2019-2020学年上学期高一假期自主预习新知1 Unit1 Festivals around the world Reading

资源下载
  1. 二一教育资源

2019-2020学年上学期高一假期自主预习新知1 Unit1 Festivals around the world Reading

资源简介


能够认识节日的分类以及节日对人们生活的影响,从更深入的层面理解各国节日的意义。
能够运用略读(skimming)、找读(scanning)、细读(careful reading)等阅读技巧来掌握篇章中心内容,获取阅读文章中的关键信息。
能够概括上下文,理解本课的生词,词组,如feast, gather, belief, dress up, play a trick on , admire, post, look forward, day and night。
Festivals and celebrations
Festivals and celebrations of all kinds have been held everywhere since ancient times. Most ancient festivals would celebrate the end of cold weather, planting in spring and harvest in autumn. Sometimes celebrations would be held after hunters had caught animals. At that time people would starve if food was difficult to find, especially during the cold winter months. Today’s festivals have many origins, some religious, some seasonal, and some for special people or events.
Festivals of the Dead
Some festivals are held to honour the dead or to satisfy the ancestors, who might return either to help or to do harm. For the Japanese festival Obon, people should go to clean graves and light incense in memory of their ancestors. They also light lamps and play music because they think that this will lead the ancestors back to earth. In Mexico, people celebrate the Day of the Dead in early November. On this important feast day, people eat food in the shape of skulls and cakes with “bones” on them. They offer food, flowers and gifts to the dead. The Western holiday Halloween also had its origin in old beliefs about the return of the spirits of dead people. It is now a children’s festival, when they can dress up and go to their neighbours’ homes to ask for sweets. If the neighbours do not give any sweets, the children might play a trick on them.
Fetivals to Honour People
Festivals can also be held to honour famous people. The Dragon Boat Festival in China honours the famous ancient poet, Qu Yuan. In the USA, Columbus Day is in memory of the arrival of Christopher Columbus in the New World. India has a national festival on October 2 to honour Mohandas Gandhi, the leader who helped gain India’s independence from Britain.
Harvest Festivals
Harvest and Thanksgiving festivals can be very happy events. People are grateful because their food is gathered for the winter and the agricultural work is over. In European countries, people will usually decorate churches and town halls with flowers and fruit, and will get together to have meals. Some people might win awards for their farm produce, like the biggest watermelon or the most handsome rooster. China and Japan have mid-autumn festivals, when people admire the moon and in China, enjoy mooncakes.
Spring Festivals
The most energetic and important festivals are the ones that look forward to the end of winter and to the coming of spring. At the Spring Festival in China, people eat dumplings, fish and meat and may give children lucky money in red paper. There are dragon dances and carnivals, and families celebrate the Lunar New Year together. Some Western countries have very exciting carnivals, which take place forty days before Easter, usually in February. These carnivals might include parades, dancing in the streets day and night, loud music and colourful clothing of all kinds. Easter is an important religious and social festival for Chiristians around the world. It celebrates the return of Jesus from the dead and the coming of spring and new life. Japan’s Cherry Blossom Festival happens a little later. The country, covered with cherry tree flowers, looks as though it is covered with pink snow.
People love to get together to eat, drink and have fun with each other. Festivals let us enjoy life, be proud of our customs and forget our work for a little while.

知识点1:
Scanning:
How many types of festivals are mentioned in the passage?
1. ①________
2. Festivals of the Dead
3. ②________
4. Harvest Festivals
5. ③________
【答案】①Ancient festivals ②Festivals to Honor People ③Spring Festivals
知识点2:
Skimming:
What festivals are mentioned in each paragraph?
P1. Ancient festivals
Celebrate the end of the cold weather, planting in spring and harvest in autumn; celebrate when hunters catch animals.
P 2. Festivals of the Dead
①________ ----- Obon
Mexico------②________
America------③________
P 3. Festivals to Honour People
Dragon Boat Festival
④________
(India)October 2
P 4. Harvest Festivals
Harvest and Thanksgiving Festival
⑤_______
P 5. Spring Festivals
Spring festival
Carnival
⑥________
Cheery Blossom Festival
【答案】①Japan ②Day of the Dead ③Halloween ④Columbus Day
⑤Mid-Autumn festival ⑥Easter
知识点3:
Careful reading
Ⅰ. Read the passage and then fill in the following chart.
1. Festivals of the Dead
Purposes
To?honor?the?dead?or?to satisfy?the?1.________
Names
2.______
The?Day?of?the?Dead
4._________
Countries?
