资源简介 Unit 6 Hitting the road知识点梳理短语归纳1.hit the road 出发,上路 2.arrive in/at 到达3.can't/ couldn't wait to do sth 4. take a deep breath 深呼吸迫不及待做某事5.a whole glass of 一整杯 6. look forward to...盼望.....7.the rest of 剩余的 8.in general 一般说来9.be curious about sth 对某事好奇 10.prefer A to B 比起 B 更喜欢 A11. traffic jams 交通堵塞 12. walk through 走过,穿过13. from an early age 从很小的时候,自幼 14. dream of doing sth 梦想做某事set out 动身踏上,启程,开始16. achieve one' s dream 实现某人的梦想句型整理1. I just couldn't wait to try Sichuan hot pot!我迫不及待地想要试一一试四川火锅!2. But the first taste made my mouth burn !但是第一口尝起来让我的嘴火辣辣的!3.The food was much hotter than I expected.食物比我预期的要辣得多。4. And cooking hot pot was just as fun as eating it!而且,煮火锅和吃火锅一样有趣!5. Were ancient Shu people able to see and hear further thanus 古蜀人能比我们看得更远、听得更远吗 6. I'm really looking forward to the rest of my trip aroundChina!我真的很期待接下来的中国之旅!7. You spent your whole life on the road.你一生都在路上。8. From an early age, Xu dreamed of visiting China's seas andmountains.自年少时起,徐霞客就梦想着访遍中国的山海。9. But at the time, it was very difficult to travel far.但在那个时候,远行是非常困难的。10.At 22,he set out on his life's journey.22 岁时,他开始了自己一生的旅程。11. To find out the truth, Xu climbed both peaks.为了找出真相,徐霞客攀登了两座山峰。12.Thanks to this book, we can learn about China almost 400years ago.多亏了这本书,我们可以了解到约 400 年前的中国。提升训练一、单项选择1.Fujian is ________ the south of China and ________ the southwest of Japan.A.in; on B.in; to C.to; on D.to; in2.We don’t ________ much from the kids because they can’t understand the art.A.express B.excuse C.expect D.explain3.You should think ________ before taking the job, and don’t do it just for fun.A.quickly B.seriously C.proudly D.simply4.Don’t let the children swim in the river. We don’t know how ________ it is.A.deep B.far C.long D.huge5.Dreams are beautiful. However, to ________ them needs lots of time and hard work.A.make B.achieve C.discover D.succeed6.—What do you think of English —I think English is as ________ as Chinese.A.useful B.more useful C.most useful D.the most useful7.I’m sleepy. I ________ sleeping at home to going out for a walk.A.prefer B.like C.want D.love8.— Sir, did you enjoy your stay in our ________ — Yes, I slept well and I liked the breakfast.A.hotel B.school C.factory D.library9.—Xiao Hai won first prize in our school art festival.—Wonderful! I am ________ his next performance(表演).A.thankful for B.paying attention to C.getting used to D.looking forward to10.—Someone stole (偷) my new phone last night.—________A.That’s all right. B.I’m afraid not. C.How awful! D.No problem.二、单词拼写11.When I listen to music in my free time, I always enjoy (I).12.Thank you for (wait) for me for such a long time.13.The students in Grade 7 often do some after-school (activity).14.We live in a (wonder) world with a lot of amazing things.15.Many (visitor) will come to China to watch Beijing 2022 Winter Olympic Games Opening Ceremony.16.Her mother’s words of love and help the sobbing child. (comfortable)17.I was (excite) about the coming summer vacation.18.She (begin) a long journey to find her old friend last summer.19.The little boy (burn) his face because of his carelessness last week.20.We have to (arrive) at school at 7:50 on Monday morning.