Unit 5 Fun Clubs 阅读理解专练 (含答案解析)-2025-2026学年七年级英语上学期单元重难点专题提优训练(人教版2024)

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 5 Fun Clubs 阅读理解专练 (含答案解析)-2025-2026学年七年级英语上学期单元重难点专题提优训练(人教版2024)

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
2025-2026学年七年级英语上学期单元重难点专题提优训练(人教版)
Unit 5 Fun Clubs 阅读理解专练
阅读单选
(1)
Hi, I’m Mona from the UK and I’m twelve years old. Music is my favourite subject because it’s relaxing. Every Saturday, I have a piano lesson for two hours. It’s from 9:30 a. m.
I want to go to Shanghai, China. Do you know why Well, I want to go there because of a Chinese musician’s “love stories” about Shanghai. His name is Luo Wei. You cannot find the “love stories” in a storybook, but you can listen to them. That’s because they are all piano pieces (钢琴曲).
Luo Wei comes from Guangzhou, but he’s in Shanghai now. Luo’s father is a music teacher and his mother is a violin teacher. Luo loves Shanghai very much. In his free time, he likes writing “love stories” about Shanghai. He says, “People can find that it is a nice place after listening to my music. And many people want to go on a trip to Shanghai.” He is really right. I’d like to go there!
1.What does Mona think of music
A.Easy. B.Relaxing. C.Cool. D.Boring.
2.When does Mona’s piano lesson finish every Saturday
A.At 9:00 a. m. B.At 10:30 a. m. C.At 11:00 a. m. D.At 11:30 a. m.
3.What does Luo Wei’s mother teach
A.Singing. B.Dancing. C.The violin. D.The piano.
4.What does the underlined word “it” refer to (指代)
A.The UK. B.Guangzhou. C.Shanghai. D.Beijing.
5.What do we know about Luo Wei
A.He is twelve years old. B.He is in Guangzhou now.
C.He loves Shanghai a lot. D.He likes writing storybooks.
(2)
Middle school students like joining clubs. Joining clubs in middle school can help you make new friends. It can help you know a lot of things. Students need to know something about the clubs.
School clubs take time
Joining a school club isn’t just about having fun, and kids must know that being in a club needs time and needs to do a lot of things.This will make you busier (更忙).
Many students like to meet new friends in the clubs. Lindsay Moore from No. 8 Middle School says, “In the music club, I meet Jane. She likes music and she can play the piano very well. I like music too, and I can play the guitar. So Jane can help me play the piano. I can help her play the guitar. It’s so great.”
What club to join
There are many clubs in schools. Join a club that you like. If you like drawing, you can join the art club. If you like basketball, you can join the sports club. So what club do you want to join It depends on your interests (兴趣) and hobbies. If your school doesn’t have clubs, you can start a club.
They’re fun
Joining a club can be a lot of fun, so students like the clubs.
1.Joining a club can make you ________.
A.boring B.right C.busy D.healthy (健康的)
2.Which can be put into the blank (空白处)
A.When to join the club B.Why to join the club
C.How to join the club D.Where to join the club
3.What can Jane do
A.She can play the piano. B.She can play the guitar.
C.She can play basketball. D.She can sing and dance.
4.What does the underlined phrase “depends on” mean in Chinese
A.杜绝 B.取决于 C.反对 D.重生
5.Which is the best title for the passage
A.Middle School Students. B.School Clubs Are Fun.
C.Join a Middle School Club. D.Clubs in Schools.
(3)
My name is Dora. I’m American and I’m thirteen. I’m a student in No. 7 Middle School. I like music very much. I can play two instruments—the guitar and the piano. I play them very well and I’m in the school art club.
Jeff and Michael are my brothers. They are students, too. But we are not in the same school. They like sports. Jeff plays basketball and soccer very well. Michael swims and plays ping-pong very well. I’m not good at sports. They help me with sports after school.
We live in London with our parents now. My mother is an English teacher and my father is a musician. My mother swims well. My father can play all kinds of musical instruments.
1.There are ________ people in Dora’s family.
A.three B.four C.five D.six
2.What does the underlined word “musician” mean in Chinese
A.古董 B.音乐家 C.作家 D.语言学家
3.What is Jeff good at
A.Soccer and ping-pong. B.Swimming and ping-pong.
C.Soccer and basketball. D.Swimming and basketball.
4.What does Dora’s mother do
A.She is an English teacher. B.She is a doctor.
C.She is a sports player. D.She is a musician.
5.Which one is RIGHT (正确的)
A.Dora is good at sports. B.Jeff and Michael like music.
C.Dora’s parents live in London now. D.Jeff is in No. 7 Middle School.
(4)
What do you think of the 2024 Summer (夏季) Reading Club The Summer Reading Club this year is over, and we really want to hear from you! Please give us some ideas so that (以便于) we can make the Summer Reading Club better next year.
What is the Summer Reading Club This club is to keep children reading in summer. The club gives kids games, activities, gifts (礼物) and more things to make them read happily.
