资源简介 Module 1 小练习I. 阅读理解第一节AI entered high school having read hundreds of books. But I was not a good reader. Merely bookish, I lacked a point of view when I read. Rather, I read in order to get a point of view. I searched books for good expressions and sayings, pieces of information, ideas, themes—anything to enrich my thought and make me feel educated. When one of my teachers suggested to his sleepy tenth?grade English class that a person could not have a “complicated(复杂的) idea” until he had read at least two thousand books, I heard the words without recognizing either its irony(嘲讽) or its very complicated truth. I merely determined to make a list of all the books I had ever read. Strict with myself, I included only once a title I might have read several times. (How, after all, could one read a book more than once?) And I included only those books over a hundred pages in length. (Could anything shorter be a book?)2-1-c-n-j-yThere was yet another high school list I made. One day I came across a newspaper article about an English professor at a nearby state college. The article had a list of the “hundred most important books of Western Civilization”. “More than anything else in my life,” the professor told the reporter with finality, “these books have made me all that I am.” That was the kind of words I couldn’t ignore(忽视). I kept the list for the several months it took me to read all of the titles. Most books, of course, I hardly understood. While reading Plato’s The Republic, for example, I needed to keep looking at the introductions of the book to remind myself what the text was about. However, with the special patience and superstition (迷信)of a schoolboy, I looked at every word of the text. And by the time I reached the last word, pleased, I persuaded myself that I had read The Republic, and seriously crossed Plato off my list.21. On hearing the teacher’s suggestion of reading, the writer thought ________. A. one must read as many books as possible B. a student should not have a complicated idea C. it was impossible for one to read two thousand books D. students ought to make a list of the books they had read22. While at high school, the writer ________. A. had plans for readingB. learned to educate himself C. only read books over 100 pages D. read only one book several times23. The underlined phrase “with finality” probably means “________”. A. firmly B. clearly C. proudly D. pleasantly24. The writer’s purpose in mentioning The Republic is to ________. A. explain why it was included in the list B. describe why he seriously crossed it off the list C. show that he read the books blindly though they were hard to understand D. prove that he understood most of it because he had looked at every wordBI am a good mother to three children. I have tried never to let my profession stand in the way of being a good parent. I no longer consider myself the center of the universe. I show up. I listen. I try to laugh. I am a good friend to my husband. I have tried to make marriage vows(誓约) mean what they say. I am a good friend to my friends, and they to me. Without them, there would be nothing to say to you today.So here’s what I wanted to tell you today: Get a life. A real life, not a desire of the next promotion(提升), the bigger paycheck, the larger house.Get a life in which you are not alone. Find people you love, and who love you. And remember that love is not leisure(空闲); it is work. Pick up the phone. Send an email. Write a letter. And realize that life is the best thing and that you have no business taking it for granted.It is so easy to waste our lives, our days, our hours, and our minutes. It is so easy to exist instead of to live. I learned to live many years ago. Something really bad happened to me, something that changed my life in ways that, if I had my choice, it would never have been changed at all. And what I learned from it is what, today, seems to be the hardest lesson of all: I learned to love the journey, not the destination. I learned to look at all the good in the world and try to give some of it back because I believed in it, completely and totally. And I tried to do that, in part, by telling others what I had learned.By telling them this: Read in the backyard with the sun on your face. Learn to be happy. And think of life as a deadly illness, because if you do, you will live it with joy and passion(激情) as it ought to be lived.25. The best title of this passage probably ________.【出处:21教育名师】 A. Love Your Friends B. Live a Real life C. Don’t Waste Time D. Be a Good Mother and Wife26. How did the author form her view of life? A. By working and social experience. B. By learning from her friends. C. Through an unfortunate experience. D. From her children and husband.27. The underlined sentence “It is so easy to exist instead of to live.” in the fifth paragraph probably has the same meaning as “________”. A. it is so easy to keep alive but not to live a real life B. it is very hard to live a real lifeC. it is so easy to make a living D. it is more difficult to exist than to live a happy life28. What’s the author’s attitude toward work?A. Do it well to serve others.B. To earn enough money to make life better.C. Try your best to get higher position and pay.D. Don’t let it affect your real life.CGirls can easily be sad. If your friend is feeling blue and calls you, what will you do? Here are some tips on how you can make her smile again.21*cnjy*comListen to her. When people feel sad, they often have the feeling of needing to be heard. So, listen carefully to what she is saying and do nothing else. Your friend will surely thank you for being the shoulder she can cry on.Once you are done with listening, you can offer some advice or remain silent and let her feel everything and let it all out by crying. As a friend, you might think you should give her some advice. But if you have no idea about what to say, just remain silent and be there for her.In order to be able to help your friend in need, don’t be sad for yourself. How can you help your friend when you are also feeling down?A hug can make a difference in the world. It makes you feel warm and special. A hug makes you feel safe. So give your friend a hug when she needs it the most.Spend more time with your friend who wants to be happy. Do things together like washing dishes, cleaning, or going out for fun. The more time you spend together, the stronger your friendship will become.Sometimes, it is much better that you avoid a crying friend in your life. But by doing so, you are also keeping your friend at a distance and will make her wonder if you are her true friend. If you are there when she needs you, your friendship will be much stronger.29.The writer wrote this passage mainly to tell us ________.A. why girls can easily get sadB. what to do when we are sadC. how to make new friends with girlsD. how to make a sad female friend happy again30.According to Paragraph 2, when a female friend is sad, what should we do ?A. We should ask her why she feels sad.B. We should say something nice to her.C. We should spend time listening to her.D. We should give her some good advice.31.We can learn from the passage that ________.A. hugging a sad friend can make you feel warm and special21·cn·jy·comB. your sad friend may feel much better if you are also sadC. it’s not a good idea to be silent facing a sad friendD. giving a hug to a sad friend is very helpful32.The last paragraph shows that ________.A. every dog has its dayB. a friend in need is a friend indeedC. where there’s a will, there is a wayD. two heads are better than oneDEmployers and managers must never ignore the need for an office or industrial first aid kit (急救装置). The federal government says that every workplace should be equipped with first aid kits and that employees should be taught first aid.Good preparation can prevent unnecessary injury, loss of productivity(生产效率) ,or even law suits when a workplace emergency occurs.An employer must first provide the proper number of first aid kits for his workers. Many kits are available for sale online by industrial first aid kit suppliers. Kits designed for ten workers cost about $15 and kits designed for fifty workers cost about $80. There are kits also available for a small office, a vehicle, or work sites. Kits should be stored in a portable(轻便的), durable, watertight container. Fix the kit to the wall so that it is easily seen and reached in an emergency. Include a list of kit’s contents to ensure it is always fully stocked.Show each worker where the kit is located and what tools it contains. Educate each worker about possible injuries and which ones will require immediate medical attention from professionals.The American Red Cross sells industrial first aid kits that meet the United States’ Occupational Safety and Health Administration’s requirements. Several types of kits are available. The Personal Protection Kit contains gloves, gowns, and masks to protect workers from dangers like blood and bodily fluids. It costs about $15. The American Red Cross also sells industrial first aid kits for 25 or 50 workers that are both very cheap.33. According to the passage, good preparation of a first aid kit can help to prevent ________. A. any injury B. illness C. law suits D. fire34. How much would a company with forty workers at least spend on first aid kits according to the passage? A. About $15. B. About $60. C. About $80. D. About $95.35. In order to make the kits available, an employer does NOT need to ________.A. put them in a container which is easy to reachB. keep each kit always fully stockedC. tell workers where the kit isD. make sure every worker has his own kit第二节Most of us will admit that on occasions we can be bad-tempered. This can be for a number of reasons.__36__ As the body and mind are tired, it seems to take us less time to become angry just because of something that is of little importance. Young children are usually the cause of tiredness and it is highly likely that parents allow themselves to release(释放) their exhaustion directly at the children. Children are very good at remembering these instances and it will affect them for a long time. __37__Diet and lifestyle can be key factors in causing a bad temper. Some people don’t realize that their diet can directly affect their moods. Processed food and items that contain a lot of sugars, especially those that aren’t natural sugars, can cause a rise in blood sugar. __38__ Similarly, lifestyle choices can encourage bad tempers and poor moods, especially if drug and alcohol are used too frequently. __39__If you have noticed that you are becoming increasingly bad-tempered, it is important that you take steps to try and regain control. __40__ After you find the cause, try and make positive changes to prevent this from occurring in the future.A. Find your ways to release your anger.B. Check what it is that causes the bad mood.C. Tiredness is often the most common reason.D. Managing your anger is good for your health.E. Therefore, it is important to have more patience when with children.F. This rise can have a very negative effect on moods and mental performance.G. So it is important to keep away from these temptations(诱惑) for your own mental state.II. 