三、短文填空Last year I went to Australia to study and travel. I 21 (stay) there for 21 days. I lived in Sydney for two weeks. I enjoyed 22 (I) very much. I visited places of interest in the morning and had English lessons in the afternoon. My English teacher is a famous writer. He wrote many great books before. We all liked his class.A friend and I lived with a family. The homestay family was very friendly 23 us. I also ate 24 (health) every day. We talked about a lot of things in English. My spoken English became much 25 (good) in Australia. I didn’t have to speak English so often in China. But in Australia I had to. My English improved so quickly 26 I could talk with my teachers and homestay family freely.The best place in Australia was the Sydney Opera House to me. On my 27 (two) day in Sydney, I visited the Opera House. It was fantastic. There were a lot of activities, and I also took a lot of photos. I found that singing there was an enjoyable thing 28 I couldn’t sing. After 29 (go) back to China, I started to be interested in singing. I hope I 30 (be) a singer and I can sing in the Opera House one day.四、选词填空用方框中所给单词的适当形式补全短文。(有两词多余)she, powerful, everything, farmer, what, ride, expect, fish, dark, horse, interest, exciteBetty lives in a big city. Her grandparents live in the countryside. They are 31 and have a big farm. Last summer, Betty went to the farm. There she saw lots of animals and beautiful flowers. 32 did she do on the farm every day Let’s have a look!In the morning, Betty had breakfast first. After that, she went to feed the 33 . She liked a white horse very much and she 34 it sometimes. Then she went to pick vegetables with 35 grandma. In the afternoon, Betty went to the bank of the river and painted there. She is very 36 in painting. Sometimes, she went 37 by the river. It was really 38 for her to see many kinds of fish.In the evening, it became 39 . Betty usually read books in the house. 40 was quiet. The night in the countryside was beautiful. She could see many stars in the sky.五、补全对话选择最佳选项补全对话 (有两项多余)A: Hi, I am doing a survey about the most popular city in China. 41B: Well, I think Chongqing should be chosen.A: 42B: You can see that more and more people come to Chongqing on vacation.A: Do you know why visitors like to go to Chongqing B: 43 They’re ready to help anytime. Second, visitors can also enjoy beautiful places of interest and delicious food here.A: Is there anything good for your life if your city becomes the most popular city B: Of course! 44 And the city will be famous in the world.A: 45 The city will be more and more crowded.B: Yeah, but I don’t mind.A.Why do you think so B.Well, the weather is terrible.C.But there is also something bad.D.But there are so many trees on the street.E.Which city do you think is the most popular F.We can make friends with people all over the world.G.First, I think people in Chongqing are friendly and outgoing.六、任务型阅读阅读下面的短文,根据短文内容回答问题。