山东省德州市夏津第一中学2025-2026学年高二上学期12月月考英语试卷(PDF版含解析,含听力音频及听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

山东省德州市夏津第一中学2025-2026学年高二上学期12月月考英语试卷(PDF版含解析,含听力音频及听力原文)

资源简介

2025-2026 学年高二上学期夏津一中英语 12 月月考卷
时间:120 分钟 满分:150 分
第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)
1.Who will look after the kids
A. The woman. B. The man's friend. C. The man's sister.
2. What kind of food does the man like to eat
A. Italian food. B. Mexican food. C. American food.
3. What does the man advise the woman to do
A. Work harder. B. Drink some tea. C. Get some rest.
4. What will the woman do tonight
A. Cook dinner herself.
B. Visit the man's house.
C Look after her grandmother.
5. What is the woman looking for
A. Her bag. B. Her car. C. Her key.
第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面一段对话,回答以下小题。
6. How long is it since the speakers last met each other
A. About one year. B. About two years. C. About four years.
7. Where does the woman work
A. In a factory. B. In a university. C. In a bank.
听下面一段对话,回答以下小题。
8. When is the party
A. On Saturday. B. On Friday. C. On Monday.
9. How did the man feel about his interview
A. It's bad. B. It's just so-so. C. It's very good.
听下面一段对话,回答以下小题。
10. What does the man like
A. The woman's dress. B. The woman's coat. C. The woman's hat.
11. How often does the woman buy clothes
A. Every week. B. Once a month. C. Twice a year.
12. Whose scarf is the woman wearing
A. Her friend's. B. Her own. C. The man's.
听下面一段对话,回答以下小题。
13. Where did the woman go
A. To Shanghai. B. To Beijing. C. To Xi'an.
1
{#{QQABAQKUogiAApAAARhCEwFQCAMYkBAAAAgGABAQMAABAQFABAA=}#}
14. How did the man get to his hotel
A. By boat. B. By taxi. C. By train.
15. What did the man do before going shopping
A. He drank some coffee.
B. He took a boat trip.
C. He climbed the Shanghai Tower.
16. What's the probable relationship between the speakers
A. Friends. B. Driver and passenger. C. Salesman and customer.
听下面一段独白,回答以下小题。
17. Which road was closed
A. Columbia Road. B. Main Street. C. Third Street.
18. How many drivers were injured in the accident
A. Three. B. Four. C. Five.
19. What does the local man think about the crossroads
A. It's unsafe. B. It's crowded. C. It's beautiful.
20. What season is it now
A. Winter. B. Summer. C. Spring.
第二部分 阅读理解(共两节,满分 50 分)第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分
37.5 分)
A
EcoSmart Solar Charger: Power Your Life Sustainably
In today’s fast-paced world, staying connected and powered up is essential. But what if
you could do it while also being kind to the environment Enter the EcoSmart Solar Charger,
the latest innovation in portable charging technology.
Revolutionary Solar-Powered Design
The EcoSmart Solar Charger is equipped with high-efficiency solar panels that can
convert sunlight into electricity with remarkable speed. Whether you’re hiking in the
mountains, relaxing on the beach, or simply commuting on a sunny day, these panels can
absorb the sun’s rays and start charging your devices. With its advanced solar-capture
technology, it can generate enough power to charge a smartphone from 0 to 50% in just 2-3
hours of direct sunlight.
Competitive Price and Purchase Information
Priced at just $49.99, the EcoSmart Solar Charger offers outstanding value for money.
You can purchase it directly from our official website at www.. Additionally, it
is available on major e-commerce platforms such as Amazon and AliExpress, making it
accessible to customers worldwide.
2
{#{QQABAQKUogiAApAAARhCEwFQCAMYkBAAAAgGABAQMAABAQFABAA=}#}
Exceptional After-sales Service
We stand behind the quality of our product with a 2-year warranty (保修单). If you
encounter any issues with your EcoSmart Solar Charger during this period, our dedicated
customer service team is here to help. You can reach us via email at support@
or by phone at 1-800-326-7627. Our team is available 24/7 to answer your questions, offer
technical support, and resolve any problems you may have.
Don’t miss out on the opportunity to power your devices in an eco-friendly and
convenient way.
21. What is the most unique feature of the EcoSmart Solar Charger
A. Its small and light size. B. Its solar-powered design.
C. Its long-lasting battery life. D. Its ability to work with other devices.
22. Where can you buy the EcoSmart Solar Charger
A. From local official electronics stores worldwide
B. From the official website at www. only
C. From the official website and major e-commerce platforms
D. From e-commerce platforms such as Amazon and AliExpress.
23. What kind of after-sales service does the EcoSmart Solar Charger offer
A. No warranty but email support. B. A 1-year warranty and full refund.
C. Phone support during business hours. D. A 2-year warranty and 24/7 customer service.
B
McGriff was in her second year of university when she read Half the Sky, which
examines the unfair treatment of women in developing countries. She was shocked to learn
that 129 million girls worldwide do not have access to school.
“In much of the world, women and girls are responsible for household duties,” said
McGriff, “It’s seen that girls won’t ever be putting their education to use.” Additionally, many
poor families can’t afford girls’ tuition fees, school supplies and uniforms (校服). Yet, studies
have shown that providing free uniforms can reduce dropout rates by 16% and absenteeism
by more than 35%. This simple solution took root in McGriff’s mind and started her journey
helping girls transform their lives.
As she took an entrepreneurship (创业) class, she was tasked with creating a business or
nonprofit for a class project, which reminded her of the idea of the school uniform. Soon she
developed an idea. After conducting field research, McGriff returned home, presented her
education project at entrepreneurship competitions and won $35, 000 in startup fund.
Eventually she established her nonprofit, Style Her Empowered (SHE), to bring her vision to
life.
That first year, the group hired local tailors and provided uniforms and school fees for 65
3
{#{QQABAQKUogiAApAAARhCEwFQCAMYkBAAAAgGABAQMAABAQFABAA=}#}
girls. But they soon ran into a problem — the students were outgrowing quickly. To address
this, McGriff’s team, together with local tailors and students, designed an innovative
“growing uniform” which could be adjusted to fit a girl for up to three years, accommodating
six different sizes.
Today, SHE serves girls in 20 rural villages in southern Togo, providing 1, 500 girls a
year with free uniforms, school fees, supplies, tutoring, and much more. Once enrolled,
students receive weekly tutoring. As a result, SHE’s students consistently pass their exams at
higher rates than the national average. “Our students have increased their performance in
school dramatically,” McGriff said. “If given the opportunity, they shine.”
