【期中考点培优】专题19 阅读理解-任务型-2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优外研版(一起)(含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

【期中考点培优】专题19 阅读理解-任务型-2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优外研版(一起)(含答案解析)

资源简介

/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优外研版(一起)
专题19 阅读理解-任务型
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,完成任务。
Monday, June 23 Dear Tom. How are you I am fine. We are having fun in Beijing. It is sunny. We are visiting the Palace Museum. The palace is red and yellow. It’s about six hundred years old. It’s not far from Tian’anmen Square. Tian’anmen Square is very big. There are many people in Beijing. They are busy. I miss you. Love, Danny Tom Smith 517 Green Road Canberra, Australia
1.根据明信片内容填单词,补全所缺内容。
(1) Danny wants to send this postcard to .
(2) The weather was .
(3) Danny went to .
2.根据明信片内容,回答下列问题。
(1) What colour is the Palace Museum
(2) How old is the Palace Museum
Read and answer. (Daming正在校园电视台中主持Cities in China栏目,请阅读并回答问题。)
Harbin is a beautiful city in the north of China. Every year, there is a fantastic activity in this city: The Ice and Snow Festival. It is from December to February(二月). During the festival, people can enjoy thousands of ice and snow sculptures(冰雕). There are castles(城堡), animals and cartoon figures(人物) with colorful lights. People can also enjoy sports. Ice-skating and snow sliding are very popular. Harbin is a famous city, too. On February 7, 2025, the 9th Asian Winter Games(第九届亚洲冬季运动会) opened in this city. About 12,000 sports players came from different countries. And there were 81 sports events during this Winter Games. The short-track speed skating(短道速滑) was one of the sports. The players skated on the ice very fast. Ice hockey(冰球) was another sport. The players played hard on the ice to win the game. Good teamwork was important to the curling(冰壶) sport. All the players watched very carefully at first. Then they worked together to make the 16 stones go to the right place on the ice. The winter in Harbin is cold but people here are warm-hearted (A). They welcome you with a smile and will help you at any time!
3.Read and fill in the blanks. (根据短文填空,每空一词。)
(1) Harbin is in the north of China. It is a and city.
(2) (A)处画线单词warm-hearted的意思是 。
4.Read and answer. (根据短文回答问题。)
(1) What can people enjoy during the Ice and Snow Festival
(2) When did the 9th Asian Winter Games open
(3) How did players do a good teamwork during the curling sport
(4) Do you like Harbin And why
阅读短文,根据短文内容进行恰当的回答。
Beijing, China’s capital is full of famous places. The Great Wall, a long, old wall, is nearby. The Forbidden City, with its big red gates, shows China’s history. In Beijing, you can see the big Tian’anmen Square and the beautiful Summer Palace. You can also visit the Temple of Heaven(天坛), where ancient kings prayed(祈福). Beijing’s food is super delicious. Peking duck is my favorite, it’s crunchy and yummy! Dumplings and noodles are also really good. Beijing is a wonderful city. It’s a window to China. In Beijing, you can find many interesting places and learn a lot!
5.Beijing is China’s .
6.List 2 famous places in Beijing (列出两个北京的著名景点)
7.In Beijing, people can eat and .
Mary’s shoes were old and broken. Mum wanted to buy her a new pair. They went to a department store last Sunday. Mary wanted a red pair. But Mum wanted a green pair. The red shoes were nice but heavy. The green shoes were light but small. So they bought a white pair. They were nice and light. They were 15 yuan. They were cheap (便宜的). Mary likes them very much.
8.Who wanted to buy shoes for Mary
9.When did they go to a department store
10.Who wanted a red pair of shoes
11.Were the green shoes light but small
12.Which pair did they buy
阅读理解回答问题。
Hello, I’m Linda. Last Sunday, my mother and I went to the shop. She wanted to buy a new dress. I wanted to buy a pair of new shoes.
She bought a new dress on the second floor. I bought a pair of new shoes on the first floor. We bought lots of food to eat. We were very happy, then we went home.
