Unit2 Hobbies 单元话题阅读理解(答案+解析)-2025-2026学年七年级英语上册重难点专练(译林版2024)

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit2 Hobbies 单元话题阅读理解(答案+解析)-2025-2026学年七年级英语上册重难点专练(译林版2024)

资源简介

Unit2 Hobbies
单元话题阅读理解
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、阅读理解
阅读下列材料, 从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中, 选出最佳选项。
Last Saturday, Lily and her family went to the zoo. The weather was sunny and warm, perfect for a day outside. They packed sandwiches, water, and some fruit fora picnic.
At the zoo, Lily was excited to see her favorite animals— pandas! She learned that pandas mostly eat bamboo and can sleep for more than 12 hours a day. "They are so cute and fluffy!" Lily said with a big smile.
Next, they visited the lions. The lions were resting in the shade. Lily's little brother, Tom, said, "Look at their big paws! They must be very strong." Their mom explained, "Lions are called the ' king of the jungle' because they are powerful hunters"
After lunch, the family walked to the bird area. There were colorful parrots, peacocks, and flamingos. The parrots could say simple words like"hello." Lily laughed when a parrot said, "Good morning!"
Before going home, they saw the giraffes. Lily noticed how tall they were. Her dad said, "A giraffe' s neck can be up to six feet long! That's taller than most people."
On the way back, Lily felt a little tired, but she was happy. She told her parents,"Today was so much fun. I learned a lot about animals."
1.How long can pandas sleep a day
A.More than 10 hours B.More than 11 hours
C.More than 12 hours D.More than 13 hours
2.Why are lions called the ' king of the jungle'
A.Because they are cute.
B.Because they are powerful hunters.
C.Because they can say simple words.
D.Because they have big paws.
3.How did Lily feel on the way back
A.Very excited B.A little tired but happy
C.Sad D.Angry
4.What did Lily think of the day at the zoo
A.Boring B.Terrible
C.So much fun and educational D.Just so-so
根据材料,选择最佳答案。
Hello,everyone! i am Mary,i study in No.39 Middle School. My brother, my sister and i are all good students. My parents are proud of us. Welcome to home one day !
My parents are Mike and Lucy, My mother is a doctor in a hospital and my father teaches English in No,26 Middle School. They work very hard every day.
The little girl is my younger sister Gina. She's only 9 years old but she is good at tennis. She wants to be a tennis player in the future.
Paul is my elder brother, He studies in No.2 Middle School. He studies very well and he likes to make friends.
5.Paul is Lucy's____.
A.daughter B.son C.father D.mother
6.Mike is a teacher in____
A.No.2 Middle School B.No.26 Middle School
C.No.39 Middle School D.No.9 Middle School
7.From the passage, we can find that____.
A.Gina has a sister and a brother
B.Mary'se-mailis458503268@
C.Paul is in the same school as Mary
D.Mary is good at tennis and wants to be a tennis star
8.The underlined word"proud" probably means____.
A.严厉的 B.担心的 C.自豪的 D.失望的
9.The best title(标题) of this passage is____.
A.Mary's School B.Mary's Work
C.Mary's Parents D.Mary's Family
阅读下列短文, 从下面每小题的A、B、C、D三个选项中选出最佳选项。
John's birthday is on July 16th. His parents want to have a party for him. He is very happy about it. He would like to ask all his friends to the party.
" Are you doing your homework " She asked.
" No, I'm writing a letter to Uncle Tom, " John answered.
John's mother was very surprised because John never wrote letters to him.
" Do you ask him to come to your birthday party "
" No, " John answered, " Uncle Tom never comes to my birthday parties. "
" Then what are you writing about " his mother asked. " Could you read the letter for me "
"OK, " John read, " Dear Uncle Tom. Thank you very much for giving me such a nice gift. I hope... " her mother stopped him. " But Uncle Tom didn't give you any gits this year. "a
"I know, " John answered. "I'm not writing to thank him for this year's gift. I'm thanking him for last year's. You know, it's never late to thank him. "
10.John's parents want to ____ for his birthday.
A.buy him a nice present B.have a party
C.cook a big meal D.make a big cake
11.Which of the following is TRUE
A.Uncle Tom never goes to John's birthday parties.
B.Uncle Tom wants to come to John's birthday parties.
C.Uncle Tom often writes letters to John.
D.Uncle Tom never gives John birthday gifts.
