资源简介 / 让教学更有效 高效备考 | 英语学科2025-2026学年八年级英语上册期中预测模拟卷一(考试时间:90分钟 试卷满分:120分)注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3.回答非听力题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4.测试范围:八年级上册Unit 1~Unit 3(外研版)5. 难度系数:0.656.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。一、听力(本大题共30小题,每小题1分,共30分)1.你将听到五个句子,请选出与所听句子内容相符的图片,有一幅图是多余的,每个句子读两遍。(1). (2). (3). (4) (5).【答案】 E A C B D【原文】(1). Sam likes to ride a bike to the mountains on weekends.(2) The action movie is Jim’s favorite movie.(3). Cindy often helps her mother to do housework after school.(4) My son wants to be a magician in the future.(5) I bought a ticket to the favorite movie for my friend.(二)听短对话,选择最佳答案。2.Where did Mark go with his friend A.The city museum. B.The city park. C.The city zoo.【答案】C【原文】W: Mark, did you go anywhere interesting M: Yes, I went to the city zoo with my friend.3.What does Mike do on weekends A.He usually reads books. B.He usually does homework. C.He always exercises.【答案】B【原文】W: What does your brother Mike do on weekends M: He usually does homework at home.4.What is Helen better at A.Dancing. B.Playing tennis. C.Singing.【答案】C【原文】W: Does your sister Helen dance well M: Yes, but she is more talented in singing.5.When does Jack want to go to the supermarket A.This Wednesday. B.This Thursday. C.This Friday.【答案】A【原文】W: Jack, next Friday is our grandmother’s birthday. I want to go to the supermarket to buy some gifts for her.M: Me, too. Let’s go there this Wednesday.6.How often does Danny watch the sports show A.Once a week. B.Twice a week. C.Three times a week.【答案】B【原文】W: Do you like sports show, Danny M: Yes, it’s interesting. I watch it on Tuesdays and Thursdays.(三)听长对话,选择最佳答案。听材料,回答以下各小题。7.How did the boy go to Beijing A.By car. B.By train. C.By plane.8.What did the boy visit first A.The Summer Palace. B.The Beijing Zoo. C.The Great Wall.9.What animals does the boy like best A.Pandas. B.Lions. C.Giraffes.【答案】7.C 8.A 9.A【详解】W: Peter, did you go to Beijing last week M: Yes, we went there by plane. It was really a great trip.W: Did you go there with your parents M: No, my parents were busy. I went there with my cousin.W: What places did you visit M: We visited the Summer Palace first. After that, we went to the Great Wall.W: You like animals very much. Did you visit the Beijing Zoo M: Yes, we visited it on the last day and saw many kinds of animals. We saw monkeys, tigers, lions, giraffes… And pandas are my favorite. They are cute and lovely.请听对话,回答下列各小题。10.What is the girl busy with these days A.A meeting. B.A festival. C.A test.11.When are the speakers going to relax A.On Saturday. B.On Monday. C.On Friday.12.Where are the speakers going to relax A.In the park. B.In the zoo. C.In the museum.【答案】10.C 11.A 12.C【原文】W: What are you busy doing these days, Jack M: I’m busy practicing dancing. Our art festival is on October 22nd. What about you W: I’m studying for the coming test.M: We are both busy. I think we should relax this weekend.W: Yes. How about going biking in the countryside M: Sounds good, but I can’t ride a bike.W: Then let’s go to the zoo by bus.M: There will be too many people in the zoo. Let’s go to the museum.W: Good idea.请听对话,回答下列各小题。13.Who is Nina A.Jack’s friend. B.Jack’s cousin. C.Jack’s sister.14.What is the comedy about A.A family. B.A shop. C.A school.15.What does Jane think of cartoons A.She can’t stand them. B.She doesn’t mind them. C.She loves them.16.What time will Jack and Jane meet A.At 7:00 p.m. B.At 7:30 p.m. C.At 8:00 p.m.【答案】13.B 14.C 15.C 16.B【原文】M: Hi, Jane. Would you like to go with us to the cinema tonight W: Who’s “us”, Jack M: My cousin Nina and me.W: OK, and what movie will we watch M: What about that new scary movie, A Quiet Place 2 W: No! I don’t like scary movies.M: OK, well, there’s a comedy about a school.W: Oh, no more school, please!M: What about an action movie W: No. I hate action movies.M: Well, there’s a new cartoon, Peter Rabbit 2.W: Oh, I like cartoons. Let’s see that.M: OK. Nina likes cartoons, too.W: What time is the movie M: At 8 o’clock. Let’s meet at 7:30 outside the cinema.W: OK. See you later.M: Bye.(四)听短文,选择最佳答案。你将听到一篇短文,请根据短文内容,选出每个问题的正确答案,短文读两遍。17.What school is Eric in A.No.1 Middle School. B.No.3 Middle School. C.No.5 Middle School.18.Who is Eric’s new friend in Guilin A.Wang Lei. B.George. C.John.19.Where is Eric’s new house A.Behind a supermarket. B.Across from a library. C.Next to a restaurant.20.What is Eric’s father doing A.Writing in the bedroom. B.Cooking in the kitchen. C.Repairing a bike.21.Where’s Eric from A.China. B.Australia. C.America.【答案】17.B 18.A 19.C 20.C 21.C【原文】I’m in Guilin now. I’ll spend the next three years here. My new school is No. 3 Middle School. I like this school because the teachers and students are very friendly. In my school, I have a new friend—Wang Lei. There are also many delicious foods in Guilin, and I like rice noodles best.Now I’m writing to you in my bedroom. We have a new home here in China. It’s different from our old home in America. Our new house is behind a library and next to a restaurant. It’s quiet and convenient. At this moment, my mother is cooking in the kitchen and my father is repairing my bike. I’m going to do my homework. Please write back soon.Yours,Eric(五)听短文,填信息。