Unit 5 Feeling Excited Topic 3 知识点梳理+提升训练(含答案解析) -- 仁爱科普版八年级英语下册

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 5 Feeling Excited Topic 3 知识点梳理+提升训练(含答案解析) -- 仁爱科普版八年级英语下册

资源简介

Unit 5 Feeling Excited Topic 3
知识点梳理
Topic 3 Many things can affect our feelings.
Section A
考点一 I am sure you will do well.(P17)我相信你会做得很好。
e.g.I’m sure of winning the game.我有把握赢得这场比赛。
I’m sure that you will make great progress this time.我相信这次你会取得很大的进步。
Be sure to telephone me and give me all the news. 请一定要给我打电话,让我知道所有的消息。
【拓展】
  sure用作副词,常用来回答一般疑问句,意为“当然;的确”,相当于yes或certainly。
e.g.—Are you going with us 你和我们一起去吗
—Sure.当然。
考点二 How does Michael feel when he has to give a speech (P17)当他不得不做演讲时,迈克尔感觉怎么样
e.g.He doesn’t have to stay at home all day.他不必整天待在家里。
Do you have to look after your sister 你得照看你妹妹吗
Topic 3 Many things can affect our feelings.
Section B
考点一 When we are in a bad mood all the time, we could become sick.(P19)
当我们总是情绪不好时,我们可能生病。
【辨析】
sick adj.
可作表语也可作定语
ill adj.
只能作表语
e.g.He is ill/sick in hospital. 他生病住院了。
【拓展】
sick还可以表示“厌烦的”,通常和介词of连用,表示“对……厌烦”。
sick的名词为sickness。
考点二 Let’s show him that we are proud of him.(P19)让我们向他展示我们以他为骄傲。
e.g.He is proud that he has such a great mother who is fighting with cancer as a doctor.
他为自己有这样一位伟大的医生母亲而自豪,她正与癌症作斗争。
We are proud to be Chinese.我们以是中国人而骄傲。
考点三 We can put on a short play,just as we do at the English Corner.(P19)
我们可以演个短剧,就像我们在英语角那样。
e.g.She took off the old dress and put on a new one.
她脱下旧连衣裙,穿上一件新的。
He ate too much and put on weight.他吃得太多,体重增加。
Topic 3 Many things can affect our feelings.
Section C
考点一 I feel very lonely, and my eyes fill with tears.(P21)我感到很孤独,眼里充满泪水。
fill用作动词,通常与介词with连用,意为“用……把……装满”。
e.g.He filled the bottle with water.他把瓶子里装满水。
考点二 I feel nervous and I have trouble sleeping at night.(P21)我感到紧张,晚上睡眠有问题。
e.g.We had no trouble (in) finding his office.我们没费劲儿就找到了他的办公室。
He often had trouble with his wife.他经常和他妻子闹矛盾。
【拓展】
trouble可用作及物动词,也可用作不及物动词。
(1)用作及物动词时,后接名词、代词或动词不定式作宾语,还可接以动词不定式充当补足语的复合宾语。
(2)用作不及物动词时,常用于否定句或疑问句中。
e.g.Could I trouble you to open the window 麻烦你把窗户打开好吗
考点三 Wearing red often makes me feel active.(P21)穿红色的衣服使我感到活跃。
动名词作主语通常表示经常性、习惯性的动作,而且谓语动词用单数形式。如果动名词短语作主语,这个短语又很长,这个时候往往用it作形式主语。
e.g.Watching films is my favorite pastime.看电影是我最喜欢的消遣。
It is no use telling him to keep clean. 叫他保持干净没有用。
Topic 3 Many things can affect our feelings.
Section D
六个基本句型
Li Ming works very hard.李明学习很努力。
He looked worried just now.刚才他看上去有些焦急。
She plans to travel in the coming May Day.她计划在即将到来的“五一”外出旅游。
Her father bought her a dictionary as a birthday present.
