资源简介 人教版七年级英语上册期中复习阅读回答15篇(Units1-3单元话题)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、任务型阅读(24-25七年级上·黑龙江牡丹江·期中)Kate is from England and she lives in China now. She works in an evening school. She likes doing housework (家务劳动). She makes dinner and cleans her room very well. She likes to live in a tidy room. Sometimes she plays games with her pet parrot in her yard.Kate has a twin sister, Sarah. She works in a gym. She likes playing tennis best. She is in a tennis club (俱乐部). Sarah and Kate often play there in the morning.Kate’s friend, Marco, lives near her. He works in a middle school. He is a math teacher. He likes his job a lot. On weekends (在周末), Marco, Kate and Sarah often go hiking—just for fun. But they need to drink lots of water, that’s the key point (关键点).根据语篇内容,回答问题。(每小题答案不超过7个词)1.What’s the relationship (关系) between Kate and Sarah 2.When (何时) do Sarah and Kate often play tennis 3.Where does Marco work 4.What do Marco, Kate and Sarah often do on weekends 5.What do you think of Kate (24-25七年级上·重庆·期中)任务型阅读。What grade can an 11-year-old boy be in You may think he is in Grade 5 or 6.But 11-year-old Ricky is in a university (大学) now. And he is good at his classes. His classmates and teachers are amazed (感到惊奇的) at him.For Ricky himself, he wants to learn (学习) new things and make new friends in the university. He is still young (年轻), so his mum goes to classes with him.Ricky is very clever (聪明). His mum, Fiona, says he is good at numbers. He speaks Chinese at home, but English at school. Ricky is not a bookworm (书虫) who keeps studying (学习) all the time. Sometimes he is just like many other children (孩子). He has a lot of hobbies (爱好). He likes playing sport and playing the guitar.Now all the teachers and students like this young student.6.Is Ricky in Grade 6 now 7.Do the teachers and students like Ricky 8.How old is Ricky now 9.Who is Fiona 10.What languages (语言) can Ricky speak (24-25七年级上·四川成都·期中)Good morning! My name is Suzy. Look! This is my room. It isn’t big. There is a bed, a desk and a chair in it. All my things are in good order (顺序).My books are on my desk. What’s that on the chair It’s my bag. The bag is white and red. I like the colours very much.What’s the picture on the bag It’s a picture of a mascot (吉祥物). The mascot is for the Paris 2024 Olympics (奥运会). Its name is Phryge. Can I spell “Phryge” Yes, P﹣H﹣R﹣Y﹣G﹣E. What colour is the mascot It’s red, white and blue. It has big blue eyes. The mascot is cute and I like it very much. Do you like it What is in my bag A ruler is in it. And the ruler is green. It’s my sister Lily’s. She likes green, but I don’t. Two pencils are in it too. One is red, and the other is blue. A bottle is also in my bag. The bottle is yellow and blue. It’s my bottle and it’s from my dad.11.Where is Suzy’s bag (no more than 5 words)12.What colour are Phryge’s eyes (no more than 3 words)13.Whose green ruler is this (no more than 4 words)14.How many kinds of things are there in Suzy’s bag (no more than 8 words)15.What do you think of Suzy’s room (no more than 5 words)(24-25七年级上·河北邯郸·期中)阅读表达John is 12. He is in China with his parents now. He is in Wenhua Middle School. What class is he in He is in Class 3. John’s father is a teacher in his school.John is always in a blue jacket. He likes blue. It’s his favorite color. John likes sports. His favorite sport is ping-pong. After school, he plays ping-pong with his classmates for an hour. He thinks it’s easy and interesting. In the evening, he always watches ping-pong games on TV. His favorite ping-pong star is Ma Long.John has good eating habits. He wants to be healthy. For breakfast, he likes some eggs and bread. For lunch and dinner, John likes rice and vegetables. He loves fruit, too. His favorite fruit is bananas. He always eats bananas after dinner.John thinks sports and healthy food are good for him. He wants to be a ping-pong star one day.16.How old is John 17.How long does John play ping-pong after school 18.What does John think of ping-pong 19.What does John always eat after dinner 20.Do you have good eating habits Why or why not (24-25七年级上·河北唐山·期中)阅读短文,根据短文内容回答问题。