资源简介 Unit1 This is me单元话题阅读理解学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、阅读理解There is a popular (受欢迎的) club at Sunshine Middle School. It's the Cooking Club. Students call it the "fun club". More and more students spend their Tuesday afternoons at the club.Many parents don't think cooking skills are important. They don't let their children cook at home. In fact, the kitchen is a learning lab for students. Joining the Cooking Club is a good way for them to learn different skills and feel good.First, students can learn how to cook. When their parents are not at home, they can take care of themselves.Second, students can take their food home and share it with their family. They will have a sense of achievement.Third, the teachers in the club teach students not only how to cook but also the science behind the food they eat. They will learn a lot about how to eat healthily.Last, students can practise basic Maths skills like counting and measuring, they also learn social (社交的) skills by working together and making friends.1.What do students think of learning cooking, according to paragraph 1 A.It's interesting. B.It's hard.C.It's easy. D.It's unusual.2.What can't students do in the cooking club A.They can cook.B.They can take food home and share.C.They can learn how to eat healthily.D.They can have maths classes.3.What skill can students learn according to the last paragraph A.Shopping and cooking skills.B.Maths skills and social skills.C.How to eat healthily.D.How to take care of themselves.4.What is the passage(文章) mainly about A.A fun club. B.A new lab.C.A love of cooking. D.Science in the kitchen.5.Where can we probably(可能) read this passage A.In a sports magazine. B.In a storybook.C.In a travel book. D.In a school newspaper.阅读理解This is our classroom. It's a big and nice room. A teacher's desk is in the front of(在…的前面)the classroom. It's for the teachers. There is a bag, a pencil case and some flowers on it. There are some books in the bag. There are some pencils, a pen and an eraser in the pencil—box. And there's a ruler under it. There is a blackboard in front of the teacher's desk. It's on the front wall. There are 45 students in our class, 23 of us are girls. We like English very much. We work hard for the people. We are good students. And we all like our school.6.There's____in the front of the classroom.A.a teacher's desk B.a student's deskC.a pencil case D.a teacher7.How many boy students are there in our class A.Forty—five B.Twenty—threeC.Twenty—two D.Sorry, we don't know.8.There are____in the pencil case.A.an eraser and some pensB.some pencils,some pens and an eraserC.some pens, some erasersD.some pencils,a pen and an eraser9.We like____very much.A.English B.our English teacherC.Chinese D.our Chinese teacher10.The classroom is____.A.a new room B.a nice, clean roomC.A nice, big room D.a nice, small room阅读理解Welcome to Sunshine Middle School! Sunshine Middle School is a beautiful and modern(现代的) school. Our classrooms are big and clean. Our teachers are kind. I'm Mike, a student of Sunshine Middle School. We have many rules(规则) in our school. I think they are good for us. Let me tell you something about them.On weekdays, we have to