江苏省苏州市2025—2026学年七年级英语上册 期中考试模拟试题(含答案解析+听力音频及原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

江苏省苏州市2025—2026学年七年级英语上册 期中考试模拟试题(含答案解析+听力音频及原文)

资源简介

江苏省苏州市2025—2026学年七年级英语上期中考试模拟试题
【考试范围:Unit1-Unit4】
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、听力选择(满分20分)
1.What does Tony want to be in the future
A. B. C.
2.When does Lucy have an Art lesson
A. B. C.
3.What time does the girl get up today
A. B. C.
4.What is the boy’s favourite sport
A. B. C.
5.Where are they going on a field trip
A. B. C.
6.Who is Kate’s role model
A.Her mother. B.Her grandmother. C.Her sister.
7.How can the woman go to the city library
A.On foot. B.By taxi. C.By bus.
8.How many classes does Lily have in the morning
A.3. B.4. C.2.
9.Where does Jane work
A.In a hospital. B.In a school. C.In a restaurant.
10.Why is Mr. Smith angry with Sam
A.Because Sam always eats in class. B.Because Sam is always late for class. C.Because Sam always talks in class.
听一段对话,回答小题。
11.What’s Peter’s dream
A.To travel in China. B.To work in China. C.To learn Chinese.
12.Why does Jenny like geography
A.Because it’s interesting. B.Because it’s easy. C.Because it’s useful.
听短文,回答下列各小题。
Paul’s Fridays
In the morning He gets up at 7:00 and then His classes start at 8:00 and the first class is Maths At 9:00 he has English At 10:15, he has History.
In the afternoon He has lunch at He has two classes. After class, he plays with his classmates.
13.A.has breakfast B.brushes his teeth C.does morning exercises
14.A.12:00 B.12:10 C.12:30
15.A.football B.basketball C.baseball
听短文,回答下列各小题。
16.Who does Sandy go to the countryside with
A.Her friends. B.Her parents. C.Her classmates.
17.What do they pick in the morning
A.Apples. B.Tomatoes. C.Pears.
18.What animals are there on the farm
A.Some pigs and dogs. B.Some cows and rabbits. C.Some dogs and rabbits.
19.Where do they have lunch
A.At their school. B.At the farmer’s house. C.At the foot of the mountain.
20.What is their trip like
A.Interesting. B.Boring. C.Relaxing.
二、单项选择(满分15分)
21.This year’s Chinese New Year’s Eve is ________ January 28.
A.at B.on C.in D.to
22.The twins have many good habits. For example, they________ do some reading before bedtime.
A.always B.sometimes C.seldom D.never
23.—How cute the dog is! May I bring it home, Dad
—Sure, but you need to know how to ________ it first.
A.look at B.look for C.look after D.look like
24.—My family went to a forest park yesterday. We rode horses there.
—________
A.Enjoy yourselves! B.What great fun! C.That’s OK. D.Just wait and see.
25.How many students in Class 1 take public transport to school (见下图)
A.7. B.9. C.17. D.32.
26.We ________ a lot from our English teachers. They help us with reading and writing.
A.learns B.learn C.learnt D.learning
27.In the sentence “Can you buy me a cup of coffee before going to the cinema ”, which letter “c” has a different sound from the others
A.can B.cup C.coffee D.cinema
28.To cross the road ________, we should follow the traffic rules.
A.safely B.quietly C.quickly D.slowly
29.—This fan is cool. ________is it
—It’s only 9 yuan.
A.How far B.How long C.How many D.How much
30.Jack has a good habit and __________ keeps his bedroom clean and tidy.
A.never B.seldom C.sometimes D.always
31.—There ________ a parents’ meeting on Tuesday afternoon, isn’t there
— Yes. But my parents don’t have time for it.
A.will have B.is going to have
C.will be D.is going to be
32.—You look pretty in this green coat!
—Thank you. My mother ________ it in Suzhou Centre last week.
A.buys B.is buying C.bought D.will buy
33.In the Tiangong space station, Wang Yaping used a toy of Bing Dwen Dwen ________ how things fly in space.
A.show B.to show C.showed D.shows
34.— We have ________ hours for after-school activities now.
— Yes, it’s great. We can have more free time for our hobbies.
A.a few B.few C.a little D.little
35.—Is it great fun ________ around the world with our friends
—Yes. We can have fun ________ the beautiful sights on the way.
A.to travel; enjoying B.traveling; to enjoy
C.traveling; enjoying D.to travel; to enjoy
三、完形填空(满分15分)
先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项,并将选项填涂在答题卡相应的位置上。
“I’m bored (无聊的),” Val said to Mom. “What can I do ” “Look at the world around 36 ,” said Mom, “Stop and take time to observe (观察).”
