资源简介 中小学教育资源及组卷应用平台Unit 1 This is me!一.选择题(共10小题)1.As we all know,playing chess is usually one﹣to﹣one game.( )A./;an B./;a C.the;an D.the;a2.Jim is a funny boy.He is good_____telling jokes.( )A.to B.at C.for D.of3.My brother is in _______.( )A.class two,grade sevenB.Grade Seven,Class TwoC.Class Two,Grade SevenD.Class two,Grade seven4.Millie's eyes ________ dark brown and her hair ________ black.( )A.are,is B.are,are C.is,is D.is,are5.It's important for us to keep ,so we should eat food.( )A.fit;healthy B.health;healthyC.heath;fit D.fit;health6.—________ ?—She is tall and slim.( )A.What does she like B.What is she likeC.What does she look D.How is she like7.—________—His name is Mike.( )A.How is he?B.What's his name?C.What's his telephone number?D.How old is he?8. your friends in ?( )A.Is;Class 1,Grade 7B.Are;Class 1,Grade 7C.Do;Class 1,Grade 7D.Does;Class 1,Grade 79.Do you know how after your flowers?( )A.look B.looks C.to look D.looking10.Tom my new classmate.( )A.are B.is C.am D.be二.完形填空(共1小题)11.Hello,I'm Daniel.I'm 14 years old this year.I'm a Grade 8 (1) from Sunshine Middle School.I live (2) my family in a new neighbourhood.There (3) lots of tall buildings at our community centre.Every day thousands of people come and visit it.Our community centre (4) a big family.My family members are social workers.My father is a computer (5) .He often helps others check and (6) their computers.My mother is a college teacher.She always tries to help students with (7) homework.At the weekend my sister and I often go to (8) the old people and do some shopping for them.Our neighbours are all kind (9) helpful.They always (10) hello to us when they meet us.When our bicycles are (11) ,they are ready to help us fix them.Love House is our favorite (12) .We go there when we need help (13) all kinds of problems.We love our community centre.We think it is (14) for us to have a community centre like this.Are you going to visit (15) ?(1)A.teacher B.classmate C.friend D.student(2)A.in B.with C.at D.on(3)A.am B.is C.are D.be(4)A.is like B.are like C.look like D.likes(5)A.doctor B.policeman C.postman D.engineer(6)A.fix B.make C.share D.take(7)A.your B.our C.their D.my(8)A.watch B.see C.read D.look at(9)A.and B.or C.but D.so(10)A.say B.speak C.tell D.talk(11)A.fine B.smart C.modern D.broken(12)A.friend B.subject C.sport D.place(13)A.to B.for C.about D.with(14)A.special B.sick C.lucky D.true(15)A.him B.her C.it D.them三.阅读理解(共4小题)12.My name is Ding Xiang.I'm a Chinese boy.I'm fifteen years old.I live in Kunming,Yunnan.I live with my grandparents.My father and my mother are doctors.They work in Sichuan.They are very busy (忙碌的).I have two pen pals.I often receive (收到) letters from them.Jason is an English boy.He can speak English very well.But he can't speak Chinese.He knows a lot about China and he likes Yunnan a lot.He wants to visit Yunnan with his parents.Emma is from the US.She can speak a little Chinese.She likes Chinese clothes and Chinese food very much.She often has jiaozi and oranges for dinner.Jiaozi is her favorite food.She can cook jiaozi with her mother.But she can't cook it very well.My English is not very good.So they often help me with it.They like Chinese,but their Chinese is not good.So I often help them with Chinese.(1)Who does Ding Xiang live with? A.His father.B.His mother.C.His grandparents.D.His pen pals.(2)Where is Emma from? A.China.B.America.C.England.D.Canada.(3)What does Emma often have for dinner? A.Fish and oranges.B.Fish and juice.C.Jiaozi and apples.D.Jiaozi and oranges.(4)Who knows a lot about China? A.Jason.B.Jason's parents.C.Emma.D.Emma's mother.(5)Which of the following is NOT true (正确的)? A.Ding Xiang is from China.B.Jason likes Yunnan a lot.C.Emma can speak Chinese very well.D.The three friends often help each other.13.The best food for the brain (大脑) is sleep.If you don't sleep well at night,you may not do things well in the daytime.Middle school students need to sleep between 8 and 9 hours every night.To get about 9 hours of sleep,students need to go to bed at about 10 p.m.on weekdays.Then how can you sleep well?Here is some advicefor you:Don't drink tea or coffee in the evening.Go to bed at the same (相同的) time every night,even at the weekend.Before sleep,your room should be quiet,comfortable (舒适的) and dark.Have some milk before sleep.Turn off your lights,computer or mobile phones in your room.