山东省聊城市莘县2018-2019学年七年级下学期英语期中考试试卷(含听力音频)

资源下载
  1. 二一教育资源

山东省聊城市莘县2018-2019学年七年级下学期英语期中考试试卷(含听力音频)

资源简介

山东省聊城市莘县2018-2019学年七年级下学期英语期中考试试卷(含听力音频)
一、听下面5个单词。从题中所给的A、B、C三个 选项中选出作为该单词音标的正确选项。(每小题1分,共5分)
1.(2019七下·莘县期中)听单词,选出该单词音标的正确选项(  )
A./ b :l/ B./b ut/ C./best/
【答案】B
【知识点】听录音选词
2.(2019七下·莘县期中)听单词,选出该单词音标的正确选项(  )
A./ i:p/ B./t :t / C./t :k/
【答案】C
【知识点】听录音选词
3.(2019七下·莘县期中)听单词,选出该单词音标的正确选项(  )
A./fre / B./fri:/ C./frend/
【答案】A
【知识点】听录音选词
4.(2019七下·莘县期中)听单词,选出该单词音标的正确选项(  )
A./rein/ B./'riv / C./'ri: :li/
【答案】B
【知识点】听录音选词
5.(2019七下·莘县期中)听单词,选出该单词音标的正确选项(  )
A./'eniw n/ B./'eniwe / C./'eniθi /
【答案】C
【知识点】听录音选词
二、听下面5个句子。从题中所给的A、B、C三个选项中选出作为其恰当反应的最佳选项。(每小题1分,共5分)
6.(2019七下·莘县期中)听句子,选出作为其恰当反应的最佳选项(  )
A.Yes, I do. B.Yes, I can. C.Yes, I am.
【答案】B
【知识点】情景反应
7.(2019七下·莘县期中)听句子,选出作为其恰当反应的最佳选项(  )
A.In Beijing. B.By train. C.Next Monday.
【答案】C
【知识点】情景反应
8.(2019七下·莘县期中)听句子,选出作为其恰当反应的最佳选项(  )
A.Yes, we will. B.To travel. C.With my mum.
【答案】A
【知识点】情景反应
9.(2019七下·莘县期中)听句子,选出作为其恰当反应的最佳选项(  )
A.Two kilos. B.I like them. C.Fifteen yuan.
【答案】C
【知识点】情景反应
10.(2019七下·莘县期中)听句子,选出作为其恰当反应的最佳选项(  )
A.This Sunday. B.Good idea! C.In the park.
【答案】B
【知识点】情景反应
三、听下面5个小对话。从题中所给的A、B、C三个 选项中选出最佳选项。(每小题1分,共5分)
11.(2019七下·莘县期中)Which subject is Gina good at
A.Maths. B.English. C.Geography.
【答案】A
【知识点】短对话理解
12.(2019七下·莘县期中)What can't John find
A.His pencil box. B.His English book. C.His mobile phone.
【答案】C
【知识点】短对话理解
13.(2019七下·莘县期中)When are they going to have a picnic
A.This Friday. B.This Saturday. C.This Sunday.
【答案】B
【知识点】短对话理解
14.(2019七下·莘县期中)How much are the apples for three kilos
A.4 yuan. B.10 yuan. C.12 yuan.
【答案】B
【知识点】短对话理解
15.(2019七下·莘县期中)Where is the National Stadium
A.Next to a bank. B.Opposite a shop. C.Opposite a bank.
【答案】C
【知识点】短对话理解
四、听下面三段对话。从题中所给的A、B、C三个 选项中选出最佳选项。(每小题1分,共10分)
16.(2019七下·莘县期中)听下面一段对话,回答问题。
(1)Where are they going tomorrow
A.To the cinema. B.To the zoo. C.To the park.
(2)How will they go there
A.By bus. B.By bike. C.By car.
(3)When will they meet
A.At 8:00. B.At 9:00. C.At 10:00.
【答案】(1)C
(2)B
(3)B
【知识点】长对话理解
17.(2019七下·莘县期中)听下面一段对话,回答问题。
(1)What are they talking about
A.Different places. B.Weather. C. Holiday plans.
(2)Where will Linda go to spend her holiday
A.To Harbin. B.To Hainan. C. To Beijing.
(3)How will the man go travelling
A.By plane. B.By ship. C.By train.
【答案】(1)C
(2)B
(3)A
【知识点】长对话理解
18.(2019七下·莘县期中)听下面一段对话,回答问题。
(1)What colour of shoes does the girl want to buy
A.Yellow. B.Green. C.Red.
(2)What are on sale tomorrow
A.The shoes. B.The shirts. C.The T-shirts.
(3)How much is the white shirt
A.50 yuan. B.60 yuan. C.70 yuan.
(4)What day is it today
A.Thursday. B.Friday. C.Saturday.
【答案】(1)C
(2)B
(3)B
(4)A
【知识点】长对话理解
五、听下面一段独白。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。(每小题1分,共5分)
19.(2019七下·莘县期中)听下面一段独白。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
(1)What does Mrs. Read want to buy for dinner
A.Eggs, tomatoes and beans.
B.Eggs, potatoes and beans.
C.Eggs, cabbages and beans.
(2)What day is it today
A.It's Friday. B.It's Saturday. C.It's Sunday.
(3)What will Mrs. Read cook tomorrow
A.A big breakfast. B.A big lunch. C.A big dinner.
(4)What does Linda's father like eating
A.Chicken and fish. B.Fish and sausages. C.Chicken and sausages.
(5)Who does Mrs. Read go to the supermarket with
A.Her daughter. B.Her son. C.Her husband.
【答案】(1)A
(2)B
(3)B
(4)B
(5)A
【知识点】短文理解
六、完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
20.(2019七下·莘县期中)阅读下面短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C三个选项中,选出可
以填入空白处的最佳选项。
I
think that everyone in the world will live (1) easy life in 100 (2) time. We will have machines
and robots and they will help us (3) all the (4) work, and we won't have to do
things (5) washing the dishes or (6) the bed. I hope that doctors
will (7) keep
us alive (8) a
long time. I hope that when I am 70 years old, there (9) something that can keep me alive for another 70 years, (10) I will live to be 140 years
old.
