资源简介 江苏省扬州2025—2026学年七年英语上册期中考试模拟试题【考试范围:Unit1-Unit4】学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、听力选择(满分20分)1.What is Amy good at A. B. C.2.What’s the date today A. B. C.3.What subject does the girl like best A. B. C.4.What does the girl often do on Sundays A. B. C.5.Who’s Sandy’s friend A. B. C.6.Which club is the boy in on Saturdays A.The Dancing Club. B.The Drawing Club. C.The Music Club.7.How much are Simon’s jeans A.100 yuan. B.120 yuan. C.140 yuan.8.Whose radio is it A.Mr Wang’s B.The boy’s C.Sandy’s9.Why doesn’t Mike join the football team A.Because he doesn’t like football.B.Because it takes too much time.C.Because it’s not interesting.10.How many girl students are there in Tom’s class A.Twenty. B.Twenty-one. C.Fifteen.听一段对话,回答以下小题。11.How many children are there in Kristy’s family A.Five. B.Six. C.Seven.12.What does she really want to be A.A doctor. B.A teacher. C.A singer.听短文,回答下列小题,请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表。答题完毕,请等待“嘀”的信号,进入下一篇短文。Information about the three women’s childrenBetty ·She has a six-year-old daughter. ·Her daughter wants to be a .Sara ·She has a(n) son. ·Her son is interested in water sports.Mary ·Her daughter is poor at . ·She wants to get help from a training centre.13.A.singer B.player C.dancer14.A.9-year-old B.10-year-old C.11-year-old15.A.Maths B.Chinese C.English听短文,回答下列小题。16.Amy’s school is ________.A.small and clean B.big and clean C.old and small17.Amy’s school has ________ classrooms.A.20 B.30 C.3518.Amy’s school has ________.A.A computer room B.an art room C.a music room19.Amy has her first class at ________.A.8: 00 a.m. B.7: 30 a.m. C.8: 30 a.m.20.Amy loves Maths because she thinks it is ________.A.Easy B.difficult C.interesting二、单项选择(满分15分)21.The Grand Canal Museum ________ at 9 a.m. And it ________ for eight hours from Tuesday to Sunday.A.opens; opens B.opens; is open C.is open; opens D.is open; is open22.Millie’s mother always makes her ________ piano every day.A.practise to play B.practises playing C.practise playing D.practises to play23.The Maths problem is easy. But still, ________ students didn’t work it out.A.a few B.few C.a little D.little24.—________ is it from the museum to your school —About ten minutes’ walk.A.How long B.How far C.How often D.How soon25.—Can your sister ________ English —Yes. She often ________ some stories in English.A.speak; talks B.speak; says C.speak; speaks D.speak; tells26.—Do you usually have ________ dinner at home —Yes. But I had ________ big dinner with my family in the restaurant yesterday.A.a, a B.a, / C./, a D.the, a27.________ of us has a big dream. We should work hard to achieve it.A.Every B.Each C.All D.Both28.—I will have a trip to Grand Canal Museum this weekend.—________.A.That’s all right B.Of course C.Good luck D.Have fun29.To improve (提高) your English skills, you can ________ speaking English with others every day.A.stop B.love C.stand D.practise30.My parents often take me to see a film ________ 7 o’clock ________ Saturday evenings.A.at; in B.at; on C.in; in D.in; on31.—What does your brother look like — .A.He is tall and slim B.He is shy C.He likes dancing D.He is a doctor32.Mary is quiet and _________ plays with other students. She has no friends.A.seldom B.always C.usually D.often33.The girl spends two hours ________ roller skating every weekend.A.practise B.practises C.to practise D.practising34.Go to bed early, ________ you’ll have enough energy for the next day.A.or B.and C.but D.because35.Ben is a very ________ football player and he plays very ________.A.good; good B.well; good C.good; well D.well; well三、完形填空(满分15分)Farmers work all day, farmers work all year too. Farmers are 36 every season. They work hard from spring to summer to autumn to winter.Mr and Mrs Chen are farmers in the north of China.They have one daughter. 