资源简介 Starter Unit 2 Keep Tidy一、选择题1.It's black.It's black pen.( )A.a;a B.a;/ C./;a D./;/2.﹣______ do you want to ask?﹣Nothing.Thank you.( )A. What other B. What elseC. Why D.How3.﹣What color is the panda?﹣It's ( )A.black B.whiteC.black and white D.a black and white4.I have a friend.She is ______ China.( )A. in B. at C. on D. under5.I put my tape player on the desk,________ I can't find it now.( )A.and B.so C.but D.or6.—______ is your tape player?—It is ______ the bed ______ my room. ( )A.When;in;on B.Where;under;inC.Where;on;under D.When;on;in7.—________?—It's in your schoolbag.( )A.What's in my schoolbagB.Where're my keysC.Is my dictionary in the schoolbagD.Where is my dictionary8.Peter and I ________ in Room 610.( )A.am B.is C.are D.be9.— Can I help you?— I ________ a cup of tea.Thanks.( )A.get B.need C.sell10.—Do you have a basketball?—No,I don't.But John ________.( )A.have B.do C.does D.has二、完形填空11. There are four people in my family :my parents,my brother and me.My brother is only four.He sleeps (1) my parents' room.I (2) my own bedroom.I like it very much.My bedroom is very big.There is a bookcase,a chair,a big desk (3) a bed in it.My bookcase is in the north(北方)of my (4) .It's near the door.In the bookcase there are a lot of books.My desk is next to the bookcase.I (5) the homework at the desk every day.On the desk you can see a computer and a clock.The (6) is not big,but it often wakes (唤醒)me up at six o'clock in the (7) .My chair is next to the desk.I often put my bag behind (8) .My bed (9) in the south of my bedroom.It is just(刚好)next to the desk.This is my bedroom.It's a nice and (10) room.(1)A.at B.on C.in D.to(2)A.see B.like C.have D.know(3)A.and B.or C.so D.but(4)A.classroom B.brother's room C.parents D.bedroom(5)A.play B.find C.watch D.do(6)A.computer B.watch C.clock D.TV(7)A.afternoon B.night C.morning D.evening(8)A.that B.it C.they D.this(9)A.is B.are C.am D.be(10)A.small B.tidy C.green D.old三、阅读理解12.My name is David.I'm a student from China.Now I'm talking with my classmates about colors in our houses.Anna lives with her grandparents and parents.In her house,there are many red things,like red desks and chairs.That's because the old people in her family like red color.They want red things to bring(带来) good luck to them.In Peter's house,we can see blue color in different places.That's his favorite color.His bed,computer,and bookcase are blue.Peter says blue makes him calm down(平静).Kevin's house is a little different.We can only see white things in it,like TV,bed and doors.White color looks clean.Speaking of my house,there are different colors in it.There is a white table,yellow chairs and a blue bookcase.These things make my house beautiful.(1)We can see many red things in house.A.David'sB.Peter'sC.Anna's(2)Why does Peter like blue? A.Because blue brings good luck to him.B.Because blue makes him calm down.C.Because blue makes his house clean.(3)What color of furniture(家具) would Kevin like? A.A red bookcase.B.A blue sofa.C.A white chair.