Unit 5 Buying and Selling 知识点梳理+提升训练(含答案解析) -- 冀教版 八年级英语下册

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 5 Buying and Selling 知识点梳理+提升训练(含答案解析) -- 冀教版 八年级英语下册

资源简介

Unit 5 Buying and Selling
知识点梳理
重点单词
pay(v.)付(款)
dollar(n.)元(美国、加拿大、澳大利亚等国的货币单位)
sixteen(num.)十六
cheap(adj.)便宜的;廉价的
pocket(n.&v.)口袋;袋子;挣;赚下;赢得
tie(v.)(用线、绳等)系;拴;绑;捆;束
while(conj.)当...的时候;在...期间
afford(v.)买得起;(有时间)做,能做
cent(n.)分
everyday(adj.)每天的;日常的
husband(n.)丈夫
gate(n.)大门
honest(adj.)坦白的;诚实的
value(n.)价值
trust(v.&n.)相信;依赖
create(v.)创作;创造
customer(n.)顾客;主顾;客户
already(adv.)已经
similar(adj.)相像的;相仿的;类似的
offer(v.)提供;供给
shine(v.)发光;反射
succeed(v.)成功;做成
crazy(adj..)疯狂的;荒唐的
词形变换
重点词组
make money 挣钱;赚钱
come up to(为攀谈而)走到跟前;走近
pay for付款;支付
for sale 待售;供出售
go/walk over to 从一处到另一处
move up 升级;提升;上升
beef up加强;补充
be surprised to...惊讶于...;对...感到惊讶
push a product 推销产品
stand out 出色;杰出;更为重要
have an interest in 在...方面有兴趣
sell out of 售空;卖光;脱销
less than 少于
raise money 筹集资金
a piece of 一张:一片;一块
at a high/low price 以高/低价
make sense 有道理;有意义
hear of 听说
on one’s way to.... 在某人去...的路上
the value of...的价值
succeed in doing sth.成功做某事
catch one’s eye 吸引某人的目光
重点句型
Each player needs to pay $150.每位球员需要付150美元。
Maybe we can work together to raise some money.或许我们可以合作来筹集一些钱。
What is it for?它是做什么用的?
I don't think it would be safe to do my homework on a bicycle.我认为在自行车上写家庭作业是不安全的。
That's a very low price for such a great product!对于这样一件好的产品来说,那个价格是很低的!
I’m afraid I can't afford it.我恐怕买不起它。
Have you heard of any other business terms or sayings?你听说过其他的商务术语或谚语吗?
Help yourself!请自便!
I sold out of my cookies in less than an hour!不到一个小时,我卖光了我的小甜饼!
Selling cookies is a great idea to help others!出售小甜饼是帮助他人的一个好主意!
I think that they will support the idea.我认为他们会支持这个想法的。
提升训练
一、单项选择
1.I've decided to go to London next week. I was wondering you could go with me.
A.if B.when C.that D.where
2.We never doubt ______ Bill is honest. Because he never tell lies.
A.that B.if C.whether D.that if
3.—Excuse me, madam. Could you please tell me _________ the bus arrives
—Sure. At 9:00.
A.where B.when C.why D.how
4.—Do you know ________ the man with glasses is
—A reporter, I think.
A.what B.that C.who D.where
5.A yellow scarf will make her red coat ________ .
A.stand against B.stand by C.stand aside D.stand out
6.I need to get some money to ________ the summer camp.
A.pay on B.pay in C.pay with D.pay for
7. ---I’m going to the supermarket, let me get you some fruit.
---OK. Thanks for your _____________.
A.offer B.information C.message D.order
8.The best gift in the world may be not expensive, but must be full of love.
A.clean B.cheap C.bad D.smart
9.Peter likes reading a newspaper________ he is having breakfast.
A.until B.while C.because D.though
10.The little boy's family couldn't afford a computer for him at that time.
A.work B.get no money
C.want D.get enough money
11.Do you know about these Americans’ _______ life
A.every day B.everyday C.every day’s D.everyday’s
12.This kind of suit will be sold for$600,which is far more than its real ________.
