Unit3 Traditional skills 知识点梳理+提升训练(含答案解析) -- 沪教牛津版 八年级英语下册

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit3 Traditional skills 知识点梳理+提升训练(含答案解析) -- 沪教牛津版 八年级英语下册

资源简介

Unit3 Traditional skills
知识点梳理
一、词形转换
1. describe v.描绘;形容 description n.描写 2. attract v. 吸引;使喜欢 attractive adj. 有吸引力的 attraction n.吸引 3. hang v. 悬挂;吊(hung; hung) v.绞死 (hanged; hanged) 4. require v.需要;依靠 requirement n. 需要 5. simple adj. 简单的 simply adv. 简单地 6. luck n.幸运 lucky adj. 幸运的 luckily adv. 幸运地 7. 【补充】带介词的动词短语 be interested in doing..感兴趣做… send..(in) doing..花(时间/金钱)做. succeed in doing... 成功做… keep on doing.. 继续做… be used to doing习惯于做… have difficulty in doing.... 做…有困难 look forward to doing 期待做…
二、重点短语
2. get ready for... 为……做好准备 3. set off/set out出发;动身 set up建立 set free释放 set down记下;放下 4. up to到达(数量/程度);至多有 5. a traditional skill一种传统技能 6. stop/keep... from doing 阻止... 7. up and down 上上下下 8. tie sth.to 把某物系到.. 9. be required for被需要 require sb. to do sth.要求某人做某事cut up 切碎 cut down砍下 cut off切断;停 止 cut in插嘴 11. bring up抚养;养育 12. make paper cutting制作剪纸 13. do a wonderful job干得漂亮 14. be made into a TV program被制成电视节 15. at 4 p.m. on Tuesday, 4 May 五月4号周二下午4点 16. be free to students对学生免费 17. keep this traditional art form alive 保持这种传统艺术形式的生命力10. cut out剪成;裁剪
1. be fit for 适合于……
三、重点句型 1. Although he is over 65, he is very fit and still enjoys working. 尽管他已年过65岁,但他非常健康,并且仍然喜欢工作。 2. What do cormorants look like 鸬鹚是长什么样子的呢 = What are Cormorants like 3. However, few young people are interested in this type of work. 然而,很少有年轻人对这种工作感兴趣了。 4. Cormorants are good at catching fish because they can swim well. 鸬鹚擅长捕鱼,因为它们游得非常好。 5. Damin use several ways to attract fish.大明用几种方法来吸引鱼。 6. First, he ties a piece of grass around their necks to stop them from eating big fish. 一开始,他在它们的脖子上系束草,以防止它们吃掉大鱼。 7. In 50 years, perhaps there will be no more cormorant fishermen in the world. 50年后,世界上可能就不再有以鸬鹚捕鱼的渔民了。
提升训练
一、单项选择
1.Can you give a brief description ________ what has happened
A.about B.of C.in D.on
2.I finally ________ my home.
A.reached B.arrived C.got D.arrived in
3.A pair of scissors ________ a useful tool for a dressmaker.
A.is B.are C.has D.have
4.The little dancer looks ________ in the long skirt.
A.gently B.happily C.beautifully D.lovely
5.________ there were no pianos in Yan’an at that time, Xian still wrote some of his most important music there, including The Yellow River, his most famous work.
A.If B.Although C.When D.Because
6.—My daughter will ________ for America to study next month.
—You will miss her very much.
A.set down B.set off C.set up D.set by
7.If you are famous, people will watch you ________ and follow you everywhere.
A.all the time B.by the time C.on time D.at times
8.He is very surprised that all the houses in the village ___________white.
A.paint B.painted
C.are painting D.are painted
9.The window ________ open ________ wind.
A.was blown; by B.is blown; with C.was blow; by D.was blowing; by
10.The leaf was ________ the shape ________ a heart.
A.on; of B.in; with C.in; of D.at; of
二、单词拼写
11.Please get r for the coming exam.
12.A he is rich, he has few friends.
13.After he washed the shirt, he h it outside the house.
14.The baby girl cried loudly because she wanted to a her parents’ attention.
15.The police asked the shopkeeper to d the thief so that they could get the details.
三、完成句子
16. is one of the most popular traditional folk arts in China.
(剪纸是中国最受欢迎的传统民间艺术之一。)
17. my English is just so so; I still love learning it.