(4)What's the structure(结构) of the passage? A.B.C.13. School starts (开始)tomorrow.My good friend Li Peng and I want to buy some school things.We go to the shop near my home.There are many students in the shop.Li Peng buys a green pen and two pencils,a black one and a red one.He buys a pencil box,too.My sister has a lot of pens and pencils,so I only buy some notebooks."Look!There is a nice watch (手表)on the floor.Is that yours,Lin Tao?" Li Peng asks me. "No," I say.Then he picks up (捡起)the watch and asks a girl near us, "Excuse me,is this watch yours"No,mine is at home," the girl answers.Just then,a boy comes to us and says, " It's my watch.It's a birthday gift(礼物)from my mother.But how do we know if it's yours?" asks Li Peng." There are two words on the back of the watch.They're Ma Jun.My name is Ma Jun," the boy says.When we look at the back,we see the two words.We give the watch to the boy.(1)Where is the shop? A.Near Lin Tao's home.B.Near the school.C.Near Li Peng's home.D.Near a park.(2)Why doesn't Lin Tao buy any pens or pencils? A.Because they are not good.B.Because he doesn't like the colours.C.Because his sister will give some to him.D.Because he doesn't have enough money (足够的钱).(3)Whose watch is it? A.The girl's.B.Ma Jun's.C.Lin Tao's.D.Li Peng's.(4)From the passage,we can know .A.four students are in the shopB.there is a name on the back of the watchC.Li Peng,Lin Tao and Ma Jun are good friendsD.Lin Tao doesn't buy anything (任何东西)in the shop(5)What is the best title for this passage? A.School thingsB.What to buyC.Thanks for your helpD.A lost watch14.My name is Linda.I don't feel right today.I tell my mom about this and she says I need to clean(打扫)my room I open the door of my room.It is not so tidy!I always do my homework on the desk.But now,there is a cup of milk,some apples,two old ping﹣pong bats and a T﹣shirt on my desk.My floor is like a vacuum cleaner(吸尘器).It cats all my clothes!There are sweaters,socks,skirts and shoes.I stand in the middle of the room and feel very bad.I can't find the photo of my mom and me in Hainan,my baseball cards and my favorite to y bear…I want to clean my room now!I find a letter from my grandfather in a box.The box is under my old notebooks.I also find the photo of my mom and me.It is behind my bookcase.After the cleaning,I put the photo on my wall and I feel great.(1)What can you see on Linda's desk? A.Two old ping﹣pong bats.B.A jacket.C.Three cups of milk.D.A sweater.(2)Who is in the photo? A.Linda's parents.B.Linda and her mom.C.Linda and her grandfather.D.Linda's mom and grandfather.(3)Where is Linda's grandfather's letter? A.In a box.B.On the desk.C.Under her bed.D.Behind the bookcase.(4)How does Linda probably(很可能)feel after cleaning her room? A.Bad.B.Tired.C.Happy.D.Difficult.四、短文还原15.Hi!I'm Eric.This is my dream(理想的) room.(1) Some pictures are on the wall.There is a bookcase in my room.(2) There is a clock on the desk.It is my good friend's.(3) My schoolbag is under the desk.There are two baseballs near it.Oh!(4) It's under the chair.(5) My bags and a basketball are under the bed.I like my dream room very much.A.What's in my pencil box?B.Where is my pencil box?C.There are some pencils and a ruler in it.D.There is a desk and a chair in it,too.E.It is a small but nice room.F.Every morning,it can wake me up(叫醒我).16.I'm Frank.(1) It's a big room.The walls are orange.(2) They are pictures of some sports games.I have no computer or TV in my room.(3) Seven baseballs are under my chair.In the desk are ten ping﹣pong balls and six ping﹣pong bats.(4) What is in the bookcase?Some books,dictionaries and basketballs are in it.And my volleyballs are under my bed.(5) A.This is my room.B.I play sports every day.C.But I have some sports things.D.Because I don't like sports at all.E.There isn't a bookcase in my room.F.You can see some pictures on the walls.G.You can also see a big bookcase in the room.17.My name is Frank Green.