你将听到一篇短文,请根据短文内容,将所缺信息填入答题卡对应的横线上,每空一词。短文读三遍。Bill and Bob the same Age: 22 years old.Looks: They are both tall and 23 . They both have short curly hair.differences Class: Bill, in Class Three, Grade Eight. Bob, in Class Five, Grade Eight. Schoolwork: Bill is better at music than Bob. Bob is better at 24 than Bill.Parents the character (性格) Father is more 25 . Mother is much 26 .【答案】22.14/fourteen 23.thin 24.sports 25.outgoing 26.quieter【原文】My name is Bill. I am 14 years old. I have a twin brother, Bob. We are in the same school, but in different classes. I am a student in Class Three, Grade Eight. And Bob is in Class Five, Grade Eight. We are both tall and thin and we both have short curly hair. We have some differences, too. I am better at music than Bob. Bob is better at sports than me. My father is a policeman. He is more outgoing. My mother is a bank clerk. She is thin and has long curly hair. She is much quieter.二、补全对话(本大题共5小题,每小题2分,共10分)根据对话内容,从下面选出5个最佳选项补全对话,并将其字母标号在答题卡上涂黑。其中有一项是多余的。A: Hi, Sam! 27B: I’m reading an article about ChatGPT.A: What’s that B: 28A: Who invented it B: It was invented by someone in a US company (公司).A: Sounds interesting. 29B: It can do a lot of things, like answering questions, writing e-mails and chatting (闲聊) with you.A: Can I use it for my homework B: 30 But you’d better use it as a learning tool, not to cheat on your homework.A: Why B: Because if we do so, we won’t need to use our brains (脑). Then we will lose the ability (能力) to think and learn.A: 31 The more we use it, the lazier our brain will be.A.What are you doing B.No, you shouldn’t.C.What can it do D.How about you E.It’s a smart AI chatbot (聊天机器人).F.I think you are right.【答案】27.A 28.E 29.C 30.B 31.F【导语】本文是A、B之间的对话,他们正在谈论一款名叫ChatGPT的人工智能聊天机器人。27.根据下文“I’m reading an article about ChatGPT.”可知,空格处应询问对方在做什么。选项A“你在做什么 ”符合语境,故选A。28.根据上文“I’m reading an article about ChatGPT.”和“What’s that ”可知,空格处应解释ChatGPT是什么。选项E“这是一个聪明的人工智能聊天机器人。”符合语境,故选E。29.根据下文“It can do a lot of things, like answering questions, writing e-mails and chatting (闲聊) with you.”可知,空格处应询问它能做什么。选项C“它能做什么 ”符合语境,故选C。30.根据上文“Can I use it for my homework ”和下文“But you’d better use it as a learning tool, not to cheat on your homework.”可知,空格处应作否定回答。选项B“不,你不应该。”符合语境,故选B。31.根据上文“Because if we do so, we won’t need to use our brains (脑). Then we will lose the ability (能力) to think and learn.”和下文“The more we use it, the lazier our brain will be.”可知,空格处应表示赞同对方的看法。选项F“我认为你是对的。”符合语境,故选F。三、完形填空(本大题共10小题,每小题1.5分,共15分)Mr. Wang is in Beijing. He is a college student now, but he has a flower shop of his own. Many young people come to his shop to buy flowers. Wang’s shop is 32 most flower shops in Beijing. It is an unwatched (无人看管的) flower shop. People can pick flowers they like and pay for them on smart phones.Born in 1995 and as a lover of fiction (小说), Wang loves 33 in his free time. He says he opened the unwatched flower shop because he doesn’t need to 34 much time on it.There is no shopkeeper, but the shop works very well. “Most young people 35 doing the shopping with promotion (推销) from salesmen. They love shopping in a 36 environment,” Wang says. “Shoppers can learn about the kinds and names of flowers 37 an app.”Some people ask Wang if he worries someone would take away 38 without paying. Wang says he 39 the problem at first. Though he does not sell flowers in the shop himself, he goes to the shop at times every day. “Quite a few people come to my shop every day. I think most of them are 40 ,” he says.Wang’s shop turns out to be very successful. If you are a person with an open 41 , you’ll find your way to be successful.32.A.busy with B.happy with C.different from D.full of33.A.sleeping B.eating C.cooking D.reading34.A.save B.finish C.find D.spend35.A.like B.dislike C.enjoy D.relax36.A.warm B.cool C.free D.new37.A.across B.through C.along D.below38.A.keys B.shops C.flowers D.cakes39.A.thought about B.waited for C.gave up D.took away40.A.honest B.terrible C.foolish D.lazy41.A.plan B.hope C.mind D.body【答案】32.C 33.D 34.D 35.B 36.C 37.B 38.C 39.A 40.A 41.C【导语】本文主要介绍了大学生王先生在北京开了一家无人看管的花店,顾客自主选花并手机支付。他因喜爱小说,开这家店是为了节省时间,且这种模式受年轻人欢迎,他也相信大多数顾客是诚实的,最终店铺很成功,体现了开放思维对成功的重要性。32.句意:王先生的花店与北京大多数花店不同。busy with忙于;happy with对……满意;different from与……不同;full of充满。根据“It is an unwatched (无人看管的) flower shop.”可知,这家花店和其他花店“不同”,故选C。33.句意:出生于1995年且喜爱小说的王先生在空闲时间喜欢阅读。sleeping睡觉;eating吃;cooking烹饪;reading阅读。根据“as a lover of fiction”可知他因为喜爱“小说”,所以空闲时间喜欢“阅读”,故选D。34.句意:他说他开这家无人看管的花店是因为他不需要在这上面花费太多时间。save节省;finish完成;find找到;spend花费。“spend much time on it”表示“在某事上花费时间”符合“在花店上花费时间”的语境,故选D。35.句意:大多数年轻人不喜欢有推销员推销的购物方式。like喜欢;dislike不喜欢;enjoy享受;relax放松。根据“They love shopping in a...environment”可知,他们“不喜欢”有推销的购物,故选B。36.句意:他们喜欢在自由的环境中购物。warm温暖的;cool凉爽的;free自由的;new新的。因为这家花店是无人看管的,所以购物环境是“自由的”,故选C。37.句意:购物者可以通过一个应用程序了解花的种类和名称。across穿过(表面);through通过(媒介、途径);along沿着;below在……下方。