(1)A.a B.an C.the
(2)A.years B.year C.years'
(3)A.doing B.do C.does
(4)A.good B.heavy C.easy
(5)A.like B.in C.for
(6)A.make B.makes C.making
(7)A.can B.able to C.be able to
(8)A.of B.for C.on
(9)A.is B.will have C.will be
(10)A.so B.because C.but
【答案】(1)B;(2)C;(3)B;(4)B;(5)A;(6)C;(7)C;(8)B;(9)C;(10)A
【知识点】日常生活类;记叙文
【解析】【分析】文章大意:预测一百年以后我们的生活。
(1)句意:我认为世界上每个人都会在100年后过上轻松的生活。life,生活,可数名词,easy的第一个音素是元音音素,要用不定冠词an,故选B。一百年的时间,考查名词所有格形式,years名词的复数形式,其所有格形式在其后加 ',故选C。
(2)句意:它们将帮助我们完成所有繁重的工作。第一个空格,固定结构help sb do sth,帮助某人做某事;do the work,做工作,故选B;第二个空格,考查形容词,根据语境可知,让机器人做的是一些繁重的工作,故选B。
(3)句意:我们不必做诸如洗盘子或整理床铺之类的事情。第一个空格,washing the dishes与making the bed是前文中的we don't have to do things的一些个例,此句要用介词like,表示像,故选A;第二个空格,固定短语make the bed,整理床铺;因跟在介词like的后面,要用ing形式,故选C。
(4)句意:我希望医生能让我们活得长久。第一空格,will,助动词其后跟动词原形;be able to,能够,可以故选C;第二空格,for a long time,固定短语,持续很长时间,故选B。
(5)句意:我希望当我70岁的时候,会有一些东西能让我再活70年,所以我能活到140岁。第一空格,根据语境可知此句需要there be结构的一般将来时,故选C;第二空格,根据语句 I hope that when I am 70 years old, there will be something that can keep me alive for another 70 years, 与 I will live to be 140 years old.的含义可知,后者是前者的结果,要用so,故选A。
【点评】考查完形填空。答题中一定要注意联系上下文。答完后多读几遍,看看是否符合逻辑,适当修改。个别小题可以当作单独的词义辨析题来做,先区分词义,结合语境选出最能使语句通顺的答案。
七、阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
21.(2019七下·莘县期中)阅读理解
Dear
Tony,
Glad
to hear from you. I know you will come to my city tomorrow and I can't wait to
see you. Welcome to my home. Now let me tell you the way to my home. You can
take the No. 3 bus or take a taxi after you get off the train. Go along Huayuan
Road and turn right at the traffic light into Xiwang Road. In the street there's
a market on your left and then turn left into Changjiang Road.
Go
along Changjiang Road and then get off on Kangning Road. Walk down the road and
you can see a restaurant. My house is next to it. It will take you about 10
minutes to get to my house.
See
you tomorrow.
Yours,
Judy
(1)Tomorrow Tony will come to Judy's city.
(2)Judy will meet Tony at the railway
station.
(3)Tony can take the No. 13 bus to go to Judy's
house.
(4)Tony has to get off the bus or taxi on
Kangning Road.
(5)Judy's house is on Changjiang Road.
【答案】(1)正确
(2)错误
(3)错误
(4)正确
(5)错误
【知识点】日常生活类;记叙文
【解析】【分析】文章大意:朱迪写给Tony的一封信,告诉他到自己家的路线。
(1)细节理解题。根据文中的语句 I know you will come to my city tomorrow and I can't wait to see you. 理解可知,Tony明天到Judy所在的城市,故选正确。
(2)细节理解题。根据文中的语句Welcome to my home. Now let me tell you the way to my home. 理解可知,Judy与Tony在家见面,而不是在火车站,故选错误。
(3)细节理解题。根据文中的语句 You can take the No. 3 bus or take a taxi after you get off the train. 理解可知,Tony到Judy家需要乘坐3路公交车,而不是13路,故选错误。
(4)细节理解题。根据文中的语句 Go along Changjiang Road and then get off on Kangning Road. 可知,Tony必须在康宁路下车,故选正确。
(5)细节理解题。根据文中的语句Go along Changjiang Road and then get off on Kangning Road. Walk down the road and you can see a restaurant. My house is next to it. 理解可知,Judy的家在康宁路而不是长江路,故选错误。
【点评】考查阅读理解。本文主要考查细节理解题,首先仔细阅读文后的问题,弄清问题的大意;然后带着问题阅读短文,抓住关键信息,选择正确答案。
22.(2019七下·莘县期中)阅读理解
One day. a little boy runs into u shop and
says to the shop assistant(店员),I want to buy twelve exercise books of 6 cents each
and nine pencils of 10 cents each. How much are those altogether(总共) "
The
shop assistant writes these numbers down on a piece of paper and thinks for a
minute. Then she says"
One dollar sixty-two cents." If I give you ten dollars, how much money
will I get back " ''You
will get eight dollars thirty-eight cents change.
Here you are. These are the things you want."
"No, thank you. I don't want to buy anything, n the boy
looks at the piece of paper and says politely (有礼貌地).
"This is my maths homework. Thank you very much. Can I take it
away "
(1)The story happens .
A.in a shop B.in a library
C.in a supermarket D.at school
(2)The little boy comes to the shop for .
A.nine pencils B.some books C.nothing D.his homework
(3)The underlined word "change" in the second paragraph in Chinese means .
A.零钱 B.交换 C.改变 D.金钱
(4)The little boy is .
A.bad
B. naughty (淘气的) but clever
C.stupid(愚蠢的)
D.hard-working
(5)At last the shop assistant may feel .
A.tired B.happy C.funny D.sorry
【答案】(1)A
(2)D
(3)A
(4)B
(5)C
【知识点】日常生活类;记叙文
【解析】【分析】文章大意:一个小男孩以买东西为借口让售货员帮助他做数学作业。
(1)细节理解题。根据文中的语句 One day. a little boy runs into u shop and says to the shop assistant(店员),I want to buy twelve exercise books of 6 cents each and nine pencils of 10 cents each. 理解可知,这个小故事发生在商店,故选A。
(2)细节理解题。根据文中的语句"This is my maths homework. Thank you very much. Can I take it away "理解可知,这是小男孩的作业,故选D。
(3)词义推断题。根据文中的语句 If I give you ten dollars, how much money will I get back " ''You will get eight dollars thirty-eight cents change. 如果我给你十美元,我会得到多少钱?你将得到八美元三十八美分的零钱。可知,change表示零钱,故选A。
(4)理解归纳题。通读全文可知,小男孩为了完成自己的作业,以买东西为由,让售货员给他算数学题,非常的淘气,但是很聪明,故选B。
(5)理解归纳题。通读全文可知,这个售货员得知真相以后会感到非常的滑稽可笑,故选C。
【点评】考查阅读理解。本文考查细节题和主旨题等常考题型,细节题要注意从文中抓住关键词寻找答案;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出主题句。
23.(2019七下·莘县期中)阅读理解
I am
a boy. My name is Jack. I am fourteen years old. I am in No. 1 Middle School. I
am in Class One, Grade Seven. I would like to be the class monitor. I like
helping my class get better. I can get on well with all my classmates. I am
good at all my subjects. I like English best. I always get the best scores, I
would like to help others.