wear our school uniforms(制服). I think it's good. Because we should think more about our lessons, not our clothes. We can't be late for every class. We have to listen to the teacher carefully in class. We must finish homework on time after class. We can't eat in the classroom. But we can drink milk and eat fruit(水果) after class. I think it's good for our body. Last, we can't take mobile phones(手机) to school.We can't play games on school nights. I don't like this rule. I know we must study hard, but we need to relax, too. I think many rules are good for us, we must follow the rules.11.What does Mike think of his school rules A.He thinks the rules are terrible.B.He thinks the rules are good for them.C.He thinks the rules are interesting.12.From the passage, we can know ____.A.the students can wear different(不同的) clothes at school.B.the students can't use mobile phones at home.C.the students can't play games on school nights.13.Mike can eat ____ in the classroom after class.A.coffee B.bananas C.ice-cream14.What does the underlined word "follow" mean in Chinese A.遵守 B.违反 C.制定15.What's the best title(标题) for the passage A.Our School RulesB.Our School UniformsC.Sunshine Middle School阅读短文,回答问题I live in a small town near Xing'an in Guilin. You can't see it on the map of China, because it is too small. The air here is fresh(清新的). There are not many tall buildings in our town. The tallest building is in our school. There are four hundred students and twenty-five teachers in our school. In the front of the school, there is a playground. I often play basketball with my classmates on it. There is a little garden behind our school. And we can grow (种植) beautiful flowers and plant trees there. Next to the garden, there is an orange orchard(果园). You can hear birds singing everywhere. There is a river not far from our school. In summer, we usually go swimming with our teachers in it. We study Chinese, English, math and other subjects at school. The teachers are very nice. We love our school.16.The writer lives ____.A.in a small town B.in the city of GuilinC.in a village D.in a tall building17.There is ____ in the front of our school.A.a river B.a tall buildingC.a playground D.a garden18.How many students are there in the school A.4025. B.425. C.245. D.400.19.The students often ____ in summer.A.play basketball B.plant treesC.grow flowers D.go swimming20.Which of the following is TRUE A.There are many tall buildings in the town.B.Behind the school there is a garden.C.There is a river in the school.D.People can hear students singing everywhere.Choose the best answer according to the passage you read.Dear Danny,My name is Tony. I am from England. I am twelve years old this year. I am tall,and I am good at playing football. I am in Grade Seven. There are thirty boys and twenty girls in my class. We are learning Chinese in our school. Our Chinese teacher is Mr. Wu. He is a little short,but he is very strong. He is very nice to us. I have some good friends in my class. Tom is a tall boy and has short black hair. He is good at playing football,too. Alice is short and she loves wearing red dresses. She is good at English. Shelly has long hair. She can speak Japanese and she likes swimming. We all study hard.What about your school and your friends Please write soon.Yours,Tony21.Where is Tony from A.America. B.England. C.China.22.Who is Mr. Wu A.He is Tony's English teacher.B.He is Tony's father.C.He is Tony's Chinese teacher.23.How many students are there in Tony's class A.50. B.30. C.20.24.Who likes swimming A.Tom. B.Alice. C.Shelly.25.Who writes this letter A.Tony. B.Tom. C.Shelly.