资源简介 参考答案题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10答案 C D D C C C D B A C题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20答案 D D A C D G C D B A题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30答案 C D B C C A A D C B题号 31 32 33 34 35答案 C A D D B1.C 2.D 3.D【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了云南的四个特色节日及其相关信息,包括节日的日期、地点、庆祝活动以及推荐的旅游行程。1.细节理解题。根据The Torch Festival部分中的“According to the ancient rule of the Naxi people, the Torch Festival should last three days(根据纳西族的古老规定,火把节应该持续三天)”和The Water Splashing Festival部分中的“Date: April 13 to 15(日期:4月13日至15日)”可知,火把节持续三天,泼水节从4月13日持续到15日,也是三天,故这两个节日的共同之处是持续时间相同。故选C项。2.细节理解题。根据The Third Month Fair of the Bai Group部分中的“During the March Fair, the streets of Dali Ancient Town are packed with people selling amazing minority presents.(在三月街期间,大理古城的街道上挤满了出售令人惊叹的少数民族礼物的人)”可知,如果你喜欢在旅行时购买当地礼物,可以参加白族的三月街。故选D项。3.推理判断题。根据第一段“Yunnan offers exciting experiences of unique customs. If you are already planning to visit Yunnan, see our festival tours.(云南提供了独特的习俗体验。如果你已经计划去云南旅游,请参阅我们的节日旅游)”以及下文对四个节日的介绍可知,文章主要介绍了云南的四个特色节日及其相关信息,包括节日的日期、地点、庆祝活动以及推荐的旅游行程,由此可推测,文章可能出自一本旅游手册。故选D项。4.C 5.C 6.C 7.D【导语】这是一篇说明文。文章阐述了全球变暖是当下最紧迫的环境问题之一,定义了全球变暖并指出其主要由人类活动引发,随后介绍了冰川融化、极端天气事件等环境影响,最后提出解决该问题需要国际合作与个人努力的应对措施。4.细节理解题。根据第一段“It refers to the long-term rise in the average temperature of the Earth’s climate system, primarily due to human activities such as burning fossil fuels and deforestation.(它指的是地球气候系统平均温度的长期上升,主要是由于人类活动,如燃烧化石燃料和砍伐森林。)”可知,文章中提到的全球变暖的成因是砍伐森林和燃烧化石燃料。故选C。5.细节理解题。根据第二段“One significant consequence of global warming is the melting of glacier ice. This not only causes sea levels to rise but also threatens coastal communities with flooding and erosion.(全球变暖的一个重要后果是冰川融化。这不仅会导致海平面上升,还会给沿海社区带来洪水和侵蚀的威胁。)”可知,文章中提到的冰川融化的影响之一是对沿海社区构成威胁。故选C。6.细节理解题。根据第三段“Moreover, global warming is responsible for more frequent and severe weather events. Increased temperatures can lead to more intense storms, floods, and droughts, disrupting ecosystems and human societies.(此外,全球变暖是导致极端天气事件愈发频繁和严重的罪魁祸首。气温升高会导致更强烈的风暴、洪水和干旱,破坏生态系统和人类社会。)”可知,全球变暖使恶劣天气事件发生得更频繁。故选C。7.细节理解题。根据第四段“Addressing global warming requires international cooperation and individual efforts. Countries worldwide need to work together to reduce greenhouse gas emissions and develop sustainable energy sources.(应对全球变暖需要国际合作和个人努力。世界各国需要共同努力,减少温室气体排放,开发可持续能源。)”可知,文章中提出的应对全球变暖的措施之一是开发可持续能源。故选D。8.B 9.A 10.C 11.D【导语】本文是一篇说明文。文章给出了专家对一天中不同时间段锻炼的看法,指出最佳锻炼时间应根据个人计划和精力来定,而锻炼的持续性比选择具体的时间段更重要。8.细节理解题。根据第二段“For morning workouts, Dr. Jagim says, “Eating a different breakfast with carbohydrates (碳水化合物), protein, and healthy fats is important. This gives energy for the workout.”(贾吉姆博士表示,对于早晨的锻炼而言,“吃一顿包含碳水化合物、蛋白质和健康脂肪的别样的早餐非常重要。这样能为锻炼提供能量。”)” 可知,贾吉姆博士建议晨练者要吃健康的早餐。故选B。9.推理判断题。根据第三段““However, for some people, waking up early to exercise is the last thing they feel like doing, and therefore, the case for evening workouts is more attractive. Your body works best in the early evening,” says Jake Erickson, a sports medicine expert.(“然而,对于某些人来说,早起锻炼并非他们愿意去做的事情,因此晚上锻炼的理由就更具吸引力了。你的身体在傍晚时分运转得最为良好。”运动医学专家杰克·埃里克森如是说)”可知,埃里克森认为傍晚锻炼适合不想早起的人,即晚起者。故选A。10.细节理解题。根据第四段“A study with over 90,000 people found that exercising in the afternoon is better for your heart and helps you live longer than exercising in the morning or evening. This is especially true for older people.(一项涉及超过9万人的研究发现,下午锻炼对心脏更有益,能帮助人们活得更久,而且比早上或晚上锻炼效果更好。对于老年人来说尤其如此)”可知,下午锻炼对老年人益处最大。故选C。11.主旨大意题。根据第一段“Many people wonder when the best time to exercise is. Experts have different opinions about morning, evening and afternoon workouts. To explore these differences further, let’s look at the benefits of exercising at different times of the day.(许多人想知道进行锻炼的最佳时间是什么时候。专家们对于早晨、傍晚和下午的锻炼时间各有不同看法。为了进一步探究这些差异,让我们来看看在一天中的不同时间进行锻炼所具有的好处)”以及文章围绕早、午、晚锻炼的益处展开,结尾总结最佳时间匹配个人计划与精力可推知,故D项“进行锻炼的最佳时间是什么时候?”最适合作文章标题。故选D。12.D 13.A 14.C 15.D【导语】这是一篇记叙文。讲述了澳大利亚Magnetic Island的艺术家John Pavart通过手绘椰子壳并藏于岛上,让游客寻找的方式,为游客带来独特纪念品与快乐的故事。12.细节理解题。根据第一段“Located on the Queensland coast, this island is known for its beaches and beauty, and recently, as a place of art and creativity thanks to a local artist named John Pavart. (该岛位于昆士兰州海岸,以海滩和美景闻名,最近因当地一位名叫约翰 帕瓦特的艺术家,这里还成了艺术与创意之地)”可知,磁岛最近因一位艺术家的作品而出名。