【期中考点培优】专题18 阅读理解-选择-2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优外研版(一起)(含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

【期中考点培优】专题18 阅读理解-选择-2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优外研版(一起)(含答案解析)

资源简介

/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优外研版(一起)
专题18 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读理解。
China is a big country. There are lots of things to see. From east to west, you can see many long rivers and high mountains. There are also many big lakes. In winter, it is warm in the south. But it is cold in the north. You can play with snow in the north and you can go swimming in the south. Beijing is the capital of China. You can visit the Great Wall there. It’s about twenty thousand kilometres long. People here are very friendly. Do you want to visit China
1.China is a big ________. ( )
A.city B.country C.town
2.In winter, it is ________ in the south. ( )
A.cold B.warm C.hot
3.Beijing is the ________ of China. ( )
A.city B.capital C.town
4.You can ________ in the north in winter. ( )
A.go swimming B.play with snow C.go shopping
5.The Great Wall is about ________ kilometres long. ( )
A.twenty thousand B.twenty million C.two thousand
阅读短文,选择最佳答案。
Hello everyone! Xi’an is one of China’s oldest and most famous (著名的) cities. Let me show you around Xi’an.
Look! These are the famous Terracotta Warriors (兵马俑). They are old clay soldiers (陶土士兵). It has a long history. Qinshihuang, the first emperor of China, wanted them to protect his tomb (保护他的坟墓).
See that tall tower It is the Giant Wild Goose Pagoda (大雁塔). It is a famous spot in Xi’an, too. It is about 65 meters high with seven floors. People built it to keep special books. At night, there are Music Water Shows. How beautiful!
Now, let’s eat! Huimin Street (回民街) is busy and colourful. You can try many delicious food like kebabs and bread soup. People sell snacks (小吃), clothes and toys here. It is a fun place to visit! Xi’ an is so cool! You can travel to see more!
6.The Terracotta Warriors are made of (由什么制成) _________. ( )
A.water B.clay C.paper
7.The Giant Wild Goose Pagoda keeps _________ for people. ( )
A.toys B.special books C.food
8.There are _________ at night in the Giant Wild Goose Pagoda. ( )
A.Clay Shows B.Painting Shows C.Music Water Shows
9.If you want to try delicious food in Xi’an, _________ is a good place to choose. ( )
A.Beijing Road B.Huimin Street C.Wangfujing Street
10.This title (标题) of this passage can be _________. ( )
A.The food in Xi’an B.Famous places in Xi’an C.Terracotta Warriors
短文理解。Sam和家人来到餐馆,服务员对菜品进行了介绍。根据介绍内容,选择正确的答案。
Welcome to Chongqing. Do you like hot pot (火锅) Chongqing hot pot is a traditional Chongqing dish. It’s very famous everywhere in China. It’s spicy (辣的), but it’s really delicious. People put meat, vegetables and noodles in the soup. They eat, drink and talk. It’s a good way to make friends. In cold winter, it’s happy time to eat hot pot. Now more and more people come to Chongqing to eat this food. Hot pot is the “city card” of Chongqing.
11.Hot pot is very famous ______. ( )
A.only in Chongqing B.everywhere in China C.only in Chengdu
12.Hot pot is ______. ( )
A.spicy B.not delicious C.sweet
13.Having hot pot is a good way to ______. ( )
A.have a rest B.drink and talk C.make friends
14.People like to eat hot pot in ______. ( )
A.summer B.winter C.spring
15.“Hot pot is the ‘city card’ of Chongqing.” means (意思是) ______. ( )
A.Hot pot makes Chongqing famous.
B.People need a card to eat hot pot.
C.People don’t eat hot pot in Chongqing.
阅读短文,选择正确的答案。
Today I’ll introduce a beautiful city— Guangzhou. Guangzhou is the capital of Guangdong. It is very busy and modern.
In Guangzhou, we can go to Baiyun Mountain to watch birds. The birds sing very well. Xiangjiang Safari Park is a good place to visit, too. We can see many rare animals, such as white tigers and pandas. In the Temple of the Six Banyan Trees, we can take photos and all of us will have a good time there. Do you like shopping There are a lot of shopping centres in Guangzhou. The dimsum in Guangzhou is very famous. We can have it at Guangzhou Restaurant or Panxi Restaurant. Going on the Pearl River cruise is a good choice at night, because the night views are beautiful.
Welcome to Guangzhou!