A.value B.cost C.money D.price
13.—Can you tell the difference between these two pictures
—Difference Oh, no. They look quite ________.
A.similar B.different C.strange D.interesting
14.Rich is ________ about football and he watches football games on TV every day.
A.worried B.happy C.crazy D.pleased
15.We are surprised _________ the whales are in danger.
A.find out B.to find out C.finding out D.finds out
二、完成句子
16.Can you tell me What does she like (合并为一句)
Can you tell me
17.I asked her, “Will you have a picnic tomorrow ” (改为含有宾语从句的复合句)
I asked her she have a picnic the next day.
18.How much is this book (改为同义句)
of this book
19.I think she is a successful businesswoman. (改为否定句)
I she a successful businesswoman.
20.They didn’t arrive on time because they got up late. (对画线部分提问)
they arrive on time
21.something, I’ll, delicious, bake
(.)
22.are, how, the, much, cookies

23.help, shop, can, open, you, a, us
( )
24.our, let’s, new, product, way, push, a, in
.
25.wonderful, experience, did, shopping, a, have, you

三、补全对话
A:Good morning,sir. 26
B:I'd like to buy a shirt,please.
A:Oh,good!We've got lots of new shirts of different styles. This way,please. 27
B:Let me have a look first.
A:This blue one is made of cotton,and that green one is made of silk. Both of them feel soft and cool in summer.
B:The green one looks nice. 28
A:Of course. Hmm,it fits you very well.
B:Thank you! 29
A:$78.
B: 30
A:But it really looks beautiful on you.
B:That is true. OK. I'll take it.
A.Can I try it on
B.Here is the money.
C.Which one do you like
D.Where is the shirt
E.What can I do for you
F.How much is it
G.That is a little bit expensive.
四、短文填空
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的正确形式。
What do you do to get pocket money from your parents In 31 (west) countries, many children do housework to get pocket money. They usually start to do this 32 they are eight years old.
School students have to do homework and study for tests. They don’t have a lot of time on weekdays. They often do housework 33 weekends.
Young 34 (kid) only do easy housework. So they don’t get much money. But that’s all right. Many of them only want to buy candy. And candy is cheap! They often help do the dishes, sweep the floor, or 35 (feed) the family cat or dog.
When they get 36 (old), kids want to buy more and more things. They want things that are 37 (much) expensive than candy. So they have to work harder! They often help their parents 38 (wash) the family car, cut the grass, or cook meals.
It’s a good way for kids to learn new things. For example, they can learn 39 to cook. Of course, their parents help 40 (they) at first.
五、完形填空
My sister is a designer. She works in a(n) 41 company. Her job is to 42 ads for other companies. Before she designs an ad, she collects the information about the 43 that the company 44 . After that, she thinks different ideas for the ad. Next, she designs the ad by 45 pictures and words. When the ad is 46 finished, she shows it to the company. If the company agrees, the ad will be tried out in a small part of the country to see if the product sells 47 because of the ad. If the product sells better, the ad will be used all over the country, and my sister 48 . Or she will make some changes to make it 49 . Sometimes even the whole ad must be designed again. My sister always works hard and she is 50 . So all of her workmates trust her.
41.A.iron B.computer C.advertising D.trading
42.A.create B.buy C.sell D.keep
43.A.product B.machine C.medicine D.furniture
44.A.asks B.offers C.buys D.sells
45.A.blowing B.tying C.using D.shaking
46.A.yet B.still C.never D.already
47.A.good B.better C.best D.well
48.A.fails B.succeeds C.starts D.stops
49.A.stand out B.come out C.work out D.sell out
50.A.boring B.interesting C.crazy D.honest
六、阅读理解
The best day of the week for shoppers is Saturday. In America, women do most of the shopping, and young people also enjoy shopping with their friends. Men don’t enjoy spending their time in the shops. There are many places to shop but the best is the shopping mall.
A mall is a group of many shops where you can buy clothes, furniture and everything for every room of the house. Shopping malls have parks for the cars and this is very important for the shoppers.
Usually, the mall is under one roof(屋顶), so the shoppers don’t get cold or wet from rain, wind, or snow. Mothers can buy clothes for family members.
