Wukong came out ______________________________________________________________________________2. Why did the creators read many Chinese classics ______________________________________________________________________________3. What will players do in the game Black Myth: Wukong ______________________________________________________________________________4. Why can Black Myth: Wukong become China’s first 3A game ______________________________________________________________________________5. What’s your favourite classic novel of China What is it about ______________________________________________________________________________Ⅳ.[25·邯郸名校模拟] 补全对话。(Tom and David meet at the school gate.)A: Hello, Tom. 1. __________________B: I watched Beijing Opera with my grandparentsyesterday.A: 2. __________________B: Yes. I like it very much. My grandfather cansing some.A: I know little about it. 3. __________________B: How often do you do kung fu A: Every day. In the morning, I do kung fu forhalf an hour with my father.B: It’s good exercise. 4. __________________A: Yeah. Would you like to do kung fu with mein the park B: Yes, I’d love to. When do we meet in thepark A: How about 7:00 a.m. B: OK. 5. __________________A: See you tomorrow.话题十 文学、艺术与体育Ⅰ. 1. and 2. a 3. are needed 4. hands 5. player 6. fails 7. starting 8. to reach 9. had 10. more exciting 11. first 12. for 13. me 14. interested 15. certainlyⅡ. 1..A 提示:根据第一段中“The results show that personalities do influence what we listen to.”可知,性格会影响听音乐 的风格。2. C 提示:根据表格“Jazz”部分“Fans of this strong music always come up with new ideas and are good at learning.” 可 知,创造力强的人可能喜欢爵士乐。3. B 提示:根据最后一段中“And enjoying different types of music lets you get ataste of cultures you might not have experienced before. So experiment with your playlist! ”可知,作者建议尝试不同 的音乐类型。4. B 提示:根据“The results show that personalities do influence what we listen to. Here’s what certain musical styles say about who you are.”可知,全文围绕 音乐偏好反映性格特质展开,B 项最能 概括全文。5. B 提示:根据文章第一段“... but it was not until the end of the Ming Dynasty that the art was first used to decorate gourds.”可知,烙画艺术直到明 朝末年才首次被用于装饰葫芦。6. C 提示 : 根 据 文 章 第 三 段 中“The first step is to pick a golden gourd. Then the artist draws a creative picture on the gourd. Finally, he usually takes advantage of the natural shape of the gourd, burning the pictures with a heated tool.”可知,将 普通葫芦变成艺术品需要三个步骤:挑 选葫芦、在葫芦上画画、用加热的工具 烙画。7. B 提示:根据文章第二段中“It was often used to store food or hold water when people went out... In ancient times, many doctors used it to hold medicine and hung it in front of their clinics.”可 知,葫芦在过去有多种用途,包括储存 食物、装水、装药等。8. D 提示:根据文章最后一段“The gourd pyrography is difficult with a pyrography brush to create a wonderful picture and it requires skills in painting... If you want to be a skilled artist, you need to...” 可 知,他可能会继续谈论如何学习葫芦烙 画这一技能。Ⅲ. 1. Excited.2. To create an amazing Chinese story.3. Players will step into the shoes of Sun Wukong, travel to different places, and use Wukong’s powerful stick and ability to solve problems and beat special enemies.4. Because it has high-quality pictures, a rich story and exciting fighting.5. Journey to the West. It is about the adventures of Tang Sanzang and his three disciples, Sun Wukong, Zhu Bajie and Sha Wujing, on their journey to the Western Regions to obtain Buddhist sutras./ ...Ⅳ. 1. What did you do yesterday 2. Do you like Beijing Opera/ it 3. But I like doing kung fu.4. It can keep us healthy./ It’s good for our health./ It makes us healthy.5. See you tomorrow.话题九 社会服务与人际沟通Ⅰ. 完形填空。“Hello, Mr. Li,” I said sweetly.“I came to ask if I could help paint the posters for the Reading Day. I don’t mind 1 for the whole day at the library tomorrow.”“Aren’t you going to the old people’s home ” Mr. Li asked.“My class is going. But I could have a(n) 2 if you need my help.”