资源简介 人教版七年级英语上册期中复习阅读理解真题15篇(Units1-3单元话题)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、阅读理解(24-25七年级上·广东湛江·期中)Hello, everyone. I’m Jane Green. Here is some information of my good friends.Name: Mary Smith Age: 11 Hobby: Sing, dance School: Yuhua Middle School Phone number: 673-1345 Name: Tom Black Age: 13 Hobby: Play football School: Shanhu Middle School Phone number: 926-6872Name: Dale Brown Age: 13 Hobby: Play the piano School: Renmin Middle School Phone number: 764-8903 Name: Cindy Miller Age: 12 Hobby: Read books School: Renmin Middle School Phone number: 246-54301.How many friends does Jane have A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.2.What’s Mary’s last name A.Smith. B.Black. C.Brown. D.Miller.3.Who are 13 years old A.Mary and Tom. B.Tom and Dale.C.Dale and Cindy. D.Mary and Cindy.4.What does Tom like A.Singing. B.Playing the piano.C.Playing football. D.Dancing.5.Which one is TRUE (正确的) A.Dale and Cindy are in the same school. B.Cindy is the youngest (最年轻的).C.Mary likes reading. D.Tom’s phone number is 673-1345.(24-25七年级上·内蒙古呼伦贝尔·期中)Evan is 14 years old. He is from Cuba. Now he is in Guangzhou. This is Evan’s desk. Three books are on this desk—a Chinese book, a math book and an English book. And a yellow pencil box is next to his English book. A white ruler, four pencils and an eraser are in the pencil box. On the desk, you can see two coats. The black coat is Evan’s. The white coat is not his. It’s his brother’s. His brother is Frank. Frank likes brown. Look, a toy bus and a toy bike are on his books. His brother likes them very much.6.Where is Evan from A.The UK. B.China. C.Cuba. D.Singapore.7.What can we see on Evan’s desk A.A Chinese book. B.An orange ruler. C.An English map. D.A toy car.8.What can we find in Evan’s pencil box A.Two rulers. B.Four pens. C.An eraser. D.A knife.9.Who is Frank A.Evan’s brother. B.Evan’s classmate. C.Evan’s teacher. D.Evan’s friend.10.The underlined word “them” means(指的是) ________.A.coats B.toys C.pencils D.books(24-25七年级上·内蒙古呼伦贝尔·期中)First name: Gina Last name: Smith Age (年龄): 15 Telephone number: 337-0126First name: Jim Last name: Miller Age (年龄):16 Telephone number: 997-532111.The boy’s family name is ________.A.Jim B.Miller C.Gina D.Smith12.Gina is the girl’s ________ name.A.first B.last C.one D.family13.What’s Jim Miller’s telephone number A.997-5231 B.337-2016 C.997-5321 D.337-012614.How old is Jim A.15. B.16. C.17. D.18.15.How old is Gina A.Thirteen. B.Fourteen. C.Fifteen. D.Sixteen.(24-25七年级上·重庆·期中)My name is Lucy Smith. Lucy is my first name. Smith is my last name. I’m 13. My favorite (最喜欢的) color is purple. I’m in No.1 Middle School. I’m in Class 2, Grade 7.Kathy is my friend. She is 12. Her favorite color is blue. She is my classmate (同班同学). She is a good girl. Her telephone number is 828-785.Mr. Black is my English teacher. He is English. I often ring (给……打电话) him at 843-018. 843-018 is his telephone number. Helen is his daughter. She is in China now. Her favorite color is red. Kathy and I are her friends.16.Lucy’s last name is ______.A.Lucy B.Smith C.Kathy D.Black17.Kathy’s telephone number is ______.A.828-785 B.843-018 C.828-018 D.843-78518.Helen’s favorite color is ______.A.black B.purple C.red D.blue19.Which of the following is TRUE (对的) A.Lucy is nine. B.Kathy is in Class 2, Grade 8.C.Mr. Black is Helen’s teacher. D.Lucy, Kathy and Helen are friends.