因为后面是app,所以要用“through”,“through an app”表示“通过应用程序”,故选B。38.句意:有些人问王先生是否担心有人会不付钱就把花拿走。keys钥匙;shops商店;flowers花;cakes蛋糕。花店的商品是“花”,故选C。39.句意:王先生说他起初考虑过这个问题。thought about考虑;waited for等待;gave up放弃;took away拿走。对于前面说的顾客不付钱的问题,他“考虑过”,故选A。40.句意:我认为他们大多数人是诚实的。honest诚实的;terrible糟糕的;foolish愚蠢的;lazy懒惰的。根据“Quite a few people come to my shop every day.”可知,每天有很多顾客,结合花店成功运营,说明顾客是“诚实的”,故选A。41.句意:如果你是一个思想开放的人,你会找到成功的方法。plan计划;hope希望;mind思维;body身体。根据“you’ll find your way to be successful”可知,应是表达你要有“开放的思维”,你就会找到成功的方法,故选C。四、阅读理解(本大题共40分)第一节阅读下列语篇,从每题所给的选项中,选出最佳选项。(共15小题,每小题2分,共30分)Do you have “smart clothes” Nowadays, some kinds of smart clothes have come into the market. These smart clothes are used not only for covering our bodies, but also for many other kinds of uses.The“MP3 blue jacket” was invented by a clothing maker in Germany. This kind of jacket can be used as both an MP3 player and a mobile phone. A cloth keyboard was developed by an English company. It can be put onto your pants. Using it, you can control your computer easily anywhere. If it gets dirty, you can wash it and make it clean.Smart clothes will get much smarter as the technology improves. Now scientists are developing other kinds of smart clothes. These clothes can show the temperature of your body and heat you up before you feel cold.Other smart clothes to wear are special medical ones. They can tell the doctor when you are in danger. This technology can also provide important information about your environment. Shirts can warn (警告) you of serious pollution. Jackets with GPS can keep you from getting lost.People are becoming interested in the idea. Maybe smart clothes will be common on Paris streets, and even in your home one day.42.People can use an MP3 blue jacket as a MP3 player and ______.A.a television B.a radio C.a mobile phone D.a computer43.A(n) ______ company developed a cloth keyboard.A.Chinese B.American C.Japanese D.English44.The underline word “it” in the second paragraph refers to ________ in the sentence.A.a cloth keyboard B.a companyC.a computer D.a pair of pants45.According to the passage, smart clothes can’t ________.A.tell the doctor when you are in danger B.teach you how to be smarterC.show the temperature of your body D.keep you from getting lost46.The best title of the passage is ________.A.Smart Clothes in the Market B.Smart ClothesC.Smart Clothes and Our Life D.Smart Clothes in Paris【答案】42.C 43.D 44.A 45.B 46.C【导语】本文主要介绍了智能服装在生活中的用途。42.细节理解题。根据“The ‘MP3 blue jacket’ was invented by a clothing maker in Germany. This kind of jacket can be used as both an MP3 player and a mobile phone.”可知,MP3蓝色夹克可以用作MP3播放器和手机。故选C。43.细节理解题。根据“A cloth keyboard was developed by an English company.”可知,布键盘是由一家英国公司研发的。故选D。44.词句猜测题。根据“A cloth keyboard was developed by an English company. It can be put onto your pants. Using it, you can control your computer easily anywhere. If it gets dirty, you can wash it and make it clean.”可知,“it”指代的是上文提到的布键盘“a cloth keyboard”。故选A。45.细节理解题。根据“This technology can also provide important information about your environment. Shirts can warn (警告) you of serious pollution. Jackets with GPS can keep you from getting lost.”可知,智能衣物可以在你危险时告诉医生,可以显示你的体温,可以防止你迷路,但并不能教你如何变得更聪明。故选B。46.最佳标题题。本文主要介绍了智能服装在生活中的用途。故选C。Alice was sitting with her sister by the river and her sister was reading a book. Alice had nothing to do. Once or twice she looked into her sister’s book. “And what is a book for,” thought Alice, “without pictures or conversations ” Suddenly a white rabbit (兔子) with pink eyes ran by.There was nothing strange about that. She heard the rabbit say, “Oh dear! Oh dear! I’ll be late!” and she did not think it was strange. Then the rabbit took a watch out of its pocket and looked at it. A rabbit with a pocket and a watch Alice got up and ran across the field after it. She saw it go down a large rabbit hole in the ground.Then Alice went down after it, but never thought about how she was going to get out again. She found that she was falling down a very, very deep hole (洞). It was too dark for her to see anything. She was falling for a long time. While she was falling, she was thinking about her cat, Dinah. Suddenly she landed on some dry leaves.47.What was Alice’s sister doing A.She was reading at home. B.She was doing nothing.C.She was reading by the river. D.She was sitting with her friend.48.Alice thinks it was strange because ________.A.the rabbit had pink eyes and ran fast B.the rabbit said it would be lateC.the rabbit had a pocket and a watch D.the rabbit could speak49.What can we know from Paragraph Three A.Alice was afraid. B.Alice couldn’t see anything in the hole.C.Alice knew how to get out of the hole. D.Alice fell with her cat Dinah.50.Which is the right order (顺序) of Alice’s experience a. Alice landed on some dry leaves. b. Alice fell down a deep hole.c. Alice saw a rabbit running by. d. Alice ran after the rabbit.A.d—c—b—a B.b—a—c—d C.c—d—b—a D.c—b—d—a51.Where is the passage probably from A.A story book. B.A science newspaper.C.A travel book. D.A sports magazine.