资源简介 Unit 2 Rules around us知识点梳理一、重点单词1. rule [ru l] n. 规则;规章2. sign [sa n] n. 标志;指示牌3. dangerous [ de nd r s] adj. 危险的4. safety [ se fti] n. 安全5. behavior [b he vj (r)] n. 行为;举止6. facility [f s l ti] n. 设施(常用复数 facilities)7. accompany [ k mp ni] v. 陪伴;陪同8. flyer [ fla (r)] n. 传单9. litter [ l t (r)] v. 乱丢垃圾 n. 垃圾;废弃物10. escalator [ esk le t (r)] n. 自动扶梯二、重点短语1. keep quiet 保持安静2. stay healthy 保持健康3. take care of 照顾;照料4. follow rules 遵守规则5. pay attention to 注意6. in public places 在公共场所7. wait in line 排队等候8. open - toed shoes 露趾鞋9. close - toed shoes 不露趾的鞋10. broken glass container 碎玻璃容器三、重点句型1. 表达规则:(1).We must + 动词原形 + 其他.(我们必须……):We must listen to the teacher in class.(我们在课堂上必须听老师讲课。)play with fire.(我们禁止玩火。)(3). Don't + 动词原形 + 其他.(不要……):Don't run in the hallway. (不要在走廊里跑。)2. 连系动词 + 形容词:(1). Keep + 形容词:保持…… 状态:Keep clean.(保持清洁。)(2). Stay + 形容词:维持…… 状态:Stay calm.(保持冷静。)(3). Grow + 形容词:变得……:The trees grow tall.(树长高了。)3. 询问规则:(1). What rules must we follow (我们必须遵守什么规则?)(2). Why can't we + 动词原形 + 其他?(为什么我们不能……?):Why can't we pick flowers in the park (为什么我们不能在公园里摘花?)四、重点语法1. 情态动词 must/mustn't:(1)must 表示 “必须”,强调必要性和义务,没有人称和数的变化,后接动词原形。其一般疑问句把 must 提前,肯定回答用 “Yes, 主语 +must.”, 否 定 回 答 用 “No, 主 语 + needn't.” 或 “No, 主 语 +don't/doesn't have to.”。例如:Must I finish my homework now (我现在必须完成作业吗?)Yes, you must(. 是的,你必须。)No, you needn't.(不,你不必。)(2)mustn't 表示 “禁止;不允许”,语气较强,后接动词原形。如: You mustn't talk loudly in the hospital.(你禁止在医院里大声喧哗。)2. 连系动词(keep, stay, grow)+ 形容词:keep、stay、grow 等属于连系动词,后面接形容词作表语,用来描述主语的状态或特征的变化。例如:Keep silent(. 保持安静。)Stay awake.(保持清醒。)The weather is growing warm.(天气渐渐变暖了。)3. 祈使句:祈使句是用来表示请求、命令、建议、叮嘱等的句子,通常省略主语 you, 以动词原形开头。肯定祈使句直接以动词原形开头;否定祈使句则在 动词原形前加 Don't。例如:Open the door.(打开门。)Don't be late. (不要迟到。)提升训练一、单项选择1.You ________ cross the road when the traffic light is red.A.must B.mustn’t C.can D.need2.We should keep ________ in the reading room.A.quiet B.quietly C.noise D.noisy3.There are some rules ________ us.A.around B.for C.to D.with4.In the lab, we always wear safety gloves ________ safe.A.keep B.keeping C.to keep D.keeps5.You ________ play with fire. It’s dangerous.A.can B.should C.mustn’t D.needn’t6.The sign “No littering” means we ________ throw rubbish everywhere.A.can B.can’t C.need D.needn’t7.Don’t ________ in the hallway. It’s dangerous.A.run B.running C.to run D.runs8.We must follow the rules ________ our school.A.on B.at C.in D.to9.Keep ________! The baby is sleeping.A.silence B.silent C.silently D.silents10.We should take care of the trees to make them ________ big and strong.A.grow B.growing C.to grow D.grows11.________ we follow the rules in the park A.Do B.Must C.Are D.Is12.The story shows us that rules are very ________.A.importance B.important C.importantly D.unimportant13.You mustn’t ________ the books out of the library without permission.A.take B.taking C.to take D.takes14.In public places, we should wait ________ line.A.in B.on C.at D.for15.Children under 6 must ________ by a parent in the children’s park.A.be accompanied B.accompany C.be accompany D.accompanies二、单词拼写16.In the (follow) days, Frankie came to know what had happened.17.Boys and girls, please keep the park clean when you enjoy (you) there.18.Bessy, be careful with the (break) glass on the floor. It’s very dangerous.19.I go jogging every day for fun and more (important), for my health.20.Eating fruit and vegetables is good for your (grow) and helps you stay fit.21.She bought a pair of cheap (glove) in the gift shop.