(24-25七年级上·福建泉州·期中)My name is Ma Ming. I am a 12-year-old girl. I am a student at Suzhou No.1 Middle School. I am in Class 2, Grade 7. My twin (双胞胎) sister Ma Lan and I are in the same class. We are twins, but we do not look the same. We go to school and go back home together every day.Sometimes we help each other with the homework. I am good at English and she can help me with my science. My classmates are all very nice. I have some good friends. We all love music and sports. We have a lot to talk about. We often play football after school. Sometimes we go to buy (购买) our favorite books on Saturday.Our teachers are very nice to us. We all like them. I like my English teacher best, because she is beautiful and kind.20.What class is Ma Ming in A.Class 3, Grade 7. B.Class 2, Grade 7.C.Class 7, Grade 2. D.Class 2, Grade 8.21.Who is Ma Lan A.Ma Ming’s teacher. B.Ma Ming’s brother.C.Ma Ming’s twin sister. D.Ma Ming’s mother.22.What’s Ma Ming’s sister good at A.English. B.Science. C.Chinese. D.Music.23.What do Ma Ming and her friends often do after school A.They often play the guitar. B.They often go home together.C.They often buy books. D.They often play football.24.Why does Ma Ming like her English teacher best A.Because she is beautiful and kind. B.Because her English is good.C.Because she is tall. D.Because she likes singing.(24-25七年级上·重庆·期中)Hello, this is my family photo. Who’s this It’s me, Peppa Pig (猪). I like orange juice (果汁). This is my father. He is a very good father. His favorite color is blue. And he loves our family very much. That is my mother. She is very nice. She often cooks food (做饭) for us. Her favorite food is cake (蛋糕). This is George. He is my brother. He is also a cute pig. He likes orange juice, too. His favorite animal is the dinosaur (恐龙). The dinosaur is a kind of (一种) beast (野兽). These are my grandparents. They also love George and me very much. My parents, George and I often go to see them.25.What color does Peppa’s father like A.Blue. B.Brown. C.Green. D.Black.26.________ like orange juice.A.Peppa and her father B.Peppa’s parentsC.Peppa and George D.Peppa’s grandparents27.George is Peppa’s father’s ________.A.brother B.father C.grandfather D.son28.There are ________ pigs in the family photo.A.three B.four C.five D.six(24-25七年级上·重庆·期中)Eric Green’s family members information (信息)Name Age (年龄) Phone number City (城市)Eric 12 8678-9654 BeijingBob (brother) 11 7021-6598 ShanghaiKate (sister) 13 3556-6620 TianjinDale (brother) 14 7082-9654 Beijing29.________ phone number is 3556-6620.A.Kate’s B.Bob’s C.Dale’s D.Eric’s30.Kate has ________ brother(s).A.one B.two C.three D.four31.________ are in the same (相同的) city.A.Eric and Bob B.Eric and Dale C.Bob and Dale D.Kate and Dale(24-25七年级上·福建厦门·期中)Look at the British Royal (英国皇室) Family Tree. Queen Elizabeth Ⅱ (女王伊丽莎白二世) is a great woman. There are her three sons and one daughter. They are Charles, Andrew, Edward and Anne. She died (去世) in 2022. British people miss her very much.32.In the picture, we can put the name “________”in the “ ▲ ”.A.Edward B.Anne C.Andrew D.Charles33.In the picture, the Queen has ________ grandchildren.A.four B.six C.eight D.ten34.William and Henry are ________.A.sisters B.friends C.cousins D.brothers35.Zara is ________.A.Isla’s mother B.Edward’s daughter C.Louis’s aunt D.Peter’s cousin36.Which of the following statements is TRUE A.James is Edward’s son. B.Queen Elizabeth I died this year.C.Andrew is George’s uncle. D.Charles has two daughters.