资源简介 中小学教育资源及组卷应用平台Unit 3 Welcome to our school!一.选择题(共10小题)1.Journey to the West is a traditional______ book.It has been translated(翻译) into different languages.( )A.American B.British C.Chinese D.Japanese2.The students get books from the_____.( )A.playground B.labC.library D.office3.Tina and I are good friends._____usually help each other.( )A.I B.She C.They D.We4.﹣This is the second time I come to Luoyang.﹣Me too.China is so ______ that I want to see more of it.( )A.large B.small C.clean D.tired5.Here are Sandy's notes for a short writing.What does she want to introduce?Notes School's name:Sunshine Middle School Subjects:Chinese,English,Maths… Places:halls,classrooms...( )A.Her family. B.Her school.C.Her friends. D.Her hobbies.6.As we grow up,our parents have hair.( )A.white B.grey C.black D.brown7. Do whatever you can for the community,_____looking after the old or teaching kids art.( )A. with B. under C. like D. over8.﹣﹣﹣Who is that tall man over there?﹣﹣﹣Oh,he is ________ teacher and he teaches ________ geography.( )A.our;us B.us;us C.our;our D.us;our9.She_____the blackboard,but she can't _____ the words on it.( )A.looks at;see B.sees;look atC.sees;see D.looks at;look at10.— is your new school,Kitty?—It's beautiful and modern.( )A.What B.How C.Which D.Where二.完形填空(共1小题)11. Girls at school like Art,History and Music.And boys like PE,Maths and Computer Science.It is what we always think. (1) the 12﹣year﹣old girl Hayliee in the USA is not like that.She is good at (2) .Many of her pictures are welcome in her school.But Hayliee likes Computer Science best.She knows that Computer Science is very (3) .She can write in code (代码) to let a (4) fly into the sky.She also learns that Computer Science can help us (5) clothes,take exercise and even drive cars in life.For Hayliee,Computer Science also helps her make friends.Her classmates all like to be (6) her and they talk a lot about this subject.Hayliee is a beginner (初学者),so she is learning very (7) things in the lesson.Right now she is learning to use codes to make (8) for people to play.Hayliee (9) writing in code is not only about numbers or letters,but it also needs knowledge (知识) of different subjects.To learn Computer Science (10) ,she must study very hard.She wants to work in a big tech company (科技公司) one day.(1) A.But B.And C.So D.Because(2) A.sports B.drawing C.lessons D.singing(3) A.long B.healthy C.easy D.useful(4) A.tape player B.clothes store C.phone number D.model plane(5) A.buy B.want C.see D.need(6) A.with B.for C.about D.of(7) A.free B.cool C.boring D.easy(8) A.subjects B.games C.questions D.lessons(9) A.thanks B.meets C.says D.takes(10) A.good B.well C.bad D.badly三.阅读理解(共4小题)12.School Life for a 13﹣year﹣old British Boy JimI leave home at 6:45 and walk 20 minutes to catch a bus to school.The bus is a special (特殊的) one just for students going to my school.The trip on the bus takes an hour because it stops to pick up other students on the way.When I get to school,I take my tablet from the Student Centre.Then I go to my Tutor Room for registration (登记) at 8:30.We listen to the head teacher at school today or this week.At about 8:50,we go out of the Tutor Room and then go to have our first lesson.Every day I have a different subject in the first lesson.Usually it is Humanities,but I also have Maths,Drama and Music.Subjects Maths English Science ICT Drama Music Art PE Humanities (History,Geography and Religion) French or SpanishAll my lessons are in different rooms and places around the school.Each room has a number or a name.The numbers are very hard to remember!I have different teachers for each lesson.I have a locker (锁柜) and I can put some of my things in it.So I don't have to carry them in my bags.Every student carries a swipe card (磁卡).We swipe (刷卡) into every lesson.On the swipe card,there are two magnetic stripes (磁条),a black one and a brown one.The brown one is used to swipe into lessons and the black one is used to get into other buildings.We can put money into our swipe cards and we don't need to carry any paper money if we want to pay for food and drinks.We just need to use our cards.(1)How does Jim go to school? A.By walking for twenty minutes.B.By taking the bus for all the people.C.By car.D.By taking the special bus for students.(2)Students can learn the following subjects in Humanities lessons EXCEPT (除了) .A.FrenchB.HistoryC.GeographyD.Religion(3)Which of the following is TRUE? A.Jim listens to his head teacher in his classroom every week.B.Jim studies the same subject in his first lesson every day.C.Jim has a locker,so he doesn't have to carry all the things in his bags.D.Jim has different teachers for each lesson and it's hard to remember their names.(4)Jim can use the swipe card to .①go into other buildings②pay for things without using any paper money③get out of danger by using the money in it④let the school know which lesson Jim studiesA.①②③B.①②④C.②③④D.①③④13. ①I am Alice and I'm a student in Saville Middle School.It's a big and nice school in London.There are 500 boys and 689 girls in our school.They are between 13 and 19 years old.The buildings in my school are new.②All the classrooms have two big blackboards,a television and five computers.They help us a lot.So I like to have classes in the classroom.③I like the school library very much.A lot of books are in it.I always read books with my friends there.If you can't find the book you want,please ask the teachers there for help.They're all nice.