When will the Summer Reading Club be open next year The club will be open from June 27th to August 25th.
Do you want to learn more about the fun games, great activities, nice gifts and other interesting things Pick up (拿起) our Summer Library Guide and read it or read our online list (在线清单). ______ Children of all ages can have fun in our club.
How much does it cost (花费) The Summer Reading Club is free (免费的). Come and join our club. I’m sure you can get a lot.
1.What is the Summer Reading Club for
A.Keeping kids busy in summer. B.Teaching children to do some sports.
C.Helping parents to work. D.Keeping children reading in summer.
2.When can Tom go to the Summer Reading Club next year
A.On July 27th. B.On March 22nd.
C.On August 27th. D.On June 22nd.
3.Which one can be put into the blank (空白处)
A.How can parents get on with (相处) their children
B.Who can join the Summer Reading Club
C.What kinds of books are good for kids
D.Why do people join the Summer Reading Club
4.What can we know from the passage (文章)
A.You can only read in the Summer Reading Club.
B.Children under 5 years old can't join the club.
C.The club will be open for about two months (月) next year.
D.There won't (没有) be the Summer Reading Club next year.
5.What does the writer think of the Summer Reading Club
A.Easy. B.Helpful (有用的). C.Difficult. D.Boring.
(5)
American (美国的) school children usually have lots of activities after school. There are different kinds of clubs for students too.
Some students like to go to study clubs after school. The study club is a learning center (中心). Students can do homework, read books, talk about their interesting subjects, and learn about computer, but they can’t play computer games (游戏).
American children like sports clubs better. They can join basketball, soccer or baseball clubs. Some dancing clubs and singing clubs are also American children’s favorites. School children can have fun in these clubs.
If some children are disabled (有残疾的), ▲ . There is also a special club for those children who can’t see, walk or do other things.
Because there are many colourful after-school activities, American school children have a happy life in school. Few(很少) students don’t like going to school.
1.What can’t American students do in the study club
A.Read books. B.Talk with each other.
C.Play computer games. D.Do homework.
2.Which of the following can be put in the “ ▲ ”
A.they can’t join any clubs
B.they can also enjoy their school life
C.they can only join one or two clubs
D.they will have a difficult time at school
3.How many clubs can we find in the passage
A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.
4.What’s the best title (标题) of the passage
A.American Children’s Colorful After-school Life
B.American Children’s Books
C.Food of American School Children
D.American Children’s School
5.What’s the structure (结构) of the passage
A. B. C. D.
(6)
There are many clubs in our school. Do you like playing ping-pong Mr Wu can teach (教) e and join the ping-pong club! You can have lessons on Friday and Saturday. Our school has a ping-pong game (比赛) every year. What about joining in it next year
Do you want to dance Dancing is great. It helps you look good and be healthy (健康的). Join the dancing club and dance for the school art festival (节日) on May 27th. You can have lessons on Monday and Wednesday. Our beautiful art teachers, Ms Li and Ms Wu, will teach you.
Everyone loves delicious food. I think you love it, too. How about joining the cooking club Here Mrs Ma can teach you to develop healthy eating habits (习惯), and make delicious and healthy food. There are lessons on the weekend. You can ask your mom or dad to take the lessons, too.
1.The underlined word “it” refers to (指的是) ______.
A.the ping-pong ball B.the ping-pong club
C.the ping-pong game D.the ping-pong lesson
2.The dancing lessons are on ______.
A.Friday and Saturday B.Monday and Wednesday
C.Wednesday and Friday D.Saturday and Sunday
3.What does the underlined word “develop” mean in Chinese
A.养成 B.制造 C.生产 D.开始
4.What can we know from the passage
A.Mr Wu is good at playing basketball.
B.Ms Li is a math teacher.
C.There are three school art festivals every year.
D.Parents can join the cooking club.
5.What is the best title (最佳标题) for the passage
A.Clubs Are Boring B.Clubs Want You
C.My Favourite Clubs D.Clubs Are Big
配对阅读
(1)
下面的材料 A~F 是对六个社团的介绍。请根据 Lin Hao 、Li Hua 、Li Min 、David 、Lily 的情况。 选出最适合他们的社团。
1 Lin Hao: I often put things off. I want to learn how to manage my time! 2 Li Hua: The new subjects in junior high are really difficult for me. I’m worried about the tests. 3 Li Min: I always feel my classmates are better than me. I need to be more confident. 4 David: I’m a tech fan. I’m interested in learning about new science and technologies (技术). 5 Lily: I watched the Paris Olympics this summer holiday and was excited about a new sport—Breaking. A.Club 1We pair students to help each other with their homework, share study tips, and help them get ready for tests. It’s a great way to improve your studies and make new friends!B.Club 2We teach easy ways to balance (平衡) your schoolwork, after- school classes, and your free time. Learn how to make schedules and stop procrastinating (拖延)!C. Club 3We do fun exercise and learn about sport. We will learn about Braking (霹雳舞)—a new Olympic sport—this week. It’s a great way to stay healthy and boost your energy.D.Club 4We help members build confidence and improve speaking skills through fun activities and group discussions. It’s perfect for anyone feeling worried about the new school life!E. Club 5Are you surprised at the magic of AP AI is here to stay and it is making our life more convenient. Join us to dive deep into the world of AI and learn about the new tools.F. Club 6This is a place for creative expression (表达) . We learn different ways of painting. It is perfect for anyone who hopes to improve their skills and express themselves through art.
