高中英语外研版(2019)必修第二册Unit 4 Stage and screen 课件+教学案(打包10套)

资源下载
  1. 二一教育资源

高中英语外研版(2019)必修第二册Unit 4 Stage and screen 课件+教学案(打包10套)

资源简介







Unit 4 Stage and screen
继《中国诗词大会》《见字如面》之后,又一档文化类综艺节目《国家宝藏》火啦!
节目采取了各种不同的形式手法,通过“国宝守护人”讲述了一系列“国家宝藏”前世
今生的故事,触动着数百万观众的心……
After poem?reciting and letter?reading shows became huge hits① in China, a new show focusing
on museums and ancient relics is looking to take advantage of② Chinese viewers' growing interest in
traditional culture.
Currently holding a rating of 9.4/10 on Chinese review platform Douban, National Treasure quickly rose to
the top of the country's national television rating ranks as well as the trending charts (热搜榜) on Sina Weibo after
it debuted③ on the China Central Television.
“Innovative④”, “informative” and “fun” were the most frequently used words to describe the show on China's social media platforms. As a cultural variety show, the National Treasure is dedicated to⑤ showcase the background stories of national treasures, and fuses various art forms including studio variety show, documentary and drama. Each treasure in the show will be presented by “national treasure keepers” acted by celebrities and common people, to tell their stories with the collections, interpreting their historical mystery.
During the TV show, the nine major museums in China—the Palace Museum, Shanghai Museum, Nanjing Museum, Hunan Provincial Museum, Henan Museum, Shaanxi History Museum, Hubei Provincial Museum, Zhejiang Provincial Museum and Liaoning Provincial Museum—will each present three national treasures across its episodes.
The first episode of the show has taken streaming site bilibili.com by storm with more than 1.2 million views.
【注】 ①hit n. 很受欢迎的人(或事物) ②take advantage of 利用 ③debut v. 初次表演,初次登台 ④innovative adj. 革新的,创新的 ⑤be dedicated to 致力于
【立德树人】 中华民族有着历史悠久、博大精深的文化(a long and profound culture),如何把这些文化以丰富多彩、百姓喜闻乐见的方式(colorful and popular ways)搬上舞台值得每个人深思。


Period Ⅰ Starting out & Understanding ideas
课前自学导引


我原以为我对《哈姆雷特》了解很多。作为一名高中生,英国文学是我的主要科目之一,我必须得了解!
莎士比亚的《哈姆雷特》可能是英国最重要的作家的最重要的戏剧。几乎每个人都知道“生存还是毁灭”,对吧?看过了不少《哈姆雷特》的演出,读过很多遍这部戏剧,我充满着信心!——直到京剧来到镇上。


起源于18世纪,京剧已有二百多年的历史。这是否意味着它比莎士比亚戏剧更容易理解?为了找到答案,我只能去看《王子复仇记》——京剧版《哈姆雷特》。
以演奏中国传统乐器的管弦乐队开始,京剧给我的西方耳朵带来了一种全新的声音。起初,我以为我听到的是小提琴,但后来我才知道,这是一种有两条弦的乐器,叫京胡。然后,看到主角上台,我很惊讶!服装和面具都很棒。当然,表演者们用中文演唱,但音乐、夸张的动作和手势帮助观众理解了其中的含义。声音本身听起来真的很独特——一些女性的声音是如此之高,我相信她们的声音可以震碎玻璃!这个舞台真的很简单:一个装饰的鞭子代表一匹马,一个有汉字的屏风是一个书房。运用这些技巧,京剧把一个小舞台变成了整个宇宙。


我最喜欢的部分无疑就是剧中人物在舞台上的动作。我以前从来没见过哈姆雷特王子做直体后空翻!简直难以置信。它是如此的令人印象深刻并充满活力,以至于我不确定这些角色是演员还是运动员!大家都在鼓掌。


在体验《王子复仇记》之前,我不确定我是否会喜欢它。但是,事实上,我极为激动!从他们的表演中感受到爱、愤怒、恐惧和悲伤的强烈情感,我可以很容易地辨认出《哈姆雷特》的主题。所以,如果你想看一个集音乐、歌唱、戏剧、诗歌和服装设计于一体的具有爆炸性效果的节目,那么《王子复仇记》可以如你所愿!
课堂合作探究

1 revenge n. 报复,报仇 v. 报复,替……报仇(P38)
归纳 拓展 (1)take (one's) revenge on sb. 报复某人 (2)revenge sb. 为某人报仇 revenge oneself on sb.=be revenged on sb. 报复某人;向某人报仇
①He revenged his dead brother.
他为亡兄报了仇。
②He swore to take_(his)_revenge_on his political enemies.
他发誓要报复他的政敌。
③He revenged_himself_on all the people who insulted him.
他向所有侮辱了他的人报了仇。
 
(1)一句多译
哈姆雷特报复了谋杀他父亲的凶手。
①Hamlet __________________ his father's murderer.
②Hamlet __________________ his father's murderer.
③Hamlet __________________ his father's murderer.
答案:①took revenge on ②revenged himself on ③was revenged on
(2)单句写作
哈姆雷特为他的亡父报了仇。
__________________________________________________________________
答案:Hamlet revenged his dead father.
2 transform v. 使改观,使变形,使转化(P39)
归纳 拓展 (1)transform sth. into sth. 把……转化成…… transform ... from ... into ... 将……由……改变成…… (2)transformation n. 转变,改变
①They transformed the garage into a recreation room.
他们把车库改造成了娱乐室。
②The movie transformed her almost overnight from an unknown schoolgirl into a star.
这部电影几乎一夜之间把她从一个无名的女学生转变成了一个明星。
③I could hardly believe such a great transformation in my hometown.
我简直不敢相信我的家乡会发生这样大的变化。
 
语段填空
The young man ①________________ a thief ②________ an excellent worker. His ③________ made his parents happy.
这个年轻人从一个小偷变成了一个出色的工人。他的转变使他的父母很高兴。
答案:①transformed from ②into ③transformation

3 combine v. (使)结合,(使)组合(P39)
归纳 拓展 (1)combine ... with/and ... 把……与……结合起来 be combined with 与……结合 (2)combination n. 结合,联合;组合;联合体,结合物 in combination (with) (与……)联合/结合
①The first step in making a cake is to combine the milk and butter.
制作蛋糕的第一步是掺和牛奶和黄油。
②In English study, intensive reading must be_combined_with extensive reading.
在英语学习中,精读必须与泛读结合起来。
③The company is developing a new product in_combination_with several research centers.
这家公司正在联合几家研究中心开发一种新产品。
 
(1)单句语法填空
①When you combine work ________ pleasure, you will feel happier.
②He carried on the business in ________ (combine) with his friends.
答案:①and/with ②combination
(2)单句写作
我们认为理论联系实际是重要的。
We think it important that theory should ________________ practice.
答案:be combined with


get across 解释清楚,传达(P38)
归纳 拓展 get on well with sb./sth. 和某人相处得好/某事进展顺利 get down to (doing) sth. 开始认真处理/对待某事 get down 下来;记下;写下;弯下身(坐下、跪下、趴下) get through 度过;通过;打通(电话) get over 越过;克服困难
①Bruce has always been getting_on_well_with his neighbors since he moved here.
自从搬到这里以来,布鲁斯一直与邻居们相处融洽。
②How can I get it across to you how important this is?
我怎样做才能让你理解这件事的重要性?
③Having finished the housework, she got_down_to preparing the speech for the next week.
做完家务,她开始着手准备下周的演讲。
④I rang you several times yesterday but couldn't get_through.
昨天我给你打了好几次电话,但都没有打通。
⑤You'll soon get_over your shyness by means of speaking loud in public.
通过在公共场合大声说话的方法,你会很快克服羞怯心理。
 
单句语法填空
①The new teacher has difficulty in getting his ideas ________.
②We must get ________ difficulties in our work.
③It is hard to see how people will get ________ the winter.
④After supper, my daughter got down ________ doing her homework.
⑤He gets ________ well with his new classmates at school.
答案:①across ②over ③through ④to ⑤on


At first, I thought what_I_heard was a violin, but later I learnt that it was an instrument with two strings called jinghu. 起初,我以为我听到的是小提琴,但后来我才知道,这是一种有两条弦的乐器,叫京胡。(P38)
剖析 本句中what I heard为what引导的名词性从句,在句中作主语。
归纳 拓展 what常用来引导名词性从句,即主语从句、宾语从句、表语从句和同位语从句。what在引导名词性从句时有两个重要的特点: (1)what在相应的名词性从句中有一定的意义,常表示“什么”“所……的”“……的样子”“……的事/话”等。 (2)what在相应的名词性从句中常作主语、宾语或表语。
①What_was_once_regarded_as_impossible has now become a reality.
过去认为不可能的事现在已经变成现实。(主语从句)
②No one can tell what_will_happen_next.
没人能够预见往后会发生什么。(宾语从句)
③This book is just what_I_have_been_looking_for.
这本书正是我一直在找寻的那本。(表语从句)
名师点津 that也可以引导名词性从句,但that引导名词性从句时仅起连接作用,无实际意义,在从句中不作任何句子成分。
 
(1)单句语法填空
①________ worried her was ________ her son was addicted to computer games.
②She is talking about ________ she experienced in Beijing last week.
③I truly believe ________ beauty comes from within.
答案:①What; that ②what ③that
(2)单句写作
①他说的是真的。
________________ was true.
②他已经不是十年前的那个样子。
He is no longer ________________ ten years ago.
③上周他突然生病使我们感到吃惊。
It made us surprised ________________________.
答案:①What he said ②what he was ③that he suddenly fell ill last week

