Unit 7 Outdoor fun 知识点梳理+提升训练(含答案解析) -- 译林版(2024)七年级英语下册

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 7 Outdoor fun 知识点梳理+提升训练(含答案解析) -- 译林版(2024)七年级英语下册

资源简介

Unit 7 Outdoor fun
知识点梳理
Ⅰ.重点单词
名词:
1.骑马 n. horse riding
2.休息 n. break
3.平衡能力;平衡 n. balance
4.(一次)经历;经验 n. experience
5.具体情况;细节 n. detail
6.农村,乡村 n. countryside
7.应用软件 n. app
8.正午,中午 n. noon
9.野餐 n. picnic
10.野营地 n. campsite
11.童年,幼年 n. childhood
12.头脑,思考能力;聪明人 n. mind
13.机会;可能性 n. chance
14.露营者 n. camper
15.药物;医学 n. medicine
16.安全,平安;安全处所 n. safety
17.观鸟 n. birdwatching
18.双筒望远镜 n. binoculars
19.照相机 n. camera
形容词:
1.迷路的;丢失的adj. lost
2.担心的,发愁的adj. worried
3.令人愉快的adj. enjoyable
4.自豪的 adj. proud
5.放松的,冷静的 adj. relaxed
6.睡着adj. asleep
7.首次的,第一次的adj. first-time
8.口渴的adj. thirsty
9.狭窄的adj. narrow
副词:
1.幸好,幸运地 adv. luckily
2.后来,随后adv. later
3.在任何时候;曾经 adv. ever
4.清楚地;明显地;明白地adv. clearly
动词:
1.骑自行车 vi. cycle
2.可能 v. might
3.滑雪 vi. ski
4.将会,就会modal v. would
5.遵循 vt. 跟随vt.&vi. follow
6.到达 vi. arrive
7.远足,徒步旅行vi. hike
8.集中(注意力、精力等于) vt.&vi. focus
9.进入(某状态);落下,掉落;倒下vi. fall
兼类词:
1.使成球状(或管状) vt.&vi. 卷,卷轴 n. roll
2.帮助;支持;支撑vt.&n. support
代词:
没有一个 pron. none
Ⅱ.重点短语
1.休息  take a break
2.出发 set off
3.查明,弄清(情况) find out
4.为……感到骄傲 be proud of
5.起初 at first
6.缓慢地,逐渐地 little by little
7.展开 roll out
8.应该,最好 had better
9.没什么,不客气;没问题 no problem
10.独自;独立地 on one’s own
Ⅲ.重点句型
1.我想从城市生活中休息一下,亲近大自然。
I want to take a break from city life and be close to nature.
2.我不想把我的零花钱花在运动上。
I don’t want to spend my pocket money on sport.
3.在我的空闲时间,我想自己到我们的镇上四处转转。
In my free time,I want to go around our town on my own.
4.西蒙,你愿意尝试什么户外运动
What outdoor activity would you like to try,Simon
5.我想骑马。
I want to go horse riding.
6.昨天我和朋友们去骑自行车旅行了。
Yesterday I went on a cycling trip with my friends.
7.我有点担心,但幸运的是,一个司机停下来告诉我们该走哪条路。
I was a little worried, but luckily, a driver stopped and told us which way to go.
8.我们又骑了一个小时的车,然后到达了村子。
We cycled for another hour and then arrived at the village.
9.我们玩得很开心,还了解了大自然。
We had a lot of fun and learnt about nature.
10.我等不及再来一次了。
I can’t wait to do it again.
11.你有没有觉得自己无法集中精力工作
Do you ever feel like you can’t focus on your work
12.嗯,为什么不休息一下,去露营呢
Well, why not take a break and go camping
13.新鲜的空气和露营活动对你的身心都有好处。
The fresh air and camping activities can be good for your body and mind.
14.露营是一项很棒的活动:搭起帐篷,铺开睡袋,然后在星空下入睡。
提升训练
一、单项选择
1.—What’s your plan for the weekend
—I have no idea. I ________ go to the science museum with my friends.
A.can B.must C.might D.should
2.— Should we always ________ the crowd (大众)
— No, sometimes the right way is the one you make by yourself.