“How can I begin ” asked Val. “ 37 do you hear ” asked Mom.
“Listen hard!” Val did not hear too much at first. At last, noises (嘈杂声) came to her 38 . She heard the 39 noise of cars far away. Close by, birds sang songs. There were so many sounds to hear.
The next 40 , Val asked, “Now how can I observe ” Mom knew what to ask. “What can you smell ” “Nothing,” she said. 41 soon she found many new things to smell. One flower in their garden smelled like wood. The freshly made breakfast smelled good.
Friday was a day for 42 . Val and Aunt Lin were in the park. Val watched a line ( 一 排 ) of 43 on the ground. Each held bits of apples. Next they watched a ball game for an hour.
“Our day was fun!” Val told Mom 44 when she got back home. On Saturday, Val went outside early. She was sure the world had many more things to 45 her!
36.A.me B.you C.him D.them
37.A.How B.Where C.When D.What
38.A.mouth B.nose C.eyes D.ears
39.A.loud B.soft C.weak D.high
40.A.morning B.afternoon C.evening D.night
41.A.And B.So C.But D.Because
42.A.smelling B.hearing C.seeing D.feeling
43.A.bees B.ants C.butterflies D.birds
44.A.carefully B.politely C.unhappily D.excitedly
45.A.teach B.ask C.help D.learn
四、阅读理解(满分30分)
A
Welcome to Happy Gift Shop!
Key ring with a calendar (日历) This is a key ring with a mini-calendar. A useful gift for you! Cooler cupNo one likes hot drinks on hot summer days! This is a plastic cooler cup. It can keep your drink cool.
Mini punchesUse these little punches to make shapes like stars and flowers on paper. Great for making cards. Train calendarA nice gift for your friends! Put this wood calendar on your desk and have a new start every day.
The space pen holderThis plastic pen holder has stars and spaceships around. It will make your desk pretty! Dream catchersMake your own dream catchers! It has 6 wood wheels and a bag of feathers (羽毛). Put them beside your bed and you will have sweet dreams.
46.We can use a mini punch to ________.
A.make different shapes B.paint birthday cards
C.draw shiny stars D.colour beautiful flowers
47.Amy buys two mini punches and a cooler cup. How much are they
A. 55. B. 70. C. 95. D. 115.
48.Which of the following is true about the gifts in the poster
A.The cooler cup will make ice for you on hot days.
B.The key ring and train calendar can tell you the date.
C.You can DIY the dream catchers with bags and feathers.
D.There are stars and spaceships around the wood pen holder.
B
You may drink water in a bottle when you are thirsty. But plastic bottles are bad for the environment. Is there a way not to use a bottle
Try the Ooho bubble. It is a small ball of water. People use it instead of (代替) a water bottle. It has no colour, no smell and no taste.
It is made from seaweed (海藻) and is safe for people to drink. You can make a hole to drink water from it. Or you can just put the whole thing into your mouth.
Three creators from the Imperial College London made the Ooho bubble. It is good for the environment. And people can only spend 0.12 yuan buying one bubble. It is much cheaper than plastic bottles. So many people like it.
① . For example, each water ball doesn’t have much water. You may have to drink a lot of them before you are not thirsty any more. Or some may feel it’s not clean to hold it in hands.
49.What is the Ooho bubble made from
A.plastic B.paper C.seaweed D.glass
50.If you have 0.6 yuan, you can buy ________ Ooho bubbles.
A.two B.three C.four D.five
51.Which of the following can be put in this place ①
A.The Ooho bubble has other good ways B.But there are some problems (问题)
C.All of the people will like the Ooho bubble D.Some people think it is clean
52.What’s the best title for the passage
A.A new way to drink water B.Bottled water is bad for the environment
C.Drink before you are thirsty D.The Ooho bubble is safe to drink
C
Li Yiyang is a 21-year-old kite lover. At first, Li just takes flying kites as a hobby. He often flies a kite with his family members at weekends. But when he gets to know more about kites, he starts to be interested in their art and history.
There are all kinds of kites in China, like Beijing kites, Tianjin kites, Weifang kites and Nantong kites. Li likes traditional Beijing kites best. He learns how to paint and make them in his free time. He also joins the Beijing Kite Club. He often designs and talks about kites with other club members. He feels it’s great.
“Flying kites makes me go out and get fresh (新鲜的) air. For me, it’s great fun and also beneficial to my health. At the same time, studying kite-making helps me with my handicraft (手工艺) and painting skills. I hope more people can get to know about kites and their culture,” Li says.