Ⅰ.单词拼写
1.A ________ (王子) is a male member of a royal family, especially the son of the king or queen of a country.
答案:prince
2.Climate and weather affect every ________ (方面) of our lives.
答案:aspect
3.The English ________ (版本) of the novel is due for publication next year.
答案:version
4.________ (女性的) education in our country is developing rapidly.
答案:Female
5.It seemed ________ (难以置信的) that people would still want to play football during a war.
答案:incredible
6.The whole house was in g________ at his death.
答案:grief
7.The importance of this project was e________.
答案:exaggerated
8.Our world is a small part of the u________.
答案:universe
9.Don't put that glass so near the e________ of the table.
答案:edge
10.The Tang Dynasty was the golden age of classical Chinese p________.
答案:poetry
Ⅱ.单句语法填空
1.We should pay attention to combining listening ________ speaking in learning spoken English.
答案:with/and
2.Mr Green is ________ (energy) though he is in his seventies.
答案:energetic
3.Loose clothing gives you greater freedom of ________ (move).
答案:movement
4.She said she would take her revenge ________ Tom.
答案:on
5.The way in which we work has undergone a complete ________ (transform) in the past decade.
答案:transformation
6.He was filled with ________ (angry) at the way he had been treated.
答案:anger
7.The artist combines different ________ (technique) in the same painting.
答案:techniques
8.At the end of the concert, the ________ (clap) went on for a long time.
答案:clapping
9.________ (explode) materials must be kept far away from fire.
答案:Explosive
10.They find it important to give their children ________ (emotion) support.
答案:emotional
Ⅲ.选词填空
be familiar with; get across; on the edge of one's seat; tick all the right boxes; date back to
1.This bag is the perfect one that I've been looking for and it ________.
答案:ticks all the right boxes
2.He was ________ when he saw his favourite film star appeared.
答案:on the edge of his seat
3.He likes plants very much, so he ________ many flowers.
答案:is familiar with
4.In China the needle treatment ________ ancient times.
答案:dates back to
5.Did you ________ the message to the students?
答案:get across
Ⅳ.单句写作
1.没有收到他的任何来信,我给他打了个电话。
________________ any letter from him, I gave him a call.
答案:Not having received
2.他们又说又笑地走进房间。
They walked into the room, ________________.
答案:talking and laughing
3.这是我想知道的。
That's ________________.
答案:what I want to know
4.格林夫妇有个叫凯特的女儿。
The Greens have a daughter ________________.
答案:called Kate
5.他如此生气以至于一言不发就走了。
He was ________________ he left without saying a word.
答案:so angry that
课后课时作业
Ⅰ 完形填空
Never give up on the good times! Just ask the residents (居住者) in a Florida Nursing Center, who recently got their very own “__1__ dance party”. And some happy seniors __2__ to taking a trip down memory lane.
Debbie, a local teacher, __3__ with high school students. In addition to providing a good time for the residents, the event helped build __4__ between the students and the often?forgotten senior community.
“Teenagers don't see wrinkles. They don't see __5__,” Debbie said. “They see someone new to __6__. The elderly have so much knowledge to give to the __7__ while the elderly need the young to bring the __8__.”
Debbie sat down with the residents to __9__ them questions about their own dance party, and was fascinated by the emotional memories that __10__. “One woman was 101 and went to the dance party with the love of her life,” Debbie recalled. “They were __11__ to be married, but he was killed during the war. She still has a picture ... She did __12__ someone else later, but you never forget your first __13__.”
Another resident never went to the dance party as a teenager and was __14__ to now experience her first. “She was __15__ in her wheelchair!” said Debbie.
Delighted by the __16__ of the event, she appeals to those volunteers to remember seniors can __17__ activities apart from B?I?N?G?O. “People think that they're __18__ to do anything any more when you have __19__ persons, but they are,” she said. “They might move at a __20__ pace, but you should see the joy on their faces.”
篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一些学生与老师关爱居住在养老院的老人,为他们举办了一个舞会,让老人焕发青春。
1.A.senior B.wedding
C.holiday D.graduation
答案:A 由第2空前的“happy seniors”可知,此处指举办老年人舞会,故A项符合语境。
2.A.hesitated B.promised
C.thrilled D.arranged
答案:C 根据上文可知,这些开心的老人非常激动,故C项符合语境。
3.A.lived B.worked
C.toured D.exercised
答案:B 根据语境可知,学生与老师共同合作去帮助老年人,故B项符合语境。
4.A.understanding B.confidence
C.partnership D.connection
答案:D 根据语境可知,除了给居住者愉快的时光,这项活动帮助学生和那些常常被遗忘的老年人社区建立联系,故D项符合语境。
5.A.sacrifice B.risk
C.weakness D.potential
答案:C 根据语境可知,学生从老年人身上看到的不是皱纹和虚弱,故C项符合语境。
6.A.learn from B.turn to
C.look after D.call on
答案:A 根据语境可知,老人身上有许多学生们要学习的知识,故选A。
7.A.teachers B.students
C.audience D.staff
答案:B 句意:老年人有非常多的知识教给学生,同时,老年人需要年轻人给他们带来活力,故B项符合语境。
8.A.fortune B.dignity
C.reputation D.spirit
答案:D 年轻人能给老年人带来精神和活力,这正是老年人需要的,故选D。
9.A.read B.teach
C.ask D.write
答案:C 句意:Debbie坐下来问老人们一些有关他们的舞会的问题,故C项符合语境。
10.A.flooded back B.picked up
C.faded D.wandered
答案:A 句意:Debbie坐下来问老人们一些有关他们的舞会的问题,被老人们涌现出的那些令人动情的回忆迷住。flood back “涌现”;pick up “捡起;学会”;fade “衰退”;wander “流浪;徘徊”,故A项符合语境。
11.A.forbidden B.supposed
C.forced D.persuaded
答案:B 句意:他们本应该结婚。be supposed to do sth. “应该做某事”,故B项符合语境。
12.A.meet B.expect
C.decline D.marry
答案:D 句意:她后来嫁给了别人,故D项符合语境。
13.A.impression B.love
C.attempt D.performance
答案:B 句意:但一个人永远不会忘了初恋,故B项符合语境。
14.A.nervous B.lucky
C.pleased D.embarrassed
答案:C 句意:另外一位老人在年少时从来没有参加过舞会,现在非常高兴体验她的第一次舞会,故C项符合语境。
15.A.dancing B.sitting
C.trembling D.sleeping
答案:A 根据语境可知,她坐在轮椅上跳舞,故A项符合语境。
16.A.schedule B.ceremony
C.budget D.success
答案:D 根据语境可知,Debbie为舞会的成功高兴不已,故D项符合语境。
17.A.evaluate B.promote
C.appreciate D.investigate
答案:C 句意:她提醒那些志愿者除了Bingo游戏之外老年人还能享受各种活动。evaluate “评价”;promote “提升”;appreciate “欣赏”;investigate “调查”,故C项符合语境。
18.A.unwilling B.unable
C.unsuitable D.uncomfortable
答案:B 句意:那些身边有老年人的人,常认为老年人什么也做不了。故B项符合语境。
19.A.elderly B.disabled
C.stubborn D.optimistic
答案:A 全文讲述的都是老年人,故A项符合语境。
20.A.steadier B.faster
C.wilder D.slower
答案:D 句意:老年人可能以比较缓慢的步伐移动,但是你应看到他们脸上表现出来的兴奋,故D项符合语境。
Ⅱ 阅读理解
In high school I was very shy, content to hang around with my small group of friends and concentrate on my courses. I was quickly regarded as a “brain”. I did so well that by the end of the senior year I had perfect grades and enough credits to give up an entire quarter of coursework.
But in early June of the senior year, the principal called me into his office. He asked me to give a speech at graduation. I gaped (目瞪口呆地凝视) at him, my heart thumping. This was the reward for my hard work? I mumbled something and fled the office, blaming myself for staying away from physics, a subject sure to have ruined my perfect record.
I finally agreed to a compromise. I would share the honor with five other students. And my friend Judy would then give her own, full?length speech.
Graduation day soon arrived. I'd been practicing my speech for days, and I had it memorized. The first half hour of the ceremony passed in a blur, and then my moment came. My name was announced. I managed to reach the podium (讲台) without falling down. I faced my classmates. My voice trembled a little, but mostly it was clear and strong. But within seconds, I was done and headed back to my seat. I accomplished something I'd never dreamed of—I spoke in front of hundreds of people.
Although I didn't realize it at the time, the successful completion of that speech gave me the confidence to participate in class at college, to give verbal reports, and to eventually break free from my shyness. I never would have chosen to give a speech at graduation ever. But I'm glad I did. I no longer hesitate when I'm faced with the prospect of doing something I dread. I know it may very well turn out to be one of my shining moments.
篇章导读:本文是一篇记叙文。“我”上高中时很羞怯,但由于学习成绩优秀,被校长要求在毕业典礼上演讲,“我”虽然害怕,但还是完成了这次演讲。这件事不仅使“我”摆脱了羞怯,增强了自信,而且让“我”在做自己恐惧的事情时不再犹豫。 
1.Why was the writer called a “brain”?
A.She was a bookworm all the time.
B.She was the head of her small group.
C.She did a good job in her studies.
D.She did more coursework for good grades.
答案:C 细节理解题。根据第一段第三句“I did so well that by the end of the senior year I had perfect grades and enough credits to give up an entire quarter of coursework.”可知,在高中毕业那年结束的时候“我”取得了优异的成绩,拿到了足够的学分,可以免去整整四分之一的课程作业。由此可推知,“我”被认为是一个“聪明的学生”是因为“我”在课业方面表现出色,故C项正确。
2.What can we infer from the second paragraph?
A.She ruined her health because of studying hard.
B.She got the reward beyond expectation.
C.She was grateful for giving a speech.
D.She wasn't good at physics at school.
答案:D 推理判断题。根据第二段最后一句“I mumbled something and fled the office, blaming myself for staying away from physics, a subject sure to have ruined my perfect record.”可知,“我”咕哝了几句话就逃出了办公室,责怪自己远离了物理,这门学科肯定破坏了“我”的完美记录。据此可以判断,作者不擅长物理,故D项正确。
3.How did the author feel at the beginning of the graduation speech?
A.Scared. B.Moved.
C.Excited. D.Embarrassed.
答案:A 推理判断题。根据第四段第五、六、七句“I managed to reach the podium (讲台) without falling down. I faced my classmates. My voice trembled a little, but mostly it was clear and strong.”可知,“我”设法到达讲台而不至于跌倒,面对着同学们,“我”的声音有点颤抖。据此可以判断,演讲开始时“我”感到害怕。A项意为“害怕,恐惧”,故A项正确。
4.What did the speech bring to the author at last?
A.She had nothing to fear in life.
B.She got rid of her sense of shyness.
C.She won enough college credits.
D.She desired to become a speaker.
答案:B 细节理解题。根据最后一段第一句“Although I didn't realize it at the time, the successful completion of that speech gave me the confidence to participate in class at college, to give verbal reports, and to eventually break free from my shyness.”可知,高中毕业典礼上演讲的成功完成给了“我”最终摆脱羞怯的信心,故B项正确。
Ⅲ 应用文写作
假定你是辰星中学的学生会主席李华。你校将于本周末举办英文戏剧节,请给外教Kelly写一封信,邀请她前来观看并担任评委。主要内容包括:
1.主题:Love English & Love Drama;
2.时间:周日晚上19:00~21:00;
3.地点:春蕾剧院;
4.参赛选手:高一的十个班级;
5.联系人:李华(电话81691511)。
注意:1.词数80左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.开头和结尾已给出,不计入总词数。
参考词汇:英文戏剧节English Drama Festival
Dear Kelly,
My name is Li Hua, chairman of Student Union of Chenxing Middle School. 




Yours,
Li Hua
[精彩范文]
Dear Kelly,
My name is Li Hua, chairman of Student Union of Chenxing Middle School. I'm writing to invite you to join the English Drama Festival this Sunday and be our judge.
In order to arouse students' interest in learning English, we've planned to hold an English Drama Festival, the theme of which is Love English & Love Drama. Participants from ten classes in Grade One will compete with each other in Chunlei Theater. The competition will begin at seven in the evening, lasting about two hours.
We would be grateful if you could join us. If you have any question about the festival, please call me at 81691511. I'm looking forward to your reply.
Yours,
Li Hua







PAGE



- 1 -



(共100张PPT)
Period Ⅰ Starting out & Understanding ideas
课前自学导引
课堂合作探究
课后课时作业






Period Ⅱ Using language——Grammar & Vocabulary
Grammar(现在分词作状语)

课前自主预习
[观察句子,总结规律]
①Before experiencing The Revenge of Prince Zidan, I wasn't sure if I would enjoy it.
②Using_such_techniques,_the opera had transformed a small stage into the whole universe.
③Having seen quite a few productions of Hamlet and read the play many times, I was full of confidence—until the Peking Opera came to town!