A.follow B.invite C.respect D.protect
3.—Why did he look so worried
—Because he tried the 7 keys, but ________ of them could open the door.
A.all B.none C.any D.both
4.There was a storm yesterday. ________, most of the flowers are still in my garden.
A.Suddenly B.Finally C.Mainly D.Luckily
5.The teacher, with all the students, ________ Li Cong, one of the astronauts of Shenzhou-18, because he once ________ in Taizhou, our hometown.
A.are modest about; lived B.is proud of; lived
C.is excited about; lives D.are crazy about; lives
6.—Look out! Something is ________ down from the tall building.
—Dear me! It’s dangerous.
A.writing B.cutting C.falling D.turning
7.— It’s so kind of you to give us all-out (全部的) ________ during our difficult times.
— My pleasure (荣幸). Friends can always depend on each other.
A.support B.attention C.effort D.spirit
8.—Remember ________ to my daughter’s dance show next Friday.
—Of course I will, I’ll never forget ________ her dance for the first time last year.
A.to come; to see B.coming; to see C.to come; seeing D. coming; seeing
9.—Oops. This is not the way to the museum.
—Maybe we ________ the wrong turning just now.
A.take B.took C.are taking D.will take
10.— Could you please tell me the way to the nearest bookshop
— ________. This way, please.
A.No problem B.It depends C.Never mind D.That’s right
二、单词拼写
11. (luck), we got on the early bus and got there on time.
12.When you go to the beach in summer, sometimes the wind blows (gentle) and you will feel (relax).
13.For our own (safe), we should keep away from smoking.
14.Yesterday people in the town strongly (support) the plan to build a bridge.
15.Exercise is good for your health. As a student, you'd better (take) more exercise every day.
三、完成句子
16.他为自己没有放弃而感到骄傲。
He was himself for not giving up.
17.明天早上我们将动身去一个农场那儿摘苹果。
Tomorrow morning we will a farm to there.
18.当人们悲伤的时候, 他们说我感觉沮丧。
When people are sad, they say I .
19.科学家正在考虑如何处理这个问题。
Scientists are considering how to this problem,
20.对我们来说要找出这个问题的答案是有可能的,因为它很容易。
It is possible for us to the answer to this question because it’s very easy.
四、选词填空
根据短文内容,用方框中所给单词或短语的适当形式填空,使短文内容完整、正确。
fun get ready for run keep fit hobby
Horse riding is one of the most popular 21 these days, and it is also great 22 . Remember you still need to do a warm-up (热身) to 23 this kind of sport. For example, you can spend a few minutes 24 before you get on a horse.
For adults (成年人), riding a horse is a great way to 25 . And for children, it can help to make them stronger and healthier. Riding can also help them to feel great.
五、短文填空
根据短文内容及首字母提示补全短文
Every day, in all kinds of weather, a lot of men and women go jogging. W 26 is jogging so popular now Most people start jogging because they hear it is a very good e 27 . Jogging makes the heart strong and helps people keep f 28 . Jogging can also make you feel b 29 about yourself.
Benny is 42 years old and works in an office. He b 30 jogging a few years ago because he was fat. At first, he could only run about 500 meters, but two years l 31 , he could run over 20 kilometers.
Do you j 32 If you do, be sure to ask your doctor for advice. Does jogging c 33 much Almost nothing. But it is very important to have a good p 34 of shoes. They should be made especially for jogging. If not, when you run on hard g 35 for a long time, your feet may hurt (疼).
六、完形填空
Now, a lot of children spend too much time sitting in front of computers. Teachers and parents 36 their health. There is a new kind of camp in China for these children. It helps them get out of their 37 and into the sunshine. The camp is by the 38 because the children can do lots of activities on the beach.
The camp makes children spend 39 time out on the beach every day. Many of them said they played computer games for 40 six hours a day before. A boy said, “It was 41 to play on the computer, because I had 42 else to do. My friends had no time for me.”
The workers at the camp take these children to the 43 every morning. They need to swim and do other 44 activities there before sitting down to have a healthy lunch. When children sit in front of computers, they do not have meals at the right time and 45 leave their seats. Therefore, the workers believe that healthy eating and exercise are both important.