My name is Kate. I have an interesting family name. It is from the color, White. This is my good friend. Her name is Mary Green. Her family name is from the color too. She has a nice family.Look at the photo of her family. Her brother is in the middle of her parents and grandparents. But Mary is not in the photo. Now she is in Tangshan with her uncle, aunt and their two sons. In the next photo are her two good friends. The girl in yellow is Meimei. The girl next to her is me.Mary likes red. Her pens are red. Her rulers are red. Her pencils are red too. Mary likes doing sports. Every morning, she usually runs in the park.21.How is Kate’s family name similar to Mary’s 22.Does Mary have a nice family 23.Who are in the next photo 24.What does Mary usually do in the morning 25.What colour do you think Mary’s running shoes are Why (24-25七年级上·河北石家庄·期中)根据短文内容回答问题My name is David Green. I’m from the UK. Now I live in Beijing with my family. My parents work here. My father is an engineer and my mother is a teacher. My sisters Ann and Emma are in my mother’s school. I am in a different one. We love China because the people here are friendly.We live in a nice house. I have a big room. There is a bed, a desk, a chair, and a piano in it. My books are on the desk. A clock is next to the books. There are some pictures of my favorite singers on the wall. After doing my homework, I often play the piano. It’s relaxing for me. I can play it very well.26.Where does David live now 27.What is his mother’s job 28.Are David’s sisters and he in the same school 29.Why does his family love China 30.What does David often do after he does his homework (24-25七年级上·河北衡水·期中)请阅读下面短文,根据所提供的信息,回答5个问题。要求所写答案语法正确、语义完整切题。My name is Julia. I am a girl from Canada. Now I am in Beijing with my parents. My father is a cook. He works in a restaurant. My mother is a doctor. She works in a big hospital.Yang Han is my pen pal. Yang Han lives in Anhui. Look! This is a letter from her. In it, she says she has a nice family. Her father and mother are farmers. And they work on the farm every day. They plant (种植) rice and vegetables. On their farm, they have a big apple tree. They have many chickens, two dogs and two cats, too. Yang Han is good at English. She likes to read different English books with nice pictures (图片). She often helps her classmates with their English at school. They like her a lot. Yang Han has a brother. His name is Yang Chen. He is very cute. He likes to play with the dogs.Yang Han says she wants me to visit her. She will ask her father to cook nice food for me.31.What does Julia’s father do 32.Where does Yang Han live 33.What kind of books does Yang Han like to read 34.What is Yang Chen like 35.How many people are in Yang Han’s family (24-25七年级上·重庆九龙坡·期中)My name is Helen. I’m a girl. I’m 15 and I’m an American. But I live in Beijing with my parents now. Beijing is the capital (首都) of China. My parents are working here. My mother is a nurse (护士), and my father is a driver (司机). Look, this is my telephone. It is black. This is a photo of Alan Smith. He’s my friend but he is not in my class. I’m in Class Five, but he is in Class Four. He is from London in the UK. He’s 13 years old. He likes playing sports very much. So he is so healthy (健康的). And he is very nice. I feel lucky (幸运的) to have a friend like him. How old is Helen She is 15 years old.36.Is Helen a Chinese 37.What’s Helen’s friend’s family name 38.Where is Alan from 39.Do you want to be a friend with Alan Why (24-25七年级上·北京通州·期中)阅读短文,根据短文内容回答问题。