④I also like the dining hall.We can watch TV and play ping﹣pong there.There is a lost and found case near the dining hall.If you lose your things,you can put a lost notice with your name and phone number on the bulletin board(告示牌). It can help you to find your lost things.⑤All in all,I love my school.(1)Which of the following is NOT mentioned(提及) according to the passage? A.The school library.B.The dining hall.C.The lost and found case.D.The sports hall.(2)Who can help you if(如果) you can't find the book in the school library? A.Friends.B.The teachers there.C.The computer.D.Parents.(3)What is the structure(结构) of the passage? A. ①②/③④/⑤B. ①/②③④/⑤C. ①②/③/④⑤D. ①②③/④⑤(4)What is the best title(标题) for the passage? A.My Favorite BuildingB.My ClassmatesC.My New TeachersD.The Buildings in My School14. It is summer.The sun is shining brightly.The Grasshopper is lying under the tree.The Ants are busy doing something.The Grasshopper thinks the ants are silly (愚蠢的) to work hard on such a hot day.The Ants are busy collecting food.The Grasshopper says to himself, "Look at those silly Worker Ants!How tired they are!"The Grasshopper doesn't understand why the Ants are working so hard.But he becomes a little curious (好奇的) and says to the Queen Ant, "Come under the tree and rest for a while." The Queen Ant says nothing and goes on working hard. "Why are you collecting food?" the Grasshopper asks. "It will be winter soon.We must get ready." the Queen Ant answers.the Grasshopper says, "Winter is far away.There is lots of food everywhere.Stop e to sing and dance with me." The Queen Ant says nothing and just walks away.When winter comes,the Grasshopper looks around for food in the cold.He is cold and starving to death (死亡),but he can't find any food.The Grasshopper is about to fall to the ground when suddenly he thinks of the Queen Ant and Worker Ants.The Grasshopper comes to the Queen Ant's house and knocks at the door.The Queen Ant opens the door.The Grasshopper tells the Queen Ant that he doesn't eat for five days.The Queen Ant feels sorry for the Grasshopper and gives him some food.The other ants all laugh at the Grasshopper and say, "If you were silly enough to sing all summer,then you must go to bed hungry in the winter."—Aesop's Fables(selection)《伊索寓言》(选段)(1)What season is it when the Ants are gathering food? A.Spring.B.Summer.C.Autumn.D.Winter.(2)Why are the Ants so busy? A.Because they are collecting their favorite food.B.Because they want to get enough food for coming winter.C.Because they are hurried to sing and dance.D.Because they are so hot that they need to go somewhere cool.(3)What does the underlined word "starving" in the fourth paragraph mean? A.coldB.hotC.excitedD.hungry(4)What does the article want to tell us? A.We should enjoy today and forget about tomorrow.B.Keeping happy every day is the most important thing in our life.C.If we don't plan today,we may get into trouble(麻烦) someday.D.It's good to thank the person who helps us when we are in need.15.Hello,I'm Nancy.I'm a student of Guangming Middle School.My school is very beautiful and it's a good school in my town.The school is very large with a garden.There are many flowers and trees in the garden.Some birds often sing in the trees.It's a good place to have fun.I often play games with my classmates there after class.There are three buildings in my school.Two of them are teaching buildings,one is a library.My classroom is so bright that I'm so happy to study in it.My classmates like the library best.It's very quiet and I enjoy reading there,too.When I read books,time goes quickly.There is a big playground behind the teaching building.You can see some boys play basketball on the playground after school.Besides,our teachers are friendly to us.Although they're very strict with us,we love them very much.Students always help each other.What a beautiful school!I'm so happy to study in my school.(1)Which is a good place to have fun at school? A.The garden.B.The teaching building.C.The office.D.The library.(2)Why do the writer's classmates like the library best? A.Because it's bright.B.Because it's clean.C.Because it's big.D.Because it's not noisy.(3)What do some boys do on the playground after school? A.They play baseball.B.They read books.C.They play games.D.They play basketball.(4)The teachers in our school are .A.strictB.friendlyC.friendly but strict.D.serious(5)What's the best title (标题) for the passage? A.My day.B.My classmates.C.My teachers.D.My school.四.短文还原(共1小题)16. The healthy living class becomes one of the most popular(受欢迎的) classes at New Brighton Middle School in Capitola,the US. (1) .Students talk about topics like homework and pressure(压力)."When I'm having a bad day,I come into this class. (2) ,"a student said."This class is like a community(团体) to me.When we walk into the class,we all see each other. (3) .It feels like a safe(安全的)place,"said seventh grader Kassidy Seibert.(4) .The students in this class work in the garden,do yoga(瑜伽) and make healthy meals every week.Every Wednesday,they go for a walk down to Capitola Beach to see the Pacific Ocean(太平洋).(5) .There is a waiting list(候补名单) to get in.A.It lightens(缓和)everything up B.It's not just about talking C.There are no books or phones D.Doing yoga helps students feel great E.The class is very popular now F.We are all very happy to be here五.