Tom loved to play computer games when he was at home. He said, “I thought it was going to be very 46 to come to a camp without computers—only sports. 47 my parents told me playing on the computer all day was not good for my health. After camping, I found that doing sports is much more 48 than sitting in front of a computer for a whole day.” Many children said they felt much happier 49 of the camping. Many of them will spend less time on their 50 when they go back home.
36.A.talk about B.worry about C.hear about D.dream about
37.A.gardens B.kitchens C.bedrooms D.bathrooms
38.A.sea B.lake C.forest D.mountain
39.A.little B.less C.no D.more
40.A.past B.over C.under D.below
41.A.boring B.tiring C.troublesome D.fun
42.A.nothing B.anything C.something D.everything
43.A.park B.playground C.hill D.beach
44.A.indoor B.inside C.outside D.outdoor
45.A.often B.usually C.always D.seldom
46.A.good B.important C.funny D.bad
47.A.So B.But C.And D.Because
48.A.famous B.difficult C.dangerous D.interesting
49.A.at the end B.in the center C.at the back D.in the front
50.A.hobbies B.lessons C.activities D.computers
七、任务型阅读
Do you know about yoga (瑜伽) As a popular sport, many people like doing it in their free time now. They think yoga can not only help them keep healthy but also make them feel relaxed.
In fact, yoga isn’t a new thing. People in India started practising it around 5,000 years ago. At that time, people found that many plants and animals could heal (治愈) themselves quickly. So they started to copy their movements (动作) and then the sport of yoga came to the world soon.
Now over 300 million people in the world are practising yoga. That’s because yoga has many good points. According to NHS England, yoga can make you stronger and help you have a good sleep. What’s more, yoga is suitable for everyone. Young kids or old people, all can learn it. Famous tennis player Novak Djokovic practises yoga, too. “Yoga helps me be the best and stops me from getting hurt,” he says.
After learning the facts about yoga, you must hope to start practising it now. There are some tips (建议) for you. First of all, wear comfortable clothes and take off your shoes and socks. Second, eat on time. Don’t eat anything two to four hours before doing yoga. Third, have fun and enjoy it. You can play music while doing yoga, or practise outside in a park. Last, keep going. Do it for 30 minutes every day. If you are busy, three times a week will be OK, too.
根据短文内容回答下列问题。
51.When did people in India start to practise yoga
52.Can middle school students practise yoga
53.Why do many people practise yoga
54.How long is it good for a person to practise yoga in a day
55.Do you want to practise yoga Why or why not
八、阅读理解
Bob likes climbing very much. However, there wasn’t one climbing club in his school at first, so he felt sad.
At the beginning of the second year of middle school, his school offered rock climbing lessons in order to encourage students to exercise. He was so happy that he joined at once.
In the first lesson, the coach said, “Rock climbing needs strength, speed, courage and persistence (坚持). All these are necessary.” But in Bob’s opinion, rock climbing was just a fun activity. It interested him.
During the following classes, the coach asked the students to run 1,000 metres first, and then climb with a rope. When Bob finished running, he almost lost his breath (呼吸) and got bored, and he even did not want to touch the rope. He thought it was less interesting than before. The coach noticed that and asked him, “Why do you want to take rock climbing lessons ” “I come for fun, of course.” “Is that fun ” he asked. Bob shook his head slowly. The coach then explained patiently, “That’s because you stop halfway. You know, beautiful sights are always on the top.”
After hearing his words, Bob made up his mind to finish his journey. When he got to the top in the end, he felt really excited.
Sometimes it’s hard to reach the top of the mountain, but it’s a pity to stop halfway, so don’t give up.
56.Why did the school offer rock climbing lessons
A.To develop students’ hobbies. B.To encourage students to exercise.
C.To offer students more clubs. D.To let students enjoy activities.
57.How far did the coach ask the students to run first in the rock climbing lessons
A.One hundred metres. B.One hundred kilometres.
C.One thousand metres. D.One thousand kilometres.
58.What does the underlined word “it” refer to in Paragraph (段落) 4
A.Running. B.Rock climbing. C.Taking lessons. D.Touching the rope.
