【模拟测】【浙江专用】2025春外研版七年级下学期期中模拟考试英语试卷(原卷+解析卷+听力音频及原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

【模拟测】【浙江专用】2025春外研版七年级下学期期中模拟考试英语试卷(原卷+解析卷+听力音频及原文)

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
2025春外研版七年级下学期期中模拟考试英语试卷
本试卷满分120分,考试时间100分钟
测试范围:Units1-3
姓名:___________班级:___________得分:___________
第一部分 听力(共三节,满分20分)
第一节 听小对话,从A、B、C三个选项中选出正确的选项,回答问题。(共5小题,每小题1分,满分5分)
( )1.How often does Jim exercise
A.Once a day. B.Twice a day. C.Once a week.
【答案】A
【听力】A:Hi Jim, do you usually exercise in the morning
B:Yes, every morning.
( )2.How often does Jim exercise
A.Once a day. B.Twice a day. C.Once a week.
【答案】A
【听力】W:Hi, Jim! Do you usually exercise in the morning
M:Yes, every morning.
( )3.How much milk do the speakers need
A.About two spoons. B.About one cup. C.About two cups.
【答案】B
【听力】W:How much milk do we need
M:About one cup. And we also need three bananas and two cups of sugar.
( )4.Who taught Nancy how to make a fruit salad
A.Nancy’s grandmother. B.Nancy’s father. C.Nancy’s mother.
【答案】C
【听力】M:Do you know how to make a fruit salad, Nancy
W:Yes, I do. My mom taught me how to make it last year.
( )5.How does Tom feel today
A.Tired. B.Sad. C.Happy.
【答案】C
【听力】A:You look so happy today, Tom.
B:Yes. I’ll make a trip to London tomorrow.
第二节 听长对话,从A、B、C三个选项中选出正确的选项,回答问题。(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)
听下面一段较长对话,回答6、7两个问题。
( )6.Who told Kevin the story
A.His Chinese teacher. B.His English teacher. C.His history teacher.
( )7.What lesson did Kevin learn from the story
A.Money can’t buy happiness.
B.The more we have, the happier we are.
C.We should be happy with what we have.
【答案】6.A 7.C
【听力】W:Hi, Kevin. Kevin!
M:Sorry, Maria. I didn’t hear you because I was lost in this interesting story.
W:What story is it
M:The Shirt of a Happy Man. We know this story in our Chinese class today.
W:Why do you like this story
M:Well, because it is not only a great story with a surprising ending, but it’s also very meaningful.
W:So what did you learn from the story
M:It taught me that we should be happy with what we have.
听下面一段较长对话,回答8~10三个问题。
( )8.Where is Tony now
A.In the library. B.In the classroom. C.On the playground.
( )9.When is the tennis game
A.Next Monday. B.Next Tuesday. C.Next Friday.
( )10.How long does Tony train every day
A.For about 1 hour. B.For about 2 hours. C.For about 3 hours.
【答案】8.C 9.B 10.C
【听力】A:Hi, Alex, where is Tony I can’t find him in our classroom.
B:He is training for the tennis game on the playground .
A:When is the tennis game
B :Next Tuesday.
A:How long does he train every day
B:For about three hours.
A:He works so hard. I believe he can win the game for our class.
B:I also think so.
第三节 听下面一段独白,从A、B、C三个选项中选出正确的选项,回答问题。(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)
( )11.When do Americans usually have breakfast
A.After eight o’clock in the morning.
B.At eight o’clock in the morning.
C.Before eight o’clock in the morning.
( )12.What do Americans have for breakfast
A.Eggs. B.Milk. C.Potatoes.
( )13.What is the main meal in a day
A.Breakfast. B.Lunch. C.Supper.
( )14.Where do Americans usually have supper
A.At home. B.In the office. C.At the restaurant.
( )15.What comes last when Americans have supper
A.Dessert. B.Drinks. C.Meat.
【答案】11.C 12.A 13.C 14.A 15.A
【听力】Americans usually eat three meals a day. Breakfast usually comes before eight o’clock in the morning. They usually have eggs, some meat, bread, fruit juice and coffee. Lunch is between twelve o’clock and one o’clock. It is like a light meal and working people must take lunch with them or have it near their workplace. Children at school take sandwiches, fruit, and cookies with them or eat at school. Supper, the main meal, is between six o’clock and eight o’clock in the evening. People cook it carefully. They may have beef, chicken, turkey or duck. They may also have potatoes, rice, vegetables or salad. The drink is coffee, tea or milk. Then comes the dessert.
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节 阅读理解(共15小题,每小题2分,满分30分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
RESTAURANT
Welcome to House of Dumplings. We serve (提供) delicious dumplings at good prices. Here are some of our specials.
Special 1Only for kids Mini dumplings (Tomatoes and beef) $15 for each bowl and half price for a second one.
Special 2Handmade (手工制作的) dumplings (Beef and carrots) $20 for a medium bowl and $25 for a large bowl.
Special 3Vegetable dumplings (Potatoes and cabbages) $18 for a medium bowl and $22 for a large bowl.
( )16.Only children can order ________ in House of Dumplings.
A.mini dumplings B.handmade dumplings
C.special dumplings D.vegetable dumplings
( )17.There are ________ in vegetable dumplings.
A.tomatoes and beef B.beef and carrots
C.potatoes and cabbages D.mutton and carrots
( )18.You should pay ________ dollars for a medium bowl of handmade dumplings and two bowls of mini dumplings.