故选D项。13.推理判断题。根据第二段“Pavart finds coconut shells (椰子壳), paints them and then hides them all over the island for people to find. (帕瓦特找到椰子壳,在上面作画,然后把它们藏在岛上各处,供人们寻找)”以及第四段“Pavart fills his social media with posts where he puts photos and marks, and then people all over the world are encouraged to look around and try to find the coconuts. They enjoy doing so. (帕瓦特在他的社交媒体上贴满了他的照片和标记,然后鼓励世界各地的人们四处寻找这些椰子壳,他们很享受这个过程)”可知,寻找帕瓦特画画的椰子壳需要四处搜寻,可推理出此处说的是寻找帕瓦特的椰子画就像寻宝一样。故选A项。14.细节理解题。根据倒数第二段“One day a few years ago, while out and about, Pavart found a coconut shell. He had his painting supplies with him and decided to make a painting. Instead of taking it home, Pavart put it back. (几年前的一天,帕瓦特在外出走动时发现了一个椰子壳。他随身携带了绘画工具,于是决定在上面作画。帕瓦特没有把它带回家,而是把它放回了原处)”可知,帕瓦特将他的第一幅椰子画留在了发现它的地方。故选C项。15.主旨大意题。根据第一段“Located on the Queensland coast, this island is known for its beaches and beauty, and recently, as a place of art and creativity thanks to a local artist named John Pavart. (该岛位于昆士兰州海岸,以海滩和美景闻名,最近因当地一位名叫约翰 帕瓦特的艺术家,这里还成了艺术与创意之地)”、第二段“Pavart finds coconut shells (椰子壳), paints them and then hides them all over the island for people to find. (帕瓦特找到椰子壳,在上面作画,然后把它们藏在岛上各处,供人们寻找)”、“Pavart fills his social media with posts where he puts photos and marks, and then people all over the world are encouraged to look around and try to find the coconuts. They enjoy doing so. (帕瓦特在他的社交媒体上贴满了他的照片和标记,然后鼓励世界各地的人们四处寻找这些椰子壳,他们很享受这个过程)”以及最后一段“he continues creating these souvenirs and making tourists happy (他继续创作这些纪念品,为游客带来快乐)”可知,文章主要讲述帕瓦特在椰子壳上作画并藏在磁岛各处,供游客寻找当作纪念品,为游客带来了快乐,D选项“Coconut Paintings Bring Happiness to Tourists (椰子画为游客带来快乐)”既概括了核心事件,又点明了事件带来的结果,最适合作为文章标题。故选D项。16.G 17.C 18.D 19.B 20.A【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了如何成为一名更好的运动员。16.上文“Do you want to improve your performance in sports Becoming a skilled player is not just about natural talent.(你是否想提升自己在体育运动中的表现?成为一名技艺娴熟的运动员并非仅仅依靠天赋就能实现的)”表明想要提高运动表现,仅仅依靠天赋是不够的,还需要其他方面的因素。下文“Here are some key tips that can help you.(以下是一些对你有帮助的关键建议)”表明接下来作者会给出一些建议。由此可知,空白处应该是一个过渡句,承上启下,说明除了天赋之外,还有其他因素可以帮助提高运动表现。选项G“它还包括正确的态度、聪明的练习和团队合作。”符合语境。故选G。17.上文“First, it is very important to set clear goals.(首先,明确设定目标是非常重要的)”表明设定目标是提高运动表现的一个重要方面。下文“This is very important because doing so gives you a clear direction to follow. For example, you could aim to master a new move in basketball or improve your swimming speed.(这一点非常重要,因为这样做能为你指明明确的方向。例如,你可以努力掌握一项新的篮球技巧,或者提高游泳的速度)”给出了设定具体目标的例子。由此可知,空白处应该进一步解释设定明确目标的重要性或好处。选项C“然而,你设定的目标应该是明确和具体的。”符合语境,能够承接上文提到的设定明确的目标,同时引出下文给出的具体例子,并与空前一句为转折关系。故选C。18.上文“Second, remember that practice is the key to success.(其次,要记住,实践是取得成功的关键)”表明练习对于提高运动表现的重要性。下文“You need to pay full attention and try to correct your mistakes every time you practice.(你需要全神贯注,并且每次练习时都要努力改正自己的错误)”进一步解释了如何进行有效的练习。由此可知,空白处应该强调练习的质量而非数量。选项D“这不仅仅是经常练习,还要练习得好。”符合语境。故选D。19.下文“Stay positive even when you face difficulties. You will inevitably (不可避免地) face setbacks and sometimes lose games, and that’s perfectly okay. Don’t be discouraged by a bad game. Instead, learn from it and come back stronger.(即使在面临困难时也要保持积极的心态。你必然会遭遇挫折,有时也会输掉比赛,这完全正常。不要因为一场糟糕的比赛而气馁。相反,要从中吸取教训,然后变得更加强大)”表明心态对于提高运动表现的重要性。由此可知,空白处应该是一个过渡句,引出下文要讨论的心态问题。选项B“此外,不要忘记心态的重要性。”符合语境。故选B。20.上文“You can learn a lot by watching how skilled players perform.(通过观察技艺娴熟的选手的表演,你可以学到很多东西)”表明观察他人是提高运动表现的一种方法。下文“You should know they can see what you can’t.(你应该明白,他们能够看到你所看不到的东西)”进一步解释了为什么向他人学习是有帮助的。由此可知,空白处应该提出另一个向他人学习的方法。选项 A“向教练寻求建议也非常有帮助。”符合语境。故选A。21.C 22.D 23.B 24.C 25.C 26.A 27.A 28.D 29.C 30.B 31.C 32.A 33.D 34.D 35.B【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了音乐天才Derek Paravicini的成长经历与音乐成就。21.考查动词词义辨析。句意:他出生时早产了三个半月,体重只有0.6公斤,住院期间差点死了三次。A. smiled微笑;B. cried哭泣;C. died死亡;D. survived幸存。根据前文“Born three and a half months early, he weighed only 0.6 kilograms”可知,他出生时早产,体重很轻,说明身体很弱,所以此处表示“差点死了三次”,故选C。22.考查副词词义辨析。句意:不幸的是,Derek的早产给他留下了一些残疾。A. Strangely奇怪地;B. Quickly快速地;C. Secretly秘密地;D. Unluckily不幸地。根据后文“him with some disabilities (残疾) — he is blind”可知,早产给他留下了一些残疾,这是不幸的,故选D。23.考查动词词义辨析。句意同上。A. assessed评估;B. left留下;C. revealed揭示;D. perceived感知。