In August they buy shoes, socks, dresses, coats and sweaters for the new school year. For the kitchen, the mother might buy cooking pots(锅), drinking glasses, and so on. Furniture for the living room includes(包括) a sofa , different chairs and a TV set. The bedroom furniture has beds and mirrors(镜子). Finally, there are pictures in most rooms. To buy all these things at the mall takes a lot of time but mothers enjoy this kind of shopping.
51.Who goes shopping most often of all the family members from the passage
A.Mothers. B.Fathers. C.Young people. D.Children.
52.In America, women like shopping on .
A.Sunday B.Saturday C.Monday D.Friday
53.Men do not enjoy shopping in the shops, because .
A.it will cost more money B.it takes a little time
C.it takes a lot of time D.they will get wet from rain
54.The word “furniture” means .
A.电视柜 B.家具 C.电器 D.立柜
55.What is a shopping mall
A.It’s a place with a lot of shops and you can buy everything.
B.It’s a place with many cinemas and you can see different films.
C.It’s a supermarket and you can buy vegetables, fruit and so on.
D.It’s a place you can park your car.
In the mid 1990’s, people started doing business on the Internet. At that time, there were two kinds of companies. First, there were traditional companies which sold things in stores. Then, there were Internet companies which didn’t have stores; they sold things only over the Net.
Traditional companies didn’t want to lose any business. Quickly, they created their own websites and began selling things over the Net. These are the so-called “brick and click”companies. Many stores are made of brick, and you click on your mouse to buy things with your computer. That’s where the name “brick and click” comes from.
By the late 1990’s, e-businesses like Amazon.com, Buy.com, and were in trouble. Their profits were not very high, and there was a lot of competition. Many of these businesses lost a lot of money, and in 2000, many e-businesses were out of business.
Why are brick and click companies, like Barnes and Noble, Toys RUs, and Walmart so successful First, many customers know and trust their names. Their websites, like , are easy to remember. These companies also have a lot of experience. They know how to run a successful business.
In the world of e-commerce(电子商务), companies are fighting for every dollar and every customer. Will brick and click companies win the war Only time will tell.
56.Many traditional companies created their own websites in .
A.the early 1990’s B.the mid 1990’s
C.the late 1990’s D.1990’s
57.Why were Internet companies in a lot of trouble in the late 1990’s
A.Competition was heavy. B.Their websites were bad.
C.They didn’t know what to sell. D.Their profits were high.
58.People like buying from brick and click companies because .
