资源简介 人教版七年级英语上册期中复习阅读还原真题15篇(Units1-3单元话题)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、阅读理解(24-25七年级上·福建福州·期中)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。I’m John. I’m thirteen and I’m a middle school student. 1 He’s my classmate, too. We go to school from Monday to Friday. I like science. I think it’s useful. But Sam doesn’t like it. He thinks it’s difficult. 2 He likes maths very much. He thinks it’s interesting. Mr. Smith is our maths teacher. 3 My maths isn’t very good and he always helps me with it.Sam and I like P. E. because we like to play ball games. It’s great fun! When do we have P. E. then Only on Wednesday and Friday. 4In my free time, I like playing basketball. On Sunday, I play soccer with Sam. 5A.I have three sisters.B.He is a nice teacher.C.My good friend is Sam.D.They have a model plane.E.So we like these two days.F.Soccer is Sam’s favorite sport.G.What’s his favorite subject (24-25七年级上·江苏宿迁·期中)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Dear Clark,How are you 6 Now let me tell you something about my daily life.From Monday to Friday, my day starts at 6:30 and I do some exercise for thirty minutes. At 7:30, I have some bread and milk for breakfast. 7 My class starts at 8:20 and ends at 5:30. I like having maths classes. Most students think it’s difficult to learn maths well, but I don’t think so. 8 At 5:45, I go back home and then I play tennis with my friends for about one hour. 9 After dinner, I watch some music games on TV.At the weekend, my life is a little different from that on weekdays. 10 Sometimes I stay at home and clean my room.I love my life.Yours,LauraA.At 7:00, I have dinner with my parents.B.It’s interesting and easy for me.C.I think it’s boring.D.I can go shopping or go to the park with my friends or my parents.E.I’m happy to get your e-mail and know your daily life.F.Then I take the school bus to go to school.G.Then I go to bed.(24-25七年级上·陕西西安·期中)根据短文内容,从短文后面的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项是多余项。I have two good friends in my school. They are my teacher Lin Hui and my classmate Cara.Cara is from the UK. 11 She is thirteen years old. She is in No.3 Junior High School. 12 because she thinks Chinese are kind (友好的) to her. Miss Lin is my English teacher. We have the same family name. 13 Her given name is Hui. My given name is Jingyi. 14 She comes from Jiangxi. Her telephone number is 180xxxx8896. Her English is good. 15 But my English is not good. She always (总是) helps me. I like her very much.A.She is friendly to me.B.But our given names are different.C.I like English.D.Her Chinese name is Xu Yun.E.China is her favorite country (国家)F.Miss Lin is 25 years old.G.She can speak Chinese very well.(24-25七年级上·云南昆明·期中)根据短文内容,从短文后所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项,并将所选答案涂到答题卡的相应位置上。John is 12. He is now in China with his parents. He is in Wenhua Middle School.John is always in a blue jacket. He likes blue. 16 John likes sports. His favorite sport is table tennis. 17 He thinks it’s easy and interesting.18 For breakfast, he likes some eggs and bread. For lunch and dinner, John likes rice and vegetables. He loves fruit, too. 19 He always eats bananas after dinner.John thinks sports and healthy food are good for him. 20A.John has good eating habits.B.John’s favorite color is black.C.After school, he likes playing table tennis with his classmates.D.He wants to be a table tennis star one day.E.John doesn’t have healthy eating habits.F.Bananas are his favorite fruit.G.It’s his favorite color.