根据后文“him with some disabilities”可知,此处表示早产这件事“给他留下了一些残疾”,leave sb with sth意为“给某人留下某物”,故选B。24.考查形容词词义辨析。句意:然而,Derek是一个音乐天才。A. math数学;B. future未来的;C. musical音乐的;D. natural自然的。根据后文“The 41-year-old remembers every one of the thousands of pieces of music he has ever heard and can play them without 5 on the piano”可知,他能记住并演奏成千上万首曲子,说明他是音乐天才,故选C。25.考查名词词义辨析。句意:这位41岁的音乐人能记住他听过的数千首乐曲中的每一首,并且能毫无差错地在钢琴上弹奏出来——即使是多年前只听过一次的歌。A. words单词;B. numbers数字;C. mistakes错误;D. sounds声音。根据前文“Yet Derek is a 4 genius (天才). The 41-year-old remembers every one of the thousands of pieces of music he has ever heard and can play them without”可知,Derek Paravicini是音乐天才,所以能毫无差错地在钢琴上弹奏出来,故选C。26.考查动词词义辨析。句意:因为他是盲人,所以他不能看乐谱。A. read阅读;B. access接近;C. create创造;D. hear听见。根据前文“Because he is blind”可知,他是盲人,所以不能看乐谱,read music意为“看乐谱”,故选A。27.考查名词词义辨析。句意:他演奏的所有音乐都包含在他的头脑中。A. head头;B. hands手;C. eyes眼睛;D. mouth嘴。根据前文“Because he is blind, he cannot 6 music”和后文“His brain has been described as a perfectly programmed musical”可知,他是盲人,不能看乐谱,所以所有音乐都包含在他的头脑中,他的大脑被描述成一台程序完美的音乐电脑,故选A。28.考查名词词义辨析。句意:他的大脑被描述成一台程序完美的音乐电脑。A. bank银行;B. hospital医院;C. community社区;D. computer电脑。根据前文“His brain has been described as a perfectly programmed musical”可知,“程序完美、储存大量音乐”是电脑的特征,用musical computer比喻其大脑的精准和储存功能,贴合语境。故选D。29.考查动词词义辨析。句意:当他听到一个包含十个音符的和弦时,他甚至能识别出所有十个音符,而大多数专业音乐家只能识别出大约五个。A. count数;B. send发送;C. identify识别;D. leave离开。根据后文“while most professional musicians can only identify about five”可知,identify为原词复现,前后语义一致,此处表示“他甚至能识别出所有十个音符”,故选C。30.考查名词词义辨析。句意:Derek两岁时,他的家人才发现他的天赋。A. voice声音;B. talent天赋;C. book书;D. illness疾病。根据前文“Yet Derek is a 4 genius (天才).”和后文“When he was given an old keyboard, he 11 his family by reproducing the songs he had heard outside.”可知,Derek是天才,他通过重现他在外面听到的歌曲震惊了他的家人,此处表示“他的家人才发现他的天赋”,故选B。31.考查动词词义辨析。句意:当他得到一个旧键盘式电子乐器时,他通过重现他在外面听到的歌曲震惊了他的家人。A. moved移动;B. inspired激励;C. shocked震惊;D. annoyed惹恼。根据后文“by reproducing the songs he had heard outside”可知,一个两岁孩子能重现听过的歌曲,这一行为超出常人预期,会让家人“震惊”,故选C。32.考查形容词词义辨析。句意:然后,他的家人安排他去一所盲人学校,在那里他遇到了一位大学教授,这位教授帮助他发展了他的音乐天赋。A. blind盲的;B. poor穷的;C. needy贫困的;D. sick生病的。根据前文“he is blind”可知,他是盲人,所以此处表示“他的家人安排他去一所盲人学校”,故选A。33.考查动词词义辨析。句意同上。A. discover发现;B. turn转动;C. end结束;D. develop发展。根据后文“his musical talent”可知,教授的作用是帮助“培养、发展”已有的天赋,此处表示“这位教授帮助他发展了他的音乐天赋”,故选D。34.考查动词词义辨析。句意:九岁时,Derek就在伦敦的一个大型音乐厅与一个著名的管弦乐队合作演出。A. hosted主持;B. lectured演讲;C. served服务;D. performed表演。根据后文“at a major concert hall in London with a famous orchestra”可知,“管弦乐队、音乐厅”是与演出的情景相匹配,此处指音乐“演出”,故选D。35.考查动词词义辨析。句意:从那以后,他出现在电视节目中,并在世界各地巡回演出。A. recording记录;B. giving给;C. improving提高;D. measuring测量。根据后文“performances”可知,他有音乐天赋,在世界各地巡回演出,故选B。36.to explore 37.a 38.Upon/On 39.offered 40.and 41.impression 42.in/during 43.making 44.traditional 45.confidently【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了高中生乔安娜去年夏天在浙江丽水的旅行经历。36.考查非谓语动词。句意:旅行是探索新地方和了解不同文化的最佳方式之一。the best ways to do sth.意为“做某事的最佳方式”,本空用explore“探索”的不定式,作后置定语。故填to explore。37.考查冠词。句意:去年夏天,一名高中新生乔安娜参观了浙江美丽的城市丽水。此处表示泛指“一名高中新生”,且senior以辅音音素开头,用不定冠词a。故填a。38.考查介词。句意:到达后,她的首要任务是找到住处。固定搭配upon/on one’s arrival,本空用介词upon/on“一……就……”,句首单词,首字母大写。故填 Upon/On。39.考查动词时态。句意:店主是一位善良的女士,热情地欢迎她,并给她端上了当地的茶——这种小小的善意让她有了宾至如归的感觉。根据welcomed可知,本句描述过去的动作,时态用一般过去时,谓语用offer“端上”的过去式offered。故填offered。40.考查连词。句意:第二天,她参加了一个去九龙湿地公园和应星塔的跟团游。the Jiulong Wetland Park和the Yingxing Tower为并列关系,用连词and连接。故填and。41.考查名词。句意:这个公园是一个宁静的地方,有清澈的水,绿色的植物和唱歌的鸟,这给她留下了深刻的印象。空处作left的宾语,用名词impression“印象”,根据空前冠词a可知,用单数形式。故填impression。42.考查介词。句意:他们的导游说应星塔建于宋代,以鼓励人才为国家服务。表示“在某个朝代”用介词in或during,in/during the Song Dynasty意为“在宋代”。故填 in/during。43.考查非谓语动词。句意:下午,她甚至和村民们一起做年糕——这次经历教会她要重视传统技艺。join sb in doing sth为固定短语,意为“和某人一起做某事”,空处需填make的动名词,作宾语。故填making。44.考查形容词。句意同上。空处修饰名词skills,需填形容词traditional“传统的”,作定语。故填traditional。45.考查副词。句意:这次旅行不仅开阔了她的视野,也让她能够更自信地与他人交流。修饰动词communicate,需用副词confidently“自信地”,作状语。故填confidently。46.例文Dear Peter,I’m glad to share my summer holiday experience of a community environmental protection activity. Last week, our neighborhood organized a “Green Weekend” event. We distributed leaflets on garbage classification to residents and cleaned up the central park together. It was inspiring to see people of all ages, from kids to seniors, joining hands for a greener community.Though tired, I felt proud to see the community become cleaner. This activity not only raised my awareness of environmental protection but also taught me the importance of teamwork. How did you spend your summer holiday Looking forward to your reply!Yours,Li Hua【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生以李华的身份给英国笔友Peter写一封邮件,分享自己在暑假参加社区环保活动的经历,包括活动内容以及自身的收获与感受 。