A.48 B.30.5 C.42.5 D.38
【答案】16.A 17.C 18.C
【解析】本文是一篇应用文。本文是一则介绍饺子店特色菜的广告。
16.细节理解题。根据Special 1介绍中的“Only for kids”和“Mini dumplings”可知,只有儿童可以在这家店点迷你饺子。故选A。
17.细节理解题。根据Special 3介绍中的“Vegetable dumplings (Potatoes and cabbages)”可知,蔬菜饺子里有土豆和卷心菜。故选C。
18.细节理解题。根据Special 1中提到的迷你饺子的价格“$15 for each bowl and half price for a second one.”可知,一碗迷你饺子15美元,第二碗半价;根据Special 2中提到的手工饺子的价格“$20 for a medium bowl and $25 for a large bowl.”可知,中碗的手工饺子的价格是20美元。根据题干中的“一份中碗的手工饺子和两碗迷你饺子”可知,对应的计算公式是15+7.5+20=42.5美元。故选C。
B
What is your favourite food Most older people answer “meat or chicken with cooked vegetables and salad”. But most kids say that their favourite foods are hamburgers, chips, pizza and sandwiches. We call this kind of food fast food.
It is called fast food because it doesn’t take a long time to cook. In most restaurants, people wait for about 20 minutes to get food. But in fast-food restaurants, you can get food in only five minutes.
Many people think that fast food isn’t healthy, but this isn’t always true. It’s important to know what makes food healthy. For example, too much fried food isn’t healthy, so it’s a good idea to mix fried foods with vegetables and juice. Have pizza sometimes if you like it, but eat it with a salad and juice.
A healthier fast-food option is shawarma, a popular dish originally from the Middle East. This is a very good choice if you want to get something quickly. Sandwiches are also healthy, but it’s important to eat them only in clean restaurants.
Sometimes, it’s all right to have a sweet dessert at the end of your meal, but don’t always eat cakes, ice cream and sweets. Choose fresh fruits sometimes. They’re very healthy and tasty, too!
( )19.How does the writer start the passage
A.By asking a question. B.By giving an example.
C.By telling a story. D.By stating a fact.
( )20.What’s the advantage of fast food
A.It is easy to eat. B.It is very cheap.
C.It is quick to get. D.It tastes better.
( )21.Which of the following is TRUE about fast food
A.It is always unhealthy. B.It should never be eaten.
C.It is only for children. D.It can be part of a balanced diet.
( )22.Where might you find this passage
A.In a cookbook. B.In a health magazine.
C.In a restaurant menu. D.In a science textbook.
【答案】19.A 20.C 21.D 22.B
【解析】本文主要讨论了快餐和健康饮食的关系,并提供了一些饮食建议。
19.推理判断题。根据“What is your favourite food ”可知作者通过这个问题引入话题,吸引读者注意力。故选A。
20.细节理解题。根据第二段的“In most restaurants, people wait for about 20 minutes to get food. But in fast-food restaurants, you can get food in only five minutes.”可知,快餐的主要优势是获取速度快。故选C。
21.推理判断题。根据第三段“Many people think that fast food isn’t healthy, but this isn’t always true.”及文章第三段关于如何使快餐更健康的建议可知,快餐可以成为均衡饮食的一部分。故选D。
22.推理判断题。这篇文章主要讨论了快餐和健康饮食的关系,并提供了一些饮食建议。这种内容最可能出现在健康杂志中。故选B。
C
Adapted (改编) from a true story happened in Japan in 1925, a moving (感人的) film Hachiko has been on since March 31, 2023 in China. It tells a story about a dog who spends all his life waiting for the return of his master.
The college professor (教授) Chen Jingxiu (acted by Feng Xiaogang) finds a homeless puppy and takes it home. He names it Hachi (Batong in Chinese). Hachi becomes a menber of Chen’s family and grows from a puppy into a big Chinese rural dog (中华田园犬). They get on well with each other. Every day, Hachi goes to the station with Chen and waits patiently for his return. Later Chen’s son and daughter leave for big cities one by one. Hachi lives with the couple and makes them happy every day. Unluckily, Chen suddenly dies of illness. His wife is so sad that she leaves home too. But Hachi still goes to the station to wait for his master and also remembers to bring the newspaper home every day. Day after day and year after year, Hachi keeps watching the old house and waiting for Chen’s return.
The film tells us that we should never forget anyone we love and always value what we have.
Besides, we should also learn to treat our pets well because they are both our friends and our family members.
( )23.The film Hachiko is _________.
A.a story about a dog B.a story about a man
C.a story about a cat D.a story about a woman
( )24.According to the passage, which of the following is the RIGHT order
① Hachi makes Chen’s life happy. ② Chen Jingxiu takes Hachi home.
③ Hachi keeps watching the old house alone. ④ Chen Jingxiu dies of illness.
A.① ② ③ ④ B.① ③ ② ④ C.② ① ③ ④ D.② ① ④ ③
( )25.We can infer (推断) from the passage that _________.
A.Hachiko is a moving film B.Hachi is a member of Chen’s family
C.Hachi is loyal (忠诚的) to his master D.Chen’s wife feels sad about Chen’s death
( )26.Where can you read the passage
A.In a science book. B.In a film guide (指南).
C.In a sports magazine. D.In a history book.
【答案】23.A 24.D 25.C 26.B
【解析】本文是一篇记叙文。这部感人电影《忠犬八公》自2023年3月31日起在中国上映,改编自1925年日本的真实故事,影片讲述了一只狗八公用一生等待主人归来的故事。
23.细节理解题。根据第一段 “It tells a story about a dog who spends all his life waiting for the return of his master.” 可知,电影《忠犬八公》是关于一只狗的故事。故选 A。
24.细节理解题。根据第二段“and takes it home…makes them happy every day. Unluckily, Chen suddenly dies of illness… Day after day and year after year, Hachi keeps watching the old house and waiting for Chen's return. 可知,把它带回家……让他们每天都很开心。不幸的是,陈突然死于疾病……日复一日,年复一年,八公一直看着老房子,等待着陈的归来,由此可知,正确顺序是②①④③。故选D。
25.推理判断题。根据第二段“But Hachi still goes to the station to wait for his master and also remembers to bring the newspaper home every day. Day after day and year after year, Hachi keeps watching the old house and waiting for Chen's return.”可知,八公仍然去车站等他的主人,也记得每天把报纸带回家。日复一日,年复一年,八公一直看着老房子,等待着陈的归来,由此可推断,八公对主人是忠诚的。故选C。
26.推理判断题。根据第一段“Adapted from a true story happened in Japan in 1925, a moving film Hachiko has been on since March 31, 2023 in China.”可知,电影《忠犬八公》改编自1925年发生在日本的一个真实故事,于2023年3月31日在中国上映,由此可知,文章是介绍电影的,所以来自电影指南。故选B。
D
We know exercise is important in our life. Everyone needs to exercise. Doctors say doing sports is beneficial to us. Sports can make our body strong. Children should also do some sports. It’s good for them. If children often do sports, they can be stronger and taller. Doing sports is easy. Here is some advice for you.
