资源简介 Unit 1 Everyone is different知识点梳理一、重点单词1. tall [t l] adj. 高的2. short [ t] adj. 矮的;短的3. thin [θ n] adj. 瘦的4. slim [sl m] adj. 苗条的5. fat [f t] adj. 胖的6. curly [ k li] adj. 卷曲的7. straight [stre t] adj. 直的8. fair [fe (r)] adj. 白皙的;金色的(头发)9. host [h st] n. 主持人;主人 v. 主持;主办10. unique [ju ni k] adj. 独特的;独一无二的二、重点短语1. look like 看起来像2. student talent show 学生才艺表演3. be good at 擅长4. work out 想出;解决;算出5. offer to help 主动提出帮忙6. without any doubt 毫无疑问三、重点句型1. 描述外貌:The girl in the blue skirt has long brown hair.(穿蓝色裙子的女孩有一头棕色长发。)2. 询问外貌:What do they look like (他们长什么样?)3. 表达能力与特长:He can play the violin well.(他小提琴拉得很好。)4. 提供帮助:What can I do for you (我能为你做什么?)May I help you (我可以帮你吗?)5. 提出建议:How about a song by Li Bailing and drumming by Lin Dong andZhao Peng (李百灵唱歌,林东和赵鹏打鼓怎么样?)Shall I ask otherstudents about our programme (我去问问其他同学关于我们节目的意见好吗?)四、重点语法1. 形容词描述人物特征:运用 tall、short、thin 等形容词描述人物的外貌、性格、能力等方面的特征。2. 一般将来时(表示计划、打算):常见结构为 “will + 动词原形”,用于表达即将发生的动作或存在的状态。如:We will have a class meeting.(我们 将举行一次班会。)提升训练一、单项选择1.Which of the underlined parts has the same sound as “drum” A.I like these colourful flowers. B.He has curly hair.C.Nurses have to wear uniforms. D.I usually go to work by bike.2.I’ve travelled a lot and ________ experiences have become the most valuable things in my life.A.不填 B.the C.these D.that3.—Who will play the violin in the show —Finn ________ The Butterfly Lovers.A.plays B.will play C.is playing D.played4.Different people are good ________ different things.A.in B.to C.about D.at5.When people make mistakes, we shouldn’t ________ them.A.laugh at B.laugh C.smile at D.smile6.The boy ________ the blue shirt has short brown hair.A.has B.with C.in D.on7.The nightingale looks ________ and sings ________.A.happy; good B.happy; well C.happily; well D.happily; good8.The characters in fables are often animals and they speak and act ________ people.A.for B.to C.with D.like9.Everyone is unique, so please be confident.Which of the following words has the same meaning as the underlined word A.special B.useful C.talented D.difficult10.At lunch break, many students prefer to stay ________ because of the high temperature outside.A.outside B.inside C.indoor D.outdoor11.I won’t sing karaoke any ________ because I often have a sore throat.A.long B.longer C.longest D.the longest12.— I’m working on this report for tomorrow’s meeting, but I’m a little confused about this part.— Oh, I see. Well, I’ve done a similar one before. ________ I’d be happy to lend a hand.— That would be great. Thank you, Bob. I’ll let you know if I have any questions.Which of the following sentences can be filled in the blank of the dialogue A.What about a cup of tea B.Do you think it’s a problem C.I’m afraid I can’t help you. D.Just ask me for any help, anytime.二、单词拼写13.London was /'d fr nt/from most European capitals.14.We should give puppies /'spe ( )l/ dog food to eat.15.It promises to be an / k'sa t / day tomorrow.16.His /'hob / is drawing cartoons.17.We expect better of you in the /'fju:t (r)/.18.Six-month-old babies are not old enough to tell the between need and want. (different)19.Peter loves and he is interested in their beautiful colour. (butterfly)20.It’s for students to graduate (毕业) from school in summer. (excite)21.Number sense is not the to count. (able)22.I prefer a diary because I can write down my most private thoughts and feelings. (person)23.The American girl can speak Chinese difficulty because she has stayed in China for