Unit 5 Animal friends 知识点梳理+提升训练(含答案解析) -- 译林版(2024)七年级英语下册

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 5 Animal friends 知识点梳理+提升训练(含答案解析) -- 译林版(2024)七年级英语下册

资源简介

Unit 5 Animal friends
知识点梳理
Ⅰ.重点单词
名词:
1.蝙蝠 n. bat
2.蝴蝶 n. butterfly
3.蜜蜂 n. honeybee
4.蚂蚁 n. ant
5.翅膀,翼 n. wing
6.昆虫 n. insect
7.[pl.]倍 n. times
8.重量 n.weight→重;称重 v. weigh
9.孔,洞 n. hole
10.工蜂;工人 n.worker→工作 v. work
11.克 n. gram
12.蜂蜜 n. honey
13.蜗牛 n. snail
14.把戏 n. trick
15.枝条 n. stick
16.打架 n. fight
17.(动物的)软毛;毛皮 n. fur
18.鹦鹉 n. parrot
19.声音 n. sound
20.角落,墙角;街角 n. corner
21.金鱼 n. goldfish
22.长颈鹿 n. giraffe
23.骨头 n. bone
24.颈,脖子 n. neck
25.蛇 n. snake
26.实用的提示 n. tip
27.人 n. human
28.雷达 n. radar
29.回声 n. echo
30.关系 n. relationship
31.声音,噪声 n. noise→吵闹的 adj. noisy
形容词:
1.醒着 adj. awake
2.孤独的 adj. lonely
3.担心;害怕,恐惧 adj. afraid
4.辛勤的 adj. hard-working
5.有用的 adj. useful
6.正确的 adj. correct
7.圆形的 adj. round
8.大声的 adj. loud
9.沮丧;情绪低落 adj. down
副词:
安全地 adv. safely
动词:
1.尝,品;吃,喝 vt. taste
2.举起 vt. lift
3.咬 vi.&vt. bite
4.忘记做;遗忘 vi.&vt. forget
5.触摸;碰 vt. touch
6.使可能;允许 vt. allow
7.鼓舞 vt. cheer
8.拯救,救助 vt. save
9.命名 vt. name
兼类词:
独自;单独 adj.&adv. alone
Ⅱ.重点短语
1.……的重要性   the importance of...
2.各种各样的 many/all/different kinds of
3.达到(某数量、程度等),至多有 up to
4.想要做某事  would like/want to do sth.
5.不得不做某事 have to do sth.
6.照料  look after
7.直到最后 till the end
8.一对…… a pair of...
9.在我身边 by my side
10.擅长 be good at
11.很;非常 a lot/very much
12.小心;当心…… be careful with...
13.和……玩 play with...
14.带……出去散步 take ...out for a walk
15.例如 for example
16.来自 be/come from
17.正如;正像  just like
18.(使)变得高兴,振奋起来 cheer up
19.挽救生命  save lives
20.有一个特殊的关系 have a special relationship
21.照料 care for
22.发出大的噪音  make loud noises
23.靠近;挨着  close/next to
24.如此多的 so much/many
Ⅲ.重点句型
1.它们用脚品尝食物。
They taste things with their feet.
2.它们通过倾听来找到自己的路。
They find their way by listening.
3.它们能举起自己体重50倍的东西。
They can lift things 50 times their own weight.
4.它们通过身体两侧的小孔吸入空气。
They take in air through the holes on both sides of their body.
5.你还知道什么
What else do you know
6.我的狗是所有动物中最聪明的。
My dog is the cleverest animal of all.
7.有时它爬上一棵高大的树,但从不忘记回到我身边。
Sometimes she climbs a tall tree, But never forgets to come back to me.
8.当我需要朋友或感到悲伤时,它总是在我身边。
When I need a friend or feel sad, She is always by my side.
9.当我伤心的时候,它会做一些把戏逗我笑。
She does some tricks to make me laugh when I am sad.