任务型阅读(共1小题)17.根据短文内容,完成文后任务。注意:每个空格只填一个单词。This year,I work in a German(德国的)middle school as an English teacher.Then I find some parts of the German schools and British(英国的)ones are not the same.Here are the three differences between British and German middle schools.In the UK,most students start school at about 9 a.m.However(然而),German schools start one hour earlier!That means they have to wake up early on school days!I think students in Germany may feel tired.British students usually eat their breakfast before coming to school.This doesn't happen in Germany!German kids eat their breakfast after the first lesson of the day,during a special "breakfast break".They usually have a yogurt(酸奶),some fruit and sandwiches.Yummy!British students often wear shirts and ties to school.However,German kids can wear their usual jeans and T﹣shirts.This is the coolest thing about German schools!I hate my school uniform﹣it is so ugly and uncomfortable!As you can see,there are many differences between British and German schools.However,they are not totally(完全地)different!After all,all students have to take tests,go to maths lessons and do their homework!Some things never change.Differences Schools British Schools German SchoolsWhen to start school at nine At (1) (2) to have breakfast at home At (3) What to wear (4) and ties Jeans and T﹣shirtsThe German schools are (5) from British ones,but they are the same in some ways.六.补全对话(共1小题)18.阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。A:Excuse me,which school are you from?B:Beijing Sunshine Secondary School.A:(1) B:Of course.A:When do you get to school in the morning?B:I get to school at a quarter past seven.(2) A:What's your favourite subject?B:Biology.A:Why?B:I love animals and plants. (3) A:Do you do morning exercises?B:Yes.(4) And it helps me get ready for the day.A:Thank you.(5) A.Then I do some reading. B.You are welcome. C.That's the reason. D.It's good for us. E.I love reading. F.Wish you good luck! G .Do you love your school?七.选词填空(共1小题)19.he be different from real role model study(1)Everyone in my class very hard.We all want to learn more.(2)Miss Brown teaches English.(3)The star students are our .(4)Our new school is big and clean.I enjoy my life here.(5)Our new school your school.八.语法填空(共1小题)20. The library is a very good place.Nearly every place has a library,like a city,a town, (1) school,even a small village. (2) (library) are here and there in the world.Our school has a library.It's not big (3) clean and tidy.There are different (4) (kind) of books,magazines,dictionaries and CDs in it.The chairs and desks(5) (be) nice and the teachers are friendly to the students.All the students in our school like to read in the library.There are four small(6) (read) rooms in the library.Every room(7) (have) many books.Some are (8) Chinese and others are in English.We can read books and do homework there.We often read with the help of our teachers because some books are too difficult for us.My classmates and (9) (me) are getting interested in reading now.Reading books helps (10) (we) a lot.九.用所给单词正确形式填空(共5小题)21.Can you see the students (run) now?22.There are many (kind) of fruits in the market.23.How many (classroom) are there in the teaching building?24.All my teachers are very kind.I love (they).25.My mum is interested in growing (difference) kinds of flowers.一十.书面表达(共1小题)26.请你根据下列提示写一篇英语短文,描述一下你的学校。提示:(1)学校:又大又漂亮,有30个教室,大且明亮;(2)新的操场:打篮球,踢足球;(3)图书馆:又大又现代化;大厅:开会;(4)老师:很友好,很受学生爱戴;(5)住在离学校很远的地方,骑自行车上学,时间约为20分钟。要求:(1)80词左右,可适当发挥;(2)语法正确,语句通顺。My School_______Unit 3 Welcome to our school!参考答案与试题解析一.选择题(共10小题)1.Journey to the West is a traditional______ book.It has been translated(翻译) into different languages.( )A.American B.British C.Chinese D.Japanese【答案】C【分析】《西游记》是一本传统的中国书籍。它已经被翻译成不同的语言。【解答】American美国的;British英国的;Chinese中国的;Japanese日本的。根据Journey to the West is a traditional…book.(《西游记》是一本传统的……书籍。)可知,此处是说"《西游记》是一本传统的中国书籍。"故选:C。【点评】考查形容词,应牢记其含义和用法,结合语境答题。2.The students get books from the_____.( )A.playground B.labC.library D.office【答案】C【分析】学生们从图书馆获取书籍。【解答】A操场;B实验室;C图书馆;D办公室。根据The students get books(学生们获取书籍) 可知,此处是学生们从图书馆获取书籍。故选:C。【点评】要求学生熟悉常见的疑名词的含义及用法,再根据题干即可作出选择。3.Tina and I are good friends._____usually help each other.( )A.I B.She C.They D.We【答案】D【分析】蒂娜和我是好朋友。我们通常互相帮助。【解答】I我;She她;They他们;We我们。根据Tina and I are good friends"蒂娜和我是好朋友"可知,下文是"我们通常互相帮助"。故选:D。【点评】熟知人称代词用法,结合提干信息,给出答案。4.﹣This is the second time I come to Luoyang.﹣Me too.China is so ______ that I want to see more of it.( )A.large B.small C.clean D.tired【答案】A【分析】﹣这是我第二次来洛阳。﹣我也是。中国是如此之大,我想多看看它。【解答】A.大的,B.小的,C.干净的,D.疲惫的,结合句意,可知中国是如此之大,想多看看它。故选:A。【点评】分析形容词的含义,结合句意作答。5.Here are Sandy's notes for a short writing.What does she want to introduce?Notes School's name:Sunshine Middle School Subjects:Chinese,English,Maths… Places:halls,classrooms...( )A.Her family. B.Her school.C.Her friends. D.Her hobbies.【答案】B【分析】这是珊迪的一则公告。她想介绍什么?公告学校名字:阳光中学课程:语文,英语,数学......地点:教室【解答】family:家庭;school:学校;friend:朋友;hobby:爱好;根据原文中提到的学校名称,课程,地点,可知介绍的是学校。故选:B。【点评】理解名词意思的基础上,根据具体语境,仔细分析,完成试题。6.As we grow up,our parents have hair.( )A.white B.grey C.black D.brown【答案】B【分析】随着我们长大,我们的父母会有白发。【解答】white白色的;grey头发灰白的;black黑色的;brown棕色的。根据"As we grow up"(随着我们长大)可知,是指我们的父母会有白发。grey hair表示老年人的发色变白。故选:B。【点评】辨析形容词的含义,结合语境,给出答案。7. Do whatever you can for the community,_____looking after the old or teaching kids art.