24. What contributes to girls’ high dropout rates according to paragraph 2
A. Financial difficulty. B. Family conflict.
C. Academic performance. D. School arrangement.
25. When did McGriff start her nonprofit organization
A. After she analyzed the data of studies.
B. When she learned about girls’ dropout rates.
C. After she won entrepreneurship competitions.
D. After she read a book on girls’ unfair treatment.
26. How did SHE settle the issue of uniforms for girls
A. By hiring famous local tailors. B. By creating adjustable uniforms.
C. By providing uniforms of various sizes. D. By increasing the school uniform budget.
27. Why does the writer mention the school performance of SHE’s students
A. To highlight their hard work. B. To suggest the popularity of SHE.
C. To indicate their further development. D. To show the effectiveness of SHE’s practice.
C
The New Frontier: AI Shifts from Perception to Action
For years, the story of artificial intelligence (AI) has been one of ever-improving
perception. AI systems learned to “see” with image recognition, “hear” with speech-to-text,
and “understand” with large language models. They became brilliant at analyzing the world.
Now, however, the focus is shifting dramatically from passive perception to active action.
The next great challenge for AI is not just to interpret data, but to make complex decisions
and carry out tasks in the real, unpredictable world.
This transition is powered by a branch of AI often called “embodied AI” or “action
models.” Unlike their predecessors (被代替物) that primarily processed unchanging
information, these new models are designed to learn by interacting with environments. They
don’t just recognize a chair; they learn how to navigate around it, or how a robot arm can pick
it up. This requires a continuous cycle of perception, decision-making, and physical action, a
4
{#{QQABAQKUogiAApAAARhCEwFQCAMYkBAAAAgGABAQMAABAQFABAA=}#}
far more complex problem than one-off analysis.
Real-world applications are already emerging. In robotics, AIs are learning to perform
delicate tasks like assembling (装配) electronics or sorting warehouse goods, adapting their
grip and force in real-time. In autonomous driving, the core challenge is no longer just
identifying obstacles, but making split-second decisions — to slow down, swerve, or stop —
based on a flood of sensory data. Even in digital fields, “action AI” can manage complex
systems like cooling in data centers, dynamically adjusting settings to better for both
performance and energy efficiency.
However, this leap is fraught with challenges. The real world is messy and full of
uncertainties. An AI must handle situations it has never clearly been trained on, a concept
known as “generalization.” Furthermore, every action has results, raising critical questions
about safety and responsibility.
As AI moves from being a tool of analysis to a tool of action, ensuring its decisions are
safe, reliable, and arranged with human intentions becomes the most important concern. The
journey from a perceiving intelligence to an acting one is the new frontier, and it will define
the next decade of technological evolution.
28. What is the key difference between the new “action models” and their predecessors
A. They are much better at analyzing unchanging information and data.
B. They focus on a single analysis rather than a continuous process.
C. They learn through interaction and perform physical actions.
D. They are mainly used in digital fields like data centers.
29. The underlined word “fraught” in paragraph 4 is closest in meaning to ________.
A. full B. successful C. free D. popular
30. Which of the following can be inferred from the passage about the future of AI
development
A. The ability to perceive will become more important than the ability to act.
B. Safety and reliability will be central to the next stage of AI evolution.
C. AI will soon be able to handle all real-world situations without challenges.
D. The concept of “generalization” will become less important as AI improves.
31. What is the main purpose of the passage
A. To explain the concept of image recognition and speech-to-text.
B. To discuss the challenges and failures of current AI systems.
C. To introduce the shift of AI from perception to action and its implications.
D. To predict the exact timeline for the development of autonomous cars.
D
A new study published in the Journal of Applied Ecology revealed when, where and how
5
{#{QQABAQKUogiAApAAARhCEwFQCAMYkBAAAAgGABAQMAABAQFABAA=}#}
most songbirds migrate offshore over North American coasts. This data can help wind energy
managers cut down on birds dying from hitting wind turbines (涡轮机) while generating
sustainable energy.
The researchers studied 10 years of weather radar data from 16 sites and found that birds
flying over the Atlantic Coast and the Gulf of Mexico gather more closely and move for a
shorter time than those flying over land. More birds also migrate in fall than in spring.
Shannon Curley, the study’s lead researcher, explained, “Birds migrate over the sea on fewer
nights than over land. There’s no place to rest and refuel on the water, so birds may wait for
ideal atmospheric conditions, such as favorable winds, before making an offshore crossing.”
This short yet critical time window gives wind energy managers a chance to reduce
collisions (相撞). Curley said they could pause turbine work on nights when migration is
most intense-a practice that is currently more common in Europe than North America. “These
peak nights of migration tend to have fairly nice weather and calmer winds, and are therefore
not the nights when wind operators have a huge energy harvest,” Curley noted. “So there
might be a sweet spot where we can target these big migration nights and give these birds safe
passage.”
The study also found that songbirds migrating offshore fly at lower altitudes than those
migrating over land, potentially putting them at greater risk of wind turbine collisions. The
U.S. Fish and Wildlife Service says 140,000 to 327,000 birds die from land turbines each year.
But no one knows how many die from offshore turbines, since dead birds’ bodies wash away
easily. So using radar technology to identify high-risk areas is key.
With one-third of all American bird species rapidly declining, data-driven decisions
about turbine siting and operations can point the way to sustainable energy while also saving
birds. “Our hope is that this work will help identify high-risk, high-use areas for birds and
contribute to positive green energy solutions,” Curley said.
32. What can we learn about the songbirds in paragraph 2
A. They favor flying over open seas. B. They become more active on spring nights.
C. They are particular about where to rest. D. They time crossings by weather conditions.
33. What does the underlined phrase “a sweet spot” refer to
A. An ideal balance. B. A moral dilemma.
C. An opportunity for profit. D. A place without turbines.
34. Why is it difficult to identify high-risk areas offshore
A. Birds change their travelling routes. B. Wind strength at sea is unpredictable.
C. Dead birds’ bodies are hard to trace. D. Radar technology is underdeveloped.
35. What does Curley think of the potential application of the new research
A. Risky. B. Promising. C. Productive. D. Challenging.
6
{#{QQABAQKUogiAApAAARhCEwFQCAMYkBAAAAgGABAQMAABAQFABAA=}#}
第二节(共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为
多余选项。
China’s pet economy is booming. A Goldman Sachs report said that for the first time in
2025, the number of pets in China had surpassed the number of children under the age of four.