10.它很安静,很少发出声音。
He is very quiet and seldom makes any sound.
11.雷达可以让船只“看到”周围的东西,从而安全航行。
Radar allows ships to see things around them and travel safely.
12.你认为和动物做朋友对我们有好处吗
Do you think it’s good for us to be friends with animals
13.动物和人类有着特殊的关系,我们应该尊重和爱护所有的生物。
Animals and humans have a special relationship, and we should respect and care for all living things.
14.它喜欢在房子里跑来跑去,玩玩具。
He enjoys running around the house and playing with his toys.
15.它很少制造大的噪音,它总是很高兴见到我。
He seldom makes loud noises and he is always happy to see me.
提升训练
一、单项选择
1.My son was invited to play ________ piano in his class on New Year’s Day.
A.a B.the C.an D./
2.The girl is crying because her mother doesn’t ________ her to eat the ice cream.
A.remember B.teach C.organize D.allow
3.Many people want to lose ________ by being on a diet, but in fact they should do more exercise.
A.spirit B.quality C.object D.weight
4.—Mom, may I have one more coffee please It ________ really good.
—Cindy, don’t drink too much iced coffee! It’s not good for you.
A.looks B.smells C.tastes D.sounds
5.To cross the road ________, we should know about the road safety.
A.safely B.largely C.quickly D.luckily
6.—Why do you have time to ________ the homeless cats
—Thanks to the “double reduction” policy, I have more free time.
A.cheer for B.ask for C.care for D.wait for
7.— I take the magazine out of the reading room
— I’m sorry you .
A.Could; couldn’t B.Must; couldn’t C.Will; can’t D.May; can’t
8.—This is a photo of my family. Would you like to see it
—Wow! ________ happy family!
A.What a B.How a C.What D.How
9.Which can be put in ________ to show the rhyme of the poem
I seeWhen ________, Flowers grow in the sun. When half the world is bright, The other half is night.
A.bees dance one by one B.birds fly in a line
C.the cloud is still alone D.the weather is so fine
10.—I don’t think people should keep animals as pets.
—________. Some old people live alone. Pets are their good friends.
A.I agree too B.Oh, I see C.That’s true D.I don’t agree
二、单词拼写
11. (butterfly) like flying among flowers in summer.
12.At school, we have many rules. We can’t be (noise) and can’t eat in class.
13.Don’t forget (call) me this evening when you get there.
14.To keep themselves (wake), they sat on the floor and told each other stories.
15.The seat can tell you your (weigh) when you sit on it.
16.All the workers will get home (safe) by plane tomorrow.
三、完成句子
17.米莉这些天看起来情绪低落。我想知道我怎样才能让她振作起来。
Millie these days. I wonder how I can .
18.他父母不允许他在学校和同学打架。
His parents don’t his classmates at school.
19.这条鱼真大!它重达5千克。
the fish is! It five kilos.
20.她从不担忧,因为我们把她照顾得很好。
She never because we her well.
21.我的宠物猫很安静。她经常躺在客厅的角落里。
My pet cat . She often the living room.
四、短文填空
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。
Hi, my name is Danielle. My favorite 22 (animal) are rabbits and I have a pet rabbit, Guus. He is 3 years old. He looks really big and he is heavy. Guus is not afraid 23 people like other rabbits. He is cute and 24 (friend). So many people stop to play with Guus when I take 25 walk with him.
It’s not difficult to take care of Guus. Every morning he goes out and plays. Then he comes back and has breakfast with me. I only need to clean 26 (he) place on weekends. Sometimes I play with him. Guus does well in many games, 27 I think he is smart. Guus’ legs are short, but he can run 28 (quick). Now, he 29 (sleep) in my room. There are also two cats at my home. Guus always 30 (run) after them, just for fun. The cats like to play with him, too.
It’s easy for me 31 (forget) the bad things when Guus looks at me. I love him very much.
