资源简介 Unit 5 Here and Now 知识点梳理 提升训练 --人教版(2024)七年级英语下册学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________知识点梳理【重点单词】1.bright (adj.鲜艳的;明亮的;聪明的)→ brightly (adv.明亮地)2.colourful (adj.色彩鲜艳的)→ colour (n.颜色)3.slowly (adv.缓慢地)→ slow (adj.缓慢的)4.painting (n.绘画作品;绘画;油画)→ paint (v.绘画;涂颜料)→ painter (n.画家;油漆匠)5.tour (n.& v.旅行;旅游)→ tourist (n.旅行者;观光者)→ tourism (n.旅游业)6.drive (v.开车;驾驶)→ driver (n.司机)【重点短语】1.at the moment 现在;此刻2.work on 做;从事3.hold on 别挂断电话;等一等4.take a message 捎个口信5.leave a message 留个口信6.call back 回电话7.look forward to 希望8.time zone 时区9.around the world 世界各地10.right now 现在;立刻11.in a hurry 匆忙12.such as 例如13.side by side 并排;并肩地14.drop off (开车) 把某人送到某处15.take part in 参加16.rush hour (上下班时的) 交通高峰期17.ride a bike 骑自行车18.play volleyball 打排球19.care about 关心20.have a great time 玩得开心【重点句型】1.enjoy sth.喜欢某物enjoy doing sth.喜欢做某事2.spend the holiday with sb.和某人一起度假3.look forward to doing sth.期待做某事4.drive to sp.开车去某地5.prepare for sth.为某事做准备6.rush to do sth.匆忙做某事 7.This is...speaking.我是……8.Could I speak to... 我可以和…… 说话吗?9.—Do you want to do sth. 你想做某事吗?—Of course! I'd love to, but...当然!/ 我想,但是……10.—What + am/is/are + 主语 + doing at the moment …… 现在正在做什么?— 主语 + am/is/are + doing sth.…… 正在……【重点语法】 (一)现在进行时(Ⅰ) 1.现在进行时的定义 现在进行时表示现在正在进行的动作,也可表示现阶段正在进行但此时此刻不一定在做的动作。现在进行时由 “be 动词(am/is/are)+ 动词 - ing 形式” 构成,助动词 be 有人称和数的变化。2.现在进行时的构成现在进行时是由 “be 动词(am/is/are)+ 动词 - ing 形式” 构成的。动词 - ing 形式的变化规则:(1)一般在动词原形末尾直接加 - ing例如:read → reading;learn → learning(2)以不发音的字母 e 结尾的动词,去 e 加 - ing例如:come → coming;write → writing(3)以重读闭音节结尾,且末尾只有一个辅音字母的动词,应先双写该辅音字母,再加 -ing例如:put → putting;sit → sitting;get → getting;shop → shopping(4)以 ie 结尾的动词,先将 ie 变为 y,再加 - ing 例如:lie → lying;tie → tying;die → dying3.现在进行时的句型结构(1)肯定句:主语 + am/is/are + 动词 - ing 形式(+ 其他)They are playing soccer now.现在他们正在踢足球。(2)否定句:主语 + am/is/are + not + 动词 - ing 形式(+ 其他)He isn't watching TV.他没在看电视。 (3)一般疑问句及答语:Am/Is/Are + 主语 + 动词 - ing 形式(+ 其他)?肯定回答:Yes, 主语 + am/is/are. 否定回答:No, 主语 + am/is/are + not.—Are you having English class now 现在你们在上英语课吗?—Yes, we are./No, we aren't.是的,我们在上。/ 不,我们没在上。(4)特殊疑问句:特殊疑问词 + am/is/are(+ 主语)+ 动词 - ing 形式(+ 其他)?Where is he having the party 他正在哪里举办聚会? Who is singing in the park 谁正在公园里唱歌?4.现在进行时的用法(1)表示现在(说话瞬间)正在进行或发生的动作。My father is reading newspapers now.我爸爸现在正在读报纸。(2) 表示当前一段时间内一直进行的动作或现阶段正在进行的动作,但此动作此时此刻并不一定在进行。They are reading a novel these days.这些天他们一直在读一本小说。(3) 表示将要发生的动作。这类动词主要有 come、go、leave、fly、arrive、begin 等。They are flying to Shanghai tomorrow.他们明天将乘飞机去上海。提升训练一、选择题1.He is ________ in New York now.A.for holiday B.to holiday C.in a holiday D.on holiday2.-- How do you like Lisa -- I don't like her so much. She only thinks of herself but never others.A.picks up B.brings out C.waits for D.cares about3.I am free this weekend.A.special B.spare C.busy D.tired4.Don’t wait for me if you ________.A.have a hurry B.are in a hurry C.have a speed D.are in a speed5.The sun shines brightly.A.goes B.comes C.sends out light D.runs6.