If you want to know real Beijing, walk along the streets of Beijing and visit a siheyuan. As traditional buildings, siheyuan is mostly seen in northern China. A typical siheyuan has a big square courtyard (院子) with four buildings on all four sides. Usually, one big family lives here. The design of a siheyuan follows Confucian (儒家的) ideas of respecting authority (敬畏权威) and the old. The northern main house gets the most sunshine, so the eldest family lives there. The east and west wing houses are for children and grandchildren. The southern building is closest to the doorway. It is usually for servants (仆人) or guests. Living under the same roof helps to form (形成) a strong family bond (纽带). Every family member stays close by sharing laughs and cries together.But nowadays, you can’t see many of these traditional, beautiful buildings, but there are many modern, tall buildings in this big city. The number of siheyuan in Beijing has dropped from 40,000 in the Qing Dynasty to 3,000 today. To protect siheyuan, the government (政府) will do something.46.Where is siheyuan mostly seen 47.Why does the eldest family live in the northern main house 48.Who is the southern building usually for 49.What is good about living under the same roof 50.Will the number of siheyuan keep dropping Why 七、阅读理解Alice stayed at her aunt’s home in Zhengzhou during the Dragon Boat Festival. Her cousin Grace took her to visit some interesting places. Here are her activities.Day 1 Day 2 Day 3Breakfast porridge, eggs, zongzi pancakes, orange juice, fruit salad milk, pancakes, bananasLunch cabbage and tofu soup, beef dumplings, fish noodles, chicken, vegetable salad rice, vegetables, fish soupTrip ·Visited the science museum in the morning ·Enjoyed the sunshine on the beach in the afternoon ·Learnt surfing from 5:00 pm to 6:30 pm ·Had fun in an amusement park from 8:30 am to 11:00 am ·Picked fruit on a farm from 3:30 pm to 5:00 pm ·Walked along the food street in the evening ·Watched a robot show in the morning ·Went to buy gifts for her parents and friends in the afternoon ·Took the train at 6:00 pm51.What did Alice have for lunch on the second day there A. B. C. D.52.How long did it take Alice to learn surfing A.One and a half hours. B.Two hours.C.Two and a half hours. D.Forty minutes.53.What can we learn from the text A.Alice went home by plane.B.Alice didn’t like the robot show.C.Alice had pancakes each morning.D.Alice had a great time on the second day.①Goreme is a beautiful town in Türkiye. Here are some of the cool things visitors can do in Goreme.·Stay in a cave (山洞) hotel②Staying in a cave hotel is a special experience in Goreme. It makes you learn how people lived in stone caves hundreds of years ago in this area.·Take a hot air balloon trip③Over 20 years ago, people in Goreme began to fly the first hot air balloon in the sky of this little town. Now, there are over 100 balloons flying every day early in the morning. It is the best way to enjoy the beauty of Goreme.·Visit the open air museum④The open air museum is about fifteen minutes’ walk away from the centre of Goreme. This place is the first stop on anyone’s journey to Goreme.·See the magical rock shapes⑤These unusual rock shapes are the most beautiful part in Goreme. They are made by the strong winds and heavy rains. Their shapes look like different kinds of animals.