资源简介 Unit 3 Online tours知识点梳理Unit3 必背词组及固定搭配(Reading)online tours 在线旅程Have you used this before 你之前曾经用过这个吗?It looks like a TV. 它看起来像是一台电视。【复习】感官系动词(feel/look/sound/taste/smell)+like+名词I agree. 我同意。【agree】agree with sb./what sb. said 同意某人的话(with后一般加人/说的话)agree to the plan 赞成计划(to后一般加计划/安排)agree on the price 就价格达成一致(on后一般指在某方面取得一致)reach an agreement 达成一致agree to do sth. 同意做某事the remote control 遥控器change the channel 换频道an introduction to a country 一个国家的介绍the different uses of computers 电脑的不同用处chat with friends 和朋友聊天do word processing 做文字处理search for information 搜索信息send and receive emails 收发邮件What do you usually use your computer for 你通常用你的电脑做什么?your tour guide 你的旅途导游notice the icon 注意到图标【复习】notice sb. do sth. 注意到某人一直做某事/注意到某人做过某事notice sb. doing sth. 注意到某人正在做某事at the top/bottom of the page 在页面顶/底部click on it 点击它the world-famous trade centre 世界闻名的贸易中心at the southern end of ... 在...的最南端many international banks 许多国际银行Thousands of people gather here on New Year’s Eve.成千上万的人们在元旦前夕聚在此处。It’s exciting to see the huge glass ball falling through the darkness.看见巨大的玻璃球从黑暗中落下真是令人兴奋。【复习】(1) see sb. do sth. 看到某人一直做某事/注意到某人做过某事(2) see sb. doing sth. 看到某人正在做某事(3) It’s adj. for sb. to do sth. 对某人而言做某事是...的。It’s adj. of sb. to do sth. 某人做某事是...的。(adj.形容人,介词用of不用for)In the centre of the island is Central Park. 中央公园在岛中央。(倒装句,地点状语放句首,谓语动词单复数由后面的主语决定)relax after a hard day’s work 在一天辛苦的工作后放松It has been famous for its theatre since the early twentieth century.从二十世纪早期它就因为其剧院而闻名。hear of 听说So much for New York. 纽约就到此为止。pick another city 挑选另一个城市【拓展复习】①挑选 pick one gift 选一份礼物②摘 pick a rose 摘一枝玫瑰pick up①接 pick up my child 接我的孩子②捡起 pick up a piece of paper 捡起一张纸③无意间学会 pick up French 无意间学会法语a period of 100 years 100年的时间Unit3 必背词组及固定搭配(Grammar)【一般过去时和现在完成时的区分】· 一般过去时表示过去某个时间发生的事情或存在的状态,侧重于陈述过去发生的事情或状态,通常和过去的时间状语连用。· 现在完成时表示说话时为止已经发生或完成(不一定结束)的动作或状态,强调造成的结果可能对现在产生的影响,通常和频度副词或表示一段时间的状语连用。例:I went to Beijing last month. 我上个月去过北京。Tom was in China in 2008. 2008年Tom在中国。I have been to London many times. 我去过伦敦很多次。visit the Palace Museum 参观故宫博物院dream of travelling around the world without a passport梦想没有护照环游世界realize your dream 实现你的梦想by taking an online tour 通过参加一场线上旅行I hope I can visit the USA some day. 我希望我未来有一天能参观美国。Unit3 必背词组及固定搭配(Integrated skills)take you to different places around the world带你去世界上不同的地方a ship with many sails 一艘有许多帆的船be the opposite of ours 和我们的相反【拓展】be opposite to 和...相反Would you mind showing me how to start the online tour 你介意向我展示如何开始线上旅游吗?My pleasure. 我的荣幸。(回答感谢)【辨析】With pleasure. 好的。(回答请求)Unit3 必背词组及固定搭配(Study skills&Task)an online course 一门在线课程book tickets and hotels 预定票和酒店use English in daily communication 在日常沟通中使用英语be made up of 由...组成have a long history 有很长一段历史Kings and Queens were once its rulers. 国王和王后曾经是它的统治者。the old European country 这个古老的欧洲国家many places of natural beauty 许多自然风光景点the best time to visit the UK 参观英国的最佳时间提升训练一、单项选择1.France is European country while Thailand is Asian country.A.an,an B.an,a C.a,a D.a,an2.I haven’t been to the temple(寺庙) ________ the top of the hill. But I know you can get to the top ________ fifteen minutes by cable car(缆车).A.at; in B.in; in C.at; for D.on; for3.—I’m going to Dalian for my May Day holiday and I have _____ a seaside hotel.—Really Have a good time.A.booked B.bought C.had D.prepared4.