“Thanks, Janet. But I think you could come after school tomorrow.”3 , there was no way out. I had to go.The next day, when my classmates were talking with the old people, I really felt nervous to 4 any of them. I sat there on my own holding the card I made the night before.Across the room there was an old lady in a wheelchair. She was 5 , too. Maybe I could hand my card to her. It might brighten her day. So carefully, I went to her. “Thank you, Janet.” The old lady reached for the card but her hand was nowhere near it. I suddenly realized that she was 6 .“What does your card look like ” the old lady asked. I 7 my card patiently. Her fingerstouched every inch of it. She couldn’t enjoymore...Too soon, it was time to return. But I didn’t want to 8 .“Thanks for your coming, Janet! I’ll keep this card to remember you.”“I’m sorry you can’t see it. I wished I hadbrought you a better gift,” I said.“The best gift,” the old lady said,“was your 9 , Janet.”With tears, I felt light and warm. I couldn’t wait to come back to see my new 10 again.1. A. reading B. discussingC. relaxing D. working2. A. idea B. lessonC. excuse D. gift3. A. Clearly B. StrangelyC. Luckily D. Suddenly4. A. accept B. joinC. invite D. guide5. A. alone B. activeC. ready D. busy6. A. tired B. blindC. serious D. worried7. A. changed B. comparedC. described D. prepared8. A. forget B. leaveC. promise D. imagine9. A. return B. planC. class D. visit10. A. friend B. teacherC. classmate D. neighborⅡ.[25·邯郸名校二模改编] 短文填空。Last weekend, our school held a charity sale.All the students enjoyed 1. ________ (they) whilepreparing some things to sell. Some studentsbrought something based on their 2. ________(hobby), like model cars for those who lovedbuilding models. I brought some old books andtoys that I no longer used. My friend Lily helpedme deal 3. ________ the prices. She also made asign that said,“Buy a gift, help a child”, whichreminded me 4. ________ my own experience ofvolunteering at an orphanage ( 孤 儿 院 ) . We5. ________ (sell) out the old things quickly. Ourteacher said the sale was held 6. ________(successful). A beautiful painting 7. ________(choose) as the most popular thing by our teacher.So far, we 8. ________ (raise) over 2,000 yuanfor the children in poor areas. It’s a greatpleasure to see everyone’s kindness. Next month,we 9. ________ (visit) a village school. We planto bring the money and some books. Our teacherwarned us not 10. ________ (forget) to preparesmall gifts. In order to protect the books from11 . ________ ( get ) wet , we packed them instrong boxes. Can you imagine how happy thechildren there will be Each of us will try ourbest to make the visit 12. ________ (wonder) andenjoyable.On the 13 . ________ ( three ) day of ourpreparation, we found an old photo album (相册).Inside were pictures of fallen leaves and smilingfaces. It felt like 14. ________ bridge connectingour world with theirs. We wrote some warm words and wishes on each page, looking forward to seeing them at once. The activity may endquickly, 15. ________ the memories of helpingothers will stay long.Ⅲ. 新素材·Teen-Age 聊天室 阅读表达。13-year-old Alessandra talks about her favorite chat room, Teen-Age.I joined a chat room called Teen -Age last month. A classmate read about it in a magazine and told me all about it. She said it’s a really great way to make friends with people in other countries. And she was right!Everyone in the chat room is a teenager. We share information about home life, music and films. Friends that I chat to often ask me about school life in Britain. One friend in Spain sometimes asks me to write the words of English songs for her. My favorite thing is finding out how to prepare food people eat in different countries.Some of my friends in Teen-Age live on theother side of the world, so when I chat to them atlunchtime, it’s nearly midnight where they are.My parents like it that I have internationalfriends, but they get annoyed