—What do you think of her ________ —It ________ very sweet.A.voice; hears B.sound; listensC.voice; sounds D.sound; voice7.Please ask Mark ________ me ________ this evening.A.call; for B.to call; forC.call; back D.to call; back8.—Do you know anything about our project —We are not sure. You must ____ your plan and how you aregetting on with it.A.excuse B.explain C.explain to D.explore9.—It’s such a long way!—Don’t worry. You can share a ride ________ me.A.to B.on C.for D.with10.Wear a helmet (头盔) when you _________ an e-bike. It’s a rule.A.walk B.ride C.buy D.drive二、补全对话在空白处填上适当的句子补全对话。W: Hello!M: Hello! This is John. 11 W: Hi, John. This is Carrie speaking.M: Carrie, why don’t you come to school today W: I have a fever (发热).M: I’m sorry to hear that. 12 W: Much better. Thank you. How is the school sports meeting M: It is exciting. 13 .W: You’re good at it. Do you win first place M: Yes. And Joe wins second place.W: Great! What about the girls’ relay race (接力赛) 14 M: Rose, Amy, Julia and Sarah. 15 .W: What a pity (遗憾)!三、短文填空Today’s story is about Zhu Hui, a student from Shenzhen. He’s now 16 (study)in the United States. He’s living with an American family in New York. Today is the Dragon Boat Festival. It’s 9:00 a.m. and Zhu Hui’s family 17 (be)at home. His mom and aunt are making zongzi. 18 (he)dad and uncle are watching the boat 19 (race)on TV.Is Zhu Hui also 20 (watch)the races and eating zongzi Well, It’s 9:00 p.m. in New York, and It’s the night before the festival. But there 21 (be)a Dragon Boat Festival in the US, so It’s like any 22 (other)night for Zhu Hui and his host family. The mother is 23 (read)a story to her young children. The father is watching a soccer game on TV. And what’s Zhu Hui doing He’s talking on the phone to his cousin in Shenzhen. Zhu Hui 24 (miss)his family and wishes to have his 25 (mom)delicious zongzi. Zhu Hui likes New York and his host family a lot, but there’s still “no place like home”.四、选词填空用方框中所给单词的适当形式补全短文(每词限用一次)at, day, delicious, watch, we, or, visit, happen, evening, oneI am Li Hui from China. The Spring Festival is very important in my country. It 26 every year. It usually comes in January 27 February. I have some photos of it. Please have a look 28 them.Here’s the 29 photo! It’s a few 30 before the Spring Festival. We usually clean 31 house. Look at the food on the table! We always buy a lot of food for the festival. Oh, I love this photo. We are celebrating the Spring Festival with a traditional family dinner on the 32 before it. There is so much 33 food. I enjoy eating jiaozi. After dinner, we 34 a special programme (节目) on TV.In this photo, my parents and I are 35 my uncles and aunts. We are wearing our new sweaters and coats. I always get a hongbao. It means lucky money.