Japan
3._______
Western?countries
Activities
Cleaning 5.______;
lighting 6._______ and lamps; playing
7.______
Eating cakes with 8._____ on them; offering food, flowers and 9.____ to the dead
Children10._______ and ask for sweets
2. Festivals to Honour People
Match the person with the festival.
1. Qu Yuan 11.________
2. Christopher Columbus 12.________
3. Mohandas Gandhi 13.________
a. the Dragon Boat Festival
b. an Indian national festival on Oct. 2
c. Columbus Day
3. Harvest Festivals
Choose the best answer.
Many activities can be held in harvest festivals EXCEPT that people 14.___.
A. get together to have meals
B. decorate houses to admire the moon
C. win awards for their farm produce
D. enjoy mooncakes
Spring Festivals
Fill in the blanks.
Meanings
To look forward to the end of winter and to the coming of spring
Names
?
15.________
?
16.________
?
17.________
Cherry Blossom Festival
Countries
China
Western countries
Mainly religious countries
?18.________
Activities
Eating good foods; giving children 19._____money; 20.________ ______and carnivals
21.________; dancing in the streets; loud music; 22._________________
Ⅱ. True or False
The ancient people needn’t worry about their food. 23.________
Halloween used to be a festival intended to honor the dead. 24.________
Qu Yuan was a great poet who people honor a lot in China. 25.________
Mid-autumn Festival is held to celebrate the end of autumn. 26.________
Easter celebrates the birth of Jesus. 27.________
【答案】
ancestors 2.Obon 3. Mexico 4. Halloween 5.graves 6. incense 7. music 8.bones
9. gifts 10.dress up
11. a 12. c 13. b 14.B
15.The Spring Festival 16. Carnivals 17.Easter 18. Japan 19. lucky 20. dragon dances 21. Parades 22.colourful clothing
23.F 24. T 25.T 26. F 27. F
一、语法填空
We have festivals and celebrations of all 1. (kind).Ancient people held festivals and celebrations 2. (celebrate) the end of winter, planting in spring or harvest in autumn.
Some festivals are 3. memory of the ancestors. People light lamps or incense, play music on an important feast day and offer good things to the dead.
People hold festivals to honor famous people. These festivals have their origins as 4. event, like the Dragon Boat Festival 5. honors the famous ancient poet, Qu Yuan.
Harvest and Thanksgiving festival 6. (hold) in many countries. People decorate churches, get together to have meals or win awards for 7. (compete). On Mid-Autumn Festival people admire the moon and have mooncakes.
The Spring Festival in China is an 8. (energy) and important festival. People look forward to 9. (dress) up, eating dumplings, giving children lucky money in red paper and playing dragon dances. The 10. (celebrate)of the Lunar New Year may take place throughout the world.
二、阅读理解
Looking for something entertaining to do?Check out some awesome festivals around the world.
Koninginnedag-The Netherlands
Koninginnedag or Queen’s Day is a national holiday in the Kingdom of the Netherlands. Although the birthday of the current Queen,Beatrix,is actually during the winter,she has celebrated it on April 30th,the country’s official “Queen’s Day” since 1949.Orange is the national color,and the streets become a sea of feather boas(围巾) and body paint as crowds gather in the plazas and on boats in the rivers. Amsterdam is the center of this outdoor party,with many live music events,but nearly every town is alive with orange on this day.
Thai Elephant Day-Thailand
Thai Elephant Day is a national holiday in Thailand. Thai Elephant Day has been celebrated on March 13th of every year since 1998.Because the elephant is the national animal of Thailand,it is highly respected and treasured. During the festivals elephants are honored during a ceremony in which they are fed bananas,other fruit,and sugarcane.
The Fire Festival-Shetland
On the last Tuesday in January the entire town of Lerwick,Shetland goes up in flames. At the festival,you’ll find yourself sitting,dancing,or stumbling around the largest bonfire you’ve ever seen in your life. The festival lasts only one day but takes the entire year to plan. Be prepared for an evening of singing,dancing,and fastpaced activity,and don’t worry about making it to work the next day-it’s a national holiday!
Holi-India
Holi,the Festival of Colors,is a Hindu celebration full of joy and one of India’s most important holidays. On the day of the last full moon of the lunar month,usually late February or early March,the air is full of bright-colored powder. The festival is celebrated differently throughout the country,with bonfires and music,but the cheerful spirit is common throughout Hindu communities around the world.