16.The capital of Guangdong is ________. ( )
A.Shenzhen B.Zhuhai C.Guangzhou
17.We can see ________ in Baiyun Mountain. ( )
A.tigers B.birds C.pandas
18.There aren’t any ________ in Xiangjiang Safari Park. ( )
A.blue whales B.white tigers C.pandas
19.Panxi Restaurant is famous for ________. ( )
A.fish B.dimsum C.chicken
20.We can see ________ in Guangzhou. ( )
A.the Changjiang River B.the Yellow River C.the Pearl River
Read and choose.
There is a big supermarket near my home. There are lots of things from different countries there. And there is a small restaurant in it. I am going to go to the supermarket with my mother. I want to buy some sweets and cakes. My mother wants to buy some meat and eggs. That's all what we want.
21.There is a ______ near my house.( )
A.park B.school C.supermarket
22.There is a ______ restaurant in the big supermarket. ( )
A.small B.big C.cheap
23.I am going to go to the supermarket with ______.( )
A.my father B.my friend C.my mother
24.I want to buy some ______.( )
A.cakes B.sweets C.sweets and cakes
25.My mother wants to buy some ______.( )
A.fish and eggs B.meat and eggs C.meat and chicken
阅读短文,选出正确的答案。
We liked to go to the shop or supermarket to buy things many years ago. But now it is different. It is very easy for us to buy anything at anytime on the Internet(网上). For example(例如), we can't buy something at eleven o'clock at night in the supermarket. But we can on the Internet. It is also much cheaper. So more and more people like to shop on the Internet.
26.We liked to buy things ____________many years ago. ( )
A.on the Internet B.on the street C.in a shop or supermarket
27.There are ____________differences(不同)about shopping now. ( )
A.some B.not C.no
28.We usually can buy____________ at eleven o'clock at night in the supermarket. ( )
A.anything B.nothing C.something
29.____________ is much cheaper. ( )
A.Shopping in the shop B.Shopping on the Internet C.Shopping at the supermarket
30.More and more people like to shop____________. ( )
A.on the Internet B.outside C.in a shop
Welcome to the Shopping Center (购物中心). Here you can buy (买)many (许多) things. Do you want to buy pens, pencils, rulers and schoolbags Come to Meimei's Shop. There you can buy all kinds of (各种各样的) school things. A pen is ten yuan. A ruler is five yuan. Do you want some food and drinks Come to Mr. Cool’s Shop. One hamburger is eighteen yuan. A box of milk is forty-eight yuan. Vegetables are very cheap. Please have a look at Honghong’s Shop. She has caps, pants, coats and all kinds of shoes.
31.Two pens are ________. ( )
A.Y10 B.Y12 C.Y20
32.Mr. Cool’s Shop has________. ( )
A.Pants B.Hamburgers C.rulers
33.Hong hong’s Shop is a ________ shop. ( )
A.food B.book C.clothes
34.A box of milk is ________ yuan. ( )
A.48 B.18 C.58
35.If you want a schoolbag, you can go to ________. ( )
A.Honghong’s Shop B.Mr. Cool’s Shop C.Meimei’s Shop
阅读短文,选择正确答案。
It's Saturday afternoon. Sam and his father are at home. They're watching A Bite of China(《舌尖上的中国》). It's a program(节目) about Chinese food. Sam is hungry and he wants to eat something. But there is only a bottle of juice in the fridge. Then Sam says to his father, “Let's go to the shop, Dad!”
“OK. What would you like, Sam ”
“I'd like some hot dogs and milk. What about you, Dad ”
“I want to buy some vegetables. Hot dogs are not good. Would you like some cakes ”
“Yes. Could I have some apples, too ”
“Sure. An apple a day keeps the doctor away!”
36.Sam and his father are _______ at home. ( )
A.eating food B.having lunch C.watching TV
37.There is _______ in the fridge. ( )
A.some milk B.a bottle of juice C.a cup of tea
38.They are going to the _______. ( )
A.park B.shop C.zoo
39.What would Sam like ( )
A.Some vegetables. B.Some hamburgers. C.Some milk.
40."An apple a day keeps the doctor away." tells(告诉) us _______. ( )
A.apples are good for us B.apples are junk food C.Sam doesn't like apples
Mother’s Day is on the second Sunday in May. It is a special festival for mothers.
Some mothers get carnations(康乃馨) or cards on Mother’s Day. Some families go out for lunch or dinner on Mother’s Day.