三、短文填空Read the passage and fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺。每空格限填一词,首字母已给)Snack rulesProbably you grow up with a mum who says no to snacking. She tells you that snacks are bad. They’ll make you fat. They’ll h 22 your teeth.Well, Mum may be right about most things, but she isn’t right about all snacks. There’s actually a healthy way to snack. In fact, snacking the right way can make you healthier! The right snacks can s 23 you from eating too much at dinner and keep you from getting fat.The first rule for snacking is to make your o 24 snacks. Don’t buy the ones that are already wrapped (包装) and sold in stores. Most of those have too much sugar and salt.The second rule for snacking is to eat things that your body takes l 25 to digest (消化). Things like bread and crackers are processed quickly by your body. Have some cheese or yogurt with your bread, and you have a great snack.The third rule for snacking is to d 26 water. When you’re working, it’s easy to think you’re hungry when you’re really just tired. Maybe you’re not hungry at all. Your body might just want you to drink some water. Have a bottle of water b 27 you get another snack. That might be all you need.With one or two snack breaks during your day, you might eat less at lunch and dinner. Smaller meals will help you eat less food during the day, and eating less is a good way to start losing weight. Sorry about that, Mum.四、选词填空A.dangerous B.follow C. facilities D.signs E. flyerThere are many 28 around us. They tell us what we can do and what we can’t do. In some places, we can see signs like “No smoking” or “No littering”. We should 29 these rules. In a park, there are many 30 for children to play on. But we must be careful because some of them may be 31 . We can also make a 32 to tell people about the rules in public places.A.keep B.obey C. in D.open-toed E. broken glassWhen we are in the lab, we have to 33 a lot of rules. We can’t wear 34 shoes. We should always put 35 into the special container. And we need to 36 the lab clean and tidy.五、补全对话Complete the dialogue with the sentences. (选择下面的句子完成对话)Emma: Dad, I’m so excited about our trip to the wild animal zoo today!Dad: Me too, Emma! 37 Do you still remember them Emma: Of course, Dad! I know that we should always stay inside the car or bus and never get close to the animals.Dad: Perfect! And can we feed the animals Emma: 38Dad: That’s right! 39 Can we shout there Emma: No. We should keep our voices down and not make any noises that might startle (使受惊) the animals.Dad: Good job! And what should we do with our rubbish Emma: 40 We need to keep the environment (环境) clean and safe.Dad: Excellent, Emma! You remembered all the rules. 