(虽然我的英语一般般,但是我还是很喜欢学。)
18.This hotel can accommodate 500 guests.
(这旅馆可供多达500位来宾住宿。)
19.He can drink .
(他不能再喝了。)
20.We have to now.
(我们现在必须出发。)
21.Linda China in 1996.
(琳达于1996年出生于中国。)
22.This book children.
(这本书是为儿童写的。)
23.The house repaired.
(这座房子正在修缮中。)
24.A new idea has .
(已经提出了一个新想法。)
25.What do the movie
(你觉得这部电影怎么样?)
四、短文填空
语法填空
Today is Monday. It is 7:00 am now, but Bob is still lying in bed. He is thinking of an excuse (借口), 26 he doesn’t want to go to school. Have a fever It 27 (be) impossible. His mother can take his temperature.
Have a headache No. This excuse 28 (use) yesterday. Then he remembers he has a loose (松动的) tooth. Great! Bob starts to cry. “What’s 29 matter, Bob ” his mom asks.
“Mom, I have 30 bad toothache. I can’t go to school.”
“Open your mouth and let me have a look. Oh, one of your 31 (tooth) is loose. Don’t cry. I 32 (call) the doctor.”
Bob asks, “ 33 will you call the doctor ”
“Because I plan to ask him 34 (pull) the loose tooth out.”
“Oh, please, Mom. Don’t pull it out. It doesn’t hurt at all. I have to leave now. I’ll be late.” With these words, Bob gets out of bed 35 (quick).
五、完形填空
On the day when I was born, my mother sent me a very 36 gift. Can you guess Yeah, it’s mother’s love. Everyone would 37 this gift from his or her mother. But I believe it is 38 gift I have ever received.
It is not like the money, because it’s infinite(无限的).
It is not like the toy, because it’s permanent(永恒的).
When I was a 39 , I liked playing and dreaming. Sometimes I played 40 , my mom would come and play with me. And then, the loneliness was gone. Once I 41 that my mother went away from me! But then I waked up to find that she was just beside me.
When I was a teenager, Mum didn’t give me too much money. 42 , she taught me how to save money.
This Sunday is Mother’s Day. She has sent me 43 gifts. But I haven’t given her any gifts.
Now I’d like 44 thank you to my mother.
Mum, I will buy you a flower, because I want to see your smile.
Mum, I will never make you 45 , because I never want to see you sad.
Mum, I love you, forever!
36.A.personal B.extra C.strange D.special
37.A.ask B.receive C.borrow D.buy
38.A.a good B.a well C.the better D.the best
39.A.child B.boy C.girl D.student
40.A.lonely B.happily C.alone D.silently
41.A.found B.felt C.dreamed D.realized
42.A.Therefore B.Unpleasantly C.Luckily D.Instead
43.A.so many B.so much C.so interesting D.such a big
44.A.to speak B.to tell C.to say D.to talk
45.A.happy B.ill C.heavy D.angry
Once there was a little boy. He got angry 46 . His father gave him some nails (钉子) and told him, “ 47 you get angry, put a nail into the wall.”
48 the first day, the boy put 37 nails into the wall. A few days later, there were 49 nails in the wall and he found it was 50 to get angry. Soon the boy was happy every day.
Then, his father asked him to 51 a nail each day when he wasn’t angry. After some time, all the nails were gone.
Then the father 52 the boy to the wall and said, “Well done, son. But, look! The wall is 53 of holes. When you say things in anger, they leave a scar (伤疤) in people’s 54 . No matter how many times you say sorry, the scars will 55 be there just like the holes in the wall. Please don’t get angry easily. Think before you say something to your friends and your family when you’re angry.”
46.A.easily B.carefully C.quickly D.hardly
47.A.Before B.Because C.When D.Although
48.A.In B.At C.On D.For
49.A.more B.fewer C.less D.worse
50.A.good B.easy C.bad D.hard
51.A.put on B.look out C.take out D.find out
52.A.took B.met C.threw D.left
53.A.full B.round C.empty D.deep
54.A.faces B.hearts C.heads D.hands
55.A.seldom B.sometimes C.never D.always
六、语法选择
Once a rich and powerful king ordered his daughters to his throne room on his birthday. His first daughter gave him gold, and 56 second daughter brought him silver. The king was very pleased 57 these gifts. “I have brought you salt,” said the daughter. “Salt!” the king shouted 58 . “How dare you treat me like that 59 good is salt ” And he drove 60 own daughter off from his kindom.