(1)By saying "The best food for the brain is sleep",the writer means " ".A.You should go to bed if your brain is hungryB.The brain needs food sometimesC.Sleep is very good for the brainD.The brain likes sleep and food(2)If you don't sleep well at night,you .A.can sleep between 8 a.m.and 9 a.m.B.can sleep 8 hours the next nightC.can go to bed at 10 p.m.the next nightD.can't do your things very well(3)The underlined word "advice" means in Chinese.A.意见B.计划C.规则D.建议(4)Which of the following is NOT true? A.Middle school students need 8 to 9 hours' sleep every day.B.Go to bed late at the weekend.C.If your room is dark,you can sleep well.D.To sleep well,you can drink some milk before sleep.(5)The passage is mainly about .A.when to go to bedB.how to do things well in the daytimeC.how long we should sleepD.how to sleep well14.First name Last name Telephone numberJack Brown 299﹣2321Eric Smith 551﹣1567Alice Smith 660﹣5117Linda Green 299﹣2312(1)Brown is family name.A.Jack'sB.Eric'sC.Alice'sD.Linda's(2)What's Alice's telephone number? A.299﹣2321.B.551﹣1567.C.660﹣5117.D.443﹣1998.(3) is Linda's family name.A.BrownB.SmithC.HandD.Green(4) telephone number is 551﹣1567.A.Jack'sB.Eric'sC.Alice'sD.Linda's(5)Which one of the statements is wrong (错的)? A.Smith is Eric's family name.B.299﹣2321 is Jack's phone number.C.Linda's telephone number is 299﹣2322.D.Alice is a girl.15.Lucy is on the bus (公共汽车) to school.She sees a blue watch on the bus.She cannot find the owner (主人) of the watch on the bus.So Lucy goes to the Lost and Found."Can I help you?" asks the worker (工作者) in the Lost and Found."What number is the bus?" asks the worker."Number 21.""OK.What's your name and phone number,please?""My name is Lucy Green.And my telephone number is 342﹣0977.""Thank you," says the worker. "We will help to find the owner."Lucy says goodbye and goes to school.(1)What color is the watch? A.Black.B.Purple.C.Blue.D.Red.(2)Who does Lucy ask for help? A.Her teacher.B.Her friend.C.The worker on the bus.D.The worker in the Lost and Found.(3)What number bus does Lucy take (乘坐)? A.12.B.21.C.22.D.32.(4)What's Lucy's last name? A.Green.B.Smith.C.White.D.Brown.(5)What can we know from the passage? A.The owner's e﹣mail.B.The worker's name.C.Lucy's phone number.D.The name of Lucy's school.四.短文还原(共1小题)16. Hello,class!(1) Wang is my last name.Fei is my first name.I am your teacher(老师).(2) My telephone number is 665﹣3349.And my WeChat(微信) number is Wang383966721.(3) His full name is Mike Smith.Mike is his first name.Smith is his last name.He is from America.He is your teacher,too.(4) This is Li Lei.(5) He is your new P.E.teacher.He is tall and strong(高而且强壮),right?Now please welcome your new teachers.A.This is Mike.B.His name is Alan.C.She's from Xiamen.D.My name is Wang FeiE.I am from Dalian,China.F.He teaches(教) you English.G.He is from Guangzhou,Guangdong.五.任务型阅读(共1小题)17.The aim of students who come to school is to study.But to study requires(需要) a right way,or you waste either the time or the money.The following are the ways of studying.▲The best time for reading is morning,because in the morning,the air is fresh and the mind is clear.For that reason,we can get good results.▲In studying ,we must have patience(耐心).If we have not known a text well,we must read it again.We should not read the next one till we have learned the first one.▲When we are studying,we must put our hearts into the book,or we can get nothing from the book while we are reading.▲We must always ask"whys".If it is not well understood,write it down and ask our teachers,our parents or friends.In any possible way,we must know it completely and what we've learned can be used well and made better.Though there are many ways for studying,yet the above mentioned(提到的) will be quite enough if we can keep them in heart and do so.