五、完形填空The Dragon Boat Festival is 36 . It is a festival 37 a long history. We all have a 38 during the Dragon Boat Festival. Because the Dragon Boat Festival is a(n) 39 and interesting festival in China. It comes in the 40 month of the lunar calendar.People celebrate it 41 many ways. One of them is to have dragon boat races. Dragon boats are 42 and special. More than ten people 43 on a boat. They often get everything ready 44 the race comes. They practise more because they want to have 45 results. Lots of people come to 46 and enjoy the race.In some cities, it is a festival for the 47 . Children 48 red and yellow strings (线). With these, they think they will get away from the ghosts (鬼). Parents buy sweets and other delicious food 49 their children. They usually get together to 50 a big dinner on that day.36.A.going B.dropping C.coming D.holding37.A.with B.as C.under D.by38.A.game B.holiday C.story D.book39.A.boring B.important C.bad D.terrible40.A.five B.fifty C.fiftieth D.fifth41.A.in B.of C.between D.at42.A.high B.long C.small D.low43.A.sit B.talk C.sleep D.stand44.A.after B.before C.around D.near45.A.good B.bad C.poor D.interesting46.A.find B.sound C.look D.watch47.A.men B.women C.children D.old people48.A.put B.take C.draw D.wear49.A.for B.above C.to D.on50.A.borrow B.have C.buy D.sell六、任务型阅读阅读短文,用英文填空或回答问题。(注意每小题的词数要求)Dear Mike,Thanks for your e-mail. I’m happy to tell you what my family are doing on the weekend.Today is Saturday. It is a fine day. After a long week’s work, all of us are relaxing at home except my mother. Where is my father now He is watching an American movie on TV. He looks relaxed and happy. He likes watching movies and he also likes climbing mountains. He thinks movies can make him forget all his problems and climbing mountains can make him keep healthy. So when he is not busy, he will do what he likes.Oh, where is my mother She is in the kitchen. I guess she is either doing the dishes or cleaning the kitchen. She is busy with the housework every day.My brother John is a 15-year-old boy. He often plays tennis with his friends on weekends. He finds it interesting to play tennis. He likes to ride his bike, too. He is riding in the yard (院子) now.Yours,Steven51.The e-mail mainly talks about on the weekend. (不超过5词)52.Which English word means “除了” in Paragraph 2 It is “ ”. (仅填1词)53.How does Steven’s father feel on Saturday He feels . (不超过5词)54.What is John doing now He is in the yard. (不超过5词)55.What do you usually do on weekends . (结合自身实际,不超过25词)七、阅读理解We all know that there is time difference (时差) on the earth. This is the result (结果) of the rotation (旋转) of the earth itself. That means at the same moment, in different places of the world, people are doing different things.In Beijing, it’s midday. People aren’t working but having lunch. Some people are eating rice and chicken. Some people are meeting friends or shopping. Some are having a rest after lunch.In London, it’s early morning. Most people are