Unit 10 I've had this bike for three years.知识点梳理+提升训练(含答案解析)--人教版 八年级英语下册

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 10 I've had this bike for three years.知识点梳理+提升训练(含答案解析)--人教版 八年级英语下册

资源简介

Unit 10
知识点梳理
【重点短语】
1. these days 目前;现在
2. regard with great interest 以极大的兴趣关注着 3. in order to 为了
4. so far 迄今;到现在为止 5. in need 需要
6. not ... anymore 不再……
7. welcome to ... 欢迎来到……
8. check out 察看;观察 9. board games 棋类游戏
10. one last thing 最后一样东西
11. junior high school 初级中学
12. clear out 清理
13. no longer 不再;不复 14. toy monkey 玩具猴 15. part with 与……分开 16. to be honest 说实在的 17. ride a bike 骑自行车
18. have a yard sale 进行庭院拍卖会
19. one's old things 某人的旧东西
20. bring back sweet memories 勾起甜美的回忆
21. give away 捐赠
22. play for a while 玩一会儿
23. do with ... 处置;处理
24. search for work 找工作
25. for the last 13 years 在过去的 13 年里
26. the mid-20th century 20 世纪中期
27. stay the same 保持原状 28. according to 依据;按照 29. in one's opinion 依……看 30. in my time 在我那个年代 【重点句型】
1. How long have you had that bike over there 那边的那辆自行车你买了多久了?
2. Amy has had her favorite book for three years. 艾米拥有她最喜欢的书 3 年了。
3. He has owned it since his fourth birthday.
自他 4 岁生日起,他就拥有这个东西了。
4. Some people still live in their hometown. However, others may only see it
once or twice a year. 有些人仍然住在家乡。然而,另一些人可能一年只能回家乡一两次。
5. Have you ever thought about having a yard sale to sell your things 你是否曾经想过要举办一个庭院拍卖会来出售东西?
6. What would you do with the money you raise 你会怎么处理你所筹集到的钱?
提升训练
一、单项选择
1.My best friend Neil is ________ honest boy. You can believe him.
A.a B.an C.the D./
2.He ________ the book from the school library for six days.
A.borrowed B.has kept C.has left D.has borrowed
3.Because he is only an ___________boy, he can’t carry such a heavy bag
A.eight year old B.eight years old
C.eight-year-old D.eight-years-old
4.—When did you become a volunteer
—I _________ in this group since 2008.
A.joined B.took part C.have joined D.have been
5.Tom has been here ________just one year, but his father has worked here ________ ten years ago.
A.since; for B.since; since
C.for; since D.for; /
6.The basketball ________ I bought yesterday cost me 80 yuan.
A.when B.that C.who D.what
7.Look! She's standing ______the ten children.
A.among B.between C.of D.from
8.—Has your father ___________from Africa yet
—Yes, but he was here for only three days before his company sent him to Australia.
A.returned B.come C.gone D.left
9.—As an old customer, would you ___________ some books to us for free
—No problem. I’d love to.
A.pay off B.call off C.give away D.put away
10.--How was your day off yesterday
--Perfect! It was my grandma's __________birthday. We had a big cake.
A.eighty B.eightieth
C.the eightieth D.the eighty
11.________ him, I never want to see him here.
A.As for B.Look for C.As to D.As from
12.—________ did it take you to get to the subway station
—Half an hour.
A.How far B.How long C.How much D.How soon
13.As we all know, smoking is bad for us, _________ for children.
A.especially B.recently C.probably D.nearly
14.Some people like to stay at home, but ________ like to go to the cinema.
A.another B.other
C.others D.other one
15.— Driving less and walking more is good for our health.
— So I’d rather ________ an hour’s walk to work than consider ________ a car.
A.take ;drive B.take ; to drive C.take; driving D.taking; driving
二、完成句子
16.——“那边的那辆自行车你买了多长时间了?”
——“我已经买了三年了。”
— you had that bike over there
— I’ve it three years.