( )A. with B. under C. like D. over【答案】C【分析】为社区做些力所能及的事情,比如照顾老人或教孩子艺术。【解答】A.带有;B.在下面;C.像;D.超过。根据looking after the old or teaching kids art(照顾老人或教孩子艺术)可知,是举例说明。故选:C。【点评】熟悉介词的用法,结合题意,给出答案。8.﹣﹣﹣Who is that tall man over there?﹣﹣﹣Oh,he is ________ teacher and he teaches ________ geography.( )A.our;us B.us;us C.our;our D.us;our【答案】A【分析】﹣﹣站在那里的高个子是谁?﹣﹣哦,他是我们的老师,他教我们地理。【解答】先分析选项,可知,our,形容词性物主代词,我们的;us,我们,人称代词宾格形式;由题干"he is ________ teacher"可知应用形容词性物主代词our来修饰空后的名词teacher,our teacher,意为我们的老师;再由题干" he teaches ________ geography"可知是考查固定搭配teach sb.sth.教某人某物,这里的sb.是宾语,所以要用人称代词的宾格us,意为他教我们地理。符合这两个空处的只有A项。故选:A。【点评】此题考查代词的辨析,需要考生掌握人称代词,物主代词等用法,从而选出正确答案。9.She_____the blackboard,but she can't _____ the words on it.( )A.looks at;see B.sees;look atC.sees;see D.looks at;look at【答案】A【分析】她看着黑板,但她看不清上面的字。【解答】look at"看",强调动作;see"看见",强调结果。根据She…the blackboard,but she can't…the words on it.(她……黑板,但她……不清上面的字。)可知,此处是说"她看着黑板,但她看不清上面的字。"第一空表示看的动作,是一般现在时,主语是She(她),所以动词用第三人称单数。第二空表示看的结果,放在情态动词can后面要用动词原形。故选:A。【点评】考查动词短语和动词词义辨析,应牢记其含义和用法,结合语境答题。10.— is your new school,Kitty?—It's beautiful and modern.( )A.What B.How C.Which D.Where【答案】B【分析】—你的新学校怎么样,凯蒂?—它很漂亮,很现代。【解答】What什么;How怎样;Which哪一个;Where在哪里。根据答语It's beautiful and modern.(它很漂亮,很现代。)可知,此处应是询问新学校怎么样,用how提问。故选:B。【点评】考查疑问副词,应牢记其含义和用法,结合语境答题。二.完形填空(共1小题)11. Girls at school like Art,History and Music.And boys like PE,Maths and Computer Science.It is what we always think. (1) A the 12﹣year﹣old girl Hayliee in the USA is not like that.She is good at (2) B .Many of her pictures are welcome in her school.But Hayliee likes Computer Science best.She knows that Computer Science is very (3) D .She can write in code (代码) to let a (4) D fly into the sky.She also learns that Computer Science can help us (5) A clothes,take exercise and even drive cars in life.For Hayliee,Computer Science also helps her make friends.Her classmates all like to be (6) A her and they talk a lot about this subject.Hayliee is a beginner (初学者),so she is learning very (7) D things in the lesson.Right now she is learning to use codes to make (8) B for people to play.Hayliee (9) C writing in code is not only about numbers or letters,but it also needs knowledge (知识) of different subjects.To learn Computer Science (10) B ,she must study very hard.She wants to work in a big tech company (科技公司) one day.(1) A.But B.And C.So D.Because(2) A.sports B.drawing C.lessons D.singing(3) A.long B.healthy C.easy D.useful(4) A.tape player B.clothes store C.phone number D.model plane(5) A.buy B.want C.see D.need(6) A.with B.for C.about D.of(7) A.free B.cool C.boring D.easy(8) A.subjects B.games C.questions D.lessons(9) A.thanks B.meets C.says D.takes(10) A.good B.well C.bad D.badly【答案】ABDDA ADBCB【分析】本文讲述了美国女孩Hayliee最喜欢计算机科学,她知道计算机科学是非常有用的。为了学好计算机科学,她努力学习。她希望有一天能在一家大型科技公司工作。【解答】(1)考查连词。句意:但是美国的12岁女孩Hayliee不是这样的。But但是;And而且;So所以;Because因为。结合句意,前面表示我们经常认为学校的女生喜欢美术、历史和音乐,后面表示Hayliee不是这样的,前后表示转折关系,用连词but,故选A。(2)考查名词。句意:她擅长画画。sports运动;drawing画画;lessons课;singing唱歌。根据Many of her pictures are welcome in her school.(她的许多照片在学校都很受欢迎。)可知,她的许多画在她的学校很受欢迎,因此她擅长画画。故选B。(3)考查形容词。句意:她知道计算机科学是非常有用的。long长的;healthy健康的;easy容易的;useful有用的。根据She also learns that Computer Science can help us...clothes,take exercise and even drive cars in life.(她还了解到计算机科学可以帮助我们......衣服,锻炼身体,甚至在生活中驾驶汽车。)可知,计算机科学非常有用,故选D。(4)考查短语。句意:她会写代码让模型飞机飞向天空。tape player录音机;clothes store服装店;phone number电话号码;model plane模型飞机。根据fly into the sky(飞向天空。)可知,飞向天空的是模型飞机,故选D。(5)考查动词。句意:她还了解到计算机科学可以帮助我们在生活中买衣服,锻炼身体,甚至开车。buy买;want想要;see看见;need需要。根据Computer Science can help us(计算机科学可以帮助我们)和clothes(衣服)可知,计算机科学帮助我们买衣服。故选A。(6)考查介词。句意:她的同学都喜欢和她在一起,他们关于这个学科他们谈了很多。with和……一起;for为了;about关于;of……的。根据Her classmates all like to be...her(她的同学都喜欢......她......)可知,同学们喜欢和她在一起,with sb"和某人一起",故选A。(7)考查形容词。句意:Hayliee是一个初学者,所以她在课上学习非常容易的东西。free免费的;cool凉爽的;boring无聊的;easy容易的。根据Hayliee is a beginner (初学者),(Hayliee是一个初学者)可知,她是初学者,因此学习容易的东西,故选D。(8)考查名词。句意:现在,她正在学习使用代码制作供人们玩的游戏。subjects科目;games游戏;questions问题;lessons课。根据make...for people to play(制作让人们玩的......)可知,是制作让人们玩的游戏。故选B。(9)考查动词。句意:Hayliee说,写代码不仅仅是数字或字母,还需要不同学科的知识。thanks感谢;meets遇见;says说;takes拿走。根据Hayliee...writing in code is not only about numbers or letters.(Hayliee......写代码不仅仅是数字或字母)可知,这是她说的内容。故选C。(10)考查副词。句意:要学好计算机科学,她必须努力学习。good好的,是形容词;well好地,是副词;bad坏的,是形容词;badly严重地,是副词。修饰动宾短语learn Computer Science,用副词,根据she must study very hard(她必须努力学习)可知,她努力学习的目的是要学好计算机科学。因此用副词well。故选B。【点评】首先通读全文,了解文章大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意,结合所学语法,运用排除法逐一选出答案,最后再通读全文核对答案。三.阅读理解(共4小题)12.School Life for a 13﹣year﹣old British Boy JimI leave home at 6:45 and walk 20 minutes to catch a bus to school.The bus is a special (特殊的) one just for students going to my school.The trip on the bus takes an hour because it stops to pick up other students on the way.When I get to school,I take my tablet from the Student Centre.Then I go to my Tutor Room for registration (登记) at 8:30.We listen to the head teacher at school today or this week.At about 8:50,we go out of the Tutor Room and then go to have our first lesson.Every day I have a different subject in the first lesson.Usually it is Humanities,but I also have Maths,Drama and Music.Subjects Maths English Science ICT Drama Music Art PE Humanities (History,Geography and Religion) French or SpanishAll my lessons are in different rooms and places around the school.Each room has a number or a name.The numbers are very hard to remember!I have different teachers for each lesson.I have a locker (锁柜) and I can put some of my things in it.So I don't have to carry them in my bags.Every student carries a swipe card (磁卡).We swipe (刷卡) into every lesson.On the swipe card,there are two magnetic stripes (磁条),a black one and a brown one.The brown one is used to swipe into lessons and the black one is used to get into other buildings.We can put money into our swipe cards and we don't need to carry any paper money if we want to pay for food and drinks.We just need to use our cards.