⑥If you want to have a cool journey to Türkiye, the magical Goreme can be a wonderful place.54.The best way to enjoy the beauty of Goreme is ________.A.visiting the open air museumB.seeing the magical rock shapesC.staying in a cave hotelD.taking a hot air balloon trip55.What does the underlined word “It” refer to A.Staying in Goreme.B.Staying in a cave hotel.C.Living in this area.D.Living in stone caves.56.Where may this passage come from A.A diary.B.A travel guide.C.A history book.D.A food magazine.57.What’s the structure of the passage A.①②/③/④⑤⑥ B.①/②③④⑤/⑥C.①②③④⑤/⑥ D.①/②③④⑤⑥八、完形填空Do you know the history of hot pot (火锅) It’s one of the most famous 58 in China. There are many stories about how hot pot 59 . The most traditional and oldest one has to do with Genghis Khan.Genghis Khan was the founder (建立者) of the Mongol Empire. He was also one of the 60 military leaders (军事领袖).The place where he lived was very cold in winter. He needed food to 61 his army warm, strong and healthy. When it was time to eat, they built stoves (炉). After finishing building these things, they put ice and 62 into the pot. When they turned into water, and the 63 of the water was high, they put meat into it. 64 a short time, the meat was OK, and they began to eat it. That might be the 65 hot pot. They ate mutton, beef and horse meat most. Later people brought hot pot to other parts of China and improved it. People began to put more kinds of ingredients (烹调的原料) into the hot pot, 66 vegetables and seafood. By the Qing Dynasty, hot pot had become popular in most parts of China.Today, we can find many different kinds of hot pot in Beijing, Chongqing, Sichuan and even in some foreign countries. When we enjoy the delicious hot pot, we also 67 the special food culture of China.58.A.foods B.vegetables C.cooks D.pots59.A.stopped B.appeared C.broke D.shared60.A.worst B.greatest C.funniest D.most creative61.A.keep B.take C.give D.serve62.A.honey B.snow C.meat D.butter63.A.height B.side C.temperature D.shape64.A.Through B.After C.At D.Before65.A.first B.new C.free D.last66.A.such as B.as long as C.the same as D.as soon as67.A.think B.feel C.find D.look九、书面表达68.旅行是我们生活中的一部分,它不但能使我们放松,而且能够开阔我们的视野,让我们学到很多。请以“My Trip to ________”为题,根据提示,用英语写一篇短文,谈谈你某一次的旅行经历。要点:(1) Where did you go How did you get there (2) What did you do during the trip (3) How do you like the trip 注意:(1)短文须包括以上所有要点提示,可适当发挥;(2)文中不得出现真实的地名、校名和人名;(3)词数70个左右。My Trip to ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页《 Unit 6 Hitting the road 知识点梳理 提升训练 -- 外研版(2024)七年级英语下册》参考答案题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10答案 B C B A B A A A D C题号 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60答案 C A D D B B B A B B题号 61 62 63 64 65 66 67答案 A B C B A A B1.B【详解】句意:福建在中国的南方,在日本的西南。考查介词辨析及方位介词的用法。in表示方位时,两地是包含关系;on表示方位时,两地是接壤关系;to表示方位时,两地不接壤。福建在中国里面,因此第一空用“in”,福建与日本不接壤,因此第二空应用“to”。故选B。2.C【详解】句意:我们不会对孩子们期望太多,因为他们无法理解艺术。考查动词辨析。express表达;excuse原谅;expect期望;explain解释。根据“We don’t…much from the kids”可知此处指不要期望太多,应用“expect”。故选C。3.B【详解】句意:你应当好好考虑一下再接受这份工作,不要只是为了好玩儿才干。考查副词辨析。quickly快速地;seriously认真地;proudly自豪地;simply简单地。根据“You should think...before taking the job, and don’t do it just for fun.”