她爸爸给她买了一本词典作为生日礼物。
You should keep the room clean and tidy. 你应该让屋子保持干净整洁。
There are two girls running on the playground.操场上有两个女孩在跑步。
提升训练
一、单项选择
1.If you want to do it well, you must have __________ in __________.
A.confident; themselves B.confident; yourselves
C.confidence; yourselves D.confidence; you
2.—What’s the matter with you You looks so ________ today.
—I failed in my math exam again.
A.happy B.upset C.excited D.relaxed
3.________ WeChat pay is popular now, some of the old don’t know how to use it.
A.Although B.If C.Until D.Because
4.— The box is too heavy to carry, what’s in it
— Oh, it is ________ books.
A.filled with B.covers with
C.uses for D.makes up
5.Anna loves all kinds of after-school activities, ________ swimming and dancing.
A.mostly B.especially C.usually D.finally
6.It is easy to make a ________ but hard to keep it. So try to be a man of your word.
A.promise B.advice C.secret D.decision
7.Almost everyone in big cities seems to be busy and tired, so sometimes they need to do _______.
A.relaxing something B.something relaxing
C.relaxing anything D.anything relaxing
8.The song by Carpenter made us ________ the good old days.
A.think of B.think over C.think about D.think out
9.I ate too much hot food in Haidilao and I felt I was losing my ________ of taste.
A.time B.power C.sense D.interest
10.—Is Tina a shy girl
—Yes. She is always afraid of _____________ in front of her classmates.
A.giving a speak B.give a speech
C.give a speaking D.giving a speech
二、单词拼写
11.Students have an English t this month.
12.He seldom(很少)laughs. He is a s man.
13.Paula likes traveling. It is very interesting and it makes her feel happy and r .
14.Every night we hear strange n outside our window.
15.Don’t forget to take your p with you when you go abroad.
三、短文填空
When you are away from home for a long time, you start to miss your good old bed, and your good old parents. Believe it or not, you’re feeling homesick. In fact, you can help 16 (you) feel less homesick. Here’s how you can make it:
●Bring something familiar. It may be your favorite teddy bear or a pen your mom gave you on your 17 (six) birthday. You can also bring some 18 (photo) of the people you may miss. You can look 19 their faces and think of the happy moments you shared at any time you want.
●Keep yourself busy. The busier you are, the 20 (little) time you’ll spend feeling homesick. Try to join in more 21 (activity). After all, you can’t make friends if you don’t put yourself out there.
●Stay in touch with home. It 22 (help) a lot to talk to your family or friends at home through calls. But remember, don’t phone home too often 23 it may stop you from getting used to the new place.
There’s nothing wrong with being homesick. It’s normal and it’s 24 part of life. We all feel things 25 (different), but as long as you are brave (勇敢的) enough, all the difficulties you meet along the way will help you grow.
阅读下面短文,根据语境、音标或所给单词的提示,在每个空格内填入一个恰当的词。
I think the moon can affect my moods, 26 / 'spe li/when the full moon is high in the sky 27 the Mid-autumn Festival. The moon is so round and bright. But I can’t get together with my family. I feel lonely, and my eyes f 28 with tears.
The 29 / n'va r nm nt/can change my feelings. I live in a big city. It is always 30 (noise) and crowded with people. I feel nervous and I have trouble 31 (sleep) at night. I hope to live in the countryside some day. It’s clean and quiet. I think I could relax and sleep 32 (good).
四、选词填空
选词填空。
33.The school bag is so heavy. It is (full / filled) with books.
34.He drank some tea at midnight so he had trouble (fall / falling) asleep.
35.When the sun shines (bright / brightly), it makes me (happy / happily) again.
36.When I am feeling sad, these colors cheer me (on / up).
37.It’s the weekend. The supermarket is crowded (on / with) people.
五、阅读理解
As a child, I was really afraid of the dark and of getting lost. These fears were very real and caused me some uncomfortable moments.