37 name is Meimei. Meimei is 12 years old. She often helps her parents 38 housework.It is spring now. The weather is cool. Meimei likes spring 39 . It is raining now. The rain is good for plants. Looking at the apple trees. Meimei 40 about the sweet apples in autumn.It is summer! The weather is hot. The sun helps the plants grow, but too much sun can kill them. Mr Chen looks after the plants 41 . Each day, he waters the plants to keep them 42 .It is autumn now. Every day Meimei 43 the red apples off the trees. Today, Meimei’s grandparents come to visit the family. Mrs Chen 44 a wonderful meal.Now it is winter. The 45 is cold. It is not so busy on the farm now. It is 46 in the garden and in the fields. Mrs Chen makes sweaters and hats for Mr Chen and Meimei. The clothes keep them warm in the cold winter. Meimei 47 to make things too. She is making a long scarf for her cousin.Soon, it snows. Meimei plays in the snow with children from 48 farms. The garden and fields are all white. It is so cold that 49 grows in the snow. A hungry fox in the field wants to find a bird to eat. 50 there are no birds in the trees.36.A.friendly B.tired C.glad D.busy37.A.His B.Her C.Its D.Their38.A.in B.on C.at D.with39.A.fewest B.best C.least D.worst40.A.thinks B.worries C.dreams D.knows41.A.carefully B.hopefully C.perfectly D.excitedly42.A.healthy B.happy C.hot D.warm43.A.chooses B.grows C.picks D.takes44.A.works B.does C.plans D.cooks45.A.water B.air C.weather D.wind46.A.noisy B.quiet C.colorful D.interesting47.A.happens B.gets C.hopes D.learns48.A.other B.another C.some D.every49.A.everything B.something C.nothing D.anything50.A.And B.But C.So D.Because四、阅读理解(满分30分)ASPORTS AT XINHUA SCHOOLYour school sports team needs you! Make friends at Xinhua School Sports Club. We have teams for everyone. We need players for the: We also have: ◆football team ◆yoga (瑜伽) classes ◆athletics (田径) team ◆a swimming pool ◆swimming team ◆ a café with a TV ◆volleyball team ◆rowing team It’s FREE to join!51.If Eric wants to join a new sports team, he can join the _______ team.A.football or rowing B.football or volleyballC.volleyball or rowing D.athletics or swimming52.What can we know from the material (材料) A.There’s a TV in the yoga classroom. B.There are eight teams in the Sports Club.C.Everyone needs 6 dollars to join the club. D.The rowing players can practise on Saturdays.53.On which website (网站) can we see the material A.www./people B.www./subjectsC.www./healthy-food D.www./sports-clubsBCan you see things far away clearly Nearsighted (近视的) people can’t.A new study found more than a third of children around the world were nearsighted in 2023.The study looked at children in 50 countries and regions. East Asia had the highest rate (比率) of nearsighted children, more than twice the rate of white children. Japan topped the list (名单). In Japan, 86 percent of children were nearsighted.This may be because East Asian kids often start studying when they are two or three years old. This is earlier than kids in other places. At this young age, their eyes and brains are still growing. It is a really important time for their eyes.To stop becoming nearsighted, kids should play outside more and spend less time on screens like phones and computers. They should also take a break from screens every 20 minutes by looking at something else. This helps relax the eyes.54.According to a new study, how many children around the world were nearsighted in 2023 A.24%. B.36%. C.46%. D.39.8%.55.Which country had the highest rate of nearsighted children A.China. B.South Korea. C.Japan. D.India.56.What the meaning of the underlined word screen A.电子产品 B.游戏 C.屏幕 D.