阅读下面短文,从各题所给的三个选项A、B、C中,选出可以填入空白处的最佳选项。Hello, boys and girls! Do you like to make new friends at school Yes Here's some of my advice(建议).Don't be shy(害羞的)! Try to talk to all of your classmates. Smile and say, "Hello! What's your name " If you didn't hear the name clearly, try, "Sorry, can you repeat(重复) that for me, please " Then give your name and say, "Nice to meet you!" It's really as easy as that! It's important to get people's names right. If you get themwrong, they might feel sad!____ Ask about school, sport, music, and more! As you listen, think of more questions to ask. So when your classmate stops talking, you can jump in and ask another question! But remember, you have to be a good listener before you can ask good questions.Try to share! Tell your classmates something interesting about yourself. Then your new friends can get to know you too! Soon enough, you' ll be the best of friends!I hope you find my advice helpful! Now go make some new friends!26.What does the underlined word "them" refer to(指代) A.your classmates B.your new friends C.people's names27.Which of the following can be put in the ____ A.Talk a lot! B.Ask questions! C.Learn to listen!28.The passage is mainly about ____.A.how to make new friendsB.why people need friendsC.what friends should do根据短文内容选出最恰当的一项,填在题前括号内。(每题2分,共10分)"I don't like my school, and I want to go home!" Do you have that idea that A lot of children do. Now let's talk about it.If you don't like your school, the first thing is to know why. You may not like your teachers. You may not have many friends at school. You may have problems with your subject s or homeworkBut what can you do with it You can make some new friends. Going to school can be very interesting if you have many friends at school. You can make friends after school or when doing sports, then you can talk with them and do the same thing with them. You can also make school easy. If you don't like your teachers, you can talk with them. If you think your subjects are boring and difficult, you can ask others for help.School is not a prison (监狱). You can learn to make your school life easy and interesting.29.If you don't like your school, the first thing is to know ____.A.why B.when C.where30.According to the passage, one may not like school because of them EXCEPT (除了) ____.A.sports B.teachers C.subjects31.What is the main (主要的) idea of Paragraph (段) 3 A.What to do at school.B.What to do with your problems at school.C.How to make friends at school.32.How can you make your school life interesting according to the passage A.Finish your homeworkB.Have many classesC.Make many friends.33.The writer hopes the children ____ their school.A.enjoy B.don't like C.leave阅读短文,回答问题Dale: Good morning, Grace. Grace: Good morning, Dale.Dale: How are you