59.How did Bob’s feelings change according to the passage
A.Sad→happy→bored→excited. B.Excited→sad→bored →happy.
C.Happy→sad→excited→bored. D.Sad→bored→excited→happy.
60.What’s the best title of the passage
A.Learn to Accept Helpful Advice B.Let’s Find the Best Hobby
C.Don’t Give Up Halfway D.Never Stay in the Same Place
Think about how much time you spent outside last week. I mean “really outside”. Walking from the car into the mall doesn’t count. Now think about how much time you spent inside: on the Internet or playing video games or watching TV.
“I play inside more than outside,” said Casey from Indiana. “I like to play games on the computer because I think it’s very exciting.”
If you’re like Casey, it’s likely that you spend more time inside than outside. Kids spent less than two hours per week on sports and outdoor activities in the early 2010s than those who did in the early 1990s.
Are you staying inside because you need a place to go People fill open places with buildings. Rhonda Clements said, “Students still need some special places. There they are free to go and meet friends. And they can make them relax there. What’s more, parents should spend more time staying with their kids.”
Even when there is a place to go, personal safety is a problem. “I wish I could play outside more,” said Angela from the US. “There is a park down the street, but my mom worries about my safety when I go there by myself.” Many kids are at home alone in the afternoon because their parents tell them not to leave the house. Most parents always think it’s dangerous for their children to stay outside alone.
61.What can we know from the first three paragraphs
A.A lot of people like playing outside.
B.A lot of people like playing computer games.
C.More and more people like watching TV with their family.
D.More and more people like spending time at home.
62.Which of the following may Rhonda Clements agree with
A.Students need to make more friends.
B.Parents should spend more time with their children.
C.There should be fewer special places for students.
D.There should be more love and fun at home.
63.The underlined word “they” here refers to “ ”.
A.special places B.people C.students D.friends
64.Why do parents tell their children not to leave their houses
A.Because they want their children to spend more time with them.
B.Because they think it’s dangerous for their children to go outside alone.
C.Because they are afraid that their children won’t finish their homework.
D.Because they need their children to do some housework at home.
65.How did the writer write the passage
A.By writing about himself and then about other people.