53.What do we know about Li Yiyang
A.He has many fun hobbies. B.He comes from Weifang.
C.He likes flying kites and studying kite art. D.He is interested in the subject History at school.
54.What kind of kite is Li’s favourite
A.Beijing kites. B.Tianjin kites. C.Weifang kites. D.Nantong kites.
55.The underlined part (划线部分) “beneficial to” in Paragraph 3 means ________.
A.full of B.interested in C.good for D.busy with
56.What’s Li’s hope
A.He can stay healthy and happy.
B.He can make more beautiful kites.
C.His painting skills become great in the future.
D.More people learn about kites and their culture.
D
Meeting robot friends. Today, AI robots play an important role in people’s daily lives. These robots work in many areas to help people.
I’m a teaching robot. My job is to spend time with children and teach them. I look like people because I want to get close to children. I walk like a human too. Turning around and avoiding obstacles (避障) are both easy for me. I can sing and dance. I can also know the needs of children by hearing their words and teach them knowledge (知识) on different subjects.
I’m a medical (医疗的) robot. People often use me in the operating room (手术室). Because of my stable (稳定的) hands and robot eyes, I can show some angles of view (视角) and can also move to some hard-to-get-to places in the human body. I can help doctors work better during operations.
We all know that technology make our life easier and more convenient (舒适的) than before. However, we should use it wisely.
57.How many kinds of robot friends are introduced in the passage
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
58.Why does the writer say the robots are people’s friends
A.Because they are interesting to kids. B.Because they are helpful to people.
C.Because they can sing and dance. D.Because all of them are important to doctors.
59.How can the robot know the needs of children
A.By walking like a human. B.By teaching them knowledge.
C.By hearing what they say. D.By turning around and avoiding obstacles.
60.What is the structure (结构) of the article
A. B. C. D.
五、单词拼写(满分10分)
61.I have a lot of friends at the new school. They are f to me.
62.—Can you help me with my homework this evening, Lisa
—P I can’t hear you well on the phone.
63.There are twelve m in a year.
64.I think we can help more animals to go back to n .
65.Alice is a p girl. She always says hello to her teachers.
66.We must (尊重) all the students learning in our school.
67.Our school has a colourful activity every term. (文化)
68.Our school is nice and the classrooms are (明亮的) and modern.
69.Teenagers should call for help (首先) when they see someone fall into water.
70.She is a shy girl. She (甚至) stays at home all day long on weekends.
六、短文填空(满分20分)
A)阅读下面的短文,在空白处填入一个恰当的单词或者括号内单词的正确形式(每空不限填一词)
My name is Wu Ning. I live in London with my family now and go to a school only for girls here. I am 12 years old and now in Grade 7. I really enjoy 71 (read) and drama (戏剧).When I first got to this school, I was worried about making new friends. Luckily, my school activities helped me 72 (make) friends. During my third week at school, we went to 73 outdoor learning centre. There, we worked in teams and tried extreme (极限的) activities 74 ziplining (高空滑索) and rock climbing. I met lots of nice girls in my team. After we came back, we started our regular (定期的) meetings. We have a meeting on Tuesday every week. I really love these meetings 75 we can talk about our school life, homework and hobbies.
Before our midterm exams (期中考试) begin, Grade 7 students also have a “Grade 7 Challenge (挑战)”. We must work with our classmates 76 (finish) it. It is often a test or a show. This year, we were lucky to have Mr Morley. He is a great drama 77 (teach). He helped 78 (we) a lot. We gave a show called The Beginning for the challenge. It told a story about 79 (interest) things that happened at school. 80 is really wonderful to work as a team. All of us did a great job and had fun .
B)根据短文内容及首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整,每空一词。
Why do we play sports Your a 81 may be “to get exercise”. That’s right. But in fact, there are four m 82 reasons.
● You may think that t 83 part in sports activities will take up all your study time, but research (研究) shows that students who play sports do q 84 well in school.
● Sports are also good for your health. It takes you too much time to talk with friends on the phone every day. Why not h 85 a good time playing football with your friends on the playground
● Sports build self-confidence (自信) b 86 they help you look good. If you want to grow tall, you can play basketball. If you want to look s 87 , you can learn to dance.
● Sports are a great way to learn and grow. It is true that playing sports can help you learn things like t 88 and persistence (坚持). When you play some sports like football and basketball, you need to work closely (密切地) with o 89 and try hard.
So, it’s time for you to do some after-school a 90 to make yourself better! Let’s take action right now!
