资源简介 / 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科2025-2026学年八年级英语上册单元复习考点培优人教版(2024)Unit 1 Happy Holiday专题07 补全对话学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________根据下面对话中的情境,在每个空白处填入一个适当的语句,使对话恢复完整。(After school, Rose is cleaning the classroom.)Ann: Hi, Rose. Let’s go home together.Rose: I’d love to, but I have to finish the cleaning first. 1 Ann: Sure. Why Rose: I am sweeping the floor and I need to clean the desks with water.Ann: 2 Rose: No, I don’t. I think sweeping the floor is boring, but I have to do it. 3 Ann: I don’t like sweeping the floor either, but I like to tidy my room at home.Rose: Really What other chores do you like Ann: 4 .Rose: Do you like doing the dishes Ann: 5 . I think it’s relaxing.Rose: I agree. I often help my mother do the dishes.根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。A: Hi, Tina! 6B: I went to Thailand with my parents during the summer holiday.A: Sounds exciting. Did you visit Thailand before B: 7 I went there last year. But it is the first time for my parents.A: I see. 8B: My dad felt a little nervous ( 紧张的 ) while my mum was so happy.A: Which part of the trip did you enjoy the most B: I really enjoyed the beautiful beach with my parents.A: It must be relaxing. 9B: We stayed there for about two weeks.A: What did you do there B: We had many delicious foods and tried paragliding. 10 I can show the photos to you tomorrow.A: Great. Thank you.请阅读下面对话,根据对话内容从下面的七个选项中选择五个填入空白处,使对话通顺、合理、意思完整。一空一句。Rose: Ann, could you please get me some water Ann: Sure. What are you doing now Rose: 11Ann: Do you like it Rose: 12 It’s too boring, but I have to do it. How about you Ann: I hate sweeping the floor, too, but I like other chores.Rose: Really 13Ann: I like to make the bed and water the flowers.Rose: 14Ann: Yes. I think it’s relaxing. And you Rose: I agree. 15A.I often help my mother do the dishes.B.Do you like doing the dishes C.What do you want to do D.No, not really.E.I’m sweeping the floor.F.It’s very boring.G.What chores do you like A: Judy, May Day is coming. Do you have any plans B: Not really! Maybe I will just stay at home and do homework 16A: Me, too. But I guess I will also help out with some chores.B: 17A: Well, I don’t think so. I think we should also do our part in doing chores.B: 18A: Because we teenagers also need to learn some life skills.B: But I already have much stress from school. 19A: Doing chores can also be a way for you to relax. What’s more, it is part of labour Education (劳动教育), so you have to do it 20B: OK, I’1l have a try.A.How about you B.Why do you think so C.You can start by doing the dishes.D.I just want to have a rest at home.E.I think it is the parents’ job to do chores.阅读以下内容,从其后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,有两项是多余的。A: Do you know we will have Labour Education (劳动教育) in middle schools in China B: Of course, I know. 21A: What do you think of it B: It’s important for children to have Labour Education. 22 And they seldom teach us how to do housework and other life skills.A: That’s true. 23 Some of my classmates even don’t know how to wash their clothes or clean their rooms.B: That’s too bad. 24A: Sounds great! What kinds of clubs will there be B: Such as the Cooking Club and the Gardening Club.A: Wow! I can’t wait to join them. 25B: Yeah, I am looking forward to them too.A.So Labour Education is not useful to everyone.B.Life skills are more important than grades (成绩).C.We often hear about it on TV these days.D.But our parents only care about our grades.E.There will be many interesting lessons in our school.F.Luckily, our school is going to have some clubs for Labour Education.G.I am sure we can learn some new life skills in the clubs.