(1) My last name is Green.I'm an English boy.My parents work in China.So we are in Beijing now.My parents are English teachers.I have a twin sister but I don't have a brother.My sister and I are in the same (相同的) school in Beijing.(2) We have a nice house.My room is big.But it's not tidy.My books and clothes are everywhere—on the bed,on the sofa and under the chair.I can't find my watch now.The yellow one is my sister's.(3) Oh,it's under the dictionary.(4) I always ask my sister and my parents.A.But we are not in the same class.B."Where are my things?"C.My first name is Frank.D.They are under the bed.E.Mine is black.五、任务型阅读18.请阅读介绍John和他的哥哥David的房间的一篇文章,根据所提供的信息,回答问题。I am John,and this is my brother,David.I'm tidy,but David is not.In our room,my books and tapes are in the bookcase.My red tape player is on the desk and my keys are in the schoolbag.I have a watch.It's blue and it is on the desk,too.David's books are everywhere—on the bed,on the sofa and under the chair.The white model plane is his.It's under the bed.He always asks, "Where's my ruler?Where's my schoolbag?"(1)What's the name of John's brother? (2)Where are John's books and tapes? (3)Where are David's books? (4)What color is John's watch? (5)What do you think of (认为)David? 六、根据汉语提示完成句子19.我的棒球不在沙发下面。My baseball the sofa.20.这三架飞机模型是他的。These three are his.21.请稍等一下。Wait ,please.22.我认为它是凯特的笔记本。 it's Kate's notebook.七、翻译题23.刘伟想买两瓶可乐。Liu Wei wants to buy of Coke.24.橡皮 25.钥匙;关键n. 26. adj.黄色的27. ( v./n. )需要28. adj.绿色的八、书面表达29.假如你是Li Lei,请参照下表并根据中英文提示,写一篇介绍自己的文章,可适当增加细节。50词左右。(要求:字迹端正,书写正确,注意单词的大小写和标点符号。)Name Li LeiGender(性别) boyAge(年龄) 13Phone number 2332﹣1456My room 我的房间很整洁;书在书包里,书包是蓝色的;闹钟在书桌上……______Starter Unit 2 Keep Tidy参考答案与试题解析一、选择题1.It's black.It's black pen.( )A.a;a B.a;/ C./;a D./;/【答案】C【分析】它是黑色的.它是一支黑色的笔.【解答】a 是不定冠词 ,放在单数可数名词前面 ,表示某类人或事物中的"一个 、一名",表泛指,a用于以辅音音素开头的字母或单词前,因be +颜色"是…颜色"中间不加任何成分.由题干"它是黑色的.它是一支黑色的笔."可知,第一个空格"不填";因"一只黑色钢笔",表泛指,"一只"用不定冠词,因pen是以辅音音素开头的单词,因此第二 个空格用a ,所以答案应是/;a.故选:C.【点评】本题考查冠词的用法,在熟知所供词的含义基础上,根据句意,从而判断出正确答案.2.﹣______ do you want to ask?﹣Nothing.Thank you.( )A. What other B. What elseC. Why D.How【答案】B【分析】﹣你还想问其他的什么吗?﹣没有了。谢谢你。【解答】选项中各词语的意思为:A.其他什么,后需接things表示"其他什么(事)";B.其他什么;C.为什么;D.怎么样。根据答语中的Nothing"没有了"可知,此处提问的应是什么事;结合选项可知,B项符合语境。故选:B。【点评】本题考查特殊疑问句中的特殊疑问词。要求学生熟练掌握基础的特殊疑问词的词义和用法,结合语境,做出正确解答。3.﹣What color is the panda?﹣It's ( )A.black B.whiteC.black and white D.a black and white【答案】C【分析】﹣熊猫是什么颜色的?﹣是黑白相间的。【解答】black黑色;white白色;black and white黑白相间;在表示事物的颜色时,表示颜色的词前面不加任何冠词,根据常识可知熊猫是黑白相间的。故选:C。【点评】掌握如何表达事物的颜色是解答本题的关键。4.I have a friend.She is ______ China.( )A. in B. at C. on D. under【答案】A【分析】我有一个朋友。她住在中国。【解答】in在,后跟大地点;at在,后跟小地点;on在上面;under在下面。根据China(中国)是大地点,可知用in,表示"在中国"。故选:A。【点评】考查介词,应牢记其含义和用法,结合语境答题。5.I put my tape player on the desk,________ I can't find it now.( )A.and B.so C.but D.or【答案】C【分析】我把录音机放在桌子上,但现在找不到了。【解答】and和;so所以;but但是;or或者,否则,都是并列连词。根据前句句意"我把录音机放在桌子上"和后句句意"现在找不到了"可知,前后之间是转折关系,要填"但是",其它选项语意不通。故选:C。【点评】考查并列连词。要根据并列连词的含义和用法,进行比较,找出正确答案。6.—______ is your tape player?—It is ______ the bed ______ my room. ( )A.When;in;on B.Where;under;inC.Where;on;under D.When;on;in【答案】B【分析】—你的录音机在哪里?—它在我房间的床下面。【解答】When"当......的时候";in"在......的里面";on"在......的上面";under"在......的下面";Where"哪里"。根据It is ______ the bed ______ my room(它在我房间的床......)可知,你的录音机在哪里?in my room"在我的房间里",under the bed"在床下"。故选:B。【点评】解答此题,需要结合题干和所学知识,选出正确的答案。7.—________?—It's in your schoolbag.