Maybe it was the strange way things looked and sounded in my own room at night that scared me so much. There was never complete darkness, but always a streetlight or passing car lights, which made clothes on the back of a chair take on the shape of a wild animal. Out of the corner of my eye, I saw the curtains(窗帘)seem to move when there was no wind. A very low sound in the floor would seem a hundred times louder than in the day. My imagination(想象)would lie very still so that the “enemy(敌人)” would not discover me.
Another of my childhood fears was that I would get lost, especially on the way home from school. Every morning I got on the school bus right near my home. That was no problem. After school, though, when all the buses were lined up along the street, I was afraid that I would get on the wrong one and be taken to some other strange places. On school or family trips to a park or a museum, I wouldn’t let the leaders out of my sight.
Perhaps one of the worst fears of all I had as a child was that of not being liked or accepted by others. Being popular was so important to me then, and the fear of not being liked was a serious one.
One of the processes(过程)of growing up is being able to realize and overcome our fears. Understanding the things that scared us as children helps us achieve greater success later in life.
38.The author had _________ kind(s) of fears when she was a child.
A.one B.two
C.three D.none
39.__________ would scare the author at night.
A.Streetlights and car lights
B.Wild animals and enemies
C.Moving curtains and wind
D.Strange sights and sounds
40.When she went to some other places, she would _________.
A.walk away without others
B.take a bus by herself
C.follow others closely
D.make sure not to take a wrong bus
41.The underlined word “overcome” means “_______” in Chinese.
A.接受 B.忍受
C.信服 D.克服
42.From this story we learn that it’s important to __________.
A.care for others
B.share with others
C.help others
D.scare others
In my early childhood, I was often surprised when I saw my father making a small amount of money with difficulty. Being a child, I was unable to understand him. When I was older, my father started doing a part-time job at home. He used to bring some work back and work till late night.
I can’t forget he played with me when I was 3-4 years old. He taught me how to read when I was at the age of 5. He took care of me all night when I was sick. Whenever I felt down, he would cheer me up. He also cared about my lessons and often helped me get ready for examinations. Later he sent me to New Delhi for the best education. Whenever I needed money, he never refused. He always managed money for my studies.
Two years ago, I got a job at a hospital in New Delhi. When I got my first salary (薪水) which was about ten times more than my pocket money, I spent it all on myself.
When I returned home one fine morning, I heard my father communicating with one neighbor. He was telling him my success in the job very proudly. He also told him that I had a higher salary than him at the end of his work. A dream, his son should become better than himself came true.
I was unable to move on my feet. Past 23 years flashed into my mind in a moment. I knew my father loved me very much. I could understand the decisions my father made in the past. His goal is making his child more successful than himself.
If today I am successful, this is because of my father.
43.From the first paragraph, we know the writer’s father is ________.
A.humorous B.hard-working C.serious D.outgoing
44.When the writer was young, his father ________.
A.only cared about his examinations
B.encouraged and helped him a lot
C.offered him a lot of money
D.hardly bought anything for him
45.The right order of the story is ________.
a. My father sent me to get the best education.
b. My father thought his dream came true.
c. Being a child I was unable to understand my father.
d. I could understand the meaning of my father’s aspirations.
e. I got a higher salary than my father.
A.b-d-c-e-a B.d-a-c-e-b C.c-a-e-b-d D.c-a-d-b-e
46.Which of the following is NOT true according to the passage
A.The writer spent his first salary all on himself.
B.The writer heard what his father said to one neighbor.
C.The writer still couldn’t understand what his father decided in the past.
D.The writer finally understood why his father had faced the financial difficulty.
47.The best title of this passage may be ________.
A.A Successful Child B.An Unforgettable Moment
C.A Difficult Time D.A Father’s Love
In your life, there are a lot of people around you. They are your relatives, neighbors, friends or classmates. Sometimes you get along well with them, but sometimes don’t. What can you do when someone hurts you Most people may be angry or even fight with him. But it’s not a good idea. You’d better forget all this and forgive (原谅) him.