13.What did Linda’s mother want to buy
14.What did Lina want to buy
15.Where did Linda’s mother bought the new dress
16.Where did Linda bought the new shoes
17.Did they buy lots of food
阅读短文,完成句子。
It was Sunday. Ann and her mother went shopping. They went to the town. First Ann and her mother went to the supermarket. They bought chicken, rice and some vegetables. After that, they went to a toy shop. They bought a lot of toys there. Then they went to a book shop. They were very tired. Finally, they went home.
18.Ann and her mother went shopping on .
19.First, Ann and her mother went to the .
20.Ann and her mother bought , rice and some vegetables.
21.Ann and her mother bought many in the toy shop.
22.Finally, Ann and her mother went .
阅读理解。
I’m Kate. My mother and I want to buy some things. So we go to the supermarket by car. In the supermarket, we see many food and school things (学习用品). We buy eggs, sugar, milk and butter for my mother. And also, we buy paints, paper, glue and socks for school. But I think socks are not for school.
On the way home, we stop the car. Because the traffic light is red. “Look! It’s green now! Let’s go!” Then we get home.
根据短文内容,回答下列问题。
23.Why do they go to the supermarket
24.What can they see in the supermarket
25.What do they buy for the mother
26.Do they buy any shoes
27.Why do they stop the car
阅读短文,回答下列问题。
On the 15th day of the first lunar month, Chinese people celebrate the first full moon of the year. It is the Lantern Festival (元宵节) in China.
Making and watching lanterns are the popular things to do during the festival. The lanterns come in many sizes and shapes (形状) such as animals and plants. There are some riddles on the lanterns.
Rabbit lanterns are fun for children. They have wheels so that kids can pull (拉) them from place to place.
Why rabbits Some say rabbits are lucky animals. The rabbit lanterns can bring children good luck. Others say that in ancient Chinese stories, there is a Jade Rabbit (玉兔) living on the moon. The Lantern Festival is on the first full moon of the year, so rabbits are a big part of the festival as well.
28.When is the Lantern Festival
29.Do Chinese people celebrate the Lantern Festival on the first full moon of the year
30.What are the popular things to do during the festival
31.What are fun for children
根据短文内容,补全句子(每空一词)。
Daming: Look! There are three festivals in October! National Day, the Mid-Autumn and the Double Ninth Festival.
Sam: What’s your favourite festival
Daming: Let me think. . .
Daming: On National Day, we watch the national flag-raising ceremony in Tian’anmen Square. I like it very much.
Daming: During the Mid-autumn Festival, we spend time with our families and eat moon cakes. I like it very much, too.
Daming: During the Double Ninth Festival, we do outdoor activities.
32.There are three October!
33.On Day, we the national ceremony in Tian’anmen Square.
34.We time with our and eat .
35. the Double Ninth Festival, we do activities.
In the UK, Christmas is children's favourite. On Christmas Day, people usually put beautiful Christmas trees in their houses. There are lots of presents under the tree. People say “Merry Christmas” to each other.
English children like Halloween, too. At Halloween, children wear scary clothes and masks. They go to their neighbours’ houses. They ask, “Trick or treat ” Then their neighbours give them sweets.
Easter is fun, too. On this day, people give children chocolate eggs. Some Easter eggs are big and some small. Sometimes there are small eggs in the big eggs. Children wear beautiful hats. There are flowers and toy chicks on their hats.
36.在方框中写出相应的节日名称。
兔子 圣诞老人 南瓜 两个小孩帽子上有小鸡 幽灵 圣诞树
37.读一读,选择合适的季节名词填空。
spring summmer autumn winter
(1) Christmas in the UK is in
(2) Halloween in the UK is in
(3) Easter in the UK is in
(4) children's Day in China is in
38.根据短文,回答下列问题。
(1) What do people usually put in their houses on Christmas
(2) What do children wear at Halloween
(3) What do children ask at Halloween
(4) What are sometimes in the big eggs
阅读理解。
It's the Spring Festival. Everyone is so busy. Everyone is getting ready for the festival, Fathers are cleaning their houses. Mothers are making Jiao zi. Grandmas are cutting red paper. They are cutting some Chinese words. They are good for the Spring Festival. All the Kids are wearing new clothes. Their parents are giving them red packets (红包) of money for good luck.