But when the princes left, all the salt in the kingdom 61 . At first, the king complained (埋怨) 62 his food was tasteless, but then he became very ill because of a lack of salt. The king realized how foolish he 63 and sent for his daughter. When she returned to the kingdom, the salt also returned.
“I’m sorry,” said the king. “Your gift of salt was more valuable 64 silver and gold, for you cannot live 65 salt.” From that day on, the king learned to value things other than his riches.
56.A.a B.the C.an D./
57.A.at B.of C.with D.to
58.A.angrily B.angry C.anger D.angrier
59.A.Why B.How C.where D.What
60.A.he B.him C.his D.himself
61.A.disappeared B.disappear C.disappearing D.disappears
62.A.if B.that C.how D.what
63.A.was B.is C.had been D.has been
64.A.then B.as C.by D.than
65.A.without B.by C.in D.with
七、阅读理解
James is a good student and he has lots of friends, but he also has a problem. Some older boys are bullying(欺负)him at school. James is very unhappy and he doesn’t know what to do about it. Here are some suggestions to him and other teenagers in this situation.
Don't feel worried. It's not your fault(过错)! Being bullied can make you feel very lonely and angry, but you are not alone. Don't feel that you have to hide the problem. You should find a person you can trust, and tell them. It might be your teacher,your parents,or even your friend’s parents.After you tell someone,you will get some support and feel some relief (解脱).
Speaking to an adult might make you nervous, but here are other things you can do. Some people express their feelings more easily on paper. Write a letter to someone or keep a diary. Include all the details(细节)about what the bullies (欺人者) do, as well as when and where the bullying happens.You can use it as proof to show what is going on. And it is a wonderful idea to show your letter or diary to a teacher or another responsible adult. Then the bullies will feel very afraid if their names appear in a letter!
Also, don't show you are sad and don't try to fight with the bullies. You could get in trouble yourself. Ignore them and just walk away. The bullies will soon stop.
66.What do you think the text is trying to tell us
A.What to do about being bullied.
B.How to be a good student at school.
C.What to write well in a diary.
D.How to give suggestions to teenagers.
67.Why does the text advise you not to feel worried if bullied
A.Because you are not alone
B.Because it is not your fault.
C.Because someone has known about it.
D.Because you’re doing something wrong.
68.You’d better go and find a person you can trust and ____.
A.know what happens B.learn from them
C.ask for help D.make them lonely
69.If you remember and follow the suggestions above, ____.
A.nobody will speak to the bullies
B.everybody will feel some relief
C.someone will express their feelings
D.the bullies will soon stop
70.What does the underlined word "Ignore" mean in the text
A.take no notice of B.take care of
C.make full use of D.get more help from
PRIVATE ENGLISH LESSONS
An experienced teacher is offering private lessons in English.
Please email me at the address below and tell me:
◆Your age
◆Reasons for learning English
◆Your level of English
◆Areas that you need to focus on – grammar, listening, speaking, reading, writing, etc.
Mrs. Daniels( daniels_m@)
From: Li_Hua@
To: daniels_m@
CC…:
Subject: English Lessons
Dear Mrs. Daniels,
I recently saw your advertisement on the university website offering private English lessons. I’m very interested in your private lessons and would like some more information.
I am a student at Aston College here in Hong Kong studying English, so my language level is already quite good.
However, I feel that I need to improve my listening and speaking skills. This is because I’m planning to study at London University in England next year and I think your lessons will help me to live and study abroad.
Could you send me some more information about the lessons offered, such as where and when they will be held and how much they cost Also, I would like to know whether you teach students in groups or one-on-one.
I would be glad to supply any further information you might need.
Regards,
Li Hua
71.Where did Li Hua see Mrs. Daniels’ advertisement
A.At London University B.In a newspaper
C.On the Internet D.On TV
72.Why did Li Hua write the email
A.To make friends with Mrs. Daniels
B.To apply to study at London University
C.To get more information about Mrs. Daniels’ lessons
D.To find out more information about Aston College
73.Which of the following information did Li Hua NOT mention in his email
A.His age B.His reasons for learning English
C.His language level D.The language skills he wants to focus on
74.Li Hua wants to take the lessons to improve his______.