12.What can we learn from the passage
A.John wants a gift from Uncle Tom this year.
B.John doesn't like Uncle Tom's gift.
C.John's friends never come to his parties.
D.John always writes to Uncle Tom.
13.From the passage, what do you think of John
A.Kind. B.Good. C.Clever. D.Nice.
14.Which may be the best title for the passage
A.John's birthday party
B.Uncle Tom's gift
C.A Thank- you letter for last year's gift
D.Homework or letter
John's birthday is on July 16th. His parents want to have a party for him. He is very happy about it. He would like to ask all his friends to the party. Last Sunday night, his mother walked in his room and found John was there.
"Are you doing your homework " She asked.
"No, I'm writing a letter to Uncle Tom," John answered.
John's mother was very surprised because John never wrote letters to him.
"Do you ask him to come to your birthday party "
"No," John answered, "Uncle Tom never comes to my birthday parties."
"Then what are you writing about " his mother asked. "Could you read the letter for me "
"OK," John read, "Dear Uncle Tom. Thank you very much for giving me such a nice gift. I hope." her mother stopped him. "But Uncle Tom didn't give you any gifts this year."
"I know," John answered. "I'm not writing to thank him for this year's gift."
I'm thanking him for last year's. You know, it's never late to thank him.
15.John's parents want to ________ for his birthday.
A.buy him a nice present B.have a party
C.cook a big meal D.make a big cake
16.Which of the following is TRUE
A.Uncle Tom never goes to John's birthday parties.
B.Uncle Tom wants to come to John's birthday parties.
C.Uncle Tom often writes letters to John.
D.Uncle Tom never gives John birthday gifts.
17.What can we learn from the passage
A.John wants a gift from Uncle Tom this year.
B.John doesn't like Uncle Tom's gift.
C.John's friends never come to his parties.
D.John always writes to Uncle Tom.
18.From the passage, what do you think of John
A.Kind. B.Good. C.Clever. D.Nice.
19.Which may be the best title for the passage
A.John's birthday pry
B.Uncle Tom's gift
C.A Thank- you letter for last year's gift
D.Homework or letter
阅读下面短文,请从A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Susan King, Wang Ming and Tommy Black are good friends at the same school. Let's know them.
She's Susan King. She's twelve years old and shes from Cambridge. She likes blue best. Her telephone number is 886-3679. Li Zihan is her good friend and they often play football together.
His name is Wang Ming. He's thirteen years old. He's from Shanghai. His telephone number is 885-3769. His favourite sport is table tennis. Dogs are his favourite animals.
He's Tommy Black. He's eleven years old. He's from London. He's twelve years old. He is in Class Four, Grade Seven. His favourite season is autumn. His telephone number is 883-3697
20.What's Susan's last name
A.Li. B.Black. C.King. D.Wang.
21.Who is eleven years old
A.Tommy Black. B.Andy Green. C.Susan King. D.Wang Ming.
22.What's Wang Ming's favourite sport
A.Table tennis B.Basketball C.Running D.Football
23.You can call Wang Ming at___________
A.886-3679 B.885-3769 C.883-3697 D.883-3679
24.This passage is about _________.
A.friends' favourite sports B.three good friends
C.friends' telephone numbers D.friends from different schools
阅读短文,回答问题
I live in a small town near Xing'an in Guilin. You can't see it on the map of China, because it is too small. The air here is fresh(清新的). There are not many tall buildings in our town. The tallest building is in our school. There are four hundred students and twenty-five teachers in our school. In the front of the school, there is a playground. I often play basketball with my classmates on it. There is a little garden behind our school. And we can grow (种植) beautiful flowers and plant trees there. Next to the garden, there is an orange orchard(果园). You can hear birds singing everywhere. There is a river not far from our school. In summer, we usually go swimming with our teachers in it. We study Chinese, English, math and other subjects at school. The teachers are very nice. We love our school.
25.The writer lives ____.
A.in a small town B.in the city of Guilin
C.in a village D.in a tall building
26.There is ____ in the front of our school.
A.a river B.a tall building
C.a playground D.a garden
27.How many students are there in the school
A.4025. B.425. C.245. D.400.
28.The students often ____ in summer.
A.play basketball B.plant trees
C.grow flowers D.go swimming
29.Which of the following is TRUE
A.There are many tall buildings in the town.
B.Behind the school there is a garden.
C.There is a river in the school.
D.People can hear students singing everywhere.