完形填空I was almost about to give up my dream. It was an extremely __41__ time in my life. A few years ago, I felt as though my __42__ was falling apart. Everything seemed to be going wrong for me. I was __43__, trying to finish my college degree while keeping a night job as a __44__. The real bad situation was that I had received my __45__ on the MCAT (Medical College Admission Test), a test that __46_ if one is admitted into a medical school, and I had done too poorly to __47_ the right to enter the college. I felt that all those years with little sleep and hard work were a total __48__. Wondering about the loss of my hopes, I was very __49__. I thought I should __50__ another career since this didn’t work. And I didn’t want to stay a nurse as a part-time job all the time and __51__ be reminded of a failed dream __52__ I saw all the new, young doctors all the time.As I cried to my mother, she told me to pray for guidance. That was all I could do, and so I __53__ that. A few days later, a close friend of mine was __54__ me over the phone as I cried. He told me that President Abraham Lincoln had many failures in his early life but that finally he was a(n) __55__. His image appeared in my mind which said, “Failed. Failed. Failed. And then ... Persistence(坚持).” It was clear to me that this was a message — not to __56__. From that day on, things started getting __57__ and the problems started fixing themselves. Most __58__, today I am working hard and __59__ for the MCAT to continue my dream.This story told me __60__ help shape my life as I believe it was sent to as guidance.41.A.meaningless B. boring C. hard D. free42.A.family B. world C. friendship D. career43.A.excited B. worried C. overworked D. lucky44.A.doctor B. housekeeper C. teacher D. nurse45.A.mark B. payment C. message D. letter46.A.checks B. decides C. describes D. introduces47.A.ask B. refuse C. get D. protect48.A.mistake B. experience C. loss D. waste49.A.angry B. calm C. sad D. happy50.A.end B. support C. create D. find51.A.finally B. always C. gradually D. indirectly52.A.if B. since C. as D. once53.A.did B. understood C. removed D. doubted54.A.teaching B. comforting C. punishing D. hurting55.A.example B. success C. loser D. businessman56.A.go away B. turn up C. show off D. give up57.A.worse B. better C. clearer D. crazier58.A.importantly B. difficultly C. likely D. effectively59.A.calling B. leaving C. preparing D. hoping60.A.friends B. parents C. books D. classmatesIII. 语法填空A friend of ours was walking down a deserted Mexican beach at sunset. As he walked along, he began to see another man ____________ the distance. As he grew nearer, he noticed that the local native kept ____________ (lean) down, picking something up and throwing it out into the water.As our friend approached even ____________ (close), he noticed that man was picking up starfish and, one at ____________ time, he was throwing them back into the water.Our friend looked ____________ (puzzle) and said, “Good evening, friend. I was wondering what you are doing.” “I am throwing these starfish that ____________ (wash) up onto the shore back into the ocean. You see, it’s low tide right now. ____________ I do not throw them back into the sea, they would die up here from lack of oxygen.” “I understand, ” our friend replied, “____________ there must be thousands of starfish on this beach. You can’t ____________ (possible) get to all of them. Can’t you see that you can’t possibly make a difference?”The local native smiled, bent down and picked up yet ___________ starfish, and as he threw it back into the sea,he replied,“Make a difference to that one!”Module 1 小练习答案AI. 阅读理解第一节21. A 考查推理判断能力。老师对十年级的学生讲了那番话之后,我并没有意识到其真正的含义,下文又讲到“I merely determined to make a list of all the books I had ever read. Strict with myself...” “我要为自己读过的书列一个清单……”,这说明作者认为要尽可能地多读书。B项讲学生不应该有复杂的想法;C项讲一个学生不可能看完2,000本书;D项讲学生应该将看过的书列一个清单,都不符合文章内容。22. A 考查逻辑分析能力。文章开头就讲到我中学期间虽然看过很多书籍,但我认为自己并不善于看书, 有点儿书呆子气。我在书中寻找好的短语、俗语或其他的一些能丰富我思想的,同时又让我感觉到受教育的东西,这些都表示自己有读书计划。B项与信息make me feel educated不符;从第一段最后几句可以看出作者并不只是读超过100页的书,也不只是多次地读同一本书。23. A 考查对词汇的理解能力。根据该短语所在语句的含义及构词法的知识可推知with finality意为“坚决地, 坚定地”。24. C 考查分析作者写作意图的能力。作者在第二段中讲到“Most books, of course, I hardly understood.”, 我用了几个月时间看了很多书,但是其中很多书的内容我几乎不能理解,然后作者就以他看The Republic这本书为例,说明这个事实;接着作者还讲到“I needed to keep looking at the introductions of the book to remind myself what the text was about.” “And by the time I reached the last word, pleased, I persuaded myself that I had read The Republic.”这些都说明选项C为正确答案。B25. B 主旨大意题。作者提倡过一种属于自己的真正的生活。由第三段主题句“Get a life. A real life...”得出。26. C 细节理解题。作者在一段非常糟糕的经历后才得出这种生活理念, 由第五段“Something really bad happened to me, something that changed my life...”得出。27. A 句意理解题。作者的意思是活着容易,但过一种真正的生活很难。28. D 推理判断题。生活第一。工作不能影响生活,更不要去追逐名利, 由首段“I have tried never to let my profession stand in the way of being a good parent.”得出。C29. D 推理判断题。根据第一段最后一句话“Here are some tips on how you can make her smile again.”可知答案。30. C 细节理解题。第二段主要谈论的是当一个朋友不开心时,我们要当倾听者。31. D 推理判断题。根据第三段“But if you have no idea about what to say, just remain silent and be there for her.”可知C不对;根据第四段“In order to be able to help your friend in need, don’t be sad for yourself.”可知B不对;根据倒数第三段“So give your friend a hug when she needs it the most.”可知选D。32. B 推理判断题。根据最后一段中“If you are there when she needs you, your friendship will be much stronger.”可知答案B合适。A.凡人皆有得意时;B.患难见真情;C.有志者事竟成;D.三个臭皮匠顶个诸葛亮。D33. C 根据第二段“Good preparation can prevent unnecessary injury, loss of productivity, or even law suits ...”可知,答案为C项。34. B 根据第三段“Kits designed for ten workers cost about $15 and kits designed for fifty workers cost about $80”可知, 四十个工人的公司需要4套急救设备,需要大约60美元。35. D 根据第四段内容可知,A、B、C三项内容均是为了使急救设备发挥作用雇主要采取的措施,只有D项不必要。第二节36-40 CEFGBII. 完形填空41. C 由上文的“I was almost about to give up my dream.”以及下文的“Everything seemed to be going wrong for me.”可知,作者当时经历着一段很艰难的时光。21cnjy.com42. B 由“Everything seemed to be going wrong for me.”可推知, 作者感到一切都出了问题,自己的世界正在破碎。【来源:21cnj*y.43. C 根据下文要完成大学学位的同时晚上还要作兼职以及很少睡眠可知, 作者在进行着超负荷的工作。44. D 根据下文51空前的“And I didn’t want to stay a nurse as a part-time job all the time”可知此处应选D项。21教育名师原45. A 由下文“...the MCAT(Medical College Admission Test医学院入学考试), ...and I had done too poorly to ...”可知, 作者已收到了入学考试的成绩。21*cnjy*com46. B 既然是入学考试, 就是通过测验来决定一个人是否能够被录取。47. C 根据上句这是入学考试可知, 作者的考试成绩太低而无法获得入学的资格。48. D 由下文“Wondering about the loss of my hopes”可知, 作者失去了上医学院的希望,就觉得这些年的努力都白费了。49. C 由上文失去了希望可以推知作者很伤心。50. D 由下句的“since this didn’t work”可知,作者认为应该换一份别的工作。51. B 作者不想每次看到新的年轻的医生时就被提醒自己是个失败者,每当看到他们都会有这样的反应,因此是经常地被提醒。52. C 同上题。53. A 根据下文的内容可知作者就是按照母亲的建议来做的。54. B 由上文可知作者的状况很惨,又根据下文“as I cried”可知,当作者哭的时候其好友在电话里安慰她。55. B 由本句前面“President Abraham Lincoln”可知,林肯最终成功了。56. D 由上文的“Persistence”可知,作者在遭受一次次的挫折时,朋友给她讲述了林肯的故事,很显然这是在鼓励作者不要放弃。57. B 根据下文“and the problems started fixing themselves”可知,当作者敢于正视失败时,一切都开始好转了,问题也开始自己解决了。58. A 根据“to continue my dream”可知,最重要的是作者又要开始追求自己的梦想了。59. C 此处表示作者在为入学考试作准备。60.A 根据上文的“A few days later, a close friend of mine”可知,是“我的一个朋友”告诉我的故事。III. 语法填空in, leaning, closer, a, puzzled, have been washed, If, but, possibly, anotherPAGE 4Module 2 小练习I. 阅读理解第一节AOnce upon a time, a doting mother asked Albert Einstein what she should read to her son to help him grow up as brilliant and intelligent as the famous scientist.【来源:21cnj*y.co*m】“Fairy tales,” he said, wisely nodding his head.Why? Why would Albert Einstein – the Nobel Prizewinning physicist recommend reading fairy tales? Was he joking? All the evidence suggested he was deadly serious. He also said, “When I examine myself and my methods of thought, I come to the conclusion that the gift of fantasy has meant more to me than any talent for abstract, positive thinking.”Childhood is one of the factors that blur(使变模糊) the distinctions between the self and other objects. Thus fantasy stories appeal to children and appear to make sense to them.21世纪教育网There are several commonly accepted genres(类型) of fantasy, “Animal Fantasy” which centers around the lives of lovable talking animals and “Modern Fantasy” which focuses on adventures in other worlds and magical events. I am inclined to add a third genre “Human and Animal Fantasy”, which mixes human and animal characters. Another genre of fantasy may be “High Fantasy” which features heroes who combat evil and save the world from destruction.Fantasy feeds a child’s imagination and encourages creativity. The enjoyment that the genre engenders(产生) promotes reading and enhances literacy. Moreover, the fantasy genre may be used for teaching purposes. For example: A story about cruelty to animals would limit appeal to a child; however, a fantasy celebration of closeness between the children and their pets may give an element of excitement as the children are able to save animals from someone with cruel intentions.21世纪教育网21世纪教育网 Children love the Harry Potter series, and if they only see the movies they will miss a great opportunity to develop their reading skills by spending time with the lovable young wizards and witches(巫婆) of the Hogwarts community.21*cnjy*com1. Albert Einstein recommended reading fairy tales because ________.A. he was just joking with the motherB. he contributed his gift of fantasy to reading fairy talesC. he got some scientific ideas from fairy talesD. the gift of fantasy equals to the talent for abstract, positive thinking21cnjy.com2. A student who likes reading about heroes will probably read “________”.A. Animal Fantasy B. Modern Fantasy C. Human and Animal Fantasy D. High Fantasy3. Children are advised to read the Harry Potter series because ________.2·1·c·n·j·yA. they are better than the filmsB. they can help improve children’s reading abilityC. the films are not true to the original storiesD. children can’t learn much from the films4. Which of the following best gives the main idea of the sixth paragraph?2-1-c-n-j-yA. Fantasy can be educational to children.B. Fantasy can bring great joy to children.C. Children should not read stories about animals.D. Fantasy can teach children to be kind to animals.BTheodor Seuss Geisel was born in Springfield, Massachusetts in 1904. He was famous because of the books he wrote for children. They combine funny words, pictures and social opinions.21·cn·jy·comDr. Seuss wrote his first book for children in 1937. It is called And to Think That I Saw It on Mulberry Street. A number of publishers refused to publish it. They said it was too different. A friend finally published it. Soon other successful books followed. Over the years, he wrote more than forty children’s books. They were fun to read. Yet his books sometimes dealt with serious subjects.By the middle 1940s, Dr. Seuss had become one of the best? loved and most successful writers of children’s books. He had a strong desire to help children. In 1954, Life magazine published a report about school children who could not read. The report said many children’s books weren’t interesting. Dr. Seuss decided to write books that were interesting and easy to read. 21世纪教育网21世纪教育网In 1957, Dr. Seuss wrote The Cat in the Hat. He used less than 225 words to write the book. This was about the number of words a six?-year?