___36___ The latest data showed China had an urban pet population of around 930 million in
2024, which means, on average, one out of every eight urban residents, regardless of age or
gender, owns a pet.
___37___ Three Squirrels, a prominent Chinese snack brand, has set up a branch that
produces dog food. A general manager from the company said in a recent interview that their
sales of pet snacks maintained an annual growth rate of over 10%. ___38___ . The pet
consumption market covers a wide range of services like breeding, trading, pet food, toys,
photography, medical care, insurance and even funeral services.
___39___ Previously, people called pets “friends”, focusing on companionship or
practical purposes — dogs for guarding homes and cats for catching mice. Now, the new
generation of pet owners treat pets like family. As pet owners’ emotional bonds with pets
deepen, pet care standards rise. ___40___ Shen Jing pampers her dog in every aspect. She
buys high-quality food, custom toys, and schedules grooming. “I spend 1,500 yuan monthly
on my dog. ” she says.
Data shows China’s pet industry market is expected to reach 811.4 billion yuan by 2026.
In this regard, industry insiders believe that the development of the pet economy can be
supported through measures such as promoting legislation, strengthening supervision and
improving services.
A. Pet owners are generous.
B. By 2030, the former is likely to double the latter.
C. The market response to the growing demand was positive.
D. In fact, pet food standards are higher than those for humans.
E. This trend highlights the increasing demand for pet products
F. Along with that is an explosive pet consumption market in China.
G. The perception of pets in people’s minds has undergone a significant shift.
第三部分语言运用(共两节,满分 30 分)
第一节(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)
阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
Then drew near my fourth weekend fulfilling school community hours when I
encountered Mrs. Bandona. The public library’s storage room, where I’d been 41
shelving books like a wind-up toy, gradually transformed into a choking cage. My social
7
{#{QQABAQKUogiAApAAARhCEwFQCAMYkBAAAAgGABAQMAABAQFABAA=}#}
media was flooded with friends’ concert videos, each update sharpening my 42 .
“Fiction shouldn’t 43 with cookbooks,” a voice remarked. Mrs. Bandona adjusted
her thick glasses, her posture revealing lifelong 44 . “You’re burying stories alive. Let’s
group them by themes.”
Her method engaged my attention. While I handled damaged covers roughly, she
smoothed pages gently, explaining how even 45 books could spark imagination.
“Every volume has 46 ,” she said thoughtfully, “Even outdated books preserve forgotten
wisdom.”
Over weeks, our interactions 47 . She shared how books sustained her through
wartime poverty, how ink on paper 48 digital trends. One rainy evening, as rain tapped
the skylight, she nodded at my glowing phone. “Glance at that constantly, huh What do
you seek ”
“ 49 ,” I admitted, taken aback by my honesty.
“Hmm,” she traced a leather binding (封面). “But knowledge roots itself gradually,
like these wooden shelves. You can’t 50 it with quick texts and showy videos.”
By autumn, the storage room breathed anew—and I’d changed. Where I once saw
51 chores, I now uncovered universes: pressed flowers in poetry collections, notes
whispering across decades, faded postcards between pages of old novels tracing journeys of
ink and longing. On my last 52 , Mrs. Bandona gifted me a worn atlas (地图册). “Recall,
53 lives in quiet corners before it shouts.”
Now, passing used bookstores, I see a 54 world. And when messages come
through, 55 is my usual practice.
41. A. intentionally B. mechanically C. systematically D. randomly
42. A. envy B. curiosity C. anxiety D. self-doubt
43. A. coexist B. compare C. compete D. mix
44. A. commitment B. elegance C. loneliness D. routine
45. A. repaired B. used C. torn D. missed
46. A. flaws B. history C. value D. mysteries
47. A. faded B. deepened C. shifted D. paused
48. A. fought B. resisted C. outlived D. followed
49. A. Fortune B. Justice C. Comfort D. Connection
50. A. replace B. cover C. measure D. identify
51. A. urgent B. bare C. dull D. rewarding
52. A. shift B. trip C. lesson D. task
53. A. truth B. wisdom C. joy D. beauty
54. A. fading B. fictional C. chaotic D. potential
8
{#{QQABAQKUogiAApAAARhCEwFQCAMYkBAAAAgGABAQMAABAQFABAA=}#}
55. A. tuning out B. giving away C. missing out D. saving up
第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。
Chinese peonies (牡丹) are not just beautiful flowers; they also hold deep symbolic
meaning in Chinese culture.
Often ____56____ (refer) to as the King of Flowers, the peony is one of the most
culturally significant flowers in China, with a history dating back over 2,000 years. It is
believed ____57___ (represent) wealth, prosperity (繁荣), and honor.
One of the reasons for the peony’s cultural significance is its historical ____58____
(associate) with the imperial family. During the Tang Dynasty, the peony ____59____
(consider) the official flower of the imperial court and only the imperial family and
high-ranking officials could plant and enjoy these delicate flowers.
In addition, the peony was ___60_ firm) rooted in Chinese mythology. According to
Chinese legend, the peony is associated with a beautiful goddess named Xi Wangmu,
____61___ planted peonies in her garden to symbolize her immortality (永生). Thus, the
peony is often associated with longevity and the ____62__ (pursue) of immortality.
Also, the peony holds ____63___ special place in Chinese weddings. It is greatly
admired ____64___ a symbol of love and happiness and is often used in wedding ceremonies
and decorations.
In conclusion, the cultural significance of Chinese peonies cannot be underestimated.
Over centuries, their rich history, deep symbolism, and aesthetic beauty ____65____ (make)
them one of the most treasured flowers in China.
第四部分 写作 (共两节,满分 40 分)
第一节 (满分 15 分)
假定你是李华,你的朋友 Jack 在学习英语时经常遇到陌生单词,他总在电子翻译
笔和纸质字典之间犹豫,为此,他想咨询你的意见。请你给他写一封推荐信,内容包
括:
1. 推荐其中一种工具; 2. 说明理由
注意:
1. 词数 80 左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
参考词汇:电子翻译笔 electronic translation pen
Dear Jack,
_________________________________________________________________________
__________________
Yours sincerely,
9
{#{QQABAQKUogiAApAAARhCEwFQCAMYkBAAAAgGABAQMAABAQFABAA=}#}
Li Hua
第二节(满分 25 分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Mr. Evans’s class poetry competition was the big event those days. He required students
to present their self-created works one by one, with scores given by Mr. Evan to determine the
best! For weeks, everyone in class was working on their poems. You could hear people
whispering lines, crossing out words, and starting over. Everyone was trying to write
something real. Well, everyone except Maya.