根据短文内容回答下列问题。
39.What are people doing
40.Are fathers cleaning houses
41.Are mothers cutting red paper?
42.What are Grandmas cutting
43.Why do parents give their kids red packets
课外阅读。阅读短文,回答下列问题。
The writers of children’s books write about many great schools in their books. These schools surprise us and make us want to visit them.
Hogwarts
Do you hope to meet an owl who invites you to visit the Hogwarts School It must be an interesting trip. You can study and have strange food in the castle. You can use owls to send letters. How fantastic!
The magic school bus
Are you a big fan of science You should meet Ms Frizzle, the science teacher from The Magic School Bus book series. She has a magic school bus. It can fly into space or turn into a crab(螃蟹) to explore the sea. You must have fun to be a member of the magic school bus.
44.What can you do in Hogwarts
45.How do people in Hogwarts send letters
46.Who is Ms Frizzle
47.What are The Magic School Bus book series about
48.Where are you going if you are on the magic school bus
阅读对话,用完整的句子回答问题。
Amy: The weekend is coming. What are you going to do, Lingling
Lingling: I'm going to do my homework, and then I'm going to the supermarket with my parents.
Amy: Sounds good. What are you going to buy
Lingling: I'm going to buy some books. And Mum is going to buy some vegetables and fruit. Dad is going to buy something about fishing.
Amy: How are you going there
Lingling: We're going there by car. What about you, Amy
Amy: I'm going to have a picnic with my family.
Lingling: It's great. Have a nice time.
Amy: Thank you. Bye.
Lingling: Bye.
49.What is Lingling going to do
50.What is Lingling going to buy
51.How is Lingling's family going there
52.What is Lingling's father going to buy
53.What is Amy going to do
阅读理解,回答问题
Sally is my best friend. She has big eyes and long hair. Her eyebrows (眉毛)are a little brown. Her eyes look like moons when she smiles. Sally has many hobbies, she likes writing and swimming. You can often see her swimming in summer. That’s why she has a healthy body (健康的身体). Sally can speak English very well. This is my best friend, Sally. I like her, and she likes me, too.
54.Who is your best friend
55.Does she have big eyes and long hair
56.What does she like doing
57.Can she speak English well
58.Do you like her
阅读信件,用完整句式回答问题。
Dear Lingling,
I'm going to be twelve next week. I'm going to have a birthday party. Please come and have fun.
At:12 Bohai Street, Shanghai
On: Saturday, 1st November
From: 10:00AM
To: 2:00PM
Can you come Please reply.
Daming
59.When is Daming's birthday
60.When is the party going to start
61.Where is the party going to held(举行)
62.Who writes the letter
63.阅读短文,按时间顺序写出相应的事件。
The weekend is coming. I will have a happy weekend. On Saturday morning, I'm going to do my homework. Then I'm going to the park with my friends. We are going to have lunch together. In the afternoon, we're going to the library to borrow some books. In the evening, I'm going shopping with my family, then we'll have dinner outside together.
On Sunday morning, I'm going to have a picnic in the park with my classmates. We're going to listen to music, sing and tell stories. We'll have a happy time in the park.
This is my busy and happy weekend plan(计划). What about you
1. do my homework
2.
3.
4. go to the library
5.
6.
7. have a picnic
8.
阅读短文,回答问题。
Dear Ann, Tomorrow is my birthday. I want to invite you to come. My mum will cook the meal for us and my father is going to buy a birthday cake for me. Please come and enjoy them. At: 3 Zhichun Road, Beijing On: Sunday, 3rd March Jim
64.When is Jim’s birthday
65.What’s the date today
66.What can Jim get from his father
67.Who cooks the meal
68.Where does Jim live
课内阅读。阅读短文,选择正确答案。
Lily and Tom are good friends. They are in the same class. And they walk to school every day. But they have some different things. Lily has a red bag. But Tom’s bag is blue. Tom has a nice bike, but Lily doesn’t have a bike. Lily wears a yellow skirt today, but Tom wears a white shirt. The cute cat is Lily’s. Tom has a little black dog. Its name is Floppy.