Peter’s FamilyPeter is ten years old and lives with his family in a small house near the beach.There are five people in Peter’s family. His mum’s name is Jane. She is tall with long hair and big eyes. His dad’s name is Chris. He is also tall with short hair and small eyes. Both of Peter’s parents are kind and helpful.Peter has one brother, Tom. He is six years old. Tom has short hair and small eyes. Peter is kind to Tom. He shows him how to ride a bicycle and he also helps him with his homework.Peter’s sister is only a baby. Her name is Grace. Peter loves his sister. After school, Peter likes to read stories to her. Grace likes animal stories because Peter can imitate (模仿) sounds and movements of the animals.40.Where is Peter’s small house 41.How many people are there in Peter’s family Who are they 42.What does Tom look like 43.What do you think of Peter Why (Please give two reasons.)(24-25七年级上·重庆长寿·期中)Hello, my name’s Olivia. I’m a student in Nanjing Middle School. I’m 13 years old. I am a tall girl. Here is a nice photo. Who are in the photo These are my grandparents. My grandfather wears a black jacket. They have two sons, Frank and Robert. Frank is my father. He is an English teacher in my school. This is my mother, Dora. She is in a white dress. Robert is my uncle. He has a daughter. Her name’s Rita. She is nine years old. Rita is in my school.44.Is Olivia tall 45.Who wears a white dress 46.How old is Rita 47.Do you love your family What does your mother like (24-25七年级上·河北唐山·期中)Hello, everyone! My name is Betty. I’m thirteen years old. I’m in Class 3, Grade 7. Let me tell you something about my school.There are some trees and flowers in our school. When the spring comes, they are very beautiful. There are 2,500 students in my school. We have fifty-two classrooms. There is a big library in our school. It’s across from our classrooms. There are many books in it. When I finish my class, I often read them and learn a lot from them. The labs are on the right of the library. Between the library and the labs, there is a big dining hall. At noon, we have lunch there. The food is nice. There is a big playground next to the dining hall. I don’t like playing sports, but I like watching my classmates playing sports on the playground after school. Some of them like playing table tennis and basketball. Some of them love running on the playground.根据短文内容简略回答问题。48.How old is Betty .49.Where is the dining hall .50.What does the underlined word “it” refer to (指的是) .51.How many classrooms are there in Betty’s school .52.What do you think of Betty’s school .(24-25七年级上·重庆沙坪坝·期中)阅读下文并回答问题。A library is a good place for people to read and borrow (借) books. It’s quiet and tidy. It has different kinds of books. Many people like studying there.Every city has libraries and many schools have libraries tools-eter is a new student of Grade 7. There is a school library in his school. It’s behind the classroom building. It has three floors. On the ground floor (一楼), there are two reading rooms. There are five big desks and twenty chairs in each reading room. Peter comes here and does his homework after class every day. On the first floor (二楼), there are a lot of books. Students can’t borrow the books. They can only read in the library. Peter thinks it is bad because he wants to read his favourite books at home. On the second floor (三楼), there is a computer room with sixty computers. Students have computer lessons here. It’s Peter’s favourite lesson.53.Do many schools have libraries 54.Where is the school library in Peter’s school 55.What’s on the ground floor and the second floor 56.Do you like to go to the library And why (24-25七年级上·山东临沂·期中)阅读下面短文,完成短文后的问题。