【详解】1.词汇积累高兴的:glad → delighted/overjoyed分发:distribute → hand out鼓舞人心的:inspiring → encouraging自豪的:proud → honored2.句式拓展同义句转换原句:This activity not only raised my awareness of environmental protection but also taught me the importance of teamwork.拓展句:Not only did this activity raise my awareness of environmental protection but also it taught me the importance of teamwork.【点睛】【高分句型1】It was inspiring to see people of all ages, from kids to seniors, joining hands for a greener community.(运用了 It作形式主语、不定式to see作真正的主语、现在分词joining作宾补)【高分句型2】Though tired, I felt proud to see the community become cleaner.(运用了Though引导的让步状语从句的省略)47.参考范文Suddenly an idea struck Eddie. He decided to create a “music buddy” playlist for Ruben. It included songs they loved and some relaxing background music. Eddie and Luis also started practising with Ruben via video calls, making it feel like a group session. Ruben became more focused, and his skills improved rapidly.The day of the music festival finally arrived. The Stars took the stage. Ruben played flawlessly, and the audience was enthralled. Their performance was a huge success. Afterward, Ruben thanked Eddie and Luis for their support. The band realized that understanding and helping each other was the key to their success, and they continued to create beautiful music together.【导语】本文以人物为线索展开,讲述了埃迪和他的童年朋友路易斯、鲁本组成乐队 “星星”,他们收到当地音乐节邀请。然而鲁本虽学得快但不爱独自练习,导致小组练习时出错,引发路易斯不满,两人争吵。埃迪向父亲倾诉,父亲建议他想办法帮助鲁本集中注意力。【详解】1.段落续写:①由第一段首句内容“突然,埃迪想到了一个主意。”可知,第一段可描写埃迪想到的帮助鲁本的办法。他创建 “音乐伙伴” 播放列表,还和路易斯通过视频通话与鲁本一起练习,鲁本变得更专注,技能提升很快,突出埃迪采取的有效措施及对鲁本的积极影响。②由第二段首句内容“音乐节的日子终于到了。”可知,第二段可描写音乐节当天的情况。“星星” 乐队上台表演,鲁本表现完美,演出大获成功,之后鲁本感谢队友,乐队成员意识到相互理解和帮助是成功关键,突出乐队在音乐节的成功及成员间关系的升华。2.续写线索:埃迪想到办法 —— 创建播放列表并视频练习 —— 鲁本进步 —— 音乐节到来 —— 乐队上台表演成功 —— 鲁本感谢队友 —— 乐队领悟成功关键3.词汇激活行为类①提高:improve /promote②创建:create /establish③感谢:thank /appreciate情绪类:①专注的:focused /concentrated /attentive②毫无瑕疵地:flawlessly/faultlessly【点睛】【高分句型 1】Eddie and Luis also started practising with Ruben via video calls, making it feel like a group session.(运用了现在分词作状语 )【高分句型 2】The band realized that understanding and helping each other was the key to their success, and they continued to create beautiful music together.(运用了 that 引导的宾语从句)绝密★启用前怀仁大地高中学校2025-2026学年上学期第四次月考高二英语(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1.本试卷由三个部分组成。其中,第一和第二部分的第一节为选择题。第二部分的第二节和第三部分为非选择题。2.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。3.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。4.考试结束后,将答题卡交回。第一部分:听力(共两节,满分30分)(略)第二部分 阅读理解(共两节,满分60分)第一节(共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下面短文,从各题所给的A、B、C和D四个选项中选出符合题意的最佳选项。AYunnan offers exciting experiences of unique customs. If you are already planning to visit Yunnan, see our festival tours.The Torch FestivalDate: July/August (days 24 to 26 of the sixth lunar month)Location: LijiangIt is a traditional festival among the Yi, Naxi, and Bai minority (少数民族) groups. According to the ancient rule of the Naxi people, the Torch Festival should last three days, and every family should light a big torch in front of their doors for the three days.Recommended Tour: 3-Day Ancient Lijiang TourThe Water Splashing FestivalDate: April 13 to 15Location: XishuangbannaIt is the most important festival observed by the Dai people of Xishuangbanna in southern Yunnan. It involves splashing water, lantern floating and other joyful activities.Recommended tour: 6-Day Xishaungbanna TourThe Horse Race FestivalDate: May/June ( 5th of the fifth lunar month )Location: Shangri-laFalling on the same date as the Dragon Boat Festival, it is the biggest gathering of Tibetans in Yunnan and usually lasts about 3 days. During the celebrations, traditional performances and competitions like horse racing and wrestling ( 摔跤 ) will be held.Recommended tour: 8-Day Yunnan Tour of the Nu