What are you going to do for your mother on Mother’s Day Don’t forget to give your mother a warm hug(拥抱) and say “I love you” to her!
41.—When is Mother’s Day ( )
—It is on the ________ Sunday in May.
A.first B.second C.third
42.Mother’s Day is a special day for ________. ( )
A.fathers B.mothers C.sisters
43.You can give ________ to your mother on Mother’s Day. ( )
A.carnations B.cards C.A or B
44.You can give your mother a warm hug on ________ Day. ( )
A.Mother’s B.Father’s C.Children’s
45.Some families go ________ for lunch or dinner on Mother’s Day. ( )
A.in B.for C.out
阅读短文,选择正确答案。
During the Mid-Autumn Festival, Daming and his mum went to the zoo. They made moon cakes for the animals. Daming liked the monkeys. He made moon cakes for them. The monkeys loved the moon cakes. Daming wanted to have a moon cake, too. But Mum said he couldn’t have it. Do you know why Because the monkeys ate all the moon cakes.
46.Where did Daming and his mum go during the Mid-Autumn Festival ( )
A.They went to the zoo. B.They went shopping. C.They stayed at home.
47.What did they make for the animals ( )
A.Cakes. B.Moon cakes. C.Bread.
48.What did the monkeys love ( )
A.Daming. B.The moon cakes. C.The zoo.
49.What did Daming want to have ( )
A.Some cakes. B.Some monkeys. C.A moon cake.
50.Why couldn’t Daming eat a moon cake ( )
A.Because he didn’t like the moon cakes.
B.Because his mum ate the moon cakes.
C.Because the monkeys ate all the moon cakes.
阅读理解。
April Fool’s Day
Do you want to be a fool Of course not. But sometimes you may be a fool. That’s on the first of April . Do you know April Fool’ s Day
April 1st is called April Fool’s Day. We can also call it “All Fool’s Day”. It comes from France. It has a history of 800 years. On that day people can tell a lie (说谎), cheat (欺骗) others, cook up a story and spread (传播) it around. They can make fun of others. If you are cheated by others, you would be called fools. But in England, people can only do these in the morning, and they can’t make fun of high officials (高级官员).
根据短文内容,选择正确答案。
51.Which day is called April Fool’s Day ( )
A.April 1st. B.May 1st. C.June1st.
52.April Fool’s Day comes from ____. ( )
A.England B.France C.America
53.April Fool’s Day has a history of ______ years. ( )
A.700 B.800 C.900
54.What can people do on that day ( )
A.They can tell a lie and cheat others. B.They can cook up a story and spread it around.
C.Both A and B.
55.In England, people can only make fun of somebody in the _____.( )
A.morning B.afternoon C.evening
The Mid-Autumn Festival is a special day in early autumn. On the evening of the Mid-Autumn Festival, the moon is always full (完整的). Some people believe that it is more beautiful, too! There are many stories about the moon and the Mid-Autumn Festival. One of the stories is about Chang-Er, a woman who flew to the moon.
During the Mid-Autumn Festival, people like to go outdoors with their families to watch the moon. Chinese families eat moon cakes and pomelos (柚子) on this day. Many moon cakes are round like the moon and are the special food of this festival. A pomelo is a large fruit. After eating the pomelos, some parents make pomelo hats for their children. It’s fun!
56.The moon festival is a special day about _____. ( )
A.the moon B.the pomelo C.moon cakes
57.People like to _____ on the Mid-Autumn Festival. ( )
A.eat pomelo hats B.watch the moon C.meet Chang-Er
58.When is the Moon Festival ( )
A.It is in winter. B.It is in early autumn. C.It is in late autumn.
59.What do people eat on the Mid-Autumn Festival ( )
A.They eat pomelos. B.They eat moon cakes. C.Both A and B
60.The Mid-Autumn Festival has a story about _____. ( )
A.Quyuan B.Chang-Er C.Niulang
Lucy’s birthday is coming. She is going to be 8 years old. Dad and mum are going to take me to her house. She lives in Guangzhou. We are going to go there by train. Her birthday party will be on Saturday. We are leaving on Friday afternoon, and we are coming back on Sunday evening. I am going to give Lucy a picture. I am drawing it now. I am drawing some beautiful flowers. I am drawing a small dog, too. That’s because she likes dogs. The picture will be nice.