A.listening and writing B.writing and speaking
C.listening and grammar D.listening and speaking
75.What can we learn about Li Hua from his email
A.He is now living in England
B.He is a student in Hong Kong
C.His level of English is very low.
D.He is studying at London University.
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
《Unit3 Traditional skills 知识点梳理 提升训练 -- 沪教牛津版 八年级英语下册》参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 B A A D B B A D A C
题号 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
答案 D B D A C C D A C D
题号 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55
答案 A C C B D C A A B D
题号 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65
答案 B C A D C A B A D A
题号 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75
答案 A B C D A C C A D B
1.B
【详解】句意:你能简要描述一下发生了什么吗?
考查介词辨析。about关于;of……的;in在里面;on在上面。短语a description of表示“关于……的描述”,应用介词of。故选B。
2.A
【详解】句意:我终于到家了。
考查动词辨析。reached到达,直接接地点;arrived到达,需要接介词再接地点;got,常和to连用表示到达;arrived in到达,后常接大地点。空格后是my home,是小地点,应用reached,其后可直接接地点。故选A。
3.A
【详解】句意:一把剪刀是裁缝的有用工具。
考查主谓一致。主语A pair of scissors表示“一把剪刀”,是单数形式,谓语动词需用单数,根据“a useful tool for a dressmaker”可知是裁缝的有用工具,应用系动词连接。故选A。
4.D
【详解】句意:小舞者穿着长裙看起来很可爱。
考查形容词用法。gently温和地;happily高兴地;beautifully美丽地;lovely可爱的。感官动词looks后接形容词作表语,选项A,B和C都是副词。故选D。
5.B
【详解】句意:虽然当时延安没有钢琴,但冼仍然在那里创作了一些他最重要的音乐,包括他最著名的作品《黄河大合唱》。
考查从属连词辨析。if如果;although虽然;when当;because因为。根据“there were no pianos in Yan’an at that time, Xian still wrote some of his most important music there,”可知句子前后是转折让步关系,应用although引导让步状语从句。故选B。
6.B
【详解】句意:——我女儿下个月将启程前往美国学习。——你会非常想念她的。
考查动词短语辨析。set down放下;set off出发;set up设置;set by由……设置。根据“for America to study”可知是去美国学习,应用set off。故选B。
7.A
【详解】句意:如果你出名了,人们会一直注视着你,到处跟着你。
考查副词短语。all the time一直;by the time到……时候为止;on time准时;at times有时。根据“If you are famous, people will watch you...and follow you everywhere.”可知,此处应是表示如果你出名了,人们就会一直注视着你,并且会到处跟着你,所以此空应是all the time。故选A。
8.D
【详解】句意:他很惊讶村庄的所有的房子都被刷成白色。
根据主语all the houses和paint之间是被动关系,所以用被动语态; paint动词原形,painted过去式,are painting现在进行时态的结构,are painted一般现在时态的被动语态;故选D。
9.A
【详解】句意:窗户被风吹开了。
考查被动语态。by被,由;with和。根据题干和选项,window和blow是动宾关系,第一空应用被动语态,结构为be done;应用介词by表示“被”。故选A。
10.C
【详解】句意:叶子呈心形。
考查介词辨析。on在上面;of……的;in在里面;with和;at在。短语in the shape of...表示“以……的形状”。故选C。
11.(r)eady
【详解】句意:请为接下来的考试做好准备。根据语境和短语搭配可知,此空要表达的是“为……做准备”get ready for。故填(r)eady。
12.(A)lthough
【详解】句意:虽然他很富有,但他几乎没有朋友。根据“he is rich”和“he has few friends”可知,前后句意转折,说明他虽然很富有,但却没什么朋友;结合首字母提示,应填although,引导让步状语从句。故填(A)lthough。
13.(h)ung
【详解】句意:他洗完T恤之后,他把它挂在了房子外面。根据“After he washed the shirt”可知,是指挂在外面,该句是一般过去时,“挂”的英文表达为hang,过去式为hung。故填(h)ung。
14.(a)ttract
