Unit 6 A Day in the Life(含答案详解)-【新情境新趋势】2025年秋人教版七年级上册英语单元过关测试卷

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 6 A Day in the Life(含答案详解)-【新情境新趋势】2025年秋人教版七年级上册英语单元过关测试卷

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
【新情境新趋势】2025年秋七年级英语单元过关测试卷
Unit 6 A Day in the Life
(时间:70分钟 满分:90分)
一、语法选择(本大题共10小题,每小题1分,共10分)
I am Lucy. I have a happy family. There are five people in my family. 1 are my grandparents, my parents and me. My father is Tom. My 2 name is Kate and she 3 cooking for us.
Every morning, she goes to the supermarket to buy some food. And she wants us to eat 4 , so she doesn’t buy hamburgers or ice-cream. She thinks they 5 not good for our health. To be healthy, she always buys vegetables, fruit and milk. She also wants us 6 sports every day. I like 7 ping-pong. I usually play it 8 Saturday with my father. It’s easy for 9 . He has two ping-pong bats and three ping-pong 10 .
I love my parents and I love my family.
1.A.Them B.Their C.They
2.A.mother B.mother’s C.mothers
3.A.loves B.love C.to love
4.A.well B.good C.nice
5.A.am B.is C.are
6.A.to do B.do C.doing
7.A.play B.plays C.playing
8.A.in B.on C.at
9.A.his B.him C.he
10.A.ball B.balls C.ball’s
二、完形填空择(本大题共10小题,每小题1分,共10分)
Hi, everyone! I’m Wang Yanan. Guess where I am I’m at my grandpa’s farm now. It’s big. You can see many 11 here. Look at the cows . They are 12 . They are black and white. Let’s 13 them. One, two, three, … eight cows! There are ten baby geese. They are yellow. And there are 14 sheep. Twelve sheep are white and eight sheep are black.
Do you see the big 15 It’s my grandparents’ house. Behind it, there is a garden. Can you see those 16 They are red and sweet (甜的). And my grandpa also 17 potatoes and green beans (四季豆). There are some flowers and an orange tree in the garden, too. The flowers are 18 and the oranges on that tree are green now.
Do you 19 my grandpa’s farm If you want to visit the farm, please 20 me. My phone number is 08769243.
11.A.animals B.classmates C.countries D.hobbies
12.A.sad B.long C.early D.cute
13.A.greet B.mean C.count D.need
14.A.ten B.twenty C.thirty D.forty
15.A.house B.school C.band D.grade
16.A.birds B.potatoes C.trees D.tomatoes
17.A.gives B.makes C.plants D.laughs
18.A.tall B.beautiful C.new D.quiet
19.A.like B.watch C.clean D.stay
20.A.speak B.call C.help D.talk
三、阅读理解(本大题共15小题,每小题2分,共30分)
A
Jim has a big happy family. There are seven people in his family. They are his grandparents, his parents, his younger brother, his younger sister and himself. New Year’s Day is coming, his parents ask him to make a one-day outdoor activity plan in the suburb (郊区). Here is Jim’s plan.
Important information:·Date: January 1st, 2026·Meeting Time: 7:30 AM at the gate of our house·Place: Green Lake Suburban Park·Transportation: Travel by car (will leave at 8:00 AM)·Return Time: 5:00 PM
Activities:·Grandpa (loves history): visit 300-year-old house·Grandma (enjoys photography): take photos of birds and flowers by the lake ·Dad (likes sports): walk on 5-kilometer forest trail·Mom (likes quiet places): see art show in the park·Little brother (loves games): play in children’s playground·Little sister (enjoys drawing): draw beautiful scenery (风景)
Notes:·Don’t be late·Wear comfortable shoes and clothes·Bring some water and snacks·Follow the safety rules in the park
21.When should the family meet for the trip
A.At 7:30 AM. B.At 8:00 AM. C.At 5:00 PM. D.At 7:00 AM.
22.How will they go to the park
A.By bike. B.By car. C.By bus. D.By subway.
23.新考法·推断文章的后续发展What does Jim’s father probably (可能) do in the park
A.Taking photos. B.Visiting the house.