五、完形填空
Fu Zai is a six-month-old corgi. He is the 32 corgi to work for the police in China. Before this, the police never used a corgi as a police dog. These days he comes to some public places in Weifang, Shandong Province, and catches people’s eye at once.
Most people think corgis cannot 33 the police because their legs are too short. Fu Zai’s appearance (出现) changes people’s minds. Fu Zai is 34 online thanks to his cute smile, special short legs and good abilities.
35 a police dog, Fu Zai faces much work. He is getting a lot of training from morning till afternoon, such as obedience exercises (服从训练), bomb searches (炸弹搜索) and scent tracking (气味追踪). He began training when he was only two 36 old and did better than many other dogs of his age.
Wang Yanan, head of the police dog base at the Weifang public security bureau says that Fu Zai can learn everything quickly and be 37 with food. That 38 the training easy. “Police dogs are not just cute. Trainers have to do a lot of hard work to train 39 ,” Wang said.
After a few months of training, Fu Zai can now use his short legs to find things 40 cars and easily get into and search very small spaces. He can 41 improve interactions (互动) between police dogs and the public because of his cute appearance.
Fu Zai is still a fresh hand as a police dog and must get more training in the future.
32.A.second B.third C.fourth D.first
33.A.get B.take C.make D.join
34.A.friendly B.famous C.helpful D.quiet
35.A.As B.Like C.From D.Between
36.A.days B.years C.months D.minutes
37.A.busy B.happy C.careful D.angry
38.A.makes B.lets C.helps D.keeps
39.A.him B.them C.her D.us
40.A.under B.above C.over D.below
41.A.too B.either C.also D.still
六、任务型阅读
根据短文内容简要回答下面的问题。
Do you like animals Do you want to keep animals Yes, many people like animals and want to keep a lovely animal as a pet. It’s a pity that they don’t have a good place to keep them. However, keeping fish may be the best choice.
Why keep them
People keep dogs and cats because they enjoy their friendship. Fish can not be friendly, but they have beautiful shapes and colors. It’s a pleasure to watch as they swim in their tank (水槽).
What do they need
First of all, the fish need a good tank, and you must fill the tank with some water. It is good for them to have a few water plants in the tank to keep the water clean. Putting a few snails (蜗牛) in the tank is also a good idea, because they will keep it clean.
What do they eat
There are many kinds of fish food that you can get in the shops. Most are good for all kinds of fish. You should feed your fish only once a day. It is important not to give them too much food. Just give them as much as they can eat up in about 15 minutes. This will keep them healthy.
42.How many kinds of animals are mentioned (提到) in the passage
43.Why is it a good idea to put a few snails in the tank
44.How often should you feed your fish
45.Do you want to keep an animal as a pet Why (25 词左右 )
七、阅读理解
One month earlier...Holly was reading a book, Animal World. Dogs are so cute. And cats are sweet. People think they are really great gifts (礼物). But a few weeks later, they don’t like their new pets. They don’t want to take their dogs for a walk. Cats can scratch (抓) the furniture. And every pet takes a lot of their time. They’re expensive, too. Not just for food, but think of all those vet’s bills (账单)! So what happens Every year, many people put their pets in their cars, drive for kilometers, and then leave these poor animals at the side of the road. They abandon them!
Holly put down the magazine. Her eyes were red.
46.What magazine was Holly reading
A.Animal World. B.Pet Food. C.Great Gifts. D.My New Friend.
47.Why don’t people like their pets a few weeks later
A.Because they think pets are too noisy. B.Because dogs scratch the furniture.
C.Because pets need much money and time. D.Because pets make rooms dirty.
48.What’s the meaning of the underlined words “abandon them”
A.Leave them behind. B.Give them out. C.Pick them up. D.Help them out.
49.How did Holly feel after reading the magazine
A.She felt happy. B.She felt tired. C.She felt excited. D.She felt sad.
50.Which of the following is TRUE
A.Pets are great gifts for people.
B.Holly was reading a newspaper.
