外研版九年级上英语Module 7 Great books (巩固练习含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

外研版九年级上英语Module 7 Great books (巩固练习含答案解析)

资源简介

Module 7 Great books
综合能力演练

I. 单项选择。
1. He narrowly escaped ________ in the fighting.
A. to kill B. to be killed
C. killing D. being killed
2.I don’t like sports, but I like watching others _________.
A.to play B.play C.while playing D.when playing
3.Look to it that you make no more _______ mistakes.
A.similar B.peaceful C.familiar D.natural
4.________ I know,no one can be taller than him.
A. As long as B.As soon as
C. As far as D.As well as
5.The letter ________ in French.I can’t read it.
A. is writing B.is written
C. wrote D.written
6.—Are you _______ of the dark?
—Yes,so I always go to sleep with my bedroom lights _______.
A.worry;on B.worried;off C.afraid;on D.fear;off
7.— I’ve got 59 points in the English test.So I failed.
— ___________
A.It’s a pity. B.Good luck.
C.Congratulations.D.Thank you all the same.
8.— Is she famous ________her poems?
— Yes,but she isn’t known ________ a writer like her mother
A.for;as B.as;for C.in;to D.to;in
9.The teacher was ________ with what I said.
A.pleased B.pleasure C.pleasant D.pleasing
10.The fans were _______ to know the death of their favorite singing star Whitney Huston.
A.glad B.angry C.excited D.surprised
11.The book is made ________ paper and the paper is made ________ wood.
A.of;of B.of;from
C.from;of D.from;from
12.— Mom,can I go to the zoo with Linda?
— When your homework ________, you can.
A.is finished B.was finished
C.finishes D.finished
13. — What do you want to be when you ________, Daming?
— A writer like Mark Twain.
A. look up B. come up C. get up D. grow up
14. — I haven’t seen your grandfather for several years. Where has he gone?
— Oh, he _______ for two years.
A. died B. has died C. dead D. has been dead
15.As one of the school rules,middle school students are not ________ to smoke.
A.ordered B.refused C.allowed D.forbidden
【真题链接】
1. They heard the party was because of exam. (2019青岛中考)
A. put on B. put up C. put off D. put down
2. — The six students from Lianyungang got the first prize in the Chinese Characters Dictation Competition in Jiangsu. (2019 连云港中考)
— exciting news it is!
A. What B. How C. What an D. How an
3. — When ______ you ______ here? (2019 天津中考)
— Two days ago.
A. did; come B. have; come C. will; come D. do; come
Ⅱ. 完形填空。
My favorite book is The Wonderful Adventures of Nils.A boy named Nils Holgersson is the 1 of the story and his main enjoyment is to eat and sleep.
Nils likes hurting the animals on his family farm 2 his main enjoyment.While his family are at church,he catches an elf(小精灵).The elf 3 that if Nils makes him free,he will give him a gold coin,but Nils refuses the offer.The elf gets so 4 that he turns Nils as small as himself.At the same time,this makes Nils be able to talk with animals. 5 this is happening,some wild geese(大雁)are flying over the farm and a white farm goose(鹅)tries to join 6 . Nils holds on to the bird’s neck as it successfully takes off.
The wild geese are not 7 at all to be joined by a boy and a farm goose,so the farm goose needs to prove he can 8 like the wild geese and Nils needs to prove that he is useful. During the trip,Nils learns that the 9 might be glad to change him back to his normal size if he proves he has changed for the 10 .Later,he goes on his journey to look for the elf.
1.A.writer B.hero C.director D.reader
2.A.in addition to B.because of C.as much as D.except for
3.A.realizes B.promises C.agrees D.believes
4.A.worried B.nervous C.angry D.afraid
5.A.Until B.Because C.Although D.While
6.A.her B.him C.it D.them
7.A.sad B.pleased C.hard D.lucky
8.A.play B.eat C.fly D.jump
9.A.goose B.wild geese C.God D.elf
10.A.better B.larger C.smaller D.worse
III. 阅读理解。
A
Reading for pleasure is the easiest way to become a better reader in English.It is also the most important way.Some students say they don’t want to read for pleasure.They say they want to use their time to learn the rules of the language and new words.They say that pleasure reading is too easy.
Many experts say pleasure reading is very important for learning English.Dr Stephen Krashen, a famous expert on learning languages,says that pleasure reading helps you learn many important things about English.Students learn more grammar and more words when they read for pleasure.They also learn more about good writing.
Dr Krashen tells us that pleasure reading helps each student in a different way.Each student needs to learn something different.Pleasure reading makes it possible for each student to learn what he or she needs.
