资源简介 基础知识默写(学生用书247~248页)1.diet n.日常饮食 vi.节食2.balance vt.平衡;权衡 n.天平;平衡;余额balanced adj.平衡的;均衡的3.curiosity n.好奇心curious adj.好奇的4.lie n.谎话;谎言 vi.说谎5.customer n.顾客;消费者6.weakness n.缺点;虚弱;弱点7.strength n.强项;长处;力量strengthen v.加强8.consult vt.咨询;请教;商量consultant n.顾问;咨询者9.poisonous adj.有毒的poison n.毒;毒物10.debt n.债;债务11.limit vt.限制;限定 n.界限;限度limited adj.有限的limitation n.界限;限制12.benefit n.利益;好处 vt.& vi.有益于;有助于;受益beneficial adj.有益的13.combine vt.& vi.(使)联合;(使)结合combination n.结合(体)14.fry vt.& vi.油煎;油炸15.raw adj.生的;未加工的16.discount n.折扣17.fibre n.纤维;纤维制品18.breast n.胸部;乳房19.roast adj.烤制的 v.烤;烘;烘烤20.slim vi.变细;减肥 adj.苗条的;纤细的21.digest v.消化 n.摘要;概要22.glare vi.怒目而视;闪耀 n.怒视;炫目的光23.spy vt.& vi.窥探;秘密监视 n.间谍;侦探24.sigh v.叹气;叹息 n.叹息;叹息声25.cooperation n.合作;协作cooperate v.合作26.ought to应当;应该27.lose weight体重减轻;减肥28.get away with受到从轻发落;(做坏事)不受惩罚29.tell a lie/lies说谎30.win...back赢回;重新获得31.earn one’s living谋生32.in debt欠债33.glare at怒目而视34.spy on暗中监视;侦查35.cut down削减;删节36.before long不久以后37.put on weight增加体重38.“Nothing could be better,” he thought.他想:“再没有比这些更好(吃)的了。”39.He could not have Yong Hui getting away with telling people lies! 他可不能让雍慧哄骗人们却不受惩罚!40.“According to my research,neither your restaurant nor mine offers a balanced diet,” explained Wang Peng.王鹏解释道:“根据我的研究,你我两家餐馆所提供的都不是平衡膳食。”基础知识夯实Ⅰ.语境填词1.Age determines whether an American can be given a discount(折扣),which is a common practice in American business life today.(2018·江苏兴化模拟)2.He likes light food,which can easily be digested(消化).3.It is not good for young ladies to keep slim(苗条) at the cost of their health.4.Though not very big,the restaurant is popular in our area.It is always crowded with customers(顾客) at meal times.(2016·全国Ⅰ)5.He sensed a great potential in her despite her weaknesses(缺点).(2016·江苏)6.If you continue doing that,you will be deep in debt(欠债) and the situation will get even worse for you.7.The busier we are,the more attention we should pay to food.Therefore,I prefer to cook food at home and go on a balanced(balance) diet.(2018·安徽安庆三模)8.Summer makes me full of energy and I feel I have the strength(strong) to do most difficult things in my life.9.He gave in to curiosity(curious) and opened the letter addressed to his sister.10.She was bitten on the ankle by a poisonous(poison) snake.11.No matter what you do,though,make sure it is something beneficial(benefit) to your professional growth.(2018·陕西宝鸡模拟)12.There are some countries in which the supply of fuel is very limited(limit).13.The meeting discussed how to promote cooperation(cooperate) between the two countries.14.The architecture in the town centre is a successful combination(combine) of old and new.15.His work as a consultant(consult) consisted in advising foreign companies on the siting of new factories.Ⅱ.选词成篇Everyone hopes to be in good health.To 1.keep fit,you should 2.keep a balanced diet.Try to eat foods low in fat because foods containing too much sugar and fat will make you 3.put on weight easily.Therefore,you should 4.cut down on the amount of foods rich in sugar and fat.At the same time,it is very important to form good living habits.5.For the benefit of your health,it is necessary to have enough sleep.In order to 6.earn his living,Tom opened a slimming shop to help people 7.lose weight.However,due to poor management,8.before long the shop closed down and Tom was 9.in debt.To our great astonishment,he borrowed money from his friends by 10.telling a lie.We couldn’t have him 11.getting away with it.Ⅲ.