sleeping. It’s still dark.In Juneau, it’s evening. People are having dinner at home or in restaurants. Some are going to watch a movie. Some are drinking in pubs. Some are having good time with their friends.In New York, it’s late at night. Most people are sleeping. But some people are working.In Moscow, it’s morning. People are having breakfast. Children are ready to go to school.What an amazing earth we have!56.What time is it now in Beijing A.About 12:00 at noon. B.About 10:00 a.m. C.About 6:00 p. m.57.From the passage, we can learn that it’s daytime in ________ places.A.two B.three C.four58.According to the passage, which of the following is TRUE A.Children in Moscow go to school at 9:00.B.In the evening, some people in Juneau may like to drink in pubs.C.When people in Beijing are having lunch, people in New York are having breakfast.59.When the time in London is 5:00 a. m., it’s ________ in Moscow.A.8:00 a.m. B.9:00 a.m. C.10:00 a.m.60.What does the passage mainly talk about A.Life in other countries.B.Daily routines.C.Time difference on the earth.“David! It’s late!” It’s his mother’s voice. “Do you know what time it is ” she asks.“Emm...” says David.“It’s eight o’clock! You’re late for school! Now, hurry up!” His mother goes back to the kitchen. David gets up. There are books and comics all around his room. David loves reading, and he loves writing too. He writes stories about a lot of different characters (人物). And his favourite character is David Delgado, the great detective (侦探).David hasn’t got a pet. He likes cats, but his mother says he can’t have one because they haven’t got a garden. David doesn’t think his mother wants a cat. But he doesn’t feel lonely (寂寞的). His head (脑海) is full of explorers (探险家), astronauts (宇航员), cowboys (牛仔) and secret agents (特工).“Eat your breakfast quickly, love,” says his mum.She is making his lunch. She works at a hospital and she is wearing nurses’ clothes. “OK,” David answers, starting to eat his cereal. “Don’t forget your sandwiches,” she says.But ten minutes later when David runs out of the front door to catch the bus, his lunch is still on the table.And then David misses the bus. He waits another fifteen minutes for the next one.61.Why doesn’t David have a cat A.Because his mother likes dogs.B.Because they have no money.C.Because his mother doesn’t want a cat.D.Because he doesn’t want a pet.62.Who is David Delgado A.He is David’s classmate, the great detective.B.He is David’s brother.C.He is David’s favourite actor.D.He is David’s favourite character in his stories.63.What is David’s mother’s job A.A teacher. B.A doctor. C.A nurse. D.A cook.64.Which is the correct order (正确的顺序) of what happens to David a. David waits fifteen more minutes for the next bus.b. David gets up.c. David leaves the sandwiches on the table.d. David’s mother stands at the door of his bedroom.A.d—b—c—a B.d—c—a—bC.c—b—a—d D.c—d—b—a65.Which of the following is true A.David eats lunch at home.B.David goes to school by bus.C.David often feels lonely without a pet.D.Cereal isn’t a kind of food.