My friend
Jim also wants
to be the class monitor. I know he is kind. He is always ready to help others. If(如果)he becomes our class monitor, I will be happy.
And I will help him.
He
and I both want to make our class strong. We can make our classroom beautiful.
(1)How many students would like to be the class monitor
A.One B.Two C.Three D.Four
(2)If Jim becomes the class monitor, Jack will be .
A.sad B.happy C.angry D.unhappy
(3)According to the passage, Jim is in .
A.Class One, Grade Seven B.Class Two, Grade Seven
C.No. 2 Middle School D.No. 3 Middle School
(4)What's Jack's favourite subject
A.All the subject B.Maths
C.Chinese D.English.
(5)What's the best title(标题)of the passage
A.Jack's school B.Jack and Jim's class.
C.To be the class monitor. D.A beautiful classroom
【答案】(1)B
(2)B
(3)A
(4)D
(5)C
【知识点】日常生活类
【解析】【分析】文章大意:Jack是七年级一班的一名学生,介绍了自己的爱好及愿望;同时介绍了好友Jim的性格与愿望。
(1)细节理解题。根据文中的语句I would like to be the class monitor. 与My friend Jim also wants to be the class monitor.理解可知,Jack与Jim都想成为班长,故选B。
(2)细节理解题。根据文中的语句 I would like to be the class monitor. I like helping my class get better. 理解可知,假如Jack当选为班长,他会很开心的,故选B。
(3)理解归纳题。根据文中的语句 He and I both want to make our class strong. We can make our classroom beautiful.与 I am in No. 1 Middle School. I am in Class One, Grade Seven.推断可知,Jim在七年级一班,故选A。
(4)细节理解题。根据文中的语句 I am good at all my subjects. I like English best.理解可知,Jack最喜欢的科目是英语,故选D。
(5)标题推断题。通读全文可知,此文主要介绍了Jack与Jim都想当选班长,为班长做贡献,故选C。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题和主旨题三种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。
24.(2019七下·莘县期中)阅读理解
Dear
Henry,
I'm glad to know you are coming to my house
next Sunday. But it is a little difficult to find my house. Go out of the train
station, and go down West Street to the north. Don't turn left at the crossing,
and Just walk straight on. You can see a bus stop near a movie theatre on your
left. Take the No. 2 bus there and get off at the fifth stop. Then you are in
Garden Street. Go down the street and walk until you see a park.
Walk across the park and you can find a bank
on your right. My house is opposite the bank.
I will
meet you at the gate of my house. See you then.
Your friend,
Tom
(1)Henry is coming to Tom's house .
A.this Sunday B.next Sunday C.this Saturday D.next Saturday
(2)Henry will go to Tom's house________.
A.by car B.by plane C.by bike D.by bus
(3)Henry will take the ________bus.
A.No. 1 B.No. 2 C.No. 3 D.No. 4
(4)Tom will meet Henry________.
A.at the bus stop B.at school
C.at home D.at the gate of his house
(5)Which of the following is the correct route(路线)to Tom's house________.
a. Go straight on.
b. Go down Garden Street and walk until you see a park.
c. Take the No. 2 bus there and get off at the fifth stop.
d. Walk across the park and you can find a bank on your right.
e. Go down West Street to the north.
A.a-b-c-d-e B.e-d-c-b-a C.e-a-c-b-d D.c-e-a-b-d
【答案】(1)B
(2)D
(3)B
(4)D
(5)C
【知识点】日常生活类;记叙文
【解析】【分析】文章大意:Tom给Henry写信,告诉Henry到他家的路线。
(1)细节理解题。根据文中的语句 I'm glad to know you are coming to my house next Sunday.理解可知,Henry下周日到Tom家,故选B。
(2)细节理解题。根据文中的语句Take the No. 2 bus there and get off at the fifth stop. Then you are in Garden Street. Go down the street and walk until you see a park. Walk across the park and you can find a bank on your right. My house is opposite the bank.理解可知,Henry乘坐公交车到Tom的家,故选D。
(3)细节理解题。根据文中的语句Take the No. 2 bus there and get off at the fifth stop. 理解可知,Henry乘坐2路车到Tom家,故选B。
(4)细节理解题。根据文中的语句 I will meet you at the gate of my house. See you then.理解可知,Tom在家门口迎接Henry,故选D。
(5)根据文中语句Go out of the train station, and go down West Street to the north. 可知,第一句应该是e;由语句Don't turn left at the crossing, and Just walk straight on. 可知,第二句是a;由语句 Take the No. 2 bus there and get off at the fifth stop. 可知,第三句是c;由语句Go down the street and walk until you see a park.可知,第四句是b;由语句 Walk across the park and you can find a bank on your right. 可知,第五句是b。所以它们的顺序是e-a-c-b-d,故选C。
【点评】考查阅读理解题。认真阅读原文,把握文章大意,对文章脉络有整体的了解,能仔细查找文中细节,并能根据文章内容进行合理的推测判断。
八、语法填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
25.(2019七下·莘县期中)阅读下面短文,在空白处按要求填入适当的单词或括号内单词的正确形式。每空1个单词。
Welcome to the New York City Lost and Found
Office.     (tour) often lose things when they're travelling,
people also lose things when they are in     (冠词)hurry. That's    
(连词)there
are lost and found offices at airports and stations.    (hundred)
of people come here every day. They look    
(介词)their
phones, cameras,    (watch),
computers and many other things. At the moment, there are also    
(any) strange things at the New York City Lost and Found Office. There    
(be) about a hundred bikes and a large boat. There are also a lot of animals,
such as three dogs, two ducks and a pig. Are these    
(you) Are you looking for; fifteen    
(kilo) of sausages They're here too!