-old should be able to read.The story is about a cat that tries to entertain two children on a rainy day while their mother is away from home. The cat is not like normal cats. It talks. The book was an immediate success. It was an interesting story and was easy to read. Children loved it. Their parents loved it, too. Today many adults say it is still one of the stories they like best.5. What’s the best title of this passage?A. Some of Dr. Seuss’s books for childrenB. What are Dr. Seuss’s books mainly aboutC. Dr. Seuss — a famous writer of children’s booksD. Why are Dr. Seuss’s books different21世纪教育网21世纪教育网www-2-1-cnjy-com6. What do we know about Dr. Seuss’s first book for children?A. It was Dr. Seuss’s worst book.B. It dealt with a very serious subject.C. Neither children nor adults like it.D. Many publishers didn’t take it seriously at first.7. How did Dr. Seuss help children according to Paragraph 3?A. By asking others to help them in magazines.B. By writing interesting and simple books.C. By changing his old books into simpler ones.D. By giving them books for free.8. Adults most probably think that Dr. Seuss’s The Cat in the Hat is ________.A. interesting B. serious C. difficult D. boring9. We can most probably hear this passage on a radio program called “________”.A. Travel in America B. This is America C. People in America D. American StoriesCThe seven Harry Potter novels are to be sold as e?-books for the first time in October. Author J. K. Rowling announced the series would also be available as audio books through a new website – Potter more.The website will also feature new material which Rowling says she has been collecting for years. “This is such a great way to give something back to the fans who made Harry Potter such a huge success,” the author said.The Harry Potter novels have sold more than 450 million copies through Bloomsbury in Britain, and Scholastic in the United States. However, the e-?books, which will be available in several languages, will be published through Rowling’s Pottermore Publishing, rather than her print publishers which do not own the digital rights.Pottermore went live on 31st July, Harry Potter’s birthday. Rowling told the BBC that the new material was being released online, rather than in a new book, because she did not have “a new story”.中/华-“Most of this writing is material I generated(创作) while I was writing the books earlier,” she said. “It’s background, and lots of details. Some of it is new stuff in reply to things fans have asked me over the years.”The site, which Rowling said she had been working on for two years, promises to immerse(使沉浸于) users in the boy wizard’s world, offering opportunities for computer gaming, social networking and an online store. One million users will be chosen to help develop the online world, before it is open to all users from October.Rowling told reporters at the London Pottermore launch she had no intention of writing an eighth Harry Potter book.10. What would be the best title for this text?A. Harry Potter Series to Be Sold as e-booksB. J.K. Rowling to Create Even Brighter FutureC. Pottermore to Offer New Material to UsersD. The Online World to Take on a New Look11. Which of the following is NOT included in J.K. Rowling’s new material?A. The details about Harry Potter novels.B. The background of Harry Potter novels.C. The plots of her future Harry Potter novels.D. The answers to some questions from her fans.12. The users can do all the following on the new website Pottermore EXCEPT ________.A. make friends online B. do the shopping online C. play computer games D. watch Harry Potter films13. What can be inferred from the text?A. More Harry Potter novels were sold in the US than in Britain.B. Most of J.K. Rowling’s new materials were written years before.C. J.K. Rowling will write a new Harry Potter novel in the future.D. J.K. Rowling’s e?-books will be published by her print publishers.D“A serious attack on the fantasy stories for children comes from those who do not wish children to be frightened,” writes C.S. Lewis in an essay named Three Ways of Writing for Children. Those who say that children must not be frightened mean two things. Firstly, they mean that we mustn’t do anything likely to give children fears, and secondly, they want to keep out of their minds that they are born into a world of death, violence(暴力), wounds and evil(邪恶). C.S. Lewis says he agrees with the first reason, but not the second.21·世纪*教育网He goes on to comment, “Since it is so likely that they will meet cruel(残酷的) enemies, let them at least hear of brave fighters and heroic courage. By limiting your children to perfect and nice stories of childhood in which nothing alarming ever happens, they would fail to face fears and hardships.” “It would be nice,” he continues, “if no little boy in bed ever hears a frightening sound. But if he is to be frightened, I think St. George, or any bright champion in armor, is a better comfort than the idea of the police.”21世纪教育网21世纪教育网21教育名师原创作品Bruno Bettelheim, a well-known child psychologist, also points out that fantasy stories provide children with a valuable education about good and evil. He believes that all children have many personal fantasies filled with fears and fantasy stories comfort them and offer solutions. Happy endings tell them that solutions and hope are real and model the kind of happy life children want to find.A good fantasy suggests rather than teaches possible answers to life. It’s believed that reading fantasies quickens the ability to get and put ideas from books to reality. It’s what good literature does – it makes life larger.14. According to the first paragraph, C.S. Lewis thinks that________.A. children shouldn’t read any fantasy stories because they are badB. adults shouldn’t do things that may frighten their childrenC. death and badness should be kept out of children’s mindsD. writing a fantasy story is the best way of writing for children15. What probably is St. George according to the text?A. He is a policeman in real life.B. He is a murderer caught by the police.C. He is a brave man in a fantasy novel.D. He is a frightening person in a story.16. Why should children read fantasy literature according to Bruno Bettelheim?A. Because it encourages children to have a lot of fantasies.B. Because it helps children overcome fears and find solutions.C. Because it teaches children to write their own fantasy stories.D. Because it gives children a happy memory when they grow up.17. Which of the following features of fantasy literature does the author want to stress?A. It’s necessary and helpful.B. It’s interesting and attractive.C. It’s useless but enjoyable.D. It’s frightening but exciting.第二节Health is the most important thing in the world. Nothing is more important than health. If one takes away our money, houses, cars, or even our clothes, we can still survive. __18__ That is why we always try to eat in a healthy way and exercise regularly.How can we keep healthy? In order to eat healthily, I usually avoid eating food high in fat, like French fries or cookies, which are junk foods. __19__ Besides, I only eat little meat.【来源:21·世纪·教育·__20__ Taking exercise every day helps us build a strong body. Regular exercise is an important part of keeping me healthy.What’s more, I think friends are an important part of one’s health. __21__ I always feel better when I am with friends than when I am alone. When I am with my friends, I always laugh. Laughing is also an important part of health. It is good to stay with my friends.By eating properly and exercising regularly, I can keep my body at a proper weight and keep healthy. By spending time with my friends, I can keep my mind as well as my body happy. These things sound easy to do, but not many people can manage them. __22__A. Many studies show that people with a narrow range of social contacts often get sick.B. There are some people who like staying alone, but they keep healthy.C. On the other hand, doing exercise is very important.D. But if our health was taken away, it is certain that we would surely die.E. I think a strong will is necessary if we want to keep healthy.F. I eat a lot of vegetables and fresh fruit which are full of vitamins.G. Some people appear fat because they often eat too much.II. 完形填空It was Mother’s Day and I was shopping at the local supermarket with my five?-year?-old son, Tennyson. As we were ___1___, we realised that only minutes earlier an ___2___ woman had fallen over at the entrance and hit her head on the ground. ___3___ was with her, but there was blood everywhere and the woman was embarrassed and clearly in shock. ___4___, a lot of people stopped to help out.___5___ we were walking towards the scene, Tennyson became very ___6___ about what had happened to the elderly couple. He ___7___ to me, “Mom, it’s not much fun falling over in front of ___8___.” Seeing that there was a flower stall (摊位) at the front of the supermarket, he added, “Why shouldn’t we ___9___ the lady a flower? It will make her feel better.” I was ___10___ that he’d come up with this___11___ idea. So we went over and told the flower seller___12___ we wanted. “Just take it,” she replied. “I ___13___ take your money for such a wonderful ___14___.”By now medical staff had arrived, and were ___15___ the injured woman. We gave the flower to the woman’s husband and I told him it was___16___ my son. At that, the old man started crying and said, “Thank you very much.” He then turned to me, “You have a ___17___son. Happy Mother’s Day to you.”The man bent down and gave his wife the flower, telling her who it was from. ___18___ being badly hurt, the old lady looked up at Tennyson with ___19___ in her eyes and gave him a little ___20___.1. A. leaving B. driving C. moving D. stopping2. A. injured B. awkward C. honest D. elderly3. A. Her husband B. My son C. The crowd D. The seller4. A. Specifically B. Particularly C. Interestingly D. Fortunately5. A. If B. Since C. While D. Unless6. A. guilty B. curious C. angry D. worried7. A. complained B. said C. lied D. responded8. A. no one B. someone C. everyone D. anyone9. A. lend B. bring C. leave D. buy10. A. amazed B. shocked C. puzzled D. concerned11. A. wise B. sweet C. innocent D. crazy中/华-21世纪教12. A. which B. when C. what D. whether13. A. must not B. can’t C. may not D. needn’t14. A. scene B. habit C. flower D. deed15. A. checking with B. looking after C. operating on D. praying for16. A. from B. to C. with D. about17. A. respectful B. cheerful C. successful D. wonderful18. A. Out of B. Regardless of C. Thanks to D. As to19. A. love B. hope C. pity D. pain20. A. idea B. money C. smile D. comfortModule 2 小练习答案I. 阅读理解第一节A本文借助科学家爱因斯坦的观点来论述科幻小说在儿童早期教育中所起的作用。1. 答案: B 细节理解题。由第三段中的I come to the conclusion that the gift of fantasy has meant more to me than any talent for abstract, positive thinking.可知。2. 答案: D 推理判断题。可由倒数第三段的最后一句判断出。3. 答案: B 细节理解题。从最后一段可以看出,如果孩子们只是看《哈利·波特》电影,而不读书就会错失了提高阅读能力的机会。4. 答案: A 主旨大意题。第六段主要讲述的是科幻故事在教育孩子方面所起的巨大作用。B本文主要介绍美国的一位儿童图书作家Theodor Seuss Geisel。5. 答案: C 主旨大意题。本文主要介绍一位儿童图书作家。6. 答案: D 细节理解题。根据第二段第三、四句“大部分出版商拒绝出版这部作品。因为他们认为他的作品太特别了。”可知答案为D。7. 答案: B 细节理解题。根据第三段最后一句可知,Seuss博士通过写一些有趣且容易理解的书来帮助读书有困难的孩子们。8. 答案: A 推理判断题。根据第四、五两段内容可知,这本书六岁的孩子都能读懂,并且很有趣,很多成年人也喜欢。