及结合选项可知,此处表示你应当好好考虑一下再接受这份工作,不要只是为了好玩儿才干。故选B。4.A【详解】句意:不要让孩子们在河里游泳。我们不知道它有多深。考查形容词辨析。deep表示“深的”;far表示“远的”;long表示“长的”;huge表示“巨大的”。根据“Don’t let the children swim in the river.”可知是指不知道河有多深。故选A。5.B【详解】句意:梦想是美好的。然而,实现它们需要大量的时间和努力工作。考查动词辨析。make制作,使;achieve实现;discover发现;succeed成功。根据“them needs lots of time and hard work.”可知,此处表示实现梦想需要大量的时间和努力工作,achieve dreams“实现梦想”。故选B。6.A【详解】句意:——你觉得英语怎么样?——我认为英语和汉语一样有用。考查同级比较。useful有用的,原级;more useful比较级;most useful最高级;the most useful定冠词the+最高级。as...as...表示“像……一样……”,中间用形容词或副词的原级。故选A。7.A【详解】句意:我困了。我宁愿在家睡觉也不愿出去散步。考查动词辨析。prefer更喜欢;like喜欢;want想要;love爱。根据“I…sleeping at home to going out for a walk.”的语境并结合选项可知,此处指宁愿在家睡觉也不愿出去散步,prefer doing…to doing…“宁愿做……也不愿做……”,是固定搭配。故选A。8.A【详解】句意: ——先生,您在我们酒店住得还愉快吗?——是的,我睡得很好,早餐我也很喜欢。考查名词辨析。hotel酒店;school学校;factory工厂;library图书馆。根据“I slept well and I liked the breakfast.”及选项可知,在酒店睡得好也喜欢早餐,所以,“hotel酒店”符合题意。故选A。9.D【详解】句意:——小海在我们学校艺术节上获得了一等奖。——太棒了!我很期待他的下一次表演。考查短语辨析。 thankful for 感谢;pay attention to 注意;get used to 习惯于;look forward to 期待。根据“...his next performance”可知,是期待下一次的演出。故选D。10.C【详解】句意:——昨晚有人偷了我的新手机。——太糟糕了!考查情景交际。That’s all right.没关系;I’m afraid not.恐怕不是;How awful!太糟糕了;No problem.没问题。根据上文“Someone stole (偷) my new phone last night.”可知别人丢了手机是糟糕的事情,应表示遗憾“How awful!”。故选C。11.myself【详解】句意:当我在空闲时间听音乐时,我总是很享受。根据“enjoy”和提示词可知,enjoy oneself“过得快乐”,应填“I”的反身代词。故填myself。12.waiting【详解】句意:谢谢你等我这么长时间。wait“等待”,动词,介词for后接动名词作宾语。故填waiting。13.activities【详解】句意:七年级的学生经常做一些课后活动。after-school“课后的”,形容词,后跟名词。activity“活动”,可数名词。因为课后活动多样化,故activity用复数形式activities。故填activities。14.wonderful【详解】句意:我们生活在一个美好的世界里,有很多神奇的事情。wonder“惊讶,奇观”,修饰名词world,用形容词,故填wonderful。15.visitors【详解】句意:很多游客会来到中国观看北京2022年冬季奥运会的开幕式。visitor“游客”,可数名词;“Many许多”修饰可数名词复数,因此visitor加s变复数。故填visitors。16.comforted【详解】句意:她母亲充满爱和帮助的话语安慰了哭泣的孩子。分析句子结构可知,words是主语,of love and help是介词短语作定语,修饰words,空处是谓语动词,the sobbing child是宾语,空处需要填一个动词作谓语。comfortable是形容词,意思是“舒适的”,其动词形式是comfort,意思是“安慰”。题干描述的是过去的动作,应该使用一般过去时,动词comfort要变成过去式comforted。故填comforted。17.excited【详解】句意:我对即将到来的暑假感到兴奋。根据“I was”可知空处应填形容词作表语,主语I指的是人,空处应excited修饰人。故填excited。18.began【详解】句意:去年夏天,她开始了一段寻找老朋友的长途旅行。根据“last summer”可知,此句时态为一般过去时,动词用过去式,begin的过去式为began。故填began。19.burned/burnt【详解】句意:这个小男孩因为粗心大意而烧伤了脸。根据句子结构可知空处需填一个动词,根据句意可知时态为一般过去时,burn“烧伤”,为动词,过去式为burnt或burned。故填burnt/burned。20.arrive【详解】句意:我们必须在星期一早上7:50到达学校。have to do sth.“必须做某事”。故填arrive。21.stayed 22.myself 23.to 24.healthily 25.better 26.that 27.second 28.although 29.going 30.will be【导语】本文主要介绍了作者去澳大利亚的经历。21.句意:我在那里待了21天。根据Last year可知,此句是描述过去发生的事情,动词用过去式,故填stayed。22.句意:我玩得非常愉快。enjoy oneself“玩得愉快”,此空应填反身代词,故填myself。23.句意:寄宿家庭对我们非常友好。be friendly to“对……友好”,固定搭配,故填to。24.句意:我每天也吃得很健康。此空修饰动词ate,应填副词healthily“健康地”,故填healthily。25.句意:我的英语口语在澳大利亚变得好多了。much修饰比较级,此空应填better,故填better。26.句意:我的英语进步很快,我可以和我的老师和寄宿家庭自由地交谈。so…that“如此……以至于”,引导结果状语从句,故填that。27.句意:在悉尼的第二天,我参观了悉尼歌剧院。根据“On my …day in Sydney”可知,此处介绍的是在悉尼的第二天,此空应填序数词,故填second。28.句意:我发现唱歌是一件令人愉快的事情,虽然我不会唱歌。根据“I found that singing there was an enjoyable thing … I couldn’t sing”可知,前后句是让步关系,用although引导让步状语从句,故填although。29.句意:回到中国后,我开始对唱歌感兴趣。after是介词,后接动名词,故填going。30.句意:我希望我能成为一名歌手,有一天我能在歌剧院唱歌。根据“one day”可知,从句用一般将来时will do的结构,故填will be。