资源简介 Unit 3 单元测试卷一、听力选择1.A. B. C.2.A. B. C.3.Who is more outgoing than the other two persons A. B. C.听下面一段对话,回答下列各题。4.Which subject is Frank good at A.Math. B.Chinese. C.English.5.What is Frank like A.He is as outgoing as Jeff.B.He is less outgoing than Jeff.C.He is more outgoing than Jeff.听下面一段对话,回答下列各题。6.Who is outgoing A.Mike. B.Jason. C.Linda.7.What is Mike better at than Jason A.Volleyball. B.Chess. C.Tennis.听下面一段独白,回答下列小题。8.Who studies hard and often gets good grades at school A.Alex. B.Ann. C.Bob.9.What does Bob think of doing chores A.Necessary. B.Fun. C.A waste of time.10.What is Ann’s favourite chore A.Folding the clothes. B.Cleaning the room. C.Doing the dishes.二、补全对话根据对话内容,从选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。A: Everyone has his best friend. Who is your best friend, Holly B: Emma. We are in the same class.A: 11B: Yes. She has long hair, but my hair is short.A: What other differences are there between you B: 12A: 13B: We have the same hobby. We like music, and we often go to concerts.A: 14 How about Emma B: She is also good at it, and she is better at English writing.A: 15B: Not really. I will be happy for her.A.Why are you good friends B.She is much quieter than me. C.Are you different from her D.I know you are good at English. E.That’s not very important to me. F.I think it’s easy for me to make friends. G.Do you mind if she gets better grades than you 三、完形填空阅读短文,从短文后各题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。A little girl thought she was not as beautiful as other girls, and that nobody liked her. So she was 16 happy. She always stayed by herself and didn’t talk to 17 .One day, her mother gave her a beautiful hair clip (发夹). When she wore it, she looked 18 than before. She decided to go to school with the beautiful hair clip.On her way to 19 , she found that most of her schoolmates said “hello” to her, but they never did this before. She thought that it was 20 the beautiful hair clip. She was so happy about all 21 the wonderful things.22 all her classmates wanted to know what happened to her, she didn’t want to tell them about her hair clip.When she went back home, her mother asked her, “Did you know you 23 your hair clip at home I 24 it by the door this morning.”She was surprised to 25 that. She understood that she didn’t wear the hair clip to school.It’s not important what we wear or how we look. The most important thing is what we think of ourselves. If we want to do a thing successfully, first try to be confident (自信的). If we think we can, we can.16.A.often B.usually C.hardly ever17.A.anyone B.someone C.no one18.A.beautiful B.less beautiful C.more beautiful19.A.work B.school C.hospital20.A.because B.because of C.such21.A.to B.of C.at22.A.And B.But C.Although23.A.left B.took C.chose24.A.tried B.found C.moved25.A.listen to B.hear C.look at四、阅读理解AA good friend likes the same things I like. He shares experience and we learn from each other. But he should be honest with me and truly care about me. I hope he is humorous. Sarah Joined. 2025-05-06 07: 40 p. m.A good friend can help me study. He gives me a hand when I need help. He helps me make the right choices when I have no idea. He picks up my mistakes when I make mistakes. Billy Joined. 2025-05-06 07: 45 p. m.A good friend likes to hang out with me and spend time with me. He likes to have fun with me and make me happy. He likes to stay with me when I feel lonely. Carol Joined. 2025-05-06 08: 05 p. m.A good friend tries to understand me. He also tries to learn from others. He puts himself in the other person’s place, and he tries to think of ways to be helpful. He is also a good listener. Daz Joined. 