C.People needn’t to pay for pet food and vet’s bills.
D.Holly read the magazine a month later.
One January morning, Thomas Smith walked his dog named Jack in the park. Mr Smith was sitting under a big tree and Jack was running on the ice lake. Suddenly (突然), the dog fell into the water and couldn’t get out.
“I must save my dog,” said Mr Smith. He didn’t think much, and jumped into the cold water. It was difficult for him to swim in the cold water, but he was just thinking about saving Jack.
Luckily, he helped Jack out of the water. And both of them were safe. “When we get out of the water, everybody asks how Jack is, and nobody is worried about me!” Mr Smith said with a smile.
Julie Brown saw this thing, too. “The dog gets onto the ice lake,” she said. “Suddenly, it starts to go under. Many people see it and they are shouting for help. But only Mr Smith jumps into the cold water to save it.”
People thought Mr Smith was a hero. “In fact, many people in the world are doing the same as me,” Mr Smith said. “But from now on, I must let Jack be away from the ice lake.”
Animals are our great friends. Can you do the same for them like Mr Smith
51.When did the story happen
A.On a cold morning in February. B.On a warm afternoon in January.
C.On a warm afternoon in February. D.On a cold morning in January.
52.What was Mr Smith doing while the dog was running on the ice lake
A.He was taking a walk in the park. B.He was sitting under a big tree.
C.He was talking with his friend. D.He was playing with another dog.
53.Why does only Mr Smith jump into the cold water to save Jack
A.Because he is good at swimming. B.Because he loves his dog very much.
C.Because other people don’t like the dog. D.Because no one sees the dog fall into the lake.
54.What is the right order according to the passage
①Mr Smith helped Jack out of the water. ②Mr Smith jumped into the cold water.
③The dog fell into the water. ④Many people saw it and they shouted for help.
A.①②③④ B.①②④③ C.③④②① D.③②①④
55.What does the writer mainly want to tell us
A.To be good with animals. B.To help those people in need.
C.To stay away from the ice lake. D.To learn to swim in the lake.
八、书面表达
56.李平想拥有自己的宠物,下面是她所填的调查表。请根据表格内容,写一篇英文短文介绍李平想要养的宠物。
What do you want to have a fish
Reasons clean, lovely, quiet, easy to look after
What should it be like white and red, small
How will you look after it …
要求:
1.包含表格内容,可适当发挥,使短文完整、流畅;
2.80词左右,不包括所给的开头。
Many of my friends have pets at home. I want one, too.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
《Unit 5 Animal friends 知识点梳理 提升训练 -- 译林版(2024)七年级英语下册》参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 B D D C A C D A A D
题号 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41
答案 D D B A C B A B A C
题号 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55
答案 A C A D A D B B C A
1.B
【详解】句意:我儿子被邀请在新年那天在班级里弹钢琴。
考查冠词。被演奏的西洋乐器前要加定冠词the,play the piano“弹钢琴”。故选B。
2.D
【详解】句意:这个女孩在哭,因为她的妈妈不允许她吃冰淇淋。
考查动词辨析。remember记得;teach教;organize组织;allow允许。根据“The girl is crying”及“her mother doesn’t...her to eat the ice cream”可知,此处表示女孩的妈妈不允许她吃冰淇淋,所以女孩在哭,allow sb to do sth表示“允许某人做某事”,符合语境。故选D。
3.D
【详解】句意:许多人想通过节食来减肥,但实际上他们应该多做运动。
考查名词辨析。spirit精神;quality质量;object物体;weight重量。根据“by being on a diet”和选项可知,此处表示通过节食来减肥,lose weight“减肥”。故选D。
4.C
【详解】句意:——妈妈,我可以再喝一杯咖啡吗?它尝起来真的好喝。——Cindy,不要喝太多冷咖啡。对你不好。
考查动词辨析。looks看起来;smells闻起来;tastes尝起来;sounds听起来。根据“don’t drink too much iced coffee! ”可知,咖啡是尝起来好喝。故选C。
5.A
【详解】句意:为了安全地过马路,我们应该了解道路安全。
考查副词辨析。safely安全地;largely主要地;quickly快速地;luckily幸运地。根据“we should know about the road safety”可知,此处指安全地过马路。故选A。
6.C
【详解】句意:——你为什么有时间照顾流浪猫?——多亏了“双减”政策,我有更多的空闲时间。
考查动词短语辨析。cheer for为……加油;ask for请求;care for照顾;wait for等待。根据语境及“the homeless cats”可知,此处表达的是“照顾流浪猫”,所以应该用care for。故选C。
7.D
【详解】句意“-我可以将杂志带出阅览室吗?-抱歉,你不能”。当could用于疑问句中表示请求时,回答应用can,排除A;must一定,用于疑问句中,不表示请求,回答应用yes, you must或No,you needn’t/No, you don’t have to;will表示请求时,通常用第二人称作主语,排除C;may表示请求,许可,译为“能,可以”,否定回答可以用can’t。故选D。
8.A
【详解】句意:——这是一张我家人的照片。你想看吗?——哇!多么幸福的家庭啊!