[我的发现]
(1)句①~③中可知现在分词的逻辑主语都是句子的________。
(2)句①中画线部分作________状语;句②中画线部分作________状语。
(3)句①②中现在分词短语为一般式,表示动作与谓语动词________;句③中现在分词短语为完成式,表示动作发生在谓语动词________。
答案:(1)主语 (2)时间;方式 (3)同时发生;之前
精讲课时语法
一、现在分词作状语的用法
现在分词(短语)在句中作状语来修饰谓语动词或整个句子,表示动作发生的时间、原因、条件、结果、方式、让步或伴随状况。
1.作时间状语(相当于一个时间状语从句)
Walking_in_the_park,_she saw an old friend.
=When/While_(she_was)_walking_in_the_park,_she saw an old friend.
当她在公园里散步时,她看到了一位老朋友。
名师点津 当表示正在进行的动作时,可直接在分词前面加上when/while,此时也可理解为状语从句的省略。
2.作原因状语(一般可转换成由as或because引导的原因状语从句)
Being_ill,_he couldn't go to school.
=As_he_was_ill,_he couldn't go to school.
因为生病了,他无法去上学。

3.作条件状语(一般放在句首,其前可以加if, unless等连词)
Working_hard,_you'll make great progress.
=If_you_work_hard,_you'll make great progress.
如果你努力工作,你将取得很大进步。
4.作结果状语
现在分词作结果状语时,通常放在句末,中间用逗号隔开,表示一种顺其自然、意料之中的结果。
The plate dropped from her hands, breaking_into_pieces.
盘子从她手中掉了下来,摔成了碎片。
名师点津 现在分词作结果状语,是随着谓语动词的发生而产生的自然结果,其逻辑主语往往是前面整个句子所描述的情况,前面有时候可以加thus。而不定式作结果状语时常表示出乎意料的结果,有时前面可以加only。
He was caught in the rain, thus_making_himself_catch_cold.
被雨淋后他感冒了。
I hurried to school, only_to_find_it_was_Sunday.
我匆忙赶到学校,结果发现是星期天。
5.作让步、方式和伴随状语
现在分词作让步、方式和伴随状语时,说明动作发生的背景和情况。作伴随状语时,表示分词的动作和主句的动作同时发生,此时它可转换成并列句。
Mary sat by the window of the classroom, reading_a_book.
=Mary sat by the window of the classroom and_was_reading_a_book.
玛丽坐在教室的窗边读一本书。
名师点津 为强调动词?ing形式表达的意义,可在其前加上各种连词。例如,加上when, while强调与谓语动词同时发生;加上before, after强调动作先后发生;加上thus强调结果;加上although强调让步等。
Though_knowing_all_this,_they made me pay for the damage.
尽管他们了解这一切,但还是让我赔偿损失。
二、现在分词作状语注意事项
1.现在分词的时态
现在分词作状语时,要注意分词的时间性,是用现在分词的一般式(doing),还是用完成式(having done)。
(1)当现在分词的动作与谓语动词的动作同时发生时,用分词的一般式。
Walking_in_the_street,_I met an old friend of mine.
我正走在大街上,遇到了一位老朋友。(walking和谓语动词met同时发生)
(2)当现在分词的动作先发生,而谓语动词的动作后发生时,用分词的完成式。
Having_finished_the_letter,_he went to post it.
他写完信后就把它寄了出去。(having finished是先发生的,went to post是后发生的)
2.现在分词的语态
使用现在分词的主动式还是被动式,主要取决于现在分词和句子主语之间的关系。句子的主语就是分词的逻辑主语。
Having_been_shown_around_the_factory,_they were very happy.(现在分词的被动式)
被领着参观了工厂后,他们很高兴。
Having_finished_his_homework,_he went to bed.(现在分词的主动式)
完成了作业后,他上床睡觉。
3.现在分词的否定式:not+v.?ing; not having+v.?ed
Not_knowing_this,_he didn't come.
他不知道这件事,所以没来。
Not_having_made_full_preparations,_we put off the sports meeting.
因为没有做好充分的准备,我们把运动会延期了。
4.独立主格
现在分词作状语,有时它也可以有自己独立的主语,这种结构称为独立主格结构,通常用来表示伴随的动作或情况,也可以表示时间、原因或条件。
The trees are extremely tall, some_measuring_over_90_metres.
那些树非常高,其中一些测量为90多米。
The_weather_being_fine,_we went out for a walk.
由于天气好,我们去散步了。
5.现在分词作评注性状语
有些现在分词在句中没有逻辑主语,它们往往作为句子的评注性状语来修饰整个句子,表明说话者的态度、观点等。例如:generally speaking “一般来说”, judging by/from ... “从……判断”, taking everything into consideration “从全盘考虑”。
Judging_from_his_behaviour,_he must be mad.
从他的行为来判断,他一定是疯了。

Ⅰ.分析下列各句中现在分词作状语的类型
1.Hearing_the_news,_they immediately set off for the station.(      )
答案:时间状语
2.Not_knowing_his_address,_I can't write to him.(      )
答案:原因状语
3.The child slipped and fell, hitting_his_head_against_the_door.(      )
答案:结果状语
4.Living_miles_away,_he attended the lecture.(      )
答案:让步状语
5.He lay in bed, reading_a_novel.(      )
答案:伴随状语
6.Using_a_stick,_the painter drew a picture on the ground in ten minutes. (      )
答案:方式状语
7.Keeping_on_your_feet,_you will make yourself more tired.(      )
答案:条件状语
Ⅱ.单句语法填空
1.________ (see) nobody at home, he decided to leave them a note.
答案:Seeing
2.________ (turn) around, she saw an ambulance driving away.
答案:Turning
3.The old scientist died all of a sudden, ________ (leave) the project unfinished.
答案:leaving
4.________ (hear) the news, they jumped for joy.
答案:Hearing
5.________ (smoke) too much, he has suffered from lung cancer.
答案:Having smoked
6.________ (work) for three hours, he took a rest.
答案:Having worked
7.________ (live) in Beijing for years, I almost know every place quite well.
答案:Having lived
8.________ (tell) for several times, he still couldn't understand the rules.
答案:Having been told
9.________ (spend) nearly all our money, we couldn't afford to stay at a hotel.
答案:Having spent
10.________ (talk) to, you should look into the eyes of the person.
答案:Being talked
Vocabulary



1 grateful adj. 感谢的,感激的(P41)
归纳 拓展 (1)be grateful to sb. for sth. 因某事而感激某人 I would be grateful if ... 如果……,我将不胜感激。 (2)gratefully adv. 感激地
①I am_grateful_to you for helping me.
我感谢你对我的帮助。
②I'd_be_very_grateful_if you could let me know as soon as possible.
如果你能尽快让我知道,我将不胜感激。
 
(1)单句语法填空
①We are grateful ________ you ________ all you have done.
②Any help or donations will be ________ (grateful) received.
答案:①to; for ②gratefully
(2)单句写作
①对于你的及时帮助,我深表感谢。
I am grateful ________________________.
②如果您能为我提供以下信息,我将不胜感激。
________________________ you could supply me with the following information.
答案:①to you for your timely help ②I would be grateful if

2 absorbed adj. 专心致志的(P41)
归纳 拓展 (1)be absorbed in (doing) sth. 专心于/全神贯注于(做)某事 (2)absorb vt. 吸收;理解,掌握;使并入 absorb one's attention 吸引某人的注意力
①I was_absorbed_in reading a book and didn't hear you call me.
我当时正专心读书,没有听见你叫我。
②The first Chinese woman astronaut Liu Yang absorbed_the_whole_world's_attention.
第一位中国女宇航员刘洋吸引了全世界人们的注意力。
名师点津 表示“注意力集中于……”的还有:be devoted to, be lost in, concentrate on, focus on, be buried in, put one's heart into等。
 
(1)单句语法填空
①Absorbed ________ his work, Tom simply forgot food and sleep.
②He is devoted ________ educating the younger generation.
答案:①in ②to
(2)单句写作
他全神贯注于阅读,连饭都忘了吃。
He ________________ and even forgot to take his meal.
答案:was absorbed in reading
3 put on表演(节目);穿上;增加体重(P42)
归纳 拓展 put away 放好;收起来 put up 举起;张贴;建造 put up with 忍受,忍耐 put forward 推荐;提出;拨快(钟表等) put back 放回;拖延;拨慢(钟表) put off 推迟,延期;使对……失去兴趣 put aside 储蓄;储存;留出;不考虑 put down 写下;记下 put out 扑灭,关闭(电灯等)
①The band are hoping to put_on a UK show before the end of the year.
那个乐队希望年底之前在英国举办一场演出。
②Put_on your overcoat, or you'll catch a cold.
穿上外套,否则你会感冒。
③Encourage children to put_aside some of their pocket money to buy Christmas presents.
鼓励孩子们存一部分零花钱来购买圣诞礼物。
④The suggestion he put_forward at the meeting was turned down.
他在会议上提出的建议被拒绝了。
⑤We tried to visit the Abbey but were put_off by the queues.
我们曾想参观这个大教堂,但排起的长队使我们打消了这个念头。
⑥She was worried that her daughter would have to put_up_with too much teasing with a man's name.
她担心女儿将会因为一个像男人的名字而忍受太多嘲笑。
 
用put的相关短语填空
①We are told that the exam results will be __________ on tomorrow morning.
②After supper, he ____________ his hat and coat, and went out for a walk.
③After an hour, they finally ____________ the fire.
④You must ____________ your work for a time and take a holiday.
⑤His wife can't ______________ his smoking any longer.
⑥Experts ____________ a new theory at the meeting.
⑦The meeting was __________ because of the manager's illness.
答案:①put up ②put on ③put out ④put aside ⑤put up with ⑥put forward ⑦put off
4 appealing adj. 有吸引力的,有趣的(P42)
归纳 拓展 (1)appeal n. 吸引力,魅力;恳求;呼吁;上诉 vt. 吸引,引起兴趣;恳求;呼吁;上诉 (2)make an appeal to sb. 向某人发出呼吁 have appeal for sb. 对某人有吸引力 (3)appeal to sb. 吸引某人 appeal to sb. for sth. 请求某人某事 appeal to sb. to do sth. 呼吁某人做某事 appeal (to sb./sth.) against sth. 就……(向……)提起上诉
①I do not think jogging appeals_to me very much.
我觉得我对慢跑不太感兴趣。
②If you appeal_to him for help, he will come down handsome.
如果你向他求助,他会慷慨解囊的。
③She appealed_to the high court against her sentence.
她不服判决而向高等法院上诉。
④The government is_appealing_to_everyone_to_save water.
政府呼吁大家节约用水。
 