9. 答案: C 推理判断题。本文主要介绍美国的一位儿童图书作家。因此本文会出现在介绍美国人物的广播节目中。C《哈利波特》系列小说电子书将于10月份首次在网上销售,同时,作者J.K.罗琳声称,将有很多她多年积累的关于《哈利波特》的珍贵材料也首次在网上披露。中/华-21世纪教育网10. 答案: A 标题归纳题。本文是一篇新闻报道,主题在第一段,主要告诉我们《哈利波特》系列小说的电子书将于10月份首次在网上销售。故A项正确。11. 答案: C 细节理解题。由第五段可知,在J.K.罗琳最新披露的材料中,包括有关《哈利波特》的背景、细节以及对粉丝一些问题的回答,但并未涉及她未来小说的情 节。事实上,她也不打算再写新的《哈利波特》小说了。因此选择C项。12. 答案: D 细节理解题。由倒数第二段可知,在新网站Pottermore提供的服务有“offering opportunities for computer gaming, social networking and an online store”,不包括观看《哈利波特》电影,因此D项正确。13. 答案: B 推理判断题。由第五段的J.K.罗琳说的“Most of this writing is material I generated while I was writing the books earlier”,可以判断她最新披露的这些材料,都是几年前写《哈利波特》时创作的,故B项正确。A项无依据,C、D项与文章内容不符。D本文论述了儿童接触科幻文学的必要性和这种文学在教育孩子方面所起的作用。14. 答案: B 细节理解题。根据第一段末句C.S. Lewis says he agrees with the first reason, but not the second.可知答案。15. 答案: C 推理判断题。根据第二段最后几句的描述可以看出St. George是科幻小说里面的一个勇敢无畏的人。16. 答案: B 细节理解题。从第三段的He believes that all children have many personal fantasies filled with fears and fantasy stories comfort them and offer solutions.可知答案。17. 答案: A 主旨大意题。从全文尤其是最后一段可以看出,文章主要论述了儿童接触科幻文学的必要性和这种文学在教育孩子方面所起的作用。第二节作者分享了保持健康的几个秘诀:吃素食,多锻炼,多交友,坚持。18. D 上文提到人可以没有钱,没有车、房、衣服等却能继续生存下去,下文提到我们总是要吃得健康,要经常锻炼,再结合第一句话,可以推断D项正确。19. F 上文提到“我”通常不吃高脂肪食品,由此可以推断F项“我只吃富含维生素的水果和蔬菜”符合语境。20. C 本段主要讲锻炼的重要性,由此可知C项正确。21. A 上文提到朋友对于健康的重要性,对应A项中的social contacts“社交活动”,故选A项。22. E 根据文章最后一段中的“These things sound easy to do, but not many people can manage them.”可知,这些事情听起来容易,但没有多少人能够做成。故E项“保持健康需要坚强的意志”正确。II. 完形填空本文是记叙文。题材为社会生活类。本文讲述了母亲节那天发生的一件令人难忘的事情。作者带着5岁的儿子在超市购物后准备回家,看到一个在门口摔倒了的老妇人,作者的儿子想到了送朵鲜花给这位老妇人,这让作者既吃惊又感到高兴。这个故事告诉我们人间自有真情在。1. 答案: A 由I was shopping at the local supermarket...可知,此处表示母子二人刚要离开超市的时候,故选择A项。2. 答案: D 由Tennyson became very ‘_6_’about what had happened to the elderly couple可推测,此处照应elderly,故选D。3. 答案: A 由下文的the elderly couple可知,她的丈夫就在她身边。4. 答案: D 由a lot of people stopped to help out可知这位老妇人很幸运。5. 答案: C 根据前后语境,此处表示当我们走向事发地的时候,故选C。6. 答案: D 由上文but there was blood everywhere and the woman was embarrassed and clearly in shock可知,儿子Tennyson对发生的事情非常担心,故worried为最佳答案。7. 答案: B “Mom,it’s not much fun falling over in front of _8_ .”是儿子说的话。由语境可知选B。8. 答案: C 根据it’s not much fun...可知:在众人面前摔倒并不有趣。9. 答案: D 由上文Seeing that there was a flower stall at the front of the supermarket可知,儿子建议给那位女士买朵鲜花,也许能让那位受伤的老妇人心情好一点。故选择D。10.答案: A 由上下文可知,我的儿子才五岁,竟然提出了买花让那位老妇人心情好起来,这让我感到吃惊,故amazed符合我的心理。B:震惊的,震撼的;C:迷惑的;D:关心的,关怀的。11.答案:B 这个主意对于一位受伤的老妇人来说的确是个不错的想法。此处指孩子具有一颗善良的心,提出了一个善良的主意。12.答案:C 此处指我们给卖花者说我们想要的(东西)。宾语从句缺少宾语,故选C项。13.答案:B 根据前句“Just take it,”she replied.可知,卖花者觉得不能收我们的钱。故选can’t。14.答案:D 根据上下文,买花让那位老妇人心情愉悦是母子二人做的善事,所以deed最符合语境。15.答案:B 从语境可知,此处指医护人员到达后精心照料这位受伤的老妇人。16.答案:A 由18空前telling her who it was from可知设空处强调花是我儿子送的,故用from表示“来自……”。17.答案:D 从前后语境来分析,此处是受伤老妇人的丈夫在夸我的儿子。wonderful“令人赞叹的,令人愉快的”符合题意。A:尊敬的;B:兴高采烈的;C:成功的,在此均不符合题意。18.答案:B 根据后句可知,不管自己受伤严重,这位女士充满爱意地看着我儿子。regardless of不管,不顾。19.答案:A 从上下文推测,此处那位老妇人不顾自己的伤痛,充满爱意地抬头看我5岁的儿子。只有love才能体现出她此刻的情感。20.答案:C 从上文looked up at Tennyson with love in her eyes可知,那位女士充满爱意地看我的儿子并向他微笑。PAGE 5Module 3 小练习I. 阅读理解AFinding a good friend can be quite difficult in the contemporary lives of teenagers. I was once baffled by what the definition of a good friend was, until I discovered a single step that, if taken, would make you the greatest friend.It is willingness. That is all it takes in order to be considered a good friend. Willingness must come from within your heart. Listening to your friends makes them feel important, special and wanted. The willingness to sacrifice for your friends will also take you a step closer to being a good friend. For instance, as you are about to leave to enjoy your Saturday night, your best friend calls you right when you are stepping out and tells you how terrible he feels, you must be willing to give up your Saturday night and go to your friend’s house and try to comfort him in any way that you can.You must always be willing to give advice to your friends. For example, if your friends are in a situation where they do not know what to do, you must be willing to think things through and try to give them the best advice. The willingness to care is also a big must in being a good friend. You must care about how your friends feel and what they’re experiencing. Caring about your friends is one of the best things you can do, because when your friends are in their time of need and the whole world seems to turn against them, you must be the one to care.Nobody ever said being a good friend was easy. If you want to be a good friend, you have to be willing to listen, sacrifice, give advice and care about your friends. 1. From this passage, we can learn that if a friend is confused about what to do next, we’d better ________.A. give up our benefit to help him/herB. leave him/her alone and let him/her calm downC. listen to him/her quietlyD. offer him/her some reasonable advice2. The underlined word “baffled” in the first paragraph probably means “________”.A. confused B. frustrated C. curious D. frightened3. We can learn from the passage that ________.A. being a good friend is so difficult that few people can do itB. willingness can make a person a good friendC. friendship always means sacrificing your own interestsD. a person doesn’t need to care about his friends all the time4. What method does the author use to explain his opinion in the second paragraph?A. Making a definition. B. Citing an example.C. Making a comparison. D. Listing some numbers.5. What is the passage mainly talking about?A. How to encounter a good friend. B. How to be a good friend.C. How to make friends with others. D. How to maintain friendship.BIn choosing a friend, one should be very careful. A good friend can help you study. You can have fun together and make each other happy. Sometimes you will meet fair weather friends. They will be with you as long as you have money or luck, but when you are down, they will run away. How do I know when I have found a good friend? I look for certain qualities (品质) of character, especially understanding, honesty and reliability (可靠).Above all else, I look for understanding in a friend. A good friend tries to understand how another person is feeling. He is not quick to judge. Instead, he tries to learn from others. He puts himself in the other person’s place, and he tries to think of ways to be helpful. He is also a good listener.At the same time, however, a good friend is honest. He does not look for faults(过错) in others. He notices their good points. In short, a friend will try to understand me and accept me.Another quality of a friend is reliability. I can always depend on(信赖) a good friend. If he tells me he will meet me somewhere at a certain time, I can be sure that he will be there. If I need a favour, he will do his best to help me. If I am in trouble, he will not run away from me.There is a fourth quality that makes a friend special. A special friend is someone with whom we can have fun. We should enjoy our lives, and we would enjoy our friendship. That is why I especially like friends who are fun to be with. A good friend likes the same things I like. We share experience(经验) and learn from each other. A good friend has a good sense of humour(幽默), too. He likes to laugh with me. That is how we share in the joy of being friends. And I know that he is looking for the same quality in me.When I meet someone who is reliable, honest, and understanding, I know I’ve found a friend!6. Which of the following qualities the writer thinks is the most important in choosing a friend? A. Understanding. B. Honesty. C. Reliability. D. A sense of humour.7. If you have fair weather friends, ________.A. they will give you all that they have when you need helpB. you will be refused when you get into troubleC. you will become richD. you can be sure that you get real friends8. Good friends need to ________.A. always point out each other’s mistakes B. be helped with moneyC. understand each other’s feelings D. have money or luck9. This passage mainly discusses ________.A. the qualities of a friend B. where to choose friendsC. how to get along with friends D. the importance of having a friendCOnce again, I was in a new school. So was a girl in my class named Paris. That’s where the similarities ended.I was tall and she was short. I was one of the oldest in the class while she was the youngest. I was awkward(笨拙的) and shy. She wasn’t. I couldn’t stand her, considering her my enemy. But she wanted to be friends with me.One day, she invited me over and I said yes—I was too shocked to say no. Actually no one had invited me over to play before. But this girl, who wore the latest fashions, wanted to see me.She lived on the fourth floor in a two?-room place with her mother, her stepfather, her two brothers and her sister. When we got to the room she shared with her sister, she took out a big case of Barbies which was my next surprise. I would have thought she’d outgrown(长大而放弃) them. I had never played with them. But we sat on the floor of a walk?in cupboard laughing as we made up crazy stories about the Barbies. That’s when we found out that we both wanted to be writers when we were older. We both had wild imaginations.We had a great day that afternoon. Our jaws(下巴) ached from smiling so much. She showed me her outfits(全套服装), which had mostly come from a designer clothing store(时装设计店) down the block. The woman who owned it used her as a model sometimes for her newspaper ads and gave her clothes in exchange.Paris had the whole neighbourhood attracted. The bookstore owners lent her fashion magazines, the movie theater gave her free passes and the pizza place let her have free pieces. Soon I was included in her magic world. We slept over at each other’s houses, spent every free moment together. My dark hair grew out and I learned to love being tall.Paris, my first real friend since childhood, helped me get through the tough teenage years and taught me an amazing thing about making friends: your “worst enemy” can turn out to be your best friend.10. Which of the following is most probably the best title?A. A story about Paris B. An unlikely best friendC. Life in a new school D. A secret of how to make friends11. The writer and Paris were similar in that________.A. both of them were new students B. both of them were friendlyC. both of them were tall D. both of them were the youngest in class12. In the article the writer describes Paris as a girl who was________.A. awkward and shy B. fashionable and proudC. quiet and lonely D. friendly and lovely13. From the article, we can see that through her friendship with Paris, the writer________.A. found she and Paris had more similarities than differencesB. was able to fit in at her new school with Paris’ helpC. was not so awkward or shy as beforeD. learned more about fashion herselfII. 