(1).What does to study require? (2).Why should we read in the morning? (3).What must we have in studying? (4).Who should we ask if it is not well understood? (5).How many ways did the passage mention? .六.补全对话(共1小题)18.Simon and Sandy are introducing their deskmates to their plete their conversations with the correct forms of the verb be.Mum:(1) you happy at school,my dear?Simon:Sure!Look at this photo.Here I(2) with my deskmate David.Mum:Oh,David (3) tall.Simon:Yes,he(4) .Mum:(5) he good at basketball?Simon:Yes!David and I(6) both good basketball players.Dad:What a nice photo,Sandy!(7) this girl your classmate?Sandy:Yes.Her name is Nora.We (8) deskmates.Dad:(9) Nora interested in music,like you?Sandy:No,she (10) .She likes DIY.Dad:That's a nice hobby.Sandy:Yes,I think so too.七.选词填空(共1小题)19.friend English last first beLook at this.What's this in(1) ?Ah,it's a photo.Oh,who's that?It's Mike Green.His(2) name is Mike.His (3) name is Green.His telephone number(4) 858﹣669.What color is his T﹣shirt?Oh,it's white.We are in the same(同一个)school.We are good(5) .八.语法填空(共1小题)20.China's Youngest Asian Games Winner (最小的亚运会冠军)Cui Chenxi is a young skateboarder (滑板运动员).She is China's youngest Asian Games winner.Cui is 13(1) (year) old and she comes from Jinan,Shandong.(2) (she) father loves sports and(3) (take) her into the world of skateboarding.In 2020,she started(4) (learn) skateboarding.She is(5) (interest) in skateboarding."Skateboarding brings(6) (I) a lot of(7) (fun).I practise very(8) (hard).I believe (相信) that my dream can(9) (come ) true if I work hard enough." Cui says.Cui is dreaming big for next(10) (year) Paris Olympics.(巴黎奥运会)九.用所给单词正确形式填空(共5小题)21.Maths (be) interesting.22.One of my (hero)is Taylor Swift,and I really want to go to her concert.23.He (be) a swimmer now.24. As the saying goes, (look) can be deceiving(骗人).25.Here some sweaters for you.(be)一十.书面表达(共1小题)26.假定你是李华,请给你英国的笔友Justin写一封信,介绍你的业余爱好。【内容包括】:(1)个人爱好;(2)喜好的原因;(3)你的收获。【要点】:(1)词数80左右,开头已为你写好,不计入总词数;(2)可以适当增加细节,以使行文连贯;(3)作文中不要出现考生的真实校名和姓名。Dear Justin,Hi,it was great to hear from you.Today I want to tell you something about my hobby.______Yours,Li HuaUnit 1 This is me!参考答案与试题解析一.选择题(共10小题)1.As we all know,playing chess is usually one﹣to﹣one game.( )A./;an B./;a C.the;an D.the;a【答案】B【分析】众所周知,下棋通常是一个一对一的游戏.【解答】a一个,放在辅音音素开头的单词前面;an一个,放在元音音素开头的单词前面;the这个,表特指.根据"playing chess "因此可知在棋类名词前面不加冠词;又根据"one﹣to﹣one "这是一个以辅音音素开头的形容词来修饰game,所以要用a来填空.因此可知这句话的意思是"众所周知,下棋通常是一个一对一的游戏."故选:B.【点评】首先要掌握这几个词的意思以及这个句子的意思,然后结合具体的题目,就可以确定正确答案.2.Jim is a funny boy.He is good_____telling jokes.( )A.to B.at C.for D.of【答案】B【分析】吉姆是个有趣的男孩。他善于讲笑话。【解答】be good to对……好;be good at擅长……;be good for对……有益;根据Jim is a funny boy."吉姆是个有趣的男孩"可知,此处是"他善于讲笑话"。故选:B。【点评】注形容词短语的辨析。熟悉选项的含义,再根据题干即可作出选择。3.My brother is in _______.( )A.class two,grade sevenB.Grade Seven,Class TwoC.Class Two,Grade SevenD.Class two,Grade seven【答案】C【分析】我的哥哥在七年级二班。【解答】Class Two,Grade Seven是名词短语,意思是"七年级二班"。在英语中,表达年级和班级时通常先说班级,再说年级,且班级和年级和数字的首字母都要大写。选项A、B和D都是错误的。故选:C。【点评】考查名词短语,要牢记名词短语的词义及用法,进行比较分析,选择正确答案。4.Millie's eyes ________ dark brown and her hair ________ black.( )A.are,is B.are,are C.is,is D.is,are【答案】A【分析】米莉的眼睛是深棕色的,头发是黑色的.【解答】根据句意"米莉的眼睛是深棕色的,头发是黑色的"和语法可知,要用一般现在时,主语eyes是可数名词复数,用are;主语hair是不可数名词,用is.故选:A.【点评】考查系动词,牢记系动词的含义和用法,进行对比,排除错误的答案,从而做出正确的答案.5.It's important for us to keep ,so we should eat food.( )A.fit;healthy B.health;healthyC.heath;fit D.fit;health【答案】A【分析】保持健康对我们很重要,所以我们应该吃健康的食物。【解答】fit健康的、适宜的,形容词;healthy健康的,形容词;health健康,名词。keep"保持",连系动词,后接形容词做表语,故排除BC项;空二是修饰名词,故应用形容词,故排除D项。故选:A。【点评】正确辨析几个选项的汉语意思,然后结合题干句意分析作答。6.—________ ?—She is tall and slim.( )A.What does she like B.What is she likeC.What does she look D.How is she like【答案】B【分析】——她长什么样?——她又高又瘦。【解答】What does she like她喜欢什么;What is she like她长什么样;What does she look表述错误,正确的是What does she look like;How is she like表述错误,应是What is she like。根据答语"She is tall and slim."可知,她又高又瘦。由此推断。此处是在询问长相。故选:B。【点评】熟悉特殊疑问句的用法,结合题意,给出答案。7.—________—His name is Mike.( )A.How is he?B.What's his name?C.What's his telephone number?D.How old is he?【答案】B【分析】—他叫什么名字?—他的名字叫迈克。【解答】A.他怎么样?B.他叫什么名字?C.他的电话号码是多少?D.他多大了?根据答句His name is Mike.(他的名字叫迈克。)可知空缺处询问"他叫什么名字?"B选项符合题意。故选:B。【点评】考查情景交际,熟悉常见的日常用语的含义及用法,再根据题干即可作出选择。8. your friends in ?