(24-25七年级上·甘肃张掖·期中)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Dear Mrs. Smith,Long time no see. How are you I live with my parents in China now. 21 I have a new sister this year. She is one year old. 22 We all love her very much. We have a new big house. And I have a big room, too. 23 But I can’t find them when I need them. Mom always says, “Tony, you need to keep your room tidy.”24 But I can’t speak Chinese very well. My classmates speak Chinese when they go to school and they speak Chinese when they play basketball. I don’t know what they are talking about. 25 so it makes me sad. I miss you and my old friends very much. Can you call me My Chinese phone number is 342-1990.Yours,TonyA.Now I am a middle school student.B.In my room, I have many balls and books.C.We are in a beautiful city—Shenzhen.D.He is really lovely.E.Her name is Gina White.F.I play ping-pong with them every day,G.I can’t talk with them in Chinese,(24-25七年级上·江西宜春·期中)请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从七个选项中,选出五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。Let’s get to know the twins’ family. 26 They are the twins, their mother and their father. 27 They are fourteen. They look the same but they have different hobbies. Lucy is quiet. 28 Lily is active (活跃的), and she loves all kinds of sports. 29 . He is thirty-nine. He teaches English at a school. Their mother, Mrs King is a doctor. She is the same age as Mr King. Now, they are all at home. 30A.She likes reading books.B.Look at the picture.C.They are very happy.D.The twins’ names are Lucy and Lily.E.Their father Mr King is a teacher.F.she likes playing basketball.G.This is a family.(24-25七年级上·四川成都·期中)Tony is my good friend. He is an American boy. He lives in Shanghai with his parents now. 31His father is a middle school teacher. His name is Jacky. He is thirty-eight years old. 32 He often plays football with his friends after work. Jenny is Tony’s mother. 33 She works in a hospital near Tony’s school. At home, she always does a lot of housework. Tony is a middle school student. He is in Grade Seven. He loves fruit. 34 His favorite subject is math. After school, he often plays football with his friends. On Saturday and Sunday, he often goes to the library. 35 But sometimes, they watch TV and listen to music at home.A.He thinks it’s healthy.B.He likes football very much.C.He loves his family!D.Let’s go and buy some food.E.She is a doctor.F.And his father goes to play football.(24-25七年级上·四川泸州·期中)从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,其中选项有一项为多余选项。Hi! My name is Sasha. I am ten. I am a student. I have a big family. I live with my mother, my father, my sister, my brother and my grandparents in London.My mother’s name is Mary. She is thirty-five. 36 My mum is clever and she helps me with my homework. My father’s name is Peter. 37 He is a painter (画家), and he draws nice pictures. My parents like their work very much. They love us and we love them ,too.My sister Grace is very funny. She is five. 38 Grace likes to play hide-and-seek and to skip. I look after her while my mother and father are at work. We like to play a ball or watch TV.My brother Dima is twelve. He is a good student. He likes to read books. He can swim and run very well. He plays football really well, too. 39As for me, I go to music school and I want to be a musician (音乐家). 