资源简介 中小学教育资源及组卷应用平台2025学年初中英语七年级下册期中复习满分训练(全国通用)训练09 补全对话(一)A: Hello, This is Bill speaking.B: Hi, Bill. It’s Henry here. 1A: Not much. I’m just watching TV.B: Do you want to go to the zoo to see the giraffes with me A: 2 Why do you like giraffes B: 3A: OK. How can we get to the zoo B: I usually take the bus.A: 4B: It takes me only 5 minutes to get to the bus stop.A: So let’s meet at the bus stop at 3:00 p.m.B: OK. See you then.A: 5A.See you.B.Sure, I’d love to.C.What are you doing D.Because they are interesting.E.How long does it take you to get to the bus stop 【答案】1.C 2.B 3.D 4.E 5.A【分析】本文是Bill和Jenny的对话。文章主要是Jenny邀请Bill和她去动物园看长颈鹿以及他们怎么去公园的对话。1.根据答句的“Not much. I’m just watching TV”可知,应该问你在做什么,选项C“你在做什么”最符合语境,故选C。2.根据“Do you want to go to the zoo to see the giraffes with me ”可知,句子是一般疑问句,应该用肯定或否定回答,选项B“当然,我想去”最符合语境,故选B。3.根据问句“Why do you like giraffes ”可知,应该回答喜欢长颈鹿的原因,选项D“因为它们很有趣”最符合语境,故选D。4.根据答句的“It takes me only 5 minutes to get to the bus stop”可知,应该问的是到公交车站需要花费的时间,选项E“到公交车站要多长时间”最符合语境,故选E。5.根据“See you then”可知,回答应该说回头见,选项A“回头见”最符合语境,故选A。(二)A: 6B: Yes please. Could you tell me the way to the radio station.A: Let me see. Oh, it’s far from here.B: 7A: About five miles. 8B: Which bus should I take A: The No. 1 bus will take you there.B: 9A: About 30 minutes.B: Thanks for your help.A: 10A.You are welcome.B.You’d better take a bus to go there.C.Can I help you D.How long does it take to get there E.How far is it 【答案】6.C 7.E 8.B 9.D 10.A【导语】本对话是问去广播电台的路的情景。6.根据“Yes please. Could you tell me the way to the radio station.”可知,这里应该是问对方是否需要帮助,选项C“我能帮你吗?”符合,故选C。7.根据“About five miles.”可知,此处应该是问有多远,选项E“有多远?”符合,故选E。8.根据“About five miles.”以及“Which bus should I take ”可知,这里应该是建议对方坐公共汽车去那里,选项B“你最好坐公共汽车去那里。”符合,故选B。9.根据“About 30 minutes.”可知,这里应该是问到那里需要多久,选项D“到那里要多长时间?”符合,故选D。10.根据“Thanks for your help.”可知,这里应是回答不客气,选项A“不客气。”符合,故选A。(三)A: Our school wants some students for the School Day. Can you sing, David B: Sorry, I can’t. 11A: Wow, great! We need a guitar player. Well, Gina, what are you good at C: 12A: Yeah, great! Gina, can you play the drums C: 13 Mike is good at playing the drums.A: Mike, can you play the drums D: Yes, I can. 14A: It doesn’t matter. 15A.I can sing and I can also play the violin.B.Yes, I can play them very well.C.But I think I am good at playing the guitar.D.Boys and girls, please join us.E.But I can’t sing or dance.F.Yes, but I can not play well.G.Let’s make friends.【答案】11.C 12.A 13.F 14.E 15.D【导语】本文主要介绍了一些同学擅长的事情。11.根据“Wow, great! We need a guitar player”可知此处表示自己会弹吉他,选项C“但是我认为我擅长弹吉他”符合语境。故选C。12.根据“Gina, what are you good at ”可知此处介绍自己擅长什么,选A“我会唱歌,我也会拉小提琴”符合语境。故选A。13.根据“Mike is good at playing the drums.”可知自己不擅长打鼓,但是Mike擅长打鼓,选项F“是的,但是我打不好”符合语境。故选F。14.根据“It doesn’t matter”可知此处是介绍自己不会的事情,选项E“但是我不会唱歌跳舞”符合语境。故选E。15.根据“It doesn’t matter”可知此处是结语,要大家一起加入,选项D“男孩女孩们,请加入我们”符合语境。故选D。