完成句子1.As far as I’m concerned,nothing is more important than studying hard.(否定词+比较级)就我个人而言, 努力学习最重要。2.It must have rained last night,for the ground is very wet.(must)昨天晚上一定下过雨, 因为地上很湿。 3.Our teachers won’t have us carrying mobile phones to school.(have sb.doing)老师不允许我们把手机带到学校来。 4.She was neither as slim nor as healthy as I was.(neither ...nor...)她既不如我苗条也不如我健康。1.与“购物”相关的词一览(1)customer顾客(2)consumer消费者(3)discount打折(4)payment支付(5)promotion促销2.以-ed结尾的常见形容词集锦(1)balanced平衡的(2)limited有限的(3)learned博学的(4)devoted挚爱的(5)experienced有经验的3.与“减肥”有关的短语(1)lose weight减肥 (2)put on weight体重增加(3)be/go on a diet节食4.“不久”家族(1)before long不久以后(2)shortly after不久后(3)soon after不久之后;稍后(4)by and by不久以后 balance n.平衡;天平;余额vt.平衡;权衡;使相等 (1)on balance总的说来keep/lose (one’s) balance保持/失去平衡off balance失去平衡;不知所措(2)balance...against权衡,比较(3)balanced adj.平衡的;均衡的(1)Before making the final decision,you’d better balance the advantages against the disadvantages.(2)A balanced(balance) diet provides nutrition for your body.(3)Rich countries gain more from powerful Ni?os,on balance(总的说来),than they lose.(2016·江苏)[熟词生义] 选择句子中balance的汉语意思(4)My bank balance isn’t good. C A.天平 B.平衡 C.余额;结余[图解助记] (1)strengths and weaknesses优点和缺点build up one’s strength强身健体(2)strengthen v.加强[写出下列句子中strength的汉语意思](1)It’s important to know your own strengths and weaknesses.优点(2)As for me,I’m crazy about basketball since it has been giving me strength to confront the challenges in my life. (2018·全国Ⅲ)力量(3)Maths is my strength,while I don’t do well in English.强项[单句语法填空](4)To avoid knee pain,you can run on soft surfaces,do exercises to strengthen(strength) your leg muscles,avoid hills and get good running shoes.(2018·全国Ⅰ) (1)consult a dictionary查字典consult sb.请教某人consult with sb.about/on sth.就某事与某人商量(2)consultant n.顾问(1)I’m a 34-year-old man,married,live in a nice house,and have a successful career as an educational consultant(consult).(2016·天津)(2)After consulting with her daughter(同女儿商量之后),she decided to take on the part. [图解助记]易错点拨 consult用作“请教;咨询;查阅”解时,多用作及物动词;作“商量”解时,多用作不及物动词,后跟with sb.,意为“和某人商量”。 limit n.界限;限度vt.限制;限定(1)set a limit to/on限制……beyond the limit超过限度within the limits of限定在……范围内There is a/no limit to...……是有限的/无限的。(2)limit...to...把……限定在……范围内(3)limited adj.有限的be limited to受限于……(1)We must set a limit to/on the expense of the trip.我们必须对旅游费用定一个限额。(2)Our funds were limited(limit),and none of the houses in our price range seemed satisfactory.我们的资金有限,在我们的价格范围内没有一幢房子看起来令人满意。(3)Is there any limit to the amount of time we have?我们的时间有限制吗?(4)What would you do if you had 5,but were limited to two hours to make as much money as possible?(2018·河南周曲一中模拟)如果你有5美元,要想在2小时内赚最多的钱,你会怎么做呢?易错点拨 当谈论某公司为有限公司时,limited像一般形容词一样,用作前置定语(不缩略为Ltd):This is a limited company.这是一个股份有限公司。但若用于公司名称中,则总是后置(可缩略为Ltd):We’ve just signed an agreement with Carsons Ltd.我们刚刚与卡森斯有限公司签订了协议。 benefit v.有益于;有助于;受益n.好处;利益;成效(1)benefit sb./sth.对某人/物有益benefit from/by从……中受益(2)be of benefit to对……有益for one’s benefit=for the benefit of sb.为了某人的利益(3) beneficial adj.有益的be beneficial to对……有益[一句多译] 新规定对所有学生都有好处。(1)The new regulation will be of benefit to all the students.(be of benefit)(2)The new regulation will be beneficial to all the students.(beneficial)(3)All the students will benefit from the new regulation.(benefit from)(4)The new regulation will benefit all the students.(benefit vt.)易错点拨 benefit作为及物动词,其宾语总是“受益者”,而不能是所受的“益处”。要表示“受益于某事(物)”,英语习惯上用benefit by/from sth.。 (1)combine...with/and...把……与……结合起来(2)combination n.