阅读理解
Now pets play an important part in our life. More and more people keep pets in their families.
I have a dog called Huanhuan. She is really cute and friendly. She always brings happiness to my family. We all love her very much and we take her as our family member. When we have breakfast, she likes to jump to my mother's legs to ask for the food she likes. When we watch TV at night, she likes to sit on the sofa with us. When I am sad, she can do some funny things to make me laugh. When I make fun of her, she plays with me happily. Every morning, she always goes to do morning exercises with us. Now we can't be without her.
We get lots of happiness from Huanhuan, but keeping pets needs time and money. So if you want to have a pet, you must spend time looking after it and you should be patient with it!
30.For the writer, Huanhua n is ____.
A.just a dog B.. a quiet pet
C.a friend of the family D.a member of the family
31.What does the underlined word" patient" mean in Chinese
A.冷静的 B.耐心的 C.保密的 D.着急的
32.Which of the following is not true
A.The dog can always bring happiness to the writer's family.
B.The writer likes his pet dog very much.
C.The writer doesn't think that keeping pets needs time and money.
D.The dog is cute and friendly.
阅读理解
Isabel Williams Age:29 Job: teacher ( teaches English at a middle school) Likes: English, books, shopping Dislikes: meat. soccer Number: 3093368 Oliver Chan Age: 14 Job: student Likes: baseball, music English Dislikes: art, hamburgers Number: 3090984 Antony Miller Age: 12 Job: student Likes: music, all kinds of sports Dislikes: cats Number:3080986
Nicole Smith Age:25 Job: owner(主人) of a stationary store( sells all school things) Likes: art, dogs, vegetables Dislikes: computer games, math Number:3096264 Melanie Brown Age:27 Job: teacher ( teaches math at a middle school) Likes: movies, salad, art Dislikes: history, English, sports Number:3099548 Grant Brown Age:34 Job: cook ( makes food for students) Likes: eating, volleyball Dislikes: animals Number: 3088652
33. How old is Mr. Brown
A.Thirty- four. B.Thirty- five.
C.Twenty- six. D.Twenty- seven.
34.Tom has some English questions and needs a teacher's help. Who can he ask for help
A.Melanie. B.Oliver. C.Isabel. D.Grant.
35.What can we buy in a stationary store
A.Socks and shoes. B.Rulers and pencils.
C.Bananas and oranges. D.Hamburgers and chicken.
阅读下面一封邮件,从所给的四个选项中选出能完成所给句子或回答所提问题的一个最佳答案。
Dear Mary, Thanks for your email. I am happy to be your friend. I had a very busy weekend. Now let me tell you something about it. On Saturday morning, I got up early. At eleven o'clock, I went shopping in the supermarket. Then I went swimming in the swimming pool(泳池). After that, I had lunch at home and then cleaned the house. In the evening, I went out to ride bikes with my friends inthe park. We like riding bikes. On Sunday morning, I also got up early. After breakfast, I read English books. English is my favourite subject(科目). I am good at it. In the afternoon, I visited my grandparents. They live far from my home, so I often go there by bus. This is my weekend. What do you think of it Write to me and tell me about your weekend! Yours, Lucy
36.Mary is Lucy's__________.
A.sister B.cousin C.friend D.aunt
37.What time did Lucy go shopping in the supermarket on Saturday morning
A.At 10:00. B.At 10:30. C.At 11:00. D.11:30.
38.Lucy_________ after lunch on Saturday.
A.cleaned the house B.went swimming
C.read books D.sang songs
39.Lucy is good at_________.
A.maths B.science C.Chinese D.English
40.What can we know from the passage(文章)
A.Lucy didn't swim on Saturday.
B.Lucy likes riding a bike.
C.Lucy got up late on Sunday.
D.Lucy often goes to her grandparents' home by taxi.
I'm Anna, a girl from England. Now I'm in China with my family. We like Chinese food. In the morning my parents ask my two brothers and me to have eggs and milk at home. After breakfast, my mother always gets us some apples. I always have one apple at home and go to school (去上学) with one. My brothers and I don't have lunch at home. We have it at school with our classmates. For lunch, I always have rice and vegetables. After lunch I have my apple. Afternoon classes finish at 5:30. Then I go home and have dinner with my family at 6:00. We usually have vegetables and porridge. After dinner, we always have some fruit. My family and I all like fruit. Sometimes my family and I go for a walk.