根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。A: Hello, Helen. How was your vacation B: 26A: Where did you go B: I went to the Caribbean.A: 27B: I went there with my family.A: 28B: We enjoyed swimming in the sea. In the evenings, we went out for dinner.A: That sounds good. 29B: It was so hot and the sand was so soft.A: How long did you stay there B: 30A: Wow! You had a really good time.A.Who did you go there with B.What was the beach like C.It was great.D.We went there two weeks ago.E.We stayed there for two weeks.F.What did you do there 根据下面的对话情景,在空白处填入一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。A: Hello, Daisy. 31 B: Last weekend I looked after my brother, swept the floor, cooked and did the dishes.A: Wow. You’re so great. 32 B: My parents went to Beijing. My aunt was ill and they went to visit her. 33 A: Yes. I helped my parents do some chores, too.B: What chores do you usually do A: I usually wash clothes and make the bed. 34 B: It’s tiring and boring, but I think we should help our parents do chores often.A: 35 . We should understand how difficult it is to be a good parent.请阅读下面对话,根据对话内容从文后的七个选项中选择五个填入空白处,使对话通顺、合理,意思完整。一空一句。(Jim is asking Lucy about her vacation. Jack=J, Lucy=L)J: Hi, Lucy! Where did you go on vacation L: 36J: Oh, really Who did you go there with L: 37J: Did you go to Lushan Mountain L: Yes, I did. 38J: Did you buy anything special L: Of course! I bought something for my father.J: Really What is it L: 39J: Did you have a good time there L: Yes. 40J: So happy to hear that.A.Why not go there with your parents B.The mountain is so great.C.I went there with my mother.D.I bought him some tea made in Jiangxi.E.Do you often go there F.We were very happy those days.G.I went to Jiangxi, China.根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。A: Hi, Jack. 41 B: It was pretty quiet. I stayed at home during the winter holiday.A: Really Didn’t you go out and do anything fun B: Well, I did go skiing with my family once. 42 A: I went to Shanghai.B: That sounds exciting! 43 A: I visited Disneyland and the Huangpu Bridge. I also took a lot of cool photos.B: May I have a look at your photos A: 44 . I’ll bring them to school tomorrow and then you can have a look.B: Thanks, Lily. 45 .阅读下面对话,从短文后A至F六个选项中选出五个可以填入空白处的最佳选项。A: Millie, have you heard of the hot video about Labor (劳动) Education in a kindergarten in Xuzhou B: Yes. 46A: What do you think about it B: 47 But our parents only care about our grades and seldom teach us how to do housework and other life skills.A: That’s true. 48 Can you believe that some of my classmates don’t know how to wash their clothes or clean their rooms B: That’s too bad. 49A: It sounds great! What kinds of clubs will there be B: 50A: Wow! I can’t wait to join them. I’m sure we can learn some new life skills in the clubs.B: Yeah, I’m looking forward to it, too!A.I often hear about it on the news these days.B.You can join the Swimming Club and the Dancing Club.C.But those life skills are much more important than grades.D.I believe it’s important for children to have Labor Education.E.There will be the Cooking Club, the Gardening Club and so on.F.Luckily, our school is going to set up some clubs for Labor Education.