17.因为我不再看它了。
Because I read it .
18.因为我还是个婴儿的时候就拥有它了。
Because I’ve it I a baby.
19.随着他们的长大,我们的房子看起来变得更小了。
they get , our house seems smaller.
20.虽然和某些玩具分开她也感到难过,但我的女儿更懂事一些。
My daughter was more understanding, she also felt sad certain toys.
21.Kate has been working here for five years.(对画线部分提问)
has Kate working here
22.I have been playing computer games for two hours.(改为同义句)
I have been playing computer games two hours .
23.I no longer live in the countryside.(改为同义句)
I don’t live in the countryside .
24.Jack has had his bike for four years.(改为一般疑问句)
Jack his bike for four years
25.Mr. Smith is in China. He arrived here three days ago.(合并为一句)
Mr. Smith China three days.
26.说实在的,我并不喜欢古典音乐。
, I don’t like classical music.
27.这个婴儿整个早上都在哭。
The baby the whole morning.
28.我还是一名中学生的时候就拥有这本词典了。
I have had the dictionary I a middle school student.
29.我拥有这辆自行车五年多了。
I have had the bike five years.
30.根据那项调查结果,许多人宁愿去野餐。
the result of the survey, lots of people prefer to go on a picnic.
31.关于那个新项目,我有重要的事情要告诉你。
the new project, I have something important to tell you.
三、短文填空
One of my favorite toys is a brown and white toy bear. I have h 32 it for two years.
Two years ago, my father got a new job in another city so I had to go to a new school. I felt sad b 33 I didn’t want to part with my classmates. One of my best friends named Mona g 34 the toy bear to me. She said although we couldn’t be together, the toy bear could stay w 35 me instead of her. Her words and the lovely toy bear made me feel better.
Whenever I miss my friends, I will l 36 at the toy bear, and it makes me feel happy and warm.
四、选词填空
用since或for填空。
37.Jim has been in Ireland Monday.
38.Jill has been in Ireland three days.
39.His aunt has lived in Australia 15 days.
40.Mary is in her office. She has been there 7 o’clock.
41.India has been an independent country 1974.
42.The bus is late. They’ve been waiting 30 minutes.
43.Nobody lives in those houses. They have been empty many years.
44.Mike has been ill a long time. He has been in hospital October.
五、完形填空
Suzhou is my hometown. This beautiful city is in Jiangsu Province. 45 it is not as big as Beijing, most people in China know this beautiful place. People 46 it as “Venice of the East(东方威尼斯)”.
Suzhou has a long history. There are many ancient Chinese 47 in Suzhou. Now these beautiful gardens are becoming famous places that attract tourists all over the world.
In the past 30 years my hometown has 48 rapidly in many ways. The biggest change I have found is the 49 . On the one hand, many people here don’t live in the 50 houses anymore. They have moved into the new high buildings and are enjoying the comfortable life. On the other hand, nowadays builders have 51 thousands of modern buildings of different styles. I think this change is 52 because it has made Suzhou become more modern and more beautiful.
To be honest, almost everything has changed 53 my hometown. I think you should think about 54 the beautiful city. I am sure you will love it.
45.A.Although B.Because C.If D.Unless
46.A.check B.accept C.control D.regard
47.A.gardens B.towers C.pictures D.walls
48.A.collected B.searched C.changed D.moved
49.A.people B.living environment C.pollution D.food
50.A.expensive B.cheap C.new D.old
51.A.set up B.given away C.given out D.cleaned up
52.A.dangerous B.great C.strange D.fair
53.A.to B.on C.as D.in
54.A.protecting B.holding C.visiting D.achieving
六、阅读理解
Rudy Saldia is a 25-year-old postman from America. Every day he rides to deliver (投递) parcels across his hometown of Philadelphia with his six-month-old cat called MJ always sitting on his shoulders.
