河南省安阳2025-2026学年人教版八年级英语上期中模拟题(含答案解析+听力原文及音频)

资源下载
  1. 二一教育资源

河南省安阳2025-2026学年人教版八年级英语上期中模拟题(含答案解析+听力原文及音频)

资源简介

河南省安阳2025-2026学年八年级英语上期中模拟题
【考试范围:Unit1-Unit4】
(总分120 时间120分钟)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答题前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名。
2.选择题每小题选出答案后,用 2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。答案不能答在试卷上。
3.非选择题答案必须用黑色字迹的钢笔或签字笔写在答题卡各题目指定区域内的相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,改动后的答案也不能超出指定的区域;不准使用铅笔、涂改液和修正带。不按以上要求作答的答案无效。
4.考生必须保持答题卡的整洁,考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
一、听力选择(满分15分)
1.How is Peter feeling now
A.Angry. B.Excited. C.Tired
2.What are the speakers going to do
A.To play cricket. B.To go shopping. C.To have a meal.
3.When does Tom have a basketball game
A.This Friday. B.This Saturday. C.This Sunday.
4.Which sport does Mary like best
A.Tennis. B.Cycling. C.Swimming.
5.Why do the girl’s eyes hurt
A.Because she has sore eyes.
B.Because she reads in the sun.
C.Because she watches TV for a long time.
听对话,回答以下各小题。
6.When does Dale go to sleep every night
A.At 9:30. B.At 10:00. C.At 10:30.
7.Where does Dale go on the weekend
A.To the park. B.To the gym. C.To the library.
听对话,回答以下各小题。
8.Where is the photo
A.On the desk. B.In the schoolbag. C.On the shelf.
9.What does Tom want to be in the future
A.A teacher. B.A policeman. C.A basketball player.
听下面一段对话,回答三个小题。
10.What does Linda want to be
A.A nurse. B.A teacher. C.A doctor.
11.What subject is Mike interested in
A.Science. B.English. C.Chinese.
12.What time will they go home
A.At ten in the morning. B.At four o’clock p. m. C.At five o’clock in the afternoon.
听对话,回答以下小题。
13.What will Albert watch
A.A football match. B.A tennis match. C.A basketball match.
14.Why will Albert go to see the match
A.Because he loves sports very much.
B.Because he wants to cheer his brother on.
C.Because his friend asks him to see it.
15.Which of the following is the girl’s idea
A.Andy should practice tennis more.
B.Andy should practice football more.
C.Andy should stop doing sports.
二、听力填空(满分5分)
听下面一篇短文,根据你所听到的短文内容,完成以下表格。每空填一词。短文读两遍。
The Doctor’s suggestions to Old Henry Have a 16 in the countryside for 17 months; go to bed early and get up early; drink milk every morning and take long 18 ; smoke one cigarette a day.
The result Look 19 and become healthy.
Problem It’s not 20 to learn to smoke.
阅读理解(满分45分)
A
How do you spend your free time Do you want to live a different after-school life How about mixing into elements of intangible cultural heritage (非物质文化遗产元素) Here are four examples.
Li Chenxi is at the No. 2 Primary School in Yinchuan. Her school brings traditional Chinese culture into the after-school classes.
Li is interested in tie-dye (扎染). She can make dolls and dresses after learning for over a year. “In the past, I had too much homework to do. But now I can do what I want to do in my free time. I enjoy it,” she said.
When Antoine, a student from Rwanda (卢旺达), first watched the dragon dance, he was surprised and could not wait to join it. However, the training was not easy. He kept practicing the basic skills day by day to do the jumps and turns and lift the dragon body high in the air. In 2015, Antoine built the first international student dragon dance team in his school. Now the team has about 100 students from different countries.
It is on Saturday afternoon. Children of all ages are following Zhu Wei in Zimbabwe (津巴布韦). Zhu, a traditional Chinese medicine doctor, teaches them tai chi. These children like tai chi. In their eyes, tai chi helps them keep healthy and focus on (专注于) studies. It’s mind-body exercise.