考查感叹句。根据句子结构可知,此处是感叹句,感叹的中心词是family,且happy是形容词,所以用“What+a/an+形容词+可数名词单数+主语+谓语!”句型表示,family是以辅音音素开头的单词,所以用不定冠词a修饰。故选A。
9.A
【详解】句意:哪个可以填入空白处来体现这首诗的押韵? 我看见 当蜜蜂一只只翩翩起舞,花儿在阳光下绽放。当世界一半明亮,另一半便是黑夜。
考查语音韵脚。one/w n/;line/la n/;alone/ l n/;fine/fa n/。根据“sun /s n/”可知,sun的韵脚是/ n/,选项A的最后一个单词one的音标是/w n/,韵脚也是/ n/。故选A。
10.D
【详解】句意:——我认为人们不应该养动物当宠物。——我不同意。一些老人独自生活。宠物是他们的好朋友。
考查情景交际。I agree too我也同意;Oh,I see哦,我明白了;That’s true那是真的;I don’t agree我不同意。根据“I don’t think people should keep animals as pets”及“Some old people live alone. Pets are their good friends”可知,前句认为不应该养动物当宠物,后句认为宠物是独居老人的好朋友,所以后句对前句是持不同意的态度,应用I don’t agree。故选D。
11.Butterflies
【详解】句意:夏天,蝴蝶喜欢在花丛中飞翔。butterfly“蝴蝶”,该句是一般现在时,根据动词“like”可知,此处填名词复数形式。故填Butterflies。
12.noisy
【详解】句意:在学校,我们有很多规定。我们不能吵闹,不能在课堂上吃东西。根据空前“be”可知,此处应填noise的形容词“noisy”,意为“吵闹的”,在句中作表语,符合句意。故填noisy。
13.to call
【详解】句意:今晚你到那里的时候不要忘记给我打电话。forget to do sth“忘记去做某事”,forget doing sth“忘记做过某事”;根据“when you get there”可知,动作还未发生,故使用不定式。故填to call。
14.awake
【详解】句意:为了保持清醒,他们坐在地板上互相讲故事。根据“keep themselves”可知,此处使用形容词,keep sb adj.“让某人是……的”,awake“醒着的”,形容词,表示“保持清醒”。故填awake。
15.weight
【详解】句意:当你坐在座位上时,座位可以告诉你你的体重。根据“The seat can tell you your”可知,此处应该填名词形式,weight“体重”,为名词。故填weight。
16.safely
【详解】句意:所有的工人明天将乘飞机安全到家。根据英文句子及提示词可知,空处应用副词修饰谓语动词;safe“安全的”,形容词,副词为safely。故填safely。
17. looks down cheer her up
【详解】down意为“情绪低沉的,悲伤的”,形容词,look down“看起来情绪低落”,句中时态为一般现在时,第一句的主语Millie为第三人称单数,因此谓语动词用第三人称单数形式;cheer up“使振作起来”,her“她”,置于cheer和up之间,情态动词can后接动词原形。故填looks down;cheer her up。
18.allow him to fight with
【详解】分析句子可知,allow sb. to do sth.意为“允许某人做某事”,don’t后跟动词原形;him意为“他”;fight with sb.意为“与某人打架”。故填allow him to fight with。
19. How big/How large is up to
【详解】“这条鱼真大!”是感叹句,句式为“how+形容词+主谓”,big/large“大”;“重达……”可表达为“be up to+重量”,句子用一般现在时,主语是it,此时be动词用is。故填How big/How large;is up to。
20. worries look after/care for
【详解】根据汉语提示可知,worry表示“担忧”,主语She是第三人称单数,故用worry的三单形式worries;空二应填look after或者care for,常用短语,两者都可表示“照顾”的意思。故填worries;look after/care for。
21. is quiet lies in the corner of