41A.No. We mustn’t feed them because it can be dangerous and they have special diets.B.And what about noise C.After we get to the zoo, we need to follow the rules I’ve told you.D.Now let’s go to have a fun and safe day at the wild animal zoo!E.No. We mustn’t eat or drink in the zoo.F.We shouldn’t throw anything out of the car.六、完形填空Rules are very important in our life. They help us know what to do and what not to do. In school, we must 42 the school rules. We should arrive at school 43 . We can’t be late. In the classroom, we should keep 44 and listen to the teacher carefully. When we are in the lab, we have to wear safety gloves to 45 safe. And we mustn’t leave rubbish on the floor.On the road, we should follow the traffic rules. We must stop and wait at a 46 light. We can’t cross the road when the light is red. If we break the rules, we may be in 47 .42.A.follow B.break C.make D.forget43.A.lately B.late C.early D.on time44.A.noise B.noisy C.quiet D.quietly45.A.keep B.staying C.makes D.keeping46.A.green B.yellow C.red D.white47.A.safe B.safety C.danger D.dangerousWe’ve all been told to be quiet at some point in our lives, but no talking at a restaurant Although (尽管) it sounds 48 , a restaurant in New York is asking diners to do just that.The restaurant, named “Eat”, is now 49 its complete silence (安静) inside the restaurant. Because of the “no talking” rule, no one is allowed (允许) to say a word during a meal. People even have to go 50 when they want to cough. Even phones have to be kept quiet during the silent meals. And sometimes you can see people communicating with gestures (手势).But why stay quiet, especially if diners want to talk 51 about the food on their plates The “no talking” rule was created by Chef Lauren O’Connor, the head cook of the restaurant. The cook once spent some time in temples in India. After that, he realized that silence enabled people to 52 their food better. “It’s not about talking,” said Lauren. “It’s just about being there and seeing how unique the place is and all the wonderful things around you.”So far, the restaurant has been popular with diners looking to escape (逃离) New York’s busy lifestyle. Would you pay to keep silent at a restaurant 48.A.amazing B.natural C.important D.strange49.A.good at B.famous for C.afraid of D.interested in50.A.outside B.inside C.up D.down51.A.excitedly B.conveniently C.tiredly D.lazily52.A.comfortable B.friendly C.enjoy D.amazing七、任务型阅读Complete the table with NO MORE THAN THREE WORDS according to the given passage(根据短文补全表格,每空最多三个单词)At our school, we have a big debate about whether we should always follow the rules made by our school and parents.Some of my classmates think we should because rules keep us safe and make sure everyone is treated fairly. For example, Tina said, “Rules like not running in the halls help prevent accidents.” Peter added, “Doing our homework on time is a rule that helps us learn better and not fall behind.” But not everyone agrees. Some kids think that sometimes the rules can be too strict. “We should have some freedom to make our choices,” said Mike who likes to play soccer after school. “If we