Chloe from Canada is a paper-cutting lover. Every Sunday, she learns paper-cutting. The girl can easily cut butterflies, horses, flowers and so on. Last weekend, Chloe made a paper-cutting work of Bing Dwen Dwen. She felt excited to see it shown on the school wall.
根据材料内容选择最佳答案。
21.What does Li Chenxi make using tie-dye
A.Toys and clothes. B.Bing Dwen Dwen.
C.Animals and flowers. D.Clothes for dragon dance.
22.What can we learn about Antoine
A.He comes from America.
B.He practiced hard on dragon dance.
C.He built a dragon dance team in China.
D.His dragon dance team is the second in his school.
23.What can we infer (推断) from the passage about the children learning tai chi in Zimbabwe
A.They don’t like other sports. B.They think tai chi is only for the old.
C.They find tai chi is helpful for their study. D.Their parents ask them to learn tai chi.
24.How often does Chloe learn paper-cutting
A.Once a week. B.Twice a week. C.Once a month. D.Twice a month.
25.What is the main idea of the passage
A.Foreign students enjoy traditional Chinese culture.
B.The world is beautiful because of different cultures.
C.Chinese culture is popular among people of all ages.
D.Traditional Chinese culture makes our after-school life more colorful.
B
The Clark family isn’t feeling well these days. Mr. Clark has to come home early to take care of them. First it was Thomas. He came home from school two days ago with a high temperature. The next morning, his sister Helen woke up (醒来) with a fever and a sore throat. She said her ears also hurt. By midday, both children were very ill. They were coughing, sneezing (打喷嚏), and couldn’t eat anything. Mrs. Clark spent the day looking after them. She made hot drinks and soup, and then gave them medicine that Mr. Clark had bought.
But this morning, Mrs. Clark couldn’t get out of bed because she had a serious headache. The three of them stayed in bed together, so Mrs. Clark could keep an eye on the kids until Mr. Clark came home from work.
Mr. Clark hurried home in the afternoon with more medicine and some storybooks for the kids. He also made sure everyone drank lots of water and got enough rest. He hopes all his family will get better soon.
根据材料内容选择最佳答案。
26.Why does Mr. Clark come home early these days
A.He is not feeling well. B.He has to make dinner.
C.He needs to look after his sick family. D.He wants to read storybooks to his kids.
27.What happened to Thomas when he came home from school
A.He had a fever. B.He had a headache.
C.He had a sore throat. D.He had a stomachache.
28.What did Mrs. Clark do to take care of her kids
A.She took them to the hospital. B.She made hot soup for them.
C.She read storybooks to them. D.She bought medicine for them.
29.Which of the following is NOT true
A.Both the children felt terrible. B.Helen had a sore throat and her ears hurt.
C.Mrs. Clark got up very early this morning. D.Mr. Clark bought storybooks for his children.
30.What is Mr. Clark’s hope
A.He hopes he can have a good sleep.
B.He hopes his family can be healthy.
C.He hopes his family can get better medicine.
D.He hopes his kids can go back to school soon.
C
In recent years, the word “involution (内卷)” has become very popular. It describes a situation where people have to work or study hard just to stay in the same place or to get a slight advantage (轻微优势).
Take students for example. They face serious competition. They not only have to do much homework every day, but also need to take different after-school classes. They always try to get better grades than their classmates. Some students even stay up late to study, without caring about their health. This kind of non-stop competition among students is a typical character of involution.
In the workplace, it’s the same story. People have to work longer hours and take on more work. They always want to be better than others. They are afraid of losing their jobs if they don’t work hard. The pressure makes them feel very tired. This is also an example of involution.
Businesses are not immune (免疫的) to it panies (公司) try hard to improve their market share. However, sometimes the products or services they offer are similar, and they are just competing for a small number of customers (顾客). This kind of involution is typical in the business world.
Involution has both good and bad sides. On the one hand, it can make people improve their abilities. On the other hand, it may cause people to feel too stressed and lose their love for life. So we should try to find a good way of making the most of its advantages and reducing its disadvantages (减少它的不利之处).
