资源简介 2025-2026学年人教版七年级上英语unit6单元测试(最新题型)(时间:100分钟,满分:100分)第一部分 听力(共两节,满分20分)第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项回答问题。听每段对话前,你都有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。(共5小题,计5分)1.What time does the girl have breakfast A.At 7:00. B.At 6:40. C.At 6:50.2.What does Tom like for breakfast A.Bread. B.Fruit. C.Milk.3.Who often helps with the chores in Daniel’s family A.His mother. B.His father. C.Daniel.4.What is Bob’s English teacher like A.She’s strict. B.She’s clever. C.She’s kind.5.Who has a soccer ball A.Diana. B.John. C.Jenny.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面6段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听材料,回答小题。6.What does the boy often do in the evening in winter A.He goes to the gym. B.He goes out for a walk. C.He watches ice hockey games.7.What time does the boy usually go to bed on school days A.At 9:30. B.At 10:00. C.At 10:30.听下面一段对话,回答两个小题。8.What color are the man’s glasses A.Blue. B.Black. C.Brown.9.Where are the the man’s glasses A.On his head B.On his nose. C.On his hand.听下面一段对话,回答下列小题。10.What does Frank usually do in the evening A.He runs. B.He does housework. C.He washes the clothes.11.Who has to finish the housework A.Frank. B.Frank’s mother. C.Frank’s father.听对话,回答下列小题。12.What is Barry’s favourite day of a week A.Monday. B.Tuesday. C.Wednesday.13.What are Barry’s favourite subjects A.PE and maths. B.History and science. C.PE and history.14.What does Barry think of Mr Hu’s classes A.Interesting. B.Difficult. C.Important.听下面一段对话,回答下列三个小题。15.What is under the green chair A.Mike’s English book. B.Mike’s bag. C.Mike's cup.16.What colour is the bookcase A.It’s red. B.It’s black. C.It’s white.17.Where is Mike’s basketball A.On his bed. B.In his bag. C.On the sofa.听下面一段独白,回答下列小题。18.What does Lisa put in her bag A.Her swimming cap. B.Her dancing dress. C.Her running shoes.19.What’s Lisa’s favorite food A.Pizza. B.Noodles. C.Rice.20.How does Lisa feel every day A.Bored. B.Tired. C.Excited.第二部分 阅读(共两节,满分30分)第一节(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列材料,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。AI get up at 6:40 a.m. and have breakfast with my family at about 7:00 a.m. At 7:30 a.m., I go to school in my father’s car before he goes to work. At 6:00 p.m., my mother takes me home. Then I have dinner first. I like to eat dumplings. After dinner, I do my homework and take a shower. Then I go to bed at 10:00 p.m. —Oscar, 13I get up at 7:00 every morning. Then I eat breakfast. After that, I put on my favourite white shoes and then go to school. School is from 8:30 a.m. to 4:30 p.m. After school, I do my homework first. Then I eat dinner at 6:30 p.m. I usually take a walk in the park at 8:40 p.m. At 9:40 p.m., I go to bed. —Kate, 12I get up at 7:00 a.m., and then I have breakfast. School starts at 8:00 a.m. and finishes at 5:40 p.m. After school, I have dinner. Then I help my mum do the dishes. I start to do my homework at 7:30 p.m. From 9:10 p.m. to 9:40 p.m., I enjoy reading books together with my little sister Sarah. After that, I take a shower and go to bed at 10:20 p.m. —Frank, 1321.How does Oscar go to school A.By bus. B.On foot. C.By car.22.Who are of the same age A.Frank and Kate. B.Oscar and Frank. C.Sarah and Frank.23.What is the theme (主题) of the text A.Favourite food. B.Hobbies. C.Daily routines.BSarah