1.What do we know about Koninginnedag?
A.It is celebrated on the day of the current Queen’s birthday.
B.It is not celebrated outside the city of Amsterdam.
C.Everyone must wear orange clothes to celebrate it.
D.It has a history of more than sixty years.
2.The festival celebrated on March 13th in Thailand is held to________.
A.show people’s respect for their Queen
B.show Thai people’s respect for elephants
C.ask people to protect endangered animals
D.help people relax by singing and dancing
3.Why don’t people have to worry about working the day after the Fire Festival?
A.Because people are allowed to sleep at work the next day.
B.Because the activities are too simple to get people tired.
C.Because people don’t have to go to work the next day.
D.Because the festival ends very early at night.
4.If you are interested in the Festival of Colors,you should go to________.
A.India  B.Shetland
C.Thailand D.the Netherlands
1. Compare the festivals of the dead in Mexico, Japan and China. What things are similar? What things are different?
Similarities: clean their ancestors’ graves, and the Mexicans offer food, flowers and gifts to the dead.
Differences: the Mexicans eat special food that looks like bones, something the Chinese and Japanese do not do.
2. Is it important to have festivals and celebrations? Give your reasons.
to enjoy life
to be proud of our customs
to forget our work for a little while
to get relaxed
to get educated
to enrich culture
to develop tourism
to promote economy

3. Should we, Chinese students, celebrate western festivals like Christmas? Why or why not ?
One version:
Nowadays,Western festivals such as Christmas and Valentine's Day are gaining increasing popularity in China, especially among college students. But whether we should celebrate these festivals has become a subject of heated discussion.
Some believe celebrating Western festivals is a sign of globalization. They argue that China needs to take in various foreign cultures so as to blend into the modern world. And celebrating Western festivals is a good opportunity for the Chinese to know?more about other cultures. However, others believe that the Western festivals threaten a kind of cultural aggression. Therefore, we should drive them out lest they should undermine our traditional culture.
In my opinion, as college students, we should preserve the traditional Chinese culture as well as stay open to Western ones. Therefore, while laying?emphasis on Chinese festivals, we could also absorb foreign elements.?
一、语法填空
There are all kinds of festivals and 1.________(celebrate) around the world, which are held for different reasons. The ancient festivals mainly 2.________(hold) at three times a year. Some festivals are held 3.__________(honor) the dead or satisfy the ancestors in case they might return either to help or to do harm, 4.__________other festivals are held to honor famous people or the gods, such as Dragon Boat Festival and Columbus Day.
Harvest and Thanksgiving festivals are 5._________(happiness) events. Because the food is 6._________(gather) for the winter and the 7.__________(agriculture) work is over. And the most energetic and important festivals are the ones 8.__________ look forward to the end of winter and to the 9.__________(come) of spring, such as the Lunar New Year, at which people have 10.__________very good time. Some Western countries have very exciting carnivals .Festivals let us enjoy life.
二、阅读理解
If you are a fruit grower—or would like to become one—take advantage of Apple Day to see what’s around. It’s called Apple Day but in practice it’s more like Apple Month. The day itself is on October 21, but since it has caught on, events now spread out over most of October around Britain.
Visiting an apple event is a good chance to see, and often taste, a wide variety of apples. To people who are used to the limited choice of apples such as Golden Delicious and Royal Gala in supermarkets, it can be quite an eye opener to see the range of classical apples still in existence, such as Decio which was grown by the Romans. Although it doesn’t taste of anything special, it’s still worth a try, as is the knobbly(多疙瘩的) Cat’s Head which is more of a curiosity than anything else.
There are also varieties developed to suit specific local conditions. One of the very best varieties for eating quality is Orleans Reinette, but you’ll need a warm, sheltered place with perfect soil to grow it, so it’s a pipe dream for most apple lovers who fall for it.
At the events, you can meet expert growers and discuss which ones will best suit your conditions, and because these are family affairs, children are well catered for with apple-themed fun and games.
Apple Days are being held at all sorts of places with an interest in fruit, including stately gardens and commercial orchards(果园). If you want to have a real orchard experience, try visiting the National Fruit Collection at Brogdale, near Faversham in Kent.
1. What can people do at the apple events?
A. Attend experts’ lectures. B. Visit fruit-loving families.
C. Plant fruit trees in an orchard. D. Taste many kinds of apples.
2. What can we learn about Decio?
A. It is a new variety. B. It has a strange look.
C. It is rarely seen now. D. It has a special taste.
3. What does the underlined phrase “a pipe dream” in Paragraph 3 mean?
A. A practical idea. B. A vain hope.
C.A brilliant plan. D. A selfish desire.