Dear Shirley Brown,It’s good to know about your school in the UK. I think your school is nice and your school life is fun. In the e-mail, you ask me about my school. Now let me tell you about it.The name of my school is Jingwai Primary School. It is in Yunnan, China. It opened at 2000. It is not big. There are about 1, 000 teachers and students in my school. But I think my school is really cool.Do you know why I think so Well, in my school, we students not only have lessons with teachers, but also have farm work to do. Our teachers are happy to teach us how to do farm work and we are happy to learn it. We all think it’s useful and fun. We grow (种植) vegetables and fruit in our free time. We can learn much and we can also eat the vegetables and fruit when they are ripe (成熟). They are healthy. And you know what There is a small zoo in our school. You can see chickens and other animals in it.Oh, I really love my school! What do you think of my school Yours,Anna Green57.Why does Anna write this e-mail to Shirley 58.How old is Anna’s school 59.What does Anna think of doing farm work at school 60.Can the students eat the vegetables and fruit in the school farm 61.Do you like the school Why or why not (24-25七年级上·吉林长春·期中)Today is my first school day. In the morning, mom says, “Let’s go to school, my boy.” Dad says, “Have a good day, my boy.”My parents love me very much. They always play with me at home. This morning I don’t want to go to school. My parents are not there. So I’m sad.There are 24 classrooms. My classroom is next to the library. There are lots of books there. Many students read books after lunch in the library. It is quiet and clean. So the library is my favorite place in our school.We have 5 classes today. At 9:30, the second class is over. A boy comes to me and says, “Hello, I’m Alan. How do you do ” Oh, my God! We have the same names and we have the same jackets. His hat is blue and my hat is blue, too. After school we play basketball at school. We are good friends now.In the evening, I’m very happy. I like school now because I have a “twin brother” and some friends there.根据短文内容,回答下列问题。62.How does Alan feel this morning 63.Where is Alan’s classroom 64.What is the library like 65.What color is Alan’s hat 66.Why does Alan like his school in the evening (24-25七年级上·吉林·期中)Good morning! I’m Wang Lin and I’m a Chinese girl. I’m in a middle school in Jilin. The school is nice. I’m in my classroom now. This is a desk. The colour of the desk is blue and it is Lucy’s desk. Lucy Green is my good friend. Green is her last name. She’s an English girl. Look! A schoolbag is on the desk. The schoolbag is blue. Is it hers No, it’s my schoolbag. Whose desk is next to Lucy’s It’s mine. It’s red. What’s on my desk Two pens are on it. The first pen is mine. It’s brown. That’s my favorite colour. And the other pen is Zhang Ping’s. Her pen is black. Who’s Zhang Ping She’s my good friend, too. She’s a nice girl and she often helps me at school. You can see a watch on the desk. It’s beautiful.67.What’s Wang Lin’s last name 68.What colour is Lucy’s desk 69.Is a schoolbag on the desk 70.Whose desk is next to Lucy’s 71.Where is the watch 人教版七年级英语上册期中复习阅读回答15篇(Units1-3单元话题)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________参考答案1.They are twin sisters. 2.In the morning. 3.In a middle school. 4.Go hiking. 5.She is hardworking.本文以Kate为中心,介绍她本人及其社交圈的生活习惯、工作爱好和日常活动,展现人物之间的互动关系。