八、书面表达66.假设你是Lisa,周日你和家人去公园里玩,公园里有很多人,他们正在做着不同的事情。请你发挥想象,用现在进行时态描述一下当时的场景,以“A Beautiful Day in the Park”为题写一篇英语短文。要求:1. 用词得当,表达准确,条理清晰,字迹工整;2. 词数80左右,不得使用真实的姓名、地名和校名。A Beautiful Day in the Park____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页《Unit 5 Here and Now 知识点梳理 提升训练 --人教版(2024)七年级英语下册》参考答案题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10答案 D D B B C C D B D B题号 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45答案 C A B B D A B A B A题号 46 47 48 49 50 56 57 58 59 60答案 D C D A B A A B A C题号 61 62 63 64 65答案 C D C A B1.D【详解】句意:他现在正在纽约度假。考查介词短语。for为了;to到;in在……里;on在……上。be on holiday“在度假”,固定短语。故选D。2.D【详解】句意:-----你觉得丽莎怎么样?-----我不太喜欢她。她只想着自己,从不关心别人。考查动词短语辨析。A. picks up挑选;采摘;B. brings out带...出来,2使...清楚/显现;C. waits for等待;D. cares about关心,在乎。结合句意可知填cares about;选D。3.B【详解】句意:这个周末我有空。考查形容词辨析。special特殊的;spare空闲的;busy繁忙的;tired疲倦的。free“空闲的”,是形容词,与spare同义。故选B。4.B【详解】句意:如果你着急,不要等我。考查短语辨析。have a hurry快点;in a hurry匆忙、着急;have a speed有速度;in a speed迅速地。根据主句“Don’t wait for me”可推知,应是如果你着急,不要等我。故选B。5.C【详解】句意:阳光灿烂。考查动词辨析和动词短语。goes走;comes来;sends out light发出光; runs跑。shine表示“发光,照耀”,和send out light同义,故选C。6.C【详解】句意:——你觉得她的声音怎么样?——听起来很甜美。考查名词和动词辨析。voice嗓音;sound声音,听起来;hear听见;listen听。根据“very sweet”可知,问句询问的是对她的嗓音的看法;根据“sweet”是形容词可知,此处用系动词。故选C。7.D【详解】句意:请让Mark今晚给我回个电话。考查非谓语动词及动词短语。call for需要;call back回电话。根据“ask Mark”可知,此处是ask sb to do sth“让某人做某事”,空一处用不定式作宾语补足语,排除A、C选项;结合句意可知,此处是指给我回电话,用call back。故选D。8.B【详解】句意“你知道关于我们的计划的一些事情吗?-我还不确定,但你要解释一下你的计划以及你如何进展你的计划的”。excuse原谅,为……申辩;explore探索;explain解释,explain sth to sb向某人解释,根据句意,故选B。9.D【详解】句意:——好长的一段路啊!——别担心。你可以和我搭一辆车。考查介词辨析。to到,往;on在……上;for为了;with和。根据“share a ride”可知,是可以和自己搭一辆车。故选D。10.B【详解】句意:当你骑电动车时戴好头盔。这是一条交通规则。考查动词词义辨析。walk步行;ride骑;buy购买;drive开车。根据“when you...an e-bike.”可知,此处表示骑电动车,ride符合语境。故选B。11.Who’s that 12.How are you feeling now 13.I take part in the long jump/high jump 14.Who takes part in it 15.But they lose【导语】本文是一则对话,对话中讨论了学校运动会的相关话题。11.根据“Hi, John. This is Carrie speaking.”可知,此处问对方是谁。故填Who’s that。12.根据“Much better. Thank you.”可知,此处问她现在感觉如何。故填How are you feeling now。13.根据“How is the school sports meeting ”以及“You’re good at it.”可知,此处填入约翰参加的项目。故填I take part in the long jump/high jump。14.根据“What about the girls’ relay race (接力赛) ”以及“Rose, Amy, Julia and Sarah.”可知,此处询问谁参加了接力赛。故填Who takes part in it。15.根据“what a pity”可知,对方表示遗憾,此处应该说她们比赛输了。故填But they lose。16.studying 17.are 18.His 19.races 20.watching 21.isn’t/is not 22.other 23.reading 24.misses 25.mom’s【分析】文章主要讲述了在端午节这一天,来自深圳在美国学习的Zhu Hui未能回家,他在美国的家庭和国内家庭的活动情况。16.句意:现在他在美国学习。根据now可知,句子时态应用现在进行时,故应填现在分词形式。故填studying。17.句意:现在是上午9点,Zhu Hui的家人都在家。family在本句的意思是“家人”,是可数名词复数形式,故填are。18.句意:他的爸爸和叔叔正在电视上看龙舟比赛。根据句意可知,答题空处应填“他的”,此处his形容词性物主代词做定语修饰名词。故填His。19.句意:他的爸爸和叔叔正在电视上看龙舟比赛。the boat races表示“龙舟比赛”。