41.How many people are there in Anna's family
A.Three. B.Four. C.Five. D.Six.
42.What does Anna always have for breakfast
A.Bread and milk. B.Bread and chicken.
C.Rice and vegetables. D.Eggs and milk.
43.Who does Anna have lunch with on weekdays
A.Parents. B.Brothers. C.Classmates. D.Teachers.
44.What does the underlined word "finish" mean (意思是) in Chinese
A.结束 B.生长 C.开放 D.到达
45.Which of the following is NOT introduced (介绍)
A.Where does Anna have breakfast
B.What does Anna eat for lunch
C.Who does Anna eat dinner with
D.What do Anna's brothers eat for lunch
阅读理解
Mrs. Smith is Jim's mother. She loves her family very much. She often buys food,fruit and clothes for Jim and his father. Now many clothes are on sale at good prices.
Mrs. Smith comes to the store and she wants to buy some clothes. They have sweaters in all colors for $15 each and sports shoes for only $28. Mrs. Smith likes the red sweater and she buys one for herself (她自己). She buys a pair of sports shoes for her son. The T—shirts in the store are just $18!She buys a white one for Mr. Smith. And that's not all. The socks,in all colors,are $2 each. She buys five pairs.
46.Mrs. Smith often buys ____ for her family.
A.books and food
B.fruit,coffee and shoes
C.food,fruit and clothes
47.The clothes in the store are ____ .
A.very big B.at good prices C.not good
48.Mrs. Smith likes ____ .
A.the red sweater
B.the blue T—shirt
C.the green T—shirt
49.Mrs. Smith buys ____ for Mr. Smith.
A.a T—shirt
B.a pair of trousers
C.a white sweater
50.Mrs. Smith takes the socks for ____ .
A.$2 B.$4 C.$10
阅读理解
I'm Lisa. I am in Class 2,Grade 7 in Red Star Middle School. I'm English. I'm in China with my parents now but I still miss my friends in England. I often look at the photo of my dear friends. This little girl is Sally. She is 12,the same age as me. She likes reading and playing basketball. The boy in orange is Tom. He was my deskmate when I was in elementary school(小学). He is a kind boy. These two girls are Tina and Gina. They are twins(双胞胎). They look the same. They like singing and dancing. Can you find me in this photo I'm in a yellow T—shirt. We are good friends.
51.How many people are there in the photo ____ .
A.3 B.4 C.5 D.6
52.Who does Lisa live with ____
A.Lisa's brother. B.Lisa's parents.
C.Lisa's grandfather. D.Lisa's uncle.
53.Lisa's friend's name is ____ .
A.Sally B.Mary C.Bob D.Harry
54.Who is in orange ____
A.Lisa. B.Sally.
C.Lisa's deskmate. D.Gina.
55.Which is NOT true according to the passage (根据短文下列哪一项不正确 ) ____
A.Lisa's friends are in England.
B.The boy Tom is Lisa's deskmate.
C.Lisa's deskmate was a very kind girl.
D.Lisa is twelve years old.
阅读短文,选择最佳答案
Hi, I'm Tom Green. Tom is my first name and Green is my last name. Here are two nice photos. In the first photo, you can see a boy and a girl. The boy in a red jacket is my brother. His name is Jack. He is really funny, and he often makes us laugh. The girl in a yellow jacket is my aunt's daughter. In the next photo are two boys. They are my the two cousins, Jim and David. They are very handsome. And both of them can play the violin very well.
56.Green is Tom Green's ____.
A.first name B.nick name C.last name D.full name
57.There are two nice ____.
A.pencils B.planes C.pots D.photos
58.The boy in a ____ jacket is my brother.
A.red B.black C.pink D.brown
59.The two boys in the next photo are my ____.