(四)Yang Le:Hi, Paul. 16Paul: Hi,Yang Le.I live in Qingshan Road.Yang Le: 17Paul: I live six miles(英里) from school.Yang Le: 18 Paul: By bike. Sometimes in my father’s car.Yang Le: 19Paul: About fifteen minutes.Yang Le: 20Paul: No, I don’t. It takes too much time.A.I like walking to school.B.Do you often stay at home C.How do you go to school D.Do you like walking to school E.Where do you live F.How long does it take you to get to school by bike G.How far do you live from school 【答案】16.E 17.G 18.C 19.F 20.D【分析】这是一组讨论日常生活的一组对话。16.根据I live in Qingshan Road.可知问住哪里;故选E17.根据I live six miles(英里) from school. 可知问离学校多远;故选G18.根据By bike. Sometimes in my father’s car.可知问怎么去上学;故选C19.根据About fifteen minutes.可知问用多长时间上学;故选F20.根据No, I don’t.可知是一般疑问句,根据 It takes too much time.应该是上学路上花的时间,和选项;故选D(五)A: Hi, Lucy! 21B: Well, I live near my school, so I get up at a quarter to seven. I never go to school late.A: Do you have breakfast at home B: Yes, 22A: When do you go to school B: 23 So I go to school at seven forty-five.A: 24B: I leave school at five past five and 25A.What time do you usually get up on weekdays B.I usually have some cakes and a glass of milk.C.Class begins at eight o’clock.D.I get home at five thirty.E.When do you play games F.I have lunch at school.G.When do you get home 【答案】21.A 22.B 23.C 24.G 25.D【分析】本篇对话谈论日常活动的时间。21.根据答语“Well, I live near my school, so I get up at a quarter to seven.”可知,空格问平日起床的时间,选项A“平日你通常几点起床”符合语境,故选A。22.上文“Do you have breakfast at home ”问早餐是否在家吃,根据答语“Yes”可以推断空格是陈述早餐吃什么,选项B“我通常吃一些蛋糕和一杯牛奶”符合语境,故选B。23.根据上文“When do you go to school ”可推断空格是回答上学的时间,选项C“八点开始上课”符合语境,故选C。24.根据答语“I leave school at five past five”可知,此处说明离校的时间,推断空格问什么时候到家,选项G“你什么时候到家”符合语境,故选G。25.根据上文“When do you get home”推断空格是说明到家的时间,选项D“我五点半到家”符合语境,故选D。(六)(Conversation between Mary and Helen)A: Hello, Helen!B: Hi, Mary.A: Helen, what are you doing B: 26A: Do you want to go shopping with me B: No, I’m watching a basketball game. 27(Conversation between Mary and Gina)A: Hi, Gina! 28C: I’m reading a book, but I don’t think it is interesting.A: 29C: That sounds good. 30A: Well, I think we can walk there.C: Good idea. Let’s go!A.What are you doing now B.I’m watching a game.C.What do you want to buy D.How can we go there E.Well, then do you want to go shopping with me F.It’s too boring!G.It is so exciting!【答案】26.B 27.G 28.A 29.E 30.D【导语】本文是两则对话,分别是Mary询问Helen和Gina在做什么。26.根据“what are you doing ”可知,空处是介绍自己正在做什么,B项“我在看比赛”符合语境,故选B。27.根据“No, I’m watching a basketball game.”可知,在看篮球比赛,空处应是在谈论比赛的情况,G项“太令人激动了”符合语境,故选G。28.根据“I’m reading a book,”可知,空处应是询问对方正在做什么。A项“你正在做什么”符合语境,故选A。29.根据“That sounds good. ”可知,空处应是建议做某事,E项“好吧,那你想和我一起去购物吗”符合语境,故选E。30.根据“Well, I think we can walk there.”可知,空处应是询问“怎么去那里”,D项“我们怎么去那儿”符合语境,故选D。(七)A: What time do you usually get up B: 31A: 32B: I eat breakfast at around seven.A: And you go home at... B: 33A: What do you do in the evening B: 34A: 35B: I usually go to bed at nine.A.I go to school at seven.B.Five o’clock. Then I run around six.C.What time do you usually eat breakfast D.Four fifteen in the afternoon.E.What time do you go to bed F.Do you usually eat breakfast G.I do my homework.【答案】31.B 32.C 33.D 34.G 35.E【导语】本文是一组对话,主要谈论日常生活情况。31.根据问题“What time do you usually get up ”可知,空处应是回答起床的时间。选项B“五点钟。然后我六点左右跑步”符合情景。故选B。32.根据答语“I eat breakfast at around seven.”可知,空处应是问几点吃早饭。选项C“你通常什么时候吃早餐”符合情景。故选C。33.