River and TengchongThe Third Month Fair of the Bai GroupDate: April /May ( days 15 to 21 of the third lunar month )Location: DaliIt is one of the most important festivals celebrated by the Bai people in Dali in western Yunnan. During the March Fair, the streets of Dali Ancient Town are packed with people selling amazing minority presents.Recommended tour: 6-Day Yunnan Minorities Tour1.What do the Torch Festival and the Water Splashing Festival have in common A.The date. B.The location.C.The lasting time. D.The celebratory events.2.Which festival will you attend if you like to buy local gifts while travelling A.The Torch Festival. B.The Water Splashing Festival.C.The Horse Race Festival. D.The Third Month Fair of the Bai Group.3.Where is the text probably taken from A.A business research. B.A newspaper report.C.An educational magazine. D.A travel brochure.BGlobal warming is one of the most pressing environmental issues of our time. It refers to the long-term rise in the average temperature of the Earth’s climate system, primarily due to human activities such as burning fossil fuels and deforestation. As the climate warms, it leads to a variety of environmental impacts including the melting of ice caps, rising sea levels, and extreme weather events.One significant consequence of global warming is the melting of glacier ice. This not only causes sea levels to rise but also threatens coastal communities with flooding and erosion. For instance, islands in the Pacific Ocean are already experiencing the effects as their land slowly disappears beneath the waves.Moreover, global warming is responsible for more frequent and severe weather events. Increased temperatures can lead to more intense storms, floods, and droughts, disrupting ecosystems and human societies. In the United States, hurricanes have become more powerful with greater rainfall, leading to significant damage and loss of life.Addressing global warming requires international cooperation and individual efforts. Countries worldwide need to work together to reduce greenhouse gas emissions and develop sustainable energy sources. Meanwhile, individuals can make a difference by reducing energy consumption, supporting green initiatives, and raising awareness about climate issues.To combat global warming effectively, it’s essential for everyone to acknowledge the problem and take action before it’s too late.4.Which causes the global warming in the article A.Overfishing in the oceans. B.Nuclear energy production.C.Deforestation and burning fossil fuels. D.Much use of chemicals in agriculture.5.What is one effect of glacier melting mentioned in the passage A.Decrease in desert areas. B.Creation of new land habitats.C.Threats to coastal communities. D.Rise-in agricultural productivity.6.How has global warming affected weather patterns A.It has made winters milder. B.It has made summers cooler.C.Bad weather events happened more often. D.It has decreased the number of sunny days.7.What action is suggested in the article as part of addressing global warming A.Relocating coastal residents. B.Constructing more sea barriers.C.Increasing nuclear energy production. D.Developing sustainable energy sources.CMany people wonder when the best time to exercise is. Experts have different opinions about morning, evening and afternoon workouts. To explore these differences further, let’s look at the benefits of exercising at different times of the day.Dr. Jagim from Mayo Clinic Health System says, “Morning workouts make you feel like you do something good and start the day on a happy note.” After a morning workout, people feel good because of endorphins (内啡肽). Also, mornings are usually free from other things to do, allowing people to enjoy their afternoons and evenings without worrying about exercise. For morning workouts, Dr. Jagim says, “Eating a different breakfast with carbohydrates (碳水化合物), protein, and healthy fats is important. This gives energy for the workout.”