(24-25七年级上·四川南充·期中)Hello! This is my family tree. Bob is my grandpa and Lily is my grandma. They have three kids: a daughter and two sons.Their daughter is my mum, Kate. She’s 42. Uncle Sam is 39. He has a son. Uncle Jack is 36. He and Aunt Mary have a son and a daughter. I have a sister. She’s 5. She and Uncle Jack’s son are of the same age.37.Who am I A.Eric. B.Jim. C.Dove. D.Mary.38.How many cousins does Dove have A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.39.What are their names in the boxes A—B—C in the family tree A.Jack—Bob—Sam B.Sam—Jack—Bob C.Bob—Jack—Sam D.Bob—Sam—Jack40.How old is Dove A.42. B.39. C.36. D.5.41.What can we know from the passage A.Jim has two brothers. B.Bob and Lily have six grandchildren.C.There are four couples in the family tree. D.Kate’s husband is older (年长的) than Jack.(24-25七年级上·四川内江·期中)What’s your family like This is my family. It’s small. Look! Here are my parents and I. We are in England. Peter, 10 I love my family. Here are my parents. I have a sister. She is 7. The boy is me. And we have a small cat in my family. Martin, 9 I have a big family. Here are my parents, my grandmother, my brother and I. My brother and I are twins(双胞胎). Simon, 11You can click (点击) if you want to be friends with the family, if you like the family or to leave a message (留言).42.There are (有)________ people (人) in Peter’s family.A.6 B.5 C.4 D.343.How old (多少岁) is Martin’s sister A.7. B.9. C.10. D.11.44.We can see Simon’s ________ in his photo.A.cousin B.sister C.grandmother D.grandfather45.How many (多少) people like Martin’s family A.29. B.64. C.92. D.99.46.下列哪项陈述是正确的?A.Peter has a brother. B.Martin has a dog. C.Simon’s parents have two sons. D.Simon has a sister.(24-25七年级上·河北石家庄·期中)This is my classroom. It’s big and bright.In the front of the classroom, there is a teachers’ desk. It’s big and clean. On the teachers’ desk, there is a big box of chalk. My teachers use it to write on the blackboard. Next to the blackboard, there is a notice board. We put up notices on it. There is also a smart whiteboard in the front. You can see fifty student desks in the classroom. We don’t have lockers, so we put our things in the desk drawers. We have a bookcase at the back of the classroom. There are a lot of books in it. We can borrow (借) books there and take them home.On the first, second and third floors (楼层), there are twelve classrooms and three teachers’ offices. My classroom is on the second floor. On the fourth floor, there are two special rooms. One is the music room and the other is the computer room. Tuesday is my favorite day because I have music class on that day.47.What’s the classroom like A.It’s bright and big. B.It’s big and clean.C.It’s big and tidy. D.It’s bright and clean.48.What does the word “it” in Paragraph 2 (第二段) refer to (指的是) A.The box. B.The chalk. C.The desk. D.The blackboard.49.How many desks are there in the classroom A.40. B.41. C.50. D.51.50.Where is the music room A.On the first floor. B.On the second floor.C.On the third floor. D.On the fourth floor.51.Which is TRUE according to the passage A.They put up notices on the blackboard. B.They put their things in the lockers.C.They can’t take the books home. D.They have music class on Tuesday.