40 I have many friends. On Sundays I play chess with my grandmother and grandfather. They are very kind.I’m very happy. I love my family very much.A.He is forty years old.B.She is a Chinese teacher.C.He wants to be a sportsman (运动员).D.He studies hard at school.E.I can play the piano and the guitar.F.She has many toys (玩具) and she plays with them all day.(24-25七年级上·吉林·期中)阅读短文根据下面的内容,选择正确的小标题,其中有一个选项是多余的。41 Hi, I’m a boy. My name’s Jerry, I’m in Grade 7 in No. 9 Middle School. Four people are in my family. Who’re they They are my parents, my sister and me.42 We have good eating habits (习惯). My grandma likes rice and tomatoes. My father likes chicken and eggs. My mother likes vegetables and salad. For me, I like fruit and vegetables.43 My grandma likes playing Tai Chi (太极) with her friends in the morning. My parents like playing tennis. And they can play it well. What about me I like basketball and ping-pong. And I always do sports with my classmates after school. I think it’s relaxing to do sports.44 Good morning, I’m Dave. This is a photo of my friends. The girl is Ann Smith. Her telephone number is 547-0048. The boy is Tony. His last name is Miller. His brother’s name is Tim Miller. Tim lost his ID card, and I found it in the classroom, we are good friends now45 First, we must eat healthy (健康的) food. Vegetables and fruit are good for us! Milk, bread and eggs are good, too. But ice-cream and hamburgers are not healthy. Don’t eat them too much. Next, we must do sports at and after school. And it’s a good idea to have breakfast in the morning.A.My Friends.B.We Like Playing Sports.C.How to Be Healthy D.My Family.E.Our Eating Habits.F.My Room.(24-25七年级上·吉林·期中)阅读短文,根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有一个选项是多余的。Do you know Kate Smith 46 She is from Australia. One day, she tells me something about her family. Her family are in China now. 47 Her mother is an English teacher in that school, too. Her brother David is a student in our school. He is learning Chinese. He is so kind and helpful. 48 Her parents both like China. They also like many things in China, such as tea, kites, food and clothes. Also, Kate shows me an interesting photo. 49 In this photo, her parents are watching TV on the sofa. David is reading a book. 50 Look! She is drawing a map of China in her room.A.Where is Kate B.She is my good friend.C.This is a photo of her family.D.She is my grandmother.E.He often helps me with my English.F.Her father is an English teacher in No.2 Middle School.(24-25七年级上·黑龙江牡丹江·期中)Dear Tom,How are you I’m in a new school in Beijing this year. And I’m writing to you in my school now.51 There are about 1,200 students in 25 classes in my school. I like the teachers and students here. They are nice to me. 52 They often help me with my Chinese and I often teach them English. There are many trees, flowers and green grass in my school. It’s very beautiful. 53 The water in it is clean. We have no classes on Saturdays and Sundays. 54 But I don’t like playing basketball. Sometimes I stay at home and watch TV. 55We are very happy in China.Yours,Jack根据语篇内容,从下面所给的选项中选择能填入空白处的最佳选项,使短文意思通顺。选项中有一项为多余项。A.It’s the capital (首都) of China.B.This school is big and beautiful.C.My classmates are friendly and helpful.D.Behind my school, there is a small lake.E.And sometimes I go shopping with my parents.F.Sometimes I go to play football with my classmates.(24-25七年级上·浙江宁波·期中)阅读下面材料,从文后所给的六个选项中选择正确的选项(其中一项是多余选项)。