can prove we can finish our homework, why can’t we play first ”I think both sides have good points. Rules play an important role, but maybe we can join in making them. It’s like when we’re playing a game; we need the rules to play, but it’s more fun if we all agree on them. In the end, while rules are important, it’s also important to understand why they’re there. Maybe we can even help make some rules that everyone thinks are fair and good for everyone.53 about following rulesAGREE DISAGREEReason: Rules keep us safe and 54 everyone is equal. Reason: Sometimes rules are too 55 .Tina: Some rules can help 56 . Peter: Some rules can help us learn better 57 falling behind. Mike: When students can prove they can finish their homework, they should be free to 58 .Both ideas are reasonable. Rules are important but we can take part in the 59 of making them. It can be more enjoyable. This is similar to playing games. Also, we should understand 60 .八、阅读理解Garden City Middle School Dress CodeTo help you with your back-to-school clothes shopping, we’ve put together a list of do’s and don’ts for this school year.Dress Code Rules: Dos & Don’ts1. No crop tops (露脐装) or shirts that show your belly.2. Your underwear or waistbands (腰带) should not be seen.3. No hats, sweatbands (防汗带) or anything on your head. Hoodies (连帽衫) can be worn, but the hood must stay down.4. Shorts/skirts must cover down to the middle of your thighs (大腿).5. You must wear shoes at all times.6. Clothes should not have any bad words, rude pictures or messages about violence (暴力), smoking or alcohol.What happens if you break the dress code ●Your teacher will quietly talk to you about your clothes. ●You can change into a T-shirt pants or shorts borrowed from the office or call your parents to bring you something to wear. If you borrow clothes from the office, you must return them at the end of the day.61.What does the underlined phrase “Dress Code” probably mean A.A set of rules for what students can wear to school. B.A set of rules for dressing up for a party.C.A dress shopping list. D.A guide on how to wash school uniforms.62.Who is this passage written for A.Visitors to Garden City Middle School. B.Teachers at Garden City Middle School.C.Students at Garden City Middle School. D.People who sell clothes near Garden City Middle School.63.How many dress code rules are mentioned (提到) in the passage A.2. B.6. C.7. D.9.64.According to the passage, if you break the dress code, what will NOT happen A.Your teacher will talk to you. B.You can call your parents.C.You will stay after school. D.You can borrow clothes from the office.65.Which person follows the dress code A. B. C. D.试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页《Unit 2 Rules around us 知识点梳理 提升训练(含答案解析) -- 沪教版五四学制(2024)六年级英语下册》参考答案题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10答案 B A A C C B A C B A题号 11 12 13 14 15 42 43 44 45 46答案 B B A A A A D C A C题号 47 48 49 50 51 52 61 62 63 64答案 C D B A A C A C B C题号 65答案 D1.B【详解】句意:红灯时禁止过马路。考查情态动词。must必须;mustn’t禁止;can能;need需要。根据常识“绿灯行红灯停”,句中提到“when the traffic light is red.”,故不能过马路。