— How many students are there in each group — Usually each group ________ six students in our class.A.is made from B.is made up of C.is made in D.is made of5.My family will have _______ holiday in Australia. I really want to see the Sydney Opera House.A.two week’s B.two weeks C.two weeks’ D.two-weeks6.Millie ________ her homework just now. But I ______ mine. I shouldn’t watch TV first.A.has finished; haven’t finished B.finished; don’t finishC.finished; haven’t finished D.has finished; didn’t finish7.I saw Daniel ________ videos when I walked past his room.A.to watch B.watches C.watched D.watching8.--- Why do so many people search for information on the Internet --- _______.A.Because it is easier and faster B.Because there are no mistakesC.Because it is wonderful D.Because it is cheap and exciting9.—________ this today, everyone. —Great. We can go home now.A.Prepare for B.Talk about C.So much for D.Think about10.— Where is Mike — He _____to New York on business. He _______ the airport at five in the morning .A.has gone; has left for B.has been; has left for C.has gone; left for D.has been; left for11.No one knows how people ________ and ________ the huge rocks without modern machines hundreds of years ago.A.cut; moved B.cut; move C.cut; moving D.are cutting; moved12.__________ people in the world are sending and receiving emails every day.A.Two million of B.Millions ofC.Many millions D.Two millions13.— ________ do you go to see a film — Twice a week.A.How long B.How soon C.How often D.How far14.We can type words with a _________.A.screen B.keyboard C.mouse D.printer15.—Would you please come to my birthday party tonight — ________. I suppose we will have a wonderful night!A.No way B.Have a good time C.Not exactly D.My pleasure二、单词拼写16.—Where’s Mr Green —He has gone to attend an (国际的) meeting.17.There will be a special (节目) on Channel 8 tonight.18.I can see words and pictures on this (屏幕).19.This book is divided into four (单元).20.People in (非洲) always have dark skin because it’s very hot there.三、完成句子21.我们可以利用QQ在线聊天。 We can use QQ .22.我不知道它是什么东西,但它看起来像一个遥控器。I don’t know what it is, but it a remote control.23.我刚刚用收音机收听了一个新闻节目。I’ve just to a on the radio.24.岛屿中央有很多高高的树。 There are many tall trees the island.25.“你介意告诉我如何使用它吗 ” “不,一点也不(介意)。”— Do you how to use it — No, not at all.四、短文填空五、根据首字母提示补全短文。Children don’t go to school on Saturdays and Sundays, but they usually have homework to do over the weekend. Some do their homework on Friday afternoon. T 26 they can enjoy the whole weekend. Others decide to r 27 first and do their homework on Sunday afternoon.Saturday morning is a popular time for sports and other activities. Sports centres are usually very b 28 . They usually have classes for different sports like tennis, basketball and so on.Saturday afternoon is normally a time for professional (专业的) sports matches. There’re always lots of matches on TV. Most rugby (英式橄榄球) and football matches s 29 at three o’clock.In the evening, most people enjoy some entertainment. Older teenagers go to the cinema or go dancing in a club. At home, there are many p 30 on TV, such as Merlin and Doctor Who.On Sunday morning, people often have a lie-in (懒觉). That means they get up l 31 than they do on the weekday. Families often