4. What is the author’s purpose in writing the text?
A. To show how to grow apples.
B .To introduce an apple festival.
C. To help people select apples.
D. To promote apple research.
一、阅读理解
During the Han Dynasty, King Wen ordered that the 15th day of the first lunar month to be devoted to the Lantern Festival. It was also a happy festival in ancient China, providing a good chance for unmarried men and women to meet. In ancient times, young women, especially daughters of big families, hardly stepped out of their houses. But during the Lantern Festival, all people, including those young women, could come out for lantern shows.
Watching lanterns at night was just a chance for a young woman to find a man whose appearance attracted her. If possible, they would get married. Another activity, guessing the answers to lantern riddles(灯谜), gave young people a chance to interact with each other and know more about each other. Besides those, there were also other traditions in ancient China for the festival.
It was a tradition that people hung lanterns everywhere. The lanterns showed different characters, like flying birds and jumping fishes. People came out and appreciated the beautiful scene.
Riddles written on the lanterns were so interesting and they could add to the joy of the festival, so many people liked them very much. Guessing the answers to lantern riddles gradually became an important part of the Lantern Festival.
Chinese people regarded the dragon as a symbol of good luck. At the festival, people performed the dragon lantern dance and looked forward to this year’s good weather and peace.
People performed the lion dance with the same purpose of performing the dragon lantern dance. They usually do that in public places.
1. What does the underlined word “interact” in paragraph 2 mean?
A. Communicate. B. Celebrate.
C. Quarrel. D. Disagree.
2. Why did people perform the lion dance during the Lantern Festival?
A. To scare away the enemy.
B. To welcome the new year.
C. To honor their family members.
D. To hope for a year full of good weather and peace.
3. What is the best title for the text?
A. The Future of the Lantern Festival in China
B. The Love Stories of the Lantern Festival in China
C. The Traditions of the Lantern Festival in Ancient China
D. The Popularity of the Lantern Festival in Modern China
二、完形填空
Every year, the Olympic Training Centre has one extra special day just for girls and women. This day celebrates the fact that 4 can join in any particular sport they desire, just as 5 as men.
In the old 6 ,women were told that certain sports were for men 7 ,and that women were forbidden to the 8 .Well, eventually the women of this world decided to strike back, telling 9 else that they weren’t going to put up 10 this form of nonsense(冒失行为) any longer. 11 was then that women and men were declared equal 12 to any sports game, regardless of(不管) 13 .
Tomorrow, this special day will be 14 by all Olympic Centres by offering a free tour as well as planned activities for all the 15 from the neighbouring schools. Since the Olympic Training Centre, here in San Diego, is just a few 16 from where our school is located, we 17 an invitation to this event as well. How wonderful, 18 , and incredible! I simply can’t wait!
Our scheduled 19 were volleyball, archery(射箭),and track(赛跑).This means that we were to play a game 20 two of volleyball with the US Volleyball Team champions, and 21 arrows(箭)with the Official Archery Team of the United States! We even got to 22 the track with US champs as well. All the instructors were 23 themselves, and all are on a championship team, representing America.