A.brothers B.friends C.classmates D.cousins
60.Jim and David can ____ the violin very well
A.sell B.play C.buy D.break
答案解析部分
1.C
2.B
3.B
4.C
文章大意:主要讲述了莉莉一家人去动物园游玩的故事。
考查阅读理解题。首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案。
1.细节理解题。根据文中语句She learned that pandas mostly eat bamboo and can sleep for more than 12 hours a day.可知,熊猫一天能睡12个小时以上,故答案为C。
2.细节理解题。根据文中语句Their mom explained, "Lions are called the ' king of the jungle' because they are powerful hunters"可知,狮子被称为"丛林之王"的原因是因为它们是强大的猎人,故答案为B。
3.细节理解题。根据文中语句On the way back, Lily felt a little tired,but she was happy.可知,在回来的路上,莉莉觉得有点累。但她很高兴。故答案为B。
4.细节理解题。根据文中语句She told her parents, "Today was so much fun. l learned a lot about animals."可知,Lily认为在动物园的一天非常的有趣且有教育意义,故答案为C。
5.B
6.B
7.A
8.C
9.D
本文主要介绍了Mary的家庭情况。
考查阅读理解。本文主要涉及细节理解题、词义猜测题和标题拟定题,细节理解题要从原文找答案;词义猜测题要联系上下文确定;标题拟定题要根据文章的主要内容确定。
5.细节理解题。根据"My parents are Mike and Lucy,Paul is my elder brother, "可知Paul是Lucy的儿子,故选B。
6.细节理解题。根据 "My parents are Mike and Lucy, My mother is a doctor in a hospital and my father teaches English in No,26 Middle School. "可知Mike在第二十六中学教学,故选B。
7.细节理解题。根据"My brother, my sister and i are all good students. "可知Gina有一个姐姐和一个哥哥,故选A。
8.词义猜测题。根据"My brother, my sister and i are all good students. "我哥哥、我妹妹和我都是好学生,可以推断出"My parents are proud of us."要表达我父母为我们自豪,因此proud的意思是自豪的,故选C。
9.标题拟定题。本文主要介绍了Mary的家庭情况,选项D"Mary的家庭"与文章主要内容最贴切,可作为标题,故选D。
10.B
11.A
12.A
13.C
14.C
文章大意:本文主要介绍了汤姆想邀请他所有的好朋友来参加他的16岁生日派对,并介绍了妈妈和汤姆的关于给汤姆叔叔写信感谢他去年送给汤姆的生日礼物的对话。考查阅读理解。本篇文章涉及细节理解题,推理判断题和标题选择题三种题型。细节理解题要求考生能在快速阅读文章的同时,从中获取某些特定的直接信息或理解特定信息的意义。做推理判断题时,要求考生不能凭主观臆断推测或妄加猜测,必须忠实于原文,以材料所提供的相关事实和线索为依据,使做出的推理合乎文意。主旨题要求通读全文,理解文章大意,判断文章标题。
10.细节理解题。根据文中第一段 John's birthday is on July 16th. His parents want to have a party for him. 约翰的生日是7月16日。他的父母想为他举办一个派对。可知,约翰的父母想为他的生日举行一个派对, 故选B。
11.细节理解题。根据文中约翰所说 Uncle Tom never comes to my birthday parties. 汤姆叔叔从不来参加我的生日聚会。 可知,A项所述" 汤姆叔叔从不参加约翰的生日聚会。 "正确,故选A。
12.推理判断题。根据文中最后汤姆所说I'm not writing to thank him for this year's gift. I'm thanking him for last year's. You know, it's never late to thank him. 我写信不是为了感谢他送我今年的礼物。我要感谢他去年的。你知道,感谢他永远都不晚。 可推知, 约翰写信感谢叔叔去年送的生日礼物,应该是想提醒叔叔今年也要送生日礼物,所以约翰今年想从汤姆叔叔那里得到一份礼物。 故选A。
13.推理判断题。根据本文汤姆所说I'm not writing to thank him for this year's gift. I'm thanking him for last year's. You know, it's never late to thank him. 我写信不是为了感谢他送我今年的礼物。我要感谢他去年的。你知道,感谢他永远都不晚。 可推知, 约翰写信感谢叔叔去年送的生日礼物,应该是想提醒叔叔今年也要送生日礼物,所以约翰是聪明的,故选C。
