资源简介 2025学年人教版八年级英语上册Unit 2 单元综合检测时间:120分钟 分值:120分听力部分Ⅰ.听句子,选择恰当的应答语。句子读两遍。(5分)( )1.A. He likes watching TV.B . Three times a week.C. He buys it in the supermarket.( )2.A. 80%.B. Exercise is good for our health.C. Once a week.( )3.A. Go to the movies.B.I like it very much.C. Yes, I am.( )4.A.I never see it.B. Amazing Chinese.C. It is very fun.( )5.A. Yes, she is.B. She has many good habits.C. No, she doesn’t.Ⅱ.听对话,选择正确的图片。对话读两遍。(5分)( )6.Where is Tom going ( )7.What does the man never drink ( )8.How is the weather on the weekend ( )9.How does Lin Tao spend his free time ( )10.What did Peter do last night Ⅲ.听两段对话,选择最佳答案。对话读两遍。(5分)听第一段对话,回答第11—12小题。( )11.What does Mike ask Sandy to do A. To have a cup of coffee.B. To help him with the homework.C. To have dinner.( )12.How many people are there in Sandy’s house A. No one. B. One. C. Two.听第二段对话,回答第13—15小题。( )13.Does Julia like milk A. No, she doesn’t.B. Yes, she does.C. We don’t know.( )14.How often does John eat hamburgers A. Once a week. B. Every day. C. Twice a day.( )15.What must John do to keep healthy A. Eat lots of hamburgers.B. Eat lots of junk food.C. Eat more vegetables.Ⅳ.听短文,完成下面的表格。短文读两遍。(5分)Class 3’s eating habits and free time activitiesEating habits 16. percent of them usually eat vegetables. 17. than ten percent drink milk every day. Almost all the students have junk food.Few students drink 18. Free time Activities Only thirty percent of them usually 19. More than seventy percent like using the Internet.Most students have to do their homework 20. . 笔试部分单项选择。(本大题共10小题,共10分)( )1.They usually go shopping ______.A.one a week B.once a weekC.one the week D.once week( )2. does your uncle go on vacation ---- Once a year, often on summer holiday.A .How long B How soonC How often D. How much( )3.—What do you often do on weekends —I often go online. A. the;/ B./;/C./;the D. the; the( )4.----- hours do you read English every day -----Two.How many B How muchC How often D. How long( )5. _______he is ill. So he _________at home now.A. May be; may be B. Maybe; may beC. Maybe; may D. May; may be( )6.----There are 60 students in our class. And 75% students like reading.----You mean like reading A. none of the studentsB. most of the studentsC. all the studentsD. some of the students( )7.Many animals ______ because the weather was bad.A.were dead B.died C.dying D.death( )8. Her mother wants her the guitar every dayA. practice B practicingC practices D. to practice( )9. He’s good swimming. Swimming is good his health. A.for;at B.at;forC.for;for D.at;at( )10. Here _________ my favorite books.A. is B. are C. am D. be( )11.Doing exercise good for your study. A.be B.am C.is D.are( )12.—Yan Jiashuo, a girl has won the prize of International Master of Memory. —Wow, she’s great, isn’t she A. ten-year-oldB. ten years oldC. ten year oldD. ten years old( )13.It’s raining hard. ,I still want to go there. A. So B. HoweverC. Luckily D. Then( )14.He is interested in sports, basketball, tennis and ping-pong. A. such as B.at leastC. hardly ever D. because of( )15.10% of the students to school on foot. A. goes B. go C. going D.to go完形填空。(本大题共20小题,共20分)先通读短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案。(A)Mr. White is a very rich man. He___1___delicious food. He had a___2___cook, Mr. Black. The man could cook all kinds of food. His wife asked him to ___3___her last month. Now she thinks she’s good at cooking and doesn’t want Mr. Black to___4___for them any longer(不再).Now Mrs. White begins to cook for her___5___. But Mr. White does not like her food at all. He says he won’t___6___any food at home if she doesn’t stop cooking. The woman says she’ll___7___another cook. The man has to wait.This morning Mr. White broke a window in a shop. They took him to the___8___. The policeman said, “I’m sorry to tell you, Mr. White. Or I’ll fine (罚款)you ten dollars, or you’ll stay in prison(监狱).