( )A.What's in my schoolbagB.Where're my keysC.Is my dictionary in the schoolbagD.Where is my dictionary【答案】D【分析】—我的字典在哪里?—它在你的书包里。【解答】What's in my schoolbag我书包里是什么;Where're my keys我的钥匙在哪里;Is my dictionary in the schoolbag我的字典在书包里吗;Where is my dictionary我的字典在哪里。根据答语It's in your schoolbag.(它在你的书包里。)可知此处询问一个单数物品的位置,选项D"我的字典在哪里"符合。故选:D。【点评】考查情景交际,熟悉常见的日常用语的含义及用法,再根据题干即可作出选择。8.Peter and I ________ in Room 610.( )A.am B.is C.are D.be【答案】C【分析】Peter和我在610房间。【解答】am是,主语为I;is是,主语是第三人称单数;are是,主语是复数/你;be是,原形。主语"Peter and I"为复数,be动词用are。故选:C。【点评】熟悉语法一致的用法,结合题意,给出答案。9.— Can I help you?— I ________ a cup of tea.Thanks.( )A.get B.need C.sell【答案】B【分析】— 我可以帮你吗?— 我需要一杯茶。谢谢。【解答】get得到;need需要;sell卖,出售。根据"Can I help you?"(我可以帮你吗?)"a cup of tea"(一杯茶)可知,是需要一杯茶。故选:B。【点评】理解句意,再分析选项,最后综合判断得出答案。10.—Do you have a basketball?—No,I don't.But John ________.( )A.have B.do C.does D.has【答案】C【分析】—你有篮球吗?—没有,我没有。但是约翰有。【解答】have和has是实义动词;do和does是助动词。考查主谓语法一致。根据Do you have a basketball(你有篮球吗)可知have是实义动词,肯定或否定回答要借助于助动词do或does,主语John是第三人称单数,助动词用第三人称单数does。故选:C。【点评】考查助动词。要根据助动词的含义和用法,进行比较,找出正确答案。二、完形填空11. There are four people in my family :my parents,my brother and me.My brother is only four.He sleeps (1) C my parents' room.I (2) C my own bedroom.I like it very much.My bedroom is very big.There is a bookcase,a chair,a big desk (3) A a bed in it.My bookcase is in the north(北方)of my (4) D .It's near the door.In the bookcase there are a lot of books.My desk is next to the bookcase.I (5) D the homework at the desk every day.On the desk you can see a computer and a clock.The (6) C is not big,but it often wakes (唤醒)me up at six o'clock in the (7) C .My chair is next to the desk.I often put my bag behind (8) B .My bed (9) A in the south of my bedroom.It is just(刚好)next to the desk.This is my bedroom.It's a nice and (10) B room.(1)A.at B.on C.in D.to(2)A.see B.like C.have D.know(3)A.and B.or C.so D.but(4)A.classroom B.brother's room C.parents D.bedroom(5)A.play B.find C.watch D.do(6)A.computer B.watch C.clock D.TV(7)A.afternoon B.night C.morning D.evening(8)A.that B.it C.they D.this(9)A.is B.are C.am D.be(10)A.small B.tidy C.green D.old【答案】CCADD CCBAB【分析】短文主要介绍了作者的家庭成员以及自己的卧室布局。作者家有四口人,包括父母、四岁的弟弟和作者自己。作者非常喜欢自己单独的卧室,卧室里有书柜、椅子、大书桌和床。书柜放在卧室的北边靠近门的地方,里面有很多书。书桌紧邻书柜,作者每天都在书桌上做作业。桌上还有电脑和时钟。尽管闹钟不大,但每天早上六点都能准时叫醒作者。椅子放在书桌旁边,床则位于卧室的南边,紧挨着书桌。作者表达了对自己这个既漂亮又整洁的卧室的喜爱。【解答】(1)考查介词。句意:他睡在我父母的房间里。A在,B在上面,C在里面,D到,根据语境可知用in,故选C。(2)考查动词。句意:我有自己的卧室。A看见,B喜欢,C有,D知道,根据He sleeps in my parents' room.(他睡在我父母的房间里。)可知我有自己的卧室,故选C。(3)考查连词。句意:里面有一个书柜,一把椅子,一张大桌子和一张床。A和,B或者,C所以,D但是,根据语境可知and表并列,故选A。(4)考查名词。句意:我的书柜在我卧室的北面。A教室,B弟弟的房间,C父母的房间,D卧室,根据I have my own bedroom.(我有自己的卧室。)可知我的书柜在我卧室的北面,故选D。(5)考查动词。句意:我每天在课桌上做作业。A玩,B发现,C观看,D做,根据do one's homework做作业,固定短语,故选D。(6)考查名词。句意:时钟不大,但它经常在早上六点叫醒我。A电脑,B手表,C钟,D电视,根据but it often wakes me up at six o'clock in the morning.(但它经常在早上六点叫醒我)可知时钟不大,故选C。(7)考查名词。句意:时钟不大,但它经常在早上六点叫醒我。A下午,B晚上,C早上,上午,D晚上,根据wakes me up (叫醒我)可知但它经常在早上六点叫醒我,故选C。(8)考查代词。句意:我经常把书包放在书包后面。A那个,B它,C他们,D这个,根据My chair is next to the desk.(我的椅子在桌子旁边。)可知我经常把书包放在书包后面,用it代指chair,故选B。(9)考查be动词。句意:我的床在我卧室的南边。A是,单数形式,B是,复数形式,C是,用于I的后面 ,D是,原形,根据My bed是单数名词,故选A。(10)考查形容词。句意:这是一个漂亮而整洁的房间。A小的,B整洁的,C绿色的,D老的,根据语境可知,这是一个漂亮而整洁的房间。故选B。【点评】首先通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合所学语法,运用排除法逐一选出答案,最后再通读全文核对答案。