2025-05-06 08: 10 p. m.26.What CANNOT we know from the passage A.Billy needs an outgoing friend.B.Sarah thinks a good friend is honest with her.C.Carol doesn't like the friend who makes her feel lonely.27.Who wants an understanding friend according to the text A.Sarah. B.Billy. C.Daz.28.What’s the purpose of the text A.To tell us how to make friends. B.To introduce some friends to us.C.To talk about what good friends are like.BFriends are very important in our everyday life. Everyone needs friends. We all like to feel close to someone. It is nice to have a friend to talk, laugh and do things with. Certainly, sometimes we need to be alone. We don’t always want people around. But we would feel lonely (孤独的) if we never had a friend.No two people are just the same. Friends sometimes don’t get on well. That doesn’t mean that they no longer like each other. Most of the time they will make it up and become friends again.Sometimes friends move away. Then we feel very sad. We miss them very much but we can call them or write to them. We can also make new friends. It is encouraging to find out how much we like new people when we get to know them.There’s more good news for people who have friends. They live longer than people who don’t. Why Friends can make us feel happy. Being happy helps you stay well. If someone cares about you, you will take better care of yourself.29.People often feel ________ if they have no good friends.A.happy B.sad C.lonely30.All people need friends because they ________.A.often feel lonely B.like to feel close to each other C.often move away31.People make new friends when their old friends ________.A.stay alone B.are angry with them C.move away32.If we can’t see our friends for a long time, we ________.A.no longer love them B.don’t get on well C.can call them or write to themCMy best friend is Tom. He is two months older than me, but we are in the same grade because he was born in December. Tom is taller and stronger than me—he practices basketball every afternoon after school. He is also more outgoing than I am. When we meet new classmates, he always starts the conversation first, while I usually stand beside him quietly.But Tom isn’t just good at sports. He does well in schoolwork too. His Maths is better than mine, but my English is better than his. So we help each other: he teaches me how to solve difficult Maths problems, and I help him remember English words and practice pronunciation. Tom is a trustworthy friend. Last term, I lost my new watch that my parents gave me for my birthday. I was so sad that I cried. Tom helped me look for it everywhere—we checked the classroom, the playground and even the school bus. Finally, we found it under the tree near the playground. He never laughs at me when I make mistakes; instead, he encourages me to try again.I think a good friend should be like Tom—kind, helpful and honest. I hope our friendship will last forever.33.Why are Tom and the writer in the same grade A.Tom is younger than the writer. B.Tom was born in December.C.The writer skipped a grade.34.What is Tom better at than the writer A.Drawing. B.Basketball. C.Maths.35.What did Tom do when the writer lost his watch A.He laughed at the writer. B.He helped the writer look for the watch.C.He bought a new watch for the writer.36.Which of the following is NOT true about Tom A.He is more outgoing than the writer. B.He is worse at Maths than the writer.C.He practices basketball every afternoon.