years. (with)24.After listening to his joke, students burst out in the classroom. (laugh)25.The lights on both sides of Nanjing Road attract visitors every year. (colour)三、短文填空Fill in the blanks with proper words. The first letters are given (填入适当的单词完成短文,首字母已给)When chatting with f 26 there are some topics that might be considered inappropriate (不恰当的). It’s important to be a 27 of these topics to avoid causing any misunderstandings or discomfort.Firstly, politics can be a sensitive (敏感的) topic. Avoid discussing sensitive political issues or criticizing the government of the country the person is f 28 . Instead, focus on more neutral (中立的) topics like hobbies, sports or travel.Religion is a 29 topic to approach with caution. It’s best to avoid discussing religious Beliefs practices unless the other person brings it up first and shows interest in discussing it.Personal questions about income (收入), a 30 or relationship status should also be avoided. These questions can be seen as rude in some cultures.Lastly, be mindful of cultural differences (文化差异). What might be acceptable to discuss in one culture may be considered inappropriate in another. It’s always a good idea to be respectful and open-minded.四、选词填空Complete the following passage with the words in the box. Each can only be used once.A.fun B.carefully C. fail D.saving E. succeed F. tryI remember the first time I saw a skateboarder (滑板者) go past me when I was 14. The man moved in and out of the students in a smooth(平滑的) way, it was just so cool in a teenage boy’s eyes! After 31 money for a long time, I went to the shop and got my first skateboard.The first 32 was the start of a journey that would never end. My friends and I shared information with each other. We watched and studied videos of skateboarding 33 . Then we practised in the playground. And as my skateboarding years went by I made friends with other skateboarders. I was so happy that I knew many good times were waiting for me.Although skateboarding is great 34 , the ability to act confidently (自信地) on a skateboard is not an easy thing. To 35 at anything, you need patience and hard work. Skateboarding is no different.五、任务型阅读根据短文内容填空,每空格限填一词。Teens seek structure in their lives, which means they want their lives to be well-organized. To build this structure, they need love and trust from their parents. Teens want to know that their parents will always support them, even as they mature, make mistakes, or cause frustration. They appreciate when parents maintain control while still allowing them some independence.To help your teens build structure and stay connected, spend quality time together. Teens might seem more focused on friends, but they still value time with their parents—just not through activities like watching TV. One-on-one time is important because it allows teens to talk openly about their interests and concerns. Listen carefully and show interest but do not interrupt (打断).Helping teens become adults involves sharing your world with them. Trust them, avoid unnecessary worry, and don’t expect the worst. Respect their choices, including their friends, and remember that treating them with respect is crucial.Support your teens by understanding that what might seem small to you can be significant (意义重大的) to them. Understand their feelings and let them know you care about them. As they grow, they may encounter some problems in a new environment, and your support is key to helping them face these