三、阅读理解12.My name is David.I'm a student from China.Now I'm talking with my classmates about colors in our houses.Anna lives with her grandparents and parents.In her house,there are many red things,like red desks and chairs.That's because the old people in her family like red color.They want red things to bring(带来) good luck to them.In Peter's house,we can see blue color in different places.That's his favorite color.His bed,computer,and bookcase are blue.Peter says blue makes him calm down(平静).Kevin's house is a little different.We can only see white things in it,like TV,bed and doors.White color looks clean.Speaking of my house,there are different colors in it.There is a white table,yellow chairs and a blue bookcase.These things make my house beautiful.(1)We can see many red things in C house.A.David'sB.Peter'sC.Anna's(2)Why does Peter like blue? B A.Because blue brings good luck to him.B.Because blue makes him calm down.C.Because blue makes his house clean.(3)What color of furniture(家具) would Kevin like? C A.A red bookcase.B.A blue sofa.C.A white chair.(4)What's the structure(结构) of the passage? A A.B.C.【答案】CBCA【分析】这篇短文主要介绍了四个学生家中的颜色喜好。【解答】(1)细节理解题。根据第二段Anna lives with her grandparents and parents.In her house,there are many red things,like red desks and chairs.(安娜和她的祖父母和父母住在一起。在她的房子里,有许多红色的东西,像红色的桌子和椅子。)可知在安娜的家里能看到许多红色的物品,故选C。(2)细节理解题。根据第三段Peter says blue makes him calm down.(彼得说蓝色能让他冷静下来。)可知彼得说蓝色能让他冷静下来,故选B。(3)细节理解题。根据第四段Kevin's house is a little different.We can only see white things in it,like TV,bed and doors.White color looks clean.(凯文的家有点不同。我们只能看到白色的东西,比如电视、床和门。白色看起来很干净。)可知凯文会喜欢白色的椅子,故选C。(4)篇章结构题。根据第一段My name is David.I'm a student from China.Now I'm talking with my classmates about colors in our houses.(我叫大卫。我是一个来自中国的学生。现在我正在和同学们谈论我们房子里的颜色。)可知第一段在引出下文。第二段到第五段在分别介绍安娜,彼得,凯文和作者的房间颜色,可知文章的结构为总﹣分,故选A。【点评】通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。13. School starts (开始)tomorrow.My good friend Li Peng and I want to buy some school things.We go to the shop near my home.There are many students in the shop.Li Peng buys a green pen and two pencils,a black one and a red one.He buys a pencil box,too.My sister has a lot of pens and pencils,so I only buy some notebooks."Look!There is a nice watch (手表)on the floor.Is that yours,Lin Tao?" Li Peng asks me. "No," I say.Then he picks up (捡起)the watch and asks a girl near us, "Excuse me,is this watch yours"No,mine is at home," the girl answers.Just then,a boy comes to us and says, " It's my watch.It's a birthday gift(礼物)from my mother.But how do we know if it's yours?" asks Li Peng." There are two words on the back of the watch.They're Ma Jun.My name is Ma Jun," the boy says.When we look at the back,we see the two words.We give the watch to the boy.(1)Where is the shop? A A.Near Lin Tao's home.B.Near the school.C.Near Li Peng's home.D.Near a park.(2)Why doesn't Lin Tao buy any pens or pencils? C A.Because they are not good.B.Because he doesn't like the colours.C.Because his sister will give some to him.D.Because he doesn't have enough money (足够的钱).(3)Whose watch is it? B A.The girl's.B.Ma Jun's.C.Lin Tao's.D.Li Peng's.(4)From the passage,we can know B .A.four students are in the shopB.there is a name on the back of the watchC.Li Peng,Lin Tao and Ma Jun are good friendsD.Lin Tao doesn't buy anything (任何东西)in the shop(5)What is the best title for this passage? D A.School thingsB.What to buyC.Thanks for your helpD.A lost watch【答案】见试题解答内容【分析】本文是一篇记叙文。本文主要描述了林涛和李鹏在商店里发现一只手表并寻找失主的故事。【解答】(1)细节理解题。根据第1段"We go to the shop near my home."(我们去我家附近的商店。)可知,商店在林涛家旁边。故选A。(2)细节理解题。根据第1段"My sister has a lot of pens and pencils,so I only buy some notebooks."