完形填空Here is a story about friendship. Once upon a time, there was a little boy who became very 1 . He had to spend all day in bed, unable to 2 . Because the other children weren’t allowed to come near him, he 3 greatly, and spent his days feeling sad and lonely.Time passed, and his feeling of despair(绝望) just 4 until one day outside his window he saw a penguin eating a sandwich. The penguin said “Good afternoon” to him, turned around and 5 .Of course, the boy was very 6 . He was still trying to 7 what had happened when outside his window he saw a monkey busy blowing up a balloon. At first the boy asked 8 what that could possibly be. But after a while, 9 more and more crazy-looking characters appeared outside the window, he burst out 10 and found it hard to stop.In the following days, he saw some other 11 outside his window. The little boy didn’t tell anyone about this, because he knew nobody would 12 him. But those strange characters 13 putting joy back in his heart, and in his body. Before long, his 14 had improved so much that he was able to go back to 15 again.There he got to talk to his friends, and tell them all the 16 things he had seen. While he was 17 to his best friend, he saw something sticking out of his school bag. The boy asked again and again what it was and 18 that friend had to show him the things in the bag. There, inside, were all the suits and masks that his best friend had been using to try to 19 the little boy up! And from that day on, the little boy 20 did his best to make sure that no one felt sad or lonely.1. A. lonely B. different C. angry D. ill2. A. think B. move C. cry D. learn3. A. suffered B. tried C. reacted D. hesitated4. A. disappeared B. changed C. repeated D. grew5. A. screamed B. appeared C. left D. died6. A. brave B. surprised C. upset D. bored7. A. find out B. write down C. show off D. let out8. A. others B. it C. them D. himself9. A. so B. if C. as D. before10. A. whispering B. laughing C. shaking D. shouting11. A. animals B. students C. people D. plants12. A. see B. understand C. hear D. believe13. A. thought of B. ended up C. gave up D. put off14. A. mood B. grade C. health D. performance15. A. hospital B. office C. work D. school16. A. disappointing B. strange C. scary D. new17. A. talking B. running C. writing D. falling18. A. willingly B. suddenly C. surprisingly D. finally19. A. put B. cheer C. hold D. keep20. A. never B. sometimes C. always D. hardlyIII. 短文改错Our government is trying hardly to build an energy? saving society. It is everyone duty to help reach this goal.However, not everybody have realised the importance of it. For example, sometimes lights and computers are still on after the classes. Some students even forget to turn off the tap after using it and have water running all the time. Usually only one side of our paper is used, caused much waste.【出处:21教育名师】It's time we do something to avoid this kind of waste. Remember to turn off the tap immediately after using it. Make sure that all the lights and other electric facility are turned off when we leave the rooms. What's more, paper should be printed and written on both sides.In a word, if everybody has the aware of reducing waste and saving energy, we can contribute our society.Module 3 小练习答案I. 阅读理解A如何做别人的好朋友呢?应该乐于倾听、乐于舍弃某些个人的利益,提出忠告,关心你的朋友……1. 答案:D 推理判断题。根据第三段For example, if your friends are in a situation where they do not know what to do, you must be willing to think things through and try to give them the best advice.可知,正确答案为D。21·世纪*教育网2. 答案:A 词义猜测题。根据下文“直到我发现只要采取一步措施,就可以使你成为最好的朋友”,可推出以前作者应该是“迷惑的”。3. 答案:B 推理判断题。根据第二段It is willingness. That is all it takes in order to be considered a good friend.可知,B项正确。4. 答案:B 推理判断题。第二段作者运用举例的方法阐释了“willingness”是如何使人们成为好朋友的。故选B项。5. 答案:B 主旨大意题。通读全文可知,文章主要讲述了如何才能做别人的好朋友。故选B项。B文章介绍了好朋友应该具备的四个品质。6. 答案:A 细节理解题。由第二段可知:四个品质中理解最重要。above all else意为“最重要;首先”。7. 答案:B 细节理解题。由第一段中“They will be with you as long as..., but when you are down, they will run away.”可知:不能与你共患难的朋友在你遇到麻烦时会拒绝向你提供帮助。21cn8. 答案:C 细节理解题。通读全文后,不难看出:好朋友应相互理解;A、B、D三项与全文细节不符。9. 答案:A 主旨大意题。通读全文,可知本文的主题是好朋友所具备的四个品质。C作者回忆了转学后,与女同学Paris由相识、敌对到和睦相处,最后成为最要好的朋友的过程以及作者内心的感受。10. 答案:B 标题归纳题。作者在文中回忆了最初结识Paris的时候,觉得不能忍受她,所以把她当做自己的敌人,后来她们成了最要好的朋友。故B项切题。【来源:21cnj*y.co*m】11. 答案:A 细节理解题。从第一段中的“Once again, I was in a new school. So was a girl in my class named Paris.”可以看出两人都是刚到这所学校。故答案为A。12. 答案:D 推理判断题。从第二段对两人的对比及下文对Paris的描述中可以看出,Paris跟作者(awkward and shy)不同,她既友善又可爱。13. 答案:C 推理判断题。从倒数第二段中的“My dark hair grew out and I learned to love being tall.”可以看出,和Paris的友谊对作者帮助很大,作者不再像以前那样害羞了。II. 完形填空本文通过一个故事告诉了我们友谊的真正含义。1. 答案:D 根据“He had to spend all day in bed”可知小男孩“病了”。2. 答案:B 小男孩病得很严重,只能“一动不动”地躺在床上。3. 答案:A 小男孩病得厉害,别的小孩又不能靠近他,所以小男孩应该很难受,故选A项。4. 答案:D 根据“Time passed”可知随着时间慢慢过去,小男孩心中的绝望也在“增长”。5. 答案:C 根据“turned around”可知企鹅在说完下午好后就“离开”了。6. 答案:B 企鹅居然对他说下午好,小男孩应该很“惊讶”。7. 答案:A 遇到这样的事,小男孩应该很疑惑,所以想“弄明白”是怎么回事。8. 答案:D 小男孩只能一个人躺在床上,没有别的人可以问,所以应该是问“他自己”。9. 答案:C 这里是指“随着”越来越多的奇怪的角色的出现。10. 答案:B 随着越来越多的奇怪的角色出现,小男孩终于忍不住“笑了”。11. 答案:A 根据“some other”可知小男孩在窗外还看到了一些别的“动物”。12. 答案:D 小男孩没有把这件事告诉别人,是因为他知道没有人会“相信”他所说的话的。13. 答案:B 这里是指最后这些动物让小男孩的内心开心快乐了起来,故选B项。14. 答案:C 小男孩变得开心快乐起来,身体也好了起来,故选C项。15. 答案:D 根据后文小男孩在学校里跟别的小朋友说他看到那些动物的事的语境,可知他回到了“学校”。16. 答案:B 那些动物居然会说话,而且出现在他的窗子外面,在小男孩看来它们应该都是一些“奇怪的”东西。17. 答案:A 这里是指小男孩跟他最好的朋友“说”那些事的时候。18. 答案:D 根据“The boy asked again and again”可知他的那个朋友经不住他反复地问,“最终”把东西给他看了。2·1·c19. 答案:B 他的那个朋友之所以那么做,是希望能让他“振作起来”。20. 答案:C 小男孩被他朋友的举动感动了,应该是“经常”尽他最大的努力不让别人感到难过和孤单。III. 短文改错PAGE 8Module 4 小练习I. 阅读理解AResearch suggested classical music fans were shy, while heavy metal fans were gentle and at ease with themselves.The research, which was carried out by Professor Adrian North of Heriot?Watt University, is said to be the largest such study ever done.Professor North described the research as significant and surprising. He said, “We have always suspected a link between musical taste and personality. This is the first time that we’ve been able to look at it in real detail. No one has ever done this on this scale (规模) before.”Professor North said the research could have many uses in marketing, adding, “If you know a person’s music preference you can tell what kind of person he / she is. There are obvious implications(暗指) for the music industry who are worried about decreasing CD sales.” One of the most surprising things is the similarities between fans of classical music and heavy metal. They’re both creative and at ease but not outgoing. The general public has held a prejudice of heavy metal fans being depressed and of being a danger to themselves and society in general. But they are quite delicate things.More than 36,000 people from all over the world were asked to evaluate 104 musical styles and also questioned about aspects of their personality. Professor North, who is the head of the university’s department of applied psychology, is still looking for people to fill in a short online questionnaire.1. What can be the best title for the text?A. Musical Taste is Linked to PersonalityB. People’s Attitudes to Different Kinds of MusicC. How Music Influences People’s MoodD. What Kind of Music People Like Best2. Fans of classical music and heavy metal are similar in that________.21cnjy.comA. they are both shy B. they are both dangerousC. they are both outgoing D. they are both creative3. Professor North’s research is significant because________.A. it can help people choose better musicB. it can help composers write better musicC. it can help people better understand music fans【来源:21·世纪·教育·网】D. it can help the music industry increase its sales21·世纪*教育网4. We can infer from the text that ________.A. Professor North wants to increase the scale of the studyB. there were more young people taking part in the researchC. people have a preference for different kinds of musicD. many singers know the personalities of their fans wellBDo you know how to play a game called “Musical Chairs”? It is easy to play and most people enjoy it. All you need are some chairs, some people and some ways of making music. You may use a piano or any other musical instrument, if someone can play it. You may use a tape recorder. You can even use a radio.21世纪教育网 Put the chairs in a row. The chairs may be put in two rows, back to back. A better way is to have the chairs in one row with each chair facing in the opposite direction to the chair next to it.The game is easy. When the music starts, the players walk around the chairs. Every one goes in the same direction, of course. They should walk in time to the music. If the music is fast they should walk quickly. If the music is slow, they should walk slowly.The person playing music cannot see the people in the game. When the music stops, the players try to sit on chairs. If a person cannot find a chair to sit on, he drops out. Then, before the music starts again, one chair must be taken away. When the music stops again, one more player will be out.中/华-21世纪教育网At last, there will be two players and one chair! The one who sits on the chair when the music stops is the winner.5. If ten people are playing musical chairs, you must begin with ________.21·世纪*教育网A. nine chairs B. ten chairs C. eleven chairs D. one chair6. Which of the following is NOT suitable for playing Musical Chairs?A. A piano. B. A radio. C. A tape recorder. D. A telephone.7. The chairs should be put ________.A. with the desks B. before the winnerC. all over the room D. in a line8. When the music starts, the players must ________.A. run about the room B. get downC. walk around the chairs D. sit on the chairs9. Which of the following statements is NOT true?A. The game “Musical Chairs” is not difficult to learn. B. The last one can sit on the last chair.C. The winner can sit on the chair.D. If the person plays music, he cannot be the winner.CThere is an interesting, but at the same time a sad phenomenon now: there is a rise in the number of singers and bands that have little to do with good music. Many singers or bands know little about what good music means. What is the cause of this rise?21教育网Most of these singers have taken music as a “job” because it is a good source of making money. And if you have a good appearance and also original or expensive clothes to show off at your concerts or at different appearances in public, then your voice is not as important as it should be. The public will prefer to admire more the most interesting parts of your body, whether you are a girl or a boy. They will even forget about the fact that you are there to show your music skills, not your dancing, which is important too, but not at such a high level.21世纪教育网21世纪教育网Therefore, we can see many young girls on TV who look very good but who have nothing to do with music. They choose to wear very provocative(挑逗的) clothes to catch attention, but when it comes to singing, they are a complete mess and one doesn’t need to have an ear for music to notice their lack of talent. But anyway, they have concerts and they enjoy travelling from one place to another. It is the public’s fault because they accept this and are pleased with this commercial music. People who enjoy this kind of music are generally young people while adults prefer listening to old good bands.www-2-1-cnjy-comHowever, the young generation should understand that while appearance is important, it is less important than talent and a good voice. It is very necessary to be able to sing well when preparing a concert and all these bands that have little to do with good music are failures on stage. If somebody has a great voice and wants to become a singer, he should take some special courses in this area, because they will help him improve his singing ability. 