根据材料内容选择最佳答案。
31.How does the writer start the text
A.By giving examples. B.By telling a story.
C.By explaining a word. D.By showing some reasons.
32.What’s the common result of involution at school and at work
A.People take more breaks. B.People feel more stressed and tired.
C.People improve their teamwork skills. D.People become more creative and relaxed.
33.What does the underlined word “they” in Paragraph 4 refer to
A.Companies. B.The products. C. The services. D.Customers.
34.What is the writer’s attitude (态度) towards involution
A.He thinks people should stop it. B.He advises people to use it well.
C.He is not sure about its effect (影响). D.He thinks it’s necessary for development.
35.Which of the following shows the structure of the text
A.B. C. D.
第二节 根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整,并在答题卡上将该项涂黑。
Technology has become an important part of our lives. It’s like a helpful friend, changing how we live, study, and have fun, and it’s also making a big difference in other areas.
36 Drones (无人机) fly over fields to check plants. If an area is dry or plants are sick, the drones let farmers know quickly. Smart sensors (传感器) in the soil measure (测量) how much water and nutrients plants need. 37
Technology also does amazing things in hospitals. Doctors use special machines, like X-ray machines, to see inside our bodies and find out what’s wrong. 38 These robots can work very exactly, which makes the work safer for patients.
Space is another really cool area where technology works wonders. Robotic rovers (探测器) are like little space robots. For example, on Mars, these rovers drive around, take pictures, and pick up rocks. 39 Special telescopes (望远镜), like the James Webb Space Telescope, let us see stars billions of light-years away.
However, technology isn’t all good. Too much screen time harms our eyes and can lead to poor eyesight. 40 In the future, self-driving cars could take us to school or work, and robots might help with chores at home. But we must use technology wisely to make our lives better, not lazier.
A.Scientists on Earth can control the rovers from far away.
B.In farming, new technology helps farmers grow more food.
C.Depending too much on it may make us forget simple skills.
D.This helps farmers a lot, and the crops can also grow better.
E.Some very difficult medical work can now be done by robots.
四、完形填空(满分15分)
Have you ever thought of the future What will the future be 41 Most people think the future will be 42 ! Why Because they are going to do so many interesting things! Our magazine Cool People looks at what some cool 43 people are going to do with their future.
13-year-old Tom is from Cairo, Egypt. He loves the 44 game. He is going to a 45 school to learn how to be an excellent basketball player. He thinks he’ll be a little nervous (紧张的) when he plays in his first big 46 . But he also thinks his team will 47 . He is sure of that because they are going to 48 hard.
Sylvia, 14, is from London, the UK. She says she is 49 performing. She wants to be a famous 50 and she is going to study acting. When she is 51 how to be a good performer, she is going to take a part-time (兼职的) job in the theater.
Dan is 13 and he is from Paris, France. He can speak four languages 52 he is going to travel around the world when he finishes school. He wants to travel (旅行) for five or six years and then go to university to study 53 . He thinks it will be 54 to stop traveling, but he has to go to university if he 55 to be a math teacher.
41.A.like B.with C.for D.about
42.A.simple B.terrible C.exciting D.free
43.A.short B.tall C.old D.young
44.A.basketball B.computer C.soccer D.tennis
45.A.music B.sports C.film D.dance
46.A.sale B.program C.discussion D.competition
47.A.leave B.begin C.stop D.win
48.A.practice B.laugh C.swing D.think
49.A.sorry for B.interested in C.far from D.sure about
50.A.doctor B.actress C.guide D.trader
51.A.showing B.answering C.learning D.wondering
52.A.if B.and C.but D.although
53.A.math B.history C.art D.science
54.A.hard B.natural C.useful D.important
55.A.forgets B.pays C.starts D.Plans
五、选词填空(满分10分)
阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。
weak body healthy I active exercise when energy lie necessary
My name is Katelyn Block. I was very 56 when I was a child. I almost never 57 except (除了) taking a walk with my dog sometimes. 58 I was in high school, fast food was my daily diet (饮食). In the third year of my high school, I had a heart problem because of the 59 eating habit.