have a big Sunday lunch together. The meal is usually roast meat with v 32 . After that, a lot of adults spend the afternoon having a nap (小睡) in front of the TV!Shopping centers are popular p 33 to go on Sunday afternoon. All the big shops are open usually from 11 a.m., b 34 most smaller shops are closed all day.Then it’s Sunday evening, and your parents say, “Come on, it’s a schoolday a 35 tomorrow. So it’s time to do your homework if you haven’t done it yet, then pack your schoolbag and have an early night.”五、阅读理解You may have heard of people who are allergic(过敏)to seafood, smoke or pets. But did you know that some people were allergic to Wi-Fi signals(信号) Rose White, a 44-year-old woman from Britain, first found herself being allergic to Wi-Fi signals in 2015.Shehad a cough, heart trouble and great pains in her head when she stayed at the places covered with Wi-Fi signals.Rose has tried many ways to keep away from Wi-Fi signals. In the past six months, she either slept in her car or in tent which she had put up in the woodland and in the fields. She even tried sleeping in a shed(棚子). Being completely tired, Rose had no choice but to quit her job and moved 370 kilometers away from her home to avoid Wi-Fi signals, but failed. Because of the hard life, she got a stomach problem.She is now living in a small house in the rural(乡下的) area in England. There are far fewer Wi-Fi signals. However, the house, which belongs to her friend, will be sold to others, so she has to move again soon.Rose is planning to move to a more rural area. She is also planning to buy a camper van(野营车) so that she can drive away from Wi-Fi signals whenever she is feeling uncomfortable. As she can not work to make money, she has to raise money online. She is hoping to raise 15,000 pounds. So far, she has raised over 1,600 pounds. She still has a long way to go.36.Which is not Rose’s allergic symptom(症状) A.Cough B.Heart trouble C.Headache D.Stomachache.37.What did Rose do to keep away from Wi-Fi signals A.She slept in tent in the woodland.B.She bought a small house in the countryside.C.She moved to a more rural area.D.She bought a camper van.38.What does the underlined word “quit” in paragraph 3 mean A.leave B.begin C.change D.continue39.Why does she have to move again soon A.Because the place she lives in is near the Wi-Fi signals.B.Because her friend decided to sell the house.C.Because she wants to move to a new place.D.Because she tries to find a job in the more rural area.40.What does the sentence “She still has a long way to go.” in the last paragraph refer to(指的是) A.She will live long.B.It’s not easy for her to raise enough money.C.There will be a lot of difficulties for her to deal with.D.It’s difficult for her to find a place without Wi-Fi signals.I entered a university after years of hard study. I thought my life would be full of happiness and knowledge. But my life in the university was not as what I had expected. Then I became lazy and silent, even puzzled(困惑的), I didn’t know what my future would be like.Four years in the university is only a short period. And a half of it has passed already. This year, many people, such as my parents and my friends, asked me what I wanted to do and they all told me to make a plan for my life with