(2)
Mike、Mary 和 Linda 正在谈论各自喜爱的课余活动及指导老师,请为他们匹配对应的社团。选项中有一项为多余选项。
1 Mike: I like skating in the club at school. I always ask Mr. Brown for some help. 2 Mary: I like painting and making things with clay (黏土). I usually learn from Mr. Black in the club. 3 Linda: I like all kinds of reading activities in the club. I always meet Mrs. Smith there. A.The club has its small library. You can read books with your reading card. Mrs. Smith works there. She always organizes (组织) some reading activities every week. B.There are two swimming pools in the club. You can practice (练习) swimming there. Mr. Green is really a good coach. You can learn how to swim and get help from him.C. Mr. Black is an art teacher. He teaches how to draw or paint in the club. You need to practice very hard. And you can also make things with clay there. D.The club has a big area for skating. Mr. Brown is a good teacher in the club. He can teach you how to skate on the real e and skate on the ice rink (溜冰场).
(3)
下面的材料A~F 分别介绍了六个俱乐部,请根据Alice、Charlie、Jane、John、Kitty五位同学的需求,帮助他们选出合适的俱乐部。
1 Alice is keen on dancing, she also has a talent for it. She dreams to be a famous dancer when she grows up. 2 Charlie is strong. He practices basketball every weekend. He wants to be a basketball star when he grows tall enough. 3 Jane is a quiet girl. She does well in drawing people and animals. Her dream job is to be an artist in the future. 4 John likes the sea. He dreams of being a diver (潜水员) and dance with the dolphins and fishes. 5 Kitty is a garden lover. She enjoys planting and watering flowers. She hopes to be a gardener. A.You can have classes in Mr. Smith’s big garden. You can not only enjoy the beautiful flowers, but also learn how to grow different flowers.B.This is a basketball class! We have three basketball courts (球场).We have different groups for people of different ages. Our coaches are very skillful. Join us!C. Everyone likes to eat delicious food, but can you cook Come to our class! There are excellent cooks who will teach you how to cook Chinese and Western food.D.If you want to learn drawing, our class is a good choice. We have many experienced teachers in drawing. With their help, your drawing will be improved soon.E. Welcome to our dance class! Our famous dance teacher, Mrs White, is good at all kinds of dances. She is patient and loves her students.F. We have a big swimming pool. The water in the swimming pool is clean and warm. You can learn lots of swimming and diving skills here. Please join us!
(4)
下面的材料分别介绍了四项不同的学校社团活动。请根据1至3题中所描述的Tony,Lingling和Kate的需求,选择一项最适合他们的社团。其中有一个选项是多余的。
1 Tony is a fan of basketball. He wants to be a basketball star in the future. 2 Lingling likes English. She is looking forward to speaking English very well. 3 Kate loves Chinese food. She wants to cook nice food for her and her parents. A.Music ClubDo you like music You can have a good time in our music club. We will sing and learn to play the piano.B.English ClubAre you an English lover Come and join our English Club. It’s a good place to practice English with others.C. Basketball ClubDo you like playing basketball Welcome to join us. We will practice playing basketball and have matches with other schools.D.Cooking ClubAre you good at cooking Do you enjoy delicious food Welcome you to Room 205 every Friday.
(5)
左栏是五位学生对学校生活提出的问题或想法,右栏是收到的回复,请为每一位学生选择对应的回复。
1 I’m Ann. I’m now in Grade Seven. We have a new English teacher this term.She speaks English very fast. I can not catch her in class. I’m worried about my English now. 2 Jane is a student in Class Two.She is interested in music. She wants to learn to sing. 3 Hi, Bob! You say your favourite day is Friday. Why Can you tell me the reason(原因) 4 Hello, Tim! My favourite subject is English. Do you like English Who is your English teacher his term 5 Hello, Tony!Tuesday is my favourite day because I have PE and physics(物理). They are my favourite subjects. What about you A.This term we have many subjects and we have some new teachers. Our English teacher is very kind and friendly. We have classes from Monday to Friday. We are busy all the week.B.I think you should talk with her after class. And you can also ask her to help you with your English. You can make friends with her. I’m sure your English will be good.C. I’m very busy on Tuesday afternoon. I have Chinese at 13:00. Then I have math at 14:00. At 15:00, I have art. Let’s meet on Saturday.D.Do you like music If you like it, please come to Music Time! It’s in the music room in No.1 Teaching Building. You can come here to learn to sing and enjoy music with us every Wednesday afternoon.E. My favourite day is Thursday. I have history and science. I don’t like music. It’s too difficult for me to sing.F. Because I have P.E on Friday. It is my favourite subject. And the next day is Saturday.G. I like English. I have five English classes a week. Vera is our English teacher. She knows a lot and we like her very much.