(1)How does Jim go to school? D A.By walking for twenty minutes.B.By taking the bus for all the people.C.By car.D.By taking the special bus for students.(2)Students can learn the following subjects in Humanities lessons EXCEPT (除了) A .A.FrenchB.HistoryC.GeographyD.Religion(3)Which of the following is TRUE? C A.Jim listens to his head teacher in his classroom every week.B.Jim studies the same subject in his first lesson every day.C.Jim has a locker,so he doesn't have to carry all the things in his bags.D.Jim has different teachers for each lesson and it's hard to remember their names.(4)Jim can use the swipe card to B .①go into other buildings②pay for things without using any paper money③get out of danger by using the money in it④let the school know which lesson Jim studiesA.①②③B.①②④C.②③④D.①③④【答案】DACB【分析】本文主要介绍作者吉姆的学校生活。【解答】(1)细节理解题。根据第一段中I leave home at 6:45 and walk 20 minutes to catch a bus to school.The bus is a special one just for students going to my school.(我每天6:45离开家,步行20分钟去乘坐公交车。这辆公交车是专为去我学校的学生准备的。)可知,吉姆坐学校专门为学生准备的校车去学校。故选D。(2)细节理解题。根据框中的Humanities (History,Geography and Religion)(人文学科(历史、地理、宗教))可知,人文学科有历史、地理、宗教三科,不包括法语。故选A。(3)细节理解题。根据第四段I have a locker and I can put some of my things in it.So I don't have to carry them in my bags.(我有一个锁柜,我可以把我的一些东西放里面。所以我没必要把它们放在书包。)可知,吉姆有一个锁柜,所以他没必要把所有东西都放在包里。故选C。(4)细节理解题。根据倒数第五段The brown one is used to swipe into lessons and the black one is used to get into other buildings.(棕色的是用来刷卡上课,黑色的是用来进入其他建筑。)及第六段We can put money into our swipe cards and we don't need to carry any paper money if we want to pay for food and drinks.We just need to use our cards.(我们可以把钱放到卡里。如果我们像卖食物和饮料,我们只需要刷我们的卡。)可知,磁卡有以下用途:刷卡上课、进入学校其他建筑物以及不用纸币就能买东西。故选B。【点评】通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。13. ①I am Alice and I'm a student in Saville Middle School.It's a big and nice school in London.There are 500 boys and 689 girls in our school.They are between 13 and 19 years old.The buildings in my school are new.②All the classrooms have two big blackboards,a television and five computers.They help us a lot.So I like to have classes in the classroom.③I like the school library very much.A lot of books are in it.I always read books with my friends there.If you can't find the book you want,please ask the teachers there for help.They're all nice.④I also like the dining hall.We can watch TV and play ping﹣pong there.There is a lost and found case near the dining hall.If you lose your things,you can put a lost notice with your name and phone number on the bulletin board(告示牌). It can help you to find your lost things.⑤All in all,I love my school.(1)Which of the following is NOT mentioned(提及) according to the passage? D A.The school library.B.The dining hall.C.The lost and found case.D.The sports hall.(2)Who can help you if(如果) you can't find the book in the school library? B A.Friends.B.The teachers there.C.The computer.D.Parents.(3)What is the structure(结构) of the passage? B A. ①②/③④/⑤B. ①/②③④/⑤C. ①②/③/④⑤D. ①②③/④⑤(4)What is the best title(标题) for the passage? D A.My Favorite BuildingB.My ClassmatesC.My New TeachersD.The Buildings in My School【答案】DBBD【分析】本文主要介绍了Alice所在的Saville中学,包括学校概况、教室设施、图书馆和食堂等。【解答】(1)细节理解题。根据文章第③段"I like the school library very much."(我非常喜欢学校图书馆。)可知,文中提到了学校图书馆;根据文章第④段"I also like the dining hall."(我也喜欢餐厅。);"There is a lost and found case near the dining hall."(餐厅附近有一个失物招领处。)可知,文中提到了餐厅以及失物招领箱,而全文未提及体育馆(The sports hall)。故选D。(2)细节理解题。根据第③段 "If you can't find the book you want,please ask the teachers there for help."(如果你找不到你想要的书,请向那里的老师求助。) 可知,如果你在学校图书馆找不到想要的书,可以向那里的老师求助。故选B。(3)篇章结构题。根据全文内容可知,文章第①段总体介绍了学校的一些基本信息,如所在地点、学校规模、学生年龄范围以及建筑情况等,是总述;第②③④段分别从教室设施、图书馆、餐厅及失物招领箱等方面具体介绍学校,为分述;第⑤段总结作者对学校的喜爱之情,属于总结。所以文章结构为总 ﹣ 分 ﹣ 总,即①/②③④/⑤。故选B。(4)主旨大意题。根据第①段"The buildings in my school are new."(我学校的建筑是新的。)全文内容可知,文章主要围绕学校建筑展开,介绍了学校的教室、图书馆、餐厅等不同建筑及其功能,D选项 "我学校的建筑"作为标题最合适。故选D。【点评】通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。14. It is summer.The sun is shining brightly.The Grasshopper is lying under the tree.The Ants are busy doing something.The Grasshopper thinks the ants are silly (愚蠢的) to work hard on such a hot day.The Ants are busy collecting food.The Grasshopper says to himself, "Look at those silly Worker Ants!How tired they are!"The Grasshopper doesn't understand why the Ants are working so hard.But he becomes a little curious (好奇的) and says to the Queen Ant, "Come under the tree and rest for a while." The Queen Ant says nothing and goes on working hard. "Why are you collecting food?" the Grasshopper asks. "It will be winter soon.We must get ready." the Queen Ant answers.the Grasshopper says, "Winter is far away.There is lots of food everywhere.Stop e to sing and dance with me." The Queen Ant says nothing and just walks away.When winter comes,the Grasshopper looks around for food in the cold.He is cold and starving to death (死亡),but he can't find any food.The Grasshopper is about to fall to the ground when suddenly he thinks of the Queen Ant and Worker Ants.The Grasshopper comes to the Queen Ant's house and knocks at the door.The Queen Ant opens the door.The Grasshopper tells the Queen Ant that he doesn't eat for five days.The Queen Ant feels sorry for the Grasshopper and gives him some food.The other ants all laugh at the Grasshopper and say, "If you were silly enough to sing all summer,then you must go to bed hungry in the winter."