MJ, short for Mary Jane, is different from other cats. She was born in a drawer in Rudy’s bedroom on April Fool’s day. When she got older, Rudy noticed that her favorite place to rest was his shoulders, so he decided to train her to work with him.
“The first day we crossed one block. The next day we tried two blocks and now we can ride about 25 miles every day. MJ enjoys moving around on my shoulders,” Rudy said.
However, Rudy hopes to be able to ride 100 miles with MJ in the coming day. “People are always surprised and excited to watch us. I often hear someone shout, ‘Oh, my God, he has a cat on his shoulder! How lovely that is!’ MJ is so comfortable on my shoulder and she never hurts me with her claws. We always get on well with each other and have a great time during the work.” Rudy smiled.
MJ loves noisy streets of Philadelphia, the only problem is that she is scared of the siren (警笛声). However, her owner Rudy is always there for her. One day, if you go to Philadelphia and see a postman with a cat on his shoulder, don’t be surprised!
55.What’s MJ’s biggest difference from other cats
A.She never hurts Rudy. B.She is very lovely.
C.She likes riding with Rudy. D.She loves sitting on Rudy’s shoulder.
56.Which might be the real reason why Rudy always brings MJ while working
A.MJ enjoys people’s attention. B.MJ helps him deliver things.
C.MJ can make him pleased and relaxed. D.MJ can help him make a lot more money.
57.Which of the following is NOT TRUE according to the passage
A.MJ is less than one-year-old now.
B.Few people enjoy watching Rudy and MJ.
C.Rudy and MJ now can ride about 25 miles every day.
D.MJ likes the noisy streets.
58.The underlined word “claws” means “________”.
A.爪子 B.尾巴 C.嘴巴 D.胡须
59.What is the BEST title of the passage
A.A Smart Postman B.A Very Cool Cat
C.A Very Special Riding D.A Postman And His Cool Cat
Bacon Green Pepper Pizza bacon and green pepper Reg. $15 Large $21 Spicy Chicken Pizza chilli chicken and cheese Reg. $19 Large $23 California Pizza mushroom beef and ham Reg. $16 Large $22
There are four seasons in Beijing. It is clear of them. In spring, it is warm and usually it’s sunny. In summer, it’s too hot to stay without air conditioners. And there is much rain so it’s wet. In autumn, the weather is cool and people have to wear more clothes. In winter, it’s so cold that people should wear thick clothes. Also, it's rather dry.
We’re thinking about a yard sale. We have so many things in the house. All of them are new. But we don’t need them at all. We’ re planning to sell e to my yard on October 1st. The address: Building 15, New Center Street.
Air Hostess Wanted: 1. Age between 20 and 33; 2. Height from 1.6m to 1.75m; 3. Two foreign languages;4. College graduate Teacher Needed: 1. For private language school; 2. Teaching experience necessary Secretary Wanted: 1. With good computer skills; 2. Part-time job
60.How much is it to buy five large California Pizza and two large Spicy Chicken Pizza
A.$160. B.$220. C.$156. D.$230.
61.The best time to pay a visit to Beijing is ___________, because it’s cool.
A.between September and November B.in spring
C.in February D.from June to July
62.A yard sale means people can ___________ in a yard.
A.sell things B.go camping
C.find their lost things D.buy things
63.Ma Lan, aged 26,172cm tall, knows English and Japanese. Which job can be given to her
A.Teaching for a private school. B.Working for China Airlines.
C.Secretary in some company. D.A computer programmer.
七、任务型阅读
Azad Singh’s dream came true. He has become the world’s smallest teacher. He teaches computer science at a school in India. Mr. Singh has an illness which made him stop growing at the age of five. Because he is just 3 feet tall, his students call him “Chotu”(means “Little Sir”). The nickname doesn’t bother him. ”I don’t mind. I’ve got what I always want. People treat me differently, but now I have a job with some respect,” he said. He makes 120 dollars a month. He stands on a table in class so that he is tall enough to reach the whiteboard. Mr. Singh’s younger sister Suman, 15, is proud of him. And his mother said he was happy. Once at school he was bullied(被欺负) because of his size, and was afraid to go out. But now Mr. Singh said, “Bullies have made me work hard to achieve my goals(目标).”