根据所给对话从A至F中选择最佳回应。每个选项只能用一次。A: What were you doing last night, Sally I called at seven and you didn’t pick up.B: 51 I lost myself in a story. Why did you call me A: 52 So I called Jenny next, and she helped me. By the way, what were you reading B: A traditional Chinese story called The River Snail Maiden (田螺姑娘) .A: I have heard of this story, too. What’s it about B: It’s about a girl who fell in love with a man and helped him do chores secretly every day. Then the man found the kind girl and married her.A: 53 From the story, I learned that helping out with chores is a good way to show love for others. So I decided to help out around the house.B: But housework is a waste of our time.A: 54 Doing chores helps to develop kids’ independence. What’s more, everyone should do their part in keeping the house clean and tidy.B:Hmm ... what can you do to help A: 55B: Sounds great! I’ll learn from you.A.I needed help with my homework.B.I’m in the kitchen helping my mom.C.I can walk the dog and do the dishes after dinner.D.Oh, I was reading at that time.E.What a fantastic story!F.I don’t think so.根据对话内容,从下面选出恰当的句子补全对话,有一个选项是多余的。A: Does your son share everyday chores B: 56 How about your daughter A: Well, she did little housework except for her homework. 57B: Probably we should change our mind. It’s important to develop kids’ hardworking spirit and form (形成) good working habits through both school and family education.A: Sounds right. 58B: 59A: I agree. 60 .B: Sure, the more skills they have, the more problems they can deal with.A.After all, they will leave parents and face the challenges in life.B.78% students don’t help with everyday chores.C.But what should we do D.Well, schools can give students some real-world work experience, while parents can help kids learn to do chores at home.E.Not really.F.We expect she can spend all her spare time on school work.根据对话内容,从选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。Mom: Emily, could you please clean your room today Emily: 61 Because I have a lot of homework.Mom: Okay. Just remember, your room needs a good cleaning.Emily: I know, Mom. 62 Mom: I understand, but could you also clean the table and chairs Emily: 63 I also plan to organize my desk and shelves.Mom: 64 Emily: Yes, I won’t forget to do that. And after cleaning, will you check my room after I’m done Mom: Sure, I’ll do that. 65Emily: Thanks, Mom! That would be awesome (非常棒的).A.Make sure you don't forget to sweep the floor.B.School keeps me really busy.C.If you do a good job, we can go out for a treat.D.I will do that.E.I’ll need your help in the kitchen, too.F.Can I do it later G.Are you going to tidy up the living room as well 根据对话内容,从选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。A: Hi, Rita! The weather will be fine this Saturday. 66B: I’m afraid I can’t, although I love going camping.A: 67B: Because I have a lot of chores to do this weekend.A: 68B: I need to clean my room, help my dad wash the car and look after my little sister.A: You’re very busy. 69 I think it’s boring. What about you B: I don’t mind it. And I think everyone should share the chores in the family.A: Maybe you’re right. I need to help my parents more. 70B: OK. Thank you for inviting me.A.Why can’t you go with us B.And maybe we can go camping together next time.C.I hope I can do everything.D.I hate doing chores.E.Would you like to go camping with us F.What do you need to do G.Doing chores is good for you.