(24-25七年级上·湖南常德·期中)Hello! My name is Frank. I’m in No. 2 Middle School. There are three teaching buildings and a library in my school. The library is big and beautiful. About 60,000 books are in it. About 50,000 of them are in Chinese, and the others are in English. I like reading books very much, so I go to the library every day. Miss Wang works in the library. She is kind and she can always help students find the books they need.We have a computer room in the library. We have classes in the computer room sometimes. The students need their ID cards to go into the computer room.Our library has the Lost and Found office. Mrs. White works there. My friend Lucy helps her every day. Mrs. White is very happy to help the students find their things.Do you have a library in your school 52.How many English books are there in the library A.About 10,000. B.About 40,000. C.About 60,000.53.What do students need to go into the computer room A.Their notebooks. B.Their ID cards. C.Their keys.54.What can we know from the passage A.Frank’s school has four teaching buildings.B.Frank helps students find the books they need.C.Mrs. White works in the Lost and Found office.(24-25七年级上·海南·期中)Are the classrooms all the same in the world In China, children have a fixed classroom. In a classroom, you can see desks and chairs in lines and many other school things in order. There are usually about 40 or more students in every class. They always face the blackboard. What are classrooms like in other countries Let’s have a look!In the UK, most classrooms are similar (相似的). There are usually about 30 students in every class. Usually, two children share a long desk.In the US, classrooms usually have single (单独的) desks for each student. There are about 15 to 25 students in a class. The US children don’t have a fixed classroom. They always go to different classrooms when the classes are different.In Japan, students have a fixed classroom. They also have single desks. At the back of the classroom, there are places for students’ clothes. At the gate of the school building, there are places for their shoes.55.The underlined word “fixed” in the passage means ________ in Chinese.A.私人的 B.固定的 C.安装的56.Which country’s students have to share a desk A.The UK. B.The US. C.Japan.57.According to the passage (根据这篇文章), we can know ________A.there are about 20 students in a class in the UK.B.there are places for students’ shoes in Chinese schools.C.there are different classrooms for different classes in the US.58.What is the structure (结构) of the passage A. B. C.59.The passage is probably from the ________ column (栏目) of a magazine.A.Food B.School C.Sports(24-25七年级上·四川南充·期中)①We know the school library is a good place. But do you know why ②The school library has many books for you to read. You can read all kinds of books in it. Many of them are about Chinese, English, maths, music, sports and so on. You can learn a lot from them.③The school library is a good place for studying. It is quiet because no students talk in it. You can do your homework or look for information you need in your studies. When you have a problem (问题), you may find the answer from one of the books in the school library.④The school library has a computer room. You can do some reading or look for information on the computer. Sometimes when you are bored, you can listen to music on it.⑤So if you have time, please go to the school library often.60.What does the underlined word “them” in Paragraph 2 refer to (指的是) A.The books. B.The libraries. C.The problems. D.The computer rooms.61.Why is the school library a good place for students ①Because they can read many kinds of books.②Because they can find information on the computer.③Because sometimes they can listen to music to relax.