(1)单句语法填空
①These subjects have lost their appeal ________ most students.
②The hospital has made an appeal ________ (raise) money for new equipment.
答案:①for  ②to raise
(2)将画线部分译成汉语
Martin Luther King appealed_to the blacks to appeal_to the highest court against discrimination, which greatly appealed_to the whole world.
马丁·路德·金________黑人向最高法院________反对种族歧视,这极大地________了全世界的关注。
答案:呼吁;上诉;吸引

5 arrangement n. 安排,筹划(P43)
归纳 拓展 (1)make arrangements for ... 为……做准备 (2)arrange v. 安排;筹备;整理;排列;商定,谈妥 arrange for sb. to do sth. 安排某人做某事 arrange with sb. about sth. 与某人商定某事
①They are making_arrangements_for the party.
他们正在为晚会做准备。
②I've arranged_for_Mary_to_meet you at the airport.
我已经安排玛丽去机场接你。
③I'm going to arrange_with_him_about the tickets.
我准备就票的问题与他商量。
名师点津 arrange表示“安排”“准备”时,其后通常直接接事情,而不接具体的人或东西;若接具体的人或东西则需后接介词for。
④We'll arrange_for an experienced teacher.
我们将安排一位有经验的教师。
⑤I've arranged_for a taxi.
我已安排好了一辆计程车。
 
单句写作
①学生们正在为即将到来的期末考试做准备。
The students ____________________ the coming final exam.
②我们将安排一名学生来帮助你。
We will ____________________ you.
③我打算和他商量音乐会的事。
I'm going to ____________________ the concert.
答案:①are making arrangements for ②arrange for a student to help ③arrange with him about

Ⅰ.单词拼写
1.The ________ (纪录片) gives a fascinating account of life onstage and backstage.
答案:documentary
2.We've tried to make the design more ________ (有吸引力的) to young people.
答案:appealing
3.Why are you so ________ (粗鲁的) to your mother?
答案:rude
4.The date of the move has not been ________ (确切地) decided yet.
答案:definitely
5.I have told him about the ________ (安排) of the meeting.
答案:arrangement
6.You should a________ warmly while the performers bow on the stage.
答案:applaud
7.I am extremely g________ to all the teachers for their help.
答案:grateful
8.The book is well organized in terms of p________.
答案:plot
9.We can o________ any difficulty, however great it is.
答案:overcome
10.They enjoyed a r________ dinner for two at one of their favourite restaurants.
答案:romantic
Ⅱ.单句语法填空
1.________ (select) the proper present, they sent it to their respectable professor.
答案:Having selected
2.Not ________ (know) what to do, the children had to wait for their parents to come back.
答案:knowing
3.________ (hear) the signal, people ran out of the building.
答案:Hearing
4.________ (judge) from the appearance, it is very peaceful, but in fact, a war will break out soon.
答案:Judging
5.The decision ________ (make), what is to be done now is how to carry it out.
答案:having been made
6.________ (travel) by car, we visited many exciting and beautiful places.
答案:Travelling
7.When ________ (explore) the cave, they found a valuable mineral.
答案:exploring
8.It ________ (be) Sunday, many people go to the gymnasium to do physical exercises.
答案:being
9.________ (look) out through the window, we saw a beautiful scenery.
答案:Looking
10.The case shocked the public, ________ (cause) a hot debate over human nature on the Internet.
答案:causing
Ⅲ.句型转换
1.Because there were no customers, they closed the store.
→________________ no customers, they closed the store.
答案:There being
2.Though he had tried many times, he still couldn't succeed.
→________________ many times, he still couldn't succeed.
答案:Having tried
3.If you set off earlier, you'll get to the town at dusk.
→________ off earlier, you'll get to the town at dusk.
答案:Setting
4.After he had apologized to his teacher for his rude manner, he made a promise that he wouldn't make the same mistake.
→________________ to his teacher for his rude manner, he made a promise that he wouldn't make the same mistake.
答案:Having apologized
5.If weather permits, we shall go there on foot.
→________________, we shall go there on foot.
答案:Weather permitting
Ⅳ.单句写作
1.我很感激他不顾自己安全把我从火里救出来。
I ________________________ for saving me out of the fire without worrying about his own safety.
答案:am grateful to him
2.他专注于实验室工作,没有注意到我。
He ________________________ his laboratory work and didn't notice me.
答案:was absorbed in
3.安排这次会议是他的职责。
It is his responsibility to ________________________ the meeting.
答案:make arrangements for
4.这音乐太老,不能再吸引年轻人了。
This music is too old-fashioned to ____________ young people any longer.
答案:appeal to
5.晚会上要上演一个小短剧。
A short play ________________________ at the party.
答案:will be put on
课后课时作业
Ⅰ 阅读理解
In Europe, many people make friends across the borders between their countries through town twinning. Town or city twinning means two towns in different countries agree and decide to become “twins” with a sister-city relationship.
Their citizens find pen friends in the twin town. They exchange newspapers and stamps. The school teachers discuss teaching methods with the teachers in the twin town. Officials visit the twin town for celebrations. Ordinary citizens travel to the twin town, too, but not very often if it is far away.
Sometimes, schools even exchange their classes for two or three weeks! For example, German middle school students study for a while at the school in their twin town in Britain, staying with British families. A few months later, their British friends come to study in Germany.
Some towns even arrange exchange visits for theatre groups, choirs (合唱团) and orchestras (管弦乐队). Others send lecturers to the twin town who tell the people there all about their own town, and show photos and slides.
Town twining can help make friends and motivate (激励) people to learn from each other. It helps students to improve their language skills, and it contributes to (有助于) strengthening peace and understanding between different nations.
篇章导读:本文是一篇说明文。文章讲的是欧洲的一些城市与跨边界的姊妹城市结谊这一现象及其好处。
1.Twin towns develop ________.
A.between European countries and China
B.in the English?speaking countries only
C.in the same country
D.between different countries in Europe
答案:D 细节理解题。从第一段第一句“In Europe ... their countries through town twinning.”可以看出本文讲的是欧洲的一些城市与跨边界的姊妹城市结谊,故选D。
2.One of the advantages of town twinning is ________.
A.to earn more money
B.to set up schools
C.to improve students' language skills
D.to develop industry and agriculture
答案:C 细节理解题。从最后一段可知,城市结谊可以帮助人们结识朋友,激励人们互相学习,有助于学生提高语言技能等,故选C。
3.Which is the best title for the passage?
A.Town Twinning
B.Friendly Towns
C.Exchange Teachers and Students
D.Peace and Understanding
答案:A 标题判断题。文章讲的是欧洲的一些城市与跨边界的姊妹城市结谊这一现象及其好处。A项符合文章大意,最适合作标题,故选A。
Ⅱ 七选五
One of my earliest memories was watching my mom talk on our old phone. I was fascinated that she could talk to someone who wasn't actually in the room with her. __1__ I was wondering how she managed to talk with someone she couldn't see.
__2__ Later, we had mobile phones that could be carried around the room. Then came computers and smart phones. These days I can send an e?mail around the world in a second. My daughter's smart phone has a hundred apps and a dozen social media accounts. She stores all of her information in a mysterious place known as “the cloud”, where she can take it out at any time. It seems that we are more connected in this world than ever before.
__3__ Few take the time to talk face to face. Instead of looking into the eyes of our loved ones, we stare at our screens. It seems if the most connected generations are also the loneliest.
Don't let technology take our time and ruin our life. Make the time to meet, to pray and to communicate with each other. Take a walk on the beach with a friend. Have a long conversation with the phones off and the hearts on. __4__
Remember that we are here to love each other, help each other and make this world a better place. __5__ But when it can't, turn it off.
A.That was a long time ago.
B.Connect offline as well as online.
C.Smart phones have both advantages and disadvantages.
D.We should communicate with each other with phones off.
E.When your technology can help to do these things, then use it.
F.However, what bothers me is that we rarely associate with each other nowadays.
G.When she left the room, I slowly walked over to the phone and stared at it for a while.
篇章导读:本文是一篇议论文,作者描述了家中通讯工具的变化,介绍了人们现在很少互相见面交流,因此作者建议合理利用技术为人类服务,创造更美好的生活。
1.G 根据前句“I was fascinated that she could talk to someone who wasn't actually in the room with her.”可知,作者对于妈妈能够与不在一个房间的人说话感到很好奇,这吸引了作者。故G项“When she left the room, I slowly walked over to the phone and stared at it for a while.(当她离开这个房间的时候,我慢慢地走到电话那儿盯着看了一会儿。)”符合文意,故选G项。
2.A 根据后文的“Later, we had mobile phones that could be carried around the room. Then came computers and smart phones. These days I can send an e?mail around the world in a second.”可知,作者阐述了随着时间变化,家中通讯工具的改变。故A项“That was a long time ago. (那是很久之前的事儿了。)”符合文意,故选A项。
3.F 根据后文的“Few take the time to talk face to face. Instead of looking into the eyes of our loved ones, we stare at our screens.”可知,现在我们很少面对面交流了。故F项“However, what bothers me is that we rarely associate with each other nowadays. (然而,令我感到烦恼的是,我们现在很少互相交流。)”承接上文,符合文意,故选F项。
4.B 根据上文的“Don't let technology take our time and ruin our life ... Have a long conversation with the phones off and the hearts on.”可知,作者认为不能让科技占据我们所有的时间,我们应该花点时间互相见面交流。故B项“Connect offline as well as online. (既要在网上联络更要在网络之外联系。)”符合文意,故选B项。
5.E 根据后句“But when it can't, turn it off.”可知,如果技术不能做到这些的话,就关掉它。故E项“When your technology can help to do these things, then use it. (当技术可以帮助我们做到这些的话,就使用它。)”与之对应,符合文意,故选E项。
Ⅲ 语法填空
Who's the __1__ (popular) cartoon character in China right now? It might be Peppa Pig. Peppa is 6 years old. She __2__ (wear) a red dress. Her favorite thing to do is to jump in muddy puddles (泥坑). She can spend all day __3__ (do) this. Her favorite toy is a bear named Teddy. Mummy Pig is a beautiful lady and she takes care of her family. Daddy Pig is an architect who is very cheerful and plays with Peppa and George a lot. Peppa often makes fun of his big belly (肚子). They are __4__ main characters on the British TV show Peppa Pig.
The show has been on TV in 40 languages in more than 180 __5__ (country) and regions. It's about the everyday lives of the Peppa Pig family members. The show is __6__ (main) for preschoolers. But many older kids and even adults have become fans of the show __7__ well.
“I think its popularity is partly because of it being ageless,” Richard Ridings, a voice actor __8__ plays Peppa's dad, told the Mirror.
The show's stories are simple, but __9__ (it) humor is not too childish. Both kids and adults are always made __10__ (laugh) as soon as they see Peppa.
1.________ 2.________ 3.________ 4.________
5.________ 6.________ 7.________ 8.________
9.________ 10.________
篇章导读:本文是一篇说明文,介绍了在中国备受欢迎的卡通片《小猪佩奇》及这部卡通片的主要人物,并分析了它受欢迎的原因:幽默。
1.most popular 考查形容词的最高级。现在中国有很多卡通人物,作者询问的是其中最受欢迎的一个,应使用最高级形式most popular。
2.wears 考查动词的时态及主谓一致。本文全文都使用了一般现在时,本句主语是She,故谓语动词使用第三人称单数形式wears。
3.doing 考查非谓语动词。spend some time (in) doing sth.意为“花时间做某事”。
4.the 考查冠词。本句中使用the特指上文已提到的这部卡通片的主要角色。
5.countries 考查名词。country “国家”是可数名词,前面有数词“180”修饰,故应用复数形式。
6.mainly 考查词性转换。句意:这部卡通片主要面对学前儿童。本句使用副词mainly作状语修饰谓语动词。
7.as 考查固定搭配。句意:但是很多年纪大一点儿的孩子和成年人也成为这部卡通片的粉丝。as well意为“也”。
8.who/that 考查定语从句的引导词。关系代词who/that指代先行词a voice actor,引导定语从句并在句中作主语。
9.its 考查代词。句意:这部卡通片的故事很简单,但它的幽默并不幼稚。设空后有名词humor,故应使用形容词性物主代词its作定语修饰humor。
10.to laugh 考查非谓语动词。make sb. do sth.意为“让某人做某事”,省略不定式符号to;变为被动语态时,不定式符号to要加上去,为be made to do sth.。故本空应填to laugh。
Ⅳ 读后续写
阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。
I have known about The Secret since 2006 when I first watched the movie. I immediately told all my closest family and friends about it and decided that this way of thinking fit best into my life. I have always been a positive, uplifting person but in the years before I watched the video I suffered through a lot of trauma (痛苦). Bad relationships, a divorce, a business loss, job loss from a company and expensive house rent. I felt like I was on a hamster wheel and felt helpless on getting off.
After going through the ups and downs of the last 6 years, I decided enough was enough and to revisit The Secret and absorb in all the other books and DVDs that Rhonda Byrne wrote and other authors as well. I completely worked on my mind and I started to dream again about all the possibilities that I knew existed for me. I would play her DVDs all the time and write journal every day. I would give gratitude_and_tears_of_joy for where I was at that moment, even though it was light years from where I wanted to be.
Slowly things started changing and amazing things began to appear.
I finally got my BS done in college after putting my intention of earning my degree by December of 2013 which I did. I made more money topping 6 figures in 2012 and then again in 2013 to have two of the most successful years of my life financially.
My_son was going through issues mentally and I was lost for years on how to help him with his behavioral_issues. Around a year ago in 2013, I decided enough was enough. Instead of being a victim, I got strong mentally and made changes on how I dealt with him and his father who was blaming me for our son's behavior.
注意:
1.所续写短文的词数应为150左右;
2.至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;
3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;
4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。
Paragraph 1:
Slowly my son and I started changing.  



