辽宁农业职业技术学院2026年单招(中职毕业生)中职文化素质测试复习题——英语(含答案)

资源下载
  1. 二一教育资源

辽宁农业职业技术学院2026年单招(中职毕业生)中职文化素质测试复习题——英语(含答案)

资源简介

辽宁农业职业技术学院2026年单招(中职毕业生)
中职文化素质测试复习题——英语
1. The number of tourists to the resort _____ by 10%.
  A. differed
  B. persuaded
  C. declined
  D. avoided
  答案:C
2. I am really_____about the prospect of working abroad.
  A. exciting
  B. excited
  C. excit
  D. excitment
  答案:B
3. It is _____ useful gadget. I bought it last week.
  A. a
  B. an
  C. the
  D. /
  答案:A
4. I did not go the cinema last night. _____ I had to finish my homework.
  A. If
  B. Although
  C. Why
  D. Because
  答案:D
5. -- Must I return the dictionary today
  -- No, you ____. you can return it tomorrow.
  A. can not
  B. need not
  C. must not
  D. will not
  答案:B
6. -- _____students are there in your class
  -- Forty-nine.
  A. How many
  B. How often
  C. How much
  D. How soon
  答案:A
7. We can not find our car. Could you help_____ find it
  A. us
  B. we
  C. our
  D. ours
  答案:A
8. Sam walked in, with the rest of the boys _____ closely behind.
  A. to follow
  B. following
  C. followed
  D. follows
  答案:B
9. --What is your brother doing now
  -- He____ in his room.
  A. listening to music
  B. listened to music
  C. has listened to music
  D. is listening to music
  答案:D
10. -- I can _____keep my eyes open.
  -- You are almost falling asleep.
  A. nearly
  B. hardly
  C. really
  D. suddenly
  答案:B
11. She feels so excited. At this time tomorrow afternoon she _____ to Beijing.
  A. will be flying
  B. will fly
  C. have flown
  D. have been flying
答案:A
12. It is reported that people throw _____ plastic bags along this street every day.
  A. hundred
  B. hundreds
  C. hundred of
  D. hundreds of
  答案:D
13. Jim sits behind me, so I sit _____ him.
  A. at the top of
  B. at the end of
  C. in the middle of
  D. in front of
  答案:D
14.----- _________ you sing an English song --- Yes, I can.
  A. May
  B. Can
  C. Must
  D. Need
  答案:B
15. Tony lent me the money, _________ that I'd do as much for him.
  A. hoping
  B. to hope
  C. hoped
  D. having hoped
  答案:A
16. When you leave, please turn off the light _____ energy.
  A. save
  B. saving
  C. saved
  D. to save
  答案:D
17. Only after Mary read the composition the second time ________ the spelling mistake.
  A. did she notice
  B. she noticed
  C. does she notice
  D. she has noticed
  答案:A
18. We should leave early tomorrow morning, ______ we will not get there on time.
  A. so
  B. but
  C. or
  D. and
  答案:C
19. Debbie is growing fast. She is even _____ than her mother.
  A. tall
  B. taller
  C. tallest
  D. the tallest
  答案:B
20. Tom will call me as soon as he _____ home.
  A. gets
  B. has got
  C. got
  D. will get
  答案:A
21. ______ less milk in this bottle than in that one.
  A. There have
  B. There has
  C. There is
  D. There are
  答案:C
22. -----Did you go to the cinema last night
  -----Oh, no. I _____ go to the cinema. The tickets, you know, are too expensive.
  A. always
  B. hardly
  C. usually
  D. often
  答案:B
23. George said that he would come to school to see me the next day, but he _______.
  A. wouldn't
  B. didn't
  C. hasn't
  D. hadn't
  答案:B
24. ----Would you like to go to the amusement park --If Jack does, _____.
  A. I go, too
  B. so will I
  C. neither will I
  D. so do I
  答案:B
25. ____ wake up your sister, Ben. She needs a good sleep.
  A. Don't
  B. Doesn't
  C. Aren't
  D. Can't
  答案:A
26. Old Mr Black lives happily with his three dogs. ______ of them are part of his family.
  A. Both
  B. All
  C. None
  D. Neither
  答案:B
27.----- Alice, is this your dictionary
  -----Let me see. Oh, no. ____ is in my school bag.
  A. Myself