根据对话内容在方框中选择恰当的句子将对话内容补充完整(其中有两项为多余项)。A: Amy, could you help me get some water B: Sure. 71A: I’m washing my clothes.B: Oh, you have so many dirty clothes. 72A: No, I don’t. I think it’s tiring. What about you B: I hate washing clothes, too. 73A: What chores do you like B: I like to do the dishes and make the bed. 74A: Do you like sweeping the floor B: Yes. 75A: You are a good girl.A.I hate it.B.But I like other chores.C.What are you doing now D.They are interesting for me.E.How often do you do chores F.Do you like washing clothes G.I often help my mother sweep the floor.从方框中选择合适的句子完成对话。其中有两项是多余的。A: Tim, what do you think of doing chores B: Well, I hate to do chores. 76A: I like some of chores.B: 77A: I like sweeping the floor and walking the dog.B: 78A: I like seeing the clean floor, because it makes me feel comfortable. 79B: How often do you do the chores A: I sweep the floor three times a week and walk the dog twice a day. 80B: Well, I make my bed every day after getting up.A: Not bad.A.Why B.What about you C.What do you like D.Don’t you ever do any chores E.My mother asks me to do the dishes.F.And I can relax myself while walking the dog.G.Do you like chores 情景交际A: I’d like to help cook dinner.B: Really You’re joking.A: No. 81B: I’d like that. All right. Put on this apron (围裙) first.A: OK... Now how can I help B: Hmm, let me see... Boil some water and then whisk (搅拌) two eggs.A: Easy. I can do that with my eyes closed. (after a while) I finish it.B: Not bad. OK. Now take some meat and potatoes from the fridge.A: 82B: Three. And bring four peppers.A: OK. 83B: Now wash them, and then dice the potatoes and peppers. At last slice the meat.A: Where’s the peeler B: It’s on the table.A: What Oh! I cut my finger.B: Let me take a look at that... I can’t stop the bleeding. 84A: I guess cooking is not as easy as I thought.A.How many potatoes do you need B.We need to go to the hospital.C.Here they are.D.I’d like to do something special for you on your birthday.请根据对话内容,从所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余项。A: Tony, do you like to help your parents with housework B: No, Judy, 85 It’s a waste of time.A: Oh But I think teenagers should share housework.B: Why do you think so A: 86 Since you’re a part of the family, it’s your own duty to clean your room, make your bed, wash and fold your clothes…B: And what else A: Well, and 87 The earlier we do, the better it’s for our future. So, when we live by ourselves some day, we’ll be able to live a happy life.B: Wow, so it is! I agree with you. 88A: I do many things, like cleaning up rooms, cooking meals, washing clothes, planting flowers and so on…B: You are great! 89A.I hate doing chores.B.I have no idea how to do it.C.Um, what chores do you often do D.How often do you clean your room E.I have to learn from you from now on.F.I believe that doing chores helps in to build good habits.G.I think it’s fair to do what you can do when you get older./ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科21世纪教育网(www.21cnjy.com)21世纪教育网(www.21cnjy.com)参考答案及试题解析1.Can you wait for me 2.Do you like cleaning the classroom 3.How about you 4.I like watering the plants 5.Yes, I do【导语】本文主要讲述了放学后Rose在打扫教室时与Ann的对话,内容涉及打扫教室、家务喜好等。1.