故选B。2.A【详解】句意:我们应该在阅览室保持安静。考查形容词辨析。quiet安静的;quietly安静地;noise噪音;noisy嘈杂的,吵闹的。“keep”在这里是系动词,意为“保持”,其后常接形容词作表语。此处表示“在阅览室保持安静”, quiet符合语境。故选A。3.A【详解】句意:我们周围有一些规则。考查介词。around周围;for为了;to向;with和……一起。根据“there be”可知,此处表示在某地有规则,用地点介词around,故选A。4.C【详解】句意:在实验室为了保持安全,我们要一直戴着安全手套。考查非谓语动词。keep保持,结合句意可知,我们戴安全手套的目的是保持安全,因此用动词不定式作目的状语,故选C。5.C【详解】句意:你不能玩火。这是非常危险的。考查mustn’t表示禁止。can可以,能;should应该;mustn’t不得,表示禁止;needn’t不必。根据“It’s very dangerous.”可知,玩火很危险,禁止玩火。mustn’t意为“不得”,表示禁止。故选C。6.B【详解】句意:“禁止乱扔垃圾” 这个标志意味着我们不能到处扔垃圾。考查情态动词辨析。can能够,可以;can’t不能,不可以;need需要;needn’t不需要,不必。根据“The sign ‘No littering’”可知,此处是指“禁止乱扔垃圾” 这个标志,所以这里应该是说不可以、不能到处扔垃圾,can’t符合语境。故选B。7.A【详解】句意:不要在走廊里跑,很危险。考查动词形式辨析。run动词原形;running现在分词形式;to run动词不定式;runs动词第三人称单数形式。Don’t为助动词否定式,可引导祈使句否定句,后需跟动词原形。故选A。8.C【详解】句意:在我们学校,我们必须要遵守规则。考查介词辨析。on在……上面;at在某处;in在……里面;to到。根据“...our school”可知,此处指在学校里,in our school“在我们学校”是固定搭配,故选C。9.B【详解】句意:保持安静!婴儿正在睡觉。考查形容词。silence安静,是名词;silent安静的,是形容词;silently静静地,是副词;silents错误表达。keep“保持”,后接形容词,表示保持某种状态。故选B。10.A【详解】句意:我们应该照顾好树,使它们长得又大又壮。考查使役动词make的用法。make sb/sth do sth.“使某人/某物做某事”,是固定用法。故选A。11.B【详解】句意:我们必须遵守公园的规则吗?考查情态动词的用法。Do助动词;Must 必须;Are 是,be动词,主语是复数名/代词或第二人称;Is 是,be动词,主语是第三人称单数。根据“follow the rules in the park”可知,此处询问的是“是否必须遵守规则”,强调必要性,故选B。12.B【详解】句意:这个故事告诉我们规则是非常重要的。考查词义辨析及形容词的用法。importance重要性,名词;important重要的,形容词;importantly重要地,副词;unimportant不重要的,形容词。空处在句中作表语,应该用形容词,根据“The story shows us that rules are very”可知,规则是很重要的。故选B。13.A【详解】句意:未经许可,你不得将书带出图书馆。考查情态动词mustn’t的用法。take拿,动词原形;taking动名词;to take动词不定式;takes动词单三。mustn’t后接动词原形,表示“不允许做某事”。选项中只有“take”是动词原形。故选A。14.A【详解】句意:在公共场合下,我们应该排队等待。考查介词辨析。in在……里面;on在……上面;at后跟地点;for为了。wait in line意思是“排队等候”,为常用表达,符合题意。故选A。15.A【详解】句意:6岁以下儿童必须由家长陪同进入儿童乐园。考查含有情态动词的被动语态。主语children与accompany是被动关系,句中含有情态动词must,被动语态结构为must be done。故选A。16.following【详解】句意:在接下来的几天里,弗兰基渐渐知道发生了什么事。分析句子可知,此处应用形容词作定语修饰名词days,following“接下来的”,是形容词。故填following。17.yourselves【详解】句意:孩子们,当你们在公园里玩得开心的时候,请保持公园的清洁。enjoy oneself“玩得开心”,为固定搭配;“you”指代“Boys and girls”,为复数,应用反身代词yourselves“你们自己”。故填yourselves。18.broken【详解】句意:贝茜,小心地板上的破碎的玻璃。它很危险。根据句意和“the…glass”可知,空格处应填一个形容词,修饰名词glass“玻璃”,括号中的提示词break意为“打破”,其形容词为broken“破碎的”。故填broken。19.importantly【详解】句意:我每天慢跑是为了乐趣,而且更重要的是,是为了我的健康。根据“I go jogging every day for fun and more …, for my health.”可知,此处考查“more importantly”,意为“更重要的是”,在句中作插入语,起强调作用。故填importantly。20.growth【详解】句意:吃水果和蔬菜对你的成长有益,并且有助于你保持健康。根据“your”是形容词性物主代词可知,后面需接名词,“grow”是动词,意为“生长”,其名词形式是“growth”,意为“成长;生长”。故填growth。21.gloves【详解】句意:她在礼品店买了一副便宜的手套。根据“a pair of”可知,此处应用可数名词glove“手套”的复数形式。故填gloves。22.(h)urt 23.(s)top 24.(o)wn 25.(l)onger 26.(d)rink 27.(b)efore【导语】本文介绍了关于健康零食的规则和建议,通过这些规则,文章旨在改变人们对零食的负面看法,并提供健康的选择方式。22.句意:它们将伤害你的牙齿。根据“She tells you that snacks are bad. They’ll make you fat. They’ll...your teeth.”及首字母“h”提示可知,这里在说零食不好的方面,结合常识,零食对牙齿是有害的。固定短语“hurt one’s teeth”,意为“伤害某人的牙齿”,“hurt”有“伤害、损害”的意思,will后跟动词原形。故填(h)urt。23.句意:正确的零食能阻止你晚餐吃太多从而防止变胖。根据“...you from eating too much at dinner and keep you from getting fat”及首字母“s”提示可知,此处是固定短语“stop sb. from doing sth.”,意思是“阻止某人做某事”,即正确的零食能阻止你晚餐吃得过多,can后跟动词原形。故填(s)top。24.句意:第一条规则是自己制作零食。根据“The first rule for snacking is to make your...snacks.”