is a teacher. Her husband Jack is a musician. They have a son and a daughter. They’re Peter and Mary.Sarah usually gets up at 6:00 a.m. She takes a shower and then makes breakfast. At 6:50 a.m., she has breakfast. At 7:10 a.m., she goes to work. She’s never late. She loves her job because she likes staying with students every day.When Sarah gets home, she plays chess with Peter and Mary. Jack makes dinner. She and her family usually have dinner at 6:30 p.m. After dinner, she washes clothes.On the weekend, Sarah’s day is very different because she doesn’t work. She likes going shopping with her friends. Sometimes she takes a walk with her parents.24.Who makes dinner for the family A.Jack. B.Mary. C.Peter.25.What does Sarah do after dinner A.She plays chess. B.She washes clothes. C.She takes a shower.26.From the passage, we know Peter and Mary’s grandparents sometimes _____ on the weekend.A.go shopping B.play chess with their grandchildrenC.take a walk with their daughter27.The passage is mainly (主要地) written in the order (顺序) of ________.A.ideas B.time C.spaceC①After a happy two-day off, children have to go back to school on Monday. Parents should do something to help children get to school on time.②Take a shower. Let children take a shower before they go to bed. This can help them have a good sleep at night and save time in the morning.③________ School usually starts at 8:00 a. m. So let children go to bed before 9:30. They should sleep for about nine hours every day. This is important because they have to get up early the next morning.④Wake (唤醒) children up. At about 6:30 a. m., wake them up. Then they get up, get dressed, brush their teeth and wash their faces. And get everything ready for school.⑤Make a good breakfast. It’s 7:00 a. m. It’s time for breakfast. Breakfast can help children think well. Also, having a good breakfast is very good for their health. Getting up early gives them much time to have a good breakfast. After breakfast, they go to school happily.⑥Follow these ways and parents will find it easier for their children to get to school on time.28.What does the underlined word “This” in Paragraph 2 refer to A.Taking a shower. B.Saving time. C.Going to bed.29.Which sentence is the best for “________” in Paragraph 3 A.Get up early. B.Get up quickly. C.Go to bed early.30.What does the Paragraph 5 mainly want to tell us A.Breakfast is very important to children.B.Children should eat a quick breakfast.C.It takes time to make a good breakfast.31.What is the right structure of the passage A. B. C.第二节 (共4小题;每小题2分,满分10分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(有一项是多余的)There is a saying. It is “Home, sweet home.” This is just another (另一个) way of saying that it’s nice to be home! 32 .What do you like to do at home What do you like best about being at home 33 Maybe (也许) you enjoy staying with your mum and dad. Maybe you have a pet you like to play with. Spending (度过) time with family is a special (特别的) thing at home.34 Your toys, your books, and your favourite things are in your bedroom. What do you like best about your bedroom Is it how it looks Is it your comfortable bed Maybe you like to have a quiet place to read a book or to think about your day.Mealtime (进餐时间) can be a special time at home. Family sit around the table to eat the food. It’s a time to share interesting stories about your day.How do you help at home There are a lot of things to do at home. You can do housework like cleaning, cooking, and other things at your house. When family work together to do housework, it makes it easier and more fun for everyone. Maybe you can help lay (放置) the dinner table or clear the places. 