—Aesop's Fables(selection)《伊索寓言》(选段)(1)What season is it when the Ants are gathering food? B A.Spring.B.Summer.C.Autumn.D.Winter.(2)Why are the Ants so busy? B A.Because they are collecting their favorite food.B.Because they want to get enough food for coming winter.C.Because they are hurried to sing and dance.D.Because they are so hot that they need to go somewhere cool.(3)What does the underlined word "starving" in the fourth paragraph mean? D A.coldB.hotC.excitedD.hungry(4)What does the article want to tell us? C A.We should enjoy today and forget about tomorrow.B.Keeping happy every day is the most important thing in our life.C.If we don't plan today,we may get into trouble(麻烦) someday.D.It's good to thank the person who helps us when we are in need.【答案】BBDC【分析】文章通过蚱蜢与蚂蚁的对比,讲述了勤劳与懒惰的不同结果,告诫人们要珍惜时光,勤劳工作,为未来做好准备。【解答】(1)细节理解题。根据第一段It is summer.The sun is shining brightly.The Grasshopper is lying under the tree.The Ants are busy doing something.(现在是夏天。阳光灿烂。蚱蜢躺在树下。蚂蚁们正忙着做一些事情。)以及第三段It will be winter soon.We must get ready.(快到冬天了。我们必须做好准备。)可知,蚂蚁们正在为即将到来的冬天准备食物,因此现在是夏天。故选B。(2)细节理解题。根据第三段It will be winter soon.We must get ready.(快到冬天了。我们必须做好准备。)可知,蚂蚁们之所以这么忙碌,是因为他们要为即将到来的冬天准备足够的食物。故选B。(3)词义猜测题。根据第四段He is cold and starving to death.(他又冷又......。)这里的"starving"与"death"并列,说明蚱蜢处于非常饥饿的状态,因此可以推断出"starving"的意思是"饥饿的"。故选D。(4)主旨大意题。根据最后一段The other ants all laugh at the Grasshopper and say, "If you were silly enough to sing all summer,then you must go to bed hungry in the winter."(其他的蚂蚁都嘲笑蚱蜢说:"如果你傻到整个夏天都在唱歌,那么你在冬天一定会饿着肚子睡觉。")文章通过蚱蜢和蚂蚁的故事,告诫人们如果不为未来做好计划,就会陷入困境。文章的主旨大意是告诉我们,如果我们不计划今天,将来可能会遇到麻烦。故选C。【点评】通读全文,理解文章大意,阅读题目后返回原文阅读并找出与题目相对应的内容,仔细核对,选择符合原文原意的答案,完成后再次阅读并检查。15.Hello,I'm Nancy.I'm a student of Guangming Middle School.My school is very beautiful and it's a good school in my town.The school is very large with a garden.There are many flowers and trees in the garden.Some birds often sing in the trees.It's a good place to have fun.I often play games with my classmates there after class.There are three buildings in my school.Two of them are teaching buildings,one is a library.My classroom is so bright that I'm so happy to study in it.My classmates like the library best.It's very quiet and I enjoy reading there,too.When I read books,time goes quickly.There is a big playground behind the teaching building.You can see some boys play basketball on the playground after school.Besides,our teachers are friendly to us.Although they're very strict with us,we love them very much.Students always help each other.What a beautiful school!I'm so happy to study in my school.(1)Which is a good place to have fun at school? A A.The garden.B.The teaching building.C.The office.D.The library.(2)Why do the writer's classmates like the library best? D A.Because it's bright.B.Because it's clean.C.Because it's big.D.Because it's not noisy.(3)What do some boys do on the playground after school? D A.They play baseball.B.They read books.C.They play games.D.They play basketball.(4)The teachers in our school are C .A.strictB.friendlyC.friendly but strict.D.serious(5)What's the best title (标题) for the passage? D A.My day.B.My classmates.C.My teachers.D.My school.【答案】见试题解答内容【分析】这篇短文主要描述了作者所在的学校的美丽和优秀。作者非常高兴能在这所美丽的学校学习。【解答】(1)细节理解题。根据There are many flowers and trees in the garden.Some birds often sing in the trees.It's a good place to have fun.(花园里有许多花草树木。一些鸟经常在树上唱歌。这是一个娱乐的好地方。)可知,花园一个娱乐的好地方。故选A。(2)细节理解题。根据My classmates like the library best.It's very quiet and I enjoy reading there,too.(我的同学们最喜欢图书馆。它很安静,我也喜欢在那里读书。)可知,同学们最喜欢图书馆因为它很不吵闹。故选D。(3)细节理解题。根据You can see some boys play basketball on the playground after school.(放学后你可以看到一些男孩在操场上打篮球。)可知,放学后一些男孩在操场上打篮球。故选D。(4)细节理解题。根据Besides,our teachers are friendly to us.Although they're very strict with us,we love them very much.(此外,我们的老师对我们很友好。虽然他们对我们很严格,但我们非常爱他们。)可知,我们学校的老师很友好但很严格。故选C。(5)标题归纳题。根据Hello,I'm Nancy.I'm a student of Guangming Middle School.My school is very beautiful and it's a good school in my town.(你好,我是南茜。我是光明中学的学生。我的学校很漂亮,在我的镇上是一所好学校。)可知,文章主要介绍"我的学校"。故选D。【点评】做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意。掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息。四.短文还原(共1小题)16. The healthy living class becomes one of the most popular(受欢迎的) classes at New Brighton Middle School in Capitola,the US. (1) C .Students talk about topics like homework and pressure(压力)."When I'm having a bad day,I come into this class. (2) A ,"a student said."This class is like a community(团体) to me.When we walk into the class,we all see each other. (3) F .It feels like a safe(安全的)place,"said seventh grader Kassidy Seibert.(4) B .The students in this class work in the garden,do yoga(瑜伽) and make healthy meals every week.Every Wednesday,they go for a walk down to Capitola Beach to see the Pacific Ocean(太平洋).