Good morning! I’m Fu Xing. I’m thirteen years old. 56Today is Monday. It’s a fine day. I go to school with my good friend Wang Yaming. He is thirteen years old, too. He and I are in the same class. Wang Yaming is the monitor (班长) of our class. 57 He often helps us in the class. We all like him very much. 58 We are very happy. We meet our English teacher Mrs. Zhang at the school gate (大门). Mrs. Zhang is also our class teacher. She is nice to students. We say hello to her. 59 Our classroom is tidy and nice. We clean it every day. It is like our home. 60 We are classmates and friends.A.Then we go to the classroom.B.I’m a student in Class 2, Grade 7.C.He is good at Chinese.D.Fifteen girls and fourteen boys are in my class.E.He is kind and clever.F.I talk about interesting things with Wang Yaming on the way to school.(24-25七年级上·山东德州·期中)阅读短文,从短文下面的六个句子中选择五个还原到短文中,使短文通顺完整、衔接自然。My name is Tripty and I live in Bangladesh. It often floods (发洪水) here. Then the only way out is by boat. In fact, my school is a boat. It floats (漂浮)!61 . Here, the boat is both the bus and the classroom. It goes along the river picking up (接) all the second grade students who live around here. 62 . When we are all on board, class begins.There is one classroom and one teacher in my floating school. We sit on benches (长凳), three to a bench and face a blackboard at the back of the boat. We have textbooks. 63 .Another boat is new this year. 64 . It has a slide on either side of the boat and swings (摆动) on top. I like the library, but I love the play ground better!We go to school for three hours, six days a week. After lunch, we all go home. 65 . Mom says if it weren’t for the floating school, my brother and I probably wouldn’t be in school at all. Thank you, boat.A.There is a floating school in my cityB.We also have a computer in the boatC.My big brother has class on the same boat after lunchD.There are twenty-eight students in my classE.In some places, students take a bus to schoolF.It is a floating library and playground(24-25七年级上·四川南充·期中)阅读短文,根据短文内容,从短文后的六个选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑,选项中有一项为多余选项。Dear Tom,How are you I’m in Nanchong Baita Middle School this year. And I’m writing to you in my school now.66 There are about 1,200 students in 20 classes in my school.I like the teachers and students here. They are nice to me. 67 They often help me with my Chinese and I often teach them English.There are many trees, flowers and green grass in my school. It’s very beautiful. 68 The water in it is clean. We have no classes on Saturdays and Sundays. 69 But I don’t like playing basketball. Sometimes I stay at home and watch TV. 70We are very happy in China.Yours,JackA.Behind my school, there is a small lake.B.This school is big and beautiful.C.Sometimes I go to play football with my classmates.D.It’s a big and beautiful city.E.And sometimes I go shopping with my parents.F.My classmates are friendly and helpful.(24-25七年级上·吉林·期中)Hi, I’m Lisa. I’m 12 and I’m a student in Red Star High School.Our school is very big. It looks like a beautiful garden. 71 It is our classroom building. There are 25 classrooms in it. 72 And the short brown building next to the classroom building is our school library. There’s a big reading room in it. 73 There’s a sports field in the middle of our school. After class, we like to play sports in the sports field. Oh! Let’s have a look at that blue building. There are computer rooms, art rooms, music rooms and a science lab (实验室) in it. 74 We often do some experiments (实验) in it.We have classes from Monday to Friday. 