When I was 60 in the hospital bed, I felt terrible. I knew it was 61 for me to make some changes. My friend said that maybe running was the best exercise for 62 . So I joined a running club. From then on I ran 5 miles a day. After a few months of running, I felt my 63 was getting better.
Now I am a college student. I still keep running every morning. It makes me full of 64 . During this time, my club members were very helpful. When all your friends are saying that you are fit and beautiful, you’ll become more 65 in doing exercise.
六、短文填空(满分5分)
阅读短文,根据语篇要求填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词。
The town of books
Books, books and more books! It is a dream place for book lovers. It is Hay-on-Wye.
Hay-on-Wye is a small town in the UK. 66 the town is home to only around 2,000 people, it is 67 world’s largest second-hand and antiquarian (古旧的) book center. The town started 68 become famous in 1960s when a man named Richard Booth opened his bookshop there. Others followed his example, and there were over 40 bookshops in the town 69 one time. Shortly after, Hay-on-Wye got its name as “the town of books”.
Today, lots of visitors go to the town every year. There 70 also a literary (文学的) festival each year for over ten days from the end of May to the beginning of June. Book lovers from all over the world go to the small town to meet famous writers and, of course, get some books.
七、补全对话(满分10分)
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
A: You look great, John. Do you exercise a lot
B: 71 . It makes me full of energy all day.
A: What is your favorite sport
B: 72 .
A: 73
B: I run almost every day.
A: 74
B: I usually run in the park, but sometimes I run around my house when I don’t have much time.
A: 75
B: For eight hours. Enough sleep helps me feel great again next morning.
A: Wow! You really have a healthy lifestyle!
八、书面表达(满分15分)
76.时间如白驹过隙,眨眼间,本学期已经过了一半的时光,在曾经的时光里,我们有收获,也有遗憾;在本学期未来的时间里,你将如何总结经验,汲取教训,砥砺前行呢?请以My resolutions for the second half of the term (学期)为题写一篇100词左右的短文,介绍一下你下半学期的决心和打算。(注意:文中不得出现真实的班级、姓名等真实信息)。
My resolutions for the second half of the term (学期)
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案
1.A
【原文】W: I saw you shouting at Kevin just now. What happened, Peter
M: I kicked the soccer ball to him, but guess what! He missed it! Because of him, we lost the game.
2.A
【原文】M: It’s a nice day today, Let’s do some outdoor activities.
W: Good idea! How about playing cricket It’s easy but interesting.
M: Sure. Let’s go!
3.C
【原文】W: Shall we have a picnic this Sunday, Jerry
M: I’m sorry. My brother Tom has a basketball game on that day and I’m going to cheer him on.
4.B
【原文】M: My favorite sport is tennis. How about you, Mary
W: I like cycling best.
5.B
【原文】W: Dad, my eyes hurt. I can’t see clearly. Do I have sore eyes
M: No, you don’t. You shouldn’t read in the sun. And also remember not to
read books for a long time.
6.A 7.B
【原文】W: Dale, you are full of energy all the time. Can you tell me how you make it
M: Well, it’s important to get enough sleep every day. I make sure that I go to bed at 9:30 every night.
W: What else do you do
M: I also do sports every weekend at the gym, you know.
8.A 9.B
【原文】W: Who’s the man in that photo, Tom
M: You mean the one on my desk That’s Michael Jordan, my favorite basketball player.
W: Oh, so you want to be a basketball player like him
M: No, I just enjoy playing basketball. I want to be a policeman in the future.
10.B 11.A 12.C
【原文】W: What do you plan to be when you grow up, Mike
M: I plan to become a scientist. What about you, Linda
W: I am going to be an English teacher when I grow up.
M: What does your mother do, Linda
W: She is an English teacher. She often teaches me English.
M: Your English is good.
W: Thank you. You are interested in science.
M: You are right.
W: What time is it now
M: It is five p.m.
W: It is time for going home. Let’s go home.
M: OK.
13.A 14.B 15.A
【原文】W: Hi, Albert. What are you going to do
M: I’m going to watch a football match.