61.Lucy will be _____ years old. ( )
A.7 B.8 C.9
62.Lucy’s birthday party will be on _____. ( )
A.Friday B.Saturday C.Sunday
63.She lives in _____, so we are going there by _____. ( )
A.Guangzhou; train B.Guangzhou; plane C.Shanghai; train
64.I’m drawing _____. ( )
A.some dogs and a flower B.some flowers and a dog C.a dog and a flower
65.We are coming back home on _____. ( )
A.Friday afternoon B.Sunday morning C.Sunday evening
Dear Lucy,
I am going to be thirteen. Please come to my party.
At: ________
On: Sunday, 2nd November
From: 1PM
To: 5PM
We will: have dinner, tell stories, watch TV Can you come
____________
Mike
66.What's this ( )
A.It's a birthday card.
B.It's a birthday present. I am going to be thirteen.
C.It's a birthday invitation.
67.How old is Mike going to be ( )
A.11. B.12. C.13.
68.横线处的地址应填:( )
A.15 London, Apple Street. B.London, Apple Street 15 C.15 Apple Street, London.
69.When will they have a party ( )
A.In the morning. B.In the afternoon.
70.请选出最后的横线上应该写的句子是哪一句?( )
A.Yours, Amy. B.Please reply.
John’s room is on the first floor. Now he is in his room. He is sitting on the floor and playing with his model planes. There is a radio on the desk. It is on. John is listening to music. He likes pop songs. There is a knock at the door. John puts down the planes, gets up from the floor and goes to open the door. It’s his mother, Mrs. Green. She comes to get a toy cat for Jenny, one of John’s sisters. But where is it There are many toys on the floor. John can not find the toy cat. Mother says, “John, you must keep your room clean and tidy. Now, clean the room.” John begins to clean the room. Oh, here it is. The toy cat is under the bed. It’s between his shoes.
71.Mrs. Green has ________ child/children. ( )
A.two B.only one C.at least (至少) three D.no
72.John’s mother comes in ________. ( )
A.for a toy cat B.to clean the room
C.to play with him D.to listen to the music
73._______ wants to play with the toy cat. ( )
A.John B.John’s mother C.Jenny D.Jenny’s father
74.John finds the toy cat ________. ( )
A.under the table B.under his bed C.near the door D.on the desk
75.John _________. ( )
A.keeps the room tidy B.doesn’t keep the room tidy
C.doesn’t like pop songs D.doesn’t have sisters
阅读理解。
Aunt Judy’s Birthday
Aunt Judy’s birthday is coming. She will be 38 years old. Dad and Mum are going to take me to her house. She lives in Guangzhou. We are going to go there by train. Her birthday party will be on Saturday. We are leaving on Friday afternoon. And we are coming back on Sunday evening. I am going to give my dear Aunt Judy a picture . I am drawing it now. I am drawing some beautiful flowers. I am drawing a small dog, too. That’s because she likes dogs. The picture will be very nice.
76.Aunt Judy’s birthday party will be on______. ( )
A.Friday B.Saturday C.Sunday.
77.This is Aunt Judy’s ______ birthday. ( )
A.thirty-eighth B.fortieth C.thirtieth
78.She lives in ______, so we are going there by_____. ( )
A.Shanghai; train B.Guangzhou; plane C.Guangzhou; train
79.I am drawing ______. ( )
A.some dogs and a flower B.some flowers and a dog C.a dog and a flower
80.Will Aunt Judy like the picture, can you guess ( )
A.Yes, she will B.No, she will not.
阅读短文,选出正确的答案。
It's snowing. The children are playing in the snow. Look! Amy's new yellow coat is wet. There are some snowflakes(雪花)on it. Lingling's trousers are wet and dirty. Sam's trousers are wet, too. They are playing happily. But they don't make a snowman. They walk, run, jump, laugh, ski and sing songs in the snow.
81.It's____________. ( )
A.hot B.warm C.cold
82.____________yellow coat is wet. ( )
A.Amy's B.Linging's C.Sam's
83.____________trousers are wet. ( )
A.Lingling's and Amy's B.Sam`s and Amy's C.Lingling's and Sam`s
84.They ____________make a snowman. ( )
A.try to B.want C.don`t
85.They are playing happily____________. ( )
A.at home B.in the snow C.in the park
阅读短文,选择正确答案。
China is changing all the time. Many years ago, there weren’t any buses or cars, and bicycles were very expensive. People walked to school, people cooked at home. Because they went to bed early. But now, many people go to work by bicycle, bus or car. They like to go to restaurant to have dinner.