69.(1) Are Lily and Tom good friends ( )
A.Yes, they are. B.No, they aren’t. C. We don’t know.
(2) Tom and Lily go to school ____________ every day. ( )
A.on foot B.by bus C. by car
(3) ____________ bag is blue. ( )
A.Lily’s B.Tom’s C. Floppy’s
(4) Who doesn’t have a bike ( )
A.Tom. B.Lily. C. We don’t know.
(5) Lily has a cute ____________. ( )
A.cat B.dog C. monkey
70. 课内拓展
(1) 找出文中的一对反义词 —
(2) walk to school→ (同义短语)
(3) have→ (第三人称单数)
(4) Lily→ (名词所有格)
课外阅读。阅读短文,回答下列问题。
Daming’s grandparents are healthy, and they get some exercise in the park every day. They sometimes wear T-shirts. Daming’s mother likes chocolate, but she doesn’t often buy any because it isn’t very healthy. She likes going shopping. She has got 11 silk scarves, 20 dresses and a lot of shoes. She spends lots of money. Betty’s cousin likes reading and she reads lots of books and magazines. She also likes seeing films and often goes to the cinema, but she never watches sports. Tony’s sister likes music. She likes going to concerts but they’re often expensive. She buys CDs of her favourite songs. Lingling’s aunt and uncle like football, but they don’t go to football matches. They usually watch football on television at weekends.
71.What do Daming’s grandparents do in the park every day
72.Does Daming’s mother often buy any chocolate
73.What does Betty’s cousin like
74.Where does Tony’s sister like going
75.What do Lingling’s aunt and uncle do at weekends
阅读短文,用完整的句子回答问题。
There are three schoolbags on the table. The red one is Lily's. It is big and nice. It has got four wheels. It is easy for her to carry. The yellow and black one is Lingling's. It's small, but it has four pockets(口袋). She always puts her umbrella or bottles in them. They are very useful(有用的). The blue one is Daming's. It's got four wheels, too. It's not too big or too small. Daming can carry it easily.
76.How many schoolbags are there on the table
77.Whose schoolbags have got four wheels
78.Is it easy for Lily to carry her schoolbag
79.What are very useful
80.Whose schoolbag is not too big or too small
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.Tom Smith sunny the Palace Museum 2.It is red and yellow. It’s about six hundred years old.
【导语】本文讲了在北京旅行的事情。
1.(1)句意:丹尼想把这张明信片寄给______。根据右边的“Tom Smith”,可知是寄给汤姆·史密斯,故答案为Tom Smith。
(2)句意:天气很______。根据“It is sunny.”,可知天气晴朗,故答案为sunny。
(3)句意:丹尼去了_______。根据“We are visiting the Palace Museum.”,可知去了故宫博物院,故答案为the Palace Museum。
2.(1)句意:故宫博物院是什么颜色的?根据“We are visiting the Palace Museum. The palace is red and yellow.”,可知是红色和黄色的,故答案为It is red and yellow.
(2)句意:故宫博物院有多少年历史了?根据“It’s about six hundred years old.”,可知有大约六百年的历史,故答案为It’s about six hundred years old.
3.beautiful famous 热心肠的,热心的 4.They can enjoy thousands of ice and snow sculptures. They can also enjoy sports. On February 7, 2025. They watched very carefully at first. Then they worked together to make the 16 stones go to the right place on the ice. Yes, I do. Because people here are warm-hearted.
【导语】本文主要介绍了中国的城市哈尔滨。
3.(1)句意:哈尔滨在中国的北部。它是一座____和____的城市。根据“Harbin is a beautiful city in the north of China.”和“Harbin is a famous city, too.”可知哈尔滨是一座美丽和著名的城市,故答案为beautiful;famous。
(2)根据“The winter in Harbin is cold but people here are warm-hearted. They welcome you with smile and will help you at any time!”可知哈尔滨很冷,这里的人们用微笑欢迎你,并且会随时帮助你,所以单词warm-hearted的意思是热心肠的,热心的,故答案为热心肠的,热心的。
4.(1)问句句意:人们在冰雪节期间可以享受什么?根据“During the festival, people can enjoy thousands of ice and snow sculptures(冰雕).”和“People can also enjoy sports.”可知人们在冰雪节期间可以欣赏到成千上万的冰雪雕塑,也可以享受运动,故答案为They can enjoy thousands of ice and snow sculptures. They can also enjoy sports.