___9___do you want “I’ll stay in prison.” Answered the rich man.“___10___ ”“Because my wife will find a new cook in ten days!”1. A. knows B. likes C. hears D. sees2. A. young B. strong C. good D. bad3. A. teach B. show C. study D. fry4. A. sing B. play C. write D. work5. A. farm B. class C. family D. shop6. A. read B. buy C. sell D. eat7. A. look for B. listen to C. ask D. call8. A. bus station B. police station C. post office D. middle school9. A. When B. Which C. What D. Who10. A. How B. Which C. Where D. Why(B)All over the world people enjoy sports. Sports are___1___people’s health. Many people like to watch ___2___ play sports games. They buy tickets ___3___ turn on their TV sets to sit___4___ them.Sports___5___ with the seasons. People play___6___ games in different seasons. Sometimes they play inside the room, sometimes they play outside. We can___7___sports here and there. Some sports are rather interesting___8___ people ___9___ different countries cannot understand each other, but after a game they often become very____10_____ to each other.1. A. good for B. good at C. good D. good to2. A. other B. others C. the other D. the others3. A. and B. but C. or D. so4. A. in front B. in the front C. in the front of D. in front of5. A. change B. are C. play D. start6 A. same B. different C. the same D. the different7. A. see B. look C. find D. watch8. A. Sometimes B. When C. Or D. So9. A. from B. to C. outside D. inside10. A. friend B. friendly C. friends D. more friendly三、阅读理解。(本大题共15小题,共30分)ALittle Peter is a boy of nine. He began to go to school the year before last and now he’s in Grade Three. He lives not far from the school. but he’s often late for class. He likes watching TV in the evening and goes to bed late, so he can’t get up on time in the morning.This term Mrs Black, Peter’s aunt, works in Peter's school. He teaches Grade Three maths. He’s strict with Peter and often tells the boy to obey(遵守) the school rules and come to school on time. Yesterday morning Peter got up late. When he hurried to school, it was a quarter past eight. His aunt was waiting for him at the school gate.“You’re ten minutes late for the first class, Peter.” Mrs Black said angrily. “Why are you often late for class ” Every time, when I get to the street corner, I always see a guidepost. It says, 'SCHOOL-GO SLOW!'”1. Peter is in school for_________ years.A. one and a half B. two C. more than two D. three2. Peter is often late for school because __________ .A. he likes watching TVB. he goes to bed lateC. he can’t sleep well at nightD. he can’t get up on time in the morning3. Mrs Black is a __________ .A. worker B. teacher C. guard D. policeman4. The first class begins at __________ .A. ten to eight B. eightC. five past eight D. fifteen past eight5. The guidepost is for __________ .A. drivers B. Peter C. students D. teachersBHow will COVID19 change the way we travel in 2021 Airbnb, a US vacation rental(租借) company, did a survey on travel trends around the world. Here are some of their findings.◆Getting back to natureIn China, 76 percent of those surveyed hope to travel to suburban(近郊的) areas or even move to the countryside in the coming year.In the US, 62 percent show interest in taking a vacation that is closer to home. They hope they can find more natural vacation spots, such as tree houses and cottages(乡村小屋).