【答案】47.C 48.C 49.B 50.C 51.A【导语】本文讲述爱丽丝看到一只有口袋和手表的兔子后,出于好奇追赶兔子并跳进其钻入的地洞,最终落在一个深洞的干树叶上。47.细节理解题。根据“Alice was sitting with her sister by the river and her sister was reading a book.”可知,爱丽丝的姐姐在河边读书。故选C。48.细节理解题。根据“Then the rabbit took a watch out of its pocket and looked at it. A rabbit with a pocket and a watch ”可知,兔子居然带着口袋,还拿出手表看时间,这才让爱丽丝觉得奇怪,故选C。49.细节理解题。根据“She found that she was falling down a very, very deep hole (洞). It was too dark for her to see anything.”可知,第三段提到洞里太黑,看不到任何东西,故选B。50.细节理解题。根据“Suddenly a white rabbit (兔子) with pink eyes ran by.”可知,爱丽丝看到了一只粉红色眼睛的白兔跑了过去;根据“Alice got up and ran across the field after it.”可知,爱丽丝追在兔子后面;根据“She found that she was falling down a very, very deep hole (洞)”可知,爱丽丝掉进了洞里;根据“Suddenly she landed on some dry leaves.”可知,爱丽丝落在一些干树叶上。正确顺序是c—d—b—a。故选C。51.推理判断题。分析文章内容,它描述了爱丽丝与一只会说话、带口袋和手表的兔子的奇幻遭遇,以及她随后跳入兔子洞的经历。这些情节充满了想象力和奇幻色彩,是典型的童话或故事书元素,属于文学故事类,故选A。Ed was a professional football player, but in 2017 he had an accident in a swimming pool. After that, he couldn’t move his body from the shoulders down.Doctors told him that he’d probably never walk again, but Ed didn’t want to believe this. He had recently got engaged (订婚) to the woman who is now his wife and he said that she was the main reason he wanted to get better. He spent six days staring at his toes (脚趾) and trying to make them move, and finally, he succeeded! This was the start of a long journey.While in hospital, Ed met Paul, a man in his late thirties. Doctors had also told Paul he would never walk again, but Ed encouraged him not to give up and six months later, Paul told Ed he was walking with a stick.Only a year after his accident, Ed climbed the highest mountain in Wales. Since then he has also climbed a 6,500-meter mountain in Nepal and he said that after each big climb he noticed his body could do new movements.Two years later, 31-year-old Ed climbed 8,848 meters, almost the height of the world’s highest mountain, by going up and down his parents’ stairs 2,783 times. When he finished, he told a news reporter he had loved it although it sometimes was “painful” and “boring”. He also raised 46,000 for charity.Ed hopes his story can help people. That’s why he started his own charity, M2M, which aims to support “people facing challenges in life”.52.Who did Ed want to get better mainly for A.His parents. B.His doctor.C.His friend. D.His wife.53.What is Ed like according to Paragraph 3 A.Brave. B.Helpful.C.Honest. D.Hard-working.54.What does the underlined word “it” in Paragraph 5 refer to A.Raising money.B.Doing new movements.C.Visiting parents.D.Going up and down stairs.55.Put the events about Ed into the correct order according to the passage.a. Ed started M2M.b. Ed succeeded in making his toes move.c. Ed had an accident in a swimming pool.d. Ed climbed the highest mountain in Wales.e. Ed climbed his parents’ stairs 2,783 times.A.c-e-b-d-a B.c-b-d-e-aC.e-a-b-d-c D.e-b-d-c-a56.What would be the best title for the passage A.A Football PlayerB.A Challenge LoverC.A Charity WorkerD.A Mountain Climber【答案】52.D 53.B 54.D 55.B 56.B【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了Ed在一次意外后坚持不懈与命运抗争的故事。52.细节理解题。根据“He had recently got engaged to the woman...the main reason he wanted to get better.”可知,他的妻子是他想好起来的主要原因。故选D。53.推理判断题。第三段主要讲述了在Ed的鼓励下,Paul最终可以拄着拐杖走路的故事,由此推知Ed十分乐于助人,helpful符合题意。故选B。54.词句猜测题。根据“by going up and down his parents’ stairs 2,783 times”可知,it指代的是“上下楼梯”。故选D。55.篇章结构题。根据文章内容,事件顺序为:c. Ed 在泳池发生事故(第1段);b. Ed 成功让脚趾动起来(第2段);d. Ed 攀登威尔士最高峰(第4段);e. Ed 上下父母楼梯 2783 次(第5段);a. Ed 创立 M2M(第6段)。故选B。56.最佳标题题。本文主要讲述了Ed在一次意外后坚持不懈与命运抗争的故事,故B项“一位挑战爱好者”是最合适的标题。故选B。第二节阅读下面语篇,根据语篇内容回答问题。(共5小题,每小题2分,共10分)Schwarzenegger’s Way to SuccessPerhaps you’ve heard of the huge action superstar of the 1980s and 90s, Arnold Schwarzenegger, famous for movies like The Terminator. Even now, at the age of 76, Schwarzenegger has never given up on his love for bodybuilding and physical fitness.As a child born in 1947 in Austria, Schwarzenegger had watched movies about Hercules (大力神) and dreamed to be the big hero on the screen. Schwarzenegger began working on his dream when he was a teenager, exercising and weightlifting nonstop. As a young man he would take part in the biggest bodybuilding competition in the world, winning the titles (称号) of Mr Universe five times and Mr Olympia seven times.At the height of his bodybuilding, Schwarzenegger decided to try and break into Hollywood. Because of little money and poor English, his life in the US was not as easy as he had expected. But he worked tirelessly on learning the language and acting. He wasn’t welcomed into Hollywood with open arms, being told his accent (口音) wouldn’t work, his name was too long and that his body was too big. “...Everyone said... ‘You will never become a leading man’.” Schwarzenegger said in an interview with Virgin Radio UK.But Schwarzenegger wasn’t going to be held back. “I didn’t listen to them at all,” said Schwarzenegger, “…like Mandela always said, everything is impossible until someone does it. And that’s the way I feel.”Schwarzenegger went on to become the Governor (州长) of California in 2003 and ran for two terms before returning to the world of acting. Now he continues to act, runs exercise programs and has also written a number of books on personal fitness and achieving success.57.What did Schwarzenegger dream to be as a teenager 58.Why was Schwarzenegger’s life in the US not as easy as he expected at first 59.When did Schwarzenegger become the Governor of California 60.Besides acting, what else does Schwarzenegger do now 61.What do you think plays the most important role in his success Why do you think so 【答案】57.He dreamed to be the big hero on the screen. 