1.根据“Kate has a twin sister, Sarah.”可知,Kate和Sarah是双胞胎姐妹关系。故填They are twin sisters.2.根据“Sarah and Kate often play there in the morning.”可知,她们经常早上打网球。故填In the morning。3.根据“Kate’s friend, Marco, lives near her. He works in a middle school.”可知,Marco在中学工作。故填In a middle school。4.根据“On weekends (在周末), Marco, Kate and Sarah often go hiking”可知,他们三个周末经常去远足。故填Go hiking。5.本题为开放性习题。言之有理即可,注意字数要求。故填She is hardworking.6.No, he isn’t./No. 7.Yes, they do./Yes. 8.He is 11./He is 11 years old. 9.She is Ricky’s mum/mother. 10.He can speak Chinese and English.本文主要讨论了一个11岁男孩Ricky的特殊情况,他虽年纪小却在上大学,还介绍了他的学习情况、个人特点以及周围人对他的看法等。6.根据“But 11-year-old Ricky is in a university (大学) now.”可知,Ricky不在六年级,他现在在大学。故填No, he isn’t./No.7.根据“Now all the teachers and students like this young student.”可知,老师和学生都喜欢Ricky。故填Yes, they do./Yes.8.根据“But 11-year-old Ricky is in a university (大学) now.”可知,Ricky现在11岁。故填He is 11./He is 11 years old.9.根据“His mum, Fiona, says he is good at numbers.”可知,Fiona是Ricky的妈妈。故填She is Ricky’s mum/mother.10.根据“He speaks Chinese at home, but English at school.”可知,Ricky会说中文和英文。故填He can speak Chinese and English.11.On the chair. 12.Blue. 13.It’s Lily’s. 14.Three. 15.Not big but tidy.本文作者Suzy主要介绍了自己房间以及书包。11.根据“What’s that on the chair It’s my bag.”可知,Suzy的包在椅子上,故填On the chair.12.根据“It has big blue eyes.”可知眼睛蓝色的,故填Blue.13.根据“A ruler is in it. And the ruler is green. It’s my sister Lily’s.”可知,这个绿色的尺子是Suzy的姐姐Lily的,故填It’s Lily’s.14.根据“A ruler…Two pencils…A bottle”可知,包里有三种东西,故填Three.15.根据“It isn’t big. There is a bed, a desk and a chair in it. All my things are in good order (顺序).”可知,房间不大但很整洁,故填Not big but tidy.16.12. /Twelve./He is twelve (years old). 17.For an hour./He plays ping-pong (with his classmates) for an hour. 18.Easy and interesting./He thinks it’s easy and interesting. 19.Bananas./He always eats bananas after dinner. 20.Yes, I do. Because I want to be healthy. (答案不唯一,合理即可)本文主要介绍了约翰的基本情况,包括个人基本信息、喜欢的颜色、运动、饮食习惯及梦想等。16.根据“John is 12.”可知,约翰12岁。故填12./Twelve./He is twelve (years old).17.根据“After school, he plays ping-pong with his classmates for an hour”可知,放学后,约翰和同学打一个小时的乒乓球。故填For an hour./He plays ping-pong (with his classmates) for an hour.18.根据“After school, he plays ping-pong with his classmates for an hour. He thinks it’s easy and interesting.”可知,约翰认为乒乓球很容易,并且有趣。故填Easy and interesting./He thinks it’s easy and interesting.19.根据“He always eats bananas after dinner.”可知,约翰总是在晚饭后吃香蕉。故填Bananas./He always eats bananas after dinner.20.开放性试题,答案不唯一,合理即可。例如:是的,我有。因为我想变健康。故填Yes, I do. Because I want to be healthy.21.Their family names are both from the color. 22.Yes, she does. 23.Meimei and Kate. 24.Every morning, she usually runs in the park. 25.Red. Because red is her favorite colour.本文是凯特介绍她的朋友玛丽及其家人的一些基本信息。21.根据“My name is Kate. I have an interesting family name. It is from the color, White.”和“Her name is Mary Green. Her family name is from the color too.”可知,凯特和玛丽她们的姓都来自颜色,所以是相似的。故填Their family names are both from the color.22.根据“Her name is Mary Green. ... She has a nice family.”可知,玛丽有一个很好的家庭,此处要进行肯定回答。故填Yes, she does.23.根据“In the next photo are her two good friends. The girl in yellow is Meimei. The girl next to her is me.”可知,下一张照片里的是梅梅和凯特。故填Meimei and Kate.24.根据“Mary likes doing sports. Every morning, she usually runs in the park.”可知,每天早上,她通常在公园里跑步。故填Every morning, she usually runs in the park.25.根据“Mary likes red. Her pens are red. Her rulers are red. Her pencils are red too.”可知,玛丽喜欢红色,她的很多物品都是红色的,由此推知她的跑鞋也是红色的。故填Red. Because red is her favorite colour.26.Beijing. 27.A teacher. 28.No, they aren’t. 29.Because the people here are friendly. 30.He often plays the piano.本文主要介绍了David Green及其家人在北京的生活情况,包括家庭成员的职业、学校情况以及David的房间和兴趣爱好。26.