◆Remote(远程的) working and travelingMany people worked and learned at home in 2020 because of COVID19. Remote working will blur(模糊) the line between working and traveling, according to Airbnb.On Airbnb, people who have the opportunity to work from anywhere are actively booking longer stays (two weekplus trips). They prefer small to midsize cities with open spaces.In China, 64 percent of those surveyed are considering “going to a new place to live and work remotely”, or “traveling while on a business trip”.◆Staying more connectedPod travel(豆荚式旅行) will become a trend. It means people will travel together as a family or a closely knit group of friends. This way, they can stay safer and lower the risk of socializing with others.On Airbnb, more than half of the trips in 2021 include three or more travelers.( )6.In China, most people love according to the survey.A.staying at homeB.booking longer staysC.traveling near homeD.working far away( )7.The underlined word “opportunity” in the fifth paragraph means “ ” in Chinese.A.机会 B.资金C.发现 D.优点( )8.Where did many people work in 2020 because of COVID19 A.In the office.B.In their homes.C.In the countryside.D.In suburban areas.( )9.What may happen if you have pod travel A.I shall spend more money on travel.B.I can go to a new place without money.C.I can make more new friends on the way.D.I shall feel safer during my travel.( )10.The passage above probably comes from .A.a sports report B.a storybookC.a travel magazine D.a movie posterC.任务型阅读Dear Scott,Thank you for your letter. I am glad to know that everything is going well with you. Thanks also for the photos. Tina looks healthy and tall.It's very hot here now, but sometimes it rains. We love the rain very much. We are enjoying our stay (逗留)here. I am now studying in a big school. There are more teachers and students in this school than in my school in England. My teachers and classmates are all very friendly to me.Time goes so quickly. I am having new experience (经验) all the time. It is difficult to learn Chinese, but I am making progress(进步)with the help of my teachers and classmate.The summer holiday is coming. Here in Xi'an we usually have the summer holiday about two months, so I'll be free for about sixty days. I hope you and Tina could come to Xi'an for a visit. Then I can show you around Xi'an in China.Best wishes to you and Tina.Yours,Henry根据短文回答问题,答案不超过5个单词。11. Who is the letter to ________________________________________________________12. Where is Henry now ________________________________________________________13. What is Henry doing in China ________________________________________________________14. How long is the summer holiday _______________________________________________________15. How often does it rain ________________________________________________________三. 根据对话内容,从方框内所给的选项中选出最佳选项,选项中有两项为多余项。(本大题共5小题,共5分)A: Luke, it's time for lunch.B: Yes, but I'm not hungry at all, Leo. (1)________A: Really I'm hungry because I didn't have breakfast ... I want to order a takeaway (外卖食物) online.B: (2)________A: A hamburger, a Coke and some fried chicken. I like them and I usually have them for lunch.B: They're delicious, but they're unhealthy. (3)________ You should eat lots of fruit and vegetables every day. Also, you should drink milk.A: (4)________B: I think you have bad eating habits.A: (5)________ I should change (改变) my eating habits before it's too late.A. You're right. B. What about you C. Try to eat them less. D. You look so healthy. E. I ate a big and healthy breakfast. F. Oh, what would you like to order G. But I really don’t like them very much.四、根据首字母或汉语提示及句意完成单词。(本大题共5小题,共5分)1.He found out the information on the ________(因特网).2.Thirty ________(百分之)of time passes.3. He gets up early every day. He h__________ ever goes to school late.4. —What TV p__________ do you like best —TV plays about the countryside.5.He became ill and then ________(死亡).