4.A.men B.women C.young children D.old people
5.A.easily B.busily C.quickly D.early
6.A.days B.weeks C.months D.years
7.A.enough B.just C.ever D.only
8.A.training B.practice C.drills D.games
9.A.no one B.anyone C.everyone D.someone
10.A.along B.with C.about D.without
11.A.It B.This C.That D.What
12.A.pay B.rights C.salary D.jobs
13.A.age B.sex C.height D.weight
14.A.congratulated B.separated C.celebrated D.divided
15.A.students B.teachers C.boys D.girls
16.A.kilometres B.centimetres C.millimetres D.metres
17.A.sent B.posted C.received D.wrote
18.A.moving B.exciting C.surprising D.pleasing
19.A.activities B.films C.plays D.concerts
20.A.while B.and C.but D.or
21.A.make B.find C.throw D.shoot
22.A.run B.swim C.jump D.cross
23.A.riders B.runners C.divers D.athletes
一、语法填空
【答案】1.kinds 2.to celebrate 3. in 4.an 5.which/that
6.are held 7.competitions 8.energetic 9.dressing 10.celebration
【解析】本文主要是对第一单元课文内容的概述,主要讲全世界不同节日的来源和相关历史背景。
1.考查名词单复数。根据空前的all,可知kind为复数形式,故填kinds。
2.考查非谓语动词。根据句意,可知表目的,故填to celebrate 。
3.考查介词。根据介词短语“in memory of ”意为“纪念”,故填in。
4.考查冠词。根据空后为名词event,且以元音音素开头,故填an。
5.考查定语从句。空后引导定语从句,修饰前面的the Dragon Boat Festival ,从句中缺主语,故填 which/that 。
6.考查动词时态语态。根据语意,可知此处为一般现在时的被动语态,故填are held。
7.考查词性转换。根据前面的介词for,可知此处需用名词作介词的宾语,而根据语意,需用名词复数形式,故填competitions。
8.考查词性转换。根据and后的形容词,可知此空需填形容词形式,故填energetic。
9.考查非谓语动词。空前的look forward to 中的to 为介词,后需用动名词作其宾语,故填dressing。
10.考查词性转换。根据空前的定冠词The,可知填名词形式celebration。
二、阅读理解
【答案】1-4 DBCA
【解析】作者向我们介绍了世界上一些非常有趣的节日。
1. 细节理解题。根据第二段的“Although the birthday...since 1949.”可知这个节日已经有60多年历史了。
2. 推理判断题。根据第三段的“Thai Elephant Day has been celebrated on March 13th of every year since 1998.”可知这是泰国的大象日,又根据“they are highly respected and treasured”可推断这个节日是为了表示对大象的敬重。
3.细节理解题。根据第四段的“don’t worry about making it to work the next day-it’s a national holiday”可知第二天是全国性的假日,不用上班。
4.细节理解题。根据末段的“Holi,the Festival of Colors...important holidays.”可知应该去印度。
一、语法填空
【答案】
1. celebrations 2. are held 3. to honor 4. while 5. happy
6. gathered 7. agricultural 8. that 9. coming 10. a
【解析】本文主要是对第一单元课文内容的概述,主要讲全世界不同节日的来源和相关历史背景。
1.考查名词。根据句意:全世界有不同的节日和庆祝方式。注意名词的单复数。
2.考查动词语态。在此处指节日被举行。
3.考查动词形式。这里运用被动语态,故honor应该用不定式的形式。
4.考查连词。 根据上下文,形成对比连接,故需要使用while。
5.考查形容词。 句意:端午节和哥伦布发现美洲大陆纪念日都是令人高兴的大事件。 用形容词修饰名词events。
6.考查动词语态。 句意:因为收集食物是为过冬做准备。这里应用被动语态。
7.考查形容词。句意:(到了冬天)农耕也基本上结束。 形容词修饰名词work。
8.考查定语从句。 句意:最富生气而又最重要的节日,就是告别冬天,迎来春天的日子。分析句子结构,这是定语从句。先行词是the ones,故关系代词用that。
9.考查动名词,表将来,指春天即将到来。
10.考查冠词,have a good time 固定搭配,玩得开心。
二、阅读理解
【答案】1-4 DCBB
【解析】本文为生活故事类短文,作者向人们介绍了一个节日--Apple Day。由于这个节日非常受欢迎,现在已经演变成“苹果月”了。在英国,人们在十月份庆祝该节日,持续大约一个月的时间。
1.细节理解题。根据第二段“Visiting an apple event is a good chance to see, and often taste, a wide variety of apples.”可知,参加相关的庆祝活动的人们可以品尝各种各样的苹果,故选D。
2.推理判断题。根据“To people who are used to the limited choice of apples such as Golden Delicious and Royal Gala in supermarkets, it can be quite an eye opener to see the range of classical apples still in existence, such as Decio”可知,像Decio这样种类的苹果仍然存在,故推出这种水果很稀有。故选C。