Reading for pleasure is not the same as studying.When you read for pleasure,you choose your own books,and you don’t have to remember everything.There are no tests on your pleasure reading books.Pleasure reading will help you:
·Learn how English speakers use English.
·Read faster in English.
·Find examples of good writing in English.
·Learn new words.
·Learn about the culture of English speakers.
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
1.Studying is the easiest way to become a better reader.
2.Some students say that pleasure reading is too easy.
3.Dr Stephen Krashen thinks that pleasure reading doesn’t help students learn grammar and words.
4.Reading for pleasure is different from studying.
5.The greatest advantages of pleasure reading can help students improve their English in many ways.
B
Doctor Seuss was born in 1904.By the middle 1950s,he became one of the best-loved and most successful children’s book writers in the world.His books are very popular with young readers.They enjoy the invented words and the pictures of unusual funny animals and plants.
In 1954,Life magazine published(刊登)a report about school children who could not read.The report said many children’s books were not interesting.Doctor Seuss strongly hoped to help children and decided to write books that were interesting and easy to read.He used words with the same ending sound,like fish and wish.He used words with the same ending sound,like fish and wish.He did not receive training in art.Yet,he drew the pictures for most of his books.
In 1957,Doctor Seuss wrote The Cat in the Hat.He used less than 230 words to write the book and even a six-year-old should be able to read it.It was a fun story and easy to read.Children loved it.Their parents loved it,too.Today it is still one of the stories they like best.The success of The Cat in the Hat made him want to write more books for children.In 1960,he wrote a book using less than fifty words.The book is called Green Eggs and Ham.
In 1984,Doctor Seuss won a Pulitzer Prize(普利策奖).He was honored for the education and enjoyment with which his books provided American children and their parents.
He died at the age of 87,but his influence remains.Millions of his books have been sold worldwide.People say his books help change the way American children learn to read.Yet,his books are loved by people of all ages.Doctor Seuss once said,“I do not write for children.I write for people.”
6. Doctor Seuss learned from the Life magazine that ________.
A.some school children could not read
B.many children’s books were interesting
C.children wanted to learn to read
D.a writer for children was wanted
7.People like his books because the books _______.
A.are cheap and easy to get
B.were written in different languages
C.are easy and interesting to read
D.were written with invented words
8.He wrote the book The Cat in the Hat at the age of _______.
A.50 B.53 C.56 D.87
9.Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Doctor Seuss wrote Green Eggs and Ham with over 230 words.
B.Doctor Seuss wrote books only for children in the United States.
C.The Cat in the Hat was written only for six-year-old children.
D.His books provided education and enjoyment for Americans.
10.From the text we know that Doctor Seuss ________.
A.won a Pulitzer Prize soon after his death
B.sold millions of his books himself worldwide
C.helps change American children’s way of reading
D.wrote the largest number of books in the world
C
(2019广州中考)
This is a tale of two friends — one is blind, the other has no arms. On their own, the two are “disabled”. But together, they are a powerful team that has changed part of their village in North China’s Hebei Province into a rich, green forest. Meet 53-year-old Jia Haixia and Jia Wenqi!
Their story began in 2000, when Haixia, who was already blind in his right eye, lost his left one after an illness. Wenqi lost his arms in an accident when he was just three. Neither could find a job, so the two decided to team up. They rented some poor land and began to plant trees. In return, the local officials paid them a small fee.
Haixia and Wenqi never imagined that they would end up creating an environmental paradise. Their forest now has over 10,000 trees, hundreds of birds and many other wild animals. In addition, it saves the village from river flooding during the rainy season.
When the friends work together, they focus on their strengths not their disabilities. Their day begins at 7 a.m. when the sightless Haixia carries Wenqi across the river to get to their worksite. Since they cannot afford to buy young trees to plant, the two use branches from existing trees. Haixia climbs to the tree-top and with Wenqi’s direction, selects the perfect branch. He then digs a hole and carefully plants it. Finally Wenqi waters the area.