④Because they can talk about their problems with friends.A.①②③ B.①③④ C.②③④ D.①②④62.Which of the following best shows the structure (结构) of the text A. B. C. D.63.What is the purpose (目的) of the text A.To tell us why the school library is a good place for students.B.To let us know the good books in the school library.C.To tell us the school library is a good place for making friends.D.To ask students to use computers in the school library often.64.Where can we read the text A.In a storybook. B.On a noticeboard.C.On a birthday card. D.In a school newspaper (报纸).(24-25七年级上·河北石家庄·期中)Welcome to our new school, No. 6 Middle School. It is a big school with many buildings. In the school you can see some beautiful trees and flowers. The teachers are in the office building and the students are in the classroom building. The big playground is behind the office building. After class, students can play in it. The library is behind the classroom building, and students can borrow some books from it. The food of the dining hall is very good and all of us like it. There are a lot of famous teachers. The students here are smart and like to learn.65.What’s No. 6 Middle School like A.It’s old. B.It’s small. C.It’s hot. D.It’s big.66.Where do the teachers work A.In the classroom building. B.In the office building.C.In the library. D.In the dining hall.67.Where is the playground A.It is behind the classroom building. B.It is next to the dining hall.C.It is behind the office building. D.It is in front of the classroom building.68.How is the food of the dining hall A.Good. B.Smart. C.Happy. D.Bad.人教版七年级英语上册期中复习阅读理解真题15篇(Units1-3单元话题)学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________参考答案题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10答案 C A B C A C A C A B题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20答案 B A C B C B A C D B题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30答案 C B D A A C D D A C题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40答案 B B C D C A A B D D题号 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50答案 C D A C D C A B C D题号 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60答案 D A B C B A C A B A题号 61 62 63 64 65 66 67 68答案 A C A D D B C A1.C 2.A 3.B 4.C 5.A本文介绍了Jane Green的四位好朋友的基本信息,包括姓名、年龄、爱好、学校和电话号码。1.细节理解题。根据“Name: Mary Smith”、“Name: Tom Black”、“Name: Dale Brown”及“Name: Cindy Miller”可知,Jane有四位好朋友。故选C。2.细节理解题。根据“Name: Mary Smith”可知,Mary的姓氏是Smith。故选A。3.细节理解题。根据“Name: Tom Black Age: 13”及“Name: Dale Brown Age: 13”可知,Tom和Dale都是13岁。故选B。4.细节理解题。根据“Hobby: Play football”可知,Tom喜欢踢足球。故选C。5.细节理解题。根据“Name: Dale Brown ... School: Renmin Middle School”及“Name: Cindy Miller ... School: Renmin Middle School”可知,Dale和Cindy在同一所学校。故选A。6.C 7.A 8.C 9.A 10.B本文是一篇记叙文,主要介绍了埃文(Evan)的个人信息、他的书桌物品以及他的兄弟弗兰克(Frank)的相关情况。6.细节理解题。根据“Evan is 14 years old. He is from Cuba.”可知,埃文来自古巴。故选C。7.细节理解题。根据“Three books are on this desk—a Chinese book, a math book and an English book.”可知,埃文的书桌上有三本书,其中包括一本语文书。故选A。8.细节理解题。根据“A white ruler, four pencils and an eraser are in the pencil box.”可知,埃文的铅笔盒里有一把白色的尺子、四支铅笔和一块橡皮擦,选项C“一块橡皮擦”符合题意。故选C。9.细节理解题。根据“His brother is Frank.”可知,弗兰克是埃文的兄弟。故选A。10.词句猜测题。根据“Look, a toy bus and a toy bike are on his books. His brother likes them very much.”可知,弗兰克的书上有一辆玩具巴士和一辆玩具自行车,他的兄弟非常喜欢它们,由此可推测them指代的是前文提到的玩具巴士和玩具自行车,即“toys”。故选B。11.B 12.A 13.C 14.B 15.C本文是一篇表格信息题,主要介绍了两个人的基本信息,包括姓名、年龄和电话号码。11.细节理解题。根据“Last name: Miller”可知,男孩的姓氏是Miller。故选B。12.细节理解题。