根据短文内容回答问题。
64.What is Azad Singh’s dream
65.What subject does Azad Singh teach
66.When did Azad Singh stop growing
67.How much money can Azad Singh earn a month
68.Why was Azad Singh once bullied at school
八、书面表达
69.假设你叫Jason,为了帮助儿童之家(the Children’s Home)的孩子们,你和朋友们打算各自捐赠自己最喜欢的物品给他们。请根据表格中的内容提示,写一篇80词左右的英语短文来描述你们将要捐赠的物品的具体情况。
Who What How long Why
Mark 一个CD播放器 五年 可以欣赏美妙的音乐
Sally 三本故事书 两年 可以带给孩子们快乐
You 一辆自行车 一年 让孩子们出行更方便
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
《Unit 10 I've had this bike for three years.知识点梳理 提升训练 --人教版 八年级英语下册》参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 B B C D C B A A C B
题号 11 12 13 14 15 45 46 47 48 49
答案 A B A C C A D A C B
题号 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59
答案 D A B D C D C B A D
题号 60 61 62 63
答案 C A A B
1.B
【详解】句意:我最好的朋友尼尔是个诚实的男孩。你可以相信他。
an honest boy一个诚实的男孩,honest以元音发音开头,故用an,选B。
2.B
【详解】句意:他从图书馆借这本书已经有6天了。
考查现在完成时态。borrow借,短暂动词;leave离开,短暂性动词;keep保持,延续性动词。根据“for six days”可知,时态是现在完成时,且谓语动词要用延续性动词。故选B。
3.C
【详解】句意:因为他仅仅是一个8岁大的男孩,所以他不能携带如此重的一个包。
考查复合形容词用法。根据题干分析可知,应该用形容词修饰boy。由选项可知,应该用复合形容词作定语,复合形容词中单词与单词之间要有连字符,且复合形容词中的名词应为单数,八岁大的应为“eight-year-old”表示。故选C。
4.D
【详解】句意:——你什么时候成为志愿者的?——我从 2008 年就加入了这个小组。
考查现在完成时。joined参加;took part参加;have joined已经加入;have been已经成为。根据“since 2008”可知句子应用现在完成时,且谓语动词应用延续性动词,join为非延续性动词,因此应用be in the group表示“加入这个小组,成为小组的一员”。故选D。
5.C
【详解】句意:汤姆来这里恰好一年,但他的父亲自从十年前就在这里工作了。
考查介词辨析。for后跟一段时间;since后跟过去时间。根据“one year”可知,是一段时间,因此第一空for符合句意;再者根据“ten years ago”可知,是过去的时间,since符合句意,故选C。
6.B
【详解】句意:昨天我买的那个篮球花了我80元。
考查定语从句。when用于先行词是时间时;that无实义,可指人指物;who用于先行词是人时;what不是关系词,不引导定语从句。分析句子结构,此句是一个定语从句。因先行词the basketball表事物,且在从句中作宾语,需用关系代词that或which引导定语从句。故选B。
7.A
【详解】句意:看!她站在了十个孩子中间。among表示在三者或三者以上之间;between表示在两者之间;of……的;from从……;来自……。根据句意和空后“the ten children”可知,这里表示“在十个孩子中间”,A项符合题意。故选A。
8.A
【详解】句意:——你父亲从非洲回来了吗 ——是的,但是他在这儿只待了三天就被公司派去澳大利亚了。
考查动词词义辨析和现在现在完成时用法。根据“Has your father…from Africa yet ”和“Yes, but he was here for only three days before his company sent him to Australia.” 可知,父亲已经回来。returned“归来,回来”。故选A。
9.C
【详解】句意:——作为一名老顾客,你愿意免费赠送给我们一些书吗 ——没问题。我很乐意。
考查动词短语辨析。give away“捐赠;赠送”;call off“取消;叫走”;pay off“付清”;put away“收起来,储存”。根据“As an old customer, would you…some books to us for free ”和“No problem. I’d love to.”可知,答者很乐意免费赠送一些书籍。故选C。
10.B
【详解】句意:你昨天的假期怎么样?