You can walk, run or only jump. These are easy ways. Every day you walk to the classroom and every week you have PE class.
Don’t do sports too much at a time. Try all kinds of sports and look for one, two or even three sports you like. If people exercise for an hour every day, they will have better sleep and more energy (能量).
You can also exercise at a gym or on the sports field. In the gym, you can play basketball, play tennis or play badminton. After school, you can run or play football on the sports field. Exercise can be fun. It can make you happy.
Friends can exercise together. You can do sports with your friends at any place you like. You can also join the running club together.
As you can see, you can try different ways to do exercise. And just do it!
( )27.Why should children do sports
A.Because it makes them clever. B.Because it makes them run quickly.
C.Because it is good for health. D.Because it is easy for children.
( )28.What is the meaning of the underlined word “beneficial” in the passage
A.Unusual. B.Interesting. C.Safe. D.Helpful.
( )29.What’s the structure of the passage
A. B. C. D.
( )30.What’s the main idea of this passage
A.There are many easy ways to do sports.
B.Exercise helps you have better sleep and more energy.
C.People can exercise at many places.
D.It is interesting to exercise with friends.
【答案】27.C 28.D 29.C 30.A
【解析】本文主要对进行体育锻炼给出了建议,呼吁人们进行运动,提升个人健康水平。
27.推理判断题。根据“Children should also do some sports. It’s good for them. If children often do sports, they can be stronger and taller.”可知,做运动对孩子健康有利,故选C。
28.词句猜测题。根据后面的“Sports can make our body strong.”可知,运动对我们的身体健康有益处,那么“beneficial”应该是表达“有益的”,选项D的“有帮助的”与之意思相近,故选D。
29.篇章结构题。文章第一段讲了运动的益处并引出运动建议,第二至五段讲了五条运动建议,第六段呼吁人们运动起来,所以文章是总分总结构,故选C。
30.主旨大意题。通读文章可知具体讲了关于体育运动的建议,选项A“做运动有很多简单的方法”符合主题。故选A。
第二节 任务型阅读(共5小题,每小题2分,满分10分)
阅读下面短文,根据其内容完成表格中所缺的信息,每空一词。
Do you know “flying fish” Guo Jincheng He is a great swimmer from Hebei.
Guo jincheng loses both his arms when he is six and he becomes quiet. His father cares much about him and then thinks of an idea. He encourages Guo to try swimming.
At the age of 12, Guo joins the swimming team. At first, it’s hard for him to put on and take off his uniform. And he can’t eat food at the table. Luckily, with the help of his teachers and teammates (队员), he can do these things on his own later.
Training (训练) with no arms is also a big problem, because it is hard for Guo to keep balance (平衡). He practises for over six hours every day. After routine training exercise (日常训练), he still keeps practising. When he swims, he never thinks about other things. Sometimes, Guo even forgets to eat. He only wants to reach his daily goal.
Guo hard work pays off (得到回报). He gets six medals (奖牌) at the Paris Paralympic Games (残奥会).
Guo’s story encourages people all over the world. Guo loses his arms, but he never says never. His daily training is very hard, but he always keeps practising. Guo shows us that everyone can do hard things if they don’t stop trying.
A great swimmer—Guo Jincheng
What Guo does What Guo is like
At age 6 ☆He loses his arms. ☆He becomes 31 . ☆He is unlucky.
After join the team ☆ He has many challenges (挑战). It’s not 32 for him to change clothes, eat at the table and keep balance in the water. ☆He practices for a 33 time every day. ☆He is hard-working. ☆He reaches (达到) his 34 and never gives up.
At the games ☆He wins 6 medals. ☆He is called a “flying fish” ☆He is a successful swimmer. ☆His story 35 people all over the world.
【答案】31.quiet 32.easy 33.long 34.goal 35.encourages
【解析】本文主要讲述了来自河北的无臂游泳运动员郭金成的励志故事。
31.根据“He is a great swimmer from Hebei. Guo jincheng loses both his arms when he is six and he becomes quiet.”可知,他失去双臂后变得安静的,故填quiet。
32.根据“At first, it’s hard for him to put on and take off his uniform. And he can’t eat food at the table. Training with no arms is also a big problem, because it is hard for Guo to keep balance.”可知,hard表示“困难的” ,也就是not easy,故填easy。
33.根据“He practises for over six hours every day.”可知,他每天训练超过六个小时,说明训练时间长,故填long。
34.根据“When he swims, he never thinks about other things. Sometimes, Guo even forgets to eat. He only wants to reach his daily goal.”可知,他游泳时只想着达到自己的目标,所以这里应填目标”。故填goal。
35.根据“Guo’s story encourages people all over the world.”可知,这里应填encourages,主语His story是第三人称单数,所以动词用第三人称单数形式。故填encourages。
第三部分语言运用(共三节,满分40分)
第一节 完形填空(共15小题,每小题1分,满分15分)
A lot of people think that health is the key to happiness. Do you want to be healthy Then you’d better know some ways to keep fit.
First, eating 36 is very important. We should eat different kinds of food. For breakfast, we can have some bread, milk and eggs. They can give us enough 37 to start a new day. For lunch and dinner, we should have more vegetables and 38 . Meat is also necessary but we shouldn’t eat too 39 of it. We should also drink enough water every day. It helps our body work 40 .