Maya didn’t get poetry. She liked things that made sense - like math problems or
programming. You followed the steps, and you got an answer. But poetry It was all feelings
and unclear ideas. It made no sense.
The night before the competition, Maya’s paper was still blank. Panic set in. In a moment
of weakness, she went to a fancy AI writer. She typed in a few commands. In seconds, a
perfect poem appeared on her screen. It used beautiful words. It was a million times better
than anything she could write. Her stomach ached with guilt, but she copied it, put her name
on top, and hit “print.”
The next day in class, kids took turns sharing their work. Some voices shook. Some
poems were a little awkward, but they felt honest. When Maya read her AI poem, her voice
was shaky too-but for a different reason. Her poem sounded like it belonged in a fancy book.
When she finished, the room was quiet for a second, then everyone clapped. They were
impressed.
But Mr. Evans didn’t clap. He just looked at her with a quiet, knowing look. After class,
he asked her to stay. Her heart was pounding. Was she in trouble
He held up her poem. “You know, Maya,” he said, not angry, just thoughtful. “This poem
is… perfect. The words are all in the right place. But it doesn’t sound like you.” He pointed to
a line. “A real person would have tripped up here. They would have used a simpler word,
maybe. That’s where the real stuff is. This… this feels like a perfect robot.”
注意:
1. 续写词数应为 150 个左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Hearing Mr. Evans’ words, Maya’s face went hot.
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
Determined to create a work of her own, Maya returned to her desk.
_________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________
10
{#{QQABAQKUogiAApAAARhCEwFQCAMYkBAAAAgGABAQMAABAQFABAA=}#}
2025-2026 学年高二上学期夏津一中高中英语 12
月月考卷 答案 2025.12
第一部分 听力 1-5 BACBC 6-10 ABABC 11-15 BACBB 16-20 ACCAA
1.【原文】W: Who’s going to look after the kids while we’re gone for your sister’s wedding
M: Don’t worry, I’m sending them to my friend’s house.
2.【原文】W: What do you want to eat for dinner tonight I feel like eating Mexican food, but
Diana likes American food.
M: I don’t want any of them. Let’s eat at the Italian restaurant instead.
3. 【原文】M: You look like you can hardly keep your eyes open, Rachel. Maybe you should
go home and get some rest.
W: No, I’m only a little tired. I’ll be fine after I drink some green tea.
4. 【原文】M: My grandmother will cook a lot of nice food tonight. Would you like to come
over for dinner
W: Yes, she is a wonderful cook. I’ll come early to help her prepare.
5. 【原文】M: Think it over carefully. You must have left it somewhere.
W: But the problem is that I have to have it now. I need it to open the door when I get home.
第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)
6. 【原文】M: Hi Mary, I haven’t seen you for ages.
W: Hi John, it must be about a year.
M: Yes, we talked at the Johnson’s Christmas party last December. Don’t you remember
W: That’s right. Well, how are you Still working for the food company
M: No, I changed my job three months ago. I’m with the national bank now. How about you
W: I’m still teaching at the university, but I moved from the German department to the
Spanish department.
7.【原文】W: Jack, congratulations.
M: Thanks.
W: When do you start the new job
M: Next Monday. I’m having a party on Saturday to celebrate. Do you want to come
W: Yes, that sounds great. How was the interview
M: I didn’t think it went so well, but they called me back in later and said the job was mine.
W: I knew you’d get it. You’re the perfect person for the job.
M: I felt nervous throughout the interview. My hands were shaking.
W: But you got it. Well done.
8.【原文】M: I love that hat. You always seem well dressed. Do you buy a lot of clothes
W: I usually like to buy something when I get paid.
M: Every week.
W: No, I get paid once a month. And I like to buy mainly second hand clothes.
M: Really That’s unusual.
1
{#{QQABAQKUogiAApAAARhCEwFQCAMYkBAAAAgGABAQMAABAQFABAA=}#}
W: More and more people do it these days. You can buy lots of nice things cheaply.
M: Are all the clothes you’re wearing now second hand
W: My hat and my dress are, my coat is new and I borrowed this scarf from my friend.
M: You chose some nice things. Can you buy second hand men’s clothes
W: Of course, more and more people want to use things again instead of throwing them away.
It’s better for the environment.
M: Yes, it’s a great idea.
9.【原文】W: Hello, Marcus, how was your trip to Shanghai
M: It was fun. I loved it
W: Better than Beijing.
M: It was warmer, certainly, but no, I like them both. How did you enjoy your trip to Xi’an
W: Wonderful, such an interesting place.
M: I’d love to go there.
W: So tell me about Shanghai. What happened
M: Well, the first thing that happened was on the train there someone accidentally dropped a
cup of coffee on me.
W: Oh, no.
M: So I had wet clothes for half the journey.
W: That’s awful.
M: It was, so when I got to the station I jumped in a taxi and went straight to my hotel for a
shower.
W: Was it a nice hotel
M: Yes, and it was placed for all the tourist sites. I first took a boat trip, then did some
shopping and went up the Shanghai tower.
W: Sounds like you have made the most of your trip.
10.【原文】M: I’m here at the scene of this morning’s main street accident. The four-way
crossroads is always busy and dangerous because of the ice on the road today. It was
especially bad. Cars that were damaged in the accident have been moved out of the way on to
third street which has been closed.
I am happy to tell you that all five drivers received only small injuries. They were taken
to the local hospital to be checked anyway. The police officer who came to the scene said that
they were all very lucky. One local man says that he is always afraid of walking across this
particular group of roads. He is very careful when he is moving across this crossroads
between Columbia road and first street, especially in winter.
Spring cannot come soon enough, he said, even during the summer. These roads are
dangerous. The traffic started once again just now and a policeman is directing traffic in the
centre of the cross roads. Please drive safely out there.