10. The passage shows that many singers consider music as ________.A. an art serving the public B. a good way of making moneyC. a way of living fully D. a fashionable lifestyle11. Which of the following statements is TRUE according to the passage?A. The public have an ear for good music.B. The audience prefer good music to the appearance of singers.C. The public are to blame for the popularity of commercial music.D. Most people like listening to old good bands.y12. From the passage we can learn that ________.A. appearance is the most important thing in the world of musicB. all people who have received training in singing can become famousC. adults should help young people improve their abilitiesD. a singer’s talent and voice are the most important factors13. What do you think is the author’s attitude towards the rising number of new singers and bands?A. Critical. B. Supportive. C. Tolerant. D. Worried.II. 完形填空From my second grade on, there was one event I feared every year: the piano recital (独奏会). A recital 1 I had to practice a boring piece of music and perform before strangers. Each year I 2 ask my father if I could skip the recital “just this once”. And each year he’d shake his head, muttering (嘀咕) 3 about building self?-confidence and working towards a 4 .21世纪教育网www-2-1-cnjy-comMany years later, it was with really great 5 that I stood in church one recent Sunday, video camera in hand, and 6 my 68-year?-old father sweating in his shirt 7 rising to play the piano in his very first recital.My father had longed to play music since childhood, but his family was poor and couldn’t 8 lessons. He could have gone on regretting it, 9 too many of us do. But though he was rooted in his past, he wasn’t 10 there. When he retired three years ago, he 11 his church music director to take him as a student.For a moment after my father sat down at the keyboard, he 12 stared down at his fingers. Has he forgotten the 13 ? I worried, remembering those split seconds 14 ago when my mind would go blank and my fingers would 15 . But then came the beautiful melody (旅律), from the 16 fingers that once baited (装饵于) my fishing lines. And I 17 he had been doing what music teachers always stress: 18 the music and pretend the others aren’t there.“I’m 19 of him for starting something new at his age. ” I said to my son Jeff.“Yeah, and doing it so 20 , ” Jeff added.With his first recital, my father taught me more about courage and determination than all the words he used those 30?-plus years ago.1. A. reflected B. explained C. meant D. proved2. A. would B. could C. might D. should中/华-21世纪教育网所有:21教3. A. nothing B. everything C. anything D. something4. A. goal B. stage C. journey D. chance5. A. trouble B. satisfaction C. strength D. disappointment6. A. kept B. sent C. watched D. felt7. A. through B. from C. against D. before8. A. miss B. afford C. select D. understand9. A. as B. once C. if D. while10. A. educated B. protected C. stuck D. spoilt11. A. allowed B. invited C. inspired D. persuaded12. A. roughly B. simply C. merrily D. curiously13. A. words B. videos C. notes D. lessons14. A. decades B. weeks C. hours D. moments15. A. play B. freeze C. click D. adjust16. A. same B. warm C. different D. dirty17. A. predicted B. realised C. imagined D. insisted18. A. pass over B. turn up C. bring in D. concentrate on19. A. ashamed B. aware C. tired D. proud20. A. casually B. anxiously C. nicely D. frequentlyIII. 语法填空When I was 1.________ exchange student in America, after-?school activities contributed to my experience. 2.________ the basketball and football teams, there was a speech team at school. As a foreigner I was afraid that I 3.________ be good enough to compete. But after several discussions with my host family, I 4.________ (persuade) and decided to take up the challenge. I wanted to improve both my English and my public speaking skills.The 5.________ (hard) part was overcoming my fear of speaking in front of people. At first, I would just go blank because I was so 6.________(fear). But gradually, I became less fearful 7.________ I looked at the audience.After two months of daily 8.________ (train), the speech meets began. Surprisingly, I started winning awards! As the season progressed, I 9.________ (feel) more confident and enjoyed speaking in front of people. I really grew a lot during this time. I overcame my fear of speaking in public. Also, I learned how to communicate 10.________ audiences. It was very valuable experience.【版权所Module 4 小练习答案I. 阅读理解A篇研究发现,对音乐的偏好能够反映一个人的性格特点。1. A 标题归纳题。综合全文可知,本文主要说明音乐爱好与个人性格特点之间存在一定的联系。2. D 推理判断题。从倒数第二段中的They're both creative and at ease but not outgoing可知,古典音乐爱好者和重金属摇滚乐爱好者共同的特点是都富有创造性,而且都无拘无束,但是不外向。3. D 细节理解题。从倒数第二段中的There are obvious implications for the music industry who are worried about decreasing CD sales 可知,这项研究可以帮助音乐行业更好地了解人们的音乐偏好,促进唱片销售。4. A 推理判断题。从最后一段中的is still looking for people to fill in a short online questionnaire可知,Professor North想扩大这项研究的规模。2-1-cB篇本文详细介绍了一种游戏——Musical Chairs既简单易学又乐趣横生。5. A 推理判断题。根据第四段中If a person cannot find a chair to sit on, he drops out.可知椅子数量比人数少一个,这样才会有人没得坐,故选A。21世纪教育网6. D 细节理解题。在第一段中提到了A、B、C三种可以播放音乐的器具,而D项没有提到,因为一般来说电话是不用来播放音乐的,所以选D。7. D 细节理解题。第二段的Put the chairs in a row.就是“把椅子排成一排”之意。故选D。8. C 细节理解题。由第三段中的When the music starts, the players walk around the chairs. 可知答案为C。【来源:21·世纪·教育·网】9. B 推理判断题。本题可用排除法,由第一段第二句的It is easy to play可知A项正确由第五段最后一句The one who sits on the chair when the music stops is the winner.可知C项是正确的;由第四段的The person playing music cannot see the people in the game.可知D项也是正确的。故选B。21*C篇现今,歌手和乐队的膨胀并没有带来好的音乐,本文作者对这一现象作了评论。10. B 细节理解题。根据第二段中的“Most of these singers have taken music as a ‘job’ because it is a good source of making money.”可知。11. C 细节理解题。根据第三段中“It is the public's fault because they accept this and are pleased with this commercial music.”可知。2·1·c·n·j·y12. D 推理判断题。由第四段第一句话“However, the young generation should understand while appearance is important, it is less important than talent and a good voice.”可推知。21cnjy.com13. A 态度意图题。通过阅读全文可知,好音乐需要的是好嗓子和技巧,并不是华丽的外表等,据此作者认为眼下歌手和乐队的膨胀并没有带来好的音乐,由此可推测作者对这种现象持批评态度。II. 完形填空本文为夹叙夹议文,题材为人物故事类,讲述作者的父亲退休后学习钢琴,实现儿时梦想的故事。父亲以自己的行动说明了人要有勇气和决心,树立自信心并朝着目标努力。1. C '句意:独奏会意味着我得练习枯燥无味的乐曲并在陌生人面前演奏。reflect反映;explain解释;mean意味着;prove证明。根据句意可知答案为C项。2. A ' would可表示过去习惯性的动作,根据时间状语Each year可知每年我都会问父亲,所以答案为A项。21世纪教育网21世纪教育网【版权所有:21教育】3. D '句意:每年,他都是摇摇头,嘀咕些树立自信心和朝着目标努力之类的话。nothing没有任何东西;everything每件事;anything任何事;something某事。根据句意可知答案为D项。4. A 'goal目标;stage舞台;journey旅程;chance机会。根据第3题句意可知答案为A项。www.21-cn-jy.com5. B '根据下文可知作者的父亲实现了儿时的梦想,六十八岁时第一次开独奏会,作者感到很欣慰。故答案为B项。with (really) great satisfaction感到很欣慰。6. C '根据情景可知,“我”在父亲的第一次独奏会前,手持摄像机,拍父亲,因此“我”应注视着父亲。keep保持;send派遣;watch注视,观看;feel感觉。故答案为C项。21世纪教育网版权所有7. D '句意:……开始起身去弹钢琴前……。through通过;from来自……;against靠着; before在……之前。根据句意可知答案为D项。8. B '根据设空前his family was poor可知他的家庭“负担不起”这些课程。故答案为B项。9. A '句意:他本可以如同我们中的许多人那样继续遗憾下去。本句为定语从句,关系词代替主句内容故用as。once一旦;if如果;while当……时。由句意可知答案为A项。21教育名师原创作品10.C '句意:虽然父亲过去没能实现梦想,但是并没有停留在过去。educate教育;protect保护;stick难住,困住;spoil宠坏。根据句意可知答案为C项。21*cnjy*com11. D '根据上下文可知父亲始终想学习钢琴,所以他说服教堂的音乐指导收他为徒。allow允许;invite邀请;inspire激发;persuade劝说。故答案为D项。12. B '根据下文Has he forgotten...?I worried...作者认为父亲只是盯着他的手指使得作者担心。simply在此强调stared这个动作。roughly大体上;merrily快乐地;curiously好奇地。故答案为B项。13. C 'word话;video影像;note音符;lesson功课。从上文stared down at his fingers可以推断出此处应是“音符”,故答案为C项。14. A '根据下文I said to my son Jeff. 及30?plus years ago可以推知答案为A项。15. B '根据当时情景,I worried...when my mind would go blank and my fingers...可知作者很着急,脑海一片空白,从而推断出作者的手指僵住了,freeze意为“变呆板(或僵硬)”,故答案为B项。16. A '根据上下文的逻辑关系可知此处应选A项。same相同的。17. B '根据情景可知,作者首先是为父亲着急,后来父亲弹奏出了美妙的音乐,所以作者这时才“意识”到父亲一直在践行着音乐老师总是强调的内容。故答案为B项。18. D '根据pretend the others aren't there可知要做到旁若无人,就需专心致志,所以答案为D项,concentrate on集中精力于。19. D '父亲这么大年纪开始学习钢琴,并且在第一次独奏会上成功演奏,作者为他感到“自豪(proud)”,所以答案为D项。20. C '根据上文可知,作者父亲表现得很出色。casually无意地;anxiously焦急地;nicely出色地;frequently频繁地。所以答案为C项。III. 语法填空文章介绍了作者在美国作交换生时为练习英语,参加演讲队的经历。1. an an exchange student “一个交换生”,exchange第一个音标是元音,所以填an。2. Besides besides“除……之外(还)”,根据句意可得出答案。3. couldn't 我害怕我“不能”完成。4. was persuaded 根据句意用被动语态,再根据前后句可知用过去时。5. hardest 根据句意可知,“最艰难的”部分是克服我的恐惧……。6. fearful so修饰形容词或副词,前面有系动词,所以用形容词fearful。7. when when“当……时候”,引导时间状语从句。8. training training是train对应的名词,“两个月的日常训练”。9. felt 根据前后文可知,用一般过去时。10. with communicate with sb.“和某人交流”是固定搭配。PAGE Module 5 小练习I. 阅读理解AHuman cloning technology could be used to cure heart attacks. Scientists believe that they may be able to treat heart attacks by cloning healthy heart cells and inserting them into the areas of the heart that have been damaged, and other problems may be solved if human cloning and its technology are not forbidden.With cloning, infertile couples could have children. Present treatments for infertility, in terms of percentages, are not very successful. Couples go through physically and emotionally painful procedures for a small chance of having children. Many couples run out of time and money without successfully having children. Human cloning could make it possible for many more infertile couples to have children than ever before.We should be able to clone the bone marrow(骨髓) for children and adults suffering from leukemia (白血病). This is expected to be one of the first benefits to come from cloning technology. We may learn how to switch cells on and off through cloning and thus be able to cure cancer.Cloning technology can be used to test for and perhaps cure gene-?related diseases. The above is just a few examples of what human cloning technology can do for people. This new technology shows unprecedented(前所未有的) progress in medicine if people can overcome their fears and let the benefit begin.1. Heart attacks can be treated with human cloning technology by ________.A. removing the damaged part of the heartB. replacing the old heart with a cloned oneC. giving the patients insertions of various medicinesD. repairing the heart with cloned heart cells from healthy ones2. What does the underlined word “infertile”(Paragraph 2) most probably mean?A. Unable to give birth to a child.B. With physical and emotional problems.C. Short of time and money.D. Separated from each other for long.3. According to the text, one of the first expected benefits from cloning technology may be in ________.A. the treatment of heart attacks B. the bearing of babiesC. the cure of leukemia D. the detection of gene-?related diseases4. What can be inferred according to the last passage?A. Many people show their fears of cloning.B. Cloning technology can not be used to cure gene-?related diseases.C. Human beings can’t benefit from cloning at all.21·世纪*教育网D. Cloning technology shows unprecedented progress in medicine.BAgricultural scientists in the United States have put a copy of a human gene into pigs, sheep and rabbits. They report that the gene seems to be working in some of the animals. The gene that the scientists are using controls the production of the human growth hormone(荷尔蒙), a chemical necessary for growth.They are using the human gene because it has been more closely studied than any other growth gene. The scientists hope their work will someday make food animals grow faster and larger or produce more milk or eggs. The research is being done by scientists at the University of Pennsylvania, the University of Washington and the United States Department