Second, we should do some exercise regularly. We can choose the exercise we like. Some people like running, some like 41 rope, and others like playing ball games. Exercise can make our body 42 and strong.
Third, we should have good living 43 . We should go to bed and get up early. Staying up late is 44 for our health. We should also keep our living environment clean. A clean place can make us feel 45 and comfortable.
Fourth, we should keep a good 46 . When we are happy, our body will be in a good state. But if we are always 47 , it will affect our health. We should learn to deal with stress and problems in a right way.
Finally, we can use some 48 to help us keep fit. For example, there are some fitness apps that can record our exercise and diet. They can give us some 49 on how to keep fit.
In conclusion, keeping fit needs our 50 effort. Let’s take action and be healthy!
( )36.A.quickly B.slowly C.well D.badly
( )37.A.energy B.time C.money D.space
( )38.A.fruits B.candies C.chips D.cookies
( )39.A.many B.much C.few D.little
( )40.A.badly B.hardly C.smoothly D.quickly
( )41.A.making B.jumping C.doing D.having
( )42.A.weak B.thin C.fat D.active
( )43.A.ideas B.rules C.habits D.plans
( )44.A.good B.bad C.useful D.helpful
( )45.A.sad B.bored C.happy D.angry
( )46.A.mood B.look C.taste D.smell
( )47.A.happy B.excited C.stressed D.relaxed
( )48.A.books B.tools C.clothes D.toys
( )49.A.advice B.news C.stories D.jokes
( )50.A.whole B.all C.total D.full
【答案】36.C 37.A 38.A 39.B 40.C 41.B 42.D 43.C 44.B 45.C 46.A 47.C 48.B 49.A 50.A
【解析】本文主要介绍了保持健康的几种方法,包括合理饮食、定期锻炼、良好的生活习惯、保持积极心态以及使用一些工具来帮助健身。
36.句意:首先,吃得好非常重要。
quickly快地;slowly慢地;well好地;badly糟糕地。根据“For breakfast, we can have some bread, milk and eggs.”可知,此处指早餐吃得好,营养全面。故选C。
37.句意:它们可以给我们足够的能量开始新的一天。
energy能量;time时间;money金钱;space 空间。根据“to start a new day”可知,早餐能提供开始新一天的能量。故选A。
38.句意:午餐和晚餐我们应该多吃蔬菜和水果。
fruits水果;candies糖果;chips薯片;cookies饼干。根据“we should have more vegetables”可知,水果是健康饮食的一部分。故选A。
39.句意:肉也是必要的,但我们不应该吃太多。
many许多;much许多;few很少;little很少。根据“Meat is also necessary but we shouldn’t eat too”可知,应适量吃肉,不要吃太多。meat是不可数名词,用much修饰。故选B。
40.句意:它帮助我们的身体顺利运作。
badly糟糕地;hardly几乎不;smoothly顺利地;quickly快速地。根据“It helps our body”可知,水对身体功能有促进作用,能让身体顺利工作。故选C。
41.句意:有些人喜欢跑步,有些人喜欢跳绳。
making制作;jumping跳跃;doing做;having拥有。根据“rope”可知,此处指跳绳。故选B。
42.句意:锻炼可以使我们的身体活跃和强壮。
weak虚弱的;thin瘦的;fat胖的;active活跃的。根据“and strong”可知,此处指锻炼对身体的好处是使身体活跃。故选D。
43.句意:第三,我们应该有良好的生活习惯。
ideas想法;rules规则;habits习惯;plans 计划。根据“We should go to bed and get up early.”可知,早睡属于好的生活习惯。故选C。
44.句意:熬夜对我们的健康有害。
good好的;bad坏的;useful有用的;helpful有帮助的。根据“We should go to bed and get up early.”可知,熬夜是不好的。故选B。
45.句意:一个干净的地方可以让我们感到快乐和舒适。
sad悲伤的;bored无聊的;happy快乐的;angry生气的。根据“comfortable”可知,干净的地方对我们有好处。故选C。
46.句意:我们应该保持良好的心情。
mood心情;look外貌;taste味道;smell气味。根据“When we are happy”可知,此处指保持好的情绪。故选A。
47.句意:但如果我们总是感到压力,它会影响我们的健康。
happy快乐的;excited兴奋的;stressed有压力的;relaxed放松的。根据“it will affect our health”可知,压力会影响健康。故选C。
48.句意:最后,我们可以使用一些工具来帮助我们保持健康。
books书;tools工具;clothes衣服;toys玩具。根据“there are some fitness apps”可知,健身应用程序属于工具。故选B。
49.句意:它们可以给我们一些关于如何保持健康的建议。
advice建议;news新闻;stories故事;jokes笑话。根据“there are some fitness apps that can record our exercise and diet.”和常识可知,健身应用程序会提供建议。故选A。
50.句意:总之,保持健康需要我们全部的努力。
whole全部的,强调整体,位于冠词、指示代词、物主代词及名词所有格之后 ;all所有的,位于定冠词、指示代词、物主代词及名词所有格之前 ;total总的,常用于表示数量;full满的。空处位于形容词性物主代词之后,且表示保持健康需要持续整体的努力,用whole。故选A。
第二节 词汇运用(共15小题,每小题1分,满分15分)
阅读下面的短文,从方框中选择适当的词,并用其正确形式填空。
wish long luck candle bring
What would people like to eat on their birthdays The answers would be different in different countries.
In many countries, people have birthday cakes with 51 . The number of candles is the birthday person’s age. The birthday person must make a 52 and blow out the candles. If he or she blows out all the candles in one go, the wish will come true. In the UK, people sometimes put a candy in a birthday cake. The person who eats the candy is 53 .
In China, it is getting popular to have cake on people’s birthdays. But many people still eat very long noodles for their birthdays. They never cut up the noodles because the 54 noodles are a symbol of a long life. In some places, Chinese people also eat eggs on their birthdays. They are a symbol of happiness and good luck.
All of these birthday foods may be different, but the idea is the same. They 55 good luck to the birthday person.