14.标题选择题。根据本文内容可知,本文介绍了妈妈和汤姆的关于给汤姆叔叔写信感谢他去年送给汤姆的生日礼物的对话,汤姆是想借这封信告诉叔叔今年也要送生日礼物了,所以本文的标题可以是:去年礼物的感谢信,故选C。
15.B
16.A
17.A
18.C
19.C
本文讲述了约翰的父母想给他举行一个生日聚会,他想要所有的朋友来参加聚会。在上个星期天晚上,约翰正在给汤姆叔叔写信。他感谢他去年给的礼物,这是在提醒汤姆叔叔今年再给他个礼物。
考查阅读理解。首先通读全文,了解全文大意,其次分析问题,抓住问题关键词,在文中寻找答案。联系上下文,推断出需要的信息,确定答案。然后再检查一遍,确保答案正确。
15.细节理解题。根据第一段"His parents want to have a party for him."可知,约翰的父母想给他举行一个聚会,故选B。
16.细节理解题。根据第六段"Uncle Tom never comes to my birthday parties."可知,汤姆叔叔从不参加约翰的生日聚会,选项A的表述是正确的。故选A。
17.推理判断题。根据文章最后"‘I know,' John answered. ‘I'm not writing to thank him for this year's gift.' I'm thanking him for last year's. You know, it's never late to thank him.( "我知道,"约翰回答。"我不是写信感谢他今年的礼物。" 我在感谢他去年的。你知道,感谢他永远都不晚。 )"可知,约翰今年想从汤姆叔叔那里得到一份礼物,故选A。
18.推理判断题。根据""OK," John read, "Dear Uncle Tom. Thank you very much for giving me such a nice gift. I hope."( "好的,"约翰读道,"亲爱的汤姆叔叔。非常感谢你给我这么好的礼物。我希望。" )"可知,约翰给汤姆叔叔写信,感谢他给的礼物,这是在提醒汤姆叔叔今年再给他个礼物,故推断约翰是一个聪明的男孩,故选C。
19.最佳标题题。根据最后一段"I'm thanking him for last year's. You know, it's never late to thank him.( 我在感谢他去年的。你知道,感谢他永远都不晚。 )"及整个文章的理解可知,本文讲述了约翰正在给汤姆叔叔写信,感谢他去年给的礼物,这是在提醒汤姆叔叔今年再给他个礼物。所以本文的最佳标题应是"一封感谢去年送的礼物的感谢信",故选C。
20.C
21.A
22.A
23.B
24.B
文章介绍了Susan King、Wang Ming以及Tommy Black是同一所学校的三个好朋友,同时文中介绍了他们各自的兴趣爱好等信息。考查阅读理解。首先仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,总结归纳就可以确定正确答案。
20.细节理解题。根据表格第一部分"She's Susan King.(她是Susan King。)"可知,Susan的姓是King。故选C。
21.细节理解题。根据表格第三部分"He's Tommy Black. He's eleven years old. (他是Tommy Black。他十一岁了。)"可知,Tommy Black11岁了。故选A。
22.细节理解题。根据表格第二部分"His name is Wang Ming.(他的名字叫Wang Ming。)"以及" His favourite sport is table tennis.(他最喜欢的运动是乒乓球。) "可知,Wang Ming最喜欢的运动是打乒乓球。故选A。
23.细节理解题。根据表格第二部分"His telephone number is 885-3769.(他的电话号码是885-3769。)"可知,Wang Ming的电话是885-3769。故选B。
24.主旨大意题。根据第一段"Susan King, Wang Ming and Tommy Black are good friends at the same school. Let's know them.(Susan King、王明和Tommy Black是同一所学校的好朋友。让我们了解他们。)"可知,文章主要介绍了三个好朋友。故选B。
25.A
26.C
27.D
28.D
29.B
本文主要介绍了作者的小镇和学校。
考查阅读理解,注意留意文章细节:阅读文章时,要仔细留意文章中的细节,如人名、地名、时间、数字等,这些细节往往与题目有关。
25.细节理解题。根据文中提到"I live in a small town near Xing'an in Guilin."可知,作者住在一个小镇里,故选A。
26.细节理解题。根据文中提到"In the front of the school, there is a playground."可知,学校前面有一个操场,故选C。
27.细节理解题。根据文中提到"There are four hundred students and twenty-five teachers in our school."可知,学校里有400名学生,故选D。
28.细节理解题。根据文中提到"In summer, we usually go swimming with our teachers in it."可知,学生们在夏天通常和老师去游泳,故选D。
29.细节理解题。根据文中提到"There is a little garden behind our school."可知,学校后面有一个花园,故选B。
30.D
31.B
32.C
本文主要介绍了作者饲养的宠物。