阅读还原
(1)
Students can have great fun in the sports clubs at school. 1 How can you join a sports club in your school Come and have a look!
First, find the right sports club. If you want to join a sports club, you must love the sport and like playing it. 2 But you must have interest in it. If you don’t like the sport, you’ll find it boring to be in the club.
3 Some schools or clubs will ask you to try out first. They will always give you some time to prepare before the tryout. 4
There are many sports clubs you can join at school. They are really interesting. 5 That’s what you must do well at school.
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A.Second, do well in the tryout (选拔赛).
B.But you must also be good at your school lessons.
C.You don’t need to play the sport very well.
D.Show them you really prepare well for joining the club.
E.They can make you healthy and you can make friends in the clubs.
(2)
Come and play sports! We have many clubs at our school this term.
Football ClubIt’s open from 3 p. m. to 4 p. m. on Monday and Tuesday. 1 Of course, you can also make many friends.
Swimming ClubDo you like swimming If you can’t swim well, don’t worry. 2 You can come to our club between 3 p. m. and 5 p. m. on Wednesday and Friday.
Volleyball Club 3 But it’s only for girls! We have great teachers to teach girls volleyball. 4
Tennis ClubIt’s only open from 10 a. m. to 11:30 a. m. every Saturday. 5 Of course, you can also learn to play tennis here.
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺,内容完整。
A.We have a cool volleyball club.
B.You can watch tennis matches on TV here.
C.Just come and learn to swim.
D.Come between 2:40 p. m. and 4:10 p. m. on Tuesday and Friday.
E.Here you can play football and watch matches (比赛).
(3)
Dear Grace,
How are you I’m happy to receive your last email. You want to know about my school clubs, right Let me tell you. 1 , like the English club, the art club, the music club and the sports club. I have two good friends, Jack and Lisa. We all want to join the school clubs.
2 because I can play the guitar. I can’t speak English well. So I also want to join the English club to practise speaking English.
Jack likes sports. He can play football and basketball well. He is on the school football team (队). He wants to join the sports club. He can play the piano. 3 .
4 . She wants to join the art club so that she can often practise drawing. She also speaks English very well. I think she can be in the English club. She doesn’t want to join the music club because she isn’t interested in music.
5 What clubs are you in Please write an email and tell me about your school clubs.
Yours,
Jane
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A.Are there any clubs in your school
B.Lisa likes drawing
C.I want to join the music club
D.But he doesn’t want to join the music club
E.There are many clubs in my school
(4)
These days, there is much homework for American students. But home is not a good place for students to do their homework. 1 And they are more and more popular (受欢迎的) in America.
What is the Homework Club
The Homework Club is a good place for students to do their homework. It is very quiet. 2 . The teacher is not to teach students but to give them help when they need.
3
The Homework Club is usually in a library or in a classroom. It is a popular activity (活动) after school every day. 4
What will students do in the Homework Club
Maybe you think students in the club just do their homework. Actually (事实上), in the Homework Club, the students will do their homework for the first hour. 5
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A.Where is the Homework Club
B.So there comes the Homework Club.
C.If there is no school that day, the Homework Club will not meet.
D.A teacher will help students prepare (准备) for the tests there.
E.After doing their homework, they will draw pictures or play football.
(5)
There are many clubs in our school, such as the Sports Club, the Dancing Club and the Geography Club. 1 My classmates and I like joining different clubs.
Last year, I joined the Calligraphy (书法) Club for the first time. It was very interesting. 2 The characters you write show their beauty and your feelings. It is part of Chinese culture. 1 like it very much.
3 Mr. Chen, a calligrapher from Nanjing, is our teacher. He taught us how to write beautiful Chinese characters with traditional brushes. Before the class, I should put an ink stick, an ink stone, a brush and some paper on the desk. 4 The teacher gave me some characters to copy (临摹) . 5
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
I hope I can write more beautiful characters in the future.
A.I practiced very hard and I could write some beautiful ones.
B.All of them are very great and educational.
C.I learnt calligraphy is a kind of art more than just writing.
D.This term I joined the club again.
E.In class, I learnt how to use the brush correctly.