if I’m chatting topeople all evening. They always ask me to finishmy homework first.Chatting to people online is different fromchatting to people at school. Some people atschool aren’t very friendly and don’t want to talkmuch, but everyone I’ve met in Teen-Age isreally nice. It’s easy to talk about my problemswith them and they usually give me good advice.Many of my school friends have joinedseveral chat rooms, but I won’t ever do that. Ilike the online friends I have now, so I’ll keepusing Teen-Age.1. Who told Alessandra something about Teen -Age _______________________________________2. What does Alessandra like doing best in TeenAge _______________________________________3. Do Alessandra’s parents want her to haveinternational friends _______________________________________4. What does Alessandra think of the people shehas met in Teen-Age _______________________________________5. What do you want to talk about with others inthe chat room _______________________________________大单元主题二 人与社会话题九 社会服务与人际沟通Ⅰ. 1. D 提示:根据“I came to ask if I could help paint the posters for the Reading Day.”可知,作者不介意工作一整天,所 以去询问是否能帮忙画阅读日的海报。2. C 提示 :根据“if you need my help” 可知,是如果需要帮助画海报,可以找 借口不去养老院。3..A 提示:根据“I had to go.”可知,很 显然,作者必须要去养老院。4..B 提示: 根据“I sat there on my own” 可知 ,作者一个人坐在那里,没有加入 他们的聊天。5..A 提示:根据“I sat there on my own” 和“She was... too.”可知,这个老妇人和 作者一样,也是独自一个人。6..B 提示 :根据“The old lady reached for the card but her hand was nowhere near it.”可知,这个老妇人伸手去拿卡 片,但她的手根本没靠近,可见她是一 个盲人。7..C 提示 :根据“my card patiently”可 知,她是盲人,所以作者是给她描述卡片。8..B 提示:根据“Too soon, it was time to return. But I didn’t want to” 可知,作 者不想离开。9..D 提示:根据“Thanks for your coming, Janet! ”可知,老妇人认为作者的拜访就 是最好的礼物。10..A 提示:根据“I couldn’t wait to come back to see my new”可知,作者把这个 老妇人当作了自己的新朋友。Ⅱ. 1. themselves 2. hobbies 3. with 4. of 5. sold 6. successfully 7. was chosen 8. have raised 9. will visit 10. to forget 11. getting 12. wonderful 13. third 14. a 15. butⅢ. 1. A classmate.2. Finding out how to prepare food people eat in different countries.3. Yes, they do.4. Really nice.5. I want to share my study tips and learn from others./ ...话题十二 科学与技术Ⅰ.[25·邯郸名校三模] 短文填空。In the fast-changing world of technology, Liang Wenfeng is a rising star. He founded 1. ________ AI company — DeepSeek, which has made a great difference to the world.Liang Wenfeng was born in the 1980s in a small town in Guangdong. From a young age, he showed great interest 2. ________ mathematicsand computers. Later, he entered Zhejiang University where he 3. ________ (study)computer science and earned both his bachelor’s and master’s degrees there. 4. ________ graduating, Liang Wenfeng started his career in the financial field and 5. ________ (become) famous. But he was not pleased 6. ________ this success. He saw the huge potential of artificial intelligence, so he set up DeepSeek. He put a lot of effort and money into spreading advanced AI technologies.DeepSeek’s goal is 7. ________ (create) powerful AI models in the world. And it 8.________ (achieve) great success recently. Its AI models have many strong language 9. ________ (ability). They can translate languages, write articles, and even solve math problems 10. ________ (quick). What’s more, these models are cost-effective, which makes 11. ________ (they) very popular. Now, DeepSeek’s AI models 12. ________ (use) by people around the world.Liang 13. ________ (believe) technology should help everyone.“AI isn’t just for experts,” he says.“It should be easy for everyone to understand.” Liang Wenfeng is respected in theglobal tech community, but he is still low-key. Though he is very successful, he focuses on his work and dreams of 14. ________ (make) AI good for everyone. Liang’s story teaches us that our dream 15. ________ (come) true if we work hard and never give up.Ⅱ.[25·白银改编] 阅读理解。