Grace: Fine, thank you. And you Dale: I'm fine, too. Grace: Is that boy your friend Dale: Yes, that is my friend, Tony. He's from England. Grace: Hello, Tony. Nice to meet you.Tony: Hi, glad to meet you too. Grace: Are you a student here Tony: Yes, Miss Zhou is my teacher. Grace: Mr Zhu is my teacher.Tony: Good, we are in the same school(学校). Grace: Great, it's time to go now. Goodbye!Dale&Tony: Bye, Grace. See you tomorrow.34.The dialogue(对话)happens(发生)in the ____.A.morning B.afternoon C.evening D.night35.Are Dale and Tony in the same school A.Yes, they aren't. B.Yes, they are.C.No, they aren't. D.No, they are.36.Who is Grace's teacher A.Miss Zhou. B.Mr Zhu. C.Mrs Zhu. D.Ms Zhou.37.What does "glad" mean(意义)in the dialogue in Chinese(汉语) A.高兴的. B.奇怪的. C.意外的 D.伤心的38.Dale's friend is a ____.A.girl B.teacher C.boy D.worker阅读理解Hello!My name is Liu Ying and my English name is Cindy. My favorite subject is English. For some students,English is boring. For me,it's really interesting,because we can do some fun things in class.Look!The woman in the photo is our English teacher,Miss Green. She is twenty—five years old and she is from England. Her Chinese is very good,but in class she only speaks English with us.Why is her English class so interesting Before class,she reads(朗读)a short story(故事) to us. It is relaxing. Miss Green likes using picture cards to help us to learn English. We can play games in class,too. And is my favorite in her class. We play the role in the book to learn English. It's great fun!We have five English classes a week,three in the morning and two in the afternoon. We're happy to see Miss Green every school day.39.What does Cindy think of English ____A.It's difficult. B.It's interesting.C.It's useful. D.It's boring.40.What does Miss Green like doing before class ____A.Playing a game. B.Using picture cards.C.Reading a story. D.Eating food.阅读理解Jimmy is twelve.He is American.He lives in Honolulu,Hawaii.His parents came to Hawaii from China fourteen years ago.Jimmy was born in Hawaii.He gets to school by bus.In the afternoon he always plays soccer.He is in the boys' team at his school.Jimmy dreams of playing in the American national team one day.His most precious thing is a football with the signature of a famous American player.41.Where is Jimmy from A.UK B.America C.China42.How does he go to school A.By bus B.By bike C.On foot43.Which team is he in A.Basketball team B.Football team C.Girls' team44.What is Jimmy's precious thing A.An American playerB.A national teamC.A football with a signature45.Which one is the best title (题目) of the passage A.Jimmy's school lifeB.Jimmy's teamC.Jimmy's dream根据短文内容,选择最佳答案。Today is my first day of school. I am a new student. My name's Rose. My father drives me to school in the car.I have a red schoolbag. In my schoolbag, I have five books. six notebooks and a pencil box The pencil box and the school bag are the same color. Three pens, four pencils, two erasers and a ruler are in my pencil box. And my lunchbox is in my schoolbag, too. It is yellow.My classroom number is 402. It is big and tidy(整沾的). There are 38 students in my class. But there are 39 desks and 39chairs in the classroom. Why The teacher also has a desk and a chair.The students' desks are brown, but the teacher's is orange. Sit next to a boy.The boy's name is John WhiteI love my new class.46.What color is Rose's pencil box A.Red B.Yellow. C.Brown. D.Orange.47.In Rose's schoolbag,you can see____①five books ②six note books ③a lunch box ④a dictionary ⑤a pencil boxA.