新目标英语八年级下册阅读理解每日一题 周计划:假期复习 (含答案)

资源下载
  1. 二一教育资源

新目标英语八年级下册阅读理解每日一题 周计划:假期复习 (含答案)

资源简介

21世纪教育网
–全国领先的中小学教育资源及组卷应用平台
八年级下英语阅读每日一题
周计划:假期复习
第1天
难度系数★★★(Holidays)
When
I
was
16
years
old,
I
made
my
first
visit
to
the
United
States.
It
wasn’t
the
first
time
I
had
been
1
.
Like
most
English
children
I
learned
French
at
school
and
I
had
often
been
to
France.
2
I
was
used
to
speaking
a
foreign
language
to
people
who
didn’t
understand
3
.
But
when
I
went
to
America,
I
was
really
looking
forward
to
having
a
nice
easy
holiday
without
any
4
problems.
How
wrong
I
was!
The
misunderstanding
began
at
the
airport.
I
was
looking
for
a
5
telephone
to
give
my
friend
Danny
a
ring.
So
I
asked
an
old
man,
“I
want
to
give
my
friend
a
ring.
Could
you
help
me?”
“Well,
that’s
6
,”
he
answered
in
surprise.
“You
look
very
7
.
Are
you
getting
married?”
“Oh,
No,”
I
replied
.
“I
just
want
to
give
a
ring
to
tell
him
I’ve
arrived.
Could
you
tell
me
8
there’s
a
phone
box
near
here?”
“Oh!
Sorry,”
he
said,
“there’s
a
phone
downstairs.”
When
we
met
up,
Danny
9
the
misunderstanding
to
me.
“Don’t
worry!
I
met
such
problems
at
first.
There
are
lots
of
words
which
the
Americans
10
differently
in
meaning
from
English
people.
But
most
of
the
time
the
English
and
American
people
understand
each
other
well!
You’ll
soon
got
used
to
all
the
funny
things
they
say.”
(
)1.A.out
B.
away
C.
outside
D.
abroad
(
)2.A.But
B.
So
C.
And
D.
Then
(
)3.A.English
B.
French
C.
Russian
D.
Chinese
(
)4.A.lesson
B.
math
C.
language
D.
money
(
)5.A.cheap
B.
popular
C.
public
D.
good
(
)6.A.good
B.
strange
C.
nice
D.
funny
(
)7.A.small
B.
smart
C.
little
D.
young
(
)8.A.where
B.
what
C.
if
D./
(
)9.A.described
B.
explained
C.
talked
D.
expressed
(
)10.A.write
B.
speak
C.
use
D.
read
第2天
难度系数★★★(Be
Polite)
Do
you
know
how
to
talk
to
others
politely
in
English?
Have
a
look
at
the
following.
Could?you?give?me?five?minutes??VS?Go?away.
You’re?really?busy,?but?your?classmate?needs?your?help.?When?you’re?busy?and?can’t?help?him?or?her,?you?can’t
say?“Go?away”.?And?you?can?say,?“Could?you?give?me?five?minutes?”
Excuse?me.?VS?Move
Telling?someone?to?move?out?of?the?way?is?very?rude(无礼貌的).?When
someone
is
in
your
way,
you
should
say
“Excuse?me”.
I’m?afraid?I?can’t.?VS?No
It?can?often?be?difficult?to?decline?an?invitation?from?a?friend.?Saying?“No”?would?be?impolite.?It’s?a?good?idea?to?say,
“?I’m?afraid?I?can’t.”?if?you?have?to?say?no?to?an?invitation.
Would?you?mind…??VS?Stop?it!
If
someone
is
doing
something
rude,
would
you
like
them
to
stop?
You
shouldn’t
say,
“Stop
talking
on
your
phone
in
the
cinema!”
You
can
say,
“Would
you
mind
not
using
your
phone
in
the
cinema,
please?”
(
)1.
The
passage
mainly
tells
us___.
A.?how?to?talk?to?others?politely
B.?how?to?ask?questions
C.?how?to?solve?our?problems
D.
how
to
make
others
happy
(
)2.
Which
is
a
polite
way
to
talk
to
others?