结合;联合;联合体;结合物in combination with与……联合;与……共谋(1)This combination(combine) of healing myself and healing the world struck me as the perfect solution.(2017·天津)(2)When combined(combine) with berries or slices of other fruits,frozen bananas make an excellent base for thick,cooling fruit shakes and low fat “ice cream”.(2018·全国Ⅱ)(3)The study of traditions should be combined with practice(与实践相结合).(2018·全国Ⅲ) get away from从……脱离;逃脱;摆脱get across解释清楚,使人了解;传达get over克服;恢复,get down to开始;着手get round/around/about走动;?消息等?传开get through完成;接通电话;通过[根据语境用get短语的正确形式填空](1)If you cheat in the exam you’ll never get away with it.考试作弊必予追究。(2)My father telephoned the police station,but it couldn’t get through.(2018·浙江)我父亲给警察局打了电话,但没能打通。(3)Word got round/around/about that he had resigned.传言他已辞职。(4)He is not very good at getting his ideas across.他不善于把自己的想法表达清楚。 cut in插话cut up切碎;使伤心cut out删除;剪下cut through开辟cut off切断;中止;隔绝[写出下列句子中cut down的汉语意思](1)He tried to cut down on smoking but failed.减少;削减(2)Cut down the article so as to make it fit the space available on the paper.删节;删减(3)He cut down the tree and cut it up for firewood.砍倒[完成句子](4)He was badly cut up by the death of his son.他因儿子的死极为悲伤。(5)When their children lived far away from them,these old people felt cut off from the world.(2016·浙江)当孩子们住得离他们很远时,这些老人们感觉与外界隔离了。易错点拨 表示“减少;削减”时,可用cut down,也可用cut down on。“Nothing could be better,” he thought.他想:“再没有比这些更好?吃?的了。”否定词与比较级连用表达最高级意义。最高级意义的多种表达法:(1)比较级+than+(2)否定词+so/as+形容词(副词)原级+as(3)否定词+形容词(副词)比较级(+than)(4)the+形容词(副词)最高级[一句多译] 汤姆是他班上最聪明的学生。(1)Tom is more intelligent than any other student in his class.(2)Tom is more intelligent than any of the other students in his class.(3)Tom is more intelligent than all the other students in his class.(4)Tom is more intelligent than anyone else in his class.(5)No one is as intelligent as Tom in his class.(6)No one is more intelligent than Tom in his class.(7)Tom is the most intelligent student in his class.He could not have Yong Hui getting away with telling people lies!他可不能让雍慧哄骗人们却不受惩罚!(1)have sb.doing...①允许某人做某事(常用于否定句);②让某人一直做某事。(2)have sb.do...让某人做某事(3)have sth.done请/让某人做某事;(主语)遭遇到某事(4)have sth.to do有事情要做(不定式作定语)(1)I won’t have you making(make) the same mistake again and again.(2)It is not a good idea to have the machine running(run) all the time.(3)I was watching the clock all through the meeting,as I had a train to catch(catch).(4)When he was riding a bike in the street,he had his arm broken(break).Ⅰ.单句语法填空1.I can’t go to watch the football match with you tonight for I have an important meeting to attend(attend).2.The information about each word in a pocket dictionary is generally limited(limit).3.They help us understand science subjects better and arouse our curiosity(curious) about scientific discoveries.4.Mr Stevenson is great to work for—I really couldn’t ask for a better(good) boss.5.You have to balance the advantages of living in the countryside against the disadvantages.6.Learn to combine your knowledge with experience,and you are sure to succeed.7.Some people believe that they can’t help putting(put) on weight as they get older.8.Keeping good mood and exercising regularly are beneficial(benefit) to one’s health.9.You see,a bit of respect and cooperation(cooperate) can do the job better.10.We could not have him getting(get) away with a fine,for he had made such a serious offence.Ⅱ.