C.Walking on the forest trail. D.Seeing the art show.
24.新考法·词义猜测The underlined word “transportation” in the passage means (意思) ________.
A.the way of traveling B.the time of activity
C.the place to visit D.the food to eat
25.Where can we read this passage
A.In a family activity plan B.In a science book
C.In a weather report D.In a food book
B
My parents help Grandma move from her farm to our house this year. She is old and she can’t live alone (独自地) on the farm. At first, she doesn’t feel well in the city.
There aren’t any of her old friends here. She doesn’t know what to do here.
One day, Grandma finds a small space on our balcony. She wants to plant something there. She asks me to help her. We put soil (土) in boxes. Grandma teaches me to plant seeds (种子). We grow carrots, tomatoes and even some flowers.
Every morning, we check (检查) our plants together. This is the first thing I do after I get up. Grandma shows me how to water them. We watch small green leaves come out of (出来) the soil (土壤). When the sun is too strong, we move them. When it rains, we laugh and run to save our plants.
Our “little farm” turns green. I like doing exercise while watching our plants. Grandma picks some vegetables and cooks them for us. She is happy and healthy now. She always says, “Farmers never stop farming—they just find new land (土地)! ”
26.Why does the writer’s grandma move to their house
A.Because of Grandma’s age. B.Because of Grandma’s farm.
C.Because of Grandma’s house. D.Because of Grandma’s job.
27.新考法·词义猜测What does the underlined word “balcony” mean in Paragraph 3
A.客厅 B.餐厅 C.厨房 D.阳台
28.新考法·组合式选择Which of the following do Grandma and the writer plant
A.①②④ B.①②⑤ C.②③⑤ D.②③④
29.What does the writer do first after getting up
A.He moves plants. B.He checks plants.
C.He does exercise. D.He picks vegetables.
30.新考法·跨学科·图片理解Which of the following best shows the changes in Grandma’s feelings
A.B.C.D.
C
Laura is my cousin. She works at a radio station. 31 Today I want to tell you about her life.
32 She usually gets up at 6:30 and exercises for half an hour. She has a nice breakfast at 7:15. After that, she goes to work. 33 She usually gets home at about 7:00 p. m. Then she makes dinner and has it at about 8:00 p. m. Then she watches TV with her cat. At about ten, she goes to bed.
34 On Saturdays, she either plays ping -pong or goes swimming. They are relaxing for her. What does she usually do on Sundays 35 She is good at drawing. My last question is not easy for her. I ask, “You like art. Why not be an artist (艺术家) ” She says, “I like to talk to people on the radio. I can help more people in this way.”
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺,内容完整。
A.She always goes to the art club.
B.On weekends, she is free.
C.She has lunch at the station.
D.She thinks it’s an interesting job.
E.Laura is very busy from Monday to Friday.
四、短文填空 (本大题共10小题,每小题1.5分,共15分)
阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。
around usually minute draw like late read get teeth homework
Hi! My name is Li Lei. I like 36 and I’m in the school art club. And I like sports, too. Every morning, I 37 up at six. After taking a shower and brushing my 38 , I run for about half an hour. Then, 39 a quarter past seven, I have breakfast quickly. After that, I 40 go to school by bike at half past seven. It takes (花费) me about fifteen 41 to school. I am never (从不) 42 for school. Then I do some 43 with my classmates. My class begins at eight. After school, I do my 44 first. And after finishing my homework, I do my favourite things. I’m good at drawing and I like drawing under the tree near my home. I really feel relaxed. I 45 my school life very much.
五、读写综合(本大题分为A、B两部分,共25分)
A. 回答问题(本题共5小题,每小题2分,共10分)
请阅读下面短文,根据所提供的信息,回答五个问题,并将答案写在横线上。要求所写答案语法正确、信息完整切题。
Hello, everyone! My name is Ann. I am from Australia. I am fourteen years old. Now I am in Grade 7. It is the first day of my new term. I get up at 7:00 a.m. And I eat some bread and drink a glass of milk for breakfast. I go to school by bus. From 8:00 a.m.to 8:45 a.m.is my first class. The first class of the new term is English. It is my favourite subject. It is very interesting. And my English teacher is very friendly. Then I have maths at 8:55 a.m. I don't like maths because it is difficult for me. At 9:50 a.m., I have art. It is very easy for me. My art teacher is a beautiful woman. Then I have history from 10:45 a.m.to 11:30 a.m. After that, it's time to have lunch. I eat tomatoes, beef, rice and ice cream.