Though hard-working, the men don’t make much money. But as Wenqi puts it, “We stand on our own feet, so the fruits of our work taste sweeter.”
Neither Haixia nor Wenqi cares about money. Together, they already have everything they need — a perfect pair of eyes, two strong hands, and the best friendship in the world!
11. Why did Haixia and Wenqi start working together?
A. Haixia needed someone to help him.
B. They both needed a way to make money.
C. They wanted to improve the environment.
D. They were required to do so by local officials.
12. Haixia and Wenqi’s forest has helped the village by______ .
A. stopping floods in the rainy season B. increasing the number of tourists
C. making the villagers richer D. providing more farmland
13. Why do Haixia and Wenqi plant tree branches?
A. They are easy to get. B. They do not cost money.
C. They can grow very quickly. D. They are preferred by animals.
14. In paragraph 5, when Wenqi says “We stand on our own feet, so the fruits of our work taste sweeter”, he means that “______”.
A. they hope to make the forest even better B. the fruits from their trees are very sweet
C. they are proud not to depend on others D. they are able to do any difficult work
15. What can we learn from this story?
A. Never give up and you will succeed. B. We should help the disabled to work.
C. Try your best when facing difficulties. D. We can achieve more with teamwork.
IV. 书面表达。
鲁迅是一位伟大的作家。请你用所给提示词及对鲁迅的认识,以“My Favorite Writer”为题,写一篇不少于60词的英语短文。
提示:tall; short; hair; wise; known; a fighter with his pen; young people; influence; thought
My Favorite Writer
________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________
【答案与解析】
I. 单项选择。
1. D。escape作及物动词,意为“逃避,逃脱”,相当于avoid,后常接名词或动名词。句意意为“他在这场战斗中差点被杀死”。narrowly意为“勉强地”,所以应该用动名词的被动形式,选D。
2. B。watch是感官动词,可用watch sb. do sth.或watch sb. doing sth.的结构,表示“看见某人(经常)做某事”或“看见某人正在做某事”。
3.A。考查形容词的辨析。similar意为“相似的”,peaceful意为“和平的”,familiar意为“熟悉的,常见的”,natural意为“自然的”。根据句意“注意不要再犯类似的错误”可知答案选A。
4. C。as far as I know意为“据我所知”。
5. B。根据句意“这封信是用法语写的”可知用被动语态,am/is/are + 过去分词,write的过去分词是written。
6.C。be afraid of是“害怕”的意思,with my bedroom lights on,with短语表伴随状态,所以选择C。
7. A。英语考试得了59分,没有通过,肯定是很遗憾的,所以选A。
8. A。be famous for意为“因……而著名”;be known as=be famous as意为“作为……而著名”。
9. A。be pleased with意为“对……感到满意”。
10.D。句意:“粉丝”们知道他们最喜爱的歌星惠特妮·休斯顿的死亡很惊讶。考查形容词词义辨析。glad高兴的;angry生气的;excited兴奋的;surprised惊讶的。故选D。
11. B。be made of意为“由……制成”,可以看出原材料;be made from意为“由……制成”,看不出原材料。
12. A。主句含义情态动词,从句应该用一般现在时,主语是homework,应该用被动语态is + 过去分词。
13. D。grow up意为“长大”,符合句意;look up意为“抬头看或(在字典中)查找”。
14. D。根据时间状语for two years可知空中要填现在完成时且为延续性动词,而die是瞬间动词。
15. C。sb. be not allowed to do sth. 意为“某人不被允许做某事”。
【真题链接】
1. C。句意:他们听说晚会因为考试推迟了。put on穿上;put up张贴;put off推迟;put down放下。根据句意可知用put off。
2. A。句意:——来自连云港的六个学生在江苏省中国汉字听写大赛上获得了一等奖。——真是激动人心的消息!本题考查感叹句。感叹句结构之一是:What+形容词+不可数名词+主语+谓语。news是不可数名词,前面不加不定冠词。故选A项。
3. A。?根据答语的明显时间标志词ago,可知本题所考时态为一般过去时。故答案为A。?
Ⅱ. 完形填空。
1. B。hero意为“男主角,男主人公”的意思。
2. A。由“his main enjoyment is to eat and sleep”可推知除了这些以外,还有其他的爱好,in addition to意为“除了……之外,还有”。
3. B。由“he will give him a gold coin”可知,小精灵在向Nils做出承诺。
4. C。由后文的“he turns Nils as small as himself”可知答案。
5. D。while意为“当……时候”符合句意。
6. D。由“some wild geese”可知是复数形式。
7. B。由“Nils needs to prove that he is useful”可知大雁对他们的加入并不高兴。
8. C。由文意可知the farm goose需要证明他会飞。
9. D。由文意可知是“小精灵”也许会愿意把他变为原来的样子。
10. A。根据文意可知“如果Nils变好,也许小精灵会将其变为原样。”
III. 阅读理解。
A
1. F。根据“Reading for pleasure is the easiest way to become a better reader in English.”可知答案。
2. T。根据“They say that pleasure reading is too easy.”可知答案。
3. F。根据“Students learn more grammar and more words when they read for pleasure.”可知答案。
4. T。根据“Reading for pleasure is not the same as studying.”可知答案。
5. T。根据文章倒数第一、二段可知答案。
B
6.A。根据文章第二段第一句话可知答案为A项。
7.C。根据文章第二段第三句话和第四段第二句话可知答案为C项。
8.B。根据文章第一段第一句话和第三段第一句话可知答案为B项。
9.D。根据文章第四段可知答案为D项。
10.C。根据文章最后一段第三句话可知答案为C项。
C
11. B。根据文章第二段的“Neither could find a job, so the two decided to team up. 单独一个人谁都不能找到工作,结果是后面的他们组成了一个团队。从而推理出本题的答案B。
12. A。 根据文章第三段的 “In addition, it saves the village from river flooding during the rainy season.”可知A选项正确。
13. B。根据文章第四段中的 “Since they cannot afford to buy young trees to plant, the two use branches from existing trees. 可知他们种植树枝的原因是他们不花钱,答案为B。
14. C。根据文章倒数第二段可知,他们觉得果实更甜的原因是we stand on our own feet,根据语境这里表示的意思是自己能够独立,与C选项符合,故答案为C。
15. D。文章最后一段的感叹句强调了作者的情感,两个关键点在于:together;the best friendship表明是他们的团队精神让他们能够创造出更多的成果。
IV. 书面表达。
My Favorite Writer
There are many famous writers in the world.And my favorite is Lu Xun.He was a tall man with short hair.He wrote many articles and books in his life.And he Was known as a fighter with his pen.Now many young people are still influenced by his thoughts.As a student,I will work hard and become a great writer like him.

展开更多......

收起↑

资源预览