五、任务型阅读Mr Smith was a farmer. He had a large farm. There were a lot of cows, horses, ducks and hens on his farm. Also, he had a lot of good friends. They came to see Mr Smith every week and had a big dinner with him. They always had a great time.Mr Miller was also Mr Smith’s friend. He didn’t come to see Mr Smith often and never had dinner with Mr Smith. In fact, Mr Smith didn’t like him at all. When they met, they just talked about something, like the weather, their animals and so on. What’s more, Mr Miller didn’t have so many animals as Mr Smith did.One night, a terrible storm (暴风雨)attacked (侵袭) Mr Smith’s farm. He lost almost all his animals. He had nothing. So he called his friends for help, but they didn’t come. Mr Smith wanted to call Mr Miller, but he didn’t, for he knew he wasn’t nice to Mr Miller. But Mr Miller arrived soon. He gave Mr Smith some animals and helped clean the farm.From then on, Mr Smith never looked down on Mr Miller, for he understood that a friend in need is a friend indeed.37.What did Mr Smith often do with his friends 38.Did Mr Smith ask his friends for help 39.How did Mr Miller help Mr Smith 40.What can we learn from the passage 六、短文填空阅读短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内所给词的正确形式,使短文通顺,连贯。What does a friend mean to you For Dave, he thinks a good friend is like a mirror. He is 41 (quiet) and more serious than most kids. He studies the hardest in his class. His best friend is quiet, too. So they enjoy 42 (study) together. It is not easy 43 him to make friends, because he doesn’t think having a lot of friends is necessary.Tara thinks a true friend 44 (reach) for her hand and touches her heart. Her best friend is a kind and funny girl. Tara was not happy last week, so her best friend took her to 45 restaurant and the food seemed nice, so they 46 (eat) a big meal. The delicious food made Tara feel much 47 (good) than before. Tara’s best friend cares about her when she is unhappy.Li Lin’s best friend is Tom. There are some 48 (different) between them. Tom is good at studies. Tom always gets good 49 (grade). He often helps Li Lin with his homework. 50 Li Lin is good at sports and stronger than Tom. Li Lin teaches Tom to swim and play basketball七、选词填空将方框中所给词(词组)的适当形式填入短文中,每词仅用一次。prize, perform, wing, hard-working, feel ,Mia was a shy girl who loved drawing and quiet places. However, her friend Jack was very outgoing. Both friends were 51 and dreamed of joining in the talent show in their school. Their teacher said that each of the winners that night would get a 52 .They finally decided to 53 a funny skit (小品). They practised after class every day, even when they were tired. During rehearsal, Jack told Mia 54 free to share new ideas. When they couldn’t think of good jokes, their teacher advised them to go outside and let fresh air clear their minds.Outside they saw a bright butterfly resting on a flower. Its 55 moved like a quiet clap (拍掌). That simple sight gave Mia a new idea.八、书面表达假设你叫李华,你校的英语社团正在举行“我和我的朋友”为主题的征文比赛。请根据表格内容,以“My Best Friend Jenny and I”为题,用英语写一篇短文参赛。要求:1.文稿须包括表格所有提示内容,可适当发挥。2. 不得出现真实的人名、校名等。3. 词数60左右。Jenny Itall talllong hair short hairoutgoing quiethard-working lazylike sports like musicbe good at swimming be good at tennisMy Best Friend Jenny and I________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________参考答案1.B【原文】He runs faster than any athlete in America.2.C【原文】Peter is fatter and shorter than Alice.3.C【原文】M: Who is more outgoing, your mother or your father W: My father is as outgoing as my mother. My grandmother is more outgoing than both of them.4.C 5.B【原文】W: Jeff, you have a lot of friends. Who do you think is your best friend M: Frank.W: Why do you like him M: Because he often helps me with English. He is really good at it.W: Is he as outgoing as you M: I think he is a little shy. I’m more outgoing than him.6.A 7.C【原文】W: Hi, Jason. Who is your best friend in our class M: Hi, Linda. Mike is my best friend here. We are different, though. He is outgoing but I’m quiet.W: What does he look like M: He is as tall as me but I am stronger.W: Does he play sports well M: Of course. He plays tennis better than me, and I can learn