根据“First name: Gina”可知,Gina是女孩的名字。故选A。13.细节理解题。根据“Jim…Telephone number: 997-5321”可知,Jim Miller的电话号码是997-5321。故选C。14.细节理解题。根据“Jim…Age (年龄): 16”可知,Jim的年龄是16岁。故选B。15.细节理解题。根据“Gina…Age (年龄): 15”可知,Gina的年龄是15岁。故选C。16.B 17.A 18.C 19.D本文介绍了Lucy的个人信息以及她的老师和朋友的情况。16.细节理解题。根据“My name is Lucy Smith. Lucy is my first name. Smith is my last name.”可知,Lucy是名字,Smith是姓氏。因此,Lucy的姓氏是Smith。故选B。17.细节理解题。根据“Her telephone number is 828-785.”可知,这里的“Her”指代前文提到的Kathy。故选A。18.细节理解题。根据“Helen is his daughter ... Her favorite color is red.”可知,Helen最喜欢的颜色是红色。故选C。19.细节理解题。根据“Kathy and I are her friends.”可知,这里的“I”指Lucy,“her”指Helen。因此,三人是朋友关系。故选D。20.B 21.C 22.B 23.D 24.A本文主要介绍了马明和她的双胞胎姐妹马兰。20.细节理解题。根据“I am in Class 2, Grade 7.”可知,马明在7年2班。故选B。21.细节理解题。根据“My twin sister Ma Lan and I are in the same class.”可知,马兰是马明的双胞胎姐妹。故选C。22.细节理解题。根据“I am good at English and she can help me with my science.”可知,马兰擅长科学。故选B。23.细节理解题。根据“We often play football after school.”可知,她们放学后经常踢足球。故选D。24.细节理解题。根据“I like my English teacher best, because she is beautiful and kind.”可知,马明最喜欢英语老师,因为她漂亮且友善。故选A。25.A 26.C 27.D 28.D本文是一篇记叙文。介绍了佩奇和他的家人的信息。25.细节理解题。根据“This is my father. He is a very good father. His favorite color is blue.”可知,Peppa的爸爸最喜欢蓝色。故选A。26.细节理解题。根据“I like orange juice.”以及“This is George. He is my brother. He is also a cute pig. He likes orange juice, too.”可知,Peppa和George都喜欢橙汁。故选C。27.细节理解题。根据“This is George. He is my brother.”可知,George是Peppa的弟弟,而Peppa是爸爸的女儿,所以George是爸爸的儿子。故选D。28.细节理解题。根据“Peppa (我),my father (我的爸爸),my mother (我的妈妈),George (乔治),my grandparents (我的祖父母)”可知,共6个人。故选D。29.A 30.C 31.B本文以表格的形式介绍埃里克·格林的家人信息。29.细节理解题。根据“Kate (sister) 3556-6620”可知,凯特的电话号码是3556-6620,故选A。30.细节理解题。根据“Eric, Bob (brother), Dale (brother)”可知,凯特有三个兄弟,故选C。31.细节理解题。根据“Eric Beijing”和“Dale (brother) Beijing”可知,埃里克和戴尔在同一个城市,故选B。32.B 33.C 34.D 35.C 36.A本文是一篇说明文,介绍英国皇室的家族树,围绕女王伊丽莎白二世的子女、孙辈等亲属关系展开说明。32.细节理解题。根据文中“There are her three sons and one daughter. They are Charles, Andrew, Edward and Anne.”,家族树中最后一个孩子是女儿Anne,所以“▲”处应填Anne。故选B。33.细节理解题。数家族树中女王的孙辈:Charles的孩子William、Henry;Andrew的孩子 Beatrice、Eugenie;Edward的孩子James、Louise;Anne的孩子Peter、Zara,共8个。故选C。34.细节理解题。William和Henry都是Charles的儿子,所以他们是兄弟。故选D。35.推理判断题。Louis是William的儿子,而Zara和William是表兄妹/姐弟,所以Zara是Louis的姑姑。故选C。36.细节理解题。A 选项“James是Edward的儿子”,从家族树可知Edward的孩子有James和Louise,表述正确;B选项“伊丽莎白一世今年去世”,文中是伊丽莎白二世2022年去世,且是二世不是一世,错误;C选项“Andrew是George 的叔叔”,George 是William的孩子,William是Charles的儿子,Andrew是Charles的弟弟,所以Andrew是George的叔公(granduncle),不是叔叔(uncle),错误;D选项“Charles 有两个女儿”,Charles的孩子是William和Henry(儿子),没有女儿,错误。故选A。37.A 38.B 39.D 40.D 41.C本文是一篇记叙文,主要讲述了Eric的家庭情况以及家庭成员的相关信息。37.推理判断题。结合图片,再根据第一段“Bob is my grandpa and Lily is my grandma. They have three kids: a daughter and two sons.”及第二段“Their daughter is my mum Kate…I have a sister.”可知,作者祖父母的女儿是作者的母亲Kate,作者旁边是他的妹妹,可推测作者是Eric。故选A。38.推理判断题。结合图片,再根据第一段“They have three kids: a daughter and two sons.”及第二段“Their daughter is my mum Kate. She’s 42. Uncle Sam is 39. He has a son. Uncle Jack is 36. He and Aunt Mary have a son and a daughter. I have a sister. She’s 5.”可知,作者的母亲是Kate,作者有一个五岁的妹妹,他的叔叔Sam有一个儿子Jim,他的另一个叔叔Jack有一个儿子Dove和一个女儿,可推测Dove的表兄妹有作者,作者的妹妹和Jim共三个人。故选B。39.推理判断题。结合图片,再根据第一段“Bob is my grandpa and Lily is my grandma. They have three kids: a daughter and two sons.”及第二段“Uncle Sam is 39. He has a son. Uncle Jack is 36. He and Aunt Mary have a son and a daughter.”可知,作者的祖父是Bob,祖母是Lily,他的叔叔Sam有一个儿子Jim,他的另一个叔叔Jack有一个儿子Dove和一个女儿,可推测A是作者的祖父Bob,B是作者的叔叔Sam,C是作者的叔叔Jack。故选D。40.推理判断题。