五、用括号内所给动词的适当形式填空,必要时可加助动词或情态动词。(本大题共5小题,共5分)1.Fifteen percent of the visitors (be) from foreign countries.2.My sister wants me (help) her with her English.3.On Saturdays, my mother often goes (shop) with me at a mall. 4.My sister usually (visit) her music teacher on vacation. 5.There are some (different) between the two pictures.六、书面表达。(本大题共1小题,共20分)请你根据下表,写一篇题为“Helen’s living habits”的短文,介绍海伦的日常生活习惯。要求:可适当发挥,但必须包含表格中的所有信息,70词左右。开头已给出。Activities How oftenGood habits exercise every afternooneat fruit and vegetables every dayhelp with housework oftenBad habits stay up late sometimeseat junk food three or four times a weekHelen’s living habitsHelen is a middle school student. 2025学年人教版八年级英语上册Unit 2 单元综合检测时间:120分钟 分值:120分听力部分Ⅰ.听句子,选择恰当的应答语。句子读两遍。(5分)( B )1.How often does Tom watch TV A. He likes watching TV.B . Three times a week.C. He buys it in the supermarket.( A )2. How many students exercise every day in your class A. 80%.B. Exercise is good for our health.C. Once a week.( A )3.What do you do on weekends A. Go to the movies.B.I like it very much.C. Yes, I am.( B )4.What is your favorite program A.I never see it.B. Amazing Chinese.C. It is very fun.( C )5. Does she have healthy eating habits A. Yes, she is.B. She has many good habits.C. No, she doesn’t.Ⅱ.听对话,选择正确的图片。对话读两遍。(5分)( A )6.Where is Tom going ( A )7.What does the man never drink ( B )8.How is the weather on the weekend ( C )9.How does Lin Tao spend his free time ( B )10.What did Peter do last night Ⅲ.听两段对话,选择最佳答案。对话读两遍。(5分)听第一段对话,回答第11—12小题。( A )11.What does Mike ask Sandy to do A. To have a cup of coffee.B. To help him with the homework.C. To have dinner.( B )12.How many people are there in Sandy’s house A. No one. B. One. C. Two.听第二段对话,回答第13—15小题。( B )13.Does Julia like milk A. No, she doesn’t.B. Yes, she does.C. We don’t know.( B )14.How often does John eat hamburgers A. Once a week. B. Every day. C. Twice a day.( C )15.What must John do to keep healthy A. Eat lots of hamburgers.B. Eat lots of junk food.C. Eat more vegetables.Ⅳ.听短文,完成下面的表格。短文读两遍。(5分)Class 3’s eating habits and free time activitiesEating habits 16. Twenty/20 percent of them usually eat vegetables. 17. Less than ten percent drink milk every day. Almost all the students have junk food.Few students drink 18. coffee . Free time Activities Only thirty percent of them usually 19. exercise . More than seventy percent like using the Internet.Most students have to do their homework 20. every day . 笔试部分单项选择。(本大题共10小题,共10分)( )1.They usually go shopping ______.A.one a week B.once a weekC.one the week D.once week【答案】B【解析】考查词语搭配。只有B项搭配是正确的,意为“一周一次”。( )2. does your uncle go on vacation ---- Once a year, often on summer holiday.A .How long B How soonC How often D. How much【答案】 C【解析】句意:你的叔叔没隔多久去度一次假?一年一次,经常在暑假。考查how构成的词组意义。how long 指多长时间;how often指每隔多久;how soon指多长时间以后;How much多少。由答语可知是问频率,故选C。( )3.—What do you often do on weekends —I often go online. A. the;/ B./;/C./;the D. the; the【答案】B 【解析】on weekends意为“在周末”;go online意为“上网”,均为固定搭配。故选B。( )4.----- hours do you read English every day -----Two.How many B How muchC How often D. How long【答案】 A【解析】句意: 你每天花几个小时读书?两个小时。考查how构成的词组意义辨析。how long 指多长时间;how often指每隔多久; How much多少+不可数名词How many多少+可数名词。hours为可数名词复数,由答语可知是问可数名词的数量,故用 how many。故选A.( )5. _______he is ill. So he _________at home now.A. May be; may be B. Maybe; may beC. Maybe; may D. May; may be【答案】B【解析】句意:可能他是生病了。因此现在他可能在家里.,第一处的maybe“可能”是副词形式,常放在句首;第二处的may be“可能”在句中是作谓语的,故选项B正确。( )6.----There are 60 students in our class. And 75% students like reading.