根据“I’d love to, but I have to finish the cleaning first.”可推知Rose希望Ann等她,故填Can you wait for me。2.根据“I think sweeping the floor is boring, but I have to do it.”可推知Ann在询问Rose是否喜欢打扫教室,故填Do you like cleaning the classroom。3.根据“I don’t like sweeping the floor either, but I like to tidy my room at home.”可推知Rose在询问Ann的看法。故填How about you。4.根据“What other chores do you like ”可推知Ann回答自己喜欢做的家务。故填I like watering the plants。5.根据“I think it’s relaxing.”可推知Ann喜欢洗碗。故填Yes, I do。6.Where did you go during the summer holiday 7.Yes, I did. 8.How did your parents feel during the trip 9.How long did you stay there 10.We also took many photos there.【导语】这是一段关于蒂娜暑假泰国之旅的对话。6.根据“I went to Thailand with my parents during the summer holiday.”可知,此处询问蒂娜暑假的活动或去向。 故填Where did you go during the summer holiday 7.根据“Did you visit Thailand before ”和蒂娜的回答“But it is the first time for my parents.”可知,蒂娜应该回答自己是否去过泰国,且是一般过去时的肯定回答,与后文“但这是父母第一次去”相呼应。故填Yes, I did.8.根据“My dad felt a little nervous while my mum was so happy.”可知,此处问了父母对去泰国旅行的看法。故填How did your parents feel during the trip 9.根据“We stayed there for about two weeks.”可知,蒂娜回答会停留大概两星期,所以,此处A的问题应是询问在那里待了多久。故填How long did you stay there 10.根据“I can show the photos to you tomorrow.”可知,此处应是照了照片,为下文展示照片做铺垫。故填We also took many photos there.11.E 12.D 13.G 14.B 15.A【导语】本文是一段谈论对做家务的看法的对话。11.根据“What are you doing now ”可知,Rose需回答当前动作,选项E“我在扫地。”符合语境。故选E。12.根据“Do you like it ”可知,Ann问Rose是否喜欢扫地,后文提到“It’s too boring”表明否定,选项D“不,不太喜欢。”符合语境。故选D。13.根据“I like to make the bed and water the flowers.”可知,此处需询问具体喜欢的家务,选项G“你喜欢做什么家务?”符合语境。故选G。14.根据“Yes. I think it’s relaxing.”可知,设空处应该为一般疑问句,且是问的喜欢某种家务吗,选项B“你喜欢洗碗吗?”符合语境。故选B。15.根据“I think it’s relaxing. And you ”以及“I agree.”可知,Rose同意洗碗很放松,并补充自己的行为,选项A“我经常帮妈妈洗碗。”符合语境。故选A。16.A 17.E 18.B 19.D 20.C【导语】本文讲述了A和B讨论五一劳动节假期计划,主要围绕是否应该做家务展开对话。16.根据“A: Me, too.”可知A回答了自己的计划,前文应是B询问A的计划,选项A“你呢?”符合语境,故选A。17.根据“A: Well, I don’t think so. I think we should also do our part in doing chores.”可知A不同意B的观点,前文B应表达了一种对做家务的看法,选项E“我认为做家务是父母的事。”符合语境,故选E。18.根据“A: Because we teenagers also need to learn some life skills.”可知A在阐述原因,前文B应是询问原因,选项B“你为什么这么认为?”符合语境,故选B。19.根据“B: But I already have much stress from school.”可知B强调自己压力大,接下来应是表达自己想做的事,选项D“我只想在家休息。”符合语境,故选D。20.根据“A: Doing chores can also be a way for you to relax. What’s more, it is part of labour Education (劳动教育), so you have to do it”可知A在鼓励B做家务,接下来应是给出建议,选项C“你可以从洗碗开始。”符合语境,故选C。21.C 22.D 23.B 24.F 25.G【导语】本文主要讨论了中国中学引入劳动教育的重要性及学生对相关活动的期待。21.根据“Of course, I know.”可知B在回应A关于劳动教育的提问,故空处需补充对劳动教育的进一步说明,选项C“我们最近经常在电视上听到相关消息。”符合语境,故选C。22.根据“And they seldom teach us how to do housework…”可知前文应提及家长对成绩的过度关注,选项D“但父母只关心我们的成绩。”符合语境,故选D。23.根据“Some of my classmates even don’t know how to wash…”可知空处需承接劳动教育的必要性,选项B“生活技能比成绩更重要。”符合语境,故选B。24.根据“Sounds great! What kinds of clubs…”可知B提到了学校将开展的活动,选项F“幸运的是,我们学校会开设劳动教育俱乐部。”符合语境,故选F。25.根据“I can’t wait to join them.”可知空处表达对俱乐部活动的期待,选项G“我相信能在俱乐部学到新生活技能。”符合语境,故选G。26.C 27.A 28.F 29.B 30.E【导语】本文讲述了A和B之间关于B的假期的对话。26.根据“How was your vacation ”可知,应回答自己的假期怎么样,选项C“太棒了。”符合语境,故选C。27.根据“I went there with my family.”可知,问对方和谁一起去的。选项A“你和谁一起去的?”符合语境,故选A。28.根据“We enjoyed swimming in the sea. In the evenings, we went out for dinner.”可知,问对方做了什么。选项F“你在那里做了什么?”符合语境,故选F。29.根据“It was so hot and the sand was so soft.”可知,问的是和沙滩有关。选项B“海滩怎么样?”符合语境,故选B。30.根据“How long did you stay there ”可知,应回答自己待了多长时间。选项E“我们在那里待了两个星期。”符合语境,故选E。