B.By firstly telling us a fact and then telling us the fact is wrong.
C.By firstly talking to the parents and then talking to the teachers.
D.By firstly giving a question and then answering the question.
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
《Unit 7 Outdoor fun 知识点梳理 提升训练 -- 译林版(2024)七年级英语下册》参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 C A B D B C A C B A
题号 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
答案 B C A D B D A D D D
题号 46 47 48 49 50 56 57 58 59 60
答案 D B D A D B C B A C
题号 61 62 63 64 65
答案 D B A B D
1.C
【详解】句意:——这周末你的计划是什么?——我不知道。我可能跟我朋友去科学博物馆。
考查情态动词辨析。can能够;must必须;might可能;should应该。根据“I have no idea”可知,不清楚会有什么计划 ,所以是猜测可能去科学博物馆,故选C。
2.A
【详解】句意:——我们应该总是随大流吗?——不,有时候正确的方式是你自己做的。
考查动词辨析。follow跟随;invite邀请;respect尊重;protect保护。根据“Should we always ... the crowd (大众) ”和“No, sometimes the right way is the one you make by yourself.”可知,此处询问是否应该随大流,故选A。
3.B
【详解】句意:——他为什么看起来那么担心?——因为他试了试7把钥匙,但没有一把能开门。
考查代词辨析。all全部;none没有一个;any任何;both两者都。根据“but”表示转折可知,试了7把钥匙,但是没有一个可以打开门,故选B。
4.D
【详解】句意:昨天有暴风雨。幸运地是,我花园里的大部分花还活着。
考查副词词义辨析。Suddenly突然地;Finally最终地;Mainly主要地;Luckily幸运地。根据“There was a storm yesterday...., most of the flowers are still in my garden.”可知,暴风雨没有把大部分花弄死,这是很幸运的,故选D。
5.B
【详解】句意:老师和所有的学生都为李聪感到骄傲,他是神舟十八号的宇航员之一,因为他曾经住在我们的家乡泰州。
考查时态和短语辨析。be modest about对……谦虚;be proud of为……骄傲;be excited about对……兴奋;be crazy about对……痴迷。根据“one of the astronauts of Shenzhou-18”可知,老师和学生为他感到自豪;根据“once”可知,句子时态是一般过去时,空格二用动词过去式。故选B。
6.C
【详解】句意:——当心!有东西从高楼上掉下来。——天呐!这太危险了。
考查动词辨析。writing写(现在分词);cutting剪(现在分词);falling掉下(现在分词);turning转身(现在分词)。根据“Something is … down from the tall building.”可知,此处表示东西从高楼上掉下来。fall down from“从……掉落”。故选C。
7.A
【详解】句意:——你真是太好了,在我们困难的时候全力支持我们。——这是我的荣幸。朋友总是可以互相依靠的。
考查名词辨析。support支持,帮助;attention注意力;effort努力;spirit精神。根据“Friends can always depend on each other.”可知,设空处是给与了“支持”。故选A。
8.C
【详解】句意:——别忘了下星期五来看我女儿的舞蹈表演。——当然我会的,我永远不会忘记去年看她第一次跳舞的情景。
考查非谓语动词。remember to do sth记得要去做某事;remember doing sth记得做过某事。第一句是提醒对方要记得去看女儿的舞蹈表演,用动词不定式作宾语。forget to do sth忘记要去做某事;forget doing sth忘记做过某事,第二空表示不会忘记看过她跳舞的情景,用动名词作宾语,故选C。
9.B
【详解】句意:——哎呀。这不是去博物馆的路。——也许我们刚才拐错了弯。
考查一般过去时。根据时间状语“just now”可知,此处描述的是过去某一时刻发生的动作,应该用一般过去时,此处用动词过去式took。故选B。
10.A
【详解】句意:—— 你能告诉我最近的书店怎么走吗? —— 没问题。请这边走。
考查情景交际。No problem没问题;It depends视情况而定;Never mind没关系;That’s right那是对的。根据“This way, please”可知,此处指可以为对方提供帮助。故选A。
11.Luckily
【详解】句意:幸运的是,我们赶上了早班车并准时到达。根据“we got on the early bus and got there on time.”可知,赶上了早班车并准时到达是很幸运的,空处修饰整个句子,需用副词luckily,表示“幸运的是”。故填Luckily。
12. gently relaxed
【详解】句意:当你在夏天去海滩时,有时风轻轻地吹着,你会感到放松。gentle“轻轻的,温柔的”,是形容词,修饰动词blows,用副词gently;relax“使放松”,是动词,作为系动词feel的表语,用形容词relaxed。故填gently;relaxed。
13.safety
