资源简介 英语参考答案、解析及评分细则第二部分阅读理解21-23 CAC 24-27 CADB 28-31 ADCC 32-35 DCBA 36-40DFAGC第三部分语言运用完形填空 41-45 ABDBC 46-50 CBDAC 51-55 DABDC语法填空 56.has produced 57.a 58.reflecting 59.social 60.was approved61.to 62.who 63.and 64.innovation(s) 65.truly第四部分写作读后续写 One possible version:As Kim's quiet crying reached my ears,something inside me shifted.The anger that had burst outmoments ago faded away,replaced by a sense of guilt.I glanced at the messy side of my bed—— booksscattered,clothes piled up— and then at Kim,huddled under the blanket,shoulders shaking.I kneltdown,carefully picking up the broken lamp pieces and the scattered T-shirts.I folded each T-shirt neatly andplaced them on my bed,then gently moved the stray basketball shoe to my side.I wrote a short note on apiece of paper:"I'm sorry about the fight.Let's talk when you' re ready."I slipped it under her pillow and satquietly for a while,hoping she'd feel better.I was so focused that I didn't notice Kim had been watching me cleaning.When I finally looked up,shewas sitting up,her eyes red but no longer teary.She stared at the neatly folded T-shirts and the note in herhand,then looked at me."Thank you,"she said softly.She got out of bed,walked to her desk,and wrote twosmall labels——one read "My Stuff" and the other "Her Stuff". "Maybe we can use these to keep our sides abit tidier," she smiled.I nodded,feeling warmth in my chest. From that day on we kept a shared box labeled"Compromise",where stray shoes and yesterday's anger found rest—— and where friendship quietly tookroot.【答案解析】【A篇】文章主要介绍了四个不同地区在二月的旅游特色。第 21题 .C 细 节 理 解 题 。 根 据 United Arab Emirates部 分 的 "And enjoy the refreshing culturalexperience: explore Al Ain's old center,Mleiha's archaeology,and Sharjah and Abu Dhabi's world-classmuseums like the Louvre."可知,游客可以探索当地的历史和文化。第22题.A 细节理解题。根据Tanzania部分的"Groups of wildebeest cross the plains,and zebras eat theshortgrass..."以及下文的内容可知,A项最适合动物爱好者。第23题.C 细节理解题。根据Montreal,Canada部分的"Expect to taste Korean fried chicken,Haitiangriot, Syrian kibbeh and more."和Singapore部分的"Perhaps the chief reason to visit,though,is to eat."可知,这两个地方都能够为游客提供美食。【B篇】本文通过王秀芬推动广西靖西绣球文化复兴的个,展案现传统手工艺在现代化转型中的发展路径,强调创新思维与文化遗产保护的结合。第 24题 .C 细 节 理 解 题 。 根 据 第 二 段 "At China's‘Golden Phoenix' innovative product designcompetition, her embroidered balls won two gold and two silver awards,earning her national recognition."可知王秀芬通过比赛获奖获得认可。第25题.A 细节理解题。根据第三段"China entitled them as national intangible cultural heritage in2006", "Wang launched an online store in 2010",第 四 段 "she founded China's first company dedicatedexclusively to Jingxi embroidery in 2013","in 2023,generating over 10 million yuan"可知正确顺序为c→b→a→d。第26题.D 推理判断题。根据第二段内容可知,她很坚决;根据第四段内容可知,她富有创新精神。第27题.B 推理判断题。根据最后一段内容可知,王秀芬对于其事业充满信心。【C篇】本文以蚊媒疾病防控为切入点,提出传统驱虫剂和天然驱虫剂(如薰衣草油)存在的局限性,引出中国科研团队研发的新型长效驱蚊面料的突破性解决方案。第28题.A 细节理解题。文章第一段指出化学驱虫剂的危害(harmful reactions)和天然替代品(如薰衣草油)的缺陷(quickly lose their effect),通过"对比论证"为下文提出新方案铺垫。第29题.D 细节理解题。根据第三段"By continuously stirring the mixture at warm temperatures,researchers successfully added lavender oil..."可知D项符合题意。第30题.C 推理判断题。根据第四段"Even after 40 machine washes,the high-concentration fabricmaintained strong repellency,with only 2.5 mosquitoes landing on post-treatment gloves—evidence of itsdurability."和第五段"Unlike traditional repellents,the silk-based capsules gradually release essential oilswithout frequent reapplication,offering a safer,more sustainable solution."可知,C项符合题意。第 31题 .C 推 理 判 断 题 。 根 据 第 五 段 "This breakthrough combines eco-friendly materials withadvanced material engineering."可知,C项符合题意。【D篇】【答案】32. D 33. C 34. B 35. A【解析】【导语】这是一篇议论文,围绕人工智能对人类的影响展开讨论。【32题详解】细节理解题。根据第二段 “The real danger is that too much reliance on AI could lead to a generationof young people unequipped for the jobs of the future because they have never learned to think creatively orcritically.(真正的危险在于,过度依赖人工智能可能会导致年轻一代无法胜任未来的工作,因为他们从未学会创造性或批判性地思考)”可知,作者真正担心的是我们正在失去正确思考的能力。