( )A.Is;Class 1,Grade 7B.Are;Class 1,Grade 7C.Do;Class 1,Grade 7D.Does;Class 1,Grade 7【答案】B【分析】你的朋友在七年级一班吗?【解答】根据题干可知此句缺少be动词,此句是一般现在时,主语your friends是复数形式,所以be动词用are;in Class 1,Grade 7是介词短语,表示"在七年级一班"。故选:B。【点评】考查be动词。要根据be动词的含义和用法,进行比较,找出正确答案。9.Do you know how after your flowers?( )A.look B.looks C.to look D.looking【答案】C【分析】你知道怎么照看你的花吗?【解答】首先这里用到短语"照看,照顾"look after;另外空前有特殊疑问词how,所以用到特殊疑问词+to do 不定式的形式,意思是"怎么做某事"。look动词原形;looks动词第三人称单数;looking动名词或者动词的现在分词。故选:C。【点评】熟悉动词不定式的用法,根据固定搭配解答即可。10.Tom my new classmate.( )A.are B.is C.am D.be【答案】B【分析】汤姆是我的新同学。【解答】句子中Tom属第三人称单数,动词be该用is。are是复数形式;am用于主语I后面;be动词原形。故选:B。【点评】熟悉语法一致,根据主语解答即可。二.完形填空(共1小题)11.Hello,I'm Daniel.I'm 14 years old this year.I'm a Grade 8 (1) D from Sunshine Middle School.I live (2) B my family in a new neighbourhood.There (3) C lots of tall buildings at our community centre.Every day thousands of people come and visit it.Our community centre (4) A a big family.My family members are social workers.My father is a computer (5) D .He often helps others check and (6) A their computers.My mother is a college teacher.She always tries to help students with (7) C homework.At the weekend my sister and I often go to (8) B the old people and do some shopping for them.Our neighbours are all kind (9) A helpful.They always (10) A hello to us when they meet us.When our bicycles are (11) D ,they are ready to help us fix them.Love House is our favorite (12) D .We go there when we need help (13) D all kinds of problems.We love our community centre.We think it is (14) C for us to have a community centre like this.Are you going to visit (15) C ?(1)A.teacher B.classmate C.friend D.student(2)A.in B.with C.at D.on(3)A.am B.is C.are D.be(4)A.is like B.are like C.look like D.likes(5)A.doctor B.policeman C.postman D.engineer(6)A.fix B.make C.share D.take(7)A.your B.our C.their D.my(8)A.watch B.see C.read D.look at(9)A.and B.or C.but D.so(10)A.say B.speak C.tell D.talk(11)A.fine B.smart C.modern D.broken(12)A.friend B.subject C.sport D.place(13)A.to B.for C.about D.with(14)A.special B.sick C.lucky D.true(15)A.him B.her C.it D.them【答案】DBCAD ACBAA DDDCC【分析】本文主要介绍了作者Daniel及其家庭成员在社区中心的活动和邻里关系。Daniel是一名14岁的八年级学生,他和家人住在一个新社区,社区中心有许多高楼,每天吸引成千上万的人来访。他的父亲是电脑专家,经常帮助别人检查和修理电脑;母亲是大学教师,常帮助学生解决作业问题。周末时,Daniel和姐姐会去帮助老人购物。他们的邻居都很友好且乐于助人,遇到问题时,爱心家园是他们寻求帮助的地方。最后,作者表达了对社区中心的热爱,并认为拥有这样的社区中心对他们来说很重要,同时邀请读者去参观。【解答】(1)考查名词。句意:我是来自阳光中学的一名8年级学生。teacher老师;classmate同学;friend朋友;student学生。根据"Grade 8"(8年级),因此是学生。故选D。(2)考查介词。句意:我和家人在一个新社区生活。in在里面;with和;at在;on在上面。短语live with表示"和……住"。故选B。(3)考查be动词。句意:在我们社区中心有很多高楼。am是;is是,三单式;are是;be原形,是。句子是there be句型,tall buildings是复数,应用are。故选C。(4)考查动词。句意:我们的社区中心就像一个大家庭。is like像,三单式;are like像;look like看起来像;likes喜欢。句子是一般现在时,主语是第三人称单数,应用is like表示"像"。故选A。(5)考查名词。句意:我父亲是一名电脑工程师。doctor医生;policeman警察;postman邮递员;engineer工程师。短语a computer engineer表示"一名电脑工程师",符合逻辑。故选D。(6)考查动词。句意:他经常帮助其他人检查和修理电脑。fix修理;make制造;share分享;take拿。根据check可知是检查,因此会修理。故选A。(7)考查代词。句意:她总是尽力帮助学生的功课。your你的;our我们的;their他们的;my我的。此处指代学生的,应用their。故选C。(8)考查动词。句意:周末我和姐姐经常去看老人并给他们买东西。watch观看;see看见;read阅读;look at看着。此处表示去看老人,应用see。故选B。(9)考查连词。句意:我们的邻居总是善良并乐于助人。and和;or或者;but但是;so所以。形容词kind和helpful情感色彩一致,应用and连接。故选A。(10)考查动词。句意:当他们碰到我们,他们总会对我们说你好。say说,speak讲;tell告诉;talk谈话。短语say hello表示"说你好",表明说话的内容,应用say。故选A。(11)考查形容词。句意:当我们自行车坏了,他们总是乐于帮我们修理。fine好的;smart聪明的;modern现代的;broken破的。根据"they are ready to help us fix them"(他们总是乐于帮我们修理。)可知他们总是乐于帮我们修理,因此是车坏了。故选D。(12)考查名词。句意:爱心家园是我们最爱的地方。friend朋友;subject科目;sport运动;place地方。根据"Love House"(爱心家园)可知是一个地方。故选D。(13)考查介词。句意:当我们需要帮忙解决各种问题时候我们会去那里。to朝;for为了;about关于;with和。短语help with sth表示"帮助某事"。故选D。(14)考查形容词。句意:我们觉得有这样一个社区中心很幸运。special特殊的;sick病的;lucky幸运的;true真的。根据前文"We love our community centre. "(我们热爱社区中心。)可知我们热爱社区中心,因此是觉得幸运的。故选C。(15)考查代词。句意:你打算来参观它吗?him他;her她的;it它;them他们。此处表示社区中心,应用it指代。故选C。【点评】首先通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合所学语法,运用排除法逐一选出答案,最后再通读全文核对答案。三.