单句改错(每小题仅有1处错误)1.We must limit the expenses what we can afford.2. the doctor,and you will get the full information on the disease.3.They are selling old-fashioned clothes a discount.4.Neither his parents nor he going to China next year.5.The two fools just stood there, at each other and saying nothing.6.He has to avoid fat because his body can’t digest for it.Ⅲ.教材与语法填空Wang Peng felt very frustrated 1.when he saw none of his regular customers would eat in his restaurant.In his opinion,nothing could be 2.better(good) than his fried rice,barbecued mutton kebabs,roast pork or his sugary cola.Who won his customers?He followed one of his best 3.friends(friend) into Yong Hui’s 4.newly(new) opened slimming restaurant and was amazed at the menu there:rice,raw vegetables,fruit and water.It was obvious that Yong Hui was telling lies when promising to make the customers 5.thinner(thin).In order to win his customers 6.back,he went to the library to do some research,7.which showed Yong Hui’ s menu didn’t give the customers energy-giving food.Having found out the weakness of Yong Hui’s menu,Wang Peng wrote his own sign,8.saying(say) energy-giving food served.In fact,there was weakness in Wang Peng’s menu,too.Food at his restaurant 9.contains(contain) too much fat.So the only solution is to combine the two menus together to be a 10.balanced(balance) menu.Ⅳ.教材与短文改错Finally,Yong Hui and Wang Peng could began to talk about menus and balanced diets in the peace.They found that neither of their restaurants offer a balanced diet.So they decided to combine our ideas and provide a balanced menu with food full with energy and fibre.Their balanced diets became such a success that before long Wang Peng became much slim and Yong Hui put more weight.After some time the two found that their business cooperations had turned into a personally one.At last they got married and lived happy ever after.答案Finally,Yong Hui and Wang Peng could to talk about menus and balanced diets in the peace.They found that neither of their restaurants a balanced diet.So they decided to combine ideas and provide a balanced menu with food 或 energy and fibre.Their balanced diets became such a success that before long Wang Peng became much and Yong Hui put more weight.After some time the two found that their business had turned into a one.At last they got married and lived ever after.Ⅴ.教材与微写作写作素材(关于健康饮食)1.玛丽是个胖女孩,想减肥变得苗条。(定语从句)2.她没有咨询医生而是只吃生的蔬菜。3.很快,她发现自己的精力大不如前,容易疲劳,并失去了信心。(as...as...)4.后来她意识到她应该保持平衡饮食。(宾语从句)5.此外,为了他的健康,充分的休息是必要的。(it作形式主语)连句成篇——根据提示利用本单元所学知识补全短文Mary,1.who was a fat girl,wanted to 2.lose weight to become slim.She didn’t 3.consult the doctor and just 4.lived on raw vegetables.Soon she found she 5.was not as energetic as before and got tired easily and 6.lost heart.Later she realized 7.(that) she ought to keep a balanced diet.Meanwhile,8.it is necessary to have enough rest for the benefit of her health.Ⅰ.阅读理解(2019·云南曲靖一中质检)It’s known to all that coffee can make you feel more awake,and now it seems that coffee may also improve your maths skills.And the best news is that you don’t even need to drink it to see the improvements—you just need to smell it.Coffee is actually very healthy.It is loaded with antioxidants and beneficial nutrients that can improve your health.The studies show that coffee drinkers have a much lower risk of developing several serious diseases.A new study by researchers from Stevens Institute of Technology has revealed that the scent of coffee may help your maths skills.Professor Adriana Madzharov,who led the study,said,“It’s not just that the coffee-like scent helped people perform better on analytical