【答案】tourists;a;why;Hundreds;for;watches;some;are;yours;kilos
【知识点】语法填空
【解析】【分析】文章大意:主要介绍了纽约市的失物招领处,有各式各样的东西,不仅有手表,电脑之类的,还有很多的动物。
(1)句意:旅游者在旅行中经常会丢东西。根据语句when they're travelling,与所给单词tour的提示可知此句考查名词tourist,旅游者;由they提示可知要用复数形式,故填tourists。
(2)句意:人们在匆忙中也会丢东西。固定短语,in a hurry,匆忙,故填a。
(3)句意:这就是为什么在机场和车站有失物招领处的原因。根据语句 people also lose things when they are in a hurry. 与there are lost and found offices at airports and stations. 的含义可知,前者是后者的原因,故填why。
(4)句意:每天都有数百人来这里。由所给单词hundred与of的提示可知此句考查不确切数量的表达,要用复数形式,因位于句首,第一个字母要大写。故填Hundreds。
(5)句意:他们寻找他们的手机、照相机、手表、电脑和许多其他东西。第一个空格,固定短语look for,寻找,故填for;第二个空格,watch,可数名词,常用复数形式表示泛指,故填watches。
(6)句意:目前,在纽约失物招领处也有一些奇怪的物件。分析句式可知此句是肯定句,所给单词any在肯定句要用some,故填some。
(7)句意:大约有一百辆自行车和一条大船。此句考查there be结构,因bikes是可数名词复数,be要用复数形式,故填are。
(8)句意:这些是你的吗?根据句意可知此句表示所属关系,其后没有名词,要用名词性物主代词,故填yours。
(9)句意:你要找十五公斤香肠吗?kilo,公斤,可数名词;因前面有fifteen,要用复数形式,故填kilos。
【点评】考查语法填空。答题时要跳过空格通读全文,了解大意,然后根据语境及所给单词的提示对所缺部分逐一解答,注意要考虑句型、语法、搭配、语境等因素,最后通读一遍,并逐一验证。
九、任务型阅读(共5小题;每小题2分,满分10分)
26.(2019七下·莘县期中)阅读下面短文,根据其内容完成后面各项任务。
Lucy's aunt lives in
San Francisco. She knows something about China on television. But she wants to
know more. 因此她正期待着参观中国。She
is going to have a holiday next week. She is going to visit Beijing because she
likes Chinese culture by plane and she will live in a hotel. In Beijing she is
going to do some sightseeing, visit the Forbidden City and the Summer Palace
and walk up the Great Wall.
Lucy's
aunt likes animals. She likes pandas very much. So she is going to visit
Beijing Zoo to see the pandas there and take some photos of them. On the last
day in Beijing she is going shopping.
She
wants to buy Lucy a present. She knows Lucy likes Chinese paintings and
silk.
(1)Where is Lucy's aunt going to visit
(2)What animal does Lucy's aunt like
(3)将画线的汉语句子译成英语
(4)将画线的英语句子译成汉语。
(5)在文中找出下列句子的同义句。
She
is going to fly there.
【答案】(1)Beijing./ She is going to visit Beijing.
(2)Pandas./ She likes pandas very much.
(3)So she is looking forward to visiting China.
(4)她想给露西买一份礼物。
(5)She is going there by plane.
【知识点】任务型阅读
【解析】【分析】文章大意:Lucy打算到北京旅游,游览紫禁城和颐和园,然后走上长城,再到北京动物园看看大熊猫。
(1)细节理解题。根据文中的语句She is going to visit Beijing because she likes Chinese culture by plane理解可知,Lucy的姑姑准备到北京旅游,故填Beijing./ She is going to visit Beijing.
(2)细节理解题。根据文中的语句Lucy's aunt likes animals. She likes pandas very much. 理解可知,Lucy的姑姑喜欢大熊猫,故填Pandas./ She likes pandas very much.
(3)因此,so;期待做某事,look forward to doing sth;参观中国,visit China。此句要用现在进行时,故填So she is looking forward to visiting China.
(4)want to do sth,想要做某事;buy sb sth,为某人买某物;故填她想给露西买一份礼物。
(5)句意:她将坐飞机去那里。fly,飞行;相当于by plane,故填She is going there by plane.
【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。
十、书面表达(20分)
27.(2019七下·莘县期中)现在有许多新的购物方式,网上购物是其中的一种。越来越多的人熟悉和喜欢网购,但是网购有利有弊。请根据下面提供的信息用英语以"Online shopping"为题写一篇短 文,描述网购的优点和缺点,并谈谈自己的看法。
优点:1)可以在任何时间购物。
2)方便比较同类产品的价格,可以省钱。
3)无论何时何地都可以收到所购物品。
缺点:1)网上付款有时不安全。
2)看不到实物,也不能试穿衣服。
要求:1)不要逐字翻译,可以自由发挥。
2)字母书写规范,卷面整洁。词数80词左右。
【答案】Online shopping
There are many new ways of shipping, and
online shopping in one of them.
Online
shopping has several advantages. First, you can shop at any time. Second, to
shop on the Internet you only need computer and a mouse. Third, you can compare the prices of the same product and
save money. You can also receive it in anywhere in the world at any lime! But
shopping on the Internet also has some disadvantages. Pitying over the Internet
isn't always safe. You can't see the product or try the clothes on.
I
think our life is changing because of online shopping. One day no one will go
to the shops any more, because you'll be able to buy almost anything on the
internet.