故选D项。【33题详解】细节理解题。根据第四段 “Those who were handwriting showed higher levels of neural activationacross more brain regions.(那些手写的人在更多的大脑区域表现出更高水平的神经激活 )”以及 “Whenever handwriting movements are included as a learning strategy, more of the brain gets stimulated,resulting in the formation of more complex neural network connectivity (当手写动作被作为一种学习策略时,大脑的更多部分会受到刺激,从而形成更复杂的神经网络连接)”可知,手写的人在更多的大脑区域表现出更高水平的神经激活,当手写动作被作为一种学习策略时,大脑的更多部分会受到刺激,从而形成更复杂的神经网络连接,由此可知研究人员发现手写是一种更优越的学习策略。故选C项。【34题详解】主旨大意题。根据第五段“Why commit information to memory when AI tools can provide answers atour fingertips For one thing, the brain can’t draw connections between ideas that aren’t there. Nothingcomes from nothing. Creativity doesn’t happen unless the brain is engaged (当人工智能工具触手可及就能提供答案时,为什么还要把信息记在脑子里呢?一方面,大脑无法在不存在的想法之间建立联系。无中不能生有。除非大脑参与其中,否则创造力不会产生)”可知,该段主要讨论了即使有AI工具,我们仍需让大脑参与思考、锻炼大脑的必要性,即挑战大脑的需求。故选B项。【35题详解】推理判断题。根据最后一段 “Why hire a brainless bachelor’s degree holder for a job that an AI toolcan do at lower costs and with no complaint (为什么要雇佣一个没有头脑的学士学位持有者去做一份人工智能工具能以更低成本、毫无怨言完成的工作呢?)”可知,Andy Jassy认为不能雇佣一个没有头脑的学士学位持有者去做一份人工智能工具能以更低成本、毫无怨言完成的工作,可推理出他暗示那些只会依赖AI、没有独立思考能力的人将不被需要,反之,具备思考能力、有创造力的人(如创造性工程师)才是企业所需要的。故选A项。【七选五】学习方式因人而异,无最佳之选。在线学习对远程或兼职者有益,其时间灵活、技术易用、课程丰富,能让各年龄段学习者自主成长。第36题.D 上文提到"While their learning styles are as varied as people themselves,there's no ‘best'course format.",下文"For instance"是在举例说明在线学习对一些人来说是不错的。D选项能够很好地衔接上文,并引出下文关于在线学习优势的例子。第37题.F 根据上文可知,良好的计算机技巧、时间管理以及对线上学习的积极态度都有助于学生更好地学习。F选项中的"these skills"指代上文"good computer skills,good time management and a positiveattitude toward e-learning",进一步总结这些技能对于线上学习的好处,符合语境。第38题.A 根据下文"A recent study by Best Colleges found over half of online learners have kids orjobs. Online courses let them study when it's convenient..."可知,本段强调了在线学习在时间安排上的灵活性。A选项能够准确概括下文内容。第 39题 .G 上 文 "Easy-to-use technology that helps students and teachers work together is also afavorable factor."强调了在线学习技术的易用性。G选项进一步说明了现在在线学习技术的便捷,与上文关于在线学习技术易用性的内容相呼应。第40题.C 上文详细阐述了在线学习的各项优势,C选项对上文进行总结,说明由于在线学习的诸多优势,它成为了终身学习的重要组成部分。【完形填空】本文讲述先天肢体残疾的男孩Jayce遭受欺凌后,在独臂篮球明星Trashaun的激励下重拾自信,最终加入摔跤队并激励他人的故事。第 41题 .A 前 文 提 到 Jayce因 只 有 一 只 手 感 到 与 众 不 同 ,后 文 中 的 "cruel","left Jayce feelingwithdrawn and alone"说明同学的行为是负面的。"make fun of(嘲笑)"符合语境。第42题.B 前文提到同学嘲笑他,此处需体现"嘲笑的内容"。"remarks"泛指"话语、言论",可涵盖嘲笑的具体内容。第43题.D 后文提到"The answer came unexpectedly one afternoon."可知,Jayce的妈妈对这个问题感到"无助"。第44题.B 前文提到"watching the local news",新闻中播放的应是"program(节目)"。第45题.C 后文"his eyes wide with amazement"表明Jayce被视频吸引。"fascinated(入迷的)"符合"专注且惊讶"的状态。第46题.C 后文提到"the two boys finally met",说明Jayce的妈妈通过报纸"联系"到了Trashaun 一方。第47题.B"amniotic band syndrome"是一种医学上的"病症","condition"在医学语境中可指"疾病、病症"。第48题.D 前文提到"missing most of his left arm",说明病症对左臂发育是"限制"作用。第49题.A 由后文的"biking,photos,and basketball"可知,一天应充满"笑声"。第50题.C Trashaun作为篮球明星,自身经历让他对这句话有深刻体会,因此说话时应是"坚定地"。第51题.D 前文提到Jayce因同学的嘲笑而自我怀疑,Trashaun的话强调"不要让他人的话决定(定义)你的自信"。"define"有"界定、决定……的本质"之意,符合语境。第52题.A 由前文可知Jayce因身体差异感到孤独,后文"joining the school wrestling team"体现他态度发生根本性变化,因此是"转变"。第53题.B 由前文"remarkable"及下文可知,这里指他加入摔跤队后取得巨大成功。第54题.D Jayce以单手加入摔跤队,这一行为本身需要克服身体差异挑战的特质,所以激励着大家。第55题.C Jayce和Trashaun的共同"挑战"是身体差异带来的困难,因此Trashaun指导的是有类似"挑战"的孩子。【语法填空】文章主要讲述葛洲坝建成40周年,其历史意义、贡献和建设背景等。第56题.has produced 解析:根据时间状语Over the past four decades可知用现在完成时,且主语为单数。第57题.a 解析:monument为可数名词单数,发音以辅音音素开头,此处表示泛指"一座纪念碑",用不定冠词a。第58题.reflecting 解析:此处为现在分词作伴随状语。第59题.social 解析:此处需用形容词修饰名词development。第60题.was approved 解析:主语为单数,与approve之间为被动关系,且动作发生在过去,用一般过去时的被动语态。第61题.to 解析:from...to...从······到,固定用法。第62题.who 解析:先行词为hydropower workers,关系词在从句中作主语,用who。第63题.and 解析:连接两个并列的名词结构需用and。第64题.innovation(s) 解析:此处需用名词作making的宾语。第65题.truly 解析:此处需用副词修饰remarkable。