参考答案
阅读单选
(1)
【导语】本文作者莫娜介绍了自己最喜欢的学科以及她喜爱的音节家罗威。
1.细节理解题。根据“Music is my favourite subject because it’s relaxing.”可知,莫娜认为音乐是令人放松的,故选B。
2.细节理解题。根据“Every Saturday, I have a piano lesson for two hours. It’s from 9:30 a. m.”可知,钢琴课在11点30分结束,故选D。
3.细节理解题。根据“Luo’s father is a music teacher and his mother is a violin teacher.”可知,罗威的妈妈教小提琴,故选C。
4.词义猜测题。根据“Luo loves Shanghai very much. In his free time, he likes writing ‘love stories’ about Shanghai. He says, ‘People can find that it is a nice place after listening to my music. And many people want to go on a trip to Shanghai.’”可知人们听了我的音乐后会发现上海是一个很好的地方,故此处it指代“上海”。故选C。
5.细节理解题。根据“Luo loves Shanghai very much.”可知,罗威非常喜欢上海,故选C。
(2)
【导语】本文是一篇记叙文。文章介绍了中学生对于参加学校俱乐部需要了解的一些事情。
1.细节理解题。根据“and kids must know that being in a club needs time and needs to do a lot of things. This will make you busier.”可知,参加俱乐部会让你忙碌起来,故选C。
2.主旨大意题。根据此处所处位置和文章结构可知此处应是下一段的主旨句,而由“Manystudents like to meet new friends in the clubs.”及全段可判断这里介绍的是参加俱乐部的原因,故选B。
3.细节理解题。根据“In the music club, I meet Jane. She likes music and she can play the piano very well.”可知,Jane会弹钢琴,故选A。
4.词义猜测题。根据“ If you like drawing, you can join the art club. If you like basketball, you can join the sports club.”并结合备选项可猜测参加什么俱乐部取决于兴趣和爱好,故选B。
5.最佳标题题。本文就中学生参加校园俱乐部这一问题介绍了参加学校俱乐部需要了解的一些事情,故选C。
(3)
【导语】本文主要介绍了Dora的个人信息及家人信息。
1.细节理解题。根据“My name is Dora”,“Jeff and Michael are my brothers”和“We live in London with our parents now.”可知一共5口人,故选C。
2.词义猜测题。根据后面“My father can play all kinds of musical instruments.”可知Dora的父亲会演奏各种乐器,结合备选项可猜测Dora的父亲应是一个音乐家,故选B。
3.细节理解题。根据“Jeff plays basketball and soccer very well.”可知Jeff擅长足球和篮球,故选C。
4.细节理解题。根据“My mother is an English teacher and my father is a musician.”可知Dora的妈妈是一个英语老师,故选A。
5.细节理解题。根据“We live in London with our parents now.”可知Dora现在和父母住在伦敦,故选C。
(4)
【导语】本文主要介绍了一个阅读俱乐部的广告信息。
1.细节理解题。根据“This club is to keep children reading in summer.”可知,这个俱乐部是为了让孩子们在夏天读书。故选D。
2.细节理解题。根据“The club will be open from June 27th to August 25th.”可知,俱乐部将于明年的6月27日至8月25日开放,所以Tom可以在7月27日去。故选A。
3.推理判断题。根据“Children of all ages can have fun in our club.”可知,此空应该询问谁可以参加这个俱乐部。故选B。
4.细节理解题。根据“The club will be open from June 27th to August 25th.”可知,明年俱乐部一共开放大约两个月的时间。故选C。
5.观点态度题。根据“Come and join our club. I’m sure you can get a lot.”可知,参加这个俱乐部可以收获很多,因此作者认为这个俱乐部是有用的。故选B。
(5)
【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了美国孩子丰富多彩的课外生活,重点介绍了三种俱乐部。
1.细节理解题。根据第二段“Students can do homework, read books, talk about their interesting subjects, and learn about computer, but they can’t play computer games.”可知,在学习中心孩子们不能玩游戏。故选C。
2.推理判断题。根据下文“There is also a special club for those children who can’t see, walk or do other things.”可知,为这些有残疾的学生专设了一个特别的俱乐部,所以此处是指这些孩子也能享受俱乐部的快乐,从而享受学校生活;选项B“他们也可以享受他们的学校生活”符合语境。故选B。
3.细节理解题。根据第二段“Some students like to go to study clubs after school.”、第三段“American children like sports clubs better.”以及第四段“There is also a special club for those children who can’t see, walk or do other things.”可知,文章共提到了“study club”、“sports club”和“special club”,共三种俱乐部。故选B。24.最佳标题题。综合全文可知,本文介绍了美国孩子丰富多彩的课外生活,重点介绍了三种俱乐部;选项A“美国儿童丰富多彩的课外生活”适合作为文章的标题。故选A。