【知识点】命题作文;提纲作文
【解析】【分析】本题要求以Online shopping为题写一篇短文,描述网购的优点和缺点,并谈谈自己的看法。根据要求及要点提示,短文可以从“网购的优点”、“网购的缺点”、“自己的看法”三个方面进行写作。短文提示要点较多,要注意表达的条理性。短文用一般现在时态,写作时要注意语句连贯,表达准确。
【点评】这是一篇不错的短文,从新购物方式着笔,引出“网购”。过渡自然。第二段讲述网购的优点及其缺点、最后谈论自己的看法。层次清楚,条理分明。第二段里用first, second, third等等罗列各要点,清楚明了;还运用了两个动名词短语作主语,语言简捷、精炼。最后一段用展望未来的方式表达自己的看法,方式新颖独特。
1 / 1山东省聊城市莘县2018-2019学年七年级下学期英语期中考试试卷(含听力音频)
一、听下面5个单词。从题中所给的A、B、C三个 选项中选出作为该单词音标的正确选项。(每小题1分,共5分)
1.(2019七下·莘县期中)听单词,选出该单词音标的正确选项(  )
A./ b :l/ B./b ut/ C./best/
2.(2019七下·莘县期中)听单词,选出该单词音标的正确选项(  )
A./ i:p/ B./t :t / C./t :k/
3.(2019七下·莘县期中)听单词,选出该单词音标的正确选项(  )
A./fre / B./fri:/ C./frend/
4.(2019七下·莘县期中)听单词,选出该单词音标的正确选项(  )
A./rein/ B./'riv / C./'ri: :li/
5.(2019七下·莘县期中)听单词,选出该单词音标的正确选项(  )
A./'eniw n/ B./'eniwe / C./'eniθi /
二、听下面5个句子。从题中所给的A、B、C三个选项中选出作为其恰当反应的最佳选项。(每小题1分,共5分)
6.(2019七下·莘县期中)听句子,选出作为其恰当反应的最佳选项(  )
A.Yes, I do. B.Yes, I can. C.Yes, I am.
7.(2019七下·莘县期中)听句子,选出作为其恰当反应的最佳选项(  )
A.In Beijing. B.By train. C.Next Monday.
8.(2019七下·莘县期中)听句子,选出作为其恰当反应的最佳选项(  )
A.Yes, we will. B.To travel. C.With my mum.
9.(2019七下·莘县期中)听句子,选出作为其恰当反应的最佳选项(  )
A.Two kilos. B.I like them. C.Fifteen yuan.
10.(2019七下·莘县期中)听句子,选出作为其恰当反应的最佳选项(  )
A.This Sunday. B.Good idea! C.In the park.
三、听下面5个小对话。从题中所给的A、B、C三个 选项中选出最佳选项。(每小题1分,共5分)
11.(2019七下·莘县期中)Which subject is Gina good at
A.Maths. B.English. C.Geography.
12.(2019七下·莘县期中)What can't John find
A.His pencil box. B.His English book. C.His mobile phone.
13.(2019七下·莘县期中)When are they going to have a picnic
A.This Friday. B.This Saturday. C.This Sunday.
14.(2019七下·莘县期中)How much are the apples for three kilos
A.4 yuan. B.10 yuan. C.12 yuan.
15.(2019七下·莘县期中)Where is the National Stadium
A.Next to a bank. B.Opposite a shop. C.Opposite a bank.
四、听下面三段对话。从题中所给的A、B、C三个 选项中选出最佳选项。(每小题1分,共10分)
16.(2019七下·莘县期中)听下面一段对话,回答问题。
(1)Where are they going tomorrow
A.To the cinema. B.To the zoo. C.To the park.
(2)How will they go there
A.By bus. B.By bike. C.By car.
(3)When will they meet
A.At 8:00. B.At 9:00. C.At 10:00.
17.(2019七下·莘县期中)听下面一段对话,回答问题。
(1)What are they talking about
A.Different places. B.Weather. C. Holiday plans.
(2)Where will Linda go to spend her holiday
A.To Harbin. B.To Hainan. C. To Beijing.
(3)How will the man go travelling
A.By plane. B.By ship. C.By train.
18.(2019七下·莘县期中)听下面一段对话,回答问题。
(1)What colour of shoes does the girl want to buy
A.Yellow. B.Green. C.Red.
(2)What are on sale tomorrow
A.The shoes. B.The shirts. C.The T-shirts.
(3)How much is the white shirt
A.50 yuan. B.60 yuan. C.70 yuan.
(4)What day is it today
A.Thursday. B.Friday. C.Saturday.
五、听下面一段独白。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。(每小题1分,共5分)
19.(2019七下·莘县期中)听下面一段独白。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
(1)What does Mrs. Read want to buy for dinner
A.Eggs, tomatoes and beans.
B.Eggs, potatoes and beans.
C.Eggs, cabbages and beans.
(2)What day is it today
A.It's Friday. B.It's Saturday. C.It's Sunday.
(3)What will Mrs. Read cook tomorrow
A.A big breakfast. B.A big lunch. C.A big dinner.
(4)What does Linda's father like eating
A.Chicken and fish. B.Fish and sausages. C.Chicken and sausages.
(5)Who does Mrs. Read go to the supermarket with
A.Her daughter. B.Her son. C.Her husband.
六、完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
20.(2019七下·莘县期中)阅读下面短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C三个选项中,选出可
以填入空白处的最佳选项。
I
think that everyone in the world will live (1) easy life in 100 (2) time. We will have machines
and robots and they will help us (3) all the (4) work, and we won't have to do
things (5) washing the dishes or (6) the bed. I hope that doctors
will (7) keep
us alive (8) a
long time. I hope that when I am 70 years old, there (9) something that can keep me alive for another 70 years, (10) I will live to be 140 years
old.
(1)A.a B.an C.the
(2)A.years B.year C.years'
(3)A.doing B.do C.does
(4)A.good B.heavy C.easy
(5)A.like B.in C.for
(6)A.make B.makes C.making
(7)A.can B.able to C.be able to
(8)A.of B.for C.on
(9)A.is B.will have C.will be
(10)A.so B.because C.but
七、阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
21.(2019七下·莘县期中)阅读理解
Dear
Tony,
Glad
to hear from you. I know you will come to my city tomorrow and I can't wait to
see you. Welcome to my home. Now let me tell you the way to my home. You can
take the No. 3 bus or take a taxi after you get off the train. Go along Huayuan
Road and turn right at the traffic light into Xiwang Road. In the street there's
a market on your left and then turn left into Changjiang Road.
Go
along Changjiang Road and then get off on Kangning Road. Walk down the road and
you can see a restaurant. My house is next to it. It will take you about 10
minutes to get to my house.
See
you tomorrow.
Yours,
Judy
(1)Tomorrow Tony will come to Judy's city.
(2)Judy will meet Tony at the railway
station.
(3)Tony can take the No. 13 bus to go to Judy's
house.
(4)Tony has to get off the bus or taxi on
Kangning Road.
(5)Judy's house is on Changjiang Road.