A.their names are hard to remember
B.they have nice websites
C.they are cheap
D.people trust them
59.What does “win the war”in the passage mean
A.Quit doing business and become a soldier
B.Lose the most customers
C.Be the most successful
D.Win a game
60.Which would be a brick and click company
A.A clothing company with no website.
B.A bookseller with five stores and an Internet site.
C.A video seller with a big website but no stores.
D.A restaurant.
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
《Unit 5 Buying and Selling 知识点梳理 提升训练(含答案解析) -- 冀教版 八年级英语下册》参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 A A B A D D A B B D
题号 11 12 13 14 15 41 42 43 44 45
答案 B A A C B C A A B C
题号 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55
答案 D B B A D A B C B A
题号 56 57 58 59 60
答案 B A D C B
1.A
【详解】句意:我已经决定下个周末去伦敦。我想知道你是不是能和我一起去。
考查宾语从句的连接词。If是否;when什么时间;that没有词义,在宾语从句中不做成分;where哪里。根据第一句已经有时间和地点,所以排除BD;根据句意及语境此空是“是否”的意思,故用if引导。
2.A
【详解】句意:我们从不怀疑比尔诚实。因为他从不撒谎。
考查宾语从句连接词。that引导从句,无实义;if是否;whether是否;that if不连用。根据“never doubt”可知doubt用在否定句中,其后宾语从句用that引导。故选A。
3.B
【详解】句意:——对不起,夫人。请你告诉我巴士几点到,好吗?——当然。9点。
考查宾语从句连接词。where在哪里;when什么时候;why为什么;how怎样,根据“At 9:00.”可知询问时间,用when引导宾语从句。故选B。
4.A
【详解】句意:-- 你知道那个戴眼镜的人是干什么的吗?--我认为他是一个记者。对职业进行提问用what,C是对身份和关系的提问,B和D明显不符,根据题意选A。
5.D
【详解】句意:一条黄色的围巾会使她的红色外套引人注目。
考查动词短语。stand against反对;stand by袖手旁观;stand aside退下;stand out突出,引人注目。根据“A yellow scarf will make her red coat”可知,黄色围巾会让红色外套更引人注目。故选D。
6.D
【详解】句意:我需要一些钱去支付夏令营。
考查动词短语辨析。pay on在……上花费;pay in缴款;pay with用……付款;pay for为……付钱。根据“I need to get some money to... the summer camp.”可知,空格处要用pay for表示为夏令营付钱。故选D。
7.A
【详解】词义辨析offer 提议,意图 information 信息、资料message 消息、通知order命令、订单。根据语境,我要去超市。让我给你买些水果吧!——好吧。谢谢你的好意。故选A。
8.B
【详解】句意:世界上最好的礼物可能并不昂贵,但是一定充满爱。
考查形容词辨析。clean干净的;cheap便宜的;bad坏的;smart精明的。not expensive不昂贵的,与cheap意思相近。故选B。
9.B
【详解】句意:彼特吃早餐时喜欢看报纸。
考查从属连词。until意为“直到”;while意为“当……的时候”;because意为“因为”;though意为“尽管”。根据 he is having breakfast.可知这里是while引导的时间状语从句。根据题意,故选B。
10.D
【详解】句意:小男孩家那时买不起一台电脑给他。
考查动词。A. work工作;B. get no money没钱;C. want想要;D. get enough money有足够的钱。根据题目中afford表示负担得起,即买得起,所以用get enough money;故答案选D。
11.B
【详解】句意:你知道这些美国人的日常生活吗?
考查形容词作定语。every day每天;everyday每日的;every day’s错误用法;everyday’s错误用法。根据“Do you know about these Americans’…life”可知,此处指每日的生活,形容词修饰名词life。故选B。
12.A
【详解】句意:这种套装的售价为600美元, 远远超过其真正的价值。
考查名词辨析。value(物品本身的)价值, 价格; cost成本; money钱; price定价, 价格; 费用。:根据句意可知选A。
13.A
【详解】句意:——你能说出这两幅画的区别吗?——区别?噢,不。它们看起来很相似。
考查形容词辨析。similar 相似的;different 不同的;strange 奇怪的;interesting 有趣的。根据“Difference Oh, no.”可知,对方也找不到区别,可见两幅画非常相似,故选A。
14.C
【详解】句意:里奇对足球很着迷,他每天都在电视上看足球比赛。
考查形容词辨析。worried担心的;happy开心的;crazy疯狂的;pleased高兴的。根据“he watches football games on TV every day”可知,很着迷足球,be crazy about sth“对……着迷”,故选C。
15.B
【详解】句意:我们惊讶地发现鲸鱼处于危险之中。