of Agriculture. The scientists put copies of human growth hormones into the fertilised(受精的) eggs(卵) of the female animals. When baby animals were born from the eggs, the scientists looked for evidence that the human gene had become part of the animal’s genetic material. They examined almost 200 baby pigs and found the gene in 20 of them. They found it in 28 of more than 200 rabbits, but it was in only one of 73 baby sheep. The scientists said they found the human growth chemical produced by the gene in some of the animals.It is too soon to know whether the animals will pass the human growth gene into their young, if the gene has become part of their genetic material. Similar research with mice two years ago produced a new kind of mouse that is two times larger than normal. The scientists hope the same thing will happen with farm animals. They say their research will allow other gene transplants(移植器官) to give animals defense against diseases, or let them live in very hot or very cold places. American farmers already use chemical hormones to increase the size of cattle and the amount of milk they produce. But they have to put the hormones into the cows. If the gene transplants are fully successful, the cow’s body will produce growth hormones.5. How many kinds of animals have scientists put copies of the human gene into?A. 2. B. 3. C. 4. D. 5.6. The underlined word “them” in Paragraph 2 refers to ________.A. the baby pigs B. baby animalsC. the scientists D. the baby sheep7. What can we learn about the research with mice?A. A new kind of mouse was produced, which is defensive against diseases.21世B. The hormones from the mice were then put into the cows.C. A new kind of mouse was produced, which is twice larger than normal.D. Scientists found that the mice can live in very hot or very cold places.8. Which part of a newspaper do you think this passage is probably taken from? A. Amusement. B. Politics. C. Culture. D. Science and technology.CWith only about 1,000 pandas left in the world, China is trying hard to clone the animal and save the endangered species. That’s an action similar to what Texas A & M University researchers have been working on for the past five years in a project called “Noah’s Ark(诺亚方舟)”.Noah’s Ark aims to collect eggs(卵), embryos, semen(精液) and DNA of endangered animals and store them in liquid nitrogen(氮). If certain species should become extinct, Dr. Duane Kraemer, a professor in Texas A & M’s College of Veterinary Medicine, says there would be enough of the basic genes to reintroduce the species in the future.It is estimated that as many as 2,000 species of mammals, birds, reptiles will become extinct in over 100 years. The panda, native only to China, is in danger of becoming extinct in the next 25 years.This week, Chinese scientists said they grew an embryo by introducing cells from a dead female panda into the egg cells of a Japanese white rabbit. They are now trying to insert the embryo into a host animal.The entire procedure could take from three to five years to complete.“The nucleus transfer(核子移植) of one species to another is not easy, and the lack of available(capable of being used) panda eggs could be a major problem,” Kraemer believes. “They will probably have to do several hundred transfers to result in having a baby. It takes a long time and it’s difficult, but this could be unprecedented science if it works. They are certainly not putting any live pandas at risk, so it is worth the effort,” adds Kraemer, who is one of the leaders of the Project at Texas A & M, the first-ever attempt at cloning a dog. “They are trying to do something that’s never been done, and this is very similar to our work in Noah’s Ark. We’re both trying to save animals that face extinction. I certainly appreciate their effort and there’s a lot we can learn from what they are attempting to do. It’s a research that is very much needed.”9. The aim of “Noah’s Ark” project is to ________. A. make efforts to clone the endangered pandas B. save endangered animals from dying out C. collect DNA of endangered animals to study D. transfer the nucleus of one animal to another10. According to Dr. Kraemer, the major problem in cloning pandas would be the lack of ________.2A. available panda eggs B. host animalsC. qualified researchers D. enough money11. The best title for the passage may be ________.A. China’s Success in Cloning PandasB. The First Cloned Panda in the WorldC. Exploring the Possibility to Clone PandasD. China — the Native Place of Pandas Forever12. From the passage we know that ________.A. Kraemer and his team have succeeded in cloning a dogB. scientists try to implant a panda egg into a rabbitC. Kraemer will work with Chinese scientists in clone researchesD. about two thousand species will probably die out in over a century【来源:21·世II. 完形填空Throughout history, man has had to accept the fact that all living things must die, but people now live longer than they used to. Yet, all 1 things still show the effect of aging(衰老), which will eventually 2 death. The body and the 3 they form do not function as well as they 4 in childhood and adolescence(青春期). The body provides less 5 against diseases and is more likely to meet with 6 .A number of related causes may 7 to aging. Some cells of the body have a 8 long life, but they are not 9 when they die. As a person ages, 10 of brain cells and muscle cells decreases. Other body cells die and are replaced by new cells. In an aging person, however, the 11 cells may not be as viable(能生存的) or as capable 12 growth as those of a young person.Another factor in aging may be the change within the cells 13 . Some of the protein(蛋白质) chemicals in cells 14 known to change 15 age and become less flexible. This is why the skin of old people wrinkles and hangs loose. This is also the reason why old people shrink in 16 . There may be other more important chemical changes in the cells. Some complex cell chemicals, 17 DNA and RNA, store and 18 information that the cells need. Aging may 19 this process and change the information 20 they do not transmit the information very well.1. A. living B. natural C. lively D. lovely2. A. result in B. result from C. contain D. conclude3. A. hands B. brains C. organs D. legs4. A. made B. did C. grew D. had5. A. prevention B. protection C. strength D. vitamin6. A. health B. accident C. age D. growth7. A. contribute B. compare C. strengthen D. be drown8. A. fairly B. little C. more D. less9. A. repeated B. replied C. replaced D. rearranged10. A. the amount B. any amount C. the number D. a number21世纪11. A. remaining B. other C. old D. new12. A. of B. to C. with D. for13. A. themselves B. itself C. by themselves D. of themselves14. A. is B. are C. was D. were15. A. with B. within C. for D. on16. A. height B. high C. heighten D. higher17. A. as such B. as that C. as though D. such as18. A. pass on B. pass by C. pass into D. pass off19. A. cancel B. affect C. benefit D. stop20. A. so that B. providing that C. in case D. ifIII. 短文改错This autumn, my class went to the seaside to go camp. We arrived at a sandy beach with a well view of the sea and mountains. We set up our tents on the sandy beach. When night fell, we started a fire to give we light and kept us warm. All my classmates sat around them, talking, singing and laughing. Several hours late, Robert and I went back to the tent to have the chat. We stayed up all night. We found that we two had a lot of in common. The fire and stars saw our happy and friendship. What I wished time would stop at the moment!Module 5 小练习答案I. 阅读理解A这篇文章主要讲述了人类克隆技术对于心脏病、不孕不育、白血病以及遗传疾病等方面预防和治疗的美好前景。1. 答案:D 细节理解题。根据第一段“Scientists believe that they may be able to treat heart attack by cloning their healthy heart cells and injecting them into the areas of the heart that have been damaged...”可知,答案为D项。2. 答案:A 词义猜测题。通过第二段“With cloning, infertile couples could have child.”以及“Many couples run out of time and money without successfully having children”可知infertile是不孕不育之意。3. 答案:C 细节理解题。根据第三段的第一和第二两句可知C项正确。4. 答案:A 推理判断题。由第四段最后一句话可知答案A正确。B文章介绍了美国科学家对于将人类生长基因移植到动物体内的研究。5. 答案:C 细节理解题。第一段第一句提到了pigs, sheep and rabbits三种动物,最后一段提到老鼠。6. 答案:A 指代关系题。根据第二段中的“They examined almost 200 baby pigs and found the gene in 20 of them.”可知科学家们检查了200头小猪,发现它们当中有20头携带这种基因。7. 答案:C 细节理解题。根据最后一段中的“...a new kind of mouse that is two times larger than normal.”可知科学家们已经培育了一种新的是原来两倍大的老鼠。8. 答案:D 推理判断题。文章是关于将人类生长基因移植到动物体内的研究,因此属于科技类话题。C本文讲述中国正在竭力克隆濒临绝种的熊猫,这和Texas A & M University的Noah's Ark(诺亚方舟)工程极为相似,都是想拯救濒临灭绝的动物。9. 答案:B 推理判断题。从第二段内容可知,“诺亚方舟”工程的目标是把濒临灭绝的动物的蛋(卵)、胚胎、精液和DNA储存在液体氮中,如果某一种动物濒临灭绝时,将来可以重现这一动物。10. 答案:A 细节理解题。从第六段第一句话The nucleus transfer of one species to another is not easy, and the lack of available (capable of being used) panda eggs could be a major problem可知选A。11. 答案:C 主旨大意题。从文章内容来看,无论是中国还是世界克隆熊猫都没有成功,所以排除A、B两项;D项内容明显与文章内容不符,故排除。所以“探索克隆熊猫的可能性”应该是这篇文章的标题。21·世纪*教育网12. 答案:D 推理判断题。此题B项的干扰性较强,但由于它没有说明是Chinese scientists,所以应排除。A、C两项明显与原文不符。根据文章第三段第一句可知答案为D。【版权所有:21教育】II. 完形填空尽管人现在比原来的寿命要长很多,但是也避免不了衰老和死亡,那么到底是什么让人不断衰老的呢?文章做了简要的说明。1. 答案:A 由上文可知,此处应为all living things(所有的生命体)。2. 答案:A result in“导致”;result from“由于”;contain“包括”;conclude“断定,终止”。根据句意“但是所有生命体都会变老,最终导致死亡”可知选A项。21·cn·jy·com3. 答案:C 本文描述的是人体各个器官的衰老,所以此处应填organs“组织,器官”。hand“手”;brain“大脑”,leg“腿”。4. 答案:B 这里用助动词did来代替前文出现的动词function。句意:(随着生命体的变老)生命体及其器官所起的作用不如儿时和青少年时了。21世纪教育网21世纪教育网5. 答案:B prevention常和介词from连用,表示“阻止,防止……”;protection和介词against连用,表示“保护……免受……”。C、D两项逻辑不通。6. 答案:B 生命体及其器官所起的作用不如年轻时,所以这时生命体更容易发生意外(accident)。health“健康”;age“年龄”;growth“生长”。7. 答案:A strengthen“加强,巩固”;contribute“导致,贡献”;compare “比较”。句意:许多相关原因都可以导致衰老。8. 答案:A 根据下文的转折可推断,此处应为肯定的意思。fairly“相当,非常”;little“少”;more不符合语法。9. 答案:C 由下文的“Other body cells die and are replaced by new cells”可推测出,此处应填replaced“代替”。repeat“重说”;reply“回答”;rearrange“重新安排”。10. 答案:C 由此句的decreases“减少”可知其主语应为the number“数量”。21世纪教育网11. 答案:D 由上文可知,此处应表达新细胞的功能障碍,故选D项。12. 答案:A be capable of为固定搭配,意为“有……的能力”。13. 答案:A 本段叙述的是衰老的第二个因素:人体“细胞自身(themselves)”的变化。14. 答案:B 本句的主语(some of the protein chemicals)是复数且叙述的是客观真理,故其谓语动词用动词原形,且用复数。15. 答案:A “随着年龄的增长而变老”应为change with age。within“在……之内”;for“为了”;on“关于,在……上面”。16. 答案:A 这里应用“in+名词”结构,四个选项中只有A项height(高度)是名词形式。17. 答案:D 根据上下文,此处是用于举例。as that“这样”;as though “好像”;such as“例如”。21cnj18. 答案:A DNA和RNA储存和传递(pass on)细胞需要的信息。pass by“路过”;pass into“变成,进入”;pass off“停止”。21世纪教育网19. 答案:B cancel“取消”;affect“影响”;benefit“使受益”;stop“使停止”。句意:衰老会影响这种过程……www-2-1-cnjy-com20. 答案:A 根据逻辑推断,此句应为结果状语从句,故用so that“因此”。providing that“假如”;in case“万一”;if“如果”。III. 短文改错This autumn, my class went to the seaside to go . We arrived at a sandy beach with a view of the sea and mountains. We set up our tents on the sandy beach. When night fell, we started a fire to give light and us warm. All my classmates sat around , talking, singing and laughing. Several hours , Robert and I went back to the tent to have chat. We stayed up all night. We found that we two had a lot in common. The fire and stars saw our and friendship. I wished time would stop at the moment!21教育名师原创作品PAGE 5Module 6小练习I. 