第二部分 阅读理解(共两节,满分 50 分)
2
{#{QQABAQKUogiAApAAARhCEwFQCAMYkBAAAAgGABAQMAABAQFABAA=}#}
A 篇 21. B 22. C 23. D
【导语】本文是一篇应用文。主要介绍了 EcoSmart 太阳能充电器的太阳能设计、购买
渠道及售后服务等核心信息。
【21 题详解】 细节理解题。根据第二段中的“The EcoSmart Solar Charger is equipped
with high-efficiency solar panels that can convert sunlight into electricity with remarkable
speed.(EcoSmart 太阳能充电器配备高效太阳能电池板,能以惊人速度将阳光转化为电
能。)”可知,其最独特的特点是太阳能供电设计。故选 B 项。
【22 题详解】细节理解题。根据第三段中的“You can purchase it directly from our official
website at www.. Additionally, it is available on major e-commerce platforms
such as Amazon and AliExpress.(你可以直接从我们的官方网站www.购买。
此外,它还在亚马逊和速卖通等主要电商平台有售。)”可知,该充电器可通过官方网
站和主要电商平台购买。故选 C 项。
【23 题详解】细节理解题。根据第四段中的“We stand behind the quality of our product
with a 2-year warranty. Our team is available 24/7 to answer your questions, offer technical
support, and resolve any problems you may have.(我们为产品质量提供 2 年保修服务。我
们的团队全天候 24 小时为你解答疑问、提供技术支持并解决你可能遇到的任何问题。)”
可知,其售后服务包括 2 年保修和 24 小时客服支持。故选 D 项。
B 篇 24. A 25. C 26. B 27. D
【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了 McGriff 受《半边天》这本书启发,看到女
孩受教育难的现状,通过创业比赛获得资金成立非营利组织 SHE,为女孩提供免费校
服等帮助,还解决了校服适配问题。
【24 题详解】细节理解题。根据第二段中“Additionally, many poor families can’t afford
girls’ tuition fees, school supplies and uniforms (校服). (此外,许多贫困家庭负担不起女
孩的学费、学习用品和校服)”可知,经济困难导致很多家庭负担不起女孩上学的费用,
这是导致女孩高辍学率的原因。故选 A 项。
【25 题详解】细节理解题。根据第三段中“After conducting field research, McGriff
returned home, presented her education project at entrepreneurship competitions and won
$35,000 in startup fund. Eventually she established her nonprofit, Style Her Empowered
(SHE), to bring her vision to life. (在进行了实地研究后,McGriff 回到家乡,在创业比赛
中展示了她的教育项目,并赢得了 3.5 万美元的启动资金。最终,她成立了非营利组
织 Style Her Empowered (SHE),将她的愿景变为现实)”可知,McGriff 是在赢得创业比
赛后成立了她的非营利组织。故选 C 项。
【26 题详解】细节理解题。根据第四段中“To address this, McGriff’s team, together with
local tailors and students, designed an innovative “growing uniform” which could be adjusted
to fit a girl for up to three years, accommodating six different sizes. (为了解决这个问题,
McGriff 的团队与当地裁缝和学生一起,设计了一种创新的“成长校服”,这种校服可以
调整尺寸,让一个女孩穿长达三年,适合六种不同的尺码)”可知,SHE 通过设计可调
节的校服解决了女孩校服的问题。故选 B 项。
3
{#{QQABAQKUogiAApAAARhCEwFQCAMYkBAAAAgGABAQMAABAQFABAA=}#}
【27 题详解】推理判断题。根据最后一段中“As a result, SHE’s students consistently pass
their exams at higher rates than the national average. “Our students have increased their
performance in school dramatically,” McGriff said. “If given the opportunity, they shine.” (结
果,SHE 的学生考试通过率一直高于全国平均水平。McGriff 说:“我们的学生在学校
的表现有了显著提高。如果给他们机会,他们会大放异彩。”)”可推知,作者提到 SHE
学生的学业表现,是为了展示 SHE 的做法是有效的。故选 D 项。
C 篇 28. C 29. A 30. B 31. C
【导语】这是一篇说明文。介绍了人工智能发展的新趋势,包括技术特点、实际应用、
面临的挑战及未来方向。
【28 题详解】细节理解题。根据第二段“Unlike their predecessors (被代替物) that
primarily processed unchanging information, these new models are designed to learn by
interacting with environments. They don’t just recognize a chair; they learn how to navigate
around it, or how a robot arm can pick it up. This requires a continuous cycle of perception,
decision-making, and physical action (与主要处理静态信息的前代模型不同,这些新模型
被设计为通过与环境互动学习。它们不只是识别椅子,还会学习如何绕开它,或机械
臂如何拿起它。这需要感知、决策、物理行动的持续循环)”可知,新“行动模型”与前
代的核心区别是通过互动学习并执行物理行动。故选 C 项。
【29 题详解】词句猜测题。根据第四段“However, this leap is fraught with challenges.
The real world is messy and full of uncertainties. An AI must handle situations it has never
clearly been trained on (然而,这一飞跃____挑战。现实世界混乱且充满不确定性。人
工智能必须处理它从未受过明确训练的情况)”可知,混乱、充满不确定性以及 AI 需应
对未经训练的情形,这些都说明转变过程中挑战重重。由此可推知,此处 is fraught with
表示“充满(困难、问题等)”。故选 A 项。
【30 题详解】推理判断题。根据最后一段“As AI moves from being a tool of analysis to a
tool of action, ensuring its decisions are safe, reliable, and arranged with human intentions
becomes the most important concern. (随着 AI 从分析工具转向行动工具,确保其决策安
全、可靠、契合人类意图成为最重要的关注点)”可知,安全与可靠性将是 AI 下一阶段
发展的核心。故选 B 项。
【31 题详解】推理判断题。根据文章标题“The New Frontier: AI Shifts from Perception to
Action (新前沿:AI 从感知转向行动)”、最后一段“As AI moves from being a tool of
analysis to a tool of action, ensuring its decisions are safe, reliable, and arranged with human
intentions becomes the most important concern. (随着 AI 从分析工具转向行动工具,确保
其决策安全、可靠、契合人类意图成为最重要的关注点)”以及通读全文可知,本文核
心是介绍 AI 从感知到行动的转变及其影响。故选 C 项。
D 篇 32. D 33. A 34. C 35. B
【导语】这是一篇说明文。一项新研究揭示北美海岸鸣禽近海迁徙规律,为风电运营
商提供数据支持,可通过调整涡轮机运行保护鸟类,助力绿色能源与生态保护平衡。
【32 题详解】细节理解题。根据第二段“Birds migrate over the sea on fewer nights than
4
{#{QQABAQKUogiAApAAARhCEwFQCAMYkBAAAAgGABAQMAABAQFABAA=}#}
over land. There’s no place to rest and refuel on the water, so birds may wait for ideal