(我妹妹很多钢笔和铅笔,所以我只买了一些笔记本。)可知,林涛的妹妹有很多钢笔和铅笔,故林涛不会买。故选C。(3)推理判断题。根据第5段" There are two words on the back of the watch.They're Ma Jun.My name is Ma Jun," the boy says."("手表背面有两个字。他们是马军。我的名字叫马军,"男孩说。)可知,这只手表属于马军的。故选B。(4)细节理解题。根据第5段" There are two words on the back of the watch.They're Ma Jun.My name is Ma Jun," the boy says."("手表背面有两个字。他们是马军。我的名字叫马军,"男孩说。)可知,手表背面有一个名字。故选B。(5)标题归纳题。根据第2段"There is a nice watch (手表)on the floor."(地板上有一块漂亮的手表。)可知,本文主要描述林涛和李鹏在商店里发现一只手表并寻找失主的故事。故选D。【点评】通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。14.My name is Linda.I don't feel right today.I tell my mom about this and she says I need to clean(打扫)my room I open the door of my room.It is not so tidy!I always do my homework on the desk.But now,there is a cup of milk,some apples,two old ping﹣pong bats and a T﹣shirt on my desk.My floor is like a vacuum cleaner(吸尘器).It cats all my clothes!There are sweaters,socks,skirts and shoes.I stand in the middle of the room and feel very bad.I can't find the photo of my mom and me in Hainan,my baseball cards and my favorite to y bear…I want to clean my room now!I find a letter from my grandfather in a box.The box is under my old notebooks.I also find the photo of my mom and me.It is behind my bookcase.After the cleaning,I put the photo on my wall and I feel great.(1)What can you see on Linda's desk? A A.Two old ping﹣pong bats.B.A jacket.C.Three cups of milk.D.A sweater.(2)Who is in the photo? B A.Linda's parents.B.Linda and her mom.C.Linda and her grandfather.D.Linda's mom and grandfather.(3)Where is Linda's grandfather's letter? A A.In a box.B.On the desk.C.Under her bed.D.Behind the bookcase.(4)How does Linda probably(很可能)feel after cleaning her room? C A.Bad.B.Tired.C.Happy.D.Difficult.【答案】ABAC【分析】琳达感到不舒服,妈妈告诉她需要清理房间。她发现房间很乱,桌子上有牛奶、苹果、乒乓球拍和T恤,地上满是衣服。她找不到妈妈和自己在海南的照片、棒球卡和最喜欢的玩具熊。清理后,她找到了祖父的信和妈妈的照片,感觉很好。【解答】(1)细节理解题。根据第一段there is a cup of milk,some apples,two old ping﹣pong bats and a T﹣shirt on my desk.(我的桌子上有一杯牛奶,一些苹果,两个旧乒乓球拍和一件T恤。)可知桌子上有一杯牛奶,一些苹果,两个旧乒乓球拍和一件T恤。故选:A。(2)细节理解题。根据第三段I also find the photo of my mo m and me.(我还找到了我妈妈和我的照片。)可知我还找到了我妈妈和我的照片。故选:B。(3)细节理解题。根据第三段I find a letter from my grandfather in a box.(我在一个盒子里发现了我祖父的一封信。)可知祖父的一封信在一个盒子里。故选:A。(4)细节理解题。根据第四段After the cleaning,I put the photo on my wall and I feel great.(打扫完后,我把照片贴在墙上,我感觉很棒。)可知打扫完后,把照片贴在墙上,感觉很棒。故选:C。【点评】通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。四、短文还原15.Hi!I'm Eric.This is my dream(理想的) room.(1) E Some pictures are on the wall.There is a bookcase in my room.(2) D There is a clock on the desk.It is my good friend's.(3) F My schoolbag is under the desk.There are two baseballs near it.Oh!(4) B It's under the chair.(5) C My bags and a basketball are under the bed.I like my dream room very much.A.What's in my pencil box?B.Where is my pencil box?C.There are some pencils and a ruler in it.D.There is a desk and a chair in it,too.E.It is a small but nice room.F.Every morning,it can wake me up(叫醒我).【答案】EDFBC【分析】本文介绍了Eric理想的房间。【解答】(1)细节推理题。根据上文"This is my dream(理想的) room."(这是我理想的房间。)可知,此处引入话题介绍自己理想的房间,要先总体评价一下这个房间,选项E"这是一个小而漂亮的房间。"符合语境。故选E。(2)细节推理题。根据上文"There is a bookcase in my room."(我房间里有一个书柜。)和选项可知,此处介绍房间里有的家具,选项D"里面也有一张桌子和一把椅子。"符合语境。故选D。(3)细节推理题。根据上文"There is a clock on the desk."(桌子上有一个闹钟。)可知,闹钟可以叫作者起床,选项F"每天早上,它都能把我叫醒。"符合语境。故选F。(4)细节推理题。根据下文"It's under the chair."(它在椅子下面。)可知,此处询问某物的位置,选项B"我的铅笔盒在哪里?"符合语境。故选B。(5)细节推理题。根据上文"Where is my pencil box?Oh!It's under the chair."