冀教版(2024)八年级上册 Unit 3 Better you, better me单元测试(含解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

冀教版(2024)八年级上册 Unit 3 Better you, better me单元测试(含解析)

资源简介

七年 级 英 语 冀教版 上 册考试进度: Unit 3
注意事项:
1.本试卷共4页,六个大题,满分100分,考试时间90分钟。请用蓝、黑色水笔或圆珠笔直接答在试卷上。
2.答卷前请将弥封线内的项目填写清楚。
题号 I Ⅱ Ⅲ Ⅳ V Ⅵ
得分
Ⅰ.完形填空(共10小题;每小题2分,满分20分)
阅读下面短文,从各小题所给的四个选项中选出最佳选项。
Dear Tom,
Could you please help me I have to go back home now 1 my son
is ill. Can you help me give these 2 to Mr. Jones He is a maths
teacher in our school. I borrowed the books 3 him. His 4 is just beside the school library. What does he look like He is a tall and strong man. He is about 1.8 metres 5 . He has short black
hair and he 6 a pair of glasses. He is a kind man and he always 7 at others. If(如果) he is not in the office, you can give 8 to Ms White, the English teacher. She 9 next to Mr. Jones. She is a
pretty woman with long hair. She is as tall as me. Oh, she is
wearing a 10 dress today. That's her favourite colour. I'm sure you can find him or her.
Thanks a lot.
Ms. Chen
( )1. A. so B. because C. but D. for
( )2. A. pens B. rulers C. books D. cards
( )3. A. from B. to C. of D. at
( )4. A. hospital B. park C. farm D. office
( )5. A. short B. tall C. thin D. old
( )6. A. washes B. sells C. hears D. wears
( )7. A. cries B. smiles C. drinks D. reads
( )8. A. it B. him C. you D. them
( )9. A. sits B. phones C. jumps D. plants
( )10. A. long B. blue C. new D. tidy
Ⅱ.短文填空(共15 小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入适当的单词(有提示词的,填入其正确形式)(每空不超过两个词)。
Hello! My name is Zhao Sen. I'm a 11. (China) girl. I'm 1.65
12. (metre) tall. I would like 13. (tell) you about my best friends. Here, please look14. our photo. The boy in 15. middle is Liu Hao. He 16. (look) cool.He likes 17. (play) basketball. Sports make him 18. (health) and strong. The girl with some flowers 19. (be) Lily. She is good at 20. (make) things. She hopes to be a 21. (create) inventor(发明家) some day. See the two happy 22. (girl) They are twins(双胞胎). They are in the same grade 23. in different classes. Both of24. (they) enjoy doing sports. We often have fun together. Tomorrow, we 25. (watch) a movie together. Do you want to join us
Ⅲ.阅读理解(共10小题;每小题2分,满分20分)
阅读A、B两篇材料,从每小题所给的四个选项中选出最佳选项。
A
Dear Li Tao,
I'm happy to get your e-mail. It's nice to have a Chinese friend. Let me tell you something about myself.
My name is Kim Green. I live in New York. I'm 12 years old. I
study in Riverside Middle School and I'm in Grade Seven now. I'm 1.67 meters tall. My eyes are blue and my hair is blond. I can write with my left hand. That makes me different from others because most people write with their right hands. We have six classes every day,
four in the morning and two in the afternoon. Maths is my favourite
subject. My dream is to be a maths teacher one day. After school, we play sports on the playground. Then I take a bus and go back home. I always feel happy and I always smile at others.
Can you tell me some more about your school life Who are your
best friends What is your favourite subject
Please write to me soon.
Yours,
Kim
( )26. Where is Li Tao from
A. America. B. Canada. C. China. D. The U. K.
( )27. What is right about Kim
A. She is 13 years old. B. She is 1.6 meters tall.
C. She works in a middle school. D. She studies in Grade
Seven.