(5) E .There is a waiting list(候补名单) to get in.A.It lightens(缓和)everything up B.It's not just about talking C.There are no books or phones D.Doing yoga helps students feel great E.The class is very popular now F.We are all very happy to be here【答案】CAFBE【分析】在美国的纽布莱顿中学,健康生活课成为最受欢迎的课程之一。学生们讨论诸如作业和压力等话题。这门课不仅包括讨论,还包括园艺、瑜伽和制作健康餐等活动。学生们觉得这门课提供了一个安全、愉快的环境,因此非常受欢迎,甚至需要排队才能加入。【解答】(1)细节推理题。根据下文Students talk about topics like homework and pressure(压力).(学生们讨论诸如作业和压力等话题。)可知此处介绍课堂上的情况。C选项"这里没有书或电话"符合题意。故选C。(2)细节推理题。根据上文When I'm having a bad day,I come into this class. (当我心情不好的时候,我就会来到这个班级。)可知此处介绍这个课程帮助学生改善心情。A选项"它缓解一切"符合题意。故选A。(3)细节推理题。根据上文When we walk into the class,we all see each other.(一走进教室,我们就能看到彼此。)和下文It feels like a safe(安全的)place(感觉上一个安全的地方)可知学生进入这个课程就会觉得开心。F选项"我们在那里都非常开心"符合题意。故选F。(4)细节推理题。根据下文The students in this class work in the garden,do yoga(瑜伽) and make healthy meals every week.(这个班级的学生每周都会在花园里劳动,做瑜伽,并制作健康餐。)可知此处介绍课堂的内容。B选项"这个课不仅仅上谈话"符合题意。故选B。(5)细节推理题。根据下文There is a waiting list(候补名单) to get in.(需要排队才能进入这个课程。)可知这个课程非常受欢迎。E选项"这种课程非常受欢迎"符合题意。故选E。【点评】首先通读全文,了解文章大意;其次掌握每段的主旨大意,并选出提示句;最后要再次阅读文章检查,避免错误。五.任务型阅读(共1小题)17.根据短文内容,完成文后任务。注意:每个空格只填一个单词。This year,I work in a German(德国的)middle school as an English teacher.Then I find some parts of the German schools and British(英国的)ones are not the same.Here are the three differences between British and German middle schools.In the UK,most students start school at about 9 a.m.However(然而),German schools start one hour earlier!That means they have to wake up early on school days!I think students in Germany may feel tired.British students usually eat their breakfast before coming to school.This doesn't happen in Germany!German kids eat their breakfast after the first lesson of the day,during a special "breakfast break".They usually have a yogurt(酸奶),some fruit and sandwiches.Yummy!British students often wear shirts and ties to school.However,German kids can wear their usual jeans and T﹣shirts.This is the coolest thing about German schools!I hate my school uniform﹣it is so ugly and uncomfortable!As you can see,there are many differences between British and German schools.However,they are not totally(完全地)different!After all,all students have to take tests,go to maths lessons and do their homework!Some things never change.Differences Schools British Schools German SchoolsWhen to start school at nine At (1) eight (2) Where to have breakfast at home At (3) school What to wear (4) shirts and ties Jeans and T﹣shirtsThe German schools are (5) different from British ones,but they are the same in some ways.【答案】(1)eight(2)Where(3)school(4)shirts(5)different【分析】本文主要讲述了英国学校和美国学校的不同。【解答】细节理解题。(1)根据In the UK,most students start school at about 9 a.m.However(然而),German schools start one hour earlier!(在英国,大多数学生在上午9点左右开始上学。然而,德国学校提前一个小时开始上课。)可知德国学校的学生在8点开始上课。故答案为:eight。(2)根据British students usually eat their breakfast before coming to school.This doesn't happen in Germany!German kids eat their breakfast after the first lesson of the day,during a special "breakfast break".(英国学生通常在上学前吃早餐。这在德国不会发生。德国的孩子们在一天的第一节课后,在一个特别的"早餐休息时间"吃早餐。)可知这里讲述的是在哪里吃早餐,哪里"where",首字母大写。故答案为:Where。(3)根据British students usually eat their breakfast before coming to school.This doesn't happen in Germany!German kids eat their breakfast after the first lesson of the day,during a special "breakfast break".(英国学生通常在上学前吃早餐。这在德国不会发生。德国的孩子们在一天的第一节课后,在一个特别的"早餐休息时间"吃早餐。)可知这里说的是德国学生在学校吃早餐。故答案为:school。(4)根据British students often wear shirts and ties to school.However,German kids can wear their usual jeans and T﹣shirts.(英国学生经常穿衬衫打领带上学。然而,德国孩子可以穿他们平常穿的牛仔裤和T恤。)可知英国学生经常穿衬衫打领带上学。故答案为:shirts。(5)根据As you can see,there are many differences between British and German schools.However,they are not totally different!However,they are not totally different!After all,all students have to take tests,go to maths lessons and do their homework!Some things never change.(正如你所看到的,英国和德国的学校有很多不同。然而,它们并不是完全不同的毕竟,所有的学生都必须参加考试,上数学课,做家庭作业有些事情永远不会改变。)可知德国学校与英国学校不同,但在某些方面是相同的。故答案为:different。【点评】做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意。其次,细读题材,各个击破。掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息。六.补全对话(共1小题)18.阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。A:Excuse me,which school are you from?B:Beijing Sunshine Secondary School.A:(1) G B:Of course.A:When do you get to school in the morning?B:I get to school at a quarter past seven.(2) A A:What's your favourite subject?B:Biology.A:Why?B:I love animals and plants. (3) C A:Do you do morning exercises?B:Yes.(4) D And it helps me get ready for the day.A:Thank you.(5) F A.Then I do some reading. B.You are welcome. C.That's the reason. D.It's good for us. E.I love reading. F.Wish you good luck! G .Do you love your school?【答案】(1)G. (2)A.(3)C.(4)D.(5)F.【分析】A:打扰了,你是哪个学校的?B:北京阳光中学。A:你喜欢自己的学校吗?B:当然了。A:早晨你们什么时候到校?B:我七点十五分到校,然后读书。A:你最喜欢什么科目?B:生物。A:为什么?B:我喜欢动物和植物。这就是原因。A:你做早操吗?B:是的。这对我们有好处。这也有助于我们为一天的学习做好准备。A:谢谢。祝你好运。【解答】细节推理题。(1)G.根据上文"Beijing Sunshine Secondary School"可知,(我来自)北京阳光中学。根据下文"Of course"可知,当然可以。故知此处说的是:你喜欢自己的学校吗?故选G.(2)A.根据上文"I get to school at a quarter past seven"可知,我在七点十五分到达学校。故知此处说的是:然后我开始读书。故选A。(3)C.根据上文"I love animals and plants"可知,我喜欢动物和植物。故知此处要补充说明的是:这就是原因。故选C。(4)D.根据上文"Yes"可知,我喜欢做早操。根据下文"And it helps me get ready for the day"可知,这有助于我们为一天的学习做好准备。故知此处说的是:这对我们有好处。故选D。(5)F.根据上文"Thank you"可知,谢谢。故知此处要说的是:祝你好运。故选F。【点评】首先要通读对话,掌握大意,特别要注意上下文之间的联系,据此确定某处的意思,选择恰当的句子来填空,就可以确定正确答案.七.选词填空(共1小题)19.he be different from real role model study(1)Everyone in my class studies very hard.We all want to learn more.