(我的铅笔盒在哪里?哦!它在椅子下面。)和选项可知,此处应介绍铅笔盒内的东西,选项C"里面有一些铅笔和一把尺子。"符合语境。故选C。【点评】通读全文,了解文章大意,联系上下文,结合语境,选择合适的句子填空。16.I'm Frank.(1) A It's a big room.The walls are orange.(2) F They are pictures of some sports games.I have no computer or TV in my room.(3) C Seven baseballs are under my chair.In the desk are ten ping﹣pong balls and six ping﹣pong bats.(4) G What is in the bookcase?Some books,dictionaries and basketballs are in it.And my volleyballs are under my bed.(5) B A.This is my room.B.I play sports every day.C.But I have some sports things.D.Because I don't like sports at all.E.There isn't a bookcase in my room.F.You can see some pictures on the walls.G.You can also see a big bookcase in the room.【答案】AFCGB【分析】本文作者介绍了自己房间以及房间里的物品。【解答】(1)细节推理题。根据下文"It's a big room"(这是一个大房间)可知,此处介绍房间。选项A"这是我的房间。"符合语境,故选A。(2)细节推理题。根据上文"The walls are orange.(墙是橙色的。)和下文They are pictures of some sports games"(它们是一些运动游戏的照片)可知,此处介绍墙上的图画,选项F"你可以在墙上看到一些图画。"符合语境,故选F。(3)细节推理题。根据下文"Seven baseballs are under my chair.In the desk are ten ping﹣pong balls and six ping﹣pong bats."(我的椅子下有7个棒球。桌子上有10个乒乓球和6个乒乓球拍。)可知,此处介绍自己的体育收藏,选项C"但是我有一些体育用品。"符合语境,故选C。(4)细节推理题。根据下文"What is in the bookcase?"(书柜里有什么?)可知,此处提到了书柜。选项G"你还可以在房间里看到一个大书柜。"符合语境,故选G。(5)细节推理题。根据上文"And my volleyballs are under my bed."(我的排球在床下面。)可知,此处介绍自己的排球。选项B"我每天都做运动。"符合语境,故选B。【点评】做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案。17.My name is Frank Green.(1) C My last name is Green.I'm an English boy.My parents work in China.So we are in Beijing now.My parents are English teachers.I have a twin sister but I don't have a brother.My sister and I are in the same (相同的) school in Beijing.(2) A We have a nice house.My room is big.But it's not tidy.My books and clothes are everywhere—on the bed,on the sofa and under the chair.I can't find my watch now.The yellow one is my sister's.(3) E Oh,it's under the dictionary.(4) B I always ask my sister and my parents.A.But we are not in the same class.B."Where are my things?"C.My first name is Frank.D.They are under the bed.E.Mine is black.【答案】CAEB【分析】短文主要介绍了作者是英国男孩,父母在中国工作,他和双胞胎姐姐在北京上学。作者的房间虽然大但很乱,他找不到自己的手表,最后发现在字典下面。他经常问姐姐和父母东西在哪里。【解答】(1)细节推理题。根据下文"My last name is Green."(我姓Green。)可知此处应是介绍姓名。选项C"我的名字叫Frank。"符合语境。故选C。(2)细节推理题。根据上文"My sister and I are in the same (相同的) school in Beijing."(我姐姐和我在北京的同一所学校。)可知,我和姐姐在北京的同一个学校读书,此处介绍学校和班级信息。选项A"但我们不在同一个班级。"符合语境。故选A。(3)细节推理题。根据下文"The yellow one is my sister's."(黄色的是我姐姐的。)可知,姐姐的手表是黄色的,此处应是介绍Frank的手表。选项E"我的是黑色的。"符合语境。故选E。(4)细节推理题。根据下文"I always ask my sister and my parents."(我总是问我的姐姐和我的父母。)可知,Frank总是向姐姐和父母问问题,此处应是他常问的那个问题。选项B"'我的东西在哪里呢?'"符合语境。故选B。【点评】做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案。五、任务型阅读18.请阅读介绍John和他的哥哥David的房间的一篇文章,根据所提供的信息,回答问题。I am John,and this is my brother,David.I'm tidy,but David is not.In our room,my books and tapes are in the bookcase.My red tape player is on the desk and my keys are in the schoolbag.I have a watch.It's blue and it is on the desk,too.David's books are everywhere—on the bed,on the sofa and under the chair.The white model plane is his.It's under the bed.He always asks, "Where's my ruler?Where's my schoolbag?"(1)What's the name of John's brother? David. (2)Where are John's books and tapes? They are in the bookcase. (3)Where are David's books? David's books are everywhere—on the bed,on the sofa and under the chair. (4)What color is John's watch? It's blue. (5)What do you think of (认为)David? He is untidy. 【答案】(1)David.