75 We often have sports games there on Saturday. I like my school.根据短文内容,将下面方框内的选项还原到文中空白处,使短文完整、通顺,每个选项只能用一次,其中有一个选项是多余的。A.I like the science lab best.B.Do you see that yellow building C.But we can come to school on Saturday, too.D.Is there a science lab in the building E.All of us can read books there.F.My classroom is in it, too.人教版七年级英语上册期中复习阅读还原真题15篇(Units1-3单元话题)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________参考答案题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10答案 C G B E F E F B A D题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20答案 D E B F C G C A F D题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30答案 C E B A G B D A E C题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40答案 C B E A F B A F C E题号 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50答案 D E B A C B F E C A题号 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60答案 B C D F E B E F A D题号 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70答案 E D B F C B F A C E题号 71 72 73 74 75答案 B F E A C1.C 2.G 3.B 4.E 5.F本文主要介绍了作者的好朋友萨姆以及他们的日常生活。1. 根据下文“He’s my classmate, too.”可知,此处应是介绍了另一个人,且这个人与作者是同学,选项C“我的好朋友是萨姆”符合语境。故选C。2. 根据下文“He likes maths very much.”可知,此处应是询问他最喜欢的科目,选项G“他最喜欢的科目是什么”符合语境。故选G。3. 根据上文“Mr. Smith is our maths teacher.”和下文“My maths isn’t very good and he always helps me with it.”可知,此处应是继续介绍这位数学老师,选项B“他是一个好老师”符合语境。故选B。4. 根据上文“Sam and I like P.E. because we like to play ball games. It’s great fun! When do we have P.E. then Only on Wednesday and Friday.”可知,萨姆和作者都很喜欢体育课,而体育课只在星期三和星期五有,所以他们应是很喜欢有体育课的那两天,选项E“所以我们喜欢这两天”符合语境。故选E。5.根据上文“On Sunday, I play soccer with Sam.”可知,此处应是提到足球,选项F“足球是他最喜欢的运动”符合语境。故选F。6.E 7.F 8.B 9.A 10.D本文主要介绍了Laura的日常生活,包括学校生活以及周末活动等。6.根据“How are you ”可知问候后可表达收到对方的电子邮件很高兴,E项“很高兴收到你的邮件,了解你的日常生活。”符合语境。故选E。7.根据“My class starts at 8:20 and ends at 5:30.”可知早餐后去上学了,F项“然后我坐校车去上学。”符合语境。故选F。8.根据“I like having maths classes. Most students think it’s difficult to learn maths well, but I don’t think so. ”可知,空处应是表示自己对数学的评价,B项“这对我来说既有趣又容易。”符合语境。故选B。9.根据“After dinner, I watch some music games on TV.”可知,空处讲吃晚饭,A项“7点,我和我的父母一起吃晚饭。”符合语境。故选A。10.根据“At the weekend, my life is a little different from that on weekdays. ”可知,空处是讲周末做什么,D项“我可以去购物或与我的朋友或我的父母去公园。”符合语境。故选D。11.D 12.E 13.B 14.F 15.C本文主要介绍了作者在学校的两个好朋友,分别是来自英国的同学卡拉和老师林惠。11.根据上文“Cara is from the UK.”及下文“She is thirteen years old.”可知,此处介绍卡拉的个人信息,选项D“她的中文名字叫徐云。”符合语境。故选D。12.根据空后的“because she thinks Chinese are kind (友好的) to her”并结合选项可知,卡拉认为中国人对她很好,所以应是她喜欢中国,选项E“中国是她最喜欢的国家”符合语境。故选E。13.根据下文“Her given name is Hui. My given name is Jingyi.”可知,两人的名不同,选项B“但我们的名不同。”符合语境。故选B。14.根据下文“She comes from Jiangxi. Her telephone number is 180xxxx8896.”可知,此处介绍老师林惠的个人信息,选项F“林小姐今年25岁。”符合语境。故选F。15.根据下文“But my English is not good.”并结合选项可知,此处句意发生了转折,且与英语有关,选项C“我喜欢英语。”符合语境。故选C。16.G 17.C 18.A 19.F 20.D本文主要介绍了John的个人基本信息及爱好。16.根据文中“John is always in a blue jacket. He likes blue.”可知,此处指的是John最喜欢蓝色。选项G“这是他最喜欢的颜色。”符合语境。故选G。17.根据文中“His favorite sport is table tennis…He thinks it’s easy and interesting.”可知,此处指的是John参加乒乓球的一些活动。选项C“放学后,他喜欢和同学打乒乓球。”符合语境。故选C。18.根据文中“For breakfast, he likes some eggs and bread.”及下文可知,此处指的是John有很好的饮食习惯。选项A“约翰有良好的饮食习惯。”符合语境。故选A。19.根据文中“He always eats bananas after dinner.”可知,此处指的是John最喜欢吃香蕉。选项F“香蕉是他最喜欢的水果。”符合语境。故选F。20.根据文中“John thinks sports and healthy food are good for him. ”及通读全文可知,此处指的是John想要成为乒乓球运动员。选项D“他希望有一天能成为乒乓球明星。”符合语境。故选D。21.C 22.E 23.B 24.A 25.G本文是一封托尼写给史密斯夫人的信,信中托尼讲述了他在中国深圳的生活近况,包括家庭的新成员、居住环境、个人房间、学习情况以及语言交流困惑,并表达对老朋友的思念等。