根据“Now I live in Beijing with my family.”可知,David现在和家人住在北京。故填Beijing.27.根据“...my mother is a teacher.”可知,David的母亲是一名教师。故填A teacher.28.根据“My sisters Ann and Emma are in my mother’s school. I am in a different one.”可知,David和他的姐妹不在同一所学校,应作否定回答。故填No, they aren’t.29.根据“We love China because the people here are friendly.”可知,David一家喜欢中国是因为这里的人很友好。故填Because the people here are friendly.30.根据“After doing my homework, I often play the piano.”可知,David做完作业后经常弹钢琴。故填He often plays the piano.31.A cook./He is a cook./Julia’s father is a cook. 32.In Anhui./She lives in Anhui. 33.English books with nice pictures./She likes to read different English books with nice pictures. 34.Cute./He is cute. 35.4./Four./There are 4 people.本文是一篇记叙文。主要介绍了朱莉娅和她的家人,以及她的笔友杨涵及其家庭情况。31.根据“My father is a cook.”可知,她的父亲是一名厨师。故填A cook./He is a cook./Julia’s father is a cook.32.根据“Yang Han lives in Anhui.”可知,杨涵住在安徽。故填In Anhui./She lives in Anhui.33.根据“She likes to read different English books with nice pictures (图片).”可知她喜欢读上面有漂亮图片的英语书。故填English books with nice pictures./She likes to read different English books with nice pictures.34.根据“Yang Han has a brother. His name is Yang Chen. He is very cute.”可知,杨涵有一个兄弟。他的名字叫杨晨。他很可爱。故填Cute./He is cute.35.根据“Yang Han is my pen pal…Her father and mother are farmers.”及“Yang Han has a brother. His name is Yang Chen.”可知,杨涵家里有四口人。故填4./Four./There are 4 people.36.No./No, she isn’t. 37.Smith./His family name is Smith. 38.He is from London in the UK. 39.Yes. Because he likes playing sports and I like it too. He is so healthy and nice.(言之有理即可)本文是海伦的对自己、家人及朋友的介绍。36.根据“I’m 15 and I’m an American.”可知,海伦是美国人,不是中国人。故填No./No, she isn’t.37.根据“This is a photo of Alan Smith. He’s my friend”可知,海伦朋友的姓氏是Smith。故填Smith./His family name is Smith.38.根据“He is from London in the UK.”可知,艾伦来自英国。故填He is from London in the UK.39.开放题,言之有理即可。故填Yes. Because he likes playing sports and I like it too. He is so healthy and nice.40.Near the beach. 41.5./Five. They are his parents, his brother, his sister and himself. 42.Tom has short hair and small eyes. 43.Peter is kind and friendly. Because he is kind to his brother and he likes to read stories to his sister. (答案不唯一)本文介绍了Peter的个人信息以及家庭信息等。40.根据“Peter is ten years old and lives with his family in a small house near the beach.”可知,彼得一家住在海滩附近的一所小房子里,故填Near the beach.41.根据“There are five people in Peter’s family. His mum...His dad...Peter has one brother...Peter’s sister is only a baby”可知,Peter一家有5个人,他的父母,一个兄弟,一个妹妹,还有他自己,故填5./Five. They are his parents, his brother, his sister and himself.42.根据“Peter has one brother, Tom. He is six years old. Tom has short hair and small eyes.”可知,汤姆有一头短发和一双小眼睛。故填Tom has short hair and small eyes.43.根据“ Peter is kind to Tom. He shows him how to ride a bicycle and he also helps him with his homework.”以及“After school, Peter likes to read stories to her.”可知,Peter很善良很友好,故填Peter is kind and friendly. Because he is kind to his brother and he likes to read stories to his sister. (答案不唯一)44.Yes./Yes, she is. 45.Dora wears a white dress./Dora. 46.Rita is nine years old. 47.Yes, I do. My mother likes cooking.(答案不唯一)本文是一篇说明文。文章主要介绍了Olivia的家庭成员情况。44.根据“Hello, my name’s Olivia. I’m a student in Nanjing Middle School. I’m 13 years old. I am a tall girl.”可知,Olivia很高,故填Yes./Yes, she is.45.根据“This is my mother, Dora. She is in a white dress.”可知,Dora穿着一件白色的连衣裙,故填Dora wears a white dress/Dora.46.根据“Her name’s Rita. She is nine years old.”可知,Rita九岁,故填Rita is nine years old.47.主观题,符合题意即可,故填Yes, I do. My mother likes cooking. (答案不唯一)48.She is 13 years old. 49.It’s between the library and the labs. 50.(It refers to )the library. 51.Fifty-two./52 52.It’s beautiful and big.(答案不唯一,言之有理即可得分)本文是一篇记叙文。本文主要介绍了Betty的学校。48.