tasks,which was already interesting.But they also thought they would do better,and we proved that this expectation was at least partly responsible for their improved performance.”In the study,100 business students took a 10-question algebra test.Half the group took the test in the presence of a coffee-like scent,while the other half took the test in an unscented room.The results revealed that the group in the coffee-smelling room scored significantly higher on the test than those in the unscented room.In a follow-up study,the researchers quizzed 200 new participants on their belief about various scents and their effects on human performance.Their answers showed that they believed they would feel more alert in the presence of a coffee scent.This suggests that their expectations about performance may have influenced their improved skills.The researchers believe that the findings could have major effects on the real world.Professor Madzharov added,“Olfaction(嗅觉) is one of our most powerful senses.Employers,architects,building developers,retail space managers and others,can use subtle scents to help shape employees’ or occupants’ experience with their environment.It’s an area of great interest and potential.”语篇解读 本文属于说明文。文章提出了闻一闻咖啡就能提高数学技能这一观点以及对此观点的研究。1.Which of the following best explains “scent” underlined in Paragraph 2?A.Flavor. B.Smell.C.Taste. D.Fragrance.答案 B解析 词义猜测题。由第一段前两句可知,你只需要闻一闻咖啡的气味就能提高你的数学能力,再根据画线词所在句可知,这里的研究表述和第一段一致,从而可以猜测出scent为“气味”之意。flavor指“食物或饮料尝起来的味道”;fragrance是指“芳香,香水”,都不符合语境。故选B。2.What does the author intend to do in Paragraph 3?A.Summarize the previous paragraphs.B.Introduce a new topic for discussion.C.Add some background information.D.Provide some evidence for the findings.答案 D解析 推理判断题。第三段中提到了科学家们找了100个学生做实验的过程及实验结果,由此可知,是为研究发现提供依据。故选D。3.What can we infer from the passage?A.200 new participants took a 10-question maths test.B.50 business students scored higher in the maths test with the presence of coffee-like scent than those without the scent of coffee.C.150 new participants believed coffee have influenced their improved skills.D.100 business students thought they would feel more alert in the presence of a coffee scent.答案 B解析 推理判断题。由第三段可知,实验结果显示,在有咖啡味的房间考试的一组学生得分要明显高于在没有咖啡味的房间考试的另外一组学生。故选B。4.What can be a suitable title for the text?A.The Scent of Coffee May Help One’s Maths SkillsB.The New Function of CoffeeC.The New Findings of Coffee Will Affect the WorldD.Coffee is Very Healthy答案 A解析 标题归纳题。由第二段第一句“A new study by researchers from Stevens Institute of Technology has revealed that the scent of coffee may help your maths skills.” 可知,文章提出了闻咖啡味能提高数学技能这一观点,下文则涉及对此观点的研究。故选A。Ⅱ.完形填空A Gift on a Small Slip of PaperOver the holidays last year,my team at work did a“Secret Santa” gift exchange.We all 5 a name out of a jar,and prepared our assigned person small fun 6 in two weeks.Then,we all met after work one day for a final “reveal” where we 7 our real gifts.Usually,these kinds of gift exchanges feel a bit more 8 material things than I like to be, 9 I wanted to be a team 10 ,so I went along with it.It 11 up being fun to make secret 12 for some meaningful gifts to give my colleague.On the evening of our final gift-giving exchange,the person who had picked my name out of the jar totally blew me away with her 13 .She gave me a beautiful framed photo and a postcard that she’d been holding 14 since she was 5 years old.Then,for the heart of her gift,she introduced,“I’ve 15 you’re not really that big into material things.And you also like to make people 16 .”She proceeded to 17 everyone a small slip of paper that 18 ,“I made someone smile today.”