A.
Stop
it!?
B.
Go
away!
C.
Excuse
me?
D.
Shut
up
(
)3.
If
you
don’t
want
to
go
to
your
friend’s
birthday
party,
you
may
say,
“___”.
A.
I’m
busy
B.?No,?I?don’t.
C.
I
have
no
interest.
D.
I’m
afraid
I
can’t.
(
)4.
If
you
don’t
like
what
someone
is
doing,
what
can
you
say?
A.
Would
you
mind
not
stopping
your
car
here?
B.?Don’t?stop?your?car?here.
C.
Move
out
of
the
way.
D.
Stop
smoking
here
(
)5.
The
underlined
word
“decline”
means
___in
Chinese.
A.?拒绝??
B.?解决??
C.?接受??
D.?收到
第3天
难度系数★★★★(Holidays)
Do
you
want
to
know
anything
about
my
staying
in
America?
Well,
let
me
tell
you
the
truth,
it
is
really
an
eye-opening
experience
to
study
here.
In
China,
I
have
had
English
classes
five
times
a
week
since
the
fifth
grade.
However,
I
didn't
know
textbook
English
was
very
different
from
everyday
English
until
I
came
to
Hotchkiss
School,
Connecticut.
When
I
first
studied
English,
I
was
told
to
say
“I
am
fine.”
when
people
say
“How
are
you?”
But
in
the
US,
I
found
that
people
say
“I
am
good.”
or
“I
am
tired.”
One
day,
someone
greeted
me
with
“What's
up?”
It
made
me
confused.
I
thought
for
a
moment
and
then
smiled
because
I
didn't
know
what
to
say.
Since
then,
I
have
discovered
more
and
more
differences
between
Chinese
and
the
US
cultures.
To
my
surprise,
the
US
girls
spend
a
lot
of
time
in
burning
sun
getting
a
tan(晒黑).
However,
in
China,
girls
try
every
possible
way
to
get
their
skin
paler(白的).
I
am
also
surprised
by
how
hard-working
the
US
students
are.
In
China,
schoolwork
is
almost
everything,
so
we
study
hard
all
the
time.
But
here,
an
“excellent”
student
gets
good
grades,
does
a
lot
for
the
public
and
plays
sports
or
music.
The
kids
here
are
so
talented.
I
am
starting
to
be
sorry
that
I
gave
up
playing
the
piano
at
an
early
age
and
that
I
have
never
thought
about
sports.
(
)1.How
often
did
the
writer
have
an
English
class
in
Grade
Five?
A.
Four
times
a
week.
B.
Five
times
a
week.
C.
Six
times
a
week.
D.
Seven
times
a
week.
(
)2.To
the
writer,
textbook
English
is
________
everyday
English.
A.
quite
different
from
B.
the
same
as
C.
easier
than
D.
more
difficult
than
(
)3.A
good
US
student
spends
his/her
time________.
A.
only
in
doing
homework
B.
only
on
sports
or
music
C.
on
studies,
sports
or
music
and
public
work
D.
in
making
money
(
)4.Which
of
the
following
is
NOT
true?
A.
The
writer
is
now
in
the
US.
B.
American
girls
love
to
have
white
skin.
C.
The
US
students
are
talented
and
hard-working.
D.
The
writer
felt
sorry
to
give
up
playing
the
piano.
(
)5.Which
is
the
best
title
for
the
passage?
A.
My
Own
Travel
in
the
US
B.
My
Study
in
the
US
C.
My
Friends
in
the
US
D.
Students
in
the
US
第4天
难度系数★★★★(Holidays)
Hello
Sandy,
We
have
just
returned
from
our
holiday.
We
went
with
our
friends
Edward
Smith
and
his
wife
Tina
to
the
Yorkshire
Moors.
This
is
a
beautiful
place.
It
is
a
natural
park.
There
are
lots
of
places
to
walk
on
the
tops
of
the
hills,
miles
of
grassland
with
no
people,
just
sheep
and
birds.
Edward,
who
had
just
come
out
of
hospital,
could
not
walk
as
far
as
be
used
to.