22.(2019七下·莘县期中)阅读理解
One day. a little boy runs into u shop and
says to the shop assistant(店员),I want to buy twelve exercise books of 6 cents each
and nine pencils of 10 cents each. How much are those altogether(总共) "
The
shop assistant writes these numbers down on a piece of paper and thinks for a
minute. Then she says"
One dollar sixty-two cents." If I give you ten dollars, how much money
will I get back " ''You
will get eight dollars thirty-eight cents change.
Here you are. These are the things you want."
"No, thank you. I don't want to buy anything, n the boy
looks at the piece of paper and says politely (有礼貌地).
"This is my maths homework. Thank you very much. Can I take it
away "
(1)The story happens .
A.in a shop B.in a library
C.in a supermarket D.at school
(2)The little boy comes to the shop for .
A.nine pencils B.some books C.nothing D.his homework
(3)The underlined word "change" in the second paragraph in Chinese means .
A.零钱 B.交换 C.改变 D.金钱
(4)The little boy is .
A.bad
B. naughty (淘气的) but clever
C.stupid(愚蠢的)
D.hard-working
(5)At last the shop assistant may feel .
A.tired B.happy C.funny D.sorry
23.(2019七下·莘县期中)阅读理解
I am
a boy. My name is Jack. I am fourteen years old. I am in No. 1 Middle School. I
am in Class One, Grade Seven. I would like to be the class monitor. I like
helping my class get better. I can get on well with all my classmates. I am
good at all my subjects. I like English best. I always get the best scores, I
would like to help others.
My friend
Jim also wants
to be the class monitor. I know he is kind. He is always ready to help others. If(如果)he becomes our class monitor, I will be happy.
And I will help him.
He
and I both want to make our class strong. We can make our classroom beautiful.
(1)How many students would like to be the class monitor
A.One B.Two C.Three D.Four
(2)If Jim becomes the class monitor, Jack will be .
A.sad B.happy C.angry D.unhappy
(3)According to the passage, Jim is in .
A.Class One, Grade Seven B.Class Two, Grade Seven
C.No. 2 Middle School D.No. 3 Middle School
(4)What's Jack's favourite subject
A.All the subject B.Maths
C.Chinese D.English.
(5)What's the best title(标题)of the passage
A.Jack's school B.Jack and Jim's class.
C.To be the class monitor. D.A beautiful classroom
24.(2019七下·莘县期中)阅读理解
Dear
Henry,
I'm glad to know you are coming to my house
next Sunday. But it is a little difficult to find my house. Go out of the train
station, and go down West Street to the north. Don't turn left at the crossing,
and Just walk straight on. You can see a bus stop near a movie theatre on your
left. Take the No. 2 bus there and get off at the fifth stop. Then you are in
Garden Street. Go down the street and walk until you see a park.
Walk across the park and you can find a bank
on your right. My house is opposite the bank.
I will
meet you at the gate of my house. See you then.
Your friend,
Tom
(1)Henry is coming to Tom's house .
A.this Sunday B.next Sunday C.this Saturday D.next Saturday
(2)Henry will go to Tom's house________.
A.by car B.by plane C.by bike D.by bus
(3)Henry will take the ________bus.
A.No. 1 B.No. 2 C.No. 3 D.No. 4
(4)Tom will meet Henry________.
A.at the bus stop B.at school
C.at home D.at the gate of his house
(5)Which of the following is the correct route(路线)to Tom's house________.
a. Go straight on.
b. Go down Garden Street and walk until you see a park.
c. Take the No. 2 bus there and get off at the fifth stop.
d. Walk across the park and you can find a bank on your right.
e. Go down West Street to the north.
A.a-b-c-d-e B.e-d-c-b-a C.e-a-c-b-d D.c-e-a-b-d
八、语法填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
25.(2019七下·莘县期中)阅读下面短文,在空白处按要求填入适当的单词或括号内单词的正确形式。每空1个单词。
Welcome to the New York City Lost and Found
Office.     (tour) often lose things when they're travelling,
people also lose things when they are in     (冠词)hurry. That's    
(连词)there
are lost and found offices at airports and stations.    (hundred)
of people come here every day. They look    
(介词)their
phones, cameras,    (watch),
computers and many other things. At the moment, there are also    
(any) strange things at the New York City Lost and Found Office. There    
(be) about a hundred bikes and a large boat. There are also a lot of animals,
such as three dogs, two ducks and a pig. Are these    
(you) Are you looking for; fifteen    
(kilo) of sausages They're here too!
九、任务型阅读(共5小题;每小题2分,满分10分)
26.(2019七下·莘县期中)阅读下面短文,根据其内容完成后面各项任务。
Lucy's aunt lives in
San Francisco. She knows something about China on television. But she wants to
know more. 因此她正期待着参观中国。She
is going to have a holiday next week. She is going to visit Beijing because she
likes Chinese culture by plane and she will live in a hotel. In Beijing she is
going to do some sightseeing, visit the Forbidden City and the Summer Palace
and walk up the Great Wall.
Lucy's
aunt likes animals. She likes pandas very much. So she is going to visit
Beijing Zoo to see the pandas there and take some photos of them. On the last
day in Beijing she is going shopping.
She
wants to buy Lucy a present. She knows Lucy likes Chinese paintings and
silk.
(1)Where is Lucy's aunt going to visit
(2)What animal does Lucy's aunt like
(3)将画线的汉语句子译成英语
(4)将画线的英语句子译成汉语。
(5)在文中找出下列句子的同义句。
She
is going to fly there.