challenges.In a word, talk with your teens, listen to their concerns, and offer guidance when needed. This will help them lead a well-organized life.What can parents do to help your teens lead a 36 life ■Give them love and 37 . ■Maintain 38 while allowing some independence. ■Spend one-on-one time with them, not just 39 40 together. ■Listen carefully and 41 42 when teens share concerns. ■Treat teens with 43 . ■ 44 their feelings and let them know you 45 46 them.Alex was born in a worker’s family. His parents saved money for his future university education. They had dreamed their son could get a good job and live a better life. However, to Alex, school lessons were quite difficult.One day when he was in senior high school, Alex went into the school psychologist’s (心理学家的) office to ask for help.“I’ve been trying hard, but I just can’t do it, ”Alex was about to cry.The caring psychologist put his hand on the boy’s shoulder, “People have different kinds of talents, Alex. There are painters who were never able to learn maths, and engineers who can’t sing on key (唱准调). But they all have their talents. Some day you will find yours. And when you do, you will make all of us proud of you. ”After graduation, he found a job working in the garden around the town. Soon his customers began to notice that Alex had what they called a “green thumb” .The plants he looked after grew well, and the roses blossomed (开花). People started to accept his suggestions for gardening, because he had an eye for colour and light.One day, he noticed a dirty land behind the city hall. He volunteered to make it into a garden. He bought some young trees, rose-bushes (玫瑰丛), and many other things. Before long, it had become a beautiful little park.Today Alex is the manager of a gardening company. He is very responsible and skillful. So his company is very popular around the town.47.What did Alex’s parents save money for 48.Where did Alex go for help 49.What did Alex do after graduation 50.What preparations did Alex make to turn the dirty land into a beautiful park 51.What’s the meaning of “green thumb” (Fill no more than two words in each blank. ) (One point for each blank)It means having a for .六、完形填空There was a little girl called Lily who was very friendly. She was friendly to her classmates. No one in class didn’t like her. She was always busy with her friends. She felt very happy that she had so many friends at school.On Friendship Day, their class held a party. In the party, everyone must send three gifts to their best friends. Lily had been 52 the gifts from her friends before the party started.However, Lily was the only one who didn’t get any gifts! She felt 53 and cried a lot. She said to herself how it was possible. She had tried to be friends with everyone, but in the end no one 54 her as one of their best friends.Everyone came and tried to comfort (安慰) her, but each one only stayed for a minute before 55 . This was exactly what Lily had done so many times to others.When Lily got home, her mother asked her 56 she looked down. She asked, “Where can I find true friends ” Then Lily told her mother about the day in school. Her mother comforted her and said, “You cannot get true friends with a smile or a few good words. If you 57 want true friends, you will have to give them real love. For a true friend, you must always be there when he or she needs you. There isn’t enough 58 to be there for everyone, so you couldn’t have many true friends.”With