However
this
meant
that
we
walked
in
the
mornings,
and
then
stopped
at
a
cafe
for
lunch
each
day,
before
returning
to
the
place
we
live.
Edward
and
I
slept
in
front
of
the
fire
all
afternoon,
while
the
ladies
went
for
another
walk.
Very
pleasant!
I
have
taken
lots
of
photos
from
the
place
we
live,
across
the
valley(峡谷)below
us,
of
the
morning
sunrise,
and
the
mist
in
the
valley.
Also,
in
England,
the
old
steam
powered
trains(蒸汽火车)are
very
popular.
I
have
taken
many
photos
of
the
train
and
from
it.
Yesterday
we
had
the
first
snow
of
this
winter.
It
is
very
early
(we
usually
expect
snow
in
January).
It
rained
all
day,
then
snowed
in
the
evening.
Today
we
have
bright
sunshine!
Both
Jenny
and
I
are
well
I
don’t
know
if
I
told
you,
in
the
last
e-mail,
that
Jenny
is
now
working
in
a
hotel.
Although
she
has
to
work
hard,
people
there
are
nice
and
she
is
enjoying
the
work.
Please
write
to
us
to
tell
us
your
news.
Yours,
Victor
(
)6.What
kind
of
place
is
the
Yorkshire
Moors?
A.A
hotel.
B.A
natural
park.
C.A
hospital.
D.A
cafe.
(
)7.When
did
the
ladies
take
a
walk?
A.
Only
in
the
morning.
B.
Only
in
the
afternoon.
C.
Both
in
the
morning
and
in
the
afternoon.
D.
In
the
evening.
(
)8.They
had
______
snow
this
winter.
A.
an
early
B.
a
late
C.
a
usual
D.
a
big
(
)9.What
does
the
underlined
word
“it”
in
Paragraph
3
mean?
A.
The
valley.
B.
Travel.
C.
The
mist.
D.
The
train.
(
)10.What
do
we
know
from
this
passage?
A.
This
is
the
first
time
Victor
wrote
an
e
mall
to
Sandy.
B.
Edward
didn’t
go
traveling
because
he
bad
just
come
out
of
hospital.
C.
Jenny’s
new
job
in
a
hotel
is
an
easy
one.
D.
People
in
England
like
the
old
steam
powered
trains
very
much.
第5天
难度系数★★★(School)
Liao
Yifeng
is
a
police
officer
who
works
in
a
small
village
in
Wuhan.
He
is
well?known(公认的)
for
a
special
“job”,
a
father
of
left?behind
children
(留守儿童).
Wan
Tianle,
an
8?year?old
boy,
lived
with
his
grandparents.
When
he
was
in
school,
he
couldn't
even
afford
the
100
yuan
monthly
school
living
fees
(费用).Liao
felt
sorry
and
began
to
help
him.
During
last
year's
Mid?Autumn
Festival,
Liao
carried
some
meat
and
cooked
a
delicious
dinner
for
the
boy
and
his
family.
After
dinner,
the
boy
asked,
“Uncle
Liao,
can
I
call
you
Daddy?”
Liao
was
deeply
moved.
He
made
up
his
mind
to
be
a
good
“father”.
With
a
2?year?old
son
of
his
own,
Liao
said,
he
knows
how
important
a
father's
love
is
to
a
child.
After
that,
the
need
for
“my
police
father”
traveled
fast.
Liao
has
built
a
special
room
named
“family
love
room”
in
the
police
station.
Liao
enjoys
helping
these
left?behind
children
with
their
homework
and
teaching
them
about
safety
rules
in
his
free
time.
Liao's
special
“job”
brings
lots
of
happiness
for
the
left?behind
children
and
himself.
Maybe
there
will
be
more
people
to
do
this
special
“job”.
(
)1.How
old
was
Wan
Tianle
when
he
called
Liao
“Daddy”
for
the
first
time?
A.
Six.
B.
Seven.
C.
Eight
(
)2.What
does
Liao
Yifeng's
special
“job”
in
the
first
paragraph
refer
to?
A.
Working
as
a
policeman
in
a
town.
B.
Being
the
left?behind
children's
father.
C.
Sending
food
to
the
left?behind
children.