十、书面表达(20分)
27.(2019七下·莘县期中)现在有许多新的购物方式,网上购物是其中的一种。越来越多的人熟悉和喜欢网购,但是网购有利有弊。请根据下面提供的信息用英语以"Online shopping"为题写一篇短 文,描述网购的优点和缺点,并谈谈自己的看法。
优点:1)可以在任何时间购物。
2)方便比较同类产品的价格,可以省钱。
3)无论何时何地都可以收到所购物品。
缺点:1)网上付款有时不安全。
2)看不到实物,也不能试穿衣服。
要求:1)不要逐字翻译,可以自由发挥。
2)字母书写规范,卷面整洁。词数80词左右。
答案解析部分
1.【答案】B
【知识点】听录音选词
2.【答案】C
【知识点】听录音选词
3.【答案】A
【知识点】听录音选词
4.【答案】B
【知识点】听录音选词
5.【答案】C
【知识点】听录音选词
6.【答案】B
【知识点】情景反应
7.【答案】C
【知识点】情景反应
8.【答案】A
【知识点】情景反应
9.【答案】C
【知识点】情景反应
10.【答案】B
【知识点】情景反应
11.【答案】A
【知识点】短对话理解
12.【答案】C
【知识点】短对话理解
13.【答案】B
【知识点】短对话理解
14.【答案】B
【知识点】短对话理解
15.【答案】C
【知识点】短对话理解
16.【答案】(1)C
(2)B
(3)B
【知识点】长对话理解
17.【答案】(1)C
(2)B
(3)A
【知识点】长对话理解
18.【答案】(1)C
(2)B
(3)B
(4)A
【知识点】长对话理解
19.【答案】(1)A
(2)B
(3)B
(4)B
(5)A
【知识点】短文理解
20.【答案】(1)B;(2)C;(3)B;(4)B;(5)A;(6)C;(7)C;(8)B;(9)C;(10)A
【知识点】日常生活类;记叙文
【解析】【分析】文章大意:预测一百年以后我们的生活。
(1)句意:我认为世界上每个人都会在100年后过上轻松的生活。life,生活,可数名词,easy的第一个音素是元音音素,要用不定冠词an,故选B。一百年的时间,考查名词所有格形式,years名词的复数形式,其所有格形式在其后加 ',故选C。
(2)句意:它们将帮助我们完成所有繁重的工作。第一个空格,固定结构help sb do sth,帮助某人做某事;do the work,做工作,故选B;第二个空格,考查形容词,根据语境可知,让机器人做的是一些繁重的工作,故选B。
(3)句意:我们不必做诸如洗盘子或整理床铺之类的事情。第一个空格,washing the dishes与making the bed是前文中的we don't have to do things的一些个例,此句要用介词like,表示像,故选A;第二个空格,固定短语make the bed,整理床铺;因跟在介词like的后面,要用ing形式,故选C。
(4)句意:我希望医生能让我们活得长久。第一空格,will,助动词其后跟动词原形;be able to,能够,可以故选C;第二空格,for a long time,固定短语,持续很长时间,故选B。
(5)句意:我希望当我70岁的时候,会有一些东西能让我再活70年,所以我能活到140岁。第一空格,根据语境可知此句需要there be结构的一般将来时,故选C;第二空格,根据语句 I hope that when I am 70 years old, there will be something that can keep me alive for another 70 years, 与 I will live to be 140 years old.的含义可知,后者是前者的结果,要用so,故选A。
【点评】考查完形填空。答题中一定要注意联系上下文。答完后多读几遍,看看是否符合逻辑,适当修改。个别小题可以当作单独的词义辨析题来做,先区分词义,结合语境选出最能使语句通顺的答案。
21.【答案】(1)正确
(2)错误
(3)错误
(4)正确
(5)错误
【知识点】日常生活类;记叙文
【解析】【分析】文章大意:朱迪写给Tony的一封信,告诉他到自己家的路线。
(1)细节理解题。根据文中的语句 I know you will come to my city tomorrow and I can't wait to see you. 理解可知,Tony明天到Judy所在的城市,故选正确。
(2)细节理解题。根据文中的语句Welcome to my home. Now let me tell you the way to my home. 理解可知,Judy与Tony在家见面,而不是在火车站,故选错误。
(3)细节理解题。根据文中的语句 You can take the No. 3 bus or take a taxi after you get off the train. 理解可知,Tony到Judy家需要乘坐3路公交车,而不是13路,故选错误。
(4)细节理解题。根据文中的语句 Go along Changjiang Road and then get off on Kangning Road. 可知,Tony必须在康宁路下车,故选正确。
(5)细节理解题。根据文中的语句Go along Changjiang Road and then get off on Kangning Road. Walk down the road and you can see a restaurant. My house is next to it. 理解可知,Judy的家在康宁路而不是长江路,故选错误。
【点评】考查阅读理解。本文主要考查细节理解题,首先仔细阅读文后的问题,弄清问题的大意;然后带着问题阅读短文,抓住关键信息,选择正确答案。
22.【答案】(1)A
(2)D
(3)A
(4)B
(5)C
【知识点】日常生活类;记叙文
【解析】【分析】文章大意:一个小男孩以买东西为借口让售货员帮助他做数学作业。
(1)细节理解题。根据文中的语句 One day. a little boy runs into u shop and says to the shop assistant(店员),I want to buy twelve exercise books of 6 cents each and nine pencils of 10 cents each. 理解可知,这个小故事发生在商店,故选A。
(2)细节理解题。根据文中的语句"This is my maths homework. Thank you very much. Can I take it away "理解可知,这是小男孩的作业,故选D。
(3)词义推断题。根据文中的语句 If I give you ten dollars, how much money will I get back " ''You will get eight dollars thirty-eight cents change. 如果我给你十美元,我会得到多少钱?你将得到八美元三十八美分的零钱。可知,change表示零钱,故选A。
(4)理解归纳题。通读全文可知,小男孩为了完成自己的作业,以买东西为由,让售货员给他算数学题,非常的淘气,但是很聪明,故选B。
(5)理解归纳题。通读全文可知,这个售货员得知真相以后会感到非常的滑稽可笑,故选C。
【点评】考查阅读理解。本文考查细节题和主旨题等常考题型,细节题要注意从文中抓住关键词寻找答案;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出主题句。
23.【答案】(1)B
(2)B
(3)A
(4)D
(5)C
【知识点】日常生活类
【解析】【分析】文章大意:Jack是七年级一班的一名学生,介绍了自己的爱好及愿望;同时介绍了好友Jim的性格与愿望。
(1)细节理解题。根据文中的语句I would like to be the class monitor. 与My friend Jim also wants to be the class monitor.理解可知,Jack与Jim都想成为班长,故选B。
(2)细节理解题。根据文中的语句 I would like to be the class monitor. I like helping my class get better. 理解可知,假如Jack当选为班长,他会很开心的,故选B。
(3)理解归纳题。根据文中的语句 He and I both want to make our class strong. We can make our classroom beautiful.与 I am in No. 1 Middle School. I am in Class One, Grade Seven.推断可知,Jim在七年级一班,故选A。
(4)细节理解题。根据文中的语句 I am good at all my subjects. I like English best.理解可知,Jack最喜欢的科目是英语,故选D。
(5)标题推断题。通读全文可知,此文主要介绍了Jack与Jim都想当选班长,为班长做贡献,故选C。
【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题和主旨题三种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。