31.What did you do last weekend 32.Where did your parents go 33.Did you do any chores last weekend 34.What do you think of doing chores 35.I think so/You’re right/I agree with you【导语】本文主要讲述了A和B之间的对话,内容涉及上周末的活动以及做家务的感受。31.根据“Last weekend I looked after my brother, swept the floor, cooked and did the dishes.”可知,此空询问B上周末做了什么,故填What did you do last weekend。32.根据“My parents went to Beijing. My aunt was ill and they went to visit her.”可知,此空询问B父母去哪里了,故填Where did your parents go。33.根据“Yes. I helped my parents do some chores, too.”可知,此空询问A上周末是否做了家务,故填Did you do any chores last weekend。34.根据“It’s tiring and boring, but I think we should help our parents do chores often.”可知,此空询问B对做家务的感受,故填What do you think of doing chores。35.根据“We should understand how difficult it is to be a good parent.”可知,A同意B的观点,故填I think so/You’re right/I agree with you。36.G 37.C 38.B 39.D 40.F【导语】本文是吉姆问露西假期过的如何的情况。36.根据“Where did you go on vacation ”可知,此处应该是回答具体去了哪里,选项G“我去了中国的江西。”符合,故选G。37.根据“Who did you go there with ”可知,此处是回答和某人一起去的,选项C“我和妈妈一起去的。”符合,故选C。38.根据“Did you go to Lushan Mountain ”可知,此处是介绍有关庐山的情况,选项B“这座山是如此之大。”符合,故选B。39.根据“I bought something for my father.”以及“What is it ”可知,此处是回答具体给爸爸买的东西,选项D“我给他买了一些江西产的茶。”符合,故选D。40.根据“Did you have a good time there ”以及“Yes.”可知,此处应是回答玩得很开心,选项F“那些日子我们过得很开心。”符合,故选F。41.How was your holiday 42.What about you 43.What did you do 44.Sure 45.See you【导语】本文是一段询问假期生活的对话。41.根据“It was pretty quiet. I stayed at home during the winter holiday.”可知,此处询问假期过得怎样。故填How was your holiday。42.根据“I went to Shanghai.”可知,此处询问了对方的假期。故填What about you。43.根据“I visited Disneyland and the Huangpu Bridge.”可知,此处问假期做了什么。故填What did you do。44.根据“May I have a look at your photos ”及“I’ll bring them to school tomorrow and then you can have a look.”可知,这里表示肯定。故填Sure。45.根据“Thanks, Lily.”以及设空处的位置可知,此处可以说再见,故填See you。46.A 47.D 48.C 49.F 50.E【导语】本文是一段关于学校开设劳动教育课的对话。46.根据“Millie, have you heard of the hot video about Labor (劳动) Education in a kindergarten in Xuzhou ”可知,此处在问是否知道要开设劳动教育课的消息,故应回答听说了。A选项“这些天我经常在新闻上听到这件事”符合语境,故选A。47. 根据“What do you think about it ”可知,此处是在问对劳动教育课的看法。D选项“我认为对孩子们进行劳动教育很重要。”符合语境,故选D。48.根据“But our parents only care about our grades and seldom teach us how to do housework and other life skills.”可知,此处表达了对分数比生活技能更重要想法的反驳。C选项“但这些生活技能比成绩重要得多。”符合语境,故选C。49.根据“It sounds great! What kinds of clubs will there be ”可知,此处在说学校决定开设有关劳动教育的俱乐部。F选项“幸运的是,我们学校将成立一些劳动教育俱乐部。”符合语境,故选F。50.根据“What kinds of clubs will there be ”可知,此处在问开设了哪些俱乐部。E选项“将会有烹饪俱乐部、园艺俱乐部等等。”符合语境,故选E。51.D 52.A 53.E 54.F 55.C【导语】本文是A、B之间的对话。他们起初在谈论中国传统故事“田螺姑娘”,然后又聊到了做家务的问题。51.根据上文“I called at seven and you didn’t pick up.”和下文“I lost myself in a story.”可知,空格处应表示自己那时正在看书。选项D“哦,那时我正在读书。”符合语境。故选D。52.根据上文“Why did you call me ”可知,空格处在说明打电话找对方的原因。选项A“我在作业方面需要帮助。”符合语境。故选A。53.根据下文“From the story, I learned that helping out with chores is a good way to show love for others. So I decided to help out around the house.”可知,空格处应是对该故事的评价。选项E“多么精彩的故事啊!”符合语境。故选E。54.根据上文“But housework is a waste of our time.”和下文“Doing chores helps to develop kids’ independence.”可知,空格处应表示不赞同对方的看法。选项F“我不这么认为。”符合语境。故选F。55.根据上文“Hmm ... what can you do to help ”可知,空格处应说明自己能做什么家务。选项C“晚饭后我可以遛狗和洗碗。”符合语境。故选C。56.E 57.F 58.C 59.D 60.A【导语】对话是关于两位家长就孩子们是否应该做家务的问题进行了交流。56.根据上文的提问“Does your son share everyday chores ”可知,此处是回答对方是否做家务。选项E“不完全是”与之匹配。故选E。57.根据前句回答“Well, she did little housework except for her homework.”女儿很少做家务可知,此处是在进一步向对方解释女儿做家务少的原因。选项F“我们希望她能把所有的业余时间都花在学习上”与之匹配。故选F。58.