(2)问句句意:第九届亚洲冬季运动会是什么时候开幕的?根据“On February 7, 2025, the 9th Asian Winter Games(第九届亚洲冬季运动会) opened in this city.”可知第九届亚洲冬季运动会是在2025年2月7日开幕的,故答案为On February 7, 2025.
(3)问句句意:在冰壶运动中,球员们是怎样进行良好的团队合作的?根据“Good teamwork was important to the curling(冰壶) sport. All the players watched very carefully at first. Then they worked together to make the 16 stones go to the right place on the ice.”可知球员们首先都非常仔细地观察,然后一起努力让冰壶石到正确位置上,故答案为They watched very carefully at first. Then they worked together to make the 16 stones go to the right place on the ice.
(4)问句句意:你喜欢哈尔滨吗?为什么?本题答案不唯一,答语可以是:是的,我喜欢。因为这里的人们很热心。故答案为Yes, I do. Because people here are warm-hearted.
5.capital 6.Tian’anmen Square Summer Palace 7.Peking duck noodles
【导语】本文主要介绍了北京的景点和美食。
5.句意:北京是中国的首都。根据“Beijing, China’s capital is full of famous places.”可知北京是中国的首都,capital名词,首都,故答案为capital。
6.句意:列出两个北京的著名景点。本题答案为不唯一。根据“The Forbidden City, with its big red gates, shows China’s history. In Beijing, you can see the big Tian’anmen Square and the beautiful Summer Palace. You can also visit the Temple of Heaven( 天坛 ), where ancient kings prayed( 祈福 ).”可知北京著名的地方有the Forbidden City,Tian’anmen Square,Summer Palace,Temple of Heaven,任意写出两个就可以,故答案为Tian’anmen Square;Summer Palace。
7.句意:在北京,人们吃烤鸭和面条。本题答案不唯一。根据“Peking duck is my favorite, it’s crunchy and yummy! Dumplings and noodles are also really good.”可知文章提到的北京的食物有Peking duck,dumplings and noodles,任意写出两种就行,故答案为Peking duck;noodles。
8.Mary's mum. 9.Last Sunday. 10.Mary. 11.Yes, they were. 12.They bought a white pair.
【解析】8.句意:谁想要给Mary买鞋子?由句子 Mum wanted to buy her a new pair. 可知是妈妈,故答案为Mary's mum.
9.句意:他们什么时候去百货商店?由句子They went to a department store last Sunday.可知是上周日,故答案为Last Sunday.
10.句意:谁想要一双红色的鞋子?由句子Mary wanted a red pair. 可知Mary想要,故答案为Mary.
11.句意:绿色的鞋子轻便但是小吗?由句子The green shoes were light but small. 可知绿色的鞋子轻便但是小,故答案为Yes, they were.
12.句意:他们买了哪一双?由句子So they bought a white pair. 可知买了白色,故答案为They bought a white pair.
13.She wanted to buy a new dress. 14.She wanted to a pair of shoes. 15.She bought the new dress on the second floor. 16.She bought the new shoes on the first floor. 17.Yes, they did.
【解析】略
18.Sunday 19.supermarket 20.chicken 21.toys 22.home
【解析】略
23.Because they want to buy some things. 24.They can see many food and school things. 25.They buy eggs, sugar, milk and butter. 26.No, they don’t. 27.Because the traffic light is red.
【解析】23.问句:他们为什么去超市?由句子My mother and I want to buy some things他们想去买东西,故答案为Because they want to buy some things.
24.问句:他们在超市看到什么?由句子We see many food and school things (学习用品).可知他们看见食物,学习用品,故答案为They can see many food and school things.
25.问句:他们给妈妈买了什么?由句子We buy eggs, sugar, milk and butter for my mother.可知给妈妈买了鸡蛋,糖,黄油,故答案为They buy eggs, sugar, milk and butter.