(2)They are in the bookcase.(3)David's books are everywhere—on the bed,on the sofa and under the chair.(4)It's blue.(5)He is untidy.【分析】本文主要介绍了作者很整洁,但是作者的弟弟却不整洁,东西到处都是。【解答】(1)细节理解题。根据this is my brother,David.(这是我的弟弟,David。)可知作者的弟弟是David。故填David.(2)细节理解题。根据my books and tapes are in the bookcase.(我的书和磁带在书架上。)可知书和磁带在书架上。故填They are in the bookcase.(3)细节理解题。根据David's books are everywhere—on the bed,on the sofa and under the chair.(David书到处都是——床上、沙发上和椅子下面。)可知David的书到处都是——床上、沙发上和椅子下面。故填David's books are everywhere—on the bed,on the sofa and under the chair.(4)细节理解题。根据I have a watch.It's blue.(我有一个手表。它是蓝色的。)可知手表是蓝色的。故填It's blue.(5)细节理解题。根据I'm tidy,but David is not.(我是整洁的,但是David不是。)以及David's books are everywhere.(David的书到处都是。)可知David不整洁,东西到处都是。故填He is untidy.【点评】做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意。其次,细读题材,各个击破。掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息。六、根据汉语提示完成句子19.我的棒球不在沙发下面。My baseball isn't under the sofa.【答案】isn't under【分析】我的棒球不在沙发下面。【解答】句子用一般现在时,主语是My baseball(我的棒球),是名词单数,因而此处表示"不是"用isn't;"在……下面"用解析under。故填:isn't under。【点评】此题考查汉译英,在熟知每个汉语的英语翻译的基础上,根据语法结构,组合短语或者句子,便可得出正确答案。20.这三架飞机模型是他的。These three model planes are his.【答案】model planes【分析】这三架飞机模型是他的。【解答】飞机模型model plane,是名词短语,是可数的;在three后面用复数形式,作主语。故答案为:model planes。【点评】汉译英,需要学生根据句意、时态和固定搭配等,来选择合适的单词或者短语,构成合乎语法、句意完整的句子。21.请稍等一下。Wait a minute/moment/second ,please.【答案】a;minute/moment/second【分析】请稍等一下。【解答】根据题干,可知"稍等一下"可用动词短语wait a minute/moment/second来表示。故填:a;minute/moment/second。【点评】解答此题,需要结合题干和所学知识,写出正确的答案。22.我认为它是凯特的笔记本。 I think it's Kate's notebook.【答案】I think【分析】我认为它是凯特的笔记本。【解答】根据句意可知,此句缺少"我"和"认为",我:I,认为:think,句子为一般现在时,主语为第一人称,谓语动词用动词原形,宾语从句省略了引导词that。故填:I think。【点评】做这类题,要注意分析题干信息,并结合语境答题。七、翻译题23.刘伟想买两瓶可乐。Liu Wei wants to buy two bottles of Coke.【答案】two bottles【分析】刘伟想买两瓶可乐。【解答】可乐不可数,瓶子bottle可数,故two bottles。故答案是two bottles。【点评】此题考查汉译英,在熟知每个汉语的英语翻译的基础上,根据语法结构,组合短语或者句子,便可得出正确答案。24.橡皮 eraser 【答案】eraser【分析】橡皮【解答】"橡皮",对应名词"eraser"。故填:eraser。【点评】此题考查汉译英,在熟知每个汉语的英语翻译的基础上,便可得出正确答案。25.钥匙;关键n. key 【答案】key【分析】钥匙;关键【解答】钥匙;关键对应单词key。故填:key。【点评】此题考查汉译英,在熟知每个汉语的英语翻译的基础上,便可得出正确答案。26. yellow adj.黄色的【答案】yellow【分析】yellow【解答】根据题干,可知需要翻译的是" 黄色的",其英语表达是"yellow ".故答案为yellow.【点评】考查汉译英,熟悉单词的拼写,注意翻译形式。27. need ( v./n. )需要【答案】need【分析】需要【解答】need需要,是名词,也可以作动词。故答案为:need。【点评】根据题意,符合语法知识,写出答案。28. green adj.绿色的【答案】green【分析】green【解答】根据题干,可知需要翻译的是"绿色的 ",其英语表达是" green".故答案为green.【点评】考查汉译英,熟悉单词的拼写,注意翻译形式。八、书面表达29.假如你是Li Lei,请参照下表并根据中英文提示,写一篇介绍自己的文章,可适当增加细节。50词左右。(要求:字迹端正,书写正确,注意单词的大小写和标点符号。)Name Li LeiGender(性别) boyAge(年龄) 13Phone number 2332﹣1456My room 我的房间很整洁;书在书包里,书包是蓝色的;闹钟在书桌上……______【答案】 Hello,everyone!I'm Li Lei.I am a Chinese boy.I am thirteen years old.My phone number is 2332﹣1456.I have a tidy and nice room.My schoolbag is blue,and it is on the table.My books are in the schoolbag.A clock is on the desk.A basketball is under the bed.A photo of my family is on the wall.I love my room.【分析】【高分句型一】My phone number is 2332﹣1456.我的电话号码是2332﹣1456。phone number电话号码。【高分句型二】My books are in the schoolbag.我的书在书包里。in the schoolbag在书包里。【解答】 Hello,everyone!I'm Li Lei.I am a Chinese boy.I am thirteen years old.(姓名,年龄和性别)My phone number is 2332﹣1456.【高分句型一】(电话)I have a tidy and nice room.My schoolbag is blue,and it is on the table.My books are in the schoolbag.【高分句型二】A clock is on the desk.A basketball is under the bed.A photo of my family is on the wall.(房间)I love my room.【点评】能够根据提示进行书面表达,能够围绕主题准确使用一定的语法、词汇、短语和句型等,清楚连贯地表达自己的思想,进而完成写作任务。 展开更多...... 收起↑ 资源预览