考查阅读理解,注意高词汇量:英语阅读理解中,词汇量很重要,要通过背单词、学习词组等方式,提高自己的词汇量。
30.细节理解题。由第二段句子"We all love her very much and we take her as our family member ."可知,作者将欢欢作为家族一员,故选D。
31.、词义猜测题。由最后一段句子"you must spend time looking after it"可知,此句是说养宠物要花时间照顾,需要对它们耐心,所以"patient"的意思是"耐心的",故选B。
32.细节理解题。由最后一段句子"We get lots of happiness from Huanhuan, but keeping pets needs time and money."可知,作者认为养宠物要花时间和钱,故作者认为养宠物不需要时间和金钱是不正确的,故选C。
33.A
34.C
35.B
本文介绍了六个人的基本情况,包括姓名、年龄、工作、喜欢的事物和不喜欢的事物以及电话号码。
考查阅读理解,注意留意文章细节:阅读文章时,要仔细留意文章中的细节,如人名、地名、时间、数字等,这些细节往往与题目有关。
33.细节理解题。根据"Grant Brown Age: 34"可知Brown先生34岁,故选A。
34.细节理解题。根据"Isabel Williams Age: 29 Job: teacher(teaches English at a middle school)"可知Tom可以向Isabel Williams寻求帮助。故选C。
35.推断题。A:袜子和鞋子。B:尺子和铅笔。C:香蕉和橙子。D:汉堡包和鸡肉。根据"stationary store(sells all school things)"可知文具店里卖学习用品,尺子和铅笔是文具故选B。
36.C
37.C
38.A
39.D
40.B
本文是Lucy写给Mary的邮件,邮件中Lucy描述了她忙碌的周末活动。
考查阅读理解,注意回到原文找答案:在回答问题时,要回到原文中寻找答案,尽量选择与原文一致的选项。
36.细节理解题。根据"Thanks for your email. I am happy to be your friend."可知,Mary是Lucy的朋友,故选C。
37.细节理解题。根据"At eleven o'clock, I went shopping in the supermarket."可知,Lucy在上午11点去超市购物,故选C。
38.细节理解题。根据"After that, I had lunch at home and then cleaned the house."可知,Lucy午饭后打扫了房子,故选A。
39.细节理解题。根据"English is my favourite subject. I am good at it."可知,Lucy擅长英语,故选D。
40.细节理解题。根据"In the evening, I went out to ride bikes with my friends in the park. We like riding bikes."可知,Lucy喜欢骑自行车,故选B。
41.C
42.D
43.C
44.A
45.D
文章大意:本文是一篇记叙文,介绍了来自英国的女孩安娜在中国的生活。
考查阅读理解。本篇文章涉及细节理解题和数字计算题,词义猜测题三种题型。细节理解题要求考生能在快速阅读文章的同时,从中获取某些特定的直接信息或理解特定信息的意义。做细节理解题时,要根据题干中的关键词,找准相关句、段的内容,再仔细对照,不符合原文意义的选项要首先排除,反之,则是正确选项。 做数字计算题时,通读题干,需要仔细阅读题目,明确题目要求计算的具体内容,如时间、年龄、价钱、数量、距离等。 再定位关键词,根据题干中的关键词,在文章中迅速定位到与之相关的数据。 再根据题目要求,选择合适的计算方法(加、减、乘、除)。注意,有时可能需要进行多步计算。词义猜测题的解题方法包括利用指代关系、定义、定语、文章中的举例、比较的词语、构词法知识、上下文语境、因果关系来推测词义。
41.数字计算题。根据文中提到的My parents,my two brothers and me 我的父母,我的两个兄弟和我 ,可知,安娜家一共有五口人,故选C。
42.细节理解题。根据In the morning my parents ask my two brothers and me to have eggs and milk at home. 早上,我的父母让我和我的两个兄弟在家里吃鸡蛋,喝牛奶。 可知,安娜早餐总是吃鸡蛋,喝牛奶,故选D。
43.细节理解题。根据We have it at school with our classmates.我们在学校和同学一起吃。可知,安娜平日在学校和同学们一起吃午饭,故选C。
44.词义猜测题。根据Afternoon classes finish at 5:30. Then I go home and have dinner with my family at 6:00. 下午的课在五点半……。然后我回家和我的家人在6点吃晚饭。 可知,此处指下午的课程在5:30结束,然后安娜回家和家人一起吃晚餐,所以finish的意思是结束,故选A。
45.细节理解题。文章中提到了安娜在家吃早餐In the morning my parents ask my two brothers and me to have eggs and milk at home,安娜午餐吃米饭和蔬菜For lunch, I always have rice and vegetables,安娜和家人一起吃晚餐Then I go home and have dinner with my family at 6:00,但没有介绍安娜的兄弟们午餐吃什么,故选D。