58.Because of little money and poor English. 59.In 2003. 60.He runs exercise programs and writes books on personal fitness and achieving success. 61.His perseverance and determination. Because he never gave up in the face of difficulties and challenges, and always stuck to his dreams and goals.(答案不唯一,合理即可)【导语】本文是一篇记叙文,讲述了施瓦辛格从青少年时期开始追逐梦想,通过不懈努力在健美领域取得巨大成功,之后进军好莱坞,克服重重困难成为知名演员,还担任过加州州长,如今继续演戏、开展健身项目并著书分享个人健身与成功经验的故事。57.根据文章第二段“As a child born in 1947 in Austria, ... dreamed to be the big hero on the screen. Schwarzenegger began working on his dream when he was a teenager ...”可知,施瓦辛格青少年时期梦想成为屏幕上的大英雄。故填He dreamed to be the big hero on the screen.58.根据文章第三段“Because of little money and poor English, his life in the US was not as easy as he had expected.”可知,施瓦辛格在美国的生活起初不如预期容易是因为他钱少且英语不好。故填Because of little money and poor English.59.根据文章第五段“Schwarzenegger went on to become the Governor (州长) of California in 2003”可知,施瓦辛格在2003年成为加州州长。故填In 2003.60.根据文章第五段“Now he continues to act, runs exercise programs and has also written a number of books on personal fitness and achieving success.”可知,除了演戏,施瓦辛格现在还开展健身项目并写了很多关于个人健身和取得成功的书。故填He runs exercise programs and writes books on personal fitness and achieving success.61.本题答案不唯一,以下答案仅供参考。文章中施瓦辛格面对各种困难,如进军好莱坞时被说口音不行、名字太长、身材太大等,但他都不听这些负面言论,坚持努力,最终取得多方面成功,由此可推测坚持不懈在他成功中起重要作用。故填His perseverance and determination. Because he never gave up in the face of difficulties and challenges, and always stuck to his dreams and goals.五、选词填空(本大题共10小题,每小题1分,共10分)从方框中选择适当的词填空,使短文意思完整。每空限填一词,每词限用一次,方框中有一个词为多余。activities enjoyable best happier lived talented performer seriously first winner yourselfCan you say that you love yourself Are you having a hard time being happy with yourself In fact, self-love is one of the 62 things you can do for yourself. When you choose to love yourself, you will be much 63 and more confident (自信的). Also, you need to love yourself 64 before you can love others. Here are some ways on how to love yourself.◆Stop comparing (比较) yourself with others. Everyone is special, so you don’t need to be like anyone else. Everyone is 65 in their own way. For example, someone is good at learning science but you aren’t. Don’t be sad about it. You may be a good 66 or a magician.◆Stop trying to be perfect (完美的). No one is perfect in the world, so you don’t need to take everything too 67 or be too hard on yourself. Remember that you can’t always be a(n) 68 in life. You need to give yourself a break from time to time.◆Have fun by 69 . It’s always good to have a few days just for you to do something 70 . You can get to know what you really want and learn to enjoy being alone (独自) by doing all kinds of 71 , such as going to the cinema, visiting a place or finding new things to try.【答案】62.best 63.happier 64.first 65.talented 66.performer 67.seriously 68.winner 69.yourself 70.enjoyable 71.activities【导语】本文主要介绍了自爱的重要性以及一些自爱的方法。62.句意:事实上,自爱是你能为自己做的最好的事情之一。根据“one of the... things”可知,此处应用形容词最高级,“best”(最好的)符合语境。故填best。63.句意:当你选择爱自己时,你会更快乐、更自信。根据“much”和“more confident”可知,此处应用形容词比较级,“happier”(更快乐的)符合语境。故填happier。64.句意:此外,你需要先爱自己,然后才能爱别人。根据“before you can love others”可知,此处表示“首先”,“first”符合语境。故填first。65.句意:每个人都有自己的天赋。根据“in their own way”和备选词可知,“talented”(有天赋的)符合语境,“be talented in”为固定搭配。故填talented。66.句意:你可能是一个优秀的表演者或魔术师。根据“or a magician”可知,此处应填表示职业的名词,“performer”(表演者)符合语境。故填performer。67.句意:世界上没有人是完美的,所以你不需要把每件事都看得太认真,也不需要对自己太苛刻。根据“take everything too”可知,“seriously”(认真地)符合语境,“take...seriously”为固定搭配。故填seriously。68.句意:记住,你不可能在生活中总是赢家。根据“can’t always be a (n)”可知,此处应填名词,“winner”(赢家)符合语境。故填winner。69.句意:自己找乐子。根据“by”和备选词可知,“yourself”(你自己)符合语境,“by yourself”为固定搭配。故填yourself。70.句意:有几天只属于你自己,做一些愉快的事情总是好的。根据“something”可知,此处应填形容词,“enjoyable”(愉快的)符合语境。故填enjoyable。71.句意:你可以通过做各种各样的活动来了解自己真正想要的是什么,并学会享受独处,比如去看电影、参观一个地方或寻找新的事物来尝试。根据“all kinds of”可知,此处应填名词复数,“activities”(活动)符合语境。故填activities。六、书面表达(15分)72.平时你是怎样跟你的家人相处的?你觉得怎样才能跟家人和睦地相处呢?根据以下提示,写出你的看法。注意:1. 文中不可以出现真实姓名、学校等信息;2. 文中需包含所提供的内容要点,并且要适当发挥;3. 题目和开头已经给出,不计入总词数,字数不少于70词。How to get on with my family membersAs we all know, it’s important to get on well with our family members.