【详解】根据英汉对照可知,;空处缺少“很安静”和“躺在……的角落里”,安静的:quiet,在句中作表语,描述猫的状态,主语“My pet cat”是第三人称单数,句子描述的是一般性的事实,所以be动词用is;躺在……角落里:lie in the corner of...,结合“often”表明是一般现在时,主语“she”是第三人称单数,所以动词lie要用第三人称单数形式。故填is quiet;lies in the corner of。
22.animals 23.of 24.friendly 25.a 26.his 27.so 28.quickly 29.is sleeping 30.runs 31.to forget
【导语】文章主要介绍了作者的宠物Guus。
22.句意:我最喜欢的动物是兔子,我有一只宠物兔子Guus。animal“动物”,可数名词单数,结合空后的are可知,此处填名词复数形式。故填animals。
23.句意:Guus不像其他兔子那样害怕人。be afraid of“害怕”,固定短语。故填of。
24.句意:他可爱又友好。friend“朋友”,名词,空格处在句中作表语,所以应填形容词,friendly”友好的”,符合题意。故填friendly。
25.句意:当我和Guus散步时,很多人停下来和他玩。take a walk“散步”,固定短语。故填a。
26.句意:我只需要在周末打扫他的地方。he“他”,人称代词主格。根据空后的名词place可知,此处填形容词性物主代词his。故填his。
27.句意:Guus在很多比赛中表现出色,所以我认为他很聪明。根据句意可知,前后句是因果关系,后句表结果,so“所以”,符合题意。故填so。
28.句意:Guus的腿很短,但他跑得很快。quick“快速的”,形容词。空格处在句中修饰动词run,所以应填副词,quickly”快速地”,符合题意。故填quickly。
29.句意:现在,他正在我的房间里睡觉。sleep“睡觉”,动词。根据“Now”可知,该句为现在进行时,主语是he,为第三人称单数,所以be动词用is,sleep的现在分词是sleeping。故填is sleeping。
30.句意:Guus总是追着他们跑,只是为了好玩。run“跑”,动词。根据“alway”可知,该句为一般现在时,主要是Guus,为第三人称单数,所以动词用第三人称单数形式。故填runs。
31.句意:当Guus看着我时,我很容易忘记不好的事情。forget“忘记”,动词,此处是it’s+形容词+for sb to do sth“做某事对某人来说是怎样的”,固定句型,所以填不定式to forget。故填to forget。
32.D 33.D 34.B 35.A 36.C 37.B 38.A 39.B 40.A 41.C
【导语】本文主要讲述了中国第一只柯基警犬福仔。
32.句意:他是中国第一只为警察工作的柯基犬。
second第二;third第三;fourth第四;first第一。根据“He is the…corgi to work for the police in China. Before this, the police never used a corgi as a police dog.”可知,在此之前,警方从未使用过柯基犬作为警犬,因此柯基福仔是第一只警犬。故选D。
33.句意:大多数人认为柯基犬不能加入警察,因为它们的腿太短了。
get得到;take带走;make制作;join加入。根据“Most people think corgis cannot…the police because their legs are too short.”可知,此处表达人们认为柯基不能加入警察。故选D。
34.句意:福仔因其可爱的笑容、特别的短腿和良好的能力而在网上出名。
friendly友好的;famous著名的;helpful有帮助的;quiet安静的。根据“Fu Zai is…online thanks to his cute smile, special short legs and good abilities.”可知,此处表达福仔因为可爱的笑容、特别的短腿和良好的能力而在网上出名。故选B。
35.句意:作为一只警犬,福仔面临着很多工作。
As作为;Like像;From来自;Between在……之间。根据“…a police dog, Fu Zai faces much work.”可知,此处表达福仔作为一只警犬。故选A。
36.句意:他在只有两岁的时候就开始训练,并且比其他同龄的狗做得更好。
days天;years年,年龄;months月份;minutes分钟。根据“He began training when he was only two…old and did better than many other dogs of his age.”可知,此处表达在他两岁的时候。故选C。