阅读理解(共4小题)12.My name is Ding Xiang.I'm a Chinese boy.I'm fifteen years old.I live in Kunming,Yunnan.I live with my grandparents.My father and my mother are doctors.They work in Sichuan.They are very busy (忙碌的).I have two pen pals.I often receive (收到) letters from them.Jason is an English boy.He can speak English very well.But he can't speak Chinese.He knows a lot about China and he likes Yunnan a lot.He wants to visit Yunnan with his parents.Emma is from the US.She can speak a little Chinese.She likes Chinese clothes and Chinese food very much.She often has jiaozi and oranges for dinner.Jiaozi is her favorite food.She can cook jiaozi with her mother.But she can't cook it very well.My English is not very good.So they often help me with it.They like Chinese,but their Chinese is not good.So I often help them with Chinese.(1)Who does Ding Xiang live with? C A.His father.B.His mother.C.His grandparents.D.His pen pals.(2)Where is Emma from? B A.China.B.America.C.England.D.Canada.(3)What does Emma often have for dinner? D A.Fish and oranges.B.Fish and juice.C.Jiaozi and apples.D.Jiaozi and oranges.(4)Who knows a lot about China? A A.Jason.B.Jason's parents.C.Emma.D.Emma's mother.(5)Which of the following is NOT true (正确的)? C A.Ding Xiang is from China.B.Jason likes Yunnan a lot.C.Emma can speak Chinese very well.D.The three friends often help each other.【答案】CBDAC【分析】本文主要介绍了作者的个人信息及两个笔友的一些信息。【解答】(1)细节理解题。根据"I live with my grandparents."(我和我的祖父母住在一起。)可知,和祖父母住在一起。故选C。(2)细节理解题。根据"Emma is from the US."(艾玛来自美国。)可知,她来自美国。故选B。(3)细节理解题。根据"She often has jiaozi and oranges for dinner."(她晚饭经常吃饺子和桔子。)可知,她晚餐经常吃饺子和桔子。故选D。(4)细节理解题。根据"Jason is an English boy ...He knows a lot about China and he likes Yunnan a lot."(杰森是一个英国男孩...他非常了解中国,也非常喜欢云南。)可知,杰森对中国很了解。故选A。(5)细节理解题。根据"Emma is from the US.She can speak a little Chinese."(艾玛来自美国。她会说一点汉语。)可知,艾玛能说一点中文,C选项表述错误。故选C。【点评】通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。13.The best food for the brain (大脑) is sleep.If you don't sleep well at night,you may not do things well in the daytime.Middle school students need to sleep between 8 and 9 hours every night.To get about 9 hours of sleep,students need to go to bed at about 10 p.m.on weekdays.Then how can you sleep well?Here is some advicefor you:Don't drink tea or coffee in the evening.Go to bed at the same (相同的) time every night,even at the weekend.Before sleep,your room should be quiet,comfortable (舒适的) and dark.Have some milk before sleep.Turn off your lights,computer or mobile phones in your room.(1)By saying "The best food for the brain is sleep",the writer means " C ".A.You should go to bed if your brain is hungryB.The brain needs food sometimesC.Sleep is very good for the brainD.The brain likes sleep and food(2)If you don't sleep well at night,you D .A.can sleep between 8 a.m.and 9 a.m.B.can sleep 8 hours the next nightC.can go to bed at 10 p.m.the next nightD.can't do your things very well(3)The underlined word "advice" means D in Chinese.A.意见B.计划C.规则D.建议(4)Which of the following is NOT true? B A.Middle school students need 8 to 9 hours' sleep every day.B.Go to bed late at the weekend.C.If your room is dark,you can sleep well.D.To sleep well,you can drink some milk before sleep.(5)The passage is mainly about D .A.when to go to bedB.how to do things well in the daytimeC.how long we should sleepD.how to sleep well【答案】见试题解答内容【分析】作者关于怎样才能睡得好,给出了五点建议.【解答】(1)C 推理判断题.根据第一段If you don't sleep well at night,you may not do things well in the daytime.如果晚上睡不好,在白天就不能做好事情,可知睡眠对大脑是有益的.故选C.(2)D 细节理解题.根据第一段If you don't sleep well at night,you may not do things well in the daytime.可知如果晚上睡不好,在白天就不能做好事情,故选D.(3)D 词义猜测题.根据Then how can you sleep well?可知下面的内容是告诉我们怎样才能睡好的几点建议.故选D.(4)B 细节理解题.根据Go to bed at the same (相同的) time every night,even at the weekend.可知每晚要在同一时间睡觉,甚至在周末也要这样,因此B项是错误的.故选B.(5)D 主旨大意题.根据第二段Then how can you sleep well?Here is some advice for you:以及下面五点建议,可知文章主要是关于怎样睡得好,给出的几点建议.故选D.【点评】做阅读理解题,首先要通读全文,了解大意,然后明确题目所提问题.再根据每个题目所提问题合理判断题型.题型不外乎细节理解题,推理判断题,词义猜测题及主旨大意题.有的放矢,迎刃而解.14.First name Last name Telephone numberJack Brown 299﹣2321Eric Smith 551﹣1567Alice Smith 660﹣5117Linda Green 299﹣2312(1)Brown is A family name.A.Jack'sB.Eric'sC.Alice'sD.Linda's(2)What's Alice's telephone number? C A.299﹣2321.B.551﹣1567.C.660﹣5117.D.443﹣1998.(3) D is Linda's family name.A.BrownB.SmithC.HandD.Green(4) B telephone number is 551﹣1567.A.Jack'sB.Eric'sC.Alice'sD.Linda's(5)Which one of the statements is wrong (错的)? C A.Smith is Eric's family name.B.299﹣2321 is Jack's phone number.C.Linda's telephone number is 299﹣2322.D.Alice is a girl.