tears in her eyes, Lily got to know what makes 59 friends.52.A.looking forward to B.looking after C.waiting for D.thinking of53.A.ill B.sad C.tired D.hungry54.A.talked to B.worried about C.looked at D.thought of55.A.leaving B.waiting C.thinking D.shopping56.A.how B.which C.what D.why57.A.also B.possibly C.really D.sometimes58.A.money B.time C.food D.advice59.A.best B.true C.only D.good七、阅读理解An Interesting JobJoe Brown has a very interesting job. He is a police artist. Some people see crimes and then talk to Joe. They tell him what the criminal looks like. Then Joe draws a picture of the criminal, and the police put it in newspapers and on television to find him.He wants to draw a good picture of each criminal, but this job is sometimes difficult. Many people don’t always see things the same way so they may describe the same person differently. Also, they don’t always remember well. “The criminal is of medium build and young. He has long straight black hair and big eyes,” says one woman. Another woman says, “He is tall and thin, and he has curly blond hair. He’s about thirty years old.” A man says, “He is of medium height. He has a long nose and small eyes. He wears a brown jacket.” In the end, the real criminal is a short and heavy old man, and he has short black hair!60.What does Joe Brown do A.A policeman. B.A police artist. C.A teacher. D.A doctor.61.In paragraph 1, “him” refers to _______.A.Joe Brown B.the criminal C.the police D.a man62.What is Joe Brown good at A.Running. B.Swimming. C.Drawing. D.Singing.63.What can you learn from the passage A.Joe Brown’s job is not very interesting and he doesn’t like it at all.B.People see things the same way.C.People always remember very well.D.The police put it in newspapers and on television to find the criminal.64.Which is the picture of the real criminal A. B. C. D.Dear Aunt Ann. I am 12 years old. My twin sister is taller than me. She often calls me “shorty”! Many of the girls in my class are taller than the boys. I am the shortest in the class. Can you tell me when boys get as tall as girls When do you think I will grow Thanks. DaveDear Dave, It is true that from the ages of about 8 to 14 most girls are a little taller than most boys. The graph (图表) can show you the difference in height between boys and girls. Most boys catch up with girls around the age of 14. Then they start getting taller than most girls! I’m sorry I can’t tell you when you will grow. Everyone is different. Why don’t you tell your sister you don’t like her nickname for you I think you should stop worrying about your height. You should have confidence (信心) in yourself! Remember all the things you are good e on! I’m sure you will grow soon. Aunt Ann65.How old is Dave’s sister A.11. B.12. C.13. D.14.66.What does Dave want Aunt Ann to tell him ①When he will grow.②When boys get as tall as girls.③How to ask his sister not to laugh at him.④Why he is not as tall as his sister.A.①② B.②③ C.③④ D.①④67.What does the underlined word “nickname” mean in the second letter A.计划 B.礼物 C.安排 D.绰号68.What are the two letters about A.Asking for and giving advice. B.Volunteering at school.C.Communicating with others. D.Making friends at school.试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页《Unit 1 Everyone is different 知识点梳理 提升训练(含答案解析) -- 沪教版五四学制(2024)六年级英语下册》参考答案题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10答案 A C B D A C B D A B题号 11 12 52 53 54 55 56 57 58 59答案 B D A B D A D C B B题号 60 61 62 63 64 65 66 67 68答案 B B C D C B A D A1.A【详解】句意:哪一个划线部分和“drum”有相同的发音?