【详解】句意:为了我们自己的安全,我们应该远离吸烟。safe是形容词,意为“安全的”;这里需要的是其名词在句中作宾语,safe的名词形式是safety。故填safety。
14.supported
【详解】句意:昨天镇上的人们强烈支持建桥的计划。根据Yesterday可知,该句时态是一般过去时,谓语动词用过去式。support意为“支持”,其过去式为supported。故填supported。
15.take
【详解】句意:运动对你的健康有好处。作为一名学生,你最好每天多做运动。情态动词had better后接动词原形。故填take。
16.proud of
【详解】be proud of oneself“为某人自己感到骄傲”,形容词短语。故填proud of。
17. leave for pick apples
【详解】对比所给中英文可知,设空处为“动身去”以及“摘苹果”;leave for“动身去”,根据第一个空空前的“will”可知,此处用动词原形;pick apples“摘苹果”,根据第二个空空前的不定式符号“to”可知,此处用动词原形。故填leave for;pick apples。
18. feel blue/sad
【详解】根据中英文对照,缺少“感觉沮丧”。感觉“feel”,感官动词,该句时态为一般现在时,主语为I,故动词用原形;“沮丧的”blue/sad,形容词,感官动词后面接形容词。故填feel;blue/sad。
19.deal with
【详解】根据英汉对照可知,需要补充内容deal with“处理”,空格前出现“how to”,to后面应用动词原形。故填deal with。
20. find out
【详解】根据中文意思提示可知,此处缺少“找出”的短语。find out意为“找出”,此空是放在句型“It is + adj. for sb. to do sth.”中。故填find out。
21.hobbies 22.fun 23.get ready for 24.running 25.keep fit
【导语】本文主要讲述了骑马的好处。
21.句意:骑马是当今最流行的业余爱好之一,而且它也很有趣。根据“Horse riding is one of the most popular...these days”及备选词可知,骑马是一种爱好,hobby“爱好”,one of后面的名词需要用复数形式。故填hobbies。
22.句意:骑马是当今最流行的业余爱好之一,而且它也很有趣。根据“and it is also great...”及备选词可知,骑马也是很有趣的,fun“乐趣”。故填fun。
23.句意:记住,你仍然需要做热身运动来准备这种运动。根据“do a warm-up”及备选词可知,此处是说为这种运动作准备。get ready for“为……作准备”,不定式符号to后跟动词原形。故填get ready for。
24.句意:例如,你可以在上马之前花几分钟跑步。根据“For example, you can spend a few minutes...before you get on a horse.”及备选词可知,run“跑步”符合语境,spend time doing sth“花费时间做某事”,空处使用动名词形式。故填running。
25.句意:对于成年人来说,骑马是一种保持健康的好方法。根据“riding a horse is a great way to...”及备选词可知,骑马是一种保持健康的好方法,keep fit“保持健康”,此处to后应接动词原形,构成动词不定式,作后置定语。故填keep fit。
26.(W)hy 27.(e)xercise 28.(f)it 29.(b)etter 30.(b)egan 31.(l)ater 32.(j)og 33.(c)ost 34.(p)air 35.(g)round
【导语】本文主要介绍了慢跑的好处以及慢跑前需要向医生寻求建议。
26.句意:为什么慢跑现在这么流行?根据“because they hear it is very good…”可知是问慢跑流行的原因,应用why,故填(W)hy。
27.句意:大多数人开始慢跑是因为他们听说慢跑是一种很好的锻炼。根据“Most people start jogging”可知,慢跑是一种锻炼,exercise“锻炼”,名词,故填(e)xercise。
28.句意:慢跑使心脏强壮,有助于人们保持健康。根据“Jogging makes the heart strong and helps people keep f”可知,此处表达慢跑有助于人们保持健康,keep fit“保持健康”符合语境,故填(f)it。
29.句意:慢跑还能让你自我感觉良好。根据“make you feel b… about yourself.”可知,慢跑能让你自我感觉更好,better“更好的”,形容词比较级作表语,故填(b)etter。
30.句意:他几年前开始慢跑,因为他很胖。根据“He b… jogging a few years ago because he was fat.”可知,因为很胖所以是开始慢跑,begin“开始”,此处应用一般过去时,空处用过去式,故填(b)egan。
31.句意:起初,他只能跑500米左右,但两年后,他可以跑20多公里。根据“At first,…but two years…, he could run over 20 kilometers.”可知,此处表达两年后,later“以后”符合,故填(l)ater。
32.句意:你慢跑吗?根据“If you do, be sure to ask your doctor for advice.”可知,此处是询问你慢跑吗,jog“慢跑”,此处放助动词后,空处用动词原形,故填(j)og。
33.句意:慢跑要花很多钱吗?根据首字母及much可知,此处表达慢跑要花很多钱吗,cost“花费”,此处放助动词后,空处用动词原形,故填(c)ost。
34.句意:但是有一双好鞋是非常重要的。根据shoes可知,此处应表达一双鞋,a pair of“一双”,故填(p)air。
35.句意:否则,当你长时间在坚硬的地面上跑步时,你的脚可能会受伤。根据“when you run on hard g”可知,穿鞋是跑在地上,ground“地面”符合语境,故填(g)round。