七、书面表达(满分15分)
91.假如你叫李华,你收到了来自交换生Peter的一封邮件。他向你介绍了他的校园生活,并且想了解你的校园生活。请你根据下面的图表,给Peter写封回信。
My best friend Simon looks, character, hobbies
My school life My favourite places at my school, my favourite subjects, learning by doing at my school
My feeling ...
要求:
1. 回信应包含图表中所有要点,可以适当发挥。
2. 词数100左右,开头和结尾已给出,不计入总词数。
3. 不得出现真实校名及姓名。
Dear Peter,
Thanks for your letter. Let me tell you something about my school life.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
I hope we can be good friends.
Yours sincerely,
Li Hua
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.A
【原文】A: Tony, do you want to be a doctor in the future
B: Doctors are great to help people. But I want to be a singer.
2.A
【原文】M: Hi, Lucy. How many lessons do you have on Monday
W: Six. And my favourite Art lesson is on that day too.
3.A
【原文】M: What time do you get up
W: Usually I get up at a quarter past six, but today I am ten minutes late.
4.B
【原文】W: Do you like playing basketball
M: Yes, I do. And I like swimming too. But running is my favorite.
5.C
【原文】M: Ms Li, where are we going on a field trip this term
W: To the beach. I believe you will like it.
6.B
【原文】M: What do you want to be, Kate
W: I want to be a master of the paper-cutting like my grandmother. She’s my role model.
7.C
【原文】W: I want to go to the city library. Could you tell me how to get there
M: It is far away. You’d better take a bus.
8.B
【原文】Lucy has three classes in the morning but Lily has one more.
9.B
【原文】M: Are you working here, Jane A doctor
W: No. I come here to see the doctor. I teach Chinese in a middle school.
10.C
【原文】W: Today Mr. Smith is angry with Sam. He always talks in class.
M: He can’t do that. It’s our class rule.
11.B 12.C
【原文】W: Hi, Peter. What’s your favorite subject
M: Chinese. What about yours
W: I like geography best. Why do you like Chinese
M: Because I like China. I want to work here. It’s my dream.
W: Work in China I think you can do it well.
M: Thanks, Jenny. And why do you like geography
W: I want to travel around the world. So I think geography is very useful.
13.C 14.B 15.A
【原文】Every Friday, Paul gets up at 7:00 and then he does morning exercises for about ten minutes. His classes start at 8:00. His first class is Maths. He doesn’t like Maths. He thinks it’s too difficult. Then at 9:00 he has English. English is his favourite subject because he thinks it’s interesting. At 10:15, he has History. Paul has lunch at 12:10. Paul has only two classes in the afternoon and the last class finishes at 4:30 p.m. After class, he plays football with his classmates.
16.C 17.B 18.B 19.B 20.A
【原文】Hi, my name is Sandy. Our class has a field trip this Friday on September 10th. We go to the countryside by school bus. The bus leaves at 8:20 a.m. and gets back at 4 p.m. In the morning, we go to a farm and learn how to grow tomatoes. We pick some tomatoes and take them home. On the farm, we see many animals like cows and rabbits. Some students take photos of them. We have lunch at the farmer’s house. The food there is nice. In the afternoon, we climb mountains. We see many trees and flowers there. We really have an interesting trip.
21.B
【详解】句意:今年的除夕是1月28日。
考查时间介词。at后接具体时间点;on后接具体某一天;in后接年月;to到。根据“January 28”可知在具体的1月28日这一天,用介词on。故选B。
22.A
【详解】句意:这对双胞胎有很多好习惯。例如,他们总是在睡觉前读一些书。
考查副词辨析。always总是;sometimes有时;seldom很少;never从不。根据“The twins have many good habits”可知,此处强调这对双胞胎总是有好习惯,在睡觉前读书也是其中一个好习惯,所以应该用always。故选A。
23.C
【详解】句意:——这只狗真可爱!爸爸,我可以把它带回家吗?——当然可以,但是你需要先知道如何照顾它。
考查动词短语辨析。look at看;look for寻找;look after照顾;look like看起来像。根据语境可知,此处是在描述把狗带回家之前需要先知道如何照顾它,所以应该用look after。故选C。
24.B
【详解】句意:——昨天我们全家去了一个森林公园。我们在那里骑马了。——多么有趣啊!
考查情景交际。Enjoy yourselves!祝你们玩得愉快;What great fun!多么有趣啊;That’s OK.没关系;Just wait and see.等着瞧。根据上文“My family went to a forest park yesterday. We rode horses there.”可知,此处是对上文描述的全家去森林公园骑马这件事表示感叹,所以应该用What great fun! 故选B。
25.B
【详解】句意:一班有多少学生乘坐公共交通工具上学?