电视57.Which of the following is NOT true according the passage A.In Russia, 46 percent of children were nearsighted.B.East Asian kids study earlier than kids in other placesC.Kids should play outside and play less phones and computers.D.Few white children are nearsighted.CWelcome back to the Tang Dynasty. There are so many famous poets. Do you want to know them Here are three of the most famous poets in Tang Dynasty.Hello, everyone, I’m Li Bai. I enjoy drinking and writing poetry. Many people call me “Poet Immortal”. I think you surely know my poem Jing Ye Si. If not, you may not listen carefully in your Chinese class. I have many friends, such as Du Fu and Meng Haoran. We all love writing poetry.Hi, I’m Du Fu, a friend of Li Bai. I’m 11 years younger than Li Bai. I love writing poems about nature, people and life. Chun Ye Xi Yu is one of my most famous poems. I write poems to record the real life and true feelings of poor people. So people call me “Poet-Sage”. Li Bai and I are good friends. I often write poems as gifts for him.I am Meng Haoran. I’m 12 years older than Li Bai. I love nature and often write poems about rivers, mountains, and the beauty of life. People call me a “Poet of Nature” because of this. The poem Chun Xiao is one of my most famous poems. Both Li Bai and I love poetry and the beauty of nature. So we are good friends.58.What do people call Li Bai A.Poet-Sage. B.Poet Ghost. C.Poet Immortal. D.Poet of Nature.59.What are Du Fu’s poems about A.The beauty of life. B.Rivers and mountains.C.Drinking and traveling. D.Nature, people and life.60.Why do Li Bai and Meng Haoran become good friends A.They are both poets. B.They both like drinking.C.They love the same things. D.They live in the same place.61.What can we infer (推断) from their introduction A.They are all good friends. B.Meng Haoran is the oldest.C.They are the most famous poets in China. D.Meng Haoran often gets poems from Li Bai .DA horse fair is an interesting place. There is always a lot to see. There are young horses from the country, little Welsh ponies, like Merrylegs, and many beautiful horses too. But there were also a lot of poor and thin horses, worn out from hard work. I was very sad to see them.At the horse fair there was a man with a gentle voice and kind grey eyes. He offered twenty-three pounds for me, but they refused, and he walked away. Then a man with a very loud voice came. I was afraid he was going to buy me, but he walked off. Then the grey-eyed man came back again and said: “I will give twenty-four for him.”“Done,” said the salesman. “He’s a quality horse and if you want him for cab work, he’s a bargain.”Half an hour later we set off for London, along country roads, until we came to that great city. There were streets to the right, and streets to the left. We went into one of the small streets, and then into a very narrow street, with small, old houses on one side, and stables on the other.My new owner stopped at a house and whistled. The door opened, and a young woman, a little girl and a boy, came out. They all looked at me. “Is he gentle, father ” “Yes, Dolly, as gentle as a kitten. You can pat him.”Dolly, the little girl, patted my shoulder without fear. It felt good! They led me into a comfortable and clean stable, with plenty of dry straw, and after a delicious meal I lay down to sleep.62.What kind of horses didn’t Black Beauty see at the horse fair A.Little Welsh ponies. B.Beautiful horses.C.Poor, thin horses. D.Fat, lazy horses.63.Which statement is true according to the text A.Black Beauty was afraid of the man with a very loud voice.B.The grey-eyed man came three times.C.Black Beauty was sold for twenty-three pounds at last.D.Black Beauty, was not a quality horses.64.How many people were there at Black Beauty’s new home A.2. B.3. C.4. D.5.65.Which is the correct order according to the text ①My new owner stopped at his house and whistled.②Black Beauty saw many different kinds of horses at the horse fair.③We set off for London along country roads.④The man with a very loud voice came and then walked off.