W: Oh, you like football, really
M: Not really. My brother Andy will take part in it, so I’m going along to cheer him on.
W: Andy likes football I never know that. I think he only likes tennis.
M: No, he has played football for a long time, but he isn’t good at it. He plays tennis better.
W: Well, maybe it’s better for him to pay more attention to what he’s good at.
M: Maybe you’re right.
16.rest 17.three/3 18.walks 19.younger 20.easy
【原文】
Old Henry went to see a doctor. The doctor said to him, “Medicine can’t help you. You should have a good rest in a quiet countryside for three months. Remember: go to bed early and get up early, drink a glass of milk every morning, take long walks, and smoke only one cigarette a day.”
“Thank you, doctor,” said Old Henry and he went away. Three months later, Old Henry went to see his doctor again. “I’m very glad to see you. You look much younger now,” said the doctor.
“Well, doctor,” said Old Henry. “I’m really healthy. I did everything as you told me. Your advice really helped me. Only one thing, you asked me to smoke one cigarette a day, and it brought me some problems. You see, it’s not easy for me to learn to smoke at my age.”
21.A 22.B 23.C 24.A 25.D
【导语】本文是一篇说明文,文章通过四个具体事例,说明了中国非物质文化遗产(如扎染、舞龙、太极和剪纸)正作为课外活动被世界各地的学生们所学习和喜爱。
21.细节理解题。根据“Li is interested in tie-dye (扎染). She can make dolls and dresses after learning for over a year.”可知,Li Chenxi用扎染做了玩具和裙子。故选A。
22.细节理解题。根据“When Antoine,…He kept practicing the basic skills day by day to do the jumps and turns and lift the dragon body high in the air.”可知,Antoine刻苦训练舞龙。故选B。
23.细节理解题。根据“In their eyes, tai chi helps them keep healthy and focus on (专注于) studies. It’s mind-body exercise.”可知,这些孩子认为太极能帮助保持健康并专注学习。故选C。
24.细节理解题。根据“Chloe from Canada is a paper-cutting lover. Every Sunday, she learns paper-cutting.”可知,Chloe学习剪纸每周日一次,即为每周一次。故选A。
25.主旨大意题。根据“How about mixing into elements of intangible cultural heritage ”及后文的例子,展示了非物质文化遗产如何丰富课后生活,因此贯穿全文的主题是传统文化让课后生活更加丰富多彩。故选D。
26.C 27.A 28.B 29.C 30.B
【导语】本文讲述了Clark先生因家人相继生病而提前回家照顾他们的故事。
26.细节理解题。根据“The Clark family isn’t feeling well these days. Mr. Clark has to come home early to take care of them.”可知,他早点回家是为了照顾生病的家人。故选C。
27.细节理解题。根据“First it was Thomas. He came home from school two days ago with a high temperature.”可知,Thomas放学回家时发烧了。故选A。
28.细节理解题。根据“She made hot drinks and soup, and then gave them medicine…”可知,Mrs. Clark为孩子做了热汤。故选B。
29.细节理解题。根据“Mrs. Clark couldn’t get out of bed…”可知,她今早起不了床,说明并未早起,选项C“Clark太太今早很早起床”与原文矛盾。故选C。
30.细节理解题。根据“He hopes all his family will get better soon.”可知,他希望家人尽快康复。故选B。
31.C 32.B 33.A 34.B 35.D
【导语】本文主要介绍了内卷这一现象。
31.细节理解题。根据“In recent years, the word ‘involution (内卷)’ has become very popular. It describes a situation where people have to work or study hard just to stay in the same place or to get a slight advantage (轻微优势).”可知,文章是通过解释“内卷”这个词的含义开始的。故选C。