( )28. What makes Kim different from others
A. She has blue eyes. B. Her hair is blond.
C. She writes with her left hand. D. She writes with her
right foot.
( )29. How does Kim go back home every day
A. By bus. B. By car.
C. By taxi. D. On foot.
( )30. What does Kim want to know about Li Tao
A. His brothers and sisters. B. His school life and friends.
C. His city and country. D. His hobbies and interests.
B
A hobby can be almost anything people like to do in their free
time. People have different hobbies: reading books, fishing,
swimming... Some people like to paint pictures. Some people enjoy collecting(收藏) everything from books to stamps.
Hobbies make people happy. Sometimes people even get money from hobbies. Hobbies help people relax after hard work. Anyone, rich or young, sick or well, can have a hobby.
Hobbies can help people's mental and physical (身心) health.
Doctors find that hobbies help people a lot when they are ill. So doctors often ask the patients to take up interesting hobbies.
In early times, most people were busy making a living and they
didn't have many hobbies. But when some people had free time,
they did enjoy hobbies. People today have more time for hobbies. If a person has his own hobbies, he will never need to worry about his life after he retires.
Sir William Osier, a famous Canadian doctor, shows the value of hobbies by saying, “No man is really happy or safe without a hobby.”
( )31. According to the passage, what is a hobby
A. A hobby is what a person likes to do in his free time.
B. A hobby is what a person does in his office.
C. A hobby is a kind of work only for old people.
D. A hobby is a kind of work only for young people.
( )32. What is the main idea of Paragraph 2
A. How people get money from hobbies. B. How many hobbies there are.
C. Why people have hobbies. D. When people started to
have hobbies.
( )33. The underlined phrase“patients” in Paragraph 3 means“ ”.
A. sick people B. excited people
C. angry people D. creative people
( )34. Why didn't people have hobbies in early times
Because they were not strong.
Because they were too old.
Because they did not like to have hobbies.
D. Because they had to work hard day by day.
( )35. What is Sir William Osier's idea about hobbies
A. It's not always easy to have a hobby.
B. Hobbies make people tired and sad.
C. People all over the world have the same hobby.
D. Hobbies are really good and important for people.
Ⅳ.阅读表达(共5小题;每小题3分,满分15分)
阅读下面短文,按要求完成36~40题。
Do you often smile Do you have a smiling face
Smile is like the spring wind. It lets us feel warm in our hearts. It is like the sunshine and it makes our eyes bright.
Smile is very important in our lives. When you are sad, make a
big smile. It can make you feel happy again. When you are worried,
make a big smile and it can help you keep cool again. When you can't do something very well, make a big smile. Because it can help you try again and work harder.
Smile is very easy and it is very useful. So let's learn to smile. Everyone needs smiles. When we give others a smile. We can feel
happy too. When you see others' smiling faces you can feel warm.
Let's smile every day.
36、37题完成句子;38~40题简略回答问题。
36. Smile is like the sunshine and makes bright.
37. When you are sad, smile can make you again.
38. Why should you smile when you can't do something well