非常好!昨天是我祖母的八十岁生日,我们吃了一个大蛋糕。
本题考查数词的用法。表示“某人多大生日”应该使用序数词,且不需要使用定冠词。故选B
11.A
【详解】句意:关于他,我再也不想在这里见到他。
考查短语辨析。As for关于,至于,用于转换话题,总是出现在句首;Look for寻找;As to至于,常用于句尾,没有as for正式;As from从……时起。根据“I never want to see him here”可知此处应是转换话题到“他”身上,句首用As for。故选A。
12.B
【详解】句意:——你到地铁站花了多长时间?——半小时。
考查疑问词组。How far多远;How long多长时间;How much多少(钱);How soon多久以后。根据“Half an hour.”可知询问到地铁站花费多长时间,用How long提问。故选B。
13.A
【详解】句意:正如我们所知,吸烟对我们有害,尤其是对于孩子们有害。
考查副词辨析。especially尤其;recently最近地;probably可能地;nearly几乎,差不多。此处在强调,突出吸烟对孩子们有害,故选A。
14.C
【详解】句意:有些人喜欢呆在家里,但其他人喜欢去看电影。
考查代词辨析。another另一个;other其他的;others其他人;other one其他的。根据“some...others...”可知,此处指其他人喜欢看电影,故选C。
15.C
【详解】句意:少开车多走路对我们的健康有好处。 所以我宁愿走路一小时去上班也不愿意开车。
考查固定句型。 根据题目分析可知考查would rather do than do “宁愿做某事而不愿做某事”,因此第一空填take;consider doing “考虑做某事”,因此第二空填driving。故选C。
16. How long have had for
【详解】根据句意可知,本题中两个句子时态均为现在完成时。“多长时间”译为“how long”,位于句首,首字母需大写,故第一句答案为How; long ;have。第二句中“three years”为时间段,连接时间段需用介词“for”,“买”的延续性动词为have,此空用have的现在分词had,第二句答案为 had;for。故填How; long ;have;had;for。
17. don’t anymore
【详解】根据中英文对照可知,此处缺少“不再”,其英文表达为not...anymore,结合英文句子“Because I...read it...”,该句是陈述句,时态是一般现在时,且实义动词read作谓语,在其为否定句时,应在实义动词前添加do not,缩写后是don’t。故填don’t;anymore。
18. had since was
【详解】根据中英文对照可知,句子用现在完成时,谓语结构是have done,而此处“I’ve...it”缺少“拥有(它)”,其英文表达是have,have的过去分词是had,所以第一空是had;现在完成时的时间状语表达常用for或since来引导,结合“...I...a baby”,此处应是用since+时间状语从句(一般过去时),而时间状语从句“I...a baby”缺少“是”,其英文表达为was。故填had;since;was。
19. As bigger to get
【详解】根据中英文对照可知,此处“...they get...”缺少“随着(他们)长大”,其英文表达为as...bigger;而此处“our house seems...smaller”表示房子看起来变得更小,可用seem to do...“看起来好像”,表示变得更小,用get smaller,所以此时动词get要加to。故填As;bigger;to;get。
20. although to part with
【详解】根据提示,缺少“虽然”为“although”,是一个连词;“和……分开”为“part with”,是一个动词短语;“feel sad to do sth”为“因做某事感到伤心”,系表结构后加不定式,不定式表示原因。故填although;to;part;with。
21. How long been
【详解】句意:凯特在这儿工作已经五年了。画线部分for five years表示时长,应用how long来提问,位于句首,首字母要大写。根据“has been working”可知,主语Kate后接过去分词been。故填How;long;been。
22. since ago
【详解】句意:我玩电脑游戏已有两个小时了。根据原句“I have been playing computer games for two hours.”可知,原句是现在完成时,现在完成时中的时间状语可用for或since引导,原句为for two hours,结合其同义句“I have been playing computer games...two hours...”,同义句的时间状语表达应是since two hours ago。故填since;ago。
23. any longer
【详解】句意:我不再居住在乡村了。短语“no longer”译为“不再”,是一个副词短语,可以转换为“not...any longer”。故填any;longer。
24. Has had