their thought. I don’t want to take their advice. I want my own style. So I think carefully.I have been a young volunteer for five years. It has been a happy time and it is a big thing for me. Then I have a dream of joining the University Student Volunteer Go West Program. I think I can be a teacher in the west. I would like to try my best to help them. I want to see the world clearly. To make it come true, I will work harder in the next two years. There is an old saying “ Where there is a will, there is a way”. I think my dream will come true in the near future.At last, I want to say to everybody, “ Never give up your dreams, no matter how big or small they are. The path to dreams may not be smooth or wide. Even there are some difficulties you will face. But hold on to the end, and you can find there is no greater happiness than making your dream come true.”41.What is the writer A.A teacher. B.A doctor. C.A reporter. D.A college student.42.The writer was puzzled because ________.A.he was too young B.he was lazyC.he didn’t know how his future would be D.he was silent43.The writer ________ what his friends advised.A.wants to do as B.doesn’t want to do asC.agrees to D.is happy with44.The writer wants to be ________ after leaving university.A.a manager B.a teacher C.a famous person D.a host45.What does this passage mainly tell us A.Never give up your dreams. B.To listen to others often.C.To be happy when facing difficulties. D.To work harder when needed.六、任务型阅读Going camping is the best fun in the world if we know how to do it. Every healthy boy and girl, if possible, should enjoy living outdoors for a week or two every year.A group of four members makes a good number for a camping trip. They will probably agree better than two or three. They can do much of the camp work in pairs. No one needs to be left alone to look after the camp while the others go fishing or hunting or to some nearby towns for food and drinks.It is always better to go camping with someone who has “camped out” before. If he cannot be found, then make your plans, decide what you will do and how you will do it, take a few cooking lessons from your mother or someone else.First, choose a leader, not because he is more important than the rest but because if someone goes ahead and gives directions, the life in camp will run much more easily and everyone will have a better time.If it is your first experience in camping, you had better go somewhere near home. The best place is one that can be reached by car. If you have to carry your supplies(必需品) on your back or in a canoe(独木舟), the amount(数量) you can take will be much less.After you have had some experience near home, you can safely try the other way. Where you go is of little importance. Near every large city there are some lakes or rivers where you can find a good camping site. Campers always have more fun if they are near some water, but if such a place is not easily found where you live, go into the forest. Try to get away from towns or villages. The wilder the place is, the better.根据短文内容,回答下列问题。46.What does the writer think is the best fun in the world 47.How many members make a good number for a camping trip 48.Who can you learn cooking from before you go camping 49.What does a leader usually do for the life in camp 50.Where should you go if it is your first time to go camping 七、书面表达51.