⑤The man with a gentle voice bought me.A.②⑤④③① B.②④⑤③① C.④⑤②③① D.④②⑤③①单词拼写(满分10分)A)根据汉语提示写单词66.The workers in this factory live in the homes. (可移动的)67.The new (夫妇) dream is to have a house of their own.68.We can get lots of information (通过) the Internet.69.What about (闲聊) with our parents about our new ideas 70.Daniel is my (亲密的) friend and I often share my secrets with him.B)适当形式填空71.I hear the old woman (sing) almost every evening.72.This kind of trainers is (special) designed for the athletes (运动员).73.Climbing mountains is (tire) but fun.74.Which colour do you like (good), red or yellow 75. (thousand) of people went to the island to look for the treasure (宝藏).六、任务型阅读(满分10分)Goldfish are the world’s most popular pet fish. Here is a popular idea-Goldfish have a short memory (记忆). Popular Science says that this idea sounds correct. In fact, it’s wrong.While many people believe that goldfish have only a three-second memory, scientists say goldfish are smarter than people think. In a simple experiment (实验), they kept a small tank of goldfish. They put a red Lego brick in the fish’s tank every time they fed the fish. At first, the goldfish were a bit afraid of it. But after three weeks, they swam to the red Lego to wait for their food.Then, the scientists let the fish alone for a week. When they put the red Lego in the tank again, the fish remembered it. After one and a half months of the experiment, scientist find that goldfish have a good memory. They can remember things for over five months. It’s quite unbelievable!76.What is the popular idea about goldfish’s memory 77.When did the scientists put a red Lego brick in the fish’s tank in the experiment 78.How did the fish feel when they first saw the Lego brick 79.According to the scientists, how long can goldfish remember things 80.What do you think of the experiment 七、短文填空(满分10分)请认真阅读下面短文,并根据各题所给首字母的提示,写出一个合适的英语单词完整的、正确的形式,使短文通顺。Our school has a Hymn Club and it’s wonderful. I’m a member of it, s 81 I know it very well. What is a Hymn Club It is a school club for us to sing songs and I really e 82 singing.Miss Serena is the club teacher. She is a G 83 teacher in our school, but she loves singing. She finds nice songs and teaches her students to sing. She plays the piano, too. She is really cool and kind. She n 84 gets angry with us.After h 85 lessons, we often sing new songs in the films. We also sing old songs from the 1980s and 1990s. We have a song and dance show at the school hall every year. It usually s 86 in September. I feel very happy to sing. The teachers and other students always give us presents and take photos with us after the show.I love Hymn club. M 87 is a great way to bring people together. We can make friends with students in different grades, not j 88 those of our age.We meet at the school hall to practice singing at lunchtime every Wednesday and after school every F 89 . We want new members to sing with us every e on! It is e 90 for you to join us. You only need to write an e-mail to hymnclub@. We are happy to see you!八、翻译(满分10分)91.他竭尽全力在网上找他无穷无尽问题的答案。92.你的班主任叫做刘涛,你可以称呼他为刘老师。93.Simon在周末花费半个小时做家务。94.那个长头发的高个子女孩对我们友好。95.每天做早操对我们的健康有好处。九、书面表达(满分15分)96.亲爱的同学们,进入初中学习已有两个月,你也开启崭新的学校生活。你的小学好友Li Hua想了解你的学校生活,请仔细阅读他给你发的邮件并写一封邮件回复。Dear Chen Dan, How are you doing I study at Starlight Middle School now. It’s a great place to study. And I have made some friends here. I enjoy my school life here. What about you What’s you school like What facilities (设施) does your school have What’s your school day Do you have any after-school activities How are your classmates and teachers Hope to hear from you soon. All the best! Li Hua注意:1.文中不得出现真实的姓名和学校名称;2.要点齐全,适当发挥,语言通顺,意思连贯,条理清楚,书写规范;3.字数80字左右,文章开头已经给出,不计入总词数。Dear Li Hua,I’m glad to hear from you. I’m a student at Sunshine Middle School now.