31.farmers 32.What 33.horses 34.rode 35.her 36.interested 37.fishing 38.exciting 39.dark 40.Everything【导语】本文主要讲述了Betty去祖父母家农场每天的生活。31.句意:他们是农民并且拥有一个大农场。根据前文的“Her grandparents live in the countryside.”和空后的“have a big farm”可知,应该是他们是农民,备选词farmer“农民”符合语境,由空前的“they are”可知,应用farmer的复数形式farmers。故填farmers。32.句意:每天她在农场做什么呢?根据第二、第三段都是讲述Betty在农场所做的事,可以推出此句表示“她每天在农场做什么”,备选词what“什么”符合语境,句首字母大写。故填What。33.句意:在那之后,她去喂马。根据空后的“She liked a white horse very much”可知,她去喂马,备选词horse“马”符合语境,此处表泛指,应用horse的复数horses。故填horses。34.句意:她非常喜欢一匹白马,有时骑它。根据“She liked a white horse very much”及“it”可知,此处指骑那匹白马,备选词ride“骑”符合语境,由空前的“liked”可知,时态为一般过去时,所以用ride的过去式rode。故填rode。35.句意:然后她和奶奶一起摘菜。根据“with...grandma”可知,此处缺少形容词性物主代词修饰名词。备选词she的形容词性物主代词her符合语境。故填her。36.句意:她对画画很感兴趣。根据“She is very...in painting.”及固定短语be interested in... “对……感兴趣”可知,备选词interest“兴趣”的形容词形式interested符合语境。故填interested。37.句意:有时候她在河边钓鱼。根据“by the river”及“It was really...for her to see many kinds of fish.”可知,此处指在河边钓鱼,go fishing“去钓鱼”,固定短语。故填fishing。38.句意:对她来说看到各种各样的鱼真的很令人兴奋。根据“It was really...for her to see many kinds of fish.”及常识可知,看到各种各样的鱼是令人兴奋的,主语“it”是物,备选词excite的形容词形式exciting表示“令人兴奋的”,符合语境,在句中作表语。故填exciting。39.句意:到了晚上,天变黑了。根据空前的“In the evening”可知,应该是天黑了,备选词dark“黑的”符合语境。故填dark。40.句意:一切都是静悄悄的。根据生活常识可知乡村的晚上一切都安静了,备选词everything“一切”符合语境,句首字母大写。故填Everything。41.E 42.A 43.G 44.F 45.C【导语】本文是一段长对话,A问B中国哪个城市最受欢迎,B选择了重庆,并解释了相关原因。41.根据“Well, I think Chongqing should be chosen.”可知,A问哪个城市最受欢迎,E项“你认为哪个城市最受欢迎?”符合语境。故选E。42.根据“You can see that more and more people come to Chongqing on vacation.”可知,A问选重庆的原因,A项“你为什么这么想?”符合语境。故选A。43.据“Do you know why visitors like to go to Chongqing ”和“They’re ready to help anytime.”可知,游客喜欢重庆的原因之一是那里的人很友好,G项“首先,我认为重庆人友好外向。”符合语境。故选G。44.根据“Is there anything good for your life if your city becomes the most popular city ”可知,答句需说明城市著名后对个人的生活有什么好处,F项“我们可以和世界各地的人交朋友。”符合语境。故选F。45.根据“The city will be more and more crowded.”可知,城市出名后也会有不好的方面,C项“但也有一些不好的事情。”符合语境。故选C。46.In northern China. 47.Because the northern main house gets the most sunshine. 48.It is usually for servants or guests. 49.Living under the same roof helps to form a strong family bond. 50.No, it won’t. Because the government will do something to protect it.【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了美丽的传统建筑——四合院;四合院的设计遵循了儒家尊老敬老的思想;但随着时代的发展,很多传统建筑被现代建筑所取代,导致保存下来的四合院不多了。46.根据第一段“As traditional buildings, siheyuan is mostly seen in northern China.”可知,作为传统建筑,四合院多见于中国北方。故填In northern China.47.根据第一段“The northern main house gets the most sunshine, so the eldest family lives there.”可知,北边的主屋日照最多,所以最年长的一家就住在那里。故填Because the northern main house gets the most sunshine.48.根据第一段“The southern building is closest to the doorway. It is usually for servants or guests.”可知,南房离门口最近,通常是为仆人或客人准备的。故填It is usually for servants or guests.49.根据第一段“Living under the same roof helps to form a strong family bond.”可知,住在同一屋檐下有助于形成牢固的家庭纽带。故填Living under the same roof helps to form a strong family bond.50.根据最后一段“To protect siheyuan, the government will do something.”可知,为了保护四合院,政府会做点事情;据此可知,四合院的数量不会继续下降,因为政府会想方设法来保护传统的建筑。故填No, it won’t. Because the government will do something to protect it.51.C 52.A 53.D【导语】本文主要介绍了端午期间爱丽丝和表妹的旅行安排。51.细节理解题。