36.B 37.C 38.A 39.D 40.B 41.D 42.A 43.D 44.D 45.D 46.D 47.B 48.D 49.A 50.D
【导语】本文讲述了中国一些新型营地帮助孩子们解决沉迷电脑的问题。
36.句意:老师和家长们担心他们的健康。
talk about谈论;worry about担心;hear about听说;dream about梦想。根据上文“Now, a lot of children spend too much time sitting in front of computers.”可知,孩子们花太多时间坐在电脑前,老师和家长们担心他们的健康。故选B。
37.句意:它帮助他们走出卧室,走进阳光。
gardens花园;kitchens厨房;bedrooms卧室;bathrooms浴室。根据上文“Now, a lot of children spend too much time sitting in front of computers.”可知,坐在电脑前,应该是在卧室里。故选C。
38.句意:营地就在海边,因为孩子们可以在沙滩上进行很多活动。
sea海;lake湖;forest森林;mountain山。根据“because the children can do lots of activities on the beach.”可知,孩子们可以在沙滩上活动,说明营地在海边。故选A。
39.句意:这个营地让孩子们每天花更多时间在外面的沙滩上。
little少的;less更少的;no没有;more更多的。根据上文“because the children can do lots of activities on the beach”可知,他们在沙滩上进行很多活动,说明要花更多时间在沙滩上。故选D。
40.句意:他们中许多人说他们以前一天花6个多小时玩电脑游戏。
past经过;over超过;under在……下面;below在……下方。根据“six hours a day”可知,用over表示“多于,超过”。故选B。
41.句意:玩电脑很有趣,因为我没有其他事情可以做。
boring无聊的;tiring令人疲劳的;troublesome麻烦的;fun好玩的。根据“because I had…else to do.”可知,没有其他事情可以做,所以玩电脑很有趣。故选D。
42.句意:玩电脑很有趣,因为我没有其他事情可以做。
nothing没有事物;anything任何事物;something某些事物;everything所有事物。根据“because I had…else to do”可知,没有其他事情可以做,用nothing。故选A。
43.句意:营地工作人员每天早上把这些孩子带到沙滩上。
park公园;playground操场;hill山;beach沙滩。根据上文“They need to swim”可知,要去海边才能游泳,所以是带到沙滩上。故选D。
44.句意:他们需要在那里游泳和做其他户外活动,然后坐下来吃一顿健康的午餐。
indoor室内的;inside在……里面;outside室外的;outdoor在……外面。根据“They need to swim and do other...activities there before sitting down to have a healthy lunch.”可知,他们在饭前游泳,这应该是室外的活动,空格处缺少形容词,用outdoor“室外的”。故选D。
45.句意:当孩子们一整天坐在电脑前,他们没有在正确的时间吃饭,极少离开他们的座位。
often经常;usually通常;always总是;seldom极少。根据“When children sit in front of computers all day”可知,他们整天坐在电脑前,极少离开座位。故选D。
46.句意:我原以为来到一个没有电脑只有运动的营地将会很糟糕。
good好的;important重要的;funny好玩的;bad不好的。根据“a camp without computers—only sports”可知,这些整日沉迷电脑的孩子会觉得没有电脑只有运动的营地会很不好。故选D。
47.句意:但是我的爸妈告诉我整天玩电脑对我的健康不好。
So因此;But但是;And并且;Because因为。空格前后两句存在转折关系,用but连接。故选B。
48.句意:参加营地活动后,我发现做运动比整天坐在电脑前更有趣。
famous著名的;difficult困难的;dangerous危险的;interesting有趣的。根据下文“Many children said they felt much happier”可知,孩子们觉得更开心,说明在营地做运动更有趣。故选D。
49.句意:在营地活动结束时,许多孩子说他们感觉更开心。
at the end在结尾;in the center在中央;at the back在后面;in the front在前面。根据下文“when they go back home.”可知,此处指营地活动结束时,孩子们表达了心情感悟。故选A。
50.句意:在他们回家后,他们中许多人会在电脑上少花时间。
hobbies爱好;lessons课程;activities活动;computers电脑。根据“spend less time”可知,会减少玩电脑的时间。故选D。
51.Around 5,000 years ago. 52.Yes, they can. 53.Because yoga has many good points. 54.For 30 minutes. 55.Yes, I do. Because it can help me stay healthy. (开放性试题,答案不唯一,言之有理即可)
【导语】本文介绍了练习瑜伽的好处以及建议。
51.根据“People in India started practicing it around 5,000 years ago.”可知,大约5000年前,印度人开始练习瑜伽。故填Around 5,000 years ago.