【详解】句意:杰克拥有他的自行车四年了。本句是现在完成时,一般疑问句需要把助动词has提到主语Jack前,had位于主语后。故填Has;had。
25. has been in for
【详解】句意:史密斯先生在中国。他三天前到达这里。合并为一句可以表达为:“史密斯先生来中国已经三天了”。本句用现在完成时,have been in表示“在某地待一段时间”,主语是单数,助动词用has;for+时间段表示“(时间)长达……”。故填has;been;in;for。
26. To be honest
【详解】根据中英文对照可知,空处应填“说实在的”,其英文表达为to be honest。故填To;be;honest。
27. has been crying
【详解】根据中英文对照可知,句子用现在完成进行时,句子主语是The baby,谓语结构为has been doing,而此处缺少“(整个早上)都在哭”,其英文为has been crying。故填has;been;crying。
28. since was
【详解】根据“have had”可知主句是现在完成时,分析句意可知,第一空应填since引导的时间状语从句,从句用一般过去时,主语是I,第二空应用be动词was。故填since;was。
29. for more than
【详解】根据中英文对照可知,句子是现在完成时,常用for或since来引导其时间状语从句,而此处缺少“(五年)多”,其英文表达应为for more than...,for+时间段。故填for;more;than。
30. According to
【详解】根据中英文对照可知,缺少短语“根据”,其英文表达为“according to”,是一个介词短语,注意首字母大写。故填According;to。
31. As for
【详解】根据题干和句意可知,空处应该填入“关于”的意思,故为固定搭配as for,首字母大写。故填As;for。
32.(h)ad 33.(b)ecause 34.(g)ave 35.(w)ith 36.(l)ook
【导语】本文主要介绍了作者最喜欢的玩具。
32.句意:我拥有它两年了。根据“One of my favorite toys is a brown and white toy bear.”可知此处指拥有这个玩具两年了,助动词have后接实义动词have的过去分词形式had,构成现在完成时。故填(h)ad。
33.句意:我感到难过因为我不想和我的同学们分开。“I didn’t want to part with my classmates”是感到难过的原因,结合b可知用because表示“因为”,引导原因状语从句。故填(b)ecause。
34.句意:我最好的朋友之一蒙娜把这个玩具熊送给了我。give sth. to sb.“把某物给某人”,结合“said”可知用一般过去时,give的过去式gave。故填(g)ave。
35.句意:她说虽然我们不能在一起,但玩具熊可以代替她和我在一起。stay with sb.“和某人待在一起”。故填(w)ith。
36.句意:每当我想念我的朋友,我就会看看玩具熊,它让我感到快乐和温暖。根据“and it makes me feel happy and warm”可知玩具熊会让我感到快乐和温暖,由此推出想念朋友时会看看它,look at“看”,will后接动词原形。故填(l)ook。
37.since 38.for 39.for 40.since 41.since 42.for 43.for 44. for since
【解析】37.句意:吉姆自星期一以来一直在爱尔兰。“Monday”是表示一个时间点,所以应用since“自从”,故填since。
38.句意:吉尔在爱尔兰已经三天了。“three days”是时间段,应用for。故填for。
39.句意:他姑姑在澳大利亚住了15天了。“15 days”是时间段,应用for。故填for。
40.句意:玛丽在办公室里。她从7点就一直在那里。“7 o’clock”是表示一个时间点,所以应用since“自从”,故填since。
41.句意:印度自1974年以来一直是一个独立的国家。“1974”是表示一个时间点,所以应用since“自从”,故填since。
42.句意:公共汽车晚点了。他们已经等了30分钟了。“30 minutes”是时间段,应用for。故填for。
43.句意:没有人住在那些房子里。它们已经空置多年了。“many years”是时间段,应用for。故填for。
44.句意:迈克病了很长时间了。他自10月份以来一直住院。“a long time”是时间段,应用for;“October”是表示一个时间点,所以应用since“自从”。故填for;since。
45.A 46.D 47.A 48.C 49.B 50.D 51.A 52.B 53.D 54.C
【导语】本文介绍了作者的家乡苏州的相关信息及其近年来发生的变化。
45.句意:虽然它不像北京那么大,但大多数中国人都知道这个美丽的地方。
Although虽然;Because因为;If如果;Unless除非。根据“...it is not as big as Beijing, most people in China know this beautiful place”可知,前后是让步关系,虽然不像北京那么大,但是人们都知道这里。故选A。