【答案】见试题解答内容【分析】这段短文主要是一个简单的联系人列表,列出了四个人的姓名和电话号码,包括Jack Brown、Eric Smith、Alice Smith和Linda Green。【解答】(1)细节理解题。根据表格中Last name一列可知,Brown是Jack的姓。故选A。(2)细节理解题。根据表格中Telephone number一列可知Alice的电话号码是660﹣5117。故选C。(3)细节理解题。根据表格中Last name一列可知,Linda姓Green。故选D。(4)细节理解题。根据表格中Telephone number一列可知Eric的电话号码是551﹣1567。故选B。(5)细节理解题。根据表格中Telephone number一列可知Linda的电话号码是299﹣2312。故选C。【点评】在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案。15.Lucy is on the bus (公共汽车) to school.She sees a blue watch on the bus.She cannot find the owner (主人) of the watch on the bus.So Lucy goes to the Lost and Found."Can I help you?" asks the worker (工作者) in the Lost and Found."What number is the bus?" asks the worker."Number 21.""OK.What's your name and phone number,please?""My name is Lucy Green.And my telephone number is 342﹣0977.""Thank you," says the worker. "We will help to find the owner."Lucy says goodbye and goes to school.(1)What color is the watch? C A.Black.B.Purple.C.Blue.D.Red.(2)Who does Lucy ask for help? D A.Her teacher.B.Her friend.C.The worker on the bus.D.The worker in the Lost and Found.(3)What number bus does Lucy take (乘坐)? B A.12.B.21.C.22.D.32.(4)What's Lucy's last name? A A.Green.B.Smith.C.White.D.Brown.(5)What can we know from the passage? C A.The owner's e﹣mail.B.The worker's name.C.Lucy's phone number.D.The name of Lucy's school.【答案】CDBAC【分析】本文主要介绍了露西在公共汽车上看到一块蓝色的手表,于是去了失物招领处。【解答】(1)细节理解题。根据第一段"She sees a blue watch"(她看到一只蓝色的手表)可知手表是蓝色的。故选C。(2)细节理解题。根据第二段"asks the worker (工作者) in the Lost and Found"(失物招领处的工作人员问)可知她去向失物招领处的工作人员寻求帮助。故选D。(3)细节理解题。根据第四段"Number 21"(21路)可知她乘坐21路公交车。故选B。(4)细节理解题。根据倒数第三段"My name is Lucy Green"(我叫露西 格林)可知她的姓是Green。故选A。(5)细节理解题。根据倒数第三段"And my telephone number is 342﹣0977"(我的电话号码是342﹣0977)可知文章介绍了露西的电话号码。故选C。【点评】在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案。四.短文还原(共1小题)16. Hello,class!(1) D Wang is my last name.Fei is my first name.I am your teacher(老师).(2) E My telephone number is 665﹣3349.And my WeChat(微信) number is Wang383966721.(3) A His full name is Mike Smith.Mike is his first name.Smith is his last name.He is from America.He is your teacher,too.(4) F This is Li Lei.(5) G He is your new P.E.teacher.He is tall and strong(高而且强壮),right?Now please welcome your new teachers.A.This is Mike.B.His name is Alan.C.She's from Xiamen.D.My name is Wang FeiE.I am from Dalian,China.F.He teaches(教) you English.G.He is from Guangzhou,Guangdong.【答案】DEAFG【分析】短文主要介绍了两位新老师,王菲和Mike Smith,以及体育老师李磊。王菲是来自大连的中国老师,教授英语,并提供了联系方式;Mike Smith是来自美国的英语老师;李磊是新来的体育老师,身材高大强壮。最后呼吁大家欢迎新老师。【解答】(1)细节推理题。根据下文"Wang is my last name.Fei is my first name(王是我的姓。菲是我的名字)",可知,此处介绍自己的名字是王菲,D选项"我的名字叫王菲"符合语境,故选D。(2)细节推理题。根据下文"My telephone number is 665﹣3349.And my WeChat number is Wang383966721(我的电话号码是665﹣3349。我的微信号码是王383966721)",可知,此处介绍"我"的个人信息,E选项"我来自中国大连"符合语境,故选E。(3)细节推理题。根据下文"His full name is Mike Smith(他的全名为Mike Smith)",可知,此处在介绍Mike,A选项"这是Mike"符合语境,故选A。(4)细节推理题。根据上文"He is your teacher,too(他也是你的老师)",可知,此处介绍他教的学科,F选项"他教你英语"符合语境,故选F。(5)细节推理题。根据上文"This is Li Lei(这是李磊)"及下文"He is your new P.E.teacher(他是你的新的体育老师)",可知,此处是介绍李磊的信息,G选项"他来自广东广州"符合语境,故选G。【点评】做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案。五.任务型阅读(共1小题)17.The aim of students who come to school is to study.But to study requires(需要) a right way,or you waste either the time or the money.The following are the ways of studying.▲The best time for reading is morning,because in the morning,the air is fresh and the mind is clear.For that reason,we can get good results.▲In studying ,we must have patience(耐心).If we have not known a text well,we must read it again.We should not read the next one till we have learned the first one.▲When we are studying,we must put our hearts into the book,or we can get nothing from the book while we are reading.▲We must always ask"whys".If it is not well understood,write it down and ask our teachers,our parents or friends.In any possible way,we must know it completely and what we've learned can be used well and made better.Though there are many ways for studying,yet the above mentioned(提到的) will be quite enough if we can keep them in heart and do so.