  There are lots of things to do in the evening: watching TV, play computer Games, and listen to CDs. We should love our country.
86.How did people go to work many years ago ( )
A.On foot. B.By bus. C.By car.
87.Where do people have dinner now ( )
A.At work. B.In the restaurant. C.At home..
88.What did people do in the evenings before ( )
A.Played computer games.
B.Listened to Music.
C.Went to bed early.
89.Where did people cook before ( )
A.At home. B.At restaurant. C.Both A and B
90.What did people do in the evenings now ( )
A.Watching TV. B.Play computer games C.Both A and B
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.B 2.B 3.B 4.B 5.A
【导语】本文介绍了中国。
1.句意:中国是一个大______。A城市,B国家,C城镇,根据“China is a big country.”,可知是一个大国家,故选B。
2.句意:在冬天,南方是______。A冷的,B暖和的,C热的,根据“In winter, it is warm in the south.”,可知是暖和的,故选B。
3.句意:北京是中国的______。A城市,B首都,C城镇,根据“Beijing is the capital of China.”,可知北京是中国的首都,故选B。
4.句意:你冬天可以在北部______。A去游泳,B玩雪,C去购物,根据“You can play with snow in the north and you can go swimming in the south.”,可知可以玩雪,故选B。
5.句意:长城大约______千米长。A2万,B2000万,C2000,根据“It’s about twenty thousand kilometres long.”,可知大约2万千米长,故选A。
6.B 7.B 8.C 9.B 10.B
【导语】本文介绍西安有名的地方。
6.句意:兵马俑是由____制成的。A水,B陶土,C纸。根据“They are old clay soldiers (陶土士兵).”可知他们都是老的陶土士兵。故选B。
7.句意:大雁塔为人们保留了___。A玩具,B特殊书籍,C食品。根据“People built it to keep special books.”可知人们建造它是为了保存特殊的书籍。故选B。
8.句意:大雁塔晚上有___。A泥塑展,B绘画展,C音乐水秀。根据“At night, there are Music Water Shows.”可知晚上,有音乐水秀。故选C。
9.句意:如果你想在西安品尝美食,____是一个不错的选择。A北京路,B回民街,C王府井大街。根据“Huimin Street (回民街) is busy and colourful. You can try many delicious food like kebabs and bread soup.”可知回民街热闹非凡,色彩斑斓。你可以品尝到许多美味的食物,比如烤肉串和馍馍汤。故选B。
10.句意:这篇文章的题目是______。A西安的食物,B西安有名的地方,C兵马俑。根据上下文可知整篇文章都在描述西安有名的地方,故选B。
11.B 12.A 13.C 14.B 15.A
【导语】本文主要介绍火锅这种菜品。
11.句意:火锅在____是很有名的。A只在重庆,B在中国各处,C只在成都。根据“It’s very famous everywhere in China.”可知是在中国各处都很流行,故选B。
12.句意:火锅是____。A辣的,B不是美味的,C甜的。根据“It’s spicy (辣的), but it’s really delicious.”可知是辣的和美味的,故选A。
13.句意:吃火锅是____一种很好的方式。A休息,B喝和说话,C交朋友。根据“It’s a good way to make friends.”可知是交朋友的好方式,故选C。
14.句意:人们喜欢在____吃火锅。A夏天,B冬天,C春天。根据“In cold winter, it’s happy time to eat hot pot.”可知是冬天,故选B。
15.句意:“火锅是重庆的‘城市卡片’”意思是____。A火锅使重庆有名。B人们吃火锅需要一张卡片。C人们在重庆不吃火锅。根据“Now more and more people come to Chongqing to eat this food.”可知火锅使重庆有名,故选A。
16.C 17.B 18.A 19.B 20.C
【导语】本文主要介绍了广州这座城市,包括其特色景点、可进行的活动、美食及河流等。
16.句意:广东省的省会城市是________。A深圳,B珠海,C广州。根据“Guangzhou is the capital of Guangdong.”,可知广东省的省会城市是广州,故选C。