承接上句“And you go home at... ”情景可知,空处应是说回家的时间。选项D“下午四点十五分”符合情景。故选D。34.根据问题“What do you do in the evening ”可知,空处应是回答晚上做的事情。选项G“我做作业”符合情景。故选G。35.根据答语“I usually go to bed at nine.”可知,空处应是问几点睡觉。选项E“你几点睡觉”符合情景。故选E。(八)A: Hello! This is Mike.B: Hello, Mike! It’s Jerry. 36A: I’m playing chess with my dad. What about you B: Not much.A: Oh! 37B: Yes, he is.A: What’s he doing B: 38A: Well, why don’t we three go to the sports club to play basketball this afternoon B: That sounds great. 39A: Sure. Let’s meet at my home first. 40B: OK. See you then.A.What can you do B.What are you doing C.Come at half past one.D.Can I ask Bob to join us E.Where is the sports club F.He’s playing with his dog.G.Is your brother Henry at home 【答案】36.B 37.G 38.F 39.D 40.C【导语】本文主要是AB两人在打电话,他们在询问对方在做什么,并询问B的弟弟在做什么,他们最后决定去打篮球。36.根据下文“I’m playing chess with my dad.”可知,上文是问A在做什么,选项B“你在做什么?”符合题意,故选B。37.根据下文“Yes, he is.”可知,上文是一般疑问句,选项G“你哥哥Henry在家吗?” 符合题意,故选G。38.根据上文“What’s he doing ”可知,此处是询问他在做什么,选项F“他在和他的狗玩”,符合题意,故选F。39.根据下文“Sure. Let’s meet at my home first.”可知,上文应该征求建议,选项D“我可以请Bob加入我们吗?”符合题意,故选D。40.根据下文“OK. See you then.”可知,上文是见面的时间点。选项C“一点半来。”符合题意,故选C。(九)A: Excuse me. Can you tell me how to get to Manda Shopping Mall B: Yes. 41 A: Take the No. 60 bus OK. 42B: It takes about 50 minutes. It is a little far from here. 43A: Get there by subway It's a good idea. 44 B: It is around 2 kilometers.A: Thank you very much.B: 45A.You're welcome.B.How long does it take to get there C.You can take the No. 60 bus.D.How far is it from here to the nearest subway station E.You can get there by subway.【答案】41.C 42.B 43.E 44.D 45.A【分析】本文是A和B的一组问路对话,包括坐哪路公交,花费多长时间,有多远等。41.根据下句“Take the No. 60 bus ”可知,空处应是建议乘坐60路公交车。选项C“你可以坐60路公交车。”符合情景。故选C。42.根据下句“It takes about 50 minutes.”可知,空处应是询问要花费多长时间。选项B“到达那里要花费多久?”符合情景。故选B。43.根据下句“Get there by subway ”可知,空处应是建议也可以乘坐地铁到那。选项E“你可以坐地铁去。”符合情景。故选E。44.根据下句“It is around 2 kilometers.”可知,空处应是询问距离。选项D“从这里到最近的地铁站有多远?”符合情景。故选D。45.根据上句“Thank you very much.”可知,答语应是“不客气”。选项A“不客气”符合情景。故选A。(十)A: Hello, this is Jane.B: Hi, Jane. This is Peter.A: Oh, Peter. 46B: I'm watching a TV show.A: 47B: No, it's kind of boring. 48A: I'm doing my homework.B: 49A: No, not too much.B: 50A: That sounds good. See you.B: See you then.A.Do you have lots of homework to do B.What is your brother doing C.Let's go to the zoo after you finish your homework.D.What are you doing now E.What about you F.Is it interesting G.Let's meet at three o'clock.【答案】46.D 47.F 48.E 49.A 50.C【分析】这个对话是Jane.和 Peter.的一组对话,他们在询问对方现在正在做什么,最后他们决定完成做作业之后去动物园。46.根据下文“I'm watching a TV show.”我正在看电视。可知上文是在问“What are you doing now ”现在你正在做什么?故选D。47.根据下文“No, it's kind of boring.”不,他有点无聊。可知上文是在问“Is it interesting ”它有趣吗?故选F。48.根据下文“I'm doing my homework.”我正在做我的作业。可知上文是在问“What about you ”你呢,你在做什么?故选E。49.根据下文“No, not too much.”不,不是很多。可知上文是在问“Do you have lots of homework to do ”你有许多作业要做吗?故选A。50.根据下文“That sounds good. See you.”那听起来不错,再见。可知上文是“Let's go to the zoo after you finish your homework.” 做完作业后我们去动物园吧。故选C。21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com)" 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源预览