根据“noodles, chicken, vegetable salad”可知,爱丽丝第二天中午吃的是面条、鸡肉和蔬菜沙拉。故选C。52.细节理解题。根据“Learnt surfing from 5:00 pm to 6:30 pm”可知,爱丽丝花费了一个半小时学习冲浪。故选A。53.推理判断题。根据“Had fun in an amusement park from 8:30 am to 11:00 am”“Picked fruit on a farm from 3:30 pm to 5:00 pm”和“Walked along the food street in the evening”并结合表情图可知,第二天,爱丽丝玩得很开心。故选D。54.D 55.B 56.B 57.B【导语】本文是介绍在土耳其一个美丽的小镇——格雷梅一些游客可以做的很酷的事情。54.细节理解题。根据文中“Now, there are over 100 balloons flying every day early in the morning. It is the best way to enjoy the beauty of Goreme.”可知,享受Goreme之美的最佳方式是乘坐热气球飞行。故选D。55.词义猜测题。根据前文“Staying in a cave hotel is a special experience in Goreme.”可知,这里的“it”指的是待在山洞酒店。故选B。56.推理判断题。通读全文可知,本文是介绍在土耳其一个美丽的小镇——格雷梅,一些游客可以做的很酷的事情。因此本文可能出自于一本旅游指南。故选B。57.篇章结构题。通读全文可知,第一段引出了土耳其美丽的小镇戈雷姆这个地方;第二、三、四、五段介绍了游客可以在戈雷姆做的事情;最后一段总结全文。因为文章的结构是总分总。故选B。58.A 59.B 60.B 61.A 62.B 63.C 64.B 65.A 66.A 67.B【导语】本文主要介绍了火锅的历史以及它如今的发展。58.句意:它是中国最著名的食物之一。foods食物;vegetables蔬菜;cooks厨师;pots锅。根据“It’s one of the most famous ... in China.”可知,火锅是中国最著名的食物之一。故选A。59.句意:关于火锅是如何出现的,有很多故事。stopped停止;appeared出现;broke打破;shared分享。根据“There are many stories about how hot pot ...”和下文内容可知,关于火锅是如何出现的,有很多故事。故选B。60.句意:他也是最伟大的军事领袖之一。worst最坏的;greatest最伟大的;funniest最滑稽的;most creative最有创意的。根据“Genghis Khan was the founder (建立者) of the Mongol Empire.”可知,成吉思汗是蒙古帝国的建立者,是最伟大的军事领袖之一。故选B。61.句意:他需要食物来保持军队的温暖、强壮和健康。keep保持;take带走;give给;serve服务。根据“The place where he lived was very cold in winter.”可知,他生活的地方冬天很冷,所以需要食物来保持温暖。故选A。62.句意:完成造炉子后,他们把冰和雪放进锅里。honey蜂蜜;snow雪;meat肉;butter黄油。根据“When they turned into water, ....”可知,放进锅里的冰和雪化成了水。故选B。63.句意:当它们变成水时,水的温度很高,他们就把肉放进去。height高度;side边;temperature温度;shape形状。根据“and the ... of the water was high, they put meat into it.”可知,水的温度很高,他们把肉放进去涮。故选C。64.句意:一会儿之后,肉好了,他们开始吃。Through通过;After在……之后;At在;Before在……之前。根据“... a short time, the meat was OK, and they began to eat it.”可知,一会儿之后,肉就涮好了。故选B。65.句意:那可能是第一个火锅。first第一;new新的;free免费的;last最后的。根据句意和“That might be the ... hot pot.”可知,那可能是第一个火锅。故选A。66.句意:人们开始在火锅里放更多种类的食材,比如蔬菜和海鲜。such as比如;as long as只要;the same as和……相同;as soon as一……就……。根据“vegetables and seafood”可知,蔬菜和海鲜是火锅食材的举例。故选A。67.句意:当我们享用美味的火锅时,也感受到了中国独特的饮食文化。think想;feel感受;find发现;look看。根据“When we enjoy the delicious hot pot, we also ... the special food culture of China.”可知,当我们享用美味的火锅时,也感受到了中国独特的饮食文化。故选B。68.例文:My Trip to BeijingI had an unforgettable trip to Beijing last year. I went there by train with my parents. During the trip, we visited many famous places, such as the Great Wall, the Palace Museum and Tian’anmen Square. I took a lot of photos and learned a lot about Chinese history. I also tried some delicious food. I really enjoyed this trip because it not only helped me relax, but also opened my eyes and allowed me to learn a lot. I hope to have more chances to travel in the future.【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇记叙文。②时态:时态为“一般过去时”。③提示:写作要点已给出,考生应注意动词过去式形式的正确变形。[写作步骤]第一步,表明写作意图。说明地点,交通方式并引出下文。第二步,具体阐述写作内容。描述旅行中具体做了什么。第三步,书写结语。表达感受。[亮点词汇]①unforgettable难忘的②have more chances有更多的机会[高分句型]①I really enjoyed this trip because it not only helped me relax, but also opened my eyes and allowed me to learn a lot.(because引导的原因状语从句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源预览