  B. Me
  C. My
  D. Mine
  答案:D
28. It is by no means clear ________ the president can do to end the strike.
  A. how
  B. which
  C. that
  D. what
  答案:D
29. I heard that Line 1 of Ningbo Subway _____ last month.
  A. was tested
  B. is tested
  C. tests
  D. tested
  答案:A
30. ----Would you like to go to the concert with me
  -----I'd love to, _____ I'm afraid I have no time.
  A. so
  B. or
  C. and
  D. but
  答案:D
31. The secretary arranged a(n) _________ time and place for the applicants to have an interview.
  A. important
  B. spare
  C. public
  D. convenient
  答案:D
32. You have never visited the place before, ________ you
  A. have
  B. did you
  C. didn't you
  D. haven't
  答案:A
33. I think it's really _____ hard work for me to finish the job in twenty minutes.
  A. a
  B. an
  C. the
  D. /
  答案:D
34. Because of Project Hope, ____ children have better lives.
  A. thousand
  B. thousands
  C. thousand of
  D. thousands of
  答案:D
35. Please turn to Page _____ and read the _____ story.
  A. Ten; two
  B. Ten; second
  C. Tenth; second
  D. Tenth; two
  答案:B
36. The robot can help me sweep the floor. _____ smart invention it is!
  A. What
  B. What a
  C. What an
  D. How
  答案:B
37. Take care when you are driving, _____ in a summer storm like this.
  A. immediately
  B. especially
  C. probably
  D. recently
  答案:B
38. The research lacks ________ evidence, and therefore, its conclusions are doubtful.
  A. solid
  B. fierce
  C. severe
  D. potential
  答案:A
39. The workers will build a new railroad _____ the two cities.
  A. since
  B. between
  C. as
  D. during
  答案:B
40. Alice felt happy to receive some gifts on _____ birthday.
  A. twelve
  B. twelfth
  C. the twelfth
  D. next
  答案:C
41. The English teacher told us to get there ______ half past seven.
  A. in
  B. on
  C. off
  D. at
  答案:D
42. The newcomer went to the library the other day and searched for ___________ they could find about Mark Twain.
  A. wherever
  B. however
  C. whatever
  D. whichever
  答案:C
43. The teacher is already standing here. Do you know when she _____
  A. comes
  B. came
  C. is coming
  D. was coming
  答案:B
44. I'm not hungry because I have _____ had lunch.
  A. ever
  B. never
  C. just
  D. still
  答案:C
45. I had hardly got to the office ______ my wife phoned me to go back home at once.
  A. when
  B. than
  C. until
  D. after
  答案:A
46. Be _________. You can't expect me to finish all this work in so little time.
  A. reasonable
  B. confident
  C. creative
  D. grateful
  答案:A
47. The athlete's years of hard training _________ when she finally won the Olympic gold medal.
  A. went on
  B. got through
  C. paid off
  D. ended up
  答案:C
48. We're sure that the environment in our city _____ greatly through our work in the near future.
  A. improved
  B. was improved
  C. has improved
  D. will be improved
  答案:D
49. Harry has decided _____ an online shop after graduating from school.
  A. open
  B. to open
  C. opened
  D. opening
  答案:B
50. ----How long is the bridge
  -----It's _____.
  A. 300-meter-long
  B. 300-meters long
  C. 300 meters long
  D. 300 meter long
  答案:C
51. ______ exciting sport it is to climb the mountains!
  A. How
  B. What
  C. What a
  D. What an
  答案:D
52. It's warm inside. Why not _____ your coat
  A. take away
  B. take up
  C. take down
  D. take off
  答案:D
53. The boats take different routes, but they all _____ in the same place.
  A. give up
  B. clear up
  C. end up
  D. make up
  答案:C
54. The letters for the boss _________ on his desk but he didn't read them until three days later.
  A. were put
  B. was put
  C. put
  D. has put
  答案:A