考查字母的发音。drum中u的发音为/ /;colourful中o的发音为/ /;curly中ur的发音为/ /;uniforms中u的发音为/ju /;usually中u的发音为/ju /。选项A中o的发音与题干中u的发音均为/ /。故选A。2.C【详解】句意:我旅行过很多地方,这些经历已经成为我生命中最珍贵的东西。考查代词用法。the表示特指;these这些;that那个。根据“I’ve travelled a lot and…experiences…”可知,experiences是复数名词,此处指代前文提到过旅行的经历,the应特指某次经历,that后跟单数名词,此处应用these指代提到过的复数名词。故选C。3.B【详解】句意:——谁会在演出中演奏小提琴?——Finn会演奏《梁祝》。考查时态。根据“Who will play the violin in the show ”可知,时态是一般将来时,所以回答要用一般将来时,结构是will do。故选B。4.D【详解】句意:不同的人擅长不同的事情。考查介词辨析和形容词短语。in在……里面;to到;about关于;at在。根据“Different people are good...different things.”可知,这里是说不同的人擅长的东西不一样,be good at“擅长”,故选D。5.A【详解】句意:当人们犯错的时候,我们不应该嘲笑他们。考查动词和动词短语辨析。laugh at嘲笑;laugh大笑;smile at对……微笑;smile微笑。根据“When people make mistakes, we shouldn’t…them.”可知,人们犯错的时候我们不应该嘲笑别人,laugh at sb“嘲笑某人”。故选A。6.C【详解】句意:这个穿着蓝色衬衫的男孩留着棕色短发。考查介词和动词辨析。has有,动词;with具有,介词;in穿着;on在……上面。根据“The boy…the blue shirt has short brown hair.”可知,句子不缺谓语动词,此处是指穿着蓝色衬衫的男孩,“in+颜色”表“穿着某种颜色的衣服”。故选C。7.B【详解】句意:夜莺看起来很开心,唱得很好。考查形容词和副词用法。happy开心的,形容词;good好的,形容词;well好地,副词;happily开心地,副词。第一空位于系动词look后面,应填形容词happy“开心的”作表语;第二空应填副词well修饰动词sings。故选B。8.D【详解】句意:寓言中的角色通常是动物,他们像人类一样说话和行动。考查介词辨析。for为了;to到;with和;like像。根据“The characters in fables are often animals and they speak and act…people.”可知,此处指寓言中的动物说话以及行为像人类一样。故选D。9.A【详解】句意:每个人都是独特的,所以请自信。以下哪个单词与下划线单词含义相同?考查形容词辨析。special特殊的;useful有用的;talented有天赋的;difficult困难的。unique表示“独特的”,和special含义相同。故选A。10.B【详解】句意:在午餐休息时间,由于外面温度很高,许多学生更喜欢待在室内。考查副词。outside在外面;inside在里面;indoor室内的;outdoor户外的。根据“because of the high temperature outside.”可知,因为外面温度高,学生们更愿意待在室内,排除AD;这里stay是实义动词,所以不能用形容词indoor修饰,应用副词inside。故选B。11.B【详解】句意:我不会再唱卡拉OK了,因为我经常喉咙痛。考查副词短语。long长的;longer更长;longest最长;the longest最长。此处是固定短语not...any longer“不再”。故选B。12.D【详解】句意:——我正在为明天会议的报告工作,但是我对这部分有点困惑。——哦,我明白了。嗯,我以前做过一个类似的。随时来找我帮忙。我很乐意帮忙。——那太好了。谢谢你,鲍勃。如果我有任何问题,我会告诉你。考查情景交际。What about a cup of tea 来杯茶怎么样 ;Do you think it’s a problem 你认为这是个问题吗 ;I’m afraid I can’t help you恐怕我帮不了你;Just ask me for any help, anytime随时找我帮忙。根据“I’d be happy to lend a hand.”可知,空前应该表达想要帮忙的意思。故选D。13.different【详解】句意:伦敦和大多数欧洲国家的首都不同。根据音标可知,空处应填different“不同的”,be different from“和……不同”。故填different。14.special【详解】句意:我们应该给小狗喂特别的狗粮吃。根据音标/'spe ( ) l/可知,此处应填special,意思是“特别的;特殊的”,故填special。15.exciting【详解】句意:明天肯定会是令人兴奋的一天。根据音标可知,空处应填形容词exciting“令人兴奋的”,句中作定语修饰名词day,an exciting day“令人兴奋的一天”。故填exciting。16.hobby【详解】句意:他的爱好是画卡通画。根据音标可知,空处应填名词hobby “爱好”,作主语。故填hobby。17.future【详解】句意:我们希望你将来会更好。音标 /'fju:t (r)/ 对应的是 “future”,“in the future” 表示 “在未来”。故填future。18.difference【详解】句意:六个月大的婴儿还不能分辨需要和想要的区别。the后加名词,different的名词是difference,the difference between...and...意思是“……和……之间的区别”。故填difference。19.butterflies【详解】句意:彼得喜欢蝴蝶,并且他对蝴蝶美丽的颜色很感兴趣。butterfly为可数名词,且此处应该用复数butterflies表示泛指。故填butterflies。20.exciting【详解】句意:夏天从学校毕业对学生们来说是令人兴奋的。根据句型“It’s + 形容词 + for sb. + to do sth.”可知此处要用形容词,excite的形容词有exciting和excited,exciting常用来修饰物,excited常用来修饰人,这里是修饰“graduate from school”这件事,故用 exciting,故答案为exciting。21.ability【详解】句意:数感并不是数数的能力。“the ability to do sth.”表示“做某事的能力”,故填ability。22.personal【详解】句意:我更喜欢个人日记,因为我可以写下我最私人的想法和感受。根据“I prefer a…diary”可知,空处应填person的形容词形式personal“个人的”,句中作定语修饰diary,a personal diary“个人日记”。故填personal。23.without【详解】句意:这个美国女孩说中文没有困难,因为她在中国待了好几年了。根据“because she has stayed in China for years”可知她在中国待了很久,因此说中文没有困难,“with” 的反义词是 without,without意为“没有”。故填without。24.laughing【详解】句意:听了他的笑话后,学生们在教室里突然大笑起来。burst out doing sth表示“突然开始做某事”,burst out后面需要接动词的现在分词形式,laugh“大笑”的现在分词形式是laughing,故填laughing。25.colourful【详解】句意:南京路两旁的彩灯每年都吸引着游客。