团结·勤奋·求实·创新长春市实验中学2025-2026 学年上学期一模模拟练习二高三英语试卷阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AFebruary may be the shortest month in the year—— but you can still pack some serious travels intoit.Whether you need a restful break after the holiday season or an adventure to kick-start your year,there's a perfect destination just waiting for you.Here are some of our favorite places to go in February.Montreal, CanadaFebruary in Montreal is cold, but the city is tailored to its climate and so is its eating scene.To gainthe extra calories you' ll need to function in these icy temperatures, try the traditional cuisine: Montrealbagels and smoked-meat sandwiches.Yet Montreal is more diverse than ever,and its culinary offeringsare similarly varied. Expect to taste Korean fried chicken, Haitian griot, Syrian kibbeh and more.United Arab EmiratesThe UAE is waiting for discovery in this relatively comfortable month, when daytime temperaturesremain around 24℃.Beyond Dubai's tourist beaches, visit Black Palace Beach and Dibba inFujairah.And enjoy the refreshing cultural experience: explore Al Ain's old center, Mleiha’ s archaeology(考古学), and Sharjah and Abu Dhabi’ s world-class museums like the Louvre.TanzaniaFebruary is an ideal time to explore northern Tanzania.Groups of wildebeest(角马) cross the plains,and zebras eat the short grass in the southern Serengeti, building up energy before giving birth from earlyto mid-February. This short dry season offers superb bird-watching. Reserves such as Selous and Ruahaare less crowded with lower rates at hotels.Don't miss Olduvai Gorge, the“Birthplace of Mankind”, andwildlife-rich Ngorongoro Crater.SingaporeWarmth is guaranteed year-round in Singapore, with average temperatures a fairly consistent 27℃.February, however, is one of the driest months—— and if you come after Lunar New Year, things aren'ttoo busy.Perhaps the chief reason to visit, though, is to eat.Hawker centers serve up wonderful food in1团结·勤奋·求实·创新cheap, canteen-like settings, while top-end restaurants are getting even better.Seek out chili crab, spicyrendang curry and a range of Nyonya dishes,unique to the region.1.What can tourists do in the UAE A.Experience exciting water sports. B.Participate in bird-watching activities.C.Explore local history and culture. D.Learn to make smoked-meat sandwiches.2.Which place is most suitable for animal lovers A.Tanzania. B.Singapore. C.Montreal, Canada. D.United Arab Emirates.3.What do Montreal and Singapore have in common A.They have rich wildlife resources. B.They are crowded after February.C.They can offer delicious meals to tourists. D.They share the same kind of weather.BIn the Guangxi Zhuang autonomous region, Jingxi embroidered balls (绣球)—— once symbols oflove and good fortune—— are now telling a new tale of cultural revival (复兴 ) and economicbenefits.With their delicate patterns and brilliant colors, these handcrafted treasures were once at risk ofdisappearance.Wang Xiufen, captured by their beauty, saw an opportunity to preserve tradition while transforminglives. Despite being unfamiliar with the craft, she refined her techniques through painstaking self-studyand hands-on practice.At China's“Golden Phoenix” innovative product design competition, herembroidered balls won two gold and two silver awards, earning her national recognition.Recognizing their cultural significance of Jingxi embroidered balls, China entitled them as nationalintangible cultural heritage in 2006.“Yet, despite the remarkable craftsmanship of local craftsmen, manystruggled to find a market for their work,” Wang said.Determined to bridge this gap, Wang launched anonline store in 2010, introducing Jingxi embroidered balls to a wider audience.As demand grew, she founded China's first company dedicated exclusively to Jingxi embroidery in2013, focusing on innovation, production, and scales.To boost efficiency, she introduced modernmachinery, automating six production steps while preserving the delicate embroidery and assembly (组装) work for skilled craftsmen.To expand the craft's reach, Wang has