【详解】句意:女婴哭得很大声,因为她想引起父母的注意。根据“The baby girl cried loudly because she wanted to ... her parents’ attention.”可知,婴儿大声哭是为了引起父母的注意,结合首字母a可知应该是attract“吸引,引起”,want to do sth“想要做某事”,此处应该用动词原形。故填(a)ttract。
15.(d)escribe
【详解】句意:警察请店主描述一下小偷的模样,以便了解详情。根据“they could get the details.”可知,了解详情需要描述一下小偷的模样,describe“描述”,动词,不定式符号to后加动词原形,故填(d)escribe。
16. Paper cutting
【详解】paper cutting“剪纸”,在句中作主语,故填Paper;cutting。
17.Although/Though
【详解】根据题干,虽然:although/though,句首字母需大写。故填Although/Though。
18. up to
【详解】根据题干,多达:up to。故填up;to。
19. no more/longer
【详解】根据题干,不再:no more/longer。故填no;more/longer。
20. set off/out
【详解】根据题干,短语set off/out表示“出发”,to后接动词原形。故填set;off/out。
21. was born in
【详解】be born in“出生于”,根据in 1996可知,此句是一般过去时,主语Linda是第三人称单数,be动词用was,故填was;born;in。
22. is written for
【详解】be written for“为……写的”,陈述事实用一般现在时被动语态,主语book是单数形式,助动词用is,故填is;written;for。
23. is being
【详解】分析句子可知,the house与repair是被动关系,用被动语态,“正在修缮中”说明动作正在进行,用现在进行时的被动语态,结构为“am/is/are+being+动词的过去分词”,主语为the house,谓语动词用is。故填is;being。
24. been suggested
【详解】根据句意和题干可知,suggest表示“提议,建议”,是动词,此处是指新想法被提议,结合has应用现在完成时的被动语态has been done,故填been;suggested。
25. you think of
【详解】根据题干,你:you;觉得:think of,助动词do后接动词原形。故填you;think;of。
26.because 27.is 28.was used 29.the 30.a 31.teeth 32.will call 33.Why 34.to pull 35.quickly
【导语】本文主要讲述了周一鲍勃不想上学,找借口装病的事情。
26.句意:他正在想一个借口,因为他不想去上学。“想借口”的原因应是“不想上学”,表示前果后因,所以空处用because引导原因状语从句,故填because。
27.句意:那是不可能的。主语是It,时态是一般现在时,所以be动词用is。故填is。
28.句意:这个借口昨天用过了。主语“This excuse”和动词use之间是动宾关系,结合“yesterday”可知,此处用一般过去时的被动语态,结构是“was/were done”,主语是This excuse,be动词用was。故填was used。
29.句意:怎么了,鲍勃?“What’s the matter”是固定句型,用于询问“某人怎么了”,故填the。
30.句意:妈妈,我牙疼的厉害。have a toothache“牙疼”,bad是以辅音音素开头的单词,所以空处用不定冠词a,故填a。
31.句意:你的一颗牙齿松动了。one of后跟名词复数形式,tooth的复数是teeth,故填teeth。
32.句意:我去叫医生。根据下文“will you call the doctor”可知,此处时态是一般将来时(will do),故填will call。
33.句意:你为什么要叫医生。根据下文“Because”可知,此处是询问原因,用疑问词why“为什么”,故填Why。
34.句意:因为我打算请他把那颗松动的牙齿拔出来。ask sb to do sth“要求某人做某事”,固定短语,所以空处用动词不定式作宾语补足语。故填to pull。
35.句意:说完这些话,鲍勃很快下了床。空处修饰动词短语gets out of,所以用quick的副词quickly“快速地”。故填quickly。
36.D 37.B 38.D 39.A 40.C 41.C 42.D 43.A 44.C 45.D
【导语】本文主要讲述了作者的妈妈在作者成长的过程中对他的关爱,同时表达了自己对妈妈的感谢。
36.句意:在我出生的那天,妈妈送了我一份特别的礼物。
personal私人的;extra额外的;strange奇怪的;special特别的。根据“Yeah, it’s mother’s love”可知,妈妈的爱对于作者来说是一份特别的礼物,故选D。
37.句意:每个人都会从他或她的母亲那里收到这份礼物。
ask询问;receive收到;borrow借;buy买。根据“this gift from his or her mother”可知,都会收到来自父母的这份特别的礼物,故选B。
38.句意:但我相信这是我收到过的最好的礼物。
a good一个好的;a well一个健康的;the better较好的;the best最好的。根据“I have ever received”可知,此处用最高级,故选D。
39.句意:我还是个孩子的时候。我喜欢玩耍和做梦。
child孩子;boy男孩;girl女孩;student学生。根据“When I was a teenager,”可知,此处是指孩子时喜欢玩,故选A。
40.句意:有时我独自玩耍。
lonely孤单的;happily开心地;alone独自;silently安静地。根据“my mom would come and play with me”可知,有时是独自玩,妈妈会来陪着玩,故选C。
41.句意:有一次我梦见妈妈离我而去!