考查数字理解及细节理解。根据图片信息可知,乘公交车上学的有3人,乘地铁上学的有4人,乘坐出租车的有2人。乘坐公共交通工具上学的学生数就是9人。故选B。
26.B
【详解】句意:我们从英语老师那里学到了很多。他们帮助我们阅读和写作。
考查动词时态和主谓一致。根据语境可知,此处是在描述我们从英语老师那里学到很多知识这一客观事实,所以应该用一般现在时,且主语为We,是复数形式,所以谓语动词应该用原形learn。故选B。
27.D
【详解】句意:在句子“Can you buy me a cup of coffee before going to the cinema ”中,哪个字母“c”的发音与其他字母不同?
考查语音知识。can、cup以及coffee中的c的发音为/k/,cinema中的c发音为/s/。故选D。
28.A
【详解】句意:为了安全地过马路,我们应该遵守交通规则。
考查副词辨析。safely安全地;quietly安静地;quickly快速地;slowly缓慢地。根据“we should follow the traffic rules”可知,此处强调安全地过马路,所以应该用safely。故选A。
29.D
【详解】句意:——这把扇子很酷。它多少钱?——只有9元。
考查特殊疑问词短语辨析。How far多远,询问距离;How long多长,询问长度或时间的长短;How many多少,询问可数名词的数量;How much多少,询问不可数名词的数量或价格。根据答语“It’s only 9 yuan.”可知,此处是在询问价格,所以应该用How much。故选D。
30.D
【详解】句意:Jack有个好习惯,他总是保持房间的干净和整洁。
考查频率副词。never从来不;seldom很少;sometimes有时;always总是。根据“Jack has a good habit”可知杰克总是保持房间的干净和整洁。故选D。
31.D
【详解】句意:——周二下午有家长会,是吗?——是的。但是我父母没时间参加。
考查there be句型的将来时。there be句型的将来时表达为“there will be”或者“there is/are going to be”,因为后面的反意疑问句是“isn’t there”,故只能用there is going to be。故选D。
32.C
【详解】句意:——你穿这件绿色外套很漂亮!——谢谢。我妈妈上周在苏州中心买的。
考查时态。根据“last week”可知,句子描述的是过去的事情,动词用过去式,故选C。
33.B
【详解】句意:在天宫空间站,王亚平用冰墩墩的玩具展示了物体在太空中的飞行。
考查非谓语动词。use sth to do sth“使用某物做某事”,是固定短语。故选B。
34.A
【详解】句意:——我们现在有几个小时的课外活动。——是的,很棒。我们可以有更多的空闲时间来做我们的爱好。
考查few/a few/little/a little区别。few几乎没有,修饰复数名词;a few几个,修饰复数名词;little几乎没有,修饰不可数名词;a little一点,修饰不可数名词。空处修饰其后的复数名词hours,应用few/a few修饰,结合“Yes, it’s great. We can have more free time for our hobbies.”可知,此处表示肯定,表示“有几个小时”,应用a few,故选A。
35.A
【详解】句意:——和我们的朋友周游世界是不是很有趣?——是的。我们可以在途中欣赏美丽的风景。
考查非谓语动词。It is+形容词+to do sth.“干某事怎么样”,其中it是形式主语,真正的主语是动词不定式,故空一应用动词不定式,故排除B、C项;have fun doing sth.“干某事很开心”,固定用法,故空二应用动名词形式,故排除D项。故选A。
36.B 37.D 38.D 39.C 40.A 41.C 42.C 43.B 44.D 45.A
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述妈妈建议Val观察周围的世界,通过听觉、嗅觉、视觉等方式去感受这个世界,Val照做后觉得很有趣。
36.句意:看看你周围的世界。
me我;you你;him他;them他们。由上文“I’m bored (无聊的),” Val said to Mom.可知,Val是对妈妈说的,所以此处用you,指代Mom。故选B。
37.句意:你听到什么?