3.猜测词义题,根据第三段“One of the very best varieties for eating quality is Orleans Reinette, but you’ll need a warm, sheltered place with perfect soil to grow it, so it’s a pipe dream for most apple lovers who fall for it.”可知Orleans Reinette是一种口感非常出色的苹果,但是对种植要求很高,对于苹果爱好者来说只能是一个pipe dream,白日梦与“vain hope 徒劳,妄想”近似。故选B。
4.写作意图题。根据第一段“if you are a fruit grower—or would like to become one—take advantage of Apple Day to see what’s around.”和最后一段“If you want to have a real orchard experience, try visiting the National Fruit Collection at Brogdale, near Faversham in Kent.”可知,作者向读者介绍了一个节日—Apple Day,并推荐人们参加这个节日,故选B。
一、阅读理解
【答案】1-3 ADC
【解析】这是一篇说明文。文章讲述了元宵节的起源以及古代元宵节的一些习俗及各个习俗的意义。
1.词义猜测题。画线单词所在句子中and前后连接两个并列但是递进的动作,由know more about each other(互相了解更多)可知,前边应该是有机会交流,因为有了交流的机会才能了解更多。A. Communicate交流;B. Celebrate庆祝;C. Quarrel吵架;D. Disagree不同意。故选A。
2.细节理解题。由倒数第一段第一句话可知,人们舞狮子和舞龙有着相同的目的。再有倒数第二段中的“people performed the dragon lantern dance and looked forward to this year’s good weather and peace”可知,人们舞龙,舞狮是为了期待来年风调雨顺,一派祥和。故选D。
3.主旨大意题。分析文章内容,文章主要讲述了元宵节的起源以及古代元宵节的一些习俗及各个习俗的意义。所以本文主要讲述的就是古代元宵节的传统。故选C。
二、完形填空
【答案】4-8 BAADD 9-13 CBABB 14-18 CDACB 19-23 ADDAD
【解析】这是一篇说明文。短文介绍了每年奥林匹克训练中心都有一个专门为女孩和女人设立的特殊日子。而这个特殊的日子实际上是为了庆祝女性可以和男性一样平等地享有参加任何体育赛事的权利。
4.考查名词词义辨析。由“girls and women”可知,事实上,在这一天庆祝,女性可以和男性一样容易地参加任何他们想要参加的特定运动。故选B项。
5.考查副词词义辨析。由下文“women were told that certain sports were for men _______,and that women were forbidden to ”可知,在过去,女性被告知某些运动只适合于男性,女性被禁止参加任何的体育比赛。可见女性现在能和男性一样参加体育比赛是经过一番斗争的。所以现在女性可以和男性一样容易地参加任何他们想要参加的特定运动。故选A项。
6.考查名词词义辨析。本段主要在说明过去对于女性在参加体育比赛时的遭到的不平等待遇。in the old days过去,是固定搭配。故选A项。
7.考查副词词义辨析。由“ women were forbidden”可知,只有男性能参加比赛。故选D项。
8.考查名词词义辨析。由下文“any sports game”可知,女性被禁止参加任何的体育比赛。故选D项。
9.考查代词词义辨析。女性告诉其他每个人,她们再也不会忍受这种冒失的行为。故选C项。
10.考查介词辨析。put up with “忍受”为固定短语。故选B项。
11.考查代词辨析。分析句子可知,本句为强调句式,其结构为:it be +强调部分+that......。故选A项。
12.考查名词词义辨析。女性斗争的目的就是为了获得与男性平等享有参加任何体育比赛的权利。故选B项。
13.考查名词词义辨析。运动应该是无性别限制的。故选B项。
14.考查动词词义辨析。句意:明天,所有奥林匹克中心都将庆祝这个特殊的日子,为邻近学校的所有女生提供免费参观和计划好的活动。congratulated祝贺;separated分离; celebrated庆祝;divided分开。由“offering a free tour as well as planned activities”可知,庆祝的内容有很多。celebrate后接表示节日类的名词。故选C项。
15.考查名词词义辨析。由前文“girls”可知,奥林匹克中心为邻近学校的所有女生提供免费参观和计划好的活动。故选D项。
16.考查名词词义辨析。kilometres千米;centimetres厘米;millimetres毫米;metres米。根据常识可以判断出,学校离奥林匹克训练中心应该是几公里远。故选A项。
17.考查动词词义辨析。由“an invitation ”可知,receive“接受”符合句意。receive an invitation“接收邀请”。选C项。
18.考查形容词词义辨析。由“wonderful,incredible”可知,作者觉得很兴奋。故选B项。
19.考查名词词义辨析。由“ volleyball, archery(射箭),and track(赛跑)”可知,这些都是被安排的活动。故选A项。
20.考查连词辨析。a game or two“一到两个比赛”,or表示选择关系。故选D项。
21.考查动词词义辨析。由“the Official Archery Team of the United States”可知,作者和同学们要和和美国射箭队一起射箭。故选D项。
22.考查动词词义辨析。由“the track”可知,run“跑步”符合句意。故选A项。
23.考查名词词义辨析。教练都是美国冠军队的一员,所以本身也是运动员。故选D项。

展开更多......

收起↑

资源预览