Paragraph 2:
Last fall I met an amazing man and we just planned our July 2015 wedding.  




写前导读:本文是一篇记叙文,主要讲述了一部电影对作者的影响。
[精彩范文]
Paragraph 1:
Slowly my son and I started changing. Today my_son has been on the Honor Roll all year. My son and I get along better than before. I wrote down intentions for two things for 2014: a career I could expand my talents in by December 2014 and a soul mate to spend my life with by July 2015.
Paragraph 2:
Last fall I met an amazing man and we just planned our July 2015 wedding. I was approached by a company to start a division for them in December of 2014. I also wrote an intention for my house to sell in January of 2015 and it did! The amazing thing about the law of attraction is that it is always working whether you believe it or not. I have tested it so many times and every time it has come true for me. Good or bad, now I choose to be grateful for the good and every day I give praise to the universe for all the amazing things.







PAGE



- 1 -



(共112张PPT)
课前自学预习
精讲课时语法
课后课时作业






Period Ⅲ Developing ideas
课前自学导引


人们说“一图道千言”,但最简单地看一看书籍和以它们为基础的电影,就会有人质疑这句俗语。很多时候,好书最终会变成电影里的失败之作。


好电影需要好故事。如果是这样,荷马的《奥德赛》是西方最早也是最伟大的一部讲述故事的作品,为什么从来没有一部同样伟大的电影是根据它拍摄的呢?电影需要强有力的角色。那么,为什么以《了不起的盖茨比》为基础的电影从来没有被称赞为伟大呢?电影当然需要令人印象深刻的人物形象,那么为什么《爱丽丝梦游仙境》最终只是被描述成 “有趣”的电影呢?


这背后的一个关键原因是,虽然阅读一本书通常需要几天的时间,但一部电影通常持续不到两个小时。这意味着伟大的书籍在搬上大屏幕时可能会删掉情节和人物。这一点即使是非常成功的哈利波特电影也无法避免,这些书的粉丝们因为没有看到他们最喜欢的一些角色出现在电影版本中而失望。


当故事情节不像我们在书中想象的那样时,电影也会让我们失望。以史诗般的电影《特洛伊》为例,该片部分取材于荷马的《伊利亚特》,观众对此褒贬不一。争议最大的是被选中扮演海伦这个角色的女演员。很多人认为她不符合海伦的“世界上最美丽的女人”这一称号的标准,这在一定程度上影响了人们对这部电影的看法。


一千个读者眼中就有一千个哈姆雷特。此外,书籍和电影是两种不同的媒体形式,因此有不同的规则。考虑到这一点,也许我们应该根据电影本身来判断它,而不是参照它的原始来源。有意思的是,近年来观众转向了《夏洛克》或《广告狂人》等电视连续剧,这些连续剧可以有很多角色,情节也可以逐渐发展。也许,有一天,F·斯科特·菲茨杰拉德最受敬仰的作品的读者会发现他们被《了不起的盖茨比》的剧集吸引住了。
课堂合作探究


1 escape v. (从危险或糟糕的处境中)逃离,逃避,摆脱 n. 逃离,逃脱(P45)
归纳 拓展 (1)escape from 从……逃脱 escape (doing) sth. 逃过(做)某事 (2)have a narrow escape 死里逃生,幸免于难
①The woman managed to escape_from the fire with her baby.
那个妇女设法带着孩子逃出了火场。
②He was lucky to escape_being_punished/punishment.
他幸运地逃脱了惩罚。
③The couple had_a_narrow_escape from the fire.
这对夫妻从火灾中死里逃生。
易混辨析 注意下面两个短语的区别:escape from prison 越狱;escape prison 逃过牢狱之灾。
 
(1)单句语法填空
①Fortunately, he escaped ________ the burning house without being injured.
②The soldier managed to escape ________ (catch).
答案:①from ②being caught
(2)单句写作
当一辆轿车撞上他们的车时,他们死里逃生。
They ____________________ when a car crashed into their car.
答案:had a narrow escape

2 disappointed adj. 失望的,沮丧的(P45)
归纳 拓展 (1)be disappointed at/with/about sth. 对某事感到失望 be disappointed to see/hear/find ... 看到/听到/发现……感到失望 (2)disappoint vt. 使失望 disappointing adj. 令人失望的 (3)disappointment n. 失望 to one's disappointment 令某人失望的是…… in disappointment 失望地
①They were greatly disappointed_at/with/about the result of the game.
他们对比赛结果极为失望。
②He was_disappointed_to_find they had missed the flight.
他失望地发现他们已经错过了航班。
③The next day, we got a disappointing message that another buyer had offered a much higher price.
第二天,我们得到一个令人失望的消息:另一个买主给出了一个更高的价格。
④To_our_great_disappointment,_it rained every day of the trip.
这次旅行天天下雨, 让我们大失所望。
⑤He left the station in_great_disappointment,_for she wasn't on the train.
他极其失望地离开了火车站,因为她不在火车上。
 
单句语法填空
①These jobs didn't pay well, and the people felt lonely and ________ (disappoint) with their new life in the city.
②He was disappointed ________ (see) that she wasn't at the party.
③How ________ (disappoint)! The match just began when it rained.
④________ my disappointment, nothing has resulted from my efforts.
答案:①disappointed ②to see ③disappointing ④To

3 extent n. 程度(P45)
归纳 拓展 to some extent=to a certain extent 在某种程度上 to a great/large extent 在很大程度上,非常 to such an extent that/to the extent that 达到如此程度/达到……程度
①To_some/a_certain_extent,_raising wages means increasing purchasing power.
在某种程度上,提高工资意味着增加购买力。
②To_a_great/large_extent,_you will be on your own.
在很大程度上,你要靠自己。
③The car was damaged to_such_an_extent_that it could not be repaired.
这辆车受损如此严重,已经到了无法修复的地步。
 
单句写作
①在某种程度上,勤奋工作可以弥补智力的不足。
________________, hard work can make up for lack of intelligence.
②这工厂的存亡很大程度上取决于它的产品质量。
Whether this factory will survive depend ________________ on the quality of its products.
答案:①To some extent ②to a great/large extent

4 behave v. 表现(P47)
归纳 拓展 (1)behave well/badly to/towards sb. 对待某人好/差 behave oneself 守规矩;表现得体 behave as if/though 表现得好像…… (2)behaviour n. 行为,举止,态度
①They behaved_badly_to/towards me at the party, which made me very angry.
他们在晚会上对我很不礼貌,这使我很生气。
②My mother asked me to behave_myself before the guests.
我母亲要求我在客人面前表现得体一些。
③Although he knew the truth, he behaved_as_if/though nothing had happened.
尽管他知道了真相,但他装作若无其事的样子。
 
(1)单句语法填空
①She is very satisfied with her son's good ________ (behave).
②Tom, behave ________ (you). Do you forget the school rule?
③The police warned that if he behaved badly ________ his parents, he would be punished.
答案:①behavior ②yourself ③to/towards
(2)单句写作
①她姨妈来看望她时,她总是表现得很好。
She always ________________ when her aunt comes to visit her.
②他们彼此从来不打招呼,表现得好像陌生人一样。
They never greet each other and behave ____________ they were strangers.
答案:①behaves well ②as if/though

5 responsibility n. 责任(P47)
归纳 拓展 (1)responsible adj. 有责任的 be responsible for sth. 对……负责;是某事的原因 be responsible to sb. 向某人负责任 (2)take responsibility for 为……负责 It is one's responsibility to do sth. 做某事是某人的责任
①You are_responsible_for what you do!
你对你所做的事负责!
②We must be_responsible_to the people.
我们应该对人民负责。
③You are an adult now and you need to take_responsibility_for your actions.
现在你是成年人了,你需要对自己的行为负责。
④It_is_your_responsibility_to look after the children.
照看这些孩子是你的责任。
 
(1)单句语法填空
①It's your responsibility ________ (inform) us of any changes.
②________ (responsible) is the price that every man must pay for freedom.
③You can leave the children with Jane, and she is very responsible ________ them.
答案:①to inform ②Responsibility ③to
(2)句型转换
Cigarette smoking is responsible for about 90% of deaths from lung cancer.
→Cigarette smoking __________________ about 90% of deaths from lung cancer.
答案:takes responsibility for

6 absence n. 缺乏,没有(P47)
归纳 拓展 (1)in the absence of ... ……不在时;缺少……时 in one's absence 某人不在时 absence of mind 心不在焉(2)absent adj. 缺席的;缺勤的be absent from 不参加……;缺少…… (3)absent?minded adj. 心不在焉的,健忘的
①It was the secretary that performed the duties for me in_my_absence.
我不在的时候,是秘书承担了我的责任。
②In_the_absence_of a will the courts decide who the guardian is.
在没有遗嘱的情况下,由法庭指定监护人。
③She has_been_absent_from school for three days.
她已经旷课3天了。
④His absence_of_mind nearly caused an accident.
他的心不在焉差点引起一场事故。
 