In the afternoon, I have two classes, Chinese and science. They are not easy for me. School finishes at 3:00 p.m. I go back home on foot. I do my homework at 8:00 in the evening. Then I go to bed at 10:00 p.m. I am very busy but I enjoy my school life. It is colourful (丰富多彩的) and interesting.
Where is Ann from?
______________________________________________
47. What does Ann have for breakfast?
______________________________________________
48.新考法·一般选择疑问句Does Ann go to school by bus or on foot?
______________________________________________
49.How many classes does Ann have in the morning?
______________________________________________
When does Ann go to bed?
______________________________________________
B. 书面表达(本题15分)
每个人都有自己的学习和生活习惯。假设你叫李华,请你根据以下思维导图的提示,用英文写一篇短文,向大家介绍一下你的日常生活。
注意:
(1)可在思维导图内容提示的基础上适当拓展信息。
(2)不能照抄原文;不得在作文中出现真实校名和学生的真实姓名。
(3)语句连贯,词数60左右。作文的标题和开头已经给出,不计入总词数。
My Daily Life
My name is Li Hua. ______________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案
一、
1.C 2.B 3.A 4.A 5.C 6.A 7.C 8.B 9.B 10.B
【导语】本文讲述了Lucy有一个幸福的五口之家,介绍了家庭成员以及妈妈对家人饮食和运动的安排。
1.句意:他们是我的祖父母、我的父母和我。
Them他们,人称代词宾格;Their他们的,形容词性物主代词;They他们,人称代腿部挂件主格。分析句子结构可知,此处缺少主语,应用人称代词主格。故选C。
2.句意:我妈妈的名字是Kate,她喜欢给我们做饭。
mother妈妈;mother’s妈妈的;mothers妈妈们,复数形式。根据“name”可知,此处指的是妈妈的名字,应用名词所有格形式。故选B。
3.句意:我妈妈的名字是Kate,她喜欢给我们做饭。
loves喜欢,第三人称单数形式;love喜欢,动词原形;to love喜欢,动词不定式形式。根据“and she...cooking for us.”可知,句子时态是一般现在时,主语是“she”,动词用第三人称单数形式。故选A。
4.句意:她想让我们吃得好,所以她不买汉堡包或冰淇淋。
well好地,副词;good好的,形容词;nice美好的,形容词。分析句子结构可知,此处修饰动词“eat”,应用副词形式。故选A。
5.句意:她认为它们对我们的健康不好。
am是,主语是第一人称单数;is是,主语是第三人称单数;are是,主语是第二人称或复数形式。根据“they...not good for our health.”可知,主语是“they”,be动词应用are。故选C。
6.句意:她也想要我们每天做运动。
to do做,动词不定式;do做,动词原形;doing做,现在分词或动名词。根据“She also wants us...sports every day.”可知,此处是“want sb. to do sth.”,固定搭配,表示“想要某人做某事”。故选A。
7.句意:我喜欢打乒乓球。
play打,原形;plays打,第三人称单数形式;playing动名词或现在分词。根据“I like...ping-pong.”可知,此处是“like doing sth.”,固定搭配,表示“喜欢做某事”,因此这里应用动名词playing。故选C。
8.句意:我通常在周六和我爸爸一起打。
in后接年、月、季节等词;on后接具体的某一天;at后接具体时刻。根据“Saturday”可知,此处是具体某一天,应用介词“on”。故选B。
9.句意:对他来说这很容易。
his他的,形容词性物主代词或名词性物主代词;him他,宾格;he他,主格。根据“for”可知,此处是“for sb.”,表示“对某人来说”,应用宾格形式。故选B。
10.句意:他有两个乒乓球拍和三个乒乓球。
ball球,单数形式;balls球,复数形式;ball’s球的,名词所有格形式。根据“three”可知,此处应用复数形式balls。故选B。
二、
11.A 12.D 13.C 14.B 15.A 16.D 17.C 18.B 19.A 20.B
【导语】本文讲述了作者在爷爷的大农场里看到的各种动物、爷爷奶奶的房子、花园里的植物等,还邀请大家喜欢的话可以打电话来参观。
11.句意:在这里你可以看到很多动物。
animals动物;classmates同学;countries国家;hobbies爱好。根据“Look at the cows.”和下文的介绍可知,农场上有很多动物。故选A。
12.句意:它们很可爱。
sad悲伤的;long长的;early早期的;cute可爱的。根据“They are”可知,形容动物应是cute,其他词不符合。故选D。
13.句意:让我们数一数它们。
greet打招呼;mean意思是;count数数;need需要。根据“One, two, three, … eight cows! ”可知,此处是数奶牛的数量,应用count。故选C。
14.句意:那是二十只羊。
ten十;twenty二十;thirty三十;forty四十。根据“Twelve sheep are white and eight sheep are black.”可知,有二十只羊。故选B。
15.句意:你看到那座大房子了吗?