35 Think about what you can do. You can say, “Home, sweet home”第三部分 语言运用(共两节,满分25分)第一节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C三个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。I guess most of us have pocket money (零花钱). We usually get pocket money from our parents in 36 ways. Some of us get money by helping around the house. And some get pocket money when we do well at school.For me, I usually get pocket money by doing 37 . For example, I can get one yuan after cleaning the room. I like to help my parents 38 housework. It’s not only for money. I 39 doing housework is useful for us. We can learn how to look after ourselves. And as a 40 of the family, we have a duty to share the housework.When I get enough money, I often buy myself the things I 41 like. But now I want to do something special. Tomorrow is my father’s birthday. I think I can buy a nice cake to 42 his birthday. I won’t tell anyone about this. I want to give him a 43 . Maybe I won’t have money to buy anything for myself, but I feel happy because I use the money to do something 44 .Pocket money is more than just some money. It also helps us to learn to 45 money in a right way. With the money, we can choose to do many great things.36.A.modern B.funny C.different37.A.housework B.homework C.exercise38.A.for B.with C.as39.A.remember B.choose C.discover40.A.member B.feeling C.symbol41.A.only B.soon C.really42.A.celebrate B.finish C.change43.A.notice B.surprise C.reason44.A.easy B.difficult C.meaningful45.A.work out B.make use of C.fall in love with第二节 选词填空(共10小题;每小题1分,满分10分) 用方框中所给单词的适当形式填空,使短文完整正确。(每个单词限用一次,每空限填一个单词。)cook fly I play potato real say speak importance think tomato usualDo you know the International Day of Families It’s on the 15th of May and it’s a good time for us 46 “I love you” to our family members. In my family, I have my parents and my sister. They love 47 very much and I love them, too. On this day, I want 48 some delicious food for them.I know my father likes chicken, so I make chicken pizza for him. My mother likes 49 , so I make tomato and fried eggs noodles for her. My sister 50 loves chocolate, so I make a chocolate cake for her. She 51 it is great and eats it all.After lunch, we have fun in the park. My father is good at 52 ping-pong. I enjoy playing it with him. My mother 53 a kite with my sister. My family and I 54 take a photo together under the big tree in the park. I like taking photos because they help me remember fun times with my family.All in all, we have a great time. What about you How do you spend this 55 day 第四部分 读写综合(共两节,满分25分)第一节 阅读下面短文,根据短文内容回答问题。