Unit 7 The Natural World Integration(I )同步训练(含答案解析)2025-2026学年度译林版英语八年级上册

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 7 The Natural World Integration(I )同步训练(含答案解析)2025-2026学年度译林版英语八年级上册

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
2025-2026学年度译林版英语八年级上册
Unit 7 The Natural World Integration(I )同步训练
一、根据句意及汉语或音标提示,写出各单词 的正确形式,每空一词
1. [2025甘肃平凉 一模]Jack's father was so sleepy after working for 14 hours in the (项目) .
2.[2025 江苏无锡一模]Compared with traditional cars,electric cars are more
(环保的).
3.—Can we have some coffee, (女士) —Of course.Help yourselves!
4. [2025江苏泰州期中]The bat is inactive in the /'deitaim/.They always come out at night.
5. [2025江苏苏州期中]He took out the picture of the balloons and stuck it on the _______/'k v (r)/.
二、请根据句子意思,用括号中所给单词的适 当形式填空
6. [2025广东深圳调研]If you have a (balance)diet,you will stay healthy.
7.My sister is good at Maths.She can work out the problems__________(easy).
8.The boy loves elephants very much so he doesn't want people________(kill)them for their ivory.
9 . [2025浙江宁波调研]They will all take part in (environment)protection.
10. [2025江苏常州期中]If you keep (try),you'll do better in this subject.
三、单项选择
( )11.[2025 江苏镇江期末]Nowadays the government is building more nature reserves to protect animals.
A.rare B.common C.usual D.huge
( )12.—The environment in our city is becoming better and better.—That's right.Because the government has done a lot to the environmental problem.
A.solve B.plan C.answer D.support
( )13.The strange sounds coming from the old house a feeling of mystery and make the children a little scared.
A.cancel B.create C.control D.complete
( )14.[2025 江苏淮安期中]We should read often.We can get more
through reading.
A.instruments B.tradition C.knowledge D.adventures
( )15.It's kind of you so much useful information me.
A.to provide;for B.providing;for
C.to provide;with D.providing;with
四、根据所给中文意思,用英语完成下列各句
16. 我们决定在周六的下午去帮助清洁工打扫人 民公园。
We decide to help the cleaners the People's Park on Saturday afternoon.
17. 对人们来说,熬夜是不健康的。这可能会引 起记忆力下降。
It's unhealthy for people to stay up.It may losing their memory.
政府正在建造自然公园,也在制订其他计划。
The government is nature parks and developing other plans.
19. [2025陕西一模]为了取得更好的成绩,我们应该认真对待作业。
get better grades,we should take our homework seriously.
20. 请确保你去旅行前一切准备就绪。
Please everything is ready before you go on a trip.
阅读还原
答 案 1 — 5
[2025江苏镇江期中]We throw away rubbish almost every day.Do you know where it goes 1 There are five large rubbish patches(垃圾带)in the sea.The largest one is the Great Pacific Rubbish Patch.Scientists are saying that it is getting even bigger than before.It is in the Pacific Ocean between Califormia and Hawaii.It is quite large.It has an area of about 1.4 million square kilometres. 2
Most of the rubbish is plastic (塑料) , including bottles,bags and fishing nets.There are about 79,000 tons (吨)of plastic in the sea.That's about 250 pieces of plastic for every person on earth. 3 This plastic can harm sea animals and pollute the water. 4 But the most important thing is to stop rubbish from going into the sea in the first place.
Where is sea rubbish from People throw rubbish directly(直接地)into the sea.Wind can also blow rubbish into the sea. 5 Then,the rivers carry the rubbish to the sea.
六、阅读表达
[2025 江苏南通期中] Recently,a father called Daming and his son Dongshun's photos became hot all over China.In the photos,while they are working on the boat on Dongting Lake,lots of fish are jumping into the fish bin(鱼舱) .