Learning about AI ▲ AI works by using algorithms (算法), or step-bystep instructions, to help computers understand and work with information. For example, if you want to teach a computer to know different types of fruits, you will give it a lot of pictures of fruits and tell it which ones are apples, bananas, and so on. The computer will then use this information to find out what new fruits are. This process is called“machine learning”. What can AI be used for AI is already being used in many different areas. For example, AI can be used to: ● diagnose and treat diseases; ● drive self-driving cars; ● recommend movies and TV shows according to your viewing history; ● help teachers give marks to papers. The future of AI In the future, AI may completely change many parts of our lives and help us solve some of the world’s biggest problems. However, it’s also important to remember that AI is just a tool, and it’s up to us to decide how we use it. With responsible and ethical (合乎道德的) use, AI can make the world a better place for everyone! PS: The copy above is created by AI!1. 新考法·句子还原 Which of the following can be put in“▲ ” A. When was AI invented B. How does AI work C. Why is AI important D. Who uses AI the most 2. What does the underlined word“diagnose” probably mean A. Spread. B. Cause.C. Recognize. D. Make.3. What can we learn from the passage A. AI isn’t a tool and it can decide how people use it.B. AI can make a better world if we use it correctly.C. It’s impossible for AI to solve the biggest questions.D. AI cannot help teachers to mark the papers.4. Who wrote the passage A. A worker. B. An engineer.C. A writer. D. AI.Ⅲ.[25·邯郸模拟] 阅读表达。Imagine a super-clean world: your clothes would never get dirty, and your socks would never smell bad! Thanks to the hard work ofscientists, this would become a reality earlier thanyou think.Some scientists have developed a coating (涂 层) called SLIPS. The idea for it came from the pitcher plant (猪笼草). You may know this planteats “meat”. Its leaves help it catch its food. These cup-shaped leaves have tiny holes on their surface. The holes hold a layer (膜) of water in place, which creates a super smooth coating. If an insect flies onto the leaf, it will slip down into the plant.SLIPS works in a similar way. It fills the tiny holes on the surface of cloth with a certain layer to make it very slippery (滑的). If tomato jam is dropped on the cloth, for example, it will slip off without leaving any dirty things. For now, however, not all SLIPS cloth is breathable (透气 的) enough for daily wear. This means it may first be used to make special clothing for people such as medical workers.And what about those smelly socks When we wear socks, our feet sweat. Some bacteria (细 菌 ) can grow fast in our warm and wet socks. They produce chemicals that make the socks smell bad.Today, some stores sell special socks with very small pieces of silver in them. These pieces are so small that we can’t see them, but they are powerful. They can kill the bacteria before the smell forms. But when you wash these socks, the silver may be washed away and cause pollution. Well, there’s still some work to be done before we can say goodbye to all smelly socks!1. Where did the idea of SLIPS come from _______________________________________2. What helps the pitcher plant catch its food _______________________________________3. Why can’t SLIPS cloth be used for daily wear by now ______________________________________________________________________________4. How do the special socks with very smallpieces of silver work ______________________________________________________________________________5. How do you like the special socks Why ______________________________________________________________________________话题十二 科学与技术Ⅰ. 1. an 2. in 3. studied 4. After 5. became 6. with 7. to create 8. has achieved 9. abilities 10. quickly 11. them 12. are used 13. believes 14. making 15. will comeⅡ. 