及首字母“o”提示可知,句中“one’s own”是固定搭配,意思是“某人自己的”,“your own snacks”就是“你自己的零食”,“own”意为“自己的”,符合句子语境。故填(o)wn。25.句意:第二条吃零食的规则是吃身体消化时间更长的东西。根据“The second rule for snacking is to eat things that your body takes...to digest.”及首字母“l”提示可知,应该吃那些身体消化时间更长的东西。“longer”是“long”的比较级,“take longer to do sth.”表示“花费更长时间做某事”。故填(l)onger。26.句意:第三条吃零食的规则是喝水。根据“The third rule for snacking is to...water.”和下文“When you’re working, it’s easy to think you’re hungry when you’re really just tired. Maybe you’re not hungry at all. Your body might just want you to drink some water.”及首字母“d”提示可知,这里在说当你觉得饿的时候可能只是身体想让你喝水,所以吃零食的第三条规则是喝水。“drink water”意为“喝水”,不定式后跟动词原形。故填(d)rink。27.句意:在你吃另一份零食之前喝一瓶水。根据“Have a bottle of water...you get another snack. That might be all you need.”及首字母“b”提示可知,这里是建议在吃另一份零食之前喝一瓶水。此处使用“before”表示“在……之前”,符合语境。故填(b)efore。28.D 29.B 30.C 31.A 32.E 33.B 34.D 35.E 36.A【导语】本文主要介绍了一些常见的日常守则,提醒人们要遵守规则;并重点介绍了实验室里的规则。28.句意:我们周围有许多标识。根据“They tell us what we can do and what we can’t do”可知,此处指人们周围有很多“标识”。signs“标识,复数”符合语境,故选D。29.句意:我们应遵守这些规则。根据“We should...these rules.”可知,此处表示“遵守规则”,follow“遵守”符合语境。故选B。30.句意:公园有许多供儿童玩耍的设施。根据“for children to play on”可知,此处指供儿童玩乐的“游乐设施”,facilities“设施”符合。故选C。31.句意:但是我们必须要小心,因为某些设施可能是危险的。根据“But we must be careful”可知,此处表示游乐设施也存在危险性,dangerous“危险的”符合语境。故选A。32.句意:我们也可以制作传单来告诉人们公共场合的规则。根据“We can also make a...to tell people about the rules in public places.”可知,此处表示我们可以做一些“宣传单”来宣传公共规则,flyer“宣传单”符合语境。故选E。33.句意:当我们在实验室里时,我们得遵守很多规则。根据“...a lot of rules”可知,此处表示“遵守规则”,obey“遵守”符合。故选B。34.句意:我们不能穿露趾鞋。结合安全常识推测,实验室里不能穿露脚趾的鞋子,open-toed“露脚趾”符合。故选D。35.句意:我们应该把碎玻璃放入专用容器。结合所给词,并根据“special container”及安全性推测,broken glass“碎玻璃”符合。故选E。36.句意:而且我们也需要保持实验室整洁。根据“...the lab clean and tidy”可知,此处表示“保持”实验室干净整洁,keep“保持”符合,故选A。37.C 38.A 39.B 40.F 41.D【导语】本文是艾玛和爸爸关于去野生动物园旅行前,爸爸对艾玛进行规则提醒以及艾玛对规则回答的对话。37.根据后文“Emma”的回答“I know that we should always stay inside the car or bus and never get close to the animals.”可知,空格处和去动物园要遵守的规则有关。选项C“在我们到达动物园后,我们需要遵守我告诉过你的规则。”符合情景。故选C。38.根据前文爸爸的问题“And can we feed the animals ”可知,空格处应是关于能否喂动物的回答。选项A“不。我们不能喂它们,因为这可能很危险,而且它们有特殊的饮食。”符合情景。故选A。39.根据后文“Emma”的回答“No. We should keep our voices down and not make any noises that might startle the animals.”可知,空格处和噪音相关。选项B“那噪音方面呢?”符合情景。故选B。40.根据前文爸爸的问题“And what should we do with our rubbish ”可知,空格处应是关于垃圾处理的回答。选项F“我们不应该把任何东西扔出车外。”符合情景。故选F。41.根据前文“Excellent, Emma! You remembered all the rules.”可知,此处爸爸准备和艾玛去野生动物园了。选项D“现在让我们在野生动物园度过有趣又安全的一天吧!”符合情景。故选D。42.A 43.D 44.C 45.A 46.C 47.C【导语】本文是一篇说明文,主要讲述了规则在生活和学校中的重要性,包括遵守校规、交通规则以及违反规则可能带来的后果。42. 句意: 在学校,我们必须遵守校规。follow遵守;break违反;make制定;forget忘记。根据“Rules are very important… what to do” 可知,规则告诉我们该做什么,因此应“遵守”校规。故选A。43.句意: 我们应该准时到校。lately最近;late迟到;early提前;on time准时。根据“We can’t be late” 可知,不能迟到,因此需要“准时”。故选D。44.句意: 在教室里,我们应该保持安静并认真听讲。noise噪音(名词);noisy吵闹的(形容词);quiet安静的(形容词);quietly安静地(副词)。根据“listen to the teacher carefully” 可知,需要安静的环境,且空格前为动词“keep”,需接形容词作表语。故选C。45.句意: 在实验室里,我们必须戴安全手套以保证安全。keep保持;staying停留(现在分词);makes使(第三人称单数);keeping保持(现在分词)。根据“we have to wear safety gloves to,,, safe.” 可知,带安全手套是为了保证安全,keep safe“保持安全”,to后需用动词原形构成不定式表目的。故选A。46.句意: 我们必须在红灯时停下等待。green绿色;yellow黄色;red红色;white白色。