46.句意:人们把它称为“东方威尼斯”。
check核对;accept接受;control控制;regard把……当做。根据本句“People…it as ‘Venice of the East’.”可知,人们把它当作“东方威尼斯”。regard…as…“把……当做……”,故选D。
47.句意:苏州有许多中国古代园林。
gardens花园;towers塔;pictures图片;walls墙。根据后一句“Now these beautiful gardens are becoming famous places”可知,这里提到的是花园。故选A。
48.句意:在过去的30年,我的家乡在很多方面都发生了快速地变化。
collected收集;searched搜集;changed改变;moved移动。根据后一句“The biggest change I have found is the…”可知,前一句应该是提到了“变化”。故选C。
49.句意:我发现的最大变化就是环境。
people人;living environment生活环境;pollution污染;food食物。根据“On the one hand, many people here don’t live in the…houses anymore. They have moved into the new high buildings and are enjoying the comfortable life.”可知,人们搬进高楼大厦享受舒适生活,所有居住环境发生了改变。故选B。
50.句意:一方面,人们不再居住在老房子里了。
expensive贵的;cheap便宜的;new新的;old旧的。根据“On the one hand, many people here don’t live in the…houses anymore. They have moved into the new high buildings and are enjoying the comfortable life.”可知,人们搬去新的高楼大厦了,不再住在老房子里了。故选D。
51.句意:另一个方面,现在的建筑者建立了上千种现在建筑的不同造型。
set up建立;given away赠送;given out分发;cleaned up清扫。根据“On the other hand, nowadays builders have...thousands of modern buildings of different styles.”可知,许多建筑工人已经建筑了许多不同风格的现代建筑。故选A。
52.句意:我认为这个改变是很棒的,因为这让苏州变得越来越现代和漂亮。
dangerous危险的;great棒极了;strange奇怪的;bad坏的。根据“I think this change is...because it has made Suzhou become more modern and more beautiful.”可知,改变是好的,因为让苏州变得越来越好。故选B。
53.句意:诚实地讲,所有的事情都在我的家乡发生了变化。
to到;on在上面;as作为;in在……里。根据“To be honest, almost everything has changed...my hometown.”可知,是在我的家乡。故填D。
54.句意:我认为你应该考虑来这个漂亮的城市旅游。
protecting保护;holding举办;visiting拜访,参观;achieving实现。根据“I think you should think about...the beautiful city. I am sure you will love it.”可知,你会爱上这座城市的,说明你应该来这里旅行。故选C。
55.D 56.C 57.B 58.A 59.D
【导语】本文讲述了邮递员Rudy每天带着他的猫MJ去投递包裹的故事。
55.推理判断题。根据“Oh, my God, he has a cat on his shoulder!”表示人们的惊讶,及文中多次提及MJ喜欢坐在Rudy的肩膀上,可知这是最大的不同之处。故选D。
56.细节理解题。根据“‘... We always get on well with each other and have a great time during the work.’ Rudy smiled.”可知,Rudy说他们总是相处得很好,工作的时候也很开心。故选C。
57.细节理解题。根据“People are always surprised and excited to watch us.”可知人们看到Rudy和MJ既惊讶又兴奋,并没有不喜欢看,B项错误。故选B。
58.词义猜测题。根据划线部分前半句“she never hurts me.”可知,她从不伤害我。结合常识可推断,猫伤人一般使用的是猫的爪子。由此推断画线部分claws是“爪子”的意思。故选A。
59.标题归纳题。通读全文可知,这篇短文讲述了邮递员Rudy每天带着他的猫MJ去投递包裹的故事。因此,选项D“一个邮递员和他的酷猫。”为最佳标题。故选D。
60.C 61.A 62.A 63.B
【导语】本文是表格阅读题。分别介绍了不同型号的Pizza的价格,北京四季的特点,庭院销售及人员招聘等相关信息。