5.篇章结构题。综合全文可知,第一段是总的说明,指出美国学生放学后的活动及多样化的俱乐部选择;第二、三、四段分别介绍三种俱乐部;最后一段总结,多彩的课外活动使美国学生的学校生活充满幸福,学生普遍喜欢上学;因此本文属于“总—分—总”结构,选项B结构图符合题意。故选B。
(6)
【导语】本文向学生介绍了学校的乒乓球俱乐部、舞蹈俱乐部和烹饪俱乐部,涵盖了活动时间、授课教师等信息,并鼓励学生参与。
1.细节理解题。根据第一段中“Our school has a ping-pong game (比赛) every year. What about joining in it next year ”可知,此处的it代指上句的 ping-pong game。故选C。
2.细节理解题。根据第二段中“Join the dancing club and dance for the school art festival (节日) on May 27th. You can have lessons on Monday and Wednesday.”可知,舞蹈课在周一和周三。故选B。
3.词义猜测题。根据最后一段中“Here Mrs Ma can teach you to develop healthy eating habits (习惯), and make delicious and healthy food.”可知,在这里,马老师可以教你养成健康的饮食习惯,做出美味健康的食物。由此可知,下划线的单词“develop”的中文意思是养成。指的是养成健康的饮食习惯。故选A。
4.细节理解题。根据最后一段中“You can ask your mom or dad to take the lessons, too.”可知,父母也可以加入烹饪俱乐部。故选D。
5.最佳标题题。根据通读全文可知,这是一则招收俱乐部成员的宣传广告。由此可知,B选项“俱乐部想要你。”最适合做文章的标题。故选B。
配对阅读
(1)
【导语】本文分别介绍五个人的情况,并给他们找出合适的社团。
1.根据“Lin Hao: I often put things off. I want to learn how to manage my time!”可知,林好总是拖延,他想学习如何管理他的时间。选项B“社团2 我们教你如何轻松平衡学业、课外班和自由时间。学习如何制定时间表,并停止拖延!”与之匹配。故选B。
2.根据“Li Hua: The new subjects in junior high are really difficult for me. I’m worried about the tests.”可知,初中的新科目对李华来说真的很难。她担心考试。选项A“社团1 我们将学生搭配在一起,互相帮助完成作业,分享学习技巧,并帮助他们准备考试。这是提高学习成绩和结交新朋友的绝佳方式!”与之匹配。故选A。
3.根据“Li Min: I always feel my classmates are better than me. I need to be more confident.”可知,李民总是觉得他的同学比他优秀。他需要更自信。选项D“社团4 我们通过有趣的活动和小组讨论帮助成员建立自信和提升口语能力。这对任何对新学校生活感到担忧的人来说都是完美的选择!”与之匹配。故选D。
4.根据“David: I’m a tech fan. I’m interested in learning about new science and technologies (技术).”可知,大卫是一个科技迷。他对学习新的科学和技术很感兴趣。选项E“社团5 你对人工智能的魔力感到惊讶吗?人工智能将继续存在,并使我们的生活更加便利。加入我们,深入了解人工智能的世界,学习新工具。”与之匹配。故选E。
5.根据“Lily: I watched the Paris Olympics this summer holiday and was excited about a new sport—Breaking.”可知,丽莉在这个暑假观看了巴黎奥运会,并对一种新运动——霹雳舞感到兴奋。选项C“我们进行有趣的锻炼并学习关于运动的知识。本周我们将学习霹雳舞——一项新的奥运项目。这是保持健康和提升能量的绝佳方式。”与之匹配。故选C。
(2)
【导语】本文主要是根据Mike,Mary和Linda各自喜爱的课余活动及指导老师匹配对应的社团。
1.根据“I like skating in the club at school. I always ask Mr. Brown for some help.”可知,迈克的课余活动是在学校俱乐部滑冰,他的指导老师是布朗先生。选项D“这个俱乐部有一个大的滑冰场,而且布朗先生在俱乐部里是一个好的指导老师。他可以教你如何在真正的冰上滑冰。来冰场溜冰吧。”与之匹配。故选D。
2.根据“I like painting and making things with clay. I usually learn from Mr. Black in the club.”可知,玛丽喜欢画画和用黏土制作东西,她的指导老师是布莱克先生。选项C“布莱克先生是一名艺术老师,他会在俱乐部教学生们绘画。你需要很努力练习,你也可以用粘土制作东西。”与之匹配。故选C。
3.根据“I like all kinds of reading activities in the club. I always meet Mrs. Smith there.”可知,琳达喜欢俱乐部里面的各种各样的阅读活动,她的指导老师是史密斯夫人。选项A“俱乐部有自己的小图书馆。你可以用你的读书卡看书。史密斯老师在那里工作,而且她每周总是组织一些阅读活动”与之匹配。故选A。
(3)
【导语】本文左栏介绍了五位同学的需求,右栏介绍了适合他们的俱乐部。
1.根据“Alice is keen on dancing, she also has a talent for it. She dreams to be a famous dancer when she grows up.”可知,Alice很喜欢跳舞,她也有跳舞的天赋。她梦想长大后成为一名著名的舞蹈家。选项E“欢迎来到我们的舞蹈课!我们著名的舞蹈老师Mrs White擅长各种舞蹈。她很有耐心,爱她的学生。”与之对应。故选E。
2.根据“Charlie is strong. He practices basketball every weekend. He wants to be a basketball star when he grows tall enough.”可知,Charlie很强壮。他每个周末都练篮球。当他长得足够高时,他想成为一名篮球明星。选项B“这是篮球课!我们有三个篮球场。我们为不同年龄的人安排了不同的小组。我们的教练技术很好。加入我们吧!”与之对应。故选B。