根据“My name is Betty. I’m thirteen years old.”可知,她13岁了,故填She is 13 years old.49.根据“Between the library and the labs, there is a big dining hall.”可知,图书馆和实验室之间有一个大餐厅。故填It’s between the library and the labs.50.根据“It’s across from our classrooms. There are many books in it.”可知,我们学校有一个很大的图书馆。就在我们教室对面,因此it指代“the library”,故填(It refers to) the library.51.根据“We have fifty-two classrooms.”可知,我们有五十二间教室。故填Fifty-two./52.52.主观题,合理即可,故填It’s beautiful and big.53.Yes, they do. 54.It’s behind the classroom building. 55.On the ground floor, there are two reading rooms.and there is a computer room with sixty computers on the second floor. 56.Yes, I do. Because there are all kinds of books I can read and borrow in a library. (言之有理即可)本文是一篇说明文,主要讲述了Peter学校的图书馆,分别介绍了每一层的结构。53.根据第二段中“Every city has libraries and many schools have libraries tools-eter is a new student of Grade 7.”可知,很多学校都有图书馆,结合问句可知,该句是由助动词Do,引导的一般疑问句,主语是many schools,所以肯定回答应该表达为:“Yes, they do.”。故填Yes, they do.54.根据第二段中“There is a school library in his school. It’s behind the classroom building.”可知,彼得学校的图书馆在教学楼的后面。故填It’s behind the classroom building.55.根据第二段中“On the ground floor (一楼), there are two reading rooms.”以及“On the second floor (三楼), there is a computer room with sixty computers.”可知,在一楼有两个阅览室;在三楼有六十台计算机的一间计算机房。故填On the ground floor, there are two reading rooms.and there is a computer room with sixty computers on the second floor.56.开放性试题,答案不唯一,言之有理即可。故填Yes, I do. Because there are all kinds of books I can read and borrow in a library.57.She wants to talk about her school./ Because Shirley asks Anna about her school. 58.24./It’s 24 years old. 59.It’s useful and fun. 60.Yes, they can. 61.Yes, I do. Because the students can grow vegetables and fruit in free time.(合理即可)本文介绍了作者自己的学校。57.根据“In the e-mail, you ask me about my school. Now let me tell you about it.”可知Anna写这封邮件为告诉Shirley关于她的学校。故填She wants to talk about her school./ Because Shirley asks Anna about her school.58.根据“It opened at 2000.”和当前年份2024年推算学校为24年历史。故填24./It’s 24 years old.59.根据“We all think it’s useful and fun.”可知Anna认为做农活有趣且有用。故填It’s useful and fun.60.根据“We can also eat the vegetables and fruit when they are ripe.”可知学生们可以吃成熟的蔬菜和水果。故填Yes, they can.61.开放题,合理即可。参考答案:Yes, I do. Because the students can grow vegetables and fruit in free time.62.Sad. 63.Next to the library. 64.There are lots of books there and it is quiet and clean. 65.Blue. 66.Because he has a “twin brother” and some friends there.本文主要讲述了一个名叫Alan的男孩在他第一天上学时的经历。早上,他因为父母不在身边而感到难过,但在一天结束时,Alan逐渐喜欢上了学校,因为他在这里结识了一些朋友。62.根据“This morning I don’t want to go to school. My parents are not there. So I’m sad.”可知,Alan今天早上感到很伤心,因为他要去上学,学校没有父母的陪伴。故填Sad.63.根据“My classroom is next to the library.”可知,Alan的教室在图书馆旁边。故填Next to the library.64.根据“There are lots of books there.”和“It is quiet and clean.”可知,图书馆里有很多书,还很安静且干净。故填There are lots of books there and it is quiet and clean.65.根据“His hat is blue and my hat is blue, too.”可知,Alan的帽子是蓝色的。故填Blue.66.根据“In the evening, I’m very happy. I like school now because I have a ‘twin brother’ and some friends there.”可知,Alan在晚上喜欢上了学校是因为他在那里有一个“双胞胎兄弟”,并交到了一些朋友。故填Because he has a “twin brother” and some friends there.67.Wang. 68.Blue. 69.Yes, it is. 70.It’s Wang Lin’s. 71.On the desk.本文主要是王琳介绍了她的教室里的一些物品以及她的好朋友。67.根据“I’m Wang Lin and I’m a Chinese girl.”可知,王林姓王。故填Wang.68.根据“The colour of the desk is blue and it is Lucy’s desk.”可知,露西的桌子是蓝色的。故填Blue.69.根据“Look! A schoolbag is on the desk.”可知,书包在桌子上。故填Yes, it is.70.根据“Whose desk is next to Lucy’s It’s mine.”可知,露西的桌子旁边是王林的。故填It’s Wang Lin’s.71.根据“You can see a watch on the desk.”可知,你可以看到桌子上有一块手表。故填On the desk. 展开更多...... 收起↑ 资源列表 期中复习之阅读回答15篇(Units1-3单元话题) - 答案.docx 期中复习之阅读回答15篇(Units1-3单元话题).docx