atmospheric conditions, such as favorable winds, before making an offshore crossing. (鸟类
在海上迁徙的夜晚比在陆地上少。水面上没有休息和补充能量的地方,所以鸟类在进
行近海迁徙前可能会等待理想的大气条件,比如适宜的风。)”可知,鸣禽会根据天气
条件选择迁徙时机。故选 D 项。
【33 题详解】词句猜测题。根据第三段“These peak nights of migration tend to have fairly
nice weather and calmer winds, and are therefore not the nights when wind operators have a
huge energy harvest,”Curley noted. “So there might be a sweet spot where we can target
these big migration nights and give these birds safe passage.” (柯利指出:“这些鸟类迁徙
的高峰夜晚,天气往往晴好、风力平缓,因此并非风电运营商获取大量能源的时段。
所以或许存在 a sweet spot —— 我们可以针对这些大规模迁徙的夜晚,为鸟类开辟安
全通道。”)”可知,a sweet spot 指的是 “理想平衡”,既不影响能源收获,又能保护鸟
类。故选 A 项。
【34 题详解】细节理解题。根据第四段“But no one knows how many die from offshore
turbines, since dead birds’ bodies wash away easily. So using radar technology to identify
high-risk areas is key. (但没人知道有多少鸟类死于近海涡轮机,因为死鸟的尸体很容易
被冲走。因此,使用雷达技术识别高风险区域至关重要。)”可知,近海高风险区域难
以识别是因为死鸟尸体难以追踪。故选 C 项。
【35 题详解】推理判断题。根据最后一段“Our hope is that this work will help identify
high-risk, high-use areas for birds and contribute to positive green energy solutions, (我们
希望这项研究能帮助识别鸟类的高风险、高频使用区域,并为积极的绿色能源解决方
案做出贡献)”可知,柯利认为这项研究的潜在应用前景光明。故选 B 项。
第二节 36. B 37. F 38. E 39. G 40. A
【导语】本文是一篇说明文。文章主要讲述了中国宠物经济的蓬勃发展,包括宠物数
量增长、市场需求扩大、消费市场多元化以及宠物观念转变等方面。
【36 题详解】由上文“A Goldman Sachs report said that for the first time in 2025, the
number of pets in China had surpassed the number of children under the age of four.(高盛
的一份报告称,到 2025 年,中国的宠物数量已经首次超过 4 岁以下儿童的数量。)”
可知,本空需要说明未来宠物数量的增长情况,B 选项“By 2030, the former is likely to
double the latter.(到 2030 年,前者的数量可能是后者的两倍。)”符合题意,能够说明宠
物数量的增长趋势。故选 B。
【37 题详解】由上文“The latest data showed China had an urban pet population of around
930 million in 2024, which means, on average, one out of every eight urban residents,
regardless of age or gender, owns a pet.(最新数据显示,2024 年中国城市宠物数量约为
9.3 亿只,这意味着,平均每八个城市居民中就有一个,无论年龄或性别,都养有宠
物。)”和下文“Three Squirrels, a prominent Chinese snack brand, has set up a branch that
produces dog food. A general manager from the company said in a recent interview that their
sales of pet snacks maintained an annual growth rate of over 10%. (中国知名零食品牌三只
5
{#{QQABAQKUogiAApAAARhCEwFQCAMYkBAAAAgGABAQMAABAQFABAA=}#}
松鼠已成立一家生产狗粮的分公司。该公司的一位总经理在最近的一次采访中表示,
他们的宠物零食销售额保持了超过 10%的年增长率。)”可知,本空需要说明宠物数量
的增长带来的影响,F 选项“Along with that is an explosive pet consumption market in
China.(随之而来的是中国爆炸式的宠物消费市场。)”符合题意,能够说明宠物数量的
增长带来的消费市场的扩大。故选 F。
【38 题详解】由上文“A general manager from the company said in a recent interview that
their sales of pet snacks maintained an annual growth rate of over 10%.(该公司的一位总经
理在最近的一次采访中表示,他们的宠物零食销售额保持了超过 10%的年增长率。)”
和下文“The pet consumption market covers a wide range of services like breeding, trading,
pet food, toys, photography, medical care, insurance and even funeral services.(宠物消费市
场涵盖了广泛的服务,如饲养、交易、宠物食品、玩具、摄影、医疗、保险甚至殡葬
服务。)”可知,本空需强调市场对宠物产品的增长需求,E 选项“This trend highlights the
increasing demand for pet products(这一趋势凸显了宠物产品需求的增长。)”能承上启下,
符合题意。故选 E。
【39 题详解】由下文“Previously, people called pets “friends”, focusing on companionship
or practical purposes — dogs for guarding homes and cats for catching mice. Now, the new
generation of pet owners treat pets like family.(以前,人们称宠物为“朋友”,注重陪伴或
实用目的——狗看家,猫捉老鼠。现在,新一代的宠物主人把宠物当作家庭成员。)”
可知,本空需要说明人们对宠物的观念发生了转变,G 选项“The perception of pets in
people’s minds has undergone a significant shift.(人们对宠物的观念发生了重大转变。)”
符合题意,能够概括下文内容。故选 G。
【40 题详解】由上文“As pet owners’ emotional bonds with pets deepen, pet care standards
rise.(随着宠物主人与宠物之间的情感纽带加深,宠物护理标准也在提高。)”及下文
“Shen Jing pampers her dog in every aspect. She buys high-quality food, custom toys, and
schedules grooming. “I spend 1,500 yuan monthly on my dog. ” she says.(沈静在各个方面
都宠爱她的狗。她购买高质量的食物、定制玩具,并安排美容。“我每个月在狗身上花
1500 元。”她说。)”可知,本空需要说明宠物主人对宠物的慷慨,A 选项“Pet owners are
generous.(宠物主人很慷慨。)”能承上启下,符合题意。故选 A。
完形 【答案】41-45 BADAC 46-50. CBCDA 51-55. CABDA
【导语】本文是一篇记叙文,讲述了作者在完成学校社区服务时,通过与班多纳夫人
的相处,重新认识书籍价值并改变对数字世界依赖的故事。
41. 考查副词词义辨析。句意:公共图书馆的储藏室里,我一直像个发条玩具一样机
械地把书摆上书架,这里渐渐变成了一个令人窒息的牢笼。A. intentionally 故意地;
B. mechanically 机械地;C. systematically 系统地;D. randomly 随机地。根据下文“like
a wind-up toy”可知,下文说的是像个发条玩具,可推理出此处说的是作者重复单调地
做着摆书的动作,体现动作的机械性,故选 B 项。
42. 考查名词词义辨析。句意:我的社交媒体上满是朋友们的演唱会视频,每次更新
都加剧了我的羡慕。A. envy 羡慕;B. curiosity 好奇;C. anxiety 焦虑;D. self-doubt 自
6
{#{QQABAQKUogiAApAAARhCEwFQCAMYkBAAAAgGABAQMAABAQFABAA=}#}
我怀疑。根据上文“My social media was flooded with friends’ concert videos”可知,上文
说的是我的社交媒体上满是朋友们的演唱会视频,可推理出此处说的是作者对朋友们
的活动心生羡慕,故选 A 项。
43. 考查动词词义辨析。句意:“小说不应该和烹饪书混在一起,”一个声音说道。A.