organized over 2,000 free trainingsessions, forming a core team of 20 expert craftsmen who now support more than 700 women inembroidered ball production. By incorporating elements favored by young people and customizingdesigns to suit diverse preferences, the craft has gained worldwide recognition.According to Wang, hercompany exported embroidered balls to the United States, Japan, Australia, Singapore, Thailand, and theRepublic of Korea in 2023,generating over 10 million yuan in sales and securing 70 percent of Guangxi's2团结·勤奋·求实·创新market share.Looking ahead, Wang remains resolute in her mission.“I hope the embroidered ball industrycontinues to grow.That has always been my ultimate goal.”4.How did Wang Xiufen initially gain recognition for her work A.By selling her products online. B.By opening a large-scale exhibition.C.Through winning a national competition. D.Through her participation in trade shows.5.What is the correct time order of the following events involving Wang Xiufen a.She set up China's first company devoted to Jingxi embroidery.b.She opened an online store to sell Jingxi embroidered balls.c.The balls were listed as national intangible cultural heritage.d.Her company achieved sales figures of over 10 million yuan.A.c→b→a→d B.b→c→a→d C.c→a→b→d D.b→a→c→d6.Which words can best describe Wang Xiufen A.Humorous and generous. B.Strict and conventional.C.Cautious and modest. D.Determined and innovative.7.What is Wang's attitude towards the future of her business A.Doubtful. B.Confident. C.Uninterested. D.Worried.CMosquito-borne diseases like malaria remain significant global health threats.While man-maderepellents (驱虫剂) effectively discourage these insects, their chemical components often cause harmfulreactions such as skin redness and breathing issues.Natural alternatives, such as essential oils fromlavender plants, have shown repellent properties but quickly lose their effect in sunlight and dry up fast,making them hard to use widely.Addressing these challenges, two material engineers from Soochow University in China drewinspiration from nature to design a long-lasting mosquito-repellent fabric.Their study,published in theJournal of Pest Science, focuses on wrapping lavender oil in tiny silk-based containers to achieve lastingprotection.The team turned to silk protein, which breaks down naturally and comes from silkworms.Known forits flexibility and slow-release capabilities, silk protein was combined with gum arabic——a naturalpolymer (聚合物 ) from trees —— to form tiny stable capsules.By continuously stirring the mixture atwarm temperatures, researchers successfully added lavender oil into these capsules.Adjusting the oilconcentration allowed them to create samples with 5% to 15%lavender content.Once cooled, the capsulessettled and were bonded to cotton fabric pieces for testing.3团结·勤奋·求实·创新To evaluate effectiveness, the team fashioned the treated fabric into gloves and conducted trials withhuman volunteers.Participants wore either treated or untreated gloves and then put their arms near areaswith mosquitoes.Results revealed striking differences: untreated gloves attracted an average of 15mosquitoes per five-minute session, while gloves with 15% lavender oil saw fewer than one mosquitolanding.Even after 40 machine washes, the high-concentration fabric maintained strong repellency, withonly 2.5 mosquitoes landing on post-treatment gloves—— evidence of its durability.This breakthrough combines eco-friendly materials with advanced material engineering. Unliketraditional repellents, the silk-based capsules gradually release essential oils without frequent reapplication, offering a safer, more sustainable solution.The technology not only reduces reliance onharmful chemicals but also appeals to growing demand for biodegradable (可生物降解的) products.8.How does the author introduce the topic in the first