【答案】51.candles 52.wish 53.lucky 54.long 55.bring
【解析】本文主要讲述了不同国家人们在生日时喜欢吃什么。
51.(1)题详解: 句意:在很多地方,人们吃插有蜡烛的蛋糕。根据下文“The number of candles is the person’s age.”,结合备选词可知,此处是指带有蜡烛的蛋糕,应用复数名词candles。故填candles。
52.(2)题详解: 句意:过生日的人必须许个愿并把蜡烛吹灭。根据“The birthday person must make a…and blow out the candles.”,结合备选词可知,make a wish,动词短语,意为“许愿”符合语境,所以此处应用wish,故填wish。
53.(3)题详解: 句意:吃到糖果的孩子是幸运的。根据“The child with the candy is…”,结合备选词可知,此处是指有糖果的孩子是幸运的。空格前为is,后加形容词作表语,luck的形容词为lucky,意为“幸运的”符合语境。故填lucky。
54.(4)题详解: 句意:他们从不把面条切开,因为长长的面条是长寿的象征。根据横线后“a symbol of long life”,结合备选词可知,此处是指长的面条,空格后noodles为名词,此处应用形容词修饰名词作定语,应用long,意为“长的”符合语境。故填long。
55.(5)题详解: 句意:它们给过生日的人带来好运。分析句子可知此处为谓语动词,根据横线后“good luck”,结合备选词可知,此处是指它们会带来好运,句子时态为一般现在时,主语为they,谓语动词应用动词原形bring,意为“带来”符合语境。故填bring。
29.许多国家的人过生日时会吃带“蜡烛”的生日蛋糕,根据空后的The number of candles可知,此处要填candle的复数形式。
30.过生日的人必须许愿和吹蜡烛,make a wish意为“许愿”,所缺的词是wish。
31.吃到糖的人是“幸运的”,lucky符合题意。
32.“长的”面条是长寿的象征,所缺的词是long。
33.它们给过生日的人“带来”好运,bring符合题意。
根据短文内容和括号内所给汉语意思,写出空白处各单词的正确形式 (每空限填一词)。
Michael Platte is 12-year old boy. He is from the US A.He can make cupcakes by 56 (他自己). He always makes cupcakes on Sunday afternoon. Then he 57 (选择) the good ones and takes them to his classmates the next morning. They say the cupcakes are nice.
One day, Michael was 58 (惊讶的) to see a boy standing in front of a cake store. He stood there and 59 (微笑) at Michael for a long time. He was from a shelter (收容所). He 60 (站立) still and watched a big cake. The boy loved it very much. Michael wanted to help 61 (更多) children like the boy. 62 (最后), with his family’s help, Michael had a small cupcake store 63 (叫做) Michael’s Desserts.
When Michael sells one cupcake, he gives $0.5 to the shelter. And every 64 (周末), he gives about $15 to it. It’s not much money, but his small act of kindness (善举) can help the 65 (贫穷的).
【答案】56.himself 57.chooses 58.surprised 59.smiled 60.stood 61.more 62.Finally 63.called/named 64.weekend 65.poor
【解析】本文讲述了12岁的男孩迈克尔通过制作和销售纸杯蛋糕来帮助贫困儿童的故事。
56.句意:他可以自己做纸杯蛋糕。“他自己”用himself,反身代词作宾语。故填himself。
57.句意:然后他选择好的纸杯蛋糕并在第二天早上带给他的同学。根据“and takes them to his classmates”可知,此句时态为一般现在时。空处位于主语he后,填动词三单形式作谓语。“选择”用choose,动词,三单形式为chooses。故填chooses。
58.句意:一天,迈克尔惊讶地看到一个男孩站在一家蛋糕店前。空处位于was后,修饰人,用形容词作表语。“惊讶的”用surprised,修饰人的形容词。故填surprised。
59.句意:他站在那里对迈克尔微笑了很长时间。根据“He stood there”可知,此句时态为一般过去时。空处与stood作并列谓语,填动词过去式。“微笑”用smile,动词,过去式为smiled。故填smiled。
60.句意:他静静地站着,看着一个大蛋糕。根据“and watched a big cake”可知,此句时态为一般过去时。空处位于主语He后,填动词过去式作谓语。“站立”用stand,动词,过去式为stood。故填stood。
61.句意:迈克尔想帮助更多像这个男孩一样的儿童。“更多”用more,修饰名词children。故填more。
62.句意:最后,在家人的帮助下,迈克尔开了一家小纸杯蛋糕店。“最后”用finally,副词,位于句首,首字母大写。故填Finally。
63.句意:这家店叫做迈克尔甜点。“叫做”用call或name,动词,此处用过去分词作后置定语修饰store,表示“被叫做……的”。call的过去分词为called,name的过去分词为named。故填called/named。
64.句意:每个周末,他都会给收容所大约15美元。“周末”用weekend,可数名词,位于every后,用单数名词。故填weekend。
65.句意:钱不多,但他的小小善举可以帮助穷人。“贫穷的”用poor,形容词,前加the,表示穷人。故填poor。
第三节 语法填空(共10小题,每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,在空白处填入一个恰当的词或填入括号中所给单词的正确形式。
It was a cool Friday night. Maria was studying for exams at home. She needed to get the best grades possible. She was in a university 66 two years. She looked up at the clock on the wall. It was going to 67 eight o’clock soon.
Mike was not home. He called Maria earlier, and told her he was working late tonight. Maria did not like being alone at home. She tried not to think about it. Maria paid attention 68 reading her history textbook. Her favourite part of history was Western civilization.
Thirty minutes 69 (pass). She stopped reading and looked up at the clock again. It was now eight thirty. She got out of her chair and stretched (伸展) her legs. Her stomach then started to grumble (咕咕叫). “When was the last time I ate ” she asked 70 (she) in her head. 71 (study) for all those hours made her forget to eat.