阅读理解AWorld War II lasted from 1939 to 1945. Life changed for everybody, including women and children because of the war. Millions of people lost their lives during the war. The Diary of a Young Girl was a record of that time. The book was written by a girl named Anne Frank.Anne Frank was born in Germany in June 1929. Because the German Nazi(纳粹分子) hated the Jews(犹太人) and wanted to kill them, her family had to move to another country. In July 1942, they went into hiding in a secret place in her father’s office. During that difficult time, Anne kept writing diaries until she and her family were discovered by the Nazis in August 1944. They were caught and sent to a Nazi camp. The next year, her mother died. In the same year, she and her elder sister died of illness, before the war ended.After the war, her father collected her diaries and the book The Diary of a Young Girl came out in 1947. It has been put into over 30 languages since then. The book has been read by people all over the world. In her diary, Anne wrote down her thoughts, her feelings, her hopes and her dreams for the future, “I want the diary to be my friend, and I’m going to call this friend Kitty.” “I can’t spend all day complaining because it’s impossible to have any fun! ... Every day, I feel the beauty of nature and the goodness of the people around me. With all that, why should I be sad?”The Diary of a Young Girl has also become a symbol of the greatness of the human spirit. It is called one of the wisest and most moving records on war.1. In which year did Anne die of illness?A. In 1939. B. In 1942. C. In 1944. D. In 1945.2. According to the passage, “Kitty” is ________.A. her diary B. her elder sister C. her mother D. her hiding place3. Which of the following is true?A. Anne was lazy, sad and complained all day.B. The book is mainly about Anne’s school life.C. Anne loved life though she was in difficult time.D. The book has been put into nearly 30 languages.4. From the passage, we can infer ________.A. Anne was born in Germany B. Anne was a JewC. Anne’s father collected the diaries D. Anne was a NaziBWinston Churchill was born into a famous family. His father was a successful politician. However, as a boy, Churchill was considered a slow learner in school. Later he entered the Army and fought in various countries. In October 1900, Churchill began his political career. For the next sixty years Churchill’s work as a great politician was both brighter and more difficult than his father had been. In 1939, Germany attacked Poland. He became the Prime Minster of England in 1940 when France fell. The Germans fought their way through Western Europe. It looked as if Britain was about to lose the war.But Churchill didn’t think so. He spoke, “I have nothing to offer but blood, hard work, tears and sweat...You ask what is our policy? I will tell you, it is to fight, by sea, by land and air, with all our force and with all the strength that God can give us. You ask what is our aim? I can answer in one word: victory.”The Germans began moving their armies to the French coast and prepared to go to war with the British. The British had then no enough guns to resist. Churchill gave the answer: “We shall defend our island, whatever the cost may be, we shall fight on the coasts, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the field and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never give up.” By his courage and hard work Churchill heartened his people and other nations to fight against Hitler. Victory finally came when the Germans lost World War II. Churchill died in 1965 and was given a State Funeral (国葬), as one of all the greatest men the world had ever seen.5. Churchill _____ before he became a politician.A. was a slow student B. was an army man C. helped his father in his career D. had little interest in politics6. The Germans attacked Britain _____.A. after France was defeated B. before French fell C. soon after Poland was attacked D. before Churchill became the Prime Minister7. The underlined word “heartened” probably means _____ in this passage.A. surprised B. encouraged C. asked for D. called for8. Which of the following is NOT true?A. Churchill had worked as a politician for more than sixty years. B. The writer admired and respected Churchill very much. C. Churchill was not so clever as his father. D. Churchill was one of the inspiring leaders in the British history.9. We can infer from the passage that _____. A. Churchill was one of all the greatest men the world had ever seen B. Churchill asked to be given a State Funeral before he died C. Britain held a State Funeral in honor of the statesman when he died D. Churchill was a man of great determinationCMost of us know about the Nobel Prize, especially the Nobel Peace Prize, but few of us know anything about the man who set them up. He was Alfred Nobel from Sweden, known as a great scientist and inventor. In addition, he had a big business. It might be incredible. He researched and invented explosives(炸药). His companies even produced and sold weapons. Does this surprise you? The man who made money from weapons actually set up the Peace Prize.Though Alfred Nobel made a living by selling weapons, he hated war. He hoped that there would be no war in the world. He was one of the richest persons in Europe. When he died in 1896, he left behind a large amount of money and his famous will(遗嘱). According to his will, most of his money was placed in a fund(基金). He wanted any interest(利润) from the fund to be used as prizes every year. We know them as the Nobel Prizes. The Nobel Prizes are international. Alfred Nobel wanted the winners to be chosen for their work, in spite of the country they came from.Alfred Nobel had given his whole life to his studies and work and to the benefits of mankind. He made a fortune by his own efforts, but he led the world to share his wealth. His inventions and achievements stay with the world for ever.10. Alfred Nobel did the following EXCEPT ______________A. presenting the Nobel Prize B. selling weaponsC. setting up the Nobel Prize D. inventing explosives11. Nobel wanted to set up the Nobel Peace Prize mainly because _____.A. he had too much money B. he hated warC. he wanted to get more interest from the fund D. he wanted to be famous 12. Nobel Prizes come from _____.A. all Nobel’s money in the fund B. all Nobel’s money in his companyC. all the interest from the fund D. some of the interest in the fund13. Nobel was a (an) _____ person in the world.A. interesting B. unselfish C. cold-hearted D. poor14. Which statement of the following is Right according to the passage?A. it’s more difficult to win a Nobel Peace Prize than other Nobel Prizes. B. Most of Nobel’s money was used for the world Wars.C. Nobel Prizes are only for some people from some special countries.D. Nobel worked hard in his life and saved lots of money for the world to share.II. 完形填空AThe United States and Great Britain declared war on Iraq in late March, 2003.???1???over twenty days American soldiers had been in Baghdad, the???2???of Iraq. They ended the government of Saddam.???3???Iraqis died in the war. Saddam was???4???at first. No one knew???5???he’s dead or alive.??? ? In some parts of the city, there was no light because of the war. Some oil wells (油井) were set on fire. Now the Iraqis need food, water and???6??. Many soldiers and people who were hurt in the war need medical care. People also need???7???to find their family members. ???? After the war, some Iraqis broke into Saddam’s palace, government buildings, and stores. They???8???many things from Iraqi Museums. Other Iraqis are angry that the U.S. soldiers didn’t stop the robbers. So far there is???9???no government of Iraqis. ???? The reason for American soldiers taking the war is that they are??10??weapons of mass destruction (大规模杀伤性武器). But by June 6th, 2003 they hadn’t found any at all. 1. A. For B. After C. By D. During2. A. city B. town C. capital D. village3. A. Thousand B. Thousands C. Thousand of D. Thousands of4. A. tired B. run C. gone D. forgotten5. A. whether B. when C. how D. that6. A. spaceships B. flowers C. people D. medicine7. A. an idea B. a way C. a plane D. a bridge8. A. bought B. borrowed C. stole D. brought9. A. still B. ever C. hardly D. already10. A. looking at B. looking for C. giving up D. putting downBThe Vietnam War broke out. The young husband 1 the army and died in the war. His wife and son began to have a 2 life after that. Even though their life was very hard and sometimes they didn’t have enough food to eat, the 3 still decided to raise her son by herself.Several years later her son immigrated(移民) to America 4 finally become an engineer. He often sent letters to his mother with much money. However, with many excuses, the son 5 to come back home to visit his mother. 6 his mother died, the son returned. But he didn’t cry. His mother left a box behind. During the funeral(葬礼),the son opened the box and 7 cried and shouted, “Mom! Mom!” 8 looked at each other and then looked at the box. It was full of $ 100 notes and a piece of paper.It read, “Son, I don’t spend too much money. I miss you a lot. Every time I heard a motorcycle 9 . I ran out of the door but it wasn’t you. I stored money 10 you in case (以防) you get sick.”1. A. joined B. moved C. found D. sent2. A. comfortable B. easy C. hard D. happy3. A. son B. father C. husband D. wife4. A. but B. and C. so D. or5. A. refused B. agreed C. asked D. offered6. A. Before B. When C. Though D. If7. A. slowly B. hardly C. quickly D. suddenly8. A. Nobody B. Anyone C. Everyone D. Somebody9. A. passing by B. going away C. showing up D. running of10. A. with B. on C. to D. forIII. 短文改错I am writing to share my opinion on fashion with you, for I had just heard that you are disappointing because you can’t afford famous brands.I shall say that it is naturally for people to care about his appearance. And it is true that fashionable thing like clothes and shoes will make one more charming. Therefore, I think it is really a waste of money for you to buy famous brands. Besides, it will also add the burden of your parents.What’s more, beauty is just skin deep. There are many things in which can make you popular beside fashion. A great amount of knowledge and a warm heart will surely win others’ respect.As the saying goes, never judge the person by appearance. I do hope that you will remember the saying and be as happy as you used to be. 英文电子书下载 Module 6小练习答案I. 阅读理解1—4 DACB 5—9 BABCD 10—14 ABCBDII. 完形填空A 1—5 ACDCA 6—10 DBCAB B 1—5 ACDBA 6—10 BDCAD III. 短文改错I am writing to share my opinion on fashion with you, for I just heard that you are because you can't afford famous brands.I shall say that it is for people to care about appearance. And it is true that fashionable like clothes and shoes will make one more eye?-catching. , I think it is really a waste of money for you to buy famous brands. Besides, it will also add the burden of your parents.What's more, beauty is just skin deep. There are many things which can make you popular fashion. A great amount of knowledge and a warm heart will surely win others’ respect.As the saying goes, never judge person by appearance. I do hope that you will remember the saying and be as happy as you used to be.PAGE 5 展开更多...... 收起↑ 资源列表 B6Module1小练习.doc B6Module2小练习.doc B6Module3小练习.doc B6Module4小练习.doc B6Module5小练习.doc B6Module6小练习.doc