paragraph A.By comparing the limitations of existing repellents.B.By directly stating the research team's conclusions.C.By listing statistical data on mosquito-borne diseases.D.By quoting experts’ opinions on chemical components.9.What experimental condition is necessary during capsule formation A.Exposure to light for 24 hours. B.Addition of man-made polymers.C.Immediate freezing after adding oil. D.Continuous stirring at warm temperatures.10.What is the main advantage of the new fabric compared to traditional repellents A.It combines man-made materials with machine washes.B.It relieves mosquito-borne diseases through reapplication.C.It provides long-lasting protection without frequent reapplication.D.It activates stronger repellent effects during several washing cycles.11.Which statement best summarizes the new fabric's significance A.It reduces fabric durability by using natural polymers.B.It proves silk protein is worse than man-made polymers.C.It joins environmentally safe materials with modern high-tech.D.It brings down lavender oil's medicinal properties in repellent action.DLast week, Amazon CEO Andy Jassy sent an email to his employees warning that artificialintelligence could displace them. “We will need fewer people doing some of the current jobs, but morepeople doing other types of jobs,” he wrote.Nothing in his email was shocking. Technological advances as far back as the printing machine have4团结·勤奋·求实·创新got rid of some jobs while creating many others. The real danger is that too much reliance on AI couldlead to a generation of young people unequipped for the jobs of the future because they have neverlearned to think creatively or critically.The brain continues to develop and mature into one’s mid-20s, but like a muscle, it needs to beexercised and challenged to grow stronger. Technology, especially AI, can block this development bydoing the work that the brain is expected to do.A study last year analyzed brain electrical activity of university students during the activities ofhandwriting and typing. Those who were handwriting showed higher levels of neural(神经 ) activationacross more brain regions. “Whenever handwriting movements are included as a learning strategy, moreof the brain gets stimulated, resulting in the formation of more complex neural network connectivity,”the researchers noted. “However, most students in colleges and many in high schools use AI tools to takenotes and summarize lectures.”Why commit information to memory when AI tools can provide answers at our fingertips For onething, the brain can’t draw connections between ideas that aren’t there. Nothing comes from nothing.Creativity doesn’t happen unless the brain is engaged.College and high-school students also increasingly use AI tools to write papers, performmathematical proofs, and create computer code. That means they don’t learn how to think through,express or defend ideas.“Why hire a brainless bachelor’s degree holder for a job that an AI tool can do at lower costs andwith no complaint ” Andy Jassy asked by the end of the letter.12. What is the author’s real concern A. Human beings will be replaced by AI. B. Big companies are too eager to adopt AI.C. New jobs can’t be created fast enough. D. We are losing our ability to think properly.13. What did the researchers find in their study A. AI tools were wisely used by students.B. Students could benefit more from typing.C. Handwriting was a superior learning strategy.D. The brain had to be challenged to stay healthy.14. What is the fifth paragraph mainly about A. The convenience of AI tools. B. The need to challenge our brain.C. A function of the neural network. D. A way to memorize information.15. What does Andy Jassy imply in his letter A. Amazon needs creative engineers. B. Amazon will cut its workers’ salary.5团结·勤奋·求实·创新C. Employees should not complain. D. Bachelor’s degree holders are preferred.