32.细节理解题。根据“They always try to get better grades than their classmates. Some students even stay up late to study, without caring about their health…They are afraid of losing their jobs if they don’t work hard. The pressure makes them feel very tired.”可知,因为想要做得比别人好,在工作和学习中内卷都会让他们压力大,很劳累。故选B。
33.词句猜测题。根据“Companies (公司) try hard to improve their market share. However, sometimes the products or services they offer are similar, and they are just competing for a small number of customers (顾客).”可知,此处指的是公司之间的竞争,所以they代指“Companies”。故选A。
34.观点态度题。根据“So we should try to find a good way of making the most of its advantages and reducing its disadvantages (减少它的不利之处).”可知,作者认为内卷有两面性,所以要利用好它。故选B。
35.篇章结构题。文章第一段解释了内卷的含义,第二段到第四段介绍了不同场合中的内卷,最后一段分析了内卷的两面性,建议人们要利用好它。因此结构是总分总。故选D。
36.B 37.D 38.E 39.A 40.C
【导语】本文主要讲述了科技已经成为我们生活中重要的一部分,它就像一个乐于助人的朋友,改变着我们的生活、学习和娱乐方式,也在其他领域产生了重大影响。
36.根据“Drones (无人机) fly over fields to check plants.”可知,此处与农业有关,选项B“在农业方面,新技术帮助农民种植更多的粮食。”符合语境。故选B。
37.根据“Smart sensors (传感器) in the soil measure (测量) how much water and nutrients plants need.”可知,此处应该是对农民的作用,选项D“这对农民帮助很大,作物也能长得更好。”符合语境。故选D。
38.根据“These robots can work very exactly, which makes the work safer for patients.”可知,此处与医疗有关,选项E“一些非常困难的医疗工作现在可以由机器人完成。”符合语境。故选E。
39.根据“For example, on Mars, these rovers drive around, take pictures, and pick up rocks.”可知,此处与探月有关,选项A“地球上的科学家可以从远处控制漫游车。”符合语境。故选A。
40.根据“However, technology isn’t all good.”可知,此处介绍的是科技的缺点,选项C“过于依赖它可能会让我们忘记简单的技能。”符合语境。故选C。
41.A 42.C 43.D 44.A 45.B 46.D 47.D 48.A 49.B 50.B 51.C 52.B 53.A 54.A 55.D
【导语】本文主要介绍了三位青少年的未来规划,展现了年轻人对未来的积极憧憬和具体目标。
41.句意:未来会是什么样子?
like像;with和;for为;about关于。根据“What will the future be… ”可知,此处为固定搭配be like“会是什么样子”。故选A。
42.句意:大多数人都认为未来会令人兴奋!
simple简单的;terrible糟糕的;exciting兴奋的;free自由的。根据“Most people think the future will be…!”及后文可知,后文介绍了他们未来要做很多有趣的事情,因此未来是令人兴奋的。故选C。
43.句意:我们的杂志《酷人物》关注的是一些酷年轻人打算如何规划他们的未来。
short矮的;tall高的;old老的;young年轻的。根据“Our magazine Cool People looks at what some cool…people are going to do with their future.”及后文可知,后文介绍的是年轻人(13-14岁)的未来计划。故选D。
44.句意:他热爱篮球运动。
basketball篮球;computer电脑;soccer足球;tennis网球。根据“He loves the…game.”及“how to be an excellent basketball player.”可知,此处是指热爱篮球运动。故选A。
45.句意:他打算去一所体育学校学习如何成为一名优秀的篮球运动员。
music音乐;sports运动;film电影;dance舞蹈。根据“He is going to a…school to learn how to be an excellent basketball player.”可知,他要去一个学校学习成为篮球运动员,应该是体育学校。故选B。
46.句意:他认为当他第一次参加大型比赛时,他会有点紧张。
sale销售;program节目;discussion讨论;competition比赛。根据“He thinks he’ll be a little nervous (紧张的) when he plays in his first big….”可知,此处是指参加大型比赛,所以会紧张。故选D。
47.句意:但他也认为他的团队会获胜。
leave离开;begin开始;stop停止;win获胜。根据“But he also thinks his team will….”可知,他认为他的团队会获胜。故选D。
48.句意:他对此很有把握,因为他们会努力训练。
practice练习;laugh笑;swing摇摆;think思考。根据“He is sure of that because they are going to…hard.”可知,他们努力练习,因为练习才会获胜。故选A。