21.根据上文“I live with my parents in China now.”可知,此处介绍自己和父母在中国,选项C“我们在一个美丽的城市——深圳。”符合语境。故选C。22.根据上文“I have a new sister this year. She is one year old.”可知,此处介绍自己的妹妹,选项E“她叫吉娜·怀特。”符合语境。故选E。23.根据上文“And I have a big room, too.”及下文“But I can’t find them when I need them.”可知,此处介绍自己房间里的物品,选项B“在我的房间里,我有很多球和书。”符合语境。故选B。24.根据下文“But I can’t speak Chinese very well. My classmates speak Chinese when they go to school and they speak Chinese when they play basketball.”可知,此处开始介绍自己在学校的情况,选项A“现在我是一名中学生。”符合语境。故选A。25.根据上文“I don’t know what they are talking about”可知,他不知道中国同学在说什么,选项G“我不能用中文和他们交谈,”符合语境。故选G。26.B 27.D 28.A 29.E 30.C本文介绍了双胞胎家庭的基本情况。26.根据“Let’s get to know the twins’ family.”以及“They are the twins, their mother and their father.”可知,此处应该引者看图片,选项B“看这张照片。”符合语境。故选B。27.根据“They are the twins, their mother and their father.”以及“They are fourteen.”可知,此处应该介绍双胞胎的名字,选项D“这对双胞胎的名字是露西和莉莉。”符合语境。故选D。28.根据“Lucy is quiet.”可知,此处应该描述Lucy的性格和爱好,选项A“她喜欢读书。”符合语境。故选A。29.根据“He is thirty-nine. He teaches English at a school.”可知,此处应该介绍父亲的职业,选项E“她们的父亲金先生是一名教师。”符合语境。故选E。30.根据“Now, they are all at home.”可知,此处应该总结全家人在家很开心,选项C“他们非常高兴。”符合语境。故选C。31.C 32.B 33.E 34.A 35.F本文介绍了作者的朋友Tony及其家庭信息。31.根据上文“He lives in Shanghai with his parents now.”可知,该处是介绍Tony对他的家庭的看法。选项C“他爱他家庭”符合语境。故选C。32.根据下文“He often plays football with his friends after work.”可知,此处应介绍他很喜欢踢足球。选项B“他非常喜欢足球”符合语境。故选B。33.根据上文“Jenny is Tony’s mother.”以及下文“She works in a hospital near Tony’s school.”可知,此处应介绍Tony的妈妈的职业。选项E“她是个医生”符合语境。故选E。34.根据上文“He loves fruit.”可知,该处是介绍喜欢水果的原因。选项A“他认为这很健康”符合语境。故选A。35.根据上文“On Saturday and Sunday, he often goes to the library.”以及下文“But sometimes, they watch TV and listen to music at home.”可知,下文提到了“他们”,此处应介绍另一个人做的事情。选项F“而他的爸爸去踢足球”符合语境。故选F。36.B 37.A 38.F 39.C 40.E本文主要介绍了Sasha一家的家庭成员情况。36.根据“My mother’s name is Mary. She is thirty-five.”结合备选选项可知,此处应继续介绍有关妈妈的信息,因此B项“她是一位语文老师。”符合语境。故选B。37.根据“My father’s name is Peter.”与“He is a painter (画家), and he draws nice pictures.”结合备选选项可知,此处应介绍爸爸的有关信息,因此A项“他四十岁了。”符合语境。故选A。38.根据“My sister Grace is very funny. She is five.”结合备选选项可知,此处应介绍妹妹的相关信息,因此F项“她有很多玩具,她整天都在玩它们。”符合语境。故选F。39.根据“He can swim and run very well. He plays football really well, too.”结合备选选项可知,此处应介绍有关弟弟运动方面的信息,因此C项“他想成为一名运动员。”符合语境。故选C。40.根据“As for me, I go to music school and I want to be a musician (音乐家).”以及“I have many friends.”结合备选选项可知,此处应介绍“我”的相关信息,因此E项“我会弹钢琴和弹吉他。”符合语境。故选E。41.D 42.E 43.B 44.A 45.C本文主要介绍了一些关于作者自己和日常生活的信息,包括家庭成员、饮食习惯、运动爱好、好友的基本信息以及健康生活的建议。41.根据“Four people are in my family. Who’re they They are my parents, my sister and me.”可知,Jerry在介绍自己的家庭,选项D“我的家庭”符合语境。故选D。42.根据“We have good eating habits (习惯) … My grandma likes rice and tomatoes. My father likes chicken and eggs …”可知,讲述的是他们的饮食习惯,选项E“我们的饮食习惯”符合语境。故选E。43.根据“My grandma likes playing Tai Chi (太极) … My parents like playing tennis … I like basketball and ping-pong.”可知,讲的是他们喜欢的运动,选项B“我们喜欢运动”符合语境。故选B。44.根据“This is a photo of my friends. The girl is Ann Smith. … The boy is Tony.”可知,介绍的是Dave的朋友,选项A“我的朋友”符合语境。故选A。45.根据“First, we must eat healthy (健康的) food… Next, we must do sports …”可知,讲的是如何健康生活,选项C“如何保持健康”符合语境。故选C。46.B 47.F 48.E 49.C 50.A本文主要介绍了作者的好朋友凯特·史密斯的个人和家庭情况。46.根据“Do you know Kate Smith ”可知,空格处应是介绍凯特的身份,B选项“她是我好朋友。”符合语境,故选B。47.根据“Her mother is an English teacher in that school, too.”可知,空格处应是表达她爸爸是学校老师,F选项“她的父亲是第二中学的英语老师。”符合语境,故选F。48.根据“He is so kind and helpful.”可知,空格处应是表达他帮助了“我”,选项E“他经常帮我学习英语。”符合语境,故选E。49.根据“Also, Kate shows me an interesting photo.”