故填races。20.句意:Zhu Hui也在看龙舟比赛、吃粽子吗?and前后的动词形式保持一致,and后用eating,故and前用watching。故填watching。21.句意:但是美国没有端午节。因为美国没有端午节,故there be中的be动词应填否定形式,故填isn't/is not。22.句意:所以对Zhu Hui和他的寄宿家庭来说,和任何一个夜晚是一样的。any other表示“任何一个的”,后跟可数名词单数。故填other。23.句意:妈妈正在给她的孩子们讲故事。根据“ It’s 9:00 p.m. in New York,…”可知,此处表达的是下午九点这个时间点大家正在做的事,应用现在进行时。故填read的现在分词形式。故填reading。24.句意:Zhu Hui想念他的家人。根据and后“wishes”可知,本句句子时态应用一般现在时,因主语是第三人称单数,故应填miss的第三人称单数形式。故填misses。25.句意:Zhu Hui希望吃到妈妈做的美味粽子。根据句意可知,此处应填“妈妈的”,故填mom's。26.happens 27.or 28.at 29.first 30.days 31.our 32.evening 33.delicious 34.watch 35.visiting【导语】本文讲述了中国传统节日春节的活动和习俗。26.句意:它每年都会发生。空处应填谓语动词,结合“The Spring Festival is very important in my country.”和选词可知,是指春节每年都发生,应用动词happen。句子是一般现在时,主语是第三人称单数,动词用三单形式。故填happens。27.句意:春节通常在一月或二月到来。January和February在此处是选择关系,应用or连接。故填or。28.句意:请看看这些照片。have a look at“看一看”,为固定短语。故填at。29.句意:这是第一张照片!根据“Here’s the...photo! ”和下文可知,此处是介绍第一张照片,应用序数词first。故填first。30.句意:离春节还有几天。a few修饰可数名词复数,结合选词可知,指的是几天,应用复数名词days。故填days。31.句意:我们通常会打扫房子。根据“We usually clean...house.”可知,是指打扫我们的房子,应用形容词性物主代词our作定语。故填our。32.句意:我们在春节前的晚上吃传统的家庭晚餐来庆祝春节。根据“We are celebrating the Spring Festival with a traditional family dinner on the...before it.”和选词可知,指的是晚上,应用名词evening。故填evening。33.句意:有很多美味的食物。空处作定语修饰名词food,结合选词可知,这里应用delicious“美味的”。故填delicious。34.句意:晚饭后,我们会看电视上的特别节目。根据“a special programme (节目) on TV.”可知,表示看电视,应用动词watch,主语是we,动词用原形。故填watch。35.句意:在这张照片中,我和父母正在拜访我的叔叔和婶婶。根据“In this photo, my parents and I are...my uncles and aunts.”可知,春节要走亲访友,应用动词visit,此处是现在进行时,动词用现在分词。故填visiting。36.C 37.A 38.B 39.B 40.D 41.A 42.B 43.A 44.B 45.A 46.D 47.C 48.D 49.A 50.B【导语】本文介绍了端午节的风俗习惯。36.句意:端午节就要来了。going去;dropping掉落;coming来;holding握住。根据“The Dragon Boat Festival is”可知,此处表示端午节要来了。故选C。37.句意:它是一个具有悠久历史的节日。with带有;as作为;under在……下方;by被。with a long history“有悠久历史”。故选A。38.句意:端午节期间我们都会放假。game游戏;holiday假日;story故事;book书。根据常识可知,端午节大家都会放假。故选B。39.句意:因为在中国端午节是一个重要的、有趣的节日。boring无聊的;important重要的;bad差的;terrible糟糕的。此处与“interesting”并列,important符合,故选B。40.句意:它在农历五月。five 5;fifty 50;fiftieth 第五十;fifth 第五。端午节在5月份,即第五个月。故选D。41.句意:人们用许多方式来庆祝。in在……里;of的;between在(两者)中间;at在。in a way“用某种方式”,故选A。42.句意:龙舟长长的,比较特殊。high高的;long长的;small小的;low低的。根据“More than ten people”可知十多个人坐在龙舟上,因此龙舟比较长,故选B。43.句意:十多个人坐在龙舟上。sit坐着;talk谈论;sleep睡觉;stand站立。根据常识可知人是坐在船上,故选A。44.句意:他们经常在比赛之前就准备好了。after在……之后;before在……之前;around在……周围;near在附近。根据“They often get everything ready...the race comes.”可知在比赛前就应准备好,故选B。45.句意:因为他们想有一个好的结果,他们练习了更多次。good好的;bad坏的;poor可怜的;interesting有趣的。根据“They practise more because”可知多练习是想要获得好的结果,故选A。46.句意:许多人来观看和欣赏比赛。find找到;sound听起来;look看起来;watch观看。根据“and enjoy the race.”可知是观看比赛,故选D。47.句意:在有些城市,这是孩子们的节日。men男人;women女人;children孩子们;old people老人。下文提到Children,故选C。48.句意:孩子们身上佩戴红色和黄色的线。put放;take拿走;draw拉;wear穿,戴。根据“red and yellow strings”可知是佩戴线,故选D。49.句意:父母给他们的孩子买糖果和美味的食物。for为了;above在……上方;to向;on在……上方。buy sth. for sb.“给某人买某物”,故选A。50.句意:他们通常在那天吃一顿丰盛的晚餐。borrow借;have有,吃;buy买;sell卖。have a great dinner“吃一顿丰盛的晚餐”,故选B。