found发现;felt感觉;dreamed梦想;realized实现。根据“But then I waked up to find that she was just beside me”可知,这是做梦的场景,故选C。
42.句意:相反,她教我如何省钱。
Therefore因此;Unpleasantly令人不愉快地;Luckily幸运地;Instead相反。“Mum didn’t give me too much money”与“she taught me how to save money”是两种相反的情况,所以应填Instead,故选D。
43.句意:她给我送了很多礼物。
so many如此多;so much如此多;so interesting如此有趣的;such a big如此大的。修饰复数名词gifts,应填so many,故选A。
44.句意:现在我想对我妈妈说声谢谢。
to speak说;to tell告诉;to say说;to talk谈论。根据“ thank you to my mother”可知,想跟妈妈说谢谢,强调说的内容用say,故选C。
45.句意:妈妈,我永远不会惹你生气的。
happy开心的;ill生病的;heavy重的;angry生气的。根据“because I never want to see you sad”可知,不惹妈妈生气,故选D。
46.A 47.C 48.C 49.B 50.D 51.C 52.A 53.A 54.B 55.D
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了一位父亲在面对自己易怒的儿子时,没有发怒,只是让他在墙上钉钉子,用这种方法让儿子渐渐意识到自己对别人的伤害,从而改掉自己的缺点。
46.句意:他很容易生气。
easily容易地;carefully小心地;quickly快地;hardly几乎不。根据下文“Please don’t get angry easily. ”可知,这个小男孩很容易生气。故选A。
47.句意:他的父亲给了他一些钉子,并告诉他:“当你生气的时候,把钉子钉在墙上。”
Before在……以前;Because因为;When当……时候;Although尽管。根据“...you get angry, put a nail into the wall.”可知空处要填表示时间的连词,当他生气的时候,把钉子钉在墙上。故选C。
48.句意:第一天,男孩在墙上钉了37颗钉子。
In在……期间;At在……时刻;On在某一天;For为了。根据“...the first day, the boy put 37 nails into the wall.”可知,在第一天,他就生气了37次。故选C。
49.句意:几天后,往墙上钉的钉子少了,他发现很难生气了。
more更多的;fewer更少的;less更少的;worse更糟的。根据“Soon the boy was happy every day.”可知往墙上钉的钉子越来越少了。fewer修饰可数名词,less修饰不可数名词;nail可数名词,故选B。
50.句意:几天后,往墙上钉的钉子少了,他发现很难生气了。
good好的;easy容易的;bad坏的;hard困难的。根据“Soon the boy was happy every day.”可知往墙上钉的钉子越来越少了,小男孩生气也少了。故选D。
51.句意:然后,他的父亲让他每天在不生气的时候拿出一颗钉子。
put on穿上;look out朝外看;take out拿出;find out发现。根据“After some time, all the nails were gone.”可知,父亲让他不生气的时候把钉子取出来。故选C。
52.句意:然后,父亲把男孩带到墙边说:“干得好,儿子。但是,看!墙上满是洞。”
took带;met遇见;threw扔;left离开。根据“But, look! The wall is...”可知,父亲带着小男孩来到墙边。故选A。
53.句意:然后,父亲把男孩带到墙边说:“干得好,儿子。但是,看!墙上满是洞。”
full满的;round圆形的;empty空的;deep深的。根据“ After some time, all the nails were gone.”可知当所有的钉子拿走后,满墙都是洞。be full of固定搭配,“充满”,故选A。
54.句意:当你愤怒地说话时,它们会在人们心中留下疤痕。
faces脸;hearts心;heads头;hands手。根据“When you say things in anger, they leave a scar (伤疤) in people’s...”可知,愤怒地说话会在人们心中留下疤痕。故选B。
55.句意:无论你说了多少次对不起,伤疤都会像墙上的洞一样永远存在。
seldom很少;sometimes有时;never从不;always总是。根据“just like the holes in the wall”可知,墙上的洞一直都在,伤害了别人,伤疤都会像墙上的洞一样永远存在。故选D。
56.B 57.C 58.A 59.D 60.C 61.A 62.B 63.A 64.D 65.A
【导语】本文介绍了在国王生日这天,他其中一个女儿送了盐作为礼物,国王很生气,把这个女儿赶了出去,盐也随之消失了。后来国王意识到了盐的重要性,也学会了珍惜东西而不是财富。
56.句意:他的大女儿给他金子,二女儿给他银子。
a一个,不定冠词;the定冠词;an一个,不定冠词;/零冠词。根据“second”可知,序数词前应该填定冠词。故选B。
57.句意:国王对这些礼物非常满意。
at在;of……的;with和;to朝。be pleased with“对……感到满意”。故选C。
58.句意:国王生气地大喊。
angrily生气地(副词);angry生气的(形容词);anger愤怒(名词);angrier更生气的(比较级)。此空修饰动词shouted应该用副词形式。故选A。
59.句意:盐有什么好处?