3.根据“Jane is a quiet girl. She does well in drawing people and animals. Her dream job is to be an artist in the future.”可知,Jane一个安静的女孩。她擅长画人物和动物。她的梦想工作是将来成为一名艺术家。选项D“如果你想学画画,我们班是一个不错的选择。我们有许多经验丰富的绘画老师。在他们的帮助下,你的画很快就会提高的。”与之对应。故选D。
4.根据“John likes the sea. He dreams of being a diver (潜水员) and dance with the dolphins and fishes.”可知,John喜欢大海。他的梦想是成为一名潜水员,与海豚和鱼一起跳舞。选项F“我们有一个大游泳池。游泳池里的水又干净又暖和。在这里你可以学到很多游泳和潜水的技巧。请加入我们!”与之对应。故选F。
5.根据“Kitty is a garden lover. She enjoys planting and watering flowers. She hopes to be a gardener.”可知,Kitty是一个园艺爱好者。她喜欢种花和浇花。她希望成为一名园丁。选项A“你可以在Mr. Smith的大花园里上课。你不仅可以欣赏美丽的花朵,还可以学习如何种植不同的花朵。”与之对应。故选A。
(4)
【导语】本文是一篇应用文。文章要求根据三位同学的需求为他们选择合适的社团。
1.根据“Tony is a fan of basketball. He wants to be a basketball star in the future.”可知,托尼是篮球迷,他想成为篮球明星;选项C“篮球俱乐部:你喜欢打篮球吗?欢迎加入我们。我们将练习打篮球,并与其他学校比赛。”与之匹配。故选C。
2.根据“Lingling likes English. She is looking forward to speaking English very well.”可知,玲玲喜欢英语,期待着能说一口流利的英语;选项B“英语俱乐部:你是英语爱好者吗?来加入我们的英语俱乐部吧,这是一个和别人练习英语的好地方。” 与之匹配。故选B。
3.根据“Kate loves Chinese food. She wants to cook nice food for her and her parents.”可知,凯特喜欢中国菜,想为她和她的父母做美味的食物;选项D“烹饪俱乐部:你擅长烹饪吗?你喜欢美味的食物吗?欢迎每周五来205教室。” 与之匹配。故选D。
(5)
【导语】本文是将五个人对学校生活的情况描述和七则相关信息的回复。
1.根据“I’m Ann. I’m now in Grade Seven. We have a new English teacher this term. She speaks English very fast. I cannot catch her in class. I am worried about my English.”可知,Ann跟不上新英语老师的课,导有些担心自己的英语学习。观察备选的回复,选项B“我认为你应该在课后和她谈谈。你也可以请她帮助你学习英语。你可以和她交朋友。我相信你的英语会很好。”能够作为Ann提出的问题的回复,故选B。
2.根据“Jane is a student in Class Two. She is interested in music. She wants to learn to sing.”可知,Jane对音乐感兴趣,她想学唱歌。观察备选的回复,选项D“你喜欢音乐吗?如果你喜欢,请来到音乐时间!它在第一教学楼的音乐室里。你可以每周三下午来这里和我们一起学习唱歌和欣赏音乐。”可以帮助她解决想学唱歌的想法,故选D。
3.根据“Hi, Bob! You say your favorite day is Friday. Why Can you tell us the reasons ”可知,想知道为什么鲍勃最喜欢的日子是星期五。选项F“因为我星期五有地理课。这是我最喜欢的科目。第二天就是星期六了。”与之对应,故选F。
4.根据“Hello, Tim! Do you like English Who is your English teacher this term ”可知,是问蒂姆这学期的英语老师是谁。选项G“我喜欢英语。我一星期有五节英语课。维拉是我们的英语老师。她懂得很多,我们都很喜欢她。”与之对应,故选G。
5.根据“Hello, Tony! Tuesday is my favorite day because I have P. E. and physics. They are my subjects. What about you ”可知,是介绍自己最喜欢星期二,并询问对方最喜欢哪一天。选项E“我最喜欢的一天是星期四。我有历史和科学。我不喜欢音乐。这对我来说太难了。”与之对应,故选E。
阅读还原
(1)
【导语】本文是一篇说明文,文章介绍了在学校加入体育俱乐部的相关事宜,以及体育俱乐部能带来健康和交友等好处。
1.根据“Students can have great fun in the sports clubs at school.”可知,设空处应是说明体育俱乐部的好处。选项E“它们能使你健康,并且你能在俱乐部里交朋友。”符合语境。故选E。
2.根据“If you want to join a sports club, you must love the sport and like playing it.”以及“But you must have interest in it. If you don’t like the sport, you’ll find it boring to be in the club.”可知,设空处应是说明不需要运动水平很高。选项C“你不需要把这项运动打得很好。”符合语境。故选C。
3.根据“Some schools or clubs will ask you to try out first.”可知,设空处应是说明加入俱乐部的第二步是在选拔赛中表现好。选项A“第二,在选拔赛中表现好。”符合语境。故选A。
4.根据“They will always give you some time to prepare before the tryout.”可知,设空处应是说明要向他们展示你为加入俱乐部做了充分准备。选项D“向他们展示你真的为加入俱乐部做好了充分准备。”符合语境。故选D。
5.根据“That’s what you must do well at school.”可知,设空处应是说明在学校除了参加俱乐部还要学好功课。选项B“但是你也必须在你的学校功课上表现好。”符合语境。故选B。