(2)Miss Brown teaches him English.(3)The star students are our role models .(4)Our new school is really big and clean.I enjoy my life here.(5)Our new school is different from your school.【答案】(1)studies(2)him (3)role models(4)really(5)is different from【分析】【解析】(1)我们班的每个人学习都很努力。我们都想学得更多。(2)布朗小姐教他英语。(3)明星学生是我们的榜样。(4)我们的新学校又大又干净。我喜欢这里的生活。(5)我们的新学校和你们的学校不同。【解答】(1)考查动词。句意:我们班的每个人学习都很努力。我们都想学得更多。根据"We all want to learn more."和备选词汇可知,想要学得更多,所以他们都努力学习,study hard"努力学习";时态为一般现在时,主语"Everyone"为不定代词,谓语动词study应用第三人称单数形式。故填studies。(2)考查代词。句意:布朗小姐教他英语。根据"Miss Brown teaches...English."和备选词汇可知,此处指"教他英语",动词teaches后接代词宾格him"他"。故填him。(3)考查名词短语。句意:明星学生是我们的榜样。根据"star students"和备选词汇可知,明星学生应是人们的榜样,role model"榜样"符合语境;根据"The star students are"可知名词model应用其复数形式。故填role models。(4)考查副词。句意:我们的新学校又大又干净。我喜欢这里的生活。分析句子可知空处应用副词修饰形容词"big and clean",副词really意为"非常,极其",符合语境。故填really。(5)考查动词短语。句意:我们的新学校和你们的学校不同。根据"Our new school...your school."和备选词汇可知,此处指"我们"的新学校与你们的学校不同,be different from意为"与 不同";时态为一般现在时,主语"school"为第三人称单数,be动词用is。故填is different from。【点评】解答此类题,关键在于理解,即理解句子的逻辑关系,选择合适的短语或词语。八.语法填空(共1小题)20. The library is a very good place.Nearly every place has a library,like a city,a town, (1) a school,even a small village. (2) Libraries (library) are here and there in the world.Our school has a library.It's not big (3) but clean and tidy.There are different (4) kinds (kind) of books,magazines,dictionaries and CDs in it.The chairs and desks(5) are (be) nice and the teachers are friendly to the students.All the students in our school like to read in the library.There are four small(6) reading (read) rooms in the library.Every room(7) has (have) many books.Some are (8) in Chinese and others are in English.We can read books and do homework there.We often read with the help of our teachers because some books are too difficult for us.My classmates and (9) I (me) are getting interested in reading now.Reading books helps (10) us (we) a lot.【答案】(1)a(2)Libraries(3)but(4)kinds(5)are(6)reading(7)has(8)in(9)I(10)us【分析】本文介绍了作者学校的图书馆。【解答】(1)考查冠词。句意:几乎每个地方都有图书馆,像城市、城镇、学校,甚至一个小村庄。此处泛指一所学校,school的发音以辅音开头。故填a。(2)考查名词。句意:图书馆在世界各地随处可见。根据are可知,主语是复数,设空处位于句首,首字母要大写。故填Libraries。(3)考查连词。句意:它不大,但干净整洁。根据It's not big …clean and tidy.(它不大,﹣﹣﹣干净而整洁。)可知两者之间是转折关系。故填but。(4)考查名词。句意:里面有各种各样的书、杂志、字典和CD。different修饰可数名词复数,"different kinds of"意思是"不同种类的"。故填kinds。(5)考查系动词。句意:椅子和桌子都很漂亮,老师对学生也很友好。此处时态为一般现在时,主语是The chairs and desks,为复数,be动词应用复数形式 are。故填are。(6)考查动名词。句意:图书馆里有四间小阅览室。动名词短语"reading room"表示"阅览室",符合语境。故填reading。(7)考查动词。句意:每个房间都有很多书。此处时态为一般现在时,主语是Every room,谓语动词应用第三人称单数形式。故填has。(8)考查介词。句意:有些是中文的,有些是英文的。根据Some are…Chinese and others are in English.(有些﹣﹣﹣中文的,有些是英文的。)"in+某种语言"表示"用某种语言"。故填in。(9)考查代词。句意:我和我的同学们现在对阅读越来越感兴趣了。设空处与My classmates作并列主语,所以用人称代词主格。故填I。(10)考查代词。句意:读书对我们帮助很大。设空处在动词helps后作宾语,用人称代词宾格。故填 us。【点评】语法填空题要根据上下文语境,运用语法和词汇知识,反复推敲以求得解答。充分考虑到上下文具体语境,需要考生弄懂上下文的语境。九.用所给单词正确形式填空(共5小题)21.Can you see the students running (run) now?【答案】running【分析】你现在能看见学生们正在跑吗?【解答】run跑步,固定搭配see sb doing sth看到某人在做某事。故填:running。【点评】主要考查对句子意思的理解和对现在分词的掌握。22.There are many kinds (kind) of fruits in the market.【答案】见试题解答内容【分析】市场上有很多种水果.【解答】many后需用可数名词复数,kind的复数是kinds;many kinds of许多种类的,固定搭配.故答案为:kinds.【点评】分析句子结构可知many后需接可数名词复数,结合所给词故填入其对应的名词复数即可.23.How many classrooms (classroom) are there in the teaching building?【答案】classrooms【分析】教学楼有多少教室?【解答】how many后接复数名词。故填:classrooms。【点评】掌握名词单复数的用法是解题关键。24.All my teachers are very kind.I love them (they).【答案】them【分析】我所有的老师都很友善。我爱他们。【解答】they他们,主格代词,宾格代词是them。分析句子可知空格处作宾语,they"它们",主格,宾格是them。故答案为:them。【点评】本题考查人称代词的宾格形式在句中的应用。25.My mum is interested in growing different (difference) kinds of flowers.【答案】different【分析】我妈妈对种植不同种类的花很感兴趣。【解答】根据空后的"kinds"可知,此处应用形容词形式,作定语,different"不同的"符合。故填:different。【点评】本题考查单词填空,首先要根据语境明确句意,然后再根据相关语法给出答案。一十.书面表达(共1小题)26.请你根据下列提示写一篇英语短文,描述一下你的学校。提示:(1)学校:又大又漂亮,有30个教室,大且明亮;(2)新的操场:打篮球,踢足球;(3)图书馆:又大又现代化;大厅:开会;(4)老师:很友好,很受学生爱戴;(5)住在离学校很远的地方,骑自行车上学,时间约为20分钟。要求:(1)80词左右,可适当发挥;(2)语法正确,语句通顺。My School_______【答案】My SchoolMy school is big and beautiful.We have thirty classrooms.They are big and bright.Our school has a new playground.The students in my school often play basketball and football there.We have a big and modern library.There are all kinds of books in it.We have a hall and we often have meetings there.Our teachers are all very kind.We like them very much.I live far away from the school.I go to school by bike.It takes me about twenty minutes to get to school.Do you like my school?【分析】【高分句型一】There are all kinds of books in it.里面有各种各样的书。用there be句型表示某地有某物。【高分句型二】It takes me about twenty minutes to get to school.我到学校大约需要二十分钟。用"It takes sb.some time to do sth."表达做某事花费某人多少时间。【解答】My SchoolMy school is big and beautiful.We have thirty classrooms.They are big and bright.(学校:又大又漂亮,有30个教室,大且明亮)Our school has a new playground.The students in my school often play basketball and football there. (新的操场:打篮球,踢足球)We have a big and modern library.There are all kinds of books in it.【高分句型一】We have a hall and we often have meetings there.(图书馆:又大又现代化;大厅:开会)Our teachers are all very kind.We like them very much.(老师:很友好,很受学生爱戴)I live far away from the school.I go to school by bike.It takes me about twenty minutes to get to school.【高分句型二】(住在离学校很远的地方,骑自行车上学,时间约为20分钟。)Do you like my school?【点评】能够根据提示进行书面表达,能够围绕主题准确使用一定的语法、词汇、短语和句型等,清楚连贯地表达自己的思想,进而完成写作任务。21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源预览