Why为什么;How怎样;Where哪里;What什么。根据“…good is salt ”可知,此处是问盐的好处是什么,What符合题意。故选D。
60.句意:他把自己的女儿赶出了自己的王国。
he他(主格);him他(宾格);his他的(形容词性物主代词);himself他自己(反身代词)。根据“…own daughter”可知,空后有名词,故此空应该填形容词性物主代词。故选C。
61.句意:但是当王子们离开后,王国所有的盐都消失了。
disappeared消失(过去式);disappear消失(动词原形);disappearing消失(现在分词/动名词);disappears消失(第三人称单数形式)。根据“left”可知,此处是一般过去时,故动词用其过去式。故选A。
62.句意:起初,国王抱怨他的食物没有味道。
if如果;that那个;how怎样;what什么。根据“At first, the king complained (埋怨)…his food was tasteless,”可知,此处是宾语从句,且空处不作任何成分,that符合题意。故选B。
63.句意:国王意识到自己是多么愚蠢。
was过去式;is动词原形;had been过去完成时;has been现在完成时。根据“sent”可知,此处是一般过去时,故动词用其过去式。故选A。
64.句意:你的盐礼物比金银更有价值。
then然后;as作为;by通过;than比。根据“more valuable”可知,此处是比较级,than符合题意。故选D。
65.句意:因为没有盐,你就不能生活。
without无,没有;by通过;in在……里;with和。根据“you cannot live…salt.”可知,没有盐就无法生活。故选A。
66.A 67.B 68.C 69.D 70.A
【分析】这篇文章主要讲了杰姆斯是一个好学生,他有许多朋友,但他也有一个问题。在学校一些年龄较大的男孩欺负他。杰姆斯很不高兴,他不知道该怎么办。本文给出了一些建议。
66.主旨大意题 。通读全文可知,作者主要是想告诉人们,被欺负该怎么做,所以选A。
67.细节理解题。根据Don’t feel worried.It’s not your fault(过错)!不要感到焦虑,那不是你的错。可知应选B。
68.细节理解题。根据You should find a person you can trust,and tell them可知你应该找一个你相信的人并告诉他以求帮助,所以选C。
69.推理判断题。读短文可知,如果你记住并且按照上面的建议去做,那么欺负者将很快会停止,所以选D。
70.词义猜测题。根据上文Also,don"t show you are sad and don"t try and fight with the bullies 可推知此句是说不要在意,尽管走开,那么欺负者将很快会停止,所以选A。
71.C 72.C 73.A 74.D 75.B
【分析】短文大意:这是李华写给英语老师丹尼尔夫人的一封信,信中她主要问了一些关于英语学习的问题。
71.根据Mrs. Daniels( daniels_m@)描述,可知她是在网上看到的这则广告,故选C。
72.根据I’m very interested in your private lessons and would like some more information.描述,可知选C。
73.根据李华的信的描述,可知她没有提到自己的年龄,故选A。
74.根据However, I feel that I need to improve my listening and speaking skills.描述,可知选D。
75.根据I am a student at Aston College here in Hong Kong studying English,描述,可知选B。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源预览