17.句意:我们可以在白云山看到________。A老虎,B鸟, 熊猫。根据“In Guangzhou, we can go to Baiyun Mountain to watch birds.”,可知我们可以在白云山看到鸟,故选B。
18.句意:香江野生动物世界里没有________。A蓝鲸,B白虎,C熊猫。根据“Xiangjiang Safari Park is a good place to visit, too. We can see many rare animals, such as white tigers and pandas.”,可知香江野生动物世界里有白虎和熊猫,没有蓝鲸,故选A。
19.句意:泮溪酒家以________闻名。A鱼,B点心,C鸡肉。根据“The dimsum in Guangzhou is very famous. We can have it at Guangzhou Restaurant or Panxi Restaurant.”,可知泮溪酒家以点心闻名,故选B。
20.句意:我们可以在广州看到________。A长江,B黄河,C珠江。根据“Going on the Pearl River cruise is a good choice at night, because the night views are beautiful.”,可知我们可以在广州看到珠江,故选C。
21.C 22.A 23.C 24.C 25.B
【解析】21.句意为 “我家附近有什么”,根据“There is a big supermarket near my home”,可知我家附近有家超市,故答案为C。
22.句意为“大超市里有什么的小餐馆”,根据“there is a small restaurant in it”,可知大超市里有一家小餐馆,故答案为A。
23.句意为“我要和谁去超市”,根据“I am going to go to the supermarket with my mother”,可知我要和我妈妈去超市,故答案为C。
24.句意为“我想买点什么”,根据“I want to buy some sweets and cakes”,可知我想买点糖果和蛋糕”,故答案为C。
25.句意为“我妈妈想买些什么”,根据“My mother wants to buy some meat and eggs”,可知我妈妈想买些肉和鸡蛋,故答案为B。
26.C 27.A 28.B 29.B 30.A
【解析】26.由句子We liked to go to the shop or supermarket to buy things many years ago.可知我们喜欢在商店和超市买东西,故答案为C。
27.由句子But now it is different.可知我们有不同的方式了,故答案为A。
28.由句子we can't buy something at eleven o'clock at night in the supermarket.可知我们11点在超市买不到东西,故答案为B。
29.由句子we can on the Internet. It is also much cheaper.可知我们在网上买东西便宜,故答案为B。
30.由句子So more and more people like to shop on the Internet.可知越来越多喜欢在网上买东西,故答案为A。
31.C 32.B 33.C 34.A 35.C
【解析】31.题干句意:两只钢笔_______。根据短文A pen is ten yuan. 一只钢笔10元。可知两只钢笔20元,故选C。
32.题干句意:酷先生的店有_______。根据短文Come to Mr. Cool’s Shop. One hamburger is eighteen yuan. 来酷先生的店,一个汉堡18元。故选B。
33.题干句意:红红的店是一个_______店。根据短文Please have a look at Honghong’s Shop, she has caps, pants, coats and all kinds of shoes. 还有帽子、裤子、外套和各种各样的鞋。故选C。
34.题干句意:一箱牛奶是_______元。根据短文A box of milk is forty-eight yuan. 一箱牛奶是48元。故选A。
35.题干句意:如果你想要一个书包,你可以去_______店。根据短文Do you want to buy pens, pencils, rulers and schoolbags Come to Meimei's Shop. 你想要买钢笔、铅笔、尺子和书包吗?去梅梅的店。故选C。
36.C 37.B 38.B 39.C 40.A
【分析】本文主要讲了萨姆和爸爸周六下午去购物的事情。
36.句意:萨姆和他爸爸正在家______。根据Sam and his father are at home. They're watching A Bite of China(《舌尖上的中国》). It's a program(节目) about Chinese food. ,可知萨姆和他爸爸在家看电视,A吃食物,B吃午饭,C看电视,故选C。
37.句意:冰箱里有______。根据But there is only a bottle of juice in the fridge.,可知冰箱里只有一瓶果汁了,A一些牛奶,B一瓶果汁,C一杯茶,故选B。
38.句意:他们将要去______。根据Let's go to the shop, Dad!,可知他们将要去商店,A公园,B商店,C动物园,故选B。