(1)单句语法填空
①It is because of a long ________ (absent) from school that I am a bit behind the other classmates.
②—I didn't expect that John would be absent ________ my last Sunday's birthday party.
—As far as I know, he went to see his parents in the countryside on that day.
③We hear that you'll return to the United Kingdom soon. All the classmates will miss you very much ________ your absence.
答案:①absence ②from ③in
(2)单句写作
由于没有进一步的证据证明他有罪,警察不得不放了他。
__________________ further evidence to prove he was guilty, the police had to release him.
答案:In the absence of


live up to 符合(标准),不负(盛名),不辜负(P45)
归纳 拓展 live up to one's expectations 不辜负某人的期望 live up to one's reputation 名副其实
①You should live_up_to_your_parents'_expectations.
你不要辜负父母的期望。
②The food in the restaurant doesn't live_up_to_its_reputation.
这个饭店的食物名不副实。
 
单句写作
①我相信我完全能达到你的期望。
I am sure that I can perfectly ____________________.
②来自这家公司的产品的质量名副其实。
The quality of products from this company ____________________.
答案:①live up to your expectations ②lives up to its reputation


If_so,_why has one of the earliest and greatest works in Western storytelling, Homer's The Odyssey, never had an equally great movie based on it? 如果是这样,荷马的《奥德赛》是西方最早也是最伟大的一部讲述故事的作品,为什么从来没有一部同样伟大的电影是根据它拍摄的呢?(P44)
剖析 本句中状语从句If so是If it is so的省略。
归纳 拓展 (1)在if, when, once, until, unless, while, as if等引导的状语从句中,如果主从句的主语一致或主语是it,谓语动词中含有be动词时,有时为了使句子简洁,可将主语和be动词省略。在被动语态中有时也采用这种省略现象。 (2)if引导省略的情况有下列几种:if any “如果有的话”;if necessary “如果有必要的话”;if so “如果是这样的话”;if ever “如果曾经有的话”;if not “如果不这样的话”;if+现在分词;if+过去分词。
①The book is interesting. If_not,_I won't buy it.
这本书很有意思。如果不是这样的话,我不会买它的。
②I don't suppose there will be more than a dozen left, if_any.
我认为如果有的话,剩下的也不会超过一打了。
③It is said that she was admitted to a famous university. If_so,_I'm really proud of her.
据说她被一所著名大学录取了。如果是那样的话,我真的为她感到自豪。
④He was knocked down while_crossing the street.
他过马路时被撞倒了。
⑤Send the goods now if_ready.
货物如已备好,请立即送来。
 
单句写作
①如果可能的话,你最好开车过来接我。
You'd better drive over to pick me up, ______________.
②我想正午会有一班车。要是没有,你只好等到下午五点半了。
I think there's a bus at midday. __________, you'll have to wait till 5:30 pm.
③除非被邀请,否则我就不去参加他的晚会。
I won't go to his party ________________.
④这里的气候宜人,如果曾经有,在夏季气温也极少达到30摄氏度。
The climate here is quite pleasant, the temperature rarely, ________________, reaching 30 ℃ in summer.
答案:①if possible ②If not ③unless invited ④if ever

Ⅰ.单词拼写
1.I must have slept in an ________ (不舒适的) position—I'm aching all over.
答案:awkward
2.The room still has many of its ________ (原先的) features.
答案:original
3.It's ________ (正常的) to feel tired after such a long trip.
答案:normal
4.We stopped by Mary's house for a ________ (短暂的) visit.
答案:brief
5.It is your r________ to keep your desk clean.
答案:responsibility
6.It is difficult to assess the full e________ of the damage.
答案:extent
7.S________ helps a lot in improving oral English skills.
答案:Storytelling
8.He b________ well at the party last night.
答案:behaved
Ⅱ.单句语法填空
1.He excused his ________ (absent) by saying that he was ill.
答案:absence
2.The baby's mother escaped ________ the burning house with two other children.
答案:from
3.Let me tell you ________ (brief) what happened.
答案:briefly
4.She found it ________ (extreme) difficult to get a job.
答案:extremely
5.I must offer him an apology for my ________ (rude) last night.
答案:rudeness
6.We are all profoundly grateful ________ your help and encouragement.
答案:for
7.She said she couldn't attend my birthday party, which was very ________ (disappoint).
答案:disappointing
8.The ________ (arrange) was cancelled because of his illness.
答案:arrangement
9.Blue and red appeal ________ me, but I don't like gray and yellow.
答案:to
10.She seemed totally absorbed ________ her book.
答案:in
Ⅲ.选词填空