(
)3.What
can
we
know
from
the
passage?
A.
Children
could
study
with
Liao
in
the
“family
love
room”.
B.
Wan
Tianle
needed
1,00
yuan
for
school
living
fees
each
year.
C.
Liao
didn't
have
a
child
when
Wan
Tianle
called
him
“Daddy”.
(
)4.What
does
the
writer
hope
through
the
passage?
A.
Left?behind
children
can
live
with
their
parents.
B.
Left?behind
children
can
depend
on
the
policemen.
C.
More
people
can
help
left?behind
children
like
Liao.
(
)5.What's
the
best
title
for
the
passage?
A.A
Special
and
Great
“Job”
B.A
Kind
Father
C.
The
Happy
Left?Behind
Children
第6天
难度系数★★★★(How)
If
you
do
not
use
your
arms
or
your
legs
for
some
time,
they
will
become
weak.
When
you
start
using
them
again,
they
slowly
become
strong
again.
Everybody
knows
that.
Yet
many
people
do
not
seem
to
know
that
memory(记忆)
works
in
the
same
way.
When
someone
says
that
he
has
a
good
memory,
he
really
means
that
he
keeps
his
memory
in
practice
by
using
it.
When
someone
else
says
that
his
memory
is
poor,
he
really
means
that
he
does
not
give
it
enough
chance
to
become
strong.
If
a
friend
says
that
his
arms
and
legs
are
weak,
we
know
that
it
is
his
own
fault(过错).
But
if
he
tells
us
that
he
has
a
poor
memory,
many
of
us
think
that
his
parents
may
be
blamed(责备),
and
few
of
us
know
that
it
is
just
his
own
fault.
Have
you
ever
found
that
some
people
can't
read
or
write
but
usually
they
have
better
memories?
This
is
because
they
cannot
read
or
write
them
down
in
a
small
notebook
and
they
have
to
remember
things.
They
have
to
remember
days,
names,
songs
and
stories,
so
their
memory
is
the
whole
time
being
exercised.
So
if
you
want
to
have
a
good
memory,
learn
from
the
people:
practise
remembering
things
in
a
way
as
other
people
do.
(
)1.Someone
can't
have
a
good
memory
if
________.
A.
his
parents
haven't
a
good
memory
B.
he
doesn't
use
his
memory
often
C.
he
can't
read
or
write
D.
he
doesn't
use
his
arms
or
legs
for
some
time
(
)2.If
you
do
not
use
your
arms
or
legs
for
some
time,
________.
A.
you
can't
use
them
any
more
B.
they
will
become
stronger
C.
they
become
weak
but
they
slowly
become
strong
again
D.
they
become
weak
and
won't
become
strong
until
you
use
them
again
(
)3.What
does
the
underlined
word
“it”
mean?
A.
his
arms
and
legs
are
weak
B.
parents'
arms
and
legs
are
weak
C.
he
has
a
poor
memory
D.
he
has
a
good
memory
(
)4.The
writer
of
this
passage
wants
to
tell
us
________.
A.
how
to
use
our
arms
or
legs
B.
how
to
read
and
write
C.
how
to
have
a
good
memory
D.
how
to
learn
from
the
people
第7天
难度系数★★★(how)
Dear
Dr.
Manners,
My
close
friend
seldom(很少)says
“please”.
She
will
say
“Can
you
get
me
that
bag”
or
“Move
it
over
here!

I
have
told
her
a
lot
of
times
that
it
is
polite
to
use
“please”
and
“thank
you”,
but
she
hardly
remembers.
I
feel
that
she
is
ordering(命令)me
around
without
“please”,
and
I
always
get
annoyed.
We
have
been
close
friends
for
over
10
years,
this
has
always
been
there.
It
seems
that
I
can’t
stand
it
any
more.
What
should
I
do?
Can
you
help
me?
Sincerely,
Linda
Dear
Linda,
When
your
friend
does
not
use
polite
words,
it
seems
that
she
is
ordering
you
to
do
something.
So
you
have
every
right(权利)to
hate
her
behaviors.
Ask
her
why
she
doesn’t
use
“please”
and
“thank
you”.