①②③④ B.②③④⑤ C.①②④⑤ D.①②③⑤48.How many desks are there in Rose's classroom A.38. B.39. C.40. D.41.49.What do you think of(认为)Rose's classroom A.Dirty. B.Big C.Small D.Untidy50.Which of the following is TRUE(正确的) A.John is a new student in the class.B.Three pencils are in the pencil box.C.Rose is next to John in the classroom.D.Rose goes to school by bike.根据文章信息,选择最佳答案。My name is Dale Smith. I'm twelve. I am in Shanghai now. I like yellow and blue. I don't like black. My telephone number is 215-9761.This is my cousin. He's Steve. He's ten. He's in Wuhan now. .He likes red and yellow.. He doesn't like black. His telephone number is 319-6490.This is my good friend. Her name is Cindy. She's eleven. She's in Sanya now. She likes green and blonde, but she doesn't like brown. Her telephone number is 827-9524.This is my cat. Its name is Carla. Carla is my friend. It is brown and white. It is very cute. I like it very much.51.What is Dale's telephone number A.215-9761. B.319-6590. C.827-9524. D.319-6490.52.Who do NOT like black A.Dale and Steve. B.Steve and Carla.C.Dale and Cindy. D.Cindy and Carla.53.Who is Cindy A.Dale's cat. B.Dale's friend.C. Dale's brother. D.Dale's cousin.54.The word"blonde"is a kind(类) of .A.name B.colour C.animal D.number55.What cam we know from the passage A.Dale is in Wuhan. B.Steve is eleven this year.C.Carla is a cute dog. D.Carla is brown and white答案解析部分1.A2.D3.B4.A5.D文章大意:文章主要是讲述了一个有趣的俱乐部。考查阅读理解。做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意。其次,细读题材,各个击破。掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息。1.细节理解题。根据文章第一段句子"It's the Cooking Club.Students call it the "fun club"."可知,被学生们成为"有趣"俱乐部,说明学生认为学习烹饪时是很有趣的,故选A。2.细节理解题。根据文章第二段句子"First, students can learn how to cook."第三段句子"Second, students can take their food home and share it with their family."第四段句子"They will learn a lot about how to eat healthily."以及最后一段句子"Last, students can practise basic Maths skills"可知,学生们可以学会如何烹饪,如何吃的更健康,把自己做的食物带回家以及练习到最基本的数学技能,没有提到可以上数学课,故选D。3.细节理解题。根据文章最后一段内容"Last, students can practise basic Maths skills like counting and measuring, they also learn social (社交的) skills by working together and making friends."可知,学生们可以练习基本的数学技能,比如计数和测量,他们也可以通过合作和交朋友来学习社交技能。故选B。4.文章大意题。根据文章第一段句子"There is a popular (受欢迎的) club at Sunshine Middle School. It's the Cooking Club. Students call it the "fun club"."可知,文章主要是讲述了一个有趣的俱乐部,故选A。5.文章出处题。根据文章第一段句子"There is a popular (受欢迎的) club at Sunshine Middle School."可知,此处讲述的是学校的俱乐部,最有可能是在学校报纸上,故选D。6.A7.C8.D9.A10.C主要介绍了我们的教室。考查阅读理解,首先理解题意,然后从文中抓住关键词句,理解句意,最终确定正确答案。6.细节理解题。根据A teacher's desk is in the front of the classroom教室前面有一张老师的桌子,可知有一个老师的桌子,故选A。7.数字计算题。根据There are 45students in our class,23of us are girls我们班有45个学生,我们中有23个是女生,可知有22个男生。故选C。8.细节理解题。根据There are some pencils,a pen and an eraser in the pencil-box.铅笔盒里有一些铅笔、一支钢笔和一块橡皮,可知有一些铅笔、一支钢笔和一块橡皮,故选D。9.细节理解题。根据We like English very much我们非常喜欢英语。