“So,I think we can all do a 19 act that makes someone smile.And 20 this activity can pass down and we can tell people around the story of it.”I was so 21 !It was truly the 22 gift,and I didn’t 23 know this colleague that well,but with her perceptive(有感知的) kindness,she really 24 my heart,and expanded it many times over.语篇解读 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位同事在“秘密的圣诞老人”礼物交换活动中,送给了“我”一份贴心的礼物,触动了“我”的心的故事。5.A.covered B.pickedC.wrote D.expressed答案 B解析 根据第二段中的“the person who had picked my name out of the jar”可知,此处指“我们都从罐子里取出(picked)一个名字”。此处是后文中picked的原词复现。故选B。6.A.gifts B.picturesC.flowers D.notes答案 A解析 根据上文中的“my team at work did a ‘Secret Santa’ gift exchange”可知,“我们”要与其他人互相交换礼物(gifts)。故选A。7.A.distributed B.producedC.exchanged D.expected答案 C解析 根据上文中的“my team at work did a ‘Secret Santa’ gift exchange”及后文提到的同事给“我”准备的装在相框里的相片和明信片等提示可知,“我们”最后要交换(exchanged)真正的礼物。故选C。8.A.tired with B.crazy aboutC.faced with D.focused on答案 D解析 根据语境并结合生活常识可知,此处指“通常人们在这个活动中交换的礼物更注重物质上的东西”。(be) tired with对……感到疲惫;(be) crazy about对……着迷;(be) faced with面对,面临;(be) focused on关注,对……予以注意。故选D。9.A.and B.because C.but D.unless答案 C解析 根据空前的“material things than I like to be”以及空后的“I wanted to be a team ,so I went along with it”可知,此处表示转折关系,所以应用表示转折的连词,指“人们在这个活动中交换的礼物通常更注重于物质上的东西,而我并不是那么注重物质的人,但是我想成为一个具有团队精神的人,所以我参与了这个活动”。故选C。10.A.leader B.owner C.player D.learner答案 C解析 根据空后的“so I went along with it”可知,“我”想成为一个具有团队精神的人。team player具有团队精神的人,合作意识强的人。故选C。11.A.ended B.brought C.took D.picked答案 A解析 根据语境并结合上下文内容可知,此处指“给同事秘密准备一些有意义的礼物是以欢乐结束的”。end up以……结束;bring up抚养,呕吐,提出;take up占据;pick up拾起,接收(信号)。故选A。12.A.promise B.decisionC.comment D.preparation答案 D解析 根据第一段中的“and prepared our assigned person small fun in two weeks”可知,此处指“秘密准备一些有意义的礼物”。promise承诺;decision决定;comment评论;preparation准备。故选D。13.A.confidence B.honestyC.optimism D.thoughtfulness答案 D解析 根据上下文内容尤其是“She gave me a beautiful framed photo and a postcard that she’d been holding since she was 5 years old.”可知,在注意到“我”并不是那么注重物质的人之后,从罐子里取出“我”名字的人送给“我”她从5岁就一直保存着的装在相框里的美丽相片和明信片。由此可知,她很体贴,为“我”准备礼物时一定深思熟虑过。故选D。14.A.up B.onto C.down D.with答案 B解析 根据空后的“since she was 5 years old”可知,同事给“我”的装在相框里的美丽相片和明信片是她从5岁时就一直保存着的。hold up支撑住,承受住;hold onto (长时间地)保存某物;hold down压住,限制;hold with同意,赞成。故选B。15.A.praised B.pointed C.accepted D.noticed答案 D解析 根据上文的“a bit more material things than I like to be”并结合语境可知,此处指“我注意到你并不是那么注重物质的人”。praise表扬;point指出;accept接受;notice注意到,留意到。故选D。16.A.sick B.smileC.agree D.surprised答案 B解析 根据第四段中的“I made someone smile today.”可知,此处是原词复现,指的是“你也想让人们微笑”。故选B。17.A.hand B.pose C.put D.spread答案 A解析 根据空后的“a small slip of paper...”可推知,此处指“她接着给每人递上了一张小纸条”。hand递上;pose摆姿势;put放;spread展开,伸开。故选A。18.A.spoke B.wrote C.read D.told答案 C解析 根据语境及空后的“I made someone smile today.”可知,此处指“纸条上写着”。read表示“(指示牌、信上等)写着”,符合此处语境。故选C。19.A.big B.smallC.troublesome D.content答案 B解析 根据上文提到她给每个人都发了一张纸,上面写着“今天我让某人微笑了”可知,这位同事是在建议大家从小事做起,让别人感到快乐。故选B。20.A.nevertheless B.besidesC.afterwards D.therefore答案 C解析 根据空前的“we can all do a act that makes someone smile”并结合语境可知,此处指“在这之后(afterwards),这个活动还可以传承下去,我们还可以告诉周围的人它的故事”。故选C。21.A.bored B.interestedC.relaxed D.surprised答案 D解析 根据下文中的“and I didn’t know this colleague that well”可知,“我”对于同事的做法感到惊讶。故选D。22.A.cleanest B.sweetestC.heaviest D.strangest答案 B解析 根据上文并结合语境可知,注意到“我”不是那么注重物质上的东西之后,同事精心为“我”准备了她珍藏多年的相片和明信片。由此可知,她的这份礼物是最令人愉快的。故选B。