How如何;Where哪里;When何时;What什么。由下文Val的回答“Listen hard!”可知,此处用what询问听到的内容。故选D。
38.句意:最后,噪音传到她的耳朵里。
mouth嘴;nose鼻子;eyes眼睛;ears耳朵。由上文“Listen hard!”可知,此处用ears指代听。故选D。
39.句意:她听到了远处汽车的微弱噪音。
loud大声的;soft柔软的;weak微弱的;high高的。由下文“Close by, birds sang songs.”可知,汽车的声音是微弱的,与鸟的歌声形成对比。故选C。
40.句意:第二天早上,Val问。
morning早上;afternoon下午;evening晚上;night夜晚。由下文“Friday was a day for…”可知,Val是早上问的妈妈。故选A。
41.句意:但是她很快发现了很多新的东西可以闻。
And和;So因此;But但是;Because因为。由上文“Nothing,” she said.和下文“soon she found many new things to smell.”可知,前后句之间形成转折关系,所以用but。故选C。
42.句意:星期五是观察的日子。
smelling闻;hearing听;seeing看;feeling感觉。由下文“Val watched a line (一排) of…on the ground.”可知,此处用seeing指代观察。故选C。
43.句意:Val看着地上的一排蚂蚁。
bees蜜蜂;ants蚂蚁;butterflies蝴蝶;birds鸟。由下文“Each held bits of apples.”可知,此处用ants指代蚂蚁。故选B。
44.句意:Val回到家时兴奋地告诉了妈妈。
carefully仔细地;politely礼貌地;unhappily不高兴地;excitedly兴奋地。由上文“Our day was fun!”可知,Val是兴奋地告诉妈妈。故选D。
45.句意:她确信这个世界有更多的事情要教她!
teach教;ask问;help帮助;learn学习。由上文Val通过观察和感受世界后,觉得很有趣,所以此处用teach表示她相信世界有更多的事情等着她去发现和学习。故选A。
46.A 47.B 48.B
【导语】本文是一篇应用文,是一个礼品商店的宣传海报。
46.细节理解题。根据“Use these little punches to make shapes like stars and flowers on paper.”可知,这些迷你打孔机可以在纸上做出像星星和花朵这样的各种形状。故选A。
47.细节理解题。根据海报内容中“Mini punches ¥25 for 2”和“Cooler cup ¥45”可知,买两个迷你打孔机和一个冷却杯需要:25+45=70(元)。故选B。
48.细节理解题。根据“Key ring with a calendar (日历) This is a key ring with a mini-calendar.”可知,钥匙扣上有迷你日历;根据“Train calendar Put this wood calendar on your desk and have a new start every day.”可知,日历火车是一种木制的日历,所以这两个礼品都可以告诉你日期。故选B。
49.C 50.D 51.B 52.A
【导语】本文主要介绍了一种能替代塑料瓶的新型饮水方式——Ooho bubble,阐述了它由海藻制成、环保、价格便宜等优点,同时也指出了它存在水球水量少、有人觉得拿在手里不干净等问题,全面展示了这种新型饮水方式的特点。
49.细节理解题。根据“It is made from seaweed (海藻) and is safe for people to drink.”可知,Ooho bubble是由海藻制成的,故选C。
50.细节理解题。根据“And people can only spend 0.12 yuan buying one bubble.”可知,一个Ooho bubble售价0.12元,0.6÷0.12=5,所以0.6元可以买5个Ooho bubble,故选D。
51.推理判断题。根据后文“each water ball doesn’t have much water”和“some may feel it’s not clean to hold it in hands”等内容可知,这里在讲述Ooho bubble存在的一些不足,所以此处应填入“But there are some problems(问题)”,用来引出这些缺点,故选B。
52.最佳标题题。文章开篇指出塑料瓶对环境有害,引出Ooho bubble这一新型饮水方式,接着介绍其特点、优点以及存在的问题,整体围绕一种新的饮水方式展开,所以“A new way to drink water”最能概括文章主旨,作为标题最合适,故选A。
53.C 54.A 55.C 56.D
【导语】本文主要介绍李一阳喜欢放风筝和研究风筝艺术并希望更多的人了解风筝及其文化。
53.细节理解题。根据第一段中的“Li Yiyang is a 21-year-old kite lover.”以及“But when he gets to know more about kites, he starts to be interested in their art and history.”可知,他喜欢放风筝和研究风筝艺术。故选C。
54.细节理解题。根据第二段中的“Li likes traditional Beijing kites best.”可知,他最喜欢传统的北京风筝。故选A。
55.词句猜测题。根据“Flying kites makes me go out and get fresh (新鲜的) air. For me, it’s great fun and also beneficial to my health. At the same time, studying kite-making helps me with my handicraft (手工艺) and painting skills.”可知,此处在说放风筝的优点,应是对健康有益,C项符合。故选C。
56.细节理解题。根据最后一段中的“I hope more people can get to know about kites and their culture”可知,他希望更多的人了解风筝及其文化。故选D。