Maybe it’s not easy for you to do that, but it’s possible. Please remember: Keep a good mood, and you will keep healthy. Staying angry with others, in fact, means letting others’ mistakes treat yourself unfairly.
How can you forgive others
First, think of something pleasant and try to get yourself happy.
Second, don’t wait others to say sorry to you. If anyone hurts you, he won’t say sorry to you. He may just want to hurt you or just don’t see things the same way.
Third, try to see things in others’ shoes. You can understand their minds better and make yourself a little happier.
At last, try to know yourself very well. Whose mistakes caused that, yours or others If it’s our fault, try to say sorry to them. If it isn’t, smile at the thing.
48.This passage tells us ___ .
A.to get along well with others
B.to say sorry to others bravely when we hurt them
C.not to hurt others
D.to forgive others when they hurt us
49.Forgiving others is according to the writer’s opinion.
A.easy B.foolish C.possible D.impossible
50.The underlined sentence means “_______” in Chinese.
A.尽力坚持自己的观点
B.尽力让别人接受自己的观点
C.尽量站在别人的立场上看问题
D.尽量看到别人立场中的实质问题
51.The writer gives us _______ ideas to forgive others.
A.three B.four C.five D.six
52.Forgetting others’ mistakes and staying happy can make us _______.
A.sad B.disappointed C.upset D.healthy
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
《Unit 5 Feeling Excited Topic 3 知识点梳理 提升训练 -- 仁爱科普版八年级英语下册》参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 C B A A B A B A C D
题号 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47
答案 C D C D A B B C C D
题号 48 49 50 51 52
答案 D C C B D
1.C
【详解】句意:如果你们想做好它,你们必须对自己有信心。
考查形容词、反身代词以及名词辨析。confident自信的,形容词;confidence自信,名词;themselves 他们自己,反身代词;yourselves你们自己,反身代词;you你们,人称代词主格。have confidence in oneself “对某人自己有信心” ,故第一个空填名词“confidence”作宾语。根据“you must have... in...”可知,主语是you“你们”,反身代词用yourselves“你们自己”。故选C。
2.B
【详解】句意:——你怎么了?你今天看起来很沮丧。——我的数学考试又不及格了。
考查形容词辨析。happy高兴的;upset沮丧的;excited兴奋的;relaxed放松的。根据答语“I failed in my math exam again.”可知,此处表示的是看起来很沮丧。故选B。
3.A
【详解】句意:虽然现在微信支付很流行,但有些老人们不懂得如何使用。
考查从属连词辨析。Although尽管,虽然;If如果;Until直到;Because因为。根据语境可知,现今微信支付很流行,应是很多人都会使用它,但有些老人还是不懂得如何使用,此句是Although引导的让步状语从句。故选A。
4.A
【详解】句意:——这个箱子太重了,搬不动,里面是什么?——哦,里面装满了书。