(每小题2分,共10分)My uncle Ivan is a doctor. He goes to work on weekdays. He gets up at six forty in the morning. After twenty minutes, he has a quick (快的) breakfast, because he starts (开始) to work at seven forty. And he needs about half an hour to get to the hospital (医院). He’s never late for work.In the hospital, he works hard (努力地). After four hours’ work, Ivan has lunch in the hospital. In the afternoon, he starts to work at two o’clock. He finishes work at seven and then he goes home. He makes dinner at home for his family. He is good at cooking chicken. After dinner, he usually takes a walk with my aunt and my cousin. They sometimes play ball games. He says it’s good exercise. After that he takes a shower and then goes to bed.My uncle says he’s busy but he really likes his life.56.What does Ivan do 57.When does Ivan finish work 58.What does Ivan usually do after dinner 59.What do you think of Ivan’s daily life 60.将短文中画线句子翻译成中文。第二节 情景写作(15分)61.临近寒假,你们学校七年级英语社团将组织一次有关“我的快乐生活”英语征文活动。请你根据以下提示用英语写一篇征文稿,描述你日常的快乐时光。要求:1. 语句通顺,意思连贯;2. 字数70词左右(开头已给出,不计入总词数);3. 文章必须包含所给提示,可适当发挥;4. 文中不得出现真实姓名和学校名称。My Happy TimeI always have a happy time with my friends and my family._________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________参考答案题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10答案 C B C C A C A C A A题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20答案 B B A A A C B B C B题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30答案 C B C A B C B A C A题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40答案 C E C A B C A B C A题号 41 42 43 44 45答案 C A B C B1.C【原文】A: What time do you usually get up B: At 6:40. Then I have breakfast 10 minutes later.2.B【原文】W: I like milk and bread for breakfast. What about you, Tom M: I like fruit.Q: What does Tom like for breakfast 3.C【原文】W: Who often does chores in your family, Daniel M: My parents, but when I finish my homework, I also help do some.4.C【原文】W: Who is your English teacher, Bob M: It’s Miss Lin. She is very kind and we all like her.Q: What is Bob’s English teacher like 5.A【原文】W: Do you have a soccer ball, John Let’s play it.M: Sorry, Jenny. But Diana has one.6.C 7.A【原文】W: What do you usually do in the evening in winter M: Well, I often watch ice hockey games at home with my family. It’s our favourite sport. In spring and fall, I often go out for a walk after dinner.W: That sounds nice. When do you go to sleep M: On school days, I go to bed at 9:30. But on the weekend, I go to bed at 10:30.8.C 9.A【原文】A: I can’t find my new glasses. Do you see them, Emma B: What color are they, Dad A: They are brown.B: No, I don’t see them. Oh, wait a minute. Now I see them, Dad. They’re on your head.A: Oh, thank you, Emma.B: You are welcome.10.A 11.B【原文】W: Frank, what do you usually do in the evening M: Lucy, I usually run for twenty minutes in the evening. That’s one of my family rules.W: Really Who often runs with you M: My father. Because my mother has to finish the housework.12.B 13.A 14.A【原文】W: What’s your favourite day of a week, Barry M: It’s Tuesday.W: What subjects do you have that day M: I have PE and maths. They are my favourites.W: Who is your maths teacher M: Mr Hu. He often makes his classes interesting.W: Do you like history and science M: Yes, I like them. But I think they’re a little difficult for me.15.A 16.C 17.B【原文】M: Mom, where is my basketball W: Your basketball I don’t know. Is it under the green chair, Mike M: No, it isn’t. My English book is under it.W: Is it in the white bookcase M: Oh, no. But my cup is in it.W: I think you can find it in your bag.M: Yes, it’s here. Thanks, mum.18.B 19.C 20.B【原文】 Lisa is a busy girl. Every morning she gets up early. Before leaving home, she always puts her dancing dress in her bag because she likes dancing after school. For lunch, she usually has rice. It’s her favorite food. She thinks it tastes delicious. After a day of study and exercise Lisa feels tired. She should have a rest.C 22.B 23.C【导语】本文主要介绍了Oscar、Kate和Frank三位学生分享的他们各自的日常作息,包括起床、吃早餐、上学、放学后的活动、晚餐、做作业、休闲活动以及睡觉时间等,展现了他们不同的日常习惯。