________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】例文As we all know, it’s important to get on well with our family members. Due to my busy schedule, I have little time spent with my parents. As their child, I should take responsibility in taking care of my parents. In my spare time, although it is limited, I will do my best to assign these time in talking to my parents, helping them with family matters, getting to know them better. I would also like to spend more time with my grandparents. At weekends, my parents and I usually go to my grandparents’. I enjoy the time that I spend with my grandparents. I also have a very important family member — my sister. We always study and play together. She studies very well. I will learn from her.【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇材料作文,为说明文;②时态:时态为“一般现在时”;③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏,适当添加细节,并突出写作重点。[写作步骤]第一步,说明和爷爷奶奶如何相处;第二步,说明和父母如何相处;第三步,说明和兄弟姐妹如何相处。[亮点词汇]①due to 由于②as we all know 众所周知③do one’s best to do sth. 尽某人最大的努力做某事[高分句型]①I enjoy the time that I spend with my grandparents.(that引导的定语从句)试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科2025-2026学年八年级英语上册期中预测模拟卷一(考试时间:90分钟 试卷满分:120分)注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3.回答非听力题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4.测试范围:八年级上册Unit 1~Unit 3(外研版)5. 难度系数:0.656.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。一、听力(本大题共30小题,每小题1分,共30分)1.你将听到五个句子,请选出与所听句子内容相符的图片,有一幅图是多余的,每个句子读两遍。(1). (2). (3). (4) (5).(二)听短对话,选择最佳答案。2.Where did Mark go with his friend A.The city museum. B.The city park. C.The city zoo.3.What does Mike do on weekends A.He usually reads books. B.He usually does homework. C.He always exercises.4.What is Helen better at A.Dancing. B.Playing tennis. C.Singing.5.When does Jack want to go to the supermarket A.This Wednesday. B.This Thursday. C.This Friday.6.How often does Danny watch the sports show A.Once a week. B.Twice a week. C.Three times a week.(三)听长对话,选择最佳答案。听材料,回答以下各小题。7.How did the boy go to Beijing A.By car. B.By train. C.By plane.8.What did the boy visit first A.The Summer Palace. B.The Beijing Zoo. C.The Great Wall.9.What animals does the boy like best A.Pandas. B.Lions. C.Giraffes.请听对话,回答下列各小题。10.What is the girl busy with these days A.A meeting. B.A festival. C.A test.11.When are the speakers going to relax A.On Saturday. B.On Monday. C.On Friday.12.Where are the speakers going to relax A.In the park. B.In the zoo. C.In the museum.请听对话,回答下列各小题。13.Who is Nina A.Jack’s friend. B.Jack’s cousin. C.Jack’s sister.14.What is the comedy about A.A family. B.A shop. C.A school.15.What does Jane think of cartoons A.She can’t stand them. B.She doesn’t mind them. C.She loves them.16.What time will Jack and Jane meet A.At 7:00 p.m. B.At 7:30 p.m. C.At 8:00 p.m.(四)听短文,选择最佳答案。你将听到一篇短文,请根据短文内容,选出每个问题的正确答案,短文读两遍。17.What school is Eric in A.No.1 Middle School. B.No.3 Middle School. C.No.5 Middle School.18.Who is Eric’s new friend in Guilin A.Wang Lei. B.George. C.John.19.Where is Eric’s new house A.Behind a supermarket. B.Across from a library. C.Next to a restaurant.20.What is Eric’s father doing A.Writing in the bedroom. B.Cooking in the kitchen. C.Repairing a bike.21.Where’s Eric from A.China. B.Australia. C.America.(五)听短文,填信息。你将听到一篇短文,请根据短文内容,将所缺信息填入答题卡对应的横线上,每空一词。短文读三遍。Bill and Bob the same Age: 22 years old.Looks: They are both tall and 23 . They both have short curly hair.differences Class: Bill, in Class Three, Grade Eight. Bob, in Class Five, Grade Eight. Schoolwork: Bill is better at music than Bob. Bob is better at 24 than Bill.Parents the character (性格) Father is more 25 . Mother is much 26 .二、补全对话(本大题共5小题,每小题2分,共10分)根据对话内容,从下面选出5个最佳选项补全对话,并将其字母标号在答题卡上涂黑。其中有一项是多余的。A: Hi, Sam! 27B: I’m reading an article about ChatGPT.A: What’s that B: 28A: Who invented it B: It was invented by someone in a US company (公司).A: Sounds interesting. 29B: It can do a lot of things, like answering questions, writing e-mails and chatting (闲聊) with you.A: Can I use it for my homework B: 30 But you’d better use it as a learning tool, not to cheat on your homework.A: Why B: Because if we do so, we won’t need to use our brains (脑). Then we will lose the ability (能力) to think and learn.A: 31 The more we use it, the lazier our brain will be.A.What are you doing B.No, you shouldn’t.C.What can it do D.How about you E.It’s a smart AI chatbot (聊天机器人).F.I think you are right.三、完形填空(本大题共10小题,每小题1.5分,共15分)Mr. Wang is in Beijing. He is a college student now, but he has a flower shop of his own. Many young people come to his shop to buy flowers. Wang’s shop is 32 most flower shops in Beijing. It is an unwatched (无人看管的) flower shop. People can pick flowers they like and pay for them on smart phones.Born in 1995 and as a lover of fiction (小说), Wang loves 33 in his free time. He says he opened the unwatched flower shop because he doesn’t need to 34 much time on it.There is no shopkeeper, but the shop works very well. “Most young people 35 doing the shopping with promotion (推销) from salesmen. They love shopping in a 36 environment,” Wang says. “Shoppers can learn about the kinds and names of flowers 37 an app.”Some people ask Wang if he worries someone would take away 38 without paying. Wang says he 39 the problem at first. Though he does not sell flowers in the shop himself, he goes to the shop at times every day. “Quite a few people come to my shop every day. I think most of them are 40 ,” he says.Wang’s shop turns out to be very successful. If you are a person with an open 41 , you’ll find your way to be successful.32.A.busy with B.happy with C.different from D.full of33.A.sleeping B.eating C.cooking D.reading34.A.save B.finish C.find D.spend35.A.like B.dislike C.enjoy D.relax36.A.warm B.cool C.free D.new37.A.across B.through C.along D.below38.A.keys B.shops C.flowers D.cakes39.A.thought about B.waited for C.gave up D.took away40.A.honest B.terrible C.foolish D.lazy41.A.plan B.hope C.mind D.body四、阅读理解(本大题共40分)第一节阅读下列语篇,从每题所给的选项中,选出最佳选项。