26.问句:他们买鞋子了吗?有文中可知他们没有买鞋子,买了袜子,故答案问为No, they don’t.
27.问句:他们为什么停车?由句子Because the traffic light is red. 现在是红灯,故答案为Because the traffic light is red.
28.It is on the 15th day of the first lunar month. 29.Yes, they do. 30.Making and watching lanterns. 31.Rabbit lanterns.
【导语】本文是关于中国元宵节的介绍。
28.句意:元宵节是什么时候?根据原文“On the 15th day of the first lunar month, Chinese people celebrate the first full moon of the year. It is the Lantern Festival (元宵节) in China.”可知农历正月十五,中国人庆祝一年中的第一个满月。这是中国的元宵节。答案可以是:在农历正月十五。主语用it代替,是is,在on,农历正月十五the 15th day of the first lunar month,故答案为It is on the 15th day of the first lunar month.
29.句意:在一年中的第一个满月时,中国人庆祝元宵节吗?根据原文“On the 15th day of the first lunar month, Chinese people celebrate the first full moon of the year.”可知农历正月十五,中国人庆祝一年中的第一个满月。答案可以是:是的,人们庆祝。Do引导的一般疑问句,肯定回答:Yes, 主语+do.,主语用they代替,故答案为Yes, they do.
30.句意:节日期间最受欢迎的活动是什么?根据原文“Making and watching lanterns are the popular things to do during the festival.”可知制作和观赏灯笼是节日期间最受欢迎的活动。答案可以是:制作和观赏灯笼。故答案为Making and watching lanterns.
31.句意:对孩子们来说有什么好玩的?根据原文“Rabbit lanterns are fun for children.”兔子灯笼对孩子们来说很好玩。答案可以是:兔子灯笼。故答案为Rabbit lanterns.
32.festivals in 33.National watch flag-raising 34.spend families moon cakes 35.During outdoor
【导语】本文主要介绍了大明在国庆节,中秋节和重阳节做的事情。
32.句意:_____十月有三个______!根据“There are three festivals in October!”可知在十月有三个节日!故答案为festivals,in。
33.句意:在____,我们在天安门广场_____国家的_____仪式。根据“On National Day, we watch the national flag-raising ceremony in Tian’anmen Square.”可知国庆节,我们在天安门广场观看升旗仪式。故答案为National,watch,flag-raising。
34.句意:我们_____时间和我们的_____并且吃______。根据“we spend time with our families and eat moon cakes. ”可知我们和家人在一起,吃月饼。故答案为spend,families,moon cakes。
35.句意:重阳节_____,我们做____活动。根据“During the Double Ninth Festival, we do outdoor activities.”可知在重阳节期间,我们做户外活动。故答案为During,outdoor。
36.the Mid-Autumn Festival Christmas Halloween Easter Halloween Christmas 37.winter autumn spring summer 38.Christmas trees. They wear scary clothes and masks. They ask, “Trick or treat ”
Small eggs.
【分析】本文介绍了几种节日。
36.根据常识可知兔子与中秋节相关联,中秋节the Mid-Autumn Festival;根据常识可知圣诞老人、圣诞树与圣诞节相关联,圣诞节Christmas;根据常识可知南瓜、幽灵与万圣节有关,万圣节Halloween;两个小孩帽子上有小鸡与复活节有关,复活节Easter。故答案为the Mid-Autumn Festival,Christmas,Halloween,Easter,Halloween,Christmas。
37.(1)句意:英国的圣诞节是在______。根据常识可知英国的圣诞节是在冬天,winter冬天,故答案为winter。
(2)句意:英国的万圣节是在______。根据常识可知英国的圣诞节是在秋天,autumn秋天,故答案为autumn。
(3)句意:英国的复活节是在______。根据常识可知英国的复活节是在春天,spring春天,故答案为spring。
(4)句意:中国的儿童节是在_______。根据常识可知中国的儿童节是在夏天,summer夏天,故答案为summer。
38.(1)句意:圣诞节人们通常在家里放什么?根据On Christmas Day, people usually put beautiful Christmas trees in their houses.,可知圣诞节人们通常在家里放圣诞树,故答案为Christmas trees.。
(2)句意:孩子们在万圣节穿什么?根据At Halloween, children wear scary clothes and masks.,可知在万圣节,孩子们穿着吓人的衣服和面具,故答案为They wear scary clothes and masks.