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。From college students to people seeking a career change to professionals, people are always lookingto update their skills.While their learning styles are as varied as people themselves,there's no“best”course format. 16 For instance, students with strong self-confidence often thrive(蓬勃发展 ) inonline courses, as they' re more willing to take initiative in independent study.In addition, good computer skills, good time management and a positive attitude toward e-learningalso play key roles in helping learners succeed.Being comfortable with technology lets students focus onlearning instead of struggling with the online platform.Proper time management allows students toorganize their study better.Staying positive helps them see challenges as chances to grow. 1718 A new study by Best Colleges found over half of online learners have kids or jobs.Onlinecourses let them study when it's convenient—— even in the evening, on weekends, or during lunch.Theycan finish work in one long session or several short ones, choosing what fits their schedule.Easy-to-use technology that helps students and teachers work together is also a favorablefactor.Most online courses use simple platforms with discussion boards, messages, and emails for sharingideas or getting feedback. 19 Navigating course materials, whether live or recorded, issimple.What's more, it lets students with disabilities join classes fully.Online learning offers thousands of courses designed to meet just about any individual goal,fromanywhere with an Internet connection.This not only expands educational options for those in remote orunder-resourced areas, but also allows them to network with professionals and experts in their desiredfield.Students can pick exactly what they need to study.This puts learners of all ages and backgrounds incharge of their growth. 20A.Flexibility is another big advantage.B.Another benefit is the cost efficiency.C.As a result, online education becomes a key part of lifelong learning.D.Current research suggests that web-based learning can be a rich experience.E.Many students find online learning less interesting than traditional classes.F.When combined, these skills make e-learning not only effective but also enjoyable.G.Unlike the complicated tools before, these can be downloaded as apps on phones or laptops.语言运用(共两节,满分30分)6团结·勤奋·求实·创新第一节(共15 小题;每小题1分,满分15 分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Young Jayce Crowder felt different in kindergarten because he had only one hand.At first,this didn'tbother him, but everything changed when a classmate began to 21 him daily.The boy’ s cruel 22 leftJayce feeling withdrawn and alone, refusing to talk to anyone.“Why was I born like this ” he asked hismother, who felt 23 to provide answers.The answer came unexpectedly one afternoon.While watching the local news, they saw a(n) 24about Trashaun Willis, a high school basketball star.Like Jayce, Trashaun was missing most of his leftarm, yet he could dunk(扣篮) the ball with incredible skill.Jayce was 25 as he watched the footage(片段), his eyes wide with amazement.Jayce's mother 26 the newspaper that had featured Trashaun's story.With their help,the two boysfinally met on a sunny April morning.They discovered they shared the same rare 27 called amnioticband syndrome(羊膜带综合征 ), which had 28 the development of their left arms.That day was filledwith 29 : biking, photos, and basketball.Trashaun 30 said, “Never let others’ words 31 yourconfidence.” This meeting 32 Jayce’ s outlook.In the months that followed, Jayce surprised everyone by joining the school wrestling team withremarkable 33 . His positive attitude 34 his teammates.Meanwhile, Trashaun discovered a newpassion for mentoring children with similar 35 . Together, they proved that physical differences can notlimit