可知我们非常喜欢英语,故选A。10.细节理解题。根据It's a big and nice room.它是一个又大又漂亮的房间,可知教室是大的和漂亮的,故选C。11.B12.C13.B14.A15.A文章大意:主要介绍了阳光中学的情况和学校的规则。通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。11.细节理解题。根据最后一段I think many rules are good for us认为很多规则对我们有好处)可知,Mike认为很多规则都是好的。故选B。12.细节理解题。根据第三段We can't play games on school nights. (我们不能在上学的晚上玩游戏。)可知,学生们不能在上学的晚上玩游戏。故选C。13.细节理解题。根据第二段we can drink milk and eat fruit after cla S$.(课后我们可以喝牛奶和吃水果。)可知,Mke下课后可以在教室里吃香蕉。故选B。14.词义猜测题。根据最后一段I think many rules are good for us, we must obey the rules.(我认为许多规则对我们有好处,我们必须遵守规则。)可知,此处指遵守规则,因此obey的意思是"遵守"。故选A。15.标题选择题。根据第一段We have many rules in our school.I thin k they are good for us.Let me tell you s omething about them.(我们学校有许多规章制度。我认为他们对我们有好处。让我告诉你一些关于他们的事情。)可知,本文主要介绍了阳光中学的情况和学校的规定,因此本文的最佳标题是"我们学校的规则"。故选A。16.A17.C18.D19.D20.B本文主要介绍了作者的小镇和学校。考查阅读理解,注意留意文章细节:阅读文章时,要仔细留意文章中的细节,如人名、地名、时间、数字等,这些细节往往与题目有关。16.细节理解题。根据文中提到"I live in a small town near Xing'an in Guilin."可知,作者住在一个小镇里,故选A。17.细节理解题。根据文中提到"In the front of the school, there is a playground."可知,学校前面有一个操场,故选C。18.细节理解题。根据文中提到"There are four hundred students and twenty-five teachers in our school."可知,学校里有400名学生,故选D。19.细节理解题。根据文中提到"In summer, we usually go swimming with our teachers in it."可知,学生们在夏天通常和老师去游泳,故选D。20.细节理解题。根据文中提到"There is a little garden behind our school."可知,学校后面有一个花园,故选B。21.B22.C23.A24.C25.A本文是托尼写给丹尼的一封信,在信中,托尼介绍了自己的情况、学校的情况以及自己的好朋友,最后请求笔友回信介绍对方的学校和朋友。考查阅读理解,注意回到原文找答案:在回答问题时,要回到原文中寻找答案,尽量选择与原文一致的选项。21.细节理解题。根据"My name is Tony. I am from England"可知他来自英国。故选B。22.细节理解题。根据"Our Chinese teacher is Mr. Wu"可知吴老师是托尼的语文老师。故选C。23.数字计算题。根据"There are thirty boys and twenty girls in my class."可知班里有30个男孩和20个女孩,30+20=50,共50个学生。故选A。24.细节理解题。根据"Shelly has long hair. She can speak Japanese and she likes swimming"可知雪莉喜欢游泳。故选C。25.细节理解题。根据书信的署名"Yours, Tony"可知信是托尼写的。故选A。26.C27.B28.A本文是一篇说明文。本文主要介绍了如何在学校交新朋友的几条建议。考查阅读理解。本篇文章涉及代词指代题,推理判断题和主旨大意题三种题型。做推理判断题时,要求考生不能凭主观臆断推测或妄加猜测,必须忠实于原文,以材料所提供的相关事实和线索为依据,使做出的推理合乎文意。需要注意:审清题目要求;锁定关键信息;挖掘隐含信息;排除干扰选项;把握语境情感;逻辑推理分析。做主旨大意题时,要求考生抓住每段或每个层次的主要含义进行加工、提炼,通过对语篇结构的分析即对文章内部各层次间的逻辑关系的分析,将每段的主题综合起来,找出文章的中心。在开始解答代词指代题之前,先快速浏览全文,对文章的主题、内容和结构有一个大致的了解,理解文章的整体语境,这有助于后续对代词指代关系的判断。仔细阅读题干,找出需要确定指代的代词,并在原文中精确定位其位置,代词的出现往往与上下文紧密相关,因此要注意代词前后的句子或段落。根据上下文和语境,分析代词与潜在指代对象之间的逻辑关系,确定哪个名词最有可能是代词的指代对象,确保代词所指代的内容与原文中的描述在语义上保持一致。26.代词指代题。根据"It's important to get people's names right. If you get them wrong, they might feel sad!"可知,把人们的名字记对是很重要的。如果你说错了,他们可能会感到难过。所以them指的是人们的名字,故选C。27.推理判断题。根据"Ask about school, sport, music, and more! As you listen, think of more questions to ask."可知,这里在说要问问题。选项B符合语境。故选B。28.主旨大意题。本文主要介绍了如何在学校交新朋友的几条建议。选项A"如何交新朋友"符合语境,故选A。29.A30.A31.B32.C33.A文章大意:本文主要介绍了不喜欢自己学校的可能的原因,并介绍了怎样喜欢上自己的学校生活。考查阅读理解。本文考查细节题,推理判断题,段落大意题。细节题可以从文中找到依据,推理判断题需要根据前后文语境推断,段落大意要求通读段落,理解段落大意。29.细节理解题。根据文中第二段If you don't like your school, the first thing is to know why., 如果你不喜欢你的学校,首先要知道为什么。 可知, 如果你不喜欢你的学校,首先要知道为什么。 故选A。30.细节理解题。根据文中第二段 You may not like your teachers. You may not have many friends at school. You may have problems with your subject s or homework 你可能不喜欢你的老师。你在学校可能没有很多朋友。你可能在科目或家庭作业上有问题 ,可知,文中没有提到不喜欢学校是因为运动,故选A。31.段落大意题。根据文中第三段第一句 But what can you do with it 但是你能怎么处理它?和后面给出的建议,可知,第三段介绍的是如何处理你在学校遇到的问题。 故选B。32.细节理解题。