57.B 58.B 59.C 60.A
【导语】本文主要介绍了AI机器人在人们日常生活中扮演的重要角色,包括教学机器人和医疗机器人的功能与作用。教学机器人通过模仿人类行为亲近儿童,教授知识;医疗机器人则以其稳定的手部操作和独特的视角辅助医生进行手术。文章强调了科技使生活更便捷,但也提醒我们要明智地使用技术。
57.细节理解题。根据第2段“I’m a teaching robot.”和第3段“I’m a medical robot.”可知,共介绍两种机器人。故选B。
58.细节理解题。根据第1段“Meeting robot friends.Today, AI robots play an important role in people’s daily lives. These robots work in many areas to help people.”可知,是因为这些机器人在许多领域帮助人们。故选B。
59.细节理解题。根据第2段“I can also know the needs of children by hearing their words and teach them knowledge on different subjects.”可知,机器人通过听孩子的话来了解他们的需求。故选C。
60.篇章结构题。根据第1段“Meeting robot friends.Today, AI robots play an important role in people’s daily lives. These robots work in many areas to help people.”可知,第1段引出主题,第2、3段举例子,最后1段总结,所以是总分总结构。故选A。
61.(f)riendly
【详解】句意:我在新学校有很多朋友。他们对我很友好。根据首字母提示及“I have a lot of friends at the new school. They are f...to me.”可知,他们对我很友好,空处需“friendly友好的”,be friendly to sb.表示“对某人很友好”。故填(f)riendly。
62.(P)ardon
【详解】句意:——Lisa,今天晚上你能帮我做作业吗?——能再重复一遍吗?我在电话上听不太清楚。根据“I can’t hear you well on the phone.”可知,电话上听不清楚,说明是让对方重复所说的;pardon“请再说一遍”,用于请求别人重复某事。故填(P)ardon。
63.months
【详解】句意:一年有12个月。根据“twelve”和“in a year”以及首字母m可知,此处表示一年中有12个月,month月,有数词twelve修饰,用复数名词,故填months。
64.(n)ature
【详解】句意:我认为我们可以帮助更多的动物回归自然。根据“I think we can help more animals to go back to...”可知,帮助动物回归自然。自然:nature,故填(n)ature。
65.(p)olite
【详解】句意:爱丽丝是一个有礼貌的女孩。她总是向她的老师问好。根据“She always says hello to her teachers.”可知,爱丽丝总是向老师问好,说明她是一个有礼貌的女孩。polite“礼貌的”,形容词作定语。故填(p)olite。
66.respect
【详解】句意:我们必须尊重在我们学校学习的所有学生。由句意与汉语提示可推测,本题考查的是:respect “尊重”,情态动词must后接动词原形,故填respect。
67.cultural
【详解】句意:我们学校每学期都有一次丰富多彩的文化活动。culture“文化”是名词,此处用作形容词修饰名词activity,表示“文化的活动”,故应填其形容词形式cultural。故填cultural。
68.bright
【详解】句意:我们的学校很好,教室明亮且现代化。根据“are”可知,此处使用形容词作表语;bright“明亮的”,形容词。故填bright。
69.first
【详解】句意:青少年在看到有人落水时,首先应该呼救。“首先”对应的英文为first,副词。故填first。
70.even
【详解】句意:她是一个害羞的女孩,她甚至在周末整天呆在家里。“甚至”even。故填even。
71.reading 72.to make/make 73.an 74.like 75.because 76.to finish 77.teacher 78.us 79.interesting 80.It
【导语】本文讲述了作者在伦敦的女子学校求学的经历,她通过学校活动结交新朋友、参与团队合作并克服挑战。
71.句意:我非常喜欢阅读和戏剧。enjoy doing sth“喜欢做某事”,为固定短语。故填reading。
72. 句意:幸运的是,我的学校活动帮助我交到了朋友。help sb (to) do sth“帮助某人做某事”,为固定短语。故填(to) make。
73.句意:在学校的第三周,我们去了一个户外学习中心。此处泛指一个中心,且outdoor以元音音素开头,应用an。故填an。
74.句意:在那里,我们团队合作并尝试极限活动,例如高空滑索和攀岩。空后是列举一些极限活动,应用介词like。故填like。
75.句意:我非常喜欢这些会议,因为我们可以谈论学校生活、作业和爱好。前后是因果关系,前果后因。故填because。
76.句意:我们必须和同学一起完成它。一起工作是为了完成挑战,所以用不定式表目的。故填to finish。
77.句意:他是一位很棒的戏剧老师。根据“He”和所给词可知,是指老师,a后跟单数名词teacher。故填teacher。
78.句意:他帮助了我们很多。空处作宾语,应用宾格代词us。故填us。
79.句意:它讲述了学校里发生的有趣事情。修饰名词用形容词interesting“有趣的”。故填interesting。
80.句意:团队合作非常棒。分析题干可知,空处是作形式主语,应用it,后面的不定式结构作真正主语。故填It。
81.(a)nswer 82.(m)ore 83.(t)aking 84.(q)uite 85.(h)ave 86.(b)ecause 87.(s)lim 88.(t)eamwork 89.(o)thers 90.(a)ctivities