___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Best wishes!Chen Dan/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.A【原文】W: Are you good at dancing, Amy M: No, I’m not. But I’m good at roller skating.2.A【原文】W: When is our Open Day, Millie M: Let me see. Oh, tomorrow is our Open Day. It’s on October 9.3.A【原文】A: Do you like Maths, Jane B: Yes. I like Maths and English, but English is my favorite.4.A【原文】M: What do you often do on Sundays W: I often listen to music after I finish my homework.5.C【原文】M: Sandy, what are you doing here W: I’m waiting for my friend. Look at the girl with glasses. She’s coming.6.C【原文】W: I know you are good at dancing. Are you in the Dancing Club M: Yes, I often go there on Sundays, but on Saturdays I am in the Music Club.7.C【原文】W: Simon, your jeans look so nice. How much are they M: One hundred and forty yuan.8.A【原文】M: Is this your radio, Lingling W: No. Mr Wang is looking for it. It’s his.9.B【原文】W: Mike, would you like to join the football team M: No, thanks. It takes a long time. I should study hard.10.C【原文】W: How many girl students are there in your class, Tom M: Fifteen.11.B 12.C【原文】M: Miss Smith. I’m really glad to meet you.W: You can call me Kristy.M: Sure, Kristy. First, can you tell me about your family W: Of course. I have a very big family. I have three brothers and two sisters.M: Do you like your job W: Yes, but since I was a child, I always dream to be a singer.13.C 14.B 15.A【原文】Betty, Sara and Mary work in the same company. Here is the information about their children. Betty has a six-year-old daughter Annie. Annie wants to be a dancer when she grows up, so Betty is looking for a famous ballet school for her. Sara’s son is 10 years old. He is interested in water sports. He says that he hopes to travel around the world by sea in the future. Mary is always worried about her daughter, who is poor at Maths at school. So she is looking for a training centre to help her daughter.16.B 17.B 18.C 19.A 20.C【原文】W: Hello, everyone. My name is Amy. Let me tell you about my school. My school is beautiful. There are many trees and flowers in it. It is also big and clean. There are thirty classrooms in the school. We also have two computer rooms, two art rooms and a music room. We begin our classes at 8: 00 in the morning and go home at about 3: 30 in the afternoon. I study many subjects at school. I have Maths lessons every day. I love Maths because it is interesting. We don’t go to school on Saturdays or Sundays.21.B【详解】句意:大运河博物馆在上午九点开放。它从星期二到星期日是开放八个小时。考查动词辨析。open开放,表示动作;is open是开着的,表示状态。第二空表示在九点开放,强调动作,应用“opens”;第二空与一段时间“for eight hours”连用,表示状态,应用“is open”。故选B。22.C【详解】句意:米莉的妈妈总是让她每天练习弹钢琴。考查非谓语动词。make sb. do sth.“让某人做某事”,省略to的不定式作宾语补足语。practise doing sth.“练习做某事”,动名词作宾语。故选C。23.A【详解】句意:这道数学题很简单。但是仍然有一些学生算不出来。考查不定代词的用法。a few一些,修饰可数名词复数;few几乎没有,修饰可数名词复数;a little一点,修饰不可数名词;little几乎没有,修饰不可数名词。“students”是可数名词,排除选项C和D;根据“But”可知此处指有些学生算不出来,应用“a few”。故选A。24.B【详解】句意:——从博物馆到你学校有多远?——大约十分钟的路程。考查特殊疑问词。How long多长时间,对for+时间段进行提问;How far多远,对距离进行提问;How often多久一次,对频率进行提问;How soon多久,对in+时间段进行提问;根据答语“About ten minutes’ walk.”可知,对距离进行提问。故选B。25.D【详解】句意:——你姐姐会讲英语吗?——是的。她经常用英语讲一些故事。考查动词辨析。speak讲,后面常跟语言;talk谈论,不及物动词,不能直接加宾语;say说,后加具体的说话内容;tell讲述,后面常跟故事、谎言等。第一空后加语言,应用“speak”,第二空表示讲故事,应用“tells”。故选D。26.C【详解】句意:——你通常在家吃晚饭吗?——是的。但我昨天在餐厅和家人一起吃了顿大餐。考查冠词的用法。a一个,表泛指;/零冠词;the表特指。have dinner“吃晚饭”,三餐前不加冠词;根据“big dinner”可知,空二处泛指一顿大餐,用不定冠词a表示。故选C。27.B【详解】句意:我们每个人都有一个伟大的梦想。我们应该努力去实现它。考查代词辨析。Every每个;Each每个;All全部;Both都。根据“has”可知,主语为单数,故排除选项C和D。根据“of us”可知,应是each of us,故选B。28.D【详解】句意:——这个周末我要去大运河博物馆。——玩得开心。考查情景交际。That’s all right没关系;Of course当然可以;Good luck好运;Have fun玩得开心。根据“I will have a trip to Grand Canal Museum this weekend.”可知,此处会表示祝愿对方玩得开心。故选D。29.D【详解】句意:为了提高你的英语技能,你可以每天和别人练习说英语。考查动词辨析。stop停止;love热爱;stand站立;practise练习。根据“To improve (提高) your English skills”可知此处指每天和别人练习说英语。故选D。30.B【详解】句意:我父母经常在星期六晚上七点带我去看电影。考查介词辨析。