根据文中第三段 Going to school can be very interesting if you have many friends at school. 如果你在学校有很多朋友,上学会很有趣。 可知, 交很多朋友可以使学校生活变得有趣 ,故选C。33.推理判断题。根据文中最后 School is not a prison (监狱). You can learn to make your school life easy and interesting. 学校不是监狱。你可以学着让你的学校生活轻松有趣。可知,作者希望孩子们喜欢他们的学校, 故选A。34.A35.B36.B37.A38.C本文主要讲了丹尼尔、格瑞斯和托尼的对话,他们谈论了学校的一些事情。考查阅读理解,留意文章细节:阅读文章时,要仔细留意文章中的细节,如人名、地名、时间、数字等,这些细节往往与题目有关。34.细节理解题。根据Good morning,Grace.早上好,格蕾丝,可知对话发生在早上,故选A。35.细节理解题。根据we are in the same school可知Dale和Tony在同一所学校,故选B。36.细节理解题。根据Grace: Mr Zhu is my teacher.可知周老师是Grace的老师,故选B。37.词义猜测题。根据前句Nice to meet you.见到你很高兴,可知回答是见到你我也很高兴,所以glad的意思是高兴的,故选A。38.细节理解题。根据that is my friend, Tony. He's from England.那是我的朋友Tony。他来自英国,可知Dale的朋友是男孩,故选C。39.B40.C文章大意:文章主要介绍了Cindy对英语的喜爱和她的英语老师Miss Green。考查阅读理解。主要考查细节理解题这种常考题型。注意理解题干问题,带着关键词从文章中找到关键信息。39.细节理解题。根据原文For me, it's really interesting, because we can do some fun things in class. (对我来说,这真的很有趣,因为我们可以在课堂上做一些有趣的事情)可知,Cindy明确表示她认为英语很有趣,因为她们可以在课堂上做一些有趣的事情,选项It's interesting.(它很有趣)最符合题意,故答案为B。40.细节理解题。根据原文Before class, she reads a short story to us.,意思是课前她会给我们读一个短篇故事,可知Miss Green喜欢在课前读故事,故答案为C。41.B42.A43.B44.C45.A文章大意:本文主要介绍了吉米的学校生活情况。考查阅读理解。本文考查细节题和标题判断题。细节题可以从文中找到依据,标题判断题要求通读全文,理解文章大意,然后确定文章标题。41.细节理解题。根据文中 Jimmy is twelve.He is American., 吉米十二岁了。他是美国人。 可知,吉米来自美国,故选B。42.细节理解题。根据文中 He gets to school by bus. 他乘公共汽车上学。 可知, 他乘公共汽车上学。 故选A。43.细节理解题。根据文中 In the afternoon he always plays soccer.He is in the boys' team at his school. , 下午他总是踢足球。他是学校男队的队员。 可知,他在足球队,故选B。44.细节理解题。根据文中 His most precious thing is a football with the signature of a famous American player. 他最珍贵的东西是一个有美国著名球员签名的足球。 故选C。45.最佳标题题。根据本文内容可知, 本文主要介绍了吉米的学校生活情况。 所以本文的题目可以是:吉米的学校生活,故选A。46.A47.D48.B49.B50.C本文讲述了新生 Rose 开学第一天的情况,包括上学方式、书包里的物品、教室的情况以及同桌信息等。考查阅读理解,做题时需仔细阅读文章,精准定位关键信息,通过与选项内容对比来确定正确答案。46.细节理解题。根据文中"I have a red schoolbag. The pencil box and the school bag are the same color."可知,Rose 的铅笔盒是红色的,故选A。47.细节理解题。根据文中"In my schoolbag, I have five books, six notebooks and a pencil box. And my lunchbox is in my schoolbag, too."可知,书包里有五本书、六个笔记本、一个铅笔盒和一个午餐盒,没有提到字典,所以①②③⑤正确,故选D。48.细节理解题。根据文中"But there are 39 desks and 39 chairs in the classroom. Why The teacher also has a desk and a chair."可知,学生的课桌有38张,老师有1张,教室里一共有39张课桌,故选B。49.细节理解题。根据文中"My classroom number is 402. It is big and tidy."可知,Rose 的教室很大,故选B。50.细节理解题。根据文中"Sit next to a boy. The boy's name is John White."可知,Rose 在教室里挨着 John,C选项正确;A选项文中未提及John 是新学生;B选项铅笔盒里是四支铅笔不是三支;D选项 Rose 是爸爸开车送她上学不是骑自行车,故选C。51.A52.A53.B54.B55.D本文大意:本文讲述了Dale以及他的堂弟Steve、好朋友Cindy的基本信息,包括年龄、所在城市、喜欢和不喜欢的颜色、电话号码等,还介绍了Dale的猫Carla的情况。考查阅读理解,做题时需认真阅读文本,仔细比对选项与原文信息,注意关键细节,从而准确选出答案。51.细节理解题。根据文中"My name is Dale Smith. My telephone number is 215-9761."可知,Dale 的电话号码是 215-9761,故选A。52.细节理解题。根据文中"I don't like black."(Dale 所说)以及"He doesn't like black."(Steve 相关描述)可知,Dale 和 Steve 不喜欢黑色,故选A。53.细节理解题。根据文中"This is my good friend. Her name is Cindy."可知,Cindy 是 Dale 的朋友,故选B。54.词义猜猜测题。根据文中"She likes green and blonde, but she doesn't like brown.",green(绿色)和 brown(棕色)都是颜色,可推测 blonde 是一种颜色,故选B。55.细节理解题。根据文中"This is my cat. Its name is Carla. Carla is my friend. It is brown and white."可知,Carla 是棕白相间的,D选项正确;A选项 Dale 在上海不在武汉;B选项 Steve 十岁不是十一岁;C选项 Carla 是猫不是狗,故选D。 展开更多...... 收起↑ 资源预览