Explain
to
her
that
it
makes
you
uncomfortable.
Also,
you
don’t
want
to
do
anything
for
her
because
she
doesn’t
seem
kind
or
pleasant
when
she
asks
you
to.
Your
friend
was
probably
never
taught
how
to
use
“please”
and
“thank
you”
in
normal
conversation.
So
you
can
try
to
teach
her
that.
Remember
that
it
is
difficult
to
find
another
close
friend
if
you
lose
one.
Yours,
Dr.
Manners
根据短文内容回答问题。
1.
Why
does
Linda
say
her
close
friend
is
impolite 
?                                                                                         
2.
When
did
Linda
know
her
close
friend 
?                                                                                         
3.
Does
Linda
have
every
right
to
hate
her
close
friend’s
behaviors 
?                                                                                        
4.
What
should
Linda
do
if
her
close
friend
was
never
taught
how
to
use
polite
words 
?                                                                                          
5.
Does
Dr.
Manners
advise
Linda
to
break
up(绝交)with
her
friend?
Why
or
why
not 
参考答案
第1天
答案及解析
1.D
2.B
3.A
4.C
5.C
6.B
7.D
8.C
9.B
10.C
这篇短文讲述了作者在去美国的时候,因为对英语这门语言的不了解,从而造成的误解。虽然英国英语和美国英语有一些不同,但是大多数时候他们两个国家的人都是可以互相理解的。
1.句意:这不是我第一次去国外。out
在外面;away离开;
outside
在外边;abroad在国外。根据上文When
I
was
16
years
old,I
made
my
first
visit
to
the
United
States可知作者去了美国,再根据下文I
had
often
been
to
France.可知,作者经常去法国,因此这里是说这不是他第一次去国外,故应选D。
2.句意:因此我习惯了跟不明白英语的人说外语。But
但是,表示转折;So
因此,表示结果;And
和,而且,表示并列;Then然后,是一个副词。根据上文I
had
often
been
to
France可知,作者经常出国,所以他习惯了说外语,这里是因果关系,故应选B。
3.句意:因此我习惯了跟不明白英语的人说外语。English英语;French法语;Russia俄语;Chinese汉语。根据上句话Like
most
English
children,I
learned
French
at
school可知,作者是英国人,但是他也会说法语,所以他可以跟不懂英语的人用法语交流。故应选A。
4.句意:但是当我去美国的时候,我真的盼望着能度过一个没有任何语言问题,美好的、轻松的假期。lesson课;math数学;language
语言;money钱。根据上文Like
most
English
children可知,作者是英国人,他们和美国人一样,都是说英语的,所以他去美国不会有语言的问题。故选C。
5.句意:我在找一个公共电话,去给我的美国朋友Danny打一个电话。cheap便宜的;popular流行的,受欢迎的;public公共的;good好的。根据下文here's
a
phone
box
near
here?可知,作者想找一个公共电话亭,故应选C。
6.句意:他惊讶的回答:那太奇怪了。good
好的;strange
奇怪的,陌生的;nice
好的;funny滑稽的,可笑的。根据句中he
answered
in
surprise可知,他感到很惊奇,故应选B。
7.句意:你看起来很年轻,你结婚了吗?small
小的;smart
聪明的;little小的,少的;young年轻的。根据下句话Are
you
getting
married可知,这个陌生人觉得作者还很小,不可能已经结婚了,所以是看起来年轻。故选D。
8.句意:你能告诉我这附近有公用电话亭吗?where在哪里;what什么;if是否。这里考查宾语从句,根据句意可知,作者想知道这附近是否有公共电话亭。故应选C。
9.句意:当我们见面的时候,Danny给我解释了这个误会。described
描述;explained解释;talked谈话;expressed表达。根据句意可知,Danny是给作者解释作者在语言上出的错误。故应选B。
10.句意:有很多单词在意思上美国人和英国人用的是不一样的。write写;speak说;use用;read读。根据上文作者在美国遇到的事情可知,他是在单词的使用上出现了错误,因此这句话是说有一些单词英国人和美国人在使用的时候是不一样的,故应选C。
第2天
答案及解析
1.
A
2.