考查动词短语。filled with装满;covers with用……覆盖;uses for用于;makes up编造。根据“The box is too heavy to carry”可知,里面装满了书。故选A。
5.B
【详解】句意:安娜喜欢各种各样的课外活动,尤其是游泳和跳舞。
考查副词辨析。mostly主要地;especially尤其,特别;usually通常;finally最后。根据“Anna loves all kinds of after-school activities,...swimming and dancing.”可知,此处表强调,指安娜尤其喜欢游泳和跳舞。故选B。
6.A
【详解】句意:许下诺言容易做到难。所以,努力做一个言出必行的人。
考查名词辨析。promise诺言;advice建议;secret秘密;decision决定。根据“So try to be a man of your word”可知,许下诺言容易做到难。故选A。
7.B
【详解】句意:在大城市里,几乎每个人都很忙很累,所以有时他们需要做一些放松的事情。
考查复合不定代词和定语后置。something某事、某物(不定代词,主要用于肯定句);anything常代替something用于否定句和疑问句中;relaxing令人放松的(形容词)。分析句子,可知此处表示“需要做一些放松的事情”,原句是肯定句用something;形容词作定语修饰复合不定代词,需后置。故选B。
8.A
【详解】句意:Carpenter的这首歌使我们想起了美好的旧时光。
考查动词短语。think of想起;think over仔细考虑;think about思考;think out想出。由“made us”以及“the good old days”可知是使我们想起了美好的旧时光。故选A。
9.C
【详解】句意:我在海底捞吃了太多热的食物,我觉得我正在失去味觉。
考查名词辨析。time时间;power能力;sense感觉;interest兴趣。根据“I felt I was losing my ... of taste.”可知,觉得正在失去味觉。故选C。
10.D
【详解】句意:——缇娜是一个腼腆的女孩吗?——是的,她总是害怕在她的同学面前做讲演。
考查动词短语及其形式辨析。giving a lecture/speech做演讲,固定短语,可排除AC两项;be afraid of害怕,介词of后面跟代词、名词或动名词,可排除B项,故选D。
11.(t)est
【详解】句意:学生们这个月有一场英语测试。根据首字母提示及“Students have an English”可知,此处指的是test“测试”,是可数名词,空前有a修饰,名词用单数形式,故填(t)est。
12.(s)erious/(s)ilent
【详解】句意:他很少笑,他是一个严肃的/沉默的男人。根据“He seldom(很少)laughs.”他很少笑,和首字母提示,可知是“严肃的/沉默的”,在句中做表语。故填(s)erious/(s)ilent。
13.(r)elaxed
【详解】句意:Paula喜欢旅行,它非常的有趣,而且它能使她开心和放松。relaxed放松的,是一个形容词,与空前的happy并列,作feel的表语。故填(r)elaxed。
14.(n)oises
【详解】句意:根据“hear strange n...”可推出听到奇怪的声音,每晚都听到,是不和谐的嘈杂声,用noise,可数名词,此处用复数。故填(n)oises。
15.(p)assport
【详解】句意:当你出国的时候,不要忘了随身携带护照。根据句意“when you go abroad”可知,这里应考查passport,意思是“护照”。故填(p)assport。
16.yourself 17.sixth 18.photos 19.at 20.less 21.activities 22.helps 23.because/or 24.a 25.differently
【导语】本文介绍了让自己不那么想家的几点建议。
16.句意:事实上,你可以帮助自己减少思乡之情。根据“you can help... feel less homesick”及下文“Keep yourself busy.”可知,此处是指帮助自己,主语为you,应用反身代词yourself“你自己”。故填yourself。
17.句意:它可能是你最喜欢的泰迪熊,也可能是你妈妈在你六岁生日时送给你的一支笔。根据“on your... birthday”可知,在六岁生日那天,应用序数词sixth“第六”表示顺序。故填sixth。
18.句意:你也可以带一些你可能会想念的人的照片。photo“照片”,名词,some“一些”修饰可数名词复数。故填photos。
19.句意:你可以随时看着他们的脸,回想你们一起度过的快乐时光。根据“look... their faces”可知,是指看着他们的脸,look at表示“看着”。故填at。
20.句意:你越忙,想家的时间就越少。本句为“the+比较级,the+比较级”结构,表示“越……,就越……”,所以little应用比较级less。故填less。
21.句意:尽量参加更多的活动。activity“活动”,名词,more“更多的”修饰可数名词复数activities。故填activities。
22.句意:通过电话与你的家人或朋友交谈会很有帮助。时态为一般现在时,主语是It,谓语动词help“帮助”应用第三人称单数helps。故填helps。