a lot from him.W: It seems that you really have a nice friend.M: Sure.8.C 9.C 10.B【原文】Bob and Ann are good friends. But they are different. Bob studies hard and often gets good grades at school. When he is at home, he often reads books. He hardly ever helps out with chores. He thinks doing chores is a waste of time. Ann has great fun doing chores. Her favourite chore is cleaning the room. Though she is tired after cleaning it, she feels very happy. She cleans her room almost every day, so her room always looks clean and tidy.11.C 12.B 13.A 14.D 15.G【分析】本文是一则两个人在谈论一个朋友的外貌和爱好的对话。11.根据下文“Yes. She has long hair, but my hair is short.”可知,此处是问两个人有什么不同,C项“你和她不同吗”符合题意。故选C。12.根据上文“What other differences are between you ”可知,此处应回答其他不同点,B项“她比我安静得多”符合题意。故选B。13.根据下文“We have the same hobby”可知,此处是问能成为好朋友的原因,A项“你们为什么成为好朋友”符合题意。故选A。14.根据下文“She is also good at it, and she is better at English writing.”可知,D项“我知道你英语很好”符合题意。故选D。15.根据“she is better at English writing.”和“Not really. I will be happy for her.”可知,G项“你在乎她成绩比你好吗”符合题意。故选G。16.C 17.A 18.C 19.B 20.B21.B 22.C 23.A 24.B 25.B【导语】本文是一篇记叙文,通过讲述小女孩戴发夹前后的经历,阐述了自信的重要性。16.句意:所以她几乎从不开心。often经常;usually通常;hardly ever几乎从不。根据“So she was...happy.”可知,前文说小女孩觉得自己不漂亮且没人喜欢她,所以她“几乎从不”开心,此处选hardly ever。故选C。17.句意:她总是独自待着,不和任何人说话。anyone任何人,用于否定句和疑问句;someone某人,用于肯定句;no one没有人。根据“She always stayed by herself and didn’t talk to...”可知,此句是否定句,说不和“任何人”说话,用“anyone”。故选A。18.句意:当她戴上它时,她看起来比以前更漂亮了。beautiful漂亮的;less beautiful更不漂亮的;more beautiful更漂亮的。根据“When she wore it, she looked...than before.”可知,“than”表示比较,这里说戴上发夹后“更漂亮”,此处选more beautiful。故选C。19.句意:在她去学校的路上,她发现大多数同学都跟她打招呼,但他们以前从未这样做过。work工作;school学校;hospital医院。根据“On her way to..., she found that most of her schoolmates said ‘hello’ to her”可知,前文说她决定戴着发夹去学校,所以这里是在去“学校”的路上,此处选school。故选B。20.句意:她认为这是因为这个漂亮的发夹。because因为,后接句子;because of因为,后接名词、代词或动名词等;such如此的,后接名词。根据“She thought that it was...the beautiful hair clip.”可知,“the beautiful hair clip”是名词短语,此处用“because of”表示原因。故选B。21.句意:她对所有这些美好的事情感到非常开心。to到;of……的;at在。根据“She was so happy about all...the wonderful things.”可知,“all of...”表示“所有的……”,此处选of。故选B。22.句意:尽管她所有的同学都想知道她发生了什么事,但她不想告诉他们关于发夹的事。And和;But但是;Although尽管。根据“...all her classmates wanted to know what happened to her, she didn’t want to tell them about her hair clip.”可知,前后句子是让步关系,用“Although”引导让步状语从句,此处选Although。故选C。23.句意:你知道你把发夹落在家里了吗?left落下,离开;took拿走;chose选择。根据“Did you know you...your hair clip at home ”可知,这里说把发夹“落在”家里,用“left”。故选A。24.句意:今天早上我在门旁边发现了它。tried尝试;found发现;moved移动。根据“I...it by the door this morning.”可知,这里说“发现”发夹,用“found”。故选B。25.句意:听到这个她很惊讶。listen to听(强调动作);hear听到(强调结果);look at看。根据“She was surprised to...that.”可知,这里说听到妈妈的话感到惊讶,强调“听到”的结果,用“hear”。此处选hear。故选B。A 27.C 28.C【导语】本文主要呈现四位参与者对“好的朋友应具备哪些特质”的不同看法。26.细节理解题。根据比利所述“A good friend can help me study. He gives me a hand when I need help. He helps me make the right choices when I have no idea. He picks up my mistakes when I make mistakes.” 可知,比利没有提到他需要一个外向的朋友。故选A。27.细节理解题。根据达兹“A good friend tries to understand me.”可知,达兹希望他的朋友是善解人意的。故选D。28.推理判断题。根据四位参与者的观点均围绕“好的朋友应具备的特点”展开可知,本文核心目的就是讨论“好朋友是什么样的”。故选D。29.C 30.B 31.C 32.C【导语】本文是一篇说明文,主要讲述了朋友在日常生活中的重要性、朋友间可能出现的矛盾以及如何维系友谊等内容。29.细节理解题。根据文章第1段“But we would feel lonely if we never had a friend.”可知,没有朋友的人会感到孤独。故选C。30.细节理解题。根据文章第1段“We all like to feel close to someone.”可知,人们需要朋友是因为喜欢彼此亲近的感觉。故选B。31.细节理解题。根据文章第3段“Sometimes friends move away… We can also make new friends.”可知,当老朋友搬走时,人们会交新朋友。故选C。32.细节理解题。根据文章第3段“We miss them very much but we can call them or write to them.”可知,长时间见不到朋友时,可以通过电话或书信联系。故选C。33.B 34.C 35.B 36.B【导语】本文介绍了作者的好朋友Tom。33.细节理解题。根据“He is two months older than me, but we are in the same grade because he was born in December.”可知,因为Tom在12月出生,比作者大两个月,因此在同一年级。故选B。34.细节理解题。根据“His Maths is better than mine, but my English is better than his.”可知,Tom的数学比作者好。