----You mean like reading A. none of the studentsB. most of the studentsC. all the studentsD. some of the students【答案】 B【解析】句意: 在我们班级有60名学生,75%的学生喜欢阅读。考查词组意义辨析。A. none of the students没有学生;B. most of the students大部分学生;C. all the students所有的学生D. some of the students一些学生。由And 75% students like reading.可知75%意味着是大多数,故用 most of them。故选B。( )7.Many animals ______ because the weather was bad.A.were dead B.died C.dying D.death【答案】B【解析】A项表示状态;C项是现在分词,不能构成谓语;D项是名词。B项是动词过去式,符合句意和句法。( )8. Her mother wants her the guitar every dayA. practice B practicingC practices D. to practice【答案】 D【解析】句意: 她的母亲想让她每天练习吉他。考查want sb. to do sth.“想要某人做某事”。由句意判断应选D。( )9. He’s good swimming. Swimming is good his health. A.for;at B.at;forC.for;for D.at;at【答案】B【解析】be good at意为“擅长于”;be good for意为“对……有益”。句意:他擅长游泳。游泳对他的健康有益。( )10. Here _________ my favorite books.A. is B. are C. am D. be【答案】 B【解析】句意:这些是我最喜欢的书。考查含有here的倒装句。这是一个倒装句,主语是 my favorite books,故谓语动词用 are。( )11.Doing exercise good for your study. A.be B.am C.is D.are【答案】C 【解析】考查主谓一致。句意:做运动对你的学习有益。动名词 doing exercise作主语,所以谓语动词用第三人称单数形式。( )12.—Yan Jiashuo, a girl has won the prize of International Master of Memory. —Wow, she’s great, isn’t she A. ten-year-oldB. ten years oldC. ten year oldD. ten years old【答案】A 【解析】考查复合形容词的构成。句意:——闫家硕,一个十岁的女孩,赢得了国际记忆大师奖。——哇!她太棒了,不是吗 表示“十岁的”用复合形容词ten-year-old,故选A。( )13.It’s raining hard. ,I still want to go there. A. So B. HoweverC. Luckily D. Then【答案】B 【解析】句意:雨下得很大。然而,我仍旧想去那里。由句意知空格前后分句为转折关系,however意为“然而”,故选B。( )14.He is interested in sports, basketball, tennis and ping-pong. A. such as B.at leastC. hardly ever D. because of【答案】A 【解析】由空格后的例子可看出,此处表列举。故选A。( )15.10% of the students to school on foot. A. goes B. go C. going D.to go【答案】B 【解析】百分比作主语时,谓语动词的形式根据百分比后面的名词而定,the students为名词复数,故选B。完形填空。(本大题共20小题,共20分)先通读短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案。(A)Mr. White is a very rich man. He___1___delicious food. He had a___2___cook, Mr. Black. The man could cook all kinds of food. His wife asked him to ___3___her last month. Now she thinks she’s good at cooking and doesn’t want Mr. Black to___4___for them any longer(不再).Now Mrs. White begins to cook for her___5___. But Mr. White does not like her food at all. He says he won’t___6___any food at home if she doesn’t stop cooking. The woman says she’ll___7___another cook. The man has to wait.This morning Mr. White broke a window in a shop. They took him to the___8___. The policeman said, “I’m sorry to tell you, Mr. White. Or I’ll fine (罚款)you ten dollars, or you’ll stay in prison(监狱).___9___do you want “I’ll stay in prison.” Answered the rich man.“___10___ ”“Because my wife will find a new cook in ten days!”1. A. knows B. likes C. hears D. sees2. A. young B. strong C. good D. bad3. A. teach B. show C. study D. fry4. A. sing B. play C. write D. work5. A. farm B. class C. family D. shop6. A. read B. buy C. sell D. eat7. A. look for B. listen to C. ask D. call8. A. bus station B. police station C. post office D. middle school9. A. When B. Which C. What D. Who10. A. How B. Which C. Where D. Why【答案】1. B 2. C 3. A 4. D 5. C 6. D 7. A 8. B 9. B 10. D【解析】【分析】本文介绍了富人怀特先生热衷于美食,而他的妻子却为了省钱把他的专用厨师辞退了,后来发生的事令人啼笑皆非。【1题详解】句意:他喜欢美味的食物。喜欢用like。故选B。【2题详解】句意:他有一个好厨师。好的用good。故选C。【3题详解】他的妻子上个月让厨师教会她(如何做美食)。教用teach。故选A。【4题详解】现在他的妻子认为她已很擅长厨艺,因此不用布莱克先生为他们工作了。工作是work。故选D。【5题详解】句意:现在怀特夫人开始为她的一家做饭。一家用family。故选C。【6题详解】句意:他说如果她不停止做饭,他将不吃任何东西。吃用eat。故选D。【7题详解】句意:她说她将寻找另一个厨师。寻找是look for。故选A。【8题详解】句意:一天早上,怀特先生打碎了一家商店的窗户,他们把他带到警察局。警察局是police station。故选B。【9题详解】句意:你想要哪一个?哪一个是which。故选B。【10题详解】根据Because my wife will find a new cook in ten days!可知。此处用why。故选D。