现在学生进网吧(get online)成风,某班主任下周开班会时将讨论有关问题。假如你是班主任,请根据内容写一篇演讲稿。益处 (advantage) 学会使用现代设备(modern machine)——电脑,学习更多的知识(knowledge)。弊端 (disadvantage) 过于沉迷游戏(spend too much time in playing games),学习越来越差。建议 周末或寒假时在父母指导下适当上网。注意:1. 词数90左右。短文开头已经给出,不计入总词数。2. 参考词汇:properly恰当地,正确地Boys and girls, let’s begin our class meeting. As you know, some students in our class get online very often. So today_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页《Unit 3 Online tours 知识点梳理 提升训练 -- 牛津译林版 八年级英语下册》参考答案题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10答案 D A A B C C D A C C题号 11 12 13 14 15 36 37 38 39 40答案 A B C B D D A A B C题号 41 42 43 44 45答案 D C B B A1.D【详解】句意:法国是一个欧洲国家而泰国是一个亚洲国家。European[ j r p n]是以辅音音素/j/开头,其前应用不定冠词a;Asian[ e n]是以元音音素/ei/开头,其前用不定冠词an,故选D。2.A【详解】句意:我还没去过山顶的寺庙。但我知道你坐缆车15分钟就能到达山顶。考查介词辨析。at在……;in在……内;for为了;on在……上面。at the top of意为“在……顶部”;根据“you can get to the top”可知,第二空所在句子指15分钟就能到达山顶,应用介词in,故选A。3.A【详解】句意:——我将要去大连度过我的五一假期,并且我已经预定了一个海边酒店。——是吗?祝你玩的开心。考查动词辨析。booked预定;bought买;had有;prepared准备。根据句意及“a seaside hotel”可知,是预定酒店,故选A。4.B【详解】句意:——每组有多少学生?——通常每个小组由我们班的六名学生组成。考查短语辨析。be made from由……制造(看不出原材料);be made up of组成;be made in在……制造;be made of由……制造(看得出原材料)。根据“six students in our class”可知,每个小组由六名学生组成,因此is made up of符合句意,故选B。5.C【详解】句意:我们一家人将会在澳大利亚有个两周的假期。我真地想去看看悉尼歌剧院。考查名词所有格。two weeks表示“两周”,后跟名词应填名词所有格,在weeks后加’。故选C。6.C【详解】句意:米莉刚才做完了作业。但我还没做完我的作业。我不应该先看电视。考查时态辨析。根据“just now”可知第一句话用一般过去时,谓语用动词的过去式finished;再由“I shouldn’t watch TV first.”可知过去发生的事情对现在造成了影响,第二句话用现在完成时,其结构为have/has done。故选C。7.D【详解】句意:当我走过丹尼奥家时,我看见他正在看视频。考查非谓语动词的用法。根据“I saw Daniel…videos when I walked past his room.”可知,丹尼奥正在看视频,see sb. doing sth.“看见某人正在做某事”。故选D。8.A【详解】句意:---为什么很多人在互联网上搜索消息?---因为那样更简单,更快。A表示因为那样更简单,更快。B表示因为没有错误。C表示因为很好。D表示因为既便宜又振奋人心。根据句意,选A。9.C【详解】句意:——今天到此为止,各位。——太好了。我们现在可以回家了。考查短语辨析。Prepare for准备;Talk about谈论;So much for到此为止;Think about考虑。根据“We can go home now.”可知此处表示到此为止了,So much for this today今天到此为止,是常见口语。故选C。10.C【详解】句意:--马克在那儿?--他已经去了纽约做生意了,他今天早上5点出发去机场了。根据语境可知第一个空是现在完成时,have been to...表示去过某地;have gone to...表示去了某地;短语leave for...表示去了……;第二个空用一般过去时态。根据题意。故选C。11.A【详解】句意:没有人知道几百年前没有现代机器,人们是如何切割和移动这些巨大的岩石的。考查一般过去时。根据“hundreds of years ago”可知,此句时态是一般过去时,故选A。12.B【详解】句意:每天世界上有数百万的人在收发邮件。考查million的用法。million表示具体数量时,前面应加具体数词,此时million用单数,其后不加of;millions+ of意为“数百万的”,前面不加数词,故选B。13.C【详解】句意:——你多久去看一次电影?——一周两次。考查特殊疑问词。How long多久;How soon多快;How often多久一次;How far多远。根据“Twice a week.”可知,是对频率提问,故选C。14.B【详解】句意:我们可以用键盘打字。A是屏幕,B是键盘,C是鼠标,D是打印机。故选B。15.D【详解】句意:——今晚你能来参加我的生日聚会吗?——我的荣幸。我想我们会度过一个美好的夜晚!考查交际用语。No way绝不,一点儿也不;Have a good time玩得开心,玩得愉快;Not exactly不确切;My pleasure我很乐意。由答语后句“I suppose we will have a wonderful night!”可知,此空表示“我非常乐意去参加舞会”。故选D。16.international【详解】句意:——格林先生在哪里?——他去参加一个国际会议了。根据“He has gone to attend an…meeting.”和汉语提示可知,此处要用形容词作定语,international国际的,形容词。故填international。17.programme【详解】句意:今晚8频道会有一个特别的节目。programme“节目”,是名词,有不定冠词a修饰,用单数名词,故填programme。18.screen【详解】句意:我可以看到屏幕上的文字和图片。根据“I can see words and pictures on this”和汉语提示可知,“屏幕”是名词screen,由this可知,名词用可数名词单数形式。故填screen。19.units【详解】句意:这本书分为四个单元。根据“four”可知,需要名词复数,units符合句意,故填units。20.Africa【详解】句意:非洲人的皮肤总是很黑,因为那里很热。根据“People in…always have dark skin because it’s very hot there.”和汉语提示可知,空处考查People in Africa“非洲人”。