故选C。35.细节理解题。根据“Tom helped me look for it everywhere—we checked the classroom, the playground and even the school bus. Finally, we found it under the tree near the playground.”可知,作者的手表丢失了以后,Tom帮助作者一起寻找,故选B。36.细节理解题。根据“His Maths is better than mine”可知,Tom的数学比作者好,选项B“他的数学不如作者”是错误的。故选B。37.They often had a big dinner. 38.Yes, he did. 39.He gave Mr Smith some animals and helped clean the farm. 40.A friend in need is a friend indeed.【导语】本文讲述了史密斯先生的农场遭遇暴风雨后,他平时常来往的朋友未施以援手,而他不太喜欢的米勒先生却前来帮助他,让他明白了患难见真情的道理。37.根据文中“They came to see Mr Smith every week and had a big dinner with him.”可知,史密斯先生经常和他的朋友们一起吃丰盛的晚餐。故填They often had a big dinner.38.根据文中“So he called his friends for help, but they didn’t come.”可知,史密斯先生向他的朋友们求助了。故填Yes,he did.39.根据文中“He gave Mr Smith some animals and helped clean the farm.”可知,米勒先生给了史密斯先生一些动物并帮忙清理农场。故填He gave Mr Smith some animals and helped clean the farm.40.根据“From then on, Mr Smith never looked down on Mr Miller, for he understood that a friend in need is a friend indeed.”可知,我们能学到患难见真情。故填A friend in need is a friend indeed.41.quieter 42.studying 43.for 44.reaches 45.a46.ate 47.better 48.differences 49.grades 50.But【导语】本文是一篇记叙文,分别介绍了戴夫、塔拉和李林对“朋友”的理解及各自与好友的故事。41.句意:他比大多数孩子更安静、更严肃。根据后文“and more serious than most kids”可知,此处需用形容词比较级,与“more serious”构成并列,结合所给单词提示,“quiet”的比较级是“quieter”。故填quieter。42.句意:他最好的朋友也很安静,他们喜欢一起学习。“enjoy doing sth.”是固定搭配,意为“喜欢做某事”,“study”的动名词是“studying”,符合语境。故填studying。43.句意:对他来说,交朋友并不容易,因为他不认为有很多朋友是必要的。“it is+形容词+for sb. to do sth.”是固定结构,意为“对某人来说做某事是……的”,此处需填介词“for”。故填for。44.句意:塔拉认为真正的朋友会向她伸出援手,触动她的心。句子描述塔拉对“真正朋友”的定义,是客观观点,时态为一般现在时,主语“a true friend”是第三人称单数,谓语动词需用第三人称单数形式,结合所给单词提示,“reach”的第三人称单数是“reaches”。故填reaches。45.句意:塔拉上周不太开心,所以她最好的朋友带她去了一家餐馆,那里的食物看起来很不错,所以她们吃了一顿大餐。“restaurant”是可数名词单数,此处表示泛指“一家餐馆”,且“restaurant”是以辅音音素开头的单词,应用不定冠词“a”修饰,符合语境。故填a。46.句意:塔拉上周不太开心,所以她最好的朋友带她去了一家餐馆,那里的食物看起来很不错,所以她们吃了一顿大餐。根据前文“Tara was not happy last week”可知,事件发生在过去,时态为一般过去时,结合所给单词提示,“eat”的过去式是“ate”。故填ate。47.句意:美味的食物让塔拉感觉比以前好多了。根据后文“than before”可知,此处需用形容词比较级,结合所给单词提示,“good”的比较级是“better”,符合语境。故填better。48.句意:他们之间有一些不同之处。“some”后接可数名词复数或不可数名词,结合所给单词提示,“different”的名词形式是“difference”,其复数为“differences”,符合语境。故填differences。49.句意:汤姆很擅长学习,总是能取得好成绩。“grade”意为“成绩”,是可数名词,此处表示“多次取得的好成绩”,应用复数形式“grades”,“get good grades”是固定短语,意为“取得好成绩”,符合语境。故填grades。50.句意:但是李林擅长运动,而且比汤姆强壮。前文“Tom is good at studies”(汤姆擅长学习)与后文“Li Lin is good at sports”(李林擅长运动)是转折关系,应用转折连词“But”连接,句首首字母大写,符合“对比两人优势”的语境。故填But。51.hard-working 52.prize 53.perform 54.to feel 55.wings【导语】本文主要介绍了两个性格不同的朋友为才艺表演准备小品的故事。51.句意:两个朋友都很努力,梦想参加学校的才艺表演。根据“They practised after class every day, even when they were tired. ”可知,他们每天练习,说明两人都很努力,hard-working“努力的”符合语境。故填hard-working。52.句意:老师告诉他们当晚的每位获胜者都将获得一份奖品。根据“each of the winners that night would get a”可知,比赛获胜者会得到奖品,冠词a后需填名词单数,prize“奖品”,可数名词。故填prize。53.句意:他们最终决定表演一个小品。根据“a funny skit”可知,此处指表演小品,perform“表演”,动词,decide to后接动词原形。故填perform。54.句意:排练时Jack告诉Mia可以随时分享新想法。根据“to share new ideas”可知,此处指随时分享想法,feel free“随时”,tell sb to do sth“告诉某人某事”,后面跟动词不定式。故填to feel free。55.句意:它的翅膀扇动像轻轻拍手。根据“a bright butterfly”及“moved like a quiet clap”可知,此处指它的翅膀,wing“翅膀”,可数名词,指代蝴蝶的翅膀用复数。故填wings。My Best Friend Jenny and IMy best friend is Jenny. We have many things in common, but we are not the same.We are both tall, but she is heavier than me. Jenny has long hair, while I have short hair. Her hair is much longer than mine. Jenny is more outgoing than me. She likes sports. But I am quiet and I enjoy listening to music in my spare time. Jenny is more hard-working than me. I think I should learn from her because I am quite lazy. She is better at swimming than me, while I do better in tennis than her.Though we have some differences, we are still best friends. I hope our friendship will last forever. 展开更多...... 收起↑ 资源列表 Unit 3 单元测试.docx 听力.mp3