house房子;school学校;band乐队;grade年级。根据“It’s my grandparents’ house. ”可知,此处指那座大房子。故选A。
16.句意:你能看到那些西红柿吗?
birds鸟;potatoes土豆;trees树;tomatoes西红柿。根据“They are red and sweet (甜的). ”和常识可知,红色且是甜的,只有西红柿。故选D。
17.句意:我爷爷也种植土豆和四季豆。
gives给;makes制作;plants种植;laughs笑。根据“potatoes and green beans (四季豆)”可知,此处指种植土豆和四季豆。故选C。
18.句意:这些花很漂亮,那棵树上的橙子现在是绿色的。
tall高的;beautiful漂亮的;new新的;quiet安静的。根据“The flowers are”可知,形容花应用漂亮。故选B。
19.句意:你喜欢我爷爷的农场吗?
like喜欢;watch看;clean打扫;stay待,停留。根据“Do you ... my grandpa’s farm ”可知,此处是问读者喜欢爷爷的农场吗。故选A。
20.句意:如果你想参观这个农场,请给我打电话。
speak说;call打电话;help帮助;talk谈论。根据“My phone number is 08769243.”可知,此处指打电话,应用call。故选B。
三、
21.A 22.B 23.C 24.A 25.A
【导语】本文主要讲述了Jim为家庭郊游制定的具体计划。
21.细节理解题。根据“Meeting Time: 7:30 AM at the gate of our house”可知,集合时间为早上7:30在自家门口。故选A。
22.细节理解题。根据“Transportation: Travel by car”可知,交通方式是乘坐汽车。故选B。
23.细节理解题。根据“Dad (likes sports): walk on 5-kilometer forest trail”可知,爸爸喜欢的运动是走5公里森林步道。故选C。
24.词句猜测题。根据“Transportation: Travel by car”可知,“Transportation”后面为具体交通方式,因此,其含义是“出行方式”。故选A。
25.推理判断题。通读全文可知,本文是Jim为家庭郊游制定的具体计划,属于典型的“家庭活动计划”。故选A。
26.A 27.D 28.B 29.B 30.C
【导语】本文讲述了作者的奶奶搬到城市后,和作者一起在阳台上种菜、种花的故事,奶奶因此变得开心和健康。
26.细节理解题。根据“She is old and she can’t live alone (独自地) on the farm.”可知,奶奶因为年纪大,不能一个人生活,所以搬来和作者一家住,故选A。
27.词句猜测题。根据“Grandma finds a small space on our balcony. She wants to plant something there.”以及结合生活常识可知,balcony是阳台。故选D。
28.细节理解题。根据“We grow carrots, tomatoes and even some flowers.”可知,他们种了胡萝卜、西红柿和花,对应①②⑤,故选B。
29.细节理解题。根据“Every morning, we check (检查) our plants together. This is the first thing I do after I get up.”可知,作者每天早上起床后的第一件事是检查植物。故选B。
30.推理判断题。根据文中“At first, she doesn’t feel well in the city.”以及“She is happy and healthy now.”可知,奶奶的心情从不开心变得开心,故选C。
31.D 32.E 33.C 34.B 35.A
【导语】本文介绍了Laura忙碌的一周生活。
31.根据“Laura is my cousin. She works at a radio station.”及“I like to talk to people on the radio.”可知,Laura喜欢广播电台工作,选项D“她觉得是一个有趣的工作。”符合语境。故选D。
32.根据“Today I want to tell you about her life.”可知,开始要介绍Laura的生活,选项E“Laura从周一到周五都非常忙碌。”符合语境。故选E。
33.根据“She has a nice breakfast at 7:15. After that, she goes to work.”及“She usually gets home at about 7:00 p. m.”可知,她早上7点15分吃早餐然后去上班,晚上7点回家,选项C“她在电台吃午餐。”符合语境。故选C。
34.根据“On Saturdays, she either plays ping-pong or goes swimming. They are relaxing for her. What does she usually do on Sundays ”可知,这是在介绍她周六周日的活动,选项B“周末,她是有空的。”符合语境。故选B。