(1).What does to study require? A right way. (2).Why should we read in the morning? Because in the morning,the air is fresh and the mind is clear. (3).What must we have in studying? Patience. (4).Who should we ask if it is not well understood? Our teachers,our parents or friends. (5).How many ways did the passage mention? 4 .【答案】(1)A right way.(2)Because in the morning,the air is fresh and the mind is clear.(3)Patience.(4)Our teachers,our parents or friends.(5)4【分析】本文讲述的学习的方式。【解答】(1)细节理解题。根据第一段But to study requires(需要) a right way,or you waste either the time or the money.(但学习需要一种正确的方式,否则你要么浪费时间,要么浪费金钱。)可知学习需要一种正确的方式。故填A right way.(2)细节理解题。根据第二段The best time for reading is morning,because in the morning,the air is fresh and the mind is clear.(读书的最佳时间是早晨,因为早晨空气清新,头脑清醒。)可知读书的最佳时间是早晨,因为早晨空气清新,头脑清醒。故填Because in the morning,the air is fresh and the mind is clear.(3)细节理解题。根据第三段In studying we must have patience(耐心).(学习要有耐心。)可知学习要有耐心。故填Patience.(4)细节理解题。根据第五段We must always ask"whys".If it is not well understood,write it down and ask our teachers,our parents or friends.(我们必须始终问"为什么"。如果不太理解,写下来问问我们的老师、父母或朋友。)可知我们必须始终问"为什么"。如果不太理解,写下来问问我们的老师、父母或朋友。故填Our teachers,our parents or friends.(5)细节理解题。根据第二段▲The best time for reading is morning(读书的最佳时间是早晨)、In studying we must have patience(耐心).(学习要有耐心。)、▲When we are studying(当我们学习的时候)、▲We must always ask"whys".(我们必须始终问"为什么"。)可知有4种方法。故填4。【点评】做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意。其次,细读题材,各个击破。掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息。六.补全对话(共1小题)18.Simon and Sandy are introducing their deskmates to their plete their conversations with the correct forms of the verb be.Mum:(1) Are you happy at school,my dear?Simon:Sure!Look at this photo.Here I(2) am with my deskmate David.Mum:Oh,David (3) is tall.Simon:Yes,he(4) is .Mum:(5) Is he good at basketball?Simon:Yes!David and I(6) are both good basketball players.Dad:What a nice photo,Sandy!(7) Is this girl your classmate?Sandy:Yes.Her name is Nora.We (8) are deskmates.Dad:(9) Is Nora interested in music,like you?Sandy:No,she (10) isn't .She likes DIY.Dad:That's a nice hobby.Sandy:Yes,I think so too.【答案】( 1 )Are(2)am(3)is(4)is(5)Is(6)are(7)Is(8)are(9)Is(10)isn't【分析】该对话是关于Simon 和 Sandy正在向他们的父母介绍他们的同桌。且用be动词的适当形式填空。【解答】(1)根据..you happy at school,my dear?(亲爱的,你在学校开心吗?),主语是you,时态是一般现在时,可知需要用are,放句首首字母要大写,即用Are。故填:Are。(2)根据主语是I,时态是一般现在时,可知需要用am。故填:am。(3)根据后文是形容词tall.可知空缺处需要用be动词,主语是David,时态是一般现在时,所以要用is。故填:is。(4)根据前文是David is tall(David很高),主语是he,时态是一般现在时,可知要用is。故填:is。(5)根据...he good at basketball?(他擅长篮球吗?),可知需要用固定搭配be good at,表示"擅长于..."。结合主语是he,时态是一般现在时,所以用is,放句首首字母要大写,即用Is。故填:Is。(6)根据David and I...both good basketball players(David和我都是好的篮球运动员),主语是David and I,时态是一般现在时,所以用are。可知故填:are。(7)根据..this girl your classmate?(这个女孩是你的同学吗?),主语是this girl,时态是一般现在时,可知需要用be动词is,放句首首字母要大写,即用Is。故填:Is。(8)根据Her name is Nora.We...deskmates(她的名字是Nora,我们是同桌),主语是We,时态是一般现在时,所以用are。故填:are。(9)根据...Nora interested in music,like you?(Nora,像你一样,对音乐感兴趣吗?),可知需要用固定搭配be interested in,表示"对...感兴趣"。主语是Nora,时态是一般现在时,所以用is,句首首字母要大写,即用Is。故填:Is。(10)根据Is Nora interested in music,like you?(Nora,像你一样,对音乐感兴趣吗?),回复是No,可知需要用否定回答,即No,she isn't。故填:isn't。【点评】通读整个对话,结合前后文,即可写出正确答案。七.选词填空(共1小题)19.friend English last first beLook at this.What's this in(1) English ?Ah,it's a photo.Oh,who's that?It's Mike Green.His(2) first name is Mike.His (3) last name is Green.His telephone number(4) is 858﹣669.What color is his T﹣shirt?Oh,it's white.We are in the same(同一个)school.We are good(5) friends .【答案】(1)English.(2)first.(3)last.(4)is.(5)friends.【分析】短文大意主要是通过一张照片,介绍了自己的朋友迈克。【解答】(1)English.考查名词。根据句意:这用英语是什么?in English用英语,故填English。(2)first.考查形容词。根据句意:他的名字叫迈克。first name名字,故填first。(3)last.考查形容词。根据句意:他姓格林。last name姓,故填last。(4)is.考查动词。根据句意:他的电话号码是858﹣669。number单数,要用is,故填is。(5)friends.考查名词。根据句意:我们是好朋友。are+名词复数,故填friends。【点评】根据短文大意和语境选择合适的单词,并用其正确的形式填入空白处,使补全后的短文意思通顺,语法正确,结构完整。注意单词的适当形式。八.语法填空(共1小题)20.China's Youngest Asian Games Winner (最小的亚运会冠军)Cui Chenxi is a young skateboarder (滑板运动员).She is China's youngest Asian Games winner.Cui is 13(1) years (year) old and she comes from Jinan,Shandong.