“However, for some people, waking up early to exercise is the last thing they feel like doing, and therefore, the case for evening workouts is more attractive. Your body works best in the early evening,” says Jake Erickson, a sports medicine expert. “This is a good time to exercise. During this time, your body has time to wake up a bit by moving around throughout the day. Also, your body uses oxygen better in the evening. This helps you use your energy more effectively when you exercise.”A study with over 90,000 people found that exercising in the afternoon is better for your heart and helps you live longer than exercising in the morning or evening. This is especially true for older people. Dr. Gende, emergency physician at Mayo Clinic Health System, says that morning workouts might not be good for people who work late shifts or stay up late. For them, it’s better to sleep more in the morning and then do a workout in the middle of the day or early afternoon before their next shift.While science gives ideas, experts agree the best time matches personal plans and energy. Consistency (一致性) is more important than timing.8.What does Dr. Jagim recommend for morning workouts A.Taking in more fats. B.Having a healthy breakfast.C.Drinking enough water. D.Avoiding staying up late the night before.9.What might Jake Erickson be in favor of A.Early evening workouts suit late risers.B.The later night exercisers wake up, the better.C.All people’s bodies work best in the late evening.D.Morning workouts set a positive tone for night workers.10.Which group benefits most by afternoon workouts A.Small kids. B.Active teenagers. C.Elderly people. D.Young women.11.Which of the following is the best title for the text A.Why Is Evening Exercise Good for Everyone B.What Role Does Food Play During Workouts C.What Is Important for a Healthy Body D.When Is the Best Time to Exercise DThere is a beautiful island in Australia called Magnetic Island. Located on the Queensland coast, this island is known for its beaches and beauty, and recently, as a place of art and creativity thanks to a local artist named John Pavart.Pavart finds coconut shells (椰子壳), paints them and then hides them all over the island for people to find. And they do. They find them and take them home, wherever in the world that may be.Pavart’s artworks have become popular souvenirs (纪念品) for people visiting the area. Each coconut is hand-painted and carries the beautiful colors of the island, making it the perfect thing for tourists to bring back home from their trip. According to Euro Weekly News, Pavart has painted around 750 coconuts, each one with a unique design.But how do people know about these pieces of art And how do they go about finding them Pavart fills his social media with posts where he puts photos and marks, and then people all over the world are encouraged to look around and try to find the coconuts. They enjoy doing so.One day a few years ago, while out and about, Pavart found a coconut shell. He had his painting supplies with him and decided to make a painting. Instead of taking it home, Pavart put it back. He was happy to see someone else pick it up and take it.Since then, he has enjoyed doing this for hundreds of tourists from all over the world. Leaving the coconuts by the beaches and other local areas, he continues creating these souvenirs and making tourists happy.12.What is Magnetic Island famous for recently A.Its painting classes. B.Expensive souvenirs.C.Its swimming pools. D.An artist’s artworks.13.According to the text, looking for Pavart’s coconut paintings is like .A.a treasure hunt B.an endless journeyC.an unpleasant adventure D.a test of painting ability14.How did Pavart deal with his first coconut painting A.He took it back home. B.He sent it to someone else.C.He left it where he found it. D.He put it among his supplies.15.What can be a suitable title for the text A.An Unknown Island Became an Art CenterB.An Artist Fell in Love with Coconut ShellsC.Special Souvenirs Make Beach Trips PopularD.Coconut Paintings Bring Happiness to Tourists第二节(共5小题;每小题3分,满分15分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Be a Better Player in SportsDo you want to improve your performance in sports Becoming a skilled player is not just about natural talent. 16 Here are some key tips that can help you.First, it is very important to set clear goals. 