49.句意:她说她对表演很感兴趣。
sorry for抱歉;interested in感兴趣;far from远离;sure about确信。根据“She says she is…performing.”可知,她对表演感兴趣,为固定搭配be interested in“对……感兴趣”。故选B。
50.句意:她想成为一名著名的女演员,并且打算学习表演。
doctor医生;actress女演员;guide导游;trader商人。根据“She wants to be a famous…and she is going to study acting.”可知,她想成为著名演员,且后文提到学习表演。故选B。
51.句意:在她学习如何成为一名优秀表演者的期间,她打算在剧院做一份兼职工作。
showing展示;answering回答;learning学习;wondering想知道。根据“When she is…how to be a good performer, she is going to take a part-time (兼职的) job in the theater.”可知,此处是指学习如何成为优秀表演者。故选C。
52.句意:他会说四种语言,并且打算在毕业后环游世界。
if如果;and和;but但;although虽然。根据“He can speak four languages…he is going to travel around the world when he finishes school.”可知,前后句是顺承关系,会四种语言并且计划环游世界,应用连词and。故选B。
53.句意:他想旅行五到六年,然后去大学学习数学。
math数学;history历史;art艺术;science科学。根据“He wants to travel (旅行) for five or six years and then go to university to study….”及“a math teacher”可知,最后提到想成为数学老师,所以大学要学数学。故选A。
54.句意:他认为停止旅行会很难,但如果他计划成为一名数学老师,他就必须去上大学。
hard困难的;natural自然的;useful有用的;important重要的。根据“He thinks it will be…to stop traveling, but he has to go to university if he…to be a math teacher.”可知,热爱旅行,因此认为停止旅行会很困难。故选A。
55.句意:他认为停止旅行会很难,但如果他计划成为一名数学老师,他就必须去上大学。
forgets忘记;pays支付;starts开始;plans计划。根据“He thinks it will be…to stop traveling, but he has to go to university if he…to be a math teacher.”可知,此处是指他计划成为数学老师。故选D。
56.weak 57.exercised 58.When 59.unhealthy 60.lying 61.necessary 62.me 63.body 64.energy 65.active
【导语】本文讲述了Katelyn Block从童年到大学期间的健康转变历程。
56.句意:我小时候身体很虚弱。根据“I almost never...except (除了) taking a walk with my dog sometimes.”可知,我小时候身体很虚弱,weak“虚弱的”,形容词作表语。故填weak。
57.句意:除了有时和我的狗散步外,我几乎从不锻炼。根据“I almost never...except (除了) taking a walk with my dog sometimes.”可知,此处指我几乎从不锻炼,exercise“锻炼”,动词,根据was可知,句子是一般过去时,动词用过去式。故填exercised。
58.句意:当我上高中的时候,快餐是我的日常饮食。根据“...I was in high school, fast food was my daily diet (饮食).”可知,此处指当我上高中的时候,when“当……时候”,引导时间状语从句。故填When。
59.句意:在我高中的第三年,由于不健康的饮食习惯,我有了心脏问题。根据“I had a heart problem because of the...eating habit.”可知,此处指由于不健康的饮食习惯,healthy“健康的”,反义词unhealthy“不健康的”,形容词作定语修饰名词eating habit。故填unhealthy。
60.句意:当我躺在医院的病床上时,我感觉很糟糕。根据“...in the hospital bed”可知,此处指躺在医院的病床上,lie“躺”,动词,根据was可知,句子是过去进行时,动词用现在分词。故填lying。
61.句意:我知道我有必要做出一些改变。根据“I knew it was...for me to make some changes.”可知,此处指有必要做出一些改变,necessary“必要的”,形容词作表语。故填necessary。
62.句意:我的朋友说也许跑步对我来说是最好的运动。根据“My friend said that maybe running was the best exercise for...”可知,此处指跑步对我来说是最好的运动,me“我”宾格作宾语,故填me。
63.句意:跑了几个月后,我感觉我的身体越来越好了。根据“After a few months of running, I felt my...was getting better.”可知,此处指我的身体越来越好了,使用名词body“身体”,此处用单数。故填body。
64.句意:它让我充满活力。根据“It makes me full of...”可知,此处指让我充满活力,energy“活力”,名词,此处使用不可数名词。故填energy。
65.句意:当你所有的朋友都说你既健康又漂亮时,你会对锻炼更积极。根据“When all your friends are saying that you are fit and beautiful, you’ll become more...in doing exercise.”可知,此处指你会对锻炼更积极,active“积极的”,形容词作表语。故填active。
66.Although/Though 67.the 68.to 69.at 70.is