(B)All over the world people enjoy sports. Sports are___1___people’s health. Many people like to watch ___2___ play sports games. They buy tickets ___3___ turn on their TV sets to sit___4___ them.Sports___5___ with the seasons. People play___6___ games in different seasons. Sometimes they play inside the room, sometimes they play outside. We can___7___sports here and there. Some sports are rather interesting___8___ people ___9___ different countries cannot understand each other, but after a game they often become very____10_____ to each other.1. A. good for B. good at C. good D. good to2. A. other B. others C. the other D. the others3. A. and B. but C. or D. so4. A. in front B. in the front C. in the front of D. in front of5. A. change B. are C. play D. start6 A. same B. different C. the same D. the different7. A. see B. look C. find D. watch8. A. Sometimes B. When C. Or D. So9. A. from B. to C. outside D. inside10. A. friend B. friendly C. friends D. more friendly【答案】1. A 2. B 3. C 4. D 5. A 6. B 7. D 8. A 9. A 10. B【解析】【分析】这篇短文主要讲了运动对人们的健康有好处,不同的人在不同的季节里从事不同的体育运动。【1题详解】句意:运动对人们的健康有好处。be good for对……有好处。be good at擅长于。结合句意可知,答案为A。【2题详解】句意:很多人喜欢观看别人运动比赛。A. other可作形容词或代词,做形容词时,意思是“别的,其他”,泛指“其他的(人或物)”。 B. others是other的复数形式,泛指“另外几个”,“其余的”。在句中可作主语、宾语C .the other指两个人或物中的一个时,只能用the other,不能用another,此时的other作代词。the other后可加单数名词,也可加复数名词,此时的other作形容词。 D. the others意思是“其他东西,其余的人”。特指某一范围内的“其他的(人或物)”结合句意理解,此处表示泛指,故选B。【3题详解】句意:他们买票或者通过电视来观看。A. and和;B. but但是;C. or或者;D. so所以。结合句意可知,此处表示选择关系,故答案选C。【4题详解】句意:他们买票或者通过坐在电视机前观看比赛来。in the front of在……的前部,指范围内;in front of在……的前面,指范围外,此处的them指代电视机,坐在电视机的前面,故答案为D。【5题详解】句意:运动随着季节而改变。A. change改变;B. are 是;C. play 玩耍;D. start开始。结合句意可知,答案选A。【6题详解】句意:不同的人在不同的季节里做不同的运动。same相同的;different不同的;加the表示特指,此处是泛指,根据句意,故答案选B。【7题详解】句意:我们可以在任何地方观看运动。A. see看见;B. look看;C. find发现;D. watch观看。观看电视或运动项目要用动词watch,故答案为D。【8题详解】句意:一些运动很有意思,各处的人们都喜欢它们。A. so所以;B. but但是;C. or或者;D. and而且,前后可以连接两个简单句。用so时,前面必须有逗号,答案只能选D。【9题详解】句意:有些来自不同国家的人们不能互相理解。A. from来自;B. to到;C. outside在……外面;D. inside在……里面。结合句意可知,答案选A。【10题详解】句意:但是经过一场比赛之后,他们经常互相变得很友好。A. friend朋友;B. friendly有好的;C. friends 朋友,为friend的复数形式;D. more friendly更加友好的。become为系动词,后跟形容词作表语,故答案选B。三、阅读理解。(本大题共15小题,共30分)ALittle Peter is a boy of nine. He began to go to school the year before last and now he’s in Grade Three. He lives not far from the school. but he’s often late for class. He likes watching TV in the evening and goes to bed late, so he can’t get up on time in the morning.This term Mrs Black, Peter’s aunt, works in Peter's school. He teaches Grade Three maths. He’s strict with Peter and often tells the boy to obey(遵守) the school rules and come to school on time. Yesterday morning Peter got up late. When he hurried to school, it was a quarter past eight. His aunt was waiting for him at the school gate.“You’re ten minutes late for the first class, Peter.” Mrs Black said angrily. “Why are you often late for class ” Every time, when I get to the street corner, I always see a guidepost. It says, 'SCHOOL-GO SLOW!'”1. Peter is in school for_________ years.A. one and a half B. two C. more than two D. three2. Peter is often late for school because __________ .A. he likes watching TVB. he goes to bed lateC. he can’t sleep well at nightD. he can’t get up on time in the morning3. Mrs Black is a __________ .A. worker B. teacher C. guard D. policeman4. The first class begins at __________ .A. ten to eight B. eightC. five past eight D. fifteen past eight5. The guidepost is for __________ .A. drivers B. Peter C. students D. teachers【答案】1. C 2. D 3. B 4. C 5. A【解析】【分析】本文叙述了小学生Peter上学迟到的故事。【1题详解】细节理解题根据“He began to go to school the year before last and now he’s in Grade Three”可知,Peter上学两年多了。故选C。【2题详解】细节理解题。根据“He likes watching TV in the evening and goes to bed late, so he can’t get up on time in the morning”可知,他喜欢晚上看电视,很晚才睡觉,所以早上不能按时起床,上学迟到。