37.句意:潍坊市公安局警犬基地的负责人王亚南说,福仔学什么都很快,并且吃东西也很开心。
busy繁忙的;happy开心的;careful仔细的;angry生气的。根据“Wang Yanan, head of the police dog base at the Weifang public security bureau says that Fu Zai can learn everything quickly and be…with food.”可知,此处表达福仔吃东西很开心。故选B。
38.句意:这使得训练变得容易。
makes使,让;lets让;helps帮助;keeps保持。根据“Fu Zai can learn everything quickly and be…with food”以及“That…the training easy.”可知,此处应表达福仔学什么都很快,并且吃东西的时候很开心,因此这让训练变得容易。故选A。
39.句意:训练者必须做很多艰苦的工作来训练它们。
him他;them他们;her她的;us我们。根据“Police dogs are not just cute. Trainers have to do a lot of hard work to train…”可知,此处指训练者必须做很多艰苦的工作来训练这些警犬。故选B。
40.句意:经过几个月的训练,福仔现在可以用他的短腿在汽车下寻找东西,并轻松进入和搜索非常小的空间。
under在……之下,主要表示垂直的正下方;above在……之上;over超过;below在……下面,不一定表示正下方。根据“After a few months of training, Fu Zai can now use his short legs to find things…cars and easily get into and search very small spaces.”可知,此处指在汽车下寻找东西。故选A。
41.句意:他还可以改善警犬和公众之间的互动,因为他可爱的外表。
too也,常用于肯定句句末;either也,常用于否定句句末;also也,常用于肯定句句中或句首;still仍然。根据“Fu Zai can now use his short legs to find things”及“He can…improve interactions between police dogs and the public because of his cute appearance.”可知,此处指福仔还可以改善警犬和公众之间的互动,应用also。故选C。
42.Four./4. 43.Because they will/can keep it/ the water/the tank clean./ To keep it/ the water/ the tank clean. 44.(Only) once a day. 45.Yes, I want to keep an animal as a pet because they can bring joy and companionship, and watching them can be very relaxing. (答案合理即可)
【导语】本文主要介绍了可以把鱼当作宠物,也介绍了为什么养鱼、它们需要什么以及它们吃什么等。
42.通读全文可知,文中提到了“dogs and cats”“Fish”以及“snails”4种动物。故填Four./4.
43. 根据“Putting a few snails in the tank is also a good idea, because they will keep it clean.”可知蜗牛会保持水箱和水的清洁。故填Because they will/can keep it/ the water/the tank clean./ To keep it/ the water/ the tank clean.
44.根据“You should feed your fish only once a day.”可知一天喂一次鱼。故填(Only) once a day.
45.开放性作答,答案合理即可。参考答案为:Yes, I want to keep an animal as a pet because they can bring joy and companionship, and watching them can be very relaxing.