17 This is very important because doing so gives you a clear direction to follow. For example, you could aim to master a new move in basketball or improve your swimming speed. This makes your practice more focused.Second, remember that practice is the key to success. 18 You need to pay full attention and try to correct your mistakes every time you practice. This is how you truly get better.19 Stay positive even when you face difficulties. You will inevitably (不可避免地) face setbacks and sometimes lose games, and that’s perfectly okay. Don’t be discouraged by a bad game. Instead, learn from it and come back stronger.In addition, learning from others is another great way to improve your skills. You can learn a lot by watching how skilled players perform. 20 You should know that they can see what you can’t.Finally, always be a good team player and show municate with your teammates, encourage them and always follow the rules of the game. Good sportsmanship (体育精神) is a sign of a true champion.A.Asking your coaches for advice is also very helpful.B.Besides, don’t forget the importance of your mindset.C.Yet the targets you establish should be clear and specific.D.It’s not just about practicing often, but also practicing well.E.You should also make sure that you are having fun while playing.F.A healthy body needs good food and enough sleep to perform well.G.It also includes a mix of the right attitude, smart practice and teamwork. 第三部分 语言运用(共三节,满分45分)第一节 完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读短文,从各题所给的A、B、C和D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Derek Paravicini is lucky to be alive. Born three and a half months early, he weighed only 0.6 kilograms and almost 21 three times while he was in hospital. 22 , Derek’s early birth 23 him with some disabilities (残疾) — he is blind; he can’t tell left from right; he can hardly count to ten.Yet Derek is a 24 genius (天才). The 41-year-old remembers every one of the thousands of pieces of music he has ever heard and can play them without 25 on the piano — even if he only heard the song once, years ago. Because he is blind, he cannot 26 music. All of the music he plays is contained (包含) within his 27 . His brain has been described as a perfectly programmed musical 28 . When he hears a chord (和音) with ten notes in it, he can even 29 all ten, while most professional musicians can only identify about five.Derek was two years old before his family discovered his 30 . When he was given an old keyboard, he 31 his family by reproducing the songs he had heard outside. His family then arranged for him to go to a school for the 32 , where he met a university professor who helped him to 33 his musical talent.By the age of nine, Derek had 34 at a major concert hall in London with a famous orchestra (管弦乐队). Since then, he has appeared on TV shows and travelled the world 35 performances. He has recorded his own CDs and there is even a book about his life.21.A.smiled B.cried C.died D.survived22.A.Strangely B.Quickly C.Secretly D.Unluckily23.A.assessed B.left C.revealed D.perceived24.A.math B.future C.musical D.natural25.A.words B.numbers C.mistakes D.sounds26.A.read B.access C.create D.hear27.A.head B.hands C.eyes D.mouth28.A.bank B.hospital C.community D.computer29.A.count B.send C.identify D.leave30.A.voice B.talent C.book D.illness31.A.moved B.inspired C.shocked D.annoyed32.A.blind B.poor C.needy D.sick33.A.discover B.turn C.end D.develop34.A.hosted B.lectured C.served D.performed35.A.recording B.giving C.improving D.measuring第II卷第二节 语法填空(共10小题;每小题2分,满分20分)Traveling is one of the best ways 36 (explore) new places and learn about different cultures. Last summer, Joanna, 37 senior high freshman, visited Lishui, a beautiful city in Zhejiang.She had rented a room in a traditional guesthouse a few weeks ago. 38 her arrival, her first task was to find the accommodation. The owner, a kind lady, welcomed her warmly and 39 (offer) her local tea — this small kindness made her feel at home.The next day, she joined a package tour to the Jiulong Wetland Park 40 the Yingxing Tower. This park is a peaceful place with clear waters, green plants and singing birds, which left a deep 41 (impress) on her. Their guide said Yingxing Tower was built 42 the Song Dynasty to encourage talents to serve the country. In the afternoon, she even joined villagers in 43 (make) rice cakes — an experience teaching her to value 44 (tradition) skills.Joanna was truly amazed by the beauty here. It was more than a trip; it was a culture lesson. This journey not only broadened her horizons, but also enabled her to communicate with others more 45 (confident).