故选D。【3题详解】细节理解题。根据“This term Mrs Black, Peter’s aunt, works in Peter's school. he teaches Grade Three maths”可知,Mrs. Black是一位老师。故选B。【4题详解】细节理解题。根据“When he hurried to school, it was a quarter past eight.”和“You’re ten minutes late for the first class, Peter.”可知,第一节课开始时间是8:05。故选C。【5题详解】推理判断题。根据常识可知,“guidepost路牌”是提示司机的。故选A。BHow will COVID19 change the way we travel in 2021 Airbnb, a US vacation rental(租借) company, did a survey on travel trends around the world. Here are some of their findings.◆Getting back to natureIn China, 76 percent of those surveyed hope to travel to suburban(近郊的) areas or even move to the countryside in the coming year.In the US, 62 percent show interest in taking a vacation that is closer to home. They hope they can find more natural vacation spots, such as tree houses and cottages(乡村小屋).◆Remote(远程的) working and travelingMany people worked and learned at home in 2020 because of COVID19. Remote working will blur(模糊) the line between working and traveling, according to Airbnb.On Airbnb, people who have the opportunity to work from anywhere are actively booking longer stays (two weekplus trips). They prefer small to midsize cities with open spaces.In China, 64 percent of those surveyed are considering “going to a new place to live and work remotely”, or “traveling while on a business trip”.◆Staying more connectedPod travel(豆荚式旅行) will become a trend. It means people will travel together as a family or a closely knit group of friends. This way, they can stay safer and lower the risk of socializing with others.On Airbnb, more than half of the trips in 2021 include three or more travelers.( )6.In China, most people love according to the survey.A.staying at homeB.booking longer staysC.traveling near homeD.working far away( )7.The underlined word “opportunity” in the fifth paragraph means “ ” in Chinese.A.机会 B.资金C.发现 D.优点( )8.Where did many people work in 2020 because of COVID19 A.In the office.B.In their homes.C.In the countryside.D.In suburban areas.( )9.What may happen if you have pod travel A.I shall spend more money on travel.B.I can go to a new place without money.C.I can make more new friends on the way.D.I shall feel safer during my travel.( )10.The passage above probably comes from .A.a sports report B.a storybookC.a travel magazine D.a movie poster【文章大意】Airbnb发布了2021年人们的旅行新趋势。在中国,很多人希望在离家不远的地方旅游;在美国,大部分人希望能找到更多的天然度假胜地,如树屋和村舍。【解析】6.C 推理判断题。由短文第二段中的“In China, 76 percent of those surveyed hope to travel to suburban areas…”可知,很多中国人喜欢在家附近的地方旅游。7.A 词义猜测题。句意:那些有________在任何地方工作的人都在积极预订更长的住宿时间。众所周知,不是所有的人都能在任何地方工作,所以应该是有“机会”的人。8.B 细节理解题。由第四段首句“Many people worked and learned at home in 2020…”可知,2020年很多人在家工作和学习。9.D 推理判断题。由倒数第二段中的“This way, they can stay safer…”可推断,进行豆荚式旅行可让你感到更安全。10.C 推理判断题。通读全文内容可知,本文与旅游有关。故选C。C.任务型阅读Dear Scott,Thank you for your letter. I am glad to know that everything is going well with you. Thanks also for the photos. Tina looks healthy and tall.It's very hot here now, but sometimes it rains. We love the rain very much. We are enjoying our stay (逗留)here. I am now studying in a big school. There are more teachers and students in this school than in my school in England. My teachers and classmates are all very friendly to me.Time goes so quickly. I am having new experience (经验) all the time. It is difficult to learn Chinese, but I am making progress(进步)with the help of my teachers and classmate.The summer holiday is coming. Here in Xi'an we usually have the summer holiday about two months, so I'll be free for about sixty days. I hope you and Tina could come to Xi'an for a visit. Then I can show you around Xi'an in China.Best wishes to you and Tina.Yours,Henry根据短文回答问题,答案不超过5个单词。