根据“We can’t cross the road when the light is red” 可知,红灯需停。故选C。47.句意: 如果我们违反规则,可能会陷入危险。safe安全的;safety安全(名词);danger危险(名词);dangerous危险的(形容词)。根据“break the rules” 可知,违反规则会带来负面结果,即带来危险,且空格前为介词“in”,需接名词。故选C。48.D 49.B 50.A 51.A 52.C【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了纽约一家名为“Eat”的餐厅实行“禁止说话”的规定,旨在让食客更好地享受食物和周围环境。48.句意:虽然听起来很奇怪,但纽约的一家餐馆却要求食客们这样做。amazing令人惊讶的;natural自然的;important重要的;strange奇怪的。根据上文“no talking at a restaurant”可知,餐厅要求食客不说话的行为与常规不同,因此听起来“奇怪”。故选D。49.句意:这家名为“吃”的餐厅现在因餐厅内完全安静而闻名。good at擅长;famous for以……闻名;afraid of害怕;interested in对……感兴趣。根据“The restaurant...is now...its complete silence (安静) inside the restaurant.”和备选项可知,餐厅因其“完全安静”的规定而闻名。故选B。50.句意:人们想咳嗽的时候甚至要到外面去。outside在外面;inside在里面;up向上;down向下。根据“People even have to go...when they want to cough.”可知,为了保持安静,食客需要到外面咳嗽。故选A。51.句意:但是为什么要保持安静呢,尤其是当食客想要兴奋地谈论盘子里的食物时?excitedly兴奋地;conveniently方便地;tiredly疲惫地;lazily懒惰地。根据“especially if diners want to talk...about the food on their plates ”可知,食客可能会对食物感到兴奋,想要谈论。故选A。52.句意:在那之后,他意识到沉默能让人们更好地享受食物。comfortable舒适的;friendly友好的;enjoy享受;amazing令人惊讶的。根据“After that, he realized that silence enabled people to...their food better.”可知,安静能让人们更好地“享受”食物,enable sb. to do sth.“使某人能够做某事”。故选C。53.Debate 54.make sure 55.strict 56.prevent accidents 57.instead of 58.make their choices 59.process 60.why they’re there【导语】本文是一篇议论文,主要讨论了学生是否应该遵守学校和家长制定的规则,并提出了双方的观点。53.根据“we have a big debate about whether we should always follow the rules”可知,文章讨论的是关于遵守规则的辩论。故填Debate。54.根据“rules keep us safe and make sure everyone is treated fairly”可知,规则确保每个人都是平等的。故填make sure。55.根据“sometimes the rules can be too strict”可知,有时规则太严格。故填strict。56.根据“Rules like not running in the halls help prevent accidents”可知,Tina认为一些规则可以帮助防止事故发生。故填prevent accidents。57.根据“Doing our homework on time is a rule that helps us learn better and not fall behind”可知,Peter认为按时完成作业的规则可以帮助我们更好地学习而不落后。故填instead of。58.根据“If we can prove we can finish our homework, why can’t we play first ”可知,Mike认为当学生能证明他们可以完成作业时,他们应该可以自由选择先玩。故填make their choices。59.根据“maybe we can join in making them”可知,作者认为我们可以参与制定规则的过程。故填process。60.根据“it’s also important to understand why they’re there”可知,我们应该理解规则存在的原因。故填why they’re there。61.A 62.C 63.B 64.C 65.D【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了Garden City Middle School的着装规范,包括允许和不允许的穿着,以及违反规定的后果。61.词句猜测题。根据文章标题“Dress Code”以及正文内容,可以推断出“Dress Code”指的是学校对学生着装的规定。根据“To help you with your back-to-school clothes shopping, we’ve put together a list of do’s and don’ts for this school year.”可知,“Dress Code”是一套关于学生在学校穿着的规则。故选A。62.细节理解题。根据文章“To help you with your back-to-school clothes shopping, we’ve put together a list of do’s and don’ts for this school year.”可知,这篇文章是为Garden City Middle School的学生准备的。故选C。63.细节理解题。根据文章正文部分,共列出了6条着装规范,包括不允许穿露脐装、不允许露出内衣或腰带、不允许戴帽子或头巾、短裤或裙子必须覆盖到大腿中部、必须穿鞋、衣服上不能有不良文字或图案。故选B。64.细节理解题。根据文章最后一段“What happens if you break the dress code ”部分,提到了违反着装规范的后果,包括老师会与学生谈话、学生可以从办公室借衣服或打电话让家长送衣服,但并没有提到需要留校。故选C。65.推理判断题。根据文章中的着装规定,尤其是第4条“Shorts/skirts must cover down to the middle of your thighs”可知,符合着装要求的学生应穿着长度到大腿中部的短裤或裙子。结合图片信息,选项D中的学生穿着符合这一规定。故选D。答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源预览