55. Richard turned off the computer after he had finished _______ the email.
  A. write
  B. to write
  C. writing
  D. wrote
  答案:C
56. Before you quit your job, _____ how your family would feel about your decision.
  A. consider
  B. considering
  C. to consider
  D. considered
  答案:A
57. I knocked on the door several times but _____ answered, so I left.
  A. everybody
  B. anybody
  C. somebody
  D. nobody
  答案:D
58. He was wearing a pair of sunglasses and I didn't _____ him at first.
  A. advise
  B. promise
  C. recognize
  D. hear
  答案:C
59. Liu Xiang _______ by his coach to train regularly.
  A. advised
  B. advises
  C. was advised
  D. be advised
  答案:C
60. Susan and Lily _____ tomatoes and other vegetables on the farm this time yesterday.
  A. pick
  B. picked
  C. are picking
  D. were picking
  答案:D
61. Your digital watch is quite nice. Where did you buy _______ I want to buy ____, too.
  A. one; one
  B. it; it
  C. one; it
  D. it; one
  答案:D
62. Not until he retired from teaching three years ago ________ having holiday abroad.
  A. he had considered
  B. had he considered
  C. he considered
  D. did he consider
  答案:D
63. She says her favorite ____ is English.
  A. color
  B. sport
  C. subject
  D. book
  答案:C
64. ----Do you see the good-looking young man
  -----_____ is a famous Korean film star.
  A. He
  B. His
  C. Him
  D. Himself
  答案:A
65. A mobile phone with 5G can send videos much ______ than the one with 4G.
  A. fast
  B. faster
  C. fastest
  D. the fastest
  答案:B
66. The dog may be a good companion for the old. ________, the need to take it for walks may be a disadvantage.
  A. Besides
  B. However
  C. Therefore
  D. Instead
  答案:B
67. There _____ lots of people at the restaurant when I got there.
  A. is
  B. was
  C. are
  D. were
  答案:D
68. My family and I had a(n) _____ trip in Taiwan because of the typhoon and rainstorm.
  A. suitable
  B. unpleasant
  C. comfortable
  D. impatient
  答案:B
69. Be quick! The game will begin _____.
  A. immediately
  B. recently
  C. carefully
  D. luckily
  答案:A
70. --Whose T-shirt is this --It _____ be Tony's. I am not sure.
  A. may
  B. must
  C. will
  D. can
  答案:A
71. This machine is very easy _________ . Anybody can learn to use it in a few minutes.
  A. operating
  B. to be operating
  C. operated
  D. to operate
  答案:D
72. China has been pushing the reform of public hospitals ___________ all its citizens.
  A. in charge of
  B. for the purpose of
  C. in honor of
  D. for the benefit of
  答案:D
73. He __________ several jackets and finally picked out a blue one.
  A. went on
  B. took on
  C. tried on
  D. got on
  答案:C
74. Lianyungang is _____ attractive city. It's such _____ nice place that many tourists come here every summer.
  A. a; a
  B. the; /
  C. an; /
  D. an; a
  答案:D
75. Jerry did not regret giving the comment but felt _________ he could have expressed it differently.
  A. why
  B. how
  C. that
  D. whether
  答案:C
76. ----This problem is far _____ me; I'm afraid I can't work it out.
  -----Don't worry, we will help you.
  A. beyond
  B. beside
  C. behind
  D. between
  答案:A
77. Many people have donated that type of blood; however, the blood bank needs ______.
  A. some
  B. less
  C. much
  D. more
  答案:D
78. Which do you prefer, tea _____ coffee
  A. but
  B. so
  C. or
  D. and
  答案:C
79. Eighteen kids died in the school bus accident in Gansu Province. It's _____ one that I have ever heard of.
  A. a very serious
  B. a more serious
  C. the most serious
  D. the least serious
  答案:C
80. It's dark. I can't see the words on the blackboard _____.
  A. carefully
  B. clearly
  C. silently
  D. patiently
  答案:B

展开更多......

收起↑

资源预览