11. Who is the letter to ________________________________________________________12. Where is Henry now ________________________________________________________13. What is Henry doing in China ________________________________________________________14. How long is the summer holiday _______________________________________________________15. How often does it rain ________________________________________________________【答案】11. Scott12. In a big school in Xi'an.13. She is learning Chinese14. About two months.15. Sometimes.【解析】【分析】本文是Henry写给Scott的一封信,在信中他介绍自己在西安学习汉语的情况,并且邀请Scott和Tina来西安游玩。【11题详解】根据Dear Scott,可知这封信是写给Scott的,故此处为Scott 。【12题详解】根据I am now studying in a big school.和Here in Xi'an we usually have the summer holiday about two months,可知Henry现在在西安的一个学校,故为In a big school in Xi'an.【13题详解】根据I am now studying in a big school. 和It is difficult to learn Chinese, but I am making progress(进步) with the help of my teachers and classmates.可知Henry在中国学习中文,故为She is learning Chinese.【14题详解】根据Here in Xi'an we usually have the summer holiday about two months, so I'll be free for about sixty days.可知暑假大约两个月,故为About two months.【15题详解】根据It's very hot here now, but sometimes it rains.可知有时候下雨,故为Sometimes.三. 根据对话内容,从方框内所给的选项中选出最佳选项,选项中有两项为多余项。(本大题共5小题,共5分)A: Luke, it's time for lunch.B: Yes, but I'm not hungry at all, Leo. (1)________A: Really I'm hungry because I didn't have breakfast ... I want to order a takeaway (外卖食物) online.B: (2)________A: A hamburger, a Coke and some fried chicken. I like them and I usually have them for lunch.B: They're delicious, but they're unhealthy. (3)________ You should eat lots of fruit and vegetables every day. Also, you should drink milk.A: (4)________B: I think you have bad eating habits.A: (5)________ I should change (改变) my eating habits before it's too late.A. You're right. B. What about you C. Try to eat them less. D. You look so healthy. E. I ate a big and healthy breakfast. F. Oh, what would you like to order G. But I really don’t like them very much.【答案】EFCGA 四、根据首字母或汉语提示及句意完成单词。(本大题共5小题,共5分)1.He found out the information on the ________(因特网).【答案】Internet2.Thirty ________(百分之)of time passes.【答案】percent3. He gets up early every day. He h__________ ever goes to school late.【答案】hardly4. —What TV p__________ do you like best —TV plays about the countryside.【答案】program5.He became ill and then ________(死亡).【答案】died五、用括号内所给动词的适当形式填空,必要时可加助动词或情态动词。(本大题共5小题,共5分)1.Fifteen percent of the visitors (be) from foreign countries.2.My sister wants me (help) her with her English.3.On Saturdays, my mother often goes (shop) with me at a mall. 4.My sister usually (visit) her music teacher on vacation. 5.There are some (different) between the two pictures.【答案】1.are 2.to help 3.shopping 4.visits 5.differences六、书面表达。(本大题共1小题,共20分)请你根据下表,写一篇题为“Helen’s living habits”的短文,介绍海伦的日常生活习惯。要求:可适当发挥,但必须包含表格中的所有信息,70词左右。开头已给出。Activities How oftenGood habits exercise every afternooneat fruit and vegetables every dayhelp with housework oftenBad habits stay up late sometimeseat junk food three or four times a weekHelen’s living habitsHelen is a middle school student. One possible version:Helen’s living habitsHelen is a middle school student. She has lots of good habits. She loves sports and she exercises for half an hour every afternoon. She eats fruit and vegetables every day. At home, she often helps with housework. However, Helen has some bad habits.Sometimes she stays up late to watch TV or go online. And she eats junk food three or four times a week although she knows it’s bad for her health. 展开更多...... 收起↑ 资源列表 2025人教版八上Unit 2 单元考试(原卷版).docx 2025人教版八上Unit 2 单元考试(解析版).docx Unit 2 听力音频.mp3