第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节 (满分15分)46.假定你是李华,你在暑假里参加了社区环保活动,请你给英国笔友Peter写一封邮件,分享这次经历。内容包括:1. 活动内容;2. 你的收获与感受。注意:1. 写作词数应为80个左右;2. 请按格式在答题卡的相应位置作答。第二节(满分25分)Eddie lived in a friendly town filled with music. Sharing the same passion for music, Eddie formed a band, The Stars, with his childhood friends Luis and Ruben.One day, they received a letter inviting them to a local music festival a month away. Excited, they decided to practise separately every day and then together once a week. But deep down, Eddie worried about their show because of Ruben, the guitarist. Although Ruben was a quick learner, he didn’t like to practise on his own at home. As a result, he often made a lot of mistakes due to lack of practice. This was a big problem for the band.One week later, as scheduled, they gathered at the drummer Luis’s house for group practice. But they had only played a few lines when Ruben started making mistakes. “Sorry. I ... I just ...” Ruben tried to make an excuse.“You just haven’t been practising again. You are always like this! We need to practise more; we are running out of time.” Luis’s face turned red with anger. Ruben also shouted back. Both boys stood locking eyes, full of tension. Eddie broke up the argument and calmed them down. He turned to Ruben, asking why he didn’t play at home. “I don’t like to play music on my own,” Ruben confessed (坦白). “My guitar sounds lonely by itself. You know I have trouble focusing on things.”That night, Eddie’s father asked how band practice was going. Letting out a frustrated sigh, Eddie told him what had happened, saying they were considering replacing Ruben. His dad listened quietly, and then offered a simple suggestion, “Instead of practising the same song alone, why not figure out what helps Ruben focus ” Not wanting to lose Ruben as a band member or as a friend, Eddie began to think about it.注意:(1)续写词数应为150个左右;(2)请按如下格式在答题纸的相应位置作答。英语试题 第3页(共8页) 英语试题 第4页(共8页)怀仁大地高中学校2025-2026学年上学期第四次月考(贴条形码区) (姓名____________________________)高二英语·答题卡(班 级)(注意事项1.答题前,考生先将自己的姓名,准考证号填写清楚,并认真检查监考员所粘贴的条形码。2.请按题号顺序在各题目的答题区域内作答,超出区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上答题无效。3.保持卡面清洁,不要折叠、不要弄破。4.正确填涂,错误填涂[×] [√] [/])(1[ A ] [ B ] [ C ] [ D ]2[ A ] [ B ] [ C ][ D ]3[ A ] [ B ] [ C ][ D ]4[ A ] [ B ] [ C ][ D ]5[ A ] [ B ] [ C ][ D ]6[ A ] [ B ] [ C ] [ D ]7[ A ] [ B ] [ C ][ D ]8[ A ] [ B ] [ C ][ D ]9[ A ] [ B ] [ C ][ D ]10[ A ] [ B ] [ C ][ D ]11[ A ] [ B ] [ C ] [ D ]12[ A ] [ B ] [ C ][ D ]13[ A ] [ B ] [ C ][ D ]14[ A ] [ B ] [ C ][ D ]15[ A ] [ B ] [ C ][ D ]16[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] [E] [F] [G]17[ A ] [ B ] [ C ] [ D ][E] [F] [G]18[ A ] [ B ] [ C ] [ D ][E] [F] [G]19[ A ] [ B ] [ C ] [ D ][E] [F] [G]20[ A ] [ B ] [ C ] [ D ][E] [F] [G]21[ A ] [ B ] [ C ] [ D ]22[ A ] [ B ] [ C ] [ D ]23[ A ] [ B ] [ C ] [ D ]24[ A ] [ B ] [ C ] [ D ]25[ A ] [ B ] [ C ] [ D ]26[ A ] [ B ] [ C ] [ D ]27[ A ] [ B ] [ C ] [ D ]28[ A ] [ B ] [ C ] [ D ]29[ A ] [ B ] [ C ] [ D ]30[ A ] [ B ] [ C ] [ D ]31[ A ] [ B ] [ C ] [ D ]32[ A ] [ B ] [ C ] [ D ]33[ A ] [ B ] [ C ] [ D ]34[ A ] [ B ] [ C ] [ D ]35[ A ] [ B ] [ C ] [ D ]请在各题目的答题区域内作答,超出答题区域的答案无效) (选择题(用2B铅笔填涂))(选择题(用2B铅笔填涂))(非选择题(用0.5毫米的黑色墨水签字笔书写))(36.______________37.______________38.______________39.______________40.______________41.______________42.______________43.______________44.______________45.______________)(第三部分 (写作)第一节Dear Peter,)(请在各题目的答题区域内作答,超出答题区域的答案无效) (请在各题目的答题区域内作答,超出答题区域的答案无效)(第二节Suddenly an idea struck Eddie.The day of the music festival finally arrived.) (Looking forward to your reply!Yours,Li Hua) 展开更多...... 收起↑ 资源列表 答案.docx 英语.docx 英语答题卡 A.docx