1.I will do what I can to ________ your expectations.
答案:live up to
2.________, it is your help that made my success.
答案:To some extent
3.He was poor at first but he is a rich man now ________.
答案:in his own right
4.In practice, things can ________ if you aren't careful.
答案:get out of hand
5.We ________ sleeping around the floor after drinking too much last night.
答案:ended up
Ⅳ.句型转换
1.When she was very young, she began to learn to play the piano.
→________________, she began to learn to play the piano.
答案:When very young
2.While I was at college, I began to know him, a strange but able student.
→________________, I began to know him, a strange but able student.
答案:While at college
3.Don't come in until you are asked to.
→Don't come in ________________.
答案:until asked to
4.Whenever it is possible, you should come and help.
→________________, you should come and help.
答案:Whenever possible
5.The medicine is quite effective if it is taken in time.
→The medicine is quite effective ________________.
答案:if it taken in time
课后课时作业
Ⅰ 完形填空
There was once a young ballerina (芭蕾舞演员) who had taken ballet lessons all through her childhood. She wanted to be a leading ballet dancer, but she won't be __1__ about this. When a ballet company came to town, she went backstage after the __2__ and spoke to the ballet master, “I want to be a great ballet dancer but I don't know if I have the __3__ at all.” The master said, “__4__ for me.” After a minute or two, he shook his head and said, “No, no, no, you don't have what takes to be a __5__ ballerina.”
The young woman went home __6__. She threw the ballet slippers into the closet and never wore them again. __7__ she got married and had children. When the kids were __8__ enough, she took a part?time job __9__ a cashier at a corner shop.
__10__ later, the same ballet company came to town. She __11__ the performance and on the way out she __12__ the same old ballet master who was then in his eighties. She __13__ him that they had spoken before. She __14__ him photos of her children and told him about the corner shop job that she was doing now. And then she asked, “There is just one thing that really __15__ me for many years. __16__ could you tell me that I don't have what it takes to be a great ballerina?”
“Oh, I __17__ looked at you when you danced. That's what I told all of them who __18__ to me,” he said.
“But ... but, that's unforgivable! You have __19__ my life; I could have been a great ballet dancer!” she cried.
“No, no ... I don't think so. If you have what it takes, you wouldn't have paid any __20__ to what I said,” the old ballet master said.
Well, whose fault is it anyway?
篇章导读:本文是一篇记叙文,讲述了一个对未来充满无限憧憬的年轻芭蕾舞女演员在被否定后过起了平平淡淡的生活,多年之后她才明白了事情的真相。
1.A.careful B.sorry
C.anxious D.sure
答案:D 根据下文她询问那位芭蕾大师可知,她想当一名出色的芭蕾舞女演员,但是却想通过别人的肯定来“确信(be sure about)”自己拥有这方面的才能。
2.A.performance B.discussion
C.lesson D.crowd
答案:A 根据前半句中的内容可知,她在“演出(performance)”完毕后来到了后台。
3.A.choice B.freedom
C.talent D.chance
答案:C 她向对方请教,说自己想成为一名优秀的芭蕾舞女演员,但是不知道自己究竟是否具备这方面的“天赋(talent)”。第三段中的“what it takes to be a great ballerina”是提示。
4.A.Work B.Prepare
C.Wait D.Dance
答案:D 根据下一句中的内容可知,他先让这位年轻的芭蕾舞女演员“跳(Dance)”给他看。下文的“when you danced”也是提示。
5.A.great B.serious
C.beautiful D.patient
答案:A 此处与上文中的“I want to be a great ballet dancer”相呼应。
6.A.puzzled B.excited
C.hungry D.heartbroken
答案:D 对方的话对她的打击非常大,再结合下一句可知,她回到家后“极度伤心(heartbroken)”。
7.A.However B.Therefore
C.Instead D.Otherwise
答案:C 她把芭蕾舞鞋扔到壁橱中,再也不穿了,“而是(Instead)”结婚生子。此处表示意思的对比。
8.A.clever B.old
C.lovely D.dependent
答案:B 当孩子长到足够“大(old)”的时候,她在拐角的一家商店找到了一份工作。
9.A.like B.with
C.for D.as
答案:D 她的兼职工作是收银员,此处as表示“作为”。
10.A.Years B.Months
C.Weeks D.Days
答案:A 上文中提到她结婚生子,等孩子长大时她在商店找了一份工作,由此可推断是“数年(Years)”之后。第15空后的“for many years”是提示。
11.A.played B.canceled
C.hated D.attended
答案:D 根据本句中的“on the way out”可知,她“参加(attended)”了这次芭蕾舞演出。
12.A.ran into B.quarreled with
C.believed in D.glared at
答案:A 在出来的路上,她又“碰到(ran into)”了那位芭蕾舞大师。
13.A.promised B.advised
C.reminded D.cheated
答案:C 时隔多年,此时的芭蕾舞大师已经八十多岁了,所以她“提醒(reminded)”对方他们以前曾经交谈过。
14.A.awarded B.showed
C.sold D.mailed
答案:B 她向对方“展示(showed)”孩子的照片,并告诉对方有关自己工作的一些情况。
15.A.interested B.encouraged
C.frightened D.bothered
答案:D 她年轻的时候非常希望成为一名优秀的芭蕾舞演员,至今仍念念不忘昔日的梦想,所以多年来此事一直“烦扰(bothered)”她。
16.A.How B.Why
C.When D.Where
答案:A 根据下一段中对方的回答可知,她询问的是对方“如何(How)”断定她不具备成为优秀芭蕾舞演员的才能。
17.A.secretly B.immediately
C.hardly D.proudly
答案:C 第一段的最后提到她仅仅跳了一两分钟,对方就摇头并表示了否定意见,由此可推测当她跳的时候,他“几乎没有(hardly)”看。
18.A.contributed B.came
C.replied D.wrote
答案:B 他对每一个“前来(came)”向他求教的人都是那么说的。
19.A.ruined B.improved
C.experienced D.controlled
答案:A 她认为他不负责任的评价“毁(ruined)”了她的生活,葬送了她的美好前程。
20.A.money B.effort
C.visit D.attention
答案:D 根据本句前半句中的内容可知,他认为如果她确实具备成为优秀芭蕾舞演员的才能,就不会“注意(attention)”他所说的话。
Ⅱ 七选五
Easy Ways to Keep Your Brain Sharp
Everyone is forgetful, but as we age, we start to feel like our brains are slowing down a bit and that can be a very annoying thing. __1__. Read on for some techniques worth trying.
__2__.
People who regularly made plans and looked forward to upcoming events had a 50 percent reduced chance of Alzheimer's disease, according to a recent study. __3__. Something as simple as setting a goal to have a weekly coffee date with a friend will do. There's evidence that people who have a purpose in life or who are working on long or short?term goals appear to do better. In other words, keep your brain looking forward.
Go for a walk.
Mildly raised glucose (葡萄糖) levels can harm the area of the brain that helps you form memories and physical activity can help get blood glucose down to normal levels. In fact, exercise produces chemicals that are good for your brain. __4__.
Learn something new.
Take a Spanish class online, join a drawing club, or learn to play cards. A study found that mental stimulation (刺激) limits the weakening effects of aging on memory and the mind. But the best thing for your brain is when you learn something new and are physically active at the same time. __5__ or go dancing with your friends.
A.Focus on the future
B.This can be especially harmful to the aged
C.It should be something like learning gardening
D.So take a few minutes each day to do some reading
E.But don't worry if your schedule isn't filled with life?changing events
F.Luckily, research shows there is a lot you can do to avoid those moments
G.In other words, when you take care of your body, you take care of your brain
篇章导读:本文是一篇说明文。随着慢慢衰老,我们发现大脑越来越迟缓。最近的研究表明,我们可以采取一些措施来避免这一情况。
1.F 根据上文“we start to feel like our brains are slowing down a bit (我们的大脑越来越不好用)”和下文“Read on for some techniques worth trying. (继续读一些可以避免这一现象的措施。)”可知,大脑迟缓是可以避免的,故选F项。
2.A A项中的“future”与下一句中的“made plans and looked forward to upcoming events”前后呼应,故选A项。
3.E 与前一句中的“looked forward to upcoming events”形成转折,生活中并不总是充满会改变人生的事件,故选E项。
4.G G项中的“take care of your brain”和设空处上一句中的“that are good for your brain”相呼应,故选G项。
5.C 根据上句“But the best thing for your brain is when you learn something new and are physically active at the same time.”可知,对大脑最好的事情是你学新东西时,身体也要动,即脑力劳动和体力劳动相结合的事,就像学习园艺以及和朋友跳舞这样的事情,故选C项。
Ⅲ 语法填空
In recent years many TV shows have become extremely popular among Chinese audience. Those programs, __1__ (range) from talent or dating shows to reality shows, __2__ (receive) both commercial success and public attention.
Their popularity is __3__ (main) based on simple facts. First, they care about social concerns. Second, without exception, they explore a perfect balance between the international forms and Chinese expressions.
Despite apparent highlights, much room __4__ (leave) for improvement. Above all, commercial interests often outweigh __5__ (education) purposes, causing many __6__ (complain) about the unbearable advertisements. In addition, some sharp remarks, __7__ they are eye?catching, may have misleading effects __8__ the youth.
In my opinion, such shows should shoulder more responsibility instead of merely __9__ (entertain) the public. __10__ is expected, these programs should be positive in their forms as well as functions. Meanwhile, the media should also safeguard the values of our society.
1.________ 2.________ 3.________ 4.________
5.________ 6.________ 7.________ 8.________
9.________ 10.________
篇章导读:本文是一篇议论文。近年来,许多电视节目在中国观众中很受欢迎,从选秀节目到真人秀节目,不但是商业上的成功,同时也获得了公众的关注。这种节目应该承担更多责任而不仅仅是娱乐大众。
1.ranging 考查非谓语动词。range和programs之间为主动关系,故应用现在分词作定语。
2.have received 考查动词的时态。句意:从选秀节目到真人秀节目,这些节目既获得了商业上的成功,也获得了公众的关注。根据句意可知,用现在完成时。
3.mainly 考查词性转换。句意:他们的受欢迎主要是基于简单的事实。用副词mainly修饰谓语动词is based on。
4.is left 考查动词的语态。句意:尽管有明显的亮点,但仍有很大的改进空间。主语room与leave之间是被动关系,故用is left。
5.educational 考查词性转换。句意:最重要的是,商业利益往往超过教育目的,引起许多人对难以忍受的广告的抱怨。修饰名词purpose应用形容词educational。
6.complaints 考查词性转换和主谓一致。作causing的宾语,应该用名词形式,根据many可知应该用复数形式。
7.though/although/while 考查状语从句的连接词。句意:此外,一些尖锐的言论,虽然很吸引眼球,但可能会对年轻人产生误导作用。根据句意可知,该处though/although/while引导让步状语从句,表示“虽然”。
8.on 考查介词。have an effect on “对……起作用”。
9.entertaining 考查非谓语动词。句意:在我看来,这样的节目应该承担更多的责任,而不仅仅是娱乐大众。此处作instead of的宾语,应该用动名词形式。
10.As 考查定语从句的引导词。句意:正如预期的那样,这些节目在它们的形式和功能方面应该是积极的。此处为as引导非限制性定语从句,放于句首。
Ⅳ 概要写作
阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。
Group singing is a sound that begins inside you, shares it with a roomful of people and it comes back as something even more thrilling: harmony. So it's not surprising that group singing is on the rise.
As the popularity of group singing grows, science has been hard at work trying to explain why it has such a calming yet energizing effect on people. What researchers are beginning to discover is that singing is like a filling of the perfect tranquilizer (镇静剂), the kind that both eases your nerves and lifts your spirits. The high spirits may come from endorphins, a hormone (荷尔蒙) released by singing, which is associated with feelings of pleasure. Or it might be from oxytocin, another hormone released during singing, which has been found to ease anxiety and stress. Oxytocin also strengthens feeling of trust and bonding, which may explain why still more studies have found that singing lessens feelings of depression and loneliness.
The benefits of singing regularly seem to be accumulative. In one study, singers were found to have lower levels of stress. Another investigation suggesting that our heart rates may keep pace with each other during group singing could also explain why singing together sometimes feels like a guided group meditation. Study after study has found that singing relieves anxiety and contributes to quality of life.
It turns out you don't even have to be a good singer to gain the rewards. According to one study, group singing “can produce satisfying and therapeutic feelings even when the sound produced by the mouth is of average quality”. Singing groups which vary from casual affairs to serious, professional or a vocational ones will all work.
Group singing is cheaper than medical treatment, healthier than drinking, and certainly more fun than working out. It is the one thing in life where feeling better is pretty much guaranteed. Even if you walked into the group exhausted and depressed, by the end of the night you'll walk out high as a kite on endorphins and good will.



写前导读:本文是一篇说明文,主要讲述了合唱对人的好处。
[精彩范文]
Group singing is becoming more popular and scientists find out that singing will help make people calm and energetic, which results from some hormones released by group singing. (要点1) Also, singing together will have a good influence on each other. (要点2) Whether people can sing well or not, it benefits. (要点3) Besides, singing costs little, makes us healthy and has a lot of fun. (要点4)







PAGE



- 1 -



(共107张PPT)
课前自学导引
课堂合作探究
课后课时作业






Period Ⅳ Writing |读后续写——电影影评

本单元的写作项目是读后续写,主题为电影影评。同学们在课余生活中,一定看过不少令你印象深刻的电影吧。无论是那些令你记忆犹新的剧情、精彩的对白或者是某个演员的精湛演技都给你带来了令人愉快的视觉盛宴。
在续写电影影评时要注意以下几点:
1.要明白故事的发展进程、前因后果、地理位置变化、人物特征和情感态度等。
2.要顺着文章的思路,根据既有线索,发挥想象,对其后的情节进行合理预测,并用英语表达出来。
3.想象要合理简单,不要过于复杂,中心主题一定要围绕“真善美”等正向的价值观积极地去展开。

1.开头常用句式
①Have you seen the latest Tarantino movie?
你看过塔伦蒂诺最新的电影吗?
②The action takes place in France.
这个故事发生在法国。
③I like films with plenty of action.
我喜欢情节曲折离奇的影片。
④She has starred with many leading actors.
她曾与许多大牌演员一起担任主角。
2.主体段落常用句式
①Julia Roberts is a famous Hollywood star.
茱莉娅·罗伯茨是著名的好莱坞明星。
②The hotel is popular with movie stars.
这家酒店很受电影明星的喜爱。
③Other members of the cast include Johnny Depp and Danny DeVito.
剧组的其他成员包括约翰尼·德普和丹尼·德维托。
④The play will be performed by an all?female company.
该剧将由一个女子剧团表演。
3.结尾常用句式
①The final episode will be shown next Sunday.
最后一集将于下周日播放。
②She's not only a great dramatic actress but she's also very funny.
她不仅是一位伟大的女戏剧演员,而且也很幽默。
③She acts well but she hasn't got star quality .
她演得不错,但缺少成为一个明星的素质。
④She was the star of many popular television series.
她在许多受观众喜爱的电视连续剧中担任过主角。

阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。
Avatar (阿凡达) truly marks the coming age of 3D cinema with its pure technology,_special effects, beautiful finesse, aesthete, shock, fearfulness and eye for detail. The idea of James_Cameron to create a whole new world with creatures, flora and fauna flying across the screen is something that actually leaves the audiences in an awe of the bumping up creativity inside the computer.
The director's vision inside the Pandora is a pure art that is made more beautiful with the tall and wide eyed people, lush greenery and the post?modern creatures. More than this, it's the violence that has made Avatar a worth watch. Though, it is a simple story that is narrated in a complete straightened manner, the movie's evergreen romance in between a human and an alien blended beautifully with the strong anti?war_statement is something that has given Avatar a heart.
The story moves around the landing of the US army in Pandora,_an earth?sized satellite in outer_space,_with an objective to extract the minerals from the Pandora's soil. But before their objective is established, the army should fight with the peace?loving inhabitants of the Pandora, for which they must destroy the alien world with their spies and bombs.
Director and Screenwriter, James Cameron has no doubt created a burly and visually thrilling appeal to save the world, before it's too late. Cinematography by Mauro Fiore is excellent and the special effects by Joe Letteri are truly mind blowing. Music given by James Hormer goes off smoothly with the flow of the movie. Both Zoe Saldana and Sam Worthington perform their roles excellently and have shaped up the warm love story of the Na'vi woman and the blue skinned human avatar perfectly.
注意:
1.所续写短文的词数应为150左右;
2.至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;
3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;
4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。
Paragraph 1:
Avatar, an upcoming sci?fi action adventure film directed by James Cameron, will finally open to international audiences on December 18, 2009. 




Paragraph 2:
The story is set in a distant moon Pandora.  