She 72 (sudden) felt like eating something. She was 73 (hunger). She looked inside the fridge and found there wasn’t 74 (something) to eat inside. She decided 75 (go) out and eat. She drove to the nearest fast-food restaurant. She ordered something delicious and enjoyed it immediately.
【答案】66.for 67.be 68.to 69.passed 70.herself 71.Studying 72.suddenly 73.hungry 74.anything 75.to go
【解析】本文讲述了一个名叫Maria的女生在一个凉爽的周五晚上在家为考试努力学习的故事。
66.句意:她在大学已经待了两年。空后是一段时间,介词常用for。故填for。
67.句意:很快就到八点了。be going to后跟动词原形。此处是主系表结构,所以应用be动词原形。故填be。
68.句意:Maria专注于阅读她的历史教科书。pay attention to“关注”,是动词短语。故填to。
69.句意:三十分钟过去了。根据“She stopped”可知,句子是一般过去时,pass用过去式。故填passed。
70.句意:她在心里问自己。主语是宾语都是第三人称she,所以宾语应用反身代词。故填herself。
71.句意:学习了这么长时间让她忘记了吃饭。空处指作主语,应用动名词形式。故填Studying。
72.句意:她突然想吃点东西。sudden是形容词,这里修饰动词,应用副词。故填suddenly。
73.句意:她饿了。空处作表语,应用形容词hungry“饥饿的”。故填hungry。
74.句意:她看了看冰箱,发现里面没有什么可吃的。something一般用于肯定句,此处是否定句,应用anything。故填anything。
75.句意:她决定出去吃饭。decide to do sth“决定做某事”,动词短语。故填to go。
第四部分 书面表达(共1小题,满分20分)
76.幸福是获得成功,是给予,是成长……你校英语校报正在开展以“幸福”为主题的征文活动。假如你是李辉,请你用英文,以“Happiness in My Life”为题,写一篇短文投稿,表达你对幸福的正确理解。
提示:
(1)你对幸福的理解;
(2)描述一件令你感到幸福的事情 (需要交代时间、地点、过程与感受);
(3)针对此事发表简单的看法和感想。
要求:
(1)语意连贯、层次清晰;
(2)词数70左右。
Happiness in My Life
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
【答案】
Happiness in My Life
Happiness is important in our lives. In fact, I think happiness springs from love in our hearts.
I’ll never forget an experience. Once, I had a bad mark in a maths exam. I was nervous and afraid to meet my parents. But when I got back home, my parents knew what happened, and they said to me, “It doesn’t matter. Remember we’ll always be beside you when you need help. We believe you can do better next time.” This touched me greatly and I decided to work harder. At last, I made great progress.
I feel happy. Whenever I’m in trouble, I can feel my parents’ love. I want to be a good child and the pride of my parents.
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)中小学教育资源及组卷应用平台
2025春外研版七年级下学期期中模拟考试英语试卷
本试卷满分120分,考试时间100分钟
测试范围:Units1-3
姓名:___________班级:___________得分:___________
第一部分 听力(共三节,满分20分)
第一节 听小对话,从A、B、C三个选项中选出正确的选项,回答问题。(共5小题,每小题1分,满分5分)
( )1.How often does Jim exercise
A.Once a day. B.Twice a day. C.Once a week.
( )2.How often does Jim exercise
A.Once a day. B.Twice a day. C.Once a week.
( )3.How much milk do the speakers need
A.About two spoons. B.About one cup. C.About two cups.
( )4.Who taught Nancy how to make a fruit salad
A.Nancy’s grandmother. B.Nancy’s father. C.Nancy’s mother.
( )5.How does Tom feel today
A.Tired. B.Sad. C.Happy.
第二节 听长对话,从A、B、C三个选项中选出正确的选项,回答问题。(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)
听下面一段较长对话,回答6、7两个问题。
( )6.Who told Kevin the story
A.His Chinese teacher. B.His English teacher. C.His history teacher.
( )7.What lesson did Kevin learn from the story
A.Money can’t buy happiness.
B.The more we have, the happier we are.
C.We should be happy with what we have.
听下面一段较长对话,回答8~10三个问题。
( )8.Where is Tony now
A.In the library. B.In the classroom. C.On the playground.
( )9.When is the tennis game
A.Next Monday. B.Next Tuesday. C.Next Friday.
( )10.How long does Tony train every day
A.For about 1 hour. B.For about 2 hours. C.For about 3 hours.
第三节 听下面一段独白,从A、B、C三个选项中选出正确的选项,回答问题。(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)
( )11.When do Americans usually have breakfast
A.After eight o’clock in the morning.
B.At eight o’clock in the morning.
C.Before eight o’clock in the morning.
( )12.What do Americans have for breakfast
A.Eggs. B.Milk. C.Potatoes.
( )13.What is the main meal in a day
A.Breakfast. B.Lunch. C.Supper.
( )14.Where do Americans usually have supper
A.At home. B.In the office. C.At the restaurant.
( )15.What comes last when Americans have supper
A.Dessert. B.Drinks. C.Meat.
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节 阅读理解(共15小题,每小题2分,满分30分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
RESTAURANT
Welcome to House of Dumplings. We serve (提供) delicious dumplings at good prices. Here are some of our specials.
Special 1Only for kids Mini dumplings (Tomatoes and beef) $15 for each bowl and half price for a second one.
Special 2Handmade (手工制作的) dumplings (Beef and carrots) $20 for a medium bowl and $25 for a large bowl.
Special 3Vegetable dumplings (Potatoes and cabbages) $18 for a medium bowl and $22 for a large bowl.
( )16.Only children can order ________ in House of Dumplings.
A.mini dumplings B.handmade dumplings
C.special dumplings D.vegetable dumplings
( )17.There are ________ in vegetable dumplings.
A.tomatoes and beef B.beef and carrots
C.potatoes and cabbages D.mutton and carrots
( )18.You should pay ________ dollars for a medium bowl of handmade dumplings and two bowls of mini dumplings.