(3)句意:孩子们在万圣节问什么?根据They ask, “Trick or treat ” ,可知孩子们在万圣节问不给糖就捣蛋?故答案为They ask, “Trick or treat ”
(4)句意:大蛋里有时有什么?根据Sometimes there are small eggs in the big eggs,可知大蛋里有时有小蛋,故答案为Small eggs.
39.People are getting ready for the festival. 40.Yes, they are. 41.No, they aren’t. 42.They are cutting some Chinese words. 43.Because they can take good luck.
44.I can study and have strange food in the castle. 45.They use owls to send letters. 46.She is the science teacher from The Magic School Bus book series. 47.About science. 48.I will travel to the moon.(答案不唯一)
【导语】本文介绍了两所在儿童书籍中出现的神奇学校的情况。
44.句意:在霍格沃茨能做什么? 根据“ You can study and have strange food in the castle.”可知在霍格沃茨可以学习并在城堡里吃奇怪的食物。 故答案为I can study and have strange food in the castle.
45.句意:霍格沃茨的人们如何发送信件? 根据“You can use owls to send letters.”可知霍格沃茨的人们使用猫头鹰来发送信件。 故答案为They use owls to send letters.
46.句意:Ms Frizzle是谁? 根据“You should meet Ms Frizzle, the science teacher from The Magic School Bus book series. She has a magic school bus. ”可知Ms Frizzle是神奇校车的主人,一位科学老师。 故答案为She is the science teacher from The Magic School Bus book series.
47.句意:《神奇校车》系列书籍是关于什么的? 根据“Are you a big fan of science You should meet Ms Frizzle, the science teacher from The Magic School Bus book series.”可知《神奇校车》系列书籍是关于科学探险的。 故答案为About science.
48.句意:如果你在神奇校车上,你会去哪里? 根据“It can fly into space or turn into a crab to explore the sea.”可知如果你在神奇校车上,你可能会去太空或者变成螃蟹探索海洋,根据实际情况可以回答:我将于去月球旅行。 故答案为I will travel to the moon.
49.She is going to do her homework and go to the supermarket with her parents. 50.She is going to buy some books. 51.Lingling's family is going there by car. 52.He is going to buy something about fishing. 53.She is going to have a picnic with her family.
【解析】略
54.Sally is my best friend. 55.Yes, she does. 56.She likes writing and swimming. 57.Yes, she can. 58.Yes, I do.
【解析】54.问句:你最好的朋友是谁?由句Sally is my best friend.可知Sally是我最好的朋友,故答案为Sally is my best friend.
55.问句:她有大眼睛和长头发吗?由句子She has big eyes and long hair.可知他有大眼睛和长头发,故答案为Yes, she does.
56.问句:他喜欢做什么?由句子she likes writing and swimming. 可知她喜欢写作和游泳,故答案为She likes writing and swimming.
57.问句:她英语说的好吗?由句子Sally can speak English very well.可知她英语说的好,故答案为Yes, she can.
58.问句:我喜欢她吗?由句子I like her,可知我喜欢她,故答案Yes, I do.
59.It is on Saturday, 1st November. 60.It's going to start at 10:00 AM. 61.It's going to be held at 12 Bohai Street, Shanghai. 62.Daming writes the letter.
【解析】略
63.go to the park have lunch go shopping have dinner listen to music, sing and tell stories
【详解】1.由句子Then I'm going to the park with my friends.可知第二件事为go to the park.
2.由句子 We are going to have lunch together.可知第三件事为have lunch.
3.由句子In the evening, I'm going shopping with my family,可知第五件事为go shopping.
4.由句子then we'll have dinner outside together.可知第六件事为have dinner.
5.由句子We're going to listen to music, sing and tell stories.可知第八件事为listen to music, sing and tell stories.
64.Tomorrow. / March 3rd. 65.It’s March 2nd. 66.A birthday cake. 67.Jim’s mother. 68.He lives at 3 Zhichun Road, Beijing.