【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了人们参加体育运动的原因,除了锻炼身体外,还包括可以提高学习成绩、对健康有益、建立自信以及是学习和成长的好方式。
81.句意:你的答案可能是“为了锻炼”。结合“to get exercise”和首字母“a”提示可知,此处是指“to get exercise”是上文问题的答案;考查answer“答案”,名词,这里应用名词单数形式。故填(a)nswer。
82.句意:但事实上,还有四个更多的原因。结合语境和首字母“m”提示可知,上文对“Why do we play sports ”这一问题提供了一种答案,而下文又提供了四种;考查more“更多的”,作定语,修饰名词“reasons”。故填(m)ore。
83.句意:你可能认为参加体育活动会占用你所有的学习时间,但研究表明,参加运动的学生在学校表现相当好。结合空后“part in sports activities”和首字母“t”提示可知,此处是指参加体育活动;考查take part in“参加”,动词短语;分析句子结构可知,句子谓语部分是“will take up”,所以这里应用动名词形式作主语。故填(t)aking。
84.句意:你可能认为参加体育活动会占用你所有的学习时间,但研究表明,参加运动的学生在学校表现相当好。结合“do … well in school”和首字母“q”提示可知,此处是指在学校表现相当好;考查quite“相当,很”,副词,作状语。故填(q)uite。
85.句意:为什么不在操场上和朋友们一起踢足球,享受美好时光呢?结合“a good time”和首字母“h”提示可知,此处是指玩得开心;考查have a good time,动词短语;根据空前“Why not”可知,此处考查why not do sth.“为什么不做某事”,因此这里应用动词原形。故填(h)ave。
86.句意:运动能建立自信,因为它们让你看起来很好。分析句子结构可知,前后句子之间为因果关系,前果后因,结合首字母“b”提示可知,这里应用because引导状语从句。故填(b)ecause。
87.句意:如果你想看起来苗条,你可以学跳舞。结合下文“you can learn to dance”和首字母“s”提示可知,依据常识,通过跳舞,可以塑造出更加紧实和线条优美的身材,使身体看起来更加苗条;考查slim“苗条的”,形容词,在句中作系动词“look”的表语。故填(s)lim。
88.句意:的确,运动可以帮助你学习团队合作和坚持等东西。结合下文“play some sports like football and basketball”和首字母“t”提示可知,足球和篮球等运动需要团队合作;考查teamwork“团队合作”,不可数名词。故填(t)eamwork。
89.句意:当你做一些运动,比如足球和篮球时,你需要与他人密切合作,并努力尝试。结合上文“football and basketball”和首字母“o”提示可知,此处是指足球和篮球等运动要求团队精神,需要与其他队员密切合作;考查others“其他人”,相当于other players。故填(o)thers。
90.句意:所以,是时候做一些课后活动来让自己变得更好了!结合空前“do some after-school”和首字母“a”提示可知,此处是指做一些课外活动;考查activity“活动”,可数名词,空前有“some”,这里应用名词复数形式activities。故填(a)ctivities。
91.例文
Dear Peter,
Thanks for your letter. Let me tell you something about my school life.
First, I want to introduce my new friend to you. His name is Simon and he is twelve years old. He has short black hair and wears glasses. He loves sports and he is in the school tennis team now. He also enjoys reading. He thinks reading can help him learn more about the world. Do you want to make friends with him We can play together.
As for my school, I really like it. It isn’t big but it is beautiful and clean. We have eight classes every day. I like all the subjects because they are all interesting. Of course, my favorite subject is English. My classmates are friendly and we often play games together after class. I am always happy in the school. I want to be a teacher when I grow up. I hope you are happy like me every day.
I hope we can be good friends.
Yours sincerely,
Li Hua
【详解】[总体分析]
① 题材:本文是一篇电子邮件;
② 时态:时态为“一般现在时”;
③ 提示:写作要点已给出,可适当添加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,表明写作意图。开门见山提出自己将介绍学校生活;
第二步,从最好的朋友、学校生活以及自己的梦想等方面具体介绍;
第三步,书写结语。
[亮点词汇]
①want to do sth.想要做某事
②enjoy doing sth.喜欢做某事
③as for至于
④of course当然
[高分句型]
①I want to be a teacher when I grow up.(when引导的时间状语从句)
②I like all the subjects because they are all interesting.(because引导的原因状语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表