at常用于具体的时间点前;in常用于年、月份或季节前;on常用于星期或具体的某一天前。第一个空后为“7 o’clock”,表示具体的时间点,应用at;第二个空后为“Saturday evenings”,表示“星期六晚上”,是具体的某一天晚上,应用on。故选B。31.A【详解】句意:——你哥哥长什么样?——他又高又瘦。考查情景交际。He is tall and slim他又高又瘦;He is shy他是害羞的;He likes dancing他喜欢跳舞;He is a doctor他是一名医生。根据“What does your brother look like ”可知,此处应是回答外貌特征,A选项符合语境。故选A。32.A【详解】句意:玛丽很安静,很少和其他学生一起玩。她没有朋友。考查副词辨析。seldom很少;always总是;usually通常;often经常。结合“She has no friends.”可知,她很少和其他学生一起玩。故选A。33.D【详解】句意:这个女孩每周末花两个小时练习轮滑。考查动名词。practise练习,动词原形;practises练习,三单形式;to practise练习,动词不定式;practising练习,动名词。spend time doing sth“花费……做某事”,是固定搭配,该空要填动名词。故选D。34.B【详解】句意:早点睡觉,那么你第二天就有足够的精力了。考查连词辨析。or否则;and和;but但是;because因为。根据“Go to bed early...you’ll have enough energy for the next day.”可知,本句为“祈使句+and/or+陈述句”句型,前后两句为顺承关系,and符合句意。故选B。35.C【详解】句意:Ben是一个很好的足球运动员,他踢得很好。考查形容词和副词的用法。good好的,形容词;well好,副词。第一个空修饰名词“football player”用形容词good;第二个空修饰动词“plays”用副词well。故选C。36.D 37.B 38.D 39.B 40.A 41.A 42.A 43.C 44.D 45.C 46.B 47.D 48.A 49.C 50.B【导语】本文主要介绍了美美一家在农场上一年四季的生活。36.句意:农民一年四季都在忙。friendly友好的;tired疲劳的;glad开心的;busy忙碌的。根据“Farmers work all day, farmers work all year too.”可知,农民一年四季都在忙,busy“忙碌的”符合语境。故选D。37.句意:她的名字叫美美。His他的;Her她的;Its它的;Their他们的。根据“...name is Meimei.”可知,她的名字叫美美,此处需用her来表达她的。故选B。38.句意:她经常帮她父母做家务。in在……里面;on在……上面;at在;with和。根据“She often helps her parents...housework.”可知,help sb with sth.“帮助某人某事”。故选D。39.句意:美美最喜欢春天。fewest最少的;best最好的;least最少的;worst最坏的。根据“The weather is cool. Meimei likes spring...”可知,like sth. best“最喜欢某物”,此处用best表达美美最喜欢春天,符合语境。故选B。40.句意:美美想着秋天收获的甜苹果。thinks想;worries担心;dreams做梦;knows了解。根据“Meimei...about the sweet apples in autumn.”可知,think about“思索,想”符合语境。故选A。41.句意:陈先生非常小心地照料着那些植物。carefully小心地;hopefully有希望地;perfectly完美地;excitedly兴奋地。根据“The sun helps the plants grow, but too much sun can kill them.”可知,阳光有助于植物生长,但过多的阳光会杀死它们,所以陈先生很小心在照料,carefully“小心地”符合语境。故选A。42.句意:每天,他都给植物浇水以保持它们健康。healthy健康的;happy开心的;hot热的;warm温暖的。根据“Each day, he waters the plants to keep them...”可知,为了保证植物的健康每天都浇水,keep+adj.“保持某一个状态”,healthy“健康的”符合语境。故选A。43.句意:美美每天都在树上摘红苹果。chooses选择;grows种;picks采摘;takes带走。根据“Every day Meimei...the red apples off the trees.”可知,每天都在树上摘苹果,pick“采摘”符合语境。故选C。44.句意:陈太太做了一顿美味的饭。works工作;does做;plans计划;cooks烹饪。根据“Mrs Chen...a wonderful meal.”可知,cook a meal“做一顿饭”符合语境。故选D。45.句意:冬天天气很冷。water水;air空气;weather天气;wind风。根据“Now it is winter. The...is cold.”可知,冬天天气很冷。故选C。46.句意:花园和田野里都很安静。noisy嘈杂的;quiet安静的;colourful多彩的;interesting有趣的。根据“It is not so busy on the farm now. It is...in the garden and in the fields.”可知,冬天农场不忙,而且动物很多都在冬眠,所以很安静,quiet“安静的”符合语境。故选B。47.句意:美美也学会了做衣服。happens发生;gets得到;hopes希望;learns学习。根据“Meimei...to make things too. She is making a long scarf for her cousin.”可知,美美也学会了做衣服,learn to do sth.“学会做某事”。故选D。48.句意:很快,下雪了。美美和来自其他农场的孩子们在雪地里玩耍。other其他;another其他,三者或更多;some一些;every每个。根据“Meimei plays in the snow with children from...farms.”可知,此处没有提及有多少个其他的农场,泛指其他的用other。故选A。49.句意:天气太冷了,雪里什么也长不出来。everything每件事物;something一些事;nothing没有一件东西;anything任何东西。根据“It is so cold that...grows in the snow.”可知,冬天天气太冷没有东西能长出来,nothing“没有任何东西”符合语境。故选C。50.句意:但是树上一只鸟都没有。And和;But但是;So所以;Because因为。根据“...there are no birds in the trees.”可知,饥饿的狐狸想要找一只鸟吃,但是那里一只鸟都没了,此处用but表达转折。故选B。51.C 52.D 53.D【导语】本文主要介绍了新华学校开设的运动俱乐部情况。51.细节理解题。根据图表中图片可知,排球和划船是两项新的运动队。如果Eric想要加入一个新的运动队,他能加入排球或者划船队。故选C。52.细节理解题。根据图表中图片可知,划船运动员可以在星期六早上9点开始。故选D。53.推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了新华学校的开设的运动俱乐部情况,故与学校运动俱乐部相关,故选D。54.B 55.C 56.C 57.D【导语】本文是一篇说明文。主要讲述了2023年世界上超过三分之一的孩子近视,并介绍了近视的原因和预防近视的方法。54.细节理解题。根据“A new study found more than a third of children around the world were nearsighted in 2023.”可知,2023年全世界超过三分之一的儿童近视。故选B。55.细节理解题。根据“East Asia had the highest rate (比率) of nearsighted children, more than twice the rate of white children. Japan topped the list (名单).”可知,日本近视儿童比例最高。故选C。56.词义猜测题。根据“To stop becoming nearsighted, kids should play outside more and spend less time on screens like phones and computers.”可知,screen意为“屏幕”。