35.根据“She is good at drawing.”及“You like art. Why not be an artist (艺术家) ”可知,Laura很喜欢画画而且钟爱艺术,选项A“她总是去艺术俱乐部。”符合语境。故选A。
四、
36.drawing 37.get 38.teeth 39.around 40.usually 41.minutes 42.late 43.reading 44.homework 45.like
【导语】本文主要讲述了作者一天的生活作息。
36.句意:我喜欢画画,我在学校艺术俱乐部。根据“I’m in the school art club”可知,我喜欢画画,draw“画画”,like doing sth“喜欢做某事”。故填drawing。
37.句意:每天早上,我六点起床。get up“起床”,根据“Every morning”可知,时态用一般现在时,主语是I,动词用原形。故填get。
38.句意:洗完澡,刷完牙后,我跑步大约半个小时。根据“brushing my”可知,是指刷牙,brush one’s teeth“刷牙”。故填teeth。
39.句意:然后,大约七点一刻,我快速吃早餐。根据“a quarter past seven”及备选词可知,是指大约七点一刻,around“大约”符合语境。故填around。
40.句意:在那之后,我通常在七点半骑自行车去上学。根据“I ... go to school by bike”及备选词可知,是指通常骑车上学,usually“通常”,副词作状语。故填usually。
41.句意:我到学校大约需要十五分钟。根据“fifteen”及备选词可知,是指大约需要十五分钟,空处用名词复数minutes“分钟”。故填minutes。
42.句意:我上学从不迟到。根据“I am never (从不) ... for school”及备选词可知,是指上学从不迟到,be late for“迟到”。故填late。
43.句意:然后我和同学们一起做一些阅读。根据“do some ... with my classmates.”及备选词可知,是指和同学们做一些阅读,do some reading“做一些阅读”。故填reading。
44.句意:放学后,我先做作业。根据“And after finishing my homework”可知,是指先做作业,homework“作业”,不可数名词。故填homework。
45.句意:我非常喜欢我的学校生活。根据“I really feel relaxed.”及备选词可知,是指喜欢学校的生活,like“喜欢”,时态为一般现在时,主语是I,动词用原形。故填like。
五、A. 46. Ann / She is from Australia. / Australia.
47. Ann / She has some bread and a glass of milk for breakfast. / Some bread and a glass of milk.
48. Ann / She goes to school by bus. / By bus.
49. Ann / She has four / 4 classes in the morning. / Four / 4.
50. Ann / She goes to bed at 10:00 p.m. / At 10:00 p.m.
B. 例文:
My Daily Life
My name is Li Hua. I'm a 13-year-old boy and I'm in Class 1, Grade 7. Now let me tell you something about my everyday life.
On weekdays, I get up at 6 o'clock in the morning. I go to school by bus at 7:20. I am never late for school. I have eight classes every day, five in the morning and three in the afternoon. After school, I do exercise with my friends for half an hour. In the evening, I do my homework from 7:00 to 9:00 after dinner. I also help my parents with housework. I go to bed at about 10:00.
I think I am busy but happy every day.
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com)
" 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览