考查动词短语。be surprised to do sth.“对做某事感到惊讶”,动词短语。故选B。
16. what she likes
【详解】句意:你能告诉我吗?她喜欢什么?根据题目要求,合并为一句宾语从句,从句语序是陈述语序,时态为一般现在时,即what she likes,故填what;she;likes。
17. if/whether would
【详解】句意:我问她:“你明天去野餐吗?”原句是一般疑问句,所以变为宾语从句时,连接词应用if或whether表示“是否”;主句是一般过去时,从句应用过去将来时:would do。故填if/whether;would。
18. What’s the price
【详解】句意:这本书多少钱?根据句意可知也可以问“书的价格是多少”,用固定句式what’s the price of ;故填What’s;the;price。
19. don’t think is
【详解】句意:我认为她是一个成功的女商人。根据“I think ”和题目要求可知,此句需要否定转移,否定在主句上,因此第一、二空填don’t think。故填don’t;think;is。
20. Why didn’t
【详解】句意:他们没有按时到达,因为他们起晚了。根据划线部分可知,用特殊疑问词why提问,位于句首,首字母大写;句子时态是一般过去时,助动词用did,且此处询问为什么没有准时到,因此在助动词后加上not,构成didn’t。故填Why;didn’t。
21.I’ll bake something delicious
【详解】分析所给单词和标点符号可知,此句诗一个肯定句。I’ll作主语;bake作谓语;something delicious作宾语。故填I’ll bake something delicious“我要烤点好吃的”。
22.How much are the cookies
【详解】根据标点可知,本句为疑问句。how much,引导特殊疑问句,位于句首,首字母h需大写;are系动词;the cookies作表语。故填How much are the cookies“饼干多少钱”。
23.Can you help us open a shop
【详解】根据题干和所给标点可知,句子是一般疑问句,应用can来提问,句首字母需大写;主语:you;谓语:help;宾语:us;宾补:open a shop。故填Can you help us open a shop“你能帮我们开一家店吗”。
24.Let’s push our product in a new way
【详解】根据所给标点可知应用陈述句形式,分析所给单词可知,以Let’s 开头,提出建议,句首字母大写,let’s后面加动词原形,push的宾语为our product,in a new way 以一种新的方式。故答案为:Let’s push our product in a new way“让我们以一种新的方式推销我们的产品”。
25.Did you have a wonderful shopping experience
【详解】根据所给单词和标点符号提示,可知该句是一般疑问句,时态为一般过去时,助动词did位于句首,主语you,谓语动词have, wonderful作定语,shopping experience作宾语,句首单词首字母大写,故填Did you have a wonderful shopping experience“你有一次美妙的购物经历吗”。
26.E 27.C 28.A 29.F 30.G
【分析】本对话是服装店的店员和顾客的对话,顾客想买一件衬衫,在店员的帮助下如愿以偿。
26.根据回答I'd like to buy a shirt,please可知,What can I do for you 适合。故选E。
27.根据前句We've got lots of new shirts of different styles和回答Let me have a look first可知,Which one do you like 适合。故选C。
28.根据回答Of course. Hmm,it fits you very well可知,Can I try it on 适合。故选A。
29.根据回答$78可知,此处是问价格。故选F。
30.根据回答But it really looks beautiful on you可知,That is a little bit expensive适合。故选G。
点睛:此类题要根据具体的情境和上下句,正确判断出对话涉及到的内容;问句和答语要遵循口语交际的习惯,不能脱离具体的语境,不能照搬照套语法规则。
31.western 32.when 33.on/at 34.kids 35.feed 36.older 37.more 38.wash/to wash 39.how 40.them
【导语】本文主要讲述了在西方,许多孩子通过做家务挣零花钱。
31.句意:在西方国家,许多孩子做家务是为了获得零花钱。修饰名词用形容词western“西方的”。故填western。
32.句意:他们通常在八岁的时候开始这样做。根据“they are eight years old”可知是当他们八岁时,用when引导时间状语从句。故填when。
33.句意:他们经常在周末做家务。on/at weekends“在周末”。故填on/at。
34.句意:小孩子只做简单的家务。根据“only do...”可知主语用名词复数kids“孩子”。故填kids。
35.句意:他们经常帮忙洗碗、扫地,或者喂家里的猫或狗。feed“喂养”,or连接的动词形式一致,此处用动词原形。故填feed。
36.句意:当他们长大后,孩子们想买越来越多的东西。根据“want to buy more and more things”可知是长大点,故此处用比较级形式older“更大”。故填older。
37.句意:他们想要比糖果更贵的东西。所以他们必须更加努力!根据“than”可知此处用比较级。故填more。
38.句意:他们经常帮助父母洗车、割草或做饭。wash“洗”,help sb. (to) do sth.“帮助某人做某事”。故填(to) wash。
39.句意:他们可以学习如何做饭。根据“learn...to cook”可知是学习如何做饭,疑问词用how。故填how。
40.句意:他们的父母一开始会帮助他们。作help的宾语用代词宾格them。故填them。