空处位于名词lights前,填形容词作定语。colour“颜色”,名词,形容词为colourful“多彩的”。故填colourful。26.(f)oreigners 27.(a)ware 28.(f)rom 29.(a)nother 30.(a)ge【导语】本文主要介绍了在于外国人聊天时,要避免一些话题。26.句意:与外国人聊天时,有些话题可能被认为是不合适的。根据首字母提示及“be mindful of cultural differences (文化差异)”可知,是与外国人聊天,foreigner“外国人”,可数名词,空处用复数形式表泛指一类人。故填(f)oreigners。27.句意:重要的是要了解这些话题,以避免造成任何误解或不适。根据“avoid causing any misunderstandings or discomfort.”及首字母提示可知,此处应表达意识到这些话题很重要,be aware of“意识到”,固定搭配。故填(a)ware。28.句意:避免讨论敏感的政治问题或批评该人来自的国家的政府。根据“the country the person is f...”及首字母提示可知,应表达这个人来自的国家,be from“来自”,固定搭配。故填(f)rom。29.句意:宗教是另一个需要谨慎对待的话题。根据“Firstly, politics can be a sensitive (敏感的) topic.”可知,此处表达宗教是另一个敏感话题,another“另一个”。故填(a)nother。30.句意:关于收入、年龄或关系状况的个人问题也应避免。根据“Personal questions about income (收入), a...or relationship status”及首字母提示可知,空处应填age“年龄”,不可数名词。故填(a)ge。31.D 32.F 33.B 34.A 35.E【导语】本文讲述了作者开始学习滑板的经历,以及通过练习和交流最终掌握滑板技能的过程。31.句意:攒了很长时间的钱后,我去商店买了我的第一个滑板。“After…money for a long time, I went to the shop”可知,在攒钱后去商店买滑板,save“节省”符合句意,且介词after后跟动名词作宾语。故填D。32.句意:第一次尝试是一个永不停止的旅程的开始。根据“The first…was the start of a journey”可知,空处要填名词,此处指第一次尝试滑滑板,try“尝试”符合语境。故填F。33.句意:我们认真地观看和学习滑板视频。根据“We watched and studied videos of skateboarding…”可知,此处是指仔细地观看和研究视频,修饰动词需用副词carefully,意为“仔细地”。故填B。34.句意:虽然滑板很有趣,但在滑板上行动自如并不是一件容易的事。根据“Although skateboarding is great…”可知,此处是指滑板是一件有趣的事,great fun“有趣的事”。故填A。35.句意:要在任何事上成功,你需要耐心和努力。根据“To…at anything, you need patience and hard work.”可知,要在任何事情上成功需要耐心和努力,to为不定式符号,后跟动词原形。故填E。36.well-organized 37.trust 38.control 39.watching 40.TV 41.show 42.interest 43.respect 44.Understand 45. care 46.about【导语】本文主要介绍了如何让青少年们过上有条理的生活。36.根据最后一句“This will help them lead a well-organized life.”可知,本文主要介绍了如何帮助自己的孩子过上很有条理的生活,形容词well-organized“很有条理的”,作定语修饰名词life。故填well-organized。37.根据“To build this structure, they need love and trust from their parents.”可知,他们需要爱和信任,名词trust“信任”。故填trust。38.根据“They appreciate when parents maintain control while still allowing them some independence.”可知,是在保持控制的同时给予他们独立的空间,此处填名词control“控制”作宾语。故填control。39.根据“Teens might seem more focused on friends, but they still value time with their parents—just not through activities like watching TV.”可知,青少年需要一对一的时间但不仅仅是和他们一起看电视这样的活动。故填watching。40.根据“Teens might seem more focused on friends, but they still value time with their parents—just not through activities like watching TV.”可知,青少年需要一对一的时间但不仅仅是和他们一起看电视这样的活动。故填TV。41.根据“Listen carefully and show interest but do not interrupt (打断).”可知,要仔细倾听他们并表现出兴趣来。show interest“表现出兴趣”。故填show。42.根据“Listen carefully and show interest but do not interrupt (打断).”可知,要仔细倾听他们并表现出兴趣来。show interest“表现出兴趣”。故填interest。43.根据“and remember that treating them with respect is crucial.”可知,要尊重地对待青少年们。故填respect。44.根据“Understand their feelings and let them know you care about them.”可知,理解他们的感受让他们知道你在乎他们。understand“理解”,此处是祈使句,填动词原形。故填Understand。45.根据“Understand their feelings and let them know you care about them.”可知,理解他们的感受让他们知道你在乎他们。care about“在乎”,主语是第二人称,填动词原形。故填care。46.根据“Understand their feelings and let them know you care about them.”可知,理解他们的感受让他们知道你在乎他们。care about“在乎”。故填about。47.They saved money for Alex’s future university education. 48.He went to the school psychologist’s office for help. 49.He found a job working in the garden around the town. 50.He bought some young trees, rose-bushes, and many other things. 51. gift gardening【导语】本文通过讲述了Alex的事迹告诉我们,每个人都有自己的天赋,找到并追求它们很重要。47.根据“His parents saved money for his future university education.”可知,他父母为他未来的大学教育存钱。故填 They saved money for Alex’s future university education.48.