23.A.even B.still C.also D.yet答案 A解析 根据设空处所在句“I didn’t know this colleague that well,but with her perceptive(有感知的) kindness,she really my heart”可知,该句想要表达“我”甚至(even)不是很了解这个同事,但是她这种有感知力的善良触动了“我”的心。故选A。24.A.touched B.laughedC.cared D.left答案 A解析 根据上文“I was so !It was truly the gift...but with her perceptive(有感知的) kindness”可知,此处指同事的礼物触动了“我”的心。故选A。Ⅲ.语法填空Will cash disappear from our neighborhoods?Not so fast.Cash will likely become less popular,thanks to the high cost of using cash and the 25. (grow) number of alternatives.The future will be “less cash”,rather than cashless.Cash is unique among payment instruments in that anyone can transact(交易),any time,any place,with no third parties 26. (involve).With this freedom 27. (come) strong privacy protection.Currency neither knows nor cares who holds it or when and where a transaction occurs.People have 28. sense of security when they have cash with them.These entries will,of course,evolve as our societies become more 29. (digital) native.However,old habits and viewpoints will take a long time 30. (turn) over.Some 31. (merchant) will resist the costs of new equipment or fees that accompany cash alternatives.Cash 32. (consider) more convenient and universal,while with digital transactions there are always concerns about hacking and fraud(诈骗).So,no matter where we are in the world,let us celebrate the ATM’s half-century of service.Though cash may become less popular,you may rest assured that there will always be someone 33. will stop you in the street,asking for directions 34. the nearest ATM.语篇解读 如今,由于使用现金的高成本和迅速增加的替代物的出现,现金交易可能变得不那么流行了。实际上,现金在支付手段中是独一无二的,因为任何人在任何时间、任何地点都能进行交易,而且没有第三方介入。因此,现金支付不可能完全消失。25.答案 growing解析 考查非谓语动词。设空前有定冠词the,其后为名词number,因此,设空处应作定语;number与grow之间为逻辑上的主动关系,因此,应用现在分词作定语。故填growing。26.答案 involved解析 考查非谓语动词。此处为“with+宾语+宾补”结构,involve和third parties构成逻辑上的被动关系,因此,应用过去分词作宾补。故填involved。27.答案 comes解析 考查动词的时态。设空句描述一般事实,应用一般现在时,且此句为倒装句,主语为strong privacy protection,故动词用第三人称单数形式。故填comes。28.答案 a解析 考查冠词。句意为:当人们随身带着现金时,他们会有一种安全感。a sense of...为固定搭配,意为“……感”。故填a。29.答案 digitally解析 考查词性转换。设空处修饰形容词native,应用副词。故填digitally。30.答案 to turn解析 考查非谓语动词。take some time to do sth.为固定搭配,意为“做某事需花费……时间”,故填to turn。31.答案 merchants解析 考查名词单复数。merchant商人,为可数名词,其前有Some修饰,应用复数形式。故填merchants。32.答案 is considered解析 考查动词的时态和语态。此处介绍一般情况,应用一般现在时,且consider和句子主语Cash之间为被动关系,因此应用被动语态。故填is considered。33.答案 who解析 考查定语从句。分析句子结构可知,设空处引导定语从句,先行词是someone,指人,且在从句中作主语,故用who引导该从句。34.答案 to解析 考查介词。根据句意可知,设空处表示“向,朝,往(某个方向或某处)”,故填介词to。Ⅳ.短文改错The water we drink and use is running shortly.We all have to learn how to stop wasted water.One of the steps that we should take are to find approaches to reuse it.Today in the most large cities,fresh water is used only once and then it runs out a wastewater system.But it is possible to pipe the used water to a purifying factory,when the used water could be treated with chemical materials by the workers so that it can be reused.But even if every large city purified and reused it’s water,we still would have enough water.答案 The water we drink and use is running .We all have to learn how to stop water.One of the steps that we should take to find approaches to it.Today in the most large cities,fresh water is used only once and then it runs a wastewater system.But it is possible to pipe the used water to a purifying factory, the used water be treated with chemical materials by the workers so that it can be reused.But even if every large city purified and reused water,we still would have enough water. 展开更多...... 收起↑ 资源预览