根据第二段“I have a sister. She’s 5. She and Uncle Jack’s son are of the same age”可知,作者的妹妹五岁,和作者叔叔Jack的儿子Dove年龄一样大,可推测Dove也是五岁。故选D。41.推理判断题。通读全文并结合图片,主要讲述了Eric的家庭情况以及家庭成员的相关信息,其中介绍了Eric的祖父母、Eric的父母亲及两位叔叔的家庭,即这个家谱里有四对夫妇,则选项C描述正确。故选C。42.D 43.A 44.C 45.D 46.C本文介绍了三个人的家庭。42.细节理解题。根据“Here are my parents and I.”可知,Peter家有三个人。故选D。43.细节理解题。根据“I have a sister. She is 7”可知,Martin的妹妹七岁,故选A。44.细节理解题。根据第三个图片可知,可以在照片中看到他的祖母,故选C。45.细节理解题。根据第二个图片中的爱心符号可知,有99个人喜欢Martin的家庭,故选D。46.细节理解题。根据“I have a big family. Here are my parents, my grandmother, my brother and I. My brother and I are twins (双胞胎).”可知,Simon的父母有两个儿子。故选C。47.A 48.B 49.C 50.D 51.D本文主要介绍了作者的教室。47.细节理解题。根据“It’s big and bright.”可知,教室又大又明亮,故选A。48.词义猜测题。根据“On the teachers’ desk, there is a big box of chalk. My teachers use it to write on the blackboard.”可知,老师用粉笔在黑板上写字,所以it指代“The chalk”,故选B。49.细节理解题。根据“You can see fifty student desks in the classroom.”可知,教室里有五十张学生课桌,故选C。50.细节理解题。根据“On the fourth floor, there are two special rooms. One is the music room and the other is the computer room.”可知,音乐室在四层,故选D。51.推理判断题。根据“Tuesday is my favorite day because I have music class on that day.”可知,星期二有音乐课,D表述正确,故选D。52.A 53.B 54.C本文是一篇记叙文,Frank介绍了自己学校图书馆的情况,包括图书馆藏书数量、种类,图书馆里有计算机室以及失物招领处,还介绍了相关工作人员等。52.细节理解题。根据文章第一段“About 60,000 books are in it. About 50,000 of them are in Chinese, and the others are in English.”可知,图书馆大约有60000本书,其中50000本是中文书,其余的是英文书,所以英文书大约有10000本,问题是问图书馆英文书的数量,A选项符合。故选A。53.细节理解题。根据文章第二段“The students need their ID cards to go into the computer room.”可知,学生们需要他们的身份证进入计算机室。故选B。54.细节理解题。根据文章第三段“Our library has the Lost and Found office. Mrs. White works there.”可知,怀特夫人在失物招领处工作,C选项正确。故选C。55.B 56.A 57.C 58.A 59.B本文是一篇说明文,主要介绍了中国、英国、美国、日本四个国家教室的不同特点。55.词句猜测题。根据后文“The US children don’t have a fixed classroom. They always go to different classrooms when the classes are different.”可知,美国孩子没有固定的教室,当课程不同时,他们总是去不同的教室。因此,fixed意为“固定的”。故选B。56.细节理解题。根据第三段“In the UK ...Usually, two children share a long desk.”可知,英国学生需共用课桌。故选A。57.细节理解题。根据第四段“The US children don’t have a fixed classroom. They always go to different classrooms when the classes are different.”可知,美国不同课程有不同教室。故选C。58.篇章结构题。文章第一段提出“世界上的教室都一样吗?” 的问题,第二至五段分别介绍中、英、美、日的教室情况,为“总—分”结构,对应选项A。故选 A。59.推理判断题。文章围绕不同国家的教室展开,属于学校相关内容,故可能来自杂志的“School”栏目。故选B。60.A 61.A 62.C 63.A 64.D本文分别从藏书丰富、环境安静适合学习、设有电脑室可辅助学习和休闲等方面,阐述了学校图书馆对学生而言是好地方的原因,最后倡议学生常去图书馆。60.词句猜测题。根据“The school library has many books for you to read. You can read all kinds of books in it. ”可知,划线词them指代上文中提到的书。故选A。61.细节理解题。根据“You can read all kinds of books in it.”及“You can do some reading or look for information on the computer. Sometimes when you are bored, you can listen to music on it.”可知,你可以在图书馆中读书、在电脑上查找信息、听音乐放松。故选A。62.篇章结构题。通读全文可知,第一段提出问题“为什么学校图书馆是个好地方?”;第二、三、四段分别从不同方面阐述原因;第五段总结并呼吁常去图书馆,所以是“总分总”的结构。故选C。63.主旨大意题。根据“We know the school library is a good place. But do you know why ”及全文内容可知,这篇文章的目的是告诉我们——为什么学校图书馆对学生来说是一个好地方。故选A。64.推理判断题。本文从多个方面介绍了学校图书馆为什么是一个好地方,包括书籍种类丰富、安静的学习环境和电脑设施等。由此推出可能出现在学校报纸上。故选D。65.D 66.B 67.C 68.A本文主要介绍了作者的学校相关信息。65.细节理解题。根据“Welcome to our new school, No. 6 Middle School. It is a big school with many buildings.”可知,第六中学很大。故选D。66.细节理解题。根据“The teachers are in the office building and the students are in the classroom building.”可知,老师在办公楼工作。故选B。67.细节理解题。根据“The big playground is behind the office building.”可知,大操场在办公楼后面。故选C。68.细节理解题。根据“The food of the dining hall is very good and all of us like it.”可知,食堂的食物很好。故选A。 展开更多...... 收起↑ 资源列表 期中复习之阅读理解真题15篇(Units1-3单元话题) - 答案.docx 期中复习之阅读理解真题15篇(Units1-3单元话题).docx