根据“Alex went into the school psychologist’s (心理学家的) office to ask for help.”可知,他去学校心理学家办公室求助。故填He went to the school psychologist’s office for help.49.根据“After graduation, he found a job working in the garden around the town.”可知,毕业后,他在镇上的花园里找到了一份工作。故填He found a job working in the garden around the town.50.根据“He bought some young trees, rose-bushes (玫瑰丛), and many other things. Before long, it had become a beautiful little park.”可知,他买了一些小树、玫瑰丛和许多其他东西,把这片土地变成了公园。故填He bought some young trees, rose-bushes, and many other things.51.根据“The plants he looked after grew well, and the roses blossomed (开花). People started to accept his suggestions for gardening, because he had an eye for colour and light.”可知“green thumb”意思是有园艺方面的天赋。have a gift for表示 “在……方面有天赋”,所以填 gift;gardening。52.A 53.B 54.D 55.A 56.D 57.C 58.B 59.B【导语】本文讲述了Lily在友谊日因为没有收到礼物而感到伤心,母亲告诉她真正的友谊需要付出真正的爱和时间。52.句意:Lily在派对开始前一直在等待朋友们的礼物。looking forward to期待;looking after照顾;waiting for等待;thinking of想到。根据“In the party, everyone must send three gifts to their best friends.”可知,Lily期待收到礼物。故选A。53.句意:Lily感到非常伤心,哭了很多。ill生病;sad伤心;tired累;hungry饿。根据“cried a lot”可知,Lily很伤心。故选B。54.句意:她努力和每个人当朋友,但是没有人把她当作最好的朋友。talked to交谈;worried about担心;looked at看;thought of想到。根据“no one...her as one of their best friends”可知,没有人想把她当作最好的朋友。故选D。55.句意:每个人过来安慰她,但是每个人都只停留了一分钟就离开了。leaving离开;waiting等待;thinking思考;shopping购物。根据“each one only stayed for a minute before...”可知,每个人只停留了一分钟就离开了。故选A。56.句意:当Lily到家,母亲问她为什么看起来沮丧。how如何;which哪个;what什么;why为什么。根据“her mother asked her...she looked down”可知,母亲问她为什么看起来沮丧。故选D。57.句意:如果你真的想要真正的朋友,你必须给他们真正的爱。also也;possibly可能;really真正;sometimes有时。根据“If you...want true friends, you will have to give them real love”可知,这里强调“真正”想要朋友。故选C。58.句意:没有足够的时间去陪伴每个人,所以你没法拥有许多真正的朋友。money钱;time时间;food食物;advice建议。根据“you must always be there when he or she needs you”可知,作为真正的朋友,要有足够的时间陪伴他们。故选B。59.句意:Lily眼里含着泪水,她明白了什么造就了真正的朋友。best最好的;true真正的;only唯一的;good好的。根据上文可知,Lily通过和妈妈的谈话明白了真正的朋友的意义。故选B。60.B 61.B 62.C 63.D 64.C【导语】本文介绍了一种有趣的工作——警察画家,Joe Brown就是从事的这种工作。60.细节理解题。根据“Joe Brown has a very interesting job. He is a police artist.”可知,乔·布朗是一名警察艺术家。故选B。61.词义猜测题。根据“Then Joe draws a picture of the criminal, and the police put it in newspapers and on television to find him.”可知,这里的him指代上文的罪犯。故选B。62.细节理解题。根据“He wants to draw a good picture of each criminal, but this job is sometimes difficult.”可知,乔·布朗擅长画画。故选C。63.细节理解题。根据“Then Joe draws a picture of the criminal, and the police put it in newspapers and on television to find him.”可知,警方在报纸和电视上公布了这一消息,以寻找罪犯。故选D。64.细节理解题。根据“In the end, the real criminal is a short and heavy old man, and he has short black hair!”可知,真正的罪犯是一个又矮又重的老人,他有一头乌黑的短发。故选C。65.B 66.A 67.D 68.A【导语】本文主要讲述了Dave因为身高的问题感到沮丧,Ann阿姨向他介绍了男女生身高的不同之处,且鼓励Dave要对自己有信心,要记住所有自己擅长的事情。65.细节理解题。根据“I am 12 years old. My twin sister is taller than me.”可知,双胞胎妹妹跟他同岁,都是12岁,故选B。66.细节理解题。根据“Can you tell me when boys get as tall as girls When do you think I will grow ”可知,Dave想要知道男孩什么时候长得和女孩一样高,以及Dave什么时候才能长高,故选A。67.词义猜测题。根据“She often calls me ‘shorty’!”以及“Why don’t you tell your sister you don’t like her nickname for you ”可知,Ann阿姨建议Dave直接告诉妹妹,并不喜欢她起的绰号,故选D。68.主旨大意题。根据“Can you tell me when boys get as tall as girls When do you think I will grow ”以及“Why don’t you tell your sister you don’t like her nickname for you I think you should stop worrying about your height. You should have confidence (信心) in yourself!”可知,这两份信件一个是寻求建议,一个是给予建议,故选A。答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源预览