52.根据“What’s more, yoga is suitable for everyone. Young kids or old people, all can learn it.”可知,瑜伽适合每个人,不管是小孩还是老人,都能学会,因此中学生也能练习瑜伽。此处用肯定回答。故填Yes, they can.
53.根据“Now over 300 million people in the world are practising yoga. That’s because yoga has many good points.”可知,因为瑜伽有许多优点。故填Because yoga has many good points.
54.根据“Do it for 30 minutes every day.”可知,一个人一天练习瑜伽30分钟比较好。故填For 30 minutes.
55.开放性作答,言之有理即可。故填Yes, I do. Because it can help me stay healthy.
56.B 57.C 58.B 59.A 60.C
【导语】本文主要介绍了鲍勃参加了学校开设的攀岩课程,刚开始他很兴奋,但是在接下来的课程中,他感到很无聊,教练告诉他最美丽的风景总是在最上面,当他最终到达顶峰时,他感到非常兴奋,从中我们学到有时很难到达山顶,但中途停下来很遗憾,所以不要放弃。
56.细节理解题。根据“his school offered rock climbing lessons in order to encourage students to exercise”可知为了鼓励学生锻炼,所以学校开设了攀岩课程。故选B。
57.细节理解题。根据“During the following classes, the coach asked the students to run 1,000 metres first”可知教练要求学生们先跑1000米。故选C。
58.词义猜测题。根据“When Bob finished running, he almost lost his breath (呼吸) and got bored, and he even did not want to touch the rope. He thought it was less interesting than before”可知他认为攀岩没有之前有趣了,故此处it指代“攀岩”。故选B。
59.推理判断题。根据“However, there wasn’t one climbing club in his school at first, so he felt sad...He was so happy that he joined at once.”可知刚开始他学校没有攀岩俱乐部,他很伤心,之后他们学校开设了攀岩课程,他很开心;根据“When Bob finished running, he almost lost his breath (呼吸) and got bored”可知跑完之后,他感到很无聊;根据“When he got to the top in the end, he felt really excited”可知到达顶端之后,他很兴奋。故选A。
60.最佳标题题。本文主要介绍了鲍勃参加了学校开设的攀岩课程,刚开始他很兴奋,但是在接下来的课程中,他感到很无聊,教练告诉他最美丽的风景总是在最上面,当他最终到达顶峰时,他感到非常兴奋,从中我们学到有时很难到达山顶,但中途停下来很遗憾,所以不要放弃,以选项C“不要半途而废”为标题最合适。故选C。
61.D 62.B 63.A 64.B 65.D
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了人们现在户外活动越来越少的现状及原因。
61.推理判断题。分析前三段内容可知,第一段让我们思考上周花了多少时间在户外,第二三段介绍现今人们更多地待在室内,因此可推断越来越多的人喜欢待在室内。故选D。
62.细节理解题。根据“Students still need some special places. There they are free to go and meet friends. And they can make them relax there. What’s more, parents should spend more time staying with their kids.”可知Rhonda认为学生们仍然需要一些特殊的地方去见朋友,在那里放松。更重要的是,父母应该花更多的时间陪伴孩子。故选B。
63.词句猜测题。根据“Students still need some special places. There they are free to go and meet friends. And they can make them relax there.”可知此处指学生们仍然需要一些特殊的地方,在那里他们可以自由地去见朋友,他们可以在那里放松。所以they指的是“special places”。故选A。
64.细节理解题。根据“Many kids are at home alone in the afternoon because their parents tell them not to leave the house. Most parents always think it’s dangerous for their children to stay outside alone.”可知,许多孩子在下午独自在家,因为他们的父母告诉他们不要离开家,大多数父母都认为让孩子待在外面是危险的。故选B。
65.篇章结构题。分析文章内容可知,作者开篇让我们回忆自己上周是在哪里度过的,然后介绍现在人们更多地选择待在室内,之后提出问题“Are you staying inside because you need a place to go to ”,后文针对这一问题进行回答,解释人们选择待在室内的原因。选项D“先提问,然后回答问题’符合该结构思路。故选D。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源预览