21.细节理解题。根据“At 7:30 a.m., I go to school in my father’s car before he goes to work.”可知,Oscar乘坐他爸爸的车去上学。故选C。22.细节理解题。根据“—Oscar, 13”“—Frank, 13”可知,Oscar和Frank都是13岁,年龄相同。故选B。23.主旨大意题。文章主要围绕Oscar、Kate和Frank三位学生的日常作息展开,描述了他们从起床到睡觉的一系列活动,因此文章主题是Daily routines“日常作息”。故选C。24.A 25.B 26.C 27.B【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了Sarah一家的日常生活以及周末活动。24.细节理解题。根据“Jack makes dinner.”可知,晚餐由Jack准备。故选A。25.细节理解题。根据“After dinner, she washes clothes.”可知,Sarah晚餐后洗衣服。故选B。26.推理判断题。根据“Sometimes she takes a walk with her parents.”可推知,Peter和Mary的外祖父母(即Sarah的父母)有时会在周末和女儿散步。故选C。27.篇章结构题。文章按照时间顺序描述了Sarah一天的生活 (早晨起床、上班、回家后的活动) 以及周末的安排,因此全文以时间为顺序展开。故选B。28.A 29.C 30.A 31.C【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了家长们为孩子们能够按时上学所能做的事情。28.词义猜测题。根据“Let children take a shower before they go to bed. This can help them have a good sleep…”可知,让孩子们在睡觉前洗个澡,这可以帮助他们有一个良好的睡眠;据此可以推断,划线单词“This”指代上文中的“take a shower”。故选A。29.推理判断题。根据“So let children go to bed before 9:30. ”可知,本段主要强调孩子要有充足的睡眠,需要早点睡觉;选项 C“早点睡觉。”符合语境。故选C。30.主旨大意题。根据“Make a good breakfast.”以及本段剩余内容可知,本段主要介绍了早餐的重要性。故选A。31.篇章结构题。通读全文可知,第一段引出话题;第二至第五段介绍了一些帮助孩子按时到校的方法;第六段进行了总结,因此本文属于“总——分——总”结构。故选C。32.E 33.C 34.A 35.B【导语】本文是说明文。围绕“家是甜蜜的港湾”这一主题展开,从在家喜欢做的事、卧室的特别之处、进餐时间的意义以及如何帮忙做家务等方面,阐述家的独特魅力。32.根据前文“It is ‘Home, sweet home.’ This is just another way of saying that it’s nice to be home!”可知,此处强调家的美好,下文紧接着提出“你在家喜欢做什么?”的问题,E选项“我们所爱的许多人和事物都在家中。”既呼应了“家很美好”的核心,又能自然引出下文关于在家活动的内容。故选E。33.前文提出“What do you like best about being at home ”的问题,后文“Maybe you enjoy staying with your mum and dad. Maybe you have a pet you like to play with.”列举了在家喜欢做的事,C选项“或许你喜欢与兄弟姐妹一同玩耍。”与后文列举的内容句式一致、话题相关,属于在家喜欢做的事的合理补充。故选C。34.后文围绕“Your toys, your books, and your favourite things are in your bedroom.”展开,详细描述卧室的特别之处,A选项“你的卧室是让家变得特别的另一件事。”直接点明卧室是让家变得特别的原因之一,能够总领下文关于卧室的内容。故选A。35.前文提到“You can do housework like cleaning, cooking, and other things at your house.”,并举例“Maybe you can help lay the dinner table or clear the places.”,B选项“或许你可以浇浇花园里的花。”与前文举例的句式一致,也是做家务的具体方式,属于合理延伸。故选B。36.C 37.A 38.B 39.C 40.A 41.C 42.A 43.B 44.C 45.B【导语】本文讲述了作者如何通过做家务获得零花钱,并懂得用零花钱做有意义的事情,如为父亲庆生,从而学会合理利用金钱。36.句意:我们通常通过不同的方式从父母那里获得零花钱。modern现代的;funny有趣的;different不同的。根据下文“Some... And some...”列举了不同方式可知,这里表示通过不同的方式从父母那里获得零花钱。故选C。37.句意:对我来说,我通常通过做家务来赚取零花钱。housework家务;homework家庭作业;exercise锻炼。根据“For example, I can get one yuan after cleaning the room.”可知,这里表示我通常通过做家务来赚取零花钱。故选A。38.句意:我喜欢帮助父母做家务。for为了;with和……一起;as作为。根据“help my parents…housework”可知,这里表示帮助父母做家务;help sb. with sth.“帮助某人做某事”,是固定搭配。故选B。39.句意:我发现做家务对我们很有用。remember记得;choose选择;discover发现。根据“doing housework is useful for us”可知,这里表示我发现做家务对我们很有用。故选C。40.句意:而且作为家庭的一员,我们有责任分担家务。member成员;feeling感觉;symbol象征。根据“we have a duty to share the housework”可知,这里表示作为家庭的一员;as a member of...“……的一员”,为固定表达。故选A。41.句意:当我攒够了钱,我经常会买一些自己真正喜欢的东西。only仅仅;soon很快;really真正地。根据“I often buy myself the things I…like”可知,这里表示我经常会买一些自己真正喜欢的东西。故选C。42.句意:我想我可以买一个漂亮的蛋糕来庆祝他的生日。celebrate庆祝;finish完成;change改变。根据“can buy a nice cake to…his birthday”可知,这里表示可以买一个漂亮的蛋糕来庆祝他的生日。故选A。43.句意:我想给他一个惊喜。notice通知;surprise惊喜;reason理由。根据“I won’t tell anyone about this.”