69.A A B B A 70.same different go to school on foot has Lily’s
【导语】本文介绍丽丽和汤姆两个好朋友的相同和不同之处。
69.(1)句意:丽丽和汤姆是好朋友吗?A是的,他们是。B不,他们不是。C我们不知道。根据“Lily and Tom are good friends.”,可知他们是好朋友,故选A。
(2)句意:汤姆和丽丽______去学校。A步行,B乘公交,C乘小汽车,根据“And they walk to school every day.”,可知他们步行去学校的,故选A。
(3)句意:______包是蓝色的。A丽丽的,B汤姆的,C弗洛皮的,根据“But Tom’s bag is blue.”,可知汤姆的包是蓝色的,故选B。
(4)句意:谁没有自行车?A汤姆。B丽丽。C我们不知道。根据“Tom has a nice bike, but Lily doesn’t have a bike.”,可知丽丽没有自行车,故选B。
(5)句意:丽丽有一只可爱的______。A猫,B狗,C猴子,根据“The cute cat is Lily’s”,可知丽丽有只可爱的猫,故选A。
70.(1)本题答案不唯一,根据短文,可知same(同样的)和different(不同的)是一对反义词,故答案为same,different。
(2)walk to school步行去学校,相当于go to school on foot,故答案为go to school on foot。
(3)have有,第三人称单数是has,故答案为has。
(4)Lily是人名,名词所有格是在后面加’s,故答案为Lily’s。
71.They get some exercise. 72.No, she doesn’t. 73.She likes reading and seeing films. 74.She likes going to concerts. 75.They usually watch football on television.
【导语】本文主要介绍了一些人的生活习性和爱好。
71.句意:大明的(外)祖父母每天在公园里做什么?根据文中“Daming’s grandparents are healthy, and they get some exercise in the park every day.”可知大明的(外)祖父母身体健康,每天都去公园锻炼身体。故答案为They get some exercise.
72.句意:大明的妈妈经常买巧克力吗?根据文中“Daming’s mother likes chocolate, but she doesn’t often buy any because it isn’t very healthy.”可知大明的妈妈喜欢巧克力,但她不常买,因为巧克力不太健康。故答案为No, she doesn’t.
73.句意:贝蒂的(堂)表(姐姐)妹妹喜欢什么?根据文中“Betty’s cousin likes reading and she reads lots of books and magazines.”可知贝蒂(堂)表(姐姐)妹妹喜欢读书,她读了很多书籍和杂志。故答案为She likes reading and seeing films.
74.句意:托尼的妹妹喜欢去哪里?根据文中“She likes going to concerts but they’re often expensive.”可知托尼的妹妹喜欢去听音乐会,但音乐会的费用往往很昂贵。故答案为She likes going to concerts.
75.句意:玲玲的婶婶和叔叔周末做什么?根据文中“They usually watch football on television at weekends.”可知他们通常在周末看电视上的足球比赛。故答案为They usually watch football on television.
76.There are three schoolbags on the table. 77.Lily's and Daming's schoolbags have got four wheels. 78.Yes, it is. 79.The four pockets on the schoolbag are very useful. 80.Daming's schoolbag is not too big or too small.
【解析】76.问句:桌子上有几个书包?由句子There are three schoolbags on the table.可知有3个书包,故答案为There are three schoolbags on the table.
77.问句:桌子上有几个书包?由句子The red one is Lily's. It is big and nice. It has got four wheels. The blue one is Daming's. It's got four wheels, too.可知有Lily和大明的书包有4个轮子,故答案为Lily's and Daming's schoolbags have got four wheels.
78.问句:对于Lily来说书包很容易拿吗?由句子It is easy for her to carry.可知书包很容易拿,故答案为Yes, it is.
79.问句:谁的比较有用?由句子It has four pockets. They are very useful可知4个口袋的书包很实用,故答案为The four pockets on the schoolbag are very useful.
80.问句:谁的书包不是不大不小?由句子The blue one is Daming's. It's not too big or too small.可知大明的书包不大不小,故答案为Daming's schoolbag is not too big or too small.
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览