故填Africa。21.to chat online【详解】根据句意可知,空格处为“在线聊天”,其英文表达为chat online,根据“use QQ”可知,use sth. to do sth.“利用某物来做某事”。故填to chat online。22.looks like【详解】“看起来像”为look like,根据“I don’t know what it is”可知,该句为一般现在时,主语为第三人称单数,谓语动词用单三形式looks,故填looks like。23. listened news programme【详解】“听……”为listen to,该句为现在完成时,动词listen用过去分词listened;“新闻节目”news programme,故填listened;news programme。24.in the centre of/in the center of【详解】“在……中央”in the centre/center of,是固定搭配。故填in the centre/center of。25.mind telling me【详解】“介意做某事”为mind doing,“告诉我”为tell me,故填mind telling me。26.(T)hen 27.(r)elax / (r)est 28.(b)usy 29.(s)tart 30.(p)rogrammes 31.(l)ater 32.(v)egetables 33.(p)laces 34.(b)ut 35.(a)gain【导语】本文主要讲述的是人们是如何度过周末的,在周末的时候,孩子们既要完成家庭作业,还要有休息娱乐的时间,作者按照时间的顺序给我们介绍了周末这两天人们通常会做的事情。26.句意:然后他们可以享受整个周末。根据“Some do their homework on Friday afternoon.”后面是“they can enjoy the whole weekend.”可知,这里是“然后”享受周末,结合首字母,推测出then符合题意。故填(T)hen。27.句意:其他人决定先放松一下,在周日下午做作业。根据“do their homework on Sunday afternoon.”可知他们是先“休息”,作业留到星期天做,结合首字母,推出是动词relax/rest,符合题意,结合decide to do决定做某事,这里用动词原形。故填(r)elax/(r)est。28.句意:体育中心通常很繁忙。根据“They usually have classes for different sports like tennis, basketball and so on.”可知这些体育中心是很“忙”的,结合首字母可知,busy符合语意。故填(b)usy。29.句意:大多数橄榄球和足球比赛在三点钟开始。根据前面是“football matches”,后面是“at three o’clock.”,结合首字母,可推出动词“start”符合题意,时态为一般现在时,主语是复数,因此谓语用动词原形。故填(s)tart。30.句意:在国内,电视上有许多节目,如《梅林传奇》和《神秘博士》。根据“such as Merlin and Doctor Who.”结合首字母,推出“programme”符合题意,many后用复数形式。故填(p)rogrammes。31.句意:这意味着他们比工作日起床晚。根据“On Sunday morning, people often have a lie-in (懒觉).”可知这比周日要起床“晚些”,结合首字母,推出是副词“late”,由than可知,这里用比较级。故填(l)ater。32.句意:这顿饭通常是烤肉配蔬菜。根据“The meal is usually roast meat with….”结合首字母,可推出是肉类搭配蔬菜,vegetable意为“蔬菜”,这里用复数形式。故填(v)egetables。33.句意:购物中心是周日下午受欢迎的地方。根据“Shopping centers are popular”结合首字母可知,购物中心是受欢迎的地方,place意为“地点”;主语Shopping centers是复数,所以要变成复数形式places。故填(p)laces。34.句意:所有的大商店通常从上午11点开始营业,但大多数小商店全天关门。根据“most smaller shops are closed all day.”大部分小商店整天关门,跟前面的大商店开门是转折关系,因此用but连接。故填(b)ut。35.句意:快点,明天又开始上课了。根据“Then it’s Sunday evening,”以及“tomorrow”可知,这里指明天又到了上课的时间了,again意为“又、再”。故填(a)gain。36.D 37.A 38.A 39.B 40.C【分析】短文大意:来自英国的44岁女性Rose White对Wi-Fi信号过敏。当她呆在覆盖Wi-Fi信号的地方时,会产生许多不良反应。为了远离Wi-Fi信号,尝试了许多不同的方法,但效果甚微。罗斯计划搬到一个更偏远的地区,她还计划买一辆露营车。因为不能工作挣钱,所以她不得不在网上筹款。生活中罗斯还将面临许多困难。36.细节理解题。根据第二段最后的句子“She had a cough, heart trouble and great pains in her head when she stayed at the places covered with Wi-Fi signals.”可知,当罗斯呆在覆盖Wi-Fi信号的地方时,咳嗽、心脏病和头痛。没有提到胃疼,故答案为D。37.细节理解题。根据第三段中的句子“Rose has tried many ways to keep away from Wi-Fi signals. In the past six months, she either slept in her car or in tent which she had put up in the woodland and in the fields. She even tried sleeping in a shed(棚子).”可知,罗斯尝试了很多方法来远离Wi-Fi信号。在过去的六个月里,她要么睡在车里,要么睡在树林里和田野里的帐篷里。她甚至试着睡在小屋里。故答案为A。38.词义猜测题。A. leave 离职;B. begin开始;C. change改变;D. continue继续。根据后面的句子“and moved 370 kilometers away from her home to avoid Wi-Fi signals, but failed.”为了避免Wi-Fi信号, 搬到离家370公里的地方,可以猜测quit her job的意思是“离职,辞职”,故答案选A。39.细节理解题。根据第四段中的句子“However, the house, which belongs to her friend, will be sold to others, so she has to move again soon.”可知,罗斯住在朋友的房子里,而朋友将要出售自己的房子,因此罗斯必须再次搬家,答案为B。40.句意理解题。根据最后一段的句子“As she cannot work to make money, she has to raise money online. She is hoping to raise 15,000 pounds. So far, she has raised over 1,600 pounds. She still has a long way to go.” 