46.C
47.B
48.A
49.A
50.C
文章大意:文章主要讲述了Mrs. Smith为家人购物的故事。
考查阅读理解。主要考查数字计算题和细节理解题。数字计算题注意找出题目要计算物品单价和数量;细节理解题注意理解题干问题,找出关键词,带着关键词从文中找到关键信息。
46.细节理解题。根据原文She often buys food, fruit and clothes for Jim and his father. 可知,Mrs. Smith经常为Jim和他的父亲买食物、水果和衣服,故答案为C。
47.细节理解题。根据原文Now many clothes are on sale at good prices,意思是现在许多衣服都在打折,价格很优惠,可知商店里的衣服价格很好,故答案为B。
48.细节理解题。根据原文Mrs. Smith likes the red sweater and she buys one for herself,意思是Mrs. Smith喜欢红色的毛衣并为自己买了一件,可知Mrs. Smith喜欢红色的毛衣,故答案为A。
49.细节理解题。根据原文She buys a white one for Mr. Smith.,可知Mrs. Smith为Mr. Smith买了一件白色的T恤,故答案为A。
50.数字计算题,根据原文The socks, in all colors, are $2 each. She buys five pairs.,即每双袜子2美元,她买了五双,计算出Mrs. Smith总共花了10美元买这些袜子,故答案为C。
51.C
52.B
53.A
54.C
55.C
文章大意:文章主要讲述了英国学生Lisa在中国生活,怀念英国朋友,并介绍了照片中的几位朋友和她的穿着。
考查阅读理解。主要考查数字计算题和细节理解题。数字计算题注意理解题目要计算的是物品或人物数量;细节理解题注意理解题干问题,找出关键词,带着关键词从文中找到关键信息。
51.数字计算题。根据原文This little girl is Sally.(这个小女孩是Sally)、The boy in orange is Tom.(穿橙色衣服的那个男孩是Tom)、These two girls are Tina and Gina.(这两个女孩是Tina和Gina)、Can you find me in this photo I'm in a yellow T-shirt. (你能在这张照片里找到我吗?我穿着一件黄色的T恤)可知,文中提到了五个人,分别是Lisa、Sally、Tom、Tina和Gina,所以照片中共有5人,故答案为C。
52.细节理解题。根据原文I'm in China with my parents now,意思是Lisa现在和她的父母在中国,所以Lisa和她的父母住在一起,故答案为B。
53.细节理解题。根据原文This little girl is Sally. She is 12, the same age as me.(这个小女孩是Sally。她12岁,和我同龄),可知Lisa的朋友之一是Sally,故答案为A。
54.细节理解题。根据原文The boy in orange is Tom. He was my deskmate when I was in elementary school.(穿橙色衣服的是Tom,他是我小学时的同桌),可知穿橙色衣服的人是Lisa的同桌,故答案为C。
55.细节理解题。根据原文The boy in orange is Tom. He was my deskmate when I was in elementary school. He is a kind boy.(穿橙色衣服的男孩是Tom。我上小学时,他是我的同桌。他是个善良的男孩)可知,Tom是Lisa的小学同桌,而且是一个善良的男孩,选项Lisa's deskmate was a very kind girl.(Lisa的同桌是一个善良的女孩)是不正确的,故答案为C。
56.C
57.D
58.A
59.D
60.B
本文关于Tom Green介绍了自己及两张照片中的人物。
考查阅读理解。注意首先理解问题所问,带着问题从原文找到答案。
56.细节理解题。根据原文"Hi,I'm Tom Green. Tom is my first name and Green is my last name.(嗨,我是汤姆·格林。汤姆是我的名字,格林是我的姓氏。)"可知,Green是Tom Green的姓氏。故选C。
57.细节理解题。根据原文"Here are two nice photos."可知,有两张好看的照片。故选D。
58.细节理解题。根据原文"The boy in a red jacket is my brother."可知,穿着红色夹克的男孩是作者的哥哥。故选A。
59.细节理解题。根据原文"In the next photo are two boys. They are my the two cousins,Jim and David.(下一张照片是两个男孩。他们是我的两个堂兄弟,吉姆和大卫。)"可知,下一张照片里的两个男孩是作者的表兄弟。故选D。
60.细节理解题。根据原文"They are very handsome. And both of them can play the violin very well.(他们非常英俊。他们俩都能很好地拉小提琴。)"可知,Jim和David小提琴拉得很好。故选B。

展开更多......

收起↑

资源预览