可知,这里表示我想给他一个惊喜。故选B。44.句意:也许我将没有钱给自己买任何东西了,但我感到很开心,因为我用钱做了一些有意义的事情。easy容易的;difficult困难的;meaningful有意义的。根据“but I feel happy because I use the money to do something”可知,这里表示我感到很开心,因为我用钱做了一些有意义的事情。故选C。45.句意:它也帮助我们学会以正确的方式利用金钱。work out解决,锻炼;make use of利用;fall in love with爱上。根据“With the money, we can choose to do many great things.”可知,这里表示零花钱帮助我们学会以正确的方式利用金钱。故选B。46.to say 47.me 48.to cook 49.tomatoes 50.really 51.thinks 52.playing 53.flies 54.usually 55.important【导语】本文讲述了国际家庭日的意义以及作者在这一天为家人所做的事情,包括为家人烹饪美食、和家人一起在公园玩耍等,展现了家庭的温馨和快乐。46.句意:国际家庭日是在5月15日,是我们对家人说“我爱你”的好时机。根据“it’s a good time for us...‘I love you’ to our family members.”以及所给词可知,此处指的是“对家人说‘我爱你’”,say“说”,it’s a good time for sb to do sth“对某人来说是做某事的好时机”。故填to say。47.句意:在我的家庭里,我有我的父母和妹妹。他们非常爱我,我也爱他们。根据“They love...very much and I love them, too.”以及所给词可知,此处指的是“他们爱我”,love是动词,后接人称代词宾格作宾语,I的宾格是me。故填me。48.句意:在这一天,我想为他们做一些美味的食物。根据“some delicious food for them”以及所给词可知,此处指的是“烹饪美食”,cook“烹饪”,want to do sth“想要做某事”。故填to cook。49.句意:我妈妈喜欢西红柿,所以我给她做了西红柿炒鸡蛋面。根据“so I make tomato and fried eggs noodles for her.”以及所给词可知,此处指的是“妈妈喜欢西红柿”,tomato“西红柿”,此处表示泛指,应用复数形式。故填tomatoes。50.句意:我妹妹真的很喜欢巧克力,所以我给她做了一个巧克力蛋糕。根据“so I make a chocolate cake for her.”以及所给词可知,此处指的是“妹妹真的很喜欢巧克力”,real“真的”,形容词,此处修饰动词loves,应用副词really“真正地”。故填really。51.句意:她认为它很棒,把它都吃光了。根据“it is great and eats it all.”以及所给词可知,此处指的是“她认为它很棒”,think“认为”,主语是第三人称单数,动词用三单形式。故填thinks。52.句意:我爸爸擅长打乒乓球。根据“ping-pong”以及所给词可知,此处指的是“打乒乓球”,play ping-pong“打乒乓球”,be good at doing sth“擅长做某事”。故填playing。53.句意:我妈妈和我妹妹在放风筝。根据“a kite with my sister”以及所给词可知,此处指的是“放风筝”,fly a kite“放风筝”,主语是第三人称单数,动词用三单形式。故填flies。54.句意:我的家人和我通常在公园的大树下一起拍照。根据“take a photo together under the big tree in the park.”以及所给词可知,此处指的是“通常一起拍照”,usual“通常的”,形容词,此处修饰动词take,应用副词usually“通常”。故填usually。55.句意:你如何度过这个重要的日子?根据“How do you spend this...day ”以及所给词可知,此处指的是“重要的日子”,importance“重要性”,名词,此处修饰名词day,应用形容词important“重要的”。故填important。56.He is a doctor. 57.At seven. 58.He usually takes a walk. 59.He is busy but his life is interesting. 60.他早上6: 40起床。【导语】本文是一篇记叙文,主要介绍了作者的叔叔伊万的日常生活。56.根据“My uncle Ivan is a doctor.”可知,伊万是一名医生。故填He is a doctor.57.根据“He finishes work at seven and then he goes home.”可知,伊万七点结束工作。故填At seven.58.根据“After dinner, he usually takes a walk with my aunt and my cousin.”可知,伊万晚饭后通常散步。故填He usually takes a walk.59.根据“My uncle says he’s busy but he really likes his life.”以及从伊万工作日的工作安排以及晚饭后的活动等可以看出,他的生活忙碌但很有趣。故填He is busy but his life is interesting.60.He“他”;gets up“起床”;at six forty in the morning“在早上 6:40”。故填:他早上6:40起床。61.例文My Happy TimeI always have a happy time with my friends and my family.On weekdays, I enjoy my school life. In class, I listen to the teachers carefully. After class, my classmates and I do sports together. On weekends, I spend time with my family. I help my parents with chores. We also have meals together. During the holidays, I have a wonderful time. I often have a picnic with my friends. Sometimes, we travel to new places.I really enjoy the time with my friends and my family.【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇记叙文,为看图作文;②时态:时态为“一般现在时”;③提示:根据图中提示信息介绍自己日常的快乐时光,注意要点齐全,可适当发挥。[写作步骤]第一步,引出主题;第二步,从工作日、周末及假日三方面具体介绍自己的日常快乐时光;第三步,书写结语,进行总结。[亮点词汇]①carefully认真地②do sports做运动③help sb with sth帮助某人某事[高分句型]I really enjoy the time with my friends and my family. (介词短语作后置定语) 展开更多...... 收起↑ 资源列表 2025-2026学年人教版七年级上英语unit6单元测试(最新题型).docx unit6听力.mp3