(2) Her (she) father loves sports and(3) takes (take) her into the world of skateboarding.In 2020,she started(4) to learn (learn) skateboarding.She is(5) interested (interest) in skateboarding."Skateboarding brings(6) me (I) a lot of(7) fun (fun).I practise very(8) hard (hard).I believe (相信) that my dream can(9) come (come ) true if I work hard enough." Cui says.Cui is dreaming big for next(10) year's (year) Paris Olympics.(巴黎奥运会)【答案】(1)years (2)Her (3)takes (4)to learn (5)interested (6)me (7)fun (8)hard (9)come (10)year's【分析】本文主要介绍了一位年轻的滑板运动员——崔晨曦的情况。【解答】(1)考查名词。句意:崔13岁,她来自山东济南。根据"13"可知,此空应填复数形式,故填years。(2)考查代词。句意:她的父亲喜欢运动,带她进入滑板的世界。此空修饰名词father,应填形容词性物主代词,故填Her。(3)考查动词。句意:她的父亲喜欢运动,带她进入滑板的世界。根据loves可知,此空应填动词三单,故填takes。(4)考查动词。句意:2020年,她开始学习滑板。start to do sth"开始做某事",此空应填动词不定式,故填to learn。(5)考查形容词。句意:她对滑板感兴趣。be interested in"对……感兴趣",形容词作表语,故填interested。(6)考查代词。句意:滑板给我带来许多乐趣。bring是动词,后接宾格me,故填me。(7)考查名词。句意:滑板给我带来许多乐趣。fun"乐趣",不可数名词,故填fun。(8)考查副词。句意:我非常努力地练习。此空修饰动词practise,应填副词hard,故填hard。(9)考查动词。句意:我相信如果我足够努力,我的梦想可以实现。can是情态动词,后接动词原形,故填come。(10)考查名词所有格。句意:崔梦想着明年的巴黎奥运会。此空修饰Paris Olympics,应填名词所有格,故填year's。【点评】语法填空题要根据上下文语境,运用语法和词汇知识,反复推敲以求得解答。九.用所给单词正确形式填空(共5小题)21.Maths is (be) interesting.【答案】is.【分析】数学是有趣的。【解答】主语Maths"数学"不可数名词,一般现在时态,用be动词单数is"是"。故答案为:is。【点评】单词填空类型题要充分理解句意,再根据单词提示完成试题,注意时态、单复数、词性等变化。22.One of my heroes (hero)is Taylor Swift,and I really want to go to her concert.【答案】heroes【分析】我心目中的英雄之一是Taylor Swift,我真的很想去看她的演唱会。【解答】"one of+名词复数"表示".....之一",所以此处应用hero的复数形式,有生命以o结尾的变复数形式是在结尾加es。故填:heroes。【点评】充分理解句意,再根据提示完成试题,注意时态、单复数、词性等变化。23.He is (be) a swimmer now.【答案】is【分析】他现在是一名游泳运动员。【解答】根据"now "和语境可知应用一般现在时,主语 "He"是第三人称单数,be动词用第三人称单数形式is。故填:is。【点评】熟悉be动词的用法,结合题意,给出答案。24. As the saying goes, looks (look) can be deceiving(骗人).【答案】looks【分析】俗话说,外表会骗人。【解答】look外表,名词。这里填可数名词复数looks,表示泛指。故答案为:looks。【点评】充分理解句意,积累一些词汇,再根据提示,运用适当形式,正确写出答案。25.Here are some sweaters for you.(be)【答案】are【分析】这里有一些毛衣给你。【解答】主语sweaters复数,一般现在时态,用be动词复数are"是"。故答案为:are。【点评】单词填空类型题要充分理解句意,再根据单词提示完成试题,注意时态、单复数、词性等变化。一十.书面表达(共1小题)26.假定你是李华,请给你英国的笔友Justin写一封信,介绍你的业余爱好。【内容包括】:(1)个人爱好;(2)喜好的原因;(3)你的收获。【要点】:(1)词数80左右,开头已为你写好,不计入总词数;(2)可以适当增加细节,以使行文连贯;(3)作文中不要出现考生的真实校名和姓名。Dear Justin,Hi,it was great to hear from you.Today I want to tell you something about my hobby.______Yours,Li Hua【答案】Dear Justin,Hi,it was great to hear from you.Today I want to tell you something about my hobby.I like reading books very much.Here are some reasons.Firstly,I think reading books is a good way to get lots of knowledge.Secondly,there are interesting stories in books.Reading books gives me happiness.After reading Journey to the West,I learn from the Monkey King that I should keep on learning no matter how hard it is and never gives up easily.Now,I enjoy reading Harry Potter.His brave and fearless spirit is worth learning.I think reading a good book is just like talking to an interesting person.So,how about your hobby?Looking forward to your early reply.Yours,Li Hua【分析】【高分句型一】Secondly,there are interesting stories in books.翻译:其次,书中有有趣的故事。分析:句子中应用了there be句型。【高分句型二】After reading Journey to the West,I learn from the Monkey King that I should keep on learning no matter how hard it is and never gives up easily.翻译:读了《西游记》后,我从孙悟空身上学到,无论多难都要坚持学习,绝不轻言放弃。分析:句子中应用了that引导的宾语从句。【解答】Dear Justin,Hi,it was great to hear from you.Today I want to tell you something about my hobby.(点明主题)I like reading books very much.(介绍爱好)Here are some reasons.Firstly,I think reading books is a good way to get lots of knowledge.Secondly,there are interesting stories in books.【高分句型一】Reading books gives me happiness.(说明原因)After reading Journey to the West,I learn from the Monkey King that I should keep on learning no matter how hard it is and never gives up easily.【高分句型二】Now,I enjoy reading Harry Potter.His brave and fearless spirit is worth learning.I think reading a good book is just like talking to an interesting person.(介绍收获)So,how about your hobby?Looking forward to your early reply.Yours,Li Hua【点评】能够根据提示进行书面表达,能够围绕主题准确使用一定的语法、词汇、短语和句型等,清楚连贯地表达自己的思想,进而完成写作任务。21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源预览