[精彩范文]
Paragraph 1:
Avatar, an upcoming sci?fi action adventure film directed by James Cameron, will finally open to international audiences on December 18, 2009. Produced?Directed by the man who swept the box office and Oscars in 1997 with his Leonardo di Caprio starrer Titanic, James_Cameron will reinvent himself with the Avatar a 3D science fiction film made using the latest intuitive CGI technologies by WETA digital. WETA is well known in the animation and film industry for its work in movies like Lord of the Rings sequels and King Kong. Avatar is publicized to be the third most expensive film ever with a whopping budget of $237 million.
Paragraph 2:
The story is set in a distant moon Pandora. In there a paraplegic ex?marine Jake Sully (Sam Worthington) finds himself plunged into an unfriendly alien world filled with magnificent looking humanoid creatures known as Na'vi. Jake unsuspectingly is set upon a mission to invade the jungles of Pandora for which he is transformed into an Avatar, an alien body with a human mind. As an Avatar he is able to walk again, but now he has to fight a double edged heroic battle for both his survival and that of the alien civilization—Na'vi.
总评 本篇范文续写部分对阿凡达电影内容的介绍以及市场价值都进行了合理的描述,运用了高级的词汇和句型;在合理的续写的基础上,对原文内容进行了延伸,使读者更加直观的感受到阿凡达这部影片带给观众的视觉体验。
[亮点呈现]
(1)Produced?Directed by the man who swept ... 使用定语从句,使句意表达清晰准确。
(2)Avatar is publicized to be the third most expensive film ever with a whopping budget of $237 million. 使用具体数字,增强文章的可信度。

阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。
Mel Gibson's “Braveheart” is a full?throated, red?blooded battle epic about William Wallace, the legendary Scots warrior who led his nation into battle against the English in the years around 1300. It's an ambitious film, big on simple emotions like love, patriotism and treachery, and avoids the travelogue style of so many historical swashbucklers: Its locations look green, wet, vast, muddy and rugged.
Not much is known about Wallace, known as Braveheart, except that according to an_old_epic_poem,_he unified the clans of Scotland and won famous battles against the English before being captured, tortured and executed as a traitor.
Wallace's dying cry, as his body was stretched on the rack, was “freedom!” That isn't exactly based on fact (the concept of personal_freedom was a concept not much celebrated in 1300), but it doesn't stop Gibson from making it his dying cry. It fits in with the whole glorious sweep of “Braveheart,” which is an action epic with the spirit of the Hollywood swordplay classics and the grungy ferocity of “The_Road_Warrior.” What people are going to remember from the film are the battle scenes,_which are frequent, bloody and violent. Just from a technical_point_of_view,_“Braveheart” does a brilliant job of massing men and horses for large?scale warfare on film. Gibson deploys what look like thousands of men on horseback, as well as foot soldiers, archers and dirty tricks specialists, and yet his battle sequences don't turn into confusing crowd scenes: We understand the strategy,_and we enjoy the tactics even while we're doubting some of them (did 14th century Scots really set battlefields aflame?).
注意:
1.所续写短文的词数应为150左右;
2.至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;
3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;
4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。
Paragraph 1:
In the film, Wallace's chief antagonist is King Edward I (“Longshanks”), played by Patrick McGoohan with sly cunning. 




Paragraph 2:
And as Braveheart, Gibson plays his role with flamboyance, and cuts it with sly humor. 





写前导读:本文是一篇影评。《勇敢的心》是以战争为核心,讲述了主人公与统治阶级不屈不挠斗争的故事。
[精彩范文]
Paragraph 1:

Paragraph 2:


课外拓展阅读——中国优秀传统文化专题练
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

A son took his old father to a restaurant for __1__ evening dinner. Being very old and weak, while eating, the father __2__ (drop) food on his shirt and trousers. Other diners watched __3__ (he) with disgust but his son was calm.
After the father finished eating, his son, __4__ was not embarrassed at all, took him to the washroom and carefully got him __5__ (clean) up. When they came out, the entire restaurant was watching them, unable __6__ (grasp) how someone could embarrass themselves publicly like that. People seated around didn't appreciate at all what was happening. The son settled the bill and started walking out with his father. At that time, an old man among the __7__ (customer) called out to the son and asked him, “Don't you think you __8__ (leave) something behind?”
The son was __9__ a loss and replied, “No, sir.” But the old man said, “Yes, you have! A lesson for every son and hope for every father.” The restaurant went silent.
Whatever we are and wherever we are, we should always love and care for someone who brought us up __10__ (unconditional)!
1.________ 2.________ 3.________ 4.________
5.________ 6.________ 7.________ 8.________
9.________ 10.________
答案:1.an 2.dropped 3.him 4.who 5.cleaned 6.to grasp 7.customers 8.have left 9.at 10.unconditionally

According to Chinese tradition, filial piety is the most important virtue to be cherished throughout one's life.
孝顺是中国传统,是我们应该一直秉承的最重要的美德。







PAGE



- 1 -



(共25张PPT)






Unit 4 Stage and screen

Ⅰ.重点词汇
1.revenge n. 报复,报仇 v. 报复,替……报仇
take (one's) revenge on sb. 报复某人
revenge sb. 为某人报仇
revenge oneself on sb.=be revenged on sb. 报复某人;向某人报仇
2.transform v. 使改观,使变形,使转化→transformation n. 转变,改变
transform sth. into sth. 把……转化成……
transform ... from ... into ... 将……由……改变成……
3.combine v. (使)结合,(使)组合→combination n. 结合,联合;组合;联合体,结合物
combine ... with/and ... 把……与……结合起来
be combined with 与……结合
in_combination (with) (与……)联合/结合
4.grateful adj. 感谢的,感激的→gratefully adv. 感激地
be grateful to sb. for sth. 因某事而感激某人
I would be grateful if ... 如果……,我将不胜感激。
5.absorbed adj. 专心致志的→absorb vt. 吸收;理解,掌握;使并入
be absorbed in (doing) sth. 专心于/全神贯注于(做)某事
absorb_one's_attention 吸引某人的注意力
6.appealing adj. 有吸引力的,有趣的→appeal n. 吸引力,魅力;恳求;呼吁;上诉 vt. 吸引,引起兴趣;恳求;呼吁;上诉
make an appeal to sb. 向某人发出呼吁
have appeal for sb. 对某人有吸引力
appeal to sb. 吸引某人
appeal to sb. for sth. 请求某人某事
appeal to sb. to_do sth. 呼吁某人做某事
appeal (to sb./sth.) against sth. 就……(向……)提起上诉
7.arrangement n. 安排,筹划→arrange v. 安排;筹备;整理;排列;商定,谈妥
make arrangements for ... 为……做准备
arrange_for_sb._to_do_sth. 安排某人做某事
arrange_with_sb._about_sth. 与某人商定某事
8.escape v. (从危险或糟糕的处境中)逃离,逃避,摆脱 n. 逃离,逃脱
escape from 从……逃脱
escape_(doing) sth. 逃过(做)某事
have a narrow_escape 死里逃生,幸免于难
9.disappointed adj. 失望的,沮丧的→disappoint vt. 使失望→disappointing adj. 令人失望的→disappointment n. 失望
be disappointed at/with/about sth. 对某事感到失望
be disappointed to_see/hear/find ... 看到/听到/发现……感到失望
to_one's_disappointment 令某人失望的是……
in_disappointment 失望地
10.extent n. 程度
to some extent=to a_certain extent 在某种程度上
to a_great/large extent 在很大程度上,非常
to such_an_extent that/to the_extent that 达到如此程度/达到……程度
11.behave v. 表现→behaviour n. 行为,举止,态度
behave well/badly to/towards sb. 对待某人好/差
behave_oneself 守规矩;表现得体
behave as_if/though 表现得好像……
12.responsibility n. 责任→responsible adj. 有责任的
take responsibility for 为……负责
It is one's responsibility to_do sth. 做某事是某人的责任
be responsible for sth. 对……负责;是某事的原因
be responsible to sb. 向某人负责任
13.absence n. 缺乏,没有→absent adj. 缺席的;缺勤的
in the absence of ... ……不在时;缺少……时
in one's absence 某人不在时
absence of mind 心不在焉
be absent from 不参加……;缺少……
absent?minded adj. 心不在焉的,健忘的
14.get across 解释清楚,传达
get on well with sb./sth. 和某人相处得好/某事进展顺利
get down to (doing) sth. 开始认真处理/对待某事
get down 下来;记下;写下
get through 度过;通过;打通(电话)
get over 越过;克服困难
15.put on 表演(节目);穿上;增加体重
put away 放好;收起来
put up 举起;张贴;建造
put up_with 忍受,忍耐
put forward 推荐;提出;拨快(钟表等)
put back 放回;拖延;拨慢(钟表)
put off 推迟,延期
put aside 储蓄;储存;留出;不考虑
put down 写下;记下
put out 扑灭;关闭(电灯等)
16.live up to 符合(标准),不负(盛名),不辜负
live up to one's expectations 不辜负某人的期望
live up to one's reputation 名副其实
Ⅱ.教材原句
1.Having_seen quite a few productions of Hamlet and read the play many times, I was full of confidence—until the Peking Opera came to town!(P38)
看过了不少《哈姆雷特》的演出,读过很多遍这部戏剧,我充满着信心!——直到京剧来到镇上。
2.Dating_back_to the 18th century, Peking Opera has over two hundred years of history.(P38)
起源于18世纪,京剧已有二百多年的历史。
3.Starting_with an orchestra playing traditional Chinese instruments, the opera brought a completely new sound to my Western ears.(P38)
以演奏中国传统乐器的管弦乐队开始,京剧给我的西方耳朵带来了一种全新的声音。
4.At first, I thought what_I_heard was a violin, but later I learnt that it was an instrument with two strings called jinghu.(P38)
起初,我以为我听到的是小提琴,但后来我才知道,这是一种有两条弦的乐器,叫京胡。
5. ... some of the female voices were so_high_that I was sure they could break glass!(P38)
一些女性的声音是如此之高,我相信她们的声音可以震碎玻璃!
6.If_so,_why has one of the earliest and greatest works in Western storytelling, Homer's The Odyssey, never had an equally great movie based on it?(P44)
如果是这样,荷马的《奥德赛》是西方最早也是最伟大的一部讲述故事的作品,为什么从来没有一部同样伟大的电影是根据它拍摄的呢?
7.One_of_the_key_reasons_behind_this_is_that while a book usually takes a few days to read, a movie typically lasts under two hours.(P44)
这背后的一个关键原因是,虽然阅读一本书通常需要几天的时间,但一部电影通常持续不到两个小时。
Ⅲ.单句语法填空
1.To our great ________ (disappoint), she refused to take our advice.
答案:disappointment
2.Joanna left her husband because of his unacceptable ________ (behave).
答案:behaviour
3.He has never been ________ (absence) from class this term.
答案:absent
4.As parents we have a responsibility ________ (give) our children a sense of belonging.
答案:to give
5.He was determined to take his revenge ________ his enemy one day.
答案:on
6.I never saw such an ________ (energy) man.
答案:energetic
7.A ________ (combine) of talent, hard work and good looks have taken her to the top.
答案:combination
8.My father is ________ (extreme) proud that I followed in his footsteps and became a doctor.
答案:extremely
9.I became so deeply absorbed ________ the activity that I lost track of time.
答案:in
10.We shall be grateful ________ your cooperation.
答案:for
Ⅳ.开放型任务
就你读过的英语文学作品写一个评论,分析其社会背景,人物性格等,进一步加深对作品的理解及延伸,获得不一样的语言文化启示。








PAGE



- 1 -



(共26张PPT)

展开更多......

收起↑

资源列表