因为她不能工作挣钱,所以她不得不在网上筹款。她希望筹集15000英镑。到目前为止,她已经筹集了超过1600英镑。她还有很长的路要走,可知生活中罗斯还将面临许多困难。故答案选C。点睛:词义猜测题是阅读理解中常见的一种题型,所猜测词汇可以是生词,也可以是熟词新义,还可以是人称代词的指代内容。词义猜测题主要考查考生根据上下文推测词义和语义的能力,突出考查对语境的分析和把握能力。常见的猜词法有:(1)利用上下文语境。猜测任何词义都离不开上下文,所以要借助上下文对需要猜测的词或短语进行合乎逻辑的推测。 (2)利用定义或解释性的线索。阅读文章中的有些生词往往在其后会有对该词进行解释说明的短语或句子,利用它们猜词义较容易 (3)利用文章的逻辑关系答题。如并列、对比、因果、转折关系等。这些逻辑关系往往通过一些相应的词或短语表达出来,如but, or, however, so, because等。(4)利用构词法知识答题。熟记一些前缀、后缀所表达的意思,不仅可以扩大词汇量,而且帮助我们猜测词义。第3小题的词义猜测题就是利用第1种解题方法。41.D 42.C 43.B 44.B 45.A【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者梦想大学毕业后要当一名老师,而且认为不要放弃自己的梦想,坚持到最后,就会发现梦想成真才是最高兴的事。41.推理判断题。根据第一段中“I entered a university after years of hard study.”可知,作者经过努力学习,进入了一所大学,可推测作作者是一名大学生。故选D。42.细节理解题。根据第一段中“Then I became lazy and silent, even puzzled(困惑的), I didn’t know what my future would be like.”可知,作者困惑是因为他不知道他的未来会是什么样子。故选C。43.细节理解题。根据第二段中“...they all told me to make a plan for my life with their thought. I don’t want to take their advice.”可知,作者不想按他朋友的建议去做。故选B。44.细节理解题。根据第三段中“I think I can be a teacher in the west.”可知,作者在大学毕业后想成为一名教师。故选B。45.主旨大意题。根据最后一段中“Never give up your dreams, no matter how big or small they are.”并结合全文可知,作者旨在说明无论梦想大或小都永远不要放弃你的梦想这一道理,结合选项可知A选项符合题意。故选A。46.Going camping. 47.Four. 48.My mother or someone else. 49.He/she goes ahead and gives directions. 50.Somewhere near home.【导语】本文讲述了出去野营的建议。46.根据“Going camping is the best fun in the world if we know how to do it.”可知作者认为野营是世界上最好的乐趣。故填Going camping。47.根据“A group of four members makes a good number for a camping trip.”可知四人一组参加一次野营比较好。故填Four.48.根据“If he cannot be found, then make your plans, decide what you will do and how you will do it, take a few cooking lessons from your mother or someone else.”可知是从自己的妈妈或其他人那里学习烹饪,故填My mother or someone else.49.根据“First, choose a leader, not because he is more important than the rest but because if someone goes ahead and gives directions, the life in camp will run much more easily and everyone will have a better time.”可知在营地里,领导者通常走在前面并给出指示。故填He/she goes ahead and gives directions.50.根据“If it is your first experience in camping, you had better go somewhere near home”可知第一次野营,最好去离家近的地方。故填Somewhere near home.51.例文:Boys and girls, let’s begin our class meeting. As you know, some students in our class get online very often. So today we will talk about computers and Internet.I think computers and Internet change the world a lot. They have advantages and disadvantages. If we learn to use the modern machine and surf the Internet, we can learn more and more knowledge. But if we spend too much time in playing computer games, we will be worse and worse in our study.So I think you can surf the Internet with your parents on weekends and holidays. If you can use computers and Internet properly, they will help you with your study.【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇应用文,为演讲稿;②时态:时态为“一般现在时”;③提示:写作要点在表格中已给出,考生注意不要遗漏要点,并注意适当添加细节,突出写作要点。[写作步骤]第一步,描述益处;第二步,描述弊端;第三步,提出建议。[亮点词汇]①advantages优势②modern machine现代机器[高分句型]①If we learn to use the modern machine and surf the Internet, we can learn more and more knowledge.(“more and more”表示“越来越”)②If you can use computers and Internet properly, they will help you with your study.(“if”表示假设)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源预览