39. How do you feel when you see others' smiling faces
40. Why do we need to smile at others (根据短文内容从两个方面作答)
V.补全对话(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: Good morning, Dr Smith.
B:41. , Alan. Have a seat, please.
A: Thanks.
B:42.
A: I don't feel very well. I can't sleep at night.
B:43.
A: No. I don't have a cough.
B: OK. Let me see. You need to take some medicine and don't go to bed too late.
A: I see. I will go to bed before 10:00 tonight.
B:44. . That will be good for you.
A: Will I be better soon
B:45. . I'm sure you will.
A: Thanks so much, Dr Smith.
Ⅵ.书面表达(满分20分)
46.假如你是Mary Brown,英语课上,老师要求大家用英语做自我介绍。请根据以下提示内容,写一篇介绍自己的发言稿。
Name: Mary Brown Age: 13 Country: England Looks: red hair and blue eyes Favourite subject: maths Best friend: Linda Hobbies: running, dancing Dream: to be a doctor
要求:(1)文中应包含全部要点,可适当发挥;
(2)文中不能出现真实的校名、姓名;
(3)词数:60词左右。
周测三答案
1. B
【解析】考查连词辨析。根据上下文可知陈老师需要回家因为她的儿子生病了。 because符合语境,故选B。
2. C
【解析】考查名词辨析。根据下文I borrowed thebooks 3 him 可知陈老师需要归还借的书。故选C。
3. A
【解析】考查介词辨析。固定搭配 borrow… from…意为“从…借…”。故选A。
4. D
【解析】考查名词辨析。根据上文 He is a mathsteacher in our school.可推测 Mr. Jones的办公室就在学校图书馆旁边。故选 D。
5. B
【解析】考查形容词辨析。根据上文 He is about1.8 metres 可知在谈论他的身高, tall符合语境。故选B。
6. D
【解析】考查动词辨析。根据下文 a pair of glasses可知他带着一副眼镜。wear 符合语境,故选D。
7. B
【解析】考查动词辨析。根据上文 He is a kind man 可知他总是向他人微笑。smiles 符合语境,故选B。
8. D
【解析】考查代词辨析。由上文可知此处指代的是需要归还的书,因此用代词 them。故选 D。
9. A
【解析】考查动词辨析。根据上文可知 Ms White
与 Mr Jones在一个办公室,就坐在他的旁边。故选A。
10. B
【解析】考查形容词辨析。根据下文 That's her favourite colour.可知她穿着一件蓝色的裙子。故选B。
Chinese 12. metres 13. to tell 14. at 15. the16. looks
. playing/ to play 18. healthy 19. is20. making 21. creative
22. girls 23. but24. them 25. will watch
26. C
【解析】细节理解题。根据文中 It's nice to have a Chinese friend.可知 Li Tao 来自中国。故选C。
27. D
【解析】细节理解题。根据文中 I'm in Grade Seven now.可知 Kim在七年级。故选 D。
28. C
【解析】细节理解题。根据文中I can write with my left hand. That
makes me different from others because most people write with
their right hands.可知 Kim用左手写字,这令她与别人不同。故选C。
29. A
【解析】细节理解题。根据文中 Then I take abus and go back home.可知 Kim 每天坐公交车回家。故选A。
B
【解析】归纳总结题。根据最后一段可知 Kim想了解关于 Li Tao的学校生活和朋友。故选B。
31. A
【解析】细节理解题。根据文中A hobby can beal most anything people like to do in their free time.可知爱好就是一个人空闲时间喜欢做的事情。故选A。
32. C
【解析】段落大意题。第二段介绍了爱好给人们带来的益处,即人们为什么会有爱好。故选C。
33. A
【解析】词义猜测题。根据上文 Doctors find that hobbies help people a lot when they are get ill.可猜测画线词的意思是生病的人。故选A。
34. D
【解析】细节理解题。根据文中 In early times,most people were busy making a living and they didn't have many hobbies. 可知以前人们没有爱好是因为忙于生计。故选D。
35. D
【解析】推理判断题。根据最后一段可知 Sir William Osier对于爱好的看法是爱好令人快乐。故选 D。
36. our eyes
37. feel happy
38. Because it can help you/ us try again and work
harder.
39. I feel warm.
40. Because smiles can make others and us happy./Because smiles make people feel warm./ Because smiling is easy and useful.(任意两点即可)
41. Good morning
42. What's the matter/ What's wrong
43. Do you have a cough
44. All right/OK
45. Of course
46. One Possible Version
Hello, everyone! I'm Mary Brown. I'm 13 years old. I come from
England. I have red hair and blue eyes. I like going to school. Maths is my favourite subject. I have a best friend. Her name is
Linda. She is a nice girl and she likes to help others. I like
running and dancing. My dream is to be a doctor one day.
Would you like to make friends with me

展开更多......

收起↑

资源预览