根据上文“Probably we should…both school and family education.”B提出需要通过学校和家庭的教育来养成孩子们的好习惯及A的肯定答复“Sounds right.”可知,此处应是提出关于做家务“具体应该怎样做”的问题。选项C“但是我们应该怎么做呢”与之匹配。故选C。59.根据上文B提出需要通过学校和家庭的教育来养成孩子们的好习惯可知,此处应是在具体阐述学校和家长方面应该怎样做。选项D“嗯,学校可以给学生一些现实世界的工作经验,而父母可以帮助孩子学会在家里做家务”与之匹配。故选D。60.根据前句回答“I agree.”及下文回复“Sure, the more skills they have, the more problems they can deal with..”孩子们学到的技能越多就能处理更多的问题可知,此处是在谈论孩子们今后会面临的问题。选项A“毕竟,他们将离开父母,面对生活中的挑战”与之匹配。故选A。61.F 62.B 63.D 64.G 65.C【导语】本文是一则母女的对话,主要围绕做家务展开。61.根据“Because I have a lot of homework.”可知,此句是说现在忙,不能打扫。F项“我能晚点再做吗”符合语境,故选F。62.根据“I understand”可知,此句还是与学校功课有关。B项“学校让我真的很忙”符合语境,故选B。63.根据“I also plan to organize my desk and shelves”可知,此句是说会去做上面提到的事情。D项“我会的”符合语境,故选D。64.根据“Yes, I won’t forget to do that”可知,此句应该是妈妈又布置了任务。G项“你打算把客厅也收拾一下吗”符合语境,故选G。65.根据“Thanks, Mom! That would be awesome”可知,此句应该是妈妈提供了奖励。C项“如果你做得好,我们可以出去吃饭”符合语境,故选C。66.E 67.A 68.F 69.D 70.B【导语】本文是一则关于做家务的对话。66.根据下文“I’m afraid I can’t, although I love going camping.”可知,回答无法去野营,推知此处应是询问要不要一起去野营,E选项“你想和我们一起去露营吗?”符合语境。故选E。67.根据下文“Because I have a lot of chores to do this weekend.”可知,此处询问不能一起去野营的原因;A选项“你为什么不能和我们一起去?”符合语境。故选A。68.根据下文“I need to clean my room, help my dad wash the car and look after my little sister.”可知,此处询问需要做什么;F选项“你需要做什么?”符合语境。故选F。69.根据下文“I think it’s boring.”可知,此处表示不喜欢做家务。D选项“我讨厌做家务。”符合语境。故选D。70.根据下文“OK. Thank you for inviting me.”可知,此处是说下次再去露营;B选项“也许下次我们可以一起去露营。”符合语境。故选B。71.C 72.F 73.B 74.D 75.G【导语】本文是两人围绕做家务展开的一则对话。71.根据“I’m washing my clothes.”可知,此处是问对方正在做什么,选项C“你现在在做什么?”符合语境。故选C。72.根据“No, I don’t.”可知,此处是以Do开头的一般疑问句,选项F“你喜欢洗衣服吗?”符合语境。故选F。73.根据“I hate washing clothes, too”可知,我讨厌洗衣服,但喜欢其它家务,选项B“但我喜欢做其它家务。”符合语境。故选B。74.根据“I like to do the dishes and make the bed.”可知,此处是介绍喜欢洗碗和整理床铺的原因,选项D“它们对我来说很有趣。”符合语境。故选D。75.根据“Do you like sweeping the floor ”及“Yes”可知,此处应是与扫地有关,选项G“我经常帮我妈妈扫地。”符合语境。故选G。76.B 77.C 78.A 79.F 80.D【导语】本文是AB两人谈论喜不喜欢做家务的对话。76.根据空前“Well, I hate to do chores”和下文“I like some of chores.”可知,空处是问对方的态度;选项B“你呢?”符合语境。故选B。77.根据下文“ I like sweeping the floor and walking the dog.”可知,空处是问对方喜欢做什么样的家务;选项C“你喜欢什么?”符合语境。故选C。78.根据下文“I like seeing the clean floor, because it makes me feel comfortable.”可知,空处是问原因;选项A“为什么?”符合语境。故选A。79.根据上文“I like sweeping the floor and walking the dog.”和空前“I like seeing the clean floor, because it makes me feel comfortable.”可知,空处是介绍遛狗的好处;选项F“我可以在遛狗的时候放松自己。”符合语境。故选F。80.根据下文“Well, I make my bed every day after getting up.”可知,空处是反问对方做家务的情况;选项D“你从来不做家务吗?”符合语境。故选D。81.D 82.A 83.C 84.B【导语】本文是A帮助做饭,伤到手指的一则对话。81.根据“Really You’re joking.”及“No”可知,此处应是介绍想要帮助做饭的原因,选项D“我想在你生日那天为你做点特别的事。”符合语境。故选D。82.根据“Three.”可知,此处是问数量,选项A“你需要几个土豆?”符合语境。故选A。83.根据“And bring four peppers.”可知,此处是指拿了四个辣椒,选项C“给你。”符合语境。故选C。84.根据“I can’t stop the bleeding.”可知,因为止不住血,所以应该去医院,选项B“我们需要去医院。”符合语境。故选B。85.A 86.G 87.F 88.C 89.E【导语】本文是一篇对话,对话中A和B谈论了做家务的事情。85.根据后文“It’s a waste of time.”可知,这里是否定回答,所以A选项“我讨厌做家务。”符合语境。故选A。86.根据后文“Since you’re a part of the family, it’s your own duty to clean your room, make your bed, wash and fold your clothes…”可知,这里说的是每一个家庭成员都有做家务的责任,所以G选项“我觉得当你长大的时候,做一些力所能及的事情才是公平的。”符合语境。故选G。87.根据后文“The earlier we do, the better it’s for our future.”可知,做家务对我们的未来有好处,所以选项F“我相信做家务有助于养成良好的习惯。”符合语境。故选F。88.根据后文“I do many things, like cleaning up rooms, cooking meals, washing clothes, planting flowers and so on…”可知,这里在询问做什么家务,所以选项C“嗯,你经常做什么家务?”符合语境。故选C。89.根据后文“You are great!”可知,这里在赞美对方,说明对方做得很好,值得学习,所以E选项“从现在开始我要向你学习。”符合语境。故选E。21世纪教育网(www.21cnjy.com)21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源预览