1. B 提示:根 据“AI works by using algorithms, or step -by -step instructions, to help computers understand and work with information.”可知,本段介绍了 AI 如何工作。2. C 提 示 : 根 据“diagnose and treat diseases”可知,diagnose 与 treat 并列,在 医疗语境中意为诊断疾病,与“recognize”同义。3. B 提 示 : 根 据“However, it’s also important to remember that AI is just a tool, and it’s up to us to decide how we use it. With responsible and ethical use, AI can make the world a better place for everyone! ”可知,人工智能只是一种工 具,如何使用它取决于我们自己,通过 负责任和合乎道德的使用,人工智能可 以让世界变得更美好!4. D 提示:根据“PS: The copy above is created by AI! ”可知 ,AI 创作了这篇 文章。Ⅲ. 1. The idea came from the pitcher plant.2. Its leaves (help it catch its food).3. Because not all SLIPS cloth is breathable enough for daily wear.4. They can kill the bacteria before the smell forms.5. I think they are useful, because they can make my feet comfortable./ I think they need improvement, because they may cause pollution./ ...话题十一 历史、社会与文化Ⅰ.[25·安徽] 完形填空。West County Mandarin School was started by Eric Peterson in 2017. To get its first 1 , Peterson personally introduced the school to parents at local shopping centers. From his efforts, the number of students has grown to 530 this year. “We’ve seen a growing 2 in learning Chinese. More students are 3 next fall. We plan to offer two more 4 ,” says Peterson.To provide cultural experiences, Peterson began organizing trips to China in 2018. He recently 5 from taking 50 students on a cultural tour around Beijing. During their 6 last month, students lived with local Chinese families.“The families are really 7 and treated our students well,” says Peterson.“These 8 open students’ eyes to China’s rapid development. Parents find them 9 for their children’s future. We keep costs manageable so more families can 10 such journeys,” says Peterson . “We ’ re planning another for this summer.”1. A. students B. teachersC. cleaners D. cooks2. A. difficulty B. interestC. trust D. block3. A. protected B. surveyedC. expected D. separated4. A. classes B. websitesC. prizes D. messages5. A. moved B. hiddenC. returned D. awoken6. A. discussion B. matchC. service D. visit7. A. healthy B. niceC. professional D. modern8. A. stories B. interviewsC. experiences D. competitions9. A. sudden B. helpfulC. strange D. natural10. A. check B. cancelC. record D. affordⅡ.[25·邯郸联考改编] 阅读理解。The UNESCO (联合国教科文组织) added “Spring Festival” to the World Intangible Cultural Heritage on December 4th, 2024. The Spring Festival is one of the most important festivals both in China and around the world.What do you usually do during this festival Clean up the rooms, hang red lanterns or watch Spring Festival Gala All of them are traditions during the Spring Festival. But there is another key part to the celebrations: putting up the red Spring Festival couplets!Couplets, also named duilian, are a special form of literature in China. They came from taofu in the Zhou Dynasty and people put up couplets on the door to keep away from evil spirits (辟邪). Every Spring Festival, whether in cities or villages, rich or poor, every family will carefully choose a pair of couplets and put them up.Here are a few rules for the couplets. The first line is on the right, and the second line is on the left. Each line must have the same number of words. The second line is similar to the first linein both grammar and artistic conception (意象). Finally, a short phrase called crossing (横批) is also needed to make up the couplets. The text on the couplets is always simple but meaningful, which shows people’s good wishes.Nowadays, more and more foreigners begin to celebrate the Spring Festival. Let’s take a look at two English coupletswithChinesecharacteristics.1. What Spring Festival tradition is NOT mentioned in the passage A. Hanging red lanterns.B. Buying new clothes.C. Watching Spring Festival Gala.D. Putting up the couplets.2. How many parts does a pair of couplets haveaccording to the passage A. One. B. Two.C. Three. D. Four.3. 