41.C 42.A 43.A 44.B 45.C 46.D 47.B 48.B 49.A 50.D
【导语】本文主要讲述的是作者的妹妹的具体情况。她在一家广告公司工作,她的工作是创作广告。她工作努力且为人诚实,同事们都很信任她。
41.句意:她在一家广告公司上班。
iron铁器;computer电脑;advertising广告;trading贸易。根据“Before she designs an ad”可知,下文讲述的是广告。故选C。
42.句意:她的工作是为其他公司制作广告。
create创建,制作;buy买;sell卖;keep保持。根据“Before she designs an ad”可知,她是设计广告的,应该制作广告。故选A。
43.句意:在她设计广告之前,她会收集公司提供的产品信息。
product产品;machine机器;medicine医药;furniture家具。根据“If the product sells better, the ad will be used all over the country,”可知,她收集关于产品的信息。故选A。
44.句意:在她设计广告之前,她会收集公司提供的产品信息。
asks问;offers提供;buys买;sells卖。结合常识及所给词可知,她收集的信息是公司提供的。故选B。
45.句意:接下来,她用图片和文字设计广告。
blowing吹;tying系;using使用;shaking摇晃。根据“designs the ad by”可知,后文接的应是设计广告的方式,通过使用图片和文字。故选C。
46.句意:当广告完成后,她把它展示给公司。
yet还(用于否定疑问句);still仍然(用于肯定句);never绝不;already已经。根据“she shows it to the company”可知,广告已经完成。故选D。
47.句意:如果该公司同意,该广告将在该国一小部分地区试行,看看该广告是否能使产品卖得更好。
good好的(形容词);better更好;best最好;well好(副词)。根据“If the product sells better”可知是想看看产品是否会因为广告卖得更好。故选B。
48.句意:如果产品卖的好,广告就会在全国推广,我妹妹就成功了。
fails失败;succeeds成功;starts开始;stops停止。根据“If the product sells better, the ad will be used all over the country,”可知,产品被在全国使用,这就代表成功了。故选B。
49.句意:否则她会做出一些改变让它脱颖而出。
stand out脱颖而出;come out出版;work out算出;sell out卖光。根据“Or she will make some changes”可知,她做改变的目的是变得更好,应是让广告脱颖而出。故选A。
50.句意:我的妹妹总是努力工作,她很诚实。
boring无聊的;interesting有趣的;crazy痴迷的;honest诚实。根据后文“So all of her workmates trust her.”可知,她的同事信任她,说明她很诚实。故选D。
51.A 52.B 53.C 54.B 55.A
【导语】本文主要讲述了在美国,女人们喜欢在周六去购物中心购物,及她们通常会购买的物品。
51.细节理解题。根据“In America, women do most of the shopping”可知,在美国,女人们即是妈妈们最经常购物。故选A。
52.细节理解题。根据“The best day of the week for shoppers is Saturday.”可知,她们喜欢在周六购物。故选B。
53.细节理解题。根据“Men don’t enjoy spending their time in the shops.”可知,男人们觉得购物太花费时间了,所以他们不喜欢购物。故选C。
54.词义猜测题。根据“The bedroom furniture has beds and mirrors(镜子).”可知,床与镜子属于家具,故划线单词表示“家具”。故选B。
55.细节理解题。根据“A mall is a group of many shops where you can buy clothes, furniture and everything for every room of the house.”可知,购物中心是指有着很多商店,你能够买到一切的地方。故选A。
56.B 57.A 58.D 59.C 60.B
【导语】本文主要讲述的是做生意从门店,到互联网,再到电子商务的发展历程。
56.细节理解题。根据“In the mid 1990’s, people started doing business on the Internet.”可知,人们在20世纪中期开始在网上做生意。故选B。
57.细节理解题。根据“Their profits were not very high, and there was a lot of competition.”可知,竞争很大。故选A。
58.细节理解题。根据“First, many customers know and trust their names.”可知,顾客信任他们。故选D。
59.词句猜测题。根据上文的“Why are brick and click companies, like Barnes and Noble, Toys RUs, and Walmart so successful ”可知,打赢这场战争,就是生意获得成功。故选C。
60.推理判断题。根据“Traditional companies didn’t want to lose any business. Quickly, they created their own websites and began selling things over the Net. These are the so-called ‘brick and click’ companies. Many stores are made of brick, and you click on your mouse to buy things with your computer. ”可知,有实体店也可以用电脑点击买东西。可推知是B。故选B。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源预览