和“In this photo”可知,空格处应是表达这是一张家庭照片,选项C“这是一张她的全家福。”符合语境,故选C。50.根据“Look! She is drawing a map of China in her room.”可知,空格处应是询问凯特在哪里,选项A“凯特在哪里?”符合语境,故选A。51.B 52.C 53.D 54.F 55.E本文是Jack写给Tom的一封信,介绍了他在北京新学校的情况。信中描述了学校的规模、师生关系、校园环境以及周末活动等内容。51.根据“There are about 1,200 students in 25 classes in my school...”可知,描述了学校的具体细节,故空处应引出对学校的整体描述。选项B“学校很大很漂亮。”与之相符。故选B。52.根据“They often help me with my Chinese and I often teach them English.”可知,介绍了他们的帮助行为,故空处应明确点出“they”的身份且与帮助相关,选项C“我的同学很友好也很乐于助人。”与之相符。故选C。53.根据“The water in it is clean.”可知,空处应明确“it”所指代的某个事物,选项D“我学校后,有一个小湖。”与之相符。故选D。54.根据“We have no classes on Saturdays and Sundays.”以及“But I don’t like playing basketball.”可知,空处应涉及某种与球类有关的周末活动。选项F“有时我和同学一起踢足球。”与之相符。故选F。55.根据“Sometimes I stay at home and watch TV.”可知,描述了周末活动,故空处会描述另一个活动。选项E“有时我和父母一起去购物。”与之相符。故选E。56.B 57.E 58.F 59.A 60.D本文主要介绍了付星和朋友王亚明的个人情况以及星期一上学的事情。56. 根据前文“Good morning! I’m Fu Xing. I’m thirteen years old.”可知,此处应为付星的自我介绍,B选项“我是七年级二班的学生。”符合语境。故选B。57.根据后文“He often helps us in the class.”可知,此处与王亚明乐于助人有关,E选项“他既友好又聪明。”符合语境。故选E。58.根据后文“We are very happy.”可知,此处与让付星和王亚明开心的事情有关,F选项“在上学的路上,我和王亚明谈论有趣的事情。”符合语境。故选F。59.根据后文“Our classroom is tidy and nice.”可知,此处应为大家去教室,A选项“然后我们去教室。”符合语境。故选A。60.根据后文“We are classmates and friends.”可知,此处应为介绍班里的学生情况,D选项“我们班有十五个女孩和十四个男孩。”符合语境。故选D。61.E 62.D 63.B 64.F 65.C本文作者讲述了在船上上学的经历。61.根据“Here, the boat is both the bus and the classroom.”可知,空处介绍其他一些地方的学生上学的交通方式。选项E“在一些地方,学生坐公共汽车上学”符合语境。故选E。62.根据“It goes along the river picking up (接) all the second grade students who live around here.”以及“When we are all on board, class begins.”可知,空处介绍了作者所在班级的情况。选项D“我们班有二十八名学生”符合语境。故选D。63.根据“We sit on benches (长凳), three to a bench and face a blackboard at the back of the boat. We have textbooks.”可知,空处介绍船上的教学设施。选项B“我们在船上也有一台电脑”符合语境。故选B。64.根据“It has a slide on either side of the boat and swings (摆动) on top. I like the library, but I love the play ground better!”可知,空处与图书馆及操场相关。选项F“它是一个漂浮的图书馆和操场”符合语境。故选F。65.根据“Mom says if it weren’t for the floating school, my brother and I probably wouldn’t be in school at all. Thank you, boat.”可知,作者的哥哥也在船上上课。选项C“我哥哥午饭后在同一艘船上上课”符合语境。故选C。66.B 67.F 68.A 69.C 70.E本文是一封Jack写给Tom的信,信中介绍了自己在新学校的情况,包括学校的环境、同学和老师、以及周末的活动。66.根据“There are about 1,200 students in 20 classes in my school.”可知,这里应该是对学校总的描述,选项B“这所学校又大又漂亮”符合语境。故选B。67.根据“I like the teachers and students here. They are nice to me.”可知,此处介绍老师和同学都很好,选项F“我的同学都很友好和乐于助人”符合语境。故选F。68.根据“The water in it is clean.”可知,空处应是介绍有水的地方,选项A“在我的学校后面,有一个小湖”符合语境。故选A。69.根据“We have no classes on Saturdays and Sundays”和“But I don’t like playing basketball”可知,周末没课,此处是介绍周末去做什么,且和运动有关,选项C“有时我和我的同学去踢足球”符合语境。故选C。70.根据“Sometimes I stay at home and watch TV.”可知,此处介绍偶尔做的一些事情,选项E“有时我和我的父母去购物”符合语境。故选E。71.B 72.F 73.E 74.A 75.C本文主要介绍了Lisa的学校情况,包括学校的建筑、设施以及她在学校的一些活动。71.根据“It looks like a beautiful garden.”以及下文“It is our classroom building.”可知,此处应是在描述学校的某个建筑,选项B“你看到那座黄色的建筑了吗?”符合语境,引出下文对教学楼的描述。故选B。72.根据“There are 25 classrooms in it.”可知,此处应是在描述教学楼里的教室情况,选项F“我的教室也在里面。”符合语境,进一步说明教学楼的功能。故选F。73.根据“There’s a big reading room in it.”可知,此处应是在描述图书馆的阅读室,选项E“我们都可以在那里读书。”符合语境,说明阅读室的用途。故选E。74.根据“Let’s have a look at that blue building.”以及下文“We often do some experiments (实验) in it.”可知,此处应是在描述蓝色建筑里的某个实验室,选项A“我最喜欢科学实验室。”符合语境,表达了对科学实验室的喜爱。故选A。75.根据“We have classes from Monday to Friday.”以及下文“We often have sports games there on Saturday.”可知,此处应是在说明学校周末的活动情况,选项C“但是我们星期六也可以来学校。”符合语境,连接了上下文的内容。故选C。 展开更多...... 收起↑ 资源列表 期中复习之阅读还原真题15篇(Units1-3单元话题) - 答案.docx 期中复习之阅读还原真题15篇(Units1-3单元话题).docx