23.句意:但是记住,不要经常给家里打电话,因为/否则这可能会妨碍你适应新的地方。根据“don’t phone home too often”及“it may stop you from getting used to the new place.”可知,可以用because“因为”引导原因状语从句;或者用or“否则”连接两个并列句。故填because/or。
24.句意:这很正常,也是生活的一部分。此处泛指生活的一部分,且part是以辅音音素开头,应用不定冠词a,a part of表示“一部分”。故填a。
25.句意:我们对事物的感受各不相同,但只要你足够勇敢,一路上遇到的所有困难都会帮助你成长。different“不同的”,形容词,此处应用副词differently修饰动词feel。故填differently。
26.especially 27.on 28.fill 29.environment 30.noisy 31.sleeping 32.well
【分析】我们的感情和心情会受到很大因素的影响,例如天气、环境、颜色等。这篇短文中作者用举例的形式介绍了这些因素是如何影响我们的心情的。
26.句意:我认为月亮可以影响我们的心情,尤其是当中秋节天空中有一轮满月的时候。especially尤其,特别,是一个副词,修饰when引导的时间状语从句。
27.句意:我认为月亮可以影响我们的心情,尤其是当中秋节的时候,天空中有一轮满月的时候。The Mid-autumn Festival意为“中秋节”,是节日,表示“在某一天”用介词on,故填on。
28.句意:我感到很孤独,我的眼里充满了泪水。短语…fill with…意为“…中充满…”,这里是说“眼中充满了泪水”,故填动词fill。
29.句意:环境可以改变我的感受。拼读音标可以得出单词environment“环境”,故填单数名词environment。
30.句意:它总是很吵闹,挤满了人。括号内是名词noise“噪音”,这里需要使用其形容词形式noisy表示“喧闹的,吵闹的”,故填noisy。
31.句意:我感到紧张,晚上睡觉也有困难。Sleep睡觉,睡眠,是一个动词。这句话中使用的句型是have trouble in doing sth.做某事有困难,in可以省略,故这里应填动名词形式sleeping。
32.句意:我认为我可以好好休息,好好睡觉。括号内是形容词good“好的”,这里修饰动词sleep“睡觉”需要使用副词“好地”,故填good的副词形式well。
【点睛】这篇短文中作者介绍了几个能影响我们的心情的因素,如环境、天气、消息和颜色等等。短文内容比较简单,我们需要根据音标的提示或者是文意,填写适当的单词或者用所给的单词的正确形式填空。这个题目难度较大,有音标提示的,我们应正确拼读单词,并正确书写;没有给词的,则需要结合上下文的意思填写;给出单词的,应注意使用正确的形式。例如第1小题,这个空是给出了音标,通过拼读可以知道应填especially;再如第5小题,给出了noise,是名词形式,而这里需要的是形容词做表语,故填noisy。
33.filled 34.falling 35. brightly happy 36.up 37.with
【解析】33.句意:这个书包很重。它装满了书籍。短语be full of意为“装满…”,短语be filled with意为“装满…”,空格后介词是with,用filled合适,故填filled。
34.句意:他在午夜时喝了一些茶,所以他很难入睡。短语have trouble doing意为“做…有困难”,短语fall asleep意为“入睡”,这里需要使用动词fall的ing形式,故填falling。
35.句意:当阳光明媚时,让我很高兴。形容词bright意为“明亮的”,副词brightly意为“明亮地”,第一空是在修饰动词shine“闪耀”需要使用副词brightly;形容词happy意为“开心的”,副词happily意为“开心地”,短语make sb +adj意为“使某人处于…的状态”,第二空需要使用形容词happy,故填brightly和happy。
36.句意:当我感到难过时,这些颜色让我振作起来。短语cheer sb on意为“为某人加油”,短语cheer sb up意为“让某人振奋起来”,这里是说颜色能让我振奋起来,用cheer sb up这个短语,故填up。
37.句意:今天是周末。超市挤满了人。短语be crowded with意为“充满/挤满…”,这里的介词需要使用with,故填with。
38.C 39.D 40.C 41.D 42.A
【导语】本文主要讲了当作者还是孩子时,三件令她害怕的事情,在克服害怕的过程中,作者成长着。
38.细节理解题。根据“As a child, I was really afraid of the dark and of getting lost.”和“Perhaps one of the worst fears of all I had as a child was that of not being liked or accepted by others.”可知,作者小时候主要有三种恐惧的事情。故选C。