39.句意:萨姆想要什么?根据萨姆和爸爸的对话,可知萨姆想要一些热狗,牛奶,蛋糕,苹果,A一些蔬菜,B一些汉堡,C一些牛奶,故选C。
40.句意:“一天一苹果,疾病远离我。”告诉我们______。A苹果对我们有好处,B苹果是垃圾食品,C萨姆不喜欢苹果,根据这句话告诉我们苹果对我们有好处,故选A。
41.B 42.B 43.C 44.A 45.C
【导语】本文讲了母亲节。
41.句意:—母亲节是什么时候?—它在五月的______星期天。A第一,B第二,C第三,根据“Mother’s Day is on the second Sunday in May.”,可知母亲节在五月的第二个星期天,故选B。
42.句意:母亲节对______来说是一个特别的日子。A爸爸,B妈妈,C姐妹,根据“It is a special festival for mothers.”,可知母亲节对妈妈来说是一个特别的日子,故选B。
43.句意:在母亲节你可以给你妈妈______。A康乃馨,B卡片,根据“Some mothers get carnations(康乃馨) or cards on Mother’s Day.”,可知在母亲节你可以给你妈妈康乃馨和卡片,故选C。
44.句意:母亲节那天,你可以给妈妈一个温暖的拥抱。Mother’s Day母亲节,Father’s Day父亲节,Children’s Day儿童节,根据最后一段可知母亲节那天,你可以给妈妈一个温暖的拥抱,故选A。
45.句意:有些家庭在母亲节会出去吃午餐或晚餐。根据“Some families go out for lunch or dinner on Mother’s Day.”,go out出去,故选C。
46.A 47.B 48.B 49.C 50.C
【导语】本文主要讲述了大明和妈妈在中秋节为动物们做月饼的故事。
46.句意:在中秋节的时候,大明和她的妈妈去了哪里?A他们去了动物园。B他们去购物。C他们待在家里。根据文中“During the Mid-Autumn Festival, Daming and his mum went to the zoo.”可知大明和他的妈妈去了动物园,故选A。
47.句意:他们为动物们做了什么?A蛋糕。B月饼。C面包。根据文中“They made moon cakes for the animals.”可知他们为动物们做了月饼,故选B。
48.句意:猴子们喜欢什么?A大明。B月饼。C动物园。根据文中“The monkeys loved the moon cakes.”可知猴子们喜欢月饼,故选B。
49.句意:大明想要吃什么?A一些蛋糕。B一些猴子。C一个月饼。根据文中“Daming wanted to have a moon cake, too.”可知大明想要吃一个月饼,故选C。
50.句意:为什么大明不能吃到一个月饼?A因为他不喜欢月饼。B因为他的妈妈吃了月饼。C因为猴子吃了所有的月饼。根据文中“Because the monkeys ate all the moon cakes.”可知猴子们吃了所有的月饼,所以大明没有月饼吃了,故选C。
51.A 52.B 53.B 54.C 55.A
【解析】51.问句:哪一天是愚人节?由句子April the first is called April Fool’s Day可知4月1日是愚人节,故答案为A。
52.问句:哪一天是愚人节?由句子It comes from France.可知愚人节来自法国,故答案为B。
53.问句:愚人节有多少年历史?由句子It has a history of 800 years.可知愚人节有800年历史,故答案为B。
54.问句:愚人节那天人们可知做什么?由句子On that day people can tell a lie (说谎), cheat (欺骗) others, cook up a story and spread (传播) it around.可知愚人节可以说谎,欺骗编故事,故答案为C。
55.问句:在英国人们只能在什么时候取笑别人?由句子But in England, people can only do these in the morning可知只能在早上,故答案为A。
56.A 57.B 58.B 59.C 60.B
【导语】本文介绍了传统节日中秋节的时间,关于什么,人们做什么。
56.题干句意:中秋节是一个关于_____的特别的日子。A月亮,B柚子,C月饼,根据“On the evening of the Mid-Autumn Festival, the moon is always full (完整的).”可知是关于月亮的,故选A。
57.题干句意:人们喜欢在中秋节_____。A吃柚子帽子,B看月亮,C遇见嫦娥,根据“During the Mid-Autumn Festival, people like to go outdoors with their families to watch the moon.”可知是看月亮,故选B。
58.题干句意:什么时候是中秋节?A在冬天。B在初秋。C在深秋。根据“The Mid-Autumn Festival is a special day in early autumn. ”可知在初秋,故选B。
59.题干句意:人们在中秋节吃什么?A他们吃柚子。B他们吃月饼。根据“Chinese families eat moon cakes and pomelos (柚子) on this day. ”可知是吃柚子和月饼,故选C。