Dongting Lake is the second freshwater lake in China,and it's home to more than 100 kinds of fishes.But in the past,people threw litter and factories put waste water into the lake.Even worse, a large number of fish were caught by fishermen. Because of pollution and overfishing(过度捕捞), the Yangtze River was in great danger.For example, the Chinese paddlefish have disappeared.Daming used to make a living by fishing near Dongting Lake.However,life was gradually becoming difficult for Daming and other fishermen.The more times they went to fish,the fewer fish they could get.
In January 2020,the government called for a 10-year fishing ban (禁渔令) , covering 332 conservation areas (保护区)in the Yangtze River.
Dongshun has worked with his father as a lake ranger (巡湖员)for years.This job helps him understand how important it is to protect Dongting Lake.“I think this job is meaningful,"he said.“As the wind is blowing gently,fish are swimming happily. What a beautiful scene!The fishing ban will lead Dongting Lake to a better future."
Why was the Yangtze River in great danger in the past according to the passage
___________________________________________________________________
7.How did Daming use to make a living
________________________________________________________________
8.What did the government call for in January 2020
_________________________________________________________________
9.What is Dongshun's job now
__________________________________________________________________
10.What do you think of Dongting Lake's future (自拟一句话作答)
__________________________________________________________________
答案:
一、1.project 2.environment-friendly 3.madam 4.daytime 5.cover
二、6.balanced 句意为:如果你有一个均衡的饮 食,你就会保持健康。balanced diet 意为“均 衡的饮食”,符合语境。故填balanced。
7.easily 句意为:我姐姐擅长数学。她可以毫 不费力地解出这些题。 easy是形容词,此处 应用其副词形式 easily 修饰动词短语work out。故填easily。
8.to kill 固定短语want sb to do sth表示“希望 某人做某事”,故填to kill。
9.environmental 句意为:他们都将参加环境 保护。protection是名词,所以此处应用形容 词修饰名词。故填environmental。
10.trying 句意为:如果你继续努力,你在这门 学科上会做得更好。keep doing sth 表示“继 续做某事”,故填trying。
三、
快速对答案 11-15 A A B C A
11.A 句意为:如今,政府正在建设更多的自然 保 护 区 来 保 护 珍 稀 动 物 。 根 据 the govemment is building more nature reserves 可 知,此处应指“珍稀动物”,故选A 项。
12.A 句意为: ——我们城市的环境越来越 好。——没错。因为政府为解决环境问题 已经做了很多。根据The environment in our city is becoming better and better 可知,此处 表示解决环境问题,故选A 项。
13.B 句意为:从老房子里传来的奇怪声音营造出一种神秘的感觉,让孩子们有点害怕。
根据语境和备选词可知,此处是指营造出一
种神秘的感觉,故选B 项 。
14.C 句意为:我们应该经常阅读。通过阅读 我们可以获得更多的知识。根据句意可知, 此处表示“知识”,故选 C 项 。
15.A 句意为:你为我提供了这么多有用的信 息,真是太好了。"It's+ 形容词+of sb to do sth”表示“某人做某事是……的”,provide sth for sb 表示“为某人提供某物”,故选A 项。
四、16.clean up 17. lead to 18.setting up/building
In order to/To 20.make sure
五、
快速对答案 1-5 D F B G A
1.D 根据“We throw away rubbish almost every day.Do you know where it goes "可知,这里介绍垃圾的去处,选项 D(大部分都进入大海) 符合语境。故选D 项 。
2.F 根据“It has an area of about 1.4 million square kilometres.” 可知,这里与该垃圾带的 面积有关,选项F(那比北京大将近一百倍。) 符合语境。故选F 项。
3.B 根据“That's about 250 pieces of plastic for every person on earth.”可知,选项 B(其中有 一件是来自你吗 )符合语境。故选B 项 。
4.G 根据“This plastic can harm sea animals and pollute the water.” 和 “But the most important thing is to stop rubbish from going into the sea in the first place.”可知,选项 G(科学家们正在尝试不同的方法来清理海洋中的垃圾。)符合语境。故选 G 项。
5.A 根据“Where is sea rubbish from ”可知,此处介绍海洋垃圾的来源,结合后一句“Then, the rivers carry the rubbish to the sea.”可知,选项 A (雨水能把垃圾冲进河里。)符合语境。 故选A 项 。
六、6. Because of pollution and overfishing. 根据“Because of pollution and overfishing,the Yangtze River was in great danger.”可知,是因 为污染和过度捕捞。
7. By fishing near Dongting Lake. 根据 "Daming used to make a living by fishing near Dongting Lake."可知答案。
8. A 10-year fishing ban. 根据“In January 2020,the govemment called for a 10-year fishing ban.”可知,在2020年1月,政府号召 实施一个十年的禁渔令。
9. A lake ranger. 根据“Dongshun has worked with his father as a lake ranger for years.”可知答案。
10.It is hopeful. 本题答案不唯一,言之有理且无误即可。

展开更多......

收起↑

资源预览