46.A 47.C 48.A 49.D 50.A
【导语】本文是一篇记叙文。讲述了Holly在阅读《动物世界》杂志后了解到,有些人一开始觉得宠物是可爱的礼物,但之后会因为宠物需要大量金钱和时间而不再喜欢它们,甚至将它们遗弃在路边。这让Holly感到很难过。
46.细节理解题。根据“Holly was reading a book, Animal World.”可知,Holly正在读《动物世界》杂志。故选A。
47.细节理解题。根据“Cats can scratch (抓) the furniture. And every pet takes a lot of their time. They’re expensive, too. Not just for food, but think of all those vet’s bills (账单)!”可知,宠物会抓家具,需要很多时间照顾,而且很贵,除了食物还有兽医账单,即宠物需要很多金钱和时间,所以人们后来不喜欢宠物了。故选C。
48.词义猜测题。根据“Every year, many people put their pets in their cars, drive for kilometers, and then leave these poor animals at the side of the road.”可知,每年,很多人把宠物放进车里,开车几公里,然后把这些可怜的动物……路边。根据常识可知,人们是把宠物遗弃在路边了,所以“abandon them”意思是“把它们留在后面,即遗弃它们”。故选A。
49.细节理解题。根据“Holly put down the magazine. Her eyes were red.”可知,Holly放下杂志,眼睛红了,说明她很难过。故选D。
50.推理判断题。根据“Dogs are so cute. And cats are sweet. People think they are really great gifts (礼物).”可知,狗很可爱,猫也很可爱,人们认为它们是很好的礼物,所以A选项“宠物是人们的好礼物”正确。故选A。
51.D 52.B 53.B 54.C 55.A
【导语】本文是一篇记叙文。本文讲述了一个寒冷的一月早晨,Thomas Smith冒着生命危险跳入冰冷的湖水中救他的狗Jack的故事,强调了对动物的善待。
51.细节理解题。根据“One January morning, Thomas Smith walked his dog named Jack in the park.”可知,故事发生在一月的一个寒冷的早晨。故选D。
52.细节理解题。根据“Mr Smith was sitting under a big tree and Jack was running on the ice lake.”可知,狗在冰湖上跑着,史密斯先生正在树下坐着。故选B。
53.细节理解题。根据第二段“‘I must save my dog,’ said Mr Smith. He didn’t think much, and jumped into the cold water. It was difficult for him to swim in the cold water, but he was just thinking about saving Jack.”,可知史密斯先生因为他非常爱他的狗所以去救狗。故选B。
54.细节理解题。根据“Suddenly (突然), the dog fell into the water and couldn’t get out; Suddenly, it starts to go under; Many people see it and they are shouting for help; He didn’t think much, and jumped into the cold water; Luckily, he helped Jack out of the water.”可知,事情发展顺序是:狗掉进水里,很多人看到并大声呼救,史密斯先生跳进冷水里,最后他救出了狗。故选C。
55.主旨大意题。根据“Animals are our great friends. Can you do the same for them like Mr. Smith ”可知,作者主要想告诉我们要善待动物。故选A。
56.例文
Many of my friends have pets at home. I want one, too.
I’d like to keep a fish because I think fish are lovely and clean. Moreover, they are quiet and make no noise. Fish are usually easy to look after, too.
I want to keep a white and red fish. She can’t be too big in size.
If I have a fish, I will make a nice home for her. I will change the water for her often. I will feed her every day. I am sure the fish will be happy in my family.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:一般现在时与一般将来时;
③提示:写作要点已给出,考生注意不要遗漏要点,并适当添加细节,突出重点。
[写作步骤]
第一步,介绍宠物是鱼以及原因;
第二步,介绍鱼的外貌以及如何照顾它。
[亮点词汇]
①moreover而且
②look after照顾
③feed喂养
[高分句型]
①I’d like to keep a fish because I think fish are lovely and clean.(原因状语从句)
②If I have a fish, I will make a nice home for her.(条件状语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源预览