60.推理判断题。根据“Spicy Chicken Pizza ”和“Large $23”可知,一个大号的Spicy Chicke Pizza的价钱为$23,两个共$46。再者根据“California Pizza ”和“Large $22”可知,一个大的California Pizza的价钱为$22,五个$110,共计$156。故选C。
61.细节理解题。根据“In autumn, the weather is cool and people have to wear more clothes.”可知,北京的秋天很凉爽,最适合去北京旅行。且九月份到十一月份正是秋季,故选A。
62.细节理解题。根据“We’re thinking about a yard sale.”和“We’re planning to sell them.”可知,A yard sale是在庭院里卖东西,故选A。
63.细节理解题。根据“Air Hostess Wanted: 1. Age between 20 and 33; 2. Height from 1.6m to 1.75m; 3. Two foreign languages;4. College graduate”可知,Ma Lan适合空姐这个工作,故选B。
64.Being a teacher. 65.He teaches computer science. 66.At the age of five. 67.He makes 120 dollars a month. 68.Because of his size.
【导语】本文介绍了因为疾病而在5岁停止成长的Azad Singh实现了自己的梦想,成为一名教师的经历。
64.根据“Azad Singh’s dream came true. He has become the world’s smallest teacher. ”可知Azad Singh的梦想是成为一名老师。故填Being a teacher.
65.根据“He teaches computer science at a school in India”可知他教计算机科学。故填He teaches computer science.
66.根据“which made him stop growing at the age of five”可知他患有一种疾病,使他在五岁时就停止了生长。故填At the age of five.
67.根据“He makes 120 dollars a month”可知他每月挣120美元。故填He makes 120 dollars a month.
68.根据“Once at school he was bullied(被欺负) because of his size”可知他因为身材而被欺负。故填Because of his size.
69.例文:
I’m Jason. To help the kids in the Children’s Home, my friends and I have decided to give away our favorite things to them. Mark will give away a CD player to help the kids enjoy wonderful music. He has had it for five years. Sally wants to give away three storybooks to bring kids much fun. She has owned them for two years. As for me, I’ve planned to give away a bicycle. I’ve kept it since only one year ago. I think it’ll make it easier for kids to travel. We wish these things can cheer up the kids.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇说明文;
②时态:时态以“一般现在时”和“现在完成时”为主;
③提示:根据表格中的内容提示,描述将要捐赠的物品的具体情况。注意不要遗漏表格中的每一项信息,可适当添加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步:说明捐赠活动的目的;
第二步:详细描述每个人捐赠的物品的具体情况;
第三步:谈谈对这次捐赠活动的期望。
[亮点词汇]
①give away 赠送
②as for 至于,关于
③cheer up (使)振作起来
[高分句型]
①To help the kids in the Children’s Home, my friends and I have decided to give away our favorite things to them. (不定式表示目的)
②I’ve kept it since only one year ago.(含有since引导的时间状语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源预览