39.细节理解题。根据“Maybe it was the strange way things looked and sounded in my own room at night that scared me so much.”可知,在夜间,奇怪的景象和声音使作者感到惊恐。故选D。
40.细节理解题。根据“On school or family trips to a park or a museum, I wouldn’t let the leaders out of my sight.”可知,由于害怕迷路,外出时她会紧跟别人。故选C。
41.词义猜测题。根据“One of the processes(过程)of growing up is being able to realize and overcome our fears.”可知,成长的过程之一就是能够认识到并克服我们的恐惧,overcome意为“克服;战胜”。故选D。
42.推理判断题。根据全文可知,本文主要讲了当作者还是孩子时,三件令她害怕的事情,在克服害怕的过程中,作者成长着。通过这个故事,我们可以了解到人在成长的过程中都会有着一些自己害怕的事情,所以要学会关心他人,这个很重要。故选A。
43.B 44.B 45.C 46.C 47.D
【导语】本文主要讲父亲想要自己的孩子比自己更成功,不顾经济困难坚持送作者受最好的教育,作者小时候很不理解,直到长大后,才真正理解了父亲,明白了父亲对他的爱。
43.细节理解题。根据第1段中“... saw my father making a small number of money with difficulty. ... my father started doing a part-time job at home. He used to bring some work back and work till late night.”可知爸爸一开始很艰难地赚小钱,后来开始在家做兼职,工作到深夜,由此可知父亲是努力工作的。故选B。
44.推理判断题。根据第2段中“ He taught me how to read when I was at the age of 5. He took care of me all night when I was sick. Whenever I felt down, he would cheer me up. He also cared about my lessons and often helped me get ready for examinations....Whenever I needed money, he never refused. He always managed money for my studies..”可知父亲鼓励和帮助了他很多。故选B 。
45.细节理解题。根据第1段中“Being a child, I was unable to understand him. ”可知作为一个孩子,作者无法理解父亲,c排第一,排除AB;根据第2段中“Later he sent me to New Delhi for the best education. ”可知父亲送作者受最好的教育,a排第二;根据倒数第3段“He also told him that I had a higher salary than him at the end of his work. A dream, his son should become better than himself came true.”可知作者的薪水比父亲高,父亲的梦想实现了。e排第三,b排第四,排除D 。故选C。
46.细节理解题。根据倒数第2段中“I could understand the decisions my father made in the past.”可知作者能够理解父亲过去做的决定,C项错误;故选C。
47.标题归纳题。本文主要讲父亲想要自己的孩子比自己更成功,不顾经济困难坚持送作者受最好的教育,作者小时候很不理解,直到长大后,才真正理解了父亲,明白了父亲对他的爱,用“A father’s love”做标题最合适。故选D。
48.D 49.C 50.C 51.B 52.D
【分析】试题分析:短文大意:阅读短文可知,这篇短文主要讲述了当别人伤害我们时,要原谅别人,并提出了四点看法。
48.主旨大意题。根据第一段You’d better forget all this and forgive (原谅) him.及下文描述,可知这篇短文主要是告诉我们,当别人伤害我们时,要原先别人。故选D。
49.细节理解题。根据Maybe it’s not easy for you to do that, but it’s possible.描述,可知作者认为原谅别人是合理的。故选C。
50.句意理解题。联系后一句You can understand their minds better 描述,可知本句指的是尽量站在别人的立场看问题。故选C。
51.细节理解题。根据关键词Third, ……At last, 描述,可知作者一共提出了四点建议。故选B。
52.细节理解题。根据Keep a good mood, and you will keep healthy. 及短文描述,可知忘记别人的错误,保持快乐对自己的健康有好处。故选D。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源预览