A.48 B.30.5 C.42.5 D.38
B
What is your favourite food Most older people answer “meat or chicken with cooked vegetables and salad”. But most kids say that their favourite foods are hamburgers, chips, pizza and sandwiches. We call this kind of food fast food.
It is called fast food because it doesn’t take a long time to cook. In most restaurants, people wait for about 20 minutes to get food. But in fast-food restaurants, you can get food in only five minutes.
Many people think that fast food isn’t healthy, but this isn’t always true. It’s important to know what makes food healthy. For example, too much fried food isn’t healthy, so it’s a good idea to mix fried foods with vegetables and juice. Have pizza sometimes if you like it, but eat it with a salad and juice.
A healthier fast-food option is shawarma, a popular dish originally from the Middle East. This is a very good choice if you want to get something quickly. Sandwiches are also healthy, but it’s important to eat them only in clean restaurants.
Sometimes, it’s all right to have a sweet dessert at the end of your meal, but don’t always eat cakes, ice cream and sweets. Choose fresh fruits sometimes. They’re very healthy and tasty, too!
( )19.How does the writer start the passage
A.By asking a question. B.By giving an example.
C.By telling a story. D.By stating a fact.
( )20.What’s the advantage of fast food
A.It is easy to eat. B.It is very cheap.
C.It is quick to get. D.It tastes better.
( )21.Which of the following is TRUE about fast food
A.It is always unhealthy. B.It should never be eaten.
C.It is only for children. D.It can be part of a balanced diet.
( )22.Where might you find this passage
A.In a cookbook. B.In a health magazine.
C.In a restaurant menu. D.In a science textbook.
C
Adapted (改编) from a true story happened in Japan in 1925, a moving (感人的) film Hachiko has been on since March 31, 2023 in China. It tells a story about a dog who spends all his life waiting for the return of his master.
The college professor (教授) Chen Jingxiu (acted by Feng Xiaogang) finds a homeless puppy and takes it home. He names it Hachi (Batong in Chinese). Hachi becomes a menber of Chen’s family and grows from a puppy into a big Chinese rural dog (中华田园犬). They get on well with each other. Every day, Hachi goes to the station with Chen and waits patiently for his return. Later Chen’s son and daughter leave for big cities one by one. Hachi lives with the couple and makes them happy every day. Unluckily, Chen suddenly dies of illness. His wife is so sad that she leaves home too. But Hachi still goes to the station to wait for his master and also remembers to bring the newspaper home every day. Day after day and year after year, Hachi keeps watching the old house and waiting for Chen’s return.
The film tells us that we should never forget anyone we love and always value what we have.
Besides, we should also learn to treat our pets well because they are both our friends and our family members.
( )23.The film Hachiko is _________.
A.a story about a dog B.a story about a man
C.a story about a cat D.a story about a woman
( )24.According to the passage, which of the following is the RIGHT order
① Hachi makes Chen’s life happy. ② Chen Jingxiu takes Hachi home.
③ Hachi keeps watching the old house alone. ④ Chen Jingxiu dies of illness.
A.① ② ③ ④ B.① ③ ② ④ C.② ① ③ ④ D.② ① ④ ③
( )25.We can infer (推断) from the passage that _________.
A.Hachiko is a moving film B.Hachi is a member of Chen’s family
C.Hachi is loyal (忠诚的) to his master D.Chen’s wife feels sad about Chen’s death
( )26.Where can you read the passage
A.In a science book. B.In a film guide (指南).
C.In a sports magazine. D.In a history book.
D
We know exercise is important in our life. Everyone needs to exercise. Doctors say doing sports is beneficial to us. Sports can make our body strong. Children should also do some sports. It’s good for them. If children often do sports, they can be stronger and taller. Doing sports is easy. Here is some advice for you.
You can walk, run or only jump. These are easy ways. Every day you walk to the classroom and every week you have PE class.
Don’t do sports too much at a time. Try all kinds of sports and look for one, two or even three sports you like. If people exercise for an hour every day, they will have better sleep and more energy (能量).
You can also exercise at a gym or on the sports field. In the gym, you can play basketball, play tennis or play badminton. After school, you can run or play football on the sports field. Exercise can be fun. It can make you happy.
Friends can exercise together. You can do sports with your friends at any place you like. You can also join the running club together.
As you can see, you can try different ways to do exercise. And just do it!
( )27.Why should children do sports
A.Because it makes them clever. B.Because it makes them run quickly.
C.Because it is good for health. D.Because it is easy for children.
( )28.What is the meaning of the underlined word “beneficial” in the passage
A.Unusual. B.Interesting. C.Safe. D.Helpful.
( )29.What’s the structure of the passage
A. B. C. D.
( )30.What’s the main idea of this passage
A.There are many easy ways to do sports.
B.Exercise helps you have better sleep and more energy.
C.People can exercise at many places.
D.It is interesting to exercise with friends.
第二节 任务型阅读(共5小题,每小题2分,满分10分)
阅读下面短文,根据其内容完成表格中所缺的信息,每空一词。
Do you know “flying fish” Guo Jincheng He is a great swimmer from Hebei.
Guo jincheng loses both his arms when he is six and he becomes quiet. His father cares much about him and then thinks of an idea. He encourages Guo to try swimming.
At the age of 12, Guo joins the swimming team. At first, it’s hard for him to put on and take off his uniform. And he can’t eat food at the table. Luckily, with the help of his teachers and teammates (队员), he can do these things on his own later.
Training (训练) with no arms is also a big problem, because it is hard for Guo to keep balance (平衡). He practises for over six hours every day. After routine training exercise (日常训练), he still keeps practising. When he swims, he never thinks about other things. Sometimes, Guo even forgets to eat. He only wants to reach his daily goal.
Guo hard work pays off (得到回报). He gets six medals (奖牌) at the Paris Paralympic Games (残奥会).
Guo’s story encourages people all over the world. Guo loses his arms, but he never says never. His daily training is very hard, but he always keeps practising. Guo shows us that everyone can do hard things if they don’t stop trying.