故选C。57.推理判断题。根据所给图表可知,俄罗斯孩子的近视率是46%,所以A选项正确;根据“This may be because East Asian kids often start studying when they are two or three years old. This is earlier than kids in other places.”可知,东亚孩子通常在两三岁就开始学习了。这比其他地方的孩子要早,B选项正确;根据“To stop becoming nearsighted, kids should play outside more and spend less time on screens like phones and computers.”可知,C选项正确。通过比较可知,选项D表述不正确。故选D。58.C 59.D 60.C 61.B【导语】本文是一篇应用文,文章以第一人称的方式介绍了唐朝三位著名诗人:李白、杜甫和孟浩然。58.细节理解题。根据“I’m Li Bai. I enjoy drinking and writing poetry. Many people call me ‘Poet Immortal’.”可知,李白被称为“诗仙”。故选C。59.细节理解题。根据“Hi, I’m Du Fu,... I love writing poems about nature, people and life.”可知,杜甫的诗歌主题是自然、人和生活。故选D。60.细节理解题。根据“Both Li Bai and I love poetry and the beauty of nature so we are good friends.”可知,李白和孟浩然因为对诗歌和大自然的共同热爱而成为朋友。故选C。61.推理判断题。根据“I am Meng Haoran. I’m 12 years older than Li Bai.”和“Hi, I’m Du Fu, a friend of Li Bai. I’m 11 years younger than Li Bai.”可知,杜甫比李白小,孟浩然比李白年长,由此推知孟浩然是三人中最年长的。故选B。62.D 63.A 64.C 65.B【导语】本文主要讲述了黑骏马被人买走,来到了新家的故事。62.细节理解题。根据“There are young horses from the country, little Welsh ponies, like Merrylegs, and many beautiful horses too. But there were also a lot of poor and thin horses, worn out from hard work”可知,黑骏马看到了威尔士小马,还有许多漂亮的马,以及又穷又瘦的马,而没有看到肥胖懒惰的马,故选D。63.细节理解题。根据“Then a man with a very loud voice came. I was afraid he was going to buy me”可知,黑骏马害怕这个说话声音很大的男人,故选A。64.细节理解题。根据“The door opened, and a young woman, a little girl and a boy, came out.”可知,新家里有一个年轻的女人,一个小女孩和一个小男孩,还有带黑骏马回来的男人,一共4个人,故选C。65.细节理解题。根据“There is always a lot to see. There are young horses from the country, little Welsh ponies, like Merrylegs...I was very sad to see them.”可知,②黑骏马在马市上看到了许多不同种类的马;根据“Then a man with a very loud voice came. I was afraid he was going to buy me, but he walked off ”可知,④那个声音很大的男人来了,然后走开了;根据“Then the grey-eyed man came back again...”可知,⑤那个声音温柔的男人买了这匹马;根据“Half an hour later we set off for London, along country roads, until we came to that great city”可知,③他们沿着乡间小路出发前往伦敦;根据“My new owner stopped at a house and whistled”可知,①我的新主人在他家停下来吹口哨。顺序是②④⑤③①,故选B。66.mobile【详解】句意:这家工厂的工人住在可移动的住所里。根据汉语提示可知,空格处填写mobile“可移动的”,为形容词作定语修饰homes。故填mobile。67.couple’s【详解】句意:这对新婚夫妇的梦想是拥有他们自己的房子。夫妇:couple,可数名词。根据“dream is”可知,此处特指一对夫妇的梦想。空处位于名词“dream”前,用单数名词的所有格形式couple’s。故填couple’s。68.through【详解】句意:我们可以通过互联网获得很多信息。通过:through,介词。故填through。69.chatting【详解】句意:和父母谈谈我们的新想法怎么样?根据空后汉语提示可知,该空应用“闲聊”即“chat”。结合空前介词“about”可知,该空应用动名词形式,“chat”变为动名词形式“chatting”。故填chatting。70.close【详解】句意:丹尼尔是我的密友,我经常和他分享我的秘密。close“亲密的”,形容词作定语。故填close。71.sing【详解】句意:我几乎每天晚上都听到这位老妇人唱歌。根据“almost every evening”可知,此处描述经常发生的事,用hear sb do sth。故填sing。72.specially【详解】句意:这种运动鞋是专门为运动员设计的。special“特别的”,形容词,修饰动词design需用副词形式specially。故填specially。73.tiring【详解】句意:爬山很累,但很有趣。根据“Climbing mountains is”可知,空处应该填一个形容词,作表语。tiring“令人疲倦的”符合题意,修饰物。故填tiring。74.better【详解】句意:你更喜欢哪个颜色,红色还是黄色?根据空后“red or yellow”可知,是在两者之间进行对比,应用比较级形式,“good”变为比较级形式“better”。故填better。75.Thousands【详解】句意:成千上万的人去岛上寻找宝藏。thousand表示“千”,根据“…of people went to the island to look for the treasure.”可知,此处使用thousands of“数以千计的、成千上万的”,用来表示不确定的数量。故填Thousands。76.Goldfsh have a short memory. 77.Every time they fed the goldfsh . 78.They were a bit scared of it . 79.For over five months. 80.It is very meaningful.【导语】本文介绍了关于金鱼记忆力的一个普遍误解。人们普遍认为金鱼只有三秒钟的记忆,但科学家通过实验发现金鱼的记忆力比人们想象的要好,它们可以记住长达五个月的事情。76.根据“Here is a popular idea-Goldfsh have a short memory.”可知,有一个流行的想法,Goldfsh记忆力很差。故填Goldfsh have a short memory.77.根据“They put a red Lego brick in the fish’s tank every time they fed the fish.”可知,每次喂鱼时,他们都会在鱼缸里放一块红色的乐高积木。故填Every time they fed the goldfsh .78.根据“At first, the goldfish were a bit afraid of it.”可知,起初,金鱼有点害怕它。故填They were a bit afraid of it .79.根据“They can remember things for over five months.”可知,他们能记住五个多月的事情。故填For over five months.80.开放性作答,结合实际,言之有理即可。参考答案为:It is very meaningful.81.(s)o 82.(e)njoy 83.(G)eography 84.(n)ever 85.(h)er 86.(s)tarts 87.