coexist 共存;B. compare 比较;C. compete 竞争;D. mix 混合。根据上文“Fiction”以及
下文“cookbooks”可知,上文说的是小说,下文说的是烹饪书,可推理出此处说的是小
说不应该和烹饪书混在一起,故选 D 项。
44. 考查名词词义辨析。句意:班多纳夫人调整了她的厚眼镜,她的姿势显示出一生
的投入。A. commitment 投入;B. elegance 优雅;C. loneliness 孤独;D. routine 惯例。
根据上文“her posture”可推理出她对书籍工作有长期的投入,故选 A 项。
45. 考查形容词词义辨析。句意:当我粗暴地处理破损的封面时,她轻轻地抚平书页,
解释说即使是破损的书也能激发想象力。A. repaired 修复的;B. used 用过的;C. torn
破损的;D. missed 错过的。根据下文“While I handled damaged covers roughly, she
smoothed pages gently”可知,下文说的是当我粗暴地处理破损的封面时,她轻轻地抚
平书页,可推理出此处说的是即使是破损的书也能激发想象力,故选 C 项。
46. 考查名词词义辨析。句意:“每一本书都有价值,” 她沉思着说,“即使是过时的
书也保存着被遗忘的智慧。”A. flaws 缺陷;B. history 历史;C. value 价值;D. mysteries
神秘。根据下文“even outdated books preserve forgotten wisdom”可知,下文说的是即使
是过时的书也保存着被遗忘的智慧,可推理出此处说的是她强调每本书都有其存在的
价值,故选 C 项。
47. 考查动词词义辨析。句意:几周来,我们的互动加深了。A. faded 褪色;B. deepened
加深;C. shifted 转移;D. paused 暂停。根据下文“She shared how books sustained her
through wartime poverty”可知,下文说的是她分享了书籍如何在战时贫困中支撑她,可
推理出两人从工作交流发展到分享人生经历,互动逐渐深入,故选 B 项。
48. 考查动词词义辨析。句意:她讲述了书籍是如何在战时贫困中给予她支持,以及
纸上的文字是如何比数字潮流更经久不衰。A. fought 战斗;B. resisted 抵抗;C. outlived
比……更长久;D. followed 跟随。根据下文“knowledge roots itself gradually, like these
wooden shelves”可知,下文说的是知识逐渐扎根,就像这些木质书架一样,可推理出
她认为纸上的文字比数字潮流更经久不衰,故选 C 项。
49. 考查名词词义辨析。句意:“联系,”我承认,被自己的坦诚吓了一跳。A. Fortune
财富;B. Justice 正义;C. Comfort 安慰;D. Connection 联系。根据上文“Glance at that
constantly, huh What do you seek ”可知,上文说的是一直看手机,可推理出此处说的
是作者通过手机寻求与他人的联系,故选 D 项。
50. 考查动词词义辨析。句意:你不能用快速的文本和华丽的视频来取代它。A. replace
取代;B. cover 覆盖;C. measure 衡量;D. identify 识别。根据上文“knowledge roots itself
gradually”以及下文“with quick texts and showy videos”可知,上文说的是知识会逐渐扎
根,下文说的是用快速的文本和华丽的视频,可推理出班多纳夫人认为知识的积累无
法被碎片化的数字内容取代,故选 A 项。
7
{#{QQABAQKUogiAApAAARhCEwFQCAMYkBAAAAgGABAQMAABAQFABAA=}#}
51. 考查形容词词义辨析。句意:以前我认为这些是枯燥的乏味的工作,现在我却发
现了宇宙:诗集里的压花,跨越数十年轻声诉说的笔记,旧小说书页间褪色的明信片,
它们一同追溯着墨香与思念的旅程。A. urgent 紧急的;B. bare 赤裸的;C. dull 枯燥的;
D. rewarding 有回报的。根据下文“I now uncovered universes: pressed flowers in poetry
collections, notes whispering across decades, faded postcards between pages of old novels
tracing journeys of ink and longing”可推理出作者最初觉得摆书是枯燥的工作,故选 C
项。
52. 考查名词词义辨析。句意:在我最后一次轮班时,班多纳夫人送给我一本破旧的
地图册。A. shift 轮班;B. trip 旅行;C. lesson 课程;D. task 任务。根据上文“Then drew
near my fourth weekend fulfilling school community hours when I encountered Mrs.