(2)
【导语】本文介绍了学校的四个运动俱乐部及其开放时间和活动内容。
1.根据“Football Club It’s open from 3 p. m. to 4 p. m. on Monday and Tuesday.”可知,足球俱乐部的活动时间是周一和周二的下午3点到4点。选项E“在这里你可以踢足球和看比赛”符合语境。故选E。
2.根据“Swimming Club Do you like swimming If you can’t swim well, don’t worry.”可知,游泳俱乐部是关于游泳的。选项C“来学游泳吧。”符合语境。故选C。
3.根据“Volleyball Club”以及“But it’s only for girls! We have great teachers to teach girls volleyball.”可知,排球俱乐部是专门为女生开设的。选项A“我们有一个很酷的排球俱乐部。”符合语境。故选A。
4.根据“But it’s only for girls! We have great teachers to teach girls volleyball.”和上下文可知,这里应介绍排球俱乐部的时间。选项D“周二和周五下午2:40到4:10之间来。”符合语境。故选D。
5.根据“Tennis Club It’s only open from 10 a. m. to 11:30 a. m. every Saturday.”可知,网球俱乐部的活动时间是每周六的上午10点到11点半。选项B“你可以在这里的电视上看网球比赛。”符合语境。故选B。
(3)
【导语】本文主要介绍了作者及朋友所选择的俱乐部。
1.根据“like the English club, the art club, the music club and the sports club.”可知,此处在举例说明学校的俱乐部,选项E“我的学校有很多俱乐部”符合语境。故选E。
2.根据“because I can play the guitar”可知,此处是说想要加入音乐俱乐部,选项C“我想要加入音乐俱乐部”符合语境。故选C。
3.根据“He can play the piano.”可知,他会弹钢琴,选项D“但是他不想加入音乐俱乐部”符合语境。故选D。
4.根据“She wants to join the art club so that she can often practise drawing.”可知,此处是与画画有关,选项B“丽莎喜欢画画”符合语境。故选B。
5.根据“What clubs are you in ”可知,此处是询问对方的情况,选项A“你的学校有俱乐部吗”符合语境。故选A。
(4)
【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了美国的家庭作业俱乐部。
1.根据上文“But home is not a good place for students to do their homework.”和下文“And they are more and more popular in America. What is the Homework Club ”可知,此处是指对于学生来说,家不是写作业的好地方,家庭作业俱乐部应运而生,越来越受欢迎;选项B“于是就有了家庭作业俱乐部。”符合语境。故选B。
2.根据下文“The teacher is not to teach students but to give them help when they need.”可知,此处是指在家庭作业俱乐部,老师会帮助学生;选项D“老师会在那里帮助学生准备考试。”符合语境。故选D。
3.根据下文“The Homework Club is usually in a library or in a classroom.”可知,此处是询问家庭作业俱乐部在哪里;选项A“家庭作业俱乐部在哪里?”符合语境。故选A。
4.根据上文“It is a popular activity after school every day.”可知,家庭作业俱乐部是每天放学后受欢迎的活动,如果不上学,则不会开展活动;选项C“如果那天不上课,家庭作业俱乐部就不会有活动。”符合语境。故选C。
5.根据上文“Actually, in the Homework Club, the students will do their homework for the first hour.”可知,此处是指在家庭作业俱乐部,学生写完作业后,可以进行其他的活动;选项E“做完作业后,他们会画画或踢足球。”符合语境。故选E。
(5)
【导语】本文主要介绍了自己学校的俱乐部。
1.根据前一句“There are many clubs in our school, such as the Sports Club, the Dancing Club and the Geography Club.”和后一句“My classmates and I like joining different clubs.”可知,此处应该在讲俱乐部的优点,选项B“他们都很好,很有教育意义。”符合语境,故选B。
2.根据“The characters you write show their beauty and your feelings.”可知,此处是谈论对书法的看法,选项C“我学到了书法不仅仅是书写,更是一种艺术。”符合语境,故选C。
3.根据上一段“Last year, I joined the Calligraphy Club for the first time.”和后一句“Mr. Chen, a calligrapher from Nanjing, is our teacher.”可知,此处应说到俱乐部,选项D“这学期我又加入了俱乐部。”符合语境,故选D。
4.根据前一句“Before the class, I should put an ink stick, an ink stone, a brush and some paper on the desk.”和后一句“The teacher gave me some characters to copy.”可知,此处是说课上做的活动,选项E“在课堂上,我学会了如何正确使用画笔。”符合语境,故选E。
5.根据前一句“The teacher gave me some characters to copy.”可知,此处应该讲关于练字的事,选项A“我非常努力地练习,我可以写一些漂亮的字了。”符合语境,故选A。
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com)
" 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览