A great swimmer—Guo Jincheng
What Guo does What Guo is like
At age 6 ☆He loses his arms. ☆He becomes 31 . ☆He is unlucky.
After join the team ☆ He has many challenges (挑战). It’s not 32 for him to change clothes, eat at the table and keep balance in the water. ☆He practices for a 33 time every day. ☆He is hard-working. ☆He reaches (达到) his 34 and never gives up.
At the games ☆He wins 6 medals. ☆He is called a “flying fish” ☆He is a successful swimmer. ☆His story 35 people all over the world.
第三部分语言运用(共三节,满分40分)
第一节 完形填空(共15小题,每小题1分,满分15分)
A lot of people think that health is the key to happiness. Do you want to be healthy Then you’d better know some ways to keep fit.
First, eating 36 is very important. We should eat different kinds of food. For breakfast, we can have some bread, milk and eggs. They can give us enough 37 to start a new day. For lunch and dinner, we should have more vegetables and 38 . Meat is also necessary but we shouldn’t eat too 39 of it. We should also drink enough water every day. It helps our body work 40 .
Second, we should do some exercise regularly. We can choose the exercise we like. Some people like running, some like 41 rope, and others like playing ball games. Exercise can make our body 42 and strong.
Third, we should have good living 43 . We should go to bed and get up early. Staying up late is 44 for our health. We should also keep our living environment clean. A clean place can make us feel 45 and comfortable.
Fourth, we should keep a good 46 . When we are happy, our body will be in a good state. But if we are always 47 , it will affect our health. We should learn to deal with stress and problems in a right way.
Finally, we can use some 48 to help us keep fit. For example, there are some fitness apps that can record our exercise and diet. They can give us some 49 on how to keep fit.
In conclusion, keeping fit needs our 50 effort. Let’s take action and be healthy!
( )36.A.quickly B.slowly C.well D.badly
( )37.A.energy B.time C.money D.space
( )38.A.fruits B.candies C.chips D.cookies
( )39.A.many B.much C.few D.little
( )40.A.badly B.hardly C.smoothly D.quickly
( )41.A.making B.jumping C.doing D.having
( )42.A.weak B.thin C.fat D.active
( )43.A.ideas B.rules C.habits D.plans
( )44.A.good B.bad C.useful D.helpful
( )45.A.sad B.bored C.happy D.angry
( )46.A.mood B.look C.taste D.smell
( )47.A.happy B.excited C.stressed D.relaxed
( )48.A.books B.tools C.clothes D.toys
( )49.A.advice B.news C.stories D.jokes
( )50.A.whole B.all C.total D.full
第二节 词汇运用(共15小题,每小题1分,满分15分)
阅读下面的短文,从方框中选择适当的词,并用其正确形式填空。
wish long luck candle bring
What would people like to eat on their birthdays The answers would be different in different countries.
In many countries, people have birthday cakes with 51 . The number of candles is the birthday person’s age. The birthday person must make a 52 and blow out the candles. If he or she blows out all the candles in one go, the wish will come true. In the UK, people sometimes put a candy in a birthday cake. The person who eats the candy is 53 .
In China, it is getting popular to have cake on people’s birthdays. But many people still eat very long noodles for their birthdays. They never cut up the noodles because the 54 noodles are a symbol of a long life. In some places, Chinese people also eat eggs on their birthdays. They are a symbol of happiness and good luck.
All of these birthday foods may be different, but the idea is the same. They 55 good luck to the birthday person.
根据短文内容和括号内所给汉语意思,写出空白处各单词的正确形式 (每空限填一词)。
Michael Platte is 12-year old boy. He is from the US A.He can make cupcakes by 56 (他自己). He always makes cupcakes on Sunday afternoon. Then he 57 (选择) the good ones and takes them to his classmates the next morning. They say the cupcakes are nice.
One day, Michael was 58 (惊讶的) to see a boy standing in front of a cake store. He stood there and 59 (微笑) at Michael for a long time. He was from a shelter (收容所). He 60 (站立) still and watched a big cake. The boy loved it very much. Michael wanted to help 61 (更多) children like the boy. 62 (最后), with his family’s help, Michael had a small cupcake store 63 (叫做) Michael’s Desserts.
When Michael sells one cupcake, he gives $0.5 to the shelter. And every 64 (周末), he gives about $15 to it. It’s not much money, but his small act of kindness (善举) can help the 65 (贫穷的).
第三节 语法填空(共10小题,每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,在空白处填入一个恰当的词或填入括号中所给单词的正确形式。
It was a cool Friday night. Maria was studying for exams at home. She needed to get the best grades possible. She was in a university 66 two years. She looked up at the clock on the wall. It was going to 67 eight o’clock soon.
Mike was not home. He called Maria earlier, and told her he was working late tonight. Maria did not like being alone at home. She tried not to think about it. Maria paid attention 68 reading her history textbook. Her favourite part of history was Western civilization.
Thirty minutes 69 (pass). She stopped reading and looked up at the clock again. It was now eight thirty. She got out of her chair and stretched (伸展) her legs. Her stomach then started to grumble (咕咕叫). “When was the last time I ate ” she asked 70 (she) in her head. 71 (study) for all those hours made her forget to eat.
She 72 (sudden) felt like eating something. She was 73 (hunger). She looked inside the fridge and found there wasn’t 74 (something) to eat inside. She decided 75 (go) out and eat. She drove to the nearest fast-food restaurant. She ordered something delicious and enjoyed it immediately.
第四部分 书面表达(共1小题,满分20分)
76.幸福是获得成功,是给予,是成长……你校英语校报正在开展以“幸福”为主题的征文活动。假如你是李辉,请你用英文,以“Happiness in My Life”为题,写一篇短文投稿,表达你对幸福的正确理解。
提示:
(1)你对幸福的理解;
(2)描述一件令你感到幸福的事情 (需要交代时间、地点、过程与感受);
(3)针对此事发表简单的看法和感想。
要求:
(1)语意连贯、层次清晰;
(2)词数70左右。
Happiness in My Life
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源列表