Bandona”可知,上文说的是当我完成学校社区服务时数即将满四周之际,我遇到了班
多纳夫人,可推理出此处指作者社区服务的最后一次轮班,故选 A 项。
53. 考查名词词义辨析。句意:记住,智慧先存在于安静的角落,然后才会被大声宣
扬。A. truth 真相;B. wisdom 智慧;C. joy 快乐;D. beauty 美丽。根据上文“even outdated
books preserve forgotten wisdom”以及下文“lives in quiet corners before it shouts”可知,上
文说的是即使是过时的书也保存着被遗忘的智慧,下文说的是先存在于安静的角落,
然后才会被大声宣扬,可推理出此处说的是先存在于安静的角落,然后才会被大声宣
扬,故选 B 项。
54. 考查形容词词义辨析。句意:现在,经过二手书店时,我看到了一个充满潜力的
世界。A. fading 褪色的;B. fictional 虚构的;C. chaotic 混乱的;D. potential 有潜力的。
根据上文“even outdated books preserve forgotten wisdom”以及“passing used bookstores”
可知,上文说的是即使是过时的书也保存着被遗忘的智慧,还提到了经过二手书店时,
可推理出此处说的是作者看到了一个充满潜力的世界,故选 D 项。
55. 考查动词短语辨析。句意:当信息传来时,我通常会选择忽略。A. tuning out 忽略;
B. giving away 泄露;C. missing out 错过;D. saving up 储蓄。根据上文“Glance at that
constantly, huh What do you seek ”可知,上文说的是一直看手机,嗯?你在寻找什么?,
再根据上文“knowledge roots itself gradually”以及“with quick texts and showy videos”可
知,班多纳夫人认为知识的积累无法被碎片化的数字内容取代,可推理出作者被班多
纳夫人影响,减少了对社交媒体的依赖,所以当信息传来的时候,忽略手机信息,故
选 A 项。
第四节语法填空【答案】
56. referred 57. to represent 58. association(s) 59. was considered 60. firmly
61. who 62. pursuit 63. a 64. as 65. have made
【导语】本文是一篇说明文,短文介绍了牡丹在中国文化中的重要地位和象征意义。
文章从历史渊源、皇室关联、神话传说和婚礼习俗等多个角度,阐述了牡丹作为“花中
之王”的文化内涵,展现了这种花卉在中国传统文化中的独特价值。
【56 题详解】考查非谓语动词。句意:牡丹常被称为花中之王,是中国文化中最具重
要意义的花卉之一,其历史可追溯到 2000 多年前。“the peony”和“refer to”之间是被动
8
{#{QQABAQKUogiAApAAARhCEwFQCAMYkBAAAAgGABAQMAABAQFABAA=}#}
关系,即“牡丹被称为”,所以用过去分词形式作状语。故填 referred。
【57 题详解】考查非谓语动词。句意:人们认为它代表着财富、繁荣和荣誉。“be believed
to do sth.” 为固定搭配,表示 “被认为做某事”,所以这里用 to represent作主语补足语。
故填 to represent。
【58 题详解】考查名词。句意:牡丹在文化上具有重要意义的原因之一是它在历史上
与皇室有关联。形容词性物主代词 its 后应用名词,名词 “association” 表示 “关联”作
表语,作此意时既可以是可数名词,又可以是不可数名词;看作可数名词时,此处应
用复数形式表泛指。故填 association (s)。
【59 题详解】考查时态和语态。句意:在唐朝,牡丹被认为是宫廷的官方花卉,只有
皇室成员和高级官员可以种植和欣赏这些娇美的花朵。“During the Tang Dynasty”表明
句子时态为一般过去时,主语 “the peony”和“consider”之间是被动关系,即“牡丹被认
为”,所以要用一般过去时的被动语态 “was/were + 过去分词”,主语是单数概念,故
用 was considered。
【60 题详解】考查副词。句意:此外,牡丹深深植根于中国神话。空处应用副词修饰
动词短语 be rooted in ,所以要用 firmly
【61 题详解】考查定语从句。句意:根据中国传说,牡丹与一位名叫西王母的美丽女
神有关,她在花园里种植牡丹以象征她的永生。空处引导非限制性定语从句, 先行词
是“Xi Wangmu”,指人,且在从句中作主语,所以用关系代词 who 引导定语从句。故
填 who。
【62 题详解】考查名词。句意:因此,牡丹常与长寿和对永生的追求联系在一起。空
处作宾语,此处应填名词形式,pursue 的名词形式为 pursuit。故填 pursuit。
【63 题详解】考查冠词。句意:此外,牡丹在中国婚礼中占有特殊的地位。这里需要
用不定冠词表示 “一个”,“special” 是以辅音音素开头,所以用“a”。故填 a。
【64 题详解】考查介词。句意:它作为爱情和幸福的象征备受赞赏,常被用于婚礼仪
式和装饰中。 be admired as...是固定短语,意思是 “作为……而受到赞美”,这里表示
牡丹作为爱情和幸福的象征被赞美,所以用介词 “as”。故填 as。
【65 题详解】考查时态。句意:几个世纪以来,它们丰富的历史、深刻的象征意义和
美学价值使它们成为中国最珍贵的花卉之一。 “Over centuries” 表示“几个世纪以来”,
是现在完成时的时间标志词,强调从过去持续到现在的动作或状态,主语 their rich
history, deep symbolism, and aesthetic beauty 是复数,所以用现在完成时“have + 过去分
词”,即“have made”。故填 have made。
第四部分 写作
How’s your English learning going I’m sorry to hear about your dilemma when
choosing between an electronic translation pen and a paper dictionary and I’d like to
recommend the former to you.
Reasons are as follows. Firstly, it’s extremely time-saving. When you encounter
unknown words while reading or listening, you can get accurate translations instantly by
scanning the words. Secondly, it’s portable and multifunctional. You can carry it in your bag
9
{#{QQABAQKUogiAApAAARhCEwFQCAMYkBAAAAgGABAQMAABAQFABAA=}#}
anywhere, and most pens offer extra features like pronunciation guides, example sentences
and even offline use. Though paper dictionaries provide detailed explanations, they are heavy
and less efficient.
Hope my suggestion is helpful. If you have further questions, feel free to ask me.
Yours sincerely,
Li Hua
【导语】本文是一篇应用文。要去考生为在电子翻译笔和纸质字典选择上有困惑的朋
友推荐其中一种工具并说明推荐理由。
【详解】1.词汇积累:
遇到:encounter → come across 立即:instantly → immediately
便携的:portable → handy 详细的:detailed → comprehensive/thorough
2.句式拓展:
合并简单句
原句:Secondly, it’s portable and multifunctional. You can carry it in your bag anywhere,
and most pens offer extra features like pronunciation guides, example sentences and even
offline use.
拓展句:Secondly, because it’s portable and multifunctional, you can carry it in your bag
anywhere, and most pens offer extra features like pronunciation guides, example sentences
and even offline use.
第二节(满分 25 分)
Hearing Mr. Evans’ words, Maya’s face went hot. She felt a rush of shame flooding over
her. Head down, she admitted in a trembling voice, “Mr. Evans, I didn't write this poem. I
used an AI writer because I didn't know how to write a poem myself.” To her surprise, Mr.
Evans smiled gently. “It takes courage to admit a mistake. Now, why don't you give it a real
try ” His words made Maya determined to prove herself.
Determined to create a work of her own, Maya returned to her desk. She thought about
her life, her love for math and programming. Slowly, words began to form in her mind. She
wrote about the beauty of numbers and codes, pouring her true feelings onto the paper. Line
by line, her poem took shape. It wasn't perfect, but it was real - a reflection of herself. When
she finally finished, a sense of pride welled up in her. She couldn't wait to show Mr. Evans her
real creation.
{#{QQABAQKUogiAApAAARhCEwFQCAMYkBAAAAgGABAQMAABAQFABAA=}#}

展开更多......

收起↑

资源列表