one's potential.21.A.make fun of B.pay attention to C.take care of D.cast light on22.A.promises B.remarks C.arguments D.complaints23.A.abnormal B.important C.reliable D.helpless24.A.notice B.program C.advertisement D.novel25.A.confused B.bored C.fascinated D.awkward26.A.blamed B.avoided C.contacted D.ignored27.A.interest B.condition C.sign D.symbol28.A.enhanced B.balanced C.accelerated D.restricted29.A.laughter B.justice C.silence D.equality30.A.quietly B.hesitantly C.firmly D.coldly31.A.build B.strengthen C.analyse D.define32.A.transformed B.reflected C.estimated D.destroyed33.A.curiosity B.success C.action D.tolerance7团结·勤奋·求实·创新34.A.discouraged B.demonstrated C.activated D.motivated35.A.threats B.hobbies C.challenges D.regrets第二节(共10 小题;每小题1.5分,满分15 分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Gezhouba Dam, known as the“First Dam on the Yangtze River”, celebrated its 40th anniversary onJuly 30.Over the past four decades, it 36 (produce) nearly 600 billion kWh of clean electricity.Engineers and experts have said that as one of the most important water conservation projects inChina, Gezhouba Dam is 37 monument in the history of Chinese hydropower (水电) construction, 38(reflect) China’ s strong mobilization and organizational capabilities.Its40-year“high reliability,longevity, and zero faults” operation has made important contributions to China's economic and 39(society) development.Gezhouba Dam is located in Yichang, central China's Hubei Province.The construction of GezhoubaDam 40 (approve) by Chairman Mao Zedong.From the start of construction in1970 41 thecompletion in 1988, more than 100,000 hydropower workers, 42 conquered the wilderness, carryingpoles and pushing carts, finally completed this great project.In 40 years, Gezhouba Dam has witnessed China's opening-up 43 prosperity.Gezhouba buildersare constantly making technological 44 (innovate) to maintain our leading position in the industrywhile ensuring safe operations.Its contribution to flood control and clean energy makes it 45 (true)remarkable.写作(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。During my final year of college, I shared a small dorm room with my classmate Kim.I was never atidy person——my side of the room always looked like a disaster area, covered with books,shirts, andsingle socks. Kim, on the other hand, was extremely organized.She labeled each of her drawers and evencolor-coded her class schedule.She arranged her pens by color and folded her sweaters according to theseason; everything had its own spot.Our contrasting habits often made us irritate (惹恼) each other.One evening in the middle of October, things reached a breaking point.After evening self-study,Icasually kicked off my basketball shoes.One of them accidentally slid under Kim's bed.When she foundit, her face turned bright red with anger.She picked up the shoe and threw it violently toward my side.Ithit my desk lamp, knocking it over.The lamp fell to the floor, and the light bulb broke into pieces all overthe pile of T-shirts I had intended to fold.I jumped up, shouting at her for being so disrespectful.She8团结·勤奋·求实·创新shouted back, complaining about my constant mess.We both rushed toward the door, each determined tobe the first to slam (砰地关上) it shut.We might not have come back that night if the phone hadn't rung just then.I sat on my bed, stillangry. Kim picked up the phone.From her brief, unsteady responses, I could tell something was wrong.After she hung up, she crawled (匍匐) into her bed, pulled the covers over herself, and began to cry. Theroom suddenly fell into a heavy silence, filled with a new kind of unease.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。As Kim's quiet crying reached my ears, something inside me shifted.I was so focused that I didn't notice Kim had been watching me cleaning.9 展开更多...... 收起↑ 资源列表 12.24英语答案.docx 12.24英语试卷.docx