60.题干句意:中秋节有一个关于_____的故事。A屈原,B嫦娥,C牛郎,根据“One of the stories is about Chang-Er, a woman who flew to the moon.”可知是嫦娥,故选B。
61.B 62.B 63.A 64.B 65.C
【导语】本文介绍了露西生日聚会的情况和“我”为参加聚会做的准备和安排。
61.句意:露西将要____岁了。A7,B8,C9,根据短文内容“Lucy’s birthday is coming. She is going to be 8 years old.”可知露西将要8岁了,故选B。
62.句意:露西的生日聚会将在_____举行。A星期五,B星期六,C星期天。根据短文内容“Her birthday party will be on Saturday.”可知露西的生日聚会将在星期六举行,故选B。
63.句意:她住在_____,所以我们将乘____去那里。A广州,火车;B广州,飞机;C上海,火车。根据短文内容“She lives in Guangzhou. We are going to go there by train.”可知她住在广州,“我们”将坐火车去那里。选项A符合题意,故选A。
64.句意:我正在画_____。A一些狗和一朵花,B一些花和一条狗,C一条狗和一朵花。根据短文内容“I am drawing some beautiful flowers. I am drawing a small dog, too.”可知“我”正在画一些美丽的花,“我”也在画一只小狗。选项B符合题意,故选B。
65.句意:我们将在_____回家。A星期五下午,B星期天上午,C星期天晚上。根据短文内容“We are leaving on Friday afternoon, and we are coming back on Sunday evening.”可知“我们”星期五下午出发,星期天晚上回来。选项C符合题意,故选C。
66.C 67.C 68.C 69.B 70.B
【分析】该短文是写给露西的一张生日请柬。
66.句意:这是什么?A这是一张生日卡片。B这是生日礼物。我快十三岁了。C这是生日请柬。根据短文大意可知这是一张生日请柬,故选C。
67.句意:迈克快多大了?A11岁,B12岁,C13岁,根据句子I am going to be thirteen. 我快13岁了。可知C选项与短文相符,故选C。
68.英文中的地址是从小到大的,故C选项符合题意,故选C。
69.句意:他们什么时候开派对?A在上午,B在下午,根据句子我们会:have dinner, tell stories, watch TV.吃晚饭,讲故事,看电视。可知是在下午开派对,故选B。
70.文本是邀请函,选项A与最后的名字Mike矛盾,最后横线上应填Please reply.请回复。故选B。
71.C 72.A 73.C 74.B 75.A
76.B 77.A 78.C 79.B 80.ABC
【详解】1.本句意思是Judy 姑姑的生日将会在星期几举行?根据短文第三行可知,它是在星期六举行,故答案为B。
2.本句意思是这是Judy姑姑的第几个生日?根据短文第一行可知,她将要38岁了,故答案为A。
3本句意思思是她住在.. 因此我们要乘…去那里。根据短文第二行可知,她住在广州,我们乘火车去那里,故答案为C。
4.本句意思是我正在画… 根据短文第四行和第五行可知,“我”画的是一些花朵和一条小狗,故答案为B。
5.本句意思是Judy姑姑会喜欢这张图画吗?你能猜猜吗?根据短文的描述,Judy姑姑一定会喜欢这张画的,故答案为A。
81.C 82.A 83.C 84.C 85.B
【解析】81.句意:天气是____。由句子It's snowing.可知在下雪,所以天气很冷,故答案为C。
82.句意:____黄色外套是湿的。由句子Amy's new yellow coat is wet.可知Amy的外套湿了,故答案为A。
83.句意:____裤子是湿的。由句子Lingling's trousers are wet and dirty.可知玲玲的裤子湿了,故答案为C。
84.句意:他们____堆雪人。由句子But they don't make a snowman.可知他们没有堆雪人,故答案为C。
85.句意:他们在____玩的很开心。由句子They walk, run, jump, laugh, ski and sing songs in the snow.可知他们在雪中玩的很开心。故答案为B。
86.A 87.B 88.C 89.A 90.C
【解析】86.问句:许多年以前人们怎么去工作的?由句子People walked to school, people cooked at home.可知人们步行去上学和工作的。故答案为A。
87.问句:人们现在在哪里吃饭?由句子They like to go to restaurant to have dinner.可知人们喜欢去饭店吃饭。故答案为B。
88.问句:人们以前晚上作做什么?由句子Because they went to bed early.可知人们晚上睡觉很早。故答案为C。
89.问句:以前人们在哪里做饭?由句子People cooked at home.可知人们在家做饭。故答案为A。
90.问句:人们现在晚上做什么?由句子 There are lots of things to do in the evening: watching TV, play computer Games, and listen to CDs.可知人们现在可知看电视,玩游戏,听音乐。故答案为C。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览