江西省赣州市三县联考2025-2026学年高一上学期12月月考英语试题(PDF版,含解析,有听力音频有听力原文)(无听力题答案)

资源下载
  1. 二一教育资源

江西省赣州市三县联考2025-2026学年高一上学期12月月考英语试题(PDF版,含解析,有听力音频有听力原文)(无听力题答案)

资源简介

2025-2026学年度上学期高一年级英语综合检测(二)
答案(详解版)
第二部分
阅读
第一节
A
【导语】这是一篇应用文。作者向读者介绍了去巴塔哥尼亚(Patagonia)最值
得一游的一些地方。
2l.B细节理解题。由文章第一段“if you plan to do hiking or camping,.the best
time for a trip is between the end of November and the beginning of March.”(如果你
打算徒步旅行或露营,旅行的最佳时间是在11月底到3月初之间。)以及选项可
知,B项December25一January15(12月25日一1月15日)时间符合。故选B。
22.D细节理解题。由文章第三段“the Futaleufu River is often referred to as one of
the best white water spots for rafting in the world.The scenery along the river is
unique and,due to its location,still pretty much untouched.”(Futaleuf河经常被称为
世界上漂流的最佳白水景点之一。沿河风景独特,由于其地理位置,至今几乎未
开发。)可知,由于地理位置,现在Futaleufi还有很多未开发的地方。故选D。
23.A细节理解题。由文章第五段“you should take some time and go for a
multi-day hike to experience as much of it as possible:glaciers,forests,impressive
mountain ranges,lagoons and rivers.”(你应该花点时间进行多日徒步旅行,尽可
能多地体验公园内的冰川、森林、山脉、湖泊和河流等景观。)可知,作者建议
进行多日徒步旅行。故选A。
B
【导语】这是一篇记叙文。文章介绍了58岁的DonnaJean Wilde因手腕受伤开始
练习平板支撑,通过每日高强度训练,最终以4小时30分11秒的成绩打破女子
平板支撑世界纪录的故事,并分享了她的感悟。
24.A细节理解题。根据第一段“But58-year-old DonnaJean Wilde held her plank
for 4 hours,30 minutes,and 11 seconds!She set the women's world record for the
longest plank time!(但58岁的DonnaJean Wilde保持了4小时30分l1秒的平板
支撑!她创造了女子最长平板支撑时间的世界纪录!)”可知,DonnaJean Wilde
在平板支撑项目中创造了纪录。故选A。
25.D细节理解题。根据第二段“But about 10 years ago,Wilde broke her wrist(手
腕).She couldn't exercise the way she was used to.She started planking.(但大约l0
年前,王尔德摔断了手腕。她无法再用以前习惯的方式锻炼,于是开始练习平板
支撑)”可知,DonnaJean Wilde开始练习平板支撑是因为受伤后需要新的锻炼方
式。故选D。
26.C细节理解题。根据第四段“The last hour was the most challenging,.'she said.
n the final30 minutes,.Wilde just focused on breathing and stayed calm.(“最后一小
时是最具挑战性的,”她说。在最后的30分钟里,Wilde只是专注于呼吸,保持
冷静)”可知,挑战当天最艰难的时段,DonnaJean Wilde通过保持冷静和专注来
坚持。故选C。
27.B推理判断题。根据第二段“To prepare for the record,she practiced for up to
six hours a day.(为了准备冲击纪录,她每天练习长达6小时)”可知,DonnaJean
Wilde的成功源于持续的高强度练习。选项B“Practice makes perfect.(熟能生巧)”
符合故事传达的道理一一通过反复练习实现目标。故选B。
C
【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了词典随语言发展而更新的特点,包
括新词筛选标准、词典编纂者的工作及互联网对词典更新的影响。
28.C细节理解题。根据第二段中的“To find new words entering the language,
lexicographers read widely,looking at major publications and checking what people
are searching for online.(为了找到进入语言体系的新词,词典编纂者广泛阅读,
查阅主要出版物并查看人们在网上搜索的内容。)”可知,词典编纂者主要通过查
阅主要出版物和网络搜索来寻找新词。故选C。2025-2026学年度上学期上犹中学高一年级
8.Where does the conversation take place
A.On the phone.
B.In the man's house.C.In the company.
英语综合检测(二)
9.How much will the woman pay for the rent per month
全卷满分150分考试用时120分钟
A.$650.
B.$700.
C.$750
第一部分听力(共两节,满分30分)
10.For what does the woman have to pay herself
A.The TV.
B.The furniture.
C.The water and electricity
第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)
听第8段材料,回答第11至13题。
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选
11.What colour is the man s shirt now
项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一
A.Bright red.
B.Light pink.
C.Bright pink.
遍。
12.How did the man wash his shirt
1.What does the woman ask the man to do
A.He had it dry-cleaned.
A.Turn off the light.
B.Turn on the TV.
C.Bring some snacks.
B.He washed it by hand.
2.What does the man mean
C.He washed it in a washing machine
A.Susan lives in America now.
13.What will the man probably do in the end
B.Susan lived in America for 12 years.
A.Keep the shirt.B.Return the shirt.
C.Change the shirt.
C.Susan moved to America 12 years ago.
听第9段材料,回答第14至17题。
3.Why is the man late
14.What does Vivian dislike about Aunt Wang
A.He had a car accident.
A.Her food.
B.Her rules.
C.Her bad habits.
B.He got stuck in traffic
15.How does Vivian feel about eating at Grandma's
C.He got up later than usual.
A.Stressed.
B.Unhappy.
C.Relaxed.
4.What is the woman talking about
16.Who will have a basketball game tonight
A.A piece of news.
B.Her new pet
C.The good weather
A.Charles
B.Flora
C.Lily.
5.What does Alice think of Sam Smith's second album
17.What will Charles do next week
A.Boring.
B.Confusing
C.Wonderful.
A.Hold a party.
B.Visit Vivian.
C.Eat at Aunt Wang's.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听第10段材料,回答第18至20题。
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项
18.Why is the speaker giving this talk
中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟:听完后,
A.To attract tourists to the centre.
各小题将给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。
B.To encourage children to explore the centre
听第6段材料,回答第6、7题。
C.To introduce the main attractions of the centre.
6.What is the woman more interested in now
19.Where is the Toddler's Play Pool
A.Playing tennis.
B.Playing the piano.
C.Playing basketball.
A.Close to the entrance.B.On the right of the Petting Zoo.
7.What is the relationship between the speakers
C.On the left of the bridge.
A.Old teammates.
B.Teacher and student.
C.Former classmates
20.What is for the older kids only
听第7段材料,回答第8至10题。
A.Petting Zoo.B.Waterworld.
C.Fairy Palace.
第1页/共6页

展开更多......

收起↑

资源列表