C
3.
C
4.
A
5.
A
短文主要告诉我们如何与别人有礼貌的交流。列举了四个方面的情形。当你很忙,没有时间帮助别人时;当别人挡道时;不愿意接受朋友的邀请时;如果你不满意别人的做法时。
1.
A细节理解题。根据短文开头的句子“Do
you
know
how
to
talk
to
others
politely
in
English?
Have
a
look
at
the
following.”
你知道怎样用英语礼貌地和别人说话吗?看看下面的内容。可以判断答案为A。
2.
C
细节理解题。When
someone
is
in
your
way,
you
should
say
“Excuse
me”.可知,“Excuse
me”是一种有礼貌的表达方式。故答案为C。
3.
D
细节推理题。根据短文的句子It’s
a
good
idea
to
say,”
I’m
afraid
I
can’t.”
if
you
have
to
say
no
to
an
invitation.可知,如果不接受邀请,I’m
afraid
I
can’t.”是一种有礼貌的回绝。故答案为C。
4.
A细节推理题。根据短文的句子You
can
say,
“Would
you
mind
not
using
your
phone
in
the
cinema,
please?”可知,如果你不满意别人的做法,运用Would
you
mind…?是一种有礼貌的表达方式。故答案为A。
5.
A词义猜测题。根据短文的句子It
can
often
be
difficult
to
decline
an
invitation
from
a
friend.
Saying
“No”
would
be
impolite.可知,拒绝朋友的邀请可能会很难,直接说“不”是不礼貌的行为。故答案为A。
第3天
答案及解析
1.
B
2.
A
3.
C
4.
B
5.
B
本文作者“我”介绍了一下在美国学习中发现中外文化的差异。首先介绍了课本英语"textbook
English"
和每日英语
"everyday
English"的不同;接着介绍了美国女孩喜欢黑皮肤,而中国女孩喜欢白皮肤;最后介绍了美国优秀学生和中国优秀学生的标准不同。
1.细节理解题。根据第二段中的第一句话“In
China,
I
had
English
classes
five
times
a
week
since
the
fifth
grade.
在中国,自从五年级以来每周我有五节英语课”可判断选项为B。
2.细节理解题。根据第二段第二句话"However,
I
didn't
know
textbook
English
was
very
different
from
everyday
English
until
I
came
to
Hotchkiss
School.
Connecticut.
"然而,直到我来到康涅狄格州的Hotchkiss
School,我才知道英语教材与日常英语的不同。可知两种英语是不同的,故选A。
3.细节理解题。根据最后一段的句子But
here,
an
"excellent"
student
gets
good
grades,
does
a
lot
for
the
public
and
plays
sports
and
music.
但在这里,一个“优秀”的学生取得好成绩,为公众做了很多,做运动和热爱音乐可以推断出选项C是正确的。
4.细节理解题。根据第一段的大意可知A项是正确的;由第二段的第一句"To
my
surprise,
the
US
girls
spend
a
lot
of
time
in
burning
sun
getting
a
tan令我吃惊的是,美国女孩花很多时间在烈日下晒晒太阳,晒黑了。"
可推断B项是错误的;根据最后一段中的句子"But
here,
an
"excellent"
student
gets
good
grades,
does
a
lot
for
the
public
and
plays
sports
and
music.
The
kids
here
are
so
talented."
可知选项C是正确的。故选B。
5.主旨大意题。根据本文的第一段Do
you
want
to
know
anything
about
my
staying
in
America?
Well,
Let
me
tell
you
the
truth,
it
is
really
an
eye-opening
experience
to
study
here.