【导语】本文介绍了英国小镇海伊如何从普通小镇发展成为世界闻名的“书镇”。
66.句意:虽然这个小镇只有大约两千居民,但它是世界上最大的二手和古旧书中心。根据“Hay-on-Wye is a small town in the UK.”及后句可知,此处表示“虽然这个小镇只有约2000居民”,与后文“却是世界最大的二手书中心”形成转折关系,应用although或though引导让步状语从句,位于句首首字母大写。故填Although/Though。
67.句意:虽然这个小镇只有大约两千居民,但它是世界上最大的二手和古旧书中心。根据“…the town is home to only around 2,000 people, it is…world’s largest second-hand and antiquarian (古旧的) book center.”可知,此处特指“世界上最大的”二手和古旧书中心,形容词最高级前用定冠词the。故填the。
68.句意:这个小镇在20世纪60年代开始闻名于世,当时一位名叫理查德·布思的男子在那里开设了他的书店。根据“The town started…become famous in 1960s when a man named Richard Booth opened his bookshop there.”可知,此处指小镇开始出名,为固定搭配start to do sth.,表示“开始做某事”。故填to。
69.句意:其他人纷纷效仿,镇上的书店一度超过40家。根据“Others followed his example, and there were over 40 bookshops in the town…one time.”可知,此处描述过去某个时期有超过40家书店,为固定短语at one time,表示“曾经,一度”。故填at。
70.句意:每年从五月底到六月初,这里还会举行为期十多天的文学节。根据“There…also a literary (文学的) festival each year for over ten days from the end of May to the beginning of June.”可知,此处为There be句型,主语a literary festival是单数,且讲述每年定期发生的活动,用一般现在时,be动词用is。故填is。
71.Yes, I do 72.Running/My favorite sport is running 73.How often do you run 74.Where do you usually run 75.How long do you sleep every night
【导语】本文是关于健康生活习惯的对话。
71.根据“Do you exercise a lot ”以及“It makes me full of energy all day.”可知,此处应肯定回应,故填Yes, I do。
72.根据“What is your favorite sport ”以及“I run almost every day.”可知,应回应跑步是最爱的运动,故填Running/My favorite sport is running。
73.根据“I run almost every day.”可知,应询问多久跑一次,故填How often do you run。
74.根据“I usually run in the park, but sometimes I run around my house when I don’t have much time.”可知应询问经常在哪里跑,故填Where do you usually run。
75.根据“For eight hours. Enough sleep helps me feel great again next morning.”可知,应询问每晚睡多长时间,故填How long do you sleep every night。
76.例文
My resolutions for the second half of the term
The first half of the term has flown by. I’ve learned a lot but also see areas where I can improve. To make the most use of the remaining time, I have some resolutions.
First, I plan to listen more carefully in class and review my notes every day. Second, I’ll try to be more organized with my schoolwork and not leave things until the last minute. Finally, I hope to help my classmates more and be a better team member during group projects.
I know sticking to these plans won’t be easy, but I’m determined to work hard. I believe these resolutions will help me end the term successfully.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇话题作文;
②时态:时态以“一般现在时”为主;
③提示:写作要点已给出,注意不要遗漏要点,可适当添加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,首先简洁提及上半学期结束,引出决心;
第二步,接着分点阐述具体决心和打算;
第三步,最后表达付诸行动的决心。
[亮点词汇]
①fly by飞逝
②make the most use of充分利用
③stick to坚持
④determined to do sth决心做某事
[高分句型]
I’ve learned a lot but also see areas where I can improve.(where引导的定语从句)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表