24.【答案】(1)B
(2)D
(3)B
(4)D
(5)C
【知识点】日常生活类;记叙文
【解析】【分析】文章大意:Tom给Henry写信,告诉Henry到他家的路线。
(1)细节理解题。根据文中的语句 I'm glad to know you are coming to my house next Sunday.理解可知,Henry下周日到Tom家,故选B。
(2)细节理解题。根据文中的语句Take the No. 2 bus there and get off at the fifth stop. Then you are in Garden Street. Go down the street and walk until you see a park. Walk across the park and you can find a bank on your right. My house is opposite the bank.理解可知,Henry乘坐公交车到Tom的家,故选D。
(3)细节理解题。根据文中的语句Take the No. 2 bus there and get off at the fifth stop. 理解可知,Henry乘坐2路车到Tom家,故选B。
(4)细节理解题。根据文中的语句 I will meet you at the gate of my house. See you then.理解可知,Tom在家门口迎接Henry,故选D。
(5)根据文中语句Go out of the train station, and go down West Street to the north. 可知,第一句应该是e;由语句Don't turn left at the crossing, and Just walk straight on. 可知,第二句是a;由语句 Take the No. 2 bus there and get off at the fifth stop. 可知,第三句是c;由语句Go down the street and walk until you see a park.可知,第四句是b;由语句 Walk across the park and you can find a bank on your right. 可知,第五句是b。所以它们的顺序是e-a-c-b-d,故选C。
【点评】考查阅读理解题。认真阅读原文,把握文章大意,对文章脉络有整体的了解,能仔细查找文中细节,并能根据文章内容进行合理的推测判断。
25.【答案】tourists;a;why;Hundreds;for;watches;some;are;yours;kilos
【知识点】语法填空
【解析】【分析】文章大意:主要介绍了纽约市的失物招领处,有各式各样的东西,不仅有手表,电脑之类的,还有很多的动物。
(1)句意:旅游者在旅行中经常会丢东西。根据语句when they're travelling,与所给单词tour的提示可知此句考查名词tourist,旅游者;由they提示可知要用复数形式,故填tourists。
(2)句意:人们在匆忙中也会丢东西。固定短语,in a hurry,匆忙,故填a。
(3)句意:这就是为什么在机场和车站有失物招领处的原因。根据语句 people also lose things when they are in a hurry. 与there are lost and found offices at airports and stations. 的含义可知,前者是后者的原因,故填why。
(4)句意:每天都有数百人来这里。由所给单词hundred与of的提示可知此句考查不确切数量的表达,要用复数形式,因位于句首,第一个字母要大写。故填Hundreds。
(5)句意:他们寻找他们的手机、照相机、手表、电脑和许多其他东西。第一个空格,固定短语look for,寻找,故填for;第二个空格,watch,可数名词,常用复数形式表示泛指,故填watches。
(6)句意:目前,在纽约失物招领处也有一些奇怪的物件。分析句式可知此句是肯定句,所给单词any在肯定句要用some,故填some。
(7)句意:大约有一百辆自行车和一条大船。此句考查there be结构,因bikes是可数名词复数,be要用复数形式,故填are。
(8)句意:这些是你的吗?根据句意可知此句表示所属关系,其后没有名词,要用名词性物主代词,故填yours。
(9)句意:你要找十五公斤香肠吗?kilo,公斤,可数名词;因前面有fifteen,要用复数形式,故填kilos。
【点评】考查语法填空。答题时要跳过空格通读全文,了解大意,然后根据语境及所给单词的提示对所缺部分逐一解答,注意要考虑句型、语法、搭配、语境等因素,最后通读一遍,并逐一验证。
26.【答案】(1)Beijing./ She is going to visit Beijing.
(2)Pandas./ She likes pandas very much.
(3)So she is looking forward to visiting China.
(4)她想给露西买一份礼物。
(5)She is going there by plane.
【知识点】任务型阅读
【解析】【分析】文章大意:Lucy打算到北京旅游,游览紫禁城和颐和园,然后走上长城,再到北京动物园看看大熊猫。
(1)细节理解题。根据文中的语句She is going to visit Beijing because she likes Chinese culture by plane理解可知,Lucy的姑姑准备到北京旅游,故填Beijing./ She is going to visit Beijing.
(2)细节理解题。根据文中的语句Lucy's aunt likes animals. She likes pandas very much. 理解可知,Lucy的姑姑喜欢大熊猫,故填Pandas./ She likes pandas very much.
(3)因此,so;期待做某事,look forward to doing sth;参观中国,visit China。此句要用现在进行时,故填So she is looking forward to visiting China.
(4)want to do sth,想要做某事;buy sb sth,为某人买某物;故填她想给露西买一份礼物。
(5)句意:她将坐飞机去那里。fly,飞行;相当于by plane,故填She is going there by plane.
【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。
27.【答案】Online shopping
There are many new ways of shipping, and
online shopping in one of them.
Online
shopping has several advantages. First, you can shop at any time. Second, to
shop on the Internet you only need computer and a mouse. Third, you can compare the prices of the same product and
save money. You can also receive it in anywhere in the world at any lime! But
shopping on the Internet also has some disadvantages. Pitying over the Internet
isn't always safe. You can't see the product or try the clothes on.
I
think our life is changing because of online shopping. One day no one will go
to the shops any more, because you'll be able to buy almost anything on the
internet.
【知识点】命题作文;提纲作文
【解析】【分析】本题要求以Online shopping为题写一篇短文,描述网购的优点和缺点,并谈谈自己的看法。根据要求及要点提示,短文可以从“网购的优点”、“网购的缺点”、“自己的看法”三个方面进行写作。短文提示要点较多,要注意表达的条理性。短文用一般现在时态,写作时要注意语句连贯,表达准确。
【点评】这是一篇不错的短文,从新购物方式着笔,引出“网购”。过渡自然。第二段讲述网购的优点及其缺点、最后谈论自己的看法。层次清楚,条理分明。第二段里用first, second, third等等罗列各要点,清楚明了;还运用了两个动名词短语作主语,语言简捷、精炼。最后一段用展望未来的方式表达自己的看法,方式新颖独特。
1 / 1

展开更多......

收起↑

资源列表