你想知道我在美国的情况吗?好吧,让我告诉你,在这里学习真是大开眼界。下文具体介绍了令我大开眼界的事情,可推断出选项为B。
第4天
答案及解析
6.B
7.C
8.A
9.D
10.D
这篇短文主要是维克多写给桑迪的一封信,心中维克多介绍了自己在假期中的一些经历。
6.细节理解题。根据短文第一段It
is
a
natural
park可知它是一个自然公园。故选B。
7.细节理解题。根据第二段we
walked
in
the
mornings以及Edward
and
I
slept
in
front
of
the
fire
all
afternoon,
while
the
ladies
went
for
another
walk可知这位女士在早上和下午散步。故选C。
8.细节理解题。根据第四段第二句It
is
very
early
(we
usually
expect
snow
in
January)可知这场雪下的比往年早。故选A。
9.词义猜测题。根据I
have
taken
many
photos
of
the
train
代词代替上文出现的名词。it之前面提到的火车。故选D。
10.细节理解题。根据短文in
England,
the
old
steam
powered
trains(蒸汽火车)are
very
popular可知英国人很喜欢古老的蒸汽机,拍了很多照片。故选D。
第5天
答案及解析
1.B
2.B
3.A
4.C
5.A
短文大意:廖一丰是一位警官,在武汉的一个小村庄工作,他乐于帮助留守儿童,他还有一份特殊而又伟大的工作,就是作一位留守儿童的“爸爸”。
1.根据第一段第二行与第四行Wan
Tianle,
an
8?year?old
boy,
lived
with
his
grandparents.
WLiao
felt
sorry
and
began
to
help
him.
During
last
year's
Mid?Autumn
Festival可知,
万天乐七岁时第一次叫廖一丰为爸爸。故选B。
2.根据后半句…
a
father
of
left?behind
children
(留守儿童).可知,廖一丰特殊的工作是指“当一个留守儿童的爸爸”。故选B。
3.根据短文倒数第三行Liao
enjoys
helping
these
left?behind
children
with
their
homework
and
teaching
them
about
safety
rules
in
his
free
time.可知,孩子可以与廖在“亲情室”里学习。故选A。
4.根据短文最后一句
Maybe
there
will
be
more
people
to
do
this
special
“job”.可知,作者希望更多的人像廖一样来帮助留守儿童。故选C。
5.根据短文大意可知,主要介绍了廖一丰警官特殊而又伟大的工作。故选A。
第6天
答案及解析
1.B
2.D
3.C
4.C
本文着重介绍了如何增强记忆力,并通过和自己的手臂、腿进行类比进一步形象地说明如何来提高记忆力。
1.细节理解题。根据第二段中When
someone
else
says
that
his
memory
is
poor,
he
really
means
that
he
does
not
give
it
enough
chance
to
become
strong.当一个人说他的记忆力差时,实际上,他并没有给它足够多的机会来使它变得强大,可知,一个人的记忆力差是因为记忆没有被经常使用。故选B。
2.细节理解题。根据第一段中If
you
do
not
use
your
arms
or
your
legs
for
some
time,
they
will
become
weak.
When
you
start
using
them
again,
they
slowly
become
strong
again.
如果你一段时间不使用你的手臂或腿,它们就会变得虚弱。当你再次开始使用它们时,它们会慢慢变得强大起来。故选D。
3.词句猜测题。根据画线词所在语境But
if
he
tells
us
that
he
has
a
poor
memory,
many
of
us
think
that
his
parents
may
be
blamed(责备),
and
few
of
us
know
that
it
is
just
his
own
fault.
但是,如果他告诉我们他的记忆力很差,我们中的许多人认为是他父母的原因,我们很少有人知道这只是他自己的错。可知it指代上文的a
poor
memory“记忆力差”,故选C。
4.主旨大意题。本文主要讲的是,人的记忆力正如胳膊和腿一样,如果长时间不使用,就会变得很差。因此,如果一个人要想拥有好的记忆力,就必须更多的使用它。可知作者写本文的目的是告诉人们如何拥有好的记忆力,故选C。
第7天
答案及解析
文章是Linda引其最亲密的朋友说话不够礼貌而烦恼,求助于曼纳先生,Dr.
Manners针对这一问题,发表了自己的观点,并提出了自己的建议。
1.
Because
she
seldom
says
“please”
and
“thank
you”.
2.
Over
ten
years
ago.
3.
Yes,
she
does.
4.
She
can
teach
her.
5.
No,
he
doesn’t.
Because
it
is
difficult
to
find
another
close
friend
if
she
loses
one.
21世纪教育网
www.21cnjy.com
精品试卷·第
2

(共
2
页)
版权所有@21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览