(M)usic 88.(j)ust 89.(F)riday 90.(e)asy【导语】本文主要介绍了学校的圣歌俱乐部。81.句意:我是其中的一员,所以我对它非常了解。结合句意,前一句表示我是其中的一员,后一句表示我对它非常了解,前后表示因果关系,因此用连词so“所以”。故填(s)o。82.句意:这是我们学校用于我们唱歌的俱乐部,我真的很喜欢唱歌。根据“I’m a member of it...I know it very well. ”可知,我是唱歌俱乐部的一员,因此我喜欢唱歌,enjoy doing sth“喜欢做某事”,结合语境可知,句子时态为一般现在时,主语是I,谓语用动词原形。故填(e)njoy。83.句意:她是我们学校的一名地理老师,但是她喜欢唱歌。修饰teacher,此处是一门学科,根据首字母G可知,此处是Geography“地理”。故填(G)eography。84.句意:她从来不生我们的气。根据“She is really cool and kind.”可知,她很善良,因此从来不生我们的气,never“从不”。故填(n)ever。85.句意:在她的课后,我们经常唱电影里的新歌。此处表示上完Miss Serena的课后,我们唱新歌,修饰lesson,用形容词性物主代词her“她的”。故填(h)er。86.句意:它通常在九月开始。根据“We have a song and dance show at the school hall every year.”和首字母s可知,此处表示歌舞表演在九月开始,start“开始”,结合语境可知,句子时态为一般现在时,主语It是第三人称单数,谓语动词用第三人称单数形式。故填(s)tarts。87.句意:音乐是把人们聚集在一起的好方法。根据“I love Hymn club...We can make friends with students in different grades,”可知,音乐能让人们聚集在一起,music“音乐”。故填(M)usic。88.句意:我们可以和不同年级的学生交朋友,而不仅仅是和我们同龄的学生。根据“We can make friends with students in different grades”可知,我们可以和不同年级的学生交朋友,因此不仅仅是和我们同龄的学生,not just“不仅仅”。故填(j)ust。89.句意:每周三午餐时间和每周五放学后,我们在学校礼堂集合练习唱歌。根据“every Wednesday”和首字母F可知,此处表示Friday“星期五”。故填(F)riday。90.句意:你加入我们很容易。根据“You only need to write an e-mail to hymnclub@.”可知,你只需要写一个电子邮件就能加入这个俱乐部,因此加入它是容易的,easy“容易的”,形容词。故填(e)asy。91.He tries his best to find answers to his endless questions on the Internet.【详解】该句陈述事实,为一般现在时。He“他”;try one’s best“尽某人全力”,动词应该使用三单形式;his“他的”;to find answers to“找……的答案”,作目的状语;endless questions“无穷无尽的问题”,on the Internet“在网上”。故填He tries his best to find answers to his endless questions on the Internet.92.Your form teacher goes by Liu Tao, and you can call him Mr. Liu.【详解】你的:your;班主任:form teacher;叫做:go by,根据语境可知,此处是一般现在时,主语是第三人称单数,谓语动词用其三单式;刘涛:Liu Tao;你:you;可以:can,情态动词后接动词原形;称呼:call ;他:him,动词后用人称代词的宾格;刘老师:Mr. Liu。故填Your form teacher goes by Liu Tao, and you can call him Mr. Liu.93.Simon spends half an hour doing housework on weekends.【详解】根据句意可知,本句需用sb. spend time doing sth.的结构,时态为一般现在时,Simon为主语,谓语动词需单三形式spends;半个小时:half an hour;做家务:doing housework;在周末:on weekends。故填Simon spends half an hour doing housework on weekends.94.The tall girl with long hair is friendly to us.【详解】那个长头发的高个子女孩:The tall girl with long hair,作主语;be friendly to sb.表示“对某人友好”,主语为单数,be动词用is;我们:us,为宾格。故填The tall girl with long hair is friendly to us.95.Doing morning exercises every day is good for our health.【详解】做早操:do morning exercises;每天:every day,作时间状语;对……有好处:be good for;我们的健康:our health。动名词作主语,be动词用is。故填Doing morning exercises every day is good for our health.96.Dear Li Hua,I’m glad to hear from you. I’m a student at Sunshine Middle School now. Now I want to tell you something about our school.There are many flowers and plants in the campus, so we feel very comfortable. There are also many modern facilities like a library, a sports hall, and science labs. And the teachers and classmates are very friendly. I have six classes a day and our first class is at 8: 00 a.m. and the last one is at 5:00 p.m. I have eleven subjects this term, but I like history best. After school, I can play sports with my classmates. We often play volleyball and have great fun. We have many school activities, like the soccer game, art festival, English party and school trip. Through these activities, we can increase our knowledge and keep ourselves healthy.My school life is very colorful and I love my school very much.Best wishes!Chen Dan【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇应用文,为电子邮件;②时态:时态为“一般现在时”;③提示:根据所给邮件完成写作,不能遗漏信息,可适当发挥。[写作步骤]第一步,提出要介绍自己的学校生活,引出话题;第二步,具体阐述自己的学校生活,包括学校的设施,老师和同学,课后活动等方面的内容;第三步,表达自己的感受。[亮点词汇]①be glad to do sth高兴去做某事②there be有③have great fun玩得开心④after school课后⑤keep healthy保持健康[高分句型]①I have eleven subjects this term, but I like history. (but表示转折关系)②My school life is very colorful and I love my school very much. (and表示并列关系)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 江苏省扬州2025—2026学年七年英语上册期中考试模拟试题.docx