(共15小题,每小题2分,共30分)Do you have “smart clothes” Nowadays, some kinds of smart clothes have come into the market. These smart clothes are used not only for covering our bodies, but also for many other kinds of uses.The“MP3 blue jacket” was invented by a clothing maker in Germany. This kind of jacket can be used as both an MP3 player and a mobile phone. A cloth keyboard was developed by an English company. It can be put onto your pants. Using it, you can control your computer easily anywhere. If it gets dirty, you can wash it and make it clean.Smart clothes will get much smarter as the technology improves. Now scientists are developing other kinds of smart clothes. These clothes can show the temperature of your body and heat you up before you feel cold.Other smart clothes to wear are special medical ones. They can tell the doctor when you are in danger. This technology can also provide important information about your environment. Shirts can warn (警告) you of serious pollution. Jackets with GPS can keep you from getting lost.People are becoming interested in the idea. Maybe smart clothes will be common on Paris streets, and even in your home one day.42.People can use an MP3 blue jacket as a MP3 player and ______.A.a television B.a radio C.a mobile phone D.a computer43.A(n) ______ company developed a cloth keyboard.A.Chinese B.American C.Japanese D.English44.The underline word “it” in the second paragraph refers to ________ in the sentence.A.a cloth keyboard B.a companyC.a computer D.a pair of pants45.According to the passage, smart clothes can’t ________.A.tell the doctor when you are in danger B.teach you how to be smarterC.show the temperature of your body D.keep you from getting lost46.The best title of the passage is ________.A.Smart Clothes in the Market B.Smart ClothesC.Smart Clothes and Our Life D.Smart Clothes in ParisAlice was sitting with her sister by the river and her sister was reading a book. Alice had nothing to do. Once or twice she looked into her sister’s book. “And what is a book for,” thought Alice, “without pictures or conversations ” Suddenly a white rabbit (兔子) with pink eyes ran by.There was nothing strange about that. She heard the rabbit say, “Oh dear! Oh dear! I’ll be late!” and she did not think it was strange. Then the rabbit took a watch out of its pocket and looked at it. A rabbit with a pocket and a watch Alice got up and ran across the field after it. She saw it go down a large rabbit hole in the ground.Then Alice went down after it, but never thought about how she was going to get out again. She found that she was falling down a very, very deep hole (洞). It was too dark for her to see anything. She was falling for a long time. While she was falling, she was thinking about her cat, Dinah. Suddenly she landed on some dry leaves.47.What was Alice’s sister doing A.She was reading at home. B.She was doing nothing.C.She was reading by the river. D.She was sitting with her friend.48.Alice thinks it was strange because ________.A.the rabbit had pink eyes and ran fast B.the rabbit said it would be lateC.the rabbit had a pocket and a watch D.the rabbit could speak49.What can we know from Paragraph Three A.Alice was afraid. B.Alice couldn’t see anything in the hole.C.Alice knew how to get out of the hole. D.Alice fell with her cat Dinah.50.Which is the right order (顺序) of Alice’s experience a. Alice landed on some dry leaves. b. Alice fell down a deep hole.c. Alice saw a rabbit running by. d. Alice ran after the rabbit.A.d—c—b—a B.b—a—c—d C.c—d—b—a D.c—b—d—a51.Where is the passage probably from A.A story book. B.A science newspaper.C.A travel book. D.A sports magazine.Ed was a professional football player, but in 2017 he had an accident in a swimming pool. After that, he couldn’t move his body from the shoulders down.Doctors told him that he’d probably never walk again, but Ed didn’t want to believe this. He had recently got engaged (订婚) to the woman who is now his wife and he said that she was the main reason he wanted to get better. He spent six days staring at his toes (脚趾) and trying to make them move, and finally, he succeeded! This was the start of a long journey.While in hospital, Ed met Paul, a man in his late thirties. Doctors had also told Paul he would never walk again, but Ed encouraged him not to give up and six months later, Paul told Ed he was walking with a stick.Only a year after his accident, Ed climbed the highest mountain in Wales. Since then he has