51.what Steven’s family are doing 52.except 53.relaxed and happy 54.riding a bike/riding his bike/riding 55.I usually have a lot of activities, such as reading books, helping my mother with some housework, listening to music and so on.【导语】本文是一封邮件,主要是Steven介绍周末自己一家人正在做的事情。51.根据“I’m happy to tell you what my family are doing on the weekend.”可知,这封邮件主要是谈论Steven的家人周末正在做什么。故填what Steven’s family are doing。52.根据“After a long week’s work, all of us are relaxing at home except my mother.”可知,经过一周的长时间工作,除了我母亲,我们都在家里放松。except表示“除了”。故填except。53.根据“He looks relaxed and happy.”可知,他的爸爸感觉很放松和高兴。故填relaxed and happy。54.根据“He is riding in the yard (院子) now.”客制化,John正在院子里骑自行车。故填riding a bike/riding his bike/riding。55.本题是开放性试题,言之有理即可,参考答案为I usually have a lot of activities, such as reading books, helping my mother with some housework, listening to music and so on.56.A 57.A 58.B 59.A 60.C【导语】本文主要介绍了地球自转所带来的时差现象。在不同的地方,人们在同一时刻正在做着不同的事情。56.细节理解题。根据“In Beijing, it’s midday. People aren’t working but having lunch.”可知,北京时间大约是中午12点。故选A。57.细节理解题。根据“In Beijing, it’s midday.”和“In Moscow, it’s morning. People are having breakfast.”可知,从文章中,我们可以知道有两个地方是白天。故选A。58.细节理解题。根据“In Juneau, it’s evening... Some are drinking in pubs.”可知,晚上,在Juneau的一些人可能喜欢在酒吧里喝酒。故选B。59.推理判断题。根据伦敦和莫斯科钟表上的时间可知,两地时差为3个小时,如果伦敦的时间是早上5点,莫斯科的时间则是早上8点。故选A。60.主旨大意题。通读全文可知,文章主要说的是地球上的时差。故选C。61.C 62.D 63.C 64.A 65.B【导语】本文介绍了大卫某一天早上的经历及他的爱好。61.细节理解题。根据“He likes cats, but his mother says he can’t have one because they haven’t got a garden. David doesn’t think his mother wants a cat.”可知他妈妈不想要猫。故选C。62.细节理解题。根据 “He writes stories...his favourite character is David Delgado, the great detective.”可知德尔加多是大卫最喜欢的角色。故选D。63.细节理解题。根据“She works at a hospital and she is wearing nurses’ clothes.”可知大卫的妈妈是一名护士。故选C。64.细节理解题。根据第一段“It’s his mother’s voice”可知先是妈妈站在门口催促大卫起床,对应的是d;根据第三段“His mother goes back to the kitchen. David gets up.”可知接下来大卫起床,对应的是b;观察选项可知A项符合。故选A。65.细节理解题。根据“And then David misses the bus. He waits another fifteen minutes for the next one.”可知大卫乘坐公交车去学校。故选B。66.例文:A Beautiful Day in the ParkToday I go to the park with my parents. It is a hot day. So we buy three ice-creams. They’re very delicious. I like eating ice-creams very much. A lot of people are there. Some children are playing football and flying kites. Some old women are playing badminton. Four old men are playing cards and two men are watching them. Two young men are taking photos over there. I am playing some games. My parents are talking with their friends. We all enjoy ourselves.【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇话题作文;②时态:“现在进行时及一般现在时”;③提示:考生应发挥想象力,正确使用时态来描述公园的场景,适当添加细节,并突出写作要点。[写作步骤]第一步,引用“今天和父母一起去公园”来展开话题;第二步,详细描述公园的场景;第三步,表达今天的心情。[亮点词汇]①a lot of许多②take photos拍照③talk with sb.与某人交谈④enjoy ourselves玩得开心[高分句型]①Four old men are playing cards and two men are watching them.(and连接的并列句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源预览