新考法·句子还原 According to the passage, which is the best for“▲ ” in the second couplet A. Great Hope for the FutureB. Wish You a Rich and Lucky YearC. Good Luck for the Road to GoD. Summer Flowers in the Garden to Grow4. What can we infer from the passage A. People in the Xia Dynasty put up couplets to keep away from evil spirits.B. Only rich men in cities will choose and put up couplets.C. A trader with kids will probably choose the first couplet.D. The words on the couplets will come true the next year.5. What’s the main idea of the passage A. How the Spring Festival was added to theWorld Intangible Cultural Heritage.B. The traditions and rules of Spring Festival couplets.C. How foreigners celebrate the Spring Festival.D. The importance of the Spring Festival around the world.Ⅲ.[25·唐山模拟改编] 补全对话。(Lily and Li Hong are talking about the Mid -Autumn Festival.)Lily: Hi, Li Hong! You look happy. Why Li Hong: Because the Mid-Autumn Festival iscoming soon. I am looking forward to it.Lily: Oh, that’s cool! 1. ________________Li Hong: It is on the 15th day of the eighth lunar month.Lily: 2. ________________Li Hong: We will have a big family dinner together with my family to celebrate it.Lily: Anything else Li Hong: 3. ________________Lily: Mooncakes What are they Li Hong: They are cakes with meat, eggs or something sweet in them. 4. _________Lily: Yes, I’d love to. It’s said that they are verydelicious.Li Hong: That’s right. 5. ________________Lily: You are so kind. Looking forward to yourmooncakes. Thank you.Li Hong: You’re welcome.话题十一 历史、社会与文化Ⅰ. 1. A 提 示 : 根 据“To get its first . Peterson personally introduced the school to parents at local shopping centers.” 和 “From his efforts, the number of students has grown to 530 this year.”可知,学校 应是想要招收学生。2. B 提示:根据上文“From his efforts, the number of students has grown to 530 this year.”和下文“More students are ... next fall.”可知,学生的数量增加了,应 是人们学习中文的兴趣日益浓厚。3. C 提示:上文提到今年的学生数量 有增长,且人们对学习中文的兴趣日益 浓厚,再结合“More students are... next fall.”可知,此处应是指预计明年秋天会 有更多学生。4. A 提 示 : 根 据 上 文“More students are... next fall.”可知,预计会有更多的 学生,所以应该是多开两个班。5. C 提 示 : 根 据“He recently... from taking 50 students on a cultural tour around Beijing.”可知,他最近从北京返 回。 return from 意为“从……返回”。6. D 提示:根据上文“taking 50 students on a cultural tour around Beijing”可知, 此处指学生们在北京游玩期间。7. B 提示:根据“and treated our students well”可知,这些家庭很友好。8. C 提示:根据上文“To provide cultural experiences...”可知,此处指学生们在北 京游玩期间的经历。9. B 提示:根据“These... open students’ eyes to China’s rapid development. Parents find them... for their children’s future.” 可知,孩子们能见识到中国的快速发 展,家长们应是觉得这对孩子有帮助。10. D 提示:根据“We keep costs manageable so more families can... such journeys”可知,成本可控,这样更多的 家庭就能承担得起这样的旅程。Ⅱ. 1. B 提示:根据“Clean up the rooms, hang red lanterns or watch Spring Festival Gala... But there is another key part to the celebrations: putting up the red Spring Festival couplets! ”可知,未提 及买新衣服。2. C 提示 : 根 据“The first line is on the right, and the second line is on the left... a short phrase called crossing is also needed”可知,一副对联包含上联、 下联和横批,共三部分。3. C 提示:根据文章内容和春联的特 点,横批为“Happy Snake Year! ”,上联 为“Best Wishes for the Year to Come”, 下联应与之相匹配,表达对未来一年的 美好祝愿。 选项中,“Good Luck for the Road to Go”与上联较为匹配。4. C 提示:第一副对联提到了学习和 赚钱,故可推断是有孩子的商人家庭会 选择的。5. B 提示:根据“But there is another key part to the celebrations: putting up the red Spring Festival couplets! ”以及 “Here are a few rules for the couplets.” 等内容可知,文章主要介绍了春节贴对 联的传统和对联的规则。Ⅲ . 1. When is it / When is the Mid - Autumn Festival 2. How will you celebrate it / What will you do to celebrate it 3. We will also have mooncakes./ We will also admire the moon and eat mooncakes.4. Would you like some / Would you like to have some / Do you want to eat some mooncakes 5. I can bring some to you then. 展开更多...... 收起↑ 资源列表 1.话题九 社会服务与人际沟通.docx 2.话题十 文学、艺术与体育.docx 3.话题十一 历史、社会与文化.docx 4.话题十二 科学与技术.docx