also climbed a 6,500-meter mountain in Nepal and he said that after each big climb he noticed his body could do new movements.Two years later, 31-year-old Ed climbed 8,848 meters, almost the height of the world’s highest mountain, by going up and down his parents’ stairs 2,783 times. When he finished, he told a news reporter he had loved it although it sometimes was “painful” and “boring”. He also raised 46,000 for charity.Ed hopes his story can help people. That’s why he started his own charity, M2M, which aims to support “people facing challenges in life”.52.Who did Ed want to get better mainly for A.His parents. B.His doctor.C.His friend. D.His wife.53.What is Ed like according to Paragraph 3 A.Brave. B.Helpful.C.Honest. D.Hard-working.54.What does the underlined word “it” in Paragraph 5 refer to A.Raising money.B.Doing new movements.C.Visiting parents.D.Going up and down stairs.55.Put the events about Ed into the correct order according to the passage.a. Ed started M2M.b. Ed succeeded in making his toes move.c. Ed had an accident in a swimming pool.d. Ed climbed the highest mountain in Wales.e. Ed climbed his parents’ stairs 2,783 times.A.c-e-b-d-a B.c-b-d-e-aC.e-a-b-d-c D.e-b-d-c-a56.What would be the best title for the passage A.A Football PlayerB.A Challenge LoverC.A Charity WorkerD.A Mountain Climber第二节阅读下面语篇,根据语篇内容回答问题。(共5小题,每小题2分,共10分)Schwarzenegger’s Way to SuccessPerhaps you’ve heard of the huge action superstar of the 1980s and 90s, Arnold Schwarzenegger, famous for movies like The Terminator. Even now, at the age of 76, Schwarzenegger has never given up on his love for bodybuilding and physical fitness.As a child born in 1947 in Austria, Schwarzenegger had watched movies about Hercules (大力神) and dreamed to be the big hero on the screen. Schwarzenegger began working on his dream when he was a teenager, exercising and weightlifting nonstop. As a young man he would take part in the biggest bodybuilding competition in the world, winning the titles (称号) of Mr Universe five times and Mr Olympia seven times.At the height of his bodybuilding, Schwarzenegger decided to try and break into Hollywood. Because of little money and poor English, his life in the US was not as easy as he had expected. But he worked tirelessly on learning the language and acting. He wasn’t welcomed into Hollywood with open arms, being told his accent (口音) wouldn’t work, his name was too long and that his body was too big. “...Everyone said... ‘You will never become a leading man’.” Schwarzenegger said in an interview with Virgin Radio UK.But Schwarzenegger wasn’t going to be held back. “I didn’t listen to them at all,” said Schwarzenegger, “…like Mandela always said, everything is impossible until someone does it. And that’s the way I feel.”Schwarzenegger went on to become the Governor (州长) of California in 2003 and ran for two terms before returning to the world of acting. Now he continues to act, runs exercise programs and has also written a number of books on personal fitness and achieving success.57.What did Schwarzenegger dream to be as a teenager 58.Why was Schwarzenegger’s life in the US not as easy as he expected at first 59.When did Schwarzenegger become the Governor of California 60.Besides acting, what else does Schwarzenegger do now 61.What do you think plays the most important role in his success Why do you think so 五、选词填空(本大题共10小题,每小题1分,共10分)从方框中选择适当的词填空,使短文意思完整。每空限填一词,每词限用一次,方框中有一个词为多余。activities enjoyable best happier lived talented performer seriously first winner yourselfCan you say that you love yourself Are you having a hard time being happy with yourself In fact, self-love is one of the 62 things you can do for yourself. When you choose to love yourself, you will be much 63 and more confident (自信的). Also, you need to love yourself 64 before you can love others. Here are some ways on how to love yourself.◆Stop comparing (比较) yourself with others. Everyone is special, so you don’t need to be like anyone else. Everyone is 65 in their own way. For example, someone is good at learning science but you aren’t. Don’t be sad about it. You may be a good 66 or a magician.◆Stop trying to be perfect (完美的). No one is perfect in the world, so you don’t need to take everything too 67 or be too hard on yourself. Remember that you can’t always be a(n) 68 in life. You need to give yourself a break from time to time.◆Have fun by 69 . It’s always good to have a few days just for you to do something 70 . You can get to know what you really want and learn to enjoy being alone (独自) by doing all kinds of 71 , such as going to the cinema, visiting a place or finding new things to try.六、书面表达(15分)72.平时你是怎样跟你的家人相处的?你觉得怎样才能跟家人和睦地相处呢?根据以下提示,写出你的看法。注意:1. 文中不可以出现真实姓名、学校等信息;2. 文中需包含所提供的内容